Új privát üzeneted érkezett!

Bogárka
A 3-4 perces fájás már mindenkinek erős, szerintem.
Reginél a 10 perceseket is fájdalmasnak éltem meg, bár szerintem azért mert éjjel volt, és inkább aludtam volna.
Zalánnál az 5 percessel még sétáltam, jól el voltam, NST-n a fotelben ücsörögtem, és észre sem vették, hogy fájásaim vannak. De a 3 perceseknél, amíg vártam a dokira, már rá volt írva az arcomra a fájdalom. A perces fájásoknál meg már nyomnom kellett...az meg olyan érzés, leírhatatlan, de nem tudod visszatartani.

Csak azért néztem be, hogy van-e valami Katinál. Szorítok neki, talán most bújik ki Bogi. :D

Közben olvasgattam a szüléstörténeteket a babaneten, és megtaláltam az enyémet is. :shock: Nem is emlékszem, hogy ide is feltettem, akkor még babafalvás voltam.

Gondoltam megosztom veletek is:

Regina érkezése
Első kisbabánk születése

Egy szép tavaszi napra ébredtem, mosolyogtam egyet, megsimogattam a pocakom és gondolkodtam. Hogy mi járt a fejemben, mi más a várva várt alkalom, babánk születése. Aztán felhagytam az ábrándozással, és felkeltem az ágyból, tettem a dolgom, ahogy ezt máskor is. Május elseje…szabadtéri program, ez egyértelmű. Délután Pér-re látogattunk ki a reptérre. Nagyokat sétáltunk, bár az időjárás nem épp kedvező, de élveztem az utolsó napokat pocakosan. Úgy késő délután lehetett már, hazaindultunk, de előtte még szüleimnél vacsorázunk. Majd hazaértünk, és semmi másra nem vágytam, csak egy forró zuhanyra, és a pihe-puha ágyikóra. Beálltam a zuhany alá, becsuktam a szemem, és csak élveztem a meleg víz hatását. Ezután gondoltam alszok egy nagyot. Egyszer csak mint derült égből villámcsapás, valami olyan érzés volt – éles fájdalom, amolyan feszítő. Mondtam is a páromnak, valami készül…..

Igen, valaki. Innentől kezdve megindultak a szabályos 10 perces fájások. Erősek voltak, és én már most gyengének éreztem magam. Elkeseredtem. Mi lesz később? Ez az a fájdalom amihez nem lehet hozzászokni, csak megbékélni vele. Fájás…szorítottam a kiságy rácsait. Fekve sajnos egyáltalán nem volt jó, sőt még erősebbnek éreztem. 1 perc fájás, felálltam, sétáltam, majd visszafeküdtem 9 perc alvás, s ez így ment reggel 7-ig.

2007. május 2. Reggel van, álmos vagyok, továbbra is 10 percesek a fájásaim, de sokkal enyhébbnek tűntek. Vajon mikor sűrűsödnek. Férjemnek be kellett mennie dolgozni, de úgy búcsúzott, hogy siet haza. Ő is izgatott volt, ez érthető. Reggeliztem, sikerült legyűrnöm egy kiflit joghurttal. Délelőttre volt időpontom NST-re. Lemondtam.
10 óra. 5 percesek. Igen…ez az, gondoltam innen már nincs vissza út. Előre. Szép lassan összerakodtam, így jobban telt az idő, és a fájdalom is egyszerre elviselhetőbb lett. 12 óra lehetett lefürödtem, felmostam. De valahogy nem akartam még Kórházba menni. Féltem még nem vagyok eléggé kitágulva. Közben párom is hazaért. Megebédezett, összepakolt pár dolgot, mert apás szülésre készültünk. És útnak indultunk. Egy olyan helyre, ahol megváltozik az életünk. És már hárman kis családként jövünk haza. De ne szaladjunk ennyire előre.

