Új privát üzeneted érkezett!

Judy..Nagyon jó kép!!
Reméljük nagyobb korukra is megmarad ez a jó szokásuk! :wink: :D
mármint hogy ilyen buzgón segítsenek Anyának. :wink:
Vivi szárazan köhög? és éjszaka?
Mindenkinek további szép hétvégét!!

Jucus :-)

Kép

Kép
jucuss3

Szecs,
Te NEM vasalsz minden nap???? Es nem porszivozol amikor van egy kisgyerek a csaladban????? Jesszus Maria, micsoda anyak vannak :)
En utoljara akkor vettem vasalot (kis tulzassal persze) a kezembe amikor Anna 1 eves volt es az eccema miatt vasalni kellett a cuccait :) Azota megelekszem azzal ha csak azt vasalom ki amit mikor reggel eloveszek annyira gyurott, hogy muszaly tenni valamit :)
(es kepzeljetek nem fozok minden nap...de ezt csak nagyon pici betukkel, rendkivul halkan merem leiirni :) )

A 30 evvel ezelotti tanacsokkal nalam is probalkoztak. De kozoltem, hogy nagy vagyok es fel tudok nevelni egy gyereket. Es amennyiben szuksegem lesz tanacsra majd olyantol fogok kerni aki nem regen szult es naprakeszebb a tapasztalata. Ket-harom ev mulva kaptam az elso dicseretet, hogy milyen szepen viselkedik Anna es milyen jol nevelt gyerek..... no comment.

Judy,
azt nem tudom Nagymami mit tett volna ha nyer. De valszeg nem lett volna felhotlenul boldog :)
Vivi hozzank is johet. Van itt is felmoso, sepru meg ilyenek. Nem is kell cipelni.

En pillanatnyilag minden hazimunkat csak igen lassan es nagyon ovatosan kozelitek meg. Anna szuletese utan elegge kellett kuzdenem, hogy a merhetetlen rendmaniamat kordaban tudjam tartani. Ma mar konnyebben megy. Es Annat sem terrorizalom ezzel. Ha engem zavar elrakom. Ennyi.

KépKép
sunflow

Sziasztok!

Húúúúúúúú de sokat írtatok!!

Szecs....Végig olvastam az eszme futtatásod,nagyon tetszik :wink: :lol: Ilyen Anyákat! nem vasalnak,és nem főznek minden nap Hihetetlen.
Akkor a hol marad a takarítás??

Itt ülök és olvasom a soraitokat ,és mosolygok magamban ,mennyire igazatok van.
Most hogy érkezik a 2.baba ,van olyan ismerős aki megjegyezte nagyon merészek vagyunk a mai világban ,bevállalni két gyereket.
Mi így döntöttünk az elején ,és így is maradt a döntésünk ,ebbe senki nem szólhat bele. :)
A párom is 40éves ,a gyerekeket fel is kell nevelnünk. :)
Olyan jó hogy néha kitudjuk itt panaszkodni magunkat,nagy meg könnyebülés. :oops:

Én nem lottózom,de sok sikert Mindenkinek!!
Itt próbálom néha a neten a nyeremény oldalakat ,de sajnos még Fortuna nem tekintett rám! :roll:

Sétáltunk ma nagyon nagyot! Ligeteztünk,hihetetlen milyen sokan voltak.Iza most alszik is..azért vagyok. :wink:[/quote] :lol: :lol:

Kép

Kép
jucuss3

Judyt, leírom majd a receptet :-)
Vivi, egy tündéri, remélem majd a mi csajaink is így takarítgatnak :-)

Szecs, micsoda dolog nem minden nap főzni, vasalni, takarítani????????????? :lol:

Én sem főzök minden nap, most is meg van egy-két napra. Inkább Lillussal játszizok, amikor meg alszik, takarítgatok, vagy főzök, mosok, teregetek, vagy itt ontom a betűket nektek :-)
Szerintem az túlzás, hogy egy anyuka akkor jó, ha főz, mos, takarít, sokkal többet ér, ha a babával foglalkozik, séta, stb.
Pénteken este pl. melegszendvicset főztem. :lol:

Sun, igen mi is éppen azt beszéltük a párommal, hogy 40 évesen örüljünk Lillának és bizony-bizony még fel is kell nevelni!
Én is úgy gondolom, hogy sokkal jobb, így egymás tapasztalatait, tanácsait meghallgatni, mint amikor jönnek az ezeréves dumákkal. Pl. a mi időnkben nem volt orrszívó és mégis felnőttek a gyerekek, ti meg kínozzátok azt a szegény kislányt. Ez csak 1 példa.

Kép
judit70

Judit,
orrszivo? az mi? :)
Nekem egyebkent nyugodt a lelkiismeretem, mert Anna az oviban ugyis eszik rendeset. Itthon vacsira pedig en is szoktam melegszendvicset fozni, sot van hogy tejbegrizt vagy bundaskenyeret vagy ilyesmit. Hetvegen persze amikor odapreselem magam a sutohoz akkor valami egyszerut fozok. Husit valami korettel. Ugyis most olvastam itt a babaneten egy cikket, hogy a gyerek nem kis felnott es hogy ne azt egyen amit mi.....
En mondjuk bebiztositottam a gyereknevelest :) 40 evesen nalam fiatalabb apukakat valasztottam :)

KépKép
sunflow

Győzök visszaolvasni :o . Beindultatok. Mi van veletek?

Azt kell megállapítsam, hogy mi XXI. századi anyukák, nagyon ügyesek vagyunk. Mert ebben az iszonyúan felgyorsult, bizonytalan világban, jobbára segítség nélkül - néhányan még apa nélkül is - maximális szeretettel és törödéssel igyekszünk jó emberkéket nevelni a gyermekeinkből.

Szecs, én is hasonlóan éreztem Zalán születése előtt, ahogy te is fogalmaztál, hogy van még nálunk helye és feladata valakinek. És a hely alatt nem a lakást értem :) .

Mi a mai jó időt tömegközlekedéssel töltöttük Győző kedvéért.
Nincs is jobb, mint egy nagy HÉVezés, metrozás, villamosozás, buszozás :? .

Kép

Kép
ripley

Judyt, orszyvótéma: szó szerint én is ezt kaptam számtalanszor a fejemhez, hogy anno...

babaimádó
Kép
babaimado

[quote="judit70"]J írta:judit70Pl. a mi időnkben nem volt orrszívó és mégis felnőttek a gyerekek, ti meg kínozzátok azt a szegény kislányt. Ez csak 1 példa.

Ó igen...és nekem gyerekkoromban ezért szúrták fel az arcomat rengetegszer. Mert lerakódott a váladék, amit az orrszívó megakadályoz.

Ripley...én nagyon élveztem volna a tömegközlekedési napot. Az az egy dolog hiányzik nekem,hogy bérlet nélkül Zsoltival (meg a tankkal) kicsit be vagyok korlátozva a környékre. Így 14 hónap után már elég ismerős :)

Nálunk is van melegszendvics-vacsora...és általában két napra van minimum kaja. Tegnap pl. borsópörköltet főztem. Jó van benne husi is, de nem az a mérvadó.
Nálunk Zsolti már mini felnőtt és azt eszi amit mi :)

Timi
Kép
vt72

[quote="sunflow"]
írta:
sunflowEn mondjuk bebiztositottam a gyereknevelest :) 40 evesen nalam fiatalabb apukakat valasztottam :)

Én is...csak eddig nem tudtam, hogy miért. De most már tudom :)
És nálam csak egyes számban van az apuka :D :D :D

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Jót nevettem! :lol:
Jól is esett, mert napok óta 2-3 óra alvásban van csak részünk :? Blanka fél9-9 körül elalszik, majd 11-12 körül ébred és nem hajlandó többet az ágyában aludni :shock: Hétvégén az én kezemben aludt két órát, majd az apjánál, mert ahogy az ágyát egyáltalán megközelítjük, azonnal felébred :shock: :shock:
Tegnap 2 óra sikertelen visszafektetési kísérlet után megint az ágyunkban kötött ki, aminek az az eredménye, hogy egyikünk sem tud jól aludni... Ráadásul nem szeretném féléves korára arra szoktatni, hogy közöttünk aludjon, ha már eddig ilyen szépen aludt egyedül...
Valami ötlet? Mi a tapasztalatotok, mennyire átmeneti a probléma? Valaki mondja azt, hogy el fog múlni! Jó szándékú füllentéseket is elfogadok :wink:

KépKép
Kép
szecs

Timi, én is pont ezzel érveltem, hogy így elkerülhetőbb az arcüreg-homloküreg gyulladás, + talán még a középfüllgyulladás is. Hozzátehetjük, hogy ráadásul nem kínozzuk, mert kellemetlen, de nem fáj, te is kipróbáltad, én is.
Nekem a fülemet szúrták fel kb. 4-5-ször, aztán amikor 4 évesen kivették a mandulámat megszűnt a takonykor, de addig állandóan csordogált az orrom.

Látom Sun-nál elkaptad a feldobott labdát :-) Fiatal apuka :-)

Nálunk apuka 43 éves, sőőőőt mindjárt márciusban 44. Mondta is amikor Lilla megérkezett, hogy nem fogják nagypapának nézni? Erre mi történt 2 hónapja? Engem néztek 2x is a Lilla nagymamájának :lol:

Borsópörki finom, én már rég csináltam, én is husival csinálom.
Azért, már így könnyebb, hogy Zsolti is eheti azt amit ti! Az nagyon jóóóóóóóóóóóóó.

Jucuss, akkor Iza elfáradt kellemesen a nagy sétában.

Sun..... hú, már nincs 1 hónapod sem. Izgi-izgi.

Ripley, akkor ti is nagyot csavarogtatok.

Szecs, fogacska még nincs?

Babaim, hogy vagytok?

Kép
judit70

Szecs...én azt tapasztaltam, hogy nem szoktatod hozzá a közöttetek lévő alváshoz. Neki most valamiért a Te közelségedre van szüksége szerintem. Zsoltinak is vannak még most ilyen éjszakái...idén már egy volt. Ilyenkor képtelenség az ágyába letenni, köztünk pedig keresztbe fordul és édesen alszik :)

Reggelente én az utolsó ébredésénél úgy 6 körül mindig magam mellé veszem és így alszik/alszunk 8ig kb.

Timi
Kép
vt72

Szecs, hát ebben nem tudok okosat mondani, de lehet, hogy tényleg csak most van egy ideig.
Egyébként a lakást megszokta már? Nem lehet, hogy a költözés is megzavarhatta?
Gondolom, hogy 12 után már nem aludt, akkor meg jó nyűgös volt egy idő után.

Pont 2 napja olvastam, hogy ha külön szobába akarjuk tenni a gyereket, vagy költöznünk kell, akkor féléves koráig tegyük ezt meg, mert utána már nagyon nehezen szokja meg, nagyon megzavarhatja a változás. Ti ezt a legjobbkor tettétek ezek szerint.

Kép
judit70

[quote="judit70"]P írta:judit70ont 2 napja olvastam, hogy ha külön szobába akarjuk tenni a gyereket, vagy költöznünk kell, akkor féléves koráig tegyük ezt meg, mert utána már nagyon nehezen szokja meg,

Akkor szegény Zsoltit majd tavasszal nagy változások érik. Legalábbis az én reményeim szerint akkor külön szobába költözik :)

Timi
Kép
vt72

Szecs, azért vigyázz, mert könnyen odaszoknak a nagyágyba a gyerekek. Az nem baj, ha odaveszed magad mellé, de a lényeg, hogy az esti altatás ne a nagy ágyban legyen, hanem a sajátjába. Az, hogy majd később átjön, most magad mellé veszed, nem nagy baj. De azért ne legyen rendszer, mert inkább most pár nyűgösebb éjszaka, mint odaszokik, és nem bírod kirakni. Szerintem.

Igaz Vivi velem alszik egy ágyban, sokszor egy takaró alatt, de nekem nem volt ott apjuk az ilyen éjszakákon, ha itt volt, akkor sem kelt föl a gyerekhez, így bevettem a nagyágyba, és imádom, végül is azért nem raktam még ki, mert nagyon szeretem, hogy ott fekszik mellettem. Apjuk alszik külön ágyon :lol:
Meg könnyebben tudtam ellenőrizni, hogy nem lázas-e, ugye a legkisebb láz esetén is egyből kórház.
Tudom, ez nem egészséges, de egyenlőre jó megoldás, mert párom iszonyatosan horkol, én nem tudtam tőle aludni. Most külön van, én is alszom, és őt sem rúgja agyon a gyerek.
De hogy mit csinálok, ha megszületik a tesó, azt ne kérdezd, mert nem tudom még én sem :D

Jucus, Vivi egyfolytában köhög, és mindenhogyan. Ma vittem bölcsibe, mert hogy a doki is azt mondta, hogy nem fertőz, hanem allergia. De arra nehogymá' én jöjjek rá, mire allergiás. Ha a héten is köhög, ez lesz a 4. hét, ragaszkodom egy kivizsgáláshoz.

Nálunk apuka is, anyuka is 29 éves. Bizony, bizony, '81-be is születtek emberek... :lol:

Sun, ezek szerint kóros rendmániában szenvedsz? Időnként jöhetnél hozzánk, a lakás néha úgy néz ki, mintha bomba robbant volna...., no nem mocsok van, hanem mindenhol játékok szana-széjjel

KépKép
b_judyt

Judyt,
Majd akkor hivhatsz vendegsegbe es mielott haza indulnek elpakolok :)
Horkolas.... az bizony nalunk is gond volt. Apat mar elkuldtem alvasklinikara. De idokozben ugy oldottuk meg, hogy kulon mentunk es o most svajcban alszik mi meg itt :)

Szecs,
jonnek a fogak? Egyebkent kicsit sem joindulatu fullentes, de ha neha magad melle veszed azzal nem szoktatod ra semmire. Annaval is volt ilyen aztan majd 1 evesen lesz meg. Kb 2-3 nap amig visszaszokik. Csak ordit az elejen, hogy voroslik a feje :) Nagyjabol 1 evesen volt meg egy ilyen utana mar rutinos roka lettem es a fenti okok miatt (horkolas) en aludtam Annaval, apa egyedul.

Judit,
ha azt vesszuk hogy en februar 9-re tervezem a szulest akkor mar csak 3 het van.... ma dobbentem ra. Ejjel fura erzesem volt. Olyan nyomas felet ereztem a mehszaj felol mintha valaki ki akarna jonni. No gyorsan atfordultam az oldalamra mert veletlenul a hatamon fekudtem. Ezt a hetet birja mar ki :)

Timi,
erdekes lenne tobb apuka egy gyerekhez :)

KépKép
sunflow

Sun, "mintha valaki ki akarna jönii" :lol: ...
Tényleg mindjárt itt az időd :) .

Szecs, amíg Blanka ilyen kicsi, szerintem magad mellé veheted, már csak az új lakás miatt is jobban kötődhet.
Ha esetleg "úgy marad", akkor - ahogy Sun is írta 1 éves kor körül még viszonylag könnyen le lehet szoktatni néhány nap alatt. Később már nehezebb a saját ágyba szoktatás. Minden családtagnak úgy a legjobb, ha jót tud aludni. Az "álomba ringató praktikákban" olvastam, és saját tapasztalat is, hogy mikor félálomban van, akkor tedd át a saját ágyába, ne amikor már teljesen elaludt.
Na, kijött belőlem az okostojás... :oops: .

Judyt, allergia vizsgálat lehet, hogy kimutatna valamit Vivinél.
Győző kruppja óta nálunk mindig van Rectodelt kúp fulladás esetére :? .

Kép

Kép
ripley

Kép

Zalán a Dédiéknél karácsonykor

Azóta már sok időt tölt kétlábon :D .
Timi, most Zalán is robotos :lol: !

Kép

Kép
ripley

Ripley,
Nagyon cuki ez a kep. Azok a szemek!!!!
Hat igen.... mar nem tudom figyelmenkivul hagyni a tenyt hogy hamarosan ismet felfordul az eletem :) Nem baj! Majd megint rendet rakok :)

KépKép
sunflow

Sziasztok Lányok,

bocsánat, de nagyon ritkán tudok jönni. A 3 gyerek és az egyebek teljesen lekötik az időmet. Időnként olvaslak benneteket, de írni nagyon ritkán tudok.

Sun: : pfúúú, tényleg nagyon ritkán jövök, mindjárt szülni fogsz!!!!!!! :-)))))!! Picit irigyellek, csodás dolog életet adni!!!!!!!!!!!!!
Minden rendben van??? Minden héten jársz GI-hez??? Én jövő héten szeretnék menni, de még nincs időpontom!

szecs: . De jó, hogy jelentkeztél!! ... hát igen , nehéz dolog ez az altatás. Petra is csak mellettem akar elaludni, de most próbálom hozzá szokatni ,hogy az ágyban aludjon el. vannak napok mikor könnyebben, van mikor nehezebben megy. most tanácstalan is vagyok, mert kicsit náthás és hőemelkedése is volt, így természetesen nem hagyhatom sírni.... úgyhogy szerintem majd kezdhetem elölről.
DE nálatok más a helyzet, az új lakásban biztosan nem találja a helyét, nagyobb szüksége van rád!!!

ripley:
nálunk csak akkor lehet Petrát az ágyába rakni, ha teljesen elaludt, egyébként üvölt!

Juccus: Neked sincs már sok hátra!!! Hogy bírod??

Timi: köszi , hogy fölraktad a képeket, majd küldök aktuálisat :-)

Judit70: neked mikortól aludta át Lillus az éjszakát?? és mennyit aludt egyhuzamban?? A védőnő szerint 6 óránál többet nem lehet hagyni aludni, de Petrus ha végre elalszik akkor 8-9 órát alszik egyhuzamban. Hogy ébresszem föl, ha végre rávettem, hogy aludjon??? Joggal gondolná,hogy hülye vagyok!!!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Zalán szemei gyönyörűek!!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Vt: udvarolni????Nana…Kép:iwiw-en.

Kia: hogy vagy? Látom, úgy újítotok, mint mi: fürdő porig rombolva))

Judit70: 200-akat eszik F. és jól haladunk. Ti?

Sunfl.: nekem nincs 6 évem )), addigra vén banya leszek.:))

ennyire telt

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

[quote="b_judyt"]N írta:b_judytálunk apuka is, anyuka is 29 éves. Bizony, bizony, '81-be is születtek emberek... :lol:

Az én férjem is velem egy korú. Szóval '83-ban is születtek emberek :D:D:D

Köszönöm a sok segítséget, egyáltalán nem "okostojáskodásnak" vettem ahogy Ripley írta, minden tapasztalat és vélemény sokat segít!!! Egyelőre nagyjából egybecseng az éjszakai forgatókönyv a javaslatokkal: este saját ágyban altatás, az első ébredéskor szopi+ringatás+visszatevési kísérlet (max. 2,5 óra, ennyit bírok :D ) azután irány a nagyágy. Ripley, én is mindenhol ezt a félálomban letevést olvasom és működött is 4hós korában, de sem előtte, sem most nem úszom meg üvöltés nélkül :shock:

KépKép
Kép
szecs

Sziasztok!

Reggel 8-ra mentünk doki bácsihoz, mert tegnap délutántól sokat köhögött Lilla és az orrát péntek óta, naponta legalább 10-szer porszívózom (szegény :-( ).
Szerencsére, csak meghűlés, megfázás. Kaptunk Ambroxolt, Navisin orrcseppet és Celebion cseppet. Picit piros a torka is, de tegnaptól már nincs hőemelkedése sem, végre újra a régi, mosolyog, beszélget, nemcsak bágyadtan fekszik, vagy nyűgösködik. Biztos ami biztos, elvittem, hogy hallgassa meg.

Kriszta, megnéztem a kisokosomat (ugyanis nekem írnom kellett, hogy mikor mennyit eszik tejcsit és tápszert). Szóval Lilla kb. 1 1/2 - 2 hónapos koráig 3 óránként volt fent éjjel is. Utána 2-3 hónapos kora között este 8-kor elaludt 1/2 4-4 körül kelt. Ezután megszűnt a hasfájós időszakunk és este 8-9 között elalszik és 1/2 6 - 1/2 8 között kel. Sajnos a pici lakás átka, hogy még a mosdónál ha engedjük a vizet, az is úgy hallatszik, hogy ihajjjj.
Remélem tudtam segíteni. Lehet, hogy ha nem hasfájós, már hamarabb ment volna a tovább alvás. Szerencsére akkor is csak 3-1/2 4-től ment estig a síííííííííííííírrrrrrrrrrrrrááááááááááás. Még mindig a fülemben cseng.
Amikor ilyen picike volt nekem is azt mondta a védőnő, hogy ha többet aludna 5-6 óránál ne engedjem tovább, mert akkor meg falni fog. Nekem sem lenne szívem felébreszteni.

Ripley, húúúúú, de csodaszép szemei vannak a legénynek. :-)

Szecs, egyébként nálunk is a nagy ágyra szoktatás megtörtént még hasfájós idejében, mert a derekam leszakadt állandóan ki-be rakosgatni. Úgy működik, hogy napközben a nagy ágyon alszik, este pedig a helyén. Lehet, hogy ha mi is elérjük az 5 hónapot (jövőhét hétfő), hozzánk akar költözni?

Horkolás: nálunk is van, főleg ha hulla fáradtan jön haza! Néha nem is tudom, hogy Lilla hogy tud aludni, én nem tudok, de sokszor hallom, hogy Ő is felébred rá, morog egy kicsit :-)

Babaim, felhívlak majd traccsolni kaja ügyben.

Tegnap már úgy jött apa haza, hogy szombat-vasárnap is munka, mert átadás van. A tööööö.........mm tele van.

Judyt, jó lesz, ha erőszakos leszel és elviszed Vivit allergia vizsgálatra, neki is nagyon rossz lehet így. Én 25 évesen hasonlóan köhögtem és kiderült, hogy mire megcsinálták az allergia vizsgálatot, allergiás asztmám lett (házi por, toll mind a kettő 3+-es. Gyerekkoromban asztmás voltam, de kinőttem.

Én is aggódom, ugyanis 2 éve kicseréltettük a régi nyílászárókat és 1 éve penészedik a fal. Féltem is Lillát rendesen. Ha én ezt tudom......... Amíg nem volt meg befújtuk spray-vel, de most csak nedves ronggyal töröljük le, na az kb. 2 hétig ér valamit.
Hát ez van.

Szófosásom volt :-)

Kép
judit70

[quote="judit70"]S írta:judit70zófosásom volt :-)

Ez még a jobbik eset :D :D :D

Bocsánat, Zsolti ma kis pióca, én meg légypapír :)
De azért néha ide-ide lesek :D

Timi
Kép
vt72

Judit, mi is több helyen letéptük a tapétét az utóbbi hóünapokban apenész miatt, jól néz ki a lakás, mondanom sem kell..... ok: szintén új nyílászárók nem is tudom, talán 2 -3 éve cseréltük. Most hétvégén a nappaliban már a Szavó került bevetésre: az egy csodaszer!Nem is gondoltuk volna!
Nálunk is 1,5 hétig ment esténként a nagyágybakerülés. Bealudt evés után, majd felkelt és sírt, ha letettük az ágyába. Elaludt és utána vittük vissza a helyére. Ez nálunk eddig nem volt sesem. De talál leszokik róla, mert az utóbbi 2 este már nem volt ez.

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Babaim, Judit,
Nalunk is peneszedik a fal amiota ujak az ablakok. A Szavo a baratom nekem is. Viszont a babat ki kell vinni mert klor gazt termel. Annak idejen azt ajanlottak, hogy naponta ketszer szelloztessunk a muanyag nyilaszarok mellett, mert tul jol szigetelnek.....

Judit,
a nedves ronggyal csak elmaszatolod a peneszt. Probald ki a Szavot. Mielott mentek setalni Lillaval es mar feloltoztetted nyiss ablakot es fujjd be a peneszfoltot. Mire hazaertek kiszellozik es el is tunik a folt.

Kriszta,
teljesen ertheto ez 3 gyerek mellett.
Bizony, mar nincs sok hatra. Csutortokon megyek 1-re elso CTG-re es utolso vervetelre GI-hez, de vele nem kell talalkoznom. Gondolom jovo heten is odaesek 1-re es amikorra sorrakerulok akkor CTG-zek. GI-nek ket het mulva kell mutatnom magam, de szerintem az vagy elmarad vagy az lesz az utolso :)

Babaim,
en mar ven banya vagyok :) (Judit, nem ideolvasni :) ) Egyebkent meg akkor leszel ven banya amikor ugy erzed magad. En ma egy rendkivul nagy kek balnanak erzem magam. Fiatal, szep de balna :)

KépKép
sunflow

Babaim a Szavót használtuk mi is amíg Lilla nem született meg. Amióta megvan, a közös szobánkban nem használjuk, ez érthető is.
Nálunk festék van a falon, azt nem tudom letépni :-)
Igen, nálunk is decemberben volt 3 éve a nyílászáró csere.

Timi, helyes néha-néha lessél ide. :-)

Kép
judit70

Sun........ te vén banya társam :-)
Milyen jó, hogy ennyi tapasztalt fiatal és vén banya van. Legalább változatos korosztályt alkotunk!
Jahhhhhhhh és még banyatalálkozó is lesz :-) :-)
Bálna: én nem várok babát és mégis bálnának érzem magam.

Én nem mertem használni azóta a Szavót, de akkor így megpróbálom ahogy írtad!!!!!!!
Egyébként egyszerűbb mint súrolgatni :-)

Kép
judit70

Sziasztok!

"Visszaolvasgattam"... rengeteget írtatok...

Vivi ügyesen takarít, Zalánnak tényleg nagyon szépek a szemei :P

...és 80-ban is születtek emberek... de Apa lassan 40 lesz :P

Tegnap arcfestés volt... én voltam a "festő".... nagyon élvezték...
...és a 20. hetes pocak:
Kép

Nem tudom, hogy mikor jövök... de majd benézek... holnap elkezdem takarítani a szobákat...
Ma a fürdő kész lesz , a konyha is félig... a bejárati ajtó már ki van cserélve...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Judit,
:) ven banya tarsam :)

Kia,
ez nem pocak hanem hasiko... a pocak az ami az en hasikom helyett nott :) Helyesek a "festovasznak" :) Olyan picivel irtad

...és 80-ban is születtek emberek... de Apa lassan 40 lesz... hogy ki kellett nagyitanom a kepernyot :) De en most leirtam nagyban. :)

KépKép
sunflow

Sun, banya társam. Köszi, így öreg banyásan már én sem láttam rendesen, legalább nekem nem kellett bajlódnom a nagyítással. :lol:

Kia, nagyon helyes a pocid. Nekem olyan lányosnak tűnik. :-)
Takarítással aztán óvatosan! Attól, hogy fiatal banya vagy, még pocakos :lol:

Kép
judit70

Szerintem senki sem banya itt :)
Max nem tinédzser szülők vagyunk :P

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Ripley..... azok a szemek :lol: :wink:

Kia...gömbölyű kis poci.Szép a munkád ,élvezték a gyerekek? A takarítással azért vigyázz! Van segítséged?

Kriszta... Teljesen normális ,3gyerek mellett nem érsz a géphez csak olvasni. :)
Azért néha dobj 1képet Petráról és fiúkról :wink:

Nálunk is penészedik a szoba sarka ,vagyis a fő fali rész.Szintén nyílászáró csere volt 2éve. Én sem mertem befújni Szavóval,az a gond hogy én alapból nem bírom még a Domestost sem (2-3napig fejfájásom van) ,ez Apa feladata. :shock:

Judy...Vizsgálják csak ki Vivit,neked is könnyebb most az elején ide-oda járni,mint később.Előzd meg ,ne hogy nagyobb gond legyen :wink:
Te is nyugodtam leszel ,ha tudod az okot.
A bizonytalanság a legrosszabb. :roll:

Kép

Kép
jucuss3

Petráról lesz kép...legkésőbb holnap délelőtt :)
Kriszta már átküldte. Csak a Timi nem tudja most még lekicsinyíteni :(

Timi
Kép
vt72

És íme Petra:

Kép

és mégegy:
Kép

Bocsánat a késlekedésért :)

Timi
Kép
vt72

Jajj, de cuki Petrus! Tiszta anyukája szerintem! A nézése biztos.

Nálunk a rokonok még mindig nem tudják megállapítani Lillus kire hasonlít. Mondjuk most már egyre többen apát emlegetik.
A szemei biztos, nagy hosszú fekete szempillák. Jó lenne ha a nagy kék szemeit is örökölné, dögös pipi lenne :-)
Nekem is kék a szemem, az esély megvan!

Timi! Jól van, na, nem tinédzser szülők vagyunk! :-)
Csinos, helyes anyukák :lol:

Jucuss, hogy vagytok? Pocaklakó sokat dolgozik? Gondolom Iza egyre jobban várja.

Sun, nálatok Anna is nagy izgalomban van már?

Kép
judit70

Timi!! Köszönöm!! Tegnap elfelejtettem neked írni, de ma pótoltam!!! Bocsi, úgy látszik még mindig szét vagyok esve :-))

Kia: szép poci, csinos vagy!! Nem is tudtam,hogy neked is a 3. baba!!! Az előzőeket is GI-nél szülted??
Egyébként beszéltem Gabival és én 3-án megyek hozzá. Lehet,hogy jövő héten elutazik és nem lesz rendelés,de még nem biztos,.

judit70: halihó, Te hívtál tegnap? ? nem volt kiírva telefonszám, utána pedig kikapcsoltam a telefont, mert Petrussal szunyókáltam :oops:
Lillácska jobban van???

szecs:
most olvastam vissza és látom,kérdezted a tejet. Igen, most is tejdiétán vagyok, ilyenkor a legfontosabb, hogy ne terheljem a kis gyomrát. Sajtot eszem és nem nézem,hogy van e az élelmiszerekben tejcukor vagy fehérje, de nem iszom tejet, joghurtot, túrót, tejfölt stb nem eszem. Kétszer próbáltam a joghurtot, de fájt tőle a pocija :-(

látom a penész nálatok is gond. Nálunk is penészedik a fal több helyen is. mi is a szavó-t használjuk, de utálom, mert iszonyú büdös....de sajnos muszáj. MOst vettem észre,hogy Petra szobája is penészedik, pedig penészgátlós(fürdőszobai) festékkel festettünk ki. Olyan büdös volt, hogy két hónapig nyitva volt az ablak. Még jó,hogy időben készen voltunk vele, egyébként Petrust nem tudtam volna oda tenni... és mégis :-((((((((((

hiába, sokkal jobbak a fa nyílászárók!!! Gondolom nálatok is műanyag van.

hétfőn megyünk UH-ra. Kicsit izgulok, mert van egy éranyajegy a hátán Petrának és azt mondta a dokinénink, hogy meg kell nézni, nincs e a belső szervein is

:shock: :shock:

úgy látszik öregszem, mert szét izgulom magam, pedig Bálintnak is volt és szépen visszahúzódott!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

judit70: szerintem meg annyira az apukája, hogy ki vagyok borulva amiért egy picit sem kapott belőlem :-))))).. bár most javítottál egy picit a lelkiállapotomon :-)

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Megtöröm a Szavósok sorát, mi langyos ecetes vizzel szoktuk lemosni a penészt a falról. Jól működik + fertőtlenít.

A minap egy utcai kirakatból egy megfáradt, korosodó arc nézett vissza rám. Döbbenten vettem tudomásul, hogy én vagyok az :o . Úgyhogy beállok a banyák sorába...

Kia, szép nagy pocak :D .

Kép

Kép
ripley

Sziasztok!

Nálunk is óriási gond volt a penész, többek között ezért is akartunk költözni. Egy nagyüzemi párátlanító ment 24/7 a fürdőszobában, de még így is mindig az állt a bevásárlólistán, hogy: tej, kenyér, Szavó... :roll: Itt szerencsére faablakok vannak.
Gyönyörű a baba-kisfiú-nagyfiú trió :D !!! Én is jövök majd képekkel, amint előkerül az a doboz, amiben a kábelek vannak, mert addig egy fotót sem tudok gépre tölteni :D
Judit, fogacska még nincs, bár a kisasszony nem igazán akar betekintést engedni a szájába :D
Képzeljétek, olyan gyorsan megy már a hasról hátra-hátról hasra forgás, hogy nagyon kell vigyáznom :o Tegnap pelenkázás után a nagyágyra akartam tenni amíg kezet mosok, de valamiért mégis inkább a játszószőnyeg közepére fektettem a hátára. Mire visszaértem, már legurult a szőnyegről és a hasán fekve rágicsált valami játékot, amit útközben szerzett :lol: Először nevettem, de egy perc múlva bevillant, hogy Zsolti anno jól ráhozta szegény Timire a frászt, amikor a féléves évfordulóján úgy döntött, hogy már elég nagy ahhoz, hogy egyedül kijöjjön a nagyágyból... Tényleg hátulra is kell szemeket növesztenem :?
Senki nem banya itt, a gyerekek gondoskodnak a fiatalon tartásunkról! Tessék büszkének lenni és szépnek érezni magunkat! Én most túl fáradt és gyűrött vagyok, úgyhogy kezdje valaki más :P :lol:

KépKép
Kép
szecs

Jelentem itt egy gyönyörű és büszke anyuka a nagy kisfiával :)
Pék doktor bácsi szerint tökéletesen áll és jár az én nagy kisfiam, úgyhogy semmi extra (márkás, drága) cipőre nincs szüksége. Ez nem azt jelenti, hogy ócska cipőben fogom járatni, de szerencsére a Deichmann számomra megfizethetőbb mint pl. a Siesta és társai.
Ha kellene persze megvenném, de így elég egy sarokbetét annak biztosítására, hogy ne legyen lúdtalpas a későbbiekben. Ez pedig bármelyik cipőbe betehető.

Kriszta...tényleg működik a gondolatátvitel :)
Petra pedig gyönyörű :D

Ripley...nálunk a fürdőszoba tetején van a penész...de egyelőre még nem találtam ki, hogy hogyan tudnám takarítani rendesen. Ezt az ecetes variációt kipróbálom hétvégén, ha pasimentes időszakom lesz :)

Szecs...tényleg légy nagyon éber és óvatos! Mindig tudnak meglepetést okozni :)

Zsolti ma először közlekedett utcán két lábon. És az első megilletődött pillanatot követően már akkor hisztizett, ha fel akartam venni :) Mindenáron ment volna...de most remélem jól elfáradt és ebéd után alszik egy nagyot. Ma ugyanis 6kor keltünk :(

Timi
Kép
vt72

Kriszta,
nagyon aranyos Petra. Olyan nagy mar pedig tegnap szuletett :)
Jo hogy irod hogy nem lesz rendeles jovo heten... akkor kimarad a CTG. Holnap azert megyek 1-re.

Ripley,
Isten hozott a Banya Klubban :)

Szecs,
Anna kb 9 honaposan "ugrott" le mellolem az iroasztalrol. Harom oldalrol fal volt en pedig a negyedik oldalon ultem. Sirt, aztan elaludt. Mondtak, hogy ha elalszik gaz ugyhogy rohantam a Bethesdaba. Rontgen negativ, dokibacsi kerdezte mi tortent. Mondom leesett az asztalrol. Aszongya: anyuka, hogy kerult a gyerek az asztalra? Aztan azt irta a korlapra, hogy "gondos szuloi felugyeletet igenyel...." Azota sem tudom ezt ram ertette-e vagy Annara :) De ma mar tudom, hogy ha sir eses utan, nem hany, nem szedeleg, egyforman reagalnak a pupillai a fenyre akkor nincs nagy baj. Azert orvos akkor is lassa.

Judit,
pont tegnap volt Annaval egy csepp nezetelteresem amikor kozolte, hogy nem akarja latni a babat es nyugodtan vigyem ahova akarom..... Aztan megbeszeltuk, hogy fel. Mondtam hogy a felesleges korok helyett ha egybol ezt mondja akkor leulunk es megbeszeljuk, hogy a helyzet nekem is idegen es ismeretlen de minden rendben lesz.
Ma le is fixaltam, hogy ha ejjel tortenne valami akkor kit hivok es ki marad Annaval amig anyu beer Erdrol. Nyugodtabban fogunk aludni mindketten (csak az ugyeletes bebisitter lesz kenytelen telefonnal aludni, szegeny) :)

Eljenek a muanyag nyilaszarok es a boseges esoben gazdag hetkoznapok.....

KépKép
sunflow

Kriszta, igen én hívtalak, de nem írja ki a vezetékes számunkat. Már ezerszer próbáltam rendezni, de a T-home egy b....i. Annak idején sem titkosítottuk le, így azt sem értem, hogy az elejétől kezdve miért működik így, de ők sem. No comment!
A tejet annak idején én mondtam, mert én nem tudtam és amikor hazajöttem a kórházból nagyon megkívántam 2 bögrével bevágtam utána másnap Lillus nagyon-nagyon sírt.
Ennek ellenére azt mondta a védőnő, hogy tejet, joghurt ehetek, na tudod mikor ettem én! Már most merek csak inni, amióta nincs tejcsi.

Ripley, mi is ugyanezt csináljuk amióta megvan Lilla, ecetes-langyos víz.

Timi, gratulálok, ez szupi hír és a Pék doktor bácsit nagyon csípem, olyan kedves és mindent elmond. Most, hogy megvolt a 4 hónapos kontroll, már mi is csak akkor megyünk, amikor már megy a nagy lány.
Én is büszke anyuka lennék!!!!!!!! :-)

Szecs, Gratulálok nektek is a forgó Blankához! :-)
Mikor volt az első átfordulásotok? És honnan-hova? Tőlem is kérdezte a védőnő a 4 hónapos vizsgálaton, hogy fordult-e már, mondtam, hogy nem, megnyugtatott, hogy 6 hónapos koráig kell, na de mindjárt 5 hónapos...........
Gondolom, most már még jobban járnak a szemeid. Nem semmi milyen hirtelen lehet akár baj is, olyan gyorsak ezek a kis lurkók.
Azt hiszem, utána nekem sem lesz a nagy ágyon.

Sun...... ezeknek a kicsiknek még olyan érzékeny a lelkiviláguk, lehet, hogy most jött ki rajta egy kis féltékenység. Majd, ha már otthon lesztek, akkor pedig körülrajongja. Minden rendben lesz.
Most már minden nagy egy izgalom! Vigyázz magadra és lassíts a tempódon végre!!!!!!!!!!!!!!

Kép
judit70

Sun banya! Helyesbítek: most már minden nap egy izgalom!

Timi, na nem lecsapni a tévedésemre!
Pedig, tényleg nem AZON járt az eszem :lol:
"Hát nekem tényleg elmentek otthonról" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
judit70

Judit...a már elküldött hozzászólásban is tudsz változtatni a "szerkeszt" gombbal :)

És végül is igazat írtál...a nagy dolgok általában izgalmasak :D :D

Timi
Kép
vt72

Judit,
:) jot nevettem :)
egyebkent mindenkeppen lassitottam, ahogy azt mondtam is. Mar csak 10-re jarok be es legkesobb fel 5-kor eljovok. Jovo heten hetfon es szerdan nem is megyek be. Itthon fogunk pihenni picit.
Elegge lent van mar Dudorka es nyomja magat. Szerintem hamarabb fog jonni. Nem fogja huzni 13-ig ahogy kene. De nem is banom. Most mar kicsit izgulok hogy mi hogyan fog alakulni es remelem Anna is rendben lesz. A tegnapi hisztit sajnos en ideztem elo azzal, hogy bizonytalankodtam, hogy mi lesz vele ha ejjel jon ram a szules. Szegeny azt hitte, hogy itthon fogok megszulni. :) Nem lesz vele gond. Ugyes, segitokesz gyerkoc. Persze feltekenyseg lesz, ez varhato, de majd ezt is megbeszeljuk amugy felnottesen Banya a Banyaval :)

Hamarosan mehetunk egyutt setalni :)

Szep estet!

KépKép
sunflow

Sziasztok!

Megint beindult a" toll" a kezetekben :lol: :wink: , nem győzök olvasni...
Sajnos nagyon gyors leszek ,de jövök még....
Holnap lesz G.I? Szükségem lenne ,egy igazolásra az adózáshoz.
Gabi kitudja adni szerintetek.??

A másik kérdésem Mügyi.központban nincs vkinek személyes ismerőse? mert 2napi hideg élelmet kell csomagolnom a várakozáshoz,az előzetes látogatásom után. :oops: :cry:

Jól vagyunk Iza is ,Baba is ,és Anya is ,betöltöttem a 30hetet ,nem hiszem el!!! :shock: :lol:

Előre is Köszönöm a Válaszokat!! :)
Priviben is írhattok nyugodtan. :wink:

Kép

Kép
jucuss3

Jó reggelt!
Ennyire van időm:
Kép napjainkban

babaimádó
Kép
babaimado