Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok CSajok!

Kérem szépen haza lettem zavarva :) ( ha akartam volna, ott maradhatok a gyerekágyon, de hétfőig nem csinálnak velem semmit), jobb itthon várakozni.
Ctg lelet teljesen jó, vizelet jó, vérnyomi jó, totál zárt vagyok, nyákdugóm megvan.
Majd csak kijön ez a gyerek! :lol:

Till, ügyes voltál!
Hogyhogy 5 óránál többet nem hagy aludni a leányzó??? hisz már nagylány,miért nem alussza végig az éjszakát? :shock:
nani72
 
 


Baba,
:lol: akkor elnéztem, pedig mikor megszületett még mondtam is, hogy kerek 3 hónap van Domi és Fanni között. :lol: Teljesen ideális korkülönbség egy esküvőhöz. :lol: :lol: :lol: Tökéletes kismenyem lenne. :wink:

Nani,
kitartás!!!! Ezek az utolsó napok a legrosszabbak. Én is folyamatosan kerestem a jelet, hogy mehessek szülni, de a magzatvíz elég jó jel volt. :lol: Jól tetted, hogy haza jöttél, otthon azért könnyebb a várakozás. Amúgy jön a hidegfront. :lol:

Lili

Kép


Kép

Kép
lili77
 
 


Nani! Drukkolok nektek!

Hajrá kistesóprojektek!

Cumihsz-eket köszönöm, ma elvettem tőlük egyet-egyet, mert 2-vel aludtunk és állandóan keresgélni kellett mindet, már néha agybajt kaptam, pedig világítós cumijaink vannak, hogy éjszaka könnyen megtaláljam.

Nekem dokinő mindig kijött, sőt, most is eljön hozzánk, ha nagy a gond.Ellenben az új védőnőnk már vagy 3x volt, hogy vigyem a gyerekeket státuszra. Mondom neki, hozzám mindig kijött a védőnő. De ő nem ér rá! Na, ma levittem a 2 gyereket, jól szétszedték neki a védőnői szobát. Azt mondja nekem, te sem unatkozol egész nap. Gondoltam magamban, de te se, majd legközelebb inkább döntesz úgy, hogy azt az 5perces papírmunkát elvégezd nálam!

Baba, ne izgulj, mindenkinél más-más tempóban halad a mozgásfejlődés. Az a legjobb, ha semmi nem marad ki a járásig.

Felkeltünk, indul a délután!

Puszi Mindenkinek: Zámolyiikrek

Mini babaruhavásár: http://picasaweb.google.com/zamolyiikrekKép
szöcske
 
 

 
 

Nani!
Nem akarok illúzióromboló lenni, de ne nagyon készülj a következő években arra, hogy normálisan fogsz aludni. 8)
vovanda
 
 


Vanda, :lol: azért bízom abban, hogy rendes kislány lesz! :lol:

Lili, készülök a frontra. :wink:
nani72
 
 


Danyu!
Örülök, hogy Dorka így belejött a járkálásba, jöhet majd egy szaladós videó alakalomadtán :wink: :wink:

Lili!

Gratula a döntéshez :lol:
Esésekre felkészülni ?? Sehogy, hozzászoksz.......... idővel. Én higgadtan tudom kezelni, úgy kell, mert nem láthatja rajtad, hogy téged is megvisel.

Keny!
Kornél nagyon jóképű pasi :D

Bolsi!

Peti egy hős :) Fogacskához gratula :)

Baba!

Szóval egy baba? Nos láttam én már karón varjút, szerintem még átgondolod mikor már nagy(obb)lányod lesz :wink:

Rani!
Milán haláli, megzabálnám a kis röhögő pofiját :lol: :lol:

Zsenka!
És nektek nem jött be a kád? Sajnálom. Én pont ma kaptam vissza a miénket, de már el is vitte egy másik barátunk, meleg-váltásban, bár Zétény azért belemászott és ki is esett belőle, csak hogy demonstrálja, hogy azért ez az övé :)

Nanikám!

Kitartás!!! Kórházban dekkolás gáz, jól tetted hogy hazamentél :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Jó reggelt!

Nani: mai drukkok mennek, vasárnap hideg frontot mondtak, hátha.....

Vandus: nem akarok én természetes úton szülni :oops: , szerencsére semmi gond nem volt a császárral és már aznap este Fittipaldi voltam, tudom, hogy a második jobban fáj, de nem baj, reméljük lesz rá alkalom, hogy átélhessem.

Lois: nem, a nagy kádban viszont csak úgy dolgozik a lábacskáival és a kezecskéivel, nagyon élvezi, ma vennem kell alulra valamit, mert eléggé csúszik a kád.

Lili: drukk, hogy sikerüljön Nektek is minél hamarabb, :lol: :wink:

Kinek mi a véleménye a hozzátáplálásról? Sok helyen, többek között a Benjamin Spock könyvben is azt írják, hogy öt-hat hetes korban el lehet kezdeni napi egy-két kanál almapürével, őszibarackpürével a táplálást, máshol meg, hogy három hónapos kor fölött, aztán megint máshol, hogy nem szabad csak négy hónapos kor fölött.... Bevallom Zétény már kapott narancsot amikor nagyon nagy kaki gond volt és valóban bejött, csak úgy folyt belőle a cucc.
Van olyan ismerősöm is, aki már hat hetes babának adta a négy hónapos kortól ajánlott ízesített tejpépeket és semmi baja nem lett a babának...

Kép
zsenka
Budapest XVII. kerület
 
 


Zsenka: szerintem a védőnőt kérdezd meg, mert pontos útmutatást ad. Aszem tápszeres babáknál 4 hónaposan szokták kezdeni. Anyatejeseknél 6 hónaposan. Ez az új trend. De anyósom és anyukám még úgy nevelt minket, hogy 2 hónaposan gyümölcslevekkel kezdtük és hamarabb ment minden hozzátáplálás, de ez réges-régen volt. És azt szokták mondani, hogy mi is szépen felnőttünk:)))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.01.15 19:11-kor.
Vendég
 


Nani!

Jól döntöttél, hogy otthon várakozol (én már csak tudom milyen szar a kórház), nyugi ki fog jönni a picilány benn még egy baba sem maradt :lol:

Baba!
Nem baj ha Fannika még nem forog, minden baba a saját tempójában fejlődik.Felesleges hasonlítgatni őket egymáshoz mi felnőttek is nagyon különbözünk, a babáink is ilyenek.Kornél hasról hátára fordul 3 hónapos kora óta, hátról hasra csak ritkán sikerül átbillenni, vissza húzza a feneke:)Nyugi fogsz te még szaladgálni utána eleget :P Fanni miket kajál mostanában?

Lois!
Köszönöm a Kornél nevében is :oops:

Bols!
Petikének foga van??!!!!!Micsoda kis ügyes fiú :lol:

Lili!
Akkor Dominik is kezd beindulni, igen sokat kell hasaltatni mert mindent hasalásból fog csinálni.Nekem ezzel szerencsém volt mert a babám csak hason tud aludni így a nappali hasalással se volt gond.

Zsenka!
Hozzátápit mi pont 4 hósan kezdtük az én babám tápszeres.Egy két nap kóstoltatás után már csúszott is le egy egész üveg sütötök, aztán folyamatosan adtam az új ízeket egyből kóstoltatás nélkül.A cékla ami nem jött be, de amúgy szinte minden a gesztenyés pipihusi a nagy kedvenc :P

Till!
pussz jó téged is néha hallani

KépKép

Kép
keny
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a Milán babás képek dícséretét!
Igazi eleven rosszcsont!


Nani nagyon nagyon drukkolok!!!! :wink:

Hát babával lassan mi is elkezdünk próbálkozni, ki utudja mikor jön majd össze.
Lányok minden terhességemnél volt progihiány, így szerintetek hogy tud megtapadni a baba?
:roll:

Kép

Kép
raniko
 
 


sziasztok lányok!

Nálam semmi változás....babám sokat mozog, jelzi, hogy nemsoká jövök anya! :)

Olyan jó olvasni, hogy tesóra vágytok. Akár spontán,akár másképp.
nani72
 
 


Zsenka!

Én a szomszédos topik lakója voltam. Ritkán még benézek ide is, oda is, és nem tudom szó nélkül hagyni a hozzászólásod!
Nagyon remélem, hogy nem az ostobaság vezérel, és hogy azért tetted fel a kérdésed, mert valóban választ vársz rá, és hogy azt tedd, ami a legjobb a babádnak.
Nem tudom, hol olvashatsz manapság az 5-6 hetes kori hozzátáplálásról, nézd meg a kiadás évét, előfordulhat, hogy kb. 40 évvel ezelőtti. A mostani álláspont merőben más, 4 hónapos kor előtt még a tápszeres babáknak se ajánlják a hozzátáplálást, és hogy épp a narancs mellett döntöttél, ez is elég rossz döntés volt. Ha már hozzátáplálsz nagyokosok tanácsára vagy nem tudom, mi okból, akkor legalább ne éghajlatidegen dolgokkal tedd (és nem csak a nagyfokú allergiaveszély miatt ), citrusfélét én 2 év alatt nem adnék, nemhogy egy egyhónapos babának! Talán nem véletlenül ment a hasa szegénynek... Annyira felhúztál a tudatlanságoddal, hogy még mindig remeg a gyomrom, hogy egyesek mit tesznek a gyerekükkel! :twisted: Szomorú! :evil:
Ha van benned egy csöppnyi jóérzés és valóban jót akarsz a fiadnak, akkor tedd meg, hogy végigolvasod ezt a néhány linket, amit fölteszek, és megpróbálod eszerint alakítani a véleményed a témáról!

http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1955

http://www.kismama.hu/baba/kezdodik_kostolgatas/2203/

„…Nagyon nehéz a régi gyakorlattal szakítani, annak ellenére, hogy az új (a hat hónapig tartó kizárólagos szoptatás) évek óta a nemzetközi ajánlások főszereplője, és most már a hazai gyermekorvosi szakma is emellett tette le a voksát. (Ld. Gyermekgyógyászati Módszertani Levél, 2001.) Az, hogy miért olyan nehéz váltani, inkább pszichológiai kérdés. Mellékesen megjegyzem, hogy a Szoptatásért Magyar Egyesület évente több továbbképző tanfolyamot is meghirdet, amire elvétve esik be egy egy gyermekorvos. A többi meghívott vissza sem jelez, vagy megírja, hogy ő már mindent tud a szoptatásról, nincs szüksége új információkra….”
Sződy Judit
20140901102739
 
 


Hajni,
Átolvastam amit Zsenka írt, és szerintem nem csapta ki a biztosítékot úgy, amilyen hangnemben te hozzászóltál. Szépen is meg lehet mondani, hogy neked más a véleményed. Már ne is haragudj, de ebben a topikban nem divat az ilyen hozzászólás. Tanácsot kért és kész.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lili77 2011.01.15 11:15-kor.

Lili

Kép


Kép

Kép
lili77
 
 


Nani,
mennek a drukkok ma is!!! Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lili

Kép


Kép

Kép
lili77
 
 


Hajni!

Én is olvastam amit Zsenkának írtál!
Az a véleményem amit Lili is megfogalmazott elötte, hogy azért vagyunk itt, hogy kérdezzünk, véleményeket kérjünk ki.
Nagyon köszönjük a véleményed , biztos jót akartál, de ez a hangnem itt nem divat.
Lehet, hogy valaki tudatlan, bizonyos dolgokba, de épp azért kérdez.
Nem hiszem, hogy ezen neked ennyire fel kéne húznod magad.
Felnőt emberek normális módon is el tudják mondani véleményüket tanácsukat.

Zsenka az én tanácsom az lenne, vagyis ahogy én tudom (és ezt mindenkinek szíve joga, hogy megfogadja vagy sem), hogy 4 hónapos korig nem táplálj az anyatejhez semmit, és a tápszerhez se.
Ha tápis akkor kb 4, 4 és fél hós kortól mehet az alma annak is elösször csak a leve.
Nagyon érzékeny még a gyomruk nincs is rendessen kialakulva az emésztés.
Ha anyatajes akkor ráérsz 6 hós kortól úgyan így elindulni (gyümikkel)
Citrus féléket én se javasolnék, bár én a 2 éves kort kicsit soknak tartok én 10 hós kortól adtam Milánnak és semmi baja se lett, még akkor se ha amúgy elég hasfájós volt.
Tehát lényeg a fokozatosság és, hogy legalább a 4 hós kort várd meg szerintem.
(persze a döntés joga a tied)

Kép

Kép
raniko
 
 


Zsenka!
Huhh, engem is borzolt kicsit amit írtál, (Hajni stílusa sokkal jobban :shock: :?) nagyon nagyon korai bármit is adni egy 1 hónapos babának :shock: :roll:
Én 5 hónaposan (erőteljes védőnői nyomásra) adtam az anyatejes babámnak először egy általam reszelt almának a levéből, nem lelkesedett rá. 3 hét múlva kóstoltattam újra, akkor már tetszett neki, de az emésztése még nagyon éretlen volt rá, így 6 hós elmúlt már mikor elkezdtünk kóstolgatni érdemben.
Én nagyon precízen betartottam (sőőőt) hogy mit mikortól lehet bevezetni, így semmi gondunk nem volt. Jó pár dolgot még most sem adok neki, amik nagyon allergének(eper, málna, csonthéjasok, és még számos dolog). Citrusfélét sem adtam 15 hónapos koráig.
Ha tápszeres babám lett volna bő 4 hónapos koráig nem adtam volna semmit.
Az meg hogy 30-50 évvel ezelőtt is felnőttek a gyerekek az nem érv nekem, azért az orvos-, és táplálkozástudomány fejlődését ne hagyjuk már figyelmen kívül. Hisz mind a legjobbat akarjuk a babánknak :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois!
Elröhögtem magam, annyira megjelent lelki szemeim előtt Zé, amint diadalmasan bemászik a kádba, és kipottyan. :D

Sannah!
4 hós kor előtt semmit. Hirtelen nem emlékszem, hogy tápszeresek vagy anyatejesek vagytok. Ha táp, akkor próbálj felíratni Beba Aktívot, nekem az rendben tartotta a kakit. Anyatejes babáknál meg olyan is előfordul, hogy egy héten csak 1-2szer kakil, ha nem nagyon hasfájós-nyűgös tőle, akkor nem baj.

Hajni!
Stílusodon leszel szíves finomítani, mert legközelebb hasonló módon foglak elhajtani a francba. Ha valaki kérdez, azért teszi, mert valamit nem tud. Ennél fogva választ/tanácsot vár. És mivel jelen esetben egy 1 hónapja szült kismama a kérdező, akinek ráadásul első babája, feltehetően érzékeny és bizonytalan. Ergo még ha nem is feltétlenül tetszik, amit írt, lehetőség szerint normális hangnemben mondjuk el a véleményünket.
vovanda
 
 


Kedves megsértődő topiklakók!:)
Ha én elhajtok valakit, azt nem így teszem. Ez csak egy igaz, hogy indulatos, de egy tájékoztató és tényközlő szösszenet volt. Abban viszont igazatok van, hogy Zsenka nem túl felkészült, még fiatal kismama, nyilván nem túl tájékozott, de remélem, ezen változtatni akar, és ebben tudtam neki segíteni! :)

Rani,
azt azért szerintem ne jelentsd ki egy 11 hós babával, hogy nem lett semmi baja. Majd ha felnőtt, mondhatsz ilyesmit.

Vanda,
ha neked lenne igazad, nyugodtan megtehetnéd. Az építő kritikát mindig szívesen fogadom és elfogadom.

És persze, mi is felnőttünk vhogy (mennyire utálom ezt a dumát ), csak épp élenjárók vagyunk ( magyarok ) légúti megbetegedésekben, magas vérnyomásban, szív- és érrendszeri betegségekben, kövérségben, egészségtelen életmódban és ki tudja még miben. Sajnos. Fejlődik a tudomány, csak tudomásul kellene venni!
20140901102739
 
 


Hajni,
lennél olyan drága, és a hozzászólásaiddal máshol osztanád az észt! Itt úgy látom itt nem vevő rá senki. Zsenka megkapta már a kérdésére a választ.

Lili

Kép


Kép

Kép
lili77
 
 


Nani, drukk már végre kijöhetne!

Hajni nagyon szépek vagytok a képen!

Hajni hsz-éről annyit, hogy ti többen nem ismeritek Hajnit és talán ezért ütötte ki a biztosítékot, kétségtelen erős volt egy-két mondata, de Hajni alapvetően nagyon a tudatos táplálók kemény oldalát erősíti, ilyen témában mindig óvásként ír.Ő ilyen.Jó anya, két édes kölökkel és jó fej csaj, ismerem őt, de ez a téma neki a szíve ügye.Talán ezért reagálta így le. Talán nem kellett volna ennyire erősen, de aki ismeri, az tudja, hogy nem akart rosszat egyáltalán.

Zsenka, ha a véleményemre vagy kíváncsi, írok mailt.
Vendég
 


Lili,
hadd legyek már kicsit kiakadva, ha vki 1 hósan akarja mindenfélével etetni a csecsemőjét! És ha jobban megnézed, akkor talán észreveszed, hogy nem a hsz.-em tényszerűségét vitatják a topik-társaid. Egyébként meg lehet, hogy én vagyok régebb óta e topik lakója, hadd "osszam már az észt", ha igazam van!

Hunci,
édes vagy, köszi!:D Örülök, hogy "látlak", eljöhetnétek már újra, most már biztosan tudnának együtt játszani a fiúk! :D
20140901102739
 
 


Hajni, vagy hétvége bármikor, vagy péntek bölcsi után kb 4 körül vagy hétköznap 5 körül, inkább fél 6.
4ig dolgozom, 5re érek bölcsibe, és kb fél6ra hozzátok. nekem a hétvége szimpibb...tudom, nektek nem...de hátha összehozzuk.már tudnak játszani tuttira!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Hajni!
A kiakadásodat kulturáltabb hangnemben is megfogalmazhatnád, talán akkor jobban befogadná akinek szántad. Teljesen mindegy hogy igazad van vagy sem.
A hozzászólásod tényszerűségéig el sem akar jutni aki olvas, mert olyan szinten felháborító a stílusod. Nem méltó ennek a topiknak a barátságos hangulatához, aminek mi alakítottuk. Ha normálisan szólsz hozzá bármely témához vagy bárkihez részemről szívesen látlak vagy értekezem bármiről, ellenkező esetben kívül tágasabb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.01.15 18:03-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Hunci, szerintem nem kell Hajnit megvédened, mert itt senkinek nem az írás tartalmával, volt gondja hanem a hangvétellel ahogy megfogalmazta.

Amúgy köszönöm Hajni a citrus félére írt reagálásod, remélem ez lesz éltem legnagyobb hibája amit elkövetek így a gyereknevelés, és ellátás terén. (úúú megkóstolta a mandarint mikor 10 hós volt :shock: )

Kép

Kép
raniko
 
 


Sannah!
Még annyit (ez később jutott eszembe): Rékával voltak kaki gondok piciként. Én (védőnői javaslatra) 1-2 kiskanál kamillateát adtam neki kaja előtt, nálunk bevált.
vovanda
 
 


Hajni,
most írok utoljára felháborító stílusodra, és úgy gondolom, ha legközelebb is így adod elő a dolgokat el sem olvasom. Az biztos, hogy előbb voltál e topik lakója mint én, de úgy látszik elfelejtetted, hogy itt milyen a légkör. Nekem sem a tartalommal volt bajom, mert 4 hónapos kor előtt én sem tartom jó dolgonak a hozzátáplálást, hanem a stílussal. Kiakadni pedig bármikor kiakadhatsz, engem ez nem érdekel, csak ne így adj neki hangot.

Lili

Kép


Kép

Kép
lili77
 
 


Naaaaaa itt meg milyen paprikás a hangulat :( ((((bujjatok össze apával aztán lehiggadtok :lol: :lol: :lol: )))

Zsenka!
Te vagy Sannah ba..us most néztem vissza, fúúúúú mekkora babád született, már mehet is az oviba :P de azzzé pacalpörköltöt még ne adj neki :lol:

Dorkaanyu!=Twist!
Na ezt is most sikerült kiderítenem:)Dorcika már jár de édi lehet!!!És Isten Éltesse a kis drágát.

Szóval így jár aki ritkán jön totál elvesztettem a fonalat.

KépKép

Kép
keny
 
 


Nani: mi újság? Legszívesebben minden órában megkérdezném, izgulok érted!

Keny: hát csaó:))) Persze, hogy én vagyok, csak újra kellett regisztrálnom. Kornélka jól van? Te jól vagy?
Vendég
 


Keny!
Na ezen nagyon röhögtem :lol: Akkor csak kapkodtad a fejed ki ez a két új arc, oszt' csak inkognitóban volt a csajok :wink:

Nani délelőtt óta nem jelentkezett :roll:

Zsenka!
Tényleg, Vanda jól mondja, kicsi kamilla mehet... bár mikor én szültem, akkor a védőnőm kifejtette hogy a mai álláspont szerint kamillával már nem lehet gyulladt szemecskét törölgetni miniknél, szóval nem tudom mi a helyzet a belső használattal :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Hunci,
szerda kivételével mind jó. Megismerlek még, vagy már teljesen elfogytál? :D Írok privit.

Raniko,
úgy legyen, ámen! :D

Lili,
nem haragszom meg, ha legközelebb nem olvasol, emiatt nem leszek szegényebb... :)

Lois,
kicsit demagóg, amit írtál. Legközelebb majd tényleg egy bunkó paraszt leszek, hogy jogos legyen a kiakadás. Azt pedig nem tudtam, hogy tőled kell engedélyt kérni, ha bárki szeretne írni ebbe a nyilvános topikba... :lol:

....és részemről lezárom a témát, a semmiről folyik az eszmecsere...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901102739 2011.01.15 22:36-kor.
20140901102739
 
 


Sziasztok!

Rani:

Gréti is 10 hónaposan nyalta meg a mandarint. Nem lett baja tőle de utána nagyon sokáig nem kapott.

Baba:

Forgással nem vagytok lemaradva szerintem. Voltunk bölcsilátogatón és ott azt mondta egy szomatpedagógus a sorrend a fontos. Minden babának más a tempója van a aki később forog a kortársaihoz képest de az nem baj.

Keny:

Nagy szép baba Kornél.

Zsenka:

Mi 4.-5.- hónap között kezdtük a hozzátáplálás. de mivel Gréti nagyon síros lett így abba hagytam és elmúlt a sírás. gondolom nem volt jó a pocijának. 1 hónap múlva megint elkezdtük akkor már nem volt semmi baja.

Hajni:

Én nem ismerlek és nem is ismertelek de szerintem sem illő így fogalmazni és ilyen hangnemet használni. Normál stílusba is le lehet írni a véleményedet nem lehordani a másikat és nem tudatlannak nevezni, semmi jogod hozzá!


Nani:

Nagyon drukkolok továbbra is, gyors szülést kívánok!


Picit magunkról:

Gréti egyre nagyobb kópé, szeret elbújni csak lapít és meg se szólal. Néha a frász jön rám mikor keresem és nem találom a lakásba. Elkezdett féltékenykedni, ha apjávál összebújunk jön közénk vagy ha puszit kapok odajön és eltolja apját és elkezd puszilgatni ő engemet.
Nagy bánatomra kezd rájönni, hogy lehet kimászni a kiságyból. Viszont ami van heverő arra nem lehet tenni leesésgátlót így nagy fejtörést okoz, hogy mi legyen. Nem tudok mit az ágyához rakni mert nem magasabb semmi mint a heverő. Fel adta a leckét Grétus.

Tesó:

Úgy volt megyünk vissza januárba de elhalasztottunk márciusig. Na és itt van egy kis baj, helyre kéne tenni dolgokat a fejembe. Nem tudom hogyan kéne de nagyon félek a terhességtől és a szüléstől is. Ez hátráltat, tudom eddig is és ezután is fognak történni rossz dolgok csak eddig nem volt Gréti akiért aggódjak. Szeretnék neki tesót csak így nem tartom szerencsésnek elkezdeni...........

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Nikó!
Kimászik?? :shock: :shock: :shock: Hogy a manóba csinálja?? Mondjuk énfiam hálózsákban alszik így esélye sincs :roll:

Hajni!
Természetesen azt olvasol ki a soraimból amit akarsz, én úgy vélem udvarias voltam, és invitáltalak, hogy normális hangnemben beszélgethetünk itt bármikor, bármiről, és ez a kijelentést a saját nevemben tettem. Ahogy te véleményt nyilvánítottál ebben a nyilvános fórumban, úgy tettem én is. Az hogy kinek mi a "bunkó paraszt" hangnem gondolom egyénfüggő, láthatóan különbözően gondoljuk.
Részemről több szót nem ejtek a témáról. Szép hétvégét neked.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Hú, nagyon nem tetszik az itt kialakult hangulat :cry:

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Hajni!
Utolsó soraim hozzád...
Szerintem ne nagyon háborogj a fogadtatáson. Egy mindenki által kedvelt topiktagot hordtál le olyan stílusban, amitől szegény valószínűleg azt érzi, hogy valami óriási bűncselekményt követett el, és valószínűleg ezért nem jelentkezik most. Ne csodálkozz, hogy többen is a védelmére keltünk.

Nikó!
Van valami konkrét oka a félelmednek, vissza tudod valamire vezetni? Vagy csak általában?
vovanda
 
 


Sziasztok!

Nani,
++++++++++++++++++++++++++++++

Lili

Kép


Kép

Kép
lili77
 
 


Csajok! Paprikás hangulat elég gáz, hagyjuk a francba!

Megjegyzem, én olyan tudatlan kezdő anyuka voltam, hogy azt se tudtam, hogy a csecsemők 3 óránként esznek! De kérdeztem tőletek bátran, akár hülyeségeket is, soha nem kaptam forró vizet a kopaszra. Szerintem mi se tegyük...

Hozzátápit mi is 4 hósan kezdtük, Hunci talán emlékszik még az aggodalmaimra. Lassan, csak leveket adtam nekik, abból is hazai ízeket. Nem unják meg 2 hétig sem ugyanazt inni/enni. Ha valami nem tetszik, várni 1 hetet, aztán ismét jöhet. Citrusfélék allergizálnak, ebben Hajninak nagyon igaza van, kerülni kell. Nekem is van Mit egyen a baba? ősi könyvem, abban valóban 4 hetes kortól írják a hozzátápit, de valóban 40 éves kiadásról van szó, ezért csínján vele.
Zsenka, remélem, olvasol és tudtunk segíteni.

Nani, drukkok mennek!

Nálunk megy a birkózás, még az utcán is minden nap megfetrengünk a sárban. Sokszor elnézem az egykéket, milyen szépen állnak a szüleik mellett. Férjem szerint hülye vagyok, 1 gyerek nem tud lökdöskődni magával, ellenben 2!

Puszi Mindenkinek: Zámolyiikrek

Mini babaruhavásár: http://picasaweb.google.com/zamolyiikrekKép
szöcske
 
 


Sziasztok!

Lois:

Keresztlányunk ágya volt 12 éves és elég alacsony típus. Pizsibe alszik, egyik lábát fel tudja rakni a rács tetejére és húzza fel magát. Még teljesen nem sikerült neki de szerintem nemsokára meglesz.

Vanda:

Konkrét oka? Hát nagyon nehéz szülés volt és császár lett a vége. Eléggé véreztem is a műtét alatt de a plusz infúzió elég volt nem lett baj szerencsére. De mi lesz ha nem így alakul? Tudom butaság de ......
Persze tudom másoknál is előfordul ilyen csak most annyi rosszat hallani. Az a baj ha rossz dolgokat hallok sokszor magamra vetítem.
A másik, hogy nagyon nehezen válik el tőlem Gréti. Nem is tudom hova tegyem és kire bízom majd ha elkezdjük a lombikot megint? Sajnos én részemről nincs szülői segítség, férjem részéről van de ő meg folyton ellent mond nekem és nem azt csinálja Grétivel amire kérem így nem bízom rá szívesen. De velük el van bár egyedül kb 2 órára hagytam vele. Nővérem 20km-re lakik tőlünk 2 iskolás gyereke van akik közül az egyik heti 3 alkalommal kézilabdázik a másik heti 1 alk. focira jár. Vagyis rá se nagyon számíthatok. Na kb ennyi. Nagyon bután gondolkodok?


Nani??????? Lehet már babázik?

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Sziasztok!

Uhh, mi történt itt :shock: :shock: :shock: :shock:

Hajni: nekem nem kenyerem a vitatkozás, nem szeretnék reagálni a stílusodra, mert kitiltanának a fórumról, de OLVASD már el, hogy mit írtam!!!!! Kérdeztem, hogy kinek mi a véleménye, mert van ilyen és olyan vélemény is a hozzátáplálásról.
Elhiheted, hogy nem elavult könyvből olvasgattam, nyilván én is haladok a korral és a józan paraszti eszem is azt sugallja, hogy ne az első kiadásban megjelent Spock könyvből "tanuljak", vagy a neten az 1980-as években publikált cikkekből válogassak......

Hogy mit tettem a gyerekemmel: hát kérlek szépen, napok óta nem volt már akkor kakink, a létező összes tápszert kipróbáltuk már, de mégis állandóan görcsölt, éjjel-nappal sírt
(ami inkább már üvöltés volt) a fájdalomtól, ami egy anyai szívnek még fájdalmasabb, már csak glicerines kúppal tudott kakilni, attól pedig tartottam, hogy hozzászokik. Kétségbeesve próbáltam valahogy segíteni neki, így maradt a tapasztalt barátnőktől a segítség kérés. A három babakanál narancslé meg is tette a hatását, miután kitisztult akkorát aludt utána, hogy sírtam örömömben.
Lehet, hogy rossz anya vagyok és tudatlan, de nem azért kérdeztem, hogy lehordjanak, a saját lelki tragédiám, hogy nem tudok szoptatni és tápszerre kényszerülök, ami ugye egy mesterségesen előállított "valami", nem részletezem nem ez a lényeg. Kérdésemmel pusztán az volt a célom, hogy kinek mi a véleménye a hozzátáplálásról az általam olvasottak-hallottak alapján. Első gyermekes anyukaként kavarodnak bennem a gondolatok, hogy mit és hogyan kellene csinálnom, ha szomorú lettél, hogy mit tettem a gyermekemmel sajnálom, felháborító, hát sajnálom, van erre egy megoldás, ne olvasd el és nem fogsz felháborodni.....
Nem azt írtam, hogy az egy hónapos gyerekem már almapürén él, hanem, hogy miről olvastam és ez alapján kérdeztem a gyerekes anyukáktól, hogy ki, mikor, hogyan és mivel kezdte, csupán tapasztalatot szerettem volna kérni, kérdésként tettem fel és nem kijelentésként. Tudatlanságomért pedig elnézést kérek, nem e téren végeztem sok éves tanulmányaimat, biztosan van olyan témakör, amit én ismerek jobban, ha Te abban nem lennél jártas és KÉRDEZNÉL , nem mondanám, hogy tudatlan vagy, nem hordanálak le, hanem megpróbálnék komplex választ adni, de csak azután, hogy pontosan elolvastam az általad feltett kérdést, engem erre tanítottak, igaz, hogy anyum már egy hónapos koromban almapürét adott nekem, de gyerekszobám is volt.

Vandus: a kamillateát sugárban köpi ki, nem issza meg, de a többit sem ( Babamosoly, Mecsek baba tea) A babavizet sem szereti, max 10 ml-t iszik meg egy nap. A Bebától nincsen kakink, azt nem kaphat, a Milupa vált be, amióta ezt kapja, minden másnap van kaki. A papaverines lötyit tegnap nem adtam neki, szerencsére nem is görcsölt, vész esetére a hűtőben tartom, de nem adom már neki, csak amint írtad, ha látom, hogy görcsöl, nem szeretném, hogy gyógyszerfüggő legyen.

Danyu: enyém anyum is adott nekem már egy hónapos koromtól kezdve almát stb, és semmi bajom sem lett.

Lois: igen, olvastam én is, hogy a kamilla allergiára hajlamosít jelen álláspont szerint, pl Ilcsi néni sem használja a kozmetikumjaiban, de megint mások erősen ajánlják. Ez olyan, mint az aloe vera, arra is vannak akik allergiásak, hiába sajtolják minden reklámban, hogy arra nem lehet senki sem allergiás.

(könyörgöm, nehogy valaki leszedje a fejem a kamilla és az aloe vera allergén mivolta miatt )

Köszönöm csajok a válaszokat, akkor nem kap semmit sem kispasim négy hónapos koráig.

Nani: holnaptól hidegfront, hátha...

Keny: ühüm, óriási, már majdnem 6 kg és 68-as ruhácskákat hord, majd teszek fel képeket.

Kép
zsenka
Budapest XVII. kerület
 
 


Nikó: a médiában hangoztatott esetek miatt vannak félelmeid vagy csak úgy általában???

Kép
zsenka
Budapest XVII. kerület
 
 


Zsenka:

Voltak előtte is de azokat azért sikerült eloszlatnom de igen a médiába hallotak rontottak a helyzeten

Nem tudom írtam neked a Gripe Water nevezetű babavízről? Sajnos én sem tudtam szoptatni Grétit csak rövöidke ideig és akkor is keveset. Ez a mai napig fájó pont nekem. Szóval nálunk is voltak kaki gondok 3-4-5 napig se kakilt és ha végre jött kaki.... együtt sírtam vele mert kemény volt és úgy kakilt, hogy fogta a kezemet és nyomta . Senkinek nem kívánom a szívem szakadt meg érte. Akkor ajánlották ezt a számunkra csodaszert, mert miután el kezdtük használni minden nap volt kaka 1 de volt hogy 2 alkalommal is. Én nagyon meg voltam vele elégedve és csak ajánlani tudom. 1 hónapos kortól lehet adni ha jól emlékszem.
http://www.egeszsegbolt.hu/298-babaapolas/787-gripe-water-hascsikaras-ellen.html
Az infacol és az espumisan valószínűleg azért nem hatott mert Gréti hasa a ritka kakilás miatt fájt nem pedig hascsikarás miatt.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Nikó!
Nagyjából értem a gondodat. A császártól én is fáznék, inkább szülök ötöt spontán... :D
Felügyelet: bébiszitterre nem gondoltál? Szerintem lehet olyat találni, akire nyugodt szívvel rá tudod bízni a kiscsajt. Ő legalább azt csinálja, amit kérsz tőle, és nem szívességet kérsz.
A félelmeiddel egyébként ha nem tudsz megbirkózni (és erről nem te tehetsz!!!), akkor érdemes lehet elmenni pszichológushoz 1-2 beszélgetésre.

Sannah!
Értem a szitut. Egyébként (ez tegnap este ugrott be) én Balunak anno adtam 2 kiskanál őszibaracklevet, olyan 2 hónapos kora körül, amikor nem tudott kakilni (nővérem tippje volt, és bejött).
vovanda
 
 


Beragadt kakira: paraffin olaj, nekünk a Madarászban mondta a doki a gasztrológián. A olivaolajat (ha lehet extra szűz ) mondják még sokan (napi 1 kiskanál ), bár az felszívódik, a paraffinolaj nem, az csak egyszerűen csúszós tokot képez a kaki köré, ami így csak simán kipottyan. Nekünk ez azért nem volt jó, mert a fiam 3,5 éves és szobatiszta, így nem is tudta visszatartani a kakit, viszont született eredmény. :-) A laevolac szirupot szokták még ajánlani. Viszont egyiknek se tudom az alsó korhatárát, de ezt úgyis megmondja a patikus.
20140901102739
 
 


Nikó!
A Grape Water csak 3 hós kortól mehet úgy emlékszem.
Gréti akkor kis akrobata :shock: :)
Félelmek :arrow: Figyelemen kívül nem lehet hagyni, ha úgy érzed ilyen-olyan okok miatt még nem állsz készen, akkor várj. De hidd el, pár hónap múlva Grétit is sokkal könnyebben hagyod másra, Zétény is eszméletlen módon nyit már mindenki felé, főleg a korábbi viselkedése fényében :roll:

Zsenka!
Nálunk csak gyulladt szemecskénél merült fel a kamilla (kh. után rögtön itthon beragadt a szeme). A védőnő mondta hogy kamilla, de ha parás vagyok akkor inkább csak forralt vízzel töröljem, míg nincs szemcsepp. Szájon át szerintem adnám ha ilyen kakagondjaink lennének. De ha nem issza meg az más tészta :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Én még egyet írnék ezzel a témával kapcsolatban, a hozzátplálás egyénfüggő. nem lehet 4 hót vagy 6 hót mondani, sok mindentől függ. nem kívánom elővenni a mi példánkat, ti itt nem is tudjátok annó min mentem át, a régiek tán emlékszenek.. mindenesetre egyén azaz babafüggő minden.

Zsenka, írtam mailt.
Vendég
 


Sziasztok csajok!

Bejelentkezem, nincs semmi változás, baba benn a pociban, sokszor feszülök, fogalmam sincs milyen lesz majd a "fájás". Egyenlőre csak feszengéseket érzek. Nyákdugó se jön ki.
Sokat nem tudok toporogni, mert vizesedik a bokám, de a vérnyomás jó, mérem.

puszi mindenkinek.
nani72
 
 


Sziasztok!!

Hajni alvásproblémára van valami jó tipped?
Nő a fogunk és már mindent kipróbáltunk!
Ma fél 2 től 4 ig nem volt alvás.
Ja és az orrunk is kezd folyni! :(

Nani drága mennek a drukkok!!!
Kisassssszony tessssék kijönnnnnííííííííííííííííííííííííííííí!

Kép

Kép
raniko
 
 


Ja még egy ezt hallottátok?

http://tv2.hu/tenyek/cikk/mergezo-gyerekszonyeg

Vélemény? :roll:

Kép

Kép
raniko
 
 


Én is láttam a hírt, persze nem mondtak semmi konkrétumot. Nehéz eldönteni mi is igaz az egészből. Nekünk is van 2 féle apa azt mondta rakjuk el. Csak ha tényleg ilyen veszélyes miért van minden boltba belőle? Pont pénteken vettem Grétinek mert kevés volt itthon. Egyenlőre elteszem és meglátjuk mi lesz vele.


Ezt találtam, a google fordította le magyarra amúgy német az oldal. Sajnos itt is fent van a listán.
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=hu&sl=de&u=http://www.eu-info.de/leben-wohnen-eu/Spielzeug/&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.eu-info.de/%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DP9m%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhhcG3Cm1vh1OLHLOZw70I3bbGp2zg

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Akkor azt hiszem én elteszem a szőnyegünket. Nem ér ennyit az egész. Megnéztem nikó által feltett listát és sajnos nekünk is van belőle.
Köszi a figyelmeztetést lányok én ezt a hírt nem hallottam.

Lili

Kép


Kép

Kép
lili77
 
 


Mi is most szedjük fel.
Itt volt amúgy is az ideje!
Ahogy látom MIilán már el is kezdte!! :lol:

Kép

Kép
raniko
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: