Új privát üzeneted érkezett!

Vayacon,Tea nagyon szépek a gyerkőceitek! :wink:

Mi ma voltunk Tapolcán Török doki újra olyan kedves,ari volt! :) Jó volt vele újra találkozni.Szokásos UH,kenetvétel,EKG... és felírta az első szurikat.De most decapeptil helyett vmi másikat írt azt mondta ez ugyan olyan csak 4-ed annyiba kerül :)Igaz majd csak 27-én kell elkezdenem őket szúrni mert sajna elég hosszúak mostanság megint a ciklusaim. :( Majd ha pedig megjön akkor kell mennem újra.
Api is adott le mintát de sajna nem tudták megmondani mennyi neki majd legközelebb azt mondták kérdezzek rá.Kiváncsi lettem volna maradt-e annyi vagy esetleg romlott-e.

Hát nem tudom munkahelyen hogy fogom ezt beadni a főnökömnek ahogy számoltam legalább még min.6 nap szabi kell majd.... nehéz lesz megoldanom,de most már mindegy szurik kiváltva!!! :) :wink:

Amúgy én nem tudom mi van mostanában,de ma megint alig voltak Tapolcán... én nem tudom elpártoltak máshova vagy mi az oka??? Anno 1 éve annyian jártak meg se lehetett mozdulni,parkolni meg nem is igen lehetett...

Jucus veletek mizu ti mikor mentek?

Zsó,Bumi többiek ( "régiek") mi újság nálatok remélem jól vagytok!
horváth beáta
 
 


Tea
Gratulálok!!!!!! Tényleg soha nem szabad feladni. Nagyon, de nagyon örülök nektek! Mindig olvasgatom a topicot, vártam, hogy egyszer hírt adj magadról. Szuper, hogy ilyen csodálatos hírt hoztál. Gyönyörű a kisbabátok! Mesélj, ha van kedved.

Bea
Hajrá! Drukkolok nektek!

Kép
p__lilla
 
 


Szia Lilla!!!
De jó,hogy jelentkeztél!Mesélj mi újság veletek?Marcika?Szoktam nézni iwiwen képeiteket cuki! :wink:
horváth beáta
 
 

 
 

Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Tea,Lilla! De jó, hogy jelentkeztetek!
Tea könnyeket csaltak a soraid a szemembe! Nagyon szép kisfiatok van! Hányadik lombikra sikerült? HOgy volt? Ha van időd gyere mesélj!

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok,

az előző lev. elszállt :evil: .

Jocek, örülök,h minden ok a babákkal másik nemét tudjátok már!?. Most mennyi idősek!?

Vaya, nagyon szép kislányotok van, iwiwen is meg szoktam lesni :) .

Bea drukk az ujrakezdéshez!

Erna mindjár válaszolok a privire, csak rég nem jártam erre.

Mi voltunk már betegek is, korházban is voltunk, sajna tőlem kapta el a gyermek. De ő jobban bírta mint én :roll: . Egy csupaszív kislány mindenkire mosolyog, a kezelések alatt is csak azt leste,h ki figyel rá, kire lehet nevetni, szerették is nagyon a nővérkék, h végre egy csecsemő, aki nem ordít. (Ez biztos a PIC hatása, dejavu, a fehérköpenyes jótündérek.)

Tapika kérésére foto:

Kép

Puszi mindenkinek, igyekszem gyakrabban benézni, de mindig van program.
benigna
 
 


Sziasztok,

Tea,

Gratulálok, nagyon szép a kis Dominik.
Jó hogy mindig van újabb és újabb lelkesítő, hogy sose adja fel senki! Jó egészséget a családnak.

Bea,
De jó, hogy nemsoká kezditek, drukkolok nagyon.

Beni,

NAGYON ÉDES a kislányotok, remélem meggyógyultok mielőbb Mindketten.

Most már biztos, hogy két lányunk lesz, tegnap voltunk 22hetes uh-n, és mindkettő bepózolt, hogy ne maradjon bennünk kétely, hogy Csajok. 520gramm körül vannak mindketten, és minden rendben :) Már én is érzem őket, egyre többet mocorognak.
Már csak egy másik nevet kell találni az Izabella mellé. :roll:

Üdv
Jocek
jocek
 
 


Beni nagyon cuki a kislányod!
Jocek akkor nőuralom lesz nálatok! :lol:

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok!

Ez ám…egymás után babás képek!!!! Annyira örülök neki, és egyre inkább kezdem elhinni, hogy egyszer nekünk is sikerül.

Tea, Beni
Gratulálok a gyönyörű babákhoz és köszönöm a fényképes biztatást.

Bea
Hányadik lombikotok lesz? Megkérdezhetem, hogy nálatok mi okozta az alacsony spermaszámot?

Jocek
Két kislány??? Hát nagyon úgy néz ki, hogy kisebbségben leszel…….


