Új privát üzeneted érkezett!

Móni: Réka megyeget egyedül??? de jooooooooooooo ügyi :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Jó reggelt!

Betegeknek jobbulást!

Törpi,remélem ma jobb napotok lesz!

Babus,akkor ti is zizik? :lol: Te hogy csinálod ilyenkor a pancsit,illetve hogy öltöztök?Egyik gyerek még vízben,vagy mindkettőt kiveszed?

Móni,elhiszem,hogy várod,hogy menjenek,itt az utcánkban az ikrek 10 hós koruktól már álltak,de csak 16 hónaposan indultak el.Hajrá lányok!

Most van a tévében a 380 grammal született baba :shock:

Mi ma megyünk oltásra.
Vendég
 


Jo reggelt!
Csajok este lehet megérezték h hazjött Apa vagy nem tom de csomot keltek hol inni kellett hol csikospárna így beköltöztem hozzájuk és utána 7ig aludtunk :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 

 
 

Babus,akkor friss vagy és üde? :lol:
Vendég
 


Jó reggelt! :D

Én nagyot aludtam! :lol:

Asszem én is lidlben láttam jó áron rácsot nemrég.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


én is pont kérdezni akartam hogy van nálatok a fürdetés
vagy senki nem szokott egyedül fürdetni?

Én most épp együtt fürdetem őket, de amíg az egyikkel kiszaladok a szobába, és visszarohanok a másikért addig a másik a kádban simán víz alá merülhetne szóval ez nem jó így
külön fürdetésnél, a nem fürdő gyerek van életveszélyben, a kanapé és társai miatt

rácstippet köszönöm, kár hogy nem láttam, lehet akkor már nincs is

már lefelé kellene szerelni, nálam meg most szakadt el a cérna és ragaszkodom hogy mégis legyen
soha sehová nem voltak berakva, bezárva, se járóka se karám, biztos ordítás lersz belőle ha felszereljük

nálunk műsor volt hajnalban csak 2 napig bírták az alvást

Móni
KépKép
reunion
 
 


na folytköv csak küzben fözés van meg pisiprojekt volt éééééés
jupijééééééééééééééé elsöre sikerült mind2 :lol: :lol: :lol:
tök cukik voltak megbeszéltük h akkor most zacsiba kell pisilni és elég jol hagyták söt szoltak is jaj ugy örülök
(ugye Lalunak most havonta kell nézni és már igencsak aktuális volt az ehavi :oops: és biztos ami biztos Taminak is kértem beutalot :lol: )
fürdés: vacsi után bentmaradnak a székben addig gyorsan kimosom a kádat meg engedek vizet, egyszerre kádba be, pancsi (mostanában nagy sláger a lego figurák is pancsiznak meg a zsirkréta :lol: igy leszoktunk a pancsiállatkákrol amit nem is bánok mert ugyis mindig bepenészesedtek :? ), majd egyszerre kiveszem öket a fürdöszobaszönyegen megáll megtöröl mind2, már nagyon probálkoznak ha egyedül törölköznek de azért át kell még törölni nekem is :lol: köntös felvesz kirohannak felcsücsülnek kanapéra én meg egymás után gyorsan pelus meg pizsi felvétel

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Móni: azért érdemes megnézni, mert van h maradnak az akcios dolgokbol és még hetek mulva is lehet kapni :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


itt esik a ho :(

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Brrrr, de utálatos idő van! :twisted:

Ma kaptam szívrohamot, agyvérzéssel! Bent voltak a szobájukban rács mögött. Eddíg meg voltam róla győződve, hogy ez a legbiztonságosabb hely. Hát jó nagyot tévedtem! A pelenkázókomódunk alul szekrényajtós-zárral, fölötte fiók. Nos, a minimanó Alexa éppen eléri a fiókot lábujjhegyen állva és ma úgy sikerült megrántania, hogy kiugrott a helyéről és hatalmas puffanással landolt a földön, a gyerek mellett egy hajszálnyira. Hangát sehol nem láttam, ugrottam át a rácson, mint egy gátfutó, mert féltem, hogy Hangát agyoncsapta a fiók, de szerencsére ő az ágya alatt hasalt és játszott. Alexának marha nagy mázlija volt, meg mindannyiónknak! Vásárlást terveztünk ma délelőttre, fiókzár beszerezve! Soha nem bántották, magasan volt. Azt hiszem ezentúl magamra is veszek pelenkát, vagy bekötök egy katétert, merthogy pisilni sem fogok járni, az is biztos, vagy jönnek velem. Ne tudjátok meg, hogy 1 mp. alatt mennyi rémkép jött a szemem elé, amíg meg nem láttam, hogy mindenki jól van!

Vásárlás: K. kitalálta, hogy ha már úgyis autózunk, menjünk Coraba, ezer éve nem voltunk. Na, nem is megyünk legalább ennyi ideig! Borzalmasan elszálltak az árak! Állítólag nagy baba-mama akciók vannak, nos, szerintük a 48.-/ db pampers akciós, a libero 56.-/db talán, de az lehet, hogy nagyobb méret volt. Nagyon elszállt árakkal dolgoznak! Viszont a lányok nagyon élvezték, mert kívül az üzletsoron futhattak és örömükben sikongattak, meg végignyalták az üveget térdmagasságban, merthogy a cicának jár a puszi, anya-apa meg pukkadjon meg, mert még este sem kap (Alexa).

Móni: rács tényleg jó dolog, de nem tűrik sokáig. Délelőtt szoktak bent lenni kb. 10-ig, ha dolgom van, utána ha be akarom őket pakolni iszonyat visítás van.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Móni, fürdés ha egyedül vagyok, és mindkét csajszi egyszerre akar hozzám kijönni, akkor nálunk is kikap fürdőszoba szőnyegre, nagyjából végigtöröl, de mivel nálunk nappali hidegebb, mi maradunk a felfűtött fürdőben. Egyik végigvárja a másikat. Addig randalírozik a fürdőben, szerencsére padlófűtés van.
Másik verzió, ha egyesével jönnek, akkor mi beköltöztettünk a fürdőbe egy pelenkázó alátétet, olyan kiságyra rakható merevet, ez tesszük fel a csaptartóra, és azon megy a pelusozás, öltöztetés. Első kész, rongyolhat ki, TV bekapcsolva, nézi vagy visszajön hozzánk, míg a másik elkészül, aki addig a kádban játszott.

Timi, szívbajt nem csodálom. Erre mondják, hogy mindig egy lépéssel előbbre kell lenni náluk (mondom ezt én, akinek agyrázkódásgyanúval kórházba kerültek anno a gyerekei :oops: ). Konkrétan wc-re jönnek velem, kérés nélkül, amúgy meg ezért imádom az egybe konyha-nappalinkat, mindig rájuk látok. De most már ott is vannak, ahol nem ellenőrizhetők. Néha van esés, sírás, koppanás, én már nem vagyok annyira ijedős. Lehet, hogy megszívom. De mondjuk motorral/széken az ágyon a kedvenc produkció. Nem mondható épp stabil állapotnak egyik sem. Én meg bízok az ügyességükben meg a szerencsémben. Mert ha ott vagyok, leszedem, de ha nem....
Puszi a cicának :lol: :lol: :lol: sárga voltál, mi? :wink:

Babus, aztaaaaaaaa! De ügyesek a csajok!!!!! :shock: :shock: :D :D És hogy mind a ketten :P Le a kalappal!
Pancsoló figurák nálam is ki lettek iktatva, mert bepenészedtek belül, kimosni képtelenség volt őket. Így szivaccsal játszanak, elefánt és halacska alakúval, csúszásgátló csillagokat vettem nekik Lidl-ben, imádják a kád oldalára/csempére tapasztani, meg egy vizimalmot. Abba öntögetnek. Míra hiba nélkül, magasról. Így ma ő rakta össze a rizst is, vizet, olajat, rizst. Semmit nem önt mellé :D
Derekad? Hogy van? Rácson belül aludtál Te is? :lol:
Nyelved jobb már?

Nyuszikám, köszönöm ma már jobban. Esti műsor igaz volt, de legalább Míra nem hányt, és Emma sem éjfélig sírt folyamatosan, csak a köhögéstől nem bírt aludni, de egy kúp helyre rakta, így fél11-kor már nyugi volt. Míra ma sokkal kezelhetőbb, ma teljesen be lehetett vonni mosásba, főzésbe, nem úgy, mint tegnap. Sőt, ma azt is könnyebben fogadta, ha valami mókának vége szakadt. Bár elvittem őket dokihoz, így későn is értünk haza, de eléggé megviselte az. Szegény, mikor kinyílt az ajtó, és Emma bátran besétált, ő a másik irányt választotta sírva. Én meg futhattam utána. Meglehetősen utálja a doki bácsinkat, pedig én imádom. Amúgy ő már jól van orvosilag, most Emmával kezdhetem az ab kúrát :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi: huuuuu :shock: :evil: hálistennek semmi baj nem lett :wink: corában tényleg vannak árak :? , ha vmi nagyon akcios akkor viszont szoktak jok lenni pl. játékok

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Sziasztok!

Bálint hányt reggel. Egész éjjel forgolódott, csak ringatva volt el. Aztán reggel aludt kétszer, egyszer a pihi székben, és hogy felsírt, rögtön ki is hányta a teát, amit kicsivel előbb ivott. Most már evett kenyeret, és narancsot is, és teázott is, már lófrál, és hangoskodik, jó kedve van. Nem tudom mi lehetett ez. Tény hogy éjjel és korábban is este felé kapott panadolt, mert fájt a foguk. Hogy most akkor tényleg kikészítené ez a cucc a gyomrát, nem tudom.

Timi: nem semmi sztori! Jó hogy nem lett baj!!! Coraban mi autós ülést vettünk a lányoknak, 6799-ért. Elég jónak tűnik, 15-36kg-os.

Kaja ügyben most egy topic társam ad tanácsot bölcsiben mit esznek a gyerekek! Hát szerintem felét nem ennék meg a srácok!

Nyuszi: igen tropiban voltunk! Noémi cukin mutogat :D

Azt hiszem féltékenyek egymásra a srácok. Volt valakinél ilyen???

Cumisüveg: szerintem legjobban az tisztítható. Bálint már iszik csőrösből, lehet hogy a teát abba adom neki majd!

Kata
labkat
 
 


Törpi: (másikat még beirom ezt csak másolni kellett:))
Név: mézes-mustáros csirkemell
Hozzávalók: csirkemell
tejszín
méz
mustár
vöröshagyma
olaj
vegeta
so
bors
sárgarépa
Elkészítés: sárgarépát (én elég sokat szoktam belerakni Csajok szeretik) gyufaszál vagy kisebb téglalap alakura felvágjuk vegetás vizben megfözzük
csirkemellet megmossuk kis kockákra feldaraboljuk sozzuk borsozzuk izlés szerint
vöröshagymát picire felvágjuk olajon üvegesre piritjuk
hozzáadjuk a csirkemell kockákat megsütjük legyen pici szine
tejszin, mustár, méz beleöntjük izlés szerint összerottyantjuk (ha szaftosabbat akarsz több tejszin, mézmustár meg ahogy izlik közben kostolni szoktam)
belerakjuk a sárgarépát az ugye puha igy nem kell neki sok csak összerottyantjuk még 1x
a dmes bio vegetával még izesitem
mi tésztával szoktuk enni de lehet rizzsel is

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Fürdés: bát már vagy 2 hónapja nem kellett egyedül, de márciustól ismét megy apa műszakba, úgyhogy fel kell eleveníteni. Egyszerre kádba be, kád mellett egyesével törlés, öltöztetés a mosógép tetején, egyik kész megy le randalírozni amíg a másik elkészül. Régebben a kész gyerekkel átrohantam a kiságyba, aztán vissza-kb. 2x 6 lépés, de már nem merem megkockáztatni, iszonyat, amit művelnek, jobb, ha 1 mp-re sem maradnak egyedül.

Kata: nálunk Alexa konkrétan ellöki a Hangát nagyon durván, ha ő is hozzám akar bújni, úgyhogy van féltékenység, nekem meg lelkiismeret furdalásom, mert Hangának sokkal kevesebb jut belőlem. Legalábbis így érzem. :cry: És nem is igényli már a közelségemet, csak ha beteg, egyébként meg az apja kell mindenhez. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi huhhh nem semmi lehetett szegénykém
tényleg előttük kell járni 1 lépéssel, de ki tudja ezt követni

Mustáros mézes nagyon jól hangzik, biztos fini

Törpi gyógyuljatok muszály ab-t szedni?

Kata: nálunk is van féltékenység Laura féltékeny ha Réka ott van nálam, és ha egyszerre jönnek a nyakamba, akkor ők is ütik egymást, meg fejtik le a másik kezét rólam

Na kipróbálom ezt a verziót, hogy ott a fürdőben törlöm öltöztetem csak a gáz, hogy egxszemélyesv a fürdő
a nagyokos előző lakó sarokkádat tett a panelfürdőbe ami konkrétan majdnem az ajtóig ér

Rácskérdést egyenlőre megoldottam, az egyik kiságyat az ajtóba toltam ma rövid időre
ezt Laura végigordította, pedig csak wc-re mentem, meg elküldtem az adóbevallásom

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni: ismerös az 1 személyes fürdöszoba :? azért probáld ki h csak megállitod gyorsan megtörlöd aztán irány be a szobába :wink:
huuuuu sarokkád aztaaa az tényleg foglalhatja a helyet :( de azért jo is :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nyulasz: megvolt az oltás?

Pelenkateszt utolsó darabjainál tartunk, a két bugyipelenka bitang jól vizsgázott, azon kívül csak 1 volt jó, meg a maira leszek kíváncsi, amit Alexa tesztel, mert olyan volt, mintha pamperst adtam volna rá csak kicsit pufibb, de nem vészesen.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi akkor lehet mégis cseréltek pelenkát

na mosogépen töröltem, meg öltöztettem az első gyereket, de a másik mindenáron fel akart mászni a kádból a mosoógépre, ugyhogy nem volt tökéletes

Zsofi a kiságyas forma már kilőve mert ott hiába a játék, végig sírták amíg a másik fürdött
fördős kép apával nagyon vidám
Kép

Móni
KépKép
reunion
 
 


Sziasztok!

Móni,mikor kissebbek voltak én is úgy fürdettem egyedül,hogy betettem a fürdőbe az etetőszéket,és aki nem fürdött az ott ücsörgött.De már nem működik,mert nem maradnak meg a székben.Esetleg te megpróbálhatod,hogy közvetlen a fürdőajtóba teszed az etetőszéket,hátha neked bennmaradnak :roll:

Fürdős kép nagyon cuki :D :D :D Micsoda vigyorik :lol: Szerintem nagyon hasonlítanak :wink:

Babus,ejha,nagyon profin nyomják a csajok a zacsiba pisiléssel :D Na,akkor drukk,hogy minden okés legyen!!!

Pancsiállatok nálunk is kukába kerültek,most a vizi xilofon habszivacsaival játszanak,szintén jól tapad a kád oldalára,de van alex fürdős játékból tapassz a csempére,lehet a lányaid már élveznék,van belőle öltöztetős is :D

Timi,hű,fiókos esetet sajnálom,sajnos ami eddig biztonságos volt,az már másnap nem az :( Még jó,hogy nem lett baj!

Jobban vannak már a lányok?

Tényleg,corában jó széles a hátsó üzletsor :D

Törpi,de jó,hogy ti már mindent együtt csináltok :D Sokszor úgy érzem nálunk ez sosem jön el,a konyhapult közelébe se lehet engedni őket,mert kitör belőlük a vadállat,és mindent ledobálnának,meg ellopkodnak,és elbújnak a megszerzett "kincsekkel".
Azért egy doki lehet bármilyen kedves,szerintem totál normális reakció,ha a gyerek inkább kifelé jön :lol: Gyógyuljatok gyorsan!!!

Lkata,jobbulást nektek is!Milyen teát adsz nekik?Nincs a hányásokkal összefüggésben?Vagy csak nekem akadt meg a szemem,hogy többedszer olvasom,hogy kihányta a teát? :roll:
Nálunk Noémi akar kisajátítani,ő is ellöki Bazsit,meg fejti le a kezét rólam...persze próbálok figyelni,hogy Bazsi is kapjon bőven anyából :D
Vendég
 


Jó reggelt!

Móni: vigyorik! :lol:

Nyulasz: jobban vannak, Hangának még napi2x szívom az orrát, de egyébként semmi baja már.

Zsófi: nagyon el vagy tűnve! Szólózol?

Törpi: hogy vagytok?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Jo reggelt!
Móni: nagggyon édesek :wink:
Nyulasz: ez az?
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Zsófi: ja, tesz nekem is nagyon lassú, akkor igazolt a hiányzás! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Móni, zabálnivalóak ezek a vigyorgó csajok! Annyira sajnálom, hogy nem láttam őket januárban élőben :( Talán márciusban?? Apa szerinted puhítható már?
Tényleg hasonlítanak, de tudom, csak nekünk :oops: Te nem is érted, miről beszélünk :wink:
Ab-nem persze, én sem örülök, de ha láttad volna azt az öklendezős, fulladásos köhögést, amit szegény Emma művelt, és azt a keserves sírást közben hallgatni, mert fájhatott is neki, meg meg is ijedt.... szóval nem ellenkeztem :oops:

Babus, nagyon szépen köszönöm a receptet, apa ma bevásárol hozzá és hétvégén megpróbálom a csajoknak. Kíváncsi leszek :roll:

Kata, teljesen együtt érzek veled, napi rendszerességgel szedjük ki Mírát a hányásból :( Féltékenység nálunk is van, ez nem annyira meglepő, nem tudom, miért halljuk sok helyről, hogy az ikreknél ilyen nincs, mert ők megszokják, hogy az elejétől ketten vannak.

Nyuszi, ez a tapis nekem is tetszik, gyűjtöm már a szülinapi ötleteket, köszi!
Azért a mindent együtt túlzás, de sokmindenbe be KELL vonni Mírát, mert őt nem kötik le a játékok. Emma előveszi a kirakóit, a könyveit, a rajztábláját, ő nagyon okosan leköti magát, meg néha jön, hogy csüccs, és akkor beül az ölembe, hogy olvassak neki, meg hív, hogy séta, és elvisz a hátsó szobába játszani valamit (többnyire hancúrt az ágyon), de Míra nem ilyen. Ő max Emmát utánozza, de csak rövid ideig tud a fenti dolgokkal ellenni. A dögönyözés az egyetlen, ami kifulladásig mehet, de azt meg én nem bírom sokáig :lol: Ő mindig velem akar lenni, és kénytelen vagyok így mindenbe bevonni; mosógép bepakolása, mosószer, öblítő öntögetése, mosogatógép kipakolása, főzés, öntözés, porszívózás... amibe már be lehet. Idővel Te is meg tudod győzni a vadócokat, hogy ne romboljanak, mert akkor vége a mókának. Ezt majd már ők is megértik hamarosan, és akkor kicsit jobb lesz. Én ezt jobban élvezem, mint bármi mást. Hasznos, közben szórakoztató, és annyira édesek, amikor büszkék magukra, hogy segítettek anyának :P

Timi, ezt persze én nem tudhatom, de szerintem nem azért apás Hanga, mert Alexa lefejti rólad. Míra is ilyen Emmával, mégis én vele vagyok "szimbiózisban" :oops: Ez még sokat fog változni, lehet, hogy Te leszel a legjobb barátnője. Ne keseredj el, és ne vedd ezt véglegesnek, fog ez még változni :wink:

Zsófi, megindul akkor a business Nálad is? Jó az a kis zsebpénz :wink: Privi megy

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: Hanga születésétől fogva apás. Alexa meg dettó Míra, ahogy leírtad. Folyton velem akar lenni, csak akkor tud játszani, ha ott vagyok karnyújtásnyira és bármennyire is elmélyed valamiben-mert ő azért tud- ha megmoccanok már rohan is utánam. Ha főzök a gatyámat rángatja, amíg nem tudom felvenni, jön velem teregetni, mosógépet pakolni, mindegy hová megyek, ő jön. Most már arra is nagyon rákapott, hogy határozottan kézen fog és odavisz ha valamit akar. Hanga is jön persze, de ő azért sokkal lazább velem, bár mostanában kezd ráérezni, hogy milyen jó anyán lógni. Na, ilyenkor kitör a háború, Alexa tépi le rólam, Hanga meg üti a fejét viszonzásul.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Igen, és ilyenkor jönnek elő bennem a rossztestvéri rémképek. Vajon milyenek lesznek, ha felnőnek? Utálni fogják egymást? Csak muszájból tartják a kapcsolatot egymással? Vagy nem is tartják? Vagy olyanok lesznek, mint én tesómmal, hogy mindig számíthatunk egymásra, rengeteget vagyunk együtt... Lehet ezekből a korai viszonyulásokból hosszú távú következtetést levonni?
Mivel rontom el? Mivel teszek jót? Mitől lesz bármilyen is a kapcsolatuk egymással vagy éppen velem :? paraparapara, jobb ilyenre nem is gondolni. De az meg struccpolitika :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: én nem gondolom, hogy ebből következtetni lehet a majdani viszonyokra! Legalábbis én tuti agyoncsapom őket, ha rossz tesók lesznek. Mi mindketten egykék vagyunk, szüleink vizsont rosszban vannak a testvéreikkel és ezt nagyon rossz látni, ezért is fogjuk őket majd arra nevelni, hogy egymásért tűzön-vizen át ki kell állni és nem tartani haragot, de ehhez még sokat kell okosodniuk. És én nagyon remélem, hogy ez nevelés kérdése!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: nem is tudtam Ti is egykék vagytok :? :cry: de én is így gondolom, enyémeknek se lesz senkijük csak egymásra számythatnak, ajánlom h jo tesok legyenek :lol: :lol: :lol:
Törpi: igen az annyira cuki mikor örülnek h segitettek :lol: remélem izleni fog kajcsi :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


mi megint piacoztunk egész jo idö volt :lol: musz volt kimenni kezdödött a zizigépezet :lol: :lol: jaj én már nanyira szenvedek h nem tudok minden nap jönnimenni :oops: Csajoknak is ezerszer jobb ha van vmi program :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus, itt zúg a szél, kinézni is fázom, brrrrrrrrrrrr. Piacozást hogy kell elképzelni? Lányok kocsiban? Vagy melletted maradnak, nem kószálnak el? Enyémek tuti percek alatt kámfor módjára felszívódádnak, vásárlásról nem is álmodnék :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: na nem nagybevásárlást csapunk ám :oops: :lol: ma pl. csak csalamádét vettünk az ebédhez :lol: multkor kis gyümit meg sütötököt szoval semmi mázsásat :lol: kaptak szatyrot is Tami szivesen hozta a vállán Lalu rámhagyta, de ez egy pici piac ám :lol:
már nem babakocsizunk koppkopp egész ügyin jönnek kézenfogva nem kószálnak el néha elengedem öket egyedül menni ahol biztonságos

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus: bizony egykék vagyunk és a távolabbi család is kicsike. Lányaimnak sem lesz senkijük egymáson kívül. Pedig mindíg úgy szerettem volna nagy családot. ezért is szerettem(nék) volna 3 gyereket, dehát ez egyre inkább álom marad. Nagyon ügyesek a lányaid! Mondd, hogy ez nem gyerekfüggő, hanem csak idő kérdése, mert én megzizzenek ha még egy év múlva sem tudok velük egyedül közlekedni!

Mi is kint voltunk 1 órácskát, kell a friss levegő, bár én nagyon nem éreztem szükségét, mert fázom, fáradt és lusta is vagyok.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: én egyre jobban látom az alagut végét :wink: (kivéve amikor nem :oops: ) az idö mindent megold :lol: :lol: legalábbis azt ajánlom neki :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi, még az én kezelhetetlen, szófogadatlan Mírámmal is el lehet már indulni rövidebb távra egyedül, szerintem lesz jobb is. Én már látom néha, miről beszél Babus, így hiszek neki :wink: Bár a szerdai nap nem erről akart meggyőzni, de azóta fényévekkel normálisabb Míra (bár tökéletes sosem lesz :lol: )

Babus, nagyon ügyesek vagytok akkor már! Tényleg csak ámulok és bámulok. Bár ha jobban belegondolok, hogy egy-két hónap mennyit tud még ebben a korban jelenteni, akkor nincs mit csodálkoznom, hisz majd fél évvel idősebbek a lányaid, mint az enyémek. Csak bízni tudok, hogy mi is ennyire okosak leszünk már ilyenkor. Tami szatyrot cipel a vállán? Hát megeszem, mennyire édes lehet, ahogy segít :)

Ja, lányokat lemértem tegnap. A múlt hét(hónap) nemevéséhez és Míra 3 hányásához képest 1 hónap alatt Míra 20dekát, Emma 40-et hízott. Szerintem ez nem rossz.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Most nem volt esemény, jól vannak a kölykök!

FÉLTÉKENYSÉG: nálunk Bálint apás, de azért ő is szeret bújni, de Gergő akkor nagyon hisztizik. Sőt, most azt vettem észre, hogy ha az egyik mondjuk tovább alszik, akkor az ébren levő tök jól elvan, és mikor a másik felébred, akkor egyszerűen megy a hiszti, felveszem, és bújik mint a fene. Van hogy egyszerre bújnak, és azon versengenek, ki legyen a mellkasomon, vagy közelebb. Van hogy még fejbe is kólintják egymást :(

MÓNI: jajj nagyon jó a pancsis kép :)

NYUSZI: nem a teával van a baj, amúgy alma-citromfű HIPP féle. Csak épp akkor zaklatott éjjel után benyomta hirtelen a meleg enyhén ízes, szinte víz ízű teát. Anno még védőnő is mondta, hogy melegvíz segít hányni, ha muszáj. Lehet ez lehet a ludas, vagy csak pocak fájás és nem jól esik rá, vagy hirtelen issza. Kétszer hányta ki a teát, egyszer ugye mostanság, meg egy hete épp hányás után itattam, mert kiadta a vacsi tápszert, és gondoltam jól esik egy kis folyadék. Nekem jól szokott, de úgy tűnik rosszul tettem!

IKREK közösségben: Gondolkoztam sokat a dolgon. Egyszer láttam egy műsort, a Club tv-n szokott átalakítós műsor lenni, szeretem nézni. Ikreket válogattak, és az ikerpárok egyikét válaszottták csak. Teljesen kétségbe esett a másik. Egypetéjű ikrek voltak! Együtt éltek a családjaikkal (nem tudom pontosan hogy) meg együtt dolgoztak... Ahhoz, hogy önállósodjanak, muszáj lenne őket külön rakni. Hogy kialakítsák a maguk kis személyiségét, hogy tényleg ne az legyen, hogy végig iskolákon át az egyik (dominánsabb) mindig megvédje a másikat, aki emiatt az életbe lépve hátránnyal induljon. Mit gondoltok? Talán oviban, bölcsiben még nem gond a közösködés, de később???

Kata
labkat
 
 


Babus,igen ez a játék,itt a fürdőszobadivatos:

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=17867

(persze ne a tulliból rendeljétek,csak itt vannak vélemények is,ezért sokszor megnézem.már találkoztam negatív véleménnyel is,így reálisnak tűnik)

Ügyik nagyon a lányok :D
Ovit elfelejtettem megkérdezni,de meg fogom :wink:

Törpi,nekünk meg a mai nap nem volt éppen Bazsi napja.Remélem holnap jobb lesz,mindenen sírt,leesett fejjel az ágyról,mindenhova beütötte a fejét,de ha éppen nem koppant,akkor is ment a sírás egész nap.Ráadásul dokit is kellet hívni hozzá,majd írom miért.Örülök,hogy alakul Míra :D A hízásuk tökéletes :wink:

Képzeljétek mi lett Bazsival,hátha valaki találkozott már ilyennek.Szerda este fürdés után az arca tele lett apó pöttyökkel,kicsi fehéres dudor(mintha hólyag lene),körbe 5 forintos nagyságú piros folt.Megtörölte apa,felöltöztette,már hívni akartuk fel a mamát,hogy nézze ő is meg,és akkor látjuk,hogy nyomnélkül eltűnt mind :shock:
Csütörtökön mondtuk az oltás elött a dokinének,de mivel semmit nem láttunk,beadta a kötelezőt,meg a barihimlőt,egyik vállba,másik combba.
Ma reggel a combos oltástól 2 centire egy hatalmas,legalább 2x2 centis piros folt,alatta csomos.Na ezt gondoltuk az oltástól,de ahogy pelenkáztam,látom a lábán több helyen tele megint a kiütésekkel.Felhívtam a dokinkat(nem a körzeti aki a szurit adja)csodálkozott,mondta 10 felé jön.Nézzük a dokival,sehol a pöttyök,csak a szurinál a nagy folt.
Aztán mikor vetkőztetni kezdtem a vizsgálathoz,elkezdett sírni,és ahogy sírt,egyre több helyen jöttek ki ezek a hólyagszerű pöttyök.Még elötte mondta is a doki,hogy le kellett volna fényképeznem,de aztán láthatta ő is,hogy miről beszélek.Mindenhol kijött,arcán,nyakán,testén,még a lábujjain is.Aztán el is tűnt mindenhonnan fél óra múlva.

Doki is nagyon csodálkozott,szerinte valami allergia lehet,a babfőzelékbe főztünk füstölt husit,bár csak főzit ettek pár nappal elötte,hogy lett volna pötyi,de azt mondja nem lehetetlen,hogy attól.De a fura,hogy sírásra jön elő,és eltűnik utána,olyan mintha a stresszhelyzetre reagálna így.

Fenistil csepp,és calciumusc injekció(fél ampulla kiskanálról) ezt kell kapnia.

Estére még nagyobb lett a szuri melletti folt,már fél tenyérnyi.így kapott rá borogatást alvás elött,remélem holnapra az szebb lesz,mert egy kicsit az is aggaszt.

Valaki hallott már lyenről?Vanda te?

Na jó éjt!
Vendég
 


Jó reggelt?

Egész éjjel senki sem írt? :roll: :lol:

Lkata,ja értem,hát két alkalomból nem lehet következtetni semmire,lehetett attól is,meg nem attól is.Jó,hogy azóta nincs semmi bajuk!

Nehéz kérdés amit írtál,ugye nálunk unokatesók 5,5 évesek,és ikrek,na rajtuk láttuk,amiről írsz.A lány ő mindig határozott,karakán volt,teljesen rátelepedett a fiúra,irányította,mindent megmondott neki,hogy mit tegyen,hogyan tegye,most ide üljön,most ne ide üljön.Amikor beszélni kezdtek,akkor bármit kérdeztünk a fiútól,a lány,aki hamarabb,és szebben,érthetőbben beszélt már,mindig mondta helyette is,így egy idő után már nem is erölködött,hogy elmondja mit akar,vagy válaszoljon,mert mire megtette volna,a tesó már el is mondta,persze ettől a figyelem mindig a lányra irányult,mivel szinte mindent hamarabb csinált a lány,a hatalmas dícséreteket is ő kapta,mert mire a fiú eljutott ugyanoda,már nem is volt a külvilágnak újdonság amit megtanult,sőt,szinte elvárás volt,ha már a tesó tudja,ő miért nem.Persze a szüleiktől kapott bíztatást,meg dícséretet,de a barátok,rokonok ugye csak a lány nagy fejlődését látták( a fiú dadogni is kezdett,ami miatt pszichológushoz vitték,ugye a nagy megfelelni akarás)...aztán amikor a lányzó beteg lett,és már oviba jártak,a fiú egyedül is menni akart oviba.Majd két hétig ment egyedül,és egyre inkább rátalált önmagára,az addig szerény,megalkuvó kisfiúból egy vagány,határozott emberke lett,pedig nem telt el sok idő.Szerencsére ezen már nem sokat rontott mikor újra a tesóval voltak,egyre inkább nem engedett a nyomásnak,meg az uralkodásnak,persze ettől még több harc lett köztük,de jót tett nekik.

Ettől függetlenül én szeretném ha oviba együtt járnának,meg általános suliba is,aztán meglátjuk mit hoz a jövő,majd nyitva tartom a szemem,meg meghallgatok kivülálló tanácsokat is,mert ugye sokszor a szülő nem veszi észre,ha baj van.Pedig úgy gondolom alapból nagyon jól nevelik őket!



Na,nekünk cudar éjszakánk volt,fél1-2-ig fenn voltunk,aztán 3-4-ig,kétszer evett Noémi,de egyik után sem akart elaludni,letettem,betakartam,majd fél óra múlva,mire végre elaludtam volna,már állt a kiságyban és sírt.Az etetőszékben akart ücsörögni :shock: Jó párszor kihoztam,meg bevittem,mert utána mindig úgy tűnt,hogy elalszik,aztán mégsem.De ha nem hoztam ki,akkor el sem bírtam fektetni,tehát esély sem volt arra,hogy elaludjon.Így kevés próbálkozás után mindig a nappaliban kötöttünk ki,és 1-2 percig ücsörgött az etetőszékben.Tehát aludtam fél 12-fél 1-ig 1 órát,aztán volt vagy fél 3 mikor újra elaludtam,ott volt fél órám,aztán még 4 után amire elaludtam,3/4 7 ig,na az kb még 2.5 óra :shock: :evil:
Vendég
 


Jó reggelt!

Nyulasz: nem semmi éjszaka! Nem lehetsz valami kipihent! Szegény Bazsi! Nagyon furi kiütések lehetnek! Jobbulást neki!

Alexához is kelni kellett 2-kor meg 3-kor, csak mi elosztottuk, én a kettes kelést aludtam végig.

Ovi-suli: nagyvárosban könnyen megoldható, hogy külön járassa az ikreket az ember, de egy községben, ahol 1 db iskola van, minden évfolyamból 1 osztály?! Én nem igazán vagyok híve a minden áron szétválasztásnak. Nekem voltak iker osztálytársaim-két pár is- egyiknek sem lett hátránya az életben abból, hogy együtt jártak iskolába, talán mert nagyban nevelés kérdése és nem az egy osztályba járásé. Mindegyikük külön utakon járt mire felnőttek lettek, nem nyomta el egyik a másikat.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszi!
Idő, míg hat a cucc, remélem, már alakultok.

Kata!
Nekem most bölcsibe együtt járnak, meg terv szerint oviba is. Aztán iskolába már külön osztályt szeretnék. Most az oviban Balunak van vegyespáros csoporttársa, őket az óvónők most kezdték kicsit szétszedni, mert a kisfiú mindent a tesójával csináltatott meg, plusz a kiscsaj is erőteljesen anyáskodott. ha ilyet látok, tuti szét fogom szedni őket, külön csoportba.

Timi!
Nem minden áron, és nyilván vannak korlátok. De gondolj bele abba is, hogy a gyerekeidnek mivel teszel jót. Azzal szerintem semmiképp, ha úgy nőnek fel, hogy nem tudnak bizonyos helyzeteket önállóan megoldani, mert ott a tudat, hogy a tesó segít. Később meg esetleg emiatt rosszabbul old meg problémákat, ha nincs "hátország".
vovanda
 
 


Vanda: én ezt másképp gondolom. Igenis legyenek egymás hátországa! Én egyke vagyok, világ életemben csak magamra számíthattam, soha nem volt senki aki megvédjen, segítsen és nagyon sokszor éreztem, hogy milyen jó lett volna. Szerintem ha gyerekként megtanulják támogatni egymást és nem azt élik meg, hogy nekik mindent külön kell csinálni sokkal inkább válnak jó testvérekké. Persze legyenek külön programok, mindenkinek a testhezálló feladatokat meg kell találni és ne legyen az, hogy azért kell egyiknek bizonyos dolgot csinálnia, mert a másik azt szereti, holott egyáltalán nem érdekli.
Balu csoporttársainál érthető, hogy próbálják őket különválasztani, ilyen esetben persze én is ezt tenném, de itt sem egyből külön csoportban gondolkodnék, csak ha nem változik a helyzet.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszi, mi ütött Noncsiba az éjjel :shock: :shock: Nagyon sajnálom, aludj egy jót ebéd után.
Kiütés elég rosszul nézhetett ki :? Teljesen nem ismeretlen nekem a dolog, ugyanis Emma arca ilyen kis piros pöttyös halvény fehér középpel. De neki szinte mindig. Akkor erősödik fel, ha sír, ahogy Nálatok is, illetve ha hidegen van. De nincsenek nagy piros foltok körülötte, és csak az arcán. Pár pötty a kezén, lábán is akad, de azok ilyen kis halvány pontocskák.

Bocs, ennyi voltam, Míra nem enged a géphez.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyuszi: nekünk is amikor Gergővel voltunk kórházban, mert bedagadt és bepirosodott az alkarja, majd ez a duzzanat vándorolt, jobban akkor erősödött, mikor sírt. Aztán volt hogy bepirosodott a gyerek és elmúlt fürdetéskor.

DE CUKIK: Gergő piszkálja Bálintot, és rötyögnek egymáson :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek, férj esküvőn van tanúként, aztán lesz egy kis ebéd vagy mi nekik, de míg a csaj tanújának a férjét meghívták, engem nem. Azt hiszem büdös vagyok! :roll: Nem lesznek amúgy csak a szülők még ott, se testvérek senki, az örökbefogadás miatt kell a papír nekik!

Na talán akkor a szétválasztást meglátjuk hogy alakul. Ha nagyon domináns akar lenni az egyik, akkor mindenképp. Amúgy én is úgy godnoltam, mint VANDA, hogy csak külön osztályba járatnám őket suliban! Nem baj mondjuk ha egymást támogatják, de szerintem azt szünetben is megtehetik, hisz egy suliban lesz mind a négy gyerek.

Kata
labkat
 
 


Zsófi: enyémek is próbálkoznak kanállal, Alexa már régóta csak úgy eszik, ha az ő kezében is van kanál, Hangát az elmúlt napokban kezdte érdekelni, valamelyik este vacsira valami kanalazható, de kicsit darabos kaja volt, Hanga szépen bekanalazta egyedül, alig potyogott mellé. Mi csak lestünk. Azóta alábbhagyott a dolog, csak megmutatta, hogy ő ezt is tudja. Alexa meg iszonyatosan kajla, de neki muszáj belemászni a kajába kanállal, kézzel és lehetőleg lábbal is. :lol: Ma mi is villával ettünk, nagyon ügyesen! Előbb utóbb csak mehetünk emberek közé enni, de nagyon messze van az még!
Ügyesek a tieid is nagyon!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Köszi lányok az együttérzést :lol: Délután pihentünk egy kicsit,lurkók fél1-kor mentek aludni,miután a paprikáskrumpliból szépen megebédeltek,mi fél2-kor feküdtünk le...aztán a mély álomból arra ébredek,hogy apa szól,hogy tudod hány óra? 3/4 5 :shock: Még jó,hogy megébredt valamire.Az,hogy a gyerekek voltak-e ébren,nem tudom,még az is lehet,hogy egy ideig dumáltak,csak nem hallottam,elég fáradt voltam a 4 óra 3 részletben éjszakától,de amikor délután ébredtünk nagy csönd volt náluk.Szóval most jó pihentek vagyunk :lol:

Enyémek el sem kezdenek enni,amíg kanál nincs az ő kezükben is,de nálunk is csak néha sikerül nekik enni vele.

Na lépek teregetni,jó éjt!
Vendég
 


sziasztok.
Sehol senki? Betegek jobban?
Vendég
 


Szia Nyuszi! Vagyok, csak be sem bírom kapcsolni a gépet, mert Míra azonnal az ölemben terem, és úgy igencsak nehéz írni - tartani magam, őt is és közben írni, na ez meghaladja a képességeimet egy bárszéken ülve :lol:
Mi jobban, bár még köhögnek a lányok, de már alvás rendben, nem volt két napja hányás sem, és Emma sem akart megfulladni egy-egy rohamtól.
Most apjuk betegedett le, meg én is érzem a torkom, de még tartom magam.
Szép kis szuszék család vagytok Ti :lol: :lol: :lol:

Na megjött Míra, feladtam, majd még próbálok jönni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi, Timi, nagyon ügyesek a gyerkőcök a kanalazási próbálkozásokkal. Hamarosan már csak tálatok nekik, és időnként egy-egy pillanatra kell visszanéznetek rájuk :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi,tudod mi is olyanok vagyunk,akik simán átaludnák az életük :oops: :lol:
Örülök,hogy lányok már jobban,apának jobbulást,te meg el se kapd!
Vendég
 


Hahó!

Mi is vagyunk, csak közben úsztunk egyet délelőtt! :D Hanga önként rakja a fejét a víz alá. Halálos a csaj. Kimászik a partra és meglóg és tőlem jó messzire beleveti magát a mélységbe, vízben meg valahogy nem megy úgy a futás, mint szárazföldön, úgyhogy életveszélyes a csaj és még ki is röhög.

Nyulasz: ti aztán tudtok aludni! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


De legalább Nektek a gyerekeitek is ilyenek lettek. Az enyémek bezzeg :shock: Ma 5:15-kor ébresztette Míra a családot, úgy, hogy fél tízkor kegyeskedtek elnyugodni és elaludni. Egy ideig hagytam az ágyukban őket, Emma vissza is aludt, Míra nem tudom, de csendben volt. Aztán 5:45-től 6:15-ig kínlódott már hangoskodva. Átvittem magamhoz, ott kisebb viták árán de bealudt félig ülő pozícióban, megsértődve. Fél8-kor ébredt, Emma rá negyed órára. Hát ilyen az én jóalvó családom :? :x

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?