Új privát üzeneted érkezett!

Hű de szép képek :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Gratulálok a jó UH eredményekhez!

Üdv Noémi!

Én megint pórul jártam, mert több patikában is kerestem steril edénykét, de persze nem volt, az itthoni befőttesüveges megoldás viszont nem tetszett a laborosnak. Végül ő adott egy kis műanyagot, amibe művészet beletalálni :oops: Ilyenkor irigylem a fiúkat :D
Szóval több, mint egy órámba telt leadni egy vacak vizeletmintát.

Elhoztam végre a genetikai eredményt: a down 1:1449-hez és negatív. Azért jobb lett volna, ha nagyobb a szám... Viszont sehol nem találom a vércsoport és ellenanyag eredményt. A vérképes vagy a Down-os papíron kellene lennie? Vagy lenne elvileg még egy papír, amit nem kaptam meg?????

Lina
Hosszúcombú :D ez jó!
Majd ha nem dolgozom, tényleg össze kéne futni valamikor, de most nagyon rohanós napjaim vannak.

Addisz
MEgértem, hogy nem tudsz betelni vele. Alig várom már én is a csütörtöki újabb képet.

Netty
Fejed fáj még? Jobb már?

Csöppke
A napokban engem is erős migrén gyötört:(

Lányok!
Senkinek nem volt még nitrit pozitív eredménye????? Eddig csak Jucus megnyugtató szavaira gondolhatok. Mondjuk csütörtökön megyek végre a dokimhoz, majd eligazít, mi a teendő.

Köszi a szívhanghallgatós tapasztalatokat!!! Ha minden igaz, holnap érkezik a Brendonba, és meg tudjuk venni. :)

Drukkoljatok nekem is csütörtökre!!!!

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

Ja, és a HCG 1,90 MOM és PAPP-A 0,68 MOM jó értékek? Vagy ezek csak a többivel együtt értelmezhetőek?

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

gil,
a vércsoportos lelet a védőnőhöz megy, ott keresd.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Listát kellett írjak, h kinek mit írjak, mert két oldalra nem terjed ki a memóriám. :-)

Csöppke: köszi a fejfájós tippet, remélem nem kell kipróbálniom, de elteszem talomba.

Brunhild: Ha van lelki erőd, megkeresnéd a homeos bogyi nevét? Örülök, h minden oké volt az eredményekkel. És külön köszi a farsangi linket

Addisz: De jó kép! És szuper, h minden oké. Szép méretek, örülök neki.

Noémi: üdv itt. Remélem ez a megérzés dolog tényleg bejön nálad is. Én is szugerálom.
Panndi: De kis ügyes Fruzsi, mire bejön a jóidő, már rég nem lesz pelus, még este sem

Lina: szuper ez a kép. És meg van mind az öt kis pirinyó ujja. Tök jó

hópihe: hát nálad is nagyszerű a kép, tök jól látszik. Olyan megnyugvás ilyenkor, nem?

Gil: hamar itt a csütörtök, kitartást. Csak kitalál a doki valamit arra a nitritre.
Köszönöm kérdésed, a fejem ma már jó volt, csak néha zsibbadt s fejbőröm, de pár pillanat volt csak. A tegnap estét ülve aludtam át, de nem volt veszedelmes. Féltem letenni a fejem...

Én is voltam ma uh-n. Minden oké, 8,4 a crl, keze és a lába meg van, tekergett végig szegénykém odabent. Nem szerette, ha a doki erősebben rányomta a vizsgáló fejet. De annyira mocorgott, h azóta is szinte egyfolytában érzem, h mozog. Most már összetéveszthetetlen. Ez ő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!És annyira fantasztikus érzés. Azt hittem, mikor még nem voltam terhes, h akkora élmény nem lesz majd a második terhesség, mint az első volt, de hála égnek ez nem így van, most is határtalan az örömöm, és nyugodt lettem, h láttam őt. A veséje is működik, mert teli volt a hólyagja, amit a végére ki is eresztett :-)
Az sajnos nem derült ki, hogy mi van a lába között, mert törökülésben tanyázott, de azt láttam, h fütykös nem lógott be a lábai közé. Vagyis lehet, hogy nem csal a megérzésem és tényleg csajszi, vagy pasi kicsi kukival :-)

Íme pár kép, de sajnos nagyon kell nézni, mert a magánrendelőben voltam most, és elég silány a monitor felbontása. Ettől függetlenül azért felteszem

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

azta, mennyit írtatok!
Linacska, ez a kép fergeteges! Imádom! :)

Szerintetek terhesség alatt abba kell hagyni a korábban üzött sporttevékenységet? És ha igen, mikor...?

anabique
Budapest

Netty... :) Kicsi kuki :) Ez vicces. Reméljük, hogy lány!

Gratula az összes jó uh eredményhez, és tök jó, hogy felraktátok a képeket, olyan jó nézegetni ennyi szép babócát! Bocs, tőlem ma csak ennyi telik, kicsit hosszú volt a ma.

anabique
Budapest

Jó reggelt!

Aranyosak a babyk :lol: :lol: :lol: :lol:

Gil
Nálunk a vércsoport egy külön papír.
Vizeletben nitrit... :? Genny volt? Üledéket néztek? Fehérvérsejt?
Steril vizelet: fenntartással kell fogadni... főleg nőknél!
Egyébként nőknél az anatómiai viszonyok miatt gyakoriak a húgyuti fertőzések. Érdemes bőségesen folyadékot inni és nagyon jó megelőzésre, gyógyításra a tőzegáfonya!!!!!!!

Anabique
Attól függ, hogy mit sportoltál!

Kép
mrsleo
Debrecen

Mindenkinek gratulálok a jó eredményekhez! És a képekhez :)
Netty, a te képeidnél az volt az első gondolatom, mit keres a bébi a mikróban??? :lol: Olyan a monitor, mint egy mikró.. Mindjárt megkeresem a bogyók nevét.

Nálunk a tegnapi uh-nak az az eredménye, hogy a fél család megfázott :? Főleg Nimród, ahogy hazaértünk elkezdett folyni az orra, és aztán egyre jobban...éjjel is rosszul aludt, velem, most is folyton tüsszög és folyik vagy éppen kirepül a taknya, olyan vizenyős ... De én is érzem magamon, én is náthás vagyok kicsit, és férjem is...

Az tünt fel, hogy mindenkinek több a nyaki redője, mint nekem (0,7)..érdekes Remélem ez nem gond, mármint az én eredményem...
20140901114303

Hello:)

linacska, állati jó ez a kép:) Minden kis ujjacska látszik...szuper :)

hópihe, gratulálok Neked is az UH-hoz!

gil, ezek a vérmarkerek az UH-val együtt adják meg a down-kockázatot, amihez hozzájön még az életkorod is.
Nekem sem lett a legjobb, 1:3072... Nekem is nagyon alacsony a papp-a, és magas a b-hcg-m... Az átlag 1 Mom körül van, neked ehhez képest lett 1,9; a papp-a meg 0,68..ami ugye valamivel alacsonyabb mint az átlag.. Nekem a HCG 2,82 Mom lett, szóval jó magas :? De már Lőrincnél is ugyanígy voltak az értékeim, csak ott még 3 évvel fiatalabb voltam, így valamelyest jobb volt a végső eredmény 1:4300... Azt mondta ott a genetikus csaj, hogy van akiben így el vannak "állítódva" ezek az értékek, mivel az UH negatív volt teljesen, és a Hajdú Kriszta csinálta, így tök nyugodt vagyok :) Te se aggódj! :wink:

Ana, szerintem is a spottól függ... ha mondjuk Cross-motoros voltál, akkor azt lehet hogy abbakéne :lol:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

brünhild, az a jó, minél kisebb :wink:
És jobbulást!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

CSöppke, köszi!

Netty:
" ha a migrén előtt hitelen erő, vakító fényjelenséget tapasztal, amelyet hányinger és hányás kísér, szedjen: Iris versicolor 9 CH-t, 5 golyót, amelyet a fejfájás, migrénes roham alatt szükség szerint újra bevehet"
20140901114303

Ja, közben eszembe jutott, hogy az én babámnak is feltűnően hosszú lábai voltak :roll: Meséltem is férjemnek, hogy milyen sokat változott a múlt heti uh óta, akkor még rövidek voltak a végtagjai, most még nagyon hosszúak..múltkor úgy láttam, keze-lába kb fele akkora volt, mint maga a test, most pedig már hosszabbak mint a test... mintha biciklizett volna :lol: , és kezeivel is nagyon magyarázott, aztán meg egy adott pillanatban a fejéhez kapott -biztos unta már a sok nyomkodást, ami nekem sem esett jól :?

(azért hozzáteszem, hogy fogalmam sincs, többi 3 gyerekemnek hosszú vagy rövid lábai voltak az uh-on :roll: )

Gil, már csak egy nap :lol:
20140901114303

Sziasztok!

Gratulálok a jó eredményekhez!

Nagyon jók a képek és a pocik is.

Én holnap megyek dokihoz már nagyon várom és izgulok.

Csenge 16 hónaposan lett szobatiszta.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Leo, Csöppke,
nem cross-motor. :) Balettozom, de nem hivatásszerűen. Az ugrásokat már teljesen kihagyom, de nem tudom, hogy a többi nem árthat-e.

Brunhild,
:( Jobbulást az egész családnak!

anabique
Budapest

Sziasztok!

Addisz: Pont ez bírom Sztanyikban. Megtehetné, hogy 200%-ban leterheli magát, aztán esetleg a munkája minősége látná a kárát, de nem teszi! Inkább megmondja, és lemond a pénzről!
Egyébként én a Margittal nagyon meg voltam elégedve. Még azt is megkockáztattam volna Áron után, hogy simán az ügyeletesnél. De mivel meg szeretném próbálni a sima szülést, plusz az is benne van, hogy műtét lesz inkább a választott orvos mellett döntöttem.

Panndi, biztosan van normális is. Én mindhárom alkalommal kb. 1,5 órát vártam. Egyik alkalommal a doki akkor ment a büfébe, mikor már bent voltunk. És ennyi várakozás után még nagyon meg sem mutattak semmit....

A kombinált teszt eredményem nekem 1:1100 lett.
Most megijedtem, hogy írtátok a Tieteket. De a Sejtbank oldalán azt írják ez a 3 kategória van: alacsony, közepes és magas.
Ráadásul azt írják 1000 felett jónak számít. Én ezt most nem értem. Hogy jöhet ki akkor valakinek 3000...nem értem.
Ráadásul miért írod csöppke, hogy ez nem a legjobb?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, én nem vagyok szakértő, de tudtommal a kort és a súlyt is beleszámítják...ebből adódóan szerintem eléggé eltérő eredmények jönnek ki :roll: Minél fiatalabb valaki, annál kisebb az esélye a rendellenességre, minél idősebb, annál nagyobb - statisztika szerint...
20140901114303

Szia Noémi. :)

Nekem 1:4200 lett a Down kockázat, a papíron csak annyi szerepel, hogy negatív, és eddig azt hittem, hogy ez sem túl jó eredmény, miután olvastam Panndi eredményét. A többi (Papp-A, hCG) érték is megvan, de fogalmam sincs, ott mi a referenciatartomány. Arról nem is szólva, hogy mindez egyébként is csak 83%-ban megbízható eredmény. Szóval nem tudom, most mennyire legyek nyugodt.

anabique
Budapest

Sziasztok!

Mennyi szuper kép tegnap óta :) Gratulálok mindenkinek! Annyira jó ezt látni.

Ana
Én eléggé hízásra hajlamos típus vagyok, ezért szívesen mozogtam Lucával is a várandósság alatt. Ami tilos, az a rázkódással, ütközéssel, borulással járó sport, tehát motor, lovaglás, bicikli (ez utóbbi az én nagy szívfájdalmam, mert kb. 5 éve mindenhová bringával jártam, télen-nyáron). Kerülni kell még a guggolást és a nagy nyújtásokat, hajlításokat, ezen kívül mértékkel (szinte) mindent szabad.

Pihe
Úgy látom nagyjából egyforma méretűek a babáink és az aktivitásuk is hasonló volt :)

Brunhild
Jobbulást Nektek!

Ma nagyon nincs jó napom: ébredés óta gyötör a fejfájás, mostanra állandósult, már hányinger kíséri :( Az irodai neonfény és levegőtlenség pedig nem segít ezen...
Ráadásul most nekem is volt egy vitám anyukámmal, aminek kapcsán úgy tűnik, hogy ő nagyon megsértődött, mert tegnap elküldtem neki az ultrahangos videót és eredményeket, de még csak annyit sem írt vissza, hogy örül neki. Biztos az én lelkem is érzékenyebb most a kelleténél, de azért ez nagyon rosszul esik :(

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

:lol: én egyből megvenném a fenti csomagot, ha biztos lennék a dolgomban :lol: :lol: :lol:

Addisz, homeós bogyó, amit Nettynek ajánlottam? :(
20140901114303

Hát majd az orvosok megmondják, de szerintem különbözőek a vizsgálati módszerek, illetve eredmények.

A leletmagyarázó szerint 1:1000 felett a kockázat alacsony a célzott rendellenességek előfordulására.
Most megnézettem Áronét és az 1:630 volt, és jónak számított.

Az orrcsontja látszódott, és a tarkóredője is jó lett. Ez a lényeg!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nekem ugyan még nem jött meg a kombinált teszt eredménye, de úgy gondolom, hogy ha az orrcsont látszik és a tarkó redő is jó, akkor nincs ok aggodalomra. Mivel az életkor és a súly is beleszámít a kalkulációba, ezért tényleg nagyon eltérőek lehetnek az adatok.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, én is így gondolom....én sem izgatom magam ..biztos minden rendben lesz! :)
20140901114303

Hello!

Ja csak ez a fránya korunk ne lenne :lol: Édesanyámnak mondta hétvégén a tesóm, hallod, hogy a húgom veszélyeztetett terhes? Erre anyukám: - Persze, hogy az hisz öreg :lol:
Pedig még csak 36 múltam :lol:

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Na én sem értem a kombinált tesztes eredményeket. Nekem most sokkal jobb lett az eredményem, mint anno Fruzsinál, most ugye 1:25.000-hez lett, akkor meg 1:5.000 körül volt. Ugyanannyi kiló vagyok, csak idősebb lettem két évvel, szóval passz :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Brunhild
Most nem tudok kiugrani a patikába homeóbogyóért, a délután meg még olyan messze van, addigra eldurvul és már nem hat semmi.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

36 évesen veszélyeztetett terhesnek számítunk?! És ez mivel jár? Feküdni csak éjszaka szoktam. :)

Addisz,
Köszi a választ! Hát, most sem vagoyk benne biztos, hogy szabad-e, valahogy minden olyan relatív...

Orrcsont? Nekem olyat még sosem néztek / mondtak. Az baj? :shock:

Panndi,
Ez tényleg elég érdekes.

anabique
Budapest

Én Áronnal veszélyeztetett terhes voltam, mivel nehezen jött össze.
Semmi előnye / hátránya nem volt.

Előny talán mégis az, hogy a háziorvos úgy írhat ki táppénzre (legalább is az enyém ezt mondta), hogy ha a nőgyógyi ír egy papírt a veszélyeztetett terhességről. Ha ez már be van írva a kiskönyvbe, akkor gondolom nem kell a papír.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Eddig azt hittem, hogy néha-néha éreztem már magzatmozgást, de most napok óta semmi. :( Kicsit aggódom. Holnap kell mennem pajzsmirigy uh-ra, szerintetek ha szépen kérem, megnézik a pocimat is? :D

anabique
Budapest

[quote="kfnoémi"]
írta:
kfnoémiA kombinált teszt eredményem nekem 1:1100 lett.
Most megijedtem, hogy írtátok a Tieteket. De a Sejtbank oldalán azt írják ez a 3 kategória van: alacsony, közepes és magas.
Ráadásul azt írják 1000 felett jónak számít. Én ezt most nem értem. Hogy jöhet ki akkor valakinek 3000...nem értem.
Ráadásul miért írod csöppke, hogy ez nem a legjobb?

Noémi, azért írtam csak hogy nekem nem a legjobb, mert lehetne pl 1:50.000 is. De tény, hogy 1000 fölött rendkívül kicsi a valószínűség. Én megkérdeztem a csajt ott, hogy ezzel a 1:3072-vel ajánlanak-e további vizsgálatot, pl az AFP-vel a négyes tesztet, de azt mondták nem kell...
Nekem ugye a koromból adódóan lehetne sokkal jobb is...de így is tök nyugodt vagyok:)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Ana, szerintem kérd meg hogy kukkantsanak oda is:) Ha jófej a doki, talán megnézi:)
Az orrcsontot nem mindenhol szokás nézni, bár egyre elterjedtebb. De az én dokim sem nézte a sima 12 hetesen, csak az istenhegyin.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

sziasztok!

én rákérdeztem az orrára :) akkor megmutatta az UH-s hölgy.

Addisz: igen, csak pár nap van közöttük. :)
nekem is nagyon fáj egész nap a fejem. :( bizti van valami a levegőben, bár a 12 hetes leírásnál írják is a gyakori fejfájást.

pihe

hopihe79
Budapest

Addisz, sajnálom, gondoltam, hogy kiugorhatsz vagy esetleg megkérhetsz valakit, hogy hozzon neked bogyót...

Anabique, én karácsonykor írtam, hogy 2-szer éreztem. Azóta nem, de hát még korai is, az akkor biztos véletlen volt, nagy buli lehetett odabent :D Fog még elegett rugdosni :wink: Persze ha megnézi a dokid, az sosem árt 8)

Klarissza :D Ez sajnos így van...Viszont érdekes, ha belegondolunk, hogy a gyerekvállalás kora mennyire kitolódott....Annak idején 36 évesen már nagymamák voltak egyesek (és egyben szültek 50 éves korukig)....Ma a legtöbben 30 felett vállalják az első gyereket, ha így vesszük, illetve haladunk, lassan minden kismama veszélyeztetett...
20140901114303

Hát igen. Elég ritka manapság, aki huszonévesen, pláne 25 alatt vállal gyereket :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Anabique, biztos vagy benne, hogy a pocaklakó volt?
Ilyenkor még nagyon korai...

Én is éreztem már, de nem mozgást. Ha nagyon nyugiba lefekszem, és neki is van hozzá kedve, akkor helyezkedik, és egy dudort fel lehet fedezni. Aztán ha odateszem a kezem, visszahúzódik.
Áronnál is ez volt, és rá 3-4 hétre jött az első igazi rugdosás.

Szerintem minden rendben van! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi,
Semmi sem biztos. :)

anabique
Budapest

Ana én nem a korom miatt vagyok veszélyeztetett hanem a rossz helyen tapadó méhlepényem miatt :lol: Juszt se vagyok öreg!!!!!!!!

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Én az első szülésemnél még nem voltam 24 a másodiknál meg betöltöttem a 26-ot.

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Klarissza, persze hogy nem vagy öreg, nem is mondta senki (anyukádon kívül :wink: )

Én amúgy, bevallom, öregnek érzem már magam a szüléshez ..nem a korom miatt (33), hanem azért nem is szerettem volna több gyereket, mert úgy éreztem, kicsit belefáradtam már a pelenkázásba, állandó fegyelmezésbe..már arra vágytam, kicist felnőjjenek...nem nagyon :lol: , de hogy pl a kicsi is szobatiszta legyen, lehessen vele szót érteni, lehessen "normálisan" elmenni nyaralni, vagy az egész családnak cirkuszba, színházba :oops: Ez kb most az idén lett volna, visszamentem volna dolgozni, Nimród is betölti a 3 évet, már nem baba hanem kisgyerek...na most kezdhetem előlröl :roll:
Ne értsetek félre, imádom, amikor kicsik, imádtam szoptatni, éjszaka is, imádom a kis popsijukat puszilgatni, elolvadok, amikor először rám mosolyognak, elindulnak stb....de kicsit belefáradtam...ilyen szempontból érzem magam már öregnek ehhez..de hát ez van, az élet megy tovább :)
20140901114303

Én is 24 évesen szültem Zsófit, jó is volt így :)

Én még nem éreztem a babát. Vagyis rezzenéseket érzek, de rúgásokat még nem :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Klarissza, ja, bocs. :) Hát persze, hogy nem vagy öreg!!! :)

Brunhild,
Megértelek ám... De akkor sem vagyunk öregek, punktum.

Panndi,
Rúgásokat szerintem senki nem érzett még. :) Max rezzenéseket, ahogy te fogalmaztál.

Én ma paramamit "játszom". :( Valahogy olyan másnak érzem ma a pocakom, nem olyan szokásosnak, hanem másnak, de nem tudok konkrétat mondani. Talán picit kisebb, mint volt, meg nem érzem a "rezzenéseket", valahogy mintha nem is lennék várandós... :shock: Remélem, hogy csak hülyeségeket hordok itt össze. Az uh még messze van, épp 2 hét...

anabique
Budapest

Anabique, biztos minden rendben van, de ha nagyon aggódsz, inkább nézesd meg..valahogy/valahol...
Az én hasam is kisebb mint volt, pont ma állapítottam meg. Én sajnos érzem a hasam, el sem tudom mondani, hogyan..2-3 napja, enyhe nyomást az alhasamban (ahol a méhem van), és ha pl. pisilnem kell és nem megyek (mert még gyorsan be akarok fejezni valamit), nagyon kellemetlenné válik, majd fáj ...nem tudom mi lehet, talán ennyire nyomja a hólyagom a méhemet, vagy fordítva..sokat is járok pisilni, éjjel-nappal :? De nem fáj semmi, sem a hólyagom, sem a vezeték, sem a vizelés, tehát nem lehet gyulladás (egyelőre). Amikor az uh-s doki nyomkodta a hasamat (pont ott, ahol érzem, hogy valami nem jó néha), az is elég kellemetlen volt..
Na mindegy, 6-ra megyek orvoshoz, uh biztos nem lesz, biztos megvizsgál, előre örvendek neki :roll: , de azt hiszem vizeletet is néz, szóval ha mégis lenne valami, elvileg kiderül...

Mennyi bajom van, mint egy vénasszonynak :?
20140901114303

Brunhild
Down-kórnál gyakrabban mérhető 3 mm-nél vastagabbnak a nyaki redő. Általában az ennél kisebb nem kóros...

Véreredmény
Egy statisztikai adatot ad meg. 1: 375 azt jelenti, hogy 375 gyerekből VALÓSZÍNŰLEG 1 lesz csak beteg.
Befolyásolja:
-kismama életkora
A markerek anyai vérben mérhető szintje függ:
-pontos terhességi kortól
-kismama testsúlyától
-esetleges egyéb kórállapotoktól...(IVF, koraterhességi vérzés, anyai diabetes...)

Anabique
Szerintem nyugodtan csinálhatod, ha egyéb ok nincs, ami kizárná...

Fejfájás
Vérnyomásotok milyen?

Kép
mrsleo
Debrecen

Olyan jo nezegetni a kepeiteket :))

Kicsit irigyellek titeket ... aggodhattok mar az adatokon, en meg marcius 9-ig elvileg orvost sem latok :( Raadasul semmi nem utal arra, hogy mas lenne valami, mint maskor ... ugyhogy nagyon megnyugtatna egy ultrahang!
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika ... ap/168349/

http://www.weborvos.hu/adat/files/2011j ... dokedv.pdf

Azért ez az adókedvezmény se a kisembereknek kedvez....
Orvos házaspár pl. 3 gyerek után nem tudja a teljes kedvezményt igénybevenni... a két szülőnek általában összesen nincs annyi jövedelme... :cry:
És akkor ne menjen az orvos külföldre....

Kép
mrsleo
Debrecen

[quote="rokakoma2"]O írta:rokakoma2lyan jo nezegetni a kepeiteket :))

Kicsit irigyellek titeket ... aggodhattok mar az adatokon, en meg marcius 9-ig elvileg orvost sem latok :( Raadasul semmi nem utal arra, hogy mas lenne valami, mint maskor ... ugyhogy nagyon megnyugtatna egy ultrahang!

Bemész a kórházba, hogy görcseid vannak... :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Itthon vagyok végre...kár, hogy egyedül a két gyerekkel...

Elintéztem végre a magánnyugdíjpénztári nyilatkozatot, egy előnye van, hogy most már nem agyalok rajta, hogy mi lenne a jó megoldás.
Na meg az éves parkolójegyemet, mindezt a kétlábon járó "sorszámommal". Mind a két helyen gyerekkel soron kívül lehet menni az ügyintézőhöz. :lol:

Rókakoma,
ne aggódj, nekem napközben eszembe sem jut, hogy babát várok. Este, mikor ágyba jutok, talán akkor..., de ez természetes is, ha már van kettő, akinek prompt igényei vannak. Nem is érzek igazán semmit.
És még 5 hét a következő UH-ig.

A kombinált teszt eredményének pl. nálunk max. 1:10000-et adnak meg, ennél jobb arányszámot nem. Levivel, Lilivel ennyi volt, most 1:7576, gondolom öregedtem pár évet. Én igy 33 évesen nem igazán érzem magam öregnek, sőt. Nyáron pl. belementem egy felfújt, kb. 1,5 méter átmérőjű gömbbe, és a vízen ugráltam vele. Aztán kérdeztem a férjemet, hogy "hülye vagyok, hogy kipróbáltam, ennyi idősen?" Ő meg csak röhögött. Mondta, hogy ő is kipróbálta volna, ha nem lenne súlykorlátozás, pedig ő már 40.

Nem is írtam, este beszéltem a dokimmal a cukorról is, először is nem értette, hogy miért terheltek 75g-mal, itt nálunk nem szokás. Ha reggelitől jó, akkor jó, és kész. Na meg hogy miért most, miért nem később. Szerinte annyira ne aggódjak, de persze ne zabáljam a csokit. Én úgy vagyok vele, ha nem terhesen is betartom 90%-ban a diétát, akkor most végképp be fogom azért.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Miért is tartjuk a terheseket táppénzen?

Munka Törvénykönyve:

"85. § (1) A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi véleménybemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló hozzájárulása szükséges.

(2) Az (1) bekezdés alapján ideiglenesen áthelyezett, illetőleg áthelyezés nélkül módosított munkafeltételek mellett foglalkoztatott nő munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani.

(3) A munkáltató a munkaviszony fennállása alatt megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalót köteles - a külön jogszabályban meghatározottak szerint - az állapotának megfelelő munkakörben tovább foglalkoztatni.

(4) Az (1)-(2) bekezdésben foglalt rendelkezésektől érvényesen eltérni nem lehet."

Az állásidőre járó bér=a dolgozó személyi alapbére!

Ez azt is jelenti, hogy átlag esetben a terhes a táppénz miatt kevesebb nettót kap kézhez, mintha a munkáltató fizetne neki alapbért.

Az kristálytiszta, a munkáltatók érdeke az alkalmazottakat a TB kassza terhére a táppénzes állomány felé terelgetni. Nem ártana itt egy kis odafigyelés. Megnézni, mekkora lehet ezen a lyukon át az OEP vesztesége. Mindnyájunk vesztesége.

Tehát a terhesek többsége valójában egyáltalán nem is beteg, nem kell minden nőgyógyásznak hazudoznia veszélyeztetett terhességről.

A munkáltató dolga, hogy az egyébként egészséges terhesről gondoskodjon, és nem a háziorvosnak kell "segítenie" abban, hogy a munkáltató megússza a járulékfizetést a terhesség csaknem teljes időtartamára.

Érdekes, hogy a nyilvánvalóan hibás jelenlegi gyakorlathoz az OEP is eddig szó nélkül asszisztált, miközben itt is folyik ki a pénz a kasszából. Szerintem jogalap nélkül.

Évente 120000 terhes nő, az kb. 7 hónap táppénz fejenként, az legyen 80 ezer minimálbérrel. Mennyi plusz kiadás ennek az országnak?

Így becslésekkel 67 milliárd forint, az E-alap terhére.

Noormális? Mikor ezeknek elenyésző része beteg?

És ez megint senkinek nem szúr szemet évtizedekig.

A teljes alapellátás éves költségvetéséhez közelítő pénzkidobás. Nem hiszem, hogy a szakembereknek ez nem tűnt fel. Csak senki nem mer elvonni a választóktól. Még jogtalanul felvett pénzeket sem.

Inkább ne legyen itthon orvos. Csak a szavazó elégedett legyen

http://giulio.freeblog.hu/page/2/

Kép
mrsleo
Debrecen

Rókakoma: ugorj át egy 4d-re magyarhonba. Március rettenetesen messze van. :wink:

Brunhild: Gyerek a mikróban :-) ez jó. Itt nincs képet készítő technika, úgyhogy fényképezőgéppel megyek vizsgálatra :-)
Egy kislány felfrissít majd. Olyan új lesz minden, hogy csak na. Tanulhatsz pelenkázni, copfot fonni, stb...

Addisz: hogy van a fejed? Én is éreztem délután, hogy ismét fáj, de most pl elmúlt. Holnap azért beszerzem a Brunhiéld féle bogyót.

Ma volt nálunk üzemorvos, megmérte a vérnyomásom, majd így szólt: Hát maga sem fog agyvérzést kapni :-) 80/60 volt a vérnyomásom. Amióta terhes vagyok, ennyi. Biztos ezért is fáj a búrám.

Kértem időpontot a 18 hetesre, február 4-én kell mennem. Már most alig várom.

a rugdosás még odébb van nálunk is, de a kis bökdöséseket én érzem.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Leo,
Mi sem fogjuk tudni teljes egészében igénybe venni, de még így is sokkal jobban járunk. Hát ez van. Akartam már kérdezni, tényleg elfogadják az olyan beutalót, amin egyezik a páciens és az orvos neve? :)

Köszi a választ is, hát akkor még nem hagyom abba. :) Úgy rémlik egyébként, hogy az elsőnél is akkor hagytam abba, amikor már nagy volt a pocakom, és a megváltozott egyensúlyi pont miatt a forgásból valami vicces bukdácsolás lett. :lol: Csak hát azóta idősebb is lettem, harmadik is, szóval kicsit azért óvatosabb is vagyok.

Panndi,
Neked hány óra az út a kórházig? Gond nélkül beérsz, ha eljön a szülés ideje? Nem necces?

anabique
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?