Csillagvirág
Nem vagy szívtelen...ki ezt, ki azt az álláspontot képviseli. És valóban gyerekfüggő is lehet a dolog. Viszont ahogy te csinálod, annak legalább a védőnő is örül.
Hasalást Zalán sem szereti. Lusta még emelni a fejét. Bezzeg a popoját az nyomja felfelé, és a lábát húzza a hasa alá. Szerintem ő már inkább mászna.
De hát egy hét múlva produkálnunk kell.
Kati
Reginek szűk volt az orrjárata, de nem volt ilyen szerencsére, mert hát tavaszi/nyári baba volt. Zalánnak se folyik az orra, csak szörcsög, szuszog, a védőnő egyből észrevette, hogy náthás. Napi 2x-3x szívom neki, utána jó tud szopizni, és aludni.
Regire egyszer sem feküdtünk rá, pedig sokat aludt velünk.
Amit csillag ír a cici kontra fejésről az nagyon jó. Szerintem is hagyd a "küzdelmesebb útat" neki, cici, cici és cici. Nem jó összezavarni őket.
Bogi annyit vesz el, amennyi kell neki. Nekem is több a tejem, mint amit Zalán megeszik, és ő is cumizik rajta néha, aztán gondol egyet, felébred, és még szív belőle.
Beze
Ha nagyon forgolódik én is szeretném a kiságyba rakni. Regi is aludt ott is. Már mondtam is a páromnak, hogy lehet a nagy ágyra is kellenne leesésgátló, mert azért bárkivel előfordulhat, hogy belaszik szopiba. Regi amikor legurult az ágyról (szerencsére szőnyegre), az pl. nappal volt, csak annyira fáradt voltam, hogy elaludtam mellette.
Mondjuk ez a könyv is azt írja, hogy az első 3 hónapban ill. 6 hónapban fontos a közeli kontaktus. Szóval majd valahogy alakul.
Tudom hogy nem kevés, azért megnyugtató, mert az utóbbi napokban pont hogy sokatt bukott, sugárban.
Az együttalvásról csak annyit, hogy engem sokan letoltak, hogy miért alszok együtt a babával. De aztán később Regi is aludt a kiságyban is. Szóval lehet így is, úgy is, sokmindentől függ, gyerektől, szülőtől, helyzettől, helytől, stb.
Az a jó, hogy manapság már sokkal több lehetőségről hallanni, és a szülő el tudja dönteni, hogy mi jó neki.
Az a lényeg, hogy mi a párommal ezt látjuk jobbnak, a két gyerkőc egyébként nagyon hasonló, bár Zalán kicsit nyugodtabb. Napközben pl. el van a kiságyban, szombaton ott aludt el, és aludt egy kicsit. Bár most hogy náthás, nyugodtabb vagyok, hogy velem alszik.