Új privát üzeneted érkezett!

Kisbeeka
És még lila is van 8) Na, ezen akkor elgondolkodom...

Bogme
Igen, csak városban használnám, egy évben kb. 3-szor megyünk vidékre, de ott is jók az útviszonyok, szóval ezzel szerintem nem lenne baj.

Missancsi
Én Lucát csak a 20. héten kezdtem érezni anno, úgyhogy nem vagy még elkésve, ne izgulj :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


addisz: Igen, így neked tökéletes lesz, szerintem :)

KépKépKép
bogme
 
 


Addisz: igen,éreztem,hogy valamelyik színt kihagytam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nekem nagyon tetszik a lila is,de mivel Pesten vagyunk,se lila,se zöld feltűnő dolgot nem vennék... :roll:
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Ma valahogy akkorának érzem a hasam, mint egy ház :lol:
(Ebéd: babgulyás, rizsfelfújt)

Akinek nagyobb gyereke van tud nekem tanácsot adni?
Ugye ha megérkezik a tesó, akkor neki is kell ágy, viszont rácsos ágyat már nem biztos hogy megérné venni. Szerintetek egy 20-21 hónapos gyereket lehet már tenni sima ágyba? Persze leesésgátlóval.

Balcsi: mi is északi partosak vagyunk, bár konkrétan nem a miénk a nyaraló, hanem a nagymamámé. Vonyarcvashegyen, imádom!!! Gyerekkorom összes nyarát ott töltöttem...jaaaj de jó is volt :)
A páromnak meg olyan a munkája, hogy nyáron (legalábbis tavaly így volt) a Balaton körül kell kempingekbe járni (lakókocsival megyünk), és ő kvázi reklámozza a cég hírét. Mi meg nyaralunk :) Isteni volt.

Addisz: a Kulpingba én is úgy elmennék :) már annyi jót hallottam róla. egyszer csak eljutunk oda.

buvaragnes: 300e Ft?? az nem semmi. Én annyit bizti nem tennék bele, de ő tudja. Nekünk anno az volt fontos, hogy rossz útviszoknyok mellett is lehessen tolni (sziklás, köves, föld út...) és nekem kényelmes legyen. Anno 70e ért vettük meg (3 részes) de most asszem már olcsóbban is lehet venni.
Szétnéztél már a teszveszen is, vagy vaterán? mert nagyon jókat ki lehet fogni. Vagy az expresszen. Sógornőm 45 e ért vett olyan fullos babakocsit, hogy csak lestem. Állítólag hasznát, de kicsit se látszott rajta.


vitaminok: én csak az első 3 hónapban szedtem folsavat és heti 2x elevitet, de most azt mondta a dokim, hogy ennyi, ne többet :) szóval le lettem állítva, aminek örülök, mert én se szeretek ilyeneket szedni. Azt mondta egyek sok káposztát hagymát, és fokhagymát :)

kisbeeka: ez annyira jellemző, hogy mindenki mást mond...mi meg döntsük el, hogy mi van?? nekem is azt mondták, hogy ehetek, ott egy kismama azt mondta, hogy nem lehet enni, a nővérke meg azt hogy persze hogy lehet enni...NA akkor most lehet vagy nem??? :)

korybon: hú ez tényleg nem hangzik túl jól, majd írj, hogy mit mondtak

Képzeljétek, tegnap este végre apa is érezte a kis apróság mocorgását :wink: Kérdezte is egyből, hogy ez most ő volt??? :lol: Olyan jó látni, mikor ő is kezdi felfogni, hogy igen jön a következő:)

Kép


Kép
norcs83
 
 


Norcs: igen,mindenki mást mondott,ezért nem kockáztattam az eredményt,inkább kibírtam éhgyomorra,persze a párom végig mellettem volt,nehogy összeessek...

hisz már hajnali 5-től úgy korog a gyomrom,ezek meg nagyon sokáig sz*rakodnak a vérvétellel...

én eddig mindent vateráztam,nagyon jó áron lehet újszerű cuccokat venni,és hiába első baba,azért nem szállunk el ;)
Vendég
 


Sziasztok Topiklakó!

Ha még ma kommentelsz, holnap a Tiéd lehet a Figurka Design álommanója a Babanet kommentelős játékán!

Kép

Például bakiparádét tartunk szülőségből itt! Ha Neked is van mókás bénázás a tarsolyodban, oszd meg velünk!

Folytatódik a Születésnapló is! K. immár a 30. héten jár, és cseppet sem unatkozik.

Talán végre tényleg szabályozva lesz az otthonszülés! Te kipróbálnád? Szerinted milyen alapvetéseket kellene belevenni a törvénybe?

Egyre több az olyan gyerek, aki nem szeret olvasni. Íme, néhány tipp, hogyan neveld olvasóvá a kicsit! Ha vannak további ötleteitek, mi kíváncsiak lennénk rá!

És továbbra is várunk Facebook csoportunkban mindenkit, aki még nem csatlakozott!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


sziasztok,

bogme: látom a táblázatban üres lett a kórház miért? baj van a dokival?


szép napot mindenkinek

Kép
Kép
Kép
bnbeus
Fót
 
 


A babakocsi linkek klasszak, szép járgányok :-)

A Kolping Hotelről csupa jót hallottam, klassz hely lehet!!!

mi a Balatonban a déli partot kedveljük, (Siófok, de inkább B. Földvár)egyrészt, mert alacsonyabb a víz és az iszap nem olyan, mint az északi parton..az északin ilyen nyálkás...:-)

A méhlepény nekem sem volt a 12. heti uh-on..nekem a 4 D-n mondták először, hogy mélyen tapadt meg és mellső fali.

Norcs
A kislányom 14hónaposan már nem érezte jól magát a rácsos kiságyban..pedig a nagyobb méretű volt neki...mindig beakadt mindene a rácsok közé..és ő leesésgátló nélkül alszik azóta...rendes ágyon..nem vettünk neki gyerekágyat, mert méretre akkora, mint egy nagyobb méretű rácsos ágy...így vettünk egy rendes ágyat neki...sosem esett még le róla..de gondolom azért a leesésgátló nagyon praktikus és megnyugtató...

Képzeljétek a lányom 75-öt tud pattogtatni a labdával, pedig csak 3 éves 3 hónapos..és számítógépen leírja, hogy anya, apa, boni, cica..és fel is ismeri a betűket és a számokat 30-ig...és 30-ig rendesen számol is..az autók rendszámtábláját imádja nézni és mondja a rajta lévő betűket-számokat...Tud szlalomozni pattogtatva labdával stb..ötlet, mivel köthetném le??????????? :-)


A 9, 5-ös cukor a terhelés után 2 órával..holnap tudom meg az éhgyomrit..

Addisz
Voltam szombaton Óbudán bababörzén..annyira szeretem azt a részt, a Margit-kórház környékét..Te merre laksz ott??? Nem tudod a panelek menyibe kerülnek?? Mármint albérlet...

KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
korybon
Budapest
 
 


Norcs:Nekem is 22 hónap lesz a gyerekek között. A kicsit bölcsőbe teszem kb 2 hónapig aztán megy a kiságyba mármint a rácsosba. A nagyobbnak meg leesővédős ágyba gondoltam én is.

Lilypie Maternity tickers
henó
 
 


Korybon: mi is déli parton vagyunk,Siófok határán, Zamárdiban :)
Vendég
 


Tényleg,most hogy szóba jött a bölcső...
Van nekünk is egy szép faragott bölcső.
Azt mennyi ideig tudom használni a babánál? Persze megvan már a kiságy,de jó lenne azt is kipróbálni,ha már van :D :D :D
Vendég
 


sziasztok!

kicsit régen jártam erre, de néha olvasgattam. :)

Addisz ma voltam végre Sztanyik doktornál! már pénteken is menni akartam, csak ott mondták, h szabin van. tényleg hihetetlen kedves egy fazon, mostantól hozzá fogok járni. :) felvilágosított a dolgokról és mondta, mikor menjek legközelebb. :D annyira jó fej volt és érdeklődő.
kaptam terhestornára is beutalót, megyek is pénteken tornázni! :D

ja és nálam sincs még beírva semmi a kórházhoz. beírnád oda a Margitot nekem? köszi szépen!

én ezt a babakocsit néztem ki, remélem találunk jó áron ilyet vhol. :)

http://www.teszvesz.hu/baba_mama/babako ... 64581.html

szombaton mi is 4D-zünk! :D :D :D remélem megmutatja magát a picurka!
Vendég
 


Panna: a Chipolino-t én is néztem,csak azért csábultam el végül az Espirora,mert nagyon vonz,hogy olyan könnyű...! :D
Vendég
 


Amikor dolgozom, mindig jól teleírjátok a fórumot, csak kapkodom a fejem :D Nem is tudok kinek mit reagálni.
De.. Korybon, sajnálom azt a fránya cukrot, remélem megúszod egy lazább diétával azért!

Pampalini, én sem szedek semmit, csak folsavat.

Most jövök a védőnőtől, minden leletem okés, egy hónap alatt egy kilót híztam. Ennek azért örülök :D

Gabi

Lilypie First Birthday tickers
gabrilio
Százhalombatta
 
 


Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni, csak gyorsan bejelentkezem. :)

Voltunk ma uh-on. Sajnos nem mutatta meg a nemét, doki szerint lehet, hogy szemérmes kislány. Végig össze volt zárva a lába. :D

Sajnos a méhlepény még mindig rálóg a méhszájra, pont határeset. Doki szerint le fog húzódni róla, de a 20. hétig nem mondhatja, hogy ez placenta previa lenne. De még utána is van esély, hogy visszahúzódik. Remélem így lesz, mert nem szeretnék császárt.

Egyébként minden rendben, 180 gr a drága. Súlyra kicsit kisebb, mint az átlag, de a mért adatok alapján így is 17+6 nap. Nem is bánnám, ha nem lenne olyan nagy, mint Marci volt. :)

Most rohanok, de majd jövök még, ha több időm lesz.

H

H

Kép

Kép
hana78
 
 


korybon, heno: köszönöm szépen a tippeket, válaszotokat.

Aki BKV-ni szeretne majd a tökmaggal, azoknak egy saját tapasztalat: a babakocsit anno mi is, vagyis én is úgy néztem, hogy jó könnyű legyen, hiszen buszra is kell szállnom vele. Hát ez nem jött be. Kicsi korában hordozó kendőbe tettem olyankor, mikor meg nagyobbacska lett kb 8 hónapos vagy lehet picit több, már nem is bírtam vele együtt felemelni a babakocsit, legalábbis annyira magasra, mint amilyen magasan vannak a régi típusú buszok lépcsői. Így kénytelenek voltunk venni egy másik kocsit is. Egy sima egyszerű esernyő kocsit. A hegyen nyilván nem ezt használom :lol: de a BKVra még a mai napig feltudom rakni a gyereket. Persze baromi nehezemre esik, szóval így se könnyű a gyerkőc, de legalább tudunk közlekedni. Szóval így lett nekünk 2 kocsink is. Ha ezt akkor tudtam volna, lehet más típusú kocsit választok...ez van.

Ez persze csak az én tapasztalatom :wink:

Kép


Kép
norcs83
 
 


Norcs: azt mondod,hogy végül nehéz volt az a kocsi,amit először vettetek?

Mert én is azon gondolkozom,hogy míg nem lehet sport babakocsiban tologatni,addig hordozókendőznék,csak kérdés,hogy melyik tipusokat lehet már újszülött kortól használni,főleg hogy ne hajlítsam meg vele a gerincét :?

Ebben esetleg segíthettek,milyet szabad/érdemes :)
Vendég
 


bnbeus: Jaj neeem! Dehogy van baj vele, csak nem akartam, hogy ha neki még nem hivatalos, akkor esetleg valami baja származzon belőle :) Holnap megyek hozzá! Te is nála leszel akkor most már tuti?

korybon: Hát ez nem semmi, milyen ügyi a kislányod. Mire általánosba megy, integrálni fog? :)

KépKépKép
bogme
 
 


Korybon
Nem messze lakom a óbudai művelődési háztól, ahol a börze szokott lenni :) Én is imádom ezt a részt, nem mennék innen sehová.
Szerintem picivel drágábbak itt az albik, mint máshol. Mi most egy másfél szobás téglában lakunk, az 65 ezer plusz rezsi, de költözni fogunk még a pici születése előtt. 1+2 félszobás paneleket nézek, ez a cél. Ami tényleg szép állapotú és csendes helyen van, az kb. 75 ezer/hó.
A másfél szobás panelek pedig 55 körül vannak.

Hana
A lepény a 30. hétig húzódhat feljebb, addig nő még nagyot a méh, úgyhogy drukkolok Neked, még van idő bőven!

Panna
Persze, beírom a kórházat és nagyon örülök, hogy bejött Sztanyik :) A terhestorna miatt irigykedem nagyon, Lucával a 12. héttől a kiírt időpontom napjáig jártam oda a kórházba, nagyon szerettem!
Hová mész 4D-re?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


korybon:
lehet, h egy kis zseni a kislanyod!! mindenesetre nagyon cuki lehet, h igy keni-vagja mar a szamokat!

beka / addisz:
mi is nagy gondban vagyunk a babakocsival, mert mindenki mast ajanlgat, de ez a szuper konnyu engem is nagyon erdekel, tekintettel arra, h a harmadikon lakunk...

hordozokendo:
ha valamelyikotok hasznalta elozo babanal, kerjek adjatok tanacsot, h milyen tipusu valt be nalatok. en biztos kendozni fogok, ezt erzem. csak en is feltem a babucit. mi is fogunk jarni szulesfelkeszitore a korhazba, minden szombaton masfel ora, 10 alkalom, papas-mamas :) itt nincs vedonoi rendszer, ezert probalnak fokozott figyelmet tanusitani az elozetes felkeszitesre. Sajnos fizetni kell erte, baromi draga lenne eredetileg euro 250, de legalabb a 70%at kifizeti ferjem biztositoja - hal istennek.

gabi:
sikerult vennem kigyoubit, minden megvan a tzatzikihez!! lehet, h csak holnap fog elkeszulni, mert fokhagymakremlevest ettem ma es olyan rosszul vagyok a fokhagymatol :evil:
az 1 kio hizashoz gratulalok, az tenyleg semmi!!

Kép

Kép
pequenino
Budapest XII. kerület
 
 


norcs:
most latom hordozokendoztel, irnal a tapasztalataidrol?? nagyon koszi!

Kép

Kép
pequenino
Budapest XII. kerület
 
 


Lányok!

Hordozókendő témában:
Másik fórumon ismertem meg egy kismamát, ő már a 3. babát várja, mindegyik gyerkőcöt kendőben hordozta, a mostani babának egyáltalán nem lesz kocsija! Közben ő hordozókendő tanfolyam vezető lett! Nagyon vágja a témát, megszámlálhatatlan kötési módot ismer és olyan kendőket, amikről én még csak nem is hallottam!
Van egy weboldala, érdemes átnézni, sok hasznos infó van rajta:
http://hordozokendo.freeblog.hu/

Egyébként BÁRMELYIK kendő jó újszülött kortól, nyugodtan lehet őket használni, nem úgy, mint a kengurut. A legjobb a rugalmas pamutból készült kendő, ezt olyan 7-8 hónapos korig lehet hordani, de a sima szövött kendők is tökéletesek.
A választásnál fontos szempont a méret, amit a testmagassághoz kell viszonyítani. Ha mindenféle kötési formát szeretnétek megvalósítani, akkor érdemes hosszú kendőt venni!

Nekem ez az anyuka a következő márkákat javasolta: Girasol, Didymos, Lana. Nem olcsók, de fórumokon (ebay) lehet jó áron szerezni!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


koszi addisz! en teljesen beleszerelmesedtem a kendobe, annyira meghitt bensoseges, masreszt elkepeszto praktikus. sokan idegenkednek tole, egyelore en is csak kivulrol csodalom, de allitolag a babak is nagyon nyugodtak a mama kozelsege miatt. es kenyelmes!
probalok nezni tanfolyamot, itt nem igazan divat, de latok elvetve egy-ket vaganyabb kismamat csortetni babakkal a hasukon, hatukon 8)

Kép

Kép
pequenino
Budapest XII. kerület
 
 


pequ, köszönöm :) Azért akkor a fokhagymával vigyázzál a tzatzikiben is! Remélem sikerül majd :)

Gabi

Lilypie First Birthday tickers
gabrilio
Százhalombatta
 
 


A fokhagyma engem nagyon megviselt a tzatzikiben,pedig amúgy isteni volt,de a következőbe nem teszek egyáltalán...
olyan rosszul vagyok tőle még most is :?
Vendég
 


én is a genesisbe megyek! :D

nekem is nagyon tetszenek a hordozókendők. :) szeretnék majd egyet...
Vendég
 


Jó reggelt!

Ma megint milyen hideg volt reggel, de már visszafordíthatatlanul jön a tavasz, érezni a levegőben. És süt a nap is :)

Éééés, ma vagyok FÉLIDŐNÉL :)
Lányok, el sem hiszem, nemrég teszteltem pozitívat, nemrég fogtuk csak fel otthon, hogy bővül a család és már 20 hét eltelt...

Ma védőnőzök, kíváncsi vagyok a méricskélésre... :roll:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Addisz: gratula!! épp ezen a szép napon!!
és épp Rád gondoltam:

http://www.bababutorbolt.hu/termekek/ba ... id/5_1_636
Vendég
 


Sziasztok!

Kissé ismét elmaradtam, hétvégén leutaztunk a párom családjához, tegnap meg egész nap dolgozni kellett a munkahelyen. Ki hallott már ilyet :lol:

Reggel voltam AFP-s vérszivornyázáson, sajnos elfelejtettem megkérdezni, hoyg kb. mikorra lesz kész, de mindegy, úgyse nagyon sietnek vele és amúgyis az SZTK előtt császkálok folyton, majd benézek jövő hét vége körül, hátha...
Kértem időpontot a 18 hetes UH-ra is, majd 2.5 hét múlva megyek pénteken. Ez is csak sima SZTK UH, de már nagyon várom :P

Csajok, ugye nem lehet abból gond az AFP számításánál, hoyg a doki a beutalót már 3 hete kiadta rá és az akkori testsúlyomat írta rá, ami mostanra bő 1kg-mal több lett? Szóltam a laborban, hoyg már nem 59, hanem 60, de azt mondták, hoyg ők nem javíthatnak bele a papírba :?

Addisz
Gratula a félidőhöz! Hú, ez már jó sok, pikk-pakk tényleg itt lesz már a szülés mindenkinél, csak a nyarat kell majd elviselnünk valahogy :wink:

hordozókendő
Mi is használtuk, de inkább csak akkor, ha babakocsival esélytelen volt a gyerök szállítása (BKV-ra csak alacsony padlós buszra bírtam felszállni vele, mert megemelhetetlen volt), vagy vonatoztuk a nagyszülőkhöz. Szuper jól funkcionált és így, hoyg csak alkalmi megoldás volt, nekem sem volt iszonyat megterhelő a baba súlya. Vonaton még bő 2 évesen is használtuk altatáshoz :wink:

tárkonyos raguleves
Bocsi, már nem emlékszem, hoyg ki kérte még a hétvégén. Igazából nincs fix receptem, ami van, azt pakolok bele többnyire :lol:
Hagymát és felkockázott husit olajon/vajon megfuttatok, fazékba bele a sok fajta vegyes zöldség (répák, zeller, krumpli, borsó, kukorica, fokhagyma...), amit megpárolok. Utána felöntöm vízzel, aki használ leveskockát, vegetát, azt bele teszi. A végefelé hozzá adom a tárkonyt (nem kell sok, elég átható az íze), behabarom liszttel, tejföllel, vagy tejszínnel sűrítem és a végén hozzáfacsarok citromlevet, hogy egy cseppet savanykás legyen. Most citrom helyett pl. volt itthon finom fokhagymás ecetem (nem tömény), azt tettem bele a végén :wink:

Egyébként meg egyszerűsítettem a hétköznapjaimon. Hétközben nálunk nem igazán van főzőcske, hisz senki nincs itthon, mindenki házon kívül ebédel. Most viszont azért elkél nekem a meleg kaja, különben éhen halok (mondjuk így meg hízok, mint a malacka). 1 hete már teljes státuszban dolgozom, szóval a délelőttöm is nagyon rövid lett, így úgy döntöttem, hoyg rendelek be a munkahelyemre ebédet, ahelyett, hoyg a kevés pihenésre is használható idő helyett a kotyvasztással babrálnék minden nap. Ma jön majd az első adag :wink:

A Babókám tegnap nagyon beindult. 2 hete még épp csak éreztem és nem is minden nap jelentkezett, erre tegnap olyan erővel böködött, túrt egész nap, hoyg először hirtelen oda is kaptam a pocakomhoz a meglepetéstől :lol: Visznt úgy tűnik tegnap kitornázta magát egy időre, mert az éjjeli pici mocorgáson kívül ma még nem jelentkezett.

Kép
Kép
rheya
 
 


Kisbeeka
AZTAAA! Hát, ezzel a kocsival most beletrafáltál, jobban tetszik, mint az eddigi összes verzió!!! Ismered ezt a márkát? Hallottál már róla valamit?
Gyorsan elküldöm apának is linket :wink:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Rheya: nem gond,mert van rajta dátum,azaz az akkori heteidet veszik figyelembe,legalábbis az én papíromon is ott van,hogy 13 hetes voltam a papír kiállításánál...

amúgy nem hinném,hogy 1 kg ide vagy oda érdekli őket,mikor a dokinál 3 kg.-mal mértek engem kevesebbnek,mint az itthoni mérleg.....
Vendég
 


Addisz: örülök,hogy tetszik :D
véletlenül akadtam rá,de elég jónak tűnik ;)

és azzal a 6 kg.-mal elég meggyőző ;) :D :D :D
Vendég
 


Kisbeeka
Engem ez most nagyon gondolkodóba ejtett. Jobbnak tűnik, mint a Hauck, és ha most tényleg ennyi az árengedmény, akkor megérné. Csak nem ismerem a márkát, de majd megpróbálok véleményeket bogarászni a neten.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Addisz: én is utána szoktam olvasni mindennek :)
az árengedmény valós,a vaterán lejárt termékek korábbi ára 119.000 Ft volt,aminek ugye a boltinál alacsonyabbnak kéne lenni,tehát van benne valami...

Rheya: nagyon irigyellek a mocorgás miatt,nálam még mindig semmi.
Az a pár nappal ezelőtti nyomás volt csak,mint mikor az embernek a belei dolgoznak,de ez nem vonult,egy helyben nyomott :D

de azóta is csend és hallgatás,pedig nagyon szeretnék már minden nap jeleket kapni felőle :)
Vendég
 


Addisz: keresgéltem az említett hordozókat,kevés sikerrel.
Viszont az érdekelne,hogy a mei tai-t mennyire ajánljátok?

azt is szabad újszülött kortól használni?
mindenképp olyan kéne nekem,amit a kezdetektől szabad a kis gerince miatt :)
Vendég
 


sziasztok,

bogme: igen tuti :) már csak a régi dokit kéne felhívni :( a kisfiam csoport társának apukája olyan kellemetlen
mi a jövő héten csütörtökön megyünk 18hetes Uh-ra hozzá az örs vezér térre és majd utána héten megyek a mávba

Kép
Kép
Kép
bnbeus
Fót
 
 


Kisbeeka
Amennyire én tudom, a mei tai-t inkább 3 hónapos kortól ajánlják, nem is a baba gerince miatt, hanem azért, mert méretileg túl kicsi hozzá, nem lóg ki a lába belőle, eltakarja az arcát stb.
A rugalmas pamut kendőket szokták ajánlani újszülött kortól, ez a legkíméletesebb a gerincnek.
Lanát itt találsz ezen az oldalon (http://hordozokendo.freeblog.hu/), a másik két márkát én is csak külföldi honlapokon találtam meg (ebay), de onnan is érdemes rendelni.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Addisz: köszi,megnézegettem! :)
hát az árak elég húzósak!! a legolcsóbb is 16.000 Ft,és hát ki tudja,milyen hosszú kell...
plusz még a tanfolyam,ahol elmondják,hogyan kell megkötni.
Vendég
 


A tanfolyam szerintem nem szükségszerű. Tele van a youtube a videóikkal, tök sokféle megkötési módot megmutatnak.
Egyébként a Nandu kendő (magyar termék) sem rossz, csak állítólag az durvább szövésű, kicsit keményebb és ha kimosod, akkor sokat megy össze, tehát nagyot kell választani belőle.
Az ebay-en tényleg lehet szép darabokat találni olcsón.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Kislányom kiságyát szeretném eladni.
Adatok:
2009-ben vásárolt, nagyon keveset használt (kb. 3x aludt benne), hibátlan Bogi kombi kiságy (matrac nélkül) 176x68x90. Matracméret: 60x120. Anyaga: biolakkal kezelt bükkfa a rácsos kiságy része, laminált bútorlap a szekrény és az ágyneműtartó része, cseresznye színű. Fekvőfelülete 3 fokozatban állítható.
Ajtós, fiókos, dupla ágyneműtartós. Heverővé és szekrénnyé átalakítható. A pelenkázó szabadon variálható jobbra vagy balra. Ár: 35.000.- forint (alkudni lehet:):)).
Képeket tudok e-mailen küldeni még.
További jó babavárást kívánok Nektek:)

Érdeklődni e-mailben lehet: eperke200909@gmail.com
Kép
Kép
Kép
eperke2009
Budapest
 
 


Hasonló ágyacska,mint amit én szerváltam a vateráról.
azaz lényegében ugyanaz,csak a pelenkázós része nem oldalra néz,hanem előre :D
Vendég
 


Lányok,még egy kis segítséget kérnék.
aki nem ért egyet velem,az tekintse tárgytalannak :)
Szóval mivel egy ideje próbálunk párommal minél kevesebb vegyszert használni,már egy jó ideje pl. mosódiózunk (nekem tökéletesen megfelel),szükségem lenne tippekre,hogy babánál hogyan bekkelhetném ki a vegyszeres dolgokat.

Azaz fürdető,stb.
Szeretném,ha minél kevesebb mesterséges dologgal találkozna,míg nem muszáj... :?
szeretnék bio-öko dolgokat venni neki,de egyelőre nehezen találok,de hátha Ti tudtok ebben segíteni. :)
Vendég
 


Addisz: a nandu kendő is jó gondolom.
de az a kérdés,hogy mekkora méretet vegyek,ha párom is szeretné majd hordozni a babát?
muszáj akkor kettőt vinnünk magunkkal?
Vendég
 


Addisz, gratulálok a félidőhöz! Tényleg nemrég teszteltünk.. 8)

Gabi

Lilypie First Birthday tickers
gabrilio
Százhalombatta
 
 


Belekooootttyyyyy!


Bár a Nanadu is remek kendő, inkább tanuló kendőnek az igazi. Elég hatalmasak a csomói, betöretlenül durvának és igénytelennek hat, sokak kedvét elveszi a hordozástól sajnos.
Betörve, több évesen álom puha és remek vele hordozni is!


Meitai:
Csak már ülni jól tudó babáknak ajánlott, addig nem, mert túlontúl erős/széles terpeszbe kényszeríti a lábát. Utána viszont egészen 14-16 kg-is szuper, anyagától, gyártótól függően!

Icipici babák hordozásához a rugalmas kendő a legkönnyebb/legjobb, még kezdők is simán megbírkóznak az első kötésekkel. (érdemes egyébként már most elkezdeni gyakorolni egy kb. mérethű rongybabán, a youtube-on remek videók vannak)

Vannak baromi drága, ám szuper minőségű rugalmasok is, de kezdésnek (ugyanúgy mint a szövöttnél) egy alacsonyabb árkategóriás is megteszi, például a liliputi.

Aki komolyan gondolja a hordozást érdemes végig gondolni, biztosan kell-e a babakocsi, annak az árát is be lehet forgatni, vagy olcsóbbat venni és egy jobb minőségű kendőre va. mt-ra beáldozni inkább.
Aki egyszer hordozott és jól volt megkötve/felvéve az eszköz, az biztosan megszereti, iszonyat kényelmes és praktikus dolog.

www.mamami.hu

Itt mindent megtudtok a kendőkről, a hordozókról és a hordozásról!
gombostutu
Ágasegyháza
 
 


Kisbeeka!

A mamamin van kifejezetten tiszta kozmetikumok cínű topik!
gombostutu
Ágasegyháza
 
 


Kisbeeka: Én a mai napig a gyógyszertári mosdókenőcsöt és popsikrémet használom a fiamnál. Ezen felül csak nagyon ritkán nyúltam a Sudo cream-hez vagy a Neogranormonhoz, amikor sok kaki miatt kipirosodott a feneke, de még abban is úgy tapasztalom, hogy a gyógyszertári krém jobb volt. Nem tudom, hogy ebben mennyi adalék és nem természetes anyag van, nem ismerem az összetételt, de nekünk soha nem volt semmi bőrproblémánk. (Kivéve, amikor síelésre egy Weleda babafürdetőt mintát vittem, azt használtuk, na utána alig győztem kenegetni megint a gyógyszertárival. Pedig a Weleda tudtommal bio.)

bnbeus: Egyelőre pont váltjuk egymást, de legkésőbb a CTG-knél biztos összefutunk :) Én 5-én megyek legközelebb a dokihoz és 7-én az Örsre.

Addisz: Grat a félidőhöz :)

KépKépKép
bogme
 
 


Kisbeeka
A fiam kendője anno asszem M-es méretű volt és a férjem is tudta használni. Igaz ő meglehetősen vékony alkat :wink: Tanfolyam nem szükséges hozzá, van mellé füzetke, illetve a videók a neten nagyon jók. Igazából én csak elől hordtam a fiam és mindig ugyanazt a megkötést alkalmaztam.
Mei tai szerintem is úgy 3 hós kortól jó, van egy barátnőm, aki készített magának és másnak is pénzért olcsón.
Ja, a kendő nekem nem nagyon ment össze méretben a mosáskor.

Csajok, akinek van kocsija és tapasztalata! Milyennek kell lenni a babaülésnek a mostani előírások szerint? Mik ezek az E1, E2... szabványok???

Kép
Kép
rheya
 
 


Kisbeeka
Én Lucával végig a gyógyszertári fürdetőt és popsikrémet használtam, ezen kívül egyébbel nem kentük őt, nem volt rá szükség. Ezek illatszer mentesek és nagyon jók, ezen kívül olcsók is.

Kendő: én kifejezetten a Nanduról hallottam, hogy sokat megy össze mosásnál. A hossz nemcsak a testmagasságtól függ, hanem attól is, hogy hányféle kötést szeretnél használni. Van egy-két olyan kötési mód, amihez hosszú kendő szükséges.


Voltam védőnőnél, szokás szerint semmi érdekes nem történt... Viszont volt mázsálás, a legutóbbi találkozó óta (5 hete) 1 kg jött fel, szóval eddig összesen 2 kg! 8) Ennek azért örülök!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Én is gyógyszertári cuccokat használtam,annál is inkább mert a nagyobbnak ekcémás lett a bőre. Hál isten kinőtte. Nincs semmi szüksége egy baba bőrnek illatanyagokra így is úgy is annyira jó illatuk van. Nekem mei-tai-om van. lehet nem jól írtam,bocsi. Nem sokat használtam mert macera magamra kötni,tiszta sár meg ilyenek lesz a megkötő. A kengurut egyszerűbb szerintem de azt meg ugye nem lehet míg pici a baba. Utána fogok én is nézni a kendőnek mert felvetődött a kérdés,h fél év múlva hogy megyek ki sétálni egy kicsivel meg egy picivel egy babakocsival. Lehet kendőt veszek majd de az is lehet,h használt testvérkocsit. hmmmmmmmmm

Addis:tök ügyi vagy ,h csak ennyit híztál_!

LÁNYOK KÖSZÖNÖM AKI ÍRT NEKEM,OLVASTAM DE NEM HAGYOTT A GYERKŐC,H REAGÁLJAK! MINDENKI NAGYON VIGYÁZZON MAGÁRA ! SZÉP NAPOT!

Lilypie Maternity tickers
henó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?