Új privát üzeneted érkezett!

Hbzs,
olyan érdekesek ezek a dolgok, amikről írtál. Hogy élte meg az a srác, hogy örökbe fogadták? Bennem az lenne nagy dilemma, hogy ha egy olyan korú gyereket kapok, aki olyan pici, hogy az öf. előtti időre nem emlékszik, akkor mikor mondjam el neki, hogy nem vagyunk vérszerinti rokonok? :roll:
Köszi a kérdést, anyum férje jobban van, de nagy fájdalmai vannak. Tegnap vitték haza, de a gyógyulás még szörnyen hosszadalmas.

i.kata
 
 


Kata!
Az a srác lány volt! :D 38 éves, aki 3 hónaposan került intézetbe, s 4 évesen fogadták örökbe. Ezért nem volt titok számára, hogy örökbe fogadták. Ami nehéz volt neki (s ez volt az egyik tanácsa, hogy ezt ne tegyük), hogy az öf. anyukája negatívan beszélt a vér szerinti anyukájáról. Ezért akkor nem is jutott eszébe, hogy megkeresse őket. Csak azután, hogy meghalt az öf. anyukája, majd elkezdett járni a Mózeskosár Egyesülethez (ahol felnőtt örökbe fogadottaknak is tartanak csoportokat), s csak utána kezdte el felkutatni őket. Nem volt könnyű, s most sem az. Az öf. apukája nem is tud róla, még nem tudta elmondani neki. Mindnyájunkat nagyon megérintett; azt hiszem, a vele való találkozás volt az eddigi 2 nap "fénypontja". Én nagyon tisztelem azért, hogy ezt felvállalta, hogy eljön ide, s hagyja, hogy 18 idegen + a pszichológus is mindenféle kérdést tegyen fel arról, ami az ő legbelsejében zajlik, s ami nagyon személyes. Ezt külön meg is köszöntem neki, mielőtt elment. De ő azt mondta, hogy ezt ő nem így éli meg, mert ő úgy érzi, hogy ezt neki tennie kell. Ez (az én megfogalmazásomban) egyfajta szolgálat számára. S ez nagyon jó. S bízom benne, hogy ez segít is neki!
A megmondás témája egyébként ma már nagyon hangsúlyos. Korábban ez nem így volt, de most a szakemberek egyértelműen arról beszélnek, hogy meg KELL mondani a gyermekünknek - mindig a szintjének megfelelően. Ebben segíthetnek kis könyvecskék is a szülőknek. Például A sehány éves kislány című gyönyörű szépen illusztrált könyvet talán mindenki ismeri. Ennek van egy örökbefogadós folytatása/változata is: Nekem két születésnapom van címmel. Illetve most jelent meg (végre) az első magyar könyvecske is, amiről én itt a Babaneten olvastam. A szerző fórumozó társunk, és maga is örökbe fogadó szülő. Ennek a címe: Égből pottyant boldogság. Nagyon aranyos könyv egy gerlepárról, akiknek nem születik fiókájuk, majd a fészkükbe "pottyan" egy rigótojás... Épp tegnap hoztak belőle a TEGYESZ-be, s ma először meg is lehetett már venni a tanfolyamon is! (Én már Csöpkétől korábban megrendeltem. :D ) S már készül a nagyobbacskáknak szóló változata is!
Szóval ilyen segítségek is vannak, a lényeg, hogy fontos gyermekeinkkel beszélnünk róla!

