Új privát üzeneted érkezett!

Netty, sajnállak...
Nekem volt migrénem, halántéknál, éveken át, és olyankor csak egy fél nyugtató segített..de ez ég terhességeim előtt volt, azóta hálistennek nem. Terhesség alatt nem tudom, mit lehet ilyenkor, habár a múltkor kikerestem valakinek a homeós bogyókat (nem neked fájt akkor is a fejed?) Ott van valami direkt ilyen erős migrénre, hányással, ha akarod kikeresem neked.

Na, én voltam kombinált teszten. Uh: minden ok, 64 mm , nyaki redő 0,7, és nagyon izgó-mozgó :) És a hematóma felszívódott, pontosabban "szervült", gondolom ez azt jelenti.
DE enyhén mérges vagyok, mert fél hétre odarendeltek, hatkor keltünk, gyermekeket 7-kor suliba, oviba, aztán meg irány a kórház..és mit mondjak, 8-kor kezdtek.. :twisted: És nem késtek, hanem mindig csak nyolckor kezdenek...A lényeg, hogy minden kismamát fél nyolcra odarendelnek...utána vérvétel, várok fél órát, végre sorra kerülök..ja, kombinált teszt? akkor ki kell töltenie ezt a papirt, menjen ki, ha kész van jöjjön vissza, és ezt mindenkivel így csinálták... :evil: És két hét múlva kell eredményért menni, 11-14 óra között :?
20140901114303

Gydavid, erre sokat nem lehet mondani....De Linácskának igaza van, ha az én anyám így beszélne rólam, én nem enegdnem többet oda a gyerekeket. Mert nagylányod talán már van annyira okos, hogy elengedi a füle mellett, bár nyilván őt is bántja, de a kisfiad ha ilyeneket hall, nem csodálkozom, hogy agressziv és néha kezelhetetlen, az agyuk mint a szivacs, ne csodálkozz, hogy lehűlyéz :oops: bocs Szóval lehet, hogy anyukád szereti a gyerekeket, de az biztos, hogy ilyen hozzáállással rossz hatással van rájuk, és amig nem hajlandó ezen változtatni, én nem engedném többé oda a gyerekeimet... Talán akkor átgondolja kicsit a helyzetet...
20140901114303

Hát nem tudom?!

Kép
Kép
Kép
gydavid

gydavid,
én nem akartam ennyire egyenesben írni, mint brunhild, de ez a lényeg. Tuti nem engedném a gyerekeket, amíg nem változtat. Én építgetem a bizalmat a gyerek meg köztem, ő meg egy mozdulattal lerombolja. Na ne már!!! Azon is kiakadtam, mikor a régi oviból úgy jött haza a gyerek, hogy ami az oviban van, az titok, nem lehet anyának elmondani...ja persze, én sem lennék rá büszke, hogy magánoviban verem a gyerekeket.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Olcsó jelmezek (én is innen rendeltem): http://langnekat.freeweb.hu/FARSANG_JELMEZEK.html
20140901114303

Sziasztok!

Végeztem a kórházban, megvolt az uh :) Azóta egyfolytában vigyorgok!
Babóval minden rendben, mindene a helyén, nagyon mozgékony volt, ugrándozott, ficánkolt és a zakatoló szívecskét is hallottuk Apával :)
CRL: 59,5 mm,
tarkó redő: 1,5 mm

Csináltattunk dvd-t, majd megpróbálok belőle kivarázsolni egy képet.
Levették a vért a kombinálthoz, elvileg egy hét múlva sms-ben értesítenek, hogy a neten hol tudom megnézni az eredményt.

Brunhild
Gratulálok az eredményekhez :) Tök jó, hogy a hematóma is eltűnt már!
Múltkor nekem kerested ki a homeóbogyókat fejfájásra, de sajnos amelyik nekem kellett volna, az egyik patikában sem volt.

Netty
Ne haragudj, nem akartalak megijeszteni! Múltkor, mikor már majd beleőrültem én is a fejfájásba és kutattam a gyógyszeres dobozt otthon, hátha van algopyrin, akkor találtam Panadolt. Valószínűleg majdnem mindegyik gyógyszerre ráírják "rutinból", hogy terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott. Egytől egész biztosan nem lesz semmi baj!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, gratula neked is! :)

Akkor az enyémnek rövidebb nyaka lesz mint a tiédnek? :D
20140901114303

addisz,
van egy bsplayer nevű program, ha letöltöd, és azon játszod le a dvd-t, akkor ahol szeretnéd, nyomsz egy P betűt, és azt ott lementi képként. Annyi képet csinálsz, amennyit csak szeretnél.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hello!

Na én is utánakérdeztem ennek a gyes-táppénz dolognak és nekem azt mondta a könyvelő, ha a munkáltató visszavesz pár napra akkor maradhat a gyes is és a táppénz is. A munkáltatóm szerint is így van mert nem új munkáról van szó és jelenleg gyes mellett lehet dolgozni tehát lehet táppénzre is menni. A családtámogatási irodán is azt mondták, hogy nem kell visszamondanom a gyesemet hát remélem nem játszanak csak :roll:
klarissza36
Kecskemét

Klarissza, hát nem tudom, férjem volt tegnap a MÁK-nál, mert nálam pont emiatt volt kavarodás. Ugye lemondtuk a gyes-t, de indoknál táppénz/terhesség helyett munkába állást adtunk meg. Munka mellett pedig tényleg járna a gyes, ezért utaltak is. De táppénzt is kaptam ugyanarra az időre. Tegnap volt férjem tisztázni a dolgokat, egy szóval sem mondták, hogy nem gond, mindkettő jár, hanem írnom kellett egy újabb nyilatkozatot, hogy terhes vagyok és táppénzen, és hogy visszafizetem a decemberi gyest..Vagyis annyi jó van a dologban, hogy állítólag nem nekem kell visszautalnom, hanem mivel egy helyről jön a táppénz és a gyes is, jövő hónapban a táppénzből levonják és annyival kevesebbet utalnak majd...
20140901114303

klarissza,
ez nekem is fura, ha tényleg dolgozol, és megbetegszel egy hétre, akkor jár a táppénz és a gyes is, de ha nem dolgozol, akkor csak a táppénz vagy a gyes. Ezért csinálták úgy, hogy anyuka táppénzen, apuka gyesen. Kár, hogy most már nem lehet gyes mellett dolgozni, csak 6 órában.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

TÁPPÉNZ ÉS GYES

A jogszabályok alapján nem jár táppénz a GYES folyósításának az idejére, tekintettel arra, hogy az anya keresetkiesését a GYES pótlja, így megélhetése biztosított a jogalkotó megítélése szerint.

A fenitől eltérően kivételt képez az az eset, amennyiben az anya a GYES folyósításának ideje alatt olyan munkát végez, amely a GYES jogosultságot nem értinti, és ezen munka alapján jár GYES. Így ebben az esetben lehetséges GYES és táppénz jogosultság egymás mellett.

A GYES mellett munkát végző biztosítottra a táppénzre speciális szabályok alkalmazandók, a táppénzfolyósítás időtartamának megállapításánál biztosítási időként csak a GYES, a gyermeknevelési támogatás vagy az ápolási díj folyósításának időtartama alatt biztosítási jogviszonyban töltött napokat lehet figyelembe venni.

A GYES melletti munka után járó táppénz összegének megállapításánál a biztosítási jogviszonynak a fentebb meghatározott időtartam alatt elért, biztosítási jogviszonyból származó pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelmet kell figyelembe venni.

A fenti bitosítási időre, a figyelembe vehető jövedelemre vonatkozó speciális szabályai érvényesülnek a gyermeknevelési támogatás és az ápolási díj esetében is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni.
Noémi vagyok, és július 14-re várom a második kisbabánkat.
A kisfiam - Áron - 19 hónapos.
kfnoémi

Szia Noémi, üdv köztünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Akkor most már én is összekavarodtam!
Brunhild, de téged is visszavettek munkaviszonyba?
klarissza36
Kecskemét

Én is úgy tudom, hogy vagy táppénz, vagy GYES, egyszerre nem mehet a kettő.

Üdv Noémi :) Hány éves vagy, honnan írsz?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Képzeljétek, ma Fruzsi bugyiban volt egész délelőtt, kétszer pisilt és egyszer kakilt WC-be, nem volt baleset :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy egy időben csak egy fajta ellátást lehet igénybe venni. Szóval vagy táppénz, vagy gyes.
Ha dolgozol és lebetegszel akkor először a munkáltató a 15 nap betegszabit adja ki, ami mellett kaphatsz gyest is én így tudom.

Szia Noémi. Hol fogsz szülni? Mesélj magadról.

Addisz gratulálok a jó eredményhez.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Üdv. Noémi!

Klarissza, engem nem vettek vissza, én egy napot sem dolgoztam, még papíron sem, én gyesről egyből váltottam táppénzre. Te nem Pesten laksz ugye? Hol kell neked gyest és családi pótlékot intézni, igényelni? Mindenképp hívd fel és érdeklődd meg, én is beszéltem a MÁK ügyfélszolgálatával, tegnap pedig férjem ott volt, és azt mondja, hogy nagyon kedvesek, segítőkészek. Már az anyaságira és a családi pótlékra is ideadták az igénylőlapot (amit szülés után kell benyújtani a kicsi után) :D

Más: ismeri valaki, vagy esetleg érdekel valakit a cukrozott narancshéj receptje? :) Gyerekkorom óta nem ettem, most úgy döntöttem csinálok....nagyon finom, és ilyenkor mindenkinél van narancs otthon..
Szóval a narancs héját nem dobjuk ki, hanem miután meghámozzuk a narancsot, kivágjuk belőle nagyjából azt a fehér részt, és vízbe áztatjuk..minél több gyűl össze, annál jobb :) Kb 2 napig áztatjuk, úgy hogy néha vizet cserélünk, ez azért kell, hogy kiszívja a csípősséget. Ezután kevés, de nagyon cukros vízben odatesszük főni, amig megpuhul, utána még hagyjuk egy darabig állni a lében. Kivesszük és hagyjuk megszáradni. Nagyon finom :lol:
20140901114303

Köszi!

29 éves vagyok, és nagyszerű fővárosunkból írok.
Konkrétan a XIII. kerületből - itt dolgozom.

Úgy tervezem, hogy május végéig - június közepéig dolgozom. (Áronnal is így volt) Ő addig a bölcsiben van, nagyon szereti, szeretném elintézni, hogy jövőre is járhasson, legalább néhány napot.

Panndi, Fruzsi nagyon ügyes. Én tavasszal szeretném a bilizést elkezdeni Áronnal. Bár a pisilés egyenlőre nem izgatja, még a kádban sem mindig veszi észre, de a nagy dolog miatt már szól, zavarja.
Mondjuk siettetni sem akarom. Nekem azt mesélték tapasztaltabb ismerősök,hogy ha a gyerek már érett rá 2-3 hét alatt megy a dolog, ha még korai volt, akkor vagy nem sikerül, vagy hónapokig tart balesetekkel.
kfnoémi

Panndi, nagyon ügyes!

Nagy fiam is másfél évesen lett szobatiszta, utána sem volt gond vele. Középsőnél már nem volt ilyen egyszerű, háromévesen alig tudtuk rávenni, éjszaka még most is pelenkás (5 éves), napközben néha történnek balesetek. A kicsi kétévesen lett szobatiszta, volt egy idő, hogy éjjel is száraz volt, pelenka sem kellett, aztán kezdett bepisilni, úgyhogy neki is kell éjszakára pelus (3 éves). Úgy tervezem, hogy nyáron mindkettőt valahogy leszoktatom az éjszakai pelenkáról, nyáron könnyebb ágyneműt mosni... :roll:
20140901114303

A vonalzóim hogy fognak látszódni?
Mit is kell kitörölni az elejéről? Már elfelejtettem... :oops:
kfnoémi

Zsófi 22 hónaposan lett szobatiszta, 2 hét alatt.

Fruzsi már nyár óta WC-be kakil, és sokszor WC-be pisil, de én a sok hányás miatt nem próbálkoztam eddig, hát majd meglátjuk :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Linacska
Hú, köszi szépen, tök jó, hogy ezt írtad, én a magam béna módján már egészen kőkorszaki módszerben gondolkodtam (dvd otthon be, tv képernyő lefényképez, fénykép feltölt :oops: )

Brunhild
Ha megszülettek megmérjük a nyakukat :)

Noémi
Üdv a csapatban, gratulálok a babához!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Noémi, ha elkészíted a vonalzókat, a BBCode-ot (HTML-t nem ismeri fel) kell bemásolni az aláírás mezőbe, és bejelölöd, hogy aláírás hozzáadása.
20140901114303

Jaj, bunkóPanndi :oops:

Gratulálok az UH eredményekhez :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

panndi,
Olyan fura, hogy Levi és Fruzsi között csak 3 hónap van, de mennyivel ügyesebb. Levi még olyan baba. Lehet, hogy azért, mert nagyon későn tanult meg járni? El sem tudom képzelni, hogy egy gyerek 20 hónap körül szobatiszta tud lenni, pedig van ilyen ismerősöm. Lili 3,5 évesen lett szobatiszta úgy, hogy 2 éves kora óta éjszaka már nem pisilt be. Én már kivoltam teljesen. Még csak nem is zavarta, nem szólt, semmi. Remélem Levi más lesz, de nem is tudom, hogy hogy kellene kezdeni. Bilire már szokott ülni Levi, de csak ruhában. Fürdés előtt is rá szoktuk ültetni, de két másodperc alatt leszáll róla.

Addisz,
ez aranyos :lol: Na én sem magamtól tudom ám, nekem is ajánlotta valaki ezt a programot. :lol:

4 óra 17 perc múlva UH, már úgy várom :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska, azt se felejtsd el, hogy Levi fiú! Meg hogy három hónap iaz ő korukban még nagyon sok idő. Fruzsi sokkal nagylányosabb, mint Zsófi volt anno, rengeteget beszél, nagyobb szókincse van, mint Zsófinak volt ilyenkor, de ő állandóan utánozza Zsófit, ez azért nagyon nagy segítség neki!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Köszönöm a segítséget, remélem most jó lesz.

Lucababa, a III. kerületben a Margit Kórházban fogok szülni. Áron is ott született, és nagyon meg voltam elégedve.
Programozott császárom volt, mert Áron faros volt, és első szülésnél ez a protokoll. Most mivel eltelt 2 év, talán megpróbálhatom, a dokim szerint a körülményektől függ. (befordul, megindul, magzatvíz, stb)
Egyrészről szeretném, másrészt ez csak egy nap, a lényeg, hogy utána egy egészséges babát vigyek haza!
Szóval még nem élem bele magam, mert Áronnal nehéz volt megemészteni 30 hetesen.

Ja, látom téma volt a szívhang hallgató. Én kaptam kölcsön egyet, és nagyon szeretem. Jhonson olajos zselével hallgatom, és én nagyon jól hallom. Még egészen lent vannak ilyenkor, de szerintem nagyon jól meg lehet különböztetni, hiszen az ő szívük jóval gyorsabban ver.
Engem Áronnal is megnyugtatott a 17. hétig - akkor kezdett el mozogni - illetve utána is, amíg a mozgás nem rendszeresedett.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: tudjátok, már hogy kislány, vagy csak reménykedsz, és azért a lányos vonalzó? :lol:
20140901114303

:D
Reménykedek!
Illetve megérzés!

Január végén szeretnék 4D-re menni. Akkor remélhetőleg kiderül.
Áronról a 14. héten megtudtuk, de a barátnőmnek 12 hetesen a kislányára azt mondták, hogy fiú. Nem meglepő - most már - hiszen ilyenkor még tényleg hasonlóak dolgok. :D

Te már tudod Brunhild?
(visszaolvastam ugyan, illetve olvasgattam folyamatosan, de ennyire nem tudtam mindent megjegyezni)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Linacska
Segítség! Letöltöttem a programot, nyomkodtam szorgosan a P-ket, közben ki is írta, hogy menti a képeket, de hová? Nem találom őket a programon belül sehol? Hol keressem?

Noémi
Én is a Margit kórházban fogok szülni, Luca is ott született. Ma örömmel tapasztaltam, hogy az ultrahang labor is sokkal szebb, mint 6 éve. Ki az orvosod?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Noémi, én 12 hetesen voltam 4 D-n, ott tippeltek lányra, én pedig reménykedem, bár csoda lenne 3 fiú után, és ebben a korban még tényleg egyformák :)
De megyek én is január 29-én újból, remélem akkor már egyértelmű(bb) lesz :lol:
20140901114303

Addisz, Stanyik dr. az orvosom.
Remélem nála is szülök - még nem tudja mikor megy szabira.
Tavaly majd 1 hónapot volt, kb. július közepétől augusztus közepéig. A barátnőm pont akkor szült, és Mustafára hagyta. A barátnőm vele is meg volt elégedve, de én szeretnék most is Sztanyiknál maradni.

Én Áronnal a terhesgondozás elején még az ÁEK-ba jártam, hát ahhoz képest pöpec a Margit.
Én nagyon szeretem a terhesgondozó részét is.
Az uh-n is nagyon kedvesek voltak. Azzal ellentétben, hogy az ÁEK-ban a pasi csak húzogatta a hasamon az uh fejet, majd közölte, hogy minden rendben, viszlát. Itt meg is mutogatta a nő, hogy itt a kezei, lábai, agya, orrcsontja.
Képet is kértünk, még alien, de már alakul.
1 nem tetszett, hogy ajánlotta az ő 4D uh-jukat is. Ugyan ott van, gondolom csak annyi a különbség, hogy átkapcsolja a gépet. Igen ám, de tiszta lepedőt nem rakott alám, pedig még le kell tolni a nacit, szóval a fél fenekem kint volt.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Linacska,
közben sikerült :)

Noémi
Én is Sztanyik doktorhoz járok :) Lucát nem nála szültem, de annyian ajánlották, hogy most felkerestem. Nagyon elégedett vagyok vele, iszonyú kedves ember.

[img][img]http://kepkezelo.com/images/itg7w3grfgiyr5naau9x.jpg[/img][/img]

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

De jó Addisz!
Örülök!
Tényleg nagyon kedves ember, és orvosnak is nagyszerű.
Én Áronnal a 32. héten váltottam. Elvállalt, és nem bántam meg. Reális áron dolgozik, nem zargat feleslegesen, és a kórházban is naponta jött. Ráadásul nekem az is nagyon szimpatikus, hogy nem ő csencsel a pénzzel, hanem az asszisztense.
Akkor izguljunk együtt, hogy csak augusztusban menjen szabira.

Nagyon szép a felvétel!

KépKép
KépKép
kfnoémi

addisz,
bocs, azt elfelejtettem írni, hogy utána nehéz megtalálni a képeket. A Program files mappában csinál egy olyan könyvtárat, hogy webtech, abban keresd.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na nem olvastam végig, közben látom, hogy sikerült.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Addisz, nagyon jó a kép! :D Az enyém is pont így nézett ki :lol:
20140901114303

Köszönöm a dicséreteket!
Nem tudok betelni vele, már többször megnéztem a videót :oops:
Hihetetlen, ahogy mozog, igazi ugróművész :)

Noémi
Nekem a szülést sajnos nem vállalta, de korrekt volt, megmondta az elején, hogy annyi kismamája van, hogy nem meri bevállalni. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy hozzá akarok járni, mert nagyon fontos volt számomra, hogy emberséges és normális dokim legyen. A másik, hogy a júliusi dátum miatt eleve kétséges, hogy dolgozik-e éppen akkor, ahogy Te is írtad.
És egy picit bízom azért abban, hogy ha végig hozzá járok, akkor csak-csak beadja a derekát és szülhetek nála - már ha nem nyaral éppen.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Noémi
Üdv itt!

Gyes-táppénz dologhoz nem értek....

Kép
mrsleo
Debrecen

sziasztok!

Gratula az UH eredményekhez! :)
de jó Nektek! nekem még 2,5 óra. Izgulok már nagyon.

a nádszálvékonytól messze vagyok! :)

Noémi: Üdv köztünk! :)

hopihe79
Budapest

Hopihe, veled izgulunk :) És várjuk majd a beszámolót :)
20140901114303

Hazaértünk, minden ok. Babácska a feje alapján napra pontosan akkora, amekkora ténylegesen, a combcsontja alapján 1,5 héttel idősebb. Szóval hosszú combú, úgyhogy muszáj kiscsajnak lennie :lol:
Van képem is, de igazából a kiskezéről, olyan jól látszott, hogy arról csinált nekem képet az orvosom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska,
tök jó, hogy minden rendben! Azért azt a képet is feltehetnéd, mindenre kíváncsi vagyok :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

linacska, gratula:) Én meg imádom az UH képeket, úgyhogy tényleg feltehetnéd a kis kezét is:)

hopihe, reméljük Nálad is minden oké volt:)

Nekem fáj a fejem megint, frontok... :evil:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

linácska, örülök, hogy minden oké :)

Noémi: én az ÁEK-ben szültem a lányokat, és volt a Réka babás műtét is, ott fedezték fel a betegségét is, és én nagyon szeretem őket, kedvesek, normálisak. Biztos csak rossz dokit fogtál ki anno az UH-n :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Kicsit ferde lett...
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Azta, de jól látszik a keze :shock:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Annyira jó, hogy mindenkinek jó lett az UH-ja!
Nekem is!!! :D :) :lol: :D

ülőmagasság kereken 6 cm, a nyaki redő 1,6mm, és egyfolytában integetett, meg kalimpált. :)

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hopihe79 2011.06.02 08:01-kor.

hopihe79
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?