Útban a kórház felé hívtam anyukámat, és a szülésznőt. Beértünk, felvették az adataim, átöltöztem, izgatott voltam, új volt a helyzet. Szerencsémre, az orvosom épp ügyeletes volt, és ő vizsgált meg. Bő két ujjnyi mondta. „Az nagyon jó, mehet is az előkészítőbe” - és mosolygott. Kicsit bennem is oldódott a feszültség. Aztán a szokásos procedúra, nekem persze új – beöntés, ami bár nem kellemes, de hasznos. A zuhanyzás jól esett, nem is akaródzott ki jönni onnan. Közben megérkezett a szülésznő is.

Az egyik legjobb vajúdó szobát kaptuk, nagyon barátságos helynek tűnt. De csak sejtettem mi vár rám. Folytatódott a vajúdás a labdán. Párom közben a derekam masszírozta, és nekem ezerfelé jártak gondolataim. Még 5 percesek, abszolút kibírható. Szülésznő folyamatosan bent volt, és eleinte nevetgéltünk, beszélgettünk. Orvosom is beköszönt, megvizsgált, és burkot repesztett, ami egyáltalán nem fájt. Fájások jöttek, én még kiválóan tudtam alkalmazni a légzéstechnikát. A szülésznő is mindent elmagyarázott, mi miért történik, és ez magabiztossá tett.

Különlegessége ennek a napnak, hogy telihold volt előző éjjel, és most velem együtt több kismama is vajúdott és szült. Az orvosomnak pedig amellett, hogy ügyeletes volt, mellettem még egy másik kismamája is volt, aki a szemben lévő szobában. És a vizsgálatok alatt átszűrődő kiabálások, jajgatások hallatán bizony joggal voltam megrémülve, amikor belépett az orvosom. Hát igen….a fájás alatt lévő vizsgálat, bizony nagyon fájdalmas volt, de csak arra tudtam gondolni, ennek is vége lesz egyszer. Bár jól tágultam, kaptam fájáserősítőt, és ezzel együtt fájdalomcsillapítót is. Ezután sűrű kemény fájások jöttek. Szorítottam a szülőágyat, és el nem engedtem amíg vége nem ért a fájdalom. Leírhatatlan érzés. A fájás alatt úgy éreztem uralja a testem, és nem bírok felül emelkedni. Amikor véget ért a fájdalom bóbiskoltam egyet. Annyira elgyengültem. 3 órája már a vajúdó szobában, az utolsó egy újjnyi valahogy nem jön össze. Lelassultunk. Sűrű fájások, mindent elsöprő fájdalom, párom szó szerint támogat, mert ájulás határán vagyok. Teljesen legyengültem. Aztán szülésznő bíztatására nyomni kezdtem hogy beilleszkedjen a baba feje. Közben mellettem lévő szobából hangos jajjgatás hallatszik át, és úgy 10-15 perc múlva csend, ott már csoda történt. Felgyorsultak az események. Szülésznőm hívja az orvost, jöjjön mert itt is baba lesz. Ő átrohant, felfektettek az ágyra, és csak arra tudtam gondolni hogy most minden erőmre szükség van, csak most és itt. Becsuktam a szemem és amikor kellett olyan erősen nyomtam, hogy még ma sem hiszem el, hogy erre képes voltam. Közben gátmetszés amit meg sem éreztem. Én csak nyomtam, nyomtam….és kint van a fejecskéje – mondták. Párom mellettem, és csak az ő szemét néztem míg vártam a másik fájásra. Közben feszítő fájdalom, de nem is arra gondoltam, hanem hogy pár perc választ el attól, hogy lássam a babánkat, akit a szívem alatt melengettem 9 hónapig. Jön a fájás, itt az idő, ismét nyomni, és még mindig nyomni….megkönnyebbülés, látni akarom, annyi erőm még van, hogy a fejem ne tegyem le, és a lábam között kukucskálok. Soha nem felejtem el ezt a pillanatot, az arcát látom, és rám néz. Utána a mellkasomra tették, olyan jó kis meleg volt, és szomjazott az anyai szeretetre. Majd elvitték, de nem maradt magára, mert apa ment vele. Rengeteg gondolat kavargott a fejemben, de összességében egy nagy boldogságérzés volt bennem. Végre pihenhettem egy kicsit. Méhlepényre vártunk, nem sokat, talán 5 percet. Az szó szerint kicsusszant, szerencsére. Visszahozták a gyönyörűségem. Engem elkezdtek összevarrni, bár ezt szinte nem is éreztem…..le sem vettem szemem róla, ahogy apa kezében megpihent. Az a két óra amíg megfigyelés alatt voltam, nyugalomban telt el. Határtalan boldogság. Kis család lettünk. Az első szoptatás már a szülőszobán megtörtént és úgy evett a drága. A kórházban lévő vajúdás és a szülés között mindössze 4 óra 30 perc telt el. Nem túl hosszú időszak, de igazán mozgalmas.
Kitoltak a szülőszobáról, ahol szüleim, és nővérem vártak. Messziről mosolyogtam, majdnem sírtam az örömtől. A szobába érkezve szobatársam is mosolygott, aki fél órával később szült. Gondoltam végre pihenés, még párommal kettesben gyönyörködtünk a mi pici babánkban. Miután kettesben maradtam Reginával, egy gondolat járt az fejemben – anyává váltam. De ez már egy másik történet.

Azt az érzést amit egy nő szüléskor átél, szinte leírhatatlan. Számos olyan gondolat és érzés járt körül, amit nem tudtam szavakba önteni. Olyan ösztönösek ezek a babák. Ő döntött így, hogy 2007. május 2-án 19.09 perckor szeretne megérkezni a nagyvilágba szerető szüleihez, akik már nagyon várták. Bizony vártuk, és erről szól a 9 hónap. Nekem egész pontosan 40. hét. Mivel a terhesség során komoly problémáim voltak, valóban egy kis csoda született, Reginának neveztük el. A kórházban szülésről abszolút pozitív élményeim vannak, az orvosom és szülésznő maximálisan segített ebben az örömteli pillanatban. De ami a legfontosabb, hogy életem párja is ott lehetett ezen a nagy eseményen, és együtt élhettük át azt a nagyszerű érzést, mikor megpillantottuk életünk értelmét az első kisbabánkat.
--------------------------------------------------------------------------------
Rita
Vendég
 


Sziasztok!

kati, drukkolok nagyon-nagyon, ma már babázhatsz!!!!!!

Bogi, egyéni fájdalomküszöb válogatja, nekem is erős fájásaim voltak az oxitól, de a kitoláshoz képest semmi nem volt. :?

Pedi, én 1-et láttam, na, az brutál módon néz ki, de van alternatív is, állítólag az jó. A vajúdó itt 1 3ágyas kórterem, legalább van tévé, de az ágy eléggé kényelmetlen.

Puszi mindenkinek!

nika, nagyon édes Gergő!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Rita, nagyon szep a szulesed tortenete! Rajtad is sikerult elerzekenyulnom, koszi, hogy megosztottad es olvashattam! Meghato es szep!

Kati mar azota Bogizik vajon???????!!
Vendég
 

 
 

Beze, puszikallak!! :D :D :D :D :D :D
Vendég
 


Hajrá Kati!!!!!!!!!!!!! Gyere csak Bogica!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Virag, mizus Nalatok??
Vendég
 


Baromira nem szimpi a gyógytornász akihez kerültünk... Azt hiszem keresek egy Dévényest. Még a terhességem alatt írtam a 2010 novemberi babák topikba, tegnap újra bejelentkeztem náluk és elmeséltem, hogy mi a gond. Mára kb 10-en erősítettek meg abban, hogy ez a módszer kell nekünk. Az egyik lánynak születése óta kezelik a kislányát (tett is fel képet, hogy hogy ki volt tekeredve a kis teste) és ma már olyan olyan erős a kiscsaj, hogy ülésbe húzáskor feláll! Hetente csak 1x járnak és csodákat tesz ez a tornáztatás.

azt hiszem nem véletlenül súgja a belső hang ezt nekem...

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Nah, végre lefürödtem, tegnap este 6 óta nem volt időm. :shock: És még hajat mosni is sikerült. Hogy miknek tudok örülni. :roll: Aztán felébredt, és sírdogált, de hajszárítózásra meg úgy be vágta a szunyát, hogy most is alszik.
Ma egyébként 11-ig aludtunk. 8) Jó volt pihenni. Tegnap már eléggé ki voltam. Fájt a fogam, a gátam. Ma csak a fogam fáj jobban, de a gátseb köszöni jól van. A fogammal nem tudom mi legyen, elvileg ez egy gyökérkezelt, vagy a mellette lévő fájhat. Inkább csak mozgásra, máskor el szokott már ennyi nap után múlni, most nem akar. Remélem nem a hétvégén lesz vele gond, mert ügyeletre nem megyek, egyből kihúznák.

Kati?????? Remélem már kezedben Bogi, csak még nincs időd írni.

Egyébként már olyannyira elfelejtettem a szülési fájdalmat, hogy most simán bevállalnék egy harmadikat is. De ez még a jövő zenéje. Inkább a következő 5 éves terv. 8)
Vendég
 


Rita, sajnálom a fogad...
Én már a szülőágyon éreztem azt, hogy simán szülnék még egy babát! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja és még azt akartam mondani, hogy a 3-4 perces fájások nekem még nem voltak túl fájdalmasak. Azt nem mondom, hogy egyáltalán nem éreztem őket, de nem volt vészes. Ez tényleg egyéni fájdalomküszöb függvénye (szerintem is).

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


csillag! sajnálom, h nem szimpi, akkor irány egy Dévényes!drukk

Rita! sajnálom a fogfájást:((

KépKép
dike
 
 


Sziasztok!

Rita! Ez nagyon megható volt, és nekem kifejezetten jó volt most ezt olvasni, csakis erőt adott, mint hogy meghátrálnék! Köszönöm, hogy eszedbe jutott, hogy leírd nekünk Regi születését!
Örülök, hogy tudtatok pihenni, és tényleg vicces, hogy egy hajmosásnak is tud örülni az ember.

Csillag! Sajnálom, hogy nem tetszett a tornász, de ezek szerint kaptál jó tippeket. Szóval, fel a fejjel! Jó úton haladtok.

Beze! Ti hogy vagytok? Marcus, Lexike? Melós nagyon egyedül két gyerekkel? Tudsz azért pihenni egy kicsit?
Köszi, hogy megírtad a körülményeket. Igazából tényleg arra gondoltam, ha ott leszek, már nem az fog érdekelni, hogy márványból van-e a padló, vagy betonból!!!!

Én ma egészen jól vagyok, vagyis ez azt jelenti, hogy semmim nem fáj, viszont keményedések vannak rendesen, de az nem zavar. Gyerkőc még mindig elég aktív. Ma elkészült a függönyünk, ha Zoli hazaér, feltesszük.
Képzeljétek! Sógorom influenzás! :( Kicsit beparáztam, de szedem a homeos cseppjeimet, C-vitamint, és nem megyek anyósékhoz a héten, az tuti.

Írtam Katinak, eddig nem jött válasz, majd írok, ha van vmi!
pedi
Kalocsa
 
 


Megszületett Bogi ma 14:55-kor 3200grammal és 52cm-el! Kati azt írta, este lehet, hogy felhív! Mindhárman jól vannak!

Kati! Itt is hatalmas gratula! Istenem de furi érzések kavarognak bennem! Én vagyok a következő! :shock:
pedi
Kalocsa
 
 


Nika akkor te mázlista vagy...nekem olyna brutál fájásokat csinált az oxy hogy még a dokit is elküldtem a pics---a......:))

Dike drukk a barátnődnek is:))))))

hu Rita most előhoztad az emlékeket belőlem is mikor Máté született..... ő is 4 és fél óra alatt lett meg:))))
nagyon szép Regina születése:)))

Rita lehet a gyökér kezelt fog melletti ami fáj ha nem akkor nem jól idegelték ki..nem szabadna annak fájni......

Pedi szerintem te Katitól már Bogis sms-t kapsz.....
Kati már nagyban vajúdik....remélem!!!!!!! :roll: :P :P

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


SUBIDUBI!!!!!!!!MÁN TŰKÖN ÜLTEM!!!!!ANYUM IS ITT IZGULT ÉRTÜK!!!!!!

GRATULA KATI!!!!! SZIA KÖZTÜNK KISCSAJSZI!!!!!!

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


Kati gratulálok Nektek! Legyetek nagyon boldogok és sok tejcsit kívánok Nektek!Puszi!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 




Isten hozott Bogi baba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gratulálok Kati!!!!!!!!!!

KépKép
dike
 
 


pedig öt perce voltam itt :)

de nagy nagy gratula Bogi babához gyönyörű méretekkel született :) sok sok tejcsit kívánunk sok szeretettel :)

nika70
Salgótarján
 
 


Micsoda csodaaaaaa!!!

GRATULALOK KATI!!!!!!!!!! SOK BOLDOGSAGOT BOGIKAHOZ!!! :D :D :D :D
Vendég
 


Megszületett a kis Alex 4kilóval 58 centivel, 15 perc alatt, 14:40kor:) jupppppppppppiiiii!!!!!!!!

KépKép
dike
 
 


Bogi baba

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Dike gratulálok s nem is olyan kicsi Alexhez is!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Kati, szívből gratulálok!!!!!!!!!!!!! Isten hozott a nagyvilágban Bogi Baba!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


jaj olyan jó hogy meg van Bogi baba!!!!!!!!!!!!!!!:):)
kis vőlegénye olyan izgatott itt mögöttem hogy láthassa a gyönyörű menyasszonyát!!!!!!!!!!!!:))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


GRATULA KATINAK!

Most csak ennyi, mert kismano itt szopcsizik a kezemben.

Pedi
Pont azért irtam le, mert nem rémtörténet. Hosszú, de messze nem olyan fájdalmas volt mint Zalánnál.
Vendég
 


Katinak nagy-nagy gratula :D Jó egészséget és sok-sok tejcsit nekik!!!!! :D :D :D
Vendég
 


Pedi:így van,mostmár te jössz :D
Vendég
 


Mia nemsokára te is követed Katit:)))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Dike:Gratulálok Alexhez :D 4kiló 58cm :shock: és 15perc alatt :?: nem semmi :D
Vendég
 


Nita:ne is mondd :shock: :D
Vendég
 


Sok boldogságot katinak Bogi babához, elegendő tejecskét, és kitartást kívánok!

Pedi, bizony, te vagy a következő. :wink:
Köszönöm, aranyos vagy, jól vagyunk. lesem ám a telefonom, hogy jön-e Tőled sms. :D
A gyerekeim tündériek, Lexinek napról-napra bővül a szókincse,m rengeteget karattyol, Marcus pedig áldott jó baba, egy rossz szavam nem lehet rá. Imádom őket. :D Nem nehéz velük egyáltalán, sőt, gyorsan elmegy a nap, és délutánonként tudok pihenni, általában olvasni szoktam, néha efekszem aludni egy picit.

Csillag, szerintem is a dévény lesz nektek a megoldás, meglátod, Gergőci pillanatok alatt összekapja magát. :wink: A súlyt és a hosszát mikor mértétek?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Beze akkor nálatok is hasonlóak a napok mint nálunk!!!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


ISTEN HOZTA BOGIT!!! KATIKÁM SOK TEJCSIT ÉS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!!!

DIKE: HATALMAS GRATULA ALEX BABA ÉRKEZÉSÉHEZ! NEM SEMMI TELJESÍTMÉNY ANYUKÁJA RÉSZÉRŐL!!! SOK BOLDOGSÁGOT NEKIK IS!

kovacszsuzsi
 
 


Csillag: Miért? Milyen volt a gyógytornász? Hülye? Amúgy bizti megtaláljátok majd a megfelelő tornát Gergőcinek!!! Tudom! Puszi nektek!

kovacszsuzsi
 
 


Virág sajnálom, hogy nem jártatok sikerrel, remélem a dévényes meghozza a sikert majd nektek!

Dike gratulálok Alex babához!

Bogi nagyon sokszor gondolok ám én is Rád! Apid nagyon aranyos, hogy ennyire várja már a Babát!

Velünk minden rendben volt az uh-n, már majdnem 20 cm és 300g! És jól belehúzott az én kis Drágám, mert 19+2 hetesek vagyunk most, ez alapján!

AFP: 26,44 IU/ml
MoM: 0,95
BPD: 4,5 cm
HC: 15,93 cm
AC: 14,30 cm
FL: 3,07 cm

Képet majd hozok ha hazaér az Uram, mert csak az ő telefonjáról tudom feltenni a gépre!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Mona! Gratula a jó eredményekhez! Akkor nem láttátok most sem, hogy mi van a lába között?

Dike! Gratula Alex babához, nem semmi méretek! :shock:

Beze! Jaj, de örülök neki, hogy ilyen csodás napjaitok vannak! Aranyos vagy a telóval kapcsolatban, úgyis írok, ha úton leszünk Szekszárd felé, de én azt érzem, ez még nem a héten lesz! :wink:

Mia! Még az is lehet, egyszerre szülünk! Nekem első gyerek, benne van a pakliban a túlhordás, Neked meg második, benne van, hogy előbb jön! :lol:
pedi
Kalocsa
 
 


Pedi nem láttuk, vagy csak a dokim nem mondta meg! :) Beszélgettem kint Kismamikkal, és azt mondták, hogy nem igazán szokta megmondani, még ha látszik sem, csak annyit, hogy "nem mindegy", és végül is én azt gondolom, hogy teljesen mindegy, hogy mi lesz, mert ha Kislány, akkor sem fog az egész ház rózsaszínbe borulni, vagy éppen kékbe! Én csak kíváncsi vagyok, hogy ki lakik bennem!
Hogy vagy ma?

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Mona! szép méretek gratulálok!!!:)))

KépKép
dike
 
 


Látod, Mona! Pont ezt mondtam tegnap, ha az ember meghallja, hogy minden ok, már nem is foglalkozik a nemével. Mert igazából erre vársz, hogy azt halld, minden ok! :wink: Mi Zolival mindig azt mondtuk, ha kiderül, hogy mi a neme, akkor sem tudunk már rajta változtatni, így aztán, mindegy is, a lényeg, hogy egészséges legyen! :D

Köszi, egészen jól vagyok ma. Nem fáj semmim, csak rengeteget keményedik, jósolgat a pocim. De majd csütörtökön, nst-n, biztos nyugi lesz.
pedi
Kalocsa
 
 


Lábacska :)

Kép

Kép

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Pedi örülök, hogy jól vagy! Aztán most már készülhet Bálint vagy Eszter is, mert Őt is nagyon várjuk!! :)

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Mona, gratulálok! Juj, de édes mindkét képen! (Ilyenkor mindig nosztalgiázok egy kicsit, olyan jó érzés ilyen képeket nézegetni!)

Pedi, ha úgy érzed, hogy a héten még nem jön Bálint vagy Eszter, akkor biztos úgy is lesz. Csütörtökön méhszájat is néz a dokid vagy csak nst lesz?

Beze, múlt héten csütörtökön mérték le Gergőt. Akkor kapta a 3 hós oltást is. Marcus most mekkora?
Olyan jó volt olvasni, hogy ennyire nyugisak a gyerkőceitek! (bevallom irigykedem is... nem is kicsit :oops: ) Én most totál le vagyok merülve. Nálunk nincs alvás napközben, sokat vagyok egyedül velük és sok helyre kellett mostanában vinnem valamelyiküket. (gyerekdoki, bőrgyógyász, neurológus, a mai torna, Bencének fodrász) Nagyon fáradt vagyok, de főleg inkább fizikailag. Lelkileg meg az a baj, hogy nem tudok CSAK Bencével foglalkozni. Pedig nagyon kellene... Sajnos pár hete egyre többször ébred fel hajnalban és kezd el sírni az ágyában. Ilyenkor át kell hoznom a mi ágyunkba, én meg költözhetek Gergő szobájába a kanapéra. Megmondani nem tudja, hogy miért sír, de tuti biztos vagyok benne, hogy így jön ki rajta a testvérféltékenység. Kb azóta csinálja, hogy kiderült Gergőről ez a testtartási probléma és elkezdtük az orvosokhoz járkálást. Szegényem mindig csak azzal szembesül, hogy Őt elvisszük a Mamához amíg mi elmegyünk dokihoz. Hiába mondom el neki, hogy miért megyünk el, még nem nagyon érti meg.

Dike, én is gratulálok a "kis" Alexhoz!

Zsuzsi, úgy összességében nem tetszett a gyógytornász nőci. az egyik dolog az az volt, hogy erősen lehetett érezni, hogy a pénzre megy rá az egész tornázgatás. Pl rögtön el akarta küldeni Gergőt egy koponya uh-ra, csak hogy tuti biztos legyen, hogy nincs baja (persze pénzért az alapítványnál) pedig a doktornő nem mondta múlt héten, hogy szükség lenne rá. A tornáztatást nem akarta sűríteni, a kádas mozgatást viszont igen, mondván csak 4 hónapos koráig fér be Gergő a kádba, utána mehet majd a medencébe. Erre mondtam, hogy oda már biztos, hogy nem tudunk menni az ekcéma miatt. Na, ez nem nagyon tetszett neki és húzta a száját.
Aztán a mai foglalkozás 3 részből kellett volna hogy álljon: torna, kádas gyakorlatok és masszázs. Hát, a masszázsból SEMMI nem valósult meg. Gergő végig sírta a macerálást, ezért csak legyintett egyet a nő és azt mondta, hogy "Á, Neked a masszázs úgyse menne" és megint vágott egy pofát.
Ami pedig még nagyon nem tetszett - bár ez nem a tornához kapcsolódik -, hogy végig rágózott a nő... lehet, hogy én vagyok túl igényes, (vagy a tanár vénámat bántja a dolog), de SOHA nem csinálnék ilyet, ha más emberekkel foglalkozom. Tiszteletlen dolognak tartom...

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Mona nagyon cuki a babád....szép hosszu lábai vannak!!!!:)))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Köszönöm Mindenkinek a dicséreteket!

Azt a magnéziumot amit a doki ír fel, amiben van a kálcium is, azt hűtőben kell tárolni? Mert nem mondtak semmit a gyógyszertárban sem, és még papírt sem adtak hozzá!

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


KATI TISZTA SZÍVBŐL GRATULÁLOK ÉS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKED!!!!

Pedi neked meg kitartást és hajrá március!!!

virag, neked majd írok a dévényes tornáról, holnap lesz időm, most rohanok! addig is sok puszi Gergőke buksijára

chamomilla
Pécs
 
 


Csillagvirág
Zalán is nagyon keveset alszik már napközben. Míg Regi 3x aludt, ő csak 2x. Tegnap 3 órán keresztül cipeltem a fenekét, szoptattam, ringattam, végre elaludt 18 órára. Regi meg odament amíg mosogattam, és felébresztette. :x Nagyon mérges voltam. Kezdhettem előlröl, bár már sok értelme nem volt, mert úgyis fürdés, alvás jött, azért még aludt egy fél órát.
Megértelek, én szinte csak kora reggel látom a párom, éjjel-nappal dolgozik, hétvégén is.
Most is csak annyi időre léptem ide, amíg reggelizek, aztán fürdés, Zalánka etetés, összekészítés, megyünk Győrbe.
Mindenképpen szerencsésebb lenne, ha a ti szobátokban lenne Gergő, saját pihenésed érdekében is.
A rágózás engem is irritál, főleg ha valaki úgy beszél.

Mona
Gratulálok, szép méretek, csak hízlald, növeszgesd.

Most csak ennyi, Zalán jelez....
Vendég
 


Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mátém ma nagyon jó kedvel kelt fel:))))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Mona, sajna nem tudom, mert én nem olyan magnéziumot szedtem.

Rita, nálunk is elkezdődött Gergő piszkálása. Szegényke tegnap úgy kikészült a tornától, hogy egész nap nem bírt elaludni. Pedig már a TV elé is odatettem cumival a szájában mert azon mindig be szokott ájulni, de ez sem jött be. Aztán fél 6-kor bealudt a cicin, gondoltam úgy maradok vele, hogy pihenhessen, erre Bence elkezdte piszkálni a lábait. :x Ilyenkor hiába vitatkozom vele, csak azért is csinálja. Szerencsére nem ébredt fel rá Gergő...
Aztán a másik nehézség mostanában az, hogy szopi közben Gergő már inkább azzal foglalkozik, hogy nézegeti, hogy mi zajlik körülötte. Bence mindig csinál "programot". Zajt csap, ugrabugrál, ettől meg Gergő nem tud enni. Sokszor félig van csak tele a pocakja, emiatt viszont 2 óra múlva újra etethetem...
Az alvásról meg nem is beszélek. Bencusom naponta 3x aludt ennyi idősen, jó nagyokat, most meg örülök a 3x 20 percnek, amiből az egyik alkalom a kinti levegőzés idejére esik, a másikak alatt meg vagy épp ebédelünk vagy gyorsan nekiállok valamilyen házimunkának. Emiatt pihenés nekem nuku.
Mi egyébként nagyon közel alszunk Gergővel egymáshoz, nem lenne jobb akkor sem, ha a mi szobánkba tennénk. Nekem nem megy a fekve szoptatás, így édes mindegy, hogy hol üldögélek az éjszaka közepén. Most azért rosszabb egy kicsit, mert fejlődési ugrásnál tartunk és újra 3x kel fel éjjelente. A 4. kelés pedig akkor csúszik be, ha Bence elkezd sírni hajnalban. Ma szerencsére nem csinálta, így csak 3x kellett szoptatnom. Viszont nagyon lehűlt a lakás reggelre, így 7-kor én mentem le befűteni. Mikor visszamentem a hálószobánkba, a férjem bezzeg hét méter mélyen aludt. :twisted: Semmit nem érzékelt abból, hogy én előtte felkeltem szoptatni, majd lementem és begyújtottam. :twisted:

Gergő tornáztatása sem egyszerű, mert Bence csak azt érzékeli az egészből, hogy most még többet foglalkozom a kis öcsivel. Ennek ellensúlyozására vele is végigcsinálom a tornát, de ez meg iszonyat fárasztó nekem. Így aztán végképp nincs időm még csak levegőt venni se...

Na, jól kipanaszkodtam magam... bocsi Lányok.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Nita, sok-sok puszikát küldök a kis szülinaposodnak!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Nita Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok Máténak!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


NITA, BOLDOG SZULETESNAPOT MATENAK!!! :D :D :D :D :D A JO ISTENKE ELTESSE NAGYON SOKAIG OT!!!
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?