Új privát üzeneted érkezett!

EditKép
Nagyon klassz az albumod! Külön ötletesek a feliratok a képek felett.
Bálint nagyon édes, és nagyon helyesek ezek a "nagy fiús" ruhák rajta.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép
A fejéssel tényleg sok idő megy el, különösen, ha két gyereket etet az ember... így két szopi között nekem max. 1 órám maradt.
Így, hogy a fiúk már ennyit esznek (az adagjuk már min. 70 gr de este inkább 100-120gr), én csak kétszer fejek. A reggeli evés után (ekkor olyan 240-300 ml jön le), és az esti alvás előtt (ilyenkor olyan 150-200 ml). Nekem így kényelmes, mert nem megy minden szopi után az idő.
A hordozókendős tapasztalatom mindenképp megosztom Veled. Remélem, hogy tényleg tudom azzal majd pl. a teregetést, egy kis házimunkát végezni.

A fiúk ma 2-2,5 óránként kértek enni, pedig ugyanúgy megették az adagjukat, mint a korábbi napokban... nem tudom, mi lehet ez az evésroham. Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép
Ma feladtam én is a minden etetés után fejést. Egyszerűen képtelenség 2 gyerekkel. Azt hiszem beállok napi 2-re én is.Kép

Nálunk is ma evésroham volt, biztos a levegőben vanKépKép

Na megyek is szoptatni.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 

 
 

Csajok Kép
Egy gyors kérdés. A fiúk most már van, amikor nem alszanak ugye 2 etetés között, kb. olyan 2 óráig bírják, utána bealszanak... csakhogy ilyenkor nem mindig bírom őket felébreszteni a hivatalosa 3 óránál, mert egyszerűen olyan mélyen alszanak, hogy semmi trükk nem segít. (pelenkázás, kemény felület... stb., és ezek után nem is akarom őket zargatni). Nagy baj, ha ilyenkor csak 4-5 óra kihagyás után esznek megint, mert akkor ébrednek maguktól?
(így estére az evésroham, alvásrohammá változott Kép )

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép
Mit csinálnak amikor nem alszanak ? Elvannak magukban, vagy nyűglődnek, és utánna bealszanak ? Nálunk is van ilyen, és rájöttem, hogy nem érdemes felébreszteni őket, mert volt olyan, hogy időt akartam spórolni, és felébresztettem Olit enni, úgy csinált mintha enne a kis bestia, és lemértem, és nullát evettKépKépKép Viszont utánna 1 óra múlva kérte a kaját, így felborult a rendje.

Milyen a hordozókendő ? Gondoltam Rád, hogy ilyen sz*r időben nem tudtok sétálni menni.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép

köszi a dícséretet.Pedig az igazán nagyfiús kantáros kordbársony nadrágos képek még fenn sincsenek.

Orsi Kép
Én sem ébreszteném fel őket.
Nekem is eszembe jutottál ma reggel, amikor a kutyával gyalogoltam az esőben (apa babázott, a kis szaros kutty meg minden nap sétát akar, pedig tök nagy udvara van). Hát sajnos így nem lesz Millenáris park.
Pussz Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Cat Kép
kendőt hétfőn hozzák az öcsimék, mert ők veszik meg.
Amikor nem alszanak? nagyon vegyes. Nézelődnek, van, amikor elvannak 1/2 órig, van, amikor azonnyal nyüglődnek, ahogy kikerülnek a kezönkből.
Én is úgy döntöttem, hogy nem ébresztgetem őket.

Ma kísérleti rendszert vezetünk be Kép IGÉNY SZERINTI SZOPI IKEREKKEL Kép Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz itt a nap végére Kép
Szóval nem ébresztem őket, kapják, a cicit, amikor akarják.
Pillanatnyilag azt nem tudom, hogy hogyan valósítom meg a cici váltogatását... majd meglátom Kép
(bár eddig 2,5 órára ébredtek, egymás után... lehet, hogy nekik ez az igényük??)

Na, megyek, mert Máté épp nyügi. Adok neki egy kis cicit, talán, akkor bealszik Kép

Idő Kép Kép Kép ebből nem lesz ma séta... de remélem azért lesz majd valamikor napsütéses hideg idő, és akkor indulunk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép
Szép móka lesz! A mieink teljesen össze-vissza igénylik a cicit. Változó, hogy 2,5 óránként, vagy 4 óránként.Kép És tapasztalatom szerint nem függ össze az elfogyasztott mennyiséggel.

Akkor van gáz, ha egyszerre éhesek, mert az 2 emberes.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


EGYÜTT SZOPTATTAM A FIÚKAT!

Teljesen más így 1/2 óra alatt végezni Kép Igaz még van mit finomítani a technikán, mert elfelejtettem Mátét 5 perc után levenni a gyorsabb ciciről, így kaja végén jó sokat bukott... de majd legközelebb már jobb lesz.

Cat Kép
Te valaminek neki tudod dönteni a hátad szopi közben? mert én nem jöttem rá a trükkre. A szopipárna a hátam is van, így messze kerülök az ágy támlájától. Valamit rosszul csinálok?
Egyébként mellre tenni sikerült egyedül már a manókat és büfiztetni is szopi után... csak valahogy így, hogy nem döntöttem semminek neki a hátam nekem kicsit kényelmetlennek tűnt.

Igény szerinti szopi: a fiúk egyszer 2 óra után ébredtek 1/2 óra különbséggel, majd 4 órára ébredtek egyszerre Kép Mindkétszer 100 gr felett ettek, így én ma úgy döntöttem, hogy nem fogom őket 3 óránként ébresztgetni, hanem esznek, amikor jónak látják.
(Biztos, ami biztos most 2 napig mérem őket minden alkalommal, hogy lássam, mennyit esznek)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép
Nagyon ügyes vagy!!!KépKép Sajnos kicsit kényelmetlen nekem is, fáj is a hátam tőle, de nincs trükköm rá, hogy hogy lehet hátra dőlni. Annyit szoktam tenni, hogy a combomra teszek egy plédet, ami megemeli picit a szopispárna elejét, és ez a gyerekeknek is jó, mert nem buknak olyan könnyen, Neked meg nem kell úgy görnyedni. Viszont cserébe 3/4-1 óra alatt mindkét gyerkőc jól lakik.KépKép

A büfipadot jövőhéten Zoli hazaviszi. Nagyon szépen köszönjük, de már látom sajnos a hátrányát. Az én 5 hetes Samu manóm lemászott róla. Majdnem szívbajt kaptam. Annyira vergődött rajta, hogy átvetette a lábát a fenéktartón, és kúszott le róla hátra.Kép Mondjuk Ő a járókában is képes egyik feléről a másikra kúszni, ha nem tetszik neki, hogy nincs ölben.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép
Jó ötlet ez a középen megemelés, akkor talán a fiúk fejét is jobban tartja.
A büfipad ráér, mert a vállamon büfiztetek. Nálunk Levi a mászós fajta Kép az ágyában néha egész furcsa helyeken találom meg reggel... persze mindig kimászik a takaró alól Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Helló Lányok Kép
Ma mázsáltam a fiúkat.
MÁTÉ 2980gr, LEVI 3000 gr Kép 1 hét alatt 450 gramm körül híztak mind a ketten Kép

Valaki el tudná nekem mondani, hogy ha az anyatej az optimális a babák számára, akkor miért kell a K és D vitamin még pluszban nekik?
(és ez csak anyatejes babáknak kell, ha jól értelmeztem a védőnéni szavait)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép
Gratulálok a szép súlyokhoz. Te sem pazarlod az időt, szépen tömöd a fiúkat!
Nálatok is ma volt a védőnő? Itt is járt.Kép

Tegnap hívtalak a mobilodon többször, de nem vetted fel. A büfipadot akarta Zoli hazavinni, hogy nem volt forgalom. De remélem a héten el tudja juttatni Neked!

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Orsi, ameddig kizárólag anyatejet kap addig a D és K vitamint adni kell nekik. Állítólag az anyatejben nincs vagy csak csekély mennyiségben van ami valóban faramuci ahhoz képest hogy ez az ideális táplálék. Vannak dokik akik azt mondják a gyerkőce csak 12 hetes koráig kell a K vitamint adni akkor is ha tovább anyatejes, pl Marcsi dokija, de azt hiszem ő is szólt hogy tovább szeretné adni neki mint ahogy mi is adjuk neki. Túladagolás nincsen D vitaminból sem, ha véletlen elfelejtessz egyik nap adni nekik akkor sem dől össze a világ mert 5 cseppig pótolható. Tehát akkor másnap egyel több cseppet adsz majd nekik. Persze nem jó kihagyni de emberek vagyunk. A D vitamijn hiányra jó példa a borongós Angliában amig erre rá nem jöttek napfény híjján még úgy sem épülhetet D vitamin befelé Kép no és akkoriban volt "divat" pont ezért a donga láb. Nekünk pl a nagy mérete miatt rögtön 2 cseppel indított dokinéni. Balika pörög a hátán mint a breaktáncosok KépNagyszülőket elvarázsolta a hétvégén. Rusnya idő van vigyázzon mindenki magára meg a picikéire!
Puszkamuszka Erika
hurki
 
 


Cat Kép
Bocs, hogy nem hívtalak vissza... láttam ma, hogy kerestél. Tegnap becsúszott a mobilom a két ágy közé, és csak ma kezdtem el keresni.
Ráér a büfipad, akár a következő hétvégéig is, mert akkor sem lesz forgalom Kép
Ja, egyébként tömöm őket, mint a libákat, lenyomom a torkukon a tölcsért, majd elkezdem belenyomni a tejet Kép Kép

Most épp levegőznek a srácok. Bundazsák, kiságy, nyitott ablak Kép Kép

ErikaKép
A Vigantolból mi 2 cseppet kapunk, mert korababák. A Konakionból meg heti 1 ampullát. Na, már nálam is volt olyan nap, hogy elfelejtettem, de másnap bepótoltam.
Én is ezen a faramuci helyzeten gondolkodtam el, hogy elvileg ez az ideális, és mégis kell nekik vitaminpótlás... mindegy, a lényeg, hogy szép egészségesek legyenek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok!

Hát nem ígérem, hogy visszaolvasok és önző módon lehet, hogy most csak magunkról fogok írni, előre is ne hari érte. Eltűntem egy kis időre, de az Eszter szülinapja miatt egész múlt héten vendégjárás volt nálunkKép Jól sikerült a gyerek-buli is. A törpék nagyon jól érezték magukatKép

Teszek is fel egy ilyen volt, és egy ilyen lett képet:
Kép
Kép

......és hát lenne egy másik bejelenteni való hírem. Ismét zebratulajdonos lettemKépKépKép. Lányok most nehogy megkövezzetek, mert tudom, hogy mikor kérdeztétek, én hogyan reagáltam a testvérkérdésre, de higgyétek el, hogy számunkra is ez a hír ugyanolyan meglepetést okozott, mint nektek. Úgy látszik, mi ilyen meglepetés-gyerek gyártók vagyunkKép A dokihoz holnap megyek és remélem nem csak álmomban láttam a két csíkotKép.

És már kérdeznék is, ugyanis még reggel és este szoptatom az Esztert, de a dokit megkérdezve rögtön rávágta, hogy le kell szoktatnom. Egyik pillanatról a másikra le lehet? Igazából én nem így akartam leszoktatni. Még a reggeli nélkül meg is lenne, de az estitől félek egy kicsit, ahhoz tudom, hogy nagyon ragaszkodik, vagy csak én? Mivel lehet pótolni a cicizést, mit adjak neki, tápszert, sima tehéntejet estére? Ha abba is hagynám, akkor is termelődne még prolaktinom. Meg egy csomó lányról tudok, hogy terhesen is szoptattak, vagy csak a mi hormonjaink járnak ilyen kuszán?

Előre is köszi
Pusza
Bogár, akinek most egy halom drukkra van szüksége

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Bogár Kép
GRATULÁLUNK!!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


BogárKép
Ejnye-bejnye! Mintha nem a múlt héten ugrattalak volna vele!KépKépKép Gratulálok, és boldog babavárást kívánokKép Én is holnap megyek a dokihoz 6 hetes kontrollra. Mikor mész ?

OrsiKép
A D vitamint már nagyanyáink is adták a gyerkőcöknek, de a K vitamin új találmány, mi még nem kaptuk Erről egyébként megoszlanak a vélemények. Például Maccs nem adja a gyereknek. Az őszi topikba belinkelt korábban egy cikket róla, hogy nem is annyira jó ez a vitamin, van káros hatása is.... Én azért adom, de néha elfelejtemKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Betti vagyok, 14+1 napos babaváró. Néhányszor írtam a másik topikba, de most olyan kérdésem lenne, amire biztos tudna valaki válaszolni, hiszen tudom milyen hosszú és rögös úton jártatok. Cat, Orsi, mindkettőtök történetét sokáig olvastam, nagyon szorítottam Nektek, és így ismeretlenül is szívből gratulálok a bébikhez, és minden friss maminak.

Második babámat várom, zökkenőmentesnek nem mondható első 3 hónaőpon vagyok túl. Barnáztam a 8.héten, szedtem utrogestant a 12. hétig. Abbahagytam, megint barnáztam, és uh-on egy vérömlenyt(haematomaát)találtak a méhemben, a fundusban. A méhlepényt nem érinti. 1 hét múlva a fundusból némi vérzés kiséretében lejött a cervix fölé, ezt uh -n látták.Most a 20. hétig duphastont kell szednem. Elég zaklatott vagyok ezek miatt, bár mindig azt mondták az orvosok, hogy nyugi, a babát nem zavarja, szépen fejlődik, minden mérete a korának megfelelő.
Hallott már valaki ilyen hematomáról? Van valakinek tapasztalat?

Köszönöm, ha valaki tud válaszolni, és azt is, hogy meghallgattatok.

Betti

Kép

Kép
betécske
 
 


Szia Betécske!

Én nagyon ritkán szoktam erre járni, de most talán én is tudok segíteni. Nekem is volt a terhességem 6. hetében egy egyszeri vérzésem, majd hetekig barnáztam. Kb. a 12. hétig szedtem a duphastont. Nekem is volt haematomám, de úgy tűnik, nem okozott semmi problémát. Más anyukától is hallottam már haematomáról és ott is egészséges baba született. Én most vagyok a terhességem 36. hetében.
24 hetesen találtak két amnionszalagot, ami talán lehet következménye ennek a vérzésnek. De ez is csak 4D-s UH-on észrevehető.
Szóval amennyire ijesztőnek tűnik, szerintem annyira nem veszélyes a probléma.
Egyébként nekem is a második babám lesz.

Biztos Nálad sem lesz semmi probléma.

Csilla
spectro
 
 


Bogár!

Gratulálok!
Szerintem ne parázz nagyon ezen a szopi kérdésen, hiszen eleve úgy estél teherbe, ahogy a nagykönyv szerint lehetelenKép. Amúgy a sógornőm akinek szintén nemrég volt egyéves a fia, azt csinálta, hoyg elmondta neki mi újság. ÉS csoda történt aznaptól a kissrác nem kéri a cicit. Simizi anya cicijét, meg szopizza az ujját és szunya. Persze előtte kap vacsit. de én hülye még sosem kérdeztem, hoyg tápszer vagy tehéntej, most majd megkérdezem és leírom, jó?

és mikorra várható?

mindenkinek szia
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Bogár!

Gratulálok!KépKép
Én is szoptattam Nátánt terhesen, 4,5 hónapos voltam, amikor elválasztottam magát. Én hagytam volna végig, meg még tandemszoptattam is volna, ha neki kell.
Persze én is aggódtam egy kicsit, de végülis nekem a Nátánnal a terhesség alatt nem volt gondom, csak teherbeesni nem volt egyszerű, és ezért gondoltam úgy, hogy most sem lehet semmi baj. Meg Hanna egyébként is úgy fogant meg, hogy Nátán szopizott, gondoltam a természet csak tudja...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


BogárKép
Szivből gratulálok az első szülinaphoz no meg a kistestvér érkezéséhez isKépKép Vigyázz nagyon magatokraKépKép
OrsiKép
Mi szedünk vasat(a vérképzés nálunk nem ment igy többször kaptak trafot a babák)D vitamint, Folsavat és Flourt. Egy ideig az A vitamint is szednünk kellett de mást nem. K vitamint valószinüleg csak a korházban kaptak mert itthon már nem kellett adnom.

Puszi:Doris
doris
 
 


Csilla! Köszönöm a válaszodat! Írtam Neked a téli babás topikba!

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske
 
 


Bogár Kép
Ahogy kérted: drukk-drukk-drukk Kép
És Eszternek gratula az egy évéhez!
Orsi Kép
kajás kis pacákok ezek a lurkók Kép
K-vitamin, pont ma néztem meg én is az egyik kismama újságban. Szóval a pontos leírása:
K vitamin zsírban oldódó vitamin, melyet a baktériumok állítanak elő. Szükséges a véralvadás folyamatában, az alvadási faktorok képzésében. A szükséglet egy része külső forrásból származik, másik részét a baktériumok termelik. Az újszülötteknél egyik forrás sincsen meg, emiatt szükséges röviddel a megszületés után a K vitamin pótlása, ugyanezen indokból a csak szopós csecsemőknek a bélflórája még nem képes előállítani, emiatt kell adni nekik. Jó K vit. forrás a zöld leveles zöldségek, brokkoli, tej, tejtermék.

Na megyek, mert unja magát a kissrác.
puszi, Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Mamik Kép
Szopis gondom van. Levi eddig szuperül szopizott, a cici bekapásával eddig is volt néha gond, de 1,5 hete már leszoktunk a bimbóvédőről, és anélkül is megy. 2-3 napja éjjel (talán ő is fáradtabb és türelmetlenebb) azt játsza, hogy nem bírja bekapni a cicit, ettől mérges lesz, elkezdni rázni a fejét, és megfeszíti az egész testét, majd egy idő után elkezd visítani... mostani éjszaka 15 perc után sikerült bekapnia a cicit. Valami tanács? vegyem elő megint a bimbóvédőt?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok! Kép

Jöttem hozzátok bejelentkezni, mivel hogy bezebrásodtam két hete!!! KépKépKép Kb. a 6. hétben járok és tüneteim közül az önfeledt boldogságot emelném ki Kép. Néha húzódik a méhem, mensi-szerűen. Ultrahangra majd a jövőhéten fogok elmenni, reméljük minden rendben lesz..

Azt is remélem befogadtok (ismét Kép) és majd sok-sok okosságot fogok Tőletek tanulni Tapasztalt Kismamik!

Mindenkinek szép napot kívánok!! Kép

Bogár Kép Hóvirág Kép
Gratulálok!!!!

Doris Kép
SziaKép

Puszi
Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Vanda, friss kismama gratulálok!!!
Bogár ha nem tudnám hogy lesz a gyerek azt mondanám beléddumáltuk KépGratulálok. Szerintem ne aggódj a szopi miatt, egészséges vagy, nyilván jók a hormonjaid hiszen teherbe estél, sokan szoptatják végig a babájukat, ismerősöm is van aki a picit és a kicsit is szopiztatja, és én azt kérdeztem, hogy de ha a nagyobbik baba szopizik akkor az egy érett tej már és az újszülöttnek akkor az előtej-kolostrum hogyan lesz, és mondta hogy volt neki az is, és az újszülöthöz igazodik a teje és még tejbelövellése is volt annak ellenére hogy szopiztatta az elsőt. Nem-mellesleg szerintem lelkileg megviselheti ha hipp-hopp elhagyjátok, hiszen neki még erre a meghitt közelségre szüksége van. Én nem piszkálnám, méhösszehúzódásaid úgy sincsenek a szopitól, Eszterrel is teljesen egészséges terhességed volt akkor mi a kockázat. Magas a prolaktin na és akkor? legfeljebb nem esel teherbe Kép de ezen már túljutottál Kép
Orsi, nálunk is van időnként ilyen türelmetlenkedés hogy lassan jön nem ömlik a szájába megfeszíti a kis testét, nyögmorog, összeszorítja a száját és ránt egyet a bimbón (roppant "kellemes") na én ilyankor a szájába adom a cumiját mintha szopizna ugyanabban a pózban, kicsit lenyugtatom beszélgetek hozzá, aztán visszakapja és láss csodát.
Hű felébredt pusz Erika
hurki
 
 


Sziasztok Lányok!

LányokKép
Köszönjük a gratulációkat. A mai vérvétel alapján mégsem csak álom voltKép

CatKép
Képzeld a 27. napon 236 a HCG-m. A progiszint csak csütörtökre lesz meg.

BesztiKép, HurkiKép, RékacsKép
Sajna a doki nagyon rámijesztett, hogy benne van a pakliban, hogy elvetélhetek. Mikor Eszterrel terhes voltam semmi gond nem volt, de az utrot az elején kellett szednem napi 1 v 2 szemet, mert minimálissal kevesebb volt a sárgatestem a kelleténél. Szóval most annyira mást diktál a szívem, mint az eszem. És megéri-e kockáztatni? Jaj csajok, mind a kettőnek csak a legjobbat szeretnémKép Mindenesetre köszönöm a tapasztalatokat és a bíztatásotokat. Nagyon jól esettKép

VandaKép
Jaj, de jó úgy örülökKépKépKép Óriási gratula!!!!!!!

LányokKép
Ezt hallgassátok meg. Majdnem elfelejtettem elmesélni. Felhívtam a védőnőt, elmeséltem neki a cici-leszoktatós sztorit. Majd leestem a székről a javaslata hallatán. Szerinte a cicizés helyett mesét kellene neki olvasnom, vagy mondókákkal szórakoztatnomKépKépKép. Ennyit a védőnőkről!

Pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Sziasztok Lányok!

Bogár, Vanda,
nagy-nagy gratula! (Bár mi Bogárral telefonon is értekezünk!)

Tegnap voltunk 3D-s UH-n. Minden rendben van, kaptunk jó kis képeket, megpróbálom felrakni a profilomba!
Én mintha láttam volna valamit a lába között, de az orvos azt mondta, hogy nem jelent semmi, mert még pici (akár a köldökzsinór is lehet).

Leone,
beírnál már a táblázatba.
12+6 2. baba, szül. várható időp.: 2005. május 27.
Nem tudom még mi kell? Ha kimarad majd megírom!

Puszi
Hóvirág
Hovirág
 


Jaj LányokKépKépKép
De jó ide benézniKépKépKép
VandaKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Ez hihetetlenKép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon-nagyon gratulálok és vigyázz MagatokraKépKépKép
HóvirágKép
Neked is szivből örülök ill.a Babának, hogy minden rendben volt az UH szerintKép
Boldog babavárást kivánokKép

Puszi:Doris
doris
 
 


HurkiKép BogárKép HóvirágKép DorisKép

Köszönöm kedvességeteket! KépKépKép..... Biztosat majd karácsonykor... Akkor leszek 12 hetes. Addig nagyon nem szeretném beleélni magam, de azért igazán boldogok vagyunk.
Puszi
Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Sziasztok! Kép

Gratula az összes új kismaminak! Kép

Lenne egy kérdésem az ikres mamikhoz, nektek is feszült, fájt szinte folyamatosan oldalt a hasatok? Nekem az elejétől így van, de a doki nem mondott rá semmit mivel vizsgálatokkor minden rendben volt. Azt hittem a második harmadra elmúlik. Már nem is tudok hason aludni Kép
Persze lehet csak túlaggódom a dolgot.

Szilvi + 2 Manócska
14+3

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Szilvi Kép
Nekem a 20. hétig fájt a hasam alul szinte folyamatosan. A dokim azt mondta, hogy normális, mert valószínűleg érzékenyebb a hasam, ezért érzem a fájdalmakat.
Szerintem ne aggódj (tudom, hogy ez egy fanatsztikus tanács Kép Kép)!
Hogy vagytok leszámítva a hasfájást?

MA VAGYUNK 4 HETESEK!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


VandaKép
Tiszta szívből gratulálok! Vigyázz magatokra.KépKépKép

BogárKép
Ezek szerint beléptek az ikresek táborába ? Ez a HCG szint arra utalKépKépKép

SziszusKép
Nekem nem volt ez az oldalt hasfájás. Bár nem jelent semmit, mert minden terhesség más. OrsinakKép teljesen más tünetei voltak mint nekem.
Attól is függ, hogy hol vannak megtapadva a babák.

HóvirágKép
Hát bizony én is látok egy kis herezacsit a lába között.KépKép Végül Te is két fiús Anyuka leszel ? Gratulálok!

LányokKép
Ma 6 hetesek a fiaim.KépKép Igaz, amikor valaki azt mondta, hogy a 6 hetes kor vízválasztó, mert mintha könnyebb lenne velük picit.
Sajnos Olivérünk hasfájós, állandóan szélgörcsök nyúzzák. Már eljutottunk oda, hogy annyit szopott csak mint újszülöttnek, max. 70-80gr-ot, mert utánna keservesen sírt. Megkérdeztem a védőnőt, aki azt mondta, hogy nem lehet mit tenni, majd kinövi. Mondtam neki, hogy nem hiszem, hogy nincs megoldás, mert a gyerek nem fog gyarapodni. Azt bírta mondani, amikor benézett a járókába, hogy hát igen szemmel láthatólag nyűglődik a gyerek. A doktornő viszont átlátta a helyzetet, és elrendelte a napi egyszeri szélcsövezését a gyereknek. Azt mondta, hogy kevés ilyen hasfájós gyereket látott a praxisában.KépKép Este megszélcsöveztük, és 8 percig folyamatosan jöttek a gázok ki, meg a kísérőjeKépKép Viszont utánna Oli megevett 130 gr-ot, és azóta is 100 gr felett eszik minden etetésnélKépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat mi az a szélcsövezés? Hogy képzeljem el? Bármi is az úgy látszik használt. Ezentúl rendben lesz minden.Kép

Hóvirág, ha az zacsi akkor nagyon méretes KépKép

Bogár ha egy babával produkálsz ilyen HCG-t akkor szerintem nem kell utrot szedned Képés maradhat a szopi KépHa pedig ikrek akkor kevésbé hülye megoldást keress mint a szakértő védőnő KépJa nem kérdeztél vissza hogy mondókának megfelel-e Archimedes rímbeszedett törvénye? Kép

Nekünk amikor rákérdeztem védőnőnél, hogy meddig húzzam fel tisztításkor a fütyit azt mondta kérdezzem meg apucitól mert ezt a férfiak jobban tudják...no comment. Egyébként teljesen visszahúzható a bőr nincs letapadásunk láttam a makkját is nem volt cél de egyik kuksinál hopp visszacsusszant az egész, juj de meglepődtem Kép
Puszkamuszka erika
hurki
 
 


HurkiKép
A szélcső egy kb.10 cm-es gumicső, amit 6-8 cm mélyen a gyerek végbelébe kell felnyomni, persze megfelelő védőöltözetben, mert megindul a roham kifeléKépKépKép Egyébként nem olyan borzalmas, mint amilyennek hallatszik, mert a lurkó nagyon jól tűri.Kép

Védőnők: no comment!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


http://babanet.hu/album/albumimages/3181/90315.jpg
egy mai kép Kép direktbe feltenni nem tudom, mert amióta a párom újre telepítette a gépet, nem működik a "melléklet feltöltése gomb"

Nálunk Mátét bántják a gázok. Rosszul emlkészem, hogy van valami cseep, ami leköti a buborékokat?

Fiaim esznek, mint aki 2 hete nem látott kaját. Levi 4 óránként, Máté nappal 3 éjjel 4 óránként. 100 gr alatt egyik sem áll meg, de Levinek 120-130 gr a fejadagja... tömöm őket Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép
Infacol a neve. Csak ezt lehet egy hónapos kor alatt adni. Szerencsére nem gyógyszer, hanem ballaszt anyag, ami kinyomja a buborékokat a bélből, végigsöpör rajta. Nekünk eleinte segített, hatalmasat kakáltak tőle, de rövid ideig hatott.KépKép Azóta próbáltuk az Espumisan-t a Gripe Watert a Roiboos teát. Semmi nem használ.

OrsiKép
Édesek a fiúk. Melyik melyik ? A párom ránézett a baloldalira, és azt mondta, hogy a szája tiszta OrsiéKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Ja Kép
Máté a bal oldali - kis barna lurkó, Levi a jobb oldali - kis szőke Kép

Cat Kép
köszi a gygyóinfót... akkor ezeket mi is beszerezzük.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziszus!

Hat en aztan jo regen jartam erre, te mar itt tartassz!
Jaj, Istenem de orulok, nagyon gratulalok, bocs hogy csak ilyen keson, de nagyon el voltam havazva!!!
Boldog es problemamentes babavarast kivanok!

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


LányokKép
Oli ma ránk vigyorgott.KépKép Teljesen elolvadtunk tőle. Megbocsátottuk minden kis huncutságát.

Teszek fel képet a 6 hetesekről. Az első Oli, aztán Samu.


Kép
Kép
Kép

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép
ezt a roiboos teát hogyan adtátok neki? és mennyit?
először próbálkozunk az infacollal, mivel még kicsik. Megjött a párom, így azt hiszem, leugrom a gyógyszertárba és veszek ilyet.

Ma voltunk sétálni. egész más megvilágításba kerül a város egy babakocsival járdaszegély, padka és társai.
Egyedül vittem őket, mivel a párom éppen elugrott, az idő viszont végre gyönyörű Kép se buta szél, se eső és gyönyörű napsütés. Ruha: rugi + bundazsák + takaró (dobok majd képet), erre jött még a lábzsák. Nem fáztak Kép még a kezük sem volt hideg Kép

A kocsi nagyon jó Kép bár az elején rémisztően hosszúnak tűnik, de a végére egészen megszoktam. Ami kisebb gond (nem tudom, hogy a PP is ilyen-e), hogy a tolókarral nem lehet megemelni az elejét (ha érthetően írtam, amire gondolok), szóval ha magasabb akadály van, akkor előre kell menni és megemelni onnan.
A 2 hordozó együtt azért jó móka volt lecipelni a vázig, ami a garázsban van.

kép:
http://babanet.hu/album/albumimages/3181/90370.jpg

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Doris,
Köszi szépen!

Vanda,
A legjobbakat kívánom! Vigyázz magadra!

Bogár, Cat, Hurki,
Én is úgy láttam és a doktor bácsi azt mondta, hogy nem jelent még semmit. Kicsit még reménykedek, hátha mégis a köldökzsinór. Bár már felkészültem a pasi uralomra!

Orsi,
Gyönyörűek a Manócskák!

Cat,
Nagyon édik a Te fiaid is!!!

Ja, ma kiharcoltam a terheskönyvemet. A doki bácsi teljesen elfeledkezett róla. Mondtam a védőnőnek, hogy az UH és labor eredmény alapján állítsa ki.

Puszi
Hóvirág
Hovirág
 


Cat Kép Orsi Kép ezek a fiuk valami csodaszépek Kép Kép (sárgulok az irigységtől Kép

Tudom, hogy minden terhesség más, azért is kérdeztem mert még én sem éreztem ilyent, de próbálok fölöslegesen nem parázni.

Ma elmentem a védőnőhöz, egész normális volt, de nem hiszem hogy sokat fogunk találkozni.

Dodó Kép köszönöm, és azt kívánom minél gyorsabban te is gyere át ide Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziasztok Lányok!

CatKép
Mikor meghallottam a számot csak annyit mondtam, hogy jaj ne (persze magamban). Utána viszont elkezdett járni az agyam és számolgattam. Tudtommal a HCG naponta duplázódik. Eszter idejében kb 28-30 napos ciklusaim voltak. Így az akkori 30. napi 170, szvsz megfelel(het) a mostani 27. napi 236-nak (ennyi eltérés még beleférhet?!). A ciklusok hossza most, persze az a kevés, ami eddig volt alapján, 27-28 naposak. Meg valószínű, hogy nem a 14-15. napon volt a megtermékenyülés, hanem mondjuk a 12-en. Vagy csak remélem? Zzzzzz Na jó ez csak egy eszmefuttatás voltKép Azért a jövő heti uh többet mond majd, de remélem mégis kevesebbetKép

Ez a csövezés nem semmi, még jó, hogy a doki belement. Tudtommal ezt csak kórházban végzik. Ezek a csókos szájú fiúkKép és milyen kis maszatok az ágyikójukbanKép
És a párod, hogy tudja ennyire, hogy az Orsinak milyen szája van?!Kép

CatKép OrsiKép
Én is Infacoloztam az Esztert. Nálunk is bejött. 3 hónapos korára pedig már el is hagyhattam.
Csak egy ismerősünk kérdezi, hogy hol érdemes iker-babakocsit venni. Cat ti, ha jól tudom küldöldön vettétek? És milyen márkát? Köszke.

HurkiKép
Én mondjuk az Ady összesre gondoltam bevezetőként. Hát, ha fiú lesz én nem tudom mit fogok neki és hol huzogatni, asszem majd jövök sokszor tanácsért, itt már úgyis olyan sok tapasztalt fiús-anyuka lesz addigraKép

LányokKép
Tegnap Eszter nem kapott este cicit. Beba2 tápszert adtam neki estére, de nagyon híg kivitelben és a még mélyhűtőben tárolt anyatejből egy picit hozzákeverve. Meg sem kottyant neki, úgy ette, mint a gép, mikor kifogyott az üveg csak nézett rám, hogy anya csak ennyi?. A cicimből nem evett így. Szerintem már alig volt tejem. Meg ugyanúgy simizte a cicimet, mellkasomat. Én meg végigbőgtem az egészet. Mondjuk már lehet, hogy a hormonok dolgoznak, mert tegnap már egy filmen is elbőgtem magam. Na a lüke kismamiKép

HóvirágKép
Majd próbálkoztok, tán a harmadikKép

Pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


OrsiKép
Nagyon szépek a Te fiaid isKép

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Sziasztok!

De jó ilyen híreket olvasni!
Bogár Kép, ez fantasztikus! Szívből gratulálok és szorítok, hogy Eszter leválasztása simán menjen.

Vanda Kép
Üdv közöttünk, gratulálok!

Cat Kép
De aranyosak a fiúk. Óriásiak már!

Az én jó gyerekem néha elromlik. Például tegnap éjszaka, amikor hajnali 4-ig sírt megállás nélkül, és semmivel nem tudtuk megvigasztalni. Lehet, hogy a hasa neki is, mert feszítette magát, meg sűrűn pukizgatott, és közben tele torokből bömbölt. Úgy sajnáltam, kisírta a lelkét.
Ma volt megint a doktor néni. Minden héten jön hozzátok is? Nagyon aranyos, de azt hiszem, egy kicsit konzervatív. Szerinte még legalább 2 hétig ne vigyük ki sétálni a gyereket. Addig még had erősödjön. Azt hiszem, azért ha szép idő lesz, én nem várok még 2 hetet. Addigra már 5 hetesek leszünk. Ha jól felöltöztetem, nem hiszem hogy baja lenne.
Itt egy új kép a fiúról, ahogy a játszószőnyegén alszik.

Puszi, AlenaKép
alena
 
 


Sziasztok!

Bogár! Hűha! Kép Ez aztán a meglepi! Kép Drukk, hogy úgy alakuljanak a dolgok, hogy mindhármótoknak jó legyen! Kép Kép Kép Na, akkor elárulom, hogy nálunk is volt egy kis riadalom. Vasárnap én is teszteltem, de nekem csak egy csík lett. Aztán aznap este meg is érkezett 5 nap késés után. Én sem értettem, hogy mikor jött volna össze a bébi. Én akkor nagyon-nagyon megkönnyebbültem, de azóta sokszor eszembe jut, hogy fogok én még sírni ez a negatív teszt miatt, ha a második babóért is annyit kell küzdenünk, mint Péterért. Kép Bár ahogy elnézem, talán nem is így lesz. Kép Párod mit szólt? És fiú lesz? Kép Kép Kép Eszterből nagyon vagány kis nőci lett. Kép

Vanda! De jó, de jó! Kép Problémamentes pocakosságot és aztán egy gyönyörű babát kivánok. Kép
Hóvirág! Szóval Te ismét kukit látsz? Kép
Cat! Virággal mizujs? Annyira várom már ide.

Jó éjt!
Andi
andi28
 
 


OrsiKép
Rooibos teát neked kell inni, és akkor a gyerek nem lesz hasfájós. Linatonak bejött, nekem nem sajnos.Kép
A PP babakocsit meg lehet emelni a tolókarnál fogva, de nem állítom, hogy könnyű vele közlekedni. A járdán parkoló autókat azóta büntetnémKépKép Olyan mint egy nagy hajó. nekem az a bajom vele, hogy az úttesten amikor megyek át nem látom az autókat (nem lámpás kereszteződés) mert előttem van a nagy hajó, és találomra tolom ki sokszor az úttestre, vagy megkérek egy járókelőt, hogy nézzen szét.Kép

BogárKép
Így előfordulhat tényleg, hogy egy baba van, főleg ha nem a 14. napon fogant. Bár én örülnék az ikreiteknekKépKép Gondolom Ti kevésbé.Kép

Babakocsi: Mi Olaszból hoztuk a Peg Perego Duette-t. Itthon szinte semmi választék iker kocsiból, ami egymás mögötti. Van a PP meg a BebeConfort, ami OrsiéknakKép van. Mindkettő horror árbanKépKép Olaszban mintegy 30 ezret spóroltunk a babakocsin. Ha az ismerősnek jó az egymás mögötti üléses, pl. vidéken lakik, akkor abból van olcsóbb is. Ausztriába például nagyon jók vannak. Sajnos közlekedni nem lehet vele, mert nem fér be pl. egy posta ajtaján stb.

Akkor nem ajánlom a PP Duette-t, ha lépcsőzni kell vele, mert marha nehéz. nekünk a garázsban van, és hordozóban viszem le a gyerkőcöket oda.

AlenaKép
Remélem nem hasfájós a manó. Ez kegyetlen dolog ha az. Már lassan nem merek semmit enni, csak vajas kalácsot, mert Oli mindig üvölt szopi után.Kép

Nézi már Zétény a lelógó játékokat? A mieink rá sem bagóznak, pedig szemkontaktus már van. Hiába zenéltetem nekik, észre sem veszik.

Andi28Kép
Virág a Kaáliban lombikozik. Pénteken lesz a punkciója egy sikeres stimuláció után. Sokkal kevesebb gyogyit kapott mint a BMC-ben, és nagyon jól reagált rá.KépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?