Új privát üzeneted érkezett!

Timi,hajnali ébresztő :shock: :evil:

Cipőnél is megoszlanak a vélemények :roll:
Én nem bántam meg,hogy keménnyel kezdtünk,mindenben szépen tudnak menni,és ugye utcára nem adhatok rájuk puhatalpút,meg mezitláb sem lehetnek még.

Aztán 1-2 hónap után,mikor már teljesen stabil lett a járásuk,akkor itthon vastag zoknira váltottunk,és utána puhatalpúra,addig itthon is keménytalpú supi szandiban nyomtuk.

Lehet nem azért bukdácsolna a tieid,mert a puhát szokták,de lehet igen :roll: Okoskodni nem akarok,mert sokat nem olvastam utána,enyém doki ezt javasolta,tied azt,és ugye mindenki bízik a dokijában :wink:

Móni,nem törte a bokájuk,spécin így van kialakítva,kisbarátunk bobby vagy milyen cipőt vett,egykorúak vagyunk,de láttam rajta,hogy nem ártott volna,ha magasabb neki is a bokánál.

A bordó-rózsaszín viszonylag lányos,persze nem divatcipő,de gondoltam azzal még ráérünk :lol:

Remélem hamarosan elindulnak a lányok,elhiszem,hogy már nagyon várod!
Vendég
 


Móni: hát ez az, hogy keménytalpút vettünk elsőre kintre, ami a bokájukat is tartja és nagyon megbántam. Amikor meglátta a feljődésneuró főo. finoman célzott rá, hogy nagyon rossz választás volt. A falconnak vannak nagyon jó első lépés cipői, meg az assonak talán, meg a linea is jó. A falcon és a linea árban is kicsit ideálisabb. Mi most lineában ls assoban nyomjuk, jó kis puha gumitalpú, orrvédős. A mai eszemmel csak ilyet vennék elsőre. De ahogy Nyulasz is írta, megoszlanak a vélemények itt is, mint mindenben. Ja, és még valami! Hangának ugye befelé nézett a lábfeje elég rendesen, paráztam is miatta, de igaza lett a főonak! Hagyni kellett itthon mezitlábazni, hogy megerősödjenek a lábizmok és rendes tartásba kerüljön a járással. És a mai napig, ha kemény cipő van rajta szinte kényszeresen befelé fordítja egy kicsit, puhában meg tökéletesen tartja.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nekünk meg pont azt mondták,hogy egyenetlen talajon,kertben mezitláb,de lakásban szandi. Nem értem,hogy ha nem is vannak totál egy véleményen az orvosok,na de teljesen mást mondanak :evil: na mindegy,kinek ez,kinek az jön be,és had rágódjanak szegény anyukák,amíg meg nem tapasztalják,mert mindenki a legjobbat akarja a gyerekének. Az asso cipők viszont jól néznek ki :lol:
Vendég
 

 
 

Nyulasz: jaja, pont ahogy mondod! Ők adnak tanácsot, ahányan annyifélét, aztán az anyuka meg döntse el! Csak azt nem értem, hogy elvileg egyet tanulnak, akkor hogy lehet ennyire eltérő, sőt egymásnak ellent mondó mindenben a véleményük?! A tanúlság: mindenképpen a szülő szív.

Mikor jönnek autósülést venni? na, mikor? Naná, hogy most, amikor alszanak! De legalább lesz egy kis pénzecském, amit jól el is költök majd a csajokra! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok Topiklakó!

Ha még ma kommentelsz, holnap a Tiéd lehet a Figurka Design álommanója a Babanet kommentelős játékán!

Kép

Például bakiparádét tartunk szülőségből itt! Ha Neked is van mókás bénázás a tarsolyodban, oszd meg velünk!

Folytatódik a Születésnapló is! K. immár a 30. héten jár, és cseppet sem unatkozik.

Talán végre tényleg szabályozva lesz az otthonszülés! Te kipróbálnád? Szerinted milyen alapvetéseket kellene belevenni a törvénybe?

Egyre több az olyan gyerek, aki nem szeret olvasni. Íme, néhány tipp, hogyan neveld olvasóvá a kicsit! Ha vannak további ötleteitek, mi kíváncsiak lennénk rá!

És továbbra is várunk Facebook csoportunkban mindenkit, aki még nem csatlakozott!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


:lol: Apa ugyanezen káromkodott, amit írtok, ahány orvos annyi féle
ki tud így jó döntést hozni,
nálunk doki szupinált párti, mi eredetileg hajlékony gumitalpú cipőről álmodoztunk mikor még csak a hasamban voltak

Timi: már a nagy ülésen adtál túl, vagy még ez a hordozó?

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni: ez a hordozó volt, az üléseink szuperek, remélem nagyon-nagyon sokáig nem növik ki! Még van egy hordozónk, remélem azt is hamar elviszik!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Ja azt hittem valamiért nem vagytok megelégedve a mostanival, a Tiétek 25 kg-ig jó?

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni: igen, pierre cardine. Annyira kényelmes, hogy esküszöm, ha beleférnék én is inkább abban utaznék! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Többiek merre vagytok?

Apa elvitte a lányokat csavarogni, én meg tudtam tornázni! :D a végére csak befutottak. Nehezített hasgyakorlatok voltak két gyerekkel a hasamon! Ha nem lennék lusta és minden nap megcsinálnám radiátorhasam lenne a több centis zsírréteg alatt. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi: ügyi vagy! Én délelőtt megoldottam a levegőzést az udvaron, kivittem a taxikat. Azt a rodeózást! :shock: Csak időnként álltak meg, ha valami nekik tetsző kavicsot láttak, mert azt mindenképpen fel kellett szedni, lehetőleg mindegyik kezükbe egyet+ a szájukba is, ha nem voltam eléggé résen és nem láttam kétfelé, márpedig nagyon nem vagyok kaméleon látású! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


jaj bennem szó szerint ez a mondat fogalmazódott meg,hogy elvileg ugyanazt tanulják.mert ha a pelenka típusában van külön vélemény,vagy hasonló apróságban,az még oké lenne...

Hordozókat már mi is rég eladtuk,szerencsére babakocsistól.jó ha jön vissza is lóvé.

Na majd este befejezem.,
Vendég
 


nem kicsit vagyok idegbeteg, Laurát MOST vittem be aludni
ez idő alatt 2X verte fel Rékát innen a másik szobából
Ma mindketten fél órát aludtak délelőtt, persze 2 körül hiába altattam, nem aludtak, majd L 16:30 kor behumt fél órára, és még most is felsír
váááááá
megyek

Móni
KépKép
reunion
 
 


Vagyok most már, de vasárnap a szombat éjszakáz nyögtem. Egész nap :oops: Ma meg felétek jártam, de egyedül, csajok nélkül, így nem is reklámoztam a vizitemet. Meg igazából időm sem volt szinte semmire, rohantam egész nap.
Este 9-re értem haza, gyerekek már ágyban voltak, de ébren. Nem is akartam felmenni hozzájuk, mert csak őrjöngés lett volna belőle. Így mikor nem csitult a zaj nagyit küldtem, én osontam utána, hogy csak egy picit halljam a hangjukat közelről is. Még fel sem értem, mikor a folyosón szembegrasszált velem Míra. Kimászott a kiságyból, így vége a jó világnak.
Nyuszi, a beollózott szöveged alapján letettem arról, hogy átszoktassam őket, úgy véltem, még korai, mi a túl aktív, nem igazán szófogadó kategóriába tartozunk. De most újra kell gondolnunk a dolgokat. Bár tudom, gond, baleset nélkül mászik ki az ágyból, de azért ezt mégsem kéne hagyni :shock:

Zsófi, ügyes vagy a sétáltatással! Hamarosan Neked is mehet teszre a babakocsid :wink:

Timi, ez a teszvesz üzletelés! :roll: Nagyon ügyes vagy! Én csak pirulok, hogy nem bírom magamat rávenni :oops:
Rodeózás :lol: :lol: :lol: :lol:
Lesz Neked még radiátor hasad!

Móni, cipő témához már szólni sem merek, én dokim is Nyuszié véleményén van, de én lányaim utálják a merev cipőket itthon :? Többnyire le is veszik, így sokat tenni nem tudok. Altatást sajnálom!

Babus, sok-sok gyógypuszi Nektek!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Jó reggelt!

Babus,ha tudsz jelentkezz,hogy vannak a lányok?
(camponában még van akciós kartonos pampers a dm-ben)

Móni,milyen lett az éjszaka?Aludtak végül?

Timi,apa rendi,hogy elvitte a csajokat :D

Törpi,tényleg itt jártál?Legközelebb tessék bekukkantani!
Ajaj,Míra akkor nagyon ügyes,most mi lesz?Új ágyikó?Vagy csak a rácsokat szeditek ki?

Teszveszeésre én is lusta,csak a nagy dolgokat adtam el,így a ruhákat még rakosgatom,lassan nekem is neki kéne állni megszabadulni tőlük,nem csak vásárolni :oops:

Zsófi,lekalácsoztad az ülőt :lol:
Vendég
 


Jó reggelt!

Törpi: Míra nem semmi kiscsaj! Én rettegek, hogy valamelyik elkezd kimászni.

Babus: hogy vagytok?

Én azt nem értem miért kell egyre korábban kelni. Lassan 6 óránál tartunk, 10-kor meg már olyan álmosak, hogy nem lehet velük bírni, pedig onnan még van bő másfél órájuk. Én meg nagyon nem bírom ezt a korán kelést. 7-fél 8 nagyon jó lenne. Nem értem miért romlottak el. Tegnap ráadásul fél órával később feküdtek le, de ennyivel korábban is keltek. :twisted:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,enyémek is korábban kelnek 3 napja,most kb fél8-8-nál tartunk.Bár van,hogy Noémit 3/4 9-kor kelteni kel,de ugye ő éjszaka is fenn van.Lehet a világosság,napsütés,vagy ki tudja mi miatt.
Vendég
 


köszi CSajok koppkopp még gyogyulgatunk, Lalu hányt is vasárnap most várjuk lesz- e folytatás, Tami alakul ugy néz ki hatásos ez a smecta,közben rajtunk is átment Apával, dokinénit kihivtam, szerinte calici, remélem gyorsan letudjuk mert már nagyon elegem van :cry:
Lalu nem ihatott ugye miután hányt, Taminak meg musz volt, na ezt magyarázd meg h egyik ihat másik nem, miközben ordit h inni...:( jaj szörnyü volt :(
Nyulasz köszi pelust, Apa vett is camponába vasárnap gyorsan elfogyott az itthoni készlet most :?
homokozohoz akartam irni, mi a praktikerben vettük tavaly, aszem 110x110 vagy ilyesmi pont elfértek benne, majd idén kiderül h jo-e még :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi így nem lesz gond az óraátállításnál :wink:

Réka is napok óta 6 kor kel, de ő már fél 8 kor beájul,
tesó meg este nem alszik el, de reggel 8 ig húzza

Móni
KépKép
reunion
 
 


Timi
Akkor írok neked jobbat:az én lányaim,fél éve nem alszanak ebéd után,ha a fejem tetejére állok sem tudok mit csinálni,nem alszanak,egymást stuffolják.Nálunk a külön szoba lenne a megoldás,de egyelőre kivitelezhetetlen.
És kb. 3 hete ők is reggel 6-kor kelnek,és este 7-ig pörögnek,szó szerint,már elájulnak a fáradtságtól,az ember (naívan) azt gondolná,hogy na majd most biztos tovább alszanak reggel,mert jaaaaaaaaj,de fáradtak.Aha,minél fáradtabbak,annál korábban kelnek.Én meg mér lassan befonom a szemöldököm és számolom vissza a napokat az oviig. :roll: :lol:

Egyszóval:kitartás! :D :wink:
szotyo
Kiskőrös
 
 


Apa azt mondja, h a praktikeres homokozo nagyobb volt a nagy átlagnál, azért vettük azt, ha vki szeretne esetleg érdemes ott is megnézni :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus: gyógyuljatok! Azért mostanában nagyon elkapott benneteket mindenféle nyavalya! :(

Szotyo: köszi a "biztatást"! :lol: az a helyzet, hogy kutakodtam a családban, azt tudtam, hogy én nem aludtam 2 éves koromtól délben, de most kiderült, hogy apa sem, úgyhogy jó esélyekkel indulunk a nappali nemalvásra! :(

Szétmegy a fejem, Hanga 8-tól tutul. szó szerint! Nem bírom. Attól félek elkap a harctéri ideg másodperceken belül. Már mindent próbáltam, nem kapta meg amit akart, megkapta amit akart, volt büntisarokban, próbáltam elmagyarázni neki nyugodtan, hogy ezt nem lehet, de azt igen és tök jó, dajkáltam, becsuktam a szobájukba, itt Alexa merő együttérzésből betársult, de ő csak szomorúan sírdogált a Hanga miatt és állt az ajtóban. Szabadjára engedtem, csinálhatott amit akart, magamat csuktam be a fürdőszobába (úgyis teregetnem kellett, aztán oda is bejöhetett. Megőrülök! Most pedig felöltözünk és kihúzunk, hátha az segít kicsit. Ja, és kint van az összes kisörlő, 12 foggal rendelkezik a kisasszony, nem látok most újabb mozgolódást, ami persze nem jelent semmit sem, de már nem tudom mit csináljak! Közben Alexa felállt a kanapé háttámlájára és mögötte lévő térelválasztó tetejéről megszerezte a kézkrémet és megtízóraizott belőle! Doliva, mandulaolajos, úgyis szorulása van, ez tuti segíteni fog! :lol: Na, irány a levegő!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


BARIOLTÁS BÁR MÁR RÉG VOLT TÉMA, DE AZÉRT ÉN MÉG FELTETTEM EGY KÉRDÉST A NETDOKINAK:

[quote] írta:dvözlöm!
Négy gyermekem van, és a két nagyobbik akik kislányok megkapták a bárányhimlő elleni védőoltást két alkalommal is, mivel orvosunk ezt ajánlotta. Most az ikreinknek is beadattuk az első oltást, és itt lenne az ideje az ismétlő oltásnak. Azonban néhány vélemény elbizonytalanított, hogy vajon jól tettem e, hogy hallgattam az orvosokra.
Nem egy esetben hallottam már azt a véleményt, hogy egy védőoltást javasolnak az édesanyáknak a háziorvosok, mivel így ha közösségbe kerülve elkapja a gyermek a betegséget, biztosabb védettség alakul ki, mint ha két védőoltást adnak. Ez utóbbiról az a hír terjeng, hogy úgy 10 évig védheti a gyerekeket az oltás, és 10 év után egy esetleges fertőzés komolyabb problémákat is okozhat. Főleg lányok tekintetében, ha esetleg felnőnek, és gyermeket várnak majd, de a két védőoltás miatt a gyengített vírus nem idézett elő kellő ellenálló képességet.
Érdekelne egy szakértő véleménye ezzel kapcsolatban. Lehetséges, hogy 10 év múlva a gyermekeim a két védőoltás ellenére megfertőződjenek, vagy esetleg felnőtt korban, amikor már sokkal veszélyesebb a betegség lefolyása? Vajon jól tettük, hogy beoltattuk kétszer a gyermekeinket orvosunk tanácsára hallgatva?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel egy aggódó anyuka.



A szakmai ajánlás egyértelműen két védőoltás, mivel ettől a természetes fertőzéshez fogható védettség várható.Oltottakban, ha egyébként nem immunbetegek, soha nem várható súlyos, komplikált betegség, enyhe is csak azok egyötödében, akik egy oltást kaptak, ezért lett két oltás a javaslat.
Ezt a 10 évet nem tudom, ki és honnan szedheti - mindenkinek ugyanis olyan védettsége lesz, amire ő képes. A két oltás azt éri el, hogyaz immunrendszer tartósan emlékezzen a vírusra és ne hagyja előjönni. Ez a jelenlegi tapasztalatok szerint annyira jól sikrül, ahogy az oltottakban szinte nincs ún. rteaktiváció, azaz övsömör.

Azt, hogy mi lesz 10 év múlva, ma nehéz megjósolni, mindenesetre az a legvalószínűbb, hogy addigra már egyszerűen nem lesz kitől elkapni a betegséget, mert a tendencia az, hogy előbb utóbb minden európai országban minden gyerek be lesz oltva.

Gondoljon a rubeolára - két oltással gyakorlatilag letünt, és nem hiányzik senkinek - ezt a "sorsot" szánjuk ennek a vírusnak is.

A kérdést megválaszolta: Mészner Zsófia

Kata
labkat
 
 


Sziasztok!

Tegnap amúgy beoltattuk a srácokat. Én nem voltam valami jól. Vasárnap torkom fájt, tegnapra elmúlt, de van egy kis köhögés, és tengpa volt egy kis hőemelkedésem. 37,85. De nem ment feljebb. Hurutoldásra Sinupret-et ajánlott a gyógyszerés, bár bele van írva, hogy terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott, de az is bele van írva, hogy csecsemők is szedhetik. Szoptatás alatt amúgy azért nem ajánlják, mert etanol van benne, amúgy meg csupa gyógyfüvek. Én szedem, és talán használ. Meg a Béres cseppet is most szedem, de srácoknak így kevesebbet adok, mert ez is át megy a cicin!
Verának pedig húgyúti fertőzése van, amire gyógyszert szed. És szegény nagyon ordít, ha pisil. De remélem gyorsan rendbe jön. Most nem viszem oviba, csak Johannát.
Srácok jól, bár hapciznak, de tegnap azért is oltotta be őket a doki, mert még nem volt semmi bajuk. NA ILYET. simán lappanghat már bennük valami az én nyavalyámból, de hát doki tudja!

TIMI: Teszen a vásárlásnál le tudod kérdezni a vevő adatait, ahol elvileg email és telefonszám is kéne hogy legyen. Esetleg csörgesd meg!!!
Egyébként srácok is már egy jó hete hogy 6 körül felkelnek :(

MÓNI: a február csak 28 napos, és mivel napok alapján kapjuk a GYED-et, azért lett kevesebb. Mindig kevesebb, ha eddig nem tűnt volna fel, márciusban megy a szokásos összeg!!!

Pelus: HUGGIES-ről hallottam, hogy állítólag az érzékeny bőrű babák többsége gombás lett tőle. Tapasztalat??? Mondjuk mi Pamperst használunk, bár szerintem lassan megitn vissza kell térni a Liberóra, mert sokat isznak a srácok, és olyna helyes új AVENt-es itatók vannak most pontokért. :)

Kata
labkat
 
 


Nyuszi, nem tom, mi legyen, most jár az agyunk apával. Ma délben újra bemutatta az akrobatikus elemet. Majd miután visszatettem a kiságyba, csak kétszer kellett visszamennem hozzá lefektetni, de akkor legalább már nem mászott ki. A félelmem csupán az, hogy Emma is ellesi tőle, és hát be kell vallani, ő néha kicsit sutább, nehogy leessen és megüsse magát :( Szóval továbbra is teljesen tanácstalan vagyok :(
Tényleg alig volt időm, még barátnőm, aki miatt felutaztam is fájlalta, hogy keveset tudtam csak vele lenni, de estére haza akartam érni. Legközelebb talán már csajostul megyünk, és találkozunk végre!

Timi, kezdődik az, ami nálunk már fél éve megy. És iszonyat fáradt vagyok sokszor, ezért is van néha kidőlés délben részemről is. Egyre korábban keltek. Ritka volt az, ha 7 után hallottam először csivitelést. És az esetek 80%-ában mire észhez térek, arra a másik is ébren van, pedig az még aludna. De asszem nevesíthetek is; Míra feldumálja Emmát :? Mit feldumálja, felrikítozza :lol: És valóban, hiába fekszenek később, a biológiai óra csörög reggel fél7-kor :? Ezért is kezdtem el azt, ami rossz, tudom, de a délelőttöket túl kellett élnem valahogy, így esténként nem engedtem őket hancúrozni az ágyban, hanem benn maradtam és így viszonylag hamar, Emma 5 perc alatt, Míra 15 alatt el is aludt. És ha keltek korán, akkor is meg volt a 10 óra éjszaka. Így már elviselhetőbb volt a délelőtt. Aztán azzal csak biztatni tudlak, hogy ha már nagyobbak, fáradtan is jól bírják a délelőttöt, nincsenek akkora műsorok. Idővel jobb lesz. Addig meg gyere csak panaszkodni! Délelőttöt sajnálom, mi érhette Hangát? :shock:

Móni, nem lehet semmi, hogy két műszakban nyomod a csajokkal. És a déli alvás azért együtt megy? De van ebben valami jó is, azt a két óra difit csak egy gyerekkel töltöd, csak vele tudsz foglalkozni. Ez Neked és neki is jó, nem?

Babus, most már tényleg ideje, hogy kilábaljatok ebből a nem túl jó szakaszból. Calici-hoz kis biztatás: rajtunk egy nap alatt átment apával, gyerkőcök el sem kapták tőlünk. Ezzel csak azt akarom írni, hogy elég rövid lefolyású, talán Ti is hamar túl lesztek rajta! Drukkolok!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


ZSÓFI NE MÁR, NEM AKARTAM MEGBÁNTANI MÓNIT, csak mivel nem válaszolt senkit, jó ha tudja nem lesz ez így az év további hónapján. Persze ha még úgy esett, hogy tavaly februárban TGYÁS-t kapott, nem szembesülhetett vele. Igazad van!

Kata
labkat
 
 


Zsófi :wink:
Kata: valóban 3. menetben már feltünne
de nekem ez már a 3. hónap, hogy más más összegeket kapok
szóval a "szokásos" összeget sem tudom, hogy idén mennyi lesz, az új adózással

Móni
KépKép
reunion
 
 


na közben lemaradtam kicsit, de már megbeszéltétek

Zsófi én 10. en vagyok, pont azt akartam javasolni, hogy menj a másik lépcsőházba a tetőn
akkor ez kilőve

én 8 hónapja vagyok bezárva, és kizárólag apára utalva, ha ő nincs otthon, akkor nulla esély kijutni, eddig még nem tudtam kitalálni semmit (mert nálunk ha jó a lift akkor is kell lépcsőzni olyan jó a ház tervezése)

A 4. lakó ikres anyuka 2 egyes kocsival közlekedett régen

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni!
Pince nincs? Mármint lent hagyni a babakocsit, kicsikkel leliftezni-lépcsőzni, levinni totál a ház elé a járgányt és ott beülni? Ennyit már gondolom gyalogolnak a lurkók.

Zsófi!
Fú, nehezet kérdezel. Lelépcsőzni 9 emeletet a két gyerekkel elég húzós. Váltott cipelés? Mármint egy emeletet az egyiket viszed ölben, másik kézen fogva, aztán csere? Te kidölgesz a végére, de a lurkók talán így kibírják. Babakocsit meg lent tárolni. Már ha lehet. Nincs jobb tippem. Extrém sport, én is ősz óta élek jól, mióta megkaptuk a babakocsi-tárolót (előtte ki volt adva valami raktárnak).
vovanda
 
 


Zsófi: ez nagyon durva! Nekem lövésem sincs, hogy hogyan lehetne megoldani. Ez durván extrém sport, ha minden nap így jutnátok ki a levegőre. a 9. még gyerek nélkül is húzós, viszont a legjobb comb-fenék formáló. Tudom nem vicces és én nagyon felnézek minden magaslaton élő emberre, aki akár naponta küzd a lift-lépcső problémával!

Én is kevés lóvét kaptam, pedig most kaptam meg a januárról elmaradt adójóváírást is. :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi: ebből a szemszögből nézve ég is a fejem hogy holmi kátyúk miatt rinyáltam! :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda: nekünk nincs tárolónk,
és még a lányok sem mennek (illetve az egyik most kezdett járni, de lépcsőn még nem tud csak négykézláb)

Móni
KépKép
reunion
 
 


Húúúúúúúúúú lányok megvesznék ha nem mehetnék ki! nekem csak egy emeletet kell lecipelni a gyerekeket, de itt az udvar ha utcára nem is akarok menni. RÉSZVÉTEM!!! Egyébként nem dobbantanátok egy ilyen lakásból, vagy hitel van rajta? Bocs ha nem publikus! Csak én bizonyára elgondolkoznék akár egy közeli faluban kertes házat venni. vagy ha már panel és emeletes akkor valami másikra elcserélni nem lehet???

Kata
labkat
 
 


Zsófi :lol: :lol:
a lakásból nem gond kijutni, a lifttől az utcára van egy önzáródó kapu, plusz 10 lépcsőfok

amíg én a lépcsőn felvinném a kocsit addig esélyes, hogy felnyalnák a padlót a bejáratnál, Laura ugye még állni sem áll csak térdel,

ha meg lefelé mennénk, amig én levinném a kocsit a lépcsőn, addig ők a lépcső tetején nem tudom mit csinálnának, de lehet hogy fejjel landolnának a bejárat előtt

Móni
KépKép
reunion
 
 


Hoztam képeket a mai sétáról és udvari ez meg az. Apukámmal készültek, mert ugye engem ritkán fotóznak... Ami van, azt általában magam fotózom!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép És Gergő a vödörben :)

Kata
labkat
 
 


Jó reggelt!

Kata: helyesek! :D

Móni: nem tudod a babakocsit gyerekestől lassan a hátsó kerekein leengeni a lépcsőn?

Mi tegnap vendégségben voltunk, Hanga 5 perc nyakbalógás után elkezdett feloldódni és nagyon égett a fejem miatta, mert már máshol sem viselkedik rendesen. Ha valamire mondjuk, hogy nem szabad, csakazértis. Lerántja a terítőt, elborogat mindent, mindenbe belekap, csapkod. :( Nem tudom mit tegyek. Ha rászólok olaj a tűzre, ha nem törődök vele szintén, na meg azért nehogy már azt tanulja meg, hogy neki mindent lehet. Alexa meg olyan aranyos volt, szót fogadott, huncutkodott, kicsit szégyenlősködött, na meg osztotta a puszikat, amik után minket még mindíg csak esz a penész, mert mi nem kapunk. Bocsi a panaszkodásért, de hátha valakinek van ötlete! Büntetés is van és Hanga be is áll a sarokba, kivárja a büntetést vagy röhögve vagy bömbölve, aztán folytatja azt amiért büntetve lett. Hová tűnt az én aranyos kislányom?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi: egyre jobban irigykedem a panelért! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi: dehogy vettem macerának! Laktam én panelben, minden előnye mellett akkor nagyon nem éreztem ott jól magam. Nagyon hiányzott a kert, hogy csak gondolok egyet és kint vagyok, akár egy szál köntösben és reggel a teraszon iszom meg a kávét nyáron a madárcsicsergésben. Valószínű, hogy most sem nagyon bírnám, de a gyerekek nagyon sokat változtattak rajtam és már más szempontok számítanak.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kata!
Pórázas banda. :D

Timi!
Nyugi, amit a gyerek csinál, tök normális. Egyrészt feszegeti a határokat, másrészt mindenki figyelmét fel akarja hívni magára. Tudod, az örök dominancia-harc. Körberajongják a tesót, hogy milyen édes? Hééé, rám is figyeljetek, leboríto a vázát. Érdemes lehet vendégségre készülve előtte pár nappal eltüntetni szem elől valami kedvenc játékot, és csak a vendégésgbe nodaadni. Vagy adni neki fazekat-fakanalat. Zajos lesz, de addig sem rombol. Ilyesmi. Egy darabig idegen helyen nagyon igényelni fogják a figyelmet, ki így harcol érte, ki úgy.

Zsófi!
Szent meggyőződésem, hogy a babahámot ikres szülő találta fel. Tavaly nyáron meghaltunk volna nélküle. A törpék is szerették.
vovanda
 
 


Zsófi: én biztos kedvesen mosolyogva mondanám, hogy ugye, ha nem végeznek délutánra segítenek levinni a csipet-csapatot! :wink: Az ilyesmitől nagyon zavarba tudnak jönni, de a javítási munka valahogy felgyorsul! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda: Hangánál nincs kedvenc játék, vagy az újdonság varázsa, mert max. , de az nagyon max. 5 percre köti le. :( És minél nagyobb figyelmet kap, annál durvább. Szegény Manó sokkal kevesebb figyelmet kap, mégis ő lett a jókislány - jelenleg. De ha azt mondod ez természetes, neked elhiszem!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


lányok nem olvastam vissza,az éjjel meghalt anyukám,gyerekek miatt tartanom kell magam,de még fel sem fogtam.majd jövök,de lehet pár napig nem.
Vendég
 


Nyulasz
Jézusom :shock: :shock: :shock: Fogadd őszinte részvétem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Mi történt?
szotyo
Kiskőrös
 
 


Nyuszi, neeeeeeeeeeeeeeeeee! Annnnnyira nagyon sajnálom!!!!!!!!!!!!!!!! El nem tudom mondani! :cry: :cry: :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyulasz :( :( :( Nagyon sajnálom! Fogadd őszinte részvétemet! Ha tudok segíteni bármiben szólj!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz: őszinte részvétem!!! ha bármiben tudunk segíteni tényleg szóljál!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Köszönöm lányok!
Anyunál 5 éve kezdődött az alzheimer kór,tavaly őszig lassan romlott,addig egyedül élt otthon,de egyre veszélyesebb volt önmagára,elfelejtette a gyógyszereket beszedni,vagy többször is beszedte,a melegben vastagon öltözött,amikor hidegebb volt az idő,akkor meg csak egy blúzban,félő volt,hogy a gázon felejti az ebédet és hasonlók.Szeptember végén egy speciáis magánotthonba vittük,azóta megint sokat romlott az állapota,de már fizikálisan is.A múlthéten elesett,mentő vitte a balesetibe,onnan én vittem vissza az otthonba éjszaka,mert a koponya ct negatív lett,varrni sem kellett a sebet,csak összehúzták.

A hír nagyon megdöbbentett minket,mert ez a betegség sokáig elhúzódó,elvileg 10-15 év,viszont ami szerencse,az annyi,hogy nem kellett évekig kiszolgáltatottan feküdnie,meg ami ezzel jár.

Látom meg is állt a topic a hír hallatán,tudom ilyenkor nehezebb cseverészni,de szeretném ha nem húzná le a hangulatot ez a hír.

Lkata,nagyon helyesek a fiúk!

majd valamikor visszaolvasok...
Vendég
 


Nyulasz!
Nagyon sajnálom. Ha tehetek érted valamit, szólj.
vovanda
 
 


Nyulasz fogadd őszinte részvétem :cry: nagyon sajnálom

Móni
KépKép
reunion
 
 


Sziasztok!

Látom más sem írt, pedig tényleg jó lenne folytatni. Tegnap be-be néztem, de úgy voltam vele, ha más sem ír, akkor én sem, pedig ez így nem jó. Szerintem Nyulasznak is jobb lenne, ha benézne és minket olvasva kicsit ki tudna kapcsolni.

Zsófi: sikerült tegnap kijutni? Megjavították a liftet, vagy extrémsportoltál?

Babus: hogy vagytok?

Törpi: és ti?

Rana régen volt, hát még Tigriske, pedig olyan kíváncsi lennék a lányokra!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?