Új privát üzeneted érkezett!

Kata!
Először is gratulálok a kis manóhoz, megnéztem a fényképet is a gyerkőcökről. Gyönyörűek. Mit szólt és mit szól a nagylány a kistesóhoz? Nálunk is kb. ilyen lesz a korkülönbség és a nemek aránya. Ezek szerint tényleg még az utolsó pillanatig reménykedhetek, hogy befordul a baby. És hol szültél? Én attól félek, hogy az előző császár miatt és amiatt, hogy a dokim kicsit óvatos ( ami nem baj ) nem fogja megvárni tolófájásokat.

Katy
az adataim: kor: 30 szülés ideje: 2005.febr.20. baba: 2 baba neve: Matyi Kórház neve: Szabolcs u-i.
Köszi

Vera
verkocsika
 
 


Sziaztok!

Mindenkinek köszönöm szépen a sok-sok nagyon-nagyon jóleső jókivánságokat!!!!KépKépKépKépKép

Katy neked meg köszi a dicséretet jól esik!

Megyek népzem a Megastart!Kép

pusz
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Vera,
Hanna imádja Marcit, minden rezzenését figyeli, amint Kicsi nyüsszent egyet, már rohan riasztani engem, hogy most rögtön csináljak valamit. Puszilgatja, simogatja egész nap. Mondtam is neki, hogy most ő az én fő segítségem. Nagyon büszke is magára !

Az az igazság, hogy én amikor meghallottam, hogy valószínűleg csaszi lesz, majdnem "lehidaltam". Iszonyatosan féltem a műtéttől, vagyis inkább az utóhatásaitól, a nehezebb felépüléstől.
Aztán engem is vígasztaltak olyanokkal, hogy babónak még van ideje, az orvosok is csak akkor vágnak, ha nagyon muszály, és ha nincs más megoldás, akkor nekem is, babának is az lesz a legjobb !
Szóval én végig reménykedtem, és látod, nem hiába !

A kórházban (MÁV-ban szültem mindkét gyerkőcöt) 2 szobatársam volt, mindketten császárosok, a sors fintora, hogy ők mindketten sima szülésre készültek, aztán a műtőasztalon kötöttek ki.

Az orvosomnak viszont nagyon hálás vagyok, hogy adott nekünk esélyt a spontán szülésre. Persze végig figyelték Marci szívhangját, mert ezen múlt az egész dolog. Abban a pillanatban, amint leesett volna, már vágtak volna.

Drukkolok Neked, hogy minden simán menjen, még szinte a terhességed fele előtted van !

Puszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 

 
 

Sziasztok!

Először is, Rékacs: BOLDOG NÉVNAPOT!!!! Kép

Kata: gratulálok Marcidhoz!! Kép

Rövid leszek, mert Apáért kell mennem mindjárt, viszont megkapjuk a bébihordit a kollegájától. Kép

Ma pocsék napom volt, több, mint egy órát vártam a vérvételen (utolsó Kép), hogy aztán 4 kémcsőnyit vegyenek le. Kép Aztán kiderült, hogy a konvektorunkat nem lehet javítani, vagyis le kell cserélni. Gondolhatjátok, mennyire jól jön ez a váratlan kiadás most a családi kasszánknak. Kép Aztán szülésfelkészítő, amin semmi újat nem tudtak mondani (hála az én Drága Babanetes Kismamitársaimnak Kép).

Aztán az én Lilim jól megvígasztalt: mi is néztük a Megasztárt, és minden dalnál tök jókat táncolt a pocimban, a zsűrit meg nyugiban hallgatta. Kép Olyan édes, nem?

Jó éjszakát,
Katinka
katinka
 
 


Jo reggelt LÁnyok!

Most nincs időm elolvasni a leveleket, biztos több oldalt kéne már, hanem azért irok, mert ma reggel ráálltam a mérlegre és két kiloval kevesebb lettem. Gyorsan megmértem a hasam, és az is kisebb minimum 1 cm-el. Ez lehet hogy azért van mert reggel van? Este nagyobb a poci?

Kronikus hasmérő kismamák! Mi a véleményetek?

Tegnap voltam fogorvosnál, kettőt tömtek, egyet gyökérkezeltek. Klassz.

Pusza,
Eszter, a para-anya
28+1
eszter2004
 
 


Eszter! A két kilónak örülj, ha a pocakon levő zsírból ment le a nagy része, teljesen reális ekkora haskörfogat-csökkenés ! Egyébként nekem is nagyobb szokott lenni este. Legalábbis nagyobbnak érzem, mert reggel sose szoktam mérni, mert nem jut eszembe... De volt olyan, hogy én este mérek 105 cm-t, a védőnéni meg reggel 100-at, szóval asszem, ne parázz! Kép

Viszont nagyon pocsék napom van... Kép Elaludtam a megasztáron már, mert nagyon fáradt voltam, aztán éjjel megint szültem. Kép AZt álmodtam, hogy bementem a kórházba egy vizsgálatra, és kaptam egy szurit, ami beindította a szülést, és megszületett a baba - egyzser csak kijött, és utána egy kiscicát adtak oda, hogy az a gyerekem. És én meg ideges voltam nagyon, és nem értettem, hogy 7. hónapban mért indítják meg a szülést, és hazavittem a cicát, és akkor jöttem rá, hogy hiszen én rendes gyereket szültem, és ellopták. És a férjem vigasztalt, hogy nem lehet micsinálni, meg minden. Aztán álmomban aludtam, és felébredtem (álmomban) és akkor is kérdeztem a Gergőt, hogy ugye csak álmodtam, de vigasztalt megint, hogy majd lesz másik gyerekünk, és akkor már teljesen kétségbeestem, és meg akartam nektek írni, hogy mitörtént, és akkor hála istennek tényleg felébredtem, és megfogtam a pocakomat, és rugdosott a baba egyet, és akkor megnyugodtam végre, de emiatt annyira rossz kedvem van ma, hogy rettenetesen. És szörnyen bőghetnékem is van, és nincs kedvem semmihez.

Viszont megint kisfiam született, most már másodszor is, holott kislányt mondanak. (mármint álmomban)

kikocska
 
 


Gyorsan pótolom a lemaradásomat:

KikocskaKép
Utólag is nagyon boldog szülinapotKép Tök jó, hogy ilyen jól sikerültKép Ezek az álmok tök normálisak, bár tényleg szörnyen nyomasztóak. Nekem szerencsére csak az előző terhességnél voltak ilyenek, lehet, hogy most megúszom.

RékacsKép
Neked pedig megkésve bár, de annál boldogabb névnapotKép

Kedden voltam dokinál, és meglepetésemre most meg is csinálta az ilyenkor esedékes UH-t. Megnyugodtam, mert gyerkőc befordult menetiránybaKép Kb. 1500 gr, tök egészséges, és még mindig kislányKép És hatalmasat ásított UH közbenKép A cukrom sajna napról-napra romlik, úgyhogy folyamatosan kell növelni az inzulinadagot. De már "csak" kb. 5 hét, és beáll.

VeraKép
28 hetesen nekem még faros volt a baba, aztán észrevétlenül megfordult. Szerintem várj még néhány hetet, és próbálj ki néhány praktikát, hátha beválik. Ha gondolod, megírom, amiket összegyűjtöttem.

VikiKép
Okosat nem tudok mondani (meg előttem már mindent elmondtak), úgyhogy csak szorítok nekedKép És gyere gyakranKép

Pussssz
Tüni
tüni
 
 


Na,jó. halmozom az élvezeteket. Most beszéltem anyukámmal, hogy úgy tűnik, csődbe megy a családi vállalkozás... Fantasztikus! Egyre jobb ez a nap. És még az is most lett biztos, hogy a munkaköröm is megszűnik, de ez mondjuk annyira nem zavar, mert úgyse akarok visszajönni... Lehet, hogy inkább hazamegyek.

kikocska
 
 


SziasztokKép

BringaKép
Még nem próbáltam, de megkérdezem a patikába, vény nélküli gondolom. A doki bácsi tegnap cedax-ot írt fel,de amig nem muszáj nem szedem...

TüniKép
...ha nem baj,én is kíváncsi lennék a praktikákra, mert az én babócám így a 33.hétben még mindig farosKép

AuraKép
milyen lett az eredmény?? (mármint a cukor)

A tali most mikor is lesz pontosan??

puszi Kép
edwig
Vendég
 


Kikocs!
Ne aggódj ez normális, minden könyv írja...nekem is volt ilyen...pl..hogy már szülni mentem és egyszer csak mondják szomorúan, hogy eltűnt a baba, sajnálják, de felszívódott...
meg nekem is már kb.4-5ször lányt mondtak,és
az elmúlt napokban 3szor is fiút álmodtam...
szóval.-....Kép
meg ilyen parám nekem is volt valamelyik álmomban, h esetleg nem is gyerek, hanem valami állatka költözött belém, vagy valami betegség, amit félrenéztek babának...
szóval mindenkinek megvan a hülyeségeKép
én kb. 2hónapig keményen emésztődtem ezen, és paráztam, h ez tuti valami jóslat akart lennni, de nem, szóval nehogy idegeskedj!!
Felejtsd el!
esztyx
 
 


KikocskaKép
szegénykém, akkor valóban "jól" indul a napod... Ez a sok "jó" mindig akkor jön, amikor pont nem kellene.....
Vendég
 


Rékacs!
Bpldog névnapot (utólag) tőlem is!

Kikocs!
Lelki jobbulást a rossz álom után!

Edwig!
Sajna nem mentem még, majd holnap, de írok ám, hogy ügyes voltam-e.

Tényleg, akkor most lesz tali és mikor?

Puszka mindenkinek,
Aura
aura
 
 


Orbis javasolta a péntek estét egy kis kismamazüllésre... Merthogy a párja nem lesz otthon, és nincs kedve magányoskodni. Gondolom Bagzer Marcija is vetít, de Bagz éppen otthonszülőszakértővé válik Kép Azért csak ír majd, hogy mit tanult Kép Meg még én javasoltam múlt héten a szombat du-t, de most már semmit, mert nem tudom, hogy fogom intézni a hétvégémet a fentiek tükrében Kép

kikocska
 
 


Hello Vera!

Még egy Szabolcs utcaKép Én Végh Györgynél, és nagyon szeretemKép
Hulcsi meg Vajdánál.

Kikocs, én is álmodtam már ilyen koreográfiát, és nagyon rossz volt.Állítólag ez azért van, valahol olvastam, mert alkalmatlannak érezzük magunk a baba ellátására. Dolgozik a tudatalattink, ne vedd komolyan, vagyis próbáld meg, bár ilyenkor nekem is nehéz... Amúgy olyat már hallottam, hogy kislányt mondtak, aztán kiderült a szülés előtt egy nappal..KépHát...
Most olvastam végig, Kikocska, szerintem inkább menj haza tényleg... Szegény... Ha lenne ölelős képecske, elküldeném.

Tegnap este nem keményedtetek nagyon? Én nem tudom velem mi volt, de nem volt jó. A derekam nem fájt, hanem olyan feszítő érzés volt benne, és keményedtem. Ez ilyenkor már van? Egyáltalán ez görcs? De nem ijedtem meg, nem tudom miért nem.

Ja, és azt akartam kérezni, hogy rá tud-e feküdni valami olyan idegre a baba, ami miatt elzsibbad az ember lába? Elég ijesztő érzés...

Na dr Noémi kérdezett, megállt a tudomány...)

Puszi mindenkinek,
Noémi
30+4
vghnoémi
 
 


Köszi Noémi, már szóltam, hogy megyek haza. Asszem bebújok egy sarokba, magamra húzok egy takarót, és nem veszem fel a telefont sem Kép Asszem holnap se jövök, hanem kipihenem magam, inkább babanetezek egész nap, meg alszom. És hátha attól jobb lesz. Este én is nagyon pocsékul voltam, de már éreztem du. is, hogy nem lesz szép estém, keményedtem, meg rettenetesen fájt a hátam. Aztán mihelyt alápárnáztam magam úgy, hogy nem fájt, azonnal elaludtam. Lehet, hogy volt valami.

Egyébként olvastam már róla, hogy lehet zsibbadni, mikor nyom valami gerinci ideget a baba. Fekszel közben? mert akkor eléggé esélyes, hogy ez történik.

kikocska
 
 


Kikocska, köszi.

Állva is éreztem, fekve is, de talán ez lehet. Legalábbis remélem.

Mindenesetre neked az eddiginél jobb napot kívánok, és valami vidámat csinálj otthon!

Puszi,
Noémi
vghnoémi
 
 


Ja, most jutott eszembe, hogy tegnap reggel volt ilyen rossz, mikor felkeltem rögtön utána. Aztán elmúlt. És előtte logikusan feküdtem, úgyhogy lehet, hogy az volt tényleg, aztán lassan berendeződött. Na most megnyugodtamKép

Még azt nem értem, hogy írják mindenhol, hogy erős zajokra meg ilyenekre a baba rúgkapál, meg ti is mondjátok, és én ezt nem nagyon figyeltem meg eddig. Jó az idegrendszere?Kép Vagy nincsenek olyan erős hangok körülöttem itt a 4 fal között... Ez lehetKép

Jól elszórakoztatom magam, igazKép

Aura, milyen a tanítás?

Noémi
vghnoémi
 
 


dejó! egyre szebb a nap. Most szólt a párom, hogy elképzelhető, hogy januártól nincs munkája... isteni. Micsináljak, hogy ne legyen több rossz hír ma????

kikocska
 
 


Sziasztok!

Kikocska!
Szerintem kapcsold ki a telcsid, és örüljél annak, aminek lehet, bár ilyenkor még a pozitív dolgok is eltörpülnek!!!Én ilyen jókedv puszilósat küldök Neked Kép!
Első hangzásra minden rossszabbul szokott hangzani, mint másodjára, legalább is ezt kívánom Neked!!!

Már gyakorlott szülő anyukák!Márti kapcsán jutott eszembe!!!
Lehetne kérni Tőletek olyat, hogy írjatok gyakorlati érzéstelenítésről tapasztalatokat, mert hiába olvasok mindenhol valamit, az teljesen más, mintha olyantól hallom, aki már túl van rajta!Én nagyon hálás lennék érte, és szerintem nem vagyok egyedülKép!!!

Noémi!Van más tüneteted a láb zsibi mellé?Meg azt figyeld meg, hogy milyen pózban fekszel előtte,ami után jön és azt próbáld kerülni!Kikocsnak igaza lehet ezzel kapcsolatban, bár nem vagyok orvosKép!

Hulla fáradt vagyok, úgyhogy eldölök, és kényeztetem megam egy kis kajával, a férjemmel, és egy jó filmmel!!!

PusziKép: Katy
Katy
 


Sziasztok!

Kicsit visszaolvasgattam.Kép
Kikocska! Az álmodat elolvastam,és képzeld én is pont ugyanezt álmodtam amikor terhes voltam,hogy gyerek helyett macskám született...Kép
De hálistennek pár hónap múlva megszületett a kisfiam,Dominik,és nem hasonlít macskára.Kép
Kép
Most 7 és fél hónapos.Kép
Minden kismamának kitartást,és rövid,könnyű szülést,valamint ami a legfontosabb,egészséges kisbabát kívánok!Kép

Orsi
orsi21
 
 


Kikocska,
hát ez tényleg nem a Te napod!!! Szerintem tünés haza, be a takaró alá, esetleg valami finomat magad mellé (forrón gőzőlgő kakaó stbstb...)és tojni az egész világra!! Nekem be szokott jönni.
Pusza,
Flo
flo
 
 


Jaj, Kikocska, ez nem lehet igaz! Most néztem megint, mi történt itt, és komolyan nem hiszem el! Nagyon sajnálom. Hátha nem ez az utolsó szó... Amíg kiderül, addig is kitartás! Amennyire lehet. Hol dolgozik a férjed egyébként? - csak ha nem indiszkrét.

Katy,

nincs más, meg azóta nem érzem. Hátha csak egyszeri volt...

Orsi, aranyos a kisfiad!

Noémi
vghnoémi
 
 


Lányok, még mindig nincs időm elolvasni egy sort sem, mert dolgozom. De most jöttem vissza a dietetikus tanácsadásrol, és ugy el vagyok keseredve. Akinek nem lett magas a cukra, és nem kell diétáznia, az legyen hálás a sorsnak!!!

Naponta 5-ször kötelezően ennem kell, és mindent ki kell méregetnem egy táblázat alapján, szoval tök szar hogy azon kell minden nap gondolkodnom hogy mit egyek mivel és mennyit. Plusz naponta háromszor döfködhetem magam a cukormérővel. Nekem erre nincs kapacitásom munka mellett!!!! Kép

Majd este átolvasom azt a pár ezer mail-t amiböl kimaradtam, és majd reagálgatok én is.

Eszter
28+2
eszter2004
 
 


EszterKép
Ne aggódj, hamar bele lehet jönniKép Ha ez vígasztal, nekem 7-szer kell most mérnem, és 3-szor inzulinKép Szóval, még nagyon jó helyzetben vagyKép Tudom neked ajánlani a "Terhesség és cukorbetegség" topicot. Olvasgass bele az archívba, ha van időd, tele van hasznos infoval.

Pussssz
Tüni
tüni
 
 


Kata
örülök, hogy jól kijönnek a gyerkőcök, én azért félek egy kicsit, mert most Virág még nagyon várja a kistesót, de szerintem nagy csalódás lesz, hogy még "semmit nem tud csinálni".
Harántfekvéssel kapcsolatban egyenlőre most várok és reménykedem, hogy befordul a bébi, Neked tényleg jó a dokid, hogy adott esélyt Nektek. Különben a császár nem olyan vészes, én kimondottan "örültem" már amikor több órás szenvedés után 1 perces fájásoknál azt mondta a doki hogy akkor irány a műtő, már nem érdekelt semmi, csak az, hogy vegyék ki belőlem. Na ezért is szeretnék most EDA-t, hogy ne vegye el a fájdalom az eszemet, és ne csak arra tudja gondolni, hogy legyen már vége.
Noémi,
az én dokim a Szepesi, szakmailag teljesen megbízok benne, de néha tök idegesítő, hogy mindent harapófogóval kell kihúzni belőle. És szülésznőt fogadtál?
Eszter
tudom, hogy milyen rossz ez a hülye diéta, de meg lehet szokni és nézd a jó oldalát, csupa egészséges dolgot fogsz enni, és tuti, hogy nem fogsz sokat hízni, szerintem a 2kg fogyás is attól van, hogy most odafigyelsz, hogy mit eszel és ezek a szénhidrát mentes cuccok nem hízlalnak! Én az első bébivel végig diétáztam és 12kg-ot híztam, gondold el mennyit híztam volna, ha nem diétázom!! Szóval az a lényeg, hogy igaz, hogy diétáznod kell, de csini kismama leszel!!Kép
Mondjuk azt nem értem, hogy miért kell naponta 3x mérned a cukrodat. Én a Szabolcsban szültem 4 éve és akkor még az volt a "divat", hogy hetente egyszer nézték csak a cukrot és ha az rendben van akkor nem kellett semmi különöset csinálni. ( Pedig ez a Szabolcs u. kimondottan cukrosok központja! )

Vera
25+4
verkocsika
 
 


Köszönöm a vigasztalásokat mindenkinek. Kép Kedves tőletek. Igyekszem ám nem parázni, csak nagyon egyszerre jött minden Kép Délben bőgve leléptem a munkahelyemről, és elmentem ebédelni a Gergővel, akkor kicsit jobb lett, meg kiderült, hogy doktor lett a barátnőmből (jogász), mert sikerrel vette a 4. államvizsgáját is. Aztán az apukája megkért, hogy hadd interjúvoljon meg, úgyhogy vele is találkoztam, és megkérdezte, hogy mit csinálnék máshogy, ha én lennék a 6. kerületi polgármester. És nagyon tetszett neki, amiket mondtam, úgyhogy valószínű médiasztár leszek, a Reggel című lapban leszek majd benne egész alakos fotóval Kép (persze csak egy pár soros cikk, meg egy kis kép) Úgyhogy ezeket a jókat gyűjtöttem be mára. És nem megyek be holnap, hanem itt fogok feküdni a számítógép előtt többnyire, és babanetezek, szóval írjon mindenki Kép Szerveztem magamnak mulattató programot, meg még takarítok is, meg alszom, és nem hagyom magam. Legalábbis remélem. Nem mertem elmenni a kórházi szüléselőkészítőre sem, nehogy valamit mondjanak.
Egyébként a Gergő programozó a MÁVInformatikánál, csak az a baj, hogy szerződéses, és úgy volt már hónapok óta, hogy meghosszabbítják a szerződését májusig, és akkor tök könnyű melót találni, de most a MÁV, aki a mávinformatika megbízója, meg a MÁV megbízója összevesztek, és úgy néz ki, hogx lefújják a projektet Kép dehát ez van. ezt a kockázatot fizetik meg jobban, mi meg bevállaltuk Kép

kikocska
 
 


Kikocs,
informatikusként azért nem olyan nehéz munkát találni, vígasztaljon ez a tudat. Az én férj
em is ilyen, és azt mondja, a kis cégekkel kell vigyázni, mert nem egy életbiztosítás... Hát remélem, megoldódik...
Jó pihenést holnapra!!!!Kép

Vera,
a Végh mindig a Kati nénivel szül együtt, úgyhogy őt választom. Állítólag mindenki aranyos, de nem ismerem őket személyesen.

Puszi,

Noémi
vghnoémi
 
 


Vera!

Én is Szepesihez jártam, de pont ua. volt a problémám vele, amit Te leírtál, úgyhogy még baba előtt váltottam!Szakembernek tényleg jó, de másfél évig jártam hozzá, amikor feladtam, mert konkrétan semmi kapcsolat nem alakult ki közöttünk!A barátnőm, aki ajánlotta neki meg abszolút bevált!

Kikocska!
Jól van így tovább!KépMármint felfogásilag!A férjednek meg biztos egy sokkal jobb állása lesz!!!
Katy
 


Sziasztooook!
köszi Kikocs!! azért még ide-ide-nézek!!!!! különben is most nincs otthon net, úgyhogy ez is megnehezíti az eddigi rászokottságomat.....
de a reggeltől estig tartó szülésről hallgatás, filmnézés most jól kielégíti a téma iránti igényem!!! tudom javasolni másoknak is!!! ez a tanfolyam általánosan is bárki várandósnak jó, nem csak aki otthon szül, egy csomószor jönnek mások is! sokat lehet tanulni!! ha bárkit érdekel: www.szules.hu es a főoldalon ott vannak a tanfolyamok kezdései......

szóval ma filmeket néztünk, és este pont dolgozott marcim, így nem tudott jüönni, különben mindig oitt volt eddig!Kép de ma olyan fokú meghatódottságok értek, és így hogy épp egyedül voltam/nélküle, így valahogy bennemragadt egy csomó érzés..... de a következő hónap csöótörtökén ugyanez lesz, akkor bepótoljuk!

ja,m tegnapo voltam a várvavárt uh-n, hát iszonyú rossz volt..... vártam egy és egy negyed órát(a kötelező időpontomhoz képest) utána beparancsoltak, egy fickó orvos ült a gép elött, mellette egy kis köpenyes csaj, odaadtam a videókazettám, és felfeküdtem. végig hozzám egy szót sem szólt senki, egymás közt mormogtak hogy ez a feje, ez a hasa, mást nem is, aztán rámszólt, hogy kész is, menjek öltözni! különben egy csomó kérdéssel készültem, de semelyiket nem kérdeztem meg végül, olyan volt a hangulat, én kísérleti patkány, meg a mester, és a tanonc..... aztán keltem fel, törölgettem magam, mire sustorgás, szól a férfi, hogy feküdjek vissza, gondolhattam volna mert valami baj van....semmit nem mondtak, aztán kérdezte hogy a nemét akarom tudni? -miközben alaposan átrétegelten nézegetett egy hülye számára is látható kis férfiasság-csomagot, elnevettem magam hogy már úgyis tudom, aztán fél mp arc de csak orr aljáig, és kész, keljek, menjek. még ki sem értem de a következő már a nyakamon.... hazaérve buzgón betettem a kazettát, és szomorúan rájöttem hogy félúton azért sustorogtak, mert a kiscsaj nem nyomta meg a rec gombot, így csak az az utsó fél perc van felvéve....2000ftért.....mondanom sem kell hogy befitetem-e.......

bocs az egész oldal lefoglalásáélrt, meg az idegen klaviatúra miatti hibákért!!
bagzer, oly nyomottan

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


BagzerKép
Pont ez volt az egyik oka annak,hogy eljöttem a baross utcából, az idegeimre ment, hogy mindig másfél órát vártam az uh-nál, és kb. 3órát a dokira. Most sokkal sokkal jobb...
Bár tudom neked végülis orvos szempontból nem érdekes a Baross... Tényleg megkérdezhetem, hogy az otthon szülésnél csak bába van, vagy van orvos is??? Bocs a buta kérdésért, de érdekelneKép

KikocsKép
jó olvasni, hogy kezdesszzzz kicsit felengedni a rossz hangulatbólKép csak így tovább...

puszi
edwig aki sokkal sokkal jobban érzi magát végre
Vendég
 


Sziasztok!

Borzasztó sokat írtatok amióta nem voltam itt! És most még csak végig se tudom olvasni (sietek haza vacsit csinálni és utána nézem a szülőszobát! Valóságos rituálé ez már nálam csütörtökönként. . . Kép ).

A táblázatba: a kisfiam neve Máté Levente!

Remélem mindenki jól van és szépen gyarapszanak a pocaklakók!!!!

Sajna elszámoltam magam egy héttel Kép mint kiderült, csak 25 hetes vagyok (+2 nap) és ez borzasztó. Minél közelebb vagyok a bizonyos nagy naphoz, annál távolibbnak érzem! Mi lesz velem karácsonykor???

Légyszi írjátok meg nekem nektek mekkora a pocakotok? Ki méricskéli még rajtam kívül?

Képzeljétek, még egy csíkom sincs (rettegek tőle mert tiniként 6 kilós hízástól tiszta csík lett a fenekem), kenegetem bőszen a pocakom és a mellem. A mellbőségem 18 cm nőtt idáig, a pocakom 40 cm-t. Az sok vagy kevés? Mi a tapasztalat? Meddig fog még nőni a mellbőség? Érdemes a melltartóbetét miatt kicsit nagyobb szoptatós melltartót venni mint amekkora egyébként kéne?

Sajna ritkán jutok mostanába ide, ha volt egy kis időm, akkor babakocsit kerestem (és találtam is egy szuperjót).
De a hétvégén bepótolom az elmaradt olvasnivalót!

Sok-sok kellemes percet kívánok mindenkinek, legyetek jók!

Timi
ttimi78
 
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok hogy ide offolok a topkotokba, de van egy eladó légzésfigyelőm amiért máskor nagy verseny szokott menni mindenfelé, mostmeg senki nem jelentkezett rá. Gondoltam, hogy közületek esetleg érdekel valakit, hiszen hamarosan babáitok születnek. Ha valakit érdekel akkor írjon nekem erre a címre:
lkrisztikukacenternetponthu

Köszi és mégegyszer bocs az offért és mindenkinek további jó babavárást, könnyű szülést és egészséges, szép gyermeket kívánok.

Kriszta
krisztike01
 
 


sziasztok

Noémi
Nálam is többször előfordult ez a zsibbadás dolog, nem igazán segÍtett semmi. Néha attól egy picit jobb, ha sokat mozgatom azt a részt, de hát ezzel gondolom nem modtam újat Kép

Kikocska
Ha egy ajtó bezárul...Kép Csakis azért Írom, hogy ilyenekre gondolj!!!!És előre nézve, lehet, h most sokkal jobb jön mindnkinek a családodban!!!

bringa
bringa
 
 


Bringa, te is szereted a Muzsika hangját? Nekem az egyik kedvencem!!!!Kép És kösz a zsibbadásos dolgot, ez megnyugtató.

Noémi
vghnoémi
 
 


Sziasztok!

Holnap estére bejelentkezett hozzám két barátnőm, egy picit tanakodtam rajta, de miután máig senki nem "jelentkezett be" a pénteki dorbézolásra, ma igent mondtam.
Remélem máskor összejön.

Nem is nagyon van most több időm, napok óta csak olvaslak titeket, reagálni nincs is időm, de holnap bepótolom!
Na pussz addig is:
Orbis
orbis
 
 


Sziasztok csajszik!

Eltüntem pár napra, mert minden nap valamelyik orvosnál jártam és mire hazaértem addigra olyan hulla fáradt lettem, hogy csak olvastalak titeteket, de már nem írtam.
Képzeljétek el, visszaállt a cukrom. Sőt kevesebb a kelleténél. A doki sem érti, hogy hogyan lehet, de nagyon-nagyon megdicsért, hogy milyen ügyesen betartom a diétát és csak így tovább. Ha tudná, hogy 1x sem számoltam ki a 160g-os szénhidrátot, meg az édességgel is eléggé kilengtem.

Olyan szarul voltam már hétfő óta, állandó hasmenés és fejfájás, gondoltam az idő miatt. De képzeljétek,tegnap már szinte azt mondtam apának, hogy megyünk szülni, mert annyira fájt a hasam és semmi nem maradt bennem, hogy berobogtunk a dokihoz, majd a belgyógyászhoz és megállapították, hogy a szorbitra alergiás vagyok én is és a babci is. Ugyan is vettem light rostos üdítőt, hogy figyeljek a cukromra valamennyire és ez lett a vége.
Most már kezdek jól lenni a hasmenés dologgal,
de most meg olyan mintha apa kezdene náthás lenni és én is érzem, hogy bújkál bennem.Most meg úgy beindult a tornába Beni babám, hogy tegnap óta megállás nélkül forgolódik. Már annyira fáj, olyan érzés mintha 3-an lennének bent. Pedig azt gondoltam volna, hogy már beállt.

Tanácstalan vagyok! Segítsetek nekem! Szerintetek fogadjak szülésznőt v. nem? Ti hogy vagytok a témával. Kérdeztem a dokimat, hogy fogadjak-e és ha igen akkor kit, de teljessen elhatárolta magát, hogy
ő mindenkit szeret és mindenki jó, az én dolgom ha valakit külön akarok "ugrasztani" ha kell.

Rékacs!
Írtam e-mailt, de nem tudom, hogy átment-e mert visszadobta 1x, de elküldtem még 1x.

Megyek is mert, teljessen ki vagyok. Olyan mintha átment volna rajtam az úthengerKép

Jó éjt mindenkinek és álmodjatok szépeket!!!
Pusz: Márti (32)
hajdum
 
 


Sziasztok!

Edwig! Láttam a profilodban,hogy szentendrei vagy,én is az lennék elvileg,csak most egy időre Pestre költöztem.Szentendrén laktam 14 évig. Megkérdezhetem melyik részen laksz? Én a Pannónia ltp-en laktamKép

Hajdum!

Ha rám hallgatsz választasz szülésznőt.Mert én úgy jártem,hogy egy tanuló csaj volt,és...hát nincsenek jó élményeim vele...enyhén szólva.

Orsi
orsi21
 
 


Szia OrsiKép
Én pismány alatt lakom, Lászlótelep a neve, ez kb 5-6 éve épült ki, de mindig is itt laktamKép
Jó kis hely, én szeretemKép
szép kisfiad van, gratulálok hozzáKép

edwig
Vendég
 


Sziasztok,

Kikocska, köszi a receptet, ez egész egyszerűnek tűnik. Beleraktam a szakácskönyvembe.
És kitartást...

Puszi mindenkinek,

zsuzsi
vzsuzsi
 
 


Hát, jóreggelt! Jobbnak tűnik, mint a tegnapi, már egy-két jóhír is ért... Talán tényleg jobb lesz ma. Azért dolgozni nem mentem, inkább egy nap szabi...
Viszont végre volt időm ma reggel megnézegetni a profilotokat, és nem mondom mindenkinek, hogy milyen csini kismama, meg milyen aranyos gyerekei és pocaklakói vannak, inkább mindenki vegye magára Kép Viszont Eszter, nektek 2000. Aug. 18-án volt az esküvőtök? Csak mert nekünk 2001. Aug. 18. és akkor ez vicces. Kép

Egyébként én kerülöm a light üdítőket, mint a tüzet, mióta babázok. Inkább egyátalán nem iszom üdítőt. Ha igen, akkor 100%-osat, ami tele van ugyan cukorral, de legalább természetessel. Pont emiatt, mert mondták, hogy allergia alakulhat ki ezekre az édesítőkre. Az aszpartamról nem is beszélve, amiről elég csúf rémhírek terjengenek. Szóval én félek tőlük Kép Ja, és azt is mondták, hogy a mogyorót kerülni kell az utolsó három hónapban, mert ugye egyre több gyereknek van mogyoróallergiája, és az ilyenkor már kialakulhat. De nem tudom, hogy függenek össze a dolgok.

Egyébként asszem megkezdtem a 3. harmadot. Valaki írta, hogy akkor kezdődik, ha már 3x meggondolod, hogy elmenj valahova. Na, én pont itt tartok néhány napja Kép (Bár lehet, hogy ez időszakos) Egyébként ha minden igaz, tegnap kezdtük a 28. hetet. De én nem értem ezeket a számolásokat. Majd februárban elkezdek türelmetlenkedni Kép

kikocska
 
 


Először és mindenekelőtt, BAGZER, nagyon, nagyon sírtunk tegnap a szules.hu-n a fényképeken, annyira gyönyörűek! Nagyon sajnálom, hogy mi nem szülhetünk így, és biztos vagyok benne, hogy gyönyörű élmény lesz nektek. Kösz, hogy fölraktad a címet, talán a következőnél más lesz nekünk isKép. Nálad is a Geréb Ági lesz? Nagyon szimpatikus.Lehet, hogy már írtad, akkor bocs.

ORBIS,

igen, feltűnt, hogy eltűntél... Kép

HAJDUM/MÁRTIKép,

Mikor az orvosok nem értik,mitől múlt el valami, mindig nagyon büszkék magukra és az orvostudományt (itt:diétát) dícsérikKép Nem baj, valószínűleg nem volt semmi bajod....Kép

Én szeretnék szülésznőt fogadni, bár a Szabolcsban állítólag mindenki rendes, de mégis más, ha nem ott találkozunk először. Másképp figyel rám szerintem, ha tudja, hogy én őt választottam, megbízom benne. És most nem a pénz az elsődleges, de biztos annak is szerepe van.

KIKOCS, na jobb is lesz. És tényleg úgy szokott lenni, hogy annyira elkeseredik az ember, hogy utána már jobban alakulnak a dolgok, mint gondoltuk volna. Jobb is lesz nektek valószínű... Legalábbis bízunk benne!!!Kép

A mogyorót jó, hogy mondod, én szoktam enni, akkor mostmár annyit nem fogok.

És tegnap napkitörés volt, biztos azért volt rossz nap.

Éljen a 3. harmad!!!Kép

Noémi
30+5
vghnoémi
 
 


Márti!
Én is csatlakozom az előttem szólóhoz, valszeg nem is voltál cukros, csak a vércukor mérést megelőző napokban sok édességet ehettél, azért volt akkor magasabb, most meg jó! Mindegy az a lényeg, hogy most jó!Kép
Igen az édesítős dolgokkal baromira kell vigyázni, Kikocsnak igaza van én is olvastam azt a sok rémséget. Tényleg a legrosszabb az aszpartam, ami mellesleg több országban be is van tiltvaKép
Szülésznővel kapcsolatban én is azt tudom ajánlani, hogy fogadjál, én okultam az első szülésemből és most fogadtam, kíváncsi vagyok a különbségre.
Noémi
Ez sajnos nem áll, hogy a Szabolcsban mindenki rendes, tapasztalatból mondom, amikor én szültem egy Vera nevű volt ügyeletben és rémes volt, úgy beszélt velem mint egy idiótával, ahelyett, hogy segített volna el kezedet velem üvöltözni ( már amikor odajött ), hogy miért tartom vissza a levegőt ( azért mert úgy nem fájt annyira, fogalmam sem volt hogy kell venni a levegőt, de esetleg, ha elmondta volna akkor esetleg megpróbáltam volna )ja és amikor mondtam, hogy nekem WC-re kell mennem úgy megvizsgált, hogy utána folyt belőlem a vér, amitől tökre megijedtem és akkor kérdezem a tanuló szülésznőt, hogy most mi van? erre: ja, ez csak a vizsgálattól van! Én csak azt nem értem, hogy miért nem tud csak akkor emberi hangon beszélni valaki, ha pénzt kap??? Most kíváncsi vagyok milyen lesz, a dokim a Szepesi a Bruckner Icá-t ajánlotta, ő a főmadam, ( néha szokott lenni a Kismama újságban ) egyenlőre kedvesnek tűnik, de pl. a nővérem szült akkor ő volt az ügyeletes és nem volt túl kedves ( persze nem volt felfogadva ). Na mindegy sajna ilyenek az emberek Kép

Emberek ma olyan lábgörcsre ébredtem, hogy potyogtak a könnyeim, szegény férjecském azt se tudta mit csináljon, csak jajgattam, tiszta szülés hangulata volt a dolognakKép

Vera
verkocsika
 
 


Sziasztok!
Rengeteget írtatok az elmúlt két nap, alig győztem visszaolvasni. Sajnos pedig bőven van időm, egész nap nem történik velem semmi. A doki szeptember eleje óta nem enged dolgozni, azóta itthon punnyadok, de már nem is fog.
Lakik valaki Újpesten? Vagy legalább a környékén?
Viki
lici
 
 


Vera, Noémi

Én is választottam szülésznőt, valamilyen Gabinak hívják.Telefonon beszéltünk, pont tegnap elöször. Nekem nagyon kedvesnek tűnt, ismeretlenül is megköszönte a bizalmunkat.Ha minden igaz dec1-én találkozunk vele, és dec 16.ra vagyok kiírva. Remélem kitartok addig Kép

Hulcsi

hulcsi
 
 


Na végre a végére értem! Kép

Annyira jo hogy irtátok az édesitöszeres dolgot, én meg mindig tettem plusz az ásványvizes üvegembe, hogy finomabb legyen. Azonnal abbahagyom!

Lici, én még csak most reagálok a barátod-elhagy-egy-másikért témára. Nekem tetszik ahogy Aura kezeli ezt a dolgot, vhol ö is hasonlo cipöben jár. Tartsd meg a méltoságod, NE kérdezgess a másikrol, és légy baromi jo fej. Lássa mit veszithet. Az a másik dolog ugysem fog sokáig tartani. Ne kényszeritsd semmire, ne vess semmit a szemére, ne követelj semmit. Csak légy baromi erős csaj, aki megáll a maga lábán, és légy vele kedves, és megértő. Ettől megőrülnek, majd meglátod. Kép

Kikocska, utoljára akkor én is boldog szülinapot kivánnék neked, Rékacsnak meg bolgod névnapot. Kép

Bringa, kérdezted hogy miért kéne megfordulnia a babának. Szoval én csak ugy gondoltam, hogy a baba az hol igy fekszik hol ugy, és megijedtem hogy az enyém végig egy pozban van.

Kikocs, köszi a megnyugtatást pocak ügyben,illetve kitartást kivánok neked, olvasom mennyi minden balul ütött ki neked. A férjed biztos hamar talál másik állást, gondolom nézitek az internetes hirdetéseket a különbözö portálokon.

Noémi, a zsibbadás tuti azért van, mert nyomta az ideget a méhed. Probálj inkább oldalt feküdni. Egyébként a zajokra nekem sem reagál igazán a gyerek. Inkább akkor mocorog, ha minden nyugodt körülötte, akkor sem viszi tulzásba, ugy kell noszogatni. Kép

Mummy, én már meg is rendeltem a könyvet, köszi a tippet.

Bagzer, felháborito ami UH-on történt veled!

Tüni, cukor ügyben már jobb a kedélyem. Hajdum neked is mondom hogy a 3 föétkezés után kell mérnem egy orával. Ma pl. sárgaborsofözeléket ettem ebédre amiben sok a szénhidrát, és fel is ment 4,9-röl 6,3-ra, de az még mindig ok. Szoval ugy néz ki hogy diétaval karbantarthato. Most már én is inkább ugy gondolom, hogy legalább egészséges dolgokat fogok enni.

Ttimi78, én 28 hetes vagyok, a pocak 97cm már egy ideje. A mell az elején nö meg és a végén , ugy tudom. Én vettem nagyobb melltartot, de szoptatosat még nem , és elötej se csordogál hogy betéteset kéne vennem.

Na remélem nem hagytam ki semmit.

Pusza,
Eszter
28+3 (ti is irjátok már mindig oda jo?)
eszter2004
 
 


na csak kihagytam azért vmit.

Szülésznő: szerintem ez korháztol függ. Én a MÁV-ban szülök majd, és ott minden szülésznő aranyos, és dicsérik őket, ezért nem választok. De ha ez nem igy lenne biztosan választanék, mert azért csak ő van ott veled végig, tartja benned a lelket.

Eszter
eszter2004
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok én is, most hullafáradtan, az auchanban voltunk Anyukámmal, vettünk micimackós tiszta pamut body-kat 499-ért, tök édik, ajánlom mindenkinek. Kép Láttam én is a kismamanacikat (már nem emlékszem, ki írt róla), tényleg jók, meg egy csini átkötős kismama blúzt is volt. Mondjuk én már visszafogom magam és nem veszek több rucit magamnak, úgyse nagyon mozdulok ki.

Ma délelőtt sütöttem finom fahéjas alamatortát Kép, de abban is úgy elfáradtam, hogy le kellett feküdnöm. Pedig holnapra bevállaltam az ebédet, mert Anyu nem ér rá főzni. Majd időben elkezdem, aztán pihengetek közben. Kép

Kikocs! Örülök, hogy rendeződgetnek azért a dolgok körülöttetek. Hidd el, minden rendben lesz, addig meg próbálj a Babucival foglalkozni, engem ő mindig megnyugtat és felvidít. Kép

Szülésznőt én is szeretnék fogadni, de még nem léptem semmit előre. Jövő héten a tanfolyamot egy szülésznő tartja majd, hátha ő szimpi lesz, meg a dokihoz is megyek, hátha ajánl valakit.

Ja, Bagzer, Fehérváron sem valami fényes az UH a kórházban, azaz attól függ, melyik orvos csinálja. Nálam pl. a 20. hetinél végig egy szót sem szólt, csak a végén mondta, hogy minden rendben. És nem is fordította felém a monitort, de legalább Apa látott mindent és jelezgetett szemből. Tök kiakadtam rajta. Kép

Na, megyek, ma ünnepeljük a megismerkedésünk 2,5 és az eljegyzésünk féléves fordulóját, Petim elvisz vacsizni. Már úgy várom, rég mozdultunk ki így. Kép

Puszi,
Katinka
katinka
 
 


Bocsi Eszter, akkor:
Katinka
33+5 Kép
katinka
 
 


Sziasztok!
Kicsit sokat mászkáltam mostanában és már csak aludni volt energiám, de már itt vagyok.

Noémi,
nem nagyon tanítok mert vagy elaludtam, vagy kórház-vizsgálat volt, vagy a sima szemináriumok, meg egyszerűen nincs hozzá cérnám. Azt hiszem az államvizsgával és a diplomamunkával ezt is halasztom. Végül is mindegy mikor van meg és van rá három félévem (15 óra). Inkább boldogan bébivárok, úgyis folyamatosan hülyülök Kép
A zsibbadás a kismamatornász szerint attól van, ha a baba ráfekszik vlmi főartériára. teljesen normális dolog, olyankor testhelyzetet kell váltani. (Hanyattfekvéskor jellemző).

Edwig,
ma éltem túl a cukorvizsgálatot, nem is volt szörnyű, csak unalmas. Hétfőn tudom meg az eredményt, remélem semmi nem lesz.

Eszter,
tudom, Licinek reagáltál, de azért olyan jó érzés volt amit írtál, úgy örültem neki, köszi!
Kicsit aggódtam, hogy van-e jogom észtosztani párkapcsolati témában pont nekem, de hát kívülállóként sokkal könnyebb okosnak lenni.

Jajj, Noémi,
az én bébim is "erős idegzetű". A múltkor buliban voltam és előtte aggódtam, hogy hogy bírja majd szegénykém a ricsajt (nekem is mindenki azt mondta, hogy attól kiakadnak), hát úgy bírta a tündérke, hogy míg én dorbézoltam, ő békésen szundizott odabent Kép Nekem is inkább akkor aktív, mikor én pihizek. Pl. most is . Itt dugdosa a lábiját a bordáim közé, meg alul csikizi a pocakom Kép

Timi,
de jó majd buzdítjuk egymást, mikor mindenki megszült, csak mi maradtunk gömböcök. Én 25+1 vagyok pont ma. Úgyhogy te egy nappal hamarabb szülsz Kép

Mindenki!
Tilos azzal riogatni, hogy a szülésnél kinő a kukac!!! A kiscsaj az kiscsaj lesz, ha annak nézték. Jóóóó?! Légyszii!!!!!

Puszik mindenkinek,
Aura

Bagz!
Rémséges amit uh-n műveltek, én visszamennék és jól kiosztanám őket! Adják vissza a pénzt, vagy csináljanak rendes felvételt! Ez iszonyú bunkóság, totál felháborodtam!
aura
 
 


Hű,
Képzeljétek, még elmentem Orbis tuti babadiszkontjába, szopis cictartóért. A pasi ténleg nagyon gáz, Bagz úgy gondoltam rád. Mondtam neki mi kéne, erre el akart olvastatni vekelem vlmi kelengyelistát. szóltam, hogy már majdnem minden megvan és amúgy is határozottan tudom mi kell nekünk (ez nem teljesen igaz, de le akartam rázni), meg mondtam, hogy ne maceráljon azzal a vödör fürddetővel, mert a hajam égnek áll ekkora marhaságtól. (Aki híve attól elnézést). Na, miután határozottan megmondtam, márpedig én csak a csöcsitarót akarom, nekem is elmagyarázta, hogy mi a méretem, mert abban ő tuti szuper. Azért a végén vettem egyet, de amikor itthon megláttam magam a tükörben (ott nem volt, esküszöm az futott át az agyamon, hogy még jó, hogy nincs párom, mert most tuti elhagyna ha meglátna Kép Aztán kétségbeesetten azon morfondíroztam, akar-e majd a bébi enni ebből az elcsúfított cicből?! Na jó lehet, hogy túlzok, meg tudom a szopi nem divat kérdése, de nem lehet olyat, hogy praktikus is, meg szép is, vagy csak ici-picit helyeskébb?!!!
Én vagyok csak hisztis erre?!
Orbis, egyébként a boltért hálás vagyok, ne érts félre, ez csak ilyen általános panasz. az infot azt nagyon köszi!

Aura
25+1
aura
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?