Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi az együttérzést!
Ati - kezdődő tüdőgyuszi. Antibiotikumot kapott rá. Tegnap este 11-kor köhögő roham jött rá, egyszerűen nem bírta abbahagyni, már-már fuldokolt. Ügyeletet hívtam, kaptam tanácsot, ami segített. A sok takitól, a köhögéstől nagyon felületesen aludt, majd hajnali 1-re már megint lázas volt. 1:45-kor Adélka kelt enni, 3-ig macerálta valami a pociját, talán az esti narancs, amit megettem :oops: Ötkor újra kelés szopihoz. Kicsit kóma az ágyban, aztán kelés. Szóval nem aludtam túl magam.

Apa javulgat - felírtak neki valamit, de mondta a dr nő, hogy ez a betegség lefolyása, de hogy "jobban érezze magát" írt fel neki Flectort. (Én ezt fájdalomcsillapítónak szedtem még a cisztás időmben.) Merthogy dr néni is ismeri a férjecskémet 8)

Ma 6 hetes kontroll is letudva. Minden ok, a vizsgálat sem fájt, a bejáratnál volt egy kis kellemetlen érzés, ahol varrtak, egyébként minden ok. Rákszűrés levéve, fogalmazásgátló felíva: Azalia, a macska meg fel van mászva a fára :lol:

Tegnap este rádobtuk Adélt a mérlegre, és 5020g-ot mutatott. :D Szóval megvan az 5 kiló!!!!

Eta - tolódó vizsga - azért így jobb, igaz? :wink:

Ebba - szeptember olyan közel van :? Viszont a cigus suli is gáz :(
Adél se rajong az öltöztetésért, de aztán lenyugszik a levegőn. Janka nem?

Folyt köv.

mikegirl
 
 


Eclipse: ezt a doki csak az elmondottakból állapította meg? Csak mert én voltam hasi uh-n is és ott Boldinál nem találtak senkit, pedig ha vki bukik na az Boldi… Szóval, azért még én is aggódok, majd ha mentek uh-ra ott kérdezősködsz?
1ébként nekem azt mondták ilyen korban még nincs is reflux…. Vagy hát nem így hívják és még változhat is…

Nekünk 1ébként annyi volt, h ott meg kellett szopiztatni majd uh-val elkezdte ide-oda tenni venni a buborékokat és azt nézte, h mennyi jön vissza. Asszem 4-ig számolta és abból 1 jött vissza.

Ancsa: rugalmas kendőd van? Nekünk szövet van és abba nem tudom így felkötni csak egy másik módon, pedig ez olyan jóóóóó. Nagyon cukik vagytok!!!

Boldi a tegnapi mázsáláson majd 6 kg volt! Igazából 5840 gr, de ez nettó érték, mert volt pisi, kaki és csomó büfiiii. :-) ruhába, meg pelusba, főleg ha televan baromi nehéz!!!!

Na mennem kell, mert apa itt topog, h induljunk már. De még jövök majd, ha Boldi is úgy akarja… pusziii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Eclipse - reflux :cry: Nem tudok róla sokat, talán azt, hogy ez egy átmeneti dolog. Várhatóan meddig tart? Előetetés sűrítővel az micsoda? Reméljük szopit nem rontja el!!! Kitartás, el fog múlni!!!!!!

Kinga - jó kis kari ajándék!!!!! Mi is azt szeretnénk, ha a mamáéktól pihenőszéket kapna.

Nav - hess piri!!!! 8) A kép szuper, nem kell magyarázkodni :lol:
Éjszaka én is csak annyit fejek, hogy ne akarjon szétdurranni, és lehessen belőle szopizni. Tök jó, hogy jobb a füled!!!
És azért addig tényleg sírhat, amíg wc-re mész.... felhúzható, zenélő forgó izé nem érdekli?
Én is úgy tudom, hogy nem kell a ROTA elleni oltást 6 hetes korig beadni.

Gyancsi - annnnyira helyesek vagytok!!!!! Na és a farmerruha, zabálni való!!!!!! :lol: Egyébként ilyenbe már én is beleszaladtam. Adélka is furfangos :lol: Fetreng, vonaglik, hogy fáj a hasa, én is mindent csinálok, aztán egyszercsak éhségbe fordul az egész, de hát idő kell, mire rájövök :oops: :lol:

Szisszka - vizsga?

folyt köv.

mikegirl
 
 

 
 

Szisszka
Drukk a vizsgához!

Babák gyönyörűek!

David cicibubus lett :wink:
Vendég
 


Vikoo,
nem, persze h nem bukásból, hanem a fent leírt összes többi tünet összesen. Most néztem meg Az első 12 hónap c. nagykönyvben, hát tényleg tankönyvi.
Nekem eszembe se jutott h a folytonos nyelvnyújtogatás fintorgással az öklendezés :cry: meg a homorítgatás...

Hogy a kisfiad mekkora :shock: :shock: :shock: :shock:

Mikegirl,még nem tudok többet az előetetésről, de nagyon féltem a szopit.

Gyancsi,
Lili kiköpött Te, és elképesztő cuki a ruciban.
Látom szép rugalmas kendőd van, és nagyon édi a csomagod.
Igen, bébiszitter a kendő... néha úgy érzem, mintha alig törődnék a babával, holott ez nem igaz :lol: csak elvan a kendőben.

Rodi,
ezt viccből mondom: ha kevesselled a kakis pelusok számát, én küldök :lol:
Ahány szopi, annyi rotyi - számszerint 8 (!!!) és rendesen telepakolva ám... (most kezdek izgulni, h még a végén kiderül, hogy nem hasznosítja elég jól a szervezete)

2. hós oltást áttette a doktornő dec. 27-re :?

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Csak gyorsban... Eclipse-től!!!

Mi az h. homorítgat??? Zorka is nyáladzik, tömködi az öklét a szájába, nyújtogatja a nyelvét, sokszor nyüglődik hanyatt fekve, de csak néha csorog ki a szájából egy kis előemésztett tejci (túró), de nem bukik túlzottan... szóval akkor mi van? :shock: Lehet elkezdett fogzani... :oops: :D :roll:

Kérdeztem a kendőt Ancsától, mert azt hittem, te nem jössz (azt írtad...), szóval nem tudod, h. ilyen rugalmas fajtát honnan lehet normális áron beszerezni? Lenne, aki megmutatja, ogy kell hasznélni, de én őt még nem ismerem személyesen, azért nem tudom őt kérdezni.

Bocs, de most mennem kell :oops: kivételesen nem azért mert sír Zorcsi, hanem mert jönnek hozzánk :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Jaa, és ma elmentem a házidokihoz a hasfájásom miatt és beutalt hasi uh-ra, mert szerinte a vakbelem környéke fáj... na az b...na be ha begyulladna :( Ez ellen mit lehet tenni, h. ne gyulladjon be??? Pl. sűrű imádkozás? :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Eclipse! Nekünk az első vizsgálatkor (miután hazaértünk a kórházból) megállapította a doktornő, hogy reflux van Balázsnál is. De annyit mondott, emeljük meg az ágy fejnél lévő lábait 5 cm-vel. És ha nem jön rendbe, akkor nálunk is előirányzott ilyen előetetést. Ez azért nyűgös dolog, mert evés előtt fél órával kell a gyereknek elfogyasztania valami szert, ami aztán megköti a később érkező kaját. Csakhát nem nagyon szeretnek a gyerek fél órát várni az evéssel, ha már megszekálták őket... :?
Nálunk enyhültek a bukások, és a hányás teljesen elmaradt. Nekünk ilyen feszengés nincs, asszem...

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 



Hordozós Csajok!!!! Én is akarok ilyen kendőt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hol vegyem? Milyen márkát? És engem is az érdekel, hogy egyedül meg tudom-e tanulni az alap kötéseket???
5 kg-os gyereket még meddig bírom majd cipelni? Vagy kicsinálja a hátam rövid időn belül?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Ma megvolt a két hós oltás. Olyan kis hős volt a drágám, volt egy kis sírás amikor a két szuri ment be, de aztán hamar megnyugodott. Eddig még nem szökött fel a láza, de egész nap nyűgös volt, sokat sírdogált.
1,5 hónap alatt hatalmasat fejlődött Balázs, 4 cm-t a feje, 4 cm-t a mellkasa, másfél kilót hízott, így már 4200g és 55 cm. De megnyugtatott a védőcsaj, hogy nincs elhízva, mert arányosan nőtt.


Nekünk ez a sok vizsgálat azért megy automatikusan mert koraszülött, mi a Péterfibe járunk vissza (ott van Kittus is) és a főorvosnő irányítja nekünk az utógondozásunkat: szemészet (ereződés befejeződése), koponya UH (ciszta van), kardiológus (szívzörej, kamrai sövényhiány), hasi UH (Vesetágulat), fejlődésneurológia, meg van a kis kukacánál is a jobb oldalon valami, de még várni kell vele, vagy heresérv vagy vizsérv, de nem nagy, reméljük magától helyrejön.

Hát csajok összetehetem a két kezem Bazsi miatt, csak ámulok és bámulok és minden elismerésem a tiétek, hogy ennyit nyűgösködnek a babucik. Kép

Maccs
vörösmacska
 
 


Képzeljétek, Kittikét két hete először a kezünkbe foghattuk. Felöltöztették nekünk és megcirógathattuk.


Kép

Sajnos ezentúl nem sokat tehetünk. Az oxigént igényli, egy tölcséren fújják be neki az inkubátorba és a keringéstámogató gyógyszer nélkül sem megy neki a dolog. Egyfolytában borotvaélen táncol, de a körülményekhez képest jól van. már 1900 gramm körül van. Fel vagyunk készülve mindenre, mert nem tudhatjuk mi lesz, két hete volt egy nagyon rossz napja, amikor azt hittük elveszítjük és az orvosok is. De ő egy kis harcos, iszonyatosan erős kislány és a csodával határos módon másnapra jobban lett, de az a nap maga volt a pokol. Nővérkék nagyon szeretik, kényeztetik és együtt sírtunk érte.

Maccs
vörösmacska
 
 


Jó reggelt!

Vörösmacs,
Baluci fejlődéséhez nagyon gratulálok! Szegény kis cicalányotok :cry: :cry: olyan kis törékeny és pici :cry: :cry:

Navi,
hajrá h ne legyen vakbél!
Én sajnos nem tudom hol lehet rugalmas kendőt kapni olcsón.
A Mamami boltba érdemes lehet benézni, a Kosztolányi térnél van.

Lucuzs,
a legtöbben meg tudják tanulni a kötéseket egyedül, nekem azért kellett oktatás, mert totál nincs térérzékelésem, és nem vágtam a jobbra-balra/fent-lent viszonyokat :oops: :oops: :oops:

Homorít a baba szopi közben: egy 30 perces szopi alatt 2-3x kiköpi a cicit, hátrahomorít, elég nagy ívben, kiált egyet, majd vissza a cicire :shock: szegényt akkor is a gyomorsav kínozta, csak én nem vettem észre :cry: de az este és éjszaka nem volt ilyen :)

Mi klasszikus hosszú kendőben utazunk (520cm!).

A rugalmas kendőt csak bizonyos testsúlyig lehet használni, a hosszú kendőbe, ha bírod, már a totyogót is beleteheted ha elfárad séta közben.
A te teherbíró képességedtől függ.
Mollika napi min. 5-6 órát van kendőben, és lesz is, mert a függőleges póz jót tesz a refluxnak!

Megyek tanulni (Szisszka remélem ötöst kaptál) és a leányzó is kurjongat már anyu után...

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Vörösmacs - Bazsinak gratula!!!!
De minden csodálatom Kittikéé és a Tiétek. Ennek a szép kislánynak a mindennapi küzdelme, és persze a tiétek is..... bőgtem, mire befejeztem a soraidat, megszakad a szívem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Tudom, erősnek kell lenni, a sírás nem segít. Puszi Nektek!!!!!

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Lassan felcsapok zugolvasónak...ha időm engedi mindig jövök, csak mire végigolvasom, amiket írtatok, addigra Bence mindig felébred...de most alszik!!!!!!!!!

Vikoo:
az a vaterás olcsóbb hinta engem is érdekelne!!!!!!!!!!! Légyszi!!!!!!!! Én is néztem már, csak kicsit drágállottam, de a 6-7e Ft már sokkal barátibb ár.

Babák mindenkinél nagyon szépek :lol:

Nálunk nagyjából rendben mennek a dolgok. Inkább nekem vannak mindig problémáim. Elöszőr túl sok tejci volt, cici kicsit begyulladt, pedig fejtem, masszíroztam, melegvizes zuhanyt nyomattam...aztán kevés lett a tej, majd mire több lett, addigra Bencének megnövekedett az étvágya, úgyhogy most két ciciből szopizik, úgy elég.
Ja, meg a gátsebem egy része nagyon lassan akar gyógyulni...bár most talán mintha a javulás útjára lépett volna.

Rota: nekünk is majd csak a 2 hónapossal fogják beídni, a 6 hétről én se hallottam.

Na, lépek, mert anyós nemsokára jön és fut (mit fut, rohan) a lakás!!!!!!! Csajok én alapból rendmániás vagyok, de amióta Bence megszületett katasztrófa, ahogy kinéz a lakás!!!!!!!
...és nálunk csak egy gyerkőc van...ismét tisztelget a kétgyerekes anyukák előtt :)
berni01
 
 


Sziasztok!

Visszafogadtok még? :-) Rég voltam de mentségemre szolgál: szerelőnél volt a t öltöm és addig nem tudtam használni a gépet :twisted:
Most megprobáltalak visszaolvasni titeket d e nagyon levoltam maradva.... így idő lesz mire visszakapcsolodok...

babák gyönyörüek és ügyesek. Az olvasottakból azt szürtem le hogy azért mindneki babája javulgat még akkor is ha nem mindig kis angyalok :-)
Az én kis Patrikom is a javulás útjára lépett, d e nem akarom elkiabálni. Már 4 órákat is kibir szopi nélkül, bár pont tegnap volt hogy óránként evett késő délutántól éjfélig.... sajnos betegek lettünk: Ádám kezdte másfél-két hete(tüszös mandula) aztán két napja a párom is nyafog, hogy nagyon beteg, d e már én is éreztem a torkom.... el is mentünk gyorsan hétfőn dokihoz(helyettesités volt) :twisted: és amint meghallotta hogy szoptatok közölte hogy nem vészes a torkom és nem ad semmit rá(már a nyelés sem igazán ment és televolt hólyaggal a torkom még én is láttam tükörben...)persze a férjemnek adott antibiotikumot(nem mintha én annyira akartam volna-csak gyógyulni akartam gyorsan) és mondta hogy nézzem meg milyen a férjem torka....nos semmit nem láttam kicsit piros volt neki.... na mindegy bedumáltam magamnak hogy meggyógyulok önerőből és hamarabb mint a férjem. :wink: másnapra sokkal jobban lettem-lelkileg erősitem magam!!! :-) Ádám alaposan náthás lett(folyik az orra) és sajnos a picurnak is piros a torka: kapott nurofent napi3X2,5 ml, c vitamincseppet és baby ca szirupot. remélem hamar meggyógyul mindneki.

hordozókendő: használtan kinéztem bátyus jézuskája meghozza :-) 5,2m 3700 ft

GYereknek mi biciklit vettünk még ősszel(de jó hogy nem most kell erre is kiadni) pindurinak használtan vateráztam egy ágyforgót ami projektoros is. szeret a plafonon fényeket nézegetni remélme ez is bejön majd neki, ha nem akkor én is feltezsem a vaterára....

levegőzés: az enyim már attól bealszik ha beteszem a bundazsákjába-tudja hogy megyünk levegőzni...
a lakásban nehezen alszik el, van hogy 6 órát is fent van. éjejleink sokkal jobbak éjféltől nagyjából reggelig alvás van, d e már én sem tudom mikor szopizik éjjel :-) (mellettünk alszik babyöbölben)

6 hetes kontorllra nekem is mennem kellene de időm nem sok van rá, d e lassan felhivom a dokit. ebből a szempontbol jobb császárosnak lenni, nem félek a vizsgálattol :-D
ma viszem a kicsit csipöszürésre jövöhéten uh-k.
koraszülöttsége miatt nekünk menni kell hallásra és szemészetre is.

cici: ha nem eszik éjjel nekem fejni kell, mert szétdurran.

kari ajándék nyagyszülöknek: só-liszt gyurmába belenyomjuka a baba kezét-lábát majd kiöntjük gipsszel, így térbeli lesz. nagyon klassz, tegnap volt a proba ma meg már élesben száradnak :-) ja és pár száz ft, nem pedig több ezer mint a brendonban....

csajok: mindjárt karácsony!!!! én nagyon várom!!! valamelyik nap megsütöma nagyfiammal a mézeskalácsot, bejglit stb... nagyon várom, már jobban mint a gyerek :-)


na most mennem kell, nyöszög és lassan indulnunk is kell csipöszürésre... legyetek jók, jobbulásta betegeknek!!!

Puszi

rabbe78
 
 


Jaj még egy gyors kérdés!

Levegőztetés:
Mi még ugyebár sereghajtók vagyunk és csak mostanában vált aktuálissá a sétáltatás. Egyébként Bence szerencsére szereti, pár perc alatt elalszik a szabad levegőn :lol:
Viszont nem tudom mennyi időre is lehet kivinni...a védőnő azt mondta, hogy 20 perccel kezdjük, utána pedig nagy léptékkel emelhetjük a kint töltött időt, de a neten meg azt olvastam, hogy csak nagyon fokozatosan lehet egyre tovább kint lenni...akkor most hogy van ez????...és amit még nem tudok, hogy max mennyi ideig lehet kint???? Tudom túlpörgöm a témát, csak hát parázok, nehogy megfázzon.

Ja, még valami:
Termosz + ételmelegítő
Tudom már volt téma, csak gondoltam azóta kitapasztaltátok...érdemes venni?

Így "sereghajtóként" az a jó, hogy szinte mindenki egy lépéssel előttünk jár, és előre felkészülhetek a problémákra :lol: Nálunk már csak Zsófiék babája fiatalabb. Azt nem írom, hogy "kisebb", mert hát a születési súlyát olvasva tátva maradt a szám :)
berni01
 
 


Helló Anyucik!

Navi-Nagyon szépek vagytok :D És ne butáskodj, mindenki akkor rak fel képet amikor csak szeretne, én imádom nézegetni mindet :wink: Remélem a füled már rendesen helyre jött!!

Hordozókendő-Ez ami a képen van a barátnőm kendője, mert náluk voltunk és ott kötöttük fel, ez nem rugalmas csak egy sima Didymos hordozókendő...Didymos, Lana-ezek a legjobb márkák de bazi drágák , olyan 15-20 ezer forint körül vannak....Akkor van közepes árkategóriájú, mint a Hoppediz ( nekem ilyen van, átszámítva 8000-10000 Ft-ért vettem használtan....) és akkor vannak otthon a Nandu kendők, az hiszem azok a legolcsóbbak, 4-5000 Ft ha jól tudom....Hogy mi a különbség??Hát a Didymos és az enyém között én semmi különbséget nem érzek, Nandut meg élőben még nem láttam sajnos, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.....Szerintem nem bonyolult egyáltalán felkötni, de jó ha van egy hozzáértő aki megmutatja, mert úgy sokkal egyszerűbb, mint képről vagy videóról megtanulni....Én egyébként most szeretnék ( ha lesz raktáron akkor ma meg is rendelem) egy rugalmas kendőt, állítólag sokkal könnyebb vele dolgozni, mint a simával és 13 kg-ig lehet vele hordozni :D ( a márkája: Je porte mon Bebe) Apjuk szerint felesleges két kendő, de meggyőztem, hogy neeeeeeem :D .....A mamami.hu-n lehet olcsón használt kendőket beszerezni!!!!

Eclipse-Nagyon sajnálom a refluxot :? :( ...Most jól megijesztettél , mert Liike is szokott szopi közben így homorítani vagy feszengeni, meg a nyelvét is szokta nyújtogatni, viszont nem nyáladzik és hízik rendesen.....Most nem tudom, hogy akkor mi van....Lehet a biztonság kedvéért azért megemelem az ágyát a fejrésznél, ahogy Lucuzs írta! :roll:

Kinga-Remélem bejön a pihenőszék :wink: Tényleg mi a helyzet a fogaiddal???

Ritya-Jó, hogy te is bejelentkeztél!

Ebba-Hát akkor nem vagy könnyű helyzetben ezzel a meló üggyel....Nem is tudom mit csinálnék....Csak szar, hogy szeptemberben még nagyon kicsi lesz Janka, nem tudom, hogy megtudnék-e válni tőle.....Mondjuk az is igaz, hogy én már fél évesen bölcsibe jártam, mert Anyu is és Apu is egyetemre jártak+ dolgoztak, szóval nem volt mese és még is felnőttem és élek :D ...Kendőről kérdezted, hogy mennyit van benne a Baba...Nekem tegnap pl több, mint 4 órát aludt benne a Picúr egy huzamban, szóval nagyon-nagyon megéri!!!! :wink: Nem beszélve arról , hogy annyira jó érzés, hogy ott szuszmákol rajtad egy kis csomag :D

Eta-Küldök akkor pár grammot Liliről nektek :D Mi már csak kis pufóknak hívjuk :D ...Én mondjuk csak minden másnap megyek ki kb Lilivel, de 30 percnél többet még nem voltam vele egyhuzamban kint....Szerintetek szabad már??

Mike-Akkor lassan de biztosan gyógyulgattok mindanniyan!! :wink: Remélem Ati is és Apjuk is már jobban vannak...Sikerült egy picit kipihenned magadat most éjszaka??Gratula az 5 kg-hoz :D

Csajok az gáz ha éjszaka én nem mindig büfiztetem Lilit???Mert amikor elalszik a cicimen én van olyan, hogy nem keltem fel hanem csak egyszerűen lerakom és kész :oops: :roll:

Vikoo-ez sima kendő, úgyhogy te is megtudod ezt a kötést csinálni, keress rá a neten-elöl zsebes keresztezett-nek hívják :wink:

Vörösmaccs-Gratula Balázskának az ügyes fejlődéshez és a szurikhoz, kis hős a Drága!!! :wink: ....Kittikéért meg megszakad a szívem, nem semmi amit ez a pici lány kibír, igazi küzdő szellem, rólatok nem is beszélve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Berni-Jó, hogy megkérdezted a sétát, mert engem is érdekel a válasz :wink: .....Én is rendmániás vagyok, de egyelőre még tudom tartani a frontot, bár ez a hét lesz az első, hogy a babával egyedül kell megoldanom a takarítást :roll: Remélem menni fog, bár több részletben fogom csinálni az tuti :wink: Örülök, hogy helyre jött a cicid!!

Rabbe-Végre!!!Igazolt a hiányzásod akkor :D Sajnálom a betegség hegyeket, de akkor már kilábalóban vagytok, ez szuper!!!! :wink:...Mi nem veszünk semmit karácsonyra...vagy is én most kiharcoltam egy másik kendőt szóval végül is azt nevezhetjük kari ajándéknak, Apjuknak meg ruhákat kell venni, mert szegénynek nem sok van és most kezdődnek a nagy leárazások, mikor 2 euroért vágnak az emberhez mindent, úgyhogy arra készülünk :D

Na megyek, mert elakarunk menni a boltba, meg a fodrászhoz is bekéne jelentkezni.....Főzni se ártana....Szerencsére Lili alszik most, úgyhogy akkor addig én is tevékenykedek :D

Puszi mindenkinek!

Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Sziasztok!

Eclipse,
ne aggódj ha Mollika szopizni akar akkor semmi nem szoktatja le róla. Azt hiszem Rodi írta, hogy együtt nyomják a cumisüveget és a cicit is. Meg Tatjanaánál is valami ilyenre emlékszem. Nem lesz gond!

Kinga/Mike,
pihenőszék szuper, csak ajánlani tudom.

Navi,
Rotát mi is 2 és 5 hónaposan kapjuk. Én sem hallottam erről a 6 hetes mizériáról. Esetleg csak annyit, hogy az elsőt NEM lehet beadni hat hetes kor előtt.

Sziszka,
Vizsga??????

Maccs,
megy az energie Kittikének!

Rabbe,
megkérhetlek rá, hogy részletezd ezt a lisztes, sós, gipszes ajit. Nagyon tetszik. Jó ötlet!!!!!

Séta,
mi minden nap kimegyünk ha nincs -5 alatt és nem esik. Ha fúj akkor kap egy takarót a kocsira (csipesszel lefogva) és indulás. Fokozatosan kezdtük. 10 majd 15, 20 perc. Utána kapott egy fél órát, 40 percet. Most meg már minimum kint vagyunk 50/60 percet. Múltkor kint hagytam két szopi között, végig. Mondjuk akkor jobb idő volt.

Kép
Kép
haynii
 
 


Hinta: asszem úgy találjátok meg, h vászonhinta, és Rozika nem tom mennyi az eladó nick neve… Boldi most is épp benne szunyál… nem bírtam a jézuskáig, szerintem szereti!!!! Majd dobok fel képet is csak nagyon el vagyok havazva. :-(

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok,

Mostanában volt bajunk nekünk is. Muszáj kipanaszkodnom magam, mert néha nagyon dühös tudok lenni.
Mi még mindig a köldökcsonkkal küzdünk. Oli pont ma egy hónapos, és még mindig megvan a csonkunk. A védőnő és a doki is azt mondta, hogy nagyon vastag alapon rögzült, és ezért sok idő kell neki, hogy leszáradjon. Aztán szombat reggelre kicsit furcsán nézett ki a köldöke, így felhívtam a dokit, hogy megnézné-e. Mára kaptunk időpontot hozzá. Aztán este megnézte a párom is a kicsi köldökét, és büdösnek találta. Erre hívtuk gyors a védőnőt, hogy mit csináljunk, ő elküldött minket az orvosi ügyeletre a XIII. kerületbe. Az ügyeletes orvos lecseszett minket, hogy miért van még egy 3 és fél hetes babának köldökcsonkja, mi meg mondtuk, hogy 3 óránként alkoholozzuk és sebhintőporozzuk, ennél többet nem tudunk tenni.
Megnézte a kicsi köldökét. Szerencsére csak a tetejére volt ráragadva régi hintőpor és gézdarabka, annak volt szaga. Levágta a köldökcsonkja tetejét úgy, hogy most már alig lehet megfogni. A rendelőben nem volt alkohol, nem volt hintőpor, nem volt tisztítópálca. Vmi gézlapdarabbal meg toroknéző kanállal pucolta ki a kicsi köldökét, és levágta a tetejét. És mivel nem volt náluk alkohol befújta Oxicort-tal (hidrogénperoxiddal). Azt mondta, ez majd jól kipezsegteti. Felírt egy üveggel ebből az Oxicortból, hogy naponta egyszer fújjuk be a kicsi köldökét.
Hazaérve elolvastuk a betegtájékoztatót, és kiderült, hogy ez elég durva szer. Ráadásul rá van írva: "Gyermekeknél nem alkalmazható. A biztonságos alkalmazást gyermekeknél nem bizonyították."
Egész éjjel lestük a picurt, nehogy vmi baja legyen. Aztán másnapra már lett is baj. Annyira bepirosodott a köldöke körüli bőr, hogy elkezdett sebesedni, és minden egyes köldöktisztításnál ordít a fájdalomtól, ahogy körbealkoholozom neki belül. Majd megszakad a szívem ilyenkor.
Most hogy múljon a pirossága a köldök körül bekentem neki vékonyan Sudocrem-mel, de még így is piros és fáj neki...

Este már mondtam Tominak, hogy tisztítsa ki ő a köldökét, mert én már nem bírom kínozni a kicsit...

Ma délután megyünk a gyermekorvosunkhoz, kíváncsi vagyok, hogy ad-e rá neki vmi krémet, hogy rendbehozza a pici bőrét...

A hasi és koponya UH-ra a mi gyermekorvosunk azt mondta, hogy nem tud beutalót adni, hogy ha szeretnénk, akkor jelentkezzünk be fizetős vizsgálatra. Ez nálatok is így volt??

KépKép
bedoha
 
 


Sziasztok!

A Rota-vírussal kapcsolatba: akkor mindenkitől bocsi, de nekem tényleg ezt mondta a doki, h mi már lekéstünk róla... (Barni tegnap volt 2hónapos 5napos) Viszont így nem értem, h akkor miért mondta.... :? :? :? :(

Navi
Nagyon szép család vagytok! :)
Hi-hi-hi, mi is akkor fotózzuk Barnit, mikor alszik (pedig ez a ritkább) és így mindenki azt gondolja, h milyen jó alvókája van, hiszen minden képen szundít.... 8)
Remélem nem vakbél! Még pont az hiányozna neked a sok egyéb után!

Ancsi
De jó, h gyakrabban jössz! Ti is szépek vagytok! Ez a csajszi kiköpött te! :D Nagyon édes a vagány kisruhájában!

Kinga
Köldökragasztás: azt mondta a dokinéni, h nagyon kifelé áll a köldöke, és, h azért kell ragasztgatni, h ne maradjon így, hanem befelé állós legyen. :?
Valaki más járt még így, h ilyet mondtak neki? Mert ezek után ezt is félve kezelem... :?

Eclipse
Ne aggódj, nem lesz semmi baj! Egy egyszeri alkalom nem zavarja meg a szopit! (Nagyon drukkolok!)
Egyébként azt a cuccot nem lehetne beadni kanállal, vagy cseppentővel?

Behoda
Jaj!!! Sajnálom ezt a kálváriát!!!
Ne aggódj, h még fenn van a csonk! Nekünk is iszonyat soká esett le!

Rabbe
Én is-én is!!!! Meséld el légyszi, h hogy kell megcsinálni ezt a gyurmás-gipszes dolgot!!! (Nagyon szuper ajándék ötlet!!!)
A családnak jobbulást! Szegény picur! Hogy viseli? Be tudod neki adni a gyógyszereket? (Tejjel adod be, vagy simán?)

Berni
Én úgy csináltam, h először a kiságyba betakargattam és szellőztetés, ez 2-3 napig egyre hosszabb időkre, majd kézbe ki 10percre, másnap 15 és utána meg már kinn durmolt fél órákat. (Mondjuk ez októberbe volt, de nekem nagyon vigyázni kellett az elején, mert picurka volt ...)

Kinga/Mikegirl
Szuper a pihenőszék! Majd írjátok meg, h mennyire válik be nálatok!

Gigii/Vikoo
Nagyon tetszik ez a hinta! És szeretik is a babák? Erős anyagú? Meddig lehet használni?(hány kg-ig)

Gigii
Nagyon ügyes vagy, h ennyi gyerek mellett tudsz sütni!

Ebba
Sajnálom, h Janka nem szeret kinn! Ez így nagyon rossz lehet!
Még azt hiszem múltkor kérdezted a mérés: mi sima szabócentivel mértük meg, úgy mint a kórházba. (Amikor szülés után elvitték Barnit mérni a Párom ment vele és akkor megfigyelte a technikát. :) :D )

Mikegirl
Javult a helyzet betegség fronton? Hogy vannak a fiúk? Adélkával még tartjátok magatokat?

Maccs
Nagyon drukk Kittikédnek! Igazi harcos kisbaba! Mekkorát nőtt Balázskád! Milyen nagyfiú lett! :) :D
Sajnálom ezt a sok dokihoz járást! :( Kitartást!

Képzeljétek, valami van a levegőbe! Barni ma EGYEDÜL(!!!!) elaludt a kiságyába! (Félelmetes!) Már 2szer voltam benn megnézni, h vesz-e levegőt. :oops: :oops: :oops: :oops:
De nem akarom elkiabálni... :?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Bedoha,
koponya UH nálunk is fizetős/maszek, viszont szerencsére a MÁV-ban minden babának megcsinálják mielőtt hazaengednék.

Kép
Kép
haynii
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek, Bencike itt alszik rajtam a mei taiban (kifliláb + pelus a feje mögött):) Végre megnyugodott…. Még mindig elég nyűgöske!

Eclipse: Ez a reflux engem is elgondolkoztatott. Benci se bukik sokat (van, hogy visszanyeli brrrr), de van, hogy feszeng, felsikít, nyújtogatja a nyelvét. És már szinte az első naptól érzem, hogy nem teljesen jó neki vízszintesen, így szopi után is sokáig feljebb van a feje + mózest is megemeltük. Kiságyat nem tudjuk, de újabban rákapott a hason alvásra!

Rota: Nekem azt mondta a doki, hogy a két oltás között 2 hónapnak kell eltelnie, és max a 6. hónapig be kell adnia másodikat.

Sólisztgyurma: Fű de jó ötlet!!!! Szeretek gipszet önteni, de még nem jutott eszembe, hogy ilyen alapja legyen!!!

Rabbe: Nem tudom, mennyire vagy túl a torokfájáson, de a sós+langyos vizes öblögetést próbáltad?

Mike: Kitartás! A pasikkal sosem egyszerű.

Navi: Remélem nem vakbél…. És hogy csak vmi semmiség! Fülednek is jobbulást!

Maccs: Baluci olyan édes! És hogy már 4kg!!!! Gratulálok! Kitartás és sok erő!!!

Koponya/hasi UH: Nekünk is azt mondta a doki, hogy csak fizetősre mehetünk a Madarászba. Ti merre laktok? Mi Újpesten. Eddig én is azt hittem, hogy ez ingyenes, és kötelező. Nem tudom, honnan vettem!

Holnap megyek nődokihoz… Még fogalmam sincs, hogy Apa itthon marad-e Bencivel, vagy együtt megyünk kocsival. Sajnos elég messze rendel (BKVval min 1 óra).

Szép napot Mindenkinek!!!

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Ti csak otthon használjátok a kendőt, vagy utcára is? Ha kimentek, mit vesztek fel? Nagy kabátot. vagy fölé kötitek a kendőt? Esetleg hordozós kabát?

Kép

Kép
amidaalah
 
 


sziasztok!

gyorsban, amíg nyugi van.

Vörösmacs,
még további nagyon sok erőt kívánok, én is megkönnyeztem soraidat.

uh
nekem a Bethesdát kell hívnom időpontért, a csípőszűrésért meg a körzeti gyerekszakrendelőt, ezek ingyenesek. Most inkább kifizetem a Madarász, nagyon sok jót hallottam a dokiról és legyünk már től idén rajta alapon. Én is a MÁV-ban szültem, és megcsinálták egy-két naposan a kontrollokat, de biztos, ami biztos alapon inkább elmegyünk. (Madarászban a komplett vizsgálat 7 ezer.)

Amida
mi is újpestiek vagyunk. :) Jókai elköltözött az SZTK-ba, ott a csípő vizsg+csípő uh.

Bocs', egyenlőre ennyi volt, szólítanak.. :)
gigii
Budapest
 
 


helló!

amidalah! Nem tudom elképzelni, hogy alszik a picurid:) Mi az, h pelus a feje mögött??

Vivi! Akkor neked sem aludt el egyedül a kiságyban? Nem jó, de megnyugtat, mert nekem csak ölben alszik el.


behoda! A védőnő miért nem szedi le? Vagy még mindig sok minden tartja? Az én védőnőm lekapta, mikor már csak a szentlélek tartotta, hogy ne legyen büdi és gyulladt. Fel sem kelt rá Janka.

vikoo! De a vaterán van? Mindjárt meglesem, én is nagyon gonodlkozom, mert sokaktól pénzt kapott, és kendő az tuti, de ez is jó ötlet mellé.


hajnii! Irigy irigy a séta miatt. De ma is szar idő volt, ill. jó, mert nem volt köd, de -6 fok, és nem ment lejjebb. Így kimaradt még a szellőztetéses alvás is.

ancsa! Nem mondod, hogy még fodrászkodni is fogsz!! De jó neked! Mondjuk nekem ma vitték el a kocsimat, eladtuk, mert beújítottunk kicsit, és a másikat még mg kell csinálnia a páromnak (autószerelő) És így a csak neki van kocsi, nincs is esélyem menetelni, meg ugye Janka nem szeret kint leni. De jövő héten elviszem valahova akkor is!!!


Csajok! Nem lehet, hogy Janka előrébb hozta az éjszakát? Éjjel nem alszik cici után rögtön, társadalmi életet él, de Most lássatok csodát, már 2 órája durmol, és ezt már tegnap is megfigyeltem. Éjjel aludni akarok!!!Eddig olyan jól volt, most keltsem fel?



Kép
ebba
 
 


Haynii, Vivi,
nem attól félek, h a cumisüveg zavarja meg a babót a szopiban az előetetés kapcsán, mert amikor fősulira kellett/kell mennem, akkor is cumisüvegből eszik, és fel sem veszi.
Hanem én attól félek, hogy az a sűrítő cucc beül a kis gyomrába, megtelíti és nem fog jó étvággyal szopizni, tehát kevesebbet eszik, amitől a tejtermelésem is csökkenni fog, és akkor már csak egy lépés h tápos legyen, azt meg nem szeretném mert eddig olyan frankón ment az eszike!

Bedoha,
én mivel csak nagyon sokára kapnék hasi UH-ra időpontot a Bethesdába, magánrendelőbe viszem, oda jan. 4-re kaptam, ott a komplett koponya+has+csípő UH 8000, a Duna Pláza közelében van. Mi 13. ker.ben lakunk.

Ami,
naná hogy kint is hordozom, sőt!
Nekünk autónk nincs. Csak tömegközlekedni tudok, és elborzadva nézem az anyukák élet-halál harcát a babakocsival. Én felférek a buszra, sőt még a helyet is átadják :wink:
A baba már 3 hetesen barlangászott kendőben ha emlékeztek.
Öltöztetés: a baba az én ruháimon belülre, pólóra kerül, én melegítem. Én ruhám: babán kívül még 2db polár/bő kötött kardigán+ a kabát.
Babán: body, rugi, bolyhos lábmelegítő, polár kis kocsikabát kapucnival és kötött sapka. A tarkója mögé, a kendőn belülre behajtogatok egy tetra pelust, ami tarkó támaszként és sálként viselkedik.
Az egészből csak egy kis kapucni látszik kívülről :lol: :lol:
A baba nemhogy nem fázik, hanem a kellemes melegben elernyedve alszik, és a kis keze-lába is finom meleg marad.
További trükk: mivel a baba arca az én pólóm nyaka felett, a bőrömnél van, ezért nem a külső -5 fokos levegőt szívja be, hanem az én "hőmezőmben" lévő, a kipárolgásom által előmelegített levegőt :wink:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


amidaalah & gigii: Mi is újpestiek vagyunk. Egyszer összefuthatnánk egy közös babakocsizásra, persze, ha nem túl nagy a távolság.

Voltunk most délután a doki néninél. Azt mondta, hogy a tényleges köldökcsonkja már leesett Olinak (valóban tegnap vmi pici darab apa kezében maradt), ami még van az vadhús. Na szuper. Meglápiszozta neki, és kaptunk vmi piros ecsetelőt. Pénteken mehetünk újra lápiszkezelésre.
A doktornéni szerint sokat eszik Oli, és ne hagyjam, hogy egyszerre ennyit egyen, tartsunk szünetet a kajálásoknál. De hát már most is 1-2 büfiszünet be van iktatva, de egyszerűen sír, ha már le akarom venni a ciciről miután már megevett 120 ml-t. A múltkor benyakalt 170 ml-t, aminek egy részét aztán többször is visszabukta részletekben. Majd napközben figyelünk rá, hogy sűrűbben együnk, és legfeljebb kicsit felébresztem kajálni.
Aztán Oli hétfő délelőtt megy 1-hónapos kontrollra a doktornénihez, hétfő délután megyük a Bethesdába hasi és koponya UH-ra, kedd délután megyünk a védőnőhöz.
Jól be van most táblázva a picur.

Aki csárszárral szült, szerintetek hordozókendőben lehet már nekünk cipelni a picit? Vagy mikortól szabad??

KépKép
bedoha
 
 


Sziasztok Csajok!

Lemaradtam.....

Köszönöm Lucababa névnapi köszöntéseit!

És Drága Lucuzs, ne haragudj, h. megfeledkeztem rólad, de kicsit megkésve szeretnék neked nagyon Boldog Névnapot kívánni!

Eclipse, nagyon sajnálom, nálunk is folyamatosak a bukások, én is nagyon aggódom, de igazából a kórházban megállapították, h. nincsen szervi baj!
Reméljük ez az előetetés segíteni fog!
Köszi, h. leírtad a tüneteket!

Mennem kell...sírás van!Remélem még jövök!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Én benne vagyok egy sétában!!! Úgy is aktiválnom kell magam... Ki se dugjuk az orrunkat itthonról, hacsak apa ki nem rángat egy sétára, a kilók meg jönnek :(. Még "jó", hogy régen voltam dagi, mert az akkor hordott egyik nadrágom éppen jó rám. Mikor megy már le a felesleg??? Dagibb vagyok, mint amikor a kórházból hazajöttünk :evil:

Eclipse: Köszi, hogy pontosan leírtad!!! Nyár óta ezen pörgök :) A kabát átér Titeket? vagy ez speckó kabát?
A cumisüvegen pedig pont tegnap vitáztunk apával, ő nagyon nem szeretné bevetni (nekünk azért annyira nem indokolt, egy normális napirenddel kikerülhető lenne, de az meg ugye nagyon nincs).

Ebba: Ahogy Eclipse is írta, az összehajtogatott textilpelussal a fejét támasztom meg.

Bedoha: Ez a pezsgő cucc nem az amit (talán) Gyancsi is említett? Remélem most már hamar rendbejön!!!

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Én is úgy látom, hogy dagibb vagyok, mint mikor a kórházból hazajöttem. Nem értem. :?

Maccs
vörösmacska
 
 


Ami,
nem, nincs hordozó kabátunk, simán beér a rendes, nem karcsúsított fazonú télikabát.
Hordozó kabátot lehet méretre készíttetni ugyanott ahol a Fanni slingeket gyártják: http://www.naturbaba.hupont.hu 18-20 ezer pénz

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


orvosnál mindne rendben volt. nekünk ingyenes az uh és kötelező is (XVII kerület)
Kisbabóm tegnap délután óta szinte egyfolytában csak cicin lenne, de eközben mintha nem is enne annyit amennyit megszoktam töle... meg annyit vettem észre hogy sokkal nehezebben alszik el, szinte csak ringatva vagy levegőn... remélem ez csak a betegség miatt van, mert kezdtem belejönni a 3-4 órás szopiztatásba :-D
gyóygszereket beadom az adagolofecskendővel d e a fele visszajön neki(kiköpi) d e nem baj szerintem nem olyan nagy beteg hogy ennyi kellene neki :-)
...épp most is ébredezik mertaz apja köhög :twisted: :twisted: :twisted: megörülök! most altattam el csak 2 órámba telt :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

rabbe78
 
 


Jó reggelt! Most megprobálom a tegnap esti hsz-m folytatni...

kéz-láb formázás: (ha nem érthető akkor nyugodtan kérdezzetek):
Hozzávalók:
-só
-lisz
-víz
-gipsz (háztartási boltba vettem 2 kg=180 ft volt)
-baba :-D

1. lépés: só-liszt gyurma készitése: én kb ugyanannyi sót és lisztet összekevertem annyi vizzel, hogy gyurható legyen, d e legyen tartása ne legyen túl lágy.(1kg-1kg: nagyon sok lesz de így egyszerre több minta is készithető és ha valamelyik nem sikerül akkor is marad, nem kella babaát ujra nyaggatni a formázással. A végén meg a nagyobb tesó gyurmázhat vele)
2. akkora alapot csinálsz a gyurmából, hogy ráférjen a lenyomat. ne nyujtsd ki laposra, legyen vastagsága (én kb 5 cm vastagra hagytam), amibe belenyomod a kis kezét-lábát. (legyen mélysége a nyomatnak-én alaposan belenyomtam kb 2-3 cm-re). ( a mintázás után mossátok le a baba kezét-lábát nehogy kicsipje só) a gyurma széle sehol ne lapuljon le mert akkor kifolyik a gipsz majd belőle.
3. elkészited a gipszet-csomomentesre kevered annyi vizzel, hogy kb tejföl sürüsségű legyen(egy higabb tejföl :-D ) és gyorsan beleöntöd a lenyomatba. Ne önts túl sokat bele, pontosan a lenyomat széléig töltsd ki gipsszel, akkor lesz szép.
4. ha megyszáradt akkor szépen lefejted a gyurmát róla és a gipszet tovább száritod(én fütötestre teszem).
5. a gyurmát ujra felhasználhatod. ha később akarod használni akkor nejlonzacsiba hüvösre teheted, napokig eláll.

A mintán még a kis ráncok is gyönyörüen kivehetőek :-)
Nekünk nagyon bejött, nagyon édesek lettek. Ha valakinek nem sikerül elsőre(bár ez nem fordulhat elő, mert hihetetlen egyszerü és szórakoztató is! ) ne adjátok fel, mert megéri!

Mindnekinek jó munkát, jó szórakozást!

Ui: nem csak kilapitott(nyujtott kezecskét lehet formázni, hanem ökölbezártat is-probáljátok ki! (csak akkor konzervdoboz formájura kell alakitania gyurmát, amibe belenyomhatod a kis kezét). Ha valakinek még ezzel kapcsolatban eszébe jut valami, írja meg , mert itt lapula hütöben a gyurma ;-)

gondoltam ha sokat csinálok belőle és lyukat is szurok bele, akkor disznek is jóa kari fára :-D-na jó ez csak vicc volt....

viszont én is keresek ténylegmegpuhuló!!!!! mézeskalácsreceptet, mert valahogy frissen mindig isteni, aztán ugy kiszárad nekünk, hogy szinte csak szopogtava lehet megenni :-D

Kriszti doktornő! :-D Segíts légyszives: meddig adjam Patriknak a nurofent, kálcium szirupot és a c vitamin cseppeket? honnan tudjam, hogymár nem piros a torka? feleslegesen nem akarom adni neki,a doktornénink meg azt mondta nem kell visszamenni...

rabbe78
 
 


Úgy látom, kezdenek jól alukálni a babák :-D : este fél nyolctól eddig még csak én írogatok :-D
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Legyen szép napotok!

rabbe78
 
 


sziasztok!

bocsánat, hogy eltűntem, próbálom felvenni a ritmust, de nem igen megy, pedig még segítségem is van egy darabig...

sajnos múlt pénteken voltunk bent Eszterrel a Tűzoltó utcai klinikán, mert a háziorvos beküldött a köldöke miatt... vettek tőle vért, meg pisit, leoltották a köldökét, amiből sajnos ki is tenyészett valami baci, erre antibiot szedtünk 5 napig! ma jön a dokinénink újra megnézi Esztit, bár szerintem most már tuti a köldöke.

alvás terén elég rapszódikus a helyzet. este nagyon nehezen alszik el, most hajnalban is csak mellettem volt hajlandó, azt sem egyszerűen. mivel kicsi a lakás, így Benivel elég nehézkes, mert mindig aggódom, hogy felkel, ma meg is történt, így én Eszterrel még lustultam picit, Beni meg már DVDzet, csak az a bökkenő, hogy apa be sem szólt, hogy lelépett, vagy csak én nem emlékszem már... szóval Eszti még alszik, de hallom, hogy nyüszizik időnként, Benivel meg kint vagyunk a nappaliban, és maszkabált nézünk.

karácsonnyal sehogy nem állunk, nem is tudom, hogy mi lesz! :S

cicizés még mindig kiegészítéssel megy csak, de már nem izgatom magam rajta. annyi tejcsi van, amennyi, azt mind megkapja, a többi pedig tápszer.

lányok! nálatok mennyit ettek a gyerkőcök 2 hetesen kb? már, aki mérte!?

Eta, boldog névnapot!!!

igyekszem ezentúl sűrűbben jönni, képet is hoznék már!

jók legyetek!

sophie27
 
 


Sophie,
az én Drágám 60-at evett 2 hetesen. Tudom mert én is kiegészítettem és egyszerűbb volt ha mértem. Az a lényeg, hogy Karácsonykor együtt legyetek egészségben, békességben. A többi nem számít! Kicsit nyálasra sikerült de tényleg így érzem. :wink:

Kép
Kép
haynii
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a drukkokat, a vizsgám szerintem jól sikerült, majd januárban derül ki, hogy hanyas lett. Ja, amúgy számítógépes könyvelésből vizsgáztam.

A gépemet mindjárt kivágom az ablakon, mert fagy, meg bazi lassú
:evil: Elegem van :evil:

Rabbe
De jó ez a só-lisztes dolog! Mi tavaly Marcival csillagokat meg szivecskéket fenyőfákat formáztunk és kifestettük temperával meg akril festékkel, és ezek kerültek fel a fára, adventi koszorúra, meg a lakás különböző pontjaira díszítésként, és Marci nagyon nagyon büszke volt!
Nekünk tavaly sikerült a puha mézeskalács, de nem találom a receptet!!!! :shock: Ha megtalálom, bepötyögöm! Muszáj megtalálni, mert hétvégén meg akarjuk sütni a mézeskalácsot, meg a házikót!!!

Ajándék:
Tavaly előtt apa olyan ajcsit kapott, h egy nagy képkeretbe előhívattam 4 fotót, amin Marcival vannak, gyakrolatilag egy fotósorozat részei voltak a képek, és mindegyik képen más fejet vágnak :D
Tavaly pedig vettünk egy fehér bögrét, Marci kezét bekentünk piros porcelán festékkel, és rányomtuk a tenyérlenyomatot a bögrére, a bögre másik felére Marcival közösen ráírtuk, hogy APA, aztán kiégettük :) Apa azóta is imádja azt a bögrét :)


Sophie
Kitartás, egyre könnyebb lesz ám! Bár nekünk is vannak nehezebb napjaink. Van, hogy a két gyerek egyszerre bőg nekem, van, hogy felváltva :D Van, hogy Marci hisztizik, vagy féltékeny, ha Dani szopizik, és akkor pl. direkt dübög, zörög... ez engem nem zavarna, csak a szomszéd kap hülyét alattunk...
Jajj, örülök, hogy Eszti már rendben van! Azért elég ijesztő ez a köldök dolog! :(
Karácsony: én sem úgy állok, ahogy szoktam, pl. ajcsi még egy darab sincs :D Dekoráció is csak alig alig, de nem baj. :) Marci az első karácsonyunkkor kb. 2-3 hetes volt, apa sokat dolgozott, szóval semmire nem volt idő, még főzni sem, csak borsófőzeléket csináltam :D Nem vettünk még ajcsit sem... De nagyon jó kis karácsony volt :D Szóval no para!!!

Csajok!
Babák nagyon szépek, édesek!!!

Eta
Én nem tanítok :D Csak tanulok :D
A suliba írtam egy kérvényt, h mentsenek fel óralátogatás alól mert szülök stb. Igy csak vizsgáznom kell bejárni. :)

Rólunk még gyorsan:
Daninak most pár napig fájt a hasa, de éjjel, menetrendszerűen, 2 és 4 óra között. Hiába adtunk neki mecsek teát, édesköményt... Úgyhogy most vettem megint infacolt, és most jól aludtunk végre!!!! Kelt kajcsizni 1-kor, aztán 5kor, de csak kajált és egyből vissza is aludt. Igy Marcival 8-ig tudtunk szunyálni :D
Most megint alszik Dani a kiságyban, úgyhogy szaladok is Marcizni, meg takarítani és egyebek...

szisszka
 
 


Rabbe

amit én beírtam vmelyik nap az puha típusú. Évek óta ezt sütjük. Tartsd amúgy (fém) dobozban, és van két trükkje is. Nem szabad túlsütni, inkább hamarabb vedd ki, mint később és ne nyújtsd túl vékonyra. Ha ezeket betartod nem lehet gond.

Eta
Isten éltessen! :)

Zsófi,
nemtom, nem tartok babamérleget a házban.

Rólunk,
Hanna már sokadik éjjelt átalussza, éjféltől reggel 7-8-9-ig, mikor hogy ébred. :) Viszont Marcika visszalázasodott (38.8), antibio, torka nagyon csúnya, hurutos. Tegnap még hányt is egy óriásit. Szegény lemaradt az ovis karácsonyról is, meg pont a krupp ideje alatt voltunk a kórházban is. :( De ott jött konkrltan NÉGY !! Mikulás. A végén már unta. :lol:
gigii
Budapest
 
 


Szisz,
nagyon jó ötlet az a bögrés cucc! Hogy égetted ki?
Mi most állunk le szépen lassan az Infacollal. Úgy néz ki (és most lekopogom) meg leszünk most már nélküle.

Gödöllői csjok,
van valahol kreatív/hobby bolt valahol ottan. Veresen semmi.

Kép
Kép
haynii
 
 


Az utolsó az kérdés volt ám, csak lemaradt a kérdőjel.:oops:

Ma megyek 6 hetes kontrollra. Zabszem van a popómban. Nem a vizsgálat hanem a be út miatt. Meg a gyerkőcöt is le kell passzolnom. Érdekes lesz. :idea:

Kép
Kép
haynii
 
 


lányok! még egy kérdés... mennyi a tarifa, ha kihívjuk a dokit? illetve nem hívtam ki, csak ő mondta, hogy kiszalad, ránéz Eszterre. gondolom, hogy ilyenkor várna érte cserében valami kis pénzt... annyira hülye vagyok az ilyesmihez! :( utálom is úgy, ahogy van, ezt a hálapénz dolgot!

annó Beninél sosem hívtuk ki, inkább mi vittük be őt, persze vele nem volt semmi para ilyen picinek! ...

köszi!

Szisszka, nagyon kreatív vagy! figyi, ez a porcelán festék nem ártalmas a gyerek bőrére? vagy hogy kell csinálni? gyorsan lemosod? nekem több ilyen bögre kellene, szóval nem tudom, hogy nem kezdi-e ki Beni, illetve Eszti kezét... lehet, hogy Esztit ki kellene hagyni a buliból! :S

kajcsi hozzászólásokat köszi! nálunk Eszter 60 hozzátápit kap, plusz, ami a ciciben van...

Haynii, drukk a dokihoz!

Gigii, jobbulást Marcidnak! nem lehet egyszerű, úgy meg főleg, hogy beteg is egyik másik a csapatból!

mindenkinek jobbulást, akik épp betegeskednek!

Eclispe, sajnálom, hogy Mollikának refluxa van, de szerencsére ez ilyen piciknél még kinőhető!!! fel a fejjel!

bocsánat, de nem igen vagyok képben! :S ezért nem írok a többieknek!

sophie27
 
 


DORKA! A Rossmann-nál és a Photo Hall-ban 20-ig le lehet adni a naptárrendeléseket! Talán még érdekel...

többieknek puszi!

rohanok, mert Bogi körül vannak zűrök, nagyon kellek most neki...

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


gigii! ez aztán gyorsan ment Hannának. Mit csinálsz vele éjfélkor? teletömöd a pociját?

hajni! 60-t? akkor meg mit aggódsz?Janka 30-40-et és hízik, amúgy változó, hogy mennyit eszik...
most mennyit eszik?


hintaágy. rá is ütöttem egyre a vaterán. 6000ft. Jó lesz karira. meg kendőt is nézegetek:) rám tört a shopping láz :)

kipróbáltam, hogy ha rajtam alszik Janka, 20 percnél többet alszik-e. hát, jelentem, nem!!!!!!pontban 20 perc után felkelt.


zsófi! hát nem lehet könnyű 2 picivel. én 3 gyereket szerettem volna, és egymás után, de most, bármennyire imádom Jankát, meggondolom, h legyen -e egyáltalán kis tesó. mindenki mondja, h könnyebb lesz, meg, h elfelejtem az 1. hónapot, de nem tudom....


rabbe! én is fogok csinálni Jankámról lenyomatot. hagy olvadjanak el a nagyszülők:)

Kép
ebba
 
 


puha mézeskali recept! tavaly ezt csináltam, finom, és tényleg puha, de tény, hogy dobozban tároltam én is...

Hozzávalók: Tésztához:
1 kg liszt
20 dkg porcukor
1 csomag szódabikarbóna
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg


Elkészítés: Ezeket szárazon alaposan összekeverjük egy olyan tálban, amit aztán le tudunk majd zárni (pl. dagasztótál)
1 kg vegyes virágmézbe (fél befőttesüvegnyi kb.) beleteszünk fél kocka (kb. 12 dkg) RAMA margarint és mikroba tesszük. Ha jól átmelegedett, akkor addig keverjük, amíg a margarin elolvad. Ezt a lisztre öntjük, beleütünk 1 tojást és egy falapáttal összeállítjuk a tésztát. Azért nem érdemes kézzel, mert nagyon ragad és a forró méz is megégetheti a kezünket. Ha nem akar összeállni, akkor kevés langyos vizet tehetünk bele. Kissé lágy tésztát kell kapnunk. Ha már egynemű a tészta, akkor rátesszük a tálra a fedelét és legalább egy napig hagyjuk állni. Nem kell hűtőbe tenni. Ha több napig áll, csak jobb lesz. A tésztából leveszünk olyan kétökölnyi mennyiséget és alaposan átgyúrjuk. Ha még ragadna, akkor kevés lisztet gyúrunk bele. Alaposan alálisztezve kinyújtjuk és szaggatjuk. Kisebb figurákhoz vékonyabbra, nagyobbakhoz kicsit vastagabbra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 150 fokra előmelegített sütőben sütjük addig, amíg szép színe nem lesz. A tepsin hagyjuk hűlni rövid ideig, majd egy asztalra rakjuk egymás mellé a figurákat a teljes kihűlésig. Pár napig szobalevegőn hagyjuk állni mielőtt írókázzuk. Így kisebb a veszélye, hogy később a rajz lepereg róla.

Az írókához kb. 15-20 dkg kristálycukrot elektromos darálón jó alaposan, daráljunk le, majd egy tojásfehérjéhez adagoljuk kanalanként habverővel elkeverve. Akkor jó, ha a habverőről már egész lassan folyik le, és nem terül szét hamar. Egy un. „Önzáró tasak” (az „önzáró részt levágva) egyik sarkába töltjük a mázat, befőttes gumival elkötjük és a zacsi hegyére óvatosan, nagyon kis lyukat vágunk ollóval. Ez a zacskófajta azért jó, mert vastagabb az anyaga és nincs széles hegesztése. Nagyobb papírboltokban, élelmiszerboltokban kapható.
Mézeskalács puhítása: A megsült mézeskalács a szabad (szoba) levegőn állva igazodik a levegő páratartalmához. Ha száraz a levegő a mézes is keményre szárad, ha párás a levegő, jó puha lesz, ill. marad. Így tudjuk a kiszáradt mézest megpuhítani: egy jól záródó fém- vagy műanyagdobozba rakjuk a mézeseket. Egy kicsi pohárkába 2-3 összegyűrt papírtörlőt nyomunk, majd annyi vizet engedünk rá, amennyit a papír felvesz. Ezt a mézesek közé állítjuk a dobozba, majd rátesszük a tetejét. 3-4 nap alatt puha, omlós lesz a mézes.

sophie27
 
 


köszönöm lányok a recepteket és a puhitó ötleteket. azthiszem kiprobálom majd mindkét receptet :-D mi ugyanis 2-3x is szoktunk sütni ha nagy sikere van :-) na mega család is mindig visz belőle, fára is kell és gyorsan fogy/mégha keményis/

zsófi: én egyszer probáltam a gyerekorvosnak pénzt adni nem fogadta el, azóta nem probálkozok. viszont a héten kigondoltam, hogy aprósággal(kézzel festett mécses, mézeskalács) boldog karit kivánok az orvosoknak, védőnéniknek. Ennyire telik a pénztárcámból... :oops:
na szaladok, mert épp elaludta kiságyába és nagytakaritok....d e nagyon nagyon nagytakaritás :-D polcmosás, szelektálás stb

rabbe78
 
 


Zsófi
nálunk igen gyakori vendég a doktornő, volt, hogy nem fogadott el manit. A gyermekgyógyászatban szinte mindig azt tapasztaltam, hogy a nagy dolgokért, műtét, komolyabb beavatkozás (lsd.veseműtét) nem fogadnak el pénzt. Nekem sem megy ez a pénzezős dolog amúgy.
Amikor az ügyeletes doktor jött ki hétvégén akkor 2000 Ft-ot adtunk. Szerintem egy gyerekre ennyi elég. Egyébként attól függ mennyi apró van itthon, 1-2 max. 3000 Ft, amit adni szoktunk. Én kihívom, mert egyszerűbb, mint kilogisztikáznom az odajutást, noha 9 személyes a kocsink, de akkor is.. :lol:
gigii
Budapest
 
 


Én nem haladok semmivel :O sikeresen sikerült elmosogatnom :D
Amúgy meg sajnálom magam, mert valami belement pár napja a talpamba, és fáááj, de nem tudom kiszedni... úgyhogy most jól elvagyok foglalva magammal :D

Gigi
Jobbulást Marcidnak!
Gratula a hosszú alváshoz!

Hajni, Sophie
Én még a pici törpöket 1 hósan kihagynám a porcelán festékes buliból... :oops: Marci 2 éves volt amikor ezt csináltuk. Szóval Beninek nem lesz baja tőle, tuti!
Én egyébként úgy csináltam, hogy a fürdőben, bevitem a bögrét, gyerek keze beken, rányom a bögrére, (tökéletesen nem fog sikerülni, de ahol pl. elmaszatolódik ott azt le lehet törölni nedves fültisztító pálcikával. )majd gyerek keze gyorsan lemos szappanos vízzel! Utána hagyni kell száradni a bögrét, majd kiégetni 160 fokon szimpla sütőben. De a kis tégelyen rajta van a használati utasítás.

Sophie
Én még ugyan nem hívtam ki gyerekorvost, de én nem adnék neki semmit :oops:

Ebba
Tényleg könnyebb lesz később... vagy nem tudom... inkább más :D
Mi is nosztalgiáunk Marci dolgain :) Tényleg halványulnak majd ezek, és másképp fogsz visszatekinteni :)

szisszka
 
 


Ebba
nálunk "agybaj" az este :lol: Vacsora szigorúan 7-kor, és eltart kb. fél 8ig. AZtán az ovisok mennek együtt a nagykádba (pezsegnek, labdáznak, játszanak benne önállóan), míg én megcsinálom az ágyukat, kiszellőztetek, pizsit, másnapi rucikat kikészítek reggelre, addig apa babázik, mert Hannácska szinte mindig a szokásos napi nyüglődőjét éli ilyenkor. Tehát full kézben van általában ilyentájt. Napirendtől függően ő is megfürdik a kicsikkel a fürdőben a babakádban apával, a kicsik nézik a tesókát, drukkolnak neki. :) Aztán szépen kijönnek, felöltöznek, esti mese, fogmosás, bilizés, alvás. Közben a baba is készülődik, és az esti mesét általában együtt hallgatják. 8-fél 9ig ágybadugva az ovisok és ekkortájt etetem meg Hannát. Na ilyenkor kéne elaludni az ágyikójában, de nem teszi. Ígyhát marad a tánc vele. :x :D 9 körültől a következő és egyben utolsó etetésig járkálás vele, szórakoztatás, itt a sehogyansemjó állapot. Aztán éjfél körül megetetem és akkor már szépen a saját ágyikójában elalszik hang nélkül. Pl. ma fél 7kor kelt, evett majd olyan fél 9től alszik egyfolytában. Lassan kelni fog. Nappal itt van velem a kosarában, este viszem csak fel az ágyába, szokva is van a nyüzsihez, ha nincs hangzavar, gyerekzsivaly, Gryllus muzsika, akkor nem is alszik olyan jót. :shock: :D Nappal oviban, suliban vannak a tesók, és 5 fél 6 körül szivárognak haza, mert nem én megyek sajnos értük tavaszig, az óvoda egy fertő ugyanis, és anyukám hozza el őket, és férj begyűjti a csapatot. Anyuék innen 20 perc babakocsizásnyira vannak, de ebben az időben most nem hurcoltam Hannát, plusz ez a múltkori lázas dolog miatt is, inkább nem bolygatom.
És olyan sz...r ez a rendelős kaja, jövő héttől inkább kotyvasztok megint, mert ugye mindenki más rajtam kívül intézményben eszik.

Bocs' az untatásért, hogy ennyit írtam magunkról.. :oops:
gigii
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: