Új privát üzeneted érkezett!

Tigriske: köszi az infót! Úgy néz ki inkább Szentgotthárdra megyünk-de ez folyton változik még, amíg le nem foglaljuk-vagyis amíg nem tudjuk, hogy mikor és mennyi üdülési csekket kapunk. Ha kettesben mennénk biztos nagyon jó lenne.
Mikor tartjátok a szülinapot? Mindjárt itt van! Hihetetlen, hogy már ők is 1 évesek!

TKata: de jó, hogy jöttél! Jázmin ezek szerint jól van! De jó, hogy már nem kell AB és eszeget is! :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tigriske!
Ez a kutyuljuk a tejet a táppal egy bazi nagy marhaság. Ha a táptól nem jött ki tjallergia, akkor már valszeg nem is fog a tejtől sem. Kutyulni hülyeség, max. akkor van értelme, ha nem ízlik nekik a tej, hogy érezzék kicsit a megszokott ízt. Enyémek a tejet jobban szeretik.
vovanda
 
 


Vanda, én csak azért adom keverve, mert estéről marad táp, és azt nem akarom kiönteni, így is egy vagyon, amit megisznak :? És a tejet melegen, minden ízesítés nélkül isszák a gyerekeid? Én még önmagában nem adtam nekik, de már nagyon érik a gondolat.

Timi, igaza van abban Tigriskének, ha mégiscsak Sárvárra jöttök, nagyon tuti kis házak vannak panziónak átalakítva, sokkal jobban megérné oda menni. De Gotthárdon is vannak barátaim, ha aktuális lesz, felhívhatom őket infóért. És ne reménykedj, akkor sem úszol meg, az új viziparadicsomban még nem jártunk mi sem, nyáron akkor egyúttal azt is bevállaljuk.
Tesók fürdetésének gondja féltékenységből nem lehet? Én is nehezen fogadtam el és ezért lassan is jöttem rá, de Míra is rettenetesen féltékeny volt Emmára, ezért is voltak érdekes megnyilvánulások.

T-pk, annyira jó olvasni, hogy végre rendben van Jázmin!!!!! Annyira sajnáltam, hogy ilyen picúron már ennyi minden megérte :( Duma miatt ne aggódj, majd belejönnek. De van esély rá, hogy későn fogják kezdeni, ha Te is ilyen alkat voltál. Kicsit nehezebb, de én keresztfiamon látom, aki már 25 hónapos, és össz-vissz 10-15 szó a szókincse, hogy mégis mindig megérteti magát. Annyira zabálnivaló tud lenni, mikor hadonászik, mutogat, gagyog, csakhogy elmagyarázza, mit is akar.
Flóra buzdításával meg csak óvatosan :wink: Én is oltogattam Emmát, és már kezdek félni, mert igencsak megtanulta. Lehet, hogy ő lesz az ovi réme? :shock: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 

 
 

Törpi!
Picit langyosan kapják, de megisszák hidegen is. És nincs benne semmi.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Nyuszi: Hirtelen azt hittem ide néztem be, mikor megláttalak a 2011-es ikres fórumon. :D Látom többen nosztalgiázunk :D

Jajj de szörnyű a tárnoki kismama esete :( :( :( :( :( :( :(

Timi: rizstejet vagy kókusztejen nem gondolkoztál? Én ma vettem Gergő miatt rizstejet, mert neki ugye a tápi nem kell, gondoltam estére adnék neki ebből kakaót. Mától szoktatom rá, remélem bejön neki szépen lassan. Ma csak pár kortyot ivott szívószállal.
Egyébként én úgy tudom a hőkezelés meg a pasztörizálás miatt jobb a bolti tej. De hát lehet ez is csak reklámfogás...

Jajj Gergő nem akar aludni, és mindjárt felkelti Bálintot is :x :x :x

Kata
labkat
 
 


Timi! Nagyon szívesen. A szülinapot szombaton tartjuk, mert úgy volt, hogy pénteken apa dolgozik, de tegnap létszámleépítés volt a munkahelyén, így nincs hova bemenni. Mivel a nagyszülőkkel már ezt fixáltuk le marad a szombat. Nem lesz semmi extra, csak a nagyszülők és mi 5-en. Sütök nekik egy-egy tortát, de még nem találtam ki, hogy milyet. Ha valakinek van receptje szívesen átolvasnám.

Vanda! Köszi. Kicsit nekem is furi volt, de eddig olyan jókat mondott a védőnőnk.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske: párodat is leépítették? Nagyon sajnálom! :cry: Akkor szombaton nagy buli lesz! :D

Labka: nem gondolom, hogy egyéb növényi tejeket kéne inniuk, úgy tűnik nem érzékenyek semmire.

Tegnap olyan jó volt, kicsit szabadságoltam magam, délelőtt elmentem bevásárolni- a déli etetésre és szunyára értem haza, délután meg amikor felébredtek én mentem futni (2 hónap kihagyás után). Annyira jó volt, hogy nem egész nap engem nyúztak! :oops: Apa kellő képen ki is volt akadva, de azért állta a sarat. :lol: Hanga nagyon hisztis-nyafkás kedvében volt.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tigriske:
http://babafalva.hu/szulinapi-tortak-egyeveseknek/
http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/E ... yet/122157
http://erdivedonok.drupalcafe.com/node/13
nálunk az "ehető" a répatorta volt, a "maszatolós" meg rendelt 2 kicsi csokitorta :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi: na akkor ezt be kell vezetni :lol: :lol:
Tigriske: sajnálom melot :cry: , remélem hamar talál vmit :wink:
TKata: szuper h jol van Jázmin :wink: már mi se szedünk ABt koppkopp, milyen gyakran kell mennetek kontrollra?
Csajokon ne aggodj, nálunk nagyon sokáig Lalu volt a fönök aggodtam is rendesen h mi lesz Tamival, aztán egyszercsak kinyilt neki is a csipája, most meg ö a hajtépö :? szoval ez majd alakul, le fogják játszani a meccseket :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Törpi: sikerült kutyát szerezni??? hétvégén lehet lesz egy mülleres kiruccanásunk :wink:
Timi: kaptál pelust végül???
Kata: hu tényleg nincs dm a közelben? :( a rossmannosban amugy több pelus van a 4es pl. 132 db a dmben és 164 a rossmannban :wink: (mondjuk drágább is :? )

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Csajszikáim elromlottak du jo ha 1-11/4 orát alszanak és reggel megint 6-6.30kor kukorékolnak :? én már nagyon várom a tavaszt...

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus: nem kaptam. :cry: Battán nem volt, Érden csak 3-as, de ott felírták a számom és hívnak, mert leadták az utánrendelést és ha kapnak még, akkor nekem 2 dobozzal félretesznek. Jövő hétfőn vagy kedden kiderül, de sok jóban nem bízok. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz: merre vesztél el?

Törpi: féltékenység? Hát az van! Ha Alexa észreveszi, hogy Hanga odajön hozzám és bújik a lábamhoz már löki is félre, pedig eddíg is ő volt anyásabb. Most végre Hanga is rámkapott, de szerintem ennek hamarosan nem fogok ennyire örülni, mert már most megy a harc anyáért és egyenlőre nem tudom mit kezdhetnék a helyzettel, olyankor mindkettő jön az ölembe és egy kicsit mesekönyvet nézegetünk és mesélek, ha ez megoldható, ezt kb. 5 perc után megunják és otthagynak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timi76 2011.01.11 08:27-kor.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Jó reggelt!

Köszi lányok,sajna én sem látok gumizebrát sehol,na mindegy,van még egy kis iőm,hátha valahol lesz a névnapig.

Tkata,dejó,végre kikeveredtetek ebből a hugyuti carságból.Csomót mesélted,meg azt is,hogy egyik vágná,másik nem :roll: Így légy okos :roll:

Tigriske,nemááá,háromgyerekes apukát építenek le?A fene,remélem sokkal jobbat talál majd magának!
Hű,szombaton nagy buli,hát ha te három gyerkőc mellett sütsz nekiktortát,na akkor én jól elszégyenlem magam :oops:

Lkata,ne is mond,rettenetes ami a kismamával meg a csöppségekkel történt :( nem is tudom hogy lehet ezt ép ésszel feldolgozni a családjának :cry: Igazából nem szoktam a 2011-esbe írni,meg olvasni sem,nincs időm,csak benéztem,hogy nem ott írt-e a kismama,és megakadt a szemem a légzésfigyelős hsz-eken,és az miatt írtam.De láttalak ám én is ott :wink:
Örülök,hogy meggyógyultak a fiúk :D
Tényleg,pohárból nem próbáltad itatni őket? :roll: Szívószállal csak Noémi tud nálunk inni :lol: Bada szegénykém nem,de neki semmi ilyen nem megy,a trombitát sem tudta hogyan kéne megfújni :lol:

Timi,éljen az uszi :D meg a kikapcsolódás :D Tegnap én se sokat voltam itthon,de én pelenkáért mászkáltam :lol: Egy ötlet,hívd fel elötte a dm-eket,és ha van,akkor tetesd félre.Én két dm-ből vettem 5 kartonnal :oops: Az érdi tescónál nincs,velük beszéltem.

Tejet még én sem adtam nekik.Viszont vettem tejitalt,milupát,és azzal csináltam nekik kakaót,de nem itták. :evil: Pedig a tejpépen szeretik a kakaóport :roll:

Tegnap végre Noémi megevett fél szelet kenyeret,igaz játék közben,de ez is valami.Ebéddel is meg vagyok lőve,lassan egy hete csak tápszert hajlandók enni ebédre,pedig főztem is,üvegest is próbáltam,Noémi konkrétan bele se szagolt,rögtön sírni kezdett,meg tekeregni a székben.Tegnap a paprikáskrumpli az fogyott,de nem túl nagy mennyiség.De etől legalább nem sírt Noémi.

Valahol olvastam,hogy nem ette a gyerek a husit,vagy a zöldséget,és azt csinálták,hogy leturmixolták ezeket(én speciel brokkolit,karfiolt,cukkinit,sárgarépát és pulykamellet),és csigatésztára tették,mint szaftot,és úgy megették.Na nálunk ebből is csak 5-6 kanál kellett :(

Babus,ti jól vagytok?

Törpi,éjszaka milyen volt?Mi aludtunk :D Illetve ők még most is.
Vendég
 


Timi,itt vagyok :lol: csak lassan írtam :oops:
Vendég
 


Nyulasz: koppkopp köhögés már minimális de még mindig taknyol Tamma :? ugy látszik sose fogy el :evil: :evil:
Zsófi: na de jo, milyen römert sikerült? megkérdezhetem mennyiért? teszen vetted?
Timi: hétvégén vettem savoyában és camponában, ha erre jártok érdemes odatelefonálni hátha :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Zsófi,milyen ülés?Képet!!! :D
Ja,én is közéjük ülök ha nyújtózkodnak,de nem igazán szoktak :lol:

Babus,takony nálunk se fogy el :twisted:
Vendég
 


Babus: hát mi nem járunk arra ebben a hónapban. Megvettük az éves autópálya matricát, benzinre már nem nagyon futja. :(

Nyulasz: ezt a tésztára pépet nem is rossz ötlet! Majd kipróbálom, hátha nekünk bejön. Mostanában enyémek a joghurtot nem eszik, meg a tejpépet, meg a tápszert, meg az ebédet. Alexa falja a gyümölcsöt és a kefírt, Hanga ímmel-ámmal bekap egy falatot, kenyér sem megy. DE! Ha evés közben futkoshatnak az asztal körül és nem az etetőszékben kell ülni, akkor elfogy a kaja! :shock: És pont ez az, amit én nem akarok! :twisted:

Zsófi: ha csak karnyújtogatás van, akkor én is leguggolok vagy leülök, csak akkor veszem fel őket, ha balhé megy és összevesznek rajtam, de akkor beülünk a fotelba, ott elterülnek rajtam, aztán lenyugszanak. :lol: Üléshez gratula!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok.
Nem írtam pár napja, mert kórházban voltunk Ajsikával. :cry: Szegénykémnek a múlt héten 39 fokos láza lett (talán írtam is), meg rekedt volt nagyon. Doki felírt neki ezt-azt. Aztán másnap este elkezdett hörögve lélegezni, és piros fejjel, izzadtan vergődött a földön. Felvettem, nem akart cicit se, csak ernyedten lógott a kezemben, meg panaszosan sírdogált, meg alig kapott levegőt. Nagyon betojtam, hívtuk a mentőt (közben Apa is hazajött), és bementem vele a kórházba. A levegőn kicsit jobban lett, de ugyanúgy hörögve vette a levegőt. Aztán persze benntartottak, kapott szteroidot meg inhaláltuk, ilyesmi. Szegénykém a kórházban alig aludt :evil: :evil: (tudnék erről még mesélni, a rohadékok, de majd később), én meg aztán semmit, mert kipattant szemmel vártam, hogy mikor fog befulladni (azt "ígérték", hogy hajnalban majd még jobban elzáródik a légcsöve, és rohama lesz :evil: :evil: ), de ez szerencsére elmaradt, és horkolva, dobálózva, de végigaludta az éjszakát (már amennyit engedték :evil: :evil: ). Másnap kicsit többet aludt, volt tüdőröntgen, ami jó lett, akkor már gyógyszert se kapott, aztán vasárnap este hazaengedtek egy éjszakára, tegnap reggel még vissza kellett menni, hogy végleg elengedjenek. Itthon meg azóta rengeteget alszik, és már szinte teljesen jól van (kop-kop-kop). :D Az állapotától eltekintve (meg hogy alig aludt), jól érezte magát a kórházban, szomszédolt meg fiúzott (egy négyéves kisfiú udvarolt neki :lol: ), meg egyfolytában evett, kunyerálta a hamit az idegenektől meg élvezte, hogy mindent megengedek neki (csak hogy ne sírjon, mert az nem tett neki jót, meg amúgy is elég nyügi volt ugye). :lol: Addig Letti itthon volt Apával meg a Mamával, próbáltam gyakran hazajönni szopit adni neki meg megölelgetni (ilyenkor Apa volt bent Ajsival).

Visszaolvasni csak gyorsan olvastam, mert itthon szalad a ház.

Ugrálózebra (vagy csacsi) engem is érdekelne, én se láttam még ilyet. meg hintalovon (vagy hintakaticán) gondolkodom. Van valakinek? Milyen???

Ilyen nincs vkinek felesleges? Most ezt hajtom mindenütt, de már nem kapható. Van egy nekünk, de elég megviselt állapotban, és nagyon szeretik:

régi kiadás:
Kép
újabb kiadás:
Kép


Vanda, boldog szülinapot a piciknek!

Labkat, poharat tényleg próbáld, hátha. Timi ötlete nagyon jó, nálunk is mindent kunyiznak. Mondjuk az enyémek egynapos koruktól pohárból isznak, egy ideje meg már tök egyedül, és szeretik (vagánykodnak vele). :lol:

Tkata, örülök, hogy jobban. Milyen pukli van a hátukon? :shock:

Tárnoki kismama... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: hu nem semmi :( jaj de jo h már minden okés, de mit mondtak mi volt??? krupp?
ebböl a sorozatbol nekünk számos meg tanyás vagy mi van, nagyon szeretik a CSajok :lol: (tetykoban, osanban szokott lenni a sorozat, ha esetleg látom szólok :wink: )

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Rana: úúúú, ez nagyon ijesztő még így is, olvasva, pedig nem vagyok egy ijedős fajta. A lényeg, hogy jobban van Ajsi! Hát a pasizást nem lehet elég korán kezdeni! :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hát pontosan nem mondták el, mi is ez, illetve kicsit zavarosan (vagy túl leegyszerűsítve?). A lényeg, hogy kicsit szűkebb a gégéje (vagy garata? :roll: ), ami bizonyos fajta vírusos légcsőfertőzés esetén (amit most ISMÉT a szemészeten kaptunk el sztem!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ) a duzzanat miatt annyira beszűkül, hogy nem vagy alig kap levegőt szegénykém. Még utánaolvasni nem nagyon tudtam, de sztem stridorja van (nekem is az volt, bár nekem súlyosabb, és pár hónap alatt kinőttem, ő várhatóan 3-4 éves korára fogja kinőni). Az unokatestvére kruppos volt, de ha jól értem, az kutyaugatás-szerű köhögéssel jár, a légcsőszűkület mellett, Ajsi meg nem nagyon köhögött, de ha igen, akkor "normálisan". Bár Anyukám azt mondja, az unokahúgomnál se volt köhögés legelőször, csak később. Szal nem tudom, most pontosan mi várható, de az valószínű, hogy többször elő fog még fordulni. :cry: Majd igyekszem kiművelődni a neten (orvosoktól nem lehet túl sokat várni... :? ), illetve ha ti tudtok bármit erről, szívesen veszem....

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana
Sajna már profik vagyunk a témában,ha gondolod írj privit,nagyon szívesen segítek.

Eszti

Kép
szotyo
Kiskőrös
 
 


Rana: és ezt nem kell jobban kivizsgálni? nem kell majd vmi gyogyi vagy spray amjd vagy akármi? de akkor bizti ki fogja nöni :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Tigris, nagyon sajnálom apát! Viszonylag hamar szerezte ezt a melót a múltkori után, jól emlékszem? Talán most is ilyen ügyes lesz. Buli hétvégén nem lesz semmi! Képeket kérünk szépen.

Timi, de jó, hogy ennyire feldobódtál! Kicsit gyakrabban kell apát befogni, ha ez ilyen jó hatással van rád. Szerintem egyre könnyebb lesz rávenned, mert egyre könnyebb lesz a lányokkal. Én már csak magunkból indulok ki. 3 napja tesóm lakásának a berendezése miatt fél napokat távol töltök a lányoktól és a 83 éves dédi van velük. Nagyon jól lehet velük bírni. Kitartás, lesz jobb is. Tudom, mindig ezt írom Neked, de eléggé hasonló szitukon estek át, mint mi, csak ezért merlek bíztatni. Kaja hasonló, de ebéd az fixen ülésben. Joghurtot maguk eszik, így az is, de reggeli mindig futás, játék közben. Tízórai gyümi, az egy tálba kirakva, onnan csipegetnek. Vacsi változó, többnyire székben, de ha készítés közben rám rontanak és nem lehet nem adni nekik, akkor sokszor marad a menet közben evés. Valóban jobban fogy, sőt, olyankor még a kenyér is könnyedén lecsúszik. Minden esetben nem érdemes engedni nekik, de kivételt azért lehet tenni, hogy végre egyenek valamit. Nagyobbak lesznek, bízom én is benne, hogy könyebb lesz meggyőzni őket, hogy üljenek le velünk. (Tudom, ahogy azt Móricka elképzeli)

Zsófi, hát nem irigyellek; a szuper négyesben töltött hetek után megint jön az édes hármas. A jót könnyű volt megszokni, ugye? Pohárból ivás miatt megnyugtatnálak, mi is csak egy hónapja próbálkozunk sikeresen, Emmánál meg szinte a napokban jött össze nagyobb leborítás nélkül. Ráértek, tudod, érettségiig menni fog :wink: Nekünk is Römerünk van, teljesen oké, könnyen kezelhető.

Rana, rettenetes lehetett! Nem is tudom, ilyenkor az anyáknak ösztönszerű az, hogy ilyen ügyesen reagálnak? Minden elismerésem Neked! Jól értem, hogy ez a dolog családon belül előfordult többeknél is? Akkor ez valami örökletes dolog lehet? Jobbulást a kis csábítónak, remélem azért nem lesz sok ilyen és könnyebben megússzátok, ha kiműveled magadat!

Nyuszikám, képzeld, megint megbeszéltem vele lefekvéskor, kérdeztem tőle, hogy okés-e, megint bólogatott, és valóban, reggel 7-kor keltünk. Ha ez a megbeszélősdi működni fog továbbra is, akkor visszakapják a régi, kipihent, türelmes anyujukat, akinek nem lesz szüksége homeopátiás bogyókra, hogy elkerülje az esetenkénti felrobbanást.
Ügyes voltál, jól beraktároztál akkor pelusból most.

Babausok, valami a levegőben lehet, mert a reggeli kelések nekünk is újra korábbra tevődtek :? :( mondjuk a délutánival egyenlőre nincsen gond, csak Míra ébredt meg pár napig, de vissza tudtam altatni. Emmát mondjuk tegnap nem lehetett másfél óra után, de nem is akartam annyira, hátha javít az éjszakai alváson. Remélem visszaáll nálatok is a jó kis "késői" kelés, kell az Neked is.
Taminak jobbulást!
Ja, én is hagyom meccsezni őket, asszem az a legtisztább, ha anya nem áll senki pártjára.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


[quote="babusok"]T írta:babusokörpi: sikerült kutyát szerezni??? hétvégén lehet lesz egy mülleres kiruccanásunk :wink:

??? :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


hu este én is megbeszélem Velük h reggel nem szabad ilyen korán kelni :lol: hátha :wink:
ja, meccsezésnél közbeszolok ha vki nagyon bántotta a másikat szigoruan bocsánatot kell kérni, ha nem kér irány a bünti :? :oops: :lol: és utána megint megprobáljuk :lol: na ilyenkor már menni szokott :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Törpi: néha engedek én is, csak attól félek, hogy egyre többször esznek majd úgy, hogy közben futkosnak és a székben ülve meg majd nem esznek. Egyébként kellett nekem panaszkodni! Az ebédet úgy benyomták a székben, hogy csak lestem, igaz 1 hétig üveges volt, ma meg főztem. Lehet gyakrabban kell megvonnom tőlük a saját főztömet és akkor rájönnek, hogy mégis anya főztje a legjobb. :lol:
Köszi a bíztatást, jól esik ám! :wink: Tegnap Hanga volt nyafka, ma Alexára jött rá, hogy mindent lehet csinálni, de kizárólag úgy, hogy közben szorosan rám tapad.

Nyulasz: hogy én hogy irigyellek amiért nem nyújtogatják a kezüket! Én már kezdem feladni az elveimet. A fene sem gondolta, hogy így elromlanak!

Babus: én hiába próbálkozom azzal, hogy "bocsánatot kérünk, nem bántjuk a tesót, szeretjük, simizzük", még jobban megtépi Alexa Hangát. És nem szoktam közbelépni, csak ha nagy a baj, Hangát meg bíztatom, hogy védje meg magát és ne engedjen a törpeterroristának, dehát ő meg kétségbeesve sír és jön hozzám menedékért a legkisebb összezördülésnél. Lassan már akkor is, ha csak ránéz.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: hihi én is kipanaszkodtam itt és már mindjárt 2 orája alszanak :lol: már jopár napja nem volt ilyen :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Bakker írtam még délelőtt, de sehol sincs. :x

Nos, én tejet nem adok, csak másfél éves kortól, ezért próbálom ki a rizstejet.
Gergő iszik pohárból, azaz inkább kortyolgat, de az én hülyeségem, hogy jobb szeretem ha valami olyanból isznak, ami nem folyik ki. Máshol igyanak pohárból, itthon legyen ivó pohár. Kakaó persze bögréből megy, de a folyamatos folyadék az legyen csöpögésmentes pohár. Ezért erőltetném az aventos csőröst.... Én hülyeségem!

Látom máshol is probléma a nem evés. Srácok is fogyóznak! :? Nagyon bosszantó. Egy 1-3-as konzervet ketten úgy ettek meg tegnap ebédre, hogy megmaradt az egyharmada. Ma se sokkal többet. Már adtam az előbb nekik fájdalom csillapítót, mert nagyon vonyítanak. Főleg Bálint. Bár este Gergő altatásával küzdöttem!

RANA: jajj sajnálom a kórházat. Akkor most ez mi volt? Krupp vagy hörghurut??? Áááááá már látom írtad. Nekem ezt a szűkületes izét magyarázta az ügyeletes, mikor először kórházba kerültünk, mert Gergő befulladt. Bár ami érdekes, Gergő van hogy spontán köhög párat egy nap, és ugatva. DE a befulladás náluk nem kruppos volt, ha nem inkább hurutos, hörgőgyulladásos, meg ugye tüdőgyulladásos állítólag.

Most olvastam egy cikket a felesleges antibiotikum adásról. Elég komoly volt, arról szólt, hogy mindenki azt hiszi, hogy az antibigyó a legjobb megoldás a legtöbb betegségre. Közbe meg nem! Csak a sok feleslegesen adott antibigyótól egyre ellenállóbbak lesznek a baktérium törzsek a gyógyszerrel szembe, és szabad teret kapnak a pusztításra! Elhatároztam, hogy ha nincs nagy gond, nem lesz antibigyó a kölyköknek adva. Múltkor se adtam be, pedig mondta a doki, bár akkor vonultunk be a kórházba! Inkább folyamtosan nyomatom az influ szezonban a béres cseppet, vagy épp más multivitamint, és a C vitamint!

SZOTYO: engem érdekelne a tapasztalatod Krupp terén. Nálunk a sráconkál három votl befulladás, mind vírusos eredetű. De miért köhög ugatva GErgő??? Nem értem. a dokink nem valami közlékeny típus. Törökbálinton is voltunk, de minek...

na lépetm, mert lányok nem akarnak aludni. Gergő alszik, B épp most kelt fel (elromlott az alvókája) és majd kiugrik a kanguból, amitvel magamra kötöttem. Most a vállamon át kukkolja a monitort :D

Kata
labkat
 
 


Kata, én se értem, hogy ez most pontosan mi, gondolom majd az idő eldönti... :roll: De sztem hasonló, mint nálatok volt, mert nálunk is vírusos eredetű gyulladás miatt szűkült be a garat, és emiatt fulladt. csak nálunk nem alsólégúti, hanem felsőlégúti volt. A kórházban két szobatársam babája is alsólégúti stridor (ez a fulladás?) miatt volt bent, szal elég gyakori, főleg ha ilyen frontos, nyákos, ködös az idő... :roll:
Antibigyó: én is kerülöm, ha lehet, és csak végszükség esetén szedem be (én magam is, a lányok még szerencsére sose kaptak, most sem). Tökéletesen egyetértek a cikkel, amit olvastál!

Alvás: Reggel kis játék után visszatettem őket aludni, gondoltam ha Ajsika alszik egy fél órát, az is jót tesz neki. Erre 10:10-kor bealudtak, és 12:45-ig húzták a lóbőrt! :shock: Aztán "tízóraiztak" :shock: :oops: , sétáltunk egy nagyot, 3-kor "ebédeltek", most meg Ajsika alszik :) , Letti vonyít... :? Nem tudom, mi lesz a mai napból... :?

Szotyo, írtam pü-t.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Kata: szerintem front lehet! Hanga 3 óta szünet nélkül hisztizik, visít, üvölt. Ha inni kér azt is úgy kéri. ÁÁÁÁÁÁÁÁ Még jó, hogy apa is itthon van. Az előbb bevezettük a bűntetést, mert hiába mondjuk, hogy nem nyúlunk a könyvekhez, tudják is, ált. már otthagyják, ha rájuk szólok, de ma H. csakazértis tép mindent és közben üvölt, úgyhogy ment a kiságyba 1 percre, hogy átgondolja a dolgokat. Így elsőre eredménytelennek bizonyult a dolog, de nem adom fel!
tejet én sem adok másfél éves korukig, de itt a tápszer, addíg már minek kutyuljam meg őket mással. Mondjuk enyémek aránylag isszák. Reggel nem megy már nagyon a táp, de amíg a 100 ml-t megisznak, addíg marad ez, este meg van, hogy 300 is lecsúszik.

Babus: lehet ezentúl panaszkodnunk kell mindenért, ha nem működik! :wink: Nálunk a délutáni alvás napok óta stabil 2-2,5 óra. Majd most jól elromlanak! :lol:

Törpi: Szentgotthárdról is érdekel ám az infó! :wink: Nekem nagyon szimpi az ottani fürdő meg a hotel így képen és van egy nyári csomagajánlatuk, ami szerintem elfogadható áron van.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi, Babus, nem tudom, a genetika bejátszik-e, mert a nővérem pont most mondta, hogy náluk teljesen más volt ez a dolog. Már 4 éves volt a kislány, amikor kezdődött, nála nem is volt olyan komoly, inkább ijesztő (kutyaugatás-szerűen köhögött), és kb 7 éves koráig tartott. Nálam meg pont fordítva, úgy születtem, hogy sípolva vettem a levegőt, és a mellkasom is behorpadt (nem lehetett sírni hagyni), de pár hónap alatt elmúlt. Annyi fajtája van ezek szerint ennek a dolognak, hogy ezért nem tudom, hogy is lesz majd.... :roll: :( Írtak fel egy kúpot, hogy ha nagyon nagy baj van, akkor be kell adni, és ha nem segít, akkor kórház. Meg lehet egy speckó inhalálót is venni otthonra (a kórházban is ilyen kezelést kapott, tul. képpen hideg pára), TB támogatással tizenezer ft (ki lehet bírni, bár támogatás nélkül gondolom 100 körül van), de csak annak írják fel, akinél már többször előfordult. Hát köszike... :(

Timi, Ajsika is rohangálva evett a kórházban, mert nem volt etetőszék. Illetve volt, de jobbnak láttam nem beletenni.... :roll: Aztán egyik pillanatban még volt banán / alma / kuki a kezében, a köv. pillanatban már nem, majd órákkal később megtalálta az elrejtett finomságokat itt-ott (széken, ágymatrac mellett, stb), és nagy örömmel újra falatozott belőle... Először a szívbaj kerülgetett (akkor is, amikor a földről felszedett kajákat ette), aztán már nem érdekelt.... :? :lol:

Na, L is elaludt nagy nehezen (meg Apa is, de ő nem nehezen.. :lol: ). Ilyenkor szoktak kelni.... :shock: :?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Babus, ja a sorozat többi kötetét megrendeltem, csak ez az autós nem kapható már... :?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Akkor írom ide,hátha mást is érdekel,illetve érint:

Rana
Mi 8 hónaposan lettünk először betegek.Rögtön kórház lett belőle,mert Noa húzva,azaz stridorosan vette a levegőt.(ettől kicsit kacifántosabb a sztori,no de a lényeg most nem is azon van,hogyan kerültünk be a kórházba)Kapott szteroidos szurit még itthon,ami nem hatott,és irány a kórház,ahol közölték,hogy még egy nap és lehet,hogy megfullad.Köszi. :shock: :shock: Kiderült,hogy laryngitise,azaz gégevizenyője van.Ez az jelenti,hogy a gége megduzzad,emiatt a gyerek nehezen tud levegőt venni és emiatt a húzó,stridoros légzés.Ezt egy vírus okozza,antibika nem kell rá.
Nekünk abban az éven kb. 3 havonta jött elő,teljesen váratlan időpontokban/helyzetekben.Inkább nem mentem velük sehova,nehogy betegek legyenek.
Amit mi használunk és használtunk,amikor kezdett előjönni és használt:-amint kezdődött a húzó légzés és az ugató köhögés,rögtön FENISTIL CSEPP napi 3-szor annyi csepp,ahány kg a gyerek
-CALCIUMUSC/CALCIUM pezsgőtabi napi kétszer
-rengeteg folyadék
-STODAL SZIRUP+LÁNDZSÁS ÚTIFŰ SZIRUP napi 3-szor-ezek nyákoldók
-hidegpárásítás a szobában SALVUS vízzel
-orrcsepp éjszakára
-RHINATHIOL tapasz a lepedő alá
-illetve a sószoba is nagyon-nagyon jó (mi itt nem voltunk,helyette beszereztünk egy SALIN S2 sódobozt itthonra,ez nagyon bevált,sós levegőt csinál szobában)
-mindig van a lányoknál egy tál,amiben sós víz van és ez szépen párolog

Illetve mi járunk úszni 1 éves koruk óta,ez is sokat számít.

Nálunk Noának emiatt még hörgőtükrözése is volt,mert azt hitték,a koraszülöttség miatt nem fejlett a tüdeje,de szerencsére minden ok.Kicsit fel van puhulva a gégéje,ami ebben a korban teljesen normális.AMikor porcosodik a gége,akkor fogja teljesen kinőni.Mikor köhög,ő is ugatva köhög,mégha nem is beteg.Sokszor néznek ám rám az emberek az utcán/boltban/usziban,hogy de hülye vagyok,mert betegen hurcibálom a gyereket,holott nem is beteg,alapjáraton így működik :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyébként lekopogom,nekünk tavaly (2010) év eleje óta nem jött elő(kopp-kopp-kopp).Nyomatom nekik a c-vitamint,hetente egyszer kapnak 1-1 ampulla oscillococcinumot,mert ez immunerősítő és 2 naponta kapnak egy-egy szem MULTI TABS IMMUNO KID-et,ez kifejezetten jó a felső légúti megbetegedésre hajlamosoknak.

Egyébként ez egy hajlam,valakinél előjön,van akinél nem.És más,mint a krupp.Ha időben kezelik,akkor nem lesz belőle baj.Nekünk is ajánlották a speckó inhalálót,hát nekünk jó volt az itthoni snassz mezei 5000ft-os.Megtöltöttem Salvus vízzel és ott ültem a gyerekkel előtte ha kellett napi 10-szer.

RANA,gondolom ti is Rectodelt kúpot kaptatok.Tényleg életmentő.És tényleg a ködös idő előhozhatja ezt a gégevizenyőt,mert ilyenkor olyan összetételűvé válik a levegő,hogy akinek hajlama van rá,az befullad.Én még szellőztetni sem mertem ,mikor köd volt
:roll: :oops:
Most már merek.És ha már begyulladt a gége,akkor tényleg jó rá a hideg levegő.Mi volt,hogy kinyitottuk a fagyasztót (nyáron) és azt szívta be Nóci és enyhült a köhögés.Ilyenkor érdemes alváskor is 20 fokot tartani,mert jótékony.

No,asszem ennyi,bocsi,ha hogy hosszú lettem,írtam,ahogy jött és nyugodtan kérdezzetek,lassan diplomát szerezhetek laryngitisből :roll: :lol: :lol:

Eszti

Kép
szotyo
Kiskőrös
 
 


Babusok, bocsi, ez valahogy kimaradt. :oops: Ha találsz, megköszönném, ha megvennéd. Támpont lenne, hogy 1200Ft körüli ára van, ami 1700 vagy valami más, az már nagyobb méret, vagy épp kisebb. Az lesz a legjobb, ha küldök priviben telszámot, aztán rám tudsz csörrenteni kérdés esetén. Csak mert Zsuzskával is így tudtunk egyeztetni, mikor a Müller közepén állt és bizonytalan volt a méretet illetően :)
Ma este is dumáltam Emmával, ismét csak bólogatott. Persze nem elsőre, kétszer meg kellett ismételnem, hogy tuti fogja, mit is magyarázok és reagáljon is.
Jut eszembe, mi nálatok a bünti?

Timi, utána kérdezek akkor. Míra ugyanez volt ennyi idősen, és azért még mostanra sem kopott ki teljesen belőle. Küzdöttem magammal, vele, nagyikkal, hogy nem emelgetjük a gyereket, aztán már nem. Ha nyügi, hiszti, fáradt, lehetetlen bármivel is lekötni, lekaparni magamról. Nem mondom, hogy mindig a legnagyobb örömmel, de én már beletörődtem :?

Rana, érdekes volt a mai napi alvásigényük a csajoknak :shock: Ezek után nem biztos, hogy én várnám az éjszakát. Ismervén az én lányaimat. A tieid biztos jól fognak így is aludni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi: mag nélkül!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi: hivlak majd :wink:
bünti: most már 2 perc a fal mellett (vhogy ott volt hely :lol: ), elmondom miért van büntiben és meddig lesz ott, ha vége elmondom még 1x mit nem szabad és bocsánatotkér plusz puszizunk van h tesotol kell bocsánatot kérni ugye ha öt bántotta
koppkopp nekünk bejön van h napokig senki nem ül ott aztán vannak roszabb napok is...
(Apával beprobálkoznak ám de ha vele volt vmi vagy ö látta neki kell büntibe küldeni az illetöt, vele még eljátszák h felkelnek velem már nem :lol: )

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Szotyo: ezer köszönet, minden forrásból megkaptam a válaszod. ;) . Van egy csomó kérdésem. Ez is hosszú lesz, úgyhogy akit nem érint, ugorja. Viszont hátha hasznos annak, akit mégis érint:

- Salvus vizet hol veszed? Gyógyszertár? Még sose láttam ilyet. És a hidegpárásítóba bele lehet tenni? (A miénkre rá van írva, hogy csak csap- vagy desztillált víz mehet bele) Vagy vmi spec hidegpárásítótok van? A meleg pára (pl fürdőszoba) rossz hatású, ugye???
- Milyen inhalálótok van? Tudnál linket vagy fényképet küldeni róla? Hol lehet ilyet venni?
- Salin S2 sódoboz jó az olcsóbb (kisebb is), vagy a pluszosat érdemes venni? (Mennyivel tud többet?) És mennyi ideig elég egy betét bele (mennyit vegyünk előre?)?
- Fenistil cseppet már a csajok is írták, de nem tudom, hogy kell alkalmazni. Orrba, vagy be kell adni szájon át? Ezt csak akkor kezded adni, ha előjön a húzó légzés?
- Minden előzmény nélkül jött elő nálatok a nehézlégzés? A gy.orvos azt mondja, mindig van vmi előzmény, pl nátha, vagy orrfolyás vagy láz (torokgyulladás), derült égből sose csap le. Vagy mégis?
- Ezek szerint 1 év 4 hónap alatt kinőtték a tieid (ne kiabáljuk el, persze).
- Rhinatiol tapaszt a fejük alá ragasztod a lepedőre, alulról? Vagy a matracra, hogy feléjük nézzen a teteje?

Na egyelőre ennyi, biztos lesz még kérdésem... Ja és még egy:

A nővérem mondta, hogy a kislánya kapott vmi oltást: actHIB volt az oltás, féléves koráig hármat kapott, a következő évben
egy emlékeztetőt. Ez egy kombinált oltás, talán valamelyik
tüdővírus ellen is véd, a gégefőgyulladást okozón kívül. TUD ERRŐL VKI VMIT? MÁR LEKÉSTÜNK RÓLA???

Törpi, tegnap végül elaludtak 4 után, 3/4 6-ig aludtak, aztán kaptak vacsit, játék, fürdi, és 9 körül raktuk le őket. Ma reggel 9-ig húzták a lóbőrt. :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana
Én nem ismerem ezt az oltást.

Salvus víz:dm,rossmann,gyógyszertár-zöld üveges ásványvíz-és igen,simán beleöntöm a snassz mezei párásítóba,semmi baja nem lesz tőle.Semmi extra párásító gép,egy snassz mezei hidegpárásító,jól bírja a kiképzést.Inhalálónk nincs,a párásító elé szoktunk ülni és ott lélegezzük be ,ahol nyomja ki a gőzt.

A meleg pára nem jó,de egy kis fürdőszobai melegtől nem lesz bajuk :wink: :wink: :wink:

Nálunk van,hogy megelőzi orrfolyás,vagy szörcsögés az egész folyamatot,de nálunk pl. minden betegség hapcizással kezdődik :lol: :lol: :lol: Esküszöm,sosem hapciznak,csak mielőtt betegek lesznek. :roll:

A sódobozból bőven elég a kisebb,berakod a szobájukba és minél többet megy,annál jobb.Egy "tok" elvileg fél évig jó,a miénk lassan egy éves és semmi baja,nem is tervezem egyelőre lecserélni.A nagyobb annyiban különbözik,hogy nagyobb légtért tud átfogni.Nálunk 12nm a csajok szobája,bőven elég bele a kisebb.

Fenistil cseppet szájon át kell adni.Én amint látom,hogy kezdődik valami betegség,rögtön elkezdem adni,mert egyrészt gyulladáscsökkentő,másrészt szépen lehúzza a gégéről a duzzanatot.

Rhinathiol tapaszt én középre,a lepedő belső felére teszem,így ők nem tudják leszedni,és így szépen eloszlik az illata is.

Eszti

Kép
szotyo
Kiskőrös
 
 


Babus: mikor kezdtétek el ezt a büntit? Mikortól érdemes ezzel próbálkozni? Mi ugye múltkor a kiságyba raktuk Hangát 1 perce (mert ugye 1 éves), de szeretnénk egy helyet találni erre-ill már meg is van, de még nem maradnak meg egy helyben 2 mp-ig sem, nemhogy 1 percig. ezt hogy lehet velük elkezdeni?
Hanga kegyetlen rossz, akaratos, csakazért is-ha valamiért rászólok. Ha rácsapok a kezére szabályosan visszamorog vagy kiabál és újból megcsinálja a rosszaságot még vagy 5x egymás után. Alexa meg utánozza.

Törpi: kezdek én is beletörődni, hogy van egy csimpimajmom, de baromi nehéz. Játszani is csak az ölemből tud, ha karnyújtásnyira megy (az ő karja természetesen), az már nagy szó, de én nem mozdulhatok, mert ha csak készülök felállni már visít. És bizony küzdök magammal, mert nem tudom mit csinálhatnék. Meg a családdal, mert Krisztián azért veszekszik, hogy ne vegyem fel, a nagyszülők folyton felkapkodják és ugye még én sem tudom mitévő legyek. De benneteket látva azért tudom, hogy ez előbb-utóbb jobb lesz, addíg meg csak túlélem ezt a néhány hónapot! :wink:

Rana: ennyit aludni! :shock: Nem semmi!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Nem pont ez a következetlenség csapódik nagyon rosszul? 1 éves kor körül normális a szeparációs szorongás, idővel enyhül, gyereke válogatja, hogy mennyire tör ki.
És az nem segít, ha a párod veszekszik veled, főleg nem a gyerek előtt, mert ha megérzi a feszültséget (márpedig megérzi), akkor még inkább keresi a biztonságot, magyarán még jobban fog csimpaszkodni (mutasd meg a párodnak, ha gondolod, ez nem az én agyszüleményem, hanem a gyerekpszichológusunké). :D
vovanda
 
 


Vanda: többnyire azért következetesek vagyunk, kivéve ebben a felveszem-nem veszem kérdésben, csak szerintem még mindíg több a feszültség köztünk, mint kéne, mert ugye K-nak idő kell míg belátja hogy úgy jobb a helyzet, ahogy én csinálom. Csak ez a szeparációs szorongás nem fér a fejébe, hiába kérdezget róla és mondom el neki újra és újra. (ilyenkor azt érzem, hogy hárman vannak és a nagyobb az értetlenebb :lol: )

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szotyo, köszi megint.
Ez szted hasznos lehet még? (Ha elutazunk vagy nincs a közelben sódoboz, stb):
http://gyogyseged.hu/inhalatorok/inhala ... -1283.html
És ti mennyiért vettétek a sódobozt? Vagy hol a legolcsóbb??? Én itt láttam 9500-ért, ahol ezt a sóinhalátort. (Most akciós)

KIVI:
Ha a picik véletlenül megeszik a kivi magját (már volt, hogy majdnem benne hagytam egyet-kettőt véletlenül), akkor mi bajuk lesz?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


kivi, tudom, enyémek már nagyok, de mi magostul esszük. Gond nincs vele, tisztítja állítólag a beleket, és kikakilják egészben, így kaparhatod le a popsijáról. Ezek után átértékeltem a mák témát és tuti nem kapnak, míg szobatiszták nem lesznek.

Más, jövő héten mennénk fel BP-re, ha sikerül szállást szereznünk, de csak akkor vinném a lányokat, ha össze tudunk hozni egy talit valahol, valakivel/valakikkel. Ki ér rá pénteken vagy szombaton délután (pontosítok, 21 v. 22-én)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: mi ráérünk 3 után mindkét nap.Illetve lehet, hogy nem, mert jönnek unokaöcsémék, de ez kb. előtte 1 nappal derül ki.

Kérdésem lenne! Már megint! Ma átugrottunk keresztanyámékhoz és szembesültünk a ténnyel, miszerint a lányaimmal nem lehet menni sehová vendégségbe, mert rombolnak, rámolnak, meg sem állnak egy percre sem. Az a 1,5 óra kimerítőbb volt, mint itthon egy egész nap. Meddíg tart ez a korszak??? És normális, vagy csak az enyémek ilyen vadállatok? Kezdem úgy érezni, hogy csődöt mondtam, mint anya. Ezek nem hallgatnak rám,d e apjukra sem és senkire sem, mennek neki mindennek, mindent rágnak, erőszakosak.
Mintha mostanában csak panaszkodnék folyton. Szégyenlem is magam! :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi!
Próbáld a párodnak úgy elmagyarázni a szeparációs szorongást, hogy képzelje el azt, hogy belecsöppen egy tök idegen világba, ahol kizárólag egyvalaki érti, hogy ő mit beszél, ez az egyetlen ember, akire számíthat (ANYA). Meg van még valaki, aki ugyan kevesebbet van vele, talán néha kevésbé érti, de azért mégiscsak jó a közelében tudni (APA). Kettes számú időről-időre eltűnik, majd újra előkerül, egyes számú viszont mindig ott van. Naná, hogy kapaszkodik bele, és amikor kikerül a látóteréből, akkor attól fél, hogy örökre elveszítette.

Viselkedés: ha nincs gyerek ott, ahova mentek, vigyetek magatokkal játékot, mesekönyvet. Vagy elő lehet venni fakanalat, tálat, fazekat. Zajos lesz, de leköti őket. Még nagyon sokáig lesznek mindenre borzasztóan kiváncsiak, de ha többször mentek ugyanoda, akkor megtanulják az ottani szabályokat is. Nem kell velük bezárkózni.
vovanda
 
 


Rana
Ezt hívják sópipának :wink: Ez a következő lépcsőfok a sódoboz után.Ők ehhez még kicsik,nem tudják használni,ez olyan 4-5 éves kortól jó.Arról nem is beszélve,hogy nagyon kell rá vigyázni,mert baromi könnyen eltörik.Unokahúgomnak volt,egyszer leesett és ennyi elég is volt neki,tönkrement,mert eltört.
Egyébként pedig a sódoboz nem nagy,szóval könnyen viheted bárhova és ez az ár szuper érte,mi is ennyiért vettük kb.

Timi
Bocsi,csak leírom a véleményem.Teljesen rendben vannak a gyerekeid.Tök normális hogy szeretnék felfedezni a világot és minden érdekli őket.Ez nem az ő hibájuk és a tiétek sem.Annak kellene toleránsabbnak lennie,aki a vendéglátó.És naná,hogy nem fognak szót fogadni ebben a korban,hiszen próbálgatják a határaikat.Most egy baromi nehéz korszak kezdődik nálatok,kemény lesz,de vége lesz ennek is :wink: És majd jön más :lol: :lol: :lol: :lol:

Eszti

Kép
szotyo
Kiskőrös
 
 


Vanda, Szotyo: köszi! Akkor nincs más hátra, mint elfogadni az adott helyzetet. A szepszóra meg kitaláltam azt (apának és magamnak is), hogy most használjuk ki, hogy ilyen kis ragaszkodó, bújós manó, mert tizenévesen már 1 m-nél közelebb sem fog jönni, nemhogy bújni! :wink:
K. egyébként kezdi belátni, hogy ez ilyen korszak, csak ugye önző pasi módra nehéz azt elfogadni, hogy nem azt csinál amit ő akar, vagy hiába akar ő bármit, ha a gyerekei másképp gondolják. :D Fejlődőképes! És még pizzázni is meghívott a kedvenc helyünkre, már csak a második számú szitterek ne dőljenek ki, mert az első tüdőgyuszival ágynak esett-anyukám. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Úgy tűnik leépítik még a 3 gyerekes apukákat is. Nálunk a gyerekek születése óta ez a 2. leépítés. Szerencsére apa hamar talált másikat és reménykedek, hogy most is fog.
Köszönöm a tortarecepteket, majd valamit kiválasztok, de még gondban vagyok, mert 3 félét nem akarok csinálni, de különbözőt szeretnék.+ kell még a vendégeknek is.
Rana! Szotyo! A kezemen felállt a szőr, hogy min mentetek keresztül. Ehhez képest a mi kis kórházlátogatós 3 napunk Lilivel semmi sem volt, pedig nekem szerepel a top 5 legrosszabban.

Verekedés: enyémek is verik egymást, hisztiznek a játékok felett és Lili harap is. Először beleszóltam, hogy "udvariasságra" tanítsam őket, de mára rájöttem, hogy nem lehetek békebíró, így ha játékon vesznek össze és odáig fajul, hogy verekedés lesz belőle (ha csak sírás, vagy erőszakosodás akkor hagyom), akkor szépen elkérem a játékot és adok mindkettőnek valami mást. Nálunk ez eddig bevált, de lehet, hogy totál elszúrom őket.

Törpi! Mi Pátyon lakunk közel Bp. és és szívesen látunk Benneteket és bárki más is, ha csoportosan találkoznánk.

Kép
tigriske1978
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?