Új privát üzeneted érkezett!

Sissy,
Sajnálom a barátnődet, hogy összekapott a dokijával. Miben tért el ennyire a véleményük?
Egyébként szerintem hülyeség, ha nem akarja más doki bevállalni, mert minden lelet megvan papíron, Ő sem lát többet vagy kevesebbet mint a régi dokija, meg az ügyeletes doki is ugyanúgy felelősséggel tartozik, attól függetlenül, hogy nem fogadott orvos.

Cherryke,
Aranyos lehetett ahogy Hunorka "eltalálta" az apukáját. Nálunk valamelyik nap, miközben az apja Nikit ültette a karjába és mutatta hogyan csinálom a fürdővizet, Niki a tenyerébe pisilt. :lol: A férjem úgy tartotta el magától, így csak a fürikőre ment. :D
Egyébként ez a pisi dolog fiúknál viccesebb tud lenni, mert Ők messzebbre elpisilnek. Anyós mesélte, hogy a sógoromat amikor tisztába rakta amikor még pici baba volt - szóval a sógorom folyamatosan üvöltött, az anyósom meg felemelte a lábát, hogy alá tegye a pelust, egyszer csak a gyerek elhallgatott, mert közben fülön pisilte magát. :lol:

Lynn,
Én is olvastam amit a virsli és társairól írtál. Én azon gondolkodtam, hogy szerinted a házi kolbász is ebbe a kategóriába tartozik. Mert ugye abba tudja az ember, hogy mi kerül bele és a hentesünk egyetlen "E"-t sem pakol hozzá. :D

Iceberg,
Nekem is a panadolt ajánlotta a védőnő fájdalom csillapításra. Egyszer nagyon fájt a fejem, na azóta vettem, hogy elijesszem a fejfájást, azóta nem is volt szükségem rá.
Betegség idején pont úgy tudom én is ahogyan itt írták, hogy "kell" szoptatni a babát, mert az ellenanyagot csak így kaphatja meg.
Sajnálom a térded! :( Ez igazán pech.
Ejnye! Leszedted a gipszet? Rossz kislány! Legalább fáslizd be! Elég szomorú, hogy ott néztek az helyett, hogy segítettek volna! :evil: Nem vagy te robot. Tessék magadra is odafigyelni, igazán megérdemled.
AZ anyósodat meg küld át egy seggberúgásra a táp miatt. :evil:
A krém miatt ne aggódj, van ahol nem is krémezik a babát, csak ha pirosodik. Viszont! Ha már egyszer segíteni akar akkor csináljon mindent úgy ahogy te szoktad! Mert ha másként teszi azzal a babának sem tesz jót, ezt kellene megértetni vele. Nem azért mert amit Ő csinál az esetleg rossz, hanem azért mert a megszokottból kizökkenti Balázst. Nekem az anyám ilyen. Tuti fix ha rábíznám Nikit, máris valamit máshogy csinálna, vagy valamit just is neki adna amit én nem. Anyósom ezt nem merné megtenni. Anyámra meg nem nagyon bíznám Nikit, nem csak a fentiek miatt és mert baromi messze van, hanem, mert az egészségi állapota sem valami túl jó.

Lina,
Én sem panaszkodhatok az anyósomra, de a tiedet egyenesen klónozni kellene. :D

EtetőszéK: Mi már kinéztük, de még nem vettük meg. A jelöltnek fém váza van, van benne szűkítő, hogy amikor még kisebb is stabilan üljön, 5 fokozatban állítható, levehető a tálcája és egy mozdulattal összecsukható a szék ha éppen nem kell.
Az öcsémnek fa etetőszéke volt amit asztal és székké lehetett szétszedni. Soha nem használta asztal formájában.

Linda,
Szia! Izgalmas feladatra készülsz. :D

Mók,
Ez igen, most tényleg sokat alszik. Pedig beszéltük, hogy milyen keveset alszanak a csajok. :D Bár mostanában néha Niki is beszakít egy 2 órás alvást naponta 1-szer, a többinél maradt a 30-40 perc.
Niki a K vitaminra tud nagyon fancsali fejet vágni, de nem csodálom, kóstoltátok? Nagyon rossz íze van.
Ha megnézed a kiskönvet, ott 6 hónapos kortól van írva "Hasra és vissza fordul", szerintem is ráér még Lilla baba, még Niki sem fordult át egyik irányba sem és én nem aggódok.
Egyetértek Lindával és Cherrykével. A diploma nem minden sokszor az éles ész és a talpra esettség messzebbre visz. Persze a ti döntésetek, csak érdemes megfontolni.
A mellettünk lévő utcában lakik egy öreg néni, olyan 70-80 körül van. Már a fia is nyugdíjas. Amikor sétáltunk arra panaszkodott, hogy mennyire szeretett volna még egy kislányt, de a férje azt mondta, az akkori kormánynak nem adnak még egy gyereket. Érthető hozzáállás volt, de megéri számára máig is bánni?

Kri,
Párod egyke, hogy ennyire kíméli az anyukája?

Andinet,
Ezt nem hiszem el! Ez tényleg rohadt szemétség volt a férjedtől. A gyerekek hogy viselik? Gondolom a legidősebb már érti miről van szó. :(
Látod másnak 2 veséje van, Ádámnak 3 is. :) Viccen kívül, biztosan kinövi majd. Nagyon aranyos a taraja. Nikinek is van, de messze nem ennyi, a védőnő el van tőle ájulva, hogy milyen aranyos vele. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Tegnap vendégeink voltak. A barátnőm kisfia 10 nappal idősebb mint Niki. Nagyon aranyosak voltak együtt. Gergő igazi pasis, erős testalkat, masszívabb, Niki meg igazi csajszis, kis vékony, törékeny.
Gergő már átfordul, hátról hasra, egyszer pont ráfordult Nikire, fel is vettem kamerával. Nagyon aranyosak voltak együtt. :lol:

Szilvi
KépKép
ceyla

Szia Ceyla!
Nekünk is van egy hasonló történetünk Imikével, ő a középső csemete. Van egy hasonló korú kislány a barátainknál, őket is egymás mellé raktuk, és Imike elkezdte húzgálni a kiscsaj szoknyáját. Le is sikerült kapni a pillanatot, de sajnos nem digitális a kép. :(
Tényleg izgalmas szoptatási tanácsadónak készülni! Eddig csak nemzetközi vizsgát lehetett csinálni, de már van magyar képzés is a SOTÉ-n. :)
77linda
Gátér

Sziasztok!

Andinet!
Hát ez nem semmi,sajnálom amin keresztül mész a gyerekekkel.
Sok erőt,és kitartást kívánok ezekben az időkben!!!!
Ádám haja nagyon klassz,meg persze a srác is az!!! :D :D :D

Lányok!
Aranyosak vagytok amit az elméletemre írtatok,és mindenbe van igazság....,és elhihetitek vágyok én még egy babára nagyon!
Főleg mióta látom hogy Lilla pikk,pakk nagylány lesz. De majd meglátjuk,mondjuk soha ne mond hogy soha...
Iceberg!
Én is ettől félek egy kicsit,mármint hogy Lilla ovis lesz,és tesót szeretne,de mondjuk addigra tényleg nagyon kifutok az időből,mert ugye Lilla is nehezen lett. Nem egyszerű a női berendezésem,vagy a hormonjaim,vagy semmi sem... :wink:

Cherryke!
Fontos az ész,persze,de a legtöbb helyen ránéznek milyen képesítésed van,és az alapján hívnak be interjúzni egy munkahelyre,és ha nincs diploma,vagy nyelvvizsga,akkor a legtöbb helyen már senkit sem érdekel mennyi esze van az illetőnek.
És kapcsolatok,hát ezzel mondjuk tökéletesen egyetértek.
De meg kell próbálnom minden alapot megadni,hogy úgy éljen a lehetőségekkel ahogy ő /Lillus majd/ akar.
A legtöbb meló a gyakorlatban ismerszik meg,de a szakképesítés számít!

Sissy!
Nem tervezem előre,mert ugye tényleg nem tudhatom milyen szorgalma,és képességei vannak,lesznek,de gondolnom kell arra hogy mit tudok neki segíteni,és mit tudok neki nyújtani.
Szerintem ez fontos dolog,és sajna honatyáink nem igazán támogatják a nagy családokat,hozzáteszem a kicsiket se.
Családi pótlék...,ugyan mire elég!!???
De találkozhatunk m,ég babváró topikban,mert semmi se kizárt....

Ceyla!
Igen vannak ilyen félelmeim,és nálunk is apa akarja inkább hogy így legyen /bár az eszemmel tudom igaza van/,de ő tartja fenn a családot... 8)

Kri!
Biztos a diákhitelre gondolsz,meg hogy munka mellett is lehet diplomázni. Ok,de mennyivel könnyebb csak a tanulásra koncentrálni ha támogatnak,és nem rohanni kell melózni,vagy azon gondolkodni hány év alatt fizeti majd vissza.

Kép
mók

Mók: nézd meg hány diplomás ember van az utcán... Vagy "csak" munkanélkül. Mert van diplomás minimálbér és ezért nem mindenhol alkalmaznak diplomást egy bizonyos munkára. Írni-olvasni-számolni tud, bármilyen munkát el tud végezni. Ez a diploma "divat" csak az elmúlt 8 évben jött be. Amit én végeztem munkát, főiskolai végzettség kell. Nekem nincs, mégis el tudtam végezni. Ezek a dolgok megfognak szűnni lassan, hogy csak diplomával tud elhelyezkedni. Egy fizikai munkás többet fog keresni és jobban fog érvényesülni, mint egy vezető. Én úgy vagyok vele, legyen egy tanult szakmája, ahol el tud helyezkedni, és a cég továbbküldi tanulni, ha szükség lesz rá.

Kriszta
Kép
cherryke

Bnőm olyan babakocsit vett... 3 kg az egész. Vivi baby a neve és teljesen vízszintbe is dönthető, lábzsák-esővédő-szunyogháló. Kézi fék is van rajta. Baromi jó... Kár, hogy használtba még nincsenek, vennék én is, de 24 ezrem nincs rá. Bár simán 3 éves koráig jó, még megfontoljuk...

Etetőszéket is kinéztem. Peg perego, nagyon dönthető, állítható magasság, 5 pontos biztonsági őv, levehető tálca, az ülés is letörölhető egy nedves rongyal, gumikerekes, fékezhető... Használtan 6-15 közt adják. Az új ára 40 körül van. Azt is sokáig tudja használni.

Autósülést is kinéztem, 9-35kg-ig. Ahogy nő, úgy lehet leszedni róla a dolgokat, végül marad az ülésmagasító. 15-25 közt árulják. De évekig használja az ember.

Megyek mert felébredt. Most nézem, nem 5 óra van :D jó sokat aludt :)

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Kri:csak megijedtem,hogy gondjaitok vannak,de így értem. :)

Ceyla:már sokkal hamarabb ott kellett volna hagynia szerintem.Ő sem egyszerű eset mondjuk,de állítólag 7 hete nem is nézte a méhszáját,alig akarta sokszor megismerni a barátnőmet,és most meg elég durván vizsgálta,mondván "segít" egy kicsit.
Én az ő helyében így már biztos nem választottam volna dokit,hanem az ügyeleteshez mentem volna,mert szerintem a választott dokinak így,hogy egyszer találkozott vele,és másnap a szüléskor már nem volt értelme annyi pénzért.A szülésznő így is ügyeletes lett,mert másnap akarta felhívni,akit adott a doki,mellesleg annál szültem én is... :)

Mók:én is azt hiszem,hogy ezek az elméleti foglalkozások háttérbe fognak kerülni,mert az nem munka,hogy "vásárlási tanácsadó"...szoktam a tv-ben mosolyogni,amikor ez van pl.kiírva.De értem,amit mondasz,meg nem árt a műveltség,de az érvényesülés szerintem is munkával lesz lehetséges majd.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!
Ma nehezebb éjszakánk volt a szokásosnál, nagyon éhes volt Emma, végül éjjel is kellett pótlás, pedig mostanában simán szopi után visszaaludt. Az elmúlt napokban azért nem jöttem, mert férjemet kiírta a doki, és mivel nem volt igazán beteg, csak a torka fájt, jöttünk-mentünk mindenfelé, babával együtt. Eljártunk ebédelni, hétköznap szuper akciós menük vannak mindenhol a környéken, nem főztem. Voltunk kiállításon, sétáltunk nagyokat a napsütésben. Most viszont elég vacak idő lett, pedig sétálós-randink van egy barátnőmmel és a kisbabájukkal, remélem, nem fog havazni...

77linda: szia! a nick-ed alapján nem csak a nevünk ugyanaz, de a születési dátumunk is :) Jól jöttek volna a tanácsaid, nálunk az elejétől fogva gondok voltak a szoptatással, eleinte nagyon kevés tejem volt, aztán lett több, de még mindig nem teljesen elég sajnos. Pedig próbáltam mindent, amit a La Leche Liga javasol, szedem a gyógynövényeket, de nem tudunk teljesen anyatejesek lenni. Na mindegy, már túltettem magam ezen, és remélem, hogy minél tovább tudok szoptatni. Nektek mit tanítanak, ha kap a baba tápszert is, várhatok azért 6 hónapos koráig a hozzátáplálással? Én szeretnék, ha lehet, de félek, a védőnő erőlteti majd.

Andi: nagyon sajnálom! Szörnyű nehéz lehet most neked. A lányaid hogy viselik? Hogy fogjátok megoldani a gyerekek láthatását? Tényleg nagyon sajnálom! Ádám sérója nagyon édes.

Ceyla, lehet, hogy a házi kolbász jobb, amibe nem raknak vegyszert, de azért elég zsíros az is, gondolom jobb kicsit később adni.

Kri, én is így vagyok, hogy élvezem a kicsi babát, és majd csak később szeretnék kistesót.

Ice, sajnálom, hogy ilyen nehéz eset az anyósod. Én is azt gondolom, hogy ha a te gyerekedre vigyáz, akkor csinálja úgy a dolgokat, ahogy kéred, még ha ő másképp gondolja is.
Jobbulást neked!

Én egyelőre még csak a saját anyukámra hagytam itthon Emmát, és nem is akarnám még másra. Nem mintha nem bíznék az anyósomban, nagyon aranyos és van már több unokája, de egyelőre nem szeretném, nem is tudom, miért.

Mók, nem kéne aggódnod még a forgás miatt, minden baba más. És a nagy súly tényleg gátolhatja kicsit, de majd megfordul Lilla is, ha akar :)

Emma eddig csak hasról hátra fordult, de mostanában nagyon tolja fel magát, kíváncsi vagyok, mikor fordul majd hasra.

lynnn

Sziasztok!
Olvasgatom, amit a hozzátáplálásról írtok.
Ne értsetek félre, nem akarok senkit kioktatni, csak azért írom le a véleményemet, mert ez a tapasztalat nekem is nagyon meglepő.
Amikor elkezdődött a képzésünk ősszel, akkor kezdődött a glutén-mizéria. Az oktatóink nagyon borúlátók voltak e tekintetben. Miszerint egy régebbi hiányos és nem egészséges babákra vonatkozó kutatást próbálnak az egészséges gyerekeknek mint ajánlást megfogalmazni, vsz. a babyétel gyártók nem kis lobbitevékenységének hatására. Én akkor ezt hittem is meg nem is, de most megdöbbenve olvasom, hogy már a gyerekorvosok háztartási kekszet ajánlgatnak.
Szerintem minden anyuka, legalábbis a túlnyomó többség a legjobbat akarja a gyerekének, persze, hogy a gyerekorvost, védőnőt kérdezi meg. De amikor voltunk gyerekorvos mellett gyakorlaton, akkor minden nap jött egy tápszerügynök vagy valami hasonló marketinges, és ajánlott valamit. Ha elmegyek a gyerekekkel a gyerekorvoshoz, akkor tele van a rendelő reklámokkal, biztos, hogy a gyerek kezébe adnak valamilyen matricát, színezőt, akármit, amin valamelyik cég logója díszeleg. Engem ez annyira zavar.

Ide másolom a szoptatásportál egyik cikkét, amit az oktatóink írtak.
http://www.szoptatasportal.hu/
Na, nem sikerült konkrétan a cikket, de a legfelső az oldalon.

Tényleg nem azért írom ezt ide, mert hú, én most milyen okos vagyok, hanem azért, mert nagyon szomorúan tapasztalom, hogy néha milyen hülyeségeket tudnak a szakemberek mondani a hozzátáplálásról, a szoptatásról már nem is beszélve. És annyira össze tudják az embert zavarni. Én már nem vagyok kezdő a harmadik lurkómmal, de azért komoly fejtörést tud okozni, hogy kinek higgyek. aztán meg ott vannak az anyukák, anyósok, nagynénik, és egyéb jóindulatú rokonok, stb., mindenki mást mond. Engem az apukám már egy hónapja terrorizál, hogy adjak már valami rendeset a gyereknek, mert annyira nézi. De hát a csörgőt is nézi, akkor azt is meg akarja enni?!
77linda
Gátér

Kekszet én sem adnék neki, főleg, hogy nekem szokott fájni a gyomrom a fehér kenyértől és a zsemle-kifli-kalácstól.

Ez a sinlac pép sem az igazi. Szegény gyerekem meg már nem nagyon eszi a tápot.

A gyerekorvosomnak pedig ajánlania kellett volna tanácsadást, amikor fogyott a tejem 2 hét után. Nem pedig tápot felírni. Mostmár mindegy. Fiam szívesen megeszi a répapürét és a sütőtököt. Attól legalább nem hízik... Az a baja a drnőnek, hogy sokat (900gr-ot) hízott most az utóbbi 1 hónapba.

Új video:
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/h ... 1HKjZB8kUX

Egyszer már felveszem azt is, amikor jajgat :D ajaj.. jajaj... stb :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Nagyon eltűntem, bocsi, csak megint hazamentünk egy kicsit és valahogy ilyenkor nincs időm.

Csak az utolsó oldalt volt időm visszaolvasni, szóval biztos nem leszek teljesen képben.

Andi, nagyon sajnálom, ami veletek történt. Adi nagyon aranyos. Jól látom, hogy te is belefogytál a sok idegeskedésbe? :(

Mók, Andris sem forog még. Juli is csak olyan fél évesen kezdett el, de nem volt gond a mozgásásval soha.

Cherryke, Andris is szokott jajagatni :) Sokszor így alatatja magát. Nagyon cuki.

Tej és hízás. Hát én most meglepődtem kicsit, mert van tejem elég, legalábbis Andris jól lakik, de otthon párszor lefejt tejet kapott, és csak max 120-at eszik. Azt hittem, már sokkal többet. Dehát jól lakik, nem reklalmál, és hizogat is. Mondjuk nem mérjük, szóval nem tudom pontosan hány kiló (kb 7 vagy kicsit több), de olyan kis husika.

Mostanában tanulgatjuk a napközben ágyban alvást. Most már a legtöbbször tök könnyen elalszik (mondjuk most az előbb pont nem). Ott szoktam vele maradni, simizem a pocakját, ha nagyon rázendít kiveszem, de ez ritka. Ez most, úgy tűnik bevált. És amióta kicsit "szigorúbb" vagyok többet is alszik, amikor meg fent van tök jókedvű.

Most megyek, mert sok az elmaradásom, mert tegnap értünk haza. Igérem, most egy ideig nem tűnök el.
Edit

Kép
Kép
etus79

cherryke, a hízáshoz annyit tudok hozzászólni, hogy anyatejes babáknál az első hónapokban 1-1,5 kg hízás is normális lehet, akár az első három-négy hónapban meg is duplázhatják a súlyukat. Azután le szokott lassulni a fejlődés. De az is normális, ha csak fél éves korára duplázza meg a súlyát. És a fiúk, meg a lányok közt is van különbség. Nálunk a fiúk kb. öt hónaposak voltak, mikor megduplázták a súlyukat, Virág meg nagyon vigyáz a vonalaira, ő két hete még csak 6,5 kg volt, pedig van tejem. Szóval szerintem ez nem sok, sőt a videón sem látszik kövérnek. Nagyon cuki! Virág szerintem értette, mit mond, mert nagyon figyelte, és vehemensen magyarázott vissza neki. :D

etus, örülök, hogy van tejed, tök jó :D igazából nem az számít, hány grammot szopik. Mint ahogy felnőtteknél sem mindenkinek ugyanakkora az "adagja".
77linda
Gátér

Linda: sajnos tápszeres Hunorka :( nem tudom mennyit kéne híznia 1 hónapban, de a drnő hülye...
Te nem tudod: 1990gr-al született 36. hétre, 1 hete 6350 gr volt a drnő mérlegén, ami 150gr-al többet mutat minden más mérlegnél :D

Kriszta
Kép
cherryke

Most mértük, 6290gr... Mi már nem a patikás fürdetővel fürdetjük, hanem a folyékonnyal, amit a vízbe bele kell önteni. Így több idő jut a járékra :) Úgy pacsál és vigyorog pancsi közbe :) Most már túl van a vacsin, apjának dumál :D

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke: sajnos tápszeres ügyben nem vagyok annyira tájékozott, hogy megmondjam a tutit, de azt gondolom, hogy ez egy anyatejes babánál normális hízás lenne, akkor egy tápszeresnél is annak kell lennie. Szerintem nincs külön görbe az anyatejesnek és a tápszeresnek, hanem szerintem az a jó, ha a tápszeres súlyának alakulása minél jobban hasonlít az anyatejesre.
A kicsit korábban született babák amúgy is nagyon bele tudnak húzni az elején. Szerintem ez így rendben van. Később a tápszeresek kicsit kerekebbek szoktak lenni, de amúgy egészségesen táplálkoztok, akkor ezt lehet kompenzálni.
Ha elkezdenek ficeregni, akkor úgyis sok energiát lemozognak.
A fürdés nálunk is a nap fénypontja. Ha Virág meghallja a vízcsobogást, akkor már hangosan kurjongat! :D
77linda
Gátér

Szia lynn! Kicsi a világ!

Mi úgy tanuljuk, hogy lehet várni a hozzátáplálással hat hónapos korig minden kombinációban. Sajnos a védőnők vannak jók is meg rosszak is, de szerencsére nem dönthetnek helyetted :D

Sajnálom, hogy az elején nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szeretted volna! :(
Ha van kedved, erőd átbeszélni a dolgokat, nagyon szívesen segítek. Biztos túl vagytok már néhány körön, és biztos nagyon sok erőfeszítésetek van a dologban. Sajnos a jó kezdet a szoptatásban is nagyon fontos, ha nem is lehet esetleg teljesen visszatérni a szoptatáshoz, de a fenntartáshoz írok pár ötletet kedvcsinálónak. Biztos lesz közte sok ismerős dolog.
Nagyon gyakran érdemes mellre tenni a babát, éjszaka főleg. Cumit, külön szobát jó hanyagolni. A pótlás szoptatásbarát módszerekkel, pl. pohár, kiskanál. Még egy szoptaníton is érdemes elgondolkodni, ha nagyon elszánt vagy. A cumisüveg nagyon sok babát megzavar, persze vannak szerencsés esetek, de nem mindenki az. Nagyon sok dajkálgatás, együtt alvás, együtt fürdés, hordozás, ezek mind emelik a prolaktin szintet. Fontos, hogy hatékonyan tud-e szívni, nem fáj-e a szoptatás. Volt-e koraszülöttség, izomgyengeség, bármi egyéb baj az elején.
Most így első körbe ezek jutottak eszembe.
77linda
Gátér

Linda! Üdv közöttünk, jó ha van egy szakember is :) Habár lassan én is annak számitok. En is a harmadik babámat szoptatom . Nálunk is az elsö kettö fiu és a harmadik a lány.
Nekem mind a két fiam rettenetesen hizott az anyatejtöl, a nagyobbik fiam 5 hónaposan 10,5 kilós volt. Nóra most 3,5 hónapos és 7,5 kiló. Ö sem marad le nagyon a fiuktól.

Cherryke! Nekem sincs sok tapasztalatom a tápszerezésröl, de ne izgulj Hunorka nem hizik sokat ez a 6300 gr tökéletes. Szerintem nem eszik egy baba annál többet mint amennyi kell neki. Ne izgulj.

Mók azt hiszem te irtad, hogy aggódsz mert Lilla még nem fordul át, erre én is csak azt tudom mondani, hogy minden gyerek másképpen fejlödik. Egyszer olvastam egy jó cikket, azt hiszem a Dr. Spock könyvében, hogy nem szabad a babákat a mindenhol megtalálható sablonos táblázathoz mérni, mert minden baba más és másképp fejlödik, ez vonatkozik mozgásra, növésre és egyéb fejlödési szakaszokra. Itt gondolok az evésre is, amikor az ember felteszi magának a kérdést, hogy egy 4 hónapos baba mennyit kell naponta egyen. Ugyanez vonatkozik az alvásra is, minden babának más az alvásigénye, mint nekünk is.
Tehát a lényeg, csak semmi izgalom, mindenkinek jól fejlödik a babája.

Nóra egy pár napja átfordul hátról hasra, forditva még nem megy.
Nekem a két fiu után olyan furcsa ez a lány, teljesen más hangokat ad ki, vékony éles hangon sikongat meg ilyenek. Eddig ebben még nem volt részem :)

Itt egy hét szünet volt az ovodában, ma kezdödött meg a szokásos hetünk. Olyan jó volt, hogy nem kellett a fiukat egy hétig vinni-hozni az ovodába.

Mók, nem nagyon akarom kommentálni az elképzeléseteket még egy gyerekröl, mert mindenki maga tudja, hogy miért dönt mégis egy vagy több gyereknél. Egyet azért biztosra tudok, hogy nem szabadna megfosztani egy gyereket a testvéri szeretet érzésétöl, csak azért mert mindent meg akarok adni neki. De ez csak az én véleményem és tiszteletben tartom a tiédet is.

Andi! Örülök, hogy ennyi gond és baj után benéztél hozzánk is. Nagyon el tudom képzelni, milyen szar helyzetben vagy 3 gyerekkel válás elött. De mindig adjon eröt neked az, hogy a gyerekeid és magad miatt is tovább kell lépni. Sok sok eröt szeretnék küldeni, remélem meg is kapod. Hidd el erösebb vagy mint gondolnád. Németül van egy olyan mondás, hogy "Ami nem öl meg az csak erösebbé tesz" valahogy igy van leforditva.

Edit! Milyen volt otthon? Na, ha majd rendbe szedted a házat, meg mindent akkor mesélj. Irtad, hogy az idén végleg hazaköltöztök. Mikor lesz a nagy nap?

Most már lefekszem, mert már mindenki alszik.

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

sziasztok!

először jöjjön egy kép, csak erős idegzetűeknek :-)
aztán még írok, ha tudok

Kép

Magyarázatképp azoknak, akik nem kutyások: itt éppen ásít, nem akarja megenni a gyerekem. Amúgy most kezdik egymást észrevenni, Frici már tudatosan tapogatja, persze legjobban az orrába meg a szájába szeret nyúlkálni :?

Rékus! Máténak ma van a szülinapja? Isten éltesse sokáig!

Holnap megyünk dokihoz, megint két oltást kap Frici. Remélem nem lesz gond.

Képzeljétek, pénteken koncerten voltunk és Frici nagymamánál aludt. Tökjól viselte. Az más kérdés, hogy én sírtam este, amikor hazaértünk és nem volt ott a kis szobájában :-(
Ti mikor meritek először máshol altatni a babát? Lehet, hogy hülyeség volt, de április közepére leszerveztünk egy 3 napos kirándulást a férjemmel kettesben és akkor Fricit a nagymamára bíznánk. Akkor már elmúlik 6 hónapos. De mióta megvettem a repjegyet, azóta azon filózok, hogy inkább őt is el kéne vinni, ugyanis:
a. lehet, hogy belehalok ha nem lesz velem 3 napig
b. lehet hogy neki fog a szíve megszakadni nélkülem
c. mi van, ha egy idő után elege lesz a fagyasztott tejből? amivel amúgy sosincs semmi gond

Hát nem tudom. Ráadásul éppen emiatt szeretném lightosan elkezdeni a hozzátáplálást, persze csak gyümölccsel és nem tápszerrel, hogy ne akkor kelljen hirtelen váltani, ha valami gáz lenne.
Hát, nem tudom. Lehet jobb lenne elvinni. Ne gondoljátok, hogy rossza anya lennék, amiért le akarom passzolni a gyereket,de úgy gondolom szükségünk van néha arra, hogy kettesben legyünk. Ilyenkor mindig újra olyanok vagyunk, mint amikor még csak randiztunk, dúl a love és aztán ezekből az alkalmakból táplálkozunk hetekig/hónapokig.
Hát majd meglátom. Végülis még az utolsó pillanatban is foglalhatok neki repjegyet, a szállásnál úgysem számít plusz embernek.
Szerintetek?
Vendég

Lina: de jó a kép :) nekünk kinti kutyánk van, úgyhogy amikor kint vagyunk a kertbe, ismerkednek :)
Kell néhány nap kettesben. Én megértelek, SŐT! Julius első hetében Keszthelyre megyünk a babával néhány napra. Onnan szerdai nap haza, mosás, pénteken Agárd baba nélkül. Hétfőn jövünk haza. Agárdon buli lesz, azért nem akarom vinni. Nagyival remekül el lesz itthon.

Kriszta
Kép
cherryke

Szia Rékus! Üdv a 2+1 klubban! Annyira bírom, mikor Virág az ujja köré csavarja a fiúkat. Az apukám meg négy fiú unoka után teljesen el van varázsolva! Anyu meg szerintem felvásárolta a világ összes rózsaszín babaholmiját!
77linda
Gátér

Sziasztok!

Lina, nem semmi a kép :)
Szerintem is jó, ha az ember tud kettesben is csinálni programot a férjével. Én ugyan még a több napot nem merném bevállalni, de amikor otthon vagyunk mi is mindig elmegyünk a férjemmel egy-egy moziba, színházba, vagy barátokkal "sörözni" (már aki ihat).
Mi anno Julival úgy voltunk "teleni", mikor 6 hónapos volt, hogy elhívtuk a szüleimet is, és így sok időnk maradt magunkra is, mert ők meg lelkesen unokáztak. Idén nyáron is tervezünk egy ilyet.
Szóval, ha úgy érzed már előre nagyon fáj érte a szíved, hát akkor vigyétek, mert csak elrontja a nyaralást, hogy folyton ezen rágódsz. De ha meg nem viszitek, és jól érzitek magatoka, nehogy lelkifurdalásod legyen, senki nem gondolja, hogy rossz anyuka vagy.
Ja és a jegyfoglalásról annyit, hogy karácsonykor mi lefoglaltuk az olcsó jegyeket még mielőtt Andris megszületett hármunknak, mert azt mondták, hogy a babának bármikor után lehet foglalani. Ez igaz is, de ha már csak kevés hely van a gépen, akkor drágábbak a jegyek, és a babának csak az aktuális jegyár 10%-áért tudnak jegyet adni. Így repült haza Andris Karácsonkor 27000 forinttért (2-3000 helyett).

Rékus, hát jó volt otthon :) Voltam az egyik legjobb barátnőm esküvőjén, és olyan jót buliztunk, hogy csak na. Utoljára asszem az esküvőmön táncoltam, szóval már nagyon ránk fért :)
DE nem csak ezért mentünk, hanem lakásnézőbe is. És meg is vettük :) Szóval most nagyon örülünk, és én meg már alig várom, hogy nekilássak berendezni egy lakást, ami a mienk. De az még odébb van, júli végén megyünk. Szóval megpróbálok most nem mindig erre gondolni, és itt is jól érezni magam. Hülye dolog, mert már olyan vége érzésem van, pedig még van 5 hónap. És azért már itt is vannak barátaink, akik nagyon fognak majd hiányozni.

Mi jól. Andrisnak is látszik már a két alsó foga, de persze még nem bújt ki. De folyton rág, bármit ami a kezébe akad, vag éppen csak a kezét, szóval már biztos mocorognak a kis fogak. Remélem, ő is olyan jól viseli majd, mint JUli. Az első 8-at szinte észre sem vettük. A rágók már egy kicsit nehezebben jöttek, de az sem volt vészes.

Linda, bocs, én sem köszöntem. Mivel foglalkozol? Ez az infó kimaradt. DE látom, hogy valami nagyon témába vágóval.

Na eldugulok, mert még lenne dolgom rendesen.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Diploma és megélhetés területén teljesen egyetértek Cherrykével és Sissyvel. Én azt látom, hogy pl itt van a párom és a bátya is, mindketten neves iskolából szereztek diplomát. Soha nem használta egyikük sem, mert a saját vállalkozásukat viszik, gyakorlatilag mindketten más területen "dolgoznak" mint amit tanultak.
Ezen kívül ha megnézi az ember a nyugatot akkor rájön hogy a kétkezű munka fel fog értékelődni. Egyre kevesebb a szakmunkás képzés nálunk is, egyre kevesebb a jó szakember és egyre többet kér el egy asztalos/kertész/kőműves/bádogos etc.
Ezen kívül leírnám a nyilvánvalót is. Bár el lehet helyezkedni egy cégnél és minél nagyobb az a cég annál inkább több előrejutási lehetőség lehet. De! Ebből "csupán" meg lehet élni, ha sok-sok túlórával (amit a családtól vesz el) és szerencsével följebb lép akkor már "igen jól" is meg lehet élni, viszont a magánélete majdnem le nullázódik. Ha felső vezető lesz az ember, meg is lehet gazdagodni, de itt már megint szerepet játszanak a kapcsolatok is, vagy a hihetetlen rátermettség. Ha a magadét csinálod a te üzleted, akkor lehet igazán előre haladni és ehhez már nem kell feltétlenül több diploma.
Ezen kívül ma nagyon sokan dolgoznak kis országunkban olyan helyen amit szívből utálnak. Ennek következtében a munkát sem fogják olyan odaadással végezni és lelkileg őket is megnyomorítja. Persze a kényszer nagy úr, de ha esetleg ezt pont egy esetleges szülői elvárás miatt teszi az ember az még rosszabb.

Cherryke,
Hunorka nagyon aranyosan beszélget. :D

Lina,
Nagyon jó a kép. :D Látni hogy ásít a kutya.
Nekünk is volt 2 kutyánk. Na nem szobakutyák, úgyhogy max a kertben találkozhatott volna velük Niki.
Én nem merném egyedül hagyni Igort (a kisebbik kutya /óriás snaci/) Nikivel. Na nem azért mert bántaná vagy valami, legalábbis nem direkt, de annyira szeleburdi, hogy még véletlenül is rálépne vagy valami. A másik kutyánkkal aki elveszett már más lenne a helyzet. Ő sokkal jobb nevelést kapott, több időnk volt rá és nyugodtabb természetű. Ő egy újfundlandi. Igazából rá számítottam, hogy majd elbandáznak Nikivel. Nagyon jó tulajdonságú kutya a szomszéd gyerekek a szájából vették ki a labdát és úgy dobták el neki. A gyerekektől mindent eltűr. Kár hogy teljesen nyoma veszett :cry:

Elutazás:
Ami engem illet most azt érzem, hogy soha nem tudnám magára hagyni a kislányomat. Ha előkaparom az eszemet is, akkor azt mondom, hogy el tudom képzelni, hogy 1-1,5 éves korában nap közben esetleg máshol alszik és 3 éves korában már éjszaka is valamelyik nagyszülőnél, bár az okot nem látom, most, hogy miért aludna ott.
Engem a szomszédasszonyom figyelmeztetett arra pont amit leírt Lina. Ha már megvan a gyerek akkor nincs több nyugalmad. Néha jó lenne egy kicsit kettesben, de akkor meg azon agyal ez ember, hogy mi lehet a gyerekkel, tehát akkor sem tudsz kikapcsolódni. Már végleg anya leszel!
Arra, hogy hosszabb időre egyedül hagyja valaki a babáját én személy szerint óvva intenék mindenkit. Most kezd még kialakulni a szülőkhöz való kötődés és lehet, hogy még most jól elvan bárkivel a baba, de lassan megjelenik az amit itt valaki írt is, hogy sírva fakad ha idegent lát (persze ez attól is függ, hogy éppen mennyire fáradt, jó vagy rossz kedvű), mégha az a nagyi is az akit hetente egyszer lát.
Viszont! Pont tegnap olvastam valahol (és persze most miért találnám meg), hogy 6 hónapos kor után amikor már mozognak tudatosul bennük, hogy anya el is veszhet és mivel nincs időérzékük még a szobából való kilépést is az anya elvesztéseként élhetik meg. Gondoljátok el mindezt pl 1 hétig.
Szintén a szomszédasszonyom esetével kell előhozakodnom. Úgy gondolták, hogy a fiuk már elég nagy - kb 10-11 hónapos lehetett - hogy Ők kettesben elmenjenek nyaralni. Úgy gondolták ez jó idő lesz arra, hogy a ciciről is leszokjon a kisfiú és jöhessen a kistesó. Hát ez volt a legrosszabb nyaralásuk, mert folyamatosan azon járt az agya, hogy vajon mi van a gyerekkel a cicije bedurrant, de végül elapadt a tej. Mikor hazaértek a gyerek nem akart "hozzászólni", a nagyanyjához bújt, az anyját ellőkte magától. Nem arról volt szó, hogy nem ismerte volna meg, hanem úgy érezte, hogy az anyja elhagyta és ezért "büntette". Végső elkeseredésében az anyuka még a cicit is elővette, hogy hátha azzal vissza tudja csábítani, ivott is pár kortyot a kicsi, de közben sem nézett az anyjára. És milyen csodálatos az anyai szervezet, a tej azonnal vissza is tért...
Végül is bele lehet gondolni a kisfiú helyzetébe is. Bár szerette a nagyszüleit, mégis ez az 1 hét jelentős részét képezte az eddig leélt kis életének, a szülei nélkül eltöltött idő végtelen hosszúnak tűnhetett.
Végül is különbözőek a babák (bár minden élőlénynek szüksége van a szülei közelségére, miért pont az ember lenne a kivétel?) és a szülők igényei is mások lehetnek, szerintem a fentieket érdemes megfontolni.

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok,

Mók,
igazából arra gondoltam, hogyha valaki szeret dolgozni, nem szórja két kézzel a pénzt, akkor szépen meg fog tudni állni a saját lábán, és nem fog a szülőkre szorulni. Amíg fősulira jártam otthon laktam, és viszonylag későn költöztünk össze a férjemmel. Én akkor már 26 voltam. És szerencsére nem kell a szüleinkre támaszkodnunk. A férjemnek meghalt az apukája már 10 éve, így az anyósra nem is nagyon tudnánk. Bár gondolom a támogatást nem Lilla 30 éves koráig gondoltad. A tesó meg szerintem is nagyon jó ha van. De megértem a Te aggályaidat is.

Edit,
és hol vettetek lakást? Már én is nagyon várom, hogy beköltözhessünk, de majd csak árp. 10 után tud elköltözni a mostani tulaj. Így nekünk is van még 2 hónapunk. Már alig várom.

Lina,
szerintem Neked rosszabb lesz Frici nélkül mint fordítva. Legalábbis még most amíg ilyen pici. Édes a kép nagyon.

Tudtátok, hogy a rossmannos kupont - kórházas csomagban adták - 4 hó kortól lehet beváltani?

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Írtam jó hosszút, és elszállt. Ha lesz még időm ma, megírom újra :evil:

lynnn

Lynn,
Ez annyira bosszantó! Én ezért szoktam előbb egy txt fájlba megírni az egészet, mert már nem egyszer jártam így és agyvérzést kapok tőle. :evil: De van, hogy elfelejtem és mégis a fórumba írok egyből na akkor tuti, hogy előbb-utóbb megszívom megint. :(

Szilvi
KépKép
ceyla

Ezt most találtam, szerintem nagyon szép:
"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."

Szilvi
KépKép
ceyla

Sziasztok!

Ma voltunk dokinál oltáson,és természetesen mérték Lillát.
7870 gramm,64 centi! :shock: ,mi megmibe,középiskolába öcsémmel,hgi
De legalább nem egy egész kilót hízott végre....!

Lányok!
Az egy gyerekes elméletemről annyit,és itt lezárom a témát,mert bár burkoltan de kaptam hideget,és meleget is...,hogy nekem 3 testvérem van! A nővérem főiskolára járt ,mi meg gimibe,középiskolába öcsémmel,húgom általánosba. Apukám kőműves heti 6 napot dolgozott hajnaltól estig,anyukám szakácsnő hajnaltól dolgozott késő délutánig. A lényeg hogy mivel a nővérem fősulis volt koleszban lakott,nagyon elvitte a családi kasszát,pedig ösztöndíjat is kapott. És mikor érettségiztem anyám titkon /nemrég vallotta be/azon imádkozott ne menjek főiskolára,egyetemre mert nem bírnák megfizetni. Öcsémet ez a veszély nem fenyegette...,húgom meg annyival kisebb hogy őt már megint tudták volna támogatni.
Így nekem fogászati szakasszisztensi szakmám lett,ami persze nem rossz,nem bánom,de ha pénzt akar vele keresni az ember akkor sztk,és maszek kell együtt,és volt olyan hogy reggel 6-kor elmentem dolgozni,és este 11-re értem haza! :?
Igazából nincs nagy élményem a nagycsaláddal kapcsolatban.
De mint írtam soha ne mond hogy soha.... :wink:
Ja és hogy később miért nem diplomáztam, lehetne ezer kifogást írni,meg persze sok igazság is lenn benne,de szerintem aki nem tanul tovább rögtön vagy egy év múlva,az az anyagok felét tuti elfelejti.
És engem kizárólag az orvosi érdekelt...,hát ennyi.

Köszönöm amit a babák fejlődéséről írtatok,egyébként ma a doktor néni nagyon elégedett volt Lillával,mondta nagyon erős baba,szépen kinyomta magát hason! :D
Végre nem szúrtak le hogy sokat hízott,és megkaptuk az úszáshoz a hozzájárulását,mert örömmel jelentem LILLLA VÉGRE MEGGYÓGYULT! :D :D :D :D
Köszönettel anyukámnak a levegő tisztító gépért,mert tuti az segített.

Kép
mók

Bocsánat az első szakaszba becsúszott valami a másodikból. :oops:

Kép
mók

Sziasztok

lina: :) valóban így érzi sokszor a szülő magát,h vágyik kikapcsolódásra és lehet,h rá is "szánja magát",de amikor kilépsz az ajtón onnantól csak Ő a kisbabád fog a fejedben járni és nem fogod jól érezni magad ez tuti!mert mindig rá fogsz gondolni!vajon jól van,mit csinál,sír e,és még sok negatív gondolat!lehet ám ,h meg is fogja érezni amikor nem leszel mellette és nyűgösebb lesz!ezt nem lehet tudni!én mindig úgy voltam vele"vagy vele,vagy nem megyek"Máté pici volt mikor lagziba mentem!én egész éjjel csak ültem és rá gondoltam,nem tudtam jól érezni magam komolyan!
de te érzed mennyire vagy erős és kibírnád e,mert nincs 2 egyforma anya,több féle anya létezik!EZEKET NEM ROSSZ INDULATBÓL ÍRTAM!!!
én biztos vagyok benne,h nem fogsz tudni nélküle elmenni :wink:

mók:nagyon örülök,h meggyógyult Lilla!!!!!!!BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKI!

Mi is voltunk szurin a 4hós volt,az első nem fájt picikémnek,de a másodiknál sírt kicsit,de gyorsan eltereltem!én oda sem mertem nézni!64cm Balázs és 7300gr!mi is megkaptuk a dr nénitől,h dundi,csak azt felejtette el a dr néni,h nagy súllyal is született és a havi hízási arány pont jó!

ceyla:mizujs a kád csöpögéssel????én még mindig bicegek segíség nélkül,egyedül vagyok itthon Balázzsal!tegnap itthon volt a párom,mert vissza kellett menni a kórházba,meg szuri nap is volt!
hétfőn is egyedül voltam,ami nagyon rossz volt és a drága anyósom át sem jött csak azt mondta a rafináltja a páromnak,h "át akart jönni,de boltba kellett mennie,h főzzön"2 utca van közöttünk "sajnos!!!",én azt mondom,ha valaki AKAR akkor jön is!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Mók, szerintem senki nem akart megbántani, és sajnálom, hogy maradt benned tüske ezzel kapcsolatban.
Sajnos orvosként sem egyszerű boldogulni, anyagilag azzal sem biztos hogy jobban jártál volna. A nővérem gyerekorvos, és nagyon sokat gürizik, sokszor ingyen is kell dolgoznia, nagyon alázzák a munkahelyén, és örül, ha kap 100ezret. a családját szinte csak fényképről ismeri, és nagyon fáradt és kiégett. a férjemnek is van két diplomája, és ha nagyon sok a túlórája, akkor hoz haza 130-140-et. Ő minden anyagi támogatás nélkül járt főiskolára, egyetemre, de nagyon szereti a munkáját, imád tanítani és a gyerekek is szeretik (persze nem mindegyik). Nyilván mindenki a saját szemszögéből látja ezt a témát. És mindkét verziót lehet jól és rosszul is csinálni. Engem pl. megvert az apám, ha négyest kaptam...Soha nem bocsájtom meg neki!
Lehet, hogy tudat alatt azért szeretnél csak egy gyereket, mert nem volt jó élményed a több testvérrel. Ezeket érdemes végig gondolni. a párodnak is biztos megvannak a maga élményei. Ha tudtok ezekről őszintén beszélgetni, és tisztelettel fordultok a gyereketek felé, akkor jó szülők lesztek, attól függetlenül, hogy hány gyereketek van.

Edit, szoptatási tanácsadónak készülök, pontosabban a Semmelweis Egyetemre járok Laktációs Szaktanácsadó Vizsgára Felkészítő Szakirányú Továbbképzésre, (remélem jól írtam).
77linda
Gátér

Tudom, már írtam ezzel kapcsolatban, de most még egyszer :)
Mi először 2 évesen hagytuk JUlit több napra egyedül a nagyszülőkkel, és akkor már semmi gond nem volt. Mondjuk ehhez szerintem kellett az is, hogy előtte már nagyon sokat vigyáztak rá napközben, néha este is. Több napra még én sem hagynám itt Andriskát, de ha el tudunk menni valahova kettesben a férjemmel (ami azért nem gyakori), hát én nem elég jól szoktam érezni magam. Ha mondjuk színházba mentünk, egy etetés cumiból volt és anyuék is fürdették.
Ezt csak azért írom, mert Iceberg is írta, hogy mindenki máshogy reagál. Engem pl nem visel meg, ha egy-egy estére otthon hagyom a mamáékkal, de van olyan barátnőm, aki még másfél évesen is rosszul érezte magát.
Ja és a máshol alvás, amikor hazamegyünk látogatóba, mi ugye mindig máshol alszunk. Karácsonykor ráadásul még költöztünk is egyszer anyósoméktól anyuékhoz, de egyáltalán nem volt gond. Azért a babák általában azt szokják meg, ami van. Mi most így élünk, és Andris (egyelőre) jól bírja :)

Linda, akkor már értem :) DE azért remélem, most már kihúzzuk, és nem kell tanácsot kérnem :)

JUli és Andris is alszik :) Most nagyon jól állunk, mert Andris mostanában 3szor alszik nappal, délelőtt és du egy rövidebbet és 12-14 körül egy hosszabbat. Ez pont egybe esik JUli alvásával, szóval ez így most szuper. Persze úgysem tart sokáig.
EDit

Kép
Kép
etus79

Iceberg!
Köszönjük!!!

77Linda!
Senkinek se könnyű! Főleg mostanában. Nincs már tüske... :wink:

Kép
mók

Lillának boldog névnapot! Szép méretek.

Edit, Julinak ma tartjátok? ha igen Isten éltesse Őt is!

Csajok, altatja valaki a babáját éjszaka hason? Cherryke? Nekem napközben úgy alszik, de éjjel nem merem. Nincs légzésfigyelőnk. Viszont most éjjel megint nagyon rosszul aludt, nem akar kijönni a böfi és folyton kepeszt. Reggel 1/2 6-kor miután sikeresen böfizett letettem az ágyába hasra és szépen aludt is 2,5 órát és csak 8 után kelt, akkor is valószínű azért mert a hülye kutya elkezdett ugatni. Véleményetek? Ilyen idősen is előfodulhat még bölcsőhalál? Úgy tudom hason nagyobb a rizikója.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

kri:én azt olvastam a 4. hónapig áll fent a bölcsőhalál veszélye.én sem merném hason altatni éjjel,de Balázs amúgy sem szeret hason lenni max 2-3 perc!bővebben nem tudok és nem is merek tanácsot adni csak annyit,h beszélj a gyerekorvossal az a biztos!hívd föl most!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Kri: én csak hason altatom, mert másképp nem alszik el. Ha fekszik a hátán és aludni akar, nyafog. Megfordítom és már alszik is. Igen a 4. hónapban a legnagyobb a veszélye... De a bölcsőhalál nem csak hason alvástól, hanem ha meleg van, felmelegszik a teste, stb. De az agy működés illetve irányítás miatt következik be. Eddig ösztönös volt a levegővétel, most már az agy irányítja. Nekem sincs, illetve nem használom a légzésfigyelőt, mert humbukra beriasztott. Az a baj, hogy felébreszti magát a kapálózással, ha véletlen oldlat fekve elalszik. Hason nem kapálózik. De meg Hunorka nyöszörög alvás közben, így én nem alszom :D de legalább tudom, hogy nincs baj. Most, hogy jön a foga, fel szokott sírni álmában. De alszik. Hajnalban meg, arra szoktam ébredni, hogy dumál :D nyomja fel magát és dumál a rácsvédőn lévő maciknak :D Szájába teszem a cumit, megsimizem, puszi és alszik tovább :D

Kriszta
Kép
cherryke

Linda,
Ezt annyira rossz hallani. A gyerekorvos egy annyira szép hívatás.
A férjem unokatesója belgyógyász lett nem régen. A fizetése 78 ezer forint. Sajnos itt is igaz ami minden szakmában, hogy csak ha magánpraxist nyit egy orvos akkor kereshet szépen, illetve a csúszópénzekből, de van olyan orovos aki nem ilyen területen dolgozik ahol adnak, meg van olyan is aki el sem fogadja.
Nem is értem ezt a párhuzamot!
drága az egészségügy --> nem fizetik meg az orosokat
drága az oktatás --> nem fizetik meg a tanárokat.
Az apudat nem kommentálnám. :evil:

Etus,
Ha gyakran látja a kicsi a nagyszülőket és már megismeri nem lehet gond szerintem sem, hogy vigyázzanak rá. Pl. a sógoromék 1 házban laknak az anyósommal. Nekik nem lett volna gond már elég hamar ott hagyni a kicsit, mert a nagyit mindennap látta több órahosszára. Az már más kérdés, hogy most 4 éves a kislány és több napra soha nem hagyták ott a szülei, de Ők ilyen beállítottságúak.

Egyébként gondolkodtam rajta és nálam valószínű azért hiányzik ez az igény, hogy több napra kettesben legyek a férjemmel, mert már volt alkalmunk kiélni magunkat e téren. 2000-ben találkoztunk, 2001-ben volt az eljegyzés amikor össze is költöztünk, majd 2004-ben összeházasodtunk és most 2010-ben született Niki. Tehát együtt voltunk csak ketten már 10 évet. Lehet ezért nincs arra igényünk, hogy tényleg napokra csak ketten elvonuljunk valahová.

A máshol alvással nálunk sincs egyenlőre gond, bár még nap közben aludt csak anyuéknál, amikor ott voltunk náluk, de úgy aludt ahogy szokott, lehet nyáron majd estére is maradunk ott 1 éjszakát, bár a párom jobban szeret itthon. :)

Niki "napirend": Reggel felveszem 6-kor enni, majd alszik azzal a lendülettel tovább 10-ig kb. Akkor iszik egy keveset, majd kb 1,5 vagy szűk 2 óra múlva megint fáradt, akkor megint eszik majd alszik. Ilyenkor van a legtöbb esély a nagy alvásra, de soha nem lehet tudni nála, tehát 40-150 perc körül alszik, ez inkább úgy nézki, hogy vagy 40-45 perc vagy 120-150 perc a kettő között soha. Majd felébred, két alvás között vagy megint alvás előtt eszik, majd kb 2-2,5 óra múlva megint alszik egyet (ilyenkor van, hogy sétálunk is). Ekkor már csak 45-60 percet alszik. Majd ha belefér még 1 vagy 2 ilyen periódus este 7-ig. Akkor már csak egy kicsit alszik 30-40 percet majd fürdetjük és onnantól 23:30-00:00 -ig simán fent van.
Tegnap azt hittem nem alszunk éjjel. Leraktuk éjfél előtt kicsivel, majd fél egykor sírva ébredt, de úgy kinyílt a csipája, hogy vissza se tudtam altatni, végül adtam neki cicit és kettőnk között aludt el.

Szilvi
KépKép
ceyla

Kri,
Én Nikit mindig hasra teszem ha már alszik amikor lerakom. Sokkal nyugodtabban alszik. Mondjuk nekünk van légzésfigyelőnk, de ha kettőnk között van (reggel 6 után már kettőnk közé teszem), akkor is hasra fordítom egy idő után.
Nem akartam taglalni, de még a tegnap éjszakához tartozik, hogy mivel cicizet Niki, így oldalt aludt el és egy fél óra múlva már nyöszörgött is, akkor hasra átfordítottam és aludt reggelig.
És reggel is így van. Hanyat teszem be kettőnk közé, a reggeli 6-os evés után, mert ha felébred a függönyt bámulva gyorsabban visszaalszik, majd amikor nyöszörög egy idő múlva akkor hasra fordítom és alszik tovább.
Egyébkén úgy tudom én is, hogy hason nagyobb a rizikója a bölcső halálnak és ez még egy rizikós időszak, de a fiúknál nagyobb a kockázat és koraszülött babáknál és etc: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/csecs ... yezoi/859/
A fenti linken nagyon kihangsúlyozzák a hasonfekvést, de! az öcsém is hason aludt és akkor még azt támogatták, mert azt mondták, ha bukik nem nyeli félre. Én még szerencsére senkiről nem hallottam akinek a babája bölcsőhalál következtében meghalt volna, még a légzésfigyelők is csak fals riasztásokat adtak, egyetlen egy kivétel volt, az egyik kolléganőm a koraszülött kisfiával, pár nappal az után, hogy a kórházból hazamentek. Náluk tényleg jogosan szólt a légzésfigyelő, a baba el volt kékülve, de szerencsére nem lett baj.
Én is ezért fáztam először attól, hogy hason altassam Nikit, de utána annyira egyértelműen jobban aludt így, hogy mégis hason altatom már.
Egyébként a SOTE-n pl meg úgy láttam, hogy az oldalt fektetés dívott éppen, Nikit szinte mindig úgy rakták le. A férjem meg meg van róla győződve, hogy azért lapos a feje hátul, mert az anyjuk mindig háton altatta őket és az enyém azért kerek, mert anyum mindig hasra rakott. :D

Szilvi
KépKép
ceyla

Iceberg,
Majdnem elfelejtettem írni. Ez azért van, mert már gondolatban válaszoltam. :lol:
Szóval a kádcsöpögés az érdekes egy dolog, mert valamelyik nap megint ott fürödtünk, megint 3-an együtt. A férjem leszerelte a kád oldalát, hogy lássa hol csöpög. És nem csöpögött sehol :shock: És az alsó szintre sem ment most le semmi. Azt mondta, hogy múltkor csak egy kis csövet dugott jobban vissza a helyére, de az nem lehetett. Úgyhogy most nem értem.
Jó fej az anyós! És meddig vásárolt? Egész nap? Remélem nektek is főzött! Egyébként meg az én anyósom a hétvégén pl azt tervezte, hogy átjön és itt megcsinálja a kaját, mert addig is láthatja Nikit. Így is lehet.

Szilvi
KépKép
ceyla

ceyla:úgy emlékszem mintha padlófűtésetek lenne!nem azzal van gond?mert gondolom van a fürdőben is :roll: így női ésszel :roll: és csövekben mehet a meleg víz!?
hogy is mondjam :roll: főzött,de hát ez is így kezdődik"át akarta hozni 2 utca választ el minket,de nehéz lett volna :roll:"ez volt hétvégén!elég furin főz :roll: édes volt a húsleves,zuza volt meg eper levél tészta a burgi levesbe,és hétfőn azt a kaját küldte amit pénteken kínált,hááát nem is tudom!inkább nem fejtem ki!
tegnap este fájós lábbal,de nem érdekelt főztem mára!először a párom is mondta neki,h főzzön nálunk,de tiltakozott,h a saját konyhájában szeret főzni!rettenetesen egy sunyi nő!mikor 2 éve feszkó volt köztünk és átmentem ,kibékültünk,úgy "ölelt" át,h közben nézte,h nézi e a fia!én meg nem vagyok hülye! :roll:
Ha élne az én drága anyucikám,ő itt lenne már korán,h segítsen amiben tud,mert ő sem tudott mindenben,de segített amiben tudott!!!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ahol alszunk 20-21 fok van. Body és egy hálózsák van rajta. Egyébként teljesen gyerek függő is szerintem... Pl.: Hunorka feje alatt volt régen pelenka. Egyszer magára tekerte, azóta nincs. Viszont, ha "bajban" van, sikít. És ez nem vicc. Van ez az alvó rongya, csak játéknak, ha alszik, semmi nincs körülötte. És állandóan a fejére rakja, akkor elkezd sikítani.

Kriszta
Kép
cherryke

Mai program: 6kor ébredt, átöltöztetés-evés. Játszás, alvás 8-9. Evés, alvás 10-13ig (1kor zörögtem, hogy felébredjen) evés-játszás- 4kor evés, játszás, alvás 5-6ig. játszás. 1/2 7kor fürdés, evés, játszás, és most alszik el éppen.

Azért kell felébresztenem, mert 3 óráig is elalszik, és akkor csak 4szer eszik 1 nap. Tegnap a párom mondta, hogy próbáljam meg legkésöbb 1kor felébreszteni.

Olyan kis óvatos volt a vízben eddig :) a lábával már régóta pacsál, de rötyögve még csak tegnap kezdte el :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Kri!
Köszönjük a köszöntést! :D
És mást is.... :wink:

Nálunk Lilla az elejétől fogva nagy kádban fürdik,ezt szokta meg,persze minden fürcsi előtt fertőtlenítjük a kádat,és egy-két hete fedezte fel hogy roppant mód tud lubickolni!!! :D
Nagyon tetszik neki.
Ma adtam neki 20-30 mili almalevet /H...p márkájú/, nagyon ízlett neki,alig tudtam kihúzni a cumit a szájából. Ja és tesztelt kompokat,ezt szeretném megmutatni.... Kép

Illetve az almalé fogyasztását autó,menet közben: Kép

Bocsi az utolsót nem vakuval csináltam,mert úgy mindig becsukta a szemét.

Kép
mók

Mók! nagyon édes :-) Frici idősebb, de ő nem tudná még így megfogni a cumisüveget.

Na megvolt ma az oltás, ha nem bánjátok elmesélek valamit. Szóval a doki tök korrekt ember, nagyon szimpatikus meg minden és tetszik a hozzáállása, hogy a gyerek nem hülye, csak kicsi és igenis meg kell vele beszélni a dolgokat, hogy oltást fog kapni meg ilyenek. Eddig oké, én is így gondolom. Frici eleinte mosolygott, aztán amikor megérezte a fertőtlenítő szagát (vagy az érzéstelenítő nem tudom) elkezdett ordítani én meg kérdeztem tőle, mármint Fricitől, hogy elmondjam-e a kedvenc versét. Tudni kell, hogy akármennyire is ordít, ha meghallja az első sor az esetek 98 százalékában abbahagyja, az első verszak után meg sikítva röhög. Na erre a dogi, hogy nehogy verset szavaljon már neki anyuka, inkább mormogja a fülébe, hogy ez az oltás most fájni fog stb. Ez rendben van, én nem nézem hülyének a gyerekem de most én ismerem jobban vagy a doki? Ráadásul saját példámból kiindulva pl vérvételnél marhára nem azt akarom hallani, hogy na most lecsapolok két deci vért, már a fele megvan. Hogy fáj, mi? Hanem szeretem ha elterelik a figyelmem és beszéltetnek. Bocsi hogy untatlak ezzel titeket, a férjem sem nagyon értékelte hogy kifakadtam. Legközelebb a sarkamra állok és bizisten nekilátok szavalni, kíváncsi vagyok úgy hogy viseli. Ja és persze a szuri után kivittem a bömbölő gyereket és a varázsvers hallatán egyből megnyugodott...

Amúgy 7150 grammot mértek és nálunk a védőnői tanács a következő: 5 hónapos kortól, tehát 3 hét múlva kezdjük az almát és napi 1 háztartási kekszet tejbe keverve. Az alma oké, a háztartási kekszet szerintem hanyagolni fogom. Elolvastam azt a cikket, amit linda linkelt be, meg én is úgy látom, hogy nincsen megalapozva sem az, hogy a korai adagolás megakadályozza a gluténérzékenységet, sem az ellenkezője. Folyton változik az ajánlás. Bár nem dramatizálom túl a dolgot, én például csecsemőkoromban az anyatejet még csak hírből sem ismertem, felnőttem tápszeren, nem vagyok kövér, mindent megeszek (kivéve a paradicsomlevest) és semmire nem vagyok allergiás. na szóval majd meglátom.

Milyen témák voltak még? Ja, köszi a sok hozzászólást az elutazással kapcsolatban, mindenkinek a véleményében volt igazság. Képzeljétek, az a durva, hogy tegnapig folyamatosan ezen rágódtam, hogy vajon elég lesz-e a fagyasztott tej, meg ilyenek és eléggé le is csökkent utóbbi időben a tejem. Tegnap este kérdeztem a férjemet, hogy meximálisan támogat-e, ha az utolsó pillanatban úgy döntök, hogy Frici is jön velünk. Persze azt mondta, hogy igen. És már éjjel kifejtem egy teljes adagot tartalékba :-)

Szóval altatás: Frici hanyatt fekve alszik, bár a kórházba nekünk oldalt fekvést tanítottak, megmutatták hogyan kell a takarót úgy alágyűrni, hogy ne forduljon el. (Vicc az, hogy barátnőmnek ugyanebben a kórházban 1 hónappal korábban a koraszülött osztályon hason altatást tanítottak...) ja és úgy alszik, hogy széttárja a két karját tök cuki. amikor voltunk csípőszűrésen, kérdezte az orvos, hogy hogyan alszik a baba és amikor mondtam hogy háton, nagyon elégedett volt. én estére hosszú ujjú bodyt vagy rövidujjót+ vékony pulcsit adok rá, zoknit és hátlózsákot. plusz ráterítek még egy vastagabb plédet. az ő szobájában átlag 18 fok van :?
Vendég

most látom mennyi gépelési hiba volt. mostmár mindegy. akkor folytatom még a témákat, gyorsan belekukkantottam mi volt még.

Tesóbabák: mi még kettőt szeretnénk (lehetőleg még két fiút hihi) már a neveket is kitaláltuk: Bendegúz és Samu. Aztán majd meglátjuk mit hoz az élet. Mindenesetre szeptemberben indul a projekt! már alig várom!

diploma-nem diploma ügyben is megvan a véleményem, bár nehéz kérdés. azt gondolom, hogy a mi korosztályunkban az érvényesülés inkább a nyelvtudásban van. én pl mérnöki diplomával és 3 nyelvvizsgával szemtelenül sokat kerestem pályakezdő létemre, viszont tudom, hogy pár év múlva ez nem extra lesz, hanem alapkövetelmény. előre sajnálom a gyerekeinket. attól félek, hogy tényleg csak azok fognak tudni érvényesülni, akiket a szülei kiküldenek külföldre tanulni. ez pedig óriási anyagi áldozat. nem beszélve arról, hogy nem látod a gyereked x ideig. hát majd meglátjuk mit hoz az élet. egyet tudok, hogy nem szuperszónikus zsenit szeretnék nevelni, hanem egészséges, boldog, rosszcsont kis lurkókat. akkor is ha nem lesznek kitűnő tanulók.

orvos-tanár fizetésekkel kapcsolatban maximálisan egyetértek. az a durva, hogy zseniális tanárok tanítják éhbérért azokat a leendő menedzsereket, üzletembereket is, akik milliós fizukat visznek haza. hol itt az igazság?

na jó, azt hiszem mára eldugulok. mindenkinek szép estét kívánok.
Vendég

Lina84!

Szerintem szavaljál ha a gyereket az nyugtatja meg. Dokival egyetértek hogy beszéljük meg a gyerekkel mi fog történni,de ne úgy hogy előre féljen /fájni fog/,erről inkább ne beszéljünk neki. Már csak azért se mert ha nagyobb lesz elfut.... :twisted:

Frici gyönyörű kisfiú!!!! :D

Kép
mók

Lehet kapni babakekszet, de nem véletlen, hogy 6 hónapos kortól...
Ma újra megpróbálom a sinlac pépet... Ha nem eszi meg, kap banánt és tápot.

Lina: itthon is remek iskolák vannak. Jó pár éve világhírű volt a magyar oktatás. Aztán jött ami jött és tönkre tették... M.B. nevű oktatási miniszter. De én látok jövőt az oktatásban. Visszafogja még kapni a világhírű státuszát az oktatásunk.

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Én is háton altatom Andrist, mert hason eleinte nem nagyon szeretett, háton viszont este magától elalszik. Ő elelváshoz szopizza az ujját (sajnos, nincs mit tenni), és szerintem fekve nem találja. DE mostanában többször is megébredt éjjel, lehet, hogy kipróbáom a hason altatást olyankor.

Juli egyébként mindig is hason aludt, mert a kórházban csak üvöltött-üvöltött, mire az egyik nővérke 2. nap hasra rakta, és aludt, minta pinty. Ők is azt mondták, hohy a hátaon alvás ajánlott manapság, de ez nem minden babának megy.

Mi sajna egy pár napja már megint kelünk éjszaka. Én nemtom mitől van ez. Tegnap este már kétszer keltünk :( Remélem, ez sem tart sokáig.

Tegnap házi módszerrel lemértük Andrist (apa felállt a mérlegre Andrissal a fürcsi előtt, és aztán Andris nélkül is), és számításaink szerint 7500 gramm. Valmai ilyesmit saccoltam egyébként.

Na megyek, mert alszanak, é s vára főzés, hogy aztán tudjunk du játszózni.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Milyen szép súlyban vannak itt a babák. Szinte mindenki 7 kg felett. Ehhez képest Botika még csak most fogja elérni a 6,5 kg-ot.
Még mi sem forgunk, és egyelőre hajlandóságot sem mutat rá. De mindennek eljön az ideje. :-) Csak már a jó idő jönne el!!! Mi már nagyon várjuk Pannával. Minden nap, amikor jövünk haza a bölcsiből, elmondja, hogy Anya én már úgy várom a tavaszt. Akkor megint lehet hintázni, homokozni... :-)
Már csak egy hét van hátra a bölcsiből. Jövő héten szerdán megyünk utoljára. Utána 2 napot itthon tölt Panna, és február 28-án átlépjük az óvoda kapuját. Remélem zökkenőmentes lesz a beszoktatás! Anyukám jön Debrecenből, és vigyáz Botira, amíg mi beszokunk. Már nagyon izgulok miatta. Nehezen barátkozik, és nyílik meg új emberek felé.

Reméljük holnap szebb idő lesz!!!
Judit

Kép

Kép
judit75
Budapest

Sziasztok!

Lina:érdekes lenne,ha a 2.babánkat is egy napon szülnénk... :) Amúgy én azt terveztem,hogy májusban megyek dokihoz,aztán a nyár folyamán nekilátunk a tesónak...Mi májusban vagyunk esküvőre hivatalosak,de őszintén már most aggódom,hogy az esti fürdést, cicizést ha nem mi csináljuk hogyan is lesz.Nem is tudom,hogy el mennék-e 3 napra.Én a szoptatás miatt vagyok bajban ezekkel,nem szeretném,ha miattam maradna abba a dolog.Ja,és tojd le mit mond a doki,ha Te úgy ízéled meg,nyugodtan mondd el neki a verset.Mi énekelni szoktunk.

A babák Frici,Lilla is gyönyörűek.Édes a kutyás kép nagyon!

Hason éjjel én nem mertem altatni,egy darabig nappal tettem hasra aludni,de kinyomja magát és nézelődik,és akkor nincs alvás,így marad a háton fekvés.

Lili szerencsére este 8-tól reggel 7-f8-iga alszik,és most álltunk át arra,hogy a nagy 2-3 órás alvás az "ebéd" után,13-13.30 körül van,Mindig az ebéd-szopi után van desszertnek alma,vagy őszibarack,vagy krumplis alma,meg ilyenek.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?