Etus,
Már van egy uncsitesója Nikinek, pont a most született Nórikának a nővére Nelli. Ő 4 éves már. Úgyhogy 3 N-es lány van már, Nelli, Niki, Nóri.
És ráadásként a férjem húga is babát vár, szept. 28-ra, tehát ott meg 1 év lesz köztük. Azért kíváncsi leszek majd mennyit játszanak együtt, mert a nagyobbik gyereket nagyon féltették mindenkitől.
Jó súlyban van Andrisod, főleg ha belegondolok, hogy mennyivel fiatalabb mint Niki. Nála egyébként szerdán mértem 6760 grammot, megint csak 80 grammot hízott.
Kri,
Csak ne panaszkodj! Én még tornázni sem mertem eddig a tejcsi miatt.
Pedig rettenetesen nézek ki.
Linda,
Olyan liba vagyok! Írni akartam neked, amikor mondtad, hogy elveszett a fülbevalód, hogy nézd meg otthon az ágyban, meg ahol öltöztél, meg a füriben, mert az esetek nagy többségében ott esik ki. Anyám nagy fülbevaló elhagyó volt, mert a csüngős fülbevalói mindig elkoptak a mozgástól és leestek, de többnyire otthon hagyta még el őket.
Örülök azért hogy meglett!
Mók,
Nem, nem lett sötétebb a haja, sőt néha még világosabbnak is látom. De teljesen függ a fényviszonyoktól, hogy épp milyennek látszik. Kíváncsi leszek, nyáron majd mennyire szívja ki neki a napocska.
Nórika tényleg csöpp kislány. Nagyon-nagyon picike. Ma voltunk bent látogatni, sűrű fekete haja van.
Érdekes, hogy a nővérének is fekete haja volt, bár nem ennyi, majd kihullott és szőke nőtt helyette.
Talán makró módban vaku nélkül, természetes fényben, lehet sikerülne. Mármint a fotó a fülbevalóról
.
Ma volt itt a védőnő. Mondta, hogy ne aggódjak Niki súlya miatt, akkor sincsen semmi ha nem kétszerezi meg a súlyát, az a lényeg, hogy hízik és nől. Mesélte, hogy az egyik anyukának amikor elkezdte a hozzátáplálást még fogyott is a babajá és utána meg stagnált, de ez csak azért volt, mert akkor kezdett el nagyon mozogni is és sok kalóriát égetett.
Beszéltünk a hozzátáplálásról is és azt mondta, hogy bőven ráérünk a 6. hónapban elkezdeni, addig fölösleges. Mondta a glutént is, hogy a bioboltban lehet kapni olyan (elfelejtettem mi a neve cuccot), amibe nincs egyéb adalék anyag, pl cukor és majd azt keverhetem az almához, ha már bevezettük az almát, meg pl az őszibarackot.
Mesélte, hogy van egy olyan család is, akik már 2 hónapos korban elkezdték a hozzátáplálást, hiába beszélt nekik Ő és az orvos is. Nekik nem volt jó sem az anyatej, sem a tápszer. Beletöltötték a 4 hónapos korban adható bébiételt a cumisüvegbe és ott anyázott az apuka, hogy miért nem folyik ki belőle.
Még azt nem írtam milyen aranyos volt valamelyik nap. Apukánál aludt el és persze nem rakta le a drágám (hogy kapassuk el a gyereket...). Viszont már nagyon fájt a keze 1,5 óra múlva, így átadta nekem Nikit. Én ültem vele a kanapén vagy 15 percet amikor el kezdett ébredezni. Kinyomta magát a mellkasomon, balra nézett, majd kinyomta megint és jobbra nézett. Akkor kezdett gyanús lenni, hogy nem tudja hol van, amikor elkezdett hangokat adni, mint amikor szól a kiságyban, hogy "már ébren vagyok anya!". Aztán egyszer úgy helyezte át a fejét jobbról balra, hogy nem ereszkedett vissza a mellkasomra. Középen meglátott.
Majd ki esett a szeme úgy csodálkozott, hogy hogy kerülök én oda?
Én meg azt hittem megzabálom, olyan aranyos volt.