Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
már nem emlékszem, hogy írtam-e ebbe a topicba valaha, de hát hihetetlen tempót diktáltok. De nagyon jó titeket olvasgatni úgyhogy rámjött az én is akarom érzés.

Csalán: én a terhességem elejétől olvasgatom a Bába válaszol című könyvet, ami homeopátiás és gyógynövényes megoldásokat javasol a kismamás problémákra. Eszerint a könyv szerint a csalán egyáltalán nem ártalmas, sőt elősegíti a vas felszívódását. Persze itt is lényeg, hogy mértékkel!
A könyv javasol egy teakeveréket minden várandósnak, ezt napi 3 csészével ajánlott inni.
összetétel: csalán, palástfű, málnalevél, orbáncfű, méhfű, cickafark, zsurló

A méhfű nem tudom mi, de a többit Mo-n is lehet kapni gyógynövény boltban.
Ha érdekel titeket leírom azt is, hogy melyiknek milyen áldásos hatást tulajdonít.

A tegnapi napot egyébként én is a tv előtt töltöttem, főleg aludtam. Semmihez se volt kedvem, de mára elmúlt.

Én is ELTE-s lettem idén, de rögtön halasztottam is mert inkább a babára akarok koncentrálni (dec. 25-re várom). Szeptemberbe még nagyon sajnáltam, hogy nem kezdem el, de jelenleg azt is nehéz elképzelni, hogy jövőre neki látok annyira nem érdekel semmi a babán kívül.

Na jó azt hiszem már így is túl hossszú ez így kezdetnek.

üdv Lili 33+4

KépKép
savitri
 
 


Sziasztok!
Márti: még egyszer nagy gratulaKép Képet tudsz feltenni Gigiről? Ki volt a szülésznőd? Nekem a dokink Keresztes Évát ajánlotta, de még semmit nem hallottam rólaKép Te talán ismered?
Brigi
bombomanyu
 
 


Szia Márti!
Hű, teljesen izgatott lettem, ahogy olvastalak, olyan jó neked, azaz nektek. Csa gratulálgatni tudok, még egyszer.
Jól értem, hogy az epidurál nem hat végig, vagy nem mulasztja el teljesen a fájdalmakat? Ezt le tudnád írni egy picit részletesebben? Persze, ha van időd-energiád.
Köszönöm, puszi Giginek is!
Aura
aura
 
 

 
 

Sziasztok Kismamák!

Hol is kezdjem...

Verocsika,
köszönöm a cukros hozzászolásodat, megnyugtattál, és köszi a linket is. Tényleg nem olvastam korábban a mail-edet, nem értem miért. Kép

Imolyozs,
nekem minden doki és gyogyszerésznő egybehangzoan megtiltotta a neocitránt. Ennél többet én sem tudok. Kép

Esztyx,
hát suli ügyben nem tudok okos lenni. Tegyél le annyi vizsgát amennyit tudsz, aztán a maradékot később. Kredit rendszer van? Mert ha igen, akkor ez könnyen kivitelezhető.

Gyerekfekvés: figyu! Legujabb parám! Kép. Rájöttem hogy az én babám minden egyes megfigyelés alkalmával fejjel lefelé feküdt, vagyis szülési pozicioban. És én sem éreztem soha hogy ugy teljes testtel megfordult volna. Ez normális???????

Cicmerák,
a normális az ha 7 alatt marad. Kép

Márti05,
nagyon szépen köszönjük a beszámolót, szerintem mindenkinek meghoztad a kedvét! Már én is alig várom! Kép

Savitri,
igen, márt irtál ide. Kép

Sziasztok,
Eszter2004
28+0
eszter2004
 
 


Na Mártit olvasva mostmár én is szülni akarok, és most rögtön, azonnal Kép Én is a karomban akarom már tartani azt a kis szarost, na Kép Tök feldobta ez a beszámoló a hangulatomat Kép

Savitri, engem érdekelne Kép

cic
cicmerák
 
 


Ja, Eszter köszi, az asszisztens szerint 6,0 remélem az jó. Mindenesetre nem hívtak még.
Puszka
cicmerák
 
 


Hello

Rékacs!
Esetleg pumpáljatok egy kis oxigént biciglipumpával a füleden keresztülKép Bocs. Kép Ez jutott eszembe. Sejtelmem sincs. Ásíts, vegyél levegőt...
az nagyon jó lesz, ha jövő ősszel már élőben elemezgetem a leveleket, köszönöm. És ma én is energikus vagyok, nem nehéz a pocak, viszont teljesen kisfiús, előre nő.

Esztyx,

Ha nem sikerül valami, majd később fog. Minden megoldható, hidd el. De azért próbáld meg, nem veszíthetsz!
Cic, teljesen jó a 6-os érték.

Szia Lili! Szerintem lesz kedved az egyetemhez. Én már annyira elhülyültem, hogy néha jó megnyugtatnom magam egy kis intellektuális kihívással. Komolyan hiányzik, teljeseb feldobódom tőle! És üdv köztünk!!Kép

Aura,
az epidurált a tolófájásoknál már nem adják, mert ott érezni kell, mikor kell nyomni, hogy minél hamarább kijöjjön a baba. Ez kb 30 perc. Első szülésnél néha kicsit több.
Márti helyett, mert biztos sok dolga van... Ugye nem baj?Kép

Csilla, sajnálom, de ne aggódj nagyon. Ha mozgolódik, biztos minden ok. Szörnyű ez a kórház!!Hol is szülsz? Nem találtam a táblázatban...

Puszi mindenkinek, szép napot!!

Noémi
30+2
vghnoémi
 
 


Sziasztok!
Nem idevaló témával kapcsolatban szeretnék írni, de remélem elolvassátok és reagáltok rá valamit. Azért próbálom meg itt, mert régóta olvaslak titeket, ez a topic a legszimpatikusabb. Mindenki tőrődik a másikkal. Kérlek olvassatok el!
Szóval 27 éves vagyok, 25. hetes terhes, első babámat várom. A barátommal 5 éve vagyunk együtt. Két éve történt egy kis "malőr", akkor megcsalt egy ismerős lánnyal. Kibékültünk, azt hittem azóta is boldogok vagyunk. Ezért is mertem bevállalni a babát. De tegnap jött a fekete leves! Közölte, hogy ő még túl fiatal, élni szeretné az életét, és egyedül akar lenni, fejezzük be.2 hónap egyedüllétet kért, annyi idő alatt állítólag eldönti, hogy hol is a "helye". Derült égből villámcsapásként ért a hír, mivel azt hittem velünk ez soha nem történhet meg. Említettem neki, hogy egy 5 éves kapcsolatban nem száll kis hírtelen az ember, hacsak nincs a láthatáron valaki. Előszőr tagadott, utána bevallotta, hogy lehet, hogy van egy lány. 20 éves, a buszon ismerkedtek meg, még állítólag nem randiztak. Ehhez tudni kell, hogy a barátom buszsofőr.Kicsit kiborultam. Barátságból lett nagy szerelem a mienk. Bár voltak jelek. Úgy egy hónapja már nem foglalkozott velem annyit, mint előtte. A kapcsolatunk nem szakadt meg teljesen, tegnap is találkoztunk, ma este is fogunk. Rendszeresen beszélünk telefonon, érdeklődik utánam, azt mondta nem tűnik el az életemből, és részt vehetek az ő életében. De nekem ez nem elég! Itthon nem tudom megbeszélni senkivel, a két évvel ezelőtti eset miatt. Szeretném ha segítenétek a tanácsaitokkal, vissza szeretném őt szerezni.
Köszönöm: Viki
lici
 
 


Sziasztok!

Hát Márti beszámolója engem is nagyon feldobottKép!

Savitri!Én nem akadékoskodok, de a csalán elég húzós szerintem mert nagyon erős salaktalanító kúráknál használják és természetgyógyászoktól halottam, hogy ha az ember kúra szerűen megnyújtva folyamatosan issza,akkor hosszútávon nagyon nem tesz jót vele!Különben nagyon szeretem én is a gyógyteákat és szoktam őket használni, de most nagyon visszafogom magam pont azért mert nagy a tét ilyenkor!!!Tényleg ne haragudj, nem szoktam okoskodni meg ilyenek,és engem is érdekel, hogy a mit mond a bába és remélem nem veszed magadra Kép!

Puszi: Katy
Katy
 


Kedves Viki!
Én is új vagyok itt, de rendszeresen olvasom a topicot. Tényleg nagyon aranyos és segítőkész mindenki. Azt nem írtad, hogy a barátod szerette volna-e a babát, örült-e neki, hogy lesz stb. Nem lehet, hogy csak a baba miatt "pánikolt be"? Beszéltél Vele erről, hogy vállalja-e a babát majd? Én nagyon szorítok Neked, hogy minden rendbe jöjjön. Hiszen mindenki átérzi, hogy egyébként sem könnyű a helyzetünk a baba miatt. Csupa aggódás meg minden. Probáljatok leülni és higgadtan mindent átbeszélni.
nozi
 
 


Lici!

Én nem igazán tudom, hogy mit is mondhatnék. Lehet csak "megijedt" a párod a felelősségtől, mert elvégre ez már visszafordíthatatlan. Talán próbáljátok meg megbeszélni.
Jaj annyi mindent írnék, de már megint itt téblábol a főnököm Kép
Kép Kép

Bocska, cic
cicmerák
 
 


Viki!
Most nem is olvasok topvább annyira szertnék neked írni.
Nem adhatunk tanácsot, hisz a dolgokat egyedül kell eldöntened.
De szerintem az a helyzet ilyenkor, hogy a pasik is bepánikolnak. Ha olvasgatsz minket biztos olvastad már, hoyg egyikünk-másikunk hirtelen elbizonytalanodik mindenben. És azt gonolom a pasiik ugyanígy vannak azza a külömbséggel, hogy mennek a farkuk után. De szerintem ez is pillanatnyi elmezavar. És most istt okoskodok, de én nem tudom mit kezdenék ezzel a helyzettel. Kívülről és nagyon okosan, hagy békén ha tudod kicsit és szerinetm rájön, hogy te éás a baba sokkal fontosabbak vaygtok mint egy-egy kaland. De a hiszti, meg az erőszakoskodás biztos nem előrevezető.
Hát, remélem valamit ért amit írok. de mindenképpen gyere többet és írd le nekünk a kínjaid, már az is jó!!!
Nézd küldök mosolytKépKépKépKép
Ja, és persze neked lesz mindjárt a legklasszabb kislurkód!!!!

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Viki,

én is csak csatlakozni tudok... Nagyon nehéz, tényleg nem tudom, mit tennék a helyedben. Rékacsnak igaza van, szerintem is hagyd békén egy kicsit, szállj ki az életéből, ha vissza akar jönni, jöjjön önként. Ha mindig körülötte vagy, biztos nem veszi észre, mennyit is jelentesz neki. Én is szorítok, hogy minden rendbejöjjön, lehet, hoyg megéri egy-két hónap böjt. Sok erőt!
És a babának mondd el, hogy azért szeretitek mindketten.
Noémi
vghnoémi
 
 


Huhh, Viki, nem semmi... Elég vacak lehet. Én baba nélkül kerültem egyszer olyan helyzetbe, hogy megcsalt a barátom, akivel másfél éve voltunk együtt, hatalmas szerelem, közös jövőt tervezgettünk meg minden. És egyszer csak felhívott, hogy találkozzunk, találkoztunk, mondta, hogy megcsalt, és már nem szeret. Hát, én szerintem nagyon ügyes voltam, mert ahhelyett, hogy hisztiztem volna, megkérdeztem, hogy akkor milyen a lány, meg milyen volt, meg ilyenek. Eléggé zavarba jött. És mesélt valamennyit, én meg szenvedtem mint a kutya, de kibírtam. Sétálgattunk egy darabig, aztán hazakísért, na otthon azért bőgtem egy adagot. Aztán, mivel azért eléggé közös volt a társaságunk, elég gyakran összefutottunk, és teljesen barátságosan viselkedtem vele, mintha misem történt volna, és ugyanolyan haverom lenne, mint a társaságban bárki. 3 hét múlva a lábaim előtt térdelt, és könyörgött, hogy bocsássak meg neki. Én nem tettem, mert úgy gondoltam, hogy aki egyszer azt tudta mondani, hogy nem szeret, azzal nem érdemes életet tervezni, ha azt mondta volna, a megcsalás ellenére szeret, megbocsájtottam volna. De nagyon jól jártam, mert utána 4 hónappal találkoztam azzal, aki most már 3 és fél éve a férjem, és akivel várjuk a közös babát, és nagyon nagyon jó csere volt minden szempontból. Szóval nekem ez a viselkedés nagyon bejött.
Meg még azt is mondanám, hogy gondold át alaposan, hogy mik azok a dolgok, amik zavarhatták a barátodat, és mik azok, ami miatt mást keresett. És azokat kerüld, mint a tüzet! Szóval ha szoktál vele kiabálni, veszekedni, akkor SEMMI ESETRE SEM! Gondolj mindig arra, hogy azzal, amit nem szeret benned, vagy nem annyira szeret benned, azzal soha nem fogod meggyőzni arról, hogy nem lehet nélküled, nélkületek élni. És a babával sem tudod visszatartani, ha a felelősségtől fél!!! És bármennyire is szeretnéd megtartani, lehet, hogy jobban jársz egy apukával, akivel jó viszonyban vagytok a gyerekkel együtt, mint egy olyannal, aki nem szívesen találkozik veled. Aura erről biztos tud mesélni sokat. De nem esélytelen megtartani a barátodat, ha ügyes vagy és türelmes. Nagyon drukkolok!!! És feltétlen írj a fejleményekről!

A többi rettentősok dologra majd este írok, vagy holnap. Ugyanis szülinapom van, és kaptam két színházjegyet estére, és NEM TUDOM, HOGY ÖLTÖZZEK FEL CSINOSAN! KépIsten éltessen engem! Kép És ha tényleg lány lesz, és Réka, akkor holnap lesz a baba névnapja, úgyhogy őt is éltesse előre. Meg persze Rékacsot holnap, de majd holnap is biztos írok Kép

kikocska
 
 


Márti

nagy-nagy gratula Nektek, nagyon jó volt olvasni a történeted.Az ilyen írások többet segítenek, mint az a sok könyv...pláne, hogy mér lassacskán én is közeledek a végéhez Kép

suli:
halasztok egy szakdolgozatírást és záróvizsgát grafológiából, de 2 hét múlva nyelvizsgázok (37.hét) ...izgi...

pasi ügyben nem nagyon tudok jó tanácsot adni, voltaképpen én még azon is csodálkozom, hogy a férjem velem van, amennyit hisztizek mostanában. Hiába, aktív munka után elég nehéz magányosan itthon lenni heteken át.

Kikocska

Boldog szülinapot!!!

Hulcsi (35, pont ma)

hulcsi
 
 


Kikocs!
Előre is köszi ÉSssss BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!
Meg jó szórakozást!
Szerintem vegyél fel valamit!Kép
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Kikocska Kép

Boldog szülinapot Kép
Szerintem meg ne vegyél fel semmi, akkor tuti minden szem rád fog szegeződni Kép Hihi
cicmerák
 
 


Sziasztok!
Köszönöm, hogy válaszoltatok,nem is mertem remélni, hogy ennyien. Nagyon sok tanácsot megfogadok majd. Nemrég találkoztam vele, és teljesen semleges dolgokról tudtunk beszélgetni. Persze azért néha kérdezek valamit a lányról, és ő válaszol is ezekre. Bár tudom, hogy ez csak nekem rossz.
Mikor kiderült a terhességem, tényleg kissé bepánikolt, gondolkodott is rajta 2 napot. Addig nem mertem beszélni vele. Azóta nagyon várja a babát, 4 D-s UH-on is együtt voltunk, hamarosan megint szeretnénk menni. Azt mondta, nagyon szereti a fiát.
Kikocska! Boldog születésnapot kívánok neked, és jó szórakozást estére.
lici
 
 


Lici drága,
Most olvastalak csak el, gondoltam én is ideírom a kis véleményemet, hátha segít. Szóval Kikocskának igaza van, no hiszti+nyűgi és ne is féltékenykedj, felesleges. Az is jól hangzik, hogy a bébi érdekli, ezek szerint apja akar maradni. Viszont, szerintem semmi esetre se kérdezősködj a lánnyal kapcsolatban. Részben, csak fájdítod vele a kis szíved, részben pedig ez azt az érzést keltheti a "párodban", hogy juhú, hawaii van, most aztán mindent lehet és dorbézol majd vígan, anélkül, hogy átérezné, ez mennyire nagyon fáj neked. És még csak nem is lenne benne rossz szándék, a pasik sokszor gyermeteg módon egoisták és az empátiaérzékük is akadozik rendesen (tisztelet a kivételnek). Szóval a csajtémát én inkább kerülném, ha ő hozza szóba, finoman meegkérném, ne tegye, mert nagyon fájó. Így azért érezheti, hogy bánt téged, és azt is finoman érzekelteted, hogy nem ártana választania (gondolom nem szeretnél háremben élni). Konkrét választás elé állítani tilos!!! Az is olyan pánikrohamot vált ki belőlük, mint a bébizés.
Majd írj nekünk a fejleményekről, segítünk!
Remélem nem tűntem túl okoskodónak és segíthettem én is kicsit.
Kívánom a legjobakat és várunk szeretettel a legközelebbi talira! (Csak még meg kell szervezni Kép )

Kikocska!!!
BOLDOG SZÜLINAPOT!
HAPPY BIRTHDAY!
BUON COMPLEANNO!
SRETAN RODENDAN!
Puff, több nyelven nem megy. Meg megy puszika Kép

Noémi!
Köszi az infot, nagyon örültem. Valamiért é úgy gondoltam, ha egyszer kapsz epidurált, akkor az végig kitart. Na de én a magzatvízcserélődéssel is gondban voltam!Kép

Esztyx!
Írtam ám én is nagyon bíztató levelet, de az a piszok úgy kitörlődött, hogy huss! Azért kiteóartás!

Na lelövöm magam, Kép
Aura
24+4
aura
 
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: van valaki akinek harántfekvéses a babája?
Én ma voltam a Szabolcs u-ban UH-n, és igaz hogy még "csak" a 26. hét elején vagyok, de a baby harántfekvésben van és eddig ahányszor voltam UH-n mindig így feküdt, csak hol itt a feje hol ott.Kép
Ő nem az első babám, de a kislányommal semmi gond nem volt szinte végig koponyafekvésben volt, ahogy egy rendes kislánynak kell.Kép
Ja és azt is mondták, hogy "óriásbébi", úgyhogy meg is ijedtem, hogy hogyan fogom megszülni. Mindenesetre ha marad a harántfekvés, akkor sehogy. Kép

Eszter2004!
Nagyon szívesen, remélem tudod használni a linket, és kicsit megnyugodtál.
Kikocska!
Boldog szülinapot így ismeretlenül is!

Vera
25+2
verkocsika
 
 


Sziasztok!

Lici!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, szerintem se ragadj rá, ha ő hív találkozzatok ha gondolod, de a lányról ne kérdezd. Szerintem az sem jó ha adod a happy-t, de ne törj össze a jelenlétében. Otthon azután lehet jókat bőgni.

EDA
Az első szülésemnél én is kértem és kaptam EDA-t, szerintem nagyon klassz, főleg ,ha elhúzódik a vajúdás, mert nem leszel hulla fáradt. A tolófájásoknál, sőt ha nem tágulsz elég jól, akkor előtte is vissza szokták venni mert a szervezetnek érezni kell hogy mi van.
A barátnőm, aki most szült közölte, hogy amikor bemegyek a kórházba a köszönés után az legyen az első szavam, hogy EDA. Mivel neki nagyon gyorsan ment a szülés már nem volt idő beadni. A hiányát pedig nem a szülés közben érezte, (1 óra alatt megszült) hanem a gátvarrásnál, mert ilyenkor helyi érzéstelenítőt adnak, de ha be van kötve az EDA, akkor azzal érzéstelenítenek.

Aura!
Csak óraadó vagyok az ELTE-n, mert a babával nem lehetett és nem is akartam teljes állásban dolgozni. Gimnasztikát tanítok egyébként, de a szoptatás miatt a következő félévben már nem tudok órákat vállalni. Hogy örülhetnek a hallgatók!Kép
Egyébként az órák fele elmélet és a gyakorlati órán csak imitálom a mozdulatokat, úgyhogy nem vészes, amúgy is december közepére szeretném lezárni a félévet, szegényeknek még egy ZH-t is kell írniuk.

Márti!
Köszi a szülésbeszámolót, rülök,hogy végül minden rendben ment és kívánok nektek sok boldogságot és tejecskét.

Kire
kire
 
 


Hello Lányok!

Titeket itthagyni 3 napra! Kép Nem győztem olvasni! Kép

Szóval megérkeztünk Bécsből, szupi volt, sokat pihentünk, meg "szültünk" (a fiúk hívták így) a sógornőmmel (ő vár ikreket). És vettünk végre babakocsit!!!! Igaz, végül kék lett belőle, de már nem akartuk tovább húzni és nagyon jó áron volt, meg tényleg szuper jármű! Este itt köröztem vele a lakásban. Kép És sárga kiskádat is vettünk, hogy menjen a fürdőhöz. Ja, és az egészhez kaptunk ajándékba egy nagy szamár-figurát a Shrekből. Kép Kezd úgy kinézni a lakás, mint egy babadiszkont. Kép

Kikocska! BOLDOG-BOLDOG-BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, KÍVÁNOM, HOGY LEGYEN MÉG SOK ILYEN SZÉP NAPOD! Kép

Márti05! Én is gratulálok a kislányodhoz! Jó, hogy tartottál élménybeszámolót, sokkal személyesebb volt, mint amiket újságokban olvashattam. Sok boldogságot a Picihez! Kép

Esztyx! Kitartás a vizsgákhoz, szerintem a pocakosokkal elnézőbbek a vizsgán, tuti minden sikerülni fog! Kép

Örülök, hogy mindenkinél elindultak a nagy mocorgások. Kép Nálunk ha Lilinek olyanja van, egyik oldal sem jó neki, amin fekszem, eszeveszetten dörömböl mindenhol. Ilyenkor jön a 1/2-1 órás olvasgatás a nappaliban, mire újra alszom. De képzeljétek, most már közel egy hete minden éjjel pontban 11-kor nekiáll bugizni az én Kicsikém, órát lehetne hozzá igazítani. Kép

Viki! Azt hiszem, az előttem szólók minden okosságot leírtak a helyzeteddel kapcsolatban, én is szorítok, hogy minden rendbe jöjjön köztetek!

Na, megyek, mert sajna elromlott a konvektorunk itt a hálóban és naggggyon hideg van. Kép

Pussz,
Katinka
33+2
katinka
 
 


Sziasztok kismamikKép
MártiKép
nagyon nagy gratula nektek, és sok puszi Giginek isKép Kép , ha tudsz majd raksz fel képet rólatok?? az nagyon jó lenne...
Már én is úgy magamhoz ölelném a kis manót, és téged olvasva már nem is félek egy picikét sem. Köszönjük szépen, és sok sok puszi nektekKép

LiciKép
Csatlakoznék a többiekhez, szerintem se kérdezd a lányról,az csak fájna. Az idő mindent megold, csak nagyon nehéz kivárni. (nekem is nagyon nehezen ment) Nagyon valószínű, hogy hamarosan rájön, hogy igenis veletek akar lenni, hisz az ő kisfia is az a baba. A férfiak néha furcsák, de a többsége megváltozik csak adj egy kis időt neki. Szoritok neked és írj, ha van valami Kép addíg pedig ne idegeskedj, mert az nem jó a babának meg neked sem.
sok puszi

KikocskaKép
Boldog szülinapot
Kép
majd mesélj milyen voltKép

VeraKép
Én a 33 hétben vagyok és az én babám is farfekvéses. azt mondta a doki bácsi, hogy még van ideje bőven megfordulni, szerintem ne izgulj van még idődKép

Ti, hogy bírjátok ezt az időt, én nagyon nehezen, nagyon megfáztam csak azt nem tudom mikor. Meg képzeljétek, milyen a véletlen.... ma találkoztam a kis manóm apucijával véletlenül a Duna plazaba, furcsa volt látni őt az új barátnőjével, de végülis már nem zavar, túl vagyok rajta. Az inkább, hogy még csak nem is köszönünk egymásnak, ezek az új barátnők csodákra képesekKép na mindegy, nem érdekes csak gondoltam elmesélem nektek isKép Kép
Na kivételesen jóóó hosszúra sikeredtem.... bocsi

pussz nektek
edwig
Vendég
 


KIKOCSKA!!!!

Kép Kép


Orbis
orbis
 
 


Sziasztok!
Köszi a sok-sok választ, nagyon örülök, hogy ennyien figyelnek rám. Most jöttem pont a barátomtól, megmutattam neki a kisruhákat amiket ma sikerült beszereznem az egyik ismerős ismerősétől. Jókat beszélgettünk, napi élménybeszámolót tartottunk mindketten, de nem hoztam szóba a köztünk lévő "helyzetet". Jól éreztem magam vele, most így egyedül kicsit nehezebb, sokkat többet tudok "agyalni" a dolgokon.
Verkocsika! Az én babám és farfekvéses volt a 19. héten, szerintem még mindig az, mert nagyon úgy érzem a mocorgásából. De ez állítólag még nem baj, nekem a doki mondta, hogy még az utolsó héten, sőt még az utolsó nap is megfordulhat. Így járt az egyik kolleganőm is, neki szülés előtt közvetlenül fordult meg a lánya. Nem volt semmi gondja.
Edwig! Olvastam a hozzászólásod, az utolsó mondatokból úgy gondolom (így ismeretlenül is), hogy nagyon erős csaj lehetsz! Irigyellek! Én nem tudok belegondolni sem, mit éreznék ilyen helyzetben. Remélem eddig nem jutok el.
Márti! Én is szeretnék gratulálni a kislányodhoz, de jó, hogy Te már ölelgetheted! Már én is nagyon várom, de messze van még február.
Örülök, hogy megismertelek titeket, sokkal jobban érzem magam, nem győzöm megköszönni nektek!
Sziasztok!
lici
 
 


Sziasztok kismamikKép
LiciKép
Jó hallani, hogy jó volt a találkozó a barátoddalKép Én úgy gondolom, hogy meg fog ez oldódni hidd el, nagyon úgy néz ki. Egy kis szorítást..tudok mellé adni meg azt, hogy tarts kiKép Kép Kép
Hát igen eléggé megedzett ez a dolog,kemény 6hónap nagyon rossz álom, de mostanra túl vagyok rajat az a fő. Kívánom, hogy soha ne kerüljön ide senki, mert ez nem túl jó.
Mégegyszer nagyon örülök, hogy jól érezted magad, ez sokat jelent a babának isKép Kép

sok puszi
edwig
Vendég
 


Katy, Noémi,
most megijesztettetek a csalánteával! Ma már ittam kettőt!Kép
Az baj, ha méregtelenít? Én a vastartalma miatt innám, és más anyukától is hallottam, hogy itta, meg a tesóm gyógyszerész, anyukám orvos, és senki se mondta, hogy ne! Nektek ki mondta?

Különben én is az ELTÉ-n végeztem, angol meg francia szakon. És a gyakorló tanítást baromira utáltam. Noémi, ugye nem a Radnótiba mész?

NeoCitrant ne vegyetek be, meg más ilyesmit se! Mindent meg kell kérdezni a dokitól! Paracetamolon kívül még van benne pár dolog.Kép

Segítség:
Nálunk a segítség inkább ügyintézésből meg egy hét kajahordásból állt. A háztartásomban úgyse ismeri ki magát senki. Úgyhogy már szülés után pár nappal muszáj volt pörögnöm, bár mindig megfogadtam, hogy legközelebb pihenni fogok.
És szülés után pár hónapig hozattam a kaját futárral.

Kikocska,
boldog szülinapot!!!KépKépKép

Viki!Kép
Most a friss mamás topikban pont így járt egy lány, és kiderült, hogy majdnem mindenki járt már ebben a cipőben. (Mondjuk én pont nem, de őket esetleg érdemes elolvasnod az archívban) Valami kapuzárási pánik lehet, vagy a másik eset, hogy a pasi egy meztelencsigaKép. Szerintem is várj ki, aztán biztos letisztul, mi a megoldás. És fel a fejjel, és hozzánk bármikor jöhetsz!!! Ezt neked: KépKépKép

Hú Edwig, ez nagyon durva!!!

Verkocsika,
enyém is faros, nem haránt, de ez még változhat. Ne is foglalkozz vele, még a szülőágyon is befordulhat!

Na, ezt osszátok be egy hétre! Nem lesz nehéz!Kép

Pusz, Vica

Ja még Réka!
Nekem egy időben zúgott a fülem, aztán abbahagyta. Én nem is tudtam, mitől van, úgy emlékeztem, hogy a magas vérnyomás csinál ilyet, de aztán megmértem, és hát nem. (Mindjárt leesek a székről...)Kép
mvica
 
 


Mvica,
Nézd vissza mit írt Savitri. Ő említ egy teakeveréket, amiben van csalántea is. A bába válaszol című könyvben egyébként megtalálod "várandósok teája" néven. Ott is azt írják, hogy a csalán a vasfelszívódást segíti, főleg, ha teszel hozzá pár csepp citromot is. Én is iszom és semi bajom tőle. A méregtelenítő teákat egyébként tényleg nem ajánlják, úgy tudom a fogyasztó, vízhajtó hatásuk miatt.

Edwig!
Ez tényleg hű, csak csodálni tudlak, én elbújhatok mögötted a rózsás helyzetemmel. Kép

Jajj! Holnap kell mennem a fujj culorterhelésre Kép drukooljatok,hogy túléljem.

Mindenkinek jóéjtpuszik!
Aura
aura
 
 


Üdv Mindenkinek,

Hosszú távollét után újra itt vagyok. Végre túljutottunk a költözésen, így a vadi új nappaliból írok most nektek meleg tejet iszogatva és csokit majszolva.

Csatlakozom azok táborához, akik a hajnalt ébren töltik.. Az én babám mindig ilyenkor virgonckodik. Most még megbocsátom, bár jó lenne, ha át lehetne szoktatni...

Kikocska ! Boldog szülinapot !!!

Márti ! Nekem is nagyon tetszett a beszámolód.Marhára írigyellek, hogy végre veled lehet GIGI. Én is EDÁ-val tervezek szülni. Remélem, azért jó időre ki tudja kapcsolni a fájdalmakat. Nagyon be vagyok parázva attól, hogy a fájdalom miatt bepánikolok, begörcsölök és elveszítem az eszméletem. Mensi alatt ez párszor előfordult még napi 4 Cataflan mellett is...Nem tudom mi lenne velem EDA nélkül....

Lici! Sajnos nem tudok igazából tanácsot adni, csak nagy erővel drukkolni. Kitartást kívánok a megpróbáltatásokhoz és lehetőleg próbálj meg minél kevesebbet idegeskedni...

Remélem mindenkinek szép napja lesz ma. Úgy látom itt Pest megyében napos időnk lesz.

Pusszancs,
Zsuzsi
vzsuzsi
 
 


Sziasztok Csajszik!

Igaziból azért írok, mert ma nem leszek itthon és csak holnap tudlak elolvasni Titeket és így tudom hol tartottamKép!

Edwing! te nagyon klassz csaj vagy! Kösse majd fel a gatyáját a leendő apajelölt!!!!

Én is olvasom a bába válaszolt. Vagyis olvasgatom és meg kell hogy állapítsam, hogy felkészületlen kis nő vagyok és már be sem tudom pótolni.ohhh(Meg azt gondolom kedves Ingéről, aki írta, hogy a szent tehene a szülés, és utálom én is a szentteheneseket)És eddig két dolgot kerestem benne, de egyikre sincs válasz:
-méhszáj,
-fülzúgás
Így hát odavágtam, mert nem akarom amagam előre szarul érezni, hogy mennyi szintetikával bélelem ki az életem!!!

Tényleg Bagzer!? Már átalakult dúláváKép?

Na, jók legytek. Én ebben a szép napos időben kikocsizom. Kapok anyukámtól új mobilt, ami jól rámfér, meg ,meglátogatom a kisunokatestvérem a ki a nagy októberi szocilaista forradalom napján meg is született és viszek neki ajit

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Sziasztok!
Akkor a korábban említett gyógynövények hatásai „A bába válaszol” című könyvből:
palástfű: hormonális állapotot javítja
málnalevél: izomzatot lazítja, különösen a kismedencében (szüléshez nem utolsó szempont), támogatja az anyagcserét, és élénkíti a beleken keresztül történő kiválasztási folyamatot
zsurló: veseműködést javítja
csalán: szintén javítja a veseműködést, elősegítik a vas felszívódását a vérbe, különösen akkor, ha a teához néhány csepp citromot is adunk
orbáncfű: idegerősítő
méhfű: megnyugtat
cickafark: segíti a véralvadást

Napi három csészével javasolja a várandós kismamáknak, már a terhesség elejétől.

Verkocsika!
ne aggódj nekem is harántfekvéses volt a baba, aztán a 30ik hét körül befordult fejjel lefelé, szerintem már csak így fér el. 

Katy!
A várandósok teakeveréke nem az én találmányom, hanem egy képzett bábáé ezért én erről véleményt mondani nem tudok. Gondolom keverékben elég csekély mennyiséget fogyaszt az ember egy-egy gyógynövényből, mondjuk egy salaktalanító kúrához képest. Én is azt javasolnám mindenkinek, hogy bármilyen gyógynövény fogyasztása előtt kérje ki valamiféle szakember véleményét (terhesen legalábbis mindenképp). Én ezt a könyvet annak tartom.
Nem vettem okoskodásnak

Márti!
nagyon gratulálok a bébihez, engem is felpörgetett a beszámolód

Viki!
én Aura véleményével értek egyet, kitartás és gondolj sokat a picire!

Kikocska!
utólag is Boldog Szülinapot!!

Rékacs!
A szintetikumoktól én is beparázok időről időre, de szerintem nem kell túl lihegni, az ember tegyen meg annyit amennyit tud, de felesleges, hogy az élete állandóan arról szóljon hol, mivel árt a babának meg magának. Ha valaki cukrozott, színezett üdítők helyett mondjuk otthon készült limonádét iszik, akár cukorral, már nagyon sokat tett. Mindig magunkhoz viszonyítsunk ne az előírt ideálishoz, az támpontnak jó.

üdv Savitri/ Lili (sose tudom melyiket írjam alá)

KépKép
savitri
 
 


Azokat a furcsa kriksz-krakszokat a mondatok végén, mosolynak kell értelmezni.
Bocsi Kép

KépKép
savitri
 
 


Sziamindenki!

Nagyon köszönöm a jókívánságokat, nagyon boldog szülinapom volt, és jó volt a színház is, meg minden. Kaptam tortát, meg virágot, meg megkaptam a Magyar Vándort DVD-n, mert nagyon tetszett, mikor megnéztük. Meg hozott kínait vacsira, amit nagyon ritkán eszek, úgyhogy tényleg nagyon jó volt. Szóval csupa meglepi volt. Most meg elolvastam a mitörténtet, és egész meghatódtam, hogy mennyi virtuális puszit, ajándékot, tortát, meg mindent kaptam, nagyon köszönöm mindenkinek! és virtuális puszi nektek sok!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

És szeretném megragadni az alkalmat, hogy Rékacsnak, és az esetleges álnevek alatt rejtőző egyéb Rékáknak boldog névnapot kívánjak Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép


És majd később Eszter papír-tollas módszerével végigolvasom mégegyszer a két napot, és reagálok 4 oldalt Kép Kép

kikocska
 
 


Sziasztok!!

Képzeljétek, tegnap voltam dokinál, és nam akart elengedni (magánrendelő), mert úgy örültek az asszisztensnővel, hogy pletykázhatnak picitKép Irtó jófej, és megkérdezte, mit írnak róla a babaneten. Én még nem találtam róla semmit, de lehet, hogy van, nem tudom. Én nagyon szeretem.

Ja és a lényeg persze az, hogy jól vagyunk, jól tart a varrás, és most azt mondta, a 37 betöltött hétnél veszi ki a szalagot. Én azt hittem, előbb, de mondtam neki, hogy a 34 betöltöttől azért én fogok járkálni egy picit, és azt mondta jó, de ha bulizok, igyak sok alkoholt, mert az ellazítja a méhetKép Irtó idétlen. És neki is a Levente tetszik jobban, mint a férjemnek. Szerintem Leventénk lesz.

Rékacs, én is szeretnék új mobilt, hogy ne ijedjen meg a baba a hangjától majd, mert az enyém most olyan élesen tud csak szólni, és nincs benne léptetés.

Lici, nagyon jó, hogy köztünk vagy, olvass minket sokat, és írj, hogy kibeszéld magadból a dolgokat.

Edwig, olyan jó pasit kívánok Neked, hogy csak na! Úgy elszomorodtam, ahogy olvastalak, jó, ha úgy érzed, túl vagy rajta, de azért biztos nem lehet könnyű... KépNeked

Lili, köszönjük a teákat! Nem tudom, úgy látszik, megoszlanak az infók... A palástfű pl. Maria Treben szerint azért jó, mert kötőszöveterősítő, ezért a terhesség 3. hónapjától ajánlja. Hogy ez nem ellentétes hatás-e, mint a málnalevél, azt nem tudom. Egyébként valószínű nem ártanak annyira nagyon, de az első 3 hónapban biztos, hogy vigyázni kell velük, ahogy a gyógyszerekkel is. Utána már nem hat annyira a babára, mert kialakultak a belső szervei. Én gyógyszert is kaptam elég keményen a középső harmadban sajnos. Úgyhogy higítva, nem túl erősen talán nem árt semmi. Na ez jó hosszú lett... A csalántól többen szédülnek. És csatlakozom Kikocshoz, hogy 3 hétig tart egy kúra, azt tavasszal ajánlják, és kizárólag 3 hétig. De lehet, hogy ez így nem kúra. Na jól belebonyolódunk, most aztán döntse el valaki, iszik, vagy nem iszikKép De dokit kérdezzetek! Én, dr Noémi javasolom.Kép

Bagzer, hiányollak, mi a helyzet?

Zsuzsi, lehet,hogy neked ilyen menstruációs fájdalmak után meg se kottyanna a szülés, nem? Vagy rosszabb lesz?

Én is nagyon, nagyon várom már a szülést!!!!Kép

Puszi Nektek,
Noémi
30+3
vghnoémi
 
 


Jaj, Kikocs, én is boldog szülinapot kívánok, és Rékacsnak meg névnapot!!! Ezt mindig elfelejtem, de szeretek mindig mindenkit ámKép

Kép

Noémi
vghnoémi
 
 


Kikocs!NAGYON BOLDOG SZÜLIT!Kép
Réka-névnapi Kép
Noémi-akkor mostmár járkálsz? és jössz talira is??KépKép
esztyx
 
 


Sziasztok kismamikKép

Réka boldog névnapit sok puszivalKép

Tényleg tali.... mikor is?? szombaton?? Most még egy kicsit náthás vagyokKép de addígra kikúrálom magamKép Kép

NoémiKép
Köszi, remélem lesz Kép Kép Kép

edwig
Vendég
 


Esztyx, az még 4 hét azért. Aztán meglátjuk, mert azért nehezen bírom a hosszú ülést ennyi fekvés után, meg a menést is. De ha tudok, persze, hogy megyek!

Edwig, te még mindig beteg vagy?Kép

Puszi,
Noémi
vghnoémi
 
 


Igen sajnos még mindig... csak mostmár a torkom nem fáj, viszont irrrrdatlan módon megvagyok fázva... mézes tea + c vitamin betartottam az előírást Kép Kép Kép remélem szombatra kigyógyulokKép

puszi
edwig
Vendég
 


Sziasztok!

Bombaanyu, a dokid ajánlata a lehető legjobb, nekem is ő volt a fogadott szülésznőm. Imádom, nagyon tündér, iszonyatos hivatástudattal, imádja a kismamikat és a picurkákat is. Neked ki a dokid?

Aura, Epi 2- és bő 3 újnyi között adják, tompítja, elviselhetővé teszi a fájásokat, nem fáradsz el idő előtt, s gyorsítja a tágulást, nekem fele idő alatt ment mint nélküle lett volna.

Zsuzsi, erős mensi nálam is ez volt, s most érdekes volt, hogy közepes fájások a szokásos görcseim alsó határát súrolta. Így nem volt tragédia.

Örülök, hogy nem vettem el a kedveteket a szülésemtörténetével, pedig nem nagykönyv szerinti volt.
Szerintem az is segített, hogy nagyon jó kezekben voltam, ezért volt számomra fontos a fogadott orvos, és szülésznő, és persze a párom aki hős volt. Nagyon féltettem mert iszonyodik a véres dolgoktól, de mint kiderült nem mindig.

Képet küldeni nem tudok, melléklet feltöltésénél lefagy a gép, de azért próbálkozom majd.

Sziasztok
Márti
márti05
 
 


Lili
Én is olvasgatom azt a könyvet, szerintem is nagyon jó! Várandós teakeveréket tdsz rendelni is a www.nandu.hu honlapról

Eszter
Miért is kéne neki teljesen forgonia???

Kikocska
Boldog szülinapot!! Mit néztél?

Vera
Még bőven ráér forogni. A terhesség vége felé pedig szedhetsz egy homeós bogyót (Pulsatilla), ami kimondottan erre való. De ezt mindenképpen majd orvossal kell egyeztetni. De szrintem ne aggódj, majd befordul

Viki
Hát ez nem a legjobb hÍr. De neked most nagyon erősnek kell lenned, s az is vagy!
Egyetértek Nozival, s mindeképpen kell esélyt adni arra is, hogy átgondolja, meg tényleg lehet, h csak bepánikolt. Ha meg, nem akkor jobb, ha minél előbb kiderül, mert később még nehezebb. Az nagyon pozitÍv, h a gyerekétől nem fordult el, s ki tudja, lehet, hogy majd pont ez észhez térÍti? Szurkolok, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan a nektek a legjobb!!!!

Rékacs
Boldog névnapot!

Mi még egyben, már csak 12 nap Már egyre izgibb, bár még jel nincs. Viszont alakul a felújÍtás, most már jöhet is akár
Egyébként én iszom a várandós teát, néha málnalevelet is. Tényle méregtelenÍt, érzem a hátsó felem bőrén , de azért jó, h nem az arcomo jön ki

Edwig
Oscillococcinum-ot nem próbáltál? NMekem az mindig használt, s azt nyugodtan lehet szedni.

na üdv,
bringa
bringa
 
 


Na sziasztok!!!

Először is!Kikocska bár megkésve, de BOLDOG SZÜLINAPOT!És Rékascsnak is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!Kép

A csalántea témát én befejezettnek nyílvánítom a részemről, mert ugyanúgy, mint a gyógyszerekről és egyéb másról megoszlanak a vélemények!Amúgy én is olyan embertől tudom az infót, aki ért hozzá, de azt gondolom, mindenkinek szabadságában áll eldönteni, mit csinál és kiben bízik meg!
Savitri!Örülök, hogy nem vetted magadra Kép!!!

Viki!
Nagyon sajnálom, ami Veled történt, de én ilyen ügyekben nem érzem magam kompetensnek főleg abban nem, hogy tanácsot adjak, mert ez a Te életed, de messzemenőkig együttérzek Veled!Ha úgy érzed, hogy szakember segítségére lenne szükséged, abban szívesen segítek!Főleg azért írom ezt, mert nem egy könnyű téma ez még akkor sem, amikor nem vagy terhes, hát még most!
De már az, hogy itt vagy egy tök jó csapatban tök jó csajokkal-sokat segítKép!!!

Minden betegeskedőnek jobbulástKép!!!
Ez gyógy puszi!!!

Bringa!
Amikor láttam, hogy írtál a topikban már azt hittem, hogy a táblázatban javíthatom és beírhatom a babád adatait!No de sebaj, hamarosan eljön annak is az ideje, nem igaz?Kép

Puszi mindenkinek!!!

Katy
27+7(holnap 28!!!)
Katy
 


Na, most végigolvastam mindent újra, de mindenki elmondta, amit akartam volna. Szóval a tervezett észosztás elmarad. De mostantól inkább majd igyekszem mindig olvasni, és írni is azonnal. Nem a munka lesz az első Kép

Inkább elmesélem nektek akkor, hogy a szüléselőkészítőn, ahol a babagondozásről volt szó, mutatták a porszívós orrszívót, és a férjem teljesen rosszul lett tőle. Aztán odasúgta, hogy Mihelyt a gyerek mászni tud majd, a kutya és a gyerek együtt fognak menekülni majd a fürdőbe a mosógép mellé, és szemléltető leírás tartott róla, hogy hogyan. Kép Kép ( Ehhez mondjuk tudni kell, hogy az ebünk halálosztó szörnynek tartja a porszívót, és mikor elkezdjük összeszedni a nagyobb dolgokat a padlóról, kisomfordál a fürdőbe.) Kár, hogy leírva nem hangzik olyan jól, mint élőben... na, mindegy.

Egyébként babóca miatt megint aggódok, megint csak olyan "beszorultam" mozgásokat produkál. Olyan rossz, mikor érzem, hogy nem jó neki... Kép Remélem holnapra jobb lesz. Ki is pihizem találn magam, meg minden. Na, lépek haza, mert elég volt mára.

kikocska
 
 


Ja!

Beszúrom a táblázatot!Belevettem Gigit is!!!

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés ideje baba Baba neve: Méretei: Kórház neve
Marica 35 nov. 9. 2 (Róbert) Mariann Szeged/ Klinika
Bendegúz 30 nov.17. 1 Bence Bp./Szt.István kh.
Márti05Kép 31 2004.11.01.Kép 1 Brigitta 3450g/50 cm Bajcsy kh.
Bringa 29 nov. 22. 2 Bernárd ?
Eszti ? dec. 1. 1 Laci/ ? Bp./ Schöpf-Mérei
Smille 23 dec. 10. 1 ? Gyula
Beatron 27 dec. 12. 1 Milán/Viktória Miskolc/ Szentpéteri K.
Dezi 29 dec.15. 2 ? Nyíregyháza/Jósa A. kh.
Mackósajt 32 dec.15. 2 ? Bp./Szent István kh.
Diána 28 dec. 15. 1 Dominik/Dorka Bp./Szt.István kh.
Babar 28 dec.14. 1 Szonja, Barbara Bp./Szent István kh.
Csilla 29 dec. 16. 2 ? ?
Hulcsi 28 dec. 16. 1 Benedek Bp./ Szabolcs u. Klinika
Saxi 31 dec. 16. 2 ? Esztergom/ Vaszary K.
Katinka 27 dec. 23. 1 Lili Székesfehérvár
Zsófi ? dec. 24. ? ? Bp./ Margit K.
Edina 23 dec. 29. 1 Bálint v. Olivér Bp./Szt.János
Claudia 26 dec. 31. 1 Roland/ Claudia Bp./ Szent Imre K.
Fabrika ? jan.? 2 ? ?
Noémi 23 jan.? 1 Levente, Donát Bp./Szabolcs u.
Rita 23 jan. 4. 1-2. Balázs v. Bence/ Emma v. Anna Bp./ Máv K.
Rékacs 30 jan. 7. 1 Hanga Bp./ Schöpf-Mérei
Márti 29 jan.8. 1 Péter,Benjámin Bp./ Schöpf-Mérei
Hanitka 29 jan.10. 1 Hanna Bp.
Kire 33 jan. 11. 2 Erik ?
Tüni 28 jan.12. 2 ? Bp./Máv kh.
Andi 25 jan. 13. 1 ? Gyöngyös/ Bugáth P.K.
Sys 29 jan. 16. 2 Gergő Ádám Bp./ Jahn Ferenc K.
Brigi 30 jan. 18. 3 ? Bp./ Bajcsy K.
Dorye 25 jan. 21. 1 Vilmos/ Johanna Bp./ SZOTE II. Nöi
Anettka 27 jan. 22. 2 ? Bp./ Jahn Ferenc K.
Eszi 30 jan.22. 1 Anna v. Luca Bp./ Kútvölgyi K.
Ildi 27 jan. 28. 1 Martin/ Szimonetta Lia Szeged/ Klinika
Eszter2004 28 febr.1. 1 Petra Bp./Máv kh.
Orbis 23 febr. 1. 1 Botond Merse/ Csenge Borka Bp./Margit kh.
Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./Szent István kh.
Bagzer 26 febr. 2. 1 Simon, Gábor Otthon
Katy 27 febr. 3. 1 Dávid Bp./ Schöpf-Mérei
Cicmerák 24 febr.8. 1 László,Gergő Bp./Szent István kh.
Flo 28 febr.10. 1 Matyi Bp./Szent István kh.
Zsuzsi 29 febr. 13. 1 Marcell/ Zsófi, Ágnes Bp./ János K.
Kikocska 26 febr. 13. 1 Réka Bp./ Schöpf-Mérei
Enikö 26 febr. 19. 2 ? Szeged/ Klinika
Timi 26 febr.23. 1 ? Pécs/Szülészeti klinika
Zsuzsa 28 febr. 26. 1 ? Bp./ Bajcsy K.
Aura 23 febr. 26. 1 Erika Bp./Szt.Imre kh.
</pre>
Katy
 


Sziasztok,

Valaki meg tudja nekem mondani, hogyan kell Vadas mártást csinálni ? Pulykát szeretnék sütni és ahhoz jól jönne...
Nem találtam a weben receptet és az itthoni szakács könyvekben sincs benne... Legrosszabb esetben veszek mirelittet...

Előre is köszi,

zsuzsi
vzsuzsi
 
 


Hát, Zsuzsi, szerintem már vettél mirelitet, de ezt találtam a dédikezdeménytől kapott szakácskönyvben:
1 közepes vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 babérlevél, 1 evőkanál mustár, 1 citrom, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, soó, egészbors, 2 ek. olaj.
A karikára vágott zöldségeket 1 ek-nyi olajon megpároljuk, beletesszüka mustárt, a babérlevelet, néhány szem egész borsot, sózzuk, majd egy liter vízzel felengedv felforraljuk. a zöldésges főzőlét szitán áttörjük, miko rmegfőtt, tejföllel elkevert liszttel behabarjuk, citromlével, cukorral ízesítjük. Én nagyon utálom a vadast, szóval sose csináltam még ezt meg.

Egyébként megosztom veletek, hogy a könyvet most karácsonyra kaptam, és az elejébe a 74 éves - nem mindig jóindulatú - nagymama (férjmé) a következőt írta: "Jótanács! Boldog házassághoz szükséges a konyhai fortélyok ismerete is. (egyre fontosabbá válik)." Kép
Ezt persze felolvasta, és félreérthetetlenül hangsúlyozta Kép Na, jó, ennél is ott kellett volna lenni. Kép

kikocska
 
 


Nagyon köszönöm a leveleket harántfekvéssel kapcsolatban, kicsit megnyugodtam.
Lili!
És érezted amikor befordult?
Azért is parázok ennyit, mert most megfogadtam, hogy az első elég "béna" szülésem után, aminek a vége persze császár lett most megpróbálok mindent megtenni azért, hogy rendesen meg tudjam szülni. Most szülésznőt is fogadtam, tanulva a 4 évvel ezelőttiekből és nagyon számítok is rá, hogy tud nekem majd segíteni, vagy legalább is a pénzemért emberi hangon fog beszélni. Különben a gyógyteákkal kapcsolatban tegnap megkérdeztem a szülésznőtől a málnalevél teát és helyeselte, hogy az utolsó hónapban igyam, mert segíti a szülést.
Hulcsi és Noémi
olvastam a táblázatból, hogy Ti is a Szabolcsban fogtok szülni. Melyik orvosnál?
Kikocska
tényleg borzasztóan hangzik és néz ki ez a porszívós orrszívás, de tapasztalatból mondom, hogy hatásos, a kislányomnál többször is alkalmaztuk, amíg nem tudta egyedül kifújni az orrát, és soha nem is volt sem arcüreg gyulladása sem a füle nem fájt még, igaz, hogy 4 kezes a műveletKép, de megéri a szenvedést.
Katy
Kell valami különlegeset tennem azért, hogy bekerüljek a táblázatba? Hátrabukfenc vagy ilyesmi Kép na jó az már nem megy.

Vera
25+3
verkocsika
 
 


Sziasztok !

Bocs, hogy idepofátlankodom, az ősziekhez "tartozom".

Vera,
Okt. 29-én délelőtt született a kisfiam, császárra voltam "előjegyezve", mert babó ferdén feküdt. Feje teljesen kinn volt oldalt. A szülés előtti este (28-án)az orvos nem sok jóval bíztatott, fel kellett készülnöm arra, hogy nem fogok normál úton szülni.
Aztán másnap reggel elkezdtem vérezni, rohantunk be a kórházba, de gyerek még mindig nem illeszkedett be. Akkor burkot repesztettek, aztán vártunk mi történik. Pillanatokon belül tolófájásaim lettek, de mivel baba szívhangja nem esett le (jól bírta a strapát), vártunk, hátha meggondolja magát. 1,5-2 óra múlva aztán végre-valahára spontán kibújt Kép
Nekem ez a terhesség 40. hetében történt, az utolsó pillanatban helyezkedett el rendesen. Neked még rengeteg időd van, addig vígan befordulhat, de még szülés alatt, tolófájásoknál is van rá esély ! Szóval fel a fejjel !

Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Szia Vera!

A táblázatba való bekerüléshez csak annyit kell tenned, hogy leírod, a fenti adatokat!Én meg beírom!Bár a hátrabukfencet megnéztem volnaKép

Kikocska!Az anyós nagyik is nagyon kedvesek tudnak lenni!És nekem átjönnek az érzések isKép!Úgyhogy nehogy abbahagydKép!!!

Rékacs!Azt akartam már régóta mondani, hogy megnéztem Hanga pulcsijait, amit Te kötöttél, és gyönyörűek és olyan jó, hogy ilyen szépeket tudsz csinálniKép!!!Én sajnos megakadtam még gyerekkoromban a horgolásnál, amin már akkor látszott, hogy alkalmatlan vagyok ráKép!!!Úgyhogy sajna nem reménykedek abban ,hogy ilyen szépeket gyártsak!!!

Na pusziKép:Katy
Katy
 


Katy, köszi! Kép Egyébként az egyik anyósnagyi, aki a mama névre hallgat, tényleg nagyon aranyos! De ez a másik nem mindig kedves, sőt ritkán, de ez külön történet, mert közben tudja, hogy nem kedves... Na, mindegy. Egyébként még ezzel együtt is jó hogy van, mert én csak egy nagymamámat ismertem, és ő sincs már 12 éve Kép Na, jó, megyek, megnézzük a Megasztárt, mert az vicces, és hátha tetszik kismanónak is, mert szereti a zenéket nagyon (mértékkel) Kép

kikocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?