Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

jjucuss: gratulálok! :) a magyar népmesékben is mindig 3 királyfi van! :)

Kép

gratula a 20 heteseknek is! :)

hopihe79
Budapest

szerintetek melyik jobb: az ágynemű vagy a hálózsák?

hopihe79
Budapest

Hopihe :) Azt kifelejtetted, hogy a legkisebb a legügyesebb és legszebb :wink:

Kicsi korban jobb a hálózsák, ha eltűri..nekem csak középső fiam volt hálózsákos, a többiek utálták....
20140901114303

Sziasztok!

Jjucuss
Gratulálok a kissráchoz! És ki tudja, még mit hoz a jövő... :)
A méhlepényed viszont tényleg szuper helyre vándorolt, most én irigykedem!

Bkrisztike
Én is ezzel a kocsival szemezek, illetve a 3in1 verzióval, amit Brunhild belinkelt. Én mindenképpen elmegyek a Brendonba és megnézem magamnak, tologatom, kipróbálom, mert ár-érték arányban nagyon jó, csak tényleg elég különböző véleményeket lehet olvasni róla.

Pihe
Luca nagy hálózsák párti volt, mi borzasztó sokáig használtuk, ő imádta, én meg nyugodt voltam, hogy nem tud kitakarózni. Csak kb. másfél éve váltottunk takaróra, a végén már nem is kaptam olyan nagy méretet, úgyhogy a kisebbek aljára lett varrva plusz anyag :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

èn is hálózsák párti vagyok.. nagyfiamnál sokáig használtuk kisebbik nem szerete,de az elején vele is azt használtuk...

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat. :D

Nekünk is hálózsákban aludtak egészen sokáig. Volt mindenféle, kicsi- nagy, vékony-vastag, hosszúujjú-ujjatlan.
Meg volt ilyen vastagabb kezeslábasunk, az volt rajtuk amikor már nem fértek hálózsákba és csak ezután jött a pizsama, amikor már bilibe pisiltek és egyedül nem tudták letolni a kezeslábast.

Én egyébként kisgyereknél a rugdalózóra esküszöm, abból is a legegyszerűbbre és elől végig patentosra, ahol a patentos rész az egyik lábra is kifut. A fodros nyakúak akadályozták a szoptatást, a hátul vagy csak alul patentosakat alig tudtam rájuk adni. A lábfej nélküliekhez kellett zokni, ami vágta a bokájukat. A külön alsó-felsőnél mindig kilátszott a derekuk. Persze mindegyik fajtából volt 1-2 mintapéldány, de lassan a szekrény mélyébe szorultak. Ha később póló+ nadrág kombinációt hordtak, akkor is alatta alul záródó body volt. Atlétát és kisgatyát szinte csak a szobatisztaság kezdetekor adtam rájuk. Nálunk ez vált be.

u.i: A patentot nem biztos, hogy így kell leírni. :oops:
jjucuss
Eger

TELJESEN EGYETÉRTEK JUCUSSAL!!!FŐLEG A ZOKNI RÉSZT ILLETŐEN!!!!A NAGYFIAMNAK ANNYIRA MEGVÁGTA EGY BABAZOKNI A KIS VÁDLIJÁT,HOGY A MAI NAPIG :!: :!: :!: OTT VAN EGY CSÍK NEKI

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

:) Én is egyetértek :) Bár ha hűvösebb van, nem árt egy kis zokni (nem júliusban, hanem ősszel vagy télen), ami nem szoros, és ráhúzzuk a kezeslábasra (tehát nem alája), így jó melegen tartja a kis lábakat . A hátul patentos rugik, bodyk kegyetlenek, főleg a jó nagy műanyag patentosak, amilyeneket az Auchanban árulnak, az én gyerekeim mint hátonfekvők voltak, és belenyomódott a hátukba jó mélyen a patent helye :? Szóval elől patentos a jó, lehetőleg végig mindkét lábon! Hálózsákból is pedig olyan, amely elől cipzáros vagy gombos, patentos stb, de nem fel állig, mert főleg a cipzár felsérti a baba állát :( És vannak olyanok (ugyancsak auchanos), ami fent a két vállon patentos, na az sem volt jó, zavaró, arról nem is beszélve, hogy elromlott... (pedig az auchanos babacuccok nagyon édesek és szépek, szerettem őket nagyon, csak vannak ott is bibik, amikre figyelni kell...)
20140901114303

Igen-igen. A nyakik cipzáros gáz és a gyerekek is nagyon utálták. Nagyobb korukban le is szedették magukról. Ádámnak még a cimkéket is ki kell vágni a mai napig.

Én a TESCO-ban vettem Cherokee cuccokat. Nagyon szépek, emberi áron, bár egy kicsit korán elnyúlnak (szélességben), dehát olyan áron az ember nem számít örök életű darabokra...és nem mellesleg nagyon jó anyaguk van. Utáltam, hogy egyes bababoltokban horror áron tiszta műszál bodykat árultak.
jjucuss
Eger

Hogy is hívják azokat a kisingeket, megkötősek...anyósom nem bírta megérteni, hogy a mai bodyk és ruzgdalózók világában már nem alapfelszerelés a rácsavarós, megkötős, fodros galléros kising (vagy mi a szösz).
A kórházban nálunk még ilyet adtak a babákra felül, alul csak pelus + pólya. kifejezetten remek volt, amikor a szoptatással küszködő anyukák még azzal is kínlódtak, hogy a fodrot eltartsák a mellbimbó és a baba szája közötti résztől.
Hogy változnak az idők. Elődnél még TILOS volt saját ruhát adni a babára és a szüléshez csak és kizárólag kórházi hálóinget volt szabad használni. Most egyik sincs. Saját hálóing és saját babaruha kell. Ha nem viszel, halál fia vagy. :shock:
jjucuss
Eger

JJucuss :D
Etelénél nekem is ilyenek voltak az elején...kemény vászonból brrrrrr, és alul tényleg textil pelenka és erre derékig egy nagyobb textil pelenka derékig rácsavarva ....kisnadrágokat nem is lehetett kapni nálunk.... amikor valahol találtam (turiban talán), anyum el volt szörnyedve, hogy csecsemőre nadrágot akarok adni??? Meg bodyt??? :lol:
Változnak az idők..pl. amikor és ahol én szültem, ott a babák még külön voltak, tilos volt hozzájuk bemenni, 3 óránként adták ki egy ablakon át fél órára, szoptatásra..egy üvegfalon át lehetett a babákat látni, láttuk ahogy ordítanak, és nem szabadott bemenni..persze rájuk sem hederített senki :(
20140901114303

RÉKLI :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

majga
Dabas

Brunhild
De ha a gyerek hason fekszik, akkor az elől levő patent nyomja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kising
Keresztelőn szoktak inkább azt adni a babára :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Majga
Bocs, de te direkt kiabálsz? :roll: :wink:
(internetes kommunikációban a nagybetűvel való írás kiabálást jelent :wink: )

http://kocka.blog.hu/2010/03/16/caps_on
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mrsleo 2011.02.27 16:07-kor.

Kép
mrsleo
Debrecen

http://www.eetikett.hu/
Ezt ismeritek? :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

NEM KIABÁLOK :D

TUDOM,MIT JELENT,DE ÖSSZE-VISSZA UGRÁLOK,MSN,SKYPE ÉS OTT ÍGY ÍROK...ÉS BELEŐRÜLÖK,HA ODA-VISSZA VÁLTOGATOM...(MÁR PRÓBÁLTAM)

SORRY MINDENKITŐL,DE ILYEN VAGYOK....

HA NAGYON ZAVAR MINDENKIT,AKKOR AZÉRT IGYEKSZEM FIGYELNI,AMIKOR IDE ÍROK...

CSAK AKKOR BOCSÁJTSÁTOK "SZAVAZÁSRA" HOGY MI LEGYEN :D
majga
Dabas

Rékli :D
20140901114303

Oké...vettem az adást...

akkor megpróbálok nem begolyózni...és odafigyelni Rátok :D
Így okés?

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Ez az...rékli. Amit belinkeltél annak legalább nincs gallérja. Esetleg még el tudom képzelni a rugira ráhúzva, ha hidegebb van, mint valami pulcsi.

Az én tapasztalatom szerint az elöl lévő patent kevésbé vagy nem is nyomja a gyereket ha hason fekszik.

Brunhild! Ugye milyen furcsa...valahogy a szülés/gyerekágy körüli felfogás olyan drasztikusan változik egy emberölő alatt is, hogy szinte el sem lehet igazodni benne és mindenképpen felveti az egyes felfogások teljesen félresiklott jellegét.
Biztos vagyok benne, hogy 1-2 évtized múlva a magyar egészségügyben is eljön pl. az az idő, amikor az ambuláns vagy az otthonszülést fogják pártolni, mert az a költséghatékonyabb. Ma próbálj meg hazamenni a szülés napján, megnézheted magad. Amikor meg majd a MENYEIM (remélem értitek :D ) szülnek, akkor meg külön kérvényezni kell majd, hogy pár napos megfigyelésre esetleg bent maradhassanak.
jjucuss
Eger

Leo, ha hiszed ha nem, ha hason alszik, sem nyomja annyira, mint a hátát..mert háton úgy fekszik mint egy tuskó :roll: , teljes súllyal, hason viszont picit megemelkedve, lábacskáit felhúzza, tehát nincs kiterűlve, mint egy béka :D , ráadásul a hasa puhább, viszont a hátán, főleg a gerincén 1-2 napig is ott maradnak a nyomok ...

A "kiabálás" nekem is feltűnt, de gondoltam, hogy Majga így szeret írni...
20140901114303

Majga! Én észre sem vettem a nyomtatott betűt, felőlem aztán írhatsz bárhogy...csak írj jó sokat. :D
jjucuss
Eger

ÖRÜLÖK,HOGY GONDOLTÁTOK,HOGY NEM VELETEK KIABÁLOK...

HUpsz...má megint:)

jólvan na...nehéz még erre is figyelni :D

msn-en szoktam rá,mert túl sok volt a smiley,és nem bírtam mind kiírni...ami egy darabig tök jó bulinak tűnt,az egy idő után idegesítő lett,mert alig értettem,hogy ÉN mit írtam...és akkor rájöttem,hogy caps lockal nem írja őket :D

és általában így marad :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Jjucuss, igen, a menyeink :D ..Ki tudja mi vár ránk :roll: :lol:
Jelenleg mindhárom fiam egy leányzóra pályázik, mármint ugyanarra (8 éves), és Bendegúz már meg is bízott, hogy kérdezzem meg az anyukáját, hogy neki adja-e :lol:
20140901114303

Áááááááá... a gyereket az ágy felett kell lebegtetni :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Szülés előtt néhány órát kell venni David Copperfield-től :oops: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

BRUNHILD:HÁT NEM TUDOM MELYIK A JOBB....AMIT A TE FIAID CSINÁLNAK,VAGY AMIT AZ ENYÉM....

2HETENTE MÁS A SZERELEM,MEG MÁS LESZ A FELESÉGE..VAN EGY AKIHEZ MINDIG VISSZATÉR,ÉS A KISLÁNY ANYUKÁJA TAVALY 1X AZZAL FOGADOTT,HOGY TUDOM-E HOGY A GYEREKEINK ÖSSZE AKARNAK HÁZASODNI,ÉS LESZ 3 UNOKÁNK(2 FIÚ,MEG 1 LÁNY...MERT ŐK MÁR EZT IS TUDJÁK :D ???? :o

MEG KUTYA,MEG HÁZ,MEG KOCSI,MEG MOTOR,MEG LÓ....

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Ambuláns szülés
Most is van rá lehetőség, ha a védőnő és főleg a gyerekorvos írásban vállalja a baba otthoni folyamatos ellenőrzését!
Van lehetőség a <24 órás, vagy 24-72 órás hazaadásra is!
Csak általában az anyukák nem igénylik ezt!

Kép
mrsleo
Debrecen

Na már megint....jucus mit írjak neked sokat????

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Sziasztok!

Újra itt. Mobilról olvastam ám, csak az előző oldali pocakfotóktól mindig lefagyott a web'n'walk.

jjucuss,
gratulálok a kisfiúhoz!!! És nagyon megértelek. Nekem egy lány után is nagyon nehéz volt elfogadni a kisfiút. A lényeg, hogy teljesen egészséges, a többi meg majd alakul. :wink:

majga,
én észrevettem a nagybetűt, lassan megszoktam, de azért a kicsi jobb. :lol:

Hálózsák: Levinek már olyan van, ami felülről cipzározódik lefelé, nem zavarja a nyakát. Lilié is már olyan volt, mármint a 110-es, amit már nemrég vettünk. Bodyból nekünk még volt 98-104-es is, amíg lehetett, hordtuk. Ő az oviban boldogult vele.

A kórházban nálunk kising van és angolpólya, alatta csak pelus. Az viszont Auchanos Háppy.

Klarissza,
minden ok???

gil,
már csak 1 nap :lol:

Mi is autógondban vagyunk. A Fabiába nem fér bele a 2 ülés hátra, hiába kombi, le van kerekítve, meg kagylóüléses, szóval egyszerűen nem. Most azt néztük, hogy az én Suzukimba talán befér az ülések közé a hordozó. Igazából 4-en elférünk, mert a hordozó eddig is az első ülésen volt, az a gáz, ha 5-en akarunk majd valahova menni. De talán a Suzukiban... Persze nyaralás azzal nem jön szóba, de pl. hétvégén anyuhoz ebédelni, vagy ilyesmi az elmegy vele.
A Fábiától megszabadulni nem tudunk, hiteles, kb. 1 milla árfolyamkülönbözettel, amit akkor egyben kellene kifizetni. Na meg nem lenne célszerű, ha apa naponta egy nagy 7 személyessel járna Pestre egyedül. Most abban gondolkodom, hogy nekem kellene egy használt, akár 10 éves Espace, vagy bármi, oviba, bölcsibe járni tökéletes. (A Suzuki 15, még így is fiatalabb lenne)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

mrsleo,
hát én nem is tudom, én nem biztos, hogy szeretnék egy nap múlva, vagy még rögtön szülés után hazamenni. Eddig mindkétszer jobban véreztem a kelleténél, a gyerekek sárgultak, jó az a pár nap kórház. Most nálunk lecsökkentették, 72 órás baba már mehet haza, nem kell a 96-ot megvárni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska
Én az egyéni elbírálás híve vagyok. Hazaengedés nem az órától, hanem anyuka és baba állapotától függően történjen. Ebbe beletartozik az, hogy anyukával megbeszéljk, hogy ő mit szeretne...

Kép
mrsleo
Debrecen

Leo, biztos szeretnek a kismamáid :)
Apropó: nincs olyan kismamád, akivel egyidőben fogsz szülni? :D

Holnap uh Kép (és jajj a kicsi popsijának, ha nem dobja szét a lábait :lol: )
20140901114303

TE MILYEN ORVOS VAGY LEO????

Gondolom,hogy jó...de mi a szakterület????

Brunhild:Majd drukkolok!!!!!

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

[quote="brunhild"]L írta:brunhildeo, biztos szeretnek a kismamáid :)
Apropó: nincs olyan kismamád, akivel egyidőben fogsz szülni? :D

Nincsen... mióta tudom, hogy terhes vagyok, nem vállalok senkit. Nem tudhatom előre, hogyan leszek én. és persze a variálásom... :oops: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Leo, gondoltam, hogy nem vállalsz, de gondolom Sztk-ban is rendelsz, vagy kórházban, ahova olyanok is járnak, akik nem választanak orvost..és gondoltam néha jön egy kismama, aki kb veled egyidős terhes :)
20140901114303

Hát...nem tudom. Lehet, hogy a klinikán nem néznek ferde szemmel arra aki nem marad 4 napot...de itt...ha nem akarja, hogy leordítsák a fejét és felelőtlennek kiáltsák ki, akkor befogja a csacsogóját.

Leo! Pontosan nem tudom, hogy hogy van a finanszírozás, de szerintem egyszerűen csak ez az oka a 4 napos bennfekvésnek. Ha az ambuláns szülésért az OEP többet fizetne, biztosan egycsapásra itt is be lenne vezetve a "nyugati", ambuláns 1-2 napos rendszer.
Meg akkor is változna a helyzet,ha a sok per miatt nem kerülne egyre inkább előtérbe a defenzív orvoslás. Nemigen találkoztam még olyan gyerekorvossal, aki osztogatná az aláírást, hogy igen persze jöjjenek csak az anyukák hazafelé majd én vállalom a felelősséget.

Most a bőr gyakorlaton tudtam meg, hogy basalioma( gyakorlatilag jóindulatú bőrdaganat) eltávolítás után 4 napig kell bent feküdnie a betegnek tulképp. a semmiért. Van egy kb. 2-3 cm-es varrat az orrán, hátán stb, mint egy anyajegy levétel után. Semmi értelme, dehát így kap pénzt érte a kórház.
jjucuss
Eger

Én egyébként Ádámmal szívesen hazajöttem volna, mert a kórházban egyáltalán nem tudtam pihenni. Előddel viszont jólesett pár napig kettesben lenni.
jjucuss
Eger

jjucuss,
nekünk most pont ebből a bentfekvősdiből lett problémánk. Dec. 16-17-én voltunk a Heim Pálban, közben megjött Levi fülváladék tenyésztés eredménye, beszéltünk a doktornővel, hogy ő ír egy receptet, otthagyja az osztályon, és amikor tudunk, menjünk be érte. Na mi péntek este hazajöttünk, én még este bementem a receptért a gyerekem fülére. Na erre most hívtak a Heim Pálból, hogy mi dec. 16-19-ig náluk voltunk (legalábbis papíron ugye, nem is tudtam róla), és akkor mit kerestünk a fülészeten 70 km-rel odébb. Hát ugye parafenomén vagyok, meg klónozom magam..., meg ugye honnan tudjam, hogy én egyébként ott vagyok, ahol nem vagyok :lol:
Ja, és utánanéztem anno az ügyfélkapun, 2005. decemberében kétszer szültem, mindkétszer hüvelyi szülésem volt műtéttel :lol: Igaz kórházban kétszer voltam, de először a lányom csak tachicard volt, kibújni még nem bújt. Másodszor már igen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ez is finanszírozási okokból volt így. Azt mondjuk nem értem, hogy hogyan írhatott fel receptet elvileg bent fekvő betegnek, mert azt nem lehet, hacsak nem 19-ei vagy azutáni volt a dátum. Az OEP-nél meg összefut ha valaki egyszerre vesz igénybe fekvő-és járóbeteg ellátást is.
jjucuss
Eger

"A pénz nem boldogít. Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint akinek csak kettő van…."

"Az ember lehet szélvédő és lehet bogár."

"Magyarország térképét újra kell rajzolni, mert a tudósok rájöttek, hogy Magyarország a csodával határos. ."

"Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja, mit gondol, a másiknak vannak barátai."

"Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog…"

"Bátorság az, amikor egy férfi tök részegen, hajnali 4-kor megy haza, megpillantja a kezében seprűt tartó, tomboló feleségét és azt kérdezi:Takarítasz, drágám, vagy repülsz valahová?"

"Egy csomó olyan segédeszköz létezik, amivel a nők szexuális kedve növelhető.Itt van pl. a Mercedes Benz 380SL"

"Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja:1. / Ki találta fel a munkát?2. / A többiek miért nem verték agyon?"

"Ha jobban néznék ki, kiesnék az ablakon."

"A szerelem olyan, mintha behugyoztál volna. Mindenki látja rajtad, de csak te érzed a melegét."

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.02.27 18:28-kor.
20140901114303

Brunhild
Terhes ambulancián szoktak lenni kismamák. Dolgozós ruhában még inkább kövérnek látszom, mint kismamának :lol: :wink:

Jucus
Ha 24 óra a felvétel és az elbocsátás ideje között megvan, akkor már el lehet számolni. Ma már vannak az egynapos ellátások :wink:
Mióta az ágyszámok drasztikusan lettek csökkentve, nem nagyon tartják benn az emberkéket a kórházakban, csak a minimális ideig...

Linácska
És közben nem is vetted észre, hogy szültél????? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

[quote="jjucuss"]E írta:jjucussz is finanszírozási okokból volt így. Azt mondjuk nem értem, hogy hogyan írhatott fel receptet elvileg bent fekvő betegnek, mert azt nem lehet, hacsak nem 19-ei vagy azutáni volt a dátum. Az OEP-nél meg összefut ha valaki egyszerre vesz igénybe fekvő-és járóbeteg ellátást is.

És az intézmények megkapják a hibalistákat...
Nálunk abból van a legtöbb gond, ha áthoznak más kórházból beteget :?

Kép
mrsleo
Debrecen

Linácska, az ügyfélkapun én is megnézném magam, ki tudja, mik derülnének ki :) de túl macerás bejelentkezni...
De már az is érdekes, hogy egy-egy korházi leleten, zárójelentésen mik vannak...én pl. előbb szültem, utána volt burokrepesztésem..és mindez egy órával valódi szülésem után :D
20140901114303

MOndjuk azt is megértem, illetve feltételezem, hogy ezeknek a nagy része azért van, mert nem elég a pénz, és valahonnan elő kell teremteni :( Ha a korházak nem lennének ilyen nagy sz.rban, nem is lenne szükség ilyen csúsztatásokra, cselekre...sajnos nem látom, hogyan fog az egészségügy kimászni a sz.rból, javulás helyett egyre csak romlik a helyzet, egyre kevesebb pénzt kapnak, korházakat zárnak be...mi lesz még ebből?
20140901114303

Finanszírozás nincs normálisan meghatározva :cry:
És ugye a kórházak abból tudnak gazdálkodni, amit kapnak...

Kép
mrsleo
Debrecen

mrsleo,
hát nem igazán vettem észre, hogy kétszer szültem volna, pedig fáj az annyira, hogy tuti feltűnt volna :lol:
Amúgy ez az egész receptesdi érdekes. Mert ok, hogy kórházban voltunk (aznap ugye mi már ténylegesen hazajöttünk), ez egy péntek volt, ha akkor nem írja fel a doktornő, akkor legközelebb hétfőn jutott volna megfelelő gyógyszerhez a gyerek. Egy recepthez meg tényleg nem kell fizikailag is ott lenni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mrsleo

Amíg nem írok "rendesen",nem válaszolsz a kérdéseimre se????

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Majga: erre a kérdésre Leo még senkinek sem válaszolt :wink:
20140901114303

Linácska
Ha papíron a kórházban vagytok, akkor nem írhat fel neked doktor receptet :?
(ha az osztály variál a bennfekvési időpontokkal, akkor arra a 2 napra való gyógyszert kiadhatták volna... :? )

Kép
mrsleo
Debrecen

[quote="majga"]M írta:majgarsleo

Amíg nem írok "rendesen",nem válaszolsz a kérdéseimre se????

Olvass a sorok között :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?