Kép
hbzs
 
 


Hbzs,
bocsi, valamiért azt gondoltam egy srác volt :oops:
Nagyon megható lehetett a beszámolója. Gondolom egy ilyen mesélés közben mindenki beleéli már magát abba, hogy ő hogyan fogja ezt kezelni a gyerekével.

i.kata
 
 

 
 

Hbzs,
ez nagyon érdekes, amit írsz.
Nálunk nem volt bent senki, csak akik a tanfolyamot csinálták.
Ez így egészen más lehetett!
Tanulságos ez a tanfolyam, én a gyerekotthonokról szóló részt is szerettem, csak amikor a végén megmondják, hogy tavaly 0 gyereket adtak örökbe abból az otthonból, akkor az nem olyan biztató.
Néztem a neten, hogy mi változik még, és az egyik az, hogy most már hamarabb örökbe adhatók lesznek a gyerekek. Ha 2 hónapig nem jelentkeznek a szülők, örökbe adható lesz, eddig ez fél év volt.
buktabokmegint
Budapest
 
 


Buktabok!
Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült! :( De reméljük a következő sikeres lesz!

Kata!
Nagyon örülök a jó IR eredménynek!

Hbzs!
Örülök,hogy jól telnek az öf.tanfolyamok!Biztosan nagyon sok érdekes és tanulságos dolgot hallhattok ott.
És remélem nagyon hamar a nagy boldogság is rátok köszönt!
Ezek szerint ismét valami szép helyre utaztok pároddal?Biztosan szuper lesz és jó kis feltöltődést hoz majd nektek!Puszillak!

phpBB: Kép
phpBB: Kép
belluska
 
 


Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Hahó lányok!
Írtam hsz-t egy pár napja, de most nem látom sehol :(
így csak röviden

Kata! Örülök, a jó eredménynek, várom a kezdéseteket!

Hbzs! Szépen haladtok az örökbefogadással :) Vigyázzatok magatokra az úton!

Buktabok! Sajnálom, hogy most nem sikerült, de hátha legközelebb!!! +++

Mindenkinek a legjobbakat kívánom!!!
sonjus
 
 


Szilva!
Először is gratulálok a sikeres fogyidhoz, láttam a másik oldalon a vonalzódat, és küldtem privit holnapra ;)

tsók
sonjus
 
 


Sziasztok Lányok....már rég jártam itt :(

Kérlek segítsetek dönteni. Elvileg hétfőn kezdhetnénk a lombikot. ez jó hír, de olyan hirtelen jött, úgy érzem kapkodunk.
Leírom miért:
Az endokrinológussal megbeszéltük, hogy ebben a ciklusban csináltatok egy hormonsort amit ő megnéz, és ha rendben találja, akkor kezdhetjük a lombikot. Sipos doki meg azt mondta, hogy nekik nem kell a hormon, inkább csináltassak cukrot, inzulint, meg hemoglobim a1c-t. Nagy örömömre jók lettek az eredményeim. (kivéve a terheléses eredményeket, de arra azt monda sipos doki, hogy azért, mert elszokott a szervezetem a hatalmas cukor adagtól)
Szóval mondta (péntek este), hogy akkor hétfőn kezdünk. Igen ám, de az endó dokival még nem egyeztettem a leleteimet. Most mit csináljak? Nagy kétely van bennem, úgy érzem, hogy az endó doki véleményét még meg kell várnom. Szeretnénk nagyon, ha már elkezdődne, de 1 hónapot még tudunk várni. Bele szabad vágni ilyen kételyekkel szerintetek? Tudom nekünk kell dönteni, csak olyan nehéz. :( Már csak azért is, mert ez a lombik, most fizetős lesz.

Kata, ti kezditek?

sziasztok :)
rítá
 
 


Wepe!
NAGYON BOLDOG 1.SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK ZOTINAK SOK-SOK SZERETETTEL!!!!!!!!!
:P :P :P :P :P :P :P :P :P Millió puszi!
Kép

Rita!
Elég nehéz kérdést tettél fel nekünk,én magamat ismerve biztosan Sipos doktorra hallgatnék,és ha rábólintana a kezdésre kezdenék.
Az én időmben sajnos vagy nem sajnos(nem tudom) még nem voltak ilyen mélyreható kivizsgálások egyáltalán! :roll:
Persze megértem,hogy fizetős lesz most ez, és így még inkább biztosra szeretnél menni....Ha van lehetőség várni egy hónapot,akkor tedd úgy szerintem ha megnyugtat téged!De én szerintem az intézetben nem kapkodnának ilyen tekintetben,főleg ha Sipos doktor tudja hogy ennek a vizsgálatnak még nincsen eredménye.
Bármikor kezdesz nagyon szorítok majd!

phpBB: Kép
phpBB: Kép
belluska
 
 


Sziasztok!

Rita,
szerintem is nehéz döntés...milyen protokoll lenne amúgy? Mert ha long, akkor lehet elkezdeném a szurit, és közben nagyon gyorsan beszélnék a másik dokival. Ha az andós doki azt javasolja ne kezdj még, akkor a decapeptylt szerintem minden következmény nélkül aba lehet hagyni, persze ezt a dokik jobban tudják.
Viszont ha egy cseppnit is kételkedsz, akkor hétfőn telefonálj be az intézetbe és mondd meg nyugodtan, hogy ez nagyon hirtelen volt, és lelkileg is szeretnél jobban felkészülni.
Amúgy mi most kezdtünk, holnap már a 3.szurim jön.

Belluska,
nem akarlak kiábrándítani, de van egy olyan érzésem hogy S. doki sokat változott mióta szültél nála. :?

i.kata
 
 


Kata!
Örülök a kezdésnek!Nagyon bízom a sikerben!!!!!
Lehet...igazából engem nem is lehet kiábrándítani,hisz mindig pozitív volt számomra!Az intézetben a legnagyobb támogatást is tőle kaptuk,mely sok erőt adott nekünk,illetve soha nem tapasztaltam részéről felületességet,rossz döntést a szakma terén,de nyilván nem is voltam nehéz eset.A héten is voltam nála rákszűrésen és ami lehetséges ilyenkor vizsgálat mindent elvégzett,és még sok-sok jó szóra is volt ideje az egy órás rendelés elcsúszásában.Mindenki más és más....és az esetek,szituk is sajnos!Hozzá jársz még magánba?

phpBB: Kép
phpBB: Kép
belluska
 
 


Jó reggelt :)

Köszönöm Lányok!
Sajna nem tudom milyen protokoll lesz. Mindenesetre úgy döntöttünk, hogy holnap elmegyek az intézetbe, aztán ott majd meglátom, én is arra gondoltam, hogy ha long lesz, akkor elkezdem.

Még októberben mondta Sipos doki, hogy milyen protokoll lesz, sajna nem emlékszem már, de az tuti, hogy nem long-ot, de nem is short-ot mondott. Persze akkor nem kérdeztem vissza.
:( Van még egy 3. is, vagy más néven is nevezik ezeket?

Nagyon izgi, hogy Ti már elkezdtétek Kata. :) Nagyon szorítok!!!!!!!!

Leírnátok Nekem, hogy hogyan zajlik a dolog? Ha én holnap elmegyek, lesz egy konzi, ahol még egyszer megnézik a leleteimet, és kitalálják a protokollt?
rítá
 
 


Nézegettem most a neten. Lehet, hogy az antagonista protokollt mondta anno Sipos doki. Azt olvastam, hogy azt a ciklus 2. napjától kell elkezdeni. Én holnap a 4. napon leszek. Akkor is elkezdhető vajon? :?
Egyébként Ti hogyan látjátok, melyik jobb, a long, vagy a short?

Bocsi a sok kérdésért, de úgy izgulok. :oops:
rítá
 
 


Belluska,
majd írok egy privit.

Rita,
szerintem is anatgonistád lesz, nekem is az van. Ha holnap elmész, akkor megnéznek ultrahangon, vagy vesznek vért és már holnap szúrnod is kell a hormon injekciókat. Ebben az esetben nincs választásod már holnap az intézetben, nem lesz konzultáció, hanem ott eldöntik milyen gyógyszert kapj mekkora adagban. Ha elkezded, akkor kb. 8-10 nap múlva már tuti meglesz a petesejt leszívás is.

i.kata
 
 


Hm, értem. Köszi....sajnos egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak. egyik pillanatban így látom, a másikban meg úgy. :cry:
(ráadásul kedden diploma védésem is lesz, így most nem nagyon tudok arra se koncentrálni.)

ha elkezdem holnap, az endó doki meg azt mondja, hogy még várjuk, akkor biztos hülyét kapok. :(

de tényleg köszi az infókat :)
rítá
 
 


bocsika, még egy kérdés:
holnap, ha vért vesznek, a hormonjaimat nézik meg? és tuti meg is ultrahangoznak? ez azért is lenne jó, mert amióta szedem a merckformint azóta nem is néztek meg belül....jó lenne tudni, hogy vannak-e cisztáim stb.

Kata, te most is eszed a méhpempőt? Írtad még anno, hogy az jó a méhnyálkahártyára. Ma én is elkezdtem, hátha nekem is hat :)
rítá
 
 


sziasztok,

bocsánat, hogy így eltűntem, csak olvasni volt időm, írni nem :( mostantól igyekszem visszakapcsolódni...

buktabok, sajnálom :(

kata, drukkhegyek a mostani kezeléshez, és a sikerhez! szép IR eredmények :D

sonjus köszi a gratulát és a privit is :wink:

hbzs, ha nem titok, hova utaztok?
képzeld, holnap mennénk a pszichomókushoz (klassz kis valentin napi program... nem mintha ünnepelnénk... na mindegy), de L. olyan beteg, hogy le fogom mondani holnap reggel. nincs semmi hangja, és köhög nagyon.
az első találkozón nem volt semmi extra, de nem gondoltam, hogy ilyen hosszú lesz... :shock: bár gondolom, ugyanaz volt, mint Nektek. mi 0-6 hónapos kort jelöltünk meg (bár ezen gondolkodom, hogy le kellene vinni 3 hósra...), egészséges vagy korrigálható betegség, ikrek is jöhetnek ( :lol: :lol: :lol: ), a nem mindegy. úgyhogy túl sok dolog nem történt ezügyben.

rítá, én kívülállóként azt mondom, hogy várjatok. viszont ha a helyedben lennék, lehet, hogy annyira be lennék sózva, hogy belevágnék... (hát ettől most nem lettél okosabb, de azért megírtam :))

puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
tündérlétra
 
 


Szilva,
én is szívből gratulálok! Kis titkos esküvő volt? :lol:

Rita,
ennél többet sajnos nem tudok segíteni. Nekem korábban sosem volt 3. napi uh, csak vérvétel. Most viszont nem volt vérvétel, csak uh. Nem tudom ez min múlik, de szerintem ha tudják, hogy cisztás vagy, akkor tuti megnéznek ultrahangon. Ha meg mégsem, szerintem érdemes rákérdezned.
Az endos dokival mikor találkozol amúgy?

i.kata
 
 


Rita,
a méhpempő most is megvan, vettem múlt héten, de eddig elfelejtettem minden reggel :oops: Azt hiszem megyek is és ráteszek egy cetlit a hűtőre, hogy holnap el ne felejtsem :lol:

i.kata
 
 


köszi, lányok a sok infót és jó tanácsot :)

úgy döntöttünk, hogy várunk. egy kicsit megnyugodtam és nagy-nagy izgalommal várom a jövő hónapot. (persze, csak ha az endó doki rábólint) Neki holnap küldöm el a hormon eredményeimet, amiket még pénteken csináltattam. Talán pár nap múlva válaszol és akkor minden kiderül.

Kata, majd várjuk a fejleményeket, nagyon szorítunk értetek :)

Rita
rítá
 
 


Sziasztok!

Rita,
akkor még vártok egy hónapot. Szerintem azon az egy hónapon már tényleg semmi nem múlik, legalább nyugodtak lehettek, hogy tudtok beszélni az endo dokival is.

Voltam uh-on, szépen haladunk. Nem számoltam hány tüsző van, de 8-15-ig minden van, és általában mindenből több, de leginkább 12-15 között vannak. A mnyh. pedig 7,5. Punkció pénteken

i.kata
 
 


Rita!
Sajnálom, hogy csak már így, utólag tudok írni, de én is ezt tanácsoltam volna, ahogyan végül is döntöttetek, hogy várjatok még egy hónapot. Túl komolyak voltak a kételyeid ahhoz, hogy csak úgy belevágj egy ilyen nagy dologba, különösen, hogy saját finanszírozású lombik lesz... Most szépen tudsz beszélni az endós dokiddal, fel tudsz készülni lelkileg is a lombikra, s nem utolsó sorban tudsz koncentrálni a holnapi diplomavédésedre, amihez nagyon drukkolok!!!! Csak szépen sorjában mindent! :wink:
Nekem is antagonista protokolljaim voltak, s mivel visszamaradó tüszőim (cisztikus képletek) voltak a stimuláció hatására, mindig néztek 3. napon UH-n.

Kata!
Örülök nagyon a szuper kezdésnek, és drukkolok nagyon a pénteki punkcióhoz!!!

Szilva!
Sokat gondoltam rád a hétvégén! Remélem, hamar láthatunk képeket is!!!
Nem titok, hogy hová utazunk, megírom priviben, jó? 8)
Sajnálom, hogy beteg a párod :( , de így jó, hogy lemondtad a pszichológust. Szerintem nem muszáj módosítanod, hiszen minimális az esélye, hogy a 6 hónaposnál fiatalabb csecsemő, akit felajánlanak majd nektek, nem 3 hónaposnál fiatalabb, azaz újszülött lesz. Hacsak nem az új szabályozás miatt...
A hétvégén ugyanis az egyik újdonság, amit megtudtunk, az volt, hogy valóban lecsökkentették a 6 hónapot, de nem 2-re, hanem 2x2-re. Vagyis, ha a vér szerinti szülő fél éven belül legalább 2x legalább 2 hónapig nem látogatja a gyermekét, akkor megindítják a gyermek örökbefogadhatóvá nyilvánítási eljárását. Így akár 5. hónapos gyermeket is lehet majd ezután titkosan örökbefogadni.
Az pedig, amiről a múlt hétvégén írtunk, nem került be a módosított jogszabályba, vagyis továbbra is úgy van, hogy aki nyíltan mond le az újszülött gyermekéről, arra nem érvényes az, ami a titkos csecsemő öf. esetén, hogy ott a pici 6 hetes koráig a szülő meggondolhatja magát. Nyílt esetén onnantól, hogy aláírta a vér szerinti szülő a papírt, az már a részéről végleges.
A mostani hétvége is nagyon jó volt; 1 óránk volt egy jogásszal, a többit pedig egy gyermekorvossal töltöttük, aki az egyik fővárosi csecsemőotthonnak a vezetője. Most is sok érdekes és tanulságos történetet hallottunk.
Pénteken az alkalom előtt kellett aláírnunk a papírokat, amit többen be is írtunk a tanfolyam végén a visszajelző lapra, hogy túl korán van, jobb lenne, ha lenne a tanfolyam vége után még 1-2 napunk, hogy átgondoljuk a dolgokat. Mi is módosítunk: 0-3-ról 0-4 éves gyermekekre. De volt olyan, aki pénteken módosított 0-2-ről 0-3-ra, most pedig megint: 0-3-ról 0-4-re. Más pedig a származására vonatkozóan módosított, s volt olyan is, aki a nyílt, ill. titkos között váltott. Szóval, igazán hasznosak voltak ezek a hétvégék, s komoly gondolatokra indított valamennyiünket. 8)

Kép
hbzs
 
 


Sziasztok!

Rita,
hogy sikerült a védésed?

Voltam uh-on, ma még kaptam 2 merionalt (ezt eddig csak inszemek alatt kaptam), meg este tüszőrepesztő, aztán pénteken ismét belecsapunk a lecsóba :lol:
Ma sem sikerült összeszámolnom a tüszőket, de mintha átrendeződtek volna a szerveim, mert a jobb petefészkemet alig látták, pedig eddig ilyen gond nem volt. A mnyh. 10 mm, szerintem 9. napon még sosem volt ekkora.
Jajj csajok, úgy izgulok, mintha az első lenne, pedig már...

i.kata
 
 


Kata!
Nagyon ügyes vagy; szuper az a 10 mm-es mnyh.! :D Továbbra is sok-sok drukk neked!!!
Sikerült már elmenned táppénzre? Remélem, már az üzemben sem kell dolgoznod! :roll:

Kép
hbzs
 
 


Sziasztok!

Köszi az érdeklődést és a szorítást, sikerült, 5-t kaptam :)

Az endó dokival is sikerült konzultálnom. Bár lettek újabb kérdéseim, amikre még várom a válaszát, annyit elmondhatok, hogy még 2 hónapig szednem kell az eucreas-t. Akkor újabb kontroll. Úgyhogy lehet, hogy megvárjuk az augusztusi-szeptemberi államilag finanszírozott beültetést.

Tényleg, ez hogyan működik? Van egy sorszámom. (nem tudom pontosan mikor kerülünk sorra, augusztus-szeptembert mondtak)
Az mikor derül ki, hogy akkor pontosan mikor lehet menni? Ahogy a ciklusom kiadja? Mondjuk júliusban már hívhatom őket?

Rita
rítá
 
 


Ja, el is felejtettem:

Kata, nagyon-nagyon DRUKKOLOK :)
rítá
 
 


Hbzs,
Igen, hétfőn kértem papírt, de szerintem pénteken is fogok és meg is kérem őket, hogy írjanak rá 2-3 hetet, mert a dokim asszisztense nagyon nem látja át ezt a folyamatot, és azt mondta ő azzal csak 1 hétre tud kiírni...
Hétfő óta itthon punnyadok, pakolászgatok, takarítgatok:-)

i.kata
 
 


Rita!
Gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!! :D
Igen, júliusban már nyugodtan hívhatod őket, hogy ez és ez a sorszámod, s szeretnéd tudni, mikor mehetsz. S lehet, hogy egyből azt mondják majd, hogy már mehetsz is vérvételre! :wink:

Kata!
Jó pihengetést otthon! Egyelőre nagyon jól csinálod - csak így tovább!!! :wink: :lol:

Kép
hbzs
 
 


Rita,
gratulálok, nagyon szép eredmény!:-) Ezek szerint jól döntöttetek, hogy halasztottátok a kezdést. :lol:
Szerintem is jó, ha júliusban telefonálsz, bár szerintem akkor szoktak bezárni pár hétre. Biztos ami biztos telefonálj már júniusban, és akkor megmondják mikor menjél :wink:

i.kata
 
 


Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Köszönöm :D

Igen, még szerencse, hogy nem kezdtünk bele. huhhh

most a legújabb infóm az, hogy holnap reggel megint mennem kell terheléses cukorra, csak azzal a különbséggel, hogy a cukros löttyel be kell vennem az eucreasomat. kíváncsi leszek én, hogy mi sül ki ebből. :D

sziasztok :wink:
rítá
 
 


sziasztok,

kata, köszi a gratulákat :) titkos esküvő? nem :) a blogomon megírtam :)
hú, Neked már holnap leszívás? aztamindenit! drukkolok nagyon már most!!!!! a fogyis vonalzódat miért szedted le? abbahagytad?

hbzs, köszi az infókat :)

rítá, gratulálok!
Kép

a táblával továbbra is adós vagyok, itt bent továbbra sem enged pdf-et feltölteni, otthon meg nem tudtam megnyitni az xls-t. most aktualizáltam a táblát, megcsináltam a pdf-et, amit majd otthonról megpróbálok felrakni. de most tízóraizok, aztán belevetem magam a munkába :)

Kép
Kép
tündérlétra
 
 


Sziasztok!

Szilva,
na most meg is találtam a blogodon :oops: :lol:
Fogyit nem mondom, hogy abba hagytam, de már frusztrál, hogy alig fogyok :evil: Nem vagyok egy kis angyal, de egy éve ugyanígy olvadtak le a kilók, most meg semmi.
Tudod, járok erre a vietnámi cérnabeültetésre is, és ott is megkaptam a magamét hétfőn, hogy egy másik nő 3 hét alatt 5 kilót fogyott, én meg 1-et. Nem érdekel, most nem stresszelek ezen.

Rita,
majd írd le légyszi milyen különbség volt gyógyszerrel és anélkül is, nagyon kíváncsi vagyok rá. Főleg mivel nem is értem miért nem gyógyszerrel kell mindig kontrollra menni, amikor úgyis folyamatosan szednünk kell ezeket a bogyókat.

i.kata
 
 


[quote="i.kata"]S írta:i.katazilva,
na most meg is találtam a blogodon :oops: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a fogyi meg tényleg ne stresszeljen, Te nem 'egy másik nő' vagy, aki 3 hét alatt 5 kilót fogy, az 1 kg mínusz is mínusz. biztos van olyan is, aki még lassabban fogy, hát aztán? vegyünk pl. engem, most én is híztam vagy 80 dekát, dehát pont lesz@rom, majd ledolgozom a kondiban. (mert persze tegnap este 8kor toltuk be a maradék tortát az arcunkba...:oops: :shock: :oops: :shock: úgyhogy nem is csodálkozom a dolgon :lol: :lol: :lol: )
azért kérdeztem egyébként, mert hogy most kapod a hormonokat, és kíváncsi lettem volna, hogy ez hogyan hat erre a fogyásos dologra.

Kép
Kép
tündérlétra
 
 


Sziasztok :)

Köszi Tündér neked is a gratulációt :wink:

Kata, persze megírom....szerintem perceken belül megkapom az eredményt. Nagyon kíváncsi vagyon én is rá.

Akkor nemsokára jelentkezem :)
rítá
 
 


Szilva,
őszintén szólva a héten kicsit meglódult az étvágyam, de igyekszem tartani magam, sok vizet iszom, hogy ne legyek éhes.

i.kata
 
 


Kata, megkaptam a leleteket. Azt kell mondjam, hogy egyre rosszabb a helyzet. Ezek lettek az eredményeim:

GLUKOZ 5.09 mmol/l 4.20 6.20
INZULIN 6.54 mU/L 2.60 24.90
: 07:12 60 perces ( 5/2011.02.17)
----
GLUKOZ 7.42 mmol/l + 4.20 6.20
INZULIN 158 mU/L
: 07:13 120 perces ( 6/2011.02.17)
----
GLUKOZ 4.41 mmol/l 4.20 6.20
INZULIN 35.76 mU/L

Korábban, amikor még nem szedtem gyógyszert, max. 53-ig ment fel a 60 perces inzulinom, a 120 perces pedig a legrosszabb 23 volt. 3 havi diéta után pedig 14 lett. Egyszerűen nem értem ezt a 158-as értéket. :cry: Most, hogy diétázok, azt hiszem nagyon sokkolja a szervezetemet ez a sok cukor. síííííííííííííííííírok :(

na, de majd kíváncsi vagyok mit mond az endó doki
rítá
 
 


Rita,
ne legyél elkeseredve, a 0 és 120 perces nem rossz. A 60 perces tényleg durva, de szerintem az a lényeg, hogy szépen visszament a 120 percre. A gyógyszert mikor vetted be? Egyből a cukor után?

i.kata
 
 


Szia Kata,
nem utána, hanem a cukorral kellett bevenni. Igazából már nem is vagyok elkeseredve, ott tartok, hogy most már kezd nem érdekelni a dolog...haladok az árral, lesz, ami lesz. :(

Holnapra nagyon szurkolok, majd jelentkezz, hogy mi volt :wink:
rítá
 
 


Rita,
igazad van, ne stresszelj ezen. Én a babával végig szedtem a met-et, de olyan rossz eredményem soha nem volt, mint a baba elvesztése után. :roll:

i.kata
 
 


jajjjj, hát nehéz dolog ez. azért furi, hogy gyógyszer és diéta mellett sem jók az eredmények. egyszerűen nem értem miért.
holnap megyek egy jó kis természetgyógyászhoz, talán ad valami jó tanácsot :lol:
rítá
 
 


no, itt vannak a táblák, csekkoljátok Lányok :)

1297978135.0019.pdf
1297978158.3675.pdf

Kép
Kép
tündérlétra
 
 


Tündér, köszi a táblát :)

látom neked is az inzulinnal és a cukorral van problémád :cry:
neked milyen értékeid vannak? kezelik gyogyóval?
rítá
 
 


Sziasztok!

Szilva,
köszi a táblát, nagyon ügyi vagy :lol:

Nem rég értünk haza, összesen 15 petesejtet szívtak le, de a biológus még nem tudta mennyi az érett belőle, de azt mondta ránézésre a legtöbb érett.
Férjem eredménye viszont olyan jó lett, hogy most azon rágódik nem cserélték-e össze máséval :lol:

i.kata
 
 


sziasztok!

Kedves Kata! Nagyon drukkolok nektek! Párod eredménye nem lehet véletlen! Sikert kell jelentsen! :)
puszi: Panni
panini
 
 


Kata!
Nagyon ügyesek vagytok! Drukkolok nagyon, hogy szépen fejlődjenek a bébik! :wink:

Panini!
De jó, hogy jöttél! :D Hogy vagytok?

Kép
hbzs
 
 


Hbzs,
Köszönöm, jól vagyunk! :) Szépen növöget a pici fiú. Én még március végéig dolgozom, így el vagyok egy picit havazva, de legalább gyorsabban telik az idő. Ma kivételesen itthonról tolom a melót, ezért van időm benézni. :)
Látom, körülöttetek is zajlanak azért az események!
panini
 
 


sziasztok,

ritá, én nem kaptam gyógyszert, pedig nagyon rosszak lettek októberben az eredményeim. megkeresem... itt is van:

GLUKOZ 6.39 mmol/l + 4.20 6.20
INZULIN 11.57 mU/L 2.60 24.90
----
GLUKOZ 12.56 mmol/l ++ 4.20 6.20
INZULIN 72.32 mU/L
----
GLUKOZ 10.29 mmol/l ++ 4.20 6.20
INZULIN 75.0 mU/L

december elején a diabetológián csináltak egy újabb terheléses vizsgálatot, ott csak a glükózt nézték, és nem volt 60 perces, csak 0 és 120. ennek 6,3 és 7,2 lett az eredménye (hozzáteszem, hogy a 2 vv között elmentem sétálni, szerintem az is sokat segített abban, hogy csak ennyire ment fel). a diabetológus doki azt mondta, hogy csak így tovább, diéta és mozgás, és majd amikor babás leszek, akkor többszörös odafigyelés, mivel ez csökkent glükóztolerancia. hát ennyi.
szerintem április magasságában elmegyek megint inzulint nézetni, addigra visszarázódok megint a heti 3x edzésbe (ebben a hónapban csak 1x voltam a kondiban, akkor is szolizni. vasárnaptól kezdem újra...)

kata, csatlakozom paninihez :) ez tuti siker lesz!

panini, gyere gyakrabban! van már nevetek a fiatalúrnak?

Kép
Kép
tündérlétra
 
 


Szilva...gyönyörűen mennek le a kilóid! Gratulálok!

Bezzeg nekem...nagyon beindultam hízásügyileg. :oops:

Úgy néz ki, hogy megegyeztünk a nevet illetően, és Zsombornak fogjuk hívni a kis drágámat. Ha nem bánjátok, feldobok róla két képet - ezek három hete készültek. A pocakom pedig tegnap.
Kép 21 hetesen
Kép 21 hetes itt is. :)

Kép pocak 24 hetesen
panini
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?