Új privát üzeneted érkezett!

Erika!
Nem tudom szoptatsz e még,de,ha nem akkor lehet a menszi,nekem 7 hét után jött meg és 4 hétig volt tejem.

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi!Nem szoptatok kb 2 hete ha jól emlékszem...sajnos nem volt sok tejem :( ...köszi h írtál.

Kép
erika12

Sziasztok :!:

Menion
Milyen ügyes a férjed :roll: :wink: hogy kigondolta ezt a kaka ügyet, és láss csodát :roll: :lol: húúú, mi még így nem jártunk eddig :wink:
milyen v.v volt Annának :?:
...igen, már sokan mondták, hogy valóban nagyon hasonlít rám Cipike, de Én ezt már a 4D-s uh-kor is írtam :lol:

Vivi
utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok nagy nagy szeretettel :!: :wink: nagyon ügyi Barnus!csak így tovább!!!

Erika
örülök, hogy végre jöttél, gondoltam, hogy sok a dolgot, most meg még több azt tudom :!: :wink: sajnálom, hogy neked sincs tejed :cry: akkor tuti az már a menzi :roll:
A Te kis Ádámod hogy van :?:

Szandri
Ne aggódj, nekem is óriási hasam volt, pedig Én nem is ettem túl sokat, nem voltam soha a terhesség alatt kívánom, a vége felé sem zabáltam, egyszerűen ekkora lett és azért a bébim sem lett kicsike :roll: :lol: jó a cukor is, szuper :lol:
neked is biztosan gyönyörűséges kis hajas babád lesz :lol:

Nomi
nagyon sajnálom a történteket, nem is tudok erre mit mondani, írni, ez borzasztó és felháborító :shock: :cry:
nagyon szépen növöget a kislányod :lol: neked van tejcsid :?:
megnéztem a képeket, gyönyörű ez a babóca :lol:

Orsi
Emlékszem, hogy történt akkor valami nálatok, de akkor nem írtál róla, gondoltam, hogy apa gondok, nagyon sajnálom és szívből kívánom, hogy megoldódjanak a gondjaid és tejesül a szíved vágya, mert megérdemled az tuti :!: :wink:

Gabi
nagyon ügyesek vagytok, akkor most már Te is többet tudsz aludni éjszaka :!: :wink: milyen tápit sztek :?: a hasfájás teljesen elmúlt :?:

Bocsi, akiknek nem írtam, azoknak dupla puszit küldök :!: :wink:

Rólunk:
hál istennek jól vagyunk, itt az első karácsony, amit már nagyon vártunk :wink: Cipike ügyes kis manóci, eszik ügyesen, csak mostanában elég kapkodós, kicsit még fáj a hasa, de már nem szenved úgy, mint korábban Infacol nélkül, nekünk ez a szélcső nagyon bevált, ritkán van kaki nélküle, egyedül valahogy nem megy neki, mint ahogy nekem sem :!: :cry:
vannak már szép hurkácskák a combikákon :lol: puki az van rendesen :lol: fürdeni imád továbbra is, a hangom már nagyon ismeri, nagyon szeret baba kocsiban lenni, de csak ha mozog is alatta :lol: nem sokat tudok pihenni, de valahogy elég jól bírom, lehet, hogy kezdem megszokni a nem sok alvást :roll: :wink: éjszaka mostanában hajszál pontosan 3 óránként ébred :!:

Mi nem főzünk, mert ilyenkor anyósékhoz és anyuékhoz szoktunk menni, most is megyünk nemsokára :!:

Na megyek is, mert letelt a 3 óra és jelzett a kis éhes, drága Cipikém :!: :lol:

Pusszantás Mindenkinek és még egyszer Boldog Karácsonyt :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Evita, Gyevacska!

Boldog Névnapot Kívánok!

KépKép
manama

Lányok,

én is nagyon-nagyon boldog karacsonyt kívánok mindannyiotoknak, remelem, jol telnek ezek a szép napok! :)))

Puszi,
Anna

Kép
presario

Kedves Evita és Gyevacska!

Megkésve bár, de annál nagyobb szeretettel:

Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Kép

Névnaposoknak:

Kép

Erika!
Akkor tuti már a menszi :wink:

Suzy!
BEBA ha start-ot eszünk és a hasfájás már elmúlt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: annyira örülök ennek!!!!
Kaki baj nálunk is van sajnos :cry:
Ádám baba is szépen fejlődik :D hurkák annyira édesek.

Roli baba is nagyon kis ügyi,éjjel megint 8 órát aludt :D :D :D
Tegnap 3 hónaposak lettünk 5250g és 60 cm már. :D

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok Kismamik és Anyukák!

Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt kívánok!

és köszönöm a névnapi köszöntéseket is!

Evita

Nagyon Boldog Névnapot!

Kép
gyevacska

nálunk még "eltelt" az ünnep...volt szép és nem annyira szép pillanata...
szép volt mert a kicsi kincsünk ott volt a fa alatt de nem annyira szép mert Lacinak nagyon nehezére esik "ünnepelni" a tesóm meg nagyon nagyvonalúan kezeli a megbeszélt időpontokat
azt hiszem még lesz 1-2 karácsony mire megtanulom mit kell csinálni hogy minden rendben és jól sikerüljön....
az biztos hogy azért a hibák mellett is szebb volt mint az előző karácsonyunk! és idővel majd belejövünk hogy csináljuk hogy a kis Anna Flórának olyan gyönyörű ünnepei legyenek mint nekem voltak a karácsonyok gyerekkoromban! mert azok csodásak voltak!azt hiszem azért imádom ezt az ünnepet!

most viszont pár napig nem jövök mert jönnek rokonok Pozsonyból és keddig itt lesznek
a kutyák kapták a legjobb ajándékot asszem idén ...olyan malacsültet zabáltak be hogy nekem is összefutott a nyál a számban .... de mi is elégedettek voltunk a gyereket elnézve édes volt ahogy bambult a villogó fenyőfát kuksizva
Laci csinált 1-2 vicces fotót majd felteszem...
különben csoki mérgezésem lesz lassan és a letornázással nem jutottam semmire...babakocsi kerekét fel kéne fújni de esélytelen ebben az ítéletidőben hogy kimerészkedjünk...
ja és dagad a lábam nem értem miért...1x bevettem vízhajtót is de pl most is nézem és ott marad a benyomat
terhesség alatt se dagadt most meg...ki érti ezt?
a gyerek meg egyre lassabban eszik van hogy egy teljes órán át...nem tudom hagyjam e vagy vegyem el tőle? de így lassan egybeérnek az etetések...és megeszik 10-20ml-t és utána olyan hangokat ad ki mint egy mérges öregember és nyújtózkodik össze-vissza miért csinálja vajon?
na majd jövök ha elmentek a rokonok...addig is mindenkinek további szép ünnepeket!!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára menion 2010.12.26 01:51-kor.

Kép
menion
Budapest

cukigabi
8 óra egyben? nem semmi!!!

erika
nem tudom én se néztem utána mikor kéne megjönnie én 4 hétig küzdöttem a szoptatásért addig jött még ha kevés tej is...gondolom ezek után valamikor majd megjön ha a tej elapadásától számolunk akkor még van kb 2 hetem :( nem várom nagyon

suzy
vérkép volt hogy termel-e új vérsejteket és a tsh-t is nézték mert nekem van vele gondom ezért az övét is kontrollálni kell...

Kép
menion
Budapest

Sziasztok Kismamik!

Nalunk is lassan eltelik a karácsony, én mar tűkön ülök, korhazi cuccom becsomizva, barmikor barmi lehet. :) Mult het kaotikus volt, egyik reggel magas lett ctg-n a pilzusszam, aztan egybol csinaltak egy masikat, utana meg a korhazban a klotyon beleejtettem a telomat az egyetlen vizes vödörbe, amiben egy wckefe azott. Szoval tiszta ideg voltam. Igy ketnaponta kellett mennunk ctgre, aztan azok mar rendben voltak.

24én itt voltunk Vörösváron - én azota is itt vagyok Apukammal - , átjött hugom es a ferje, volt ajandekozas. :D Párom nagylelku volt az iden (is :D), kaptam tole egy Balckberry telefont meg egy Versace parfümöt, amire mar ezer éve vagytam, a csaladtol pedig egy tök jo Esprit mellényt, azt is kineztem mar regota. :D Tegnap ferjem elment Győrbe a családjához, en meg delutan anyukameknal karacsonyoztam, ott jo sokan voltunk, összes tesom, és nagymamamek voltak. Ma jön vissza a ferjem, es megyunk tesomekhoz ebedelni, holnap pedig János nap van, Apukam nevnapja, főzök huslevest es rakottkrumplit. Aztan delutan megyunk haza Bpre, és szilveszterig kettesben leszunk - persze csak ha Adel nem lép/bujik közbe. :))) Be vagyok mar szarva rendesen, mert hat ma vagyok 38 hetes, és januar 9 hipp-hopp itt van. :)))

Röviden ennyi volt a karacsony, ahogy latom, mindenkinel lezajlott rendesen. :))) Itt hatalmas a hó, nagyon szep!

Szep napot kivanok nektek!

Ja, jut eszembe, vhol vannak telefonszamaitok összeirva, ha jol tudom... Én arra gondoltam, h mivel az uj telomon elo van fizetve az emailem, én akkor inkabb a babanetesek@gmail.com-ra irnam az esemenyeket az emailemrol (kisarianna@gmail.com), ha van vmi történés. Jo az ugy, vagy jobb, ha inkabb smst küldök vmelyikőtöknek? :)

Puszi,

Anna

Kép
presario

Sziasztok :!:

Remélem jól telik az ünnep Mindenkinek :roll: :wink:

Menion
ennél nagyobb és szebb ajándék azt hiszem nem is kellett Nektek sem, mint hogy egy gyönyörű gyermek legyen a közös ajándék :wink:
és nem indult be a tejcsi :?:
a nővéremnek egész terhesség alatt nem volt bedagadva a lába, de a szülés után legalább 2 hónapig, alig akart neki lemenni :!: :roll:
nekem azt mondták a klinikán, hogy azért dagad, mert a hormonok dolgoznak :roll: hát nem tudom...

képzeld nálunk is nagyon lassan megy a kaja, legalább fél óráig eszünk és olyan rondán :shock: engem úgy idegesít, hogy annyi mellé megy, olyan, mint egy kis malac :roll: :wink: Én is próbáltam, hogy elveszem, de akkor meg ordít :shock: sokszor nem haladunk, ja és azok a nyögések :shock: na :shock: erről írtam Én korábban, hogy úgy morog és nyög :shock: állandóan valami hangot ad ki, nem tud csendben lenni :roll: :wink:
még amikor alszik is nyöszörög, de nem úgy, mint akinek baja van...egyszerűen nem tudom Én sem mi ez :?: :roll:
de, ha baja lenn, akkor üvöltene én úgy gondolom :roll:

szorítok a jó v.v eredményért++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
kellemes napot és várunk majd, ha elmentek a rokonok :!: :wink:

Anna
a ctg-ről nincs jó élményem, nekem sem, mindig rossz volt valami :roll: :cry: sajnálom a telós dolgot :!:
Én pont ekkor szültem, mint amit a vonalzód mutat most a mai napon :!: :wink:

ahogy neked könnyebb, jobb oda írj, de szólj kérlek, mert szeretnénk tudni Rólatok mindenképpen :!: :wink:
nagyon szorítok Nektek++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Én is be voltam tojva nagyon, de amint eljött a nagy nap, megnyugodtam és vártam, hogy a kezemben tarthassam az Én kis Cipikémet :!: :wink:

A legjobbakat és gyors, komplikáció mentes szülést kívánok bármikor legyen is az :!: :wink:

Többieket is pusszantom :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Gabi
mi pedig a Milumil ha startot :!: nálunk most "tombol" a hasfájás :shock: :cry: :cry: :cry: szélcsövezem naponta 3szor, nagyon szenved szegény :cry: annyira rossz látni, minden fájdalmat átvállalnék, csak Ő ne szenvedjen :!:
örülök, hogy teljesen elmúlt a hasfájás nálatok :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Jó reggelt!!!

Anna!
Nagyon drukkolok neked,hogy könnyű gyors szülésed legyed!!!!Mindegy hova írsz,csak tudjunk a dolgokról!!!! :wink:

Suzy-Menion!
Láttátok a képet Roliról ti is,hogy milyen csúnyán evett,hát ez már elmúlt.Ő is nyögött meg minden.Alvás közben is ,de azt se csinálja már.Akkoriban úgy hívtuk,hogy öregember. :D

Menion!
Én hasfájásra tippelek a nyújtózkodásból,szedtek valamit arra?

Suzy!
Ádám már elmúlt 1 hónapos,kipróbálnám a helyedbe a gripe watert,mert nekünk is kb 2-3 hetet hatott az infacol,utána már olyan volt minha semmit nem adnánk neki.Vagy váltsatok tápszert. :roll:

Csajok!
Nálunk most a kaki csak segítséggel jön,már nagyon ki vagyunk ettől.Mi a fenét csináljunk??????????????Eddig nem volt gond,minden este jött magától.

Roli megint aludt 8 órát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 6-kor megetettem és vissza raktam 10-ig megint durmolt. :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi
valamit muszáj lesz változtatnom, mert ez így őrület :shock: azt mondja a védő nénim, hogy ettől jobb tápszert ne akarjak :roll: holnap felhívom és megbeszélem vele a gripe watert :!: már mondta egyébként korábban, hogy ez a lehetőség is van :!:

Használjatok szélcsövet, nem fog hozzászokni :!:

ügyes Roli baba nagyon, és napközben 3 óránként eszik :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Suzy!
Hát napközben már nem alszik annyit,de nem bánom.1-1 órát azért még így is kidől,de nem alszik olyan mélyen.
Egyébként 4-5 óránként eszik 130-160-at.

Kép
cukigabi
Budapest

Sziasztok Lányok!

Hát nálunk is eltelt a karácsony! 24én anyósommal voltunk, vagyis kicsit bonyolultabb, mert Laci két tesójának apai ágai rokonainál (az apjuk nem volt). Na mindegy, ott volt egy nagy banzáj és ott voltunk! Tegnap először apumékkal voltunk és a tesómékkal és párjaikkal. 5re meg mentünk apósomékhoz! Ma meg másik tesómnál voltunk, akinek a kislánya Lilla. Olyan jó volt Lillát látni ahogy rácsodálkozik a sok ajándékra, és ahogy bontogatja őket. Nagyon élveztem, és közben arra gondoltam,hogy milyen jó lesz amikor már Emma jövőre itt lesz velünk, több mint 9 hónapos lesz, már viszonylag "nagy", ő is rá fog csodálkozni mindenre. Nagyon szeretem a karácsonyt, de egy kisgyerekkel a legjobb. Nálatok is majd jövőre már több mint 1 évesek lesznek a babák, ott fognak rohangálni a fa körül. Milyen jó lesz! :lol: :lol: :lol: :lol:
Szóval elég pörgős volt ez a három nap!

Menion
Majd hamar belejöttök a közös ünneplésben! Jövőre már Anna baba is ott fog rohangálni. Még nagyobb öröm lesz látni az ő kicsi boldog arcát, szerintem Laci is jobban fogja élvezni.

Orsi
Remélem hamar rendbe jönnek a dolgaitok. Remélem azért jól teltek az ünnepek.

Erika
Örülök, hogy jöttél! Hát akkor nagyon úgy tűnik,hogy ez már a menzid. Sajnálom,h nincs már tejed!

Gabi
Nem semmi,hogy 8 órákat alszik Roli baba. Milyen jó baba. Szupi!
Kaki dolog, pedig remélem hamar rendeződik!

Suzy
Örülök,hogy szépen fejlődik Cipike! Biztos nagyon cukik a hurkácskái. Remélem ez a grape water beválik majd nektek is!

Anna
Persze,hogy jó az email is. Amúgy a gmail-en a dokumentumok között megtalálod a táblázatot, ahol mindenki adata fent van!
Na izgulj! Minden rendben lesz! Izgalmas a dolog! Mindjárt megszületik Babócád! :lol: :lol: Vizsgákkal hogy állsz ebben a félévben? Még jan 9 után lesz vizsgád? Arra hogy fogsz elmenni?

Névnapi köszöntéseket köszönöm!

Gyevacska
Neked is utólag boldog névnapot!

Emma baba nagyon aktív. Annyit tud mozogni,hogy csak na. Már úgy tud hullámozni a hasam.... :lol:
Este amikor lefekszem, azonnal rázendít, nehogy már aludni tudjak! :lol: :lol: :lol: 24ére virradó éjszaka nagyon rossz volt. Alig aludtam valamit. Szerintem ez a melegfront nagyon megviselt, plusz nőhetett is a hasam, úgy fájt egész éjszaka.... :? Nem görcsölt, hanem húzódott mindenhol. Sehogy sem volt jó! :cry: :cry:

evita10
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

No, lement a karácsony, csendesen lezajlott nálunk is. Bár rohangálós volt nagyon, azért ki tudtuk élvezni a meghitt pillanatokat.
23-án csak kettesben voltunk, akkor jött meg a Jézuska először. Aztán 24-én felmentünk Csepelre a bababútorért, a héten szerelik a fiúk, onnan férjemékhez, 25én pedig anyukámékhoz mentünk és 26án vissza.

Imi most melózik, de csak ma :D. Hnap viszont megint beindul a dili, úgyhogy megint nem leszek egy darabig. Ugyanis megyünk Magyarkanizsára, onnan csak szerdán jövünk vissza, hozzuk az egyik sógoromat meg a feleségét, itt lesznek pár napig, aztán meg már szilveszteri őrület. Szóval lesz mászkálás megint.

Anna én is Versace-t kaptam :lol: . Én a zöldbe voltam belezúgva egy ideje és lám-lám, férjem megsúgta a Jézuskának a vágyamat. Amúgy én nagy parfümbuzi vagyok 8)
És ha már Nálad járok, akkor drukkolok én is. Remélem minden rendben lesz és gyorsan zajlik majd a születés. Várjuk a híreket.

Évákat utólag is Isten éltesse :).

Néztem a karácsonyos képeket, egyik család szebb mint a másik :lol:

További kellemes pihenést Mindenkinek.
Pussz addig is.

KépKép

Kép
szandriii

Sziasztok!

Evak,Adamkak! Elkesve,de nagyon boldog nevnapot kivanunk Nektek!

Most,hogy vege az evnek,"merlegelek". Ez kellett volna legyen a legszebb ev az eletemben,de valaki segitett,hogy ne legyek hatartalanuk boldog :? :?
Nagyon orvendek,hogy talalkoztam Veletek :lol: Tenyleg rengeteget segitettetek... Koszonom!!!!!

Anna! Nagyon drukkolok,es kivanom,hogy olyan jo emlekeid legyenek a szulesrol,mint nekem. Gratulalok a vizsgakhoz!

Erika! jo,hogy jelentkeztel!!!! Ne dolgozd agyon magad,te lany!!!!!!!!!!!!

Orsi! Sajnalom :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nomi77

Rolunk........csutortokon hivtak a munkaugyi miniszteriumtol,hogy mehetek a masodik csekk utan (az elsore varni kell par honapot :? :evil: ). Az a felfoghatatlan,hogy csak ugy jatszanak masok penzevel. Mert postan kuldik ki,es a bank mert valthatja be barkinek :?: :?: Mert tenyleg,a bank nem hibazott.

En kozben elvezem a babazast,jo uton haladok,hogy elkenyeztessem a lanyom. De olyan jo szeretgetni :wink: :oops:

Na megnezem az uj kepeket :D

nomi77

gyonyoruek a kepek!!!! puszi Nektek

nomi77

Halihó!

Élünk...virulunk!
Karácsony megvolt......minden csillogó villógó és űrnyoldalával egyetemben!
Most csak ennyi időm van, hogy életjelet adjunk magunkról!
Szépek vagytok Mamák Babák!

Pusszantyu Nektek!

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

http://babafalva.hu/hozzataplalas-tabla ... evezetese/

Beillesztem nézzétek át, párunknak lassan aktuális lesz!
Sztem jó!

Puszik!

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Sziasztok Lányok!
remélem mindnekinek jól telt a karácsony!Nekünk elég jól,sűrű volt az igaz,még nem igazán pihentem ki magam!
De ma dolgozom utoljára!!!:):)El sem hiszem!Már nagyon nehezemre esik a járás,annyira fáj a szeméremcsontom hogy azt elmondnai nem tudom!
Most meg kiütések jöttek ki rajtam!Először csak a hasamon,de most már az egész testemet beborítja és valami eszméletlenül viszket!!Valamelyikőtöknek volt iylen problémája?

Puszi

url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
hencsi25

Sziasztok!

Hencsi!
Nekem volt.....de nem jöttem rá mitől....az Aloe Verás spray segitett csak. Úgy viszkettem,mint a fene! Nagyon rossz volt, a kiütések a hasamon koncentrálódtak..azt hittem az olajtól van, de nem attól volt tutira!
Mindenképpen vmi hűsitő cuccal kend!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Hmmm...3 HÓNAP....A nagylááány!
Na megyek beefsteaket csinálni!
Puszi!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Orsi
És orvosnál nem voltál vele?Próbáltam ezzel a dmes testápolóval,most babahintőporral de egyszerűen semmi nem segít.És az egész testemen vannak!Ma éjjel is arra keltem hogy vakarózok mint az állat.Kicsit kínos is itt benn is hogy állandóan viszketek.

url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
hencsi25

Kép
menion
Budapest

Jaj!Ezt én is megkaptam a barátnőmtől!Olyan édi!!! :lol:

Kép
cukigabi
Budapest

orsi
remek!megnyitottam az oldalt és elszállt a babanet az összes irományommal :(
nem értem a táblázatot akkor az első rublika 4 vagy 6 hónap?

na akkor újraaaaa

suzy
kaja közben mostmár nem csak nyög és morog hanem nyújtózik és hadonászik is...ki is veri a kezemből az üveget néha...azt hittem nem éhes azért csinálja de aztán meg cápaként harapta el a cumit :shock:
én is úgy látom hogy nincs baja de nem értem a dolgot...

labor pedig jó lett ma hozta el az eredményt a Laci és emiatt a doki se jön többet hozzánk azt mondta majd csak az oltásokra kell mennünk a rendelőbe...remélem majd saját kocsival megyünk oda januárban

cukigabi
mi is ezt mondjuk rá :lol: és remélem igazad lesz és elmúlik ez nála

evita
remélem!az öröm úgy az igazi ha mindenki részesül belőle
készülj fel lesz még nagyobb is a pocid :lol: nekem egyik napról a másikra érezhetően nőtt nagyot...és nem vittem ugyebár végig...másfél hónapot megspóroltam :?

szandrii
na és volt bútor szerelés?hogy áll a bútorozás?

nomi
olyan nincs hogy egy teljes év szép és jó legyen!nekem ebben az évben minden fontos dolog megtörtént volt teherbe esés és szülés és nyáron még esküvő is...de semmi nem ment gond nélkül :? de nagyon szerencsés vagyok hogy mégis minden jól végződött és a problémák ellenére is egészségesen és boldogan vagyunk túl mindenen

Kép
menion
Budapest

hencsi
majd mindenki viszketett rajtam kívül....kálcium pezsgőt próbáld hátha segít szülésfelkészítőn azt mondták ez az epesavtól lehet terhesség során...hát nem tudom mit lehet csinálni vele a lányok próbálkoztak mindennel de nem olvastam olyat hogy megtalálták volna a megoldást
szülés utántól majd meg őrülök annyira viszketek...valami allergia mert olyan foltok vannak főleg a felkarom és vállamon...fenistilt kentem de sz@rt ér a pezsgő se segített már gyógyszeren gondolkodok de nem tudom mit kezdjek mert soha életemben nem volt allergiám..még egy valamire gyanakszom de ki kell várnom pár napot hogy kiderüljön hogy az-e az oka :?

Kép
menion
Budapest

na megyek teszem fel a képeket és nézem a tiéteket :lol:

Kép
menion
Budapest

őrült jók a képek és elképesztő milyen nagyok már a babák!nagyon szép mindenki

én attól félek hogy elromlott a kisasszony...eddig olyan szépen megvolt az ágyikójában evések között de most hogy ünnepek alatt a hordozóban volt és szinte egész nap emberek és érdekes dolgok vették körül ma már nem akart megmaradni a szobájában és sokat nyüglődött...most aludt el éppen mikor fürdeni kéne :roll:
nem lesz ez jó ha majd egyedül leszek nem tudom egész nap foglalkoztatni :roll:

elrontottuk :lol:

Kép
menion
Budapest

hónapról hónapra leírja mit csinál a baba...pont mint a terhesnapló hetente:

http://www.informed.hu/eletmod/care/dev ... _hid=71797

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Menion! az en lanyom is elromlott,de alaposan :( :oops: :roll: Es be kell valljam,en vagyok a hibas. Egyszeruen nem birom,ha sir. Csak az a baj,hogy csak nalam nyugszik meg.
Hihi! A babanaplo szerint tokeletes. Akkor megsem romlott el :D
Koszi szepen,ez a weboldal tenyleg jo :) Es a hoemberepites is :)
Tudom,semmi sem tokeletes beleertve az eveket is,de akkor is :(

nomi77

Kép

nomi77

Menion!
Azért igy irja a táblázat, mert van aki 4 hónaposan kezdi a hozzátáplálást van aki 6 hónaposan, ez függ attól kinek mennyi teje van..... :idea:

Rám nézve: :arrow:
Jelen helyzetünk: Dalma 3 hónapos....felváltva van tápi és szopi... :arrow: Reggel mindig szopival kezdünk, mert éjszaka feltelik a cicim annyira, hogy jól teletömi magát, aztán tápi.És igy tovább....Este lefekvés előtt tápi és még kap egy kis cicit is mellé, igy könyebben elalszik! :wink:
Tehát tuti hogy mi a 4 hónap után elkezdjük a hozzátáplálást, mert ennél több tejem, ha meggebedek akkor sem lesz!
:roll: :D

Pussssziiiiiiiiiiikák!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztok!

Na, itt vagyok én is. Azért van mit bepótolnom ;)

Erika! Én is örülök, hogy tudtál jönni és persze, ez természetes, hogy az első időben minden percedet Ádámkával töltöd. Jól teszed ;) Tényleg repül az idő, hogy már 6 hetes a kislegény! A képeid édesek, főleg a morfondírozós, az nagyon ott van! Majd várom a többit is!
Azért pihengess is, amennyit csak lehet.

Suzy! A te fiad is tündéri és milyen jó, hogy így bírod a strapát. Hát igen, rejtett tartalékok vannak, ami jó! :)

Gabi! Tök jó, hogy ilyen szépen kialakult az éjszakai alvás! És milyen szépen megnőtt Roli! Drukkolok, hogy a kaki-dolog megoldódjon a szélcsővel (ha azt a megoldást választjátok).

Menion! Azért jó, hogy kellemes emlék a karácsony. És biztos, hogy szépen belejöttök. Rokonlátogatás jó volt? Tetszik a babanaplós link, készülök belőle … :lol:

Presario! Húúú, Te aztán tényleg a finisben jársz! :D Látom, hogy azért rendesen rákészültél, így legalább nem ér váratlanul, ha indulni kell! Hú, hát tényleg jó kaotikus volt a múlt heted. De ahogy nézem, a karácsony a sok jövés-menés ellenére nagyon jól sikerült! Hűűűű, majd akkor figyelünk ezerrel, hogy honnan jönnek a hírek! ÉS persze megy a drukk ;) :D

Evita! Igazad van, azért az is összehasonlíthatatlan élmény, amikor a bébid teljesen transzba esik a díszektől és a fényektől!

Szandri! Na, milyen lett a bútor? Tuti édes élőben is!

Nomi! Hát, csak azt tudom mondani, hogy remélem, a pici lányod a jövő évedet a lehető legcsodálatosabbá teszi és azt is, hogy az elmúlt év kellemetlenségei még emlékként sem maradnak meg!

Hencsi! Nos, akkor jó pihenést Neked, élvezd ki minden pillanatát, Rád fér!!!

Orsi! Jól hangzik, hogy ilyen szép ritmusban eszik Dalmus! Jó a hozzátáplálós linked, ezt is elteszem magamnak későbbre! Milyen volt az utatok Sopronba? Nekünk szerencsére nem szólt közbe a hó, pont kikerültük!

Hát, a karácsony nálunk is jó mászkálósra sikeredett. Őszintén megmondom, én többet, talán kicsit jobbat vártam, de tudtam, hogy nem ez az év lesz az igazi. Azért voltak ám kellemes pillanatok, de az tuti, hogy a jövő évit már most várom, bébivel a fa alatt… :oops: :lol:
Persze a sütiket-csokikat nem nagyon tudtam kihagyni, azt hiszem, hogy jobb is, hogy már megvolt a cukiterhelés… :oops: :oops:

KépKép
manama

Menion!
Azért igy irja a táblázat, mert van aki 4 hónaposan kezdi a hozzátáplálást van aki 6 hónaposan, ez függ attól kinek mennyi teje van..... :idea:

Rám nézve: :arrow:
Jelen helyzetünk: Dalma 3 hónapos....felváltva van tápi és szopi... :arrow: Reggel mindig szopival kezdünk, mert éjszaka feltelik a cicim annyira, hogy jól teletömi magát, aztán tápi.És igy tovább....Este lefekvés előtt tápi és még kap egy kis cicit is mellé, igy könyebben elalszik! :wink:
Tehát tuti hogy mi a 4 hónap után elkezdjük a hozzátáplálást, mert ennél több tejem, ha meggebedek akkor sem lesz!
:roll: :D

Pussssziiiiiiiiiiikák!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Háát ez a rendszer kicsit meghülyült...kétszer küldteee...!
Hihihi!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Helló lányok!!!!

"Elromlott" babák........... :lol: :lol: :lol: :lol: én szerencsére még nem rontottam el Rolit,olvasgatok másik topikokat és minden alkalommal rá kell jönnöm,hogy az én kisfiam egy tündér.Csak akkor sír,ha éhes és akkor is csak enyhén kezdi.Simán alszik az ágyába.Jól elfoglalja magát,ha már unatkozik akkor azt jelzi.Szeret fürdeni (ez mondjuk az elején nem így volt)szóval........ :lol: :D
Hát ugye egyedül a kaki.,de arról nem tehet szegénykém. :? Már csak 2-3 naponta van,hiába használjuk a szélcsövet,pedig naponta 2-3× megpróbáljuk.:cry:
Most volt 2 éjszaka amikor felkelt enni,de pl ma éjjel 22-07-ig alvás volt,aztán 8-11-ig szintén.

Azt hiszem a hozzátápit 4 hónaposan mi is elkezdjük,jó ez a tábla amit Orsi betett. :wink:

Képeket néztem........mindenki csodás! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi mindenkinek

Kép
cukigabi
Budapest

Kedves barátnőim!!!
Kívánok mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet!

Pocakosoknak könnyű szülést,babásoknak nyugodt éjszakát!!!

Kép

Kép
cukigabi
Budapest

olyan édi már 3 órája fent van és nem elég neki ha felültetjük azonnal követeli a foglalkozást...ha éneklek vagy mást csinálok akkor meg teljesen lemered és úgy figyel :D
már nagyon sokáig fent tudja tartani a fejét és akkor totálisan kancsal :D nagyon koncentrál hogy nézzen :lol:

nomi
bizony tökéletes!!!és ne hibáztasd magad hisz ki kényeztesse el ha nem te :lol: más úgyse fogja hát akkor meg ne vond meg tőle az örömöt :D apa se tudja úgy mint azanya :roll: látom a Laci is hogy hogyan teszi-veszi és bár nagyon ügyes és van érzéke hozzá akkor se tudja annyira mikor mit akar a gyerek mint én...biztos a hormonok meg ilyesmi de annyira egymásra vagyunk hangolva ahogy senki más
és hogy a babák már most milyen okosak az is mutatja hogy apát meg is szokta vezetni már most :lol: van amit tudja hogy vele megcsinálhat nekem meg hiába adja elő :P
és pontosan tudja hogy ki közeledik...már volt olyan hogy a lépcső felénél jártam és abba is hagyta a kiabálást...tudta hogy jövök és lesz kaja :D (fent van a szoba lent a konyha)

Kép
menion
Budapest

Csajok!!!!!!!

Roli magától kakilt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: két hatalmas pukival jött a csomag! :D Még ő is meglepődött olyan hatalmasat durrantott!
Lehet nem kéne erőltetni a szélcsövet?Mert a mennyiség viszont nem volt óriási........... :roll:

Kép
cukigabi
Budapest

orsi
köszi nem tudtam hogy akkor mi a kezdési időpont....arra gondoltam hátha az anyatejes és tápszeres babáknak más-más a kezdési idő
nem baj!az a fontos hogy van valamennyi tej és így megkapja a babód ami a legfontosabb és pótolhatatlan!ez az ami számít és add neki amíg van!:D
akkor én majd 6 hónapos korától kezdem mert bár nekem nincs de mivel kapunk anyatejet végülis azóta nem kap tápot...ha meg valami oknál fogva elapad a forrás akkor még mindig elkezdhetem korábban...bár már 3 napja be kellett üzemelni egy mélyhűtőt hogy a tartalék tejcsit el tudjam raktározni így remélhetőleg kitartunk fél éves korig
amúgy az az érdekes hogy a legújjabb javaslat az hogy tejet egészen 2 éves koráig ne kapjon a gyerek itt a táblázat még azt írja 1évesen adjunk...gondolom a sok tej allergia miatt kezdik egyre késöbbre halasztani a tej bevezetését nem?

manama
igen jó volt!aranyosak az emberek ahogy ámulva nézik vagy csak egy ujjal simizik a kis lábikóját mintha cukorból lenne és félő hogy elolvad :D
nem tudtam hogy ennyire érzékeny az ember arra mit mondanak a gyerekéről!...erre akkor jöttem rá mikor tesómtól megtudtam hogy valaki azt mondta a babámra hogy"nagyon ronda"...1 napig nem tudtam túltenni magam rajta pedig ezt egy olyan ember mondta aki egy erkölcsi nulla és a cipője sarkát se törölné meg benne aki igazán ismeri...na de aznap ezt hiába tudtam akkor is fájt nagyon
a kvetkező karácsonyod sokkal szebb lesz az biztos!pláne hogy addigra a kisbabád nagyobbacska lesz mint a miénk a mostani karácsonyon és akkor még édesebb lesz ahogy örül mindennek...az enyém kb 20 percig nézte a csillogó fenyőt és teljesen kifáradt bele...ha már pár hónapos lenne biztos több érdeklődést mutatna :lol:

cukigabi
akkor nekem is jó gyerekem van mert ezeket én is elmondhatom hála az égnek :D nekem se sír sose csak ha mondjuk nem reagálok a "halk kezdés"-re és sokáig késik a kaja...de a dráma is pillanatok alatt abba marad ha kap egy puszit vagy ölelést...nagyon gyorsan megvigasztalódik és türelmes
úgy tűnik kell neki a "szórakozás" így most itt van mellettem a hordozóban és nézi a tv-t meg a szobát....tegnap este sokáig ez ment aztán 22-02ig aludt...gondolom egyre többet lesz majd fent és nem elég már a szoba...lehet hogy be kell üzemelnem a babaszobába egy rádiót vagy tv-t hogy legyen "zaj" :shock:

Kép
menion
Budapest

gabi
hehehe micsoda örömök :lol: :lol: :lol:
nálunk is volt már olyan hogy megijedt a saját pukijától...nagyon cukiiii

Kép
menion
Budapest

Huhh!
Gabi!
Kakiiii...gratula!
Dalma sem kakil minden nap, de Nekem azt mondta a doki,hogy amig nem kemény a pocója és nem sir miatta addig nincs baj, puki az van....
Van hogy egy nap kaki kimarad, de másnap van 4szer.....ma is egyszer volt csomi!
Tegnap 3szor, de azelőtti nap nem kakilt!
No para!

/ Mellesleg Én azért félnék, hogy hozzászokik a folyamatos segitséghez, persze, ha egyáltalán nincs kaki az más!/

KépKép
Kép Kép
schorsi

Menion!
Igen mostanában nagyon nyomatják ezt a tejallergiát.....a védőnőm is vagy ezerszer elmondja....hát nem tudom, találtam másik táblázatot is ott 2 éves kornál irja a tejet...nem tudom....lehet választok egy középutat és maradok a 1,5 éves kornál, hogy tejcit kapjon!
Bár addig még ezerszer változtatják majd!

Én még ezt mentettem el magamnak:
tejtermékek (sajt, túró, kefír stb.) – csak 8 hónapos kortól adható
tej – 1 éves kor után adható, 2 éves korig ne adj csökkentett zsírtartalmú tejet a babának!
méz – 1 éves korig a botulizmus fertőzés miatt kerülendő
kifli, kenyér – csak 8 hónapos kortól adható
tojás – 10 hónapos kortól adható
aprómagvas gyümölcsök (eper, szeder, áfonya, ribizke stb.) – ha éppen szezonja van, már 1 évesen megkóstolhatja, de inkább várj vele másfél éves korig
mogyoró, dió – csak 1 éves kor után (allergizál és félre is nyelheti), az amerikai mogyorót 2 éves kor után adhatod, mert súlyos fulladásos allergiás reakciót okozhat!!!

Fontos, hogy a tejtermékeket, tejet, kenyeret, kiflit, gabonaféléket csak akkor vezessük be a táblázatban előírt időpontokban, ha a családban nem fordult elő tejallergia vagy gluténallergia, egyéb esetben konzultáljunk a gyermekorvossal a bevezetés időpontját és módját illetően.

És most álljon itt a részletes hozzátáplálási táblázat:

6 hónapos kortól adható
alma, őszibarack, meggy, gesztenye
burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla
gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica

7 hónapos kortól adható
banán, körte, narancs, citrom
paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,
fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),
passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék
hús: csirke, pulyka
étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma

8 hónapos kortól adható
kenyérhéj, kifli
szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye
zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,
vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,
sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab
hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal
Ha a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír,
natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként
árpa, rozspehely
bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán
gyümölcsteák

10-11 hónapos kortól adható
káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold
főtt tojássárgája heti 1-2 alkalommal

1 éves kortól adható
uborka nyersen vagy savanyítva (reszelve), retek,
vöröshagyma és fokhagyma nyersen,
szójatofu, szójatej, csicseriborsó, szójabab, paprika
tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej, és kecskesajtok,
juhtúró, juhsajt
teljes kiőrlésű gabonák, köles, hajdina
méz, tojásfehérje, mandula, napraforgómag,
tökmag és egyéb olajos magvak
gyógynövényteák (menta, cirtomfű, csalán)

Másfél éves kortól adható
kiwi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres,
csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca,
déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit stb.)

KépKép
Kép Kép
schorsi

orsi
igen lehet hogy túl lihegik a témát de úgy vagyok vele hogy inkább túlzásba essek az óvatossággal minthogy tejallergiás legyen a gyerek....
szinte mindenben van tej...szörnyű lenne ha nem ehetne tejes dolgokat

Kép
menion
Budapest

mikor kell elkezdeni a bölcsödét intézni?
és mikortól megy a gyerek bölibe?
lehet mondjuk vinni félidőben is vagy csak év kezdéskor?

a kalkulátor szerint másfél éves koráig tudok otthon maradni vele addig adnak olyan összeget hogy fussa az otp-re aztán menni kell melózni....csak azt nem tudom a bölcsit akkor lehet-e kezdeni vagy csak év elejétől?

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?