Új privát üzeneted érkezett!

Mikegirl,
szörnyen sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: zöld kaki az Mollikának is szokott lenni néhanapján, elméletileg az még nem olyan nagy probléma.
Atikát nagyon sajnálom. Inkább kórház, mint a kiszáradás és súlyos legyengülés. :cry: :cry: :cry:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Mikegirl! :cry: :cry: :cry: :cry: Sajnálom! Sokat gondolok rátok! Küldöm a gyógyító puszikat!!!+++++++++++++++

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Mikegirl, köszi a hurka kezelési ötleteket!
És gyógyuljatok gyorsan, jobbulást a picurnak és a még picurabbnak! :)

Eclipse, A mandulaolaj jól hangzik, majd megnézem én is. Oli már annyira hurkás (6300 g), hogy muszáj lesz most már jobban odafigyelni. Pelenkára csíptethető légzésfigyelőre a nagyival ruháznánk be felesben, mert mostanában elég sokat vagyunk náluk, ő meg csak úgy nyugodt, ha 2 percenként nézi Olit, hogy alvás közben szuszog-e.

KépKép
bedoha
 
 

 
 

Behoda! Ezek a nagyik!! Az én anyósom, ha eljön és Janka sír, akkor ő is csatlakozik hozzá, hogy mi a baja szegénynek :) Mondom neki mindig, hogy semmi, csak pl pelus, de ő vigasztalhatatlan :) Anyukám meg a másik véglet :) IMÁDOM Még úgy is elaltatja , ha éhes, nem tudom, hogy csinálja, szerintem nem görcsöl annyit, mint én...


eclipse! Gratulálok! Az olajról meg annyit, hogy nem kell megvenni az aranyáron árult gyógyszerári olajat, ugyanaz, mint a floriol, vagy más jobb minőségű olaj...Ezt a védőnő, és a gyógyszerész asszisztens ismerős is mondta....Annyi, hogy csabi váltotta ki, míg én a kórházban voltam, és persze, hogy megvette azt az olajat a gyógyszertárban..de már nem veszünk többet.


maccs! Janka is csatlakozik a kopaszokhoz! Elől most cserélődik ki a haja:)

mike! Nem teáztatod? Attól is lehet zöld a kaki. Sajnálom, hogy mindig elér titeket minden :(
ment a privi.


amidalah! Janka is szokott szenvedni a pukkokkal!! Alig várom, hogy almát adhassak neki. Pedig minden nap van kaki, de napi 1x van sírás a pukk miatt..áá. Neked van az emmy-féle kendő? Mennyiért vetted?



kriszta! A fiad jó pasi lesz :) Az alvással én is így vagyok!! Kezdetben fél 10-kor keltünk ki az ágyból. Most 7 körül. De tegnap is 11-ig sírt este, mert nem tudott pukizni. Persze most visszadurmol, de én nem tudok már. Na, majd délután alszok vele, ha nem jön senki,úgyis megint nagy ködös-párás idő van.


Tegnap végre 1hónap után láttam a napot. Így délelőtt óvatosban kendőben kivittem, rögtön elaludt. Az összes szomszéd megnézte magának. Délután meg csodák csodájára beletettük a babakocsiba és áttoltuk anyáékhoz ebédkor. ÉS nem sírt a döcögős járdán, csak a végén már a jó úton. Hazafelé meg végig csendben volt. Ez nagy szó nála. Nem adtam rá bundazsákot, csak több rucit, meg takaróba becsomagoltam, és a mózes is meleg :)
Erre ma megint gány idő van:(
Tegnap jöttel megint az anyatejért, és tudjátok, mit csináltam? Kiborítottam egy aventes pohárnyit! Én bamba! Az majdnem 2dl. Még jó, hogy előtte fél órával takarítottam le a pultot, megpróbáltam visszacserpákolni a felét...
Janka itt egy nagy hiszti után, mikor már sem ölben sem kendőben sem sehogy nem volt hajlanó elaludni, betettem a kenguruba:




Kép

Kép
ebba
 
 


Jó reggelt Anyukák!

Nálunk ma is csodálatos napocskás reggelre ébredtünk, nem is túl korán, szóval két nap totál kialvatlanság és másfél nap fejfájás után, újra úgy érzem élek!!!
Boldival veszett mód tartjuk a napirendünket, amitől én már jobban is érzem magam, szerintem Ő is, mert mikor felkel, a kedvenc helyén ami a pelenkázó hangosan elkezd sikítozni, meg gőgicsélni. Imádom!!! A reggeli kaja után most nem volt kedve játszani, így raktam is be a kiságyba és már alszik is. Gondoltam már most kiviszem sétálni, de én még azért félig alszom… :-)

Ebba: Janka is napról-napra ügyesebb és türelmesebb lesz. A pocija sem fog már sokáig fájni, főleg ha ilyen rohamtempóban fejlődik… a mozgás, kapálózás már szokott segíteni a pukiknak! Boldi 1ébként mostanában már olyan pózokat képes felvenni szopi közben, h én csak nézek, gondolom úgy kényelmesebb neki, meg a pocijának… van is kaka bőven!!! Viszont éjszaka már nincs, csak a reggeli első nyújtózkodásnál hallom a morgást a pociból! :-)
A sétához gratula, meglásd ha már nem kell rájuk ezer gönc, h fogják szeretni.

A hozzátáplálásról Ti mikor kezditek? Csak, mert most több szakmabelitől hallottam, h változott a trend, több kutatás is bizonyítja, h 4 hónapos kortól meg lehet kezdeni. De 4 és 6 hónap között ajánlatos! Passz!

Eclipse: Gratulálok a vizsgádhoz, én vhogy sosem voltam ilyen szerencsés, rizsázhattam amennyit csak akartam, ha nem volt jó, 1!!! :-(
A mandulaolajat hol vettétek?

Testápolót használ még vki? A BABE termékekről csupa jót hallottam, használja vki, Mikegirln kívül: Mike milyen a tapasztalat? Mi még mindig a gyógyszertári fürdetővel nyomjuk, de Apa már nagyon utálja, gondoltam beruházunk vmi jobban használhatóra, Ti mit használtok?

Hintőpor: Anyukám állandóan azzal jön, h régen milyen szuper volt a pöttyös hintőpor, mert attól (is) milyen finom baba illatunk lett… és tényleg még én is emlékszem az illatára… Mondjuk szerintem Boldin még az sem segítene, néha olyan büfi szaga van!! :-D

Mikegirl: remélem most már csak javultok… Erős nő vagy és nagyon összetartó kis család, ügyesen meg fogjátok oldani!!!

Lábujjközszöszünk nekünk is van, mivel tiszta apja már azt várom mikor lesz neki is köldökszösze… :-D :-D

Vörömaccs: Balu egyszerűen fantasztikus ÉDES!!! Látszik rajta, h minden kis mozdulatával, rezdülésével boldoggá akar tenni Titeket!!!

Sziszka: Feb elejére, mennek a drukkok, addig pedig azért küldöm, h sikerüljön tanulniiiii!!!

Kriszta: David muszklis képe, irtó édes!!! ÉS köszi a linkeket, nagyon hasznosak!

Huhh, most ennyi voltam, rohanok tovább, ameddig még alszik és embert faragok magamból! Mindenkinek napocskasütős csendben sétálós napot kívánok!!!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek tiszta kipihent vagyok. Manókám átaludta az éjszakát. Tegnap fürcsi után letettük (cumi nélkül, ami nála nagy szám) kb. 21:00-kor majd reggel 6-kor kelt. Egy órás hami és játszás után még húzta 9-ig. Én keltettem. Mondanom sem kell, hogy most megint szunya van, pedig nem altattam. A lütyözőben aludt el. Túl aludhatja magát? El sem hiszem, hogy ettől félek. Egy hete meg a fáradtságtól tudtam volna összeesni. Hogy az anyáknak semmi nem jó???!!!??!! :oops:

Rabbe,
te képben vagy, hogy mi újság a talival? Én már elvesztem. Leszünk egyáltalán? Kicsit nekem is nehézkessé vált, hogy legyen kocsim de nem lehetetlen. Viszont nem szenvedek ha nem is leszünk.

Ami,
két hét múlva itt az influenzaszezon. Eddig nem nagyon érdekelt az ilyen de mióta anya vagyok...... 8)

Dorka,
ne félj annyira a tápitól. Vegyél egyet tedd fel a polcra és csak legyen, hátha ez megnyugtat. Mondja ezt egy "tápos anyuka".

Ebba,
nekünk van egy "cumi tartó Haverunk" aki ezt a célt szolgálja. Majd dobok egy képet miről is beszélek. :wink:
Annyira drága a gyógyszertári olaj? Floriol sem olcsó.

Maccs, Eclipse, Vikoo,
nekünk is van lábújszöszünk és tokahurkánk. :shock:

Bedoha,
ahogy Maccs is említette inkább olaj mint hintőpor. Nekünk is bent maradt és még büdösebb volt.

Vikoo,
mivel mi táposak vagyunk ezért én minél hamarabb elkezdem majd a hozzátáplálást amit úgy 4 hó-ra saccolok. Mi baja van apának a gyógyszertári fürdetővel?

Kép
Kép
haynii
 
 


Vikoo,
a 4 hó csak a tápos babákra vonatkozik, szopi tanácsadó mondta. Az anyatejes babáknak a 6 hó előtt abszolút nem ajánlott.
Örülj neki hogy van sok tejcsi és Boldi egy sózsák.
Ld. La Leche Liga írásai.
A WHO ajánlása is az, hogy ha lehet, az első 6 hónapban csak anyatejet kapjon a baba.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok Lanyok!
Mobilrol potyogok. Zsomborral voltunk 3 hos koraszulott kontrollon es a 3 honapos oltasat a korhazban kapta meg,mert a 2 honaposnal elfeheredett, es a dokink elintezte hogy most felugyelet alatt kapja meg. Most csak nagyon sirt, de nem sappadt le. Appnoes reakcio lehetett a multkori, lelkileg sokkolta le a 2 oltas. Most megfigyelesen bent tartanak 1ig (etlen szomjan). Amugy a nagyfiam is appnoes volt 2 eves koraig. Velunk egyebkent minden rendben, a szivenel egy magzati elethez szukseges vezetek (Botall) nem zarodott meg be, ezert kontrollaljak 2 havonta. Remeljuk bezar magatol es nem kell kateterezni. Azt mondta a kardiologus, hogy ez nem szivbetegseg, vegyem ugy hogy egeszseges a fiam. A hasfajas is nagyjabol rendezodott. Neha kaki, puki elott van 5-10 perc siras. Ejjel 1x kel 2 es 5 kozott vmikor, aztan meg 6-7 korul, es utana is alszik me altalaban 8ig. Tejem egyelore meg van, de volt par este hogy potolni kellett. Cumisuveget egy hete nem fogadja el, sir ha beteszem a szajaba. 6kg korul

Mike!
Jobbulast a gyerkocoknek. Zold kaki nem gond ha nem nyalkas. Nem birja ilyenkor az epet megemeszteni a gyomor. Zsombornak 2,5 honapos koraig 10bol 8 kaki zold volt. Mostanra az arany megfordult.

Bocsi hogy csak ilyen rovid hsz-ekre tudok jonni, de meg mindig nem oldott meg a net kerdes, talan marciusban. Telefonrol szornyu lassu a potyoges.

Mindenkinek jo egeszseget kivanok!

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Haynii: Akkor nem jó ötlet az eltolás :(

Ki jön végül? :)

Ebba: Én az Emmyset 6e-ért vettem használtan a mamamin, szerintem még van ott egy használt 6500-ért, ha érdekel megkeresem!!

Tegnap este végre kakilt Bencu!! Éljen! :)

Hozzátápi: Ha nem lesz komoly gond a tejcivel, akkor 6 hónap körül szeretném elkezdeni, ha lesz gond, akkor 3 hó után tápszer helyett lesz majd.

Testápolót mi használunk, gyógyszertárit, de elégedetlen vagyok - így is olyan száraz a bőre, hogy kicsit hámlik... Úgyhogy napközben is kenem. Nekem megmaradt a mandulaolajam (gátmasszázsra szántam), azt kipróbálom! Illetve a pelus alatti redők kezdenek érdesek lenni. Nem piros, csak érdes. Oda is kipróbálom! (Kaki ugye nem csípheti ki, mert az nem volt, max pisi, vagy hogy nem éri levegő, esetleg popsikrém..)

Tegnap megint "jóslómensim" volt (enyhe pecsételés, és én nem szedek fogigátló bogyót), feszült lettem és kevesebb lett a tej. Ma megint minden rendben a tejcivel (reggelire 200ml-t evett).

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Szija Lányok, Anyákok!

Nos úgy néz ki mi sem megyünk holnap: (
szombaton nem vettünk se kendőt se mei-tait... De voltunk Győrben egy óriásit sétáltunk, majd ha már úgy is az árkádban szoptattam, bementünk a H&Mbe: )) NAGGYON SZERETEM: )) És vettünk ezt azt.A vasárnap is gyorsan elment, semmi komoly. Ma meg meglepit akarok mert ma van a 2 házassági évfordulónk.
Gyertyafényes vacsi, meg egy kis desszert........... ha minden jól megy... ha már elmenni nem tudunk kettesben nagyon...

Vikoo:
Azt hiszem te kérdeztél a babe-s dolgokról.
Nekünk mindenünk ilyen bazi drága, mert a Kicsi modellkisasszony bőre szuper hiper érzékeny, a feje meg olyan koszmós hogy ihajjj a popsikenőcsöt meg ajándékba kaptuk.
ÉN NAGYON SZERETEM,mert megéri az árát!!!! A fürdetőolaj, vagyis gél jó illatú is, és tényleg puhítja a bőrt!
De nagyon sokféle típusú van! Kérdezd meg a dokit, vagy nézz utána honlapjukon. (spanyol) én csak ajánlani tudom de szerintem ha nem muszáj ilyen speckó használni akkor nem ez a legolcsóbb: ((

MIKE:
A fene egye meg már nem hiszem el hogy bármennyi energit küldök nem elég! Nagyon sokat gondolok rátok! Remélem egyszer a lottó ötös is megtalál nem csak ezek a vacak vírusok meg bacik:(

Eclipse:
Megoldódott a penész-rész? Vagy azért kaptál hármast, mert miközben a tanár javított Te ott hadonásztál a spray-el :lol:
Mindenesetre GRATULA!!!!

Szissz: Szuper ügyi vagy! hajráá hajráá hajráá

Most másra nem reagálok pedig lenne mire, de ki kell használnom az álommanót ha esti romantikát akarok: ))
Koszba ugyanis annyira nem szeretem még a gyertyafényt sem: ))

Na pussza! Ja és holnapra aki megy annak jó talit: ))

Kép
Kép
eta
 
 


Helló Lányok!!

Próbálok visszakapcsolódni, Lili baba rajtam szunyál a kendőben, Apjuk még dolgozik, úgyhogy itt vagyok :D

Mike-Nagyon szomorúan olvasom, hogy mind a két picúr beteg :( Nagyon szorítok, hogy ne legyen kórház belőle!!!Honnan jött megint elő egy betegség?Esetleg Ati hozta az oviból??Vagy ez még a múltkori maradványa??Bocsánat, de nem vagyok képben :oops:

Ebba-Lili is néha cumizik, van, hogy 2 percenként nyöszörög, hogy tegyem vissza neki mikor kiköpi :D De aztán olyan is van, hogy el sem fogadja, úgy nyomja kis a kis nyelvével, hogy közben még grimaszol is hozzá, mintha rossz izű lenne :D :D Janka akkor még a végén megszereti a babakocsit :D A kisasszony meseszép!

Eclipse-Gratula a vizsgához, le a kalappal!! :D Akkor most már az államvizsga van "csak" hátra?

Amidaa-Én is úgy tudom,hogy anyatejes babóknál normális ha több napig nincs széklet, szerintem amíg őt nem bántja addig nem kell aggódni....Szélcsövet nem próbáltad még??Van akinek segít.....

Kriszta-Dávid igazi kis pasi, egyem meg a bicepszét, nagyon cukiii :D

Csajok ti holnap találkoztok????Iszonyúúúú irigy vagyok, én is, én is, én is akarok :D :D

Bedoha-Én is olajjal kenem Lili hurkáit :D

Szissz-Hatalmasat nőtt már a fiatalember!!Hogy jön ki a két gyerkőc egymással??

Maccs-Balu kész kis legény :D

Mi nem csak a lábujjaink között, hanem a kezünkben is gyűjtjük a szöszt és a ragacsokat :D

Lucuzs-Ti meggyógyultatok már???

Vikoo-Mi is a gyógyszertári szereket nyomjuk ( fürdető, popsi krém, testápoló), otthonról hozattam Anyuval, de már fogyóban vannak, így megint hozatok, nekem nagyon beváltak!! :wink: Hozzátáplálást én csak 6 hó körül szeretném elkezdeni, remélem lesz addig tejem :wink:

Hayniii-Ahogy mondod, mindig aggódunk valamiért, ha nem alszik azért, ha túl sokat alszik azért :D Mi is mostában kicsit tovább bírjuk, bár azért éjszakai átalvásról még nincs szó, de 20 órától , hajnali 2.30-ig már volt hogy aludt :D Enyém lányom állandóan éhes éjszaka :D Mondjuk meg is látszik rajta :D

Angie-Nagyon szorítok, hogy az a szívvezeték magától záródjon és ne legyen semmilyen műtétre szükség :!: Remélem minden rendben lesz az oltások körül is!!!

Eta-Az én kedvencem is a H und M, annyira király cuccok vannak benne, a világ összes pénzét eltudnám ott verni gyerekruhára :D Pedig hát aztán Lili baba nem szenved ruha hiányban :wink:

Nálunk minden rendben, itt voltak az egyik legjobb barátaink, egy pár, akiknél szintén baba lesz, kedvet kaptak tőlünk és a barátnőm 8 hetes várandós, annyira cukik :D Úgy örülök, megérdemlik a boldogságot, mert nincs valami könnyű életük!!Nagyon jól szórakoztunk, voltunk Linzben várostnézni , barátnőm le sem tette egy percre sem Lilit, teljesen szerelmes lett a kiscsajba, amit meg is értek :D

Lányok a ti babáitok tartják már a fejüket??Lili egy csomószor percekre is képes megtartani, aztán nagy erővel csapódik a testemnek, mindig attól félek nehogy betörje az orrát :? Próbálok résen lenni :wink:

Amit már régóta megakartam kérdezni.....Akiknek van légzésfigyelője, használjátok???Bevált???

Én már egy hete nem alszom Lili szobájában ( eddig ott csöveztem egy matracon), először fura volt, de így viszont nem kelek fel minden nyöszörgésre....Egy csomószor van, hogy hallom ahogy szüttyög, átmegyek de csukva van a szeme, szóval szerintem alszik , úgyhogy ilyenkor nem veszem ki egyből! :wink:

És egy pár kép a kisasszonyról:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsi csajok a sok kép miatt, nem tudtam választani!! :oops: :wink:

Puszi mindenkinek!!

Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Gyancsi,
áh dehogy, hiszen még csak 3. éves vagyok :?
Meghalok: hatalmaaaaas szemek, fitos nózi, pici szájacska és pufóka kerek pofika, imádnivaló :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok!

Jaj csajok, köszönöm azt a sok drukkot. Úgy tűnik, tudtok valamit... :wink: Talán a kórházat megúsztuk. Bár még megy a hasa Atinak, de ritkábban, és szépen issza az elektrolitos cuccot is. És este kikuncsorgott már egy meggyes lepényt. Reméljük, nem lesz baj belőle. Gyancsi, ez valami újabb betegség, oviból hazahozott cucc.
Adélkánál tegnap ugye volt kaksi, ma semmi. Na csak azért nagy szám, mert Ő eredetileg minden pelusba rakott kisebb - nagyobb adagot.

A holnapi talira én is irigy vagyok :oops: :( Annyira szerettem volna menni....nekem sosem jön össze :(

Adélka emelgeti már a fejét, és igen, időnként csak úgy leejti. Engem múltkor szájba vert konkrétan. De a 3 hós státuszon a védőnéni olyanokat kérdezett, hogy fogja-e már a csörgőt? Háááát, szerintem tök öntudatlanul időnként megragad dolgokat, aztán egy darabig nem ereszti, de nem esküdnék meg rá, hogy tudatos. Meg hogy fordul-e az oldaláról a hasára, és a hátára. Hátára igen, hasára eddig kb. 2x láttam, de lehet, hogy csak az ágy lejtett. Meg hogy nézegeti-e a kezét? (Még nem nézi szerintem. Vagy csak én nem tudom, mit néz...) Ti hogy álltok ezekkel?

Légzésfigyelő - én állandóan használom, a nappali és éjszakai alvásoknál egyaránt. Éjszaka gyakran meg is nézem, hogy villog-e az a kis pöttyöcske. Nekem ez kell, enélkül én sem tudok aludni. Olyan vagyok mint Bedoha nagyija. 8)

Gyancsi, én az "elválást" 6 hós korától tervezem. A hozzátáplálást szintén. Kivéve, ha kevés lesz a tej, mert akkor nem tápszerezek, hanem inkább adom az új dolgokat kiegészítésként.
Köszi a sok fotót, Lili imádnivaló!!! Persze, hogy nem nagyon lehet letenni :lol:

Eta - boldog házassági évfordulót!!!!!!! Kellemes virgonckodást!!! :wink:
Én ma a Tesco-ban vásároltam. Most már itt is le vannak árazva a cuccok. Vettem egy kabátkát, és 3 hosszú ujjú felsőt. De vásároltunk múlt héten rengeteg angol használtruhát. Majd dobok képet a szerzeményekről.
Energie-vel aranyos vagy, lehet ezért nem kellett korházba menni!!! :wink: A lottó ötössel az a gáz, hogy nem lottózunk. De lehet, hogy kellene :lol: :lol:

Vikoo - BABE tényleg szuper. Ati kék szemű, szőke hajú, és irdatlan fehérbőrű. Atropiás dermatitise volt, és megszűnt. Nekünk a sampon, fürdető, testápoló is BABE, már Adélkánál is ezt használom. Tényleg nem olcsó, viszont egészségpénztárra elszámolható. Egyébként meg kiadósak, bazi sokáig elég. Semmiből nem kell sok.

Amida - Bence kaksi - éljen!!!! :lol:

Angie - Azért reméljük, magától bezáródik az a vezeték!!! Rendes volt a doki, hogy elintézte az oltás dolgot. Kicsi Zsombi milyen kis érzékeny...puszi a buksijára.

Amúgy Adélka sérója: felül kopasz, hátul a tarkóján hosszú. Amolyan ezeréves focista firzkó - majd szólok neki, hogy ez már rég kiment a divatból :lol:

Ebba - Adélka nem kap mást, mint anyatejet, és ritkán tápi kiegészítést, ha kell.
Mi tegnap délelőtt sétáltunk nagyot Adéllal.

Szisszka - grat a vizsgákhoz!!! És hajrá!!!! Nemsokára túl vagy rajta, mindjárt február. :wink:

Eclipse - éljenek a kreativitást értékelő tanárok!!!! :lol:

És ma megjött Adélka névnapi ajándéka is!!! Az egyik kedvencem ez a bolt, én később is innen veszek majd babát, de kezdetnek ezt gondoltam, szóval ez lesz a névnapi ajándék:
http://www.meska.hu/ProductView/index/151610

Most mennem kell, puszi mindenkinek!!!!

mikegirl
 
 


Te figyu, Gyancsi!
Az én kis Olim azt kérdezi, hogy mikor hívhatja el Lilikét randizni? :D:D:D:D:D Tudniillik az előbb gügyögte a fülembe, hogy teljesen beleszerelmesedett a kiscsajba! Igéző szemek, hamvas bőr, csábító mosoly... ;)

A holnapi taliról: ki az, aki tud jönni? Egy kicsit elvesztettem a fonalat.

KépKép
bedoha
 
 


Mikegirl,
akkor reméljük, nem esik vissza Atika!
A gyermek eü. könyvben a 3. hós vizsgálati lapon oda van írva, hogy "mit kell tudnia" ekkora a babának, ott szerepel a "kezébe adott csörgőt megtartja", azért kérdezték. Mollika 10 hetesen fogta meg, mindkét kezébe 1-1 csörgő, és rázza ezerrel, plusz a játszószőnyeg lógó játékait tépi, cibálja, olyan jókat mulatunk rajta. :lol:
Az, hogy tudatos vagy tudattalan, szerintem lényegtelen, lényeg hogy a mozgáskoordinációját fejleszti vele.

Oldaláról a hátára - ez is azon a lapon szerepel. Persze azt is csinálja. Szerintem a nagyobb szám az, ha a hátáról fordul meg az oldalára, és nem az oldaláról a hátára, azt eddig 3x csinálta. Oldaláról hasára elvétve, játékkal csalogatható :lol:

A két kezét összeteszi.

Ebba,
az én anyukám is olyan, hogy 3 perc alatt minden körülmények között el tudja altatni a babát! Kényelmes, párnázott, biztos azért, olyan jókat alszik rajta. :lol:

Bedoha,
én megyek, csak baba nélkül, Ikea étterembe fél 1-re. Rem nem tévedek.

Lucuzs,
még nem fejeztem ki csodálatomat, hogy milyen drága kis nővérkéje van Balázskának, ahogy fogja, és az a szimultán szopiztatás, elképesztő! Olyan kis nőies Bogika, jó példákat tanul az anyukájától. :D

Angie,
nagyon sajnálom a nagy ijedtséget a szuri miatt, biztos halálra váltam volna.

Szisszka,
sok sikert a záróvizsgához!

Eta,
kellemes időtöltés, boldog évfordulót nektek!

Jó éjt mindenkinek!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok!

Kihasználom azt a pár percet amikor alszik..
Hát nem sikerült túl jól a tegnapi nap: (
Még a lakás kinézett valahogy, mert azt hajnalban megcsináltam, de a kaja elmaradt: ((
Valahogy mindig érzi Gizus hogy most ő csak a második lenne amit nem hagy. Szóval nem aludt délután bealudt cicin, és nem szopizott, ezért éhes volt mindig................. de persze ha letettem sírt ha etettem aludt stb... aztán mikor megjött apjuk akkor meg vigyorgott mint a tejbetök.. na erről ennyit... majd talán jövőre
Az este sem volt még ennyire kaka.... 1, 3, 5,7 kor kaja???? ez nem normális!!!!!!!
na szóval fáradt vagyok kicsit....

Angie:
A Kismanó szívecskéjével semmi baj nem lesz! Én is úgy tanultam hogy ez gyakori rendellenesség koraszülőtteknél.

Hajni:
Én dettó így vagyok vele. Ha alszik az a baj, mert ugye ennie kéne, ha nem alszik akkor meg azon gondolkodom hogy nem fog nőni...

Ancsi:
Nem csodálom hogy kedvet kaptak a barátnődék a babázáshoz: )
Jó dolog, főleg ha ilyen szépek, kerekek, erőtől duzzadóak
Hány kilónál jártok?

Mike:
Hát szerintem meg kéne próbálni a lottót :wink: , hátha elviszi a betegséget!
Hogy vagytok ma?
Képek a rucikról jöhetnek!! Nagyon várom: )

Ami:
Hogy érted el hogy bencus kakkancson??

Tatjana?
Szisz?
Navi?
Aranyos?
Ugye nem betegeskedik senki?

Hmm ma szar idő lesz... maradhatunk itthon: ((

Ettől leszek depis!
Ti soha nem érzitek hogy hiányzik a "régi" szabadság? amikor azt csinálhattok amikor akartok? Én néha tök kivagyok ettől a "kötelező" etetés,pelusozás, altatás stb.. től...................

Remélem tavasszal elmúlik.
NA eddig volt nyugalom..............................
Bye bye

Kép
Kép
eta
 
 


Eta
Mi tegnap konkrétan felváltva ugráltunk a gyerekek között. Mikor az egyik lecsendesedett, akkor a másiknak volt valami baja, igénye. Adélka szinte nem aludt egész nap semmit.....
Ami engem zavar ebben az anya/szülő szerepben az a folytonos aggódás. Mindig történik valami, ami miatt aggódhatunk.
A szabadidőről én már korábban leszoktam :lol:

Eclipse
Akkor egy kicsit többet tréningezünk majd Adéllal. Még van 2 hetünk arra, hogy a 3 hós dolgokat mind-mind produkáljuk. A hiányzókra fogunk gyúrni.

mikegirl
 
 


Bocsi Csajok csak egy-két kérdésre ugrottam be, zűrös a napunk/napjaink és egyszerűen nem érek ide: :( :( :(

- nektek is hullik a hajatok? (Akinek nem az mit szed rá?!?!?!?!?) A plussz kilók mellé még meg is fogok kopaszodni... :( :? :shock:
- Fiús anyukák: tudom, h már korábban volt róla szó, de így hirtelen nem találom visszanézve: nektek mit mondott a doki/védőnő mikor kell elkezdeni a fütyivel foglalkozni? Akinek nagyobb fia van, az mit és hogyan csinált?

Sírás is van. Negyed órát bírta. :? :(

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Wivi
Atinál hullott nekem rettenetesen. Két oldalt, a homlokom jobb és bal oldalán fel is kopaszodtam. Dr. Varga cseppek jó volt rá, vissza is nőtt szépen. Drogériákban kapható.
Most nem hullik - csak annyi, mint általában. Most szedem az elevitet a szoptatás miatt, napi 1-et.
Kuki - 1 éves kor alatt nem kell piszkálni.

mikegirl
 
 


Sziasztok Lányok!

Én Gravidát szedek, és nekem se hullik :D pedig én hormonbajos is vagyok, és annak kapcsán kegyetlenül hullott korábban.

Eta,
teljesen megértem az érzéseidet, és nem kell ezt szégyellni. Nekem is fura, hogy (egyenlőre) nincs nagy teljesítménytúrázás, meg kunyhóban alvás meg bivakolás, meg hasonlók. De olyan hamar eltelik ez az idő, és mindent be lehet pótolni.
:D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


helló, itt megint egy ködös nap!
ha lenne, akkor azt mondanám, hogy a tököm kivan...

wiwi! Nekem is annyira hullik, mint ahogy gondoltam, tudod, azért a terhesség alatt nem hullott. Azt is vedd figyelembe!


eta! Dehogynem! Kis befordulásom volt is ez miatt! (szabadság) Hogy nem akkor alszom, eszem pisilek, mikor akarok, hogy ebben a trágya időben be vagyok zárva, még a kocsimat is most cseréljük, épp nincs, így egy kört sem mehetek Jankával...Még jó, hogy van az anyukám, néha átveszi, és akkor elmegyek egy órácskára vásárolni :) De mindig, mikor sír, azt mondogatom, hogy NEM DIREKT CSINÁLJA :) nekem a lakás is ramaty...
hogy sikerült a tegnap????


ancsa! nekem csak dísz a légzésfigyelő, mert velem alszik, nap közben meg rajtam :)


Kép
ebba
 
 


mi az a kunyhóban alvás eclipse?

Kép
ebba
 
 


sziasztok

Mikegirl,
jobbulást, ez egy durva virus úgy tűnik. :(

Vivi,
fütyivel ne foglalkozz kb fél éves koráig, és utána majd megszakérti a doki. Nálunk igy volt a 2 pasinál.
Hajam nem hull, csak nem győzök meliroztatni járni, annyira gyorsan nő. :) Nekem szerencsém van, nem hullott soha.

Nálunk is helyzet van, persze sz.r. :lol: :roll: Apa sinben és gipszben van , már ami a bal karját illeti, éjjel mentő, összevarrás kh-ban, csurom egymerő vér volt a szoba, meg üvegtörmelék. Olyan ügyesen sikerült bemennie a gyerekruháért a szobába, hogy az üveg az ajtóban a fallal találkozott, az üveg meg a kezével :( Úgyhogy 7 cm-es vágás, még jó, hogy a mérnöki munka végezhető jobb kézzel :) Azonban nuku vezetés, konkrétan SEMMIT nem tud csinálni, még Hannát sem tudja felvenni :( Szóval mindent én csinálok, az oviba hordást, az esti műszakot, a nappalit nyilván. SZóval ez lesz 1 hónapig. Ha most nem hibbanok meg, akkor soha. :roll: De igyekszem pozitivan :)
Most ment el az üveges, és ne tudjátok meg mit takaritottam össze a lakásban. :shock:

Igyhát az én tejcsim is kevesebb, de küzdök. Az a baj étvágyam semmi, és tegnap is csomót sirdogáltam :(

Majdcsak jobb lesz. Ezért a tali részemről elmaradt.
gigii
Budapest
 
 


Helló Lányok!!

Na ezt is megértem,hogy 2 egymást követő napon is tudok írni :D

Nagyon szépen köszönöm Lilipók nevében is a dícséreteket, amikkel az én kis tündéremet illetétek :oops: :D :D

MikeGirl-Hogy van ma Ati??Na akkor jól sejtettem, hogy ez valami ovis cucc volt.....Ez a szar a közösségben, hogy mindent összeszednek a kölykök egymástól :? Előre fosok, hogy mi lesz ha Lili megy majd oviba , én meg dolgozni fogok....Hogy mit csinálok ha beteg lesz???? :shock: Kire bízom???Fogalmam sincs.....Ja kaki témához: Lilinek is lecsökkent a kaka mennyisége, konkrétan egyszer kakil egy nap, eddig min 3 volt naponta!Új ruhaszerzeményekre én is kiváncsi vagyok :D

Eta-Boldog házassági évfordulót nektek!Mivel ünnepeltetek??....Kérdezted Lili súlyát....Hát egy egészen friss, mai adattal tudok szolgálni, mert ma mérték le, 5220 gramm a kisasszony, amiből azért szerintem minimum 100 grammot le kell vonni, mert pont kaja után volt lemérve....De azért így sem sovány a lelkem :wink: Átadunk szívesen Gizusnak pár garmmot, csak írd a címet ahová küldhetjük :D ..Tényleg hogy álltok a hízással??Megindult már?

Bedoha-Lili is megállapította, hogy Olivér igen jóképű legény, így elfogadja a randi meghívást :D :D

Eclipse-Jaaaa, akkor még van egy éved....Nem tudom honnan vettem,hogy utolsó éves vagy :roll: :wink:

Wivi-Én is úgy tudom, hogy a terhes vitaminokat ajánlatos szedni szopi alatt!!( bár én nem szedem :oops: )

Ebba-Itt is ködös az idő, de abszolut nincs hideg, ami reggel jég volt az autón, már nyoma sincs :shock: Viszont utálom, ogy szürke minden...Gyönyörű színes virágokat és napocskát akarok, de rögtön :D

Én még nem érzem, hogy sajnálnám az elveszett szabadságot egyelőre...Lehet, mert esélyem sincs arra egy jó darabig , hogy lepasszoljam Lilit ( na jó , Apjukra rábízom simán :wink: )....Így próbálom elfogadni a sorsomat és arra gondolni, hogy pár év múlva majd visszasírom ezt az időt :D...Mert ha már elkezd mászni például akkor nincs az, hogy csak leteszem az ágyra én meg gépezek :D ....Na meg szerintem közrejátszik az is , hogy Lili tényleg egy tündér...Sokszor el is gondolkodom, hogy mivel érdemeltem én ki ezt a kislányt, valami nagyot jót tehettem, csak tudnám, hogy mit :D

Na lépek Lányok, neki állok főzni :wink:

Ja és a három kedvenc képem még: ( remélem az elsőért nem csuknak le pornográfia miatt :D :D ):
Kép
Kép
Kép

Pusszantás mindenkinek:
Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Lányok, mi nem tudunk menni a talira… annyira jellemző… Apának persze, h közbejött vmi nagyon fontos, nem bántom, mert tudom, h értünk teszi, de akkor is brrrr. Nekem meg bkv-val több, mint 2 óra lenne, nem merem bevállalni… majd legközelebb, addigra már az én kocsim is meggyógyul.. remélem!!! :-( :-( :-(

Wivi: nekünk a doki 2 hónaposan húzta hátra először, én magam is meglepődtem, mert vhogy úgy emlékeztem, h csak fél éves kora körül kell elkezdeni, na mind1, most minden este, fürcsi után egyszer hátra kell húzni! Nem fáj neki, meg 1ébként is ez nálunk Apuka feladat, mondtam neki, h Te már legalább fogtál ilyen picit, én meg még csak nem is láttam… :-D
Hajam nem hullik, bár én vágattam is belőle direkt, így épp h csak össze tudom gumizni, lehet, h ezért nem is tűnik fel. Én nem szedek semmit, csak kb minden másnap iszom a terhes vitaminom!

Húúú Lányok most ennyi voltam, na még majd jövök, csak Boldi bizti érzi rajtam a feszkót és ő is nyafiii… puszii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Na futottam egy jó nagy kört és most értem a végére… olvasgatok vissza!

Ancsa: Liliről a képek eszméletlen aranyosak… nagyon szépséges! Légzésfigyelőt mi használjuk, most, h már napközben a kiságyban alszik, én szeretem, mert látom, hallom mizu Vele… Azt is kijelzi, h hány fok van a szobájába, ami nálunk külön jó, mert kb 3-4 fokkal melegebb tud lenni nála, mint a házban. Hallom, h csak mocorogva morog, vagy már ébredezik, visszaaludt, vagy megismerem a dünnyögéséből,h még csak most altatja magát… sztem praktikus és főleg megnyugtató! Szóval én szeretem!!

Gigi: sajnálom az Apás balesetet, erre is csak a férfiak képesek! :-D :-D Sok energiát küldök az elkövetkező időszakhoz, úgy érzem bőven rád fog férni!!!

Ebba: itt ma is csodás napsütés van… Boldival így nagy sétára indultam, most azt játszom, h rohamléptekbe tolom és ettől Ő jó mélye alszik, én meg jól leizzadok. Egy kis edzés még jól is jön!!! Sztem az utcában nem tartanak 100-asnak… :-D

Eta: csatlakozom hozzátok én is. Nekem még nem is azzal van a bajom, h hova tűnt a régi életem, hanem néha azzal, h a Férjem nem érti meg, és főleg úgy érzem nem értékeli az egész napos fáradozásaim… és itt most nem Boldira gondolok, hanem arra az ezer más dologra, amit megteszek, h amikor hazajön rend fogadja, „tisztaság”, tiszta ruha, na mondjuk kaja az nem, mert főzni nincs időm…. De már régen is a Férfiak jártak vadászni, szóval ezen nincs vita! És ilyenkor olyan haszontalannak érzem magam, mint aki „csak” gyereket nevel!

Mike: örülök, h jobban vagytok, csak így tovább!!!! A baba vmi eszméletlen aranyos, Adélka biztos értékelni fogja!!! Szép ajándék!
Nálunk a nagyi is félti a porcelánfogát Boldi kicsit sem pici fejecskéjétől! Én azt bírom mikor odavágja az államhoz, és elkezd pityeregni… mindig mondom neki, h akkor most ketten pityeregjünk, jó???

Na rohanok mert elaludt és még annyi dolgom van! Azoknak akik el tudtak menni, irigy-irigy! És várjuk az élménybeszámolót!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok Csajok!

Először is nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tejcivel kapcsolatos tanácsokat!!!
Annyira jól esett, h. írtatok, szorítotottatok, tanácsokat adtatok!

Szedem ezt a homeós bogyót, vettem a dm-be sört, Karamazt :)
Illetve egyfolytában próbálom cicire tenni.
Most úgy gondolom, h. visszajött, nem adtam neki tápszert.
Estére továbbra is nyűgös, de rárakom a cicire, nem méregetem, mert tényleg belebolondultam!

Az a baj még, h. nagyon sok visszajön még mindig!

A mamán kitalálta, h. kifizeti a Rota elleni oltást, de én annyira bizonytalan vagyok, mert Luca annyit bukik!
De ő ragaszkodik hozzá!
Szerintetek?

Próbálok visszaolvasni!

Még egyszer köszönöm!!!!!!!!!!!!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó volt a tali, csak kevesen voltunk! Ami, Bedoha, Rabbe én meg a 3 kisfiú.
Sajnos alig találtam oda, így értem oda utoljára, aztán mennem is kellett hamar, mert apa hívott h folyamatosan ordít a baba :cry:
Pedig ő jót akart, meg eleve sokat szokott babázni, nem értem mi volt a baj. Szóval taxival hazaspuriztam. Egy kis komfotcici és minden rendben volt. Inkább mégis vinnem kellett volna - na majd legközelebb.
Képzeljétek, a másik vizsga, a pénteki, amiből tutira vettem h kasza, mert a felét ki se töltöttem, valami admisiztrációs hiba miatt 4-es lett :shock: :shock: :shock: :shock: de én nem szólok, hogy javítsák újra :lol: :lol: :lol:
puszi mindenkinek!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Dorka: mi végül beadattuk Boldinak, pedig hát... khmmm, h úgy fogalmazzak nem voltam benne biztos én sem, viszont olyan szépen lassan adagolja a doki, h sikerült... na jó egy kicsi azért visszajött, csak h megmutassa Ő, Boldi, viszont mi rendkívül jó érzékkel visszatessékeltük a szájába. 20 perc alatt pedig fel is szívódik, tehát a következő szopi utáni büfi adaggal már nem jöhet vissza!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Vikoo, tényleg annyira szépen tudsz írni:)Mindig elérzékenyülök!
Nagyon köszönöm a kocsi tippeket.Szerintem mi is beruházunk a Brendonosra, nagyon jónak tűnik!
Jó kis edzés, én is csinálom, meg azt, h. oda vissza kb. 8km a város....
Hogy döntöttetek a Rotával kapcsolatban?

Eta, nagyon sajnálom az estét.
Nekem is eszembe jut néha,a mi neked, szerintem mindenkinek, de ez így normális, attól még imádjuk a kismanókat!!!De ezek annyira szép, vissza nem hozható napok, pillantok,én próbálom minden egyes percét kihasználni, és amikor úgy érzem, h. elfáradtam, csak 1 mosoly, és elájultam:)

Szissza, gratula és kitartás!!!!!!!!!!!!!!

Gyancsi, Lili mosolya pont, mint a tiéd!Én nem szeretm, ha Lucát hasonlítgatják Andrishoz vagy hozzám, de ez a mosoly te vagy!!!Illetve a tiéd is!:)

Gigi!Erre is csak egy pasi képes!Sajnálom!Kitartás neked!!!


Ebba, nálunk is extra szar az idő....

Mikegiurl szuper, h. javultok:)

Macs, Balázska nagyon édes!

Kriszta, Dávid is nagyon cuki!


Mennem kell, mert ma még a kutyát is visszük kozmetikushoz, utálja és csak úgy tudjuk vinni, ha mindketten ott vagyunk, különben buta.Úgyh. Luca mamázik 1 órát!

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok!

Végre valahára eljutottam ide hozzátok... tegnap olvasgattam (már nem mindenre emlékszem :oops: ), ma pedig próbálok reagálni is!
Köszönöm a hiányolást (Eta :wink: ), szerencsére nem vagyunk betegek, meg semmi gond nincs, csak Zorka totál lefoglal... nem panaszkodás, de azért néha kifeszülök, mikor sehogy sem jó neki, még a kezemben is nyüglődik :(

Kriszta, többi okos Lányok!! Létezik, hogy Zorka a fogínyét dörzsöli folyamatosan? Gondolom, még nem fog jönni a foga, de már bizsereghet neki? :shock: :roll: Most is ha beteszem neki az ujjam, akkor szinte ráharap és nyöszörög miatta...
Lehet valamit tenni ellene? Vmi ecsetelő már ilyenkor?

Vikoo, örömmel olvasom, h. Boldi a saját ágyában magát altatja???!!! Hogy csináltad? Mi a titok? Zorka nem hajlandó egyedül az ágyában... csak akkor tudom letenni, ha már elaudt, tudom, h. nem így kellene, de nagyon sír, ha magára hagyom :(

Eclipse, gratula a 4-es vizsgádhoz, mégha nem is ért annyit :wink:

Májki, sajnálom a betegeskedést, nagyon durva lehetett, de látom már javulóban vagytok! Szuper!!!

Macs, Bazsi nagyon édes!!! Igazi nagyfiú :D

Ebba, légzésfigyelőnk nekünk nincs, már nem is izgatom magam miatta :? Zoli nem akart, hiába nyaggattam, aztán feladtam...

Vivi, nekem csak annyira hullik, mint terhesség előtt, bár én is nagyon féltem, h. fog! A barátnőm is használt vmi csodaszert, majd megkérdezem, de lehet ő is ezt a Varga-félét mondta!

Dorka, örülök, h. szopi-gond megoldódni látszik! Jó lesz a sok csodaszer, amit a lányok írtak!!!
Kutyu szép lett?
Figyu, neked megjött újra??? Nekem csak pesételős volt azóta, de úgy érzem már napok óta, h. meg fog jönni, mert kicsit feszültebb vagyok :?

Valaki írta (bocsi, talán Ami?), h. nem szed fogigátlót és pecsétel... na hát én is :(

Ancsa, Lili tündéri!!! :D
De szerintem puncis képet ne tegyél, nehogy vmi idióta perverz ideszokjon!!! Csak jó tanácsként...

Na most csak ennyi, pedig tuti lenne még mire reagálnom...

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Most csak Neked Nav, van 1 percem - Én csak a Dentinoxot ismerem, az 3-4 hónapos kortól adható.
Masszírozni lehet pelussal, vagy én annó ujjra húzható szilikon fogkefét használtam. (Nagyon puha, kifejezetten bébiknek való, kárt nem tesz, de engem még a hideg is kiráz, ha a pelus dörzsöl fogínyt. Ez olyan, mint köröm a táblán - brrrrrr )

mikegirl
 
 



Sziasztok Lányok!

Gyancsi,
hurkahegyek :lol:

Navi,
nálunk is dörzsöli az ínyét Mollika, és anyukám szerint könnyen fogzás lehet belőle. Kapott egy rágókát, ill. nagyon ajánlják a borostyánból készült nyakláncot!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok Csajok!

Itt is kérdeztétek, hogy hol veszem a hajpántokat, amiket a képeimen láttok Lucababán.
Itt az ismerősök között is sokan megtaláltak ezzel, ugye anyósom gyártja, és már nagyon sok kiscsajszinak csinált itt a környéken!!!!Mert úgy döntött,h. ez lesz a mellékállása, én meg jófej vagyok, és terjesztem:)
Minden méreteben és kívánság szerinti színben.
Ha valakit érdekel írjon privit, és megbeszéljük a részleteket!
Azért dobok egy képet emlékeztetőül Lucáról és a masnijáról.
Nekünk már van mindenféle színben:)

Kép

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Jó reggelt!

Köszi a megnyugtató sorokat lányok!! Tudom hogy nem vagyok egyedül a hülye érzéseimmel, de mégis olyan hülyén érzem magam.
Emlékszem mikor még nem volt a pocakomban semmi nem értettem a gyerekes anyákat hogy miért csak ez az egy témájuk van. Kezdek rájönni, hogy onnantól hogy anya vagy minden más háttérbe szorul, értékét veszti, és tulajdonképpen kiegészítő tevékenységnek számít!
Majdnem bevállaltam tegnap bébiszitterkedést hetente egy alkalomra!! Hát hülye vagyok én??? itt a saját lányom!!! Anyám ! Végig sem gondoltam hogy esetleg nem bírom majd!
Szóval ki kell találnom valami melléktevékenységet mert meg fogok őrülni (csalk ha ilyen az idő)

Eclipse:
barlangban is bivakoltál már? nem félelmetes?
Én egyszer a Mátyás-barlangban hittem azt hogy ott fogok meghalni! Rámtört a klausztrofóbia a "Kukac"nevű járatban... Ismered??
DE teljesítményezni majd márciiustól megyünk mi is: )) csak tartanánk már ott

Dorka:
Szuper jó kis mellékkereset: ))
Figyi ehhez milyen méretek kellenek?? mert ha nem túl húzós az ára akkor engem érdekelne egy virágos.
Olyat is lehet ugye?
milyen kutyátok van?

Mikelány:
köszi a linket, de sajnos nem lep meg!Manapság már minden káros a babának, mert azok az alapanyagok az olcsóbbak sajnos. De az nyugtat hogy régen nem tudtak ennyit a babának káros dolgokról, mégis felnőttek a gyerekek. A szüleim a kertben nőttek fel, ahol néha botokat rágtak (fénykép tanúsága szerint) és tök egészségesek! a pUzzlet meg nem kell megenni ugye... szóval csak figyelni kell a gyerekre és nagy baj nem lehet.

Miért érzed úgy hogy az apjuk nem értékeli amit csinálsz? Ez tuti nem igaz! Sajnálom tényleg hogy a gyerekek mindent összeszednek: ((

Kép
Kép
eta
 
 


Lehet ezt már elküldtem, de ma megint jó elolvasni: ))
Szép napot ANYÁK!!

Csak egy Anya?
Egy nőtől, aki éppen a jogosítványát akarta megújítani a megyei hivatalban
a hivatalnok hölgy megkérdezte, hogy mi a foglalkozása.
A nő hezitált, nem igazán tudta, hogyan határozza meg a munkáját.
Úgy értem -magyarázta a hivatalnok-, van munkája, vagy csak ...?
''persze, hogy van munkám,"- csattant fel a nő,
''Anya vagyok."

''Az anyaság nem számít foglalkozásnak, a háztartásbeli a megfelelő szó!"-

hangsúlyozta a hivatalnok.


Egészen addig a napig nem is jutott eszembe a történet, amíg egyszercsak

ugyanebbe a szituációba nem kerültem a polgármesteri hivatalban.
A hivatalnok láthatóan egy karrierista hölgy volt, kiegyensúlyozott,

hatékony és megszállottja az olyan fontosnak hangzó címeknek, mint:

"Hivatali Vallató" vagy ''Városi Nyilvántartó".
''Mi a foglalkozása? "-kérdezte.
Mi késztetett rá, hogy ezt válaszoljam, nem tudom, csak úgy kibuktak belőlem a szavak.
''Tudományos munkatárs vagyok a gyermekfejlődés és emberi kapcsolatok területén.''

A hivatalnok megdermedt, a golyóstoll megállt a kezében

és úgy nézett rám, mint aki rosszul hall.
Megismételtem lassan, kihangsúlyozva a fontos szavakat.

Majd csodálattal néztem, amint a kijelentésemet

fekete nyomtatott betűkkel a hivatalos nyomtatványra írta.
''Megkérdezhetem, "-kezdte a hivatalnok érdeklődéssel-

"Pontosan mit csinál ezen a területen?"
Hűvösen, minden izgatottság nélkül a hangomban, hallottam magam válaszolni:

"Továbbképző kutatómunkát végzek,

(amit az anyák nem)

laboratóriumban és terepen,

(általában úgy mondom a házban és a házon kívül).
A főnökömnek dolgozom (az Úrnak elsősorban, aztán az egész családnak),

szereztem már négy elismerést (mind lány).
Természetesen ez a munka az egyik legelhivatottabb a földön,

(akar valaki ellentmondani? )

és gyakran napi 14 órát dolgozom (a 24 közelebb áll a valósághoz).
De a munkám több kihívást tartogat, mint a legtöbb átlagos karrier

és az elismerés sokkal kielégítőbb, mint pusztán a pénz.''
A hivatalnok egyre növekvő elismeréssel töltötte ki a nyomtatványomat,

felállt és személyesen kísért az ajtóhoz.
Amint ráhajtottam a kocsifelhajtó nkra, a csodálatos új karrieremben elmerülve,

szaladtak elém a laborasszisztenseim : 13, 7 és 3 évesek.
Az emeletről hallottam a gyermekfejlődési programunk

új kísérleti modelljét (6 hónapos kisbabánkat),

amint egy új hangmintát tesztelt.
Úgy éreztem, csapást mértem a bürokráciára!
Úgy tűntem fel előttük, mint aki sokkal előkelőbb és nélkülözhetetlenebb

az emberiség számára, mint "csak egy másik Anya''.


Anyaság!

Micsoda nagyszerű karrier!
Különösen, ha egy cím is van az ajtón.
Akkor a Nagymamák

"Vezető tudományos munkatársak a gyermekfejlődés és emberi kapcsolatok területén '',

és a Dédnagymamák

''Ügyvezető tudományos munkatársak"?

Szerintem igen!!!

És hiszem, hogy a nagynénik

"Tudományos munkatárs-helyettese k".

Kép
Kép
eta
 
 


Eta
Hát van az az időszak, amikor mindent a szájukba vesznek, lenyalnak, elszopogatnak, megrágcsálnak.....
Egyébként az a tapasztalatom, hogy már sajnos semmi sem a régi a világunkban. :(
Az anyaságról leírt sztorid annnnyira jó!!!!!!!!!!!!! :wink:

mikegirl
 
 


Sziasztok

Immár a Balatonról adok gyorsan életjelet.

Tegnap megkaptuk a 3 hónapos oltást,Beki teljesen gyógyultnak lett nyilvánítva. :lol: Pici sírás volt a szurinál,de nem vészes.Gyógytorna,kardiológia,minden meg volt a napokban és minden eredménye szuper.

Rebeka is sokat majszolja a kezét,sőt van olyan,h elkapja az ujjam és már tömi is be a szájába.De nem szívja,mint aki éhes,vagy cumizni akarna,hanem rágicsálja és érzem,h nyomja az ínyének.Én is gondoltam már rá,h hátha a fogzás előjele lesz ez.Csak picit még korai,nem?

Mami lesz ma a pesztra,mi meg apával elugrunk Keszthelyre kajálni a kínaiba.(imádom)Holnap pedig Sárváron romantikázunk egyet a fürdőben.

Nagyon szépek a babák(Gyancsi,Ebba)Igazi kis csajszik.

Most mennem kell,lehet nem nagyon tudok most pár napig jönni,addig is mindenkinek puszi,jobbulást!!!!

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Sziasztok,

A tegnapi mini-tali klassz volt, jó volt végre személyesen is megismerkedni. Remélhetőleg most már lassan jön a jó idő, és könnyebb lesz mindenkinek kimozduli otthonról. 8)

Eta: Ez az anyukás story nagyon jó, mindjárt tovább is küldöm a nagymamáknak olvadozzanak. :)

Aranyoska: A sárvári fürdőzésért nagyon irigyellek! :)
Egy hülye kérdésem azért lenne: a vízben nem folyik a tej? Én eddig attól féltem, hogy ha elmennénk fürdőbe (az én családom gyulai, és imádom a wellness részleget), akkor nem lesz-e ciki, ha húzom magam után a fehér csíkot...

Navared: Remélem, azért Zorka baba téged is hagy pihenni egy kicsit. Oli is eddig csak kézben aludt el, és úgy csempésztük a kiságyába, és mivel a kis drága csak hason szeret aludni, bénáztunk egy sort, mire le tudtuk pakolni. De mostanában észre lehet rajta venni a fejlődést. Imád itthon is ücsörögni a babahordozójában, gondolom, puha és jó kényelmes lehet neki, és magát is elaltatja nézelődés közben. Autókázni meg imád, ha elindulunk vmerre, fél perc és bealszik. Szerintem szép lassan fejlődnek és tanulnak dolgokat, pl. az önnyugtatást…

Ma délután megyünk a 2 hónapos oltásra, remélem, minden rendben lesz, és Oli jól viseli majd a megpróbáltatásokat.

KépKép
bedoha
 
 


Sziasztok Lányok,

Eta, jó ez a kis történet, ismertem már, de jó volt újraolvasni. :D
A Mátyás-hegyire gondolsz itt Budán? Ott nem Kukac van, hanem Giliszta a kuszoda neve :lol: :lol: :lol: persze h ismerem.
Barlangi bivakban nem voltam, mert Magyarországon minden barlabngot meg lehet jári 1 nap alatt, nem kell ott aludni. külföldi expedíciós barlangászaton meg nem voltam, nem is leszek, mert nem végeztem el a tanfolyamot, és már nem is tervezem, mert annó a tanfolyamvezetővel foglalkoztam a tanfolyam helyett, az eredmény itt gagyarászik az ágyon :lol: :lol: :lol:
De hóban bivakoltam már :D

Navi,
apa használatában (nem tulajdonában) van egy kis kunyhó a Pilisben, nincs fűtés, és előszeretettel hétvgézünk ott télen-nyáron egyaránt, nyáron már visszük a babót, de most nem lehet és hiányzik.

Dorka,
én is szeretnék egy hajpántot, gyönyörű!

Aranyoska,
nem korai, Navi és én is ezt tapasztaltuk. :shock:
Gratula a szuper eredményekhez! :D
Jó fürdőzést Sárváron!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Bedoha,
szurkolok h Oli jól viselje! Még csak két hónapos és mennyivel nagyobb mint enyim kislány! Tegnap azon nevettünk h még a nyafizása is mély hangú, férfias! Nagyon tökéletes kispasi! :D
Egyértelmű h fejlődnek, kezdetben az enyémet se lehetett letenni, most meg tökjól eljátszik.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Jó reggelt csajok!

Valami biztos lehet a levegőben mert én is nem gyengén gödörben voltam tegnap (rosszkedv). Még a taliról s lebeszéltem magam pedig simán kivitelezhető lett volna ha nem gördítek direkt akadályokat az út elé. Utálom a hormonokat, annyira nem volt ez jellemző rám azelőtt. Ó régi élet!!!!

Gyancsi,
imádom a légzésfigyelőt. Ha néha átmentem Manókához nem igazán tudtam aludni mert minden rezdülésére felkeltem. Mióta külön alszunk (szigorúan 2 db. zárt ajtó van köztünk) és AngelCare-t lehalkítom azóta van csak szunya. 100%-osan megbízok benne.

Wivi,
a kukis témát tök jó, hogy feldobtad. Én is bajban vagyok vele. Mindenki mást mond ÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
haynii
 
 


: ))

hali!
Eclipse: kukac vagy giliszta nekem egyre megy.... kicsi volt és sötét.. nem láttam mást csak ez előttem mászó cipőjét borzalmas volt....
egyébként imádom a barlangokat: ))
Hát igen van az úgy hogy az ember csak az oktató miatt jár egy kurzusra.
Nekem az úszóoktatók jöttek be.. bár Zoli nem az........... na mennem kell etetni: ))

Kép
Kép
eta
 
 


Köszi lányok a fogzásos hsz-eket! Ezek szerint nem vagyok egyedül! Mollikára emlékeztem, de ezek szerint Beki baba is ezt csinálja :wink:
Ma megyek is és veszek rágókát, lehetőleg olyat, amiben van vmi folyadék és le is lehet hűteni! Plusz babafogkefét (szilikonosat). Amúgy este fürcsinél átdörzsöltem a kis ínyét! Hát ínyére volt neki :D Szóval elkezdődött... hát ez van :roll: Tagnap nagyon nyügi volt, talán emiatt, bár én sem voltam a helyzet magaslatán és ezt bizony megérzi kicsi Zoo!

Eta, hidd el megértelek, bár engem jelenleg kielégít Zorkával való foglalkozás, de hozzáteszem, nekem soakt segít anyum. Nincs itt minden nap, de ha jön, akkor tudok tenni venni és el is menni esetleg, bár inkább együtt szoktunk babástul. Viszont ha reggel nem tudok reggelizni, wc-re menni, stb... akkor nagyon hisztis tudok lenni :twisted:

Bedoha, hát most már Zorka is sokat elvan egyedül (játszószőnyegen), de azért soakt igényel engem is. Remélem, magtanul egyedül elaudni, olyan jó lenne!
De nem panaszkodom, mert tegnap is és ma is az esti szopi után csak 4-5 körül kelt és utána fél 8-kor! Szóval már több, mint egy hete csak egyszer kel enni, ergo tudok pihenni!!! :D

Na ébredezik is, mennem kell!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


sziasztok! Először is irigy vagyok az Ikeás talira!

Gyorsan belinkelem az egyik kedvenc, olcsó könyvet, ami szerintem minden mama alapkönyve :) jó, lehet, hogy nem az, de annak kellene lennie :)

http://www.tkk.hu/index.php?page=fomenu ... eses_arig=

A borostyánkő láncról már én is hallottam, hogy szupi, Janka is nyáladzik, így veszek is majd a müllerben..
ajjaj, felkelt, majd folyt. köv.

Kép
ebba
 
 


Na néhány fotó:

Kép vigyorka Zorka

Kép mindjárt bőgök :(

Kép apucin

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok Csajok,

Ha nem lenne ennyire ramaty idő, most biztos tök happy lennék, mert Boldi életében most először átaludta az éjszakát, na jó azért negyed5-kor már kelt, de nem bántam, mert a melleim már totál kész voltak. Én azért jó anya módjára keltem hajnal 2-kor, és ennek köszönhetően nem is tudtam visszaaludni 3-ig. Viszont ami még ennél is jobb, h a helyén aludt, az ágyában! Mindig meg tud lepni ez a kis Drága!!!

Navi: nekem 3 teóriám van arra vonatkózon, h hogy is sikerülhetett Boldit az ágyába szoktatni:
1.Megunta, h szétrázzuk a limbikus rendszerét a varázshintába és már totál tengeri beteg lett!
2.A jó isten megkegyelmezett, h ne keljen már a 7 és fél kg-os gyereket magamon altatni és a csibész Boldit kicserélte egy jól működő Boldira!
3.Szimplán kellett neki egy f@sza kis napirend, amiből tudja, h mi következik, mi után. Sokkal kevesebbet sír, sokkal többet mosolyog és elalszik a kiságyában!
Ennek az ellenkezőjére pl a mai nap, reggel anyum betoppant és megzavarta a dolgainkat… számomra ma derült ki, h tényleg mennyire érzékeny erre, egész reggel sírt. Én azt hittem a pocakjának betett a sok nem evés, majd a sok kaja, DE mióta elment nem sír. Ráadásul olyan erős az illata az arckrémének, h még mindig ezt érzem a gyereken. Szerintem az is zavarta, ha Őt nem is engem tutii…Szóval, úgy fest Boldinak ez okoz biztonságérzetet, h van egy napirendünk!

1ébként pedig frontok vannak, és tuti, h azt is nehezen viselik, én is!!!! :-(

Lányok, ki nem szed még bogyit? Én sokat gondolkodtam, de nem igazán állok készen rá, néha még azt is elfelejtem, h sz@rtam e vagy sem!!! Régen sem voltam jóban a bogyival, mindig elhagytam, elfelejtettem beszedni, vagy kettőt vettem be… Viszont hisztisnek én is baromi hisztis vagyok, vmelyik nap csak úgy elkezdtem rugdosni a fotelt! De jól esett! :-) :-)

Eclipse: vizsgához gratula!!! Én hülye nő, azt hittem a bivakolásra, h duhajkodás… látszik kicsit ki vagyok éhezve!! :-D :-D
Szóval, akkor Apára egy tanfolyamon csaptál le??? Jó kis sztori!!

Jajj, most mennem kell, de majd még olvasok! Várnak a barátaim, szeretett porcicáim!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Navi: nagyon szépek vagytok!!! Főleg persze Zorka, de Apa sem néz ki rosszul így hátulról! :-D :-D És Zorkának is remekül állna egy olyan masnis fejpánt!!! pussza

Kép

Kép
vikoo
 
 


na akkor folyt. köv.
vikoo! Janka még éjjel is 3 óránként kel, de letudja 15perc alatt. Jankát nem cserélte még ki a Jóisten csibészről, így velünk alszik:)
De egyáltalán nem bánom
Én nem szedek gyógyszert. Töredelmesen bevallom, hogy, bár szoptatok és tejet is adok egy babának, vagy két hete nem vettem be a terhes vitamint sem..elfelejtettem. Hajnalban jutott eszemben, mikor azon filóztam, hogy miért nem érte el Janka az 5kg-t.

eclipse! A túravezetős sztorit fejtsd csak ki bővebben!! Ki vagyok éhezve egy jó kis sztorira..lassan ott tartok, hogy rákattanok valamelyik brazil sorozatra :)


behoda! Én nap közben végig egyedül vagyok, Janka sem szeret csak hason aludni nappal. Nekem még nem sikerült ölből letennem hasa egyedül, így marad a hordozó kendőben alvás a mellemen...

AKKOR VALAKI mondja el, mi az a bivalkodás!!!!



dorka! Miért nem mondod meg nem priviben, mennyi a fejpánt? Senkit sem zavarna..ugye csajok? Olyan szép a picid :) :) :)


eta! Csak annyit mondok, hogy nem vagy egyedül!! 31 év alatt megszoktam, hogy az van, amit én akarok, és akkor amikor akarom..hát ez volt november 12-ig :)

Kép
ebba
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: