Új privát üzeneted érkezett!

az, hogy mi az IR, nem csak számok, hanem egymáshoz is viszonyítják... glükóz éhgyomri ÉS terhelt, inzulinnál ugyanúgy. Hányszorosa egymásnak, stb
xtina75

xtina, köszi :)
jud81
Szolnok

Megy a drukk bettike!!!

Ügyesek legyetek!!!!
etike

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Bettike! Igaz már nem olvasol minket, de drukkolok nagyon holnapra.

Eclipse! Gyönyörű a lánykád. Édes mosolygós baba.

Julcsi! Otthon majd elolvasom mi történt veled. Melóhelyen nem engedi…
franci

én szeretném a laptetőt, ha nem kell senkinek :))
etike

xtina: ugyanigy voltam enis jan4tol szedtem eucreast es 11-en lett pozitiv igy egybol vissza meforalhoz. ilyen 2 hetes idoszaktol nem lesz semmi baja a babadnak.

en egy ev meforal 2x 850 utan kaptam eucreast mert az ehnyomri 8 korul volt terhelt pedig 70 korul tulsulyom mar nem volt. gyogyszerrol velemenyt sajnos nemtudok nagyon rovid ideig szedtem.
deepgirl

Julcsi,

még azt akartam mondani, hogy bár nekem a varrat szép volt, felette 4-5hétig olyan volt a hasam 20cm szélességben, mint akit jól megrugdostak. először fekete, majd sárga, és végül elmúlt. mondjuk az lehet a vérzéstől volt...

amúgy nekem még a varrat közepén mindig van 1cm, ami nagyon vastag. bár valahol olvastam, hogy az nem feltétlenül rossz.

Kép
gota79

Sziasztok

Bocs, hogy ide írok lenne egy kis problémám. Pcos vagyok, az index fórumon szoktam lenni. Annyi a gond, hogy 2,5 éve merckformin xr 500 mg-ot szedek, amiről az endokrin orvos leállított egyik napról a másikra, mondván az éjszakai túlalvásaim mögött hipozás állhat.

A körzeti is szirénázott elküldött egy laborba:
Éhgyomri cukor 4,4
Hemoglobin A1C: 5,1

Cukorterhelés eredményeim:
Cukor:
0 perc 3,8
60 perc 7,8
120 perc 5,2
Inzulin:
0 perc 4
60 perc 80
120 perc 79

Szóval nem kicsi IR-m van. Az lenne a kérdésem, hogy szed e valaki közületek kecskerutafűvet? Valami áthidaló megoldást kellene találnom, míg nem tudok bekeríteni metformint.

Szeleszte
szeleszte

Szeleszte! Én ittam! Pár hónapig, míg nem találtam dokit, aki felírta a metet. Nekem akkor a ciklusomon látszott, hogy hatott. :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Sziasztok!

Szeleszte, én is ittam, de nekem semmit nem használt :(
Az oké, hogy az XR-ről leállított, de akkor miért nem adott mást helyette? Beszélj a házidokiddal, hátha ilyen eredményre mégis felírja Neked a metet (talán egy nem xr verzió jó lehet vagy kisebb adag?).

Mindenkinek boldog (aki még vár, annak babázós) 2011-et ;)

(Bettike már biztosan babázik :) )

Kép

Kép
bettica

szeleszte: A 3,8-as cukor tényleg kevés cukros gyógyszerhez. Tényleg valami más kéne, vagy este már nem szedni. A kecskerutát én is ittam teában, nem vettem észre változást.
vicky79
Budapest III. kerület

bettike: Gondolom látatlanban már gratulálhatunk. Jó egészséget és gyors gyógyulást.
vicky79
Budapest III. kerület

Kétszer ment el az előző üzenetem.
vicky79
Budapest III. kerület

"Ma 7 óra 10-kor megszületett egy csodálatos kis emberke, Ferenc baba. 3550gr és 50cm, mindketten jól vagyunk! Pusz,Betti "

Kép
xtina75

Bettike!

Hatalmas gratuláció!!!! Sok,sok tejcsit kívánok!!! :D :D :D
Várom a fotót majd a kicsirő. Nagyon korán meg lett... :lol:

Kép
mók

Betti! Sok boldogságot nektek! :D :D :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

betti: gratulálok!

Kép
horibol

bettike!
GRT!!!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Bettike,
gratulálok!
Gyors felépülést, és sok tejcit kívánok! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Bettike,

én is gratulálok!

tényleg nagyon korán meglett :shock:

Kép
gota79

Sziasztok!!

Bettike hatalmas gratula a kissráchoz, szorítottam nagyon tegnap.. Sok tejecskét!

Kezdek izgulni, mert dec 13án voltam laborban, és azt mondták, hogy 10 nap múlva meglesznek az eredmények. Aztán még semmi, pedig már 22-23nap eltelt. Ma hívom a nődokit, mi van már?? REmélem összejön, mert hétfőn megyek Tűűhöz, és nem ártana a lelet. Vagy akkor előtte még fizethetek érte náluk. :x

Vki meg tudná nézni a görbémet? Tudom, felesleges reménykedni, csak nem tudom értelmezni. Köszönöm.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c ... 85600_.png

szti1

Szti,

sajnos én nem értek hozzá, hátha a többiek tudnak segíteni.

Kép
gota79

sziasztok!

sajnos az unnepek betegen teltek el...

Bettike nagy gratula, sok tejcit kivanunk.

Szti: ebbol a gorbebol en vernenit nezek ki, de remenykedni mindig lehet.

Üdv.
Aisha
aisha

Szti, ez szerintem is mensis görbe.... :) 28 napos ciklus az nagyon szép

:)

Bettike, gratulálok!
mókica

Aisha meggyógyultatok teljesen? Ti voltatok betegek vagy a kishercegnő?

Köszi csajok. Hát hogy 28 nap lesz-e, majd kiderül. :wink: Biztos megjön, egész nap a kaján jár az eszem, éhes vagyok, hiába eszek. :D

Megvannak a leletek. Szerintetek? A vastagítottak vannak bejelölve nem megfelelőnek.

TSH: 2,15 előtte 2,31 és 5,25
LH: 13,76 (2,4-12,6) előtte 11,51
FSH: 9,88 (3,5-12,5) előtte 6,62
Prolaktin: 86,26 (102-496) előtte 275,3
Ösztradiol: 421,2 (46-607) előtte 157,6
Progeszteron: 1,76 (0,6-4,7) előtte 1,36
Totál teszto: 1,64 (0,29-1,42) előtte 1,45
Kortizol: 486 (171-536) előtte 274
DHEA-S: 7,47 (2,68-9,23) előtte 6,33

Cukor
0: 3,6 múltkori 3,5
60: 6,4 múltkori 5,3
120: 5,5 múltkor 3,6

Insulin
0: < 2, előtte < 2
60: 30,9 előtte 39,7
120: 37,2 előtte 18,1
szti1

szti,

A görbédhez én nem értek, csak azt tudom, milyen a tuti terhes görbe, és ez nem az...

Prolaktin: 86,26 (102-496) előtte 275,3
Az alacsony prolaktin szint számottevően nem befolyásolja az élettani működéseket (a prolaktin elsődlegesen a szoptatás beindításában és fenntartásában játszik szerepet), ebből következően hiányában nem lép fel jelentős változás a szervezetben.

Totál teszto: 1,64 (0,29-1,42) előtte 1,45
Ha jól tudom, ez a beágyazódást gátolja, megakadályozhatja a peteérést és többnyire a PCO szindrómával hozható összefüggésbe. Ezt találtam, nem tudom, mennyire igaz:
Nekem is magas volt a tesztoszteron szinten, úgyhogy a koleszterin szintemet csökkentsem, ha babát szeretnék, mert akkor könnyebb lesz összehozni a babát. Nem értettem az összefüggést, de szedtem koleszteroncsökkentőt, sok fokhagymát és kevés májat, tojást ettem, és 3 hónap múlva babás lettem. Ez jó pár éve volt, nem is foglalkoztam a tesztoszteron szintemmel azóta, de legutóbb magas volt, amikor vérképet csináltattam, hát gondoltam, szedek megint koleszteroncsökkentőt. Láss csodát, a múlt heti eredményem normális.

Kép
xtina75

Xtina jól tudod ezt a tesztoszteronos dolgot.
Mind2 koleszterinem jó, volt házi orvosi vv is anno. Azóta pedig képben van a diéta. Rosszabb biztos nem lett.
szti1

Ma megjött, sikerült egy 27napos ciklust összehoznom. Örülök is, meg nem is. Azért nem, mert most biztos nem lesz majd baba, mert a barátomat pont akkor műtik, amikor félidőben leszek. Mindegy, ez van. Addig gyúrok a pé-re.
szti1

hali.

bettike,gratulalok:)

Julcsi,szuletorteneted elolvastam,kicsit ujraeltem a sajat szulesem.
Idovel jobb lesz hidd el,nekem fel ev kellet feldolgozni a tortenteket,ha nem lesz teso nem a szules miatt nem lesz.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem. Írtam, hogy reggel megjött. Hát mégsem. Csak barnázgatás, és egész nap azt érzem, hogy mindjárt megjön. Még a szokásos láb/térdzsibbadás is megvolt. Úh elkezdtem agyalni, mi nem stimmel megint, mi lehet a baj még pluszban. Mitől lehet?

Xtina nálad Arnold hányadik clostit hónap után akarta a lapart? Mert már kilátásba helyezték nálam is.[/b]
szti1

szti, a 3. után. De a 3. volt a befutó :)

Kép
xtina75

Xtina nekem is a 3. utánra ígérték. Sőt még gratisba az endometriózist is megnéznék. Micsoda akció. :D Hát nekem a 3. hónap kilőve a fentebb írtak miatt. :(
szti1

Akkor ne szedd be a jövő hónapban, hagyd ki! Nekem is 4 hónap alatt volt a 3! Feleslegesen nem stimuláltattam magam (mikor a férjem elutazott kiküldetésbe a középidőm kellős közepén). Nem azért sikerült a 3.-ban, mert gyűlt, gyűlt valami, hanem mert ott jött össze minden ideálisan!

Kép
xtina75

Bettike
Gratulálok neked FERENC babátokhoz!!! Remélem hamar jössz majd képekkel :o)

Bocsi, hogy így el vagyok tűnve, de nálunk pörögnek most az események.
Gyerkőcnek azóta kijött az első két foga, most növeszti a következő négyet :o) Elég nyűgös is hozzá, ráadásul apad a tejcsi, minden csiri-biri hatására is. :o( és hát szegénykém annyira akar szopni, hogy inkább kivár a főzelékig és egész délelőtt szinte koplal.... Erőszakkal meg megetetni nem lehet, de nem is akarom. Remélem hamar elfogadja a tényt, hogy sajna pép és tápszer a főzin kívül....

Ja és megnéztem este a 2010-es babamozit :o) Nagyon jók a képek csajok!!

Kép

Kép
princzike

Kép

Kép

Kép

Kép
princzike

princzike

Csuda szépséges a kislányod!!
Azok a hatalmas szemek fognak még apának álmatlan éjszakákat okozni:)
etike

Bettike

Gratula a babához!
Minden nap figyelem a blogod mikor jelentkezel képpel, részletekkel!
Remélem ma, holnap jöhettek haza!
etike

Sziasztok!!
Én még új vagyok itt....
20éves vagyok és kb 1éve derült ki hogy pco-m van....eddig csak fogamzásgátlót szedtem..de már nagyon szeretnék babát és az orvosom műtétet javasol... :( nektek mi a vélemyényetek erről..valahol azt hallottam hogy a műtét az szövödménnyel is járhat... én inkább valami gyógyszeres kezelést akarnák...mert hallotam hogy van ilyen is, de nekem az orvosom ezt meg se említette... egyből műtétet akar...... szerintetek??? keressek másik orvost??? nagyon elakarom kerülni a műtétet......
julicha
Sopron

Sziasztok!

Julicha,
üdv köztünk!
Első körben ajánlani tudom, hogy tanulmányozd a http://www.pco-szindroma.hu oldalt! Ha utána kérdésed van, gyere, és tedd fel!
A pcos kezelésében elsősorban NEM a műtét a megoldás!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

szia
köszi de én már mindent elolvastam :) mindennek utána jártam....csak szerettem volna tudni a ti véleményeteket is...... ahogy énis olvastam nem csak műtét van...sőt akkor szokták a műtétet javasolni ha a gyógyszeres kezelés nem segít(igy olvastam).....ezért nem értem az én orvosom mért egyből a műtetet javasolta....beszélek vele a gyógyszeres kezelésről...ha utána is a műtétet akarja akkor keresek egy másik orvost ...
julicha
Sopron

Julicha,
az jó, ha már utánaolvasgattál! :wink:
Sok doki nincs tisztában a pco kezelésével, a legegyszerűbb megoldást akarják, ami ugye csak időleges, és a tényleges problémát nem oldja meg.Ezért akarnak műteni azonnal!
Túlsúlyod van?Hormonokat már néztek nálad a ciklus 3.napján?Fogigátlót miért szedsz?Magas volt a tesztoszteronod?
Cukor+inzulin terhelésed volt már?
Fogigátló nélküli ciklusod hány napos szokott lenni?Volt peteérésed ilyenkor?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

nincs túlsúlyom egyáltalán, csináltak egy hormon vizsgálatot majd leírom az eredményem ami 'nem volt jó...
igazából úgy derült ki hogy pco-m van hogy rendszertelen volt a menstruációm.....egyszer megjött egyszer nem..összevissza...
elmentem az orvosomhoz akkor irt fel fog.gátlót mert akkor még nem is szerettem volna babát és hogy ez be állitja a menstruációt...most van 1éve hogy szedtem ..be állitotta mert mindig megjött napra pontosan.. ezért szedtem... de most abba hagytam 1hónapja nem szedem.... és most nem is jött meg csak cseppek....
semmi más vizsgálatra nem küldött el csak hormonvizsgálatra meg hüvelyi ultrahangra....cukor+inzulin terhelésre nem...
peteérésem nemtudom hogy van-e..
a hüvelyi ultrahang ezt mutatta: Norm.uterus.nyh:8mm
A.j.ov.:40mm, B.ov.:41mm
Mko.ov.-ban sok apró tüsző
ja és cisztáim nincsenek.
a hormon vizsg.: LH: 23,7
FSH:4,3
Tesztoszteron: 101,3
ezeket karikázta be..... de hozzá teszem ez a vizsgálat még februárban történt azóta ugye szedtem a fog.gátlót...nem tudom hogy attól változhaott-e ez az eredmény....
julicha
Sopron

julicha: Üdv itt. Az eredményeid szerintem tényleg nem a legjobbak, bár a 100-as tesztoszteront nem értem. Állítólag babásodáshoz 1 körüli érték kell. Szerintem valami más lehet a mértékegység. Az fsh/lh arányának 1:1-nek kéne lennie. Ezeket nekem helyre hozta a merckformin. Szerintem neked egy endokrinológus kellene. A nőgyógyászoknál csak a műtét a megoldás. Sajnos ritka a kivétel. De hát nekik a műtétből jön a pénz.
vicky79
Budapest III. kerület

Szia Vicky79!

ez volt a mértékegység, tesztoszteron: 101,3 ng/dL
te is endokrinológus-hoz jártál???
julicha
Sopron

Julicha,
hát, ezek tényleg nem valami szép eredmények!
És ez a ciklus 3.napján volt?Mert az lh fsh arány csak akkor informatív.
Jellemző a dokikra!Méghogy a fogigátló rendberakja a ciklust! :evil: Ilyenkor megvonásos vérzés jelentkezik, ami nem ugyan a, mint egy igazi mensi!
Na, mind1 is!
Énis azt tudom ajánlani, hogy minél előbb keress föl egy JÓ, hozzáértő endokrinológust!
A pcos honlapon van orvosajánló is, ott meg tudod keresni, hogy ki van hozzád a legközelebb.Sajnos nagyon sok endokrinológus is értetlenül áll a pco-hoz.....De ott jó orvosok vannak!
Ja, és írtad, hogy nincs cisztád!Az lehet, hogy nincs, de a sok apró tüsző, az a pco jele.Gyöngyfűzér szerűen ott lapulnak a petefészekbe!
Ami a lényeg, elkeseredni nem szabad, helyes táplálkozással, mozgással, és mettel nagyon jól kordába tartható! :wink:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

csak hogy én minél előbb teherbe szeretnék esni.......nem bírok várni már és annyira nagyon szeretnék már babát :(..........ahogy olvasgattam szerintem a metformin lenne a legjobb.
julicha
Sopron

Julicha,
elhiszem, hogy minél előbb szeretnél babát!
Én a metre esküszöm, de van olyan lány is, aki nem kapott, mégis sikerült a baba!
Metet nőgyógyász, vagy endokrinológus írhat ki!
De azért ez sem csodaszer!A 3as kezelés az, amitől a legnagyobb sikert lehet várni, met+diéta+mozgás!
Általában fél év kell, hogy a met hasson.Van, akinek már az első hónap meghozza a várva várt sikert, van, akinek évekig kell szednie!
Tudod, az ember idővel megtanul türelmes lenni!
Sokunknak évekig tartott, mire sikerült a baba!És van sajnos több sorstársunk is, akinek évek óta még ígysem sikerüt...........

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

julicha: Én jártam endokrinológushoz és nőgyógyászhoz is. Nekem anmyi szerencsém volt, hogy a nőgyógyászom is ért az endokrinológiához, így elég jól együttműködtek. Mondjuk én a meddőségi központot sem úsztam meg, de a cél érdekében bármit. A tesztoszteronos mértékegységet majd megnézem.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszönöm a válaszotokat!!!
Melinda mi az a met????
julicha
Sopron

julicha: Nekünk is több mint 3 év kellett várni a gyerekre. És ráadásul nem levés pénz és idő ment el a meddőségi dolgokra. Te még fiatal vagy, nem hajt az idő. Akkor már nehezebb, ha a negyedik x is közeledik. Szerencsére mi sem vagyunk még ehhez a határhoz közel, de annál nehezebb teherbe esni, minél idősebb az ember. A párod hogy áll a dolgokhoz? Az ő támogatása is kell a dolgokhoz. De ne menjünk ennyire előre, nagyon sok csaj már nem jut meddőségi központig, mert jön a baba hamar.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?