Új privát üzeneted érkezett!

Jukka!
Nagy gratula! Ugyanebben a cipőben eveztünk anno mi is, ha kérdésed van, vagy bármiben segíthetek, szólj! És tényleg szép nevük van a csajoknak!

Abbey!
Mi újság?

Mi: kölkeim már rongyak, én még elég rozoga vagyok, de a pasim a legnagyobb mázlista: kétszer kidobta a taccsot, azóta kutya baja.
vovanda
 
 


abbey,
nem igazán tudok neked mit mondani, arra amit írtál fent. Nem értem én ezt komolyan.
Lehet, hogy pszichiáterhez kéne járni a férjednek, nem pedig pszichológushoz. Az előbbi azért sokkal hatékonyabb pszichoterápiát tud alkalmazni, ha kell tud gyógyszeresen is kezelni depressziót meg ilyen betegségeket. Azért a pszichiáter csak orvos, míg a pszichológus nem az.
Eléggé úgy tűnik, hogy kissé megzuhant szegény az elmúlt idők eseményei után. Hallottam már férfiaknál ilyen post traumás dologról.
Ne érts kérlek félre egy szóval sem arra utalok, hogy dilis, én is jártam pszichodikhoz amikor pánikbetegségem volt, szóval csak segítségből ajánlom.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Jukka
Isten hozta a csajokat!!! Csodaszép nevük van! Jó egészséget, gyors gyarapodást :)
Abbey
Mizu, hogy vagytok?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 

 
 

Sziasztok!

Jukka, gratula! Csaszit, totál átérzem, én is pont így nyilatkoztam utána :)

Vanda: továbbra is gyógyulást Nektek!!!!

Nálunk: tök jó volt a hétvége, mintha kicserélték volna. Tegnap reggel isteni tojást sütött, voltunk vásárolni, almáztunk a kicsikkel, du pihiztünk...ma anyuéknál ebédeltünk, ők is megjegyezték, hogy rég volt ilyen. Remélem most ilyen marad, olyan jó lenne.
Pszihiáterhez csak végső esetben vinném, ha a psziho azt javasolja. Nagyon nem pártolom a gyógyszeres kezelést, rengeteg mellékhatása van. Volt egy olyan pasim, szörnyű volt... rosszabb, mint a férjem a legrosszabb passzban. Sztem a hipnozis és egyéb alternatív gyógymódok hatásosabbak hosszú távon.
Szilvi, én is pánikbeteg vagyok/voltam, engem elég jól kikezelt ez a nő. Ha rosszabb lelki állapotban vagyok, akkor még előjön, de már elég jól tudom kezelni.

Lányok elég jól bírják az almát, holnap akarok egy kis barackot is tenni hozzá. Lillusnak meg kipróbálni a sinlacot. Ma sem állítom, hogy jól lakott... kelni is fog sztem éjjel enni.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jukka! Gratulálok a lányokhoz. Vigyázzatok nagyon magatokra, drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek.

Abbey: örülök, hogy volt egy jó hétvégétek. Nagyon rátok fért már.

Vanda: Mielőbbi gyógyulást!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


abbey,
látod csak meg kellett szólalnom és egyből minden jól alakul, telepatikus :D megijedt, hogy pszichiáterhez akartam küldeni!!!
A lányoknak azért szerintem min. 1 hétig mindig csak egyet próbálj adni. Amikor megeszik a gyümit, utána adj nekik enni tejet vagy tápszert, mert a gyümi savat csinál és éhesek lesznek, ezért ajánlják, hogy evés előtt táplálj hozzá, tehát most még nem tudsz ezzel étkezést kiváltani.
Nyugodtan próbálj valami tápszerszerűséget adni, akár Sinlacot.
Akkor pánikbetegség sorstárs? Szerencsére nekem elmúlt, de azért gyorsan lekopogom. Boti születése után jött ki, mondjuk én kaptam gyogyit.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi, most 1 hétig almáztunk, semmi gond nem volt, ezért is merek váltani. Eszti kap holnap barackot, Lillusnak meg vettem tejpépet (milumil vaniliás tejberizspép), a sinlac hiánycikk, nem lehet kapni. A patikus és a régi védőnőm is azt mondta nyugodtan adjam neki ezt. Lehet neki egy nap kétszer adni? (nem önálló érkezésklént, hanem szopi után, ha éhes marad)
Igen, bejött ez a telepátia :D

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hahó, sziasztok!
Jukka :D :D gratulálok, Isten éltessen titeket, és reemélem mielőbb hazaadják őket!!!!
Császár :( ismerős, eltartr még egy ideig a lábadozás. Epidurálással volt?

Abbey! továbbra is hajrá!

Silver! nem féltél, h a mostani szülés után is kijön a betegséged??

Vanda ! jobbulást! Náunk is jár-kel ez a hányós-hasmenős, Eszter ma még nem volt oviban így Ádám se ment, meert egyszerűbb volt így itthon hagyni őket! szerencsére azóta nem hányt, még fájlalja néha a hasát, de ennyi. Ádámnak vérzett éjjel az orra, nála így szokott jelentkezni, ha nem 100-as, Ábel is azt mondta reggel, h fáj a feje meg a hasa, de nem jött vissza a suliból, szóval nem lehetett túl komoly, Dávid lehet múlt héten már ezzel vacakolt, amikor fájt a hasa. Itatok velük probiotikumot meg aloe gélt, unicumot mégsem lehet :wink: , azzal mi kúrálódunk.

És ami alényeg nálunk: Jonatánnak ma végre meg lehetett mérni a hallását, és mindkét fülére tök OK!!! :D

Jaj, még annyi intézni valóm van, és mindjárt itt az ünnep. Ráadásul nálunk ünnep folyam: Karácsony, 28án Dávidom szülinapja, 29én Jonatán névnapja, 30án anyám szülinapja, 31 Szilveszter, 1 újév, jan2 Ábel fiam szülinapja!!! :lol: Jó, mi?

Ti hogy álltok a karácsonyi készülettel? claire
claire
 
 


Sziasztok!

Visszaolvasgattam.
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat!

Claire nagyon szép a családod!
"tejelő tehén" hát ezen jót nevettem :D

Zsebi nagyon sajnálom ami férjeddel történt......., a lényeg, hogy
nem történt nagyobb baj.
Sajnálom a zűrzavart nálatok is :-(


külön kassza: én nem tudnám elképzelni külön, nekem furcsa, de hát ezért szép az élet, mert nem vagyunk egyformák :D

Abbey nagyon cukik a lányok!
Örömmel olvastam, hogy pillanatnyi zavar volt csak férjed részéről a sztori. Egyetértek Clairrel, hogy sok volt az esemény 1 év alatt, főleg egy pasinak........Remélem hoz majd változást a doki, és szembesül majd önmagával és belátja tévedéseit........
A hozzá táplálással látod igazuk lett a többieknek, türelemre volt szükség, még korai volt akkor. Most meg, látod minden ok :-)

Név választás: Én orosz származású vagyok, és szeretnénk ezt a vonalat is tovább vinni. Szeretném meg tanítani oroszul beszélni őket, csak nem lesz egyszerű, mert nem használom ugye napi szinten és könnyebb magyarul beszélni. Egyébként 6 éves korom óta élek itt, ezért is nehezebb, csak anyukámmal szoktam néha beszélni oroszul, azt is telefonon, mert messze lakik :-)
Azért meg próbálok mindent az ügy érdekében :-)

Székesfehérvári kórházban szültem.

Vanda
Remélem meggyógyultatok már.
Köszi a segítség felajánlást.
Élek vele, ha lesz kérdésem.
Igaz mindenkiből úgy kell mindent kihúzni, gondolom ez nem
ismeretlen .

Tegnap tudtam már fejni, igaz 20 ml, de több, mint a semmi. Ma már 40-50 ml körül vittem eddig, remélem még összejön valamennyi. Tegnap óta nem buktak, és üres volt a gyomor tartalma, úgy néz ki, hogy el kezdett dolgozni, emészteni a pocijuk.
Most még olyan hihetetlen, hogy több tejem is lesz, nagyon remélem, nagyon szeretném ha elég lenne nekik. Most még elég ez a mennyiség Szofi 6 ml, Tami 5 ml kap alkalmanként. Hatalmas mennyiség :D
Remélem most már csak erősödniük, hízniuk kell. Meg szerettem volna ezt kérdezni, de mindig olyan sokan voltak a dokik körül. Még megyek kétszer, remélem akkor meg tudom.........
jukka10
 
 


Spinális érzéstelenítés volt.

Nagyon örülök Jonatán jó híreinek!!!!!

Jó kis év vége , buli buli hátán :-)
jukka10
 
 


Jukka!
Mondom, hogy nálunk hogy volt: antibigyó+infúzió ment nekik. Az infu (kaja+folyadék pótlás) addig ment, amíg 3 óránként 35 mili kaja le nem ment nekik. Haza akkor jöhettünk, amikor már Réka is elérte a 2 kilót (ikreknél az együttes súlyt is nézték), és stabilan, megbízhatóan ettek.
Összesen 18 napot voltunk kórházban. Ebból 6ot voltak inkuban, utána velem (fizetős szoba áldásai).
Anyatej bazi fontos, minden csepp kincset ér. Én szigorúan 3 óránként fejtem éjjel-nappal, szerencsére lett eredménye. Kajánál számíthatsz nehézségekre. Lehet, hogy nem fognak szopni (enyémek is cumisüvegesek maradtak), koráknál gyakori a renyhébb szopóreflex.
És velem nagyon közlékenyek voltak a dokik kezdettől (Nyíregyháza), amikor meg megtudták, hogy "B. doktor sógornője" vagyok, akkor végképp (a sógorom 6 évet húzott le itt).
Kb. ennyi. :-)
vovanda
 
 


Lanyok!
Nagyon kedvesek vagytok, hogy aggodtatok - nem is gondoltam volna... Ha ezt tudom, akkor benezek; azert tuntem el, mert ebben a helyzetben minden "szabad" (most is ejjel kozepe...) masodpercem a cuccok beszerzeseven toltottem a neten (mivel elmenni nem tudok). Babakocsit mar megrendeltem kozben, csak kerdes, mikorra kuldik; par babaruci is lett (egy allati edes doktoranduszom epp itt volt, es meglepire megvette a HMbol az alom kis barikasbol 2t), de azert meg messze vagyunk az elegtol. Ahogy mondtatok, az itteni tesz-veszen nezem (ebay es most fedeztem fel a willhaben.at-t), csak az a baj, hogy itt a babakra mar egybol farmert, harisnyas-szoknyas ancugokat adnak, amiket en rettenetesen nem tartok praktikusnak, es rugikat nagyjabol hiaba kerestem (ha nagy ritkan adodik, akkor is csak ujjatlan).

Abbey, nagyon rendi vagy! A ferjem csut este jon ki (pentek reggel van a csaszi); nem tudom, el tudom-e kuldeni ruhakert, jo lenne (egy pelenkazofeltetet is csinaltak nekunk, de az sem lett meg meg hetek ota...)... Ha van lany rugi, az hianyzik foleg (overall az van regebbrol; autosulest pedig a ferjem nem akar meg hasznalni; nagyon remelem, a babakocsi megerkezik idoben, mert annak legalabb van mozeskosara - kulonben nem tudom, hogy hozzuk haza oket a korhazbol ;-( Persze, hogy szivesen visszaadom a rucikat; mi mar tutti, h. befejeztuk a babazast...

Most mar visszaszamlalas orakban merve... Igazandibol szinte orulnek, ha hamarabb beindulna (most mar nem vagyok egyedul, van velem potnagyi), hogy legalabb valami kicsit erezzunk az igazi szulesbol; meg, hogy tudjam, a lanyok is ki akartak jonni mar... De nem fog beindulni, a fiamnal is a programozott csaszi elotti napon (pedig az a kiirt datum utan volt) mar mindennel probalkoztunk, de Bence koszoni, jol erezte magat bennt...

Most Rolatok:

Abbey - sajnallak, de szerintem rendbe fognak jonni a dolgok. Amint latod, mashol sem fenekig tejfel a dolog; a 7vegen en is tobbszor ugy ereztem, valni szeretnek, mondtam is neki (talan meg ilyent nem is mondtam), de talan a szules elott megsem a legjobb idopont erre, kicsit rendezodtunk. Mi mar tizensok eves hazasok vagyunk... Latom, az etetest is megoldottad ugy, ahogy Neked legjobb - ugyes vagy!

Claire - ugy orulok, hogy Joni fule rendben!!

Jukka - GRATULALOK!! Es hogy indult be a szules - azt meg nem irtad? Biztos minden rendben lesz! Mi volt olyan borzalmas a csasziban/utana? Nekem is votl egy, ugy latszik, az ido megszepitette, mert mar a nagyon remessegere nem emlekszem... (csak arra, milyen borzalmas az elso felallas...). MOndjatok nyugodtan; jobb, ha elore felkszulok a legrosszabbra....

Lanyok, ha a 36. heten 2.5 kilosak voltak, es a betoltott 38. heten fognak megszuletni, akkor szerintetek milyen meretu ruhakat keressek nekik? 50-esre szukseg lesz, vagy az 56ost is megint csak 2 hetig tudjak felvenni (mint ahogy a tobbi babam)?

Meg egyszer koszonom a rengeteg aggodast, tanacsot es kedvesseget - olyan jol esett! Pentekig meg jovok mindenkepp!
zsebibabak
 
 


Zsebi!
50esből nem kell sok, csak ami "kimenős", legalábbis engem otthon nem zavart, ha fel kellett hajtani a ruhák ujját. Tesóm kislánya 2900 grammal született, simán jók voltak rá az 50es rucik.
Ikreknél meg már ilyenkor elég lutri az UH-s mérés (UH-guru dokim mondta), szóval arra is számíts, hogy esetleg tévedtek (akár 30 dekát is). Az enyémek az 56ost elég sokáig hordták.
vovanda
 
 


Zsebi: de jó, hogy jöttél. Már én is aggódtam, hogy biztos beindult a szülés. Úristen, már kedd van, és pénteken látni fogod a kis bébiket. Annyira jó lesz! Pénteken azt is tudod, hogy mikor lesz a csaszi: reggel, délelőtt?
Addig is vigyázz nagyon magadra!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Köszi Vanda!

Nálunk is ua a helyzet "antibigyó++infu+ mellé valami zsír féle + Szófia kap oxigént, de csak az inkubátorba van vezetve egy cső.
Megint nem emésztett Szofi, bukott és volt a gyomrában kaja, fogyni nem fogyott. Tami már 10 ml eszik Ő jól van, nála csak annyi van, hogy nagyon ficánka jár keze-lába és mindig kitépi az infut, szinte már nincs is olyan hely ahová még nem szúrtak, most tanakodnak, hogy műtétileg oldják meg. Na nem sokára kiderül. Ő egyébként 1740g.
Mi ma vagyunk 6 naposak, olyan jó lenne, ha mi is ilyen hamar haza mehetnénk. Tudom, most csak türelmesnek kell lennem.
Nem fogok kétségbe esni, ha nem szopiznak, csak tejem legyen, de azt is elfogadom, ha tápszeresek lesznek, mert én mindent elkövetek annak érdekében, hogy legyen, de ha nem sikerül, az már nem rajtam múlik, akkor megy az élet tovább........

Na majd később
jukka10
 
 


Jukka
fejjél rendületlen, minden okés lesz!! Drukkkolok nektek nagyon a mielőbbi hazamenetelhez!!
Zsebi
célegyenesben vagy ;) drukkkok a péntekhez!!
Claire
jó hír végre!!
Abbey
egyszerre eteted őket, székben ülnek?

Nálunk beindult a forgás-pörgés, de vmi hihetetlenül...éjszaka Oli úgy karatézik, hogy már kék-zöld vagyok :lol: Eminek is megjött a hangja, férjem rögtön elnevezte beónak..egész nap "csivitel", visong, nagyon cuki. A hajnali etetés után rendszerint nekiállnak megdumálni az éjszakai történéseket, min 1 óra, mire visszaalszunk....

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Jukka!
Ha csak kabinoxigént kap Szofi, az jó. Türelem, tényleg, ez eltart pár hétig. Ha már volt emésztés, akkor most már be fog indulni.
Lehet, hogy Szofi sokáig bukós lesz (nekem Réka tudott hihetetleneket taccsolni). Az első hét a leghúzósabb, utána már picit könnyebb, de hullámvasút lesz. Lesznek jobb napok, meg lesznek nagyon rosszak. Kitartás!!!
vovanda
 
 


zsebi!
hú, de jó, h jöttél! én is drukkolok. Ha küldesz pü-ben címet, küldök cuccokat! Szoktál olyat használni, ami pamut, de ilyen megkötős kising? Magyarul nem kell áthúzni a fején a picinek.
Az egyes szülöttjeim, sőt az előző ikrek is , alig hordtak kicsi méretet, most az elején kellett azért 1-2 50 es db, azt én is születésük után szereztem be, mert Nonó annyira kiesett mindenből. De abból valóban nem kell sok!De sztem az 56ost azért fogják hordani. nekem most 4 hósak, Jonó már inkább 68ast, Noni 62est hord, de még van néhány nagyobb típusú 56os, amit hord. Ők is pont úgy születtek, h másnap töltöttük volna 0 38. hetet.

Nem értem. Nem a férjed munkája miatt vagytok kint? Azt hittem a ez az ott szülés csak adta magát! Közben most úgy tűnik, h ő mindig itthon van!

Jukka!
sok erőt a fejéshez, amilyen jól állsz hozzá, biztos menni fog! De lehet, h ök jól fognak szopni is. Joninál is mondták, h ez után a betegség után lehet, h nem fog tudni szopni, zavart lehet a szopómozgás, stb. Erre 6 . napon, félig kábultan, amikor először próbálhatott szopni, akkor kicsit döcögve kapott ugyan rá, de 70et benyomott, összeszaladt az intenzív osztály :lol: :lol: Életösztön munkál bennük. Remélem helyreteszik a gyomrukat hamar, az anyatej csak gyógyítja!

Nyomasd nekik az oroszt, csak nyernek vele, legalább te is használod kicsit. Hülyeség az ilyet nem kihasználni, elképesztő előny a gyereknek! (Nővérem gyerekei kétnyelvűek, látom, és irigykedem, eg yszegény magunk fajta komolyan megdolgozik a nyelvtudásért, ők meg csak úghy felszedték otthon!)

Szivvi! A duma nálunk is megy, tegnap alig tudták ezt a hallás mérést megcsinálni jpninak, mert vigyorgott és dumált, ahhoz meg csendben kellett volna lenni. :lol: Végül elvittük sétálni, elaludt, és úgy csináltuk meg!

Megyek, mert ma sincs egyszerű nap, 3kor a lányomnak ovis torna bemutató, 4kor az egyik fiamnak zongora koncert, még jó, h egymás melletti épületben, aztán a két ovisnak iskolakostolgató, közben a legnagyobbat fel kéne hozni a zenesuliból.....

claire :lol:
claire
 
 


Zsebi: privibe írok egy tel.számot,ha jön férjed, csörögjön ő vagy Te dobj egy smst, hogy készítsem a cuccokat. Nekem 2900 g-ra becsülték őket és 2220g és 2560 lett végül. uh ne lepődj meg, ha kisebbek/nagyobbak lesznek.
Csaszi után én is szenvedtem kegyetlenül... nem akarlak elijeszteni, de ne készülj jóra. Nekem brutál meglepi volt, nem gondoltam volna, h ennyire fáj (persze nem a műtét, hanem utána, görcsöltem kegyetlenül, és csak 5 óránként 1 algot adtak :? , felállásról meg inkább ne is beszéljünk).

Jukka: kitartás, nem ismétlen az előttem szólokat, tejhez annyit, hogy ha nagyon úgy érzed, hogy kevés, vegyél homeos utrica urens-t, nekem buzog tőle a tejem, ma már mélyhűtőbe is kellett rakni.

Szivvi: anyu jött segíteni eddig, így egyszerre etettük őket. ölemben ült, egyik keze a hónom alatt, másikat meg fogom, hogy ne hadonásszon. Egyedül majd egymás után fogom etetni őket.
Eszti gyak olyat kakilt ma, mint amit úgy normál felnőttek szoktak. Szegénykém alig bírta kinyomni. Gondolom az almától van, nem? Nálatok nem változott?
ez az éjszakai duma nálunk is megy, én alszom, már hozzászoktam. A sírásra, nyüszizésre kelek, a dumára csak megébredek, de tudok aludni tovább. Forgás viszont továbbra sincs. Lilla vergődik hason, mint a partravetett hal, sír, de nem forog. Eszti néha produkál vm forgás félét, de sztem csak a lendület viszi, és csak 2szer volt.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
én az alma óta nem adtam semmit...talán a napokban nekiállunk krumplizni. Addig kéne egy másik etetőszék is.
A du alvás nálatok megoldódott? Mert most Oli kezdi, hogy alszik fél órát, utána meg szenved, de az istenér nem alszik vissza....

Zsebi
Csaszi: rémálom kategória, készülj fel....nekem az első is csaszi volt, akkor semmi probléma nem volt, most meg a beszarás határán evickéltem, már bocs :roll: az uram is, anyám is sírt, amikor megláttak :(

Csajok
Emi gyak 3 hete szinte folyamatosan szörcsög, 3x porszizom, nem sokat javul, sztetek lehet fog??

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


szivvi, ezek szerint ti már ültök? Vagy lehet etetőszékbe rakni úgy is, ha még magától nem ül? Az almát adod folyamarosan nekik? Mi egyelőre fél almát leküldünk, holnap megpróbálom az 1-1 almát.
Áááá, alvással még mindig szenvedünk. Tegnap és ma elviselhető volt, de így is csak az 1ó-1.10perc jön össze max. Most is letettem alvó pózba, nagyon dörgöli a szemét, de sztem nem fog aludni.
Lillus is szörcsög folyamatosan, de egyéb tünete nincs. Én is fogra fogtam. Már nem szívom neki minden nap, csak amikor hallom, hogy rosszabb.

Nálunk kizavarták a férjem, a nővér mondta, hogy ezt inkább ne nézze... anyám is elsírta magát meg a tesóm is. Pedig hősiesen tartottam magam, még csak nem is sírtam :) (csak elájultam... :D )

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Zsebi!
Császárhoz egy jótanácsom van: próbálj minél előbb és minél többet mozogni! Sokkal hamarabb bejáródsz. Amíg bent a varrat, addig brutál, utáa jobb, meg kb. az 5. naptól könnyebb. Fekvésből a legszarabb felkelni, én sokat ültem a kórházban is, meg próbálj járkálni. A műtét utáni első felkelés extra gáz, az pokoli, utána minden alkalommal könnyebb.

Abbey!
Az alma eleve fogja kicsit a hasukat.
Etetőszék: van olyan, amibe már 3 hónapos babát bele lehet tenni (dönthető cucc).
vovanda
 
 


orrfolyás: ha híg, folyamatosan folyó, az lehet a fogától , chamomilla jó rá.

etetés: amíg nem ültek maguktól, addig én a két autós ülés elé ültem, benne a kölykök, és egy falat ide, egy oda :lol: És gyakran adtam a kezükb e egy kanalat, azzal elvoltak, én ,meg etetttem egy másikkal.

ma voltam velük az oviban is, suliban is, mivel Eszternek torna bemutatója volt, Dávidnak zongora, persze a miniket körbecsodálta mindenki :lol:, remélem nem kaptak el semmit!
holnap újra fogorvos :(

Claire
claire
 
 


Lehet, hogy extra hülye kérdés, nézzetek nyugodtan hülyének, de létezik olyan, hogy aranyeret kap egy kisbaba?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey, Vanda, Claire - koszi a ruhameretekkel kapcs tanacsokat! abbey, kosz a privit; Claire, irom a szamunkat. A ferjem most azt uzente, talalt meg valami adag ruhat, amiben van kicsi is es lany is; hat talan ezt megvarom, csak sajnos a szules elotti este fogom csak megtudni, ezek hasznalhatok-e (akkor jon ki), akkor meg mar nehez lesz uzenni.Nektek... De a ferjem meg jovo heten hazamegy, amig bennt vagyok a korhazban, igy akkor elvileg meg fel tudna szedni ilyen "elsosegely"-csomagot Toletek :) Amit irtok, az alapjan a kismeretu dolgok jonnenek jol, mert azok nekem nem is voltak (4 kg korul volt minden babam...).

Claire, a sajat munkam miatt vagyok itt; a ferjem meg a munkaja miatt nem tudott kijonni, igy ilyen hetvegi-hazassagot elunk, ami azert megviseli a kapcsolatot, plane, hogy a vezetes tenyleg faraszto lehet.

Abbey, amit irtal, hogy kikuldtek a ferjed, az pontosan mire vonatkozott? amikor fel kellett allnod a csaszi utan (es tenyleg elajultal?), vagy altalaban?

Lanyok, ha a csaszi ilyen gaz, az ember hogy tudja az elejetol szoptatni a babakat? milyen pozban a csaszi utan eleinte? Ti mikor tudtatok oket eloszor szoptatni?

Van meg valami jo tulelo tanacsotok az elso csaszi utani napokra es a hazajovesre? nagyon sokat tanultam Toletek!!

Jukka - en tudom es tapasztaltam, hogy ilyen elkotelezettseggel (szoptatashoz) hegyeket lehet megmozgatni, es biztos sikerulni fog! a mennyiseg miatt ne aggodj; nekem legalabbis mindig mini mennyisegeket sikerult csak fejnem; de amig picik, az is rem fontos! a bukast pedig, ahogy Vanda irta, lehet valaki nagyon bukos tipus: Dani fiam folyamatosan akkorakat bukott, nagyon sok honapig! Biztos nemsokara hazamehettek, nem tul koraszulottek! Es annak orulj, hogy veluk lehetsz - itt hiaba van a szuper maganbiztositasom, ha baj lesz veluk, nemcsak, hogy kulon leszunk, de aztan engem hazazavarnak, es jarhatok egy oranyi tavolsagbol be hozzajuk... (remelem, persze, nem lesz aktualis...)

Abbey - en eleinte hordozoban etettem oket, amig nem tudtak ulni (az enyemek mind eleg keson ultek, elobb alltak, mint ultek). nem nagyon hinnem, hogy mar lehetne aranyeruk; de a tul sok alma az tutti nagyon fog, szerintem nem tul jo csak azon tartani oket... Mibol gyanitod az aranyeret? Azt latnad is, nem?

Mezi - igen, tudom: 11.30-ra van beizzitva a muto pentekre... ugyhogy ha van erotok, egy ima biztos segit... Igen, szinte nem is tudom elkepzelni, hogy nemsokara itt lesz a kezemben ket pici lany... a hatalmas has helyett (vagy mellett? :? ). Az egyiket tovabbra sem nagyon erzem mozogni, csak azert nem aggodom, mert szinte vegig igy volt, es minden UH-on minden OK volt vele (sot, o volt a nagyobb); de azert picit persze aggodom.

Jukka - Claire-nek igaza van a nyelvvel. Egyutt dolgozom Europa vezeto demografusaival, akik a hosszu elet titkat kutatjak; es a meggyozodesuk, hogy a legtobb, amit egy edesanya megtehet a gyereke hosszu eletenek biztositasa szempontjabol az az, hogy 6 eves koruk elott megtanit nekik egy idegen nyelvet... (allitolag az agy mashogy kezd mukodni). A gyerkoceimen is latom: Dani szegeny vert izzadt a nyelvtanulassal evekig; emiatt fogtam magam, buszkesegem feladva a legkisebbel mar beszeltem sokat angolul (mi sokat eltunk Angliaban/USAban, de persze akcentusosak vagyunk, igy korabban nem akartam), es o pedig ugy szivja magaba itt meg a nemetet is, hogy zongorazni lehet a kulonbseget!
zsebibabak
 
 


Abbey, Vanda, Claire - koszi a ruhameretekkel kapcs tanacsokat! abbey, kosz a privit; Claire, irom a szamunkat. A ferjem most azt uzente, talalt meg valami adag ruhat, amiben van kicsi is es lany is; hat talan ezt megvarom, csak sajnos a szules elotti este fogom csak megtudni, ezek hasznalhatok-e (akkor jon ki), akkor meg mar nehez lesz uzenni.Nektek... De a ferjem meg jovo heten hazamegy, amig bennt vagyok a korhazban, igy akkor elvileg meg fel tudna szedni ilyen "elsosegely"-csomagot Toletek :) Amit irtok, az alapjan a kismeretu dolgok jonnenek jol, mert azok nekem nem is voltak (4 kg korul volt minden babam...).

Claire, a sajat munkam miatt vagyok itt; a ferjem meg a munkaja miatt nem tudott kijonni, igy ilyen hetvegi-hazassagot elunk, ami azert megviseli a kapcsolatot, plane, hogy a vezetes tenyleg faraszto lehet.

Abbey, amit irtal, hogy kikuldtek a ferjed, az pontosan mire vonatkozott? amikor fel kellett allnod a csaszi utan (es tenyleg elajultal?), vagy altalaban?

Lanyok, ha a csaszi ilyen gaz, az ember hogy tudja az elejetol szoptatni a babakat? milyen pozban a csaszi utan eleinte? Ti mikor tudtatok oket eloszor szoptatni?

Van meg valami jo tulelo tanacsotok az elso csaszi utani napokra es a hazajovesre? nagyon sokat tanultam Toletek!!

Jukka - en tudom es tapasztaltam, hogy ilyen elkotelezettseggel (szoptatashoz) hegyeket lehet megmozgatni, es biztos sikerulni fog! a mennyiseg miatt ne aggodj; nekem legalabbis mindig mini mennyisegeket sikerult csak fejnem; de amig picik, az is rem fontos! a bukast pedig, ahogy Vanda irta, lehet valaki nagyon bukos tipus: Dani fiam folyamatosan akkorakat bukott, nagyon sok honapig! Biztos nemsokara hazamehettek, nem tul koraszulottek! Es annak orulj, hogy veluk lehetsz - itt hiaba van a szuper maganbiztositasom, ha baj lesz veluk, nemcsak, hogy kulon leszunk, de aztan engem hazazavarnak, es jarhatok egy oranyi tavolsagbol be hozzajuk... (remelem, persze, nem lesz aktualis...)

Abbey - en eleinte hordozoban etettem oket, amig nem tudtak ulni (az enyemek mind eleg keson ultek, elobb alltak, mint ultek). nem nagyon hinnem, hogy mar lehetne aranyeruk; de a tul sok alma az tutti nagyon fog, szerintem nem tul jo csak azon tartani oket... Mibol gyanitod az aranyeret? Azt latnad is, nem?

Mezi - igen, tudom: 11.30-ra van beizzitva a muto pentekre... ugyhogy ha van erotok, egy ima biztos segit... Igen, szinte nem is tudom elkepzelni, hogy nemsokara itt lesz a kezemben ket pici lany... a hatalmas has helyett (vagy mellett? :? ). Az egyiket tovabbra sem nagyon erzem mozogni, csak azert nem aggodom, mert szinte vegig igy volt, es minden UH-on minden OK volt vele (sot, o volt a nagyobb); de azert picit persze aggodom.

Jukka - Claire-nek igaza van a nyelvvel. Egyutt dolgozom Europa vezeto demografusaival, akik a hosszu elet titkat kutatjak; es a meggyozodesuk, hogy a legtobb, amit egy edesanya megtehet a gyereke hosszu eletenek biztositasa szempontjabol az az, hogy 6 eves koruk elott megtanit nekik egy idegen nyelvet... (allitolag az agy mashogy kezd mukodni). A gyerkoceimen is latom: Dani szegeny vert izzadt a nyelvtanulassal evekig; emiatt fogtam magam, buszkesegem feladva a legkisebbel mar beszeltem sokat angolul (mi sokat eltunk Angliaban/USAban, de persze akcentusosak vagyunk, igy korabban nem akartam), es o pedig ugy szivja magaba itt meg a nemetet is, hogy zongorazni lehet a kulonbseget!
zsebibabak
 
 


Abbey, Vanda, Claire - koszi a ruhameretekkel kapcs tanacsokat! abbey, kosz a privit; Claire, irom a szamunkat. A ferjem most azt uzente, talalt meg valami adag ruhat, amiben van kicsi is es lany is; hat talan ezt megvarom, csak sajnos a szules elotti este fogom csak megtudni, ezek hasznalhatok-e (akkor jon ki), akkor meg mar nehez lesz uzenni.Nektek... De a ferjem meg jovo heten hazamegy, amig bennt vagyok a korhazban, igy akkor elvileg meg fel tudna szedni ilyen "elsosegely"-csomagot Toletek :) Amit irtok, az alapjan a kismeretu dolgok jonnenek jol, mert azok nekem nem is voltak (4 kg korul volt minden babam...).

Claire, a sajat munkam miatt vagyok itt; a ferjem meg a munkaja miatt nem tudott kijonni, igy ilyen hetvegi-hazassagot elunk, ami azert megviseli a kapcsolatot, plane, hogy a vezetes tenyleg faraszto lehet.

Abbey, amit irtal, hogy kikuldtek a ferjed, az pontosan mire vonatkozott? amikor fel kellett allnod a csaszi utan (es tenyleg elajultal?), vagy altalaban?

Lanyok, ha a csaszi ilyen gaz, az ember hogy tudja az elejetol szoptatni a babakat? milyen pozban a csaszi utan eleinte? Ti mikor tudtatok oket eloszor szoptatni?

Van meg valami jo tulelo tanacsotok az elso csaszi utani napokra es a hazajovesre? nagyon sokat tanultam Toletek!!

Jukka - en tudom es tapasztaltam, hogy ilyen elkotelezettseggel (szoptatashoz) hegyeket lehet megmozgatni, es biztos sikerulni fog! a mennyiseg miatt ne aggodj; nekem legalabbis mindig mini mennyisegeket sikerult csak fejnem; de amig picik, az is rem fontos! a bukast pedig, ahogy Vanda irta, lehet valaki nagyon bukos tipus: Dani fiam folyamatosan akkorakat bukott, nagyon sok honapig! Biztos nemsokara hazamehettek, nem tul koraszulottek! Es annak orulj, hogy veluk lehetsz - itt hiaba van a szuper maganbiztositasom, ha baj lesz veluk, nemcsak, hogy kulon leszunk, de aztan engem hazazavarnak, es jarhatok egy oranyi tavolsagbol be hozzajuk... (remelem, persze, nem lesz aktualis...)

Abbey - en eleinte hordozoban etettem oket, amig nem tudtak ulni (az enyemek mind eleg keson ultek, elobb alltak, mint ultek). nem nagyon hinnem, hogy mar lehetne aranyeruk; de a tul sok alma az tutti nagyon fog, szerintem nem tul jo csak azon tartani oket... Mibol gyanitod az aranyeret? Azt latnad is, nem?

Mezi - igen, tudom: 11.30-ra van beizzitva a muto pentekre... ugyhogy ha van erotok, egy ima biztos segit... Igen, szinte nem is tudom elkepzelni, hogy nemsokara itt lesz a kezemben ket pici lany... a hatalmas has helyett (vagy mellett? :? ). Az egyiket tovabbra sem nagyon erzem mozogni, csak azert nem aggodom, mert szinte vegig igy volt, es minden UH-on minden OK volt vele (sot, o volt a nagyobb); de azert picit persze aggodom.

Jukka - Claire-nek igaza van a nyelvvel. Egyutt dolgozom Europa vezeto demografusaival, akik a hosszu elet titkat kutatjak; es a meggyozodesuk, hogy a legtobb, amit egy edesanya megtehet a gyereke hosszu eletenek biztositasa szempontjabol az az, hogy 6 eves koruk elott megtanit nekik egy idegen nyelvet... (allitolag az agy mashogy kezd mukodni). A gyerkoceimen is latom: Dani szegeny vert izzadt a nyelvtanulassal evekig; emiatt fogtam magam, buszkesegem feladva a legkisebbel mar beszeltem sokat angolul (mi sokat eltunk Angliaban/USAban, de persze akcentusosak vagyunk, igy korabban nem akartam), es o pedig ugy szivja magaba itt meg a nemetet is, hogy zongorazni lehet a kulonbseget!
zsebibabak
 
 


BOCS!!!!!

:oops:

NEM VAGYOK HULYE, hogy mindent ketszermondok ketszermondok, csak a rendszer orult meg, igazabol meg mindig azt mutatja, nem ment el az uzi, meg szerencse hogy sikerult rajta kifogni es valahogy leellenorizni!
zsebibabak
 
 


Zsebi: én télleg elájultam a felállás után... erre az időre kükdték ki a férjemet meg a zuhira, de ez így egyben volt... nekem a haskötő sokat segített utána. Nekem már a műtét után 2 órával kellett szoptatni, de még meg se tudtam mozdulni, uh akkor a férjem fogta a piciket. Éjjel meg már odadobták a gyerekeket, h csináljam... felülni sem bírtam egyedül, a szobatársam és a nővér húztak fel. Az oldalra fordulás se ment. Szar volt.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
aranyér :shock: te jó ég, ilyen picinek? :(
Almát egyszer próbáltuk, nem jött be, ma krumpli, nem jött be...mi lesz így? :roll:
Pedig Oli kapott szép új széket :) Dönthető PP, Lilinek is ilyen volt, nagyon szupi szék.

Zsebi
én a 3. naptól tudtam szoptatni, ők du 5:20-kor születtek, másnap reggel láthattam őket és még a délelőtt folyamán elvitték őket, 24 órán át kaptak infut, mert car volt a cukruk. és akkor a 3. nap délelőtt kaptam meg őket, akkor már jobb volt a helyzet. én ülve szoptattam. Ami nem hülyeség, az ikres szobatársam a köpenye övét rákötözte az ágyra és úgy húzta fel magát mindig.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Hát ez az Szivvi, én is ettől fosok... :? leálltam Esztinél az almával, csak barackot kap, amit mellesleg jobban is szeret. Pár napig megy csak a barack, ha nincs gond, szőlőlevet is nyomok neki hozzá, az segíti a kakit. Tegnap megint olyan erősen nyomott, hogy teljesen belevörösödött, de nem jött semmi. Kicsit rásegítettem neki, hogy a lábiját a hasija felé nyomtam, és akkor megindult, de totál vörös volt (nem a kaki) és kifordult ott a popsijánál vm, ami kaksi után vissza is ment, de nem tom normális-e. Bocs a téma miatt, de sosem láttam még ilyet, fogalmam sincs, h ez ok-e vagy sem. Mert inkább elviszem dokihoz mielőtt vm lesz belőle. De ha meg normális, nem akarom hogy teljesen hülyének nézzenek. :oops:

ez az öv kötözés valóban nem rossz ötlet, bár keresztanyu mondta, hogy ő anno ezt csinálta, és annyira elgyengült a hasizma, hogy utána hónapokig képtelen volt felülni egyedül. Azt mondta, ha fáj is, jobb ha már az elején magadtól ülsz fel (persze nem hasizomból), mert úgy gyorsabban gyógyulsz.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hasizom... Én a második éjszaka követtem el azt a hibát, hogy az oldalamra fordultam. Majdnem be kellett csengetnem az éjszakás nővért, mert nem bírtam visszafordulni. :lol: :lol: :lol:
vovanda
 
 


Lanyok, kosz a tanacsokat! A furdokopenyovet, meg hogy vigyazzak az oldalrafordulassal (most tenyleg ugy tudok csak egyik oldalamrol a masikra fordulni, hogy felkelek, felallok az agybol, es a masik iranyban fekszem le... ; :shock: ). Meg majd megprobalok azert mozogni. Abbey, azert jo kemeny lehetett Neked, hogy egybol oda"dobtak" a babakat, mikor meg megmozdulni sem tudtal... AKkor mit csinal az ember, ha bombol(nek)?

Szilvi, hogyhogy magas volt a cukruk? Neked is volt terhessegi cukorproblemad?

Felek, hogy itt ezt is majd sokkal lazabban kezelik; mar nem tudom, hol johet meg meglepetes. Pl. ma volt az oviban karacsonyi unnepseg, es oda eljott az a mama, aki 9 napja szult, hozta a kisbabat, vegig siman ott volt vele, a karjan aludt par orat a baba, kb. 50 fos tomegben, a fele persze kohog/tusszog; a dadus tegnap meg hanyos/fosossal volt otthon... Hat mintha nalunk ezt nem vennek ilyen lazan... Mondta, hogy a gyerekdoki itt sosem jon ki, 2 naposan hazajottek a korhazbol, utana 2 nappal szepen vihettek a gyerekdokeszhoz, es semmi elkulonito... Aztan legkozelebb csak 6 hetes korban latja a doki... Nem gondoltam volna, hogy visszasirom a jo kis otthoni orvosi ellatast :wink:

Abbey, kosz a rucikat!! A ferjem buszken mutatta skype-on, hogy o is megtalalt megint egy adagot - hat szuper, par 80-as bodyt/rugit :? Nehez a pasasokkal.

Abbey, szerintem a Molnar tuttira nem fog kinevetni, en mindenkepp megerdeznem, o rettenetesen alapos; bar szerintem tutti semmi nincs, aranyer plane, es tutti normalis; csak hogy megnyugodj. En ilyenkor rendelesi idoben felhivom ot, es eloszor telefonon kerdezem, hogy mi a velemenye, aztan o megmondja, hogy emiatt megnezne-e vagy termeszetes. Szerintem hozza tenyleg bizalommal lehet fordulni - en igazan paranoias vagyok, de sosem ereztem ugy, hogy feleslegesnek talalta volna a kerdest vagy a kerest, hogy nezze meg valamelyiket!

Na sziasztok, lanyok, holnap meg erot meritek Toletek; aztan bele a javaba...

Ja, kozben megjott a megrendelt babakocsi is, ugyhogy az utso pillanatban azert osszeallnak a dolgok :)
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
Abbey! ez nem aranyér, hanem laza ott a szövet, és kifordul a végbele egy kicsit. Kinőheti, ha nem, akkor el kell vinni gastroenterológushoz. Mindenesetre nem jó neki, ha nagyon présel, és később sem, ha soká ül a WC-n. Egyik fiamnak volt ilyen, voltunk is vele 1x a Jánoisban egy ehhez értő gastro néninél, fontolgatták is , hogy mi legyen vele, végül előbb kellett az orrmandulájátg megcsinálni, az fontosabb volt, és mire ezt újra nézték volna, addigra kinőtte, így megúsztuk a műtétet :D Beszéld meg a táplálását ennek fényében a dokival. Én a natúr aloegélt biztos adnám neki, és ha nagyobb lesz, de az messze van, neki nagyon fontos lesz a gáttorna!

Zsebi! Pasik és a babaruha :lol: akkor várom az elérhetőséget, meg küldök én is egy telszámot, férjed fel tud hívni, mindegy mikor írod, amikor elküldöd,h mid nincs, akkor megnézem, neklem mi van abból, és küldöm. Igen, nekem is mind elég nagy volt, az előző ikrek is, amostaniakra, főként Nonóra már kevesebb anyag maradt :lol: Ezért nincs sok mini cuccom, de lehet, h ezek sem lesznek kicsik neked!
Nagyon drukkolok pénteken!!! Ne is foglalozz most mással, a többi majd megolodódik!!

Csaszi: nekem a felkelés szintén nehéz volt, nagyon szúrt a mellkasom, jött-ment benne a levegő. A hasam nem fájt nagyon, igaz az én dokim nem vágta át a hasizmokat!!! Én migrénnel küzdöttem soká.
Az enyémek délután f3kor születtek, utána 12 óra vigyázz fekvés, de az estés csecsemős rendes volt, kihozta őket, és tartotta, h úgy majdnem háton próbálhassanak szopizni. Én utána másnap már oldalra fordulva tudtam, azzal nem volt gondom, engem függőleges helyzetben gyötörtek a fejfájások. Jól tudtam szoptatni, az előzőeket is, kicsit aggódtam, h csaszi után nehezebb lesz, de rendesen beindult a tej.

Majd 1x, ha épp nem csak babázunk,érdekelne, h mit dolgozol, doktoranduszokról is írtál, meg ilyenek!

Egy ilyen gumis haskötőm nekem is volt, bár már itthon voltunk, amikor vettük, de nem ártott, főként amikor már sokat voltam talpon napközben. Nem tudom nektek milyen, nekem mai napig időnkéngt viszket, meg érzékeny a sebhely. :(

Mi ma ,megint fogat tömettünk, Dávidnak 1, nekem 2, szuper volt :( :lol:
claire
 
 


Zsebi: nincs mit, remélem jók lesznek :)
Nekem is gumis haskötőm volt, én anélkül kb felállni sem bírtam 2-3 hétig...
Hát igen,ott volt gond, amikor elkezdtek sírni, én meg mozdulni sem bírtam. Anyutól tanult popsi ütögetés bevált :) De szenvedtem pokolian. Mindenesetre nem szülök többet az Istvánban. Ja, migrénnel vigyázz. Sok folyadék, és télleg fekvés, nekem 5 hétig volt utána.

Claire: bíztam benned, hogy láttál már ilyet, és megint nem csalódtam :D szupi vagy, köszi, hogy megnyugtattál. Szólok akkor a doki néninek is majd. Aloe gelt már megrendeltem, ha megjön elkezdem adni neki. Sajnos a barack sem hozta meg a várt eredményt, még mindig csak nyom-nyom, de semmi.

7végén akarok krumplit adni nekik. Simán vízbe megfőzöm, utána kis tejci hozzá, és adhatom? Sót kell a vízbe tenni?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Elvileg nem kell sózni a babakaját. Én bevallom, egy picike sót tettem bele, hogy legyen íze, a teljesen sómentesnél csak néztek rám, hogy mit akarok én ezzel a szörnyűséggel...
vovanda
 
 


Sziasztok!
Abbey :lol: :lol: Következő doktorimat anyai tapasztalatokból írom majd :lol: :lol: . sajna a drnő neve nem jutott eszembe, a Jánosban van, idősebb nő, ha a te dokid nem ismeri szólj, megkérdezem a mi doki néninket!
Aloegélt tudod hogy kell adagolni?
Babakaja: osztom Vanda nézeteit, vmi íz kell bele. pl a krumpli-sütőtökbe nem muszáj, mert ha jó a tök, van íze.

Zsebi! Migrén tényleg lehet, nemtom mennyire kiküszöbölhető, én sokat ittam, orvosi rendelvényre kávéztam is, de így is volt. még infúzióban is kaptam folyadékot. Azt mondják nem miondenkinek van migrénje, remlem te is megúszod!

Megy a drukk holnapra! Claire
claire
 
 


Claire: babáknak nem tudom hogy kell adni. Én éhgyomorra 1 stampedlivel ittam (nem a simát, a kék tetejűt, izületeimre).
De. elfelejtettem írni Neked, hogy nekem is rohadtul viszket a sebem. Én krémezem testápolóval és contractubexel. Amúgy elég csúnya :?
És feltétlen írd azt a doktorit :) Majd elkérem. De ha könyvben kiadod, egye fene, meg is veszem 8)

Oks, akkor teszek egy kis sót bele nekik :) Meggyet hogy adjam? Meg kell azt is hámozni :?:

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Abbey,
nem tudom ki mit mondd, de nagyon sokfélét akarsz már nekik adni...alma, barack, szőlőlé, meggy meg még ráadásnak krumpli is.
Szerintem ez nem tesz nekik jót, mert még picik ehhez.

Zsebi!!!!!
Sok szerencsét, szorítok nektek!


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Lanyok, