Új privát üzeneted érkezett!

Eta: Gizus gyönyörűűűűű! Mekkora hatalmas barna szemek, és milyen szép világos barna! Édes kis csöppség!!!

Haynii: Az én védőnőm nem ajánlotta a Rotát, és többek között ez az indok is szerepelt benne! DE ettől független Apa győzött és beadattunk!

Dorka: Boldiban benne is maradt, illetve hát megpróbálta kiküldeni olyan kis sunyin, de visszanyomkodtuk a szájába, azt hiszem „csak” 20 percig kell lent maradni, annyi idő alatt fel is szívódik! De borzalmas szaga és íze lehetett, mert az én falánk kisfiam öklendezett!
A büfik száma nem csökkent, sajnos, és néha a mennyiség is elképesztő, de hízik, bár mint most kevesebbet de hízok!
Luca világ csibész buksit vág a második képen! Én tényleg nem értem a dokikat, Rá mondták, h keveset hízik? Hát milyen kis pufi arca van???!!!!

Tényleg lányok, most kb mennyi az átlagos hízás, mondjuk heti szinten? Meg tényleg igaz, h miután megduplázta a születési súlyát lelassul a hízás? Mert Boldi ezen a héten csak 240 gr-ot hízott, viszont így is már 7700 gr. Gondolom ettől nem fog éhen halni, ugye? :-D :-D

Ti hallottatok már a combredő- asszimetriáról?

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok!

Eta
Ha David meggondolja magát, mi szívesen hívnánk randira modell-szépszemű-Gizust! :D :) (A "hogyan akasszuk ki Anyut a kevés hízással" témában már úgyis egymásra találtak! :D :lol: :) ) Kosaras Barni és Modell Gizus:D :D :D :D

Mikegirl-Angie-Hajni
Esetleg mi is csatlakozhatunk a mini-talihoz?
Vácról sincs túl messze... (Csak egyeztetnem kellene Apával fuvar ügyben.) Vagy ha nem erre de a kövire mindenképpen mennénk!

Ebba
Megpróbálhatod, de nem fog felébredni, ha átfordítod?
Ha megpróbálod úgy altatni, h hason és simized a hátát, pofiját? Hátha...

Vikoo
Ne aggódj. 3hónap körül a közép súly érték 5,5-6kg, ezt ti átléptétek így szerintem természetes, h lelassult kicsit a hízás üteme. Szép kis vasgyúró Boldi baba!

Nagyon szépek a csajszik!!!!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Teszek egypár friss képet:
(Nekem is beszólt anyu, h ha már fotózok akkor legalább az előkét szedjem le.... Nem is értem...)


Kép

Kép

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 

 
 

Hát csajok nagyon gyorsan bekukk.Elolvastam hátramenőleg mindent.

Nem tartózkodtunk otthon ezért nem jelentkeztem.meglátogattuk a dédi mamákat.Egyiket Párkányban másikat Újvárban.Párkányba ugye nekünk majdnem 2 órás út, de bírta szerencsére a picurkánk.Már ugye nem is olyan kicsinkó.Elértük a 6,5 kilót.Csak szopizunk és remélem még egy pár hónapig így is lesz.

A babusok nagyon aranyosak.

Nekünk is volt egy esetünk hogy sírt és nagyon későn jöttünk rá miért is.A krém amit használtunk a popójára kicsípte neki a pindurkáját,és azért vettük észre későn mert nem mindjárt pirosodott be neki.Azóta sudokrémet használunk és csak az jó neki.

A szomszédok azóta nyugisak, de férjem bent cigizik a konyhában. Szerencsére be lehet rá csukni az ajtót,és sokat szellőztetünk ott.Mivel nincs balkon ez a megoldás.Pedig leszokhatna :twisted:



Majd még jelentkezek pusz mindenkinek

KépKép
ritya
 
 


Kép


Kép

Kép

a középső képen a nővérem lánya és nővérem is rajta vannak

KépKép
ritya
 
 


Javítom nővérem nincsen rajta :?

KépKép
ritya
 
 


épp kérdezni akartam, melyik a nővéred? :)
ebba
 
 


Sziasztok!

Vikoo: Elképedtem! Ugye nem aggódsz Boldi súlya miatt?? :shock: Olyan szép nagyra nőtt! Mi itt az alvégen csak irigykedünk :) :) És én úgy tudom, hogy lelassul. Szép is lenne, ha megmaradna ez az ütem ;). Átlagos hízást meg szerintem még így is, a csak 240gmal is simán megugorjátok! Mondjuk biztos kicsit másképp kell nézni őt, mert ő eddig is nagyon jól "teljesített"!

Már csak Benci maradt agglegény? :D

Ritya: Maradjanak is csak csöndben a szomszédok!

Wivi, Eta: "Ti" most mennyit nyomtok? Mi most értük el a 4,5 kg-t. Még kb 2 hét 3 hónapig, esély sincs az 5,5kgra :S :S

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Sziasztok csajszik! Balázska 4 hónapos lett. 5480g volt tegnap este a súlya.
Én úgy emlékszem a védőnő azt mondta, hogy havonta átlag 600g-ot kell hízni. Bazsi első hónapban 1500g-ot, aztán 800-800 g-ot gyarapodott és most is kb. annyit.
Gyönyörűek a babák, úgy látom kisfiamnak csodaszép menyasszonyokat lehet innen választani!


Kép

Kép

Maccs
vörösmacska
 
 


Amida
Barni is 4,5 kg. :oops: Pont azzal az 1kg-val van elmaradva, amennyivel kevesebbel lett. (2,5kg-val jöttünk haza.)
Nálunk sem volt esély még az 5,5kg-ra sem. (De mivel magához képest szépen gyarapszik, (1hó: 500g 2hó: 600g most meg 700g,) így azt mondták nem kell aggódni. (Emellett 63cm...) És szerintem neked sem kell aggódni! Látod már elértétek, pedig fiatalabb is Benci, mint Barni. :)

Maccs
Nagyon cuki Bazsi! Szerintem nem is duci! Jóvágású fiatalember! :wink: :D

Ritya
Tamáska is nagyon aranyos!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Wivi: Köszi, hogy így leírtad!!!! Kicsit megnyugodtam :). Úgy látom Barni egyre nagyobbakat gyarapszik!

Maccs: Még mindig nem értem azt a beszólást :S :(.

Nézem a tv-t, és egy pelenkamosós cégről szól a Dirty Jobs. Egy nagy zsákban gyűjtik a pelusokat, kiteszik az ajtó elé és várják, hogy a cégtől érte jöjjenek. Ők nem tudnak mosni??? Borzalmas lehet mások állott pelusait számolgatni :S.

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Kérdezem ezt én, aki eldobhatózok. No comment plíz!!!

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Eta
Gizus is felkerült a listára! :lol: :wink:

Ebba
Szoktunk Daviddal tornázni, van labdás gyakorlatunk is.
Legkönnyebben hasonfekve alszik el, akkor nem ébred meg annyira félálomban a kézmozgásaira (Moro-reflex nem olyan erősen jön ki...)

Vikoo
Általában olyan havi 600g hízás van az első félévben...
Gondold el, ha továbbra is ilyen ütemben hízna, mekkora lenne 1 évesen? :roll:
David 3 hónaposan 6430g és 67cm.

Vivi
Ha azt nézzük, David se egy nagydarab pasi... :lol: :wink:
Aranyos Barni :lol:

Ritya
Szép a csipet-csapat!

Cicamama
Hogy mosolyog Kandurkád a szopipárnán! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Kép
Kép
Kép

Nagy csajozós a drágám :oops: :lol: :wink:
Vendég
 


Vikoo
Combredő-asszimetria: csípőficamra jellemző...
Vendég
 


Sziasztok!

Remélem nem jöttem későn, és még megengeditek, hogy csatlakozzam hozzátok. Egy pár hete találtam Rátok, miután megszületett Olivérem november 19-én, 4500 g-mal, és 54 centivel. Azóta már pár dologban akaratlanul is segítségemre voltatok, amit köszönök :D
Dobok képet a picimről, ugye nem bánjátok?
Kép Kép Kép Kép
Bocs, hogy egyből így lerohantalak Titeket, de nagyon nehéz válogatni a képekből :oops:
ninin
Dorog
 
 


Sziasztok!!!!

Wivi - Tudom miről beszélsz. Mind a gügyögést, mind a hasazást illetően. :lol: Lehet előbb lesz kocka hasuk, mint nekünk :lol:
Segítség terén van rosszabb is. Nekünk egyáltalán nincs senki, még havi 1-2 napra sem. Szóval nem keseregni, van rosszabb is :wink:
Barninak sem kell a szomszédba menni nagy szemekért :lol: És előkében is helyes pasi :wink:

Akkor mini tali Gödöllőn, szerény hajlékunkban: Angie, Hajnii, Wivi

Angie - voltunk már a Tótágasban, meg a veresegyházi Kipp-kopp-ban is. Ha nagyobbak lesznek, talizhatunk ott is környékbeliek, akár heti rendszerességgel is! Egyébként vasárnap majdnem mi is mentünk a Tótágasba.
Laptopért irigy-irigy :oops: :D Várjuk a fotókat!

Eta - Én írtam annyit, hogy Atinak atrópiás dermatitis-e volt, és akkor kezdtük el a BABÉ-t használni. Nálatok mindig süt a nap :shock: Lehet nem egyazon bolygón élünk :lol: Mindegy, a lényeg, hogy küldjed!!!!
Egyébként kávézol? Koffeinmentest vagy rendeset? Nekem annyira hiányzik... holnap elő is ásom a kamrából a koffeinmenteset, amit még pocakos koromban szereztem be. A lélek se lebecsülendő!!! Tudod, ha a lélek beteg, akkor a test is az, szóval igenis fontos a lelkecskéd!!!! :wink:
Gizus kezeket fel fotója nagggyon édes!


Vikoo - ja igen, a hálószobai ágytakaróhoz öltöztettük Adélkát, és megvártuk, míg oda süt a nap. :lol: :lol: Anya mindent kigondolt...

Vaya - én is ilyen megszállott tudok lenni, ha akarok valamit. Most pl tavasszal 2 nap kényeztetésre vágyom, ahol a seggem alá tolnak mindent, és még ki is bírjuk fizetni. Na, én meg ezeket nézegetem, és ábrándozom. Aztán majd bilibe ér az ujjam 8)
Témám nekem sincs más, mint kaki-pisi-szopi és Adélka úgy általában. Inkább engem szokott zavarni, hogy adott esetben rajtam kívül vajon kit érdekel? De pont erre való a babanet :lol:
Arra pedig ne vegyél mérget, hogy a kistesó is nehezen jön össze :wink: Atira 3 és fél évet vártunk, Adélka minden odafigyelés nélkül - nem volt ám napszámolás, időzített szex, meg ilyesmi - pikk-pakk elkészült.

Gyancsi - tetszenek az életképek! :lol: Pici lánykád tündéri!

Ebba - nekem sosem kellett 10 óra alvás, de a 4 az nagyon karcsú. Hason alvás bejött? Nálunk az van csak. Adél odakúszik a kiságy oldalához, és képzeld kilógatja a kezét a kiságyból a matrac és a rácsvédő között :shock: Ez a kedvenc.

Dorka - Kingával beszéltünk telefonon. Szegényt jól lefárasztottam, mert csak mondtam-mondtam és mondtam, Ő meg próbált vígasztalni, hogy nem az én kudarcom... Jó volt kivinnyogni magam, lehet Kinga nem élvezte annyira 8)
A rota az kb. 2*17ezer.
Lucának nagyon csábos a mosolya :D Apa mája meg csak hízik :lol:

Hajnii - igen, a rota csak 2 éves korig véd.

Kriszta - Ati aloe verát iszik, kap béres cseppet és C vitamint. Én terhesvitamint és C vitamint szedek, meg szintén aloe verát. Apa most gránátalmával próbálkozik, béres cseppel és C vitaminnal. Próbálkozunk mi....
Kis drágád tényleg nagyon csajozós :lol:

Ritya - utazások miatt irigy-irigy :oops: Jó, hogy a szomszédok lehiggadtak! Nekem a középső képed a kedvencem. Még ha nincs rajta a nővéred, akkor is :lol:

Macs - csodaszép Balázskádnak a mi csajszijaink öregek :lol: :lol:

Üdv ninin!!! :D Gratula Olivérhez!!!! Első gyerkőc? írj pár sort nekünk magatokról.

Rólunk: mintha kevesebbet köhögne Adélka.
A szájából dől a nyál, sőt azt is kitalálta, hogy lehet felhabosítani. Mindenre rácuppan, akármire, ami a szája ügyébe kerül, legyen az akár a karom vagy bármi, úgyhogy rágókák beüzemelve nálunk is.
Szigorúan kiságyban alszunk - napközben is, elalvás egyedül. (Na, most hogy leírtam, gondolom nem lesz igaz... :? így szokott ez lenni.)
Profi ciciző, szopit hamar lerendezi. Bukások nálunk még jócskán akadnak.
A havazást nem bírom. Szép-szép, de tiszta dilibogyó vagyok olyankor, na meg kell a hordozóra a szakadó hó miatt az esővédő, és nyújtott karral cipelni pedig pár méternél tovább nem igazán bírom. Most is tök le vagyok amortizálva emiatt fizikailag. A végén már szabály szerűen nyögtem: háznál kocsiba be, ovinál kocsiból ki, aztán be, boltnál ugyanez, ráadásul ott végig cipelés van, aztán otthon kocsiból ki. :?

mikegirl
 
 


Morgen!

Gyorsan reagálok: ) Ha tudok.....

ninin
üdv itt,sajnálom hogy egy kicsit késve találtál ide: (
Tessék mesélni!!!!

Mikelány:
Adélka haja, vagyis fejbőre nem koszmós? csak mert mi hiába használunk bebé sampont az nem igazán hat tartósan... Fürcsi után tök szép de másnapra megint tiszta csúnya: ((
Kávézom hát! Nem bírtam leszokni az ízéről... De most csak cikória és gabonakávét iszom. Azt már 3 éves kortól lehet inni. Nincs benne koffein, meg egy csomó minden ami a káros. Speciel 100 Ft-os boltban vettem egy INKA nevű instant kávét. És tök régóta elvagyok vele. Reggelire ezt iszom: )).
De majd kikérem a nővérke véleményét ha újra találkozunk.

Ebba:
Nem nagy ám: ( 4600at mértünk legutóbb és 61 cm-t
Olyan érdekes, mert nagyon hosszúkás: ) De legalább nem lesz olyan töpörödött mint az anyja: )
Janka beindult? Hol tartotok most?
Szerintem nyugodtan fordítsd hasra! Meg fogja szeretni: ))

Ritya:
nekem a kedvencem az utolsó képed: "Osztály viigyázzzz"
Örülök hogy a szomszédok elkussoltak, bár lehet benne van hogy apjuk bent bagózik: ( Mellesleg sajnálom hogy bagózik. Én az egyetemen kiszámoltam egyszer menyi lóvét visz el a cigi..... hmm sikerült leszoknom mert nem kis összeg jött ki. napi 1 dobozzal számolva: (

Wivi:
Barni tündéri! Mennyit nyom most? (fekve :lol: ) ja már látom egy súlycsoport: )
Látom Te is sudocrémet használsz: ) Az előke kifejezetten cuki és nem ciki: ))

Ami:
Hát én gyerekkel együtt 70 fölött vagyok: ))
Dirty Jobs mi??? kifigurázzák ezt is rendesen: ) Nekem a túlélés törvényei a kedvencem!! Az a pasi...hmmmm
Na mindegy................nem is nagyon tévézek november óta! De érdekes nem is hiányzik az a sok car...............

Na jó Mos a kézi vb-t nézzük....És így szurkolt Gizus


Macs:
Boldi nagyon édi! Olyan kis tudós homloka van :lol:
Aztán szerintem nem kell aggódnod a súlya miatt! Vidám kis fickó nem? elégedett az élettel, akkor semmi gond! Megharcolta már a magáét :D

Kriszta:
Labdás tornáról írhatnál valamit bővebben.Listás helynek örülünk..
Na mennem kell, Gizus reggelizni akar: ))

cupp szép napot!
Ja DE EZEN A BOLYGÓN ÉLÜNK! LEESETT A TEGNAP A HÓ!!!

Nagyon szép napot! PUssza

Kép
Kép
eta
 
 


Eta - Olyan kávét tuti lehet inni, csak nem hat. Nem azért ítam, hogy számon kérjelek. Én nem is annyira az ízét, inkább a rituálét na és a hatást kedvelem :lol:
Babé-nak van kimondottan koszmó elleni samponja, meg van egy nagyon-nagyon kímélő baba samponja. Melyiket használjátok?
Azt a másik bolygós izét sem azért ítam, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is :lol: Egyébként most jöttem be hólapátolásból. Kirohantam, míg Adél aludt. De épp most kel.

mikegirl
 
 


Mikelány!

Igen én is úgy tudom hogy lehet ilyet inni. Az íz a rituálé, és a hozzátartozó újság, katalógus nézegetés: )) Nekem ennyi kell, és ezt meg is szeretném tartani: ))
A hatás miatt szerintem utoljára egyetemen ittam kávét, de az nem izlett és nem volt rituáléja sem........

Az idő miatt utálni lehet: )) Ez az egyik olyan dolog amibe semmi beleszólásom nincs, csak annyi hogy élvezem.
Mellesleg én a havat is szeretem, és már most arra gondolok milyen vicces lesz majd a gyerekekkel hógolyózni, meg hóembert építeni. sajnos ha ennek most egyedül nekiállnék akkor tuti hülyének néznének, pedig lenne kedvem........

A sampon ra ez van írva: milk crust shampoo, csecsemősampon koszmó ellen. Azt hiszem ez a speciálisabb nem?
Te milyet használsz?


Vaya:
Tényleg tök jó mással is foglalkozni! Feldob ha itt a szomszéd csajszi, még akkor is ha csak egy órát franciázunk.....Már amikor: ) de azért próbálkozunk: ))

Kép
Kép
eta
 
 


Eta - pedig ez az a sampon. Akkor kombináld a jó kis hagyományos módszerrel. Fejecskét fürdés előtt jól bepacsmagolni olajjal, finoman megdörzsölni. És csak a fürdés végén mossatok hajat, hogy minél tovább rajta legyen a cucc, és le tudja áztatni a koszmót.

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Eta, Mike, v bárki: Nektek volt olyan, hogy a redőknél érdes volt a baba bőre? Nem piros, nem foltos, nem kiütéses, csak ha végigsimítom, akkor érzem, hogy érdes. Hívom a dokit is tanácsért, csak nem veszi fel...

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Amida - igen, nekünk a nuni melletti jobb és bal redő ilyen. Fürcsi előtt olajozás, utána pedig testápolóval kenem be.

mikegirl
 
 


Mike: Jaja, ott!!! + popsi... Végül beszéltem a dokival, írt másik testápolót, de akkor ezt az olajozást is kipróbálom végre!!!! Mi eddig ezt nem csináltuk, mert a testápolót javasolta helyette. De úgy látom, hogy nem elég! Köszi!!!!! Jobban vagytok? Adélka meggyógyult? Neked sikerült megnyugodnod?

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Eta, csatlakoznék, én is iádom a havat!!! Bár most kicsit nehézkes benne a babakordét tolni, főleg, hogy nincsenek letakarítva a járdák :roll:

Kriszta, de okos csajszi vagy te!!! Rátettem kicsi Zoot a szopipárnára hassal és tetszett neki! Na jó, egy idő után megunta, de ezen legalább tud egy kicsit edzeni :lol:

Ami, táncolni én is imádok, de nálam max. a diszkóban való lötyögés jutott :oops: :D na persze már a napját sem tudom, hogy az mikor volt :lol:

Most akkor melyik fiúcska is fogja csapni a szelet Zorkának??? Barni, Tamáska, Baluka??? :lol: Vagy esetleg Ninin Olivérje???

Üdv. Ninin!!! Írj magadról! Olivér nagyon szép pasi :wink:

Itthoni torna: nagyon büszke vagyok magamra, mert tegnap is és hétfőn is "nyomtam" itthon Rékát! Csak 20 percet, amikor kicsi Zoo vagy alszik vagy játszószőnyegezik! Igaz qrvára izomlázam van, de majd elmúlik!

Ancsa, szerintem 3 hónap elteltével már simán lehet hasazni, főleg, h. nem császár volt!
Lili baba nagyon cukker!!!

Vaya, épp tegnap jártál az eszemben, hogy mi lehet veletek... de örülök, h. minden okés!
Hát Nojka (nagyon jó kis becenév!!!) is rád hasonlít ám tényleg! Le sem tagadhatnád :wink:

Májki, kávét én is iszom... nem kellene? :oops: Csak nescafé, magyarul híg lötty, csak úgy az illúzió miatt!

Lányok, most be kell fejeznem, mert szopi jön!
Majd még jövök!

Jaaaa, el ne felejtsem, kérnék egy kis drukkot holnapra: csípőkontrollra megyünk. Ugye nekünk tornázni kellett, mert 1b-s besosorlást kapott a bal csípője Zorkának és remélem, helyrejött :?

Szép napot!!!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Na és akkor a hasonfekvés Zorka módra :D

Kép ez nem is olyan rossz :)))

Kép óóóóóóó

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Amida
Én is úgy csinálom, h minden fürcsi előtt kicsit beolajozom a hajlatokat. Így még kipállva sem volt a bőre.
Nekünk "kevertek" gyógyszertári testápolót, amikor a sárgaság után hámlott le a bőre, most is azt használom. Ha gondolod megnézem, h mi van ráírva...

Mikegirl
Mi újság Nálatok? Adélka hogy van?
Milyen ügyi, h egyedül alszik napközben is a kiságyba! (Mi a trükköd!?!?!?! Légyszi avass be!!!!!)
Barni is folyton "eszi" az öklét. Úgy cuppog rajta, mint ahogy cicimen szokott. :D :D :D

Navi
Milyen édes Zorka! És milyen szépen tartja a kis fejecskéjét!
(Barni szerintem szívesen hívná randira! :) 8) :D )

Kriszta
Azt a mindenit! Micsoda hölgykoszorú! Nagy csajozós már most a pici fiad! Nagyon cuki a sok lány között! :)

Eta
Én is úgy várom már a jövőévi szánkózást, hóember építést!!!! Nagyon szuper lesz!!!! :) :D

Köszönjük a Barni dicsiket! :oops: :) :D

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Anyám, Navi milyen cukorfalat a Zorka baba !!!:D :D :D :D :D :D :D :D
Mennek a drukkok :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Mi is csípőszűrésre megyünk holnap

Maccs
vörösmacska
 
 


navi! Én akkor, mikor Janka játszik, fejek...Majd tavasszal :)tornázok

viv! Én is gy csinálom, Jankának is tuti jó a bőre.

eta! Kócikám 4330g és 58 cm. Nem nagy..de majd beindul ő is :)

Kép

Mai kép. Sapiban, mert kicsit taknyos a drágám...
Ha csak kicsit taknyos, nem kell orvos, ugye?

Kép
ebba
 
 


sziasztok!

nagyon helyes babaképeket tettetek fel. :) Öröm nézni hogy fejlődnek a babáink.

Én még mindig egyedül nyomom a műszakot a 4 gyerekkel.. Apa jár kötözésre meg magándokihoz, mindent megteszünk. Ráadásul 3 hét múlva indul trópusi vidékre, és hát oda nyílt sebbel nem lenne ajánlatos... :? A 4 gyerekből a 3 kicsi náthás, hőemelkedés, de adom a bogyókat és hatalmas javulás van azonnal, így jól bírjuk. :)

Ebba
nem kell orvos, csak ha aluszékony, étvágytalan, hányós, vagy bármi szokatlan tünet van. Ha sokáig szörcsög azért hallgasson rá a doki, mert még picike. Sapiban nem izzad Janka?
gigii
Budapest
 
 


Hali!

Gigii: Szegény apjuk: ) mi a foglalkozása hogy ilyenkor trópusokra megy, és Téged nem visz? nem úgy írtad mintha kivételes eset lenne.

Ebba:
Ez a Jankalány gyönyörű! Sajnálom hogy szörcsög!

Kép
Kép
eta
 
 


Tök jó félrenyomtam.................

Valaki megírná nekem,hogy nagyjából hogyan telik el egy napja?

Csak mert szerintem valamit nagyon elszúrtam......
Van amikor 1,5 óra után jön a sírás hogy éhes, pedig aludnia kéne, de ezért nem tud.. és van olyan hogy 2,5 órát alszik...
Olyan érzésem van hogy soha nem fog beállni a napirend, és ez egy kicsit idegesít.
Főleg mert eddig 1x kelt fel éjszaka de most megint 2x kel szopizni...

Szóval csak jó lenne tudni nálatok hogy néz ki egy nap..........

előre is köszi: Eta

Kép
Kép
eta
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az üdvözlést!
Akkor egy picit rólunk:
27 éves vagyok, első gyerek, császármetszéssel segítették a világra, mert túlhordtam, és az NST vizsgálatnál nagyon kalapált a szivecskéje. De szerencsére egészséges mint a makk :D !

Eta-én azt hittem már a múlt héten, hogy van napirendünk, no az csak valami tévedés lehetett.
Este 10 körül az uccsó szopi, aztán 4-5 óra körül a másik. Utána reggel 9-kor, és onnan aztán jön a hullámvasút. Össze-vissza kéri a cicit. Van hogy 4 órát bír, aztán van, hogy 1,5 óra után úgy üvölt, mint aki egy hete nem evett. És nyel is hatalmasakat. Nem tudom, ez mi lehet. Most, hogy leesett két napja a hó, 20 perc alvásokat produkál nap közben, és ennyi. Szegénykém, már tisztára táskás a szeme :cry: !
A kendőzés sem segít, a levegő sem segít, semmi... Máskor pedig magától el tud aludni. Ma már Vele sírtam.
Kicsit ő is szörcsög, kaptunk orrcseppet, és porszívózom is egy nap 2x, 3x. Reggelre dugul el teljesen a kis nózija, akkor köhög is. Aztán egy kis orrcsepp+szívás, és minden rendben.

A Ti szépségeitek bírják ezt az időjárást?
Mennem is kell, mert felkelt (kemény 30 percet aludt), Apa keze pedig gipszben :evil: , így nem nagyon tud segíteni.

Szépséges éjszakát minden Babának és Mamának

Kép
Lilypie Maternity tickers
ninin
Dorog
 
 


Oh mennyi szép csajszi! És persze Barni és David is nagyon szépességes!!!

Ma hogy jártam... Elmentem a testápolós receptért (Wivi, köszi. nekünk is kevertet adnak, de nem tudom elolvasni, hogy mit :S Szerintem ez az új is vmi kevert lesz) a dokihoz, de ő már nem volt ott, a recept meg sehol. Kutyagolhattam vissza Bencivel a hóban :(. És mehetek vissza holnap. Szegény doki biztos elfelejtette (szörnyű vagyok telefonban, hadarok, halk vagyok, mindenki rémálma :D). Utána meg érdeklődtem a táncról, kiderült, hogy ma nem igen lesz, mert kb 5en jelentkeztünk rá, és 10 fő alatt nem indul - múlt héten is elmaradt :(.

Eta, a mi napirendünk kb ilyen:
8 kelés, kaja, pihi, aztán 12, 16, 20 kaja, 22 fürdés és 22.30 kaja - utána alvás. Kaják között meg hol van alvás, hol nincs. De szerintem a miénk se túl jó a fürdés miatt, vhogy tologatni kellene, de a kajákat Bence alakította így.
A Túlélés törvényei nekem is bejön ;) :P Az a pasi kócosan... ;) Én sokat tvzek... Bence alszik, én meg bambulok.

Navi: Csípőszűrésen rendben voltak a dolgok?

Kávét én is iszom, nagyon tejeset, kevés porkávéval.

Én is teszek fel képet Benciről!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Eta, 3 hónapos kor körül van egy fejlődési ugrás (növekedési ugrás). Ilyenkor hirtelen megnő a kaja igény, így érthető, hogy eggyel többször kel éjszaka, hogy meglegyen a "napi betevő". (+ ezzel több inger éri a cickókat, így csinál magának Gizus több kajcsit. :wink: )

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Ninin, enyém gyerek ugyanezt csinálja az alvással. Ma 2x 20 perc beájulás volt... Ami vigasztal, hogy este 7-kor már nyomja a szunyát, általában kel 1-2 között és utána reggel 5-6 körül. Ilyenkor gyors szopi van és azonnal teszem vissza az ágyába és alszik. :)

Amida, miért fürdettek olyan későn??????? Nem okoskodni akarok, de a 20 órás szopi környékén talán jobb lenne. Gondolj csak bele, hogy előbb-utóbb átalussza majd Benci az éjszakát és akkor biztos, hogy alapból hamarabb lesz az esti pancsi. (Remélem nem baj, hogy leírtam a véleményem.)

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Ninin: Bence is megszenvedi a havazást :(. Szerencsére a hordozóban megnyugszik.

Csillag: Igen, mi is ezen agyalunk. :)

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Sziasztok!

Ezektől a frontoktól meg a hótól olyan nyűgosek voltunk, hogy még bekapcsolni sem tudtam a számítógépet, Oli 5 perc szünetet sem hagyott nekem. Most is itt ül mellettem a hordozóban, és fél percenként gagyognom kell neki, hogy ne legyen hiszti :)

Végig az ölemben "ücsörgött" amíg reggeliztem, és a végén vettem csak észre, hogy a feje tetején apró croissant darabkák voltak. Eszembe jutottak a bakik... :oops:
Ja, és a másik bakim az még cikibb: Kaptunk apró ajándékokat barátoktól, köztük egy kis hűthető rágókát. Kicsomagoltam, beraktam a mikrós sterilizálóba, aztán mikor kivettem, akkor látom, hogy az egész műanyag összeolvadt, a kék folyadék meg kifolyt belőle. Moshattam el mindent jó alaposan, és az új rágóka rögtön mehetett a kukába.

Csajok, minden babuci annyira gyönyörű! :) Már alig várom a tablót!

Kriszta, Dávid is nagy csajozós lesz ahogy látom. :wink:
Milyen az a labdás gyakorlat? Miket szoktatok még játszani?

Macs, Balázska már kész nagyfiú, annyira kis huncut képet vág már...

Navared, Zorka még mindig tündéri, és a szeme mennyire a tiéd... Mindig ilyen sokat mosolyog? Nekem annyira nehéz lefényképezni a vigyorinkat, pedig most már Oli is teli szájjal osztogatja a mosolyokat...

Ebba, nem is látszik picinek Janka baba, nagyon édes formás kiscsaj! :) És még a sapi is jól áll neki.

Amidaalah, apucid nagyon helyes Bencével a superman (bocsi: superdad) pólóban. És végre láthatjuk a babucit ébren is, az Ikeában nagyon kis álmoska volt. Tényleg, mikor hozunk össze egy közös babakocsizást?

Ninin, jó hogy jöttél, így van még egy Oli babánk :)
És milyen érdekes, én is túlhordtam az én Olimat és ő is császárral született nov. 16-án. Merrefelé laktok? És mi történt apával, hogy gipszes lett?

Most mennem kell, mert lejárt a gép, aztán a ruháknak meg száradni kell, mert lassan vészhelyzet lesz idehaza...

Még egy apróság...Nem tudom, nálatok hogy van, de a férjem (Tomi) is mindig olvassa a fórumot. Néha este mesélek neki, hogy a csajok ezt meg azt írták, erre ő bejelenti, hogy tudja, mert a munkahelyén elolvasgatta. :) Tiszta fórum-rajongó lett. Tegnap este mondja nekem, hogy kár, hogy nincs kép az anyukákról is, mert jó lenne látni, hogy kikhez tartoznak ezek a jó beszólások. :) Szóval csajszik, ha van baba-mama fotótok, mutassatok olyanokat is. Legközelebb meg majd viszem Tomit is a baba talira :)

KépKép
bedoha
 
 


Eta
napirend (mármint csak Hannáé :lol: ): fél 7 (most hogy én viszek mindenkit oviba, suliba), 10, 14, 17, 20 (pancsi), 23-24 (ébresztem).
Amikor nem keltettem fél 7-kor, akkor 8 körül ébredt magától. Lényeg nálunk, hogy együtt fürödjön az összes kicsi fél 8 körül. Hanna napközben is sokat alszik, a csöndet nem szereti, zene majdnem mindig szól, illetve van egy délutáni/hétvégi alapzajunk :lol: , amit igényel. Éjszakát régóta, szinte 1 hetes korától átalussza, lehet a súlya miatt (Ő 4490g-al született).
Apa mérnök üzletkötő, és hatalmas biznisz alakult Nigériában úgyhogy a festői Lagosba látogat 1 hétre. Kapott vagy 6 oltást (pl. a sárgaláz elleni kötelező oda, a többi ajánlott). Köztük azt is, amit Hanna :) ), röpködnek a maláriás szuszuk, szóval be vagyok tojva rendesen, de a kinti partner (aki félig ausztrál) azt mondja, ha az ember nem a dzsungelbe megy, akkor no para. Igen, szokott utazni, volt Kínában legutóbb. És megy is egy csomó helyre. Időnként meg kell simogatni a buksijukat azoknak a kedves partnereknek, akik sok ezer euróért vásárolnak a cégtől, és lássák aki eladja nekik, ne csak emailezzenek. :)

Ninin,
üdv. itt! :)

Többgyerekes anyucik (ovissal rendelkezők) :) !
Úgy tűnik nem tudunk elmenni :( a Komédium Színházba febr.20-án délelőtt Gryllus koncert lesz és van 3 jegyem (1000Ft/db), estére kiderül tutira. Ha elmennétek, akkor szívesen rendelkezésre bocsájtom. (Aznap megy apa gépe).
:lol:
gigii
Budapest
 
 


Sziasztok!
Már vagy egy órája olvaslak titeket, még szerencsém, hogy hétvégén nam írtatok olyan sokat :-)
Csodaszépeka babák és nagyon szépen fejlődnek. Jobbulást a betegeskedőknek...
Sajnos Patrikom is két napja nagyon szürcsög és alig birom kiszivni az orrát, nem igazán jön belőle, pesdig tele van. Már orcseppezem is+ tengervizes is talán javulgat majd. Éjjel a legrosszabb olyankor sokat köhög is.
Szépen hizik szerintem 6,5 kg körül van már..
olvastam, hogy a babáitok nem igen akarnak hason lenni, nos nekem első perctől kezdve csak hason tudom altatni. HA éjjel szopi után hátára teszem(hogy ne nyomja ki a tejet magából, ) akkor nagyon édi: nem sír d efelébred és kalimpál összevissza és magyaráz. ha átforditom hasra befészkeli magát és már alszik is. Éjjel legalább 2X kel szopizni, de nem csinálunk gondot belőle-utána egy büfi erejkéig ölelés(alszik a karomban) hasra teszem és folytatjuk az alvást. nekünk is babaöblünk van lassan kinövi én akkor megprobálom a "nagy-kiságyába" szoktatni. barinőmék rendes kiságy oldalát levették=nagy babaöböl (és olcsobb is mint a kicsi ) :-)
Mozgás: hát sajnálom, hogy babáitok kevésbé tornázik, de én meg dicsekedni szeretnék :-D
Szóval ezen a héten fergeteges mit művel az én "kis 3300grammal" született koraszülöttem. Kétszer felállt a karomban: ültem teljesen egyenes háttal, nem dőlve hátra, fogtam ovatosan a hátát, d e leért az ölembe a lába. Nyújtogatta magát majd simán kinyomta magát állásba. Éreztem hogy szinte nem is tartom nem akartam elhinni.páromnak szóltam figyeljen mert lehet megismétli, kétkedve fogadta szavamat, majd pár másodperc mulva éreztem hogy megint fesziti a lábait és kitolja magát. ekkor már nem is fogtama hátát csak köré tetetm,a kezem és pár másodpecig simán állt az ölemben. Majdnem elájultam. erre másnap anyum áűágyán feküdt. Ilyenkor mindig hasizmozik a drága: simán lebegő ülést csinál. (aztán sir hogy nem tud felülni=utál feküdni) szóval csinált két lebegőülést majd nagy erőt vett és felült(hasizommal senkit nem fogott) sőt túl ült a holtponton és előre borúlt :-D na anyum is majdnem elájult, úgy kapta fel mintha tűz ütött volna ki. ezta mutatványt tegnap még kétszer megcsinálta.. szóval nem is tudom mi lesz velünk, mert nagyon féltem a gerincét, de gondolom, ha nem mi erőltetjük, akkor elég erős nem lesz baj. Baj csak annyi ezzel, hogy sir ha lefektetem, ha hordozóba teszem, mert ülni, állni akar :-D
egyébként a nagyfiam meg pont ellentétje volt: 6 hónapos korig mégcsak megsem fordult csak aludt. aztán úszni mentem vele, hogy ne aludjon annyit és hirtelen megcsinált mindent 10-11 hónaposan megttte első lépéseit.

Hu d e sokat irtam, bocsi :-D

Ja még tejcsi, napirend: nekünk is teljesen kiszámithatatlan, d e megfigyeltem akkor alszika legtöbbet és ritkábban eszik ha csak én vagyok vele itthon. Ha apja is itthon van akkor sokkal sirosabb :-D (persze nem apja kezében :-D)

Barátnőmet holnap császározzák, tegnap vele voltam vásárolgatni babacucokat(mármint én nem vettem semmit ) :-)

Pindurom nagyon megszerette a kendőt jókat alszik benen. sajnos a babakocsiban nem szeret aludni=fekvés:-(

Na hirtelen ennyi, megprobálok egykét képet dobni :-)
puszi

rabbe78
 
 


Mormota Maci Balu napirendje (vigyázat, nem mérvadó :shock: )

6 óra - reggeli evés
alvás
10 óra - evés
hatalmas babakocsis séta, közben nagy szunya
13:30 óra - ebéd evés
játék 1/2 óra, alvás, kelés után még 1/2 óra foglalkozás
16-17 óra - evés
játék, alvás nincs
21 óra - fürcsi
vacsora evés
alvás reggelig

Aztán van olyan nap, hogy 6x kíván enni, akkor értelemszerűen bejön még egy evés délután. Ahogy fiatalúr óhajtja.
A napokban megkezdjük a hozzátáplálást! Már úgy várom, hogy mit fog szólni, almával kezdünk. Meg nekem is mondta a védőnő ezt a kekszes dolgot. http://www.vedonoblog.hu/bejegyzesek/ta ... ezeteserol

Maccs
vörösmacska
 
 


oh. elfelejtettem még a mozgásnál irni, hogy kúszik is, vagy mászik??? szóval hald úgy hogy a kezével kúszó mozgást végez a lábaival meg mászót( feltérdel rendesen):D ezt a multhét ota gyakorolja, már csak szőnyegre tehetjük le...

és akkor a képek:

Kép pancszás nagykádban

Így szeret elaludni n apközben(cumit, ujját nem fogadja el csak a mienkét akarja:)
Kép [/img]

rabbe78
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Balcsiról!!!!:)

Hihetetlen,h még most is bővül a "on-line családunk" :lol: :lol:

Ninin:isten hozott,örülök Neked!Párodnak jobbulást! :wink:

Napirend:

este 6-7 között locsi
utána evés
aztán9-10körül evés
11körül elalvás
max 1x kelünk éjjel 4-5 között
aztán 9körül evés
12körül séta,ha az idő engedi
és a napközbeni alvás,hol órákat alszik,hol 20perceket közben persze van játék,torna a pancsi előtt

Tegnap útba ejtettük a patikát,vennem kellett az ínyére krémet,mert eszeveszettül szenved tőle.Mindent rág,a kis ökle állandóan a szájában van,és előfordul,h attól gurul be,h nem tudja egyszerre a két öklét benyomni. :lol:

Aki azzal küzd,h a babát szeretné az éjjel 1x-i kelésre szoktatni,vagy esetleg arra,h át is aludja,annak tudom ajánlani a Suttogó című könyvet.Nekem hatalmas segítség.

Rabbe:Beki ugyanezeket a gyakorlatokat nyomatja,mint Patrikod.Eszméletlenül erősek a lábai.Ha ülve fogom állandóan megtámasztja a lábát az enyémen és elkezd dagasztani,mint a macskák. :lol: Úgy feszíti,be sem tudnám neki olyankor hajlítani.Ha pedig hasra teszem,ő nem feküdni akar,hanem rögtön elkezd kúszó mozdulatokat csinálni.A lábait ügyesen mozgatja,mint aki mászna már,csak a kis kezecskéi vannak még mellette lazán(arra még nem minden esetben jött rá,h az is ő hozzá tartozik. :lol: :lol: )
Barátosnédnak kitartás!!!!

Csajok alig várom a tavaszt,és,h végre talizhassunk már,mert bevalom őszintén,h amig ilyen az idő nem erőltetem.

Most mennem kell!!

Puszika

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Szia Aranyoska!

Örülök, hogy jól vagytok és kis Bekibaád is ilyen ügyi! Biztos jó volt a balcsi. Korizni lehetett? mintha ahirekben azt mondták volna, hogy alkalmas korizásra....
Bizony én is várom a talit(de jöttök Pestre? :-) )Jöhettek hozzánk is;-)
Mi augusztusban ujra megyünk Sopronba összefuthatnánk megint:-) vagy csavaroghatnánk együtt :-)
Elaludt tök egyedüla kiságyban :shock: nem emlékszek hogy ilyet csinált volna bármikor is :shock:
na akkor megyek teregetni, pakolok még kicsit mert ha felébred elsétálunka postára( mindnefélét feélteszünk mostanába a vaterára és szerencsénkre veszegetik...szóval most majdnem minden nap postajárat van :-)

rabbe78
 
 


Sziasztok!

Bedoha,
a rágóka bakit én is elkövettem pedig olyan aranyos darab volt. :oops:

Maccs,
van valami iránymutatód, hogy mit mikor jó bevezetni és egyáltalán hogyan?

Kép
Kép
haynii
 
 


helló csajok!
Napirendünk (ami nem mindig ugyanaz):
8 körül kelés, cici
10-kor alszik a kendőben egy órát
11.30-12 cici
utána egy séta babakocsiban, ott aztán elszáll, mert hatalmasat alszik :)
16 cici, játék, alvás velem az ágyban
19 cici, itt van, hogy 20percet alszik kendőben, van, hogy semmit.
21.30 fürdés
22 cici, cicin alvás
3cici
8 cici.

A reggeli evései nem ugyanúgy van, mert 8-12-ig van, hogy többször kéri, pár korty erejéig...

Mi is későn fürdetünk, de mi azért,mert a mi napirendünk is ez, és így a legkönnyebb összeigazítani. Volt, hogy fél9-kor volt fürdés, és ugyanúgy 22-kor aludt el, csak sírt addig...

rabbe! Szerencsés csaj vagy, nekem itt szuszog a kendőben, de szörcsögött, így inkább hagyom aludni, addig éni netezek:) Majd délben takarítok :)

aranyoska! Én a suttogó miatt majdnem bedepiztem!!! Vigyázni kell, nem komolyan venni, mert minden gyerek más...de vannak jó gondolatok is benne.

ninin! Üdv itt :) Nem jöttél későn, illetve későn, de jó, hogy itt vagy :)

eta! Nem baj, ha többször kel, csak te tudd kipihenni magad! Szundíts szoptatás közben :) :) :)

Kép
ebba
 
 


Ebba, mi is azért fürdünk ilyen későn, mert akármikorra esett a fürcsi, mindenféleképpen, vagyis mindig, minden körülmények között csakis 22.00-kor alszik el.

Aranyoska, nekem is be kell szereznem a fogzásra valami bedörzsit, kettőt is mondott a védőnő, mert ő is az öklét csócsálja és már látszik alul a két kis fehér fogacska az íny alatt, tegnap néztünk.
Lányok, olyan kis nyálas szagú mindig a praclija, napjában többször mosunk kezet :D :D :D :D

Hajni, igen van, védőnő tegnap adott egy táblázatot. De azért én előtte beszélek a koraszülöttös doktornéninkkel.
Ha csak anyatejes, akkor 6 hónaptól írja a hozzátáplálást, de mi vegyesek vagyunk, így elkezdhetjük, hogy a tápszert kiváltsuk.
Alma (őszibarack, meggy - most nincs), burgonya, sárgarépa, sütőtök, tök, cékla (saláta), rizs, kukoricapehely, zabpehely. Egy-egy kiskanállal kezdeni szopi előtt, de mindig csak egyfélét és délelőtt, nehogy estére fájjon a hasija. + ez az áztatott keksz, egyelőre napi fél, anyatejbe vagy tápszerbe áztatva.

Maccs
vörösmacska
 
 


Godollo es Vac kornyeki lanyok!
Nagyon jo otlet a tali, foleg ha jobb idok lesznek es mar a szabadban is lehet tobbet tartozkodni, nagyokat setalni, piknikelni.
A veresi jatszohazrol is jokat hallottam, bar a nagyfiam bizonyos jatekok miatt szeret a Totagasba jarni.

Napirend: nekunk a hasfajas miatt csak most alakulgat, ugy nez ki hogy erre kezdi beallitani magat:
7-7.30 ebred, eszik -- 1,5 orat fent van, 9kor alszik 1-1,5 orat, azan ebred, eszik -- ismet fent van 1,5 orat, alszik (itt is kb 1-1,5 orat), ebred, eszik. 3 korul megyunk sdtalni, amit vegig alszik, kozben elmegyunk Szilardert az oviba (akinem dijazza hogy mostanaban gyalogolnia kell hazafele :) ). 6 korul szopi, 8.30 pancsi, utana szopi, 9 elott 10 percel alszik el es 2-4 kozott szopizik kb 5 percig es alszik is tovabb.
Napkozben kb 4-5 orat alszik es ha nem bantja semmi a pocijat, akkor beteszem az agyba es egy 3 perces nyoszorges nyafizas utan szepen elalszik. Igyekszem mindig kivarazsolni a pukikat belole minden lefekves elott, de van hogy nem sikerul, es akkor szenved az elalvassal. Ja es ha felebred 20 perc utan, en igyekszem visszaaltatni, de nem mindig sikerul. A nagyobbik fiamnal mar 2 hetesen volt napirendunk, most pedig csak sodrodtunk az arral kb 2 hettel ezelottig. Ezert gondolom hogy minden baba mas, probaljuk megtalalni az o igenyeit, semmit ne eroltessunk gorcsosen, hasznaljuk a veleszuletett anyai osztoneinket!

Udv az uj csatlakozonak!
Szep neve van a fiacskadnak.

Holnap viszem Szilardot egy gyerek szinhazba. Addig anyuek lesznek Zsomborra. Vegre kianyukazhatja magat a nagyfiam :)

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Macs!
Auchanban lehet felezett hamozott mirelit oszibarackot kapni. Most probalja ki a sogornom a kislanyan. Ha jo, en fogok venni. Szilvat is eleg hamar lehet adni. En azt fagyasztottam. Meggyet is.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Ninin
Üdv itt!
Nagyon szép kisfiad van!

Mike, Eta
Én rendes kávé nélkül nem is tudnék funkcionálni... :oops:

Navared
Szopipárna a fő funkcióján kívül sok mindenre jó! :lol:

Ebba
Én nem viszem sima taknyosság miatt doktorhoz...

Napirend
Annyi a fix, hogy oolyan 7-8 között fürdetés, evés, lefekvés van... általában délután 1-3 között alszik egy hosszabbat David... egyébként meg fakultatív a többi... eszünk, alszunk, amikor szükséges... :wink:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: