Linda,
Ha a bal ciciből etetem, szinte mindig két mellből van etetve, mert ami a balban van az szinte soha nem elég, de a jobb az mindig önmagában elég szokott lenni. Mindenesetre tegnap már másért tudtam aggódni, mert akkor meg este felé nem volt hajlandó enni, csak kicsiket, hiába kínáltam. Végül este arra jutottam, hogy csak lefejem a tejcsit ami maradt és 125 ml le is jött, tehát valóban nem evett, mert ennyit soha nem tudtam lefejtni. Ma is elég hektikusan evett, reggel jól, utána meg pár korty után élesen sírni kezdett és nem lehetett már visszarakni cicire, egyébként tegnap este is ez volt. Nem tudom mi lehet, csak nem a pocija fáj??? nem volt igazán hasfájós eddig. Mostanában elég nyügi, néha indok nélkül sírni kezd és akkor nem tudom, hogy éhes, vagy álmos, vagy fáj valamije. Néha ha elejt egy játékot is akkora bömbibe kezd, mintha a kezére léptek volna. Ennél sokkal nyugodtabb volt eddig és ez nekem most nagyon fura, na meg aggasztó. Most éppen alszik, de már előtte is nagy sírásokat rendezett. Remélem ez csak átmeneti és hamar elmúlik nála.
A babauszin 4-en voltunk, abból egy idősebb kislány (kb. 8-9 hónapos) viselte nagyon rosszul, rosszabbul mint Niki, pedig Ők már voltak máskor is, a másik kettő legfeljebb kicsit pityergett, de nem tűnt úgy hogy különösebben élveznék.
Andinet,
Örülök, hogy meggyógyult a kisfiad! Ez igazán jó hír.
Etus,
Azért nem szoptatok mindig 2 óránként, van, hogy egész sok időt kibír és este sem kel fel, inkább csak késő délután kér gyakrabban, vagyis inkább gyakrabban elfogadja, mert akkor gyakrabban is kínálom fel neki, ugyanis elég ritkán jelez, hogy éhes, egyszerre meg nem eszik túl sokat akkor sem, ha több időt kihagy 2 kajálás között. Most kb így eszünk: 6:00, 9:30, 12:30, 16:00, 18:00, 20:30, 22:45, 0:00 van, hogy a délutániból kimarad 1. Azért tudom ám, hogy plusz 1-2 gyerek mellett ezt azért nehéz ha nem lehetetlen lenne végrehajtani. "DE ha már lehet adni mást is, az lelkileg más (nekem)" Nekem is
Az ember nyugodtabb lesz szerintem, hogy már nem csak rajta áll a dolog. Szerintem sem kellene azért napra pontosan a 6 hónap, de majd erről ír szeritntem Linda
Én minden esetre lehet beszélek a védőnővel, mert Niki úgy tűnik mostanában rágja a nyelvét. úgy csinál mint aki rágózik és ezt egy jelének szokták venni annak, hogy elkezdődhet a hozzátáplálás. Látod, nálunk nincs éjszakai szopi és a reggel 6-oskor is én veszem fel, nem ébred, úgyhogy lehet nap közben ezt pótoljuk.
Julira rá jár a rúd.
Nálunk Niki nem csuklik túl gyakran, bár a napokban 1/nap azért összejött. Szerencsére spontán elmúlik magától. Régebben citromlevet adtak 1 kiskanállal a csuklásra, de ma már nem javasolják. Erről jut eszembe anyám teljesen kiakasztott a hétvégén. Ott voltunk náluk és Niki el kezdett csuklani. Észre sem vettem amikor kioldalgott vele a szobából, de egyszer csak látom, hogy a gyerek felsője nedves. Kérdem, rá nyáladzott?, azt mondja nem, csak ráborult a citromlé.
Kérdeztem, hogy mert neki bármit is adni, az én megkérdezésem nélkül?? Mire ő azt mondta, nem emlékszik, hogy mondtam volna, hogy nem adhat neki citromlevet. A másik ami nagyon idegesít, bár nem kérdeztem meg tőle, de kétlem, hogy lett volna otthon citrom és azt facsarta volna ki és most itthon megnéztem a citromlé összetételét. 50% citromlé, víz, tartósítószer, emulgálószer, guargumi és egyebek. A vérnyomásom a plafonon, azt mondta a férjem, még egy ilyen húzása van anyámnak, aztán azonnal pakoljuk be a gyereket a kocsiba és indulunk haza tőlük. Azért még rákérdezek erre a citromlé ügyre nála, nem akartam ott és akkor, mert akkor tuti üvöltözés lett volna belőle.
Iceberg,
Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan jön össze a 2 óránkénti fejés, szaporodik-e a tejcsi.
Azért még azt megpróbálhatod (veszíteni nem veszíthetsz vele), hogy 7-7-5-5-3-3-1-1 perceket fejsz váltva a ciciből, akkor is ha már nem jön, ha ezt naponta 2-3-szor megcsinálod, elvileg 2-3 nap alatt jelentősen nőni kellene a tejcsinek.
Végül már most szombaton ki is hagytuk az uszit.
Mók,
Ügyes lehet Lilla! Mi az uszival most úgy vagyunk, hogy keresünk végül másik helyet. Akkor sem marad el a hordozóban, ha van mit nézegetni? Niki akkor egy darabig elvan, persze utána ki kell venni és cipelni, de akkor is elnézelődik, ha új helyen van, nem unatkozik.