Üdv: Erna
erna2011
Budapest XVIII. kerület
 
 


Bea
Köszi, megvagyunk. Marci most náthás volt, de szerencsére eddig semmi komoly. Imád a levegőn lenni, keveset vagyunk a lakásban, csak jönne már a tavasz. Egész nap meg sem áll, jön-megy, tesz-vesz. Igazi kis zsivány, örökmozgó gyerek. Imádjuk.

Kép
p__lilla
 
 


Lilla!
Akkor igazi "Kis Atomanti" :) Örülök,hogy jól vagytok!De hogy megy az idő már másfél éves Marcika,de mintha most lett volna mikor lombikra jártunk.Amúgy nem gondolkodtatok 1 kistestvéren Marcinak?
Én is alig várom már kitavaszodjon végre!


Beni
Tied is tündéri kislány olyan aranyos kis hurkás a keze! :)


Erna
nekünk 3.lombikunk lesz ( elvileg 4. lenne,de utolsónál nem sikerült apinak spermát adnia így nem lett beültink. :( De azt mondták az nem számít így bele.De azért majd rákérdezek mégegyszer.)
Nem tudták megmondani miért alacsony a spermaszám.... valószínűleg "szimplán genetikailag"... de mi is próbáltuk a FER14-et de semmit se használt így nem dobálunk ki rá fölöslegesen annyi pénzt... meg lombikhoz bőven elég amit tud produkálni. :) Mindig nagyon szép eredményeink vannak stimu után csak sikerül most már!!!!!
horváth beáta
 
 


Bea!

Biztosan sikerülni fog! Mikor kezditek a stimut? Szorítok!
Üdv: Erna
erna2011
Budapest XVIII. kerület
 
 


Erna!

Vasárnap kezdem az első szurikat,majd ha megjön utána írják majd fel a többit.De fogalmam nincs mikor fog megjönni. :? Remélem időben.

Nálatok mizu?
horváth beáta
 
 


Kissedi, Lilla, Horváth Beáta - régi topictársaknak külön puszi!!!!!

Köszönöm a dicsérő szavakat, nagyon jól esnek. Annyira határtalan boldogságot érzünk!!! Dominikkel a karomban már tudom, hogy a világon minden megtörténhet és hogy a lehetetlen is lehetséges, csak hinni kell benne. Szerintem ez a titok.
Első lombikunk sikerült. Két 6-napos embrikét kaptam vissza, Domika jól meg is kapaszkodott!!!! :)
Én ezt az egész készülődést és a lombikot nagyon bensőségesen éltem meg és sehová nem írogattam, magán a programon kívül nem foglalkoztam a témával. Túlságosan nagy volt bennem a félelem, mert önerőből finanszíroztuk az egészet és ha most nem sikerül, akkor nem tudom mikor lett volna lehetőségünk újra belevágni! Ebbe nem is merek belegondolni....
A lényeg az, hogy nagyon ügyesek voltunk és Hála Önmagunknak és Hitünknek Domika itt szuszog mellettem...és olyan jó babaillatú!!!!!!!!!!

Nagy puszi jár az újaknak is, akik ide találtak és itt reménykednek!
A reményből csodát csak te faraghatsz! A tudat megvalósíthatja az akaratot!!!!!! Higgyj ebben!!!!!!!

Mindenkinek egy ilyen kis angyalkát kívánok mielőbb!!!!!
tea77
 
 


Tea, Benigna, Vaya nagyon szépek a babák! :)

Tea, nagyon köszönjük a bíztató szavakat! Mi ugyan még nem olyan rég próbálkozunk, szerencsére gyorsan kiderült mi a gond, de ezalatt az idő alatt soha nem jutott eszünkbe feladni, És mi is nagyon hisszük, hogy nemsokára (talán még idén!!!!) nekünk is megadatik, hogy a kezünkbe tartsuk a mi kis csodánkat, és érezzük azt a finom babaillatot :)

Jocek, gratula a két kislányhoz! :) a nőuralom tényleg meglesz, de biztos neked lesz a legjobb a világon :)

Edi, most nézem, hogy ma kaptátok a 4. szurit! Ezek szerint már csak 1 van!! De jó!! Hajrá március!! :)

Bea: 27 mindjárt itt van!! Nektek is hajrá március!! :) Megtudtátok milyenek lettek apid eredményei?
Tapolcán mi eddig háromszor voltunk, januárban rengetegen voltak, leülni sem tudtunk, 3 óra alatt került ránk a sor, aztán rá 2 hétre mikor mentünk akkor szinte senki nem volt, gyorsan végeztünk, Utoljára mikor mentünk szintén sokan voltak. Szóval szerintem elég változó. (remélem holnap nem lesznek sokan :) )

Én mult hét csütörtökön voltam a helyi kórházban hsg-n. Elég rossz élmény volt :( mindegy, túlvagyok rajta, így remélem most már tudjuk kezdeni az inszemet!! Holnap megyünk tapolcára, remélem megkapom a recepteket és 2 hét mulva elkezdhetjük! Hajrá nekünk is március!!! :)
jucus31
 
 


Bea!
Kérdezted, hogy nálunk mi újság. Röviden annyi, hogy májusban megműtötték a férjem herevisszér tágulattal, és arra várunk, hogy javuljanak az eredményei. A rossz vérkeringés miatt eddig neki a tesztoszteron szintje is alacsony volt, ami februári kontroll szerint már egész szépen helyrejött. Ha minden igaz, jövő héten megyünk seregszemlére, és nagyon remélem, hogy a jó hormon szint itt is megmutatkozik majd. Legalább már inszeminációra mehetnénk!!! Bár lehet, hogy ez még további három hónapot igényel. Ha nyárig sem javulnak az eredmények, akkor viszont mindenképp megyünk lombikra. Csak olyan nehéz ez az állandó várakozás. :(

Jucus!
Nagyon szuper, hogy két hét múlva inszemetek lesz. Remélem, hogy nagyon sok erős, fürge katonátok lesz. Ebben a két hétben még tömje befele a férjed a vitaminokat.
erna2011
Budapest XVIII. kerület
 
 


Tea elképzeltem a babaillatot! hhmmm csodálatos lehet!
Jucus igen ma voltunk a negyedik szurin. Most egyáltalán nem érzem. Már csak egy van.... Apival a most nagyon nagy az egyetértés és a szerelem minden téren..(gondolom tudjátok hogy értem :oops: :lol: ) úgyhogy ahogy mondod: HAJRÁ MÁRCIUS!!!!
Akkor együtt izgulunk! szorítok, hogy meglegyenek a receptek! és akkor go!
Erna bizti jó lesz az eredményetek! szedtek valamit?
Na megyek feküdni, mert eléggé taknyos vagyok, és majd szét szakad a fejem. :cry:

Kép
kissedi
 
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok,

Ma voltunk 4D ultrahangon, gondoltam hozok képeket a csajokról. :)
Izabella és Adrienn egyforma méretűek kb700g és rendben fejődnek.
A héten már a 25.hetet kezdik a pocakban.

Üdv. Mindenkinek

Jocek


Kép


Kép
jocek
 
 


Jocek nagyon szép kiscsajok, már most! Örülök, hogy szépen fejlődnek! Siminzd meg a mama pocakját a nevemben!

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok!

Aki ezen a héten kommentel a Babanet valamelyik cikkéhez, az egy cuki Figurka álommanót nyerhet!

Kép

Úgyhogy mondjatok véleményt bátran: mi az, amit feleslegesnek tartotok megvenni a babának? Mit szóltok az új, otthonszülést szabályozó rendelethez? Vagy pl. szerintetek milyen praktikákkal lehet ránevelni egy gyereket az olvasásra?

Kedden sorsolunk!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Jocek nagyon cukik a babák

Tea Beni nagyon tündérfalatkák a kismanók. kivánok mindenkinek ilyeneneket lesznek is meglátjátok

drukkok mennek ++++++++++++++++++++++++

Kép
vayacon
 
 


Jocek, nagyon aranyosak a babák! :)

Edi, elfogytak a szurik!!! :wink:
jucus31
 
 


Sziasztok Lányok! Egy kis segítséget kérnék!
Tegnap volt férjem vizsgálaton, és ez lett az eredmény:
6 ml. fokozott viszkozitás elhuzódó cseppfolyósodás
20M/ml
20% gyors progressziv mozgású
10% lassú diszkinetikus
70% immobil Morfológia:50% ép
FER 14-et írt a doki 3 hóig, ha ilyen marad utána is, akkor inszem.

A kisfiunk 3 éve fogant spontán, akkori vizsgálat épp elég volt még a spontánhoz.Ennyit romolhat 3 év alatt?

Tudtok valami olcsóbbat a FER14 helyett?
Kösz a válaszokat!

Kép
meli0805
 
 


Sziasztok!

Ma végre megjött el is mentem Tapolcára. :) Felírták a gonal-okat igaz most jóval kevesebbet,mint máskor.Török doki szerint túl sok tüszőm volt legutóbb is.Csütörtökön kell majd mennem megint.

Többiek???
horváth beáta
 
 


Bea akkor hajrá!
Nekünk elfogyott az injekció, de sajnos szerintem most sem sikerült, ugyanis ma vagyok a 29. napon és eléggé fájdogál a hasam, úgyhogy tuti megjön... :cry: :twisted: pedig annyira reménykedtem ebben a gynevacban. :(
Meli sajnálom az eredményeteket! mi sokféle nutrilite vitamint szedtünk, és szerintünk attól is javult api eredménye sokat!

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok csajok,

valami valami tanácsotok mivel lehet segíteni a megtapadást?Jelenleg csak femibiont szedek...
horváth beáta
 
 


Bea én amit tudok az a méhpempő.

Kép
kissedi
 
 


Kissedi

méhpempőről olvasgattam én is tegnap neten...hol lehet azt beszerezni és mennyit kell enni belőle?
horváth beáta
 
 


Gyógynövény vagy bio boltban szerintem van. MOndjuk elég drága szerintem ahogy láttam. MInden este kell a nyelv alá tenni egy borsónyit. de bemásolok egy linket itt megnézheted!
http://www.mehpempo.hu
Sok sikert nektek!
nekem a 34.napra megjött ma reggel, így magam alatt vagyok rendesen :cry: Dehát nem is tudom miben reménykedem. több mint 4 éve próbálkozunk, már mindenféle szert kipróbáltunk szinte... és semmi. Ebben az injekcióban annyira bíztam és tessék. Azt hiszem feladom. Nekem nem lesz gyerekem :cry:

Kép
kissedi
 
 


Kissedi!

Kösz az infót!Mindenképp venni fogok méhpempőt. :)

Sajnálom,hogy megjött... :( Ne add fel!!!!Mi is 4 éve próbálkozunk,de nálunk se volt eddig semmi.Persze tudom ilyenkor nagyon nehéz... én is utolsó lombiknál nagyon oda voltam.De csak annak fog összejönni aki nem adja fel és próbálkozik!!!!!Át kell esni a holdponton és csinálni tovább!!!Másképp nem lehet.De nálatok még nem volt inszem meg lombik se nem???
horváth beáta
 
 


Kissedi,

Sajnálom nagyon. :(
Beának igaza van, amit írt, nem szabad feladni!!!!!!!

Visszakerestem egy korábbi hozzászólásodat:
"Most nagyon rossz, de holnap már kicsit jobb lesz hidd el, aztán jönnek az új remények. Ölelést küldök neked!"
Ez egy igaz mondat volt, és most is az.
Mindannyian tudjuk sajnos milyen érzés ez, de ne add fel!

Bea,

Drukkolok nagyon!!
jocek
 
 


Kissedi, dehogy nem lesz gyereked! természetes hogy elkeseredtél de igenis lesz! neked is! méhpempőt én annak idején a lehel piacon vettem párszáz forintért. érdemes tisztát venni belőle, mert vannak kevertek is, de úgy hallottam hogy az nem annyira jó. ölelést küldök!

Kép
vayacon
 
 


Kedves Topiklakók!

A Babanet kommentelői között, nyereményjátékunk keretében, a jövő héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat sorsolunk ki a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Érdemes hát elmondani a véleményeteket, például arról, hogy szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem!

Osszátok meg velünk (is), Ti milyen példát szeretnétek mutatni a gyereknek, és mi mindenben változtatok a gyereknevelés során.

Folytatódott Születésnaplónk is: K. már betöltötte a 30. hetet, most Á. naplójába kukkanthattok bele, ha kíváncsiak vagytok, mit él át egy férfiember várandós felesége mellett.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Mindenkinek köszönöm a bíztatást.
Bocsi, hogy lehangoltam itt a topicot. Most valahogy nem akarok foglalkozni a témával. Ha összejön lesz, ha nem nem.
Bea már volt 2 inszemünk. :cry: Tavaly augusztusban és októberben is.

Kép
kissedi
 
 


Kissedi!
Tudod mindig azt mondják a remél hal meg utoljára!Mindenkinek vannak rossz passzai.Jön a tavasz meglásd majd jobb keved lesz!Nem terveztek következő inszemet?Meg különben is ha inszemmel nem sikerül akkor is ott az esély lombikozni! :)
Képzeld megrendeltem a méhpempőt ma meg is jött! :) Már csak az a kérdés most lehet azt már enni vagy csak leszívás után???

Ma voltam vérvételen és UH-on.Kb. 16 tüszőm van endom.:10,5mm ... irt még fel gonalt hétfőn megyek még UH-ra és úgy néz ki szerdán lesz a leszívás.
Csak azt nem értem eddig mindig leszívás után 3 napra volt a beülti.De ha most szerdán lesz a leszívás akkor beülti elvileg szombatra esne. :( Szerintetek akkor majd csak utána hétfőn lesz?Mert péntek meg túl kora az embrikéknek.... NEM?
horváth beáta
 
 


Bea
A lombikos ciklusomban én is szedtem méhpempőt, de sima gyógynövényboltosat, kapszulába. Ezt a ciklus elején kell szedni, én beültetés után már nem mertem belőle bekapni. Ha szerdán lesz a leszívás, akkor pénteken lesz beültetés. Nem kevés a kettő nap sem, mert látják, hogy osztódik-e, vagy sem. Van egy ismerősöm, aki szintén 2 napos embrikéket kapott vissza, és ikrei lettek. Ne izgulj ezen. Nagyon szépek az eredményeid. Drukkolok nagyon.
Ja, a beágyazódás segítésére rengeteg szénsavmentes vizet igyál, legalább 2-3 litert naponta, semmi kóla, kávé, fekete tea. De ezt biztos te is tudod.

Persze a többieknek is megy a drukk.

Kép
p__lilla
 
 


Szia Lilla!
De jó,hogy írtál!:) Én tiszta méhpempőt vettem,de nagyon rossz íze van. :( Azt olvastam nyelv alá kell és meg kell várni míg felszívódik.( hát ez így nem nagyon megy,alig vártam lenyeljem.... :cry: ) De már előbb el kellett volna kezdenem szedni... de én nem is hallottam erről. Olvastam még hogy Aspirin Protektet is szednek napi 1-et de csak leszívás után.Meg persze E viamint+folsav.Szerintem nálunk "csak" a megtapadással van gond mert mindig nagyon sok szép fejlett tüszőm van és mind meg is termékenyül és mindig min. 7 sejtesek voltak.Mnyh is mindig 11mm körüli.Víz ivással nincs gond túlstimum óta mindig ügyelek rá,hogy legalább 3L naponta meglegyen.Nem szeretnék megint kórházba kikötni.Bár most alig kaptam szinte szurikat,nem is visel meg annyira mint szokott.
Hát nem tudom én inkább hétfőn szeretném visszakapni őket... de hát ezt nem én döntöm el majd.Rákérdeztem Töröktől hogy mikor várható a leszívás akkor mondta elég szép volt már most is az UH,úgy néz ki szerdán.De beültiről nem mondott semmit.Majd hétfőn kiderül :)
Addig próbálom felturbózni magam! :lol:

Marcika jól van ?! :lol:
horváth beáta
 
 


Sziasztok!

BEA! Látom végre belevágtatok!!!! :D :D :D :D Nagyon szorítok nektek!!! Szépek az eredményeid! :D
Most fagyasztott katonákkal fogjátok próbálni? Vagy?
Puszilom a Pirit! :wink: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok!
Jocek!
Nagyon édesek a babák!!!!!!
Jucus!
Nálatok mi újság? Hogy áll az inszem? Elképzelhető, hogy nálunk is inszem lesz áprilisban, ezért érdekelne, hogy mennyi hormont kaptál? Hova jártok? Igazából én hormon nélkül szeretnék inszemet, helyesebben csak sárgatestet akarok kapni, max egy kis clostilbegytet vagyok hajlandó bevállalni. Szerintetek bevállalják ezt valahol így? Esetleg teljesen hülye ötlet, és sokat rontok az esélyeinken?
Kissedi!
Sajnálom. :( Tudom, hogy, most mit érzel, de abban biztos vagyok, hogy hamarosan anya leszel. Ne haragudj, hogy beszólok, hiszen én nem is ismerem az előéleteteket. Ha spontán próbálkoztok, feltételezem, hogy a párod eredményei jók. Ami viszont nekem hirtelen eszembe jutott, az inzulinrezisztencia. Nézték már nálad? Elég sok lánynak van mostanában ilyen baja, ráadásul teljesen normális hormonkép és peteérés mellett, viszont így is gátolja az embrió megtapadást az ingadozó inzulin szint miatt. Mint kiderült nekem is van egy enyhe fokú rezisztenciám annak ellenére, hogy több nőgyógyász, meddőségi specialista sem látott erre utaló jelet. Önként csináltattam meg a vizsgálatot a Mensmentisbe, és nagyon jól tettem. Már három hónapja diétázok, tornázok és gyógyszert szedek rá. Elvileg 3-4 hónap alatt helyre lehet hozni.
Bea!
Én úgy tudom, hogy a méhpempő csak a ciklus első felében jó, utána palástfű teát és barátcserje kapszulát szoktak szedni. A neten is utána néztem és nézd ezt találtam:
Vitaminok, ásványi anyagok:
• A C-vitamin szabályozza a kollagéntermelést, segíti a tüszőrepedés utáni sebgyógyulás, és segít a vetélés megelőzésében is
• E-vitamin: elősegíti a beágyazódást
• Cink: elősegíti a sebgyógyulást, segíti a beágyazódást
• A B1-vitamin segít a fáradtság leküzdésében, hiányában a babánál nyúlajak és farkastorok fejlődési rendellenesség jelenhet meg. Ha a családodban előfordult már valamelyik, mindenképp figyelj a B1-vitamin pótlására
• Ha már megtörtént a fogantatás, a B3-vitamin segíti a magzat megtapadását. Nem megfelelő bevitele a méhlepény korai elöregedéséhez és a baba lassabb fejlődéséhez vezethet
Néhány ajánlható étrend-kiegészítő, illetve gyógytea:
• Menstruációtól tüszőrepedésig: málnalevél + cickafark tea, tüszőrepedés (punkció) után: palástfű tea
• Méhpempő: segíti a méhnyálkahártya felépülését (beültetéskor 8 – 14 mm vastagság az ideális).
• Omega3 zsirsav (halolaj kapszula): az egész terhesség alatt igen kedvező a hatása
Mindenkinek szurkolok!!!! Érzem, hogy egy-két hónapon belül több mosolygós teszt is lesz!!!
Üdv: Erna
erna2011
Budapest XVIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Lucuzs!Pont egyik nap emlegettünk apival :) Jól vagytok?
Van lefagyasztva spermánk végszükség esetére.De persze ha reggel api tud majd gyártani akkor abból lesz :) Most így,hogy tudja van lefagyasztva nem görcsöl rajt :) Frissből mindenképp jobb.

Erna!
Inszeminációt clostival csinálnak+tüszőrepesztő inj.. ( Legalább is Tapolcán és Szombathelyen.De szerintem mindenhol.) Csak gondolom akinek nem használ a closti nincs tőle peteérés annak adnak erősebbet ( injekciót ). De mindig minden egyéntől függ minden ember más és más ezért a kezelések és a felírt gyógyszerek,adagok is.De a doki tudni fogja majd mi a megfelelő számodra.Amúgy inszemkor csak 20% az esély.

Méhpempőt még beülti után is szokták szedni ahogy olvasgattam neten.. ártani nem árthat!:) Amúgy a kapszulákért nem nagyon rajongok teli van adalékokkal.Méhpempőt se kapszulába vettem.Nyomatom a sok vizet+femibiont+méhpempőt+E vitamint.Kiváncsi leszek nől-e a mnyh!

Amúgy engem is izgat ez az inzulinrezisztencia.Egyik barátnőm is PCO gyanús,most volt kivizsgáláson kiváncsi leszek mi lesz az eredménye :( Én is bánom már,hogy nem vizsgáltattam ki magam most a 3.lombik előtt.De ez olyan hirtelen jött és egyből írták is fel a szurikat aminek nagyon örültem. Hisz alig várja már az ember,hogy kezdhesse.De az már tuti ha most se fog sikerülni első dolgom lesz kivizsgáltatni magam!!!
Amúgy írtam is e-mailt tegnap Török dokinak,hogy mi aggaszt nagyon ari volt ma vissza is irt egyszerre! :lol: Imádom,legjobb doki akinél valaha is jártam. ( pedig megfordultam jópárnál ) :wink:
horváth beáta
 
 


Sziasztok!

Gondoltam,benézek,hát,csupa régi kedves ismerős!

Tea,
gratulálok!Nagyon aranyos babuci.

Bea,
nagyon szurkolok neked!Amúgy a meddőségi szakemberek szerint-és ebben mind egyetértenek-nincs egyértelmű összefüggés az inzulinrezisztencia és a meddőség között.Szerintem ez egy ugyanolyan divatos betegség,mint a candida.Nem véletlen,hogy CSAK magánintézmények foglalkoznak vele,mint pl.a híres Mensmentis,ahol jól le lehet húzni a kétségbeesett pácienseket.Hm. :evil:

Az a jó,hogy bízol Törökben.

Kissedi,
én is csak biztatni tudlak,és 2 inszemmel még nagyon az elején jársz,úgy értem,rengeteg lehetőség áll még előttetek!Persze,milyen jó,akinek az 1.inszem sikerül...de hát ez ritka.
Sajnálom,hogy időt,energiát és pénzt fordítottál a Gynevacra,igazából semmire nem jó,egyébként annakidején én is beadattam,még a rákbetegségem idején,amikor kaptam egy csúnya fertőzést.Még régen olvastam a Török (Bea dokija,akit én is személyesen ismerek) írásait,betegeknek adott válaszait az infertility.hu-n,na,ő is azt mondja,hogy az égvilágon semmit nem számít a meddőség szempontjából.
Úgyhogy fel a fejjel,aztán irány a kezelés!

Nálunk megvolt a 3.lombik,nem sikerült.Elég szörnyű.Majd talán legközelebb.
Bea,neked is mindig 0 volt eddig a hCG-d?

kedves Többiek,
majd írok nektek is,de a lényeg,hogy mindenkire szeretettel gondolok és hajrá a babáért!
Vendég
 


Meli,
az én férjem is a fer-t szedte,nem tudunk olcsóbbat,nekünk is a doki ajánlotta.Érdemben nem változott semmi tőle,pedig sokáig szedte,rengeteg pénz mondanom se kell,és ugyanúgy ICSI-s lombikunk volt utána is.Mondjuk nálunk nagyon nagy a baj.Próbáljátok ki azért,hátha nektek bejön,itt is volt olyan,akinek sokat javult tőle és az 1.inszem sikerült.
Vendég
 


Szia Zsó!!!!!

De rég beszéltünk... :) Sajnálom,hogy neked se sikerült! :cry: De majd legközelebb... most már mi következünk!!!Amúgy mikor volt a beülti?Hány embrikét kaptál?Nálad is az van mint nálam?Minden szép,jó csak nem tapad meg?Vagy mit mondtak?Mikor mehettek legközelebb?Fel a fejjel!!!Ha valaki,akkor Te vagy itt az egyik ( ha nem a legerősebb ) csajszi! Sikerülni fog!!!

Nekem 1-szer mondtak hCG-t mikor a kórházba voltam és vettek vért.Akkor is csak annyit,hogy < 1-nél.De amúgy Tapolcán soha nem mondják mennyi.Mikor menni kell tesztre megmondják pozitív vagy negatív.De csak pozitívnál vesznek vért.

Ha már a régi ismerősöknél tartunk.. Bumival mi lehet rég hallottam felőle is.Remélem majd közben bekukkant ő is!

Zsó emlékszel még " réges rég" bnandira?Ő volt aki sok sikertelen lombik után úgy döntött örökbe fogad kisbabát?!Vajon vele mi lehet?Remélem már babázgat!

Meli
mi is anno rengeteg pénzt fektettünk a FER24-be.De persze semmit se használt ( bántam is utána ).Ennyi " ésszel és tapasztalattal" még egyszer már mással próbálkoznánk.Mondjuk nálunk api semmit se szed már.Lombkihoz bőven elég az is amit tud produkálni.
horváth beáta
 
 


Bea,
már rég nem voltam itt én se,de úgy néz ki,Bumi is lepattant egy időre.
Emlékszem Bnandira!Hát,reméljük,van babájuk,de az örökbefogadás rém hosszú procedúra ám!Kb.3 évet kell várni azután,hogy rákerülsz a listára...

Ez a 3.lombikunk februárban volt,14-én leszívás és 17-én beültetés.Nálunk vért vesznek 2x,2 nap különbséggel,és hát rákérdeztem,hogy úgy nem sikerült,hogy meg se tapadt,vagy valami elindult,de mégsem,hát mondta a prof,hogy 0 a hcg.ráadásul most minden eddiginél jobban ment a stimulálás,mert amúgy a nehezebb esetek közé tartozom,de most szépen alakult,8 petesejtből 5 embrió lett,hármat kaptam,kettőt fagyasztottak.Köszi a biztatást,én is biztatlak téged!
Amúgy nálunk szombat-vasárnap is csinálnak beültetést,szerintem ezt nem lehet máshogy.Nálunk 2 vagy 3 napra ültetik be őket.Ha pont annyi embriód van,amennyi beültethető (pl.nekem a 2.-nál össz.2 embrióm lett),akkor már 2 nap múlva beültetik,ha több,akkor lehet "válogatni",és 3 nap múlva van a transzfer.Nekem az elsőnél vasárnap volt,a 2.-nál szombaton.
Jaj,már annyira várom,hogy mehessek!A 4.vérzés 2.v.3.napján kell mennem,mert váltottunk rövid protokollra.vesznek vért,és ha jó az FSH,(ami nekem a kemoterápia miatt magas szokott lenni),akkor indulunk.Ez kb.júni elejére várható.

Úgyhogy most rajtad a világ szeme! :wink:
Vendég
 


Köszi a biztatást csajok. Zsó örülök,hogy itt vagy újra. Reméltem hogy pozi teszt hírével jössz!
Hát annyi hatása van, hogy a menszim 3 nap alatt lezajlik (mondjuk eddig sem volt nagyon hosszú kb. 3-4 nap, inkább barnáztam utánna 2-3 napot)
Erna csináltak cukor vizsgálatot már nálam. Volt terheléses cukor vizsgálat, az ugyanaz? Abból megállapítható a rezisztencia?
Hát most nem igazán vágyom semmilyen vizsgálatra meg mikre.

Kép
kissedi
 
 


Zsó!
Pont ilyen hozzáállás kell és meglásd egyszer csak összejön!

Érdekes,hogy ott még azt is megmondják elindult-e vagy meg se tapadt!Te hova jársz amúgy?És arra nem kérdeztél rá,hogy mi lehet az oka,hogy nem tapad meg?Én is az infertility-n olvastam,hogy igazából ez az 1 olyan pont van az egész lombikos témában ami még fekete pont és nem tudják mi lehet az oka hogy nem tapad meg csak találgatnak. :( Ja meg embrikékről olvastam Török írta,hogy spontán terhességnél 5-6 naposan (Blastocysta) tapad meg,és ha lombiknál 5-6 naposan kapja vissza vki akkor 50% az esély a terhességre!!!Holnap megyek mindenképp beszélni fogok vele erről.Ugyis mondja majd mikor lesz a leszívás és akkor megkérdem mikor gondolja a beültit és lehetne-e 5-6 naposan visszakérni.( Tapolca nincs hétvégén ).
horváth beáta
 
 


Kissedi,
akkor nem is folytatod az inszemeket?pihensz egy kicsit?

Bea,
Pesten a SOTE I.sz.Női Klinika Asszisztált Reprodukciós Osztályára járok.Igen,ott a véreredmény alapján lehet tudni,volt,akinek az 1.hcg-je jó lett,a 2.nem,és mondták neki,hogy volt terhesség csak már meg is szakadt...
már én is olvastam a blastocistáról,csak nálunk nem csinálják.Lehet,azért,mert nagyon kockázatos,hogy kibírják-e addig az embriók,de amelyik kibírja,az nagyobb eséllyel tapad meg.
Vendég
 


Sziasztok!


Kissedi!

A terheléses cukor csak egy része az inzulinrezisztencia vizsgálatának. Nem elég csak a vércukor szintet nézni, hanem az éhgyomori és a terheléses inzulin szintet is mérni kell. A terheléses vércukor egyébként még jó szokott általában lenni, még nagyon erős inzulinrezisztenciánál, PCOS-ben is.

Bea!

Ne aggódj, hogy nem néztek nálad inzulinrezisztenciát!!!! Szerintem egy enyhe inzulinrezisztencia csak spontánnál kavarhat be, mivel leeshet a progeszteron szint. DE mivel Ti lombikoztok, ezért bőven kapsz a beültetés után ilyen hormont. Lombiknál szerintem csak az erős inzulinrezisztencia számíthat, amilyen viszont 100%, hogy Neked nincs, mivel az már a hormonjaidon is látszana pl. magas tesztoszteron, magas prolaktin szint, illetve a 3. napi vérvételen magasabb az LH szint az FSH-nál. Szóval no para, minden a lehető legnagyobb rendben van!!!!

Zsó!
Abban biztosan igazad van, hogy a Mensmentis ebből él, és egyes esetekben szigorúan veszik az eredmények kiértékelését és néha én magam is meglepődök, hogy egy-egy számomra jónak tűnő értékre már írják is a gyógyszert. Abban viszont 100%-ig biztos vagyok, hogy az inzulinrezisztencia összefügghet a meddőséggel, hiszen a PCOS mögött is többnyire maga az inzulinrezisztencia áll. PCOS-ben meg ügye még peteérés sincs, és többnyire menstruáció sem. Pár hónap metformin szedés után viszont javuló inzulin szint, peteérés és spontán baba. Szóval egy bizonyos szint felett egészen biztos, hogy meddőséget okoz, de szerencsére kezelhető. Az alapvető kérdés szerintem az inzulinrezisztenciával kapcsolatban az, hogy milyen érték okoz meddőséget, illetve a peteérés zavarán kívül van-e egyéb hatása. Például ha nekem van peteérésem és jók a hormonjaim, bekavarhat-e.?????

Ezekre a kérdésekre én sem tudom a választ, viszont azt tudom, hogy az inzulinrezisztenciából alakulhat ki később terhességi cukorbetegség, illetve idősebb korban cukorbetegség. Ha többet nem, legalább annyit megért, hogy tudom, oda kell figyelnem a táplálkozásomra, ha nem akarok később PCOS és cukorbeteg lenni.


Üdv: Erna
erna2011
Budapest XVIII. kerület
 
 


Erna,
én meg úgy tudom,hogy nem a PCO mögött áll,vagyis nem az az okozója,hanem a szindrómával együtt járhat,és ez nem mindegy.Szerintem ezért PCO-ra utaló hormonértékekből abszolút nem lehet következtetni az inzulinrezisztenciára...
Azért elgondolkodtató,hogy van az országban tizenvalahány meddőségi központ és érdekes módon egyik sem foglalkozik az inzulinrezisztenciával,pedig közben sokkal drágább vizsgálatokat is megcsinálnak?Gondolom,ennek szakmai oka lehet.Az a szörnyű,hogy a nők értelmesebbik fele persze mindenfélének utánaolvas,de mégsincs orvosi diplománk,ezért hiába olvasunk rengeteget,mégsem értünk hozzá(értem ezt elsősorban magamra).Kár is volt,amit fent írtam,mert száz szónak is egy a vége:nem értünk hozzá,nem tudjuk megítélni,de azért járunk orvoshoz,hogy ő segítsen,viszont a bizalom nagyon fontos.

Bea,
várunk a hírekkel Tapolcáról!

Tapedli,
te is mellőzöd a fórumozást mostanság?
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: