Új privát üzeneted érkezett!

Zsebi
gratula a lánykákhoz! Gyors felépülést kívánok neked, minden szépet és jót a csajoknak!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Vanda: tudod, annyit kapnék érte, mint egy rendes emberért :D uh még gondolkodom. 8)

Zsebi: gratula, gyönyörű nagy babák. Bizony, fel kell kötni a gatyót... és sztem még rosszabb lesz, ha hazamentek. Legalábbis nálunk a kórházban még egész tűrhető volt, otthon nehezebb volt. Egész éjjel sírtak, és pont ezért én sem mertem magam mellé rakni őket.

Felhívtam a doki nénit. Azt mondta adjak Esztinek holnap mandarint! Döbbenet. Állítólag annak meg kell hajtania. Ha az se válik be, akkor vm vény nélkül kapható gyógyszert.
Kérdeztem a tápot is. Azt mondta milupa 2es 6+os tápot vegyek nekik. Mennyit eszik egy ekkora baba belőle?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Vagyok én is, csak kissé el vagyok havazva, nem tudom néha pár napra teljesen leeresztek, aztán újra erőre kapok. Annyira nőnek a kölkeim, hogy az csak na, pedig csak anyatejet kapnak, Levi már 5900 gramm és Szonja kereken 5000 gramm volt tegnap. :shock:
Kész vagyok tőlük, egyre többet is akarnak enni, én ugye fejem nekik a tejet, persze oké, hogy nem 3 óránként esznek, de 200-220 ml tejet simán fejenként. Igyekszem lépést tartani velük termelésben, de nem tudom meddig bírom, pláne, hogy fejnem kell. :?

Abbey,
én komolyan nem értem a dokinőtöket, hisz a citrusfélét mindenki tiltja, mert baromira allergizálhat!!! Nem is tudom mit mondjak komolyan én nem is merném odaadni a babáknak.
A meggyet pedig mindenképpen héj nélkül szabad csak adni, ezt még régen a védőnőm mondta, ezt én megoldottam, hogy lepépesítettem és szűrőn átpasszíroztam, nem kis meló volt, nem túl gyakran kapott Boti. :-) Lusta anyu. Mondta, hogy meg is lehet hámozni... :shock: no comment, még kimagozni is gáz nem?!
Férjeddel kapcsolatban azt nem értem, hogy ha úgy dönt, hogy nem megy be a rendes melóba, akkor az nem baj???

Zsebi,
nagy gratula a lánykáidhoz, nagyon szép súllyal születtek, nem véletlenül "érlelted" őket idáig...:-)
A sürgősített császárt nagyon sajnálom, jobb lett volna, ha szépen tudják őket kivenni, de most már talán napról napra jobb lesz.
Bár annyira nem tudsz ugye rákészülni a Karácsonyra, de úgy gondolom gyönyörű lesz és az ajándékotok is nagyon csodálatos!
:lol:

Mezi,
szép csendben növeszted a pocakot???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 

 
 

Sziasztok!
Először is: Éljen, Zsebi! Ügyesek vagytok, gratula a lányokhoz!!!

És ne izgulj, nem fekszel rájuk!!!Sajnálom, h ilyen vészesen ment a császár, sok erőt a felépüléshez! Lesz segítség amikor hazamész?

Karácsony: beteszed őket a faalá, és asszem senkinek szava nem lehet :) Mikor engednek haza?
Tök jó, h már szopiznak és van is mit!!! Tesók látták már őket?

Silver! Ekkora adagok :shock: nem semmi! Mindez fejéssel :shock: :shock: :)

Abbey! Tényleg nehéz eset az após, nemtom hogy lehetne finoman hátrébb szorítani az életetekből! Alma kaja miért állt le? Fogja?

Nálunk möst kettőnek piros a torka, ezt az utcsó két napot kihagyják az oviból, suliból, kivéve a legnagyobbat! Így ma 5 gyerekkel mentem át a klinikára a gégésznőcihez, de rendi volt, mert megvizsgálta akikat kellett, azaz az 5ből 3at! Joninak a fülében ma újra volt egy kis savós lötyi, így még mindig kap egy kis antibigyót, csökkentett adagban, meg azért is, h ne kapja el a nagyobbaktól ezt a torok vackot! egyébként tök jól van, békés, mosolygós. fogják a cumijukat, próbálnak az arcunkhoz nyúlni, főként Noni, és nagyon figyelnek mindenre. szeretik, ha éneklünk nekik, és roppant kommunikatívak.
Különben Nonó 5,51 kg, és senki nem kevesli, csak mi mosolygunk rajta, mert eddig minden gyerekünk inkább olyan termet volt, mint Jonatán, aki 7,1 kg nél tart! viccesek együtt.
Én egyelőre nem adok mást, bár volt olyan hét, hogy nem híztak, de össezsségében jól néznek ki. Rengeteget szopiznak :-), éjjel is....

Ma bent voltam a munka helyemen tanszéki értekezleten-karácsonyon, vittem a két picit, a többi 3ra anyám vigyázott itthon, a nagy meg suli-zene-edzés, stb.


Karácsonyi készülődés? hát idén internetes kari van, azaz amit tudtam, megrendeltem, van amit párom bonyolít. Kicsit inkább az itthon bütykölés hiányzik, igazán hosszú lélegzetű dologba nem tudok belfogni. Meg jó lenne letudni a nagytakírítást, és utána készülni, de ha jó előre megcsinálom, semmi lástzata nem marad, mire eljön az ünnep.

Na, végre elaludtak, megvolt a hajnali nyügi, majd jövök: C
claire
 
 


Szilvi: vagyok én, olvasgatlak Benneteket, csak a babás témákhoz nem igazán tudok egyenlőre hozzászólni.

Folyamatosan nő a pocakom, múlt héten voltunk 4D-s ultrahangon is. Tegnap voltam terheléses vércukros vérvételen, úgyhogy zajlik az élet. Január 6-ig most nyugi van, utána megyek a dokimhoz. 13-tól pedig kórházba, 2-3 napos kivizsgálásra. Valamelyikőtöknek volt olyan már, hogy a terhessége 27-28. hete körül be kellett feküdnie kivizsgálásra úgy, hogy minden eredménye jó? Először nem értettem, de legalább kicsit megismerem a kórházi szokásokat, mert 20 éve nem voltam kórházban. A dokim azt mondta, hogy vérvétel, tenyésztés, ultrahang, ilyesmikre készüljek. Gondolom a fertőzések miatt tartja indokoltnak, végül is mindegy. Szerencsére nem kell, hogy fájjon a szívem, hogy itthon kell hagynom valamelyik gyerekemet, mert ugye az ikrek lesznek az elsők! Így azért könnyebb.

Jöjjön pár fotó:

Kép céges karácsonyi buli előtt (23. hét)

Kép Ákos (B baba)

Kép Réka (A baba)

Kép összebújós

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi! Tök helyesek! :D
Hova jársz? Van ahol ez a helyi protokoll, pl a klilnikákon. Én amikor most az ikrek előtt orvost kényszerültem váltani, az is egy szempont volt, h ne fektessenek be, csak ha muszáj :oops: Szerencsére az előző dokimnak is, a mostaninak is ez volt az elve.
Amiket írtál vizsgálatok, azok elvégezhetők ambulánsan is. Ráadásul ebben a ttaknyolós időszakban egy eü intézménynél jobb fertőzés forrás nincs is. Tényleg jó, h nem kell kölyköt otthonhagynod legalább, mert mindkettőt a zsebedben hordod még :lol: :lol: Én azért megpróbálnék egyezkedni a dokival, hátha nem muszáj. És uitt nem csinálják azt, h 37. héten autómatikusan császár? Mert ez a marhaság is megy néhány helyen :?: :!:

(Ehhez képest az előző ikreim 39. héten születtek, normál úton, magától indult a szülés, és terhesség alatt 32.héttől kicsit pihenősre kellett fogni, egyébként ennyi. Most jó sokáig dolgoztam, 1 nappal a 38. hét betöltése előtt indult meg a szülés, ami végül császárral fejeződött be, de ennek szintén nem volt köze a terhességhez, be nem fektetéshez, stb. Persze neked azt fogják mondani, h első babák, bla, bla, bla, ami igaz is, de ez sem indokolja a befektetősdit :arrow: lásd Abbey pl, de olyan ismerősöm is van, aki természetes úton szült első re gyönyörű , egészséges fiú ikreket!!! )

Ha mégis be kell menned, próbáld jól kihasználni bent az időt, pihenj, ismerkedj! Claire
claire
 
 


Ja, Mezi! Csini vagy!
Honnan tudják, h Réka az A? Úgy fekszenek? A fekvés nagyon fontos a szülés szempontjából, biztasd őket, h helyzkedjenek jól. Nekem az elsőknél mindkettő fejfekvéses volt, és szintén a kislány volt az A, ez nyerő felállásnak bizonyult! :D
Claire
claire
 
 


Zalaegerszegen fogok szülni, igaz, helyileg van egy másik kórház közelebb, de abból köszönöm szépen, nem kérek. Egerszeg bababarát kórház, PIC is van, dokit is lehet választani, szóval minden olyan feltételnek megfelel, ami számomra most fontos. A befektetés miatt nem aggódom, kibírom azt a 2-3 napot. Amúgy a dokim elég laza ilyen szempontból, már beszéltünk a befektetésről, azt mondta, hogy legkorábban a 36. hét után kell befeküdnöm. Én is hallottam már olyanról is, hogy a 32. héttől befektetik az ikres kismamikat. Ilyenről is hála Isten szó sincs. Az is jó a dokimban, hogy nem riogat feleslegesen és attól, hogy ikreket várok, még nem festi az ördögöt a falra. Nagyon pozitív a hozzáállása. És ez nekem nagyon fontos, mert én is optimista vagyok.
A szülésről még nem nagyon kérdeztem. Úgy voltam vele, hogy az még nálunk ráér. De január első hetében megyek hozzá, akkor már megkérdezem, nehogy váratlanul érjenek a dolgok. Lehet, hogy hülyének néztek, de úgy vagyok vele, hogy az agyam felfogja, hogy van esélyünk a császárra, de amikor a szülésre gondolok vagy beszélek róla, automatikusan úgy gondolom, hogy hüvelyi úton fogok szülni. Lehet, hogy ez a természetes...
Már elég régóta úgy fekszenek, hogy minden uh-on Réka az "A" baba. Ő van a pocim bal oldalán és egy kicsit lejjebb, mint az Ákos. Az utolsó uh-on mindketten fejvégűek voltak. Bár Réka végig fejvégű volt, akárhányszor nézték őket. Remélem nem a végén gondolja meg magát, hogy ki kellene próbálni valami újat is. :D De majd simán megdumálom velük, mint eddig is a nagyon fontos dolgokat. (pl. úgy mozogjanak, hogy érezzem is) :)

Kicsit más téma: nektek erősödött a folyásotok a babavárás alatt?

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey!
Nem tudok okosat mondani, én a magam részéről simán óriási cirkuszt csinálnék, első körben apósnak mondanám meg, hogy a sajátjával lesz szíves verni a csalánt, második körben a pasimnak, hogy hahó, mi vagyunk a családod, leszel szíves... Nem kifejezetten célravezető módszer, nem erényem a diplomácia. :D

Mezi!
Csini vagy!!!
Én egy percet nem feküdtem krházban, igaz, a 28. héttől hetente jártam UH-ra, NST-re.
vovanda
 
 


Vanda: amint látom, te is elég temperamentumos vagy, akárcsak én. Abbey: le a kalappal a türelmed és a hozzáállásod előtt. Én már tuti kivertem volna a balhét.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!

Picit jöttem nosztalgiázni, bár sajnos én már nem vagyok ikres :(
De annak is örülök, hogy legalább 1 baba maradt...

Mezi!
Ha bármi kérdésed van a zegi kórházról, csak nyugodtan... most szabadultam 6 hét után :roll:
A nővérek, szülésznők rendkívül aranyosak. A PIC olyannyira szuper, hogy nem 1 meg 2 korás baba született míg ott voltam bennt és mindegyik jól van (köztük egy 24 hetes).
Viszont a csecsemősökről nem túl sok jó tapasztalatot hallottam...anno 2005-ben is ez volt... :?

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Ja, még annyit, hogy rengeteg ikres kismama volt a kh-ban, de mindegyik kb. 34-35. hét fölötti. Itt ha panaszmentes vagy nem kell befeküdni. Egyedül a hármas ikreseket fektették be a 22. héttől.
Ja és (bár már nem emlékszem ki a dokid) de a legtöbb a természetes szülés híve (ha mind kettő fejvégű, betöltött 35-36.hét, jó szívhang stb...) ha nem megy utána császár, de a lehetőséget megadják :D

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Zsófi: annyira örülök, hogy jelentkeztél. A Németh Gábor az orvosom. Én is úgy gondolom, hogy a természetes szülés híve, de biztos, ami biztos rákérdezek erre is, hisz "csak" havonta járok hozzá, ezt meg jobb minél előbb tudni most már.
A csecsemősökről én se hallottam túl jókat, de majd megpróbálom nem hagyni magam.
Akkor kérdeznék is egy-két dolgot, mert 20 éve voltam utoljára kórházban és akkor se a Zeg-iben. Hogy zajlik ott egy nap? (Mikor van reggeli, vizit, ebéd, vacsora, látogatás, stb?) Mik egyáltalán ott a szokások? Az egyik falumbeli kismama is bent fekszik. Azt hiszem február elejére van kiírva, így ha sikerül még húznia addig, akkor vele találkozni fogok.

És te Zsófi hogy vagy? És a picurkád?

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi!

Én is örülök Neked :D Már biztos nagyok a babáid :wink:
Hát a Németh Gábor az tuti fix, hogy a természetes szülés híve! Tudom!
Mondjuk ő nem fog vizitelni, de bemenni hozzád befog, meg néha ügyeletes is.
Mi a faludbeli lány keresztneve? Biztos ismerem...
3/4 7-kor jönnek a nővérek szívhangot hallgatni,meg gyógyszert osztani, vérnyomás, lázmérés. 1/2 8-kor jön valamelyik doki vizitelni, megkérdi jól vagy-e, meg kiírja az estleges vizsgálatokat (vérvétel, uh, nst...) aztán valamikor ezek után kezdődik a főorvosi vizit (hasonló mint a sima, csak a főnővértől kezdve a mindenki ott van) Onnan tudod, hogy lesz főorvosi vizit, hogy a sima vizit után nem szedik be a lázlapot. Na persze hétvégén nincs főorvosi vizit, meg ha pangás van az osztályon és nincs sok kismama akkor sincs...
Aztán 1/2 9-9 körül reggeli. Mivel ikres vagy ezért Te roboráló vagy fehérjedús étrenden leszel (1 hétig még én is azon voltam).
Reggeli után semmi extra, ebéd kb.délben, vacsi 5 körül. Számomra rendkívül szar kaja volt (főleg az ebéd), de sok kismama dicsérte. Igaz én benne voltam a mindentől undorodó korszakomban :roll:
Este (Híradó után) jön az éjszakás nővér általában egy szülésznővel (ha épp senki nem szül) és szívhang, lázlap kirakás, jól vagy-e. Mindig mondják, hogy csengess ha gond van. Aranyosak, de pl az ágyneműket nem szívesen cserélik le, vagy a gyakorlatosnak szólnak. Mondjuk én 6 hetet voltam, Te csak pár napot leszel, ez valószínű nem érint.
Látogatni akkor jönnek hozzád amikor akarnak, annyi, hogy ki kell menni ha vizit van, vagy valami. Volt akihez már reggel 7-kor jöttek és volt akinél este 9-kor is voltak. Nem szólnak érte, csak az újszülött részlegen van megszabva, itt nagyon laza 8)
Amúgy tényleg aranyosak a nővérek, van egy fiatal csajszi a Niki, ő a legaribb!
Ja és vannak 5 ágyas szobák, meg 2 ágyasak. Ha szerencséd van 2 ágyasba kerülsz (én ott voltam).
Viszont a levegő nagyon száraz! Mindenkinek vérzett estére az orra és eldugult, úgyhogy ha van ultrahangos párásítód akkor vihetsz be, meg Labellot ha nem akarod, hogy az ajkad teljesen kiszáradjon. Orrcseppet elvileg nem lehet használni, a sóoldat meg semmit nem ér (legalábbis nekem), de vihetsz be.

Én köszönöm már jól vagyok, tegnap voltam védőnőnél, meg táppénzt intézni, holnap pedig megyek vérvételre meg uh-ra :lol:
Gyorsan növöget az egyszemkénk, remélem lassan megtudjuk a nemét is! Afp-re dec. 27-én megyek. Az "A" baba még mindig ott van a hegemen és már úgy néz ki ott is marad, majd elnyomja a "B" baba mikor már nagyobb lesz kb a 18-20. héten. De van olyan is akinek szülést követően a méhlepényén találják meg mint egy freskót rajta. Teljesen ott lesz a lenyomata. Majd meglátjuk mi lesz...

Most lépünk apával a Gulliverbe Dorkának ajándékot nézni :)
Kicsit el vagyok maradva vele a kórház miatt...

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Sziasztok!

Vanda: hát ja, még egy ilyen húzás, és nem teszi zsebre amit tőlem kap. Alapvetően elég temperamentumos vagyok, de a családi békét szem előtt tartva eddig türtőztettem magam. Férjem megkapta a magáét, csak apóssal voltam elnéző. De most még inkább pipa vagyok, mert emiatt még csüt is be kell mennie dolgozni. Ugrott a takarításom, minden. Egyedül nem tudom megcsinálni. Uh kurva jó lesz 24-én még a nagy családi ebéd előtt takarítani. :evil: (ahova persze após is jön :roll: )
Meg most mit veszítek? Hogy nem jön többet, hát leszarom, csak örülök... Na bocs, de nagyon pipa lettem...

Szilvi: hát igen, én is kétszer rákérdeztem a mandarinra, de azt mondta, hogy ezt most gyógyszerként adjuk neki. Különben ő sem javasolná. Amúgy vettem ma laevolack-ot, holnap kap, ha addig sincs eredmény. És köv vizsgálaton kérek egy beutalót, hogy nézzék meg a hasát, nem normális, h nem kakil.
Na, meggyről asszem leteszek én is. Bár a magozás megtörtént, úgy van elrakva mélyhűtőre, de a paszírozás... erre rá kell szánni magam. :) Meg hát, ahogy Te is írtad, fokozatosan kell mindent.

Claire: igen, almával a kaki miatt álltunk le. Bár most a krumplit sem javasolják, azt mondták azzal is álljak le, kapjon inkább sütőtököt és cukkinit. Mindegy, egyelőre most a mandarin után azért várok, majd max jövő héten kap újat.

Mezi: ez a befekvés sztem tök fölös, és tök igaza van Clairenek, hogy ilyenkor ott tudsz elkapni a legjobban mindent. A 30. hétig foroghatnak, a picik. Bár nekem is a legelejétől kezdve faros volt mindkettő, és eszük ágába nem volt megfordulni. Szenvedtem is nagyon velük emiatt. Meg hát a csaszi is ezért volt, különben nálam is a hüvelyi lett volna a preferált.
Kérdésedre: nekem csak a legvégén volt erősebb színtelen, szagtalan folyásom. De azt mondják ez teljesen normális. Én pl izzadtam, mint egy disznó végig... ciki volt eléggé, többen szóvá is tették, h mért öltözöm melegen, ha izzadok. Mondom nekik, ha meztelenül lennék, akkor is izzadnék. Amúgy meg nem tom mért zavarta őket, nem voltam büdi, csak foltos volt a ruhám. Végén már közöltem, hogy majd ha ők hordanak két gyereket, megnézem a trikójukat.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szasztok
Mezi
atyám, de csini kismami vagy!! Cukik a gyerkők!!
Abbey
Lilivel is narancslevet kellett itatnom, frissen facsarva, szűrve.
Silver
400 ml-ket fejsz??? Kalapemelős smiley! Boti meggyógyult teljesen?
Jukka
csajok hogy vannak, rem növögetnek szépen!! Te hogy vagy?



Mindenkinek boldog, békés Karácsonyt!
Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Zsófi: nagyon köszönöm az infokat, sokat segítettél velük. Az ismerősömet Simonné Klárinak hívják, elvileg kevés volt a magzatvize, ezért fektették be, a 32-33. hétben van.
Abban a pár napban, amíg bent leszek fognak vért venni és ultrahangot csinálni. Ezeket az osztályon csinálják?
Sikerült a Dorkának valamit találni?

Abbey: nekem is volt nagyon izzadós korszakom, most mintha kicsit alábbhagyott volna, vagy már lehet megszoktam... :)

Szivvi: köszi a dicséreteket. Nagyon jó lett a karácsonyi képeslap, édesek a mosolygós picurok.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi!
Temperamentumos? Hehe, ha tudnád, hányszor kerültem bajba amiatt, hogy kimondom, amit gondolok. Naná, hogy én vagyok a feketeseggű a családban. 8) :lol:
vovanda
 
 


szoptatott vmelyikotok bimbovedovel v. kiemelovel? at lehet utanameg szoktatni a babakat mellbimbora?

kosz

bocs a tavirati stilusert
zsebi
zsebibabak
 
 


Zsebi: nekem nagyon ajánlgatták, de végül megszokták a babák. A cicisebesedés miatt akartam én használni, de arra végül a garmastan krém használt.

Szivvi: nagyon jó a képeslap, édesek a picik, Te meg ügyi vagy :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Gyerekek: lízingeltem egy gyereket, olyan kevés van itthon :lol: tegnap is nálunk volt, jól elvoltak, remélem ma sem lesz gond. Most csörtetett ki a banda a kertbe. :D
Nekem össze kéne kapnom itt a lakást, a párom ma még dolgozik! De legalább elhozta a kocsit a szervízből. Sajna még lesz ott egy körünk, elég öreg a járgány és le kell vizsgáztatni :oops:
Abbey! Segít vki, vagy kiszolgálod az egész famíliát? Ki mindenki jön hozzátok? tesók, mindenki? Nálunk a nagyszülők jönnek, de be van osztva ki mit csinál. Én a halászlét, anyám a beiglit, stb. Tulképpen ezt szeretem is, ez már a hab a tortán, csak jussak el egyszer oda, h sütés-főzés, terítés-díszítés. !

bimbóvédő: 1x próbáltam, de akkor már nagy volt a fiam, csak nőtt a foga és harapni kezdett. 1-2 napig kínlódtunk, aztán rájött, h foggal is lehet normálisan szopini, és akkor elhagytuk. Kisebesedésre Garmatant vagy egy kis anyatejet szoktak ajánlani. nekem nem lett sebes, de a szoptatás elején fájt egy kicsit, aztán megedződött a mellbimbó. sztem, ha nem nagyon sebes és bírod, akkor jobb hagyni, h megedződjön. eddigieknél hogy volt?

képeslep: tényleg nagyon helyesek!

Mezi! Az jó, ha legalább esélyed van a természetes szülésre, viszont ha kell, akkor jókor és jól lép közbe. És ez nem is feltétlenül azon múlik, h ikrek, csak ott picit bonyolultabb a sztori.
:lol: Zala? A védőnőnk oda való! csak a lánya sulija miatt jöttek fel Bp-re, mert balett intézetes volt a kiscsaj.

izzadás: nyáron, a nagy melegben 34-36 hetesen éppen nyaraltunk, hát volt olyan, h feküdtem bent a szobában, olvastam mozdulatlanul, és dőlt rólam a víz :lol:

Abbey! Talán a Kari hoz egy kis családi békét, nem?
claire
claire
 
 


Sziasztok.

Zsebi,
nyugodtan szoptassál bimbóvédővel vagy kiemelővel, mert nem szoknak el a babák a rendes szopástól. Szerintem a cicinek is kíméletesebb eleinte, aztán amikor már ügyesek és "rutinosak" akkor mehet simán.
Nekem Levi mindenhogyan tud szopni, bármit csinálok a mellbimbóval, Szonja viszont sehogy sem favorizálja...

Abbey,
komolyan tiszteletem neked a türelmedért és a toleranciádért, csak nehogy a te rovásodra menjen a sok tűrés és elfojtás. Én is sajnos inkább olyan vagyok, mint vovanda, hogy kifakadok, persze ez nem mindig jó. Szívtam ezért sokat. :-)

mezi,
normális a folyás abban az esetben, ha nincs viszketés, égés és egyéb (szag...)tényező. Nekem is volt, szülés után elmúlik. Én is izzadós voltam végig, ahogy Abbey írta, ráadásul szülés után min. két hétig a lábam izzadt kegyetlenül. Ez nagyon zavaró volt, mert hiába mostam, ápoltam, de ez is elmúlt. Ezek hormonálisak.
Most pl. a hajam szárad rommá, tegnap voltam fodrásznál és a majd derékig érő hajamból több mint 10 centit le kellett vágni, szóval...a vicc, hogy majd ezek után meg majd hullani is fog. Szuper dolog ez. :-)

Szivvi,
hát igyekszem a legtöbbet fejni, de néha megcsappan. Nem vagyok egy tejcsárda, szóval ez nekem kínszenvedés rendesen.
Mindent iszom ami segíthet.
Érdekes, hogy az összes szoptatós filteres tea pocak gondokat okoz a bébiknek, kivéve a HIPP filteres szoptatós. Az nagyon jó. Amit észrevettem, hogy abban nincsen csipkebogyó, míg a többiben van, lehet ez a gond nem tudom.
Sajnos van olyan éjjel, hogy kell beiktatni egy tápszeres hamit, hogy utolérjem magam a tejben.
Azt akarom kérdezni, hogy ti milyen tápszert ettetek, mert nekünk Humana Start HA van, de nem nagyon fekszik a babáknak, nagy köpködés közepette megisszák, de szenvedek velük.

Claire,
látom mivel eltűntél megkezdődött a nagytakarítás. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!!!

Claire: én csak a vendéglátó leszek, anya főz. Ja, jön mindenki. Após, sógornő, tesóm+párja, nagyi, anyuék. Uh leszünk egy páran. Remélem 3 körül eltűnnek, hogy feldíszíthessük a fát, ha egyáltalán sikerül addigra beszerezni.
nem haladok semmivel, kupi van és kosz, borzasztóan idegesít. Nagyon csalódott vagyok, hogy senki nem ér rá segíteni. LÁnyok nagyon nyűgösek,eddig csak üvöltöttek, megint jön a fog. Kezdtem a kúpot és a chamomillet újra. Ez a qva nyaklánc szart sem ér.
A laevolactól legalább Eszti jól összecsinálta magát éjjel. Isteni volt hajnali 5kor átöltöztetni, és kitakarítani. Mindegy, legalább sikerült. Ma megint kapott kis mandarint, ha du semmi, megint kap szirupot.

Ráadásul holnap reggel mennem kell még csontkovácshoz is, a lépcső leesés óta alig bírok járni annyira fáj a derekam. Masszőr próbált segíteni, de nem javul. Azt mondta vigyázzak, mert lumbágót kaphatok. Jó lenne az ünnepekre... :? Vigyázok én, de akkor is van egy 6 meg egy 7 kg-os gyerekem akiket emelgetni kell. Ez van.

Szilvi: nem hiszem, hogy itt bármi is hoz békét. Tulképp nem is akut veszekedésről van szó. Egyszerűen egy elképesztő önző, undok ember az apósom, ennyi. Ez már nem fog változni.

Na, megint üvöltenek...
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


elaludtak...
Szilvi: én most milumil-t vettem nekik. Kicsit furcsálták az első kortyokat, de szépen megitták végül. Állítólag a HA-s tápok keserűbbek, és nem szeretik a babák a tejci után.
Amúgy én is így vagyok. Napi 4szer megszoptatom, de este már nem megy. Lilla 300-t megiszik. :shock: Eszti olyan 200-220 körül. kicsit már fejős tehénnek érzem magam. Tegnap kaptak először tápot. Szopi után lecsusszant Lillusnak 120, Esztinek 40 csak.

Na, megpróbálok kiteríteni.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Mezi!
Ismerem persze a Klárit...olyannyira kevés a magzatvize, hogy épp ma császározták:shock: gondolom már meg van a babája. Ráadásul együtt mentünk fel a lifttel, mert ő is uh-on volt. Mindig felmegyek az osztályra mikor uh-on járok, mert van ott még 1-2 ismerősöm...
Nem tudom, hogy Neked milyen vizsgálatokat kér a főorvos. A vérvétel az alap ha bekerülsz, azt ott csinálják a 2. em-en. Uh-t is lehet, hogy néznek, oda Neked kell lemenned a fsz-re (ahova amúgy is szoktál menni) mindig beszólnak a szobába, hogy mikor lehet lemenni.

Dorkának sikerült olyan szőrmókot találni amit asszem a Minimaxon reklámoznak, meg Play doh gyurmát, meg Kisbeteg Ponyt :D

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Abbey,
meddig szopiznak neked a csajok időben? Csak azért, hogy meddig tart neked egy etetés?


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Zsófi: igen, én is hallottam már róla, hogy a Klárinál ma megindították a szülést. Kb. 13 órakor én már tudtam, hogy megvan a kisfiúk.
A vizsgálataimról annyit tudok, hogy lesz vérvétel, tenyésztés, ultrahang. A dokim azt mondta, hogy a részleteket megbeszéljük 6-án, amikor majd megyek hozzá terhesgondozásra. Nagyon jó, hogy leírtad a napi szokásokat, mert így legalább tudom, mire számíthatok.

Dorka biztos örülni fog az ajándékoknak!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Silver
milupa ha1-es tápot nyomnak a gyerkők. nem tapasztaltam ezt a keserű dolgot, Lili is ezt itta, ő szopizott tápolt vegyesen, most még Oli szopizik kicsit, de ő is simán megissza.
Napközben 4 óránként esznek 180 vízhez 6 kanál tápot, az készen 200 ml, este lecsúszik 240 (210 vízhez 7 kanál táp), azzal ált kibírják este 6-tól 4-5 közöttig.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szilvi: nagyon változó, hogy mennyit szopnak, úgy 10-10 perctől 20-25 percig kb. De sajnos többször van, hogy Eszti abbahagyja 5-6 perc után és utána jön Lilla, végül vissza Eszti, és újra. Néha eltart akár 40 percig is a szopi. Amúgy nekem az a legnagyobb bajom, hogy fogalmam sincs, hogy mennyiségre mennyit esznek a mellemből. Így nem bírom azt se megsaccolni, hogy vajon Lillus mennyire eszik sokat. Nem akarom, hogy nagyon kitáguljon a gyomra, akkor később is sokkal nehezebb lesz vele.

Szivvi: én csak olvastam, h keserűbb, aztán persze lehet, h ez nem igaz.
Mi most úgy eszünk, hogy de. 9kor szopiznak, 10-fél11kor gyümi (barack), 13 körül ebéd (fél fözelék, fél szopi), 16-16:30 tejpép vagy gyümi, fél8kor szopi, ha kell még kis táp, és hajnal 4körül meg "reggeli" szopi.

Abbey
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Koszi a bimbovedos segitsegeket. sajnos amikor belovellt a mellem, ravettek a bimbovedore, es utana a babak hallani sem akartak semmi masrol. pont az 5. 6. gyermekemnel setalok bele az osszes csapdaba, amit eddig elkerultem (talan mar nem olyan gorcsos az ember, de rajon, nem veletlenul voltak azok a gorcsok):

a noverek adtak nekik cumit, hat igy a mas alaku mellbimbo mar nem erdekes. ugyanez a bimbovedovel. szerencsere a tapszerre nem hagytam magam ravenni (erdekes, otthon mennyivel baba= es szoptatasbaratabbak a korhazak). egy nap kuzdes volt, de talan most hajlandoak ujra siman szopizni, bar sokszor meg nagyon frusztraltak.,

viszont a bimbovedo kremet elfogadtam, es eddig meg nem repedt ki a bimbom (Claire, en is probaltam az anyatejet es levegon szaritast, de eddig par napig mindig verben azottt a tej es uvoltottem a fajdalomtol; azt remenykedem, talan most ezt meguszom)

lanyok, a csaszi heg meddig ilyen iszonyu fajdalmas? mar egy hete lassan es jarni meg alig birok.

kicsit furcsa lesz a karacsonyunk; a nagyok megertik, hogy most a babak lesznek a fa alatt, de a kicsik meg nem annyira...

kepzeljetek, nem tudozek kepet feltenni, pedig van egy edes, amit szeretnek Nektek megmutatni!
zsebibabak
 
 


Sziasztok!

Végre ideértem.
Mondhatom nálunk minden jól alakul! :D Kikerültek a lányok az inkubátorból. Szofi 2280 g Tami 2040 g, minden vizsgálat negatív, ma volt szemészet az is ok. Most csak Taminak kell híznia és mehetünk haza! :D Van remény a két ünnep között haza vinni Őket.
Annyira jó :D , teljesen más így bejárni hozzájuk. Mind a ketten próbálnak ciciből enni, változó sikerekkel, Tamit ma próbáltam először (éjjel került ki az inkubátorból) és ügyes volt 28 g sikerült szopiznia, amúgy 40-45 az adagja.

Zsebi NAGYON GRATULÁLOK!!!!!!!
Én csak védővel tudok szoptatni, lehet változik, de így stabilabb
és tudnak enni így. A további részét nem tudom még, hogy hogyan alakul.

Mezi nagyon csini vagy! És jók a babók képei is!
Nekem nem kellett befeküdni ilyen kivizsgálásra.

Abbey, nem irigyellek apósod miatt, valahogy meg kell értetned a pároddal, hogy most Ti álltok az első helyen, és ahogy Vanda írja Ti vagytok a családja.

Szivvi köszi kérdésed már nagyon jól vagyok, lótok-futok-szaladok
:D . Nem mondom, hogy nem fáj még, de nem érek rá ezzel foglalkozni, meg egyébként se vagyok ilyen, hogy sokat foglalkozzam a magam nyavalyájával :D
Jó a képeslap, tündériek a babák!
jukka10
 
 


Zsebi!
Lassan alakulni fog a seb, ha nagyon gáz, vegyél be fájdalomcsillapítót nyugodtan (Panadol, Algopyrin mehet). Cicire jó a sima (akármilyen) popsikrém is, ha a babák lenyalják, az sem gáz.

Jukka!
Szépen híznak a lányok, szuper!
Szemészet: az első évben még számíthatsz jó néhány vizitre a szemészeten, mi kb. 8szor voltunk 1 év alatt (fokozottan ellenőrzik a korákat).
vovanda
 
 


És boldog karácsonyt mindenkinek!

[törölt kép]
vovanda
 
 


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Nektek!

Kép

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!
Igen, megy a nagytakarítás, néha kiborítóak, néha segítenek. Valahogy nem látom a végét, és pont a legjobb részekre leszek hulla, meg arra nem lesz elég idő: csomagolás, sütés, díszítés :( .
Ez van. Jövőre megpróbálom kicsit máshogy szervezni, de idén tényleg agyam sem volt a Karácsonyra hangolódni, ezzel a sok orvososdival.

Zsebi! Én is így éreztem, eddig megúsztam császár nélkül, most császár. Eddig megúsztuk komoly betegség nélkül, most Joni...
De a bimbóvédőn ne aggódj, az legyen a legnagyobb gond!
Sebű: sokáig érzékeny, én járni hamartudtam tőle, de az én dokim nem vágja át a hasizmokat. Neked hogy csinálták?

Szopi: nálunk éjjel is szopnak, főként Joni, nem tudom mikor mennyit, biztos változik a mennyiség, de hagyom őket szopni, egyelőre elég, mert gyarapszanak. addig nem töröm a fejem máson.
Na, szopiztak, megyek ebédet főzni ! (spenótos tészta)

Claire
claire
 
 


Claire: le a kalappal, hogy ennyi gyerkőc mellett nekiálltál nagy takarítani. Én a két pocaklakóval is nagyon lassan haladtam. A díszítés meg cirkusz volt. Advent első vasárnapján feldíszítettem a terasz korlátját, ma pedig az erkélyt. Anya mondta, hogy már szinte felesleges, hisz nemsokára szedhetem le. Szóval vicces dolgokat produkálok.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi! Ismerős a helyzet, egyre lassul a pocakos ember :D Ne is izgasd magad. Sokadlagos kérdések ezek. ez az, amit megtanultam a gyerekeim mellett: nem lehet mindig minden tökéletes. ez nekem nagyon nehéz, van vmi maximalizmus bennem. Ötletem is van számtalan, nehéz néha lenyelni, hogy nem lehet mindent megvalósítani. az viszont nem sokat ér, ha az ember idegbajt kap, hullára fáradva esik be a fa alá, és már mosolyogni sem tud. Ma egész rendesen segítettek a gyerekek :lol: engem sokszor már kielégít a készség is, amikor ajánlkoznak, meg amikor a v iselkedésükkel nem hátráltatnak. Ma ez kisebb döccenőkkel, de működött. A nagyfiam épp jó passzban volt, ilyenkor őt már tényleg lehet "használni" (12 éves), hja rossz passzban van....mit mondjak...kiskamasz.
de ma tényleg dolgozott, pucováltuk a fürdőket, a kisebbel pucoltattam répát, céklát, a még kisebbekkel narancsot, meg futtattam őket ide-oda: szemetet felvinni, kamrába leszaladni, stb. A második fiam még vasalt is!!! :D Milyen jó parti lesz! :D
Persze még nem vagyunk kész, megyek is....
claire
claire
 
 


Vanda
nagyon jó ez a kép! Szépek a dedek!!

Nekem holnapra maradt egy süti, a többivel kész vagyok..
Olinak kint van a bal 1-es foga :) Tegnap este kellett adni először az osanitot, egész jól bírta...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


wow Szivvi, ez gyorsan ment. Mit adtál neki? Nálunk továbbra sincs nyoma a fognak, de Lillusnál forgásnak. viszont szépen esznek. ebédre már fejenként 50 főzeléket megesznek, uzsira gyümi, így estére marad bőven tejem, uh táp sem kell. De sokkal nyugottabb vagyok, hogy van itthon.

Voltam csontkovácsnál, kiugrott a csípőm, a keresztcsontom, és a lapockám. Nem mondom, hogy kellemes volt ahogy visszarakta. Most kímélő üzemmódban vagyok, uh porszívózni sem lehetett, szal nem haladtam semmit ma sem. Holnap befogom a férjem.
Legalább fa már van, férjem, tesóm vett ma egyet. éjjen-éjjen. :)

Hulla vagyok.
Jó éjt, és mindenkinek sok erőt még az uccsó simításokhoz!!!!
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


NAGYON BOLDOG ÉS BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!!!

Kép

Kép
silverlion
 
 


Nagyon Boldog Karácsonyt minden kicsinek és nagynak!!!!!

Nóri, Eszter, Lilla

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


REMÉLEM MINDENKINEK JÓL TELNEK AZ ÜNNEPEK, ÉS AZ IDŐJÁRÁS SEM AKADÁLYOZ SENKIT ABBAN, HOGY TALÁLKOZZON SZERETTEIVEL! TOVÁBBI SZÉP, NYUGODT ÜNNEPEKET MINDENKINEK! CLAIRE
claire
 
 


Kicsit túltengek... :D

Ajándék bontás:
[törölt kép]

Olvassuk az új könyvet:
[törölt kép]

Marad a gyerek, ha játszik:
[törölt kép]

Sok sín, sok vonat:
[törölt kép]


[törölt kép]

Kisó és Réka:
[törölt kép]

Porszívóügynök (csak fel ne jelentsenek gyerekmunkáért):
[törölt kép]

A "kicsi" keresztfiam:
[törölt kép]

Csajok pirosban:
[törölt kép]
vovanda
 
 


Vanda: nagyon jók a képek, édes családotok van. Nálunk nem nagyon volt meg idén a karácsonyi hangulat. Legalábbis nekem nem volt. Jövőre már biztos más lesz, már csak a kicsik miatt is.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


sziasztok
Vanda
szépek vagytok!!! gondolom mekkora örömködés volt a thomasos cucc!
nekünk nagyon jó szentesténk volt, végre nálunk volt a család, aztán szo-vas egyik dédi, másik dédi...töpik nagyon jól bírták az utazást, egyik ölből, másik ölbe, vigyorogtak, cukik voltak nagyon.
Abbey
jobban vannak a csontjaid?
Zsebi
mi újs?
Jukka
nálatok körvonalazódik a hazamenetel?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!

Vanda, nagyon cukik vagytok továbbra is :) Majd begyűjtöm a képeket, és rakok fel 1-2t.

Elfáradtam a 3 nap alatt, de végül minden jól sikerült. 24-én mindenki nálunk, 25-én mi mentünk anyuékhoz, ma meg apósék. Picik nem viselték túl jól. A sok embertől nem tudtak aludni, nyűgösek és fáradtak voltak mind3 nap. Lillára meg rátört a fogzás, uh panadolt kellett adnom neki.
Hamival szépen haladunk. Tegnap kaptak cékla főzeléket, annyira nem jön még be nekik, szokják az ízét. Viszont kaksira nagyon bejött.

Szivvi, köszönöm kérdésed, sokkal jobban vagyok. Csüt megyek kontrollra.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Vanda! Nem csoda, ha időnként a nővérüknek néznek :D :D

nálunk ma, azaz tegnap Dávidom 10 éves szülnapját ünnepeltük, közben útlevelet intéztünk a piciknek, ma le kéne mennünk Szfehérvárra családi napra az unokatesómékhoz, szóval elvagyunk.
Dávidnak sakktáblás tortát csináltunk, 10 figurával, ami egy sakkfeladvány volt :D Tetszett neki, és meg is fejtette :)
claire
 
 


Szivvi!
Thomasunk már volt valamennyi, azt egészítettük ki. Ezt mind a hárman nagyon szeretik(a mesét is), meg ugye Balu kapott egy vagon dínós cuccot (nyomdát, könyvet, stb.)

Claire!
Ne már-. Ennyire kölyökképem van? :oops: Jövő héten leszek 32, azért ez már nem éppen a tini korosztály...
vovanda
 
 


Vanda: a férjem is 32. :-) De amúgy tök mindegy, az a lényeg, hogy nagyon csinos és fiatalos anyuka vagy.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi!
Köszönöm. :oops:
vovanda
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?