Új privát üzeneted érkezett!

Edit: skacok hogy vannak??? mi volt a bajuk? tök jól összefoglaltad a babkocsis szempontokat. én is kb. ez alapján választok (választottam)

Mezi: jajj de jó, h végre otthonról!!! Akkor most már minden nap hallunk Rólad remélem!

Ancsu: keményedések normálisak a 6. hónaptól kb., persze nem sűrűn. napi 2-3 simán belefér. nekem mostanában napi 4-6 alkalommal van, de ma nézett a doki és méhszáj totál zárt :D!

Zsuzsko: én csak az uccsó képen nem látom a lényeget :D! egyébként dokis sztori tényleg jó és valóban így is van! hozzá kell szokni, h állandó aggódásból áll majd az életünk :D ! jók a babakocsis találatok :wink: :lol: !! Mezi vajon látta már?

Bambi: gratula a 36. héthez és a kispasikhoz! örülök, h ránk találtál, gyere majd és mesélj!!! milyen neveket választottatok?

No csajok nálunk szinte csak jó hírek vannak!! anyósomat tegnap műtötték a gyomorrákkal és már épp kimetszeni készültek amikor még egy szövettant csináltak és kiderült, h olyan daganatos betegsége van (lymphoma), amit 95%-ban gyógyszerekkel és (sajnos) kemoval lehet gyógyítani. én pedig most jöttem a dokitól és minden rendben! babókáim szépen növögetnek, mindketten 29 hetesnek felelnek meg, lepényem állapota nem romlott. kérdésemre a doki azt mondta, h igen, akár még 8 hétig is benntarthatom őket :lol: :lol: :lol: !!! ja és befordult Eszterke is, úgyhogy most már mindketten koponyavégűek :D!!! ami nem jó hír, h a visszerem nagyon csúnya és a doki nagyon fél, nehogy betrombotizáljon, minden nap néznem kell tükörrel és tapogatnom, h nincs-e benne csomó :?

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Mezi: örülök, hogy újra otthon!!! :)

Kata
labkat
 
 


Ancsuka: most olvasom a magnéziumot. Most annyira nem vagyok képben, de gondolom pocak keményedések voltak. Nekem sima terhességnél volt 3*1az adagom. Az ikrekkel kb 17. héttől Béres Magnézium+B6-ot szedtem, ahol egy tabletta 250es. A Magne B6 lópikula hozzá képest!!! Amúgy dokim szerint ebből ha nagy gáz volt 3 lórúgásnyi tablettát is lenyomhattam. Úgy is tettem! Szerintem azért pocak keményedésre érdemes figyelni. A magnézium szokott segíteni, szóval konzultálj a dokiddal, és gondolom ő se fogja ellenezni a többletet...

Kata
labkat
 
 

 
 

Vica: orulok a jo hireknek!! Mar anyosodert is sokan aggodunk ;-(

a visszered milyen visszer? jol ertem, h. szemeremtaji? ha igen, azzal kapcs. sajnos sok tapasztalatom van! engem amiatt csaszaroztak az elozo terhessegemmel, amit azota egy nogyogyasz sem ert; es azota tobb szakember megerositette, hogy az nem szokott trombozist eredmenyezni (a labban levo melyvenak szoktak).

Mezi: Isten hozott otthon es kozottunk ujra! Orulunk, hogy minden rendben.

Ancsuka: a kemenyedesek a huszonparadik hettol teljesen normalisak (persze figyelni kell rajuk); hisz a meh "gyakorol". Amig a mehszaj zart es nem rovidult a mehnyak, addig gyakorlatilag erdektelenek (nekem az utolso hetekben komolyan fajdalmas fajasaim voltak mar, elegge gyakran is, de amig nem gyakorodnak es nem tartanak 30 mp-nel tovabb, nem szamitanak; meg a dokim szerint zart mehszajjal es hosszu mehnyakkal tutti hetekig nem lehet gond, ezek csak termeszetes edzesek.

zsuzsko, ez nagyon vicces, hogy a mountain buggy kep oldalan Mezi jon fel.... Itt egy link, ahol megnezheted, milyen ujonnan: http://www.o-baby.de/agr/Mountain-Buggy ... 220_3.html
de persze ujonnan az ara is mercis. a willhaben.at-on mindig vagy egy csomo (sokszor nem a melykocsis kepet teszik fel).
zsebibabak
 
 


Zsebibabák: igen, szeméremtáji. nekem is azt mondta a doki, h általában nem jellemző, de előfordulhat, h betrombotizál. ezért érdemes lenne konzultálni érsebésszel, h ő mit mond. nekem volt az előző terhességnél is csak nem ennyire vészes, a mostani kb. gyerekökölnyi már. akkor is engedett normálisan szülni és most sem mondta, h nem lehet!

Mg: hááát csajok én nem szedek mg-ot, illetve csak nagyon ritkán ami azt jelenti, h két naponta kettő. magnerot a neve és állítólag ebből hasznosul a legjobban. nekem senki nem mondta, h szedjek többet csak az elején amikor volt egy kis barnázás.

Szivvi: az orvosodról még nem is hallottam :shock: :) , pedig azt hittem, h amikor Bálint született akkor az összes dokit megismertem. nővel csak eggyel találkoztam, mondjuk az ő nevére viszont nem emlékszem csak azt tudom, h főorvos. két hetet sztem én is kibírnák, de hónapokat nem ... remélem nem is kell :D!!!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Láttam már tegnap a hozzászólásokat,így a babakocsis képek között a sajátomat is, sőt válaszoltam is, de elszállt és nem volt erőm újra próbálkozni.

Keményedések: szerintem ikreknél nehezebb is megkülönböztetni a keményedéseket attól, amikor mindkét bébi egyszerre befeszít. Amíg nem olyan gyakoriak és egy kis pihenés után elmúlnak addig nincs gond. Én azóta szedek csak magnéziumot, amióta kijöttem a kórházból, előtte az eleviten kívül nem szedtem semmit se.

Ancsuka: mit mondott az orvos a méhed felső részén érzett fájdalomra?

Vica: velünk tényleg minden pár napos különbséggel történt eddig és most téged is megijesztettek. Nekem a méhszájam rövidült le, neked a méhlepényed nem az igazi már. A sorsunk valahogy mindig hasonló úton jár... Remélem mindketten bírjuk még pár hétig. Mik a babák legújabb uh adatai? Ha ráérsz írd meg, addig én is megkeresem a hétfőit és majd megírom. Anyósodnak kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánok.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Zsóf! Tök jó volt, hogy személyesen is találkoztunk. Ezúton jelentem, hogy tegnap kiürült a 201-es szoba. Anita végre megszült.Bianka 2440 g és 46 cm. 1 óra alatt megvolt, a Zétánál szült és a Marika néni volt a szülésznő.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!

Meziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Tök véletlenül néztem be ide, gondoltam hátha már otthon vagy...
De jóóó hírek! És szuper, hogy végre otthon vagy! :wink: :wink: :wink: 6 hét meg simán menni fog 8) 8) 8)
Én is nagyon örülök, hogy személyesen is taliztunk! :lol: :lol: :lol:

Az is szuper, hogy Anita megszült! De jó! Nem is lett olyan extra pici a babája! :D Nameg 1 óra...pedig nagyon félt...Ja és a Zéta is tök szupi doki! Mindig attól félt, hogy a L.A.-hoz ne kerüljön...de megúszta :lol: Nagyon jó hírek! Én legközelebb 26-án megyek uh-ra, úgyhogy addigra Anita már otthon lesz...

Köszönöm, hogy írtál! Továbbra is szurkolok Nektek, de bizti nem lesz semmi gond már! :wink:

Puszi: Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Sziasztok!
Ma vtam dokinál,meglepődve tapasztaltuk,h harántba mentek át a kisbabáim:( Eddig alsó bab szépen be volt fordulva,készültünk a természetes szülésre...Most csak reménykedni tudok,h visszafordulnak,tudom hogy azt mondják ilyen későn már nem valószínű,de ezt a "produkciót" is ezen a héten vitték véghez,tehát innen is nézhetjük a dolgot. Ez biztos,mivel alig 1 hete még a szokott módon feküdtek,a nagy hullámzás a hasamban 1-2 napja történt:( Volt vki így? Ráadásul nem is ellentétesen fekszenek,hanem mind2jük buksija egy irányba néz... Persze a lényeg,h egyébként mminden rendben,de egy kicsit elkeseredtem.

Wicca, köszi! Igen, a nevük már megvan: A baba Levente, B baba Zsombor. Nem akartunk nagyon hasonló neveket,a Zsomborhoz én ragaszkodtam,a Levente pedig anyum szívét hódította meg:)
Nekem a Mg-ot már nem kell szednem és améhszájam még mindig zárt. Hátha van még remény és idő a befordulásra:)))

Jó éjt miknek!
bambi9
Budapest VIII. kerület
 
 


Kemenyedes - FONTOS!! amit elfelejtettem irni - az az IVAS!! amikor nekem parszor bedurvult a kemenyedes-ugy (egyszer voltam csak az utolso idoben 300 km-re a dokimtol, mondanom sem kell, akkor kezdett rohamos es rendszeres kemenyedesbe a hasam...). felhivtam egy korhazat, azt mondtak, menjek be, bekotnek egy infuziot - errol eszembe jutott, hogy a dokim is a rengeteg ivast "irta elo", mikor egy nagyon nagy stressz ert, es feltem, hogy attol beindul a szules. Ugyhogy a pihenesre raontottem par poharkaval, es attol le is allt. Kesobb is volt ilyen. Ugyhogy ha tul rendszeresen kemenyednetek, a pihenesen kivul IGYATOK! De mondom, a huszonparadik hettol mar termeszetes a par kemenyedes.

Bambi, nekem a Bogika (most itt qkurekol az olemben, mar nagyon szeretnek aludni!) az utolso hetekben folyamatosan forgott, de olyan szinten, hogy egy heten 3-szor vegzett UH mindegyiken mas-mas fekvesben volt... Es nem lettek kis babak, tehat nem sok helyuk volt, raadasul o volt az, aki sokkal kevesebbet mozgott (sokszor mar majdnem rohantam az ugyeletre, hogy nezzek mar meg, el-e meg a B baba; aztan hozzaszoktam, hogy o szinte alig jelentkezik). FOgalmam sincs, hogy csinalta es mikor (semmit sem ereztem ebbol), vagy hogy volt ra helye, de papirjaim vannak rola! :? Szerintem a vegen nekem is harantban voltak, bar sajnos nem kerdeztem ra, es mivel csaszi volt, oket nem erdekelte ;-(
zsebibabak
 
 


Bambi: mindkét nevetek nagyon tetszik!!! én annyira csodálkozom, h még mindig meg tudnak fordulni! Szerdán én is örültem amikor mondta a doki, h mindkét baba koponyavégű, erre tegnap már megint medencevégű volt Eszterke. pedig már beleéltem magam a természetes szülésbe, hát ez egy napig tartott ... úgy látszik a legvégén dől el hogyan szülünk :lol: :lol: :lol: !

Mezi: hiányoztál a csapatból, örülök hogy itt vagy :D!!! szerdán doki 78 milisnek mérte a kobakjukat, tegnap már csak 72 és 73 mm-esek voltak. pedig a kórházban hiperszuper gép van :D! azt mondta mindkettő 1200 gramm körüli. a combcsontot Boginál 4x mérte, mert mindig kicsi lett a mérése. anyósnál volt tegnap férjem, jól meg is nevetteték, szegény alig bírta az L alakban felvágott hasával :D, de legalább jobban van!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Zsebibabák: nekem is Bogi akit alig érzek mozogni, én is mindig azon gondolkodom, h menjek-e a kórházba ... de aztán mindig ad életjelet :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Nem tudom, ti szoktatok-e magzatmozgást számolni? Én a kórházban rászoktam a magzatmozgás számolásra, napi kétszer. Szerintem nagyon megnyugtató.

Vica: örülök, hogy anyósod túl van a műtéten. Írom az én bébikéim ultrahang adatait.

Mindkét baba koponyavégű fekvésű (a lány mindig is az volt, a fiú is december 30. óta koponyás, de a lány az A baba, így valószínű simán szülünk, megdumáltam velük)

BPD:69,8 /69 mm
FOD: 879/92 mm
AC: 237/255 mm
FL: 52/52,7 mm
Súly: 1141 / 1298 g

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Ti beoltattátok magatokat az influenza ellen? Amikor a dokim hazaengedett a kórházból, elfelejtettem megkérdezni,mi a véleménye? Lehet felhívom, nem szeretném, hogy egy esetleges láz miatt induljon be a szülés... De ma megyek a védőnömöz, őt is kikérdezem.

Vica: hogy álltok a kicsiknek való cuccokkal? Kinéztetek már mindent?
Amíg kórházban voltam kaptam még használt babarucikat, azokat tegnap kimostam, ma vasalni kellene. Így ruhát csak annyit veszek, amiben hazahozzuk őket, mert rengeteg ruhánk van. :D
A textilpelenkákat kell megvennünk és a kiságyba való cuccokat. A többi szerencsére megvan,de nem is bánom. Főleg úgy, hogy bent volt a pakliban, hogy végig bent kell maradnom a kórházban.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi: mi még semmit nem vettünk. össz-vissz két kifogót, ja meg egy kiságyat. rucik még sehol. abból mekkora méretet kaptatok? Edit írta, h eleinte 44-50-es ruci elég. bár nekünk egy csomó minden van Bálintról :D! anno úgy vásároltam neki ruhákat, h ha a következő lány lez akkor neki is jók legyenek a rucik, így elég sok fehér van közte. én nem számolom a magzatmozgást. nem is tudnám hogyan csináljam két gyereknél?! általában nincsenek egyszerre ébren és ahogy azt Zsebibabáknak írtam, Bogi nem is az a nagyon aktív kisbaba. na megkeresem a tegnapi leletem és leírom én is:


BPD 73/72
AC: 238/228
FL: 55/56
Fekvés: Kpf/Mvf
b.s. 1200 gr mindkettőnél
jó szívműködések
placenta mellső falon II-III.st.
"A"+"B" norm. flow.


És most milyen sűrűn jársz majd dokihoz?

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Influ elleni oltást nekem kimondottan javasolta a doki! azt mondta tavaly is mindenkinek ajánlotta és nem volt szövődmény egy kismamánál sem!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Zsebibabák,köszi a bíztatást! Én sem értem néha,hogy tudtak megfordulni,de ez van. Akkor neked nem a fekvésük miatt lett császár?
Nekem a dokim nagyon ragaszkodna a normál szüléshez,de persze a harántfekvés abszolút kizárja. Azt mondta az is elég lenne ha "A" baba befordulna,ahogy eddig is volt.De kevés esélyt adnak neki:(((
A homeós dolgokról van tapasztalatok? Állítólag van rendellenes fekvésre is egy bogyó,hát kíváncsi lennék rá...
Wicca: Sztem is minden az utolsó pillanatban dől el. A Bogi egyébként a párom egyik kedvenc lányneve! Dehát ugye nálunk nincs szó lányokról:)
Tényleg,ki hogy áll a nevekkel? Bocsi,biztos már írtátok...csak hát én még itt frissen...
Az én babócáim az UH alapján 2900 grammosak!!! :roll: Szóval jó nagyok,ha bent maradnak még 2 hétig akkor hatalmasak lesznek.
A magzatmozgásokat én sem számolom.Pláne most,h így forognak,tényleg elbizonytalanodtam kit is érzek éppen. Csak néha tudom biztosra.
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1295607280.7529.jpg[/img]
[/img]
bambi9
Budapest VIII. kerület
 
 


Bambi, én is új vagyok :) üdv itt! A nevünk u.az lesz :) Levente lesz nekünk is a kisfiú :)

Vica, örülök a jó híreknek. Anyósoddal kapcsolatban, apukámnak vastagbéldaganata volt már 11éve, teljesen tünetmentes, de ő nagy mértékben szedett Culevitet és Avemart mind kettő rákos betegségekre van, csak ajánlottam nézzetek utána akár dokit is meglehet kérdezni, rendesen gyógyszertárban lehet kapni.

Kata, köszi az infot, utána is néztem a betegtájékoztatóban melyikben mennyi magnézium van.

Zsebibabák, köszi neked is az infót és a megnyugtatást. A méhszájam zárt a méhnyak is teljesen rendben van. Az ivást köszi, néha elfelejtem, de azért figyelek rá :)


Mezi, őszinte leszek nem kérdeztem :oops: a védőnőnek mondtam azt mondta rá, hogy a hasizom lehet. Mondta, hogy a méhtartó szalag az lent van oldlat az biztos nem lehet. Hozzáteszem azóta sem éreztem, szerintem függ attól mennyit pihizek.
nagyon szépek az adatok!

oltás, én tavaly felvettem mind a két félét sima influenza meg a H1N1-et is, idén egyiket sem és nem is akarom.
Orvos ismerősök vannak vagyis kutatók és ők nem javasolták. Azt is hallottam aki tavaly megkapta az "idén is védett" hogy ez igaz-e nem tudom. Viszont már egy orvostól tudom, a terhesség elején kell vigyázni különböző gyógyszerek szedésével a vége felé u.azt lehet szedni és adni mint amikor nincs terhesség. Szüleim felvették, Vivi idén nem kapta meg, én nem megyek sehova, férjemnek szintén kicsi az esélye hogy beteg lesz. Így én most tuti nem adatom be, annál is inkább ha most adatja be valaki az már késő mert az influenza elkezdődött mire hat szinte vége a járványos időszaknak. Ezt tavaly mondták nekem, így én fel is vettem időben.
persze nagyon megoszlik a vélemény, én tavaly szembesültem is az egyik kismamával akivel a TV is foglalkozott, csak a TV azt nem mondta be, hogy a kismama azért kerüld oda ahova került mert nem vette be az előírd gyógyszereket az elejétől kezdve ..... így no komment

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Vica: nincs nagy különbség a gyerkőceink között sem az adatok alapján. :D
A magzatmozgásokat összességében kell számolni a két bébire együtt. A kórházban muszáj volt, itthon pedig megnyugtat.
1,5 hónap után ma voltam védőnőnél, hozzá legközelebb február 9-én megyek. A dokim pedig február 3-ra adott időpontot, akkor már 30 hetes leszek. :D Utána aktuális lesz majd egy ultrahang is és egy vérvétel.
56-68-as méretig kaptam ruhákat, elég sok uniszex, így bármelyik bébire rá tudom adni. A csomagban találtam 1-2 50-est is. Majd meglátjuk, hogy mekkorák lesznek, úgy veszünk nekik mini ruhákat...

Szóbahoztam a védőnőnek az oltás témát, kiderült, hogy ő se oltás párti és nem tudni hogy reagál rá a szervezetem, pl: ha belázasodnék tőle, nem biztos, hogy jól járnánk. Több értelme lenne. ha a családot oltatnánk be, hisz nagyobb az esély,hogy ők hozzák haza...

Nálunk a nevek:Réka, Ákos

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!
Miniruci ötletek (többnyire nagyok ám az 56osak :?, de hamar kinövik a minirucikat így nem érdemes drágán venni :wink: ):
http://manocsomag.hu/
és angol turikban nagyon jókat lehet kifogni, pl. a Háda kft.-nél http://www.hadakft.hu/
(én utóbbinál szereztem be anno :wink: )

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


A Háda Kft-s ruhákat ismerem, már vettem is 1-2- t ott a kicsiknek.

A manócsomag is nagyon jó dolog, az egyik ismerősöm most veszi igénybe,majd megkérdezem tőle, milyen tapasztalatai vannak.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!

Vica!
Juhéj!!! Micsod hírek!!!Nagyon örülök nektek!
Anyósnak meg hajrá! Kemora fel! Hidd el 100szor jobban járt,mint egy gyomor-műtétettel!!!
Fiaim jól vannak,köszi kérdésed! (hű már túl jól is- hiányzik nekik az ovi)Mindháromnak torokgyuszi 39fokos lázzal,megspékelve egy kis arcüreg-gyuladással és kötőhártyával. Kihagytunk alvás-ügyileg 5 éjszakát :shock: (nagy buli volt közben dolgozni :wink: ) ,de túl vagyunk rajta. Most próbáljuk kipihenni magunkat.
Közben bedurrant 2fogam. :evil: :cry: Egyiktől már megszabadított a doki,a másikkal hétfőn megyek.

Bambi!
Üdv itt! Gratula a picikhez és drukkolok a sima szüléshez!

Oltás: mi a homeopátiában hiszünk!!! Influenzára és H1N1-re is van bogyó! Azt nem tudom,hogy itthon kereskedelmi forgalomban van-e már. Mi a dokinéninktől kaptuk tavaly (Belgiumból hozatta be) és idén is azt kapják a fiúk.
Terhesen (se) oltattam be magam.Inkább szigorú karantén volt. Csak a legszükségesebb helyre mentünk és nem fogadtunk vendégeket járvány idején.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Kedves ikres anyukák!

Nagyon el vagyok keseredve, mivel a 12. hetes, uh, adatok nagyon rosszul sikerültek, ezért a klinikán a terhesség befejezését javasolták.

1,Január 07 (13 hét)
A BABA CRL:75MM
B BABA CRL:53MM

Különbség: 22mm

Vélemény B magzat a jo, uterusfalhoz rögzítetten helyezkedik el.
T- jel látható
Discordantia, TTTS

Sírva jöttem haza, de elhatároztam, hogy nyugodt szívvel tudjak dönteni, elmegyek más helyre is, uh-rá.

Innentől kezdve még jobban kiborultam.

2, január 10 (13 hét)
A baba crl: 67mm
B baba crl:64mm

Különbség: 3mm

3, január 10 (13 hét)
A baba crl:78mm
B baba crl: 65mm

Különbség: 13mm

4, január 13 (14 hét)

A baba crl: 77mm
B baba crl: 67mm

Különbség 10mm

5, január 17 (15 hét)

A baba crl: 88mm
B baba crl: 77mm

Különbség 11mm



Tudom, hogy nem lehet kétszer ugyanannyit mérni, de az aggaszt, hogy csak az első mérésnél javasolták a terhesség megszakítást, a többi helyen azt mondták, hogy kialakulhat a TTTS szindróma, mivel már van különbség a gyerekek között.


TTTS szindróma. Iker-iker szindróma, a B baba meghalna, és ezért az A baba is meghala.
Egy burok, elválasztó burokkal, egy lepény, vagy összenőtt lepény.

Ezt sem érte az egyik helyen egypetéjűeknek a másik helyen kétpetéjűeknek mondják őket.

Legutóbbi mérésnél az A baba fiú, a B baba nem megítélhető, ugyanis egy hét méretkülönbséggel rendelkeznek.


Kérlek benneteket, hogy ha van valakinek ezzel a problémával információja, tapasztalata írjátok meg nekem.

Csütörtökre választ kell adnom a genetikai tanácsadóban, hogy vállaljuk vagy megszakítjuk a terhességet.

Előre is köszönöm.
balazsne
Ömböly
 
 


Mezi, és a többiek akik tudják mi ez a manócsomag.
Nem teljesen értem, oké megigénylem, de honnan tudjam mikor szülök? Mert a kiírt időpontban ha születnek szinte nem fog kelleni a manócsomag, így nem egészen értem ennek a menetét. Mikor írjak nekik? Van ott várható hazaengedési idő stb. Vagy akkor ezt a férjem megigényli mikor bemegyünk a kórházba? Mezi kérdezd már meg légyszi ezt is az ismerősödtől, hogy hogyan is van ez?

Edit, örülök, hogy a gyerekek jobban vannak :) A fogfájás nem egyszerű, de hétfőn túl leszel rajta.
Influenzára tudom a bogyót vagyis itthon is lehet kapni, de a H1N1-re nem tudtam az is megelőző? vagy mi az? ez nagyon érdekelne

Balazsne, sajnos vagyis inkább magam részéről szerencsére én ebben nem tudok neked semmit írni. Nekem totál egyformán fejlődnek és fejlődtek is és remélem ez így is marad még a súlyuk is egy sima egy babás terhességi súlyhoz is nagyon jó. A döntésed-döntésetek biztos jó lesz. Sem jót sem rosszat nem akarok írni, mert magam sem tudom mit csinálnék. Én nagyon féltem az elején ettől a terhességtől, több okból kifolyólag, de minden simán ment eddig és remélem ilyen is marad. Ezt tudom neked is kívánni, hogy a kezdeti nehézség után (igaz a mi esetünket össze sem lehet hasonlítani, nekem a fejemmel volt a baj) két álomszép és főleg EGÉSZSÉGES gyerekeid legyenek.

Zsuzsko, örülök, hogy ilyen remek dokinőt találtál és főleg, hogy ilyen jó híreket mondott.

Velem minden rendben. Az elveimet totál feladva szinte már mindenünk megvan. Utazóágyat megvettük, majd tegnap hoztunk még 3db-ot
:lol: azt majd elakarom adni, teljesen újak de hibásak, amit apukám és a férjem teljesen meg tudnak csinálni, a kinyitó része az ami rossz, a miénknek már kész és úgy működik ahogy kell. Szintén tegnap vettük meg a járókát, szerintem itthon olyat nem is lehet venni, kinyitható az ajtaja jó nagy és pici pénz volt mert az is hibás, de az ezer mesterek szintén megtudják csinálni, így az is megvan. Az egyik hordozót is megvettük már igaz használt, de 40-40EFT-ot nem tudunk most kiadni 1-1hordozóra. Maxi Cosi vettünk és a másik babócának is az lesz, de még keresem a megfelelőt jó áron. A babakocsit a férjem ma hozza haza, használtan vettük ráadásul több mint 200km-re, de kettőt kaptam szintén elég olcsón, még nem láttam mert nem ért vele haza, de azt mondta nagyon jó, igaz fénykép az volt. Az egyik ágyunk meg is volt az Vivi kiságya 140*70-es még a kókuszmatrac is megvan hozzá, a férjem hozza a másik ágyat unokatesómtól szintén ők is 200km-re laknak, de szerencsére minden "egy" irányba van, így minden összeszed és jön haza, vagyis jönnek mert anyukám elment vele. Amit kapunk ágyat az egy kombi ágy, igaz fehér, de legalább nem kell venni, csak egy kókuszmatracot bele.
Szóval én aki nem akartam semmit megvenni, ahhoz képest..... :lol: Őszinte leszek minden félelmem elmúlt, semmi rosszra nem gondolok, hogy baj lesz, a genetikus szerint minden rendben, a súlyunk nagyon jó, szépen fejlődnek, remélem így is marad :) így kell maradni időre, jó súllyal egészséges babócák, ezt kívánom másnak is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsuka 2011.01.24 08:21-kor.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


zsuzsko, én most néztem pont 2hét van köztünk :)

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Balazsne,
en nem ertem az egeszet. Ezek a meresek idoben egymas utan voltak, kulonbozo dokiknal? Mert akkor a trend szuper: egyre kisebb a kulonbseg koztuk!!! Az elso eredmeny volt legkorabban, az a legvackabb, utana mar meg sem fordult a dokik eszeben, hogy meg kene szakitani - akkor miert fontolgatod meg most? Szegeny kis manoid odabennt... igy is kemenyen kell dolgozniuk azert, hogy ugyesen nojenek, legalabb attol ne kelljen rettegniuk, hogy a mami valamit felreert es o fontolgatja a kicsi eletukre torest... :| (ezt persze nem irom komolyan, tudom, hogy nem tenned). Vagy nem jol ertjuk az adatokat?

En szemelyes tapasztalatot (szerencsere) nem sokat tudok irni, bar nekem is volt koztuk kulonbseg vegig, de nem tul nagy ( amugy szerintem az utso adataid alapjan a Tieid kozt sem tul nagy). Bar ezeknek a mereseknek a megbizhatosagat kicst ketsegbevonja nekem az, hogy vegig az A babat mondtak nekem kisebbnek, es mikor megszulettek, a B baba volt 10%-kal kisebb... NEm lehet, hogy egyszeruen csak a meresek pontossagi hatara kisebb annal, semhogy merget lehessen venni a kulonbsegekre?

De fokent azt javasolnam, hogy pont ezen a forumon (vagy a 2010-es ikresen olvastam?) olvass vissza. Mar nem emlekszem ki, de az egyik lanynak 3 orat adtak, hogy eldontsek, marad-e a terhesseg, ok javasoltak elvenni - ott talan iszonyu pici volt az egyik baba? Elete legnehezebb dotnese volt - de most itt rohangal korulotte egeszsegesen a "pici". Nekem nagyon meghato tortenet volt, es nagyon boldog vagyok mindig, mikor a kismama a babaival osszefogva vallalja a kihivasokat (mint ahogy Zsuzsko hihetetlen szeretettel osszefogott a babaival - meg is van az eredmenye szerintem...); es aztan gyoznek i s- hiszek benne, hogy ez nagyon sokat segit!!

Nalatok is biztos minden rendben lesz, ha bizol bennuk es vigyazol rajuk (en, de ez mar nagyon maganvelemeny es nem orvosi - pihennek, de ugyanakkor biztonsagos tornagyakorlatokat folyamatosan csinalnek, hogy a verkeringes minel jobb legyen a lepenyben; meg probalnek nagyon egeszsegesen taplalkozni)!!

Sok erot es kitartast; es Ti is megelitek hamarosan, milyen aldas es csoda a ket baba... (most gyonyorkodtunk ferjemmel a ket kis alvo bogarban vagy fel orat...). Az ejszakazas kinjai is megedesulnek, mert ertuk van!

Mindenesetre irjal majd, mi lett veletek - nagyon izgulunk!
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
Kihagytam a hétvégét,mert beszereztünk még 1-2 dolgot a fiúknak,de olvastam mik történtek.
Zsuzsko és Balazsne: őszintén mondom,h a hozzáállásotok sokat segít,sőt talán az a legfontosabb és én azt gondolom,erre csak felnézni lehet. Amikor én megtudtam,h ikreket várok,teljesen bepánikoltam,h hogy fog alakulni a terhesség,mmindenhonnan sak a negatívumokat kaptam és hogy milyen problémák merülhetnek fel...Szerencsére nálunk minden a legnagyobb rendben ment,már nagyon a finisben vagyunk és bár nem gondolom,hogy a pozitív hozzáállás miatt lett így,de ha az nincs,biztos begolyózók. Magam mögött hagytam a sok ijesztgetést és én is elfogadtam,h biztos nem véletlen,h 2 kis élet választott minket. Persze ehhez tényleg meg is kell találni azt a dokit,akiben úgy érzed megbízhattok és fölösleges riadalmat nemkelt bennetek. Az enyém szerencsére ilyen. Írjatok,h mi van veletek!

Ancsuka, Edit
Köszi az üdvözletet,még mindig bízom a természetes szülés lehetőségében,bár már talán készülődöm a császárra is lelkileg...Szerdán megyek nst-re,ami mindig olyan problémás,mivel Leventémet nehéz megtalálni (takarásban van) és pont ezért néha én sem tudom,hogy is helyezkedik. Jó lenne felküldenének UH-ra. Az biztos,h még mindig helyezkednek,de ezt a harántfekvést elfelejthetnék:) Persze ha ők így akarják :shock:
bambi9
Budapest VIII. kerület
 
 


Kedves ikres anyukák!

Köszönöm szépen mindenkinek a bíztató szavakat.

Ahhoz képest, hogy a gyerekek, 7 és 4 mm-ről indultak, mind a kettő arányosan fejlődik, (legalábbis szerintem). Viszont az is igaz, hogy már akkor nagyon megijedtem a méretkülönbségtől, rá is kérdeztem, de akkor az orvos azt mondta teljesen belefér.

6.hét 2010.11.16

Lelet: az uterus üregében 6 hetes petezsák, embrió még nem látható

7.hét 2010.11.26
Lelet: az uterusban 32x15mm-es petezsák, 7mm-es élő embrió, és egy 4mm-es élő embrió ábr. Szikhólyagok 4mm és 3mm-es.

Vél: monocoriális monoamniális gemini.


1. vélemény

A T-jel állítólag azt jelenti, hogy egy lepény egy burok,de elválasztó burokkal, ezért egypetéjűek a gyerekek. Viszont emiatt nagyobb a valószínűsége, hogy valami nincs rendben, és ezt mutatják a méret különbségek is.


2. vélemény

Elválasztó burok ez azt is jelentheti, hogy kétpetéjűek a gyerekek, ezért más adottságokkal rendelkeznek.

3. vélemény

Kétpetéjűek a gyerekek, de a méhlepény összenőtt, és a kisebb foganhatott később.


4. vélemény

Az ikrek között akár 1 kg is lehet a különbség.


DE A LEGJOBBAN ATTÓL FÉLEK, HOGY A B BABÁNK, NEM TUD RENDESEN FEJLŐDNI, ÉS EZÉRT VALAMILYEN FOGYATÉKOSSÉGGAL JÖN A VILÁGRA.

És higgyétek el ez nem szülői önzőség, de van a környezetemben ilyen gyerek és ez nem jó a gyereknek sem.

Kérlek be neteket kedve anyukák, hogy írjátok meg nekem a véleményeteket, ( legyen az akár rossz is).

Ja, még annyit, hogy genetikailag örökölhettem az ikerszülést.
A nagypapámnak volt iker testvére, lány.
Az anyukámnak is vannak ikrei, két lány kétpetéjűek.
Az anyukám húgának is vannak ikrei egy fiú és egy lány.

Tehát mindenkinél kétpetéjűek.

Én is csak ebbe kapaszkodom, és bízom benne, hogy a gyerekek kétpetéjűek, és különböző genetikával, adottságokkal rendelkeznek.
balazsne
Ömböly
 
 


Balazsne,
Ahogy kérted mindenki véleményét, így nekem is van.....
Nem tudom hol laksz, és kinél voltál dokinál, mert ahogy olvasom az első rossz eredmény után elmentél több dokihoz is. Hogy mennyihez az számomra nem derült ki, hogy az az adat mind-mind más dokitól ered?
Mennyi ideig tartott az uh, hogy ezt az adatot megkapták, hogy miért kérdem?
Én egy genetikushoz járok magán centrumban 20EFT-ot fizetek az uh-kért már voltam 3*. Az első 12.héten volt. Majd a második a 18.héten és most voltam nála nem régen 22.héten. Nekem ő totál megnyugtató és maximálisan megbízom a szavában és ettől is lettem ilyen optimista. Első alkalommal több mint 1,5órát voltam bent nála, kicsit több mint egy óra hossza volt az UH, tetőtől talpig mindent megnézett a babákon, és ki merte jelenten, semmi elváltozást nem lát, a babákat egészségeseknek látja, megfelelő mérettel, sőt egy héttel idősebbnek is mondta őket.
Voltam a klinikán is 12.heti kötelező uh ami 5percnél nem volt több és u.ez az idő jellemző a 20.heti genetikára is, számomra egyértelmű, hogy amit a genetikus prof mond az 100*megbízhatóbb mint amit a klinikai uh doki. Hozzáteszem a klinikai uh-s doki is csak jót mond.
Az dokim az uh-t aki mindig nézi egy genetikus Professzor habil Genetikai intézet vezető professzora.

Magyarul én mindenképp felkeresnék magán úton egy ilyen profot, de genetikust nem sima uh dokit, mert a genetikus teljesen mást néz és máshogy mint a többi doki. Ha gondolod nagyon szívesen összehozlak vele, kérek neked időpontot, mert engem már "ismernek". Viszont ez fizetős és ha nem itt laktok a környéken akkor még benzin is. priviben leírok részletesebben mindent ha gondolod, mikor van a magánja stb.

Szegeden lakunk, ez nem titok. Itt több klinika van, klinikai központok, de ezt azt hiszem nagyon sokan tudják.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Sziasztok!

Üdv. az újonnan érkezőknek, bár már lassan én számítok újnak mert nincs időm a géphez ülni, az anyaság ára :D , de bőven megéri :lol: :lol: :lol:

Wicca és Mezi nagyon sajnálom amiken keresztülmentetek, bízom benne, hogy sokáig kihúzzátok még. Amikor én kórházban voltam, akkor több olyan lány is volt, akinek elöregedett a méhlepénye, ők infúziót kaptak, és simán még több hétig kihúzták.

Egyébként a 33. hétig nekem is fejvégű volt mind a két baba, utána fordult Réka harántba.

Zsuzskó örülök, hogy már jobb híreket is kapsz, rátok fér.

Zsebibabák remélem megoldódott az evési problémátok. Nekem kb. 12 cm-es a vágásom. Még mindig érzéketlen a vágásnál, de különösebben semmi problémám nincsen vele. Hát téged jól felszabdaltak.

Magunkról: Rékát 16 nap kórházi lét után hazahozhattuk január 12-én. Ma már gyönyörűen eszünk, bár egy kicsit hasfájósak vagyunk, de az Espumisan cseppek egyenlőre beváltak.
Barnabás széklet hiányban szenved - mi meg vele-. Hallottunk már Infacolról, köménymagos és narancsos teáról, hőmérőről és szélcsőről.. van valakinek még ötlete???

Már olyan régóta le akartam írni a kövekezőket, remélem senki nem gondolja úgy, hogy rátok akarom hozni a frászt stb. Én végig úgy próbáltam gondolkodni a terhesség alatt, hogy mivel ikerterhes vagyok, nagyobb a koraszülés esélye stb. , így nagy esély van arra, hogy esetleg nem jöhetek majd együtt haza a gyerekekkel. Hárman szültünk két nap alatt ikreket a kórházban. Egyikünk a 35. hétre, neki mind a két fia lélegeztető gépre került, majd másnap az egyik inkubátorba, a másik fiúcska viszont már rendben volt. Én a 36. hétre szültem, nekünk ügye Réka került vissza az intenzívre emésztési problémák miatt, egy lány szintén fiú-lány párost a 37. hétre szült, ott Jázmin csak két kiló volt, de a fiúcska több mint három. Jázmin is hízlaldára került.
Szóval ez csak pár eset, viszonylag szép terhességi héttel, de mégis némi problémával.
Bár hiába osztom most az észt, hülyére bőgtem magam amikor Réka négy nap után visszakerült az intenzívre. Az első ijedelem után viszont már nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy "csak" ennyi problémánk van, ma meg már nem is emlékszünk rá, hogy nem egyszerre hoztuk haza a két tündéri babánkat.

Mellékelek pár fotót a manókról.

Kép Ágyacskámban
Kép Doktor nénitől jövett - Barnabás
Kép Doktor nénitől jövett - Réka
Kép cabriónkban
Kép Rékánk már itthon

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
ani83
Nagykáta
 
 


Zsebibabák képek??? Olyan kíváncsi vagyok a lányaidra.

Mekkorák már?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
ani83
Nagykáta
 
 


Sziasztok!

Tegnap a barátnőm, felhívott, és azt mondta van egy egypetéjű lány ismerőse és ő köztük is rengeteg volt az eltérés. Úgyhogy megkértem, hogy kérdezzen pontosan utána az adatoknak.
Ezt meg is tette, igaz 1981-es adatok, de eldöntöttem, ebből fogok erőt meríteni.

A baba: 2890g és 49 cm
B baba: 3450g és 54 cm
balazsne
Ömböly
 
 


Balazsne:én biztos elmennék Hajdú Krisztinához! a méretbeli eltérés még nem jelent mindent! bizony ezen a fórumon írt anno Ancsi! nem értem a doki miért "kardoskodik" a megszakítás mellett?! van valami más is? arról, h egy vagy kétpetéjűek, már itt a fórumon mi is "vitáztunk". én úgy tudom, h nem lehet megállapítani egyértelműen méhen belül az egypetéjűséget!

Zsuzsko: én is Hajdú Júliánál voltam szívUH-on. nekem mondjuk semmit nem magyarázott, de a végén amikor azt mondta, h : "engem, mint gyermekkardiológust nem hoz lázba a hiperchogen papillaris izom", akkor azért megnyugodtam :D!!! örülök, h Ő mindent rendben talált! nekem mondták, h ha Ő nem talál semmit, akkor nincs is semmi baj!

Ani: pont most jutottál eszembe, mi lehet Veletek? Gyönyörűek a maókáid és örülök, h végre otthon van Réka is! annyira édes, ahogy szundikál, zabálni való!!! és egyébként hogy vagy? hogy bírod a mindennapokat? van segítséged? mi az Infacolt használtuk, de csak fele adagot és azt is csak minden 2. étkezés után! mert olyan mint a koffein, nagy mértékben (a védőnő szerint) visszaüthet! abbahagytam a laktoherb ivását is (és áttértem az alkoholmentes sörre ;)), nálunk az volt a megoldás később!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Ancsu: hát Ti nagyon ügyesen vásároltatok!!! még jó apáék ilyen kis ezermesterek!!!! rakhatnál képeket, h miket vettetek!

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Sziasztok kedves kismamák!
Ismét én jelentkezek a feleségem nevében, mert sajnos szombaton reggel ismét be kellett vinni a kórházba. Szerencsére nem volt súlyos a dolog és mindannyian jól vannak.
Csomós vérzése volt reggel, majd kisebb ilyedtség és valamivel hosszabb kórházi út után ismét infúziót kapott, majd gyógyszereket és megállapította a doki, hogy egy ujjnyira nyitva van.
Most aztán szigorú fekvésre és dögunalomra lett ítéltetve az én Drágám. De hát nem csak a saját egészsége, hanem a babáké is tőle függ.
Vigasztalva legyen, hogy a 8-as kórterembe került, ahol legalább négyen vannak. Úgyhogy az a dögunalom, talán mégsem lesz olyan veszélyes :)
Valószínű, hogy már csak hármasban jöhetnek csak haza, úgyhogy mindkettőnkre ráfér a "Fel a fejjel" közhely.
További jó egészséget kívánok valamennyiőtöknek.
Üdv: Zoli

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Nyíregyházi genetikus vélemény:

Szív ultrahang, szív frekvencia mérés adatai.

„A” DV: norm. A hullám. Tricusp. Flow.norm. FHR: 147/ min.
„B” DV: norm. A hullám. Tricusp. flow.norm. FHR: 153 /min
Nagy valószínűséggel kromoszóma rendellenesség nincs.

Azt mondta a kicsié még jobb.

Tudja valaki mennyibe kerül az integrált tesz II ?
14-16. héten javasolják.
Kedden betöltöttem a 16. hetet.

Ma voltam vérvételen, remélem jó lesz az eredmény, habár az AFP biztos magas lesz.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!!!!
balazsne
Ömböly
 
 


Ani, a babák nagyon aranyosak, mutattam is a férjemnek.... nekünk is egy lányunk vagyis Kettő mert egy már van és egy kisfiúnk lesz.

Vica, majd teszek fel képeket, mondjuk csak a babakocsiról van, egy kis-nagy házátalakítás van folyamatban és minden van mindenhol már. De igyekszem minden összeszedni és amjd lefotózni.

Zoli, nagyon-nagyon szorítok nekik nektek, kitartást kívánok és kérlek informálj minket hogy vannak. Remélem minél később jönnek haza 3-an, ezt azért írom mert akkor minél tovább bent maradnak :)

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Mezi (Zoli): szerencsére megint nincs nagyobb baj és anya és picurkák még egyben! ennek nagyon örülök! drukkolunk, h még sokiág így maradjatok, maradjanak! sok puszi innen és kitartás!!!!!!!!! +++++++++++

Balazsne: hát ez nagyon jó hír!!!! bár nekem nem volt integrált tesztem, de én úgy emléxem 30e körül. holnapra kellene döntened?

Szép napot!
Vica
wicca
 
 


Csak babakocsi képem van, az is a hírdető képe, amiket én készítettem azok a blogomban vannak, de szerintem így is jó látható.
Kép
Kép
Kép
[/img]

Tegnap hozta haza a férjem a szoptatós párnát, az teljesen új egy csaj varja és adott hozzá ajándéka 2db takarót, meg egy hosszú hengerpárnát mindezt 2900FT-ért, így már az is megvan. :wink:

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Kedves Mezi és Zoli!

Hát sajnálom, hogy már megint bent vagy te lány, de kitartás! Én mondjuk csak három hétig húztam nyitott méhszájjal, de volt bent egy másik ikres anyuka is, aki a 28. héttől volt bent és a 37-en szült meg :D :D :D , szóval tényleg tömény fekvés, minél kevesebbet legyél talpon és ülve.
Szóval én is szívből kívánom, hogy minél később menj bocsánat menjetek haza! Tessék megbeszélni a babákkal, hogy még xy hétig még igenis bent kell maradniuk, és akkor biztos, hogy úgy is lesz!!!
Nem tudom, hogy teljesen hogy igaz a dolog, de régen több helyen is azt olvastam, hogy ahol a koraszülés veszélye áll fenn, ott a kismamának nem nagyon szabad a pocakját simiznie, mert a túl sok magzatmozgás is beindíthatja a dolgokat. Nekem is kellett a kórházban magzatmozgást számolnom minden este. Mivel én el tudtam őket különíteni, így nekem mind a kettőnél külön-külön kellett egy-egy óráig számolnom + naponta CTG ami szintén arról szól, hogy piszkálod a babát, hogy a mozgásával rajzolgassa a "hegyeket". Szóval én egy kicsit elcsaltam az egy-egy óra számolást a fent leírtak miatt. Azt úgy is éreztem, hogy napjában mindenféle kézrátétel nélkül, hogy mozognak-e annyit mint előtte.

Wicca: Köszönöm kérdésed megvagyunk. Ha széklet problémánk nem lenne, akkor azt is írhatnám, hogy teljesen oké minden. Persze ők is sírnak, van amikor már a hajamat tépem tőle, illetve ma sem aludtam hajnal kettőtől, mert cumit pakolgattam órákig Barnusnak, hogy Réka ne ébredjen fel. :D
Bár az biztos, hogy nem unatkozom :lol: :lol: Nekem mivel ők az első gyermekeim, igazából csak elképzelésem volt, hogy mit-hogy fogok csinálni, hát... a valóság az teljesen más. Anyumékkal egy telken lakunk, így amikor a férjem dolgozik, akkor anyu átjön fürdetésre, illetve etetésre. Meg tudnám egyedül is csinálni, persze nem annyi idő alatt, mint most, de ha már egy gyereket etet, pelenkáz, vagy büfizetet anyu, akkor azt az időt másra is tudom fordítani. Férjem fantasztikus apa, rettenetesen nagy türelme van a gyerkőcökhöz -hozzám :lol: - és mindenben segít. Lányom a hisztijével nálam sokszor kiveri a biztosítékot, de az apjának végtelen türelme van hozzá, és két óra ordítás után is még képes neki énekelni :D

Ancsuka nagyon szép a babakocsitok!

Képzeljétek el ma nagyon kiakadtam. Teljesen véletlenül mértem össze a gyerkőcök teás és tejes cumisüvegét. Hát kiderült, hogy nem egy a kettő :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Szóval amiben eddig a lefejt anyatejet, illetve a tápszert csináltam az esetekben 15 és 20 ml eltérést mutat a valósághoz képest. Konkrétan jóval több tápszer port kaptak, mint amennyi a forralt vízhez kellett volna. Nagyon kiakadtam.
Ja és mellékesen kiderült, hogy Rékának kétszer adták be a BCG oltást, egyszer a Sote-n, majd a Péterfyben is... szóval két piros pöttyike van a vállán. Most néznek utána az ÁNTSZ-nél, hogy ilyenkor mivan. Szerintetek???

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
ani83
Nagykáta
 
 


Ani, ez a BCG oltás....... no komment vagyis nyomdafestéket nem bírna el, kíváncsi vagyok mit mondanak majd, nagyon bízom benne semmi rosszat.
Ezek szerint ahogy olvaslak nem tudod csak szoptatni őket, gondolom felváltva kapnak anyatejet és tápit? De miért kell fejned? Vagy így egyszerűbb? Mondom én aki 11hónapig fejt :)) igaz nem kényelemből, sőt szerintem nem is kényelmes lefejni, amjd etetni, stb. a tortúráját ismered.
Szeretném kérdezni, hogy hogyan oldjátok meg az alvást? Nekem van egy könyvem babák alvásáról szól és abban le van írva, hogy kutatások alapján az ikreket ameddig lehet egymás mellett jó altatni mert érzik egymást érintik egymást, és így a csecsemőhalálozás is kevesebb ezeknél a babáknál. Hogy ebből mi igaz nem tudom. Nekem van egy vagyis kettő ismerősöm már aki ikres az egyik együtt altatta őket hetekig a másik nem és nem is hallott ilyenről.
Igaz már eldöntöttem azt hiszem 100%-an hogy fognak aludni, de mindenképp kíváncsi lennék a véleményedre, illetve MÁS IKRES ANYUKA VÉLEMÉNYÉRE.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


zsuzsko, márka :lol: :lol: :lol:
hát ez jó, mert én próbáltam már keresni, de nem találtam, szerintem külföldi vagy pasz, de leírom
baby welt ohio twin

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


és itt jöttem rá két irányból tolható
http://www.amazon.de/Babywelt-770295-27 ... B000XA254G
http://www.quoka.de/kinderwagen-buggys- ... 50884.html
mivel a kupola totál átfordítható
Nagyon köszi, ha nem kérdezel rá már rá is hagytam volna :)

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Balazsne!
Integralt teszt ikreknel penzkidobas. ezt pont az Istenhegyi gencentrumban magyaraztak el nekem, ahol ugye az lenne az erdekuk, hogy dobjam ki a penzt. Ugyanis a verbol jovo markerek ket babanal felrevezetoek: beteg magzatnal is siman lehet a vegeredmeny a normalis tartomanyban (pl. az egyike korosan alacsony, a masike korosan magas, az eredmeny OK; stb).

Ikreknel a legjobb diagnosztika a nagyon jo ultrahang - es itt nagyon fontos a keszulek felbontasa es az orvos szaktudasa/tapasztalata.

Ezert en mindenkepp elmennek a hellyedben az Istenhegyi Gencentrumba. Eddig mindenkinek, aki ide irt, jo tapasztalata volt ott, nekem nagyon nagyon jo. Szinte az egyetlen olyan orvosi hely Magyarorszagon, amit ismerek (bocs, nagyon remelem, hogy ez csak a tapasztalatlansagom eredmenye!), ahol nem a penzehesseg vezerli oket; sot... (pl. nekem amikor meghalt a babam, es ok vizsgaltak megerositeni, nem fogadtak el penzt a vizsgalatert, pedig bizony ide-oda-amoda vizsgaltak, nehogy hiaba kaparjuk ki szegenyt)', az integralt tesztrol is inkabb lebeszeltek. Rettenetesen odafigyeloek (pl. Zsuzsko tortenete teljesen meghatott; de velem is hihetetlenul empatikusak voltak), es komplexen vizsgalnak, minden aggodalomra/kerdesre reszletesen segitenek, nem sajnaljak az idot. Nagyon jo keszulekeik vannak (talan 4 is). Asszem 20 - 30e-t fizettem egy reszletes vervizsgalatert es UH-ert, mar nem emlekszem, de boven megerte; ha utana mesz hozzajuk mas vizsgalatokra, mar sokkal olcsobb (pl. ha amnio vagy chorionbiopszia kell, akkor annak is lejon a fele, talan 10k-ert megcsinaljak, ellentetben szegeny zsuzsko 200k-java (vagy 400?l...). Ha jol tudom, most mar Hajdu Krisztina is ott van (tenyleg evtizedek ota az egyik legjobb nevu magzatgenetikus az orszagban, mar 5 eve is ot kerestem); de a tobbi orvos is szuper - en vagy 3-at probaltam mar, minddel nagyon jo tapasztalatom volt.

Ancsi, milyen ez a szoptatos parna 2900 Ft-ert? hosszu hurka? milyen hosszu? Sajnos en hold alakut vettem, teljesen hasznalhatatlan ikrekkel, es most szereznek be egy hurkat, de itt 30 - 40 euronal kezdodik :cry: . A ferjemmel beszereztetnek egyet, ha elerheto helyen van.

meg 2 tanacs azoknak, akik most szereznek be babarucikat az elso idore:
1. szerintem minel tobb feher cuccot erdemes... ugyanis akarmit csinal az ember, a kaki az bizony kifolyik (az elso par babanal azt hittem, en vagyok bena, vagy szar a pelus - de a 6. baba utan, meregdraga korhaz csecsemosei altal pelenkazott luxuspelusban is mindig kifolyt). ezt a foltot pedig en leginkabb nagyon forro vizben mosva tudom kiszedni, amiben a szinek tonkremennek. bar lehet, h masnak van jobb tippje, de en babak ruhajara nem hasznalnek csodavegyszereket, akar meg sok mososzert sem.

2. fejukot athuzando ruhat minel kevesebbet. hanna mar eleg jol tartja a fejet, de meg mindig szenvedes, ha barmilyen kis ruhacskat at kell birkozni a kicsi nyiklo-nyeklo fejecsken.

na megkezdodott az esti kolikamuszak, megyek :cry:
zsebibabak
 
 


amugy nekem allami genetikai UH-gal is volt jo tapasztalatom (ellentetben azzal, amit irtatok); a Margitban nagyon kedves es alapos doktorno vizsgalt mindig. Csak miutan elmentem az Istenhegyire is lattam meg, mennyire mas a keszulekuk "tudasa", vagyis pl. a felbontasa, tehat nem mindegy, hogy hova megy az ember.
zsebibabak
 
 


Ja, meg egy, bocs a szetszabdalt levelekert (siras szerencsere felhagyott...), mivel kolikaval szenvedunk, foleg csak olvasni tudok, mert kezeim foglaltak szoktak lenni egy babaval, es ha irok, rohanok.

Kosz a babakep kerdest, van harom szuper edes (az egyiken neszepiszeznek, a masikon egymas ujjat szopizzak, a harmadikon becsomagolva a karacsonyfa alatt ajandekkent...); de nem tudom feltenni, mert ha lecsokkentem a file meretet a legkisebbre, a babanet akkor is visszadobja, hogy tul nagy a felbontasa a kepnek.

volt mar ilyen gondja valakinek? hogy lehet megoldani?

ha kicist javul a kolika, megprobalok konzisztensebben valaszolni!

addig is mindenkinek megy a drukk; balazsne, leci rendszeresen tajekoztass; bar en biztos vagyok benne, h. minden rendben lesz! teljesen igaz, hogy a fogantatastol kezdve az ember elete folyamatos aggodas; es utolag az ember sokszor mosolyog, miken aggodta halalra magat... (persze kis gyerek kis gond; nagy gyerek nagy gond - ez tenyleg igy van...)
zsebibabak
 
 


A nagyon rossz diagnózis kontrolljának adatai. Itt javasolták a terhesség befejezését.
ULTRAHANG LELET:

Két magzat látható („A”, „B”)
„A” élő magzat I. fejvégű fekvésben látható.
A magzatvíz átlagosnál több.
A lepény a mellső falon, jó helyen tapad.

BPD: 32mm
Thorax AP: 29mmX30mm
Femur: 16mm

Jelenleg magzati rendellenesség nem látható.

„B” élő magzat I. medencevégű fekvésben látható.
A magzatvíz átlagosnál kevesebb.
A lepény mellső falon, jó helyen tapad.

BPD: 27mm
Thorax AP: 22mmX23mm
Femur: 13mm

Amnionürt elválasztó burok látható.

VÉLEMÉNY: Discordans gemini.

AZ ULTRAHANGOS DOKTORNŐ SZERINT, OLYAN MINTHA NEM IS UGYANARRÓL A „B” MAGZATRÓL LENNE SZÓ.

Viszont még mindig látványos a különbség.

GENETIKAI TANÁCSADÓ LELET:

A jelenlegi lelet alapján a prognózis lényegesen kedvezőbb.
A discordantia kevésbé kifejezett, és sem a polyhydramnion az „A” magzatnál, sem az oligohydramnion a „B” magzatnál nem súlyos.

További rendszeres terhe gondozói ellenőrzés javasolt, szakrendelésünkön a fent jelzett időpontban kontroll.

Megkérdeztem a magzatvíz mintavételt, de a doktornő azt mondta, hogy szerinte nem kell.

SZERINTETEK???????

Most lenne esedékes a 16. héten.
balazsne
Ömböly
 
 


fel kezzel pőtyőgve:

minden ikres szakirodalom, amit olvastam, együttaltatást javasol. az osztrák és angol kórházakban isegyütt teszikőket mózesbe. otthon hogy? nekem nappal együtt vannak, éjjel a két oldalamon, h. könnyebb legyen éjjel a szopi.

itt sportkocsiban szinte sztenderd a mclaren ikreknek, de az első pár hónapra, amíg fontos a tök vízszintes a gerincüknek, mást javasolnak és használnak.

integr teszttel nem lehet semmit kizárni, az csak indikátor, deikrekre nem túl jó.

amnio v chorionbiopsz tudja csak kromoszómarendellenességet tuttira kimutatni, de ikrekkel csak akkor szabad megcsinalni, ha az elso teszt (kombinálz) KOMOLY kockázatot mutatott, mert a vetélés kockázata 2-3% - vagyis elég durva.... zsuzsi nagy kockázata is "csak" 1.33%nak felelt meg, ezen is mennyit izgultunk, ennel 2x nagyobb vetélési koickázatnak kitenni őket, ahhoz komoly ok kell.

de istenhegyin tényleg ezeket szépen elmondják majd és mindenre kapsz tanácsot
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
Zsuzsko: esernyőset 6 hónapos kor után javasolják (pont azért amit zsebi írt, h nem jó a gerincüknek, mert az esernyősek általában nem dönthetők 180fokban csak 150), de ezt itthon is lehet kapni, nem tudom mennyibe kerül, nézted már? sőt használtan is szokott lenni, ikresen, expresszen érdemes keresgélni :wink: és angol ebayen is lehet jókat kifogni (ott ugye az lehet a probléma ha nem postázzák :? )

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Balazsne, szerintem ez az eredmény már sokkal jobb :) gondolom akkor nem kérdéses, hogy megtartod-e őket.

zsuzsko, én is úgy tudom mint ahogy a többiek is írták, hogy vízszintesig jó ha lelehet fektetni, mondjuk nem kizárt hogy ez is olyan, én néztem is kocsit, de kicsinek találtam. Inkább ez 1éves kor körül jó, mi azért is vettük azt amit vettünk mert kényelmesen elférnek benne, a télre is gondolni kell, hiszen akkor már fél évesek lesznek, de még sokat alszanak vagyis jó a totál fekvő helyzet és el is férjenek.
a másik hogy ilyet itthon is kapsz 41-50eft körül, én ilyet akarok majd 1év után, mert nagyon jó könnyű stb. Persze függ, hogy hol laktok magánház, lépcsőzés, lifit, mi lehet az esetleges akadály.

zsebibabák, az együtt alvást én is így tudom ahogy te leírtad, ezek szerint te-ti nem itt laktok, ezt nem tudtam. Én együtt tervezem őket altatni egy ágyban, de semmi esetre sem magam mellett, tudom vannak akik az együtt alvás mellett voksolnak és az ellenkező táborba tartozok, deeeeee egy szobában egy darabig. :)
a szopipárnát lefotoztam, felteszem ide hogy lásd, én kipróbáltam, igaz nagyon túl van töltve, de az csak annyi hogy venni kell ki belőle golyót. nekünk van babzsákfotelünk az is ilyen golyóval van töltve és egy idő után a golyó az üléstől tömörödik és után kell tölteni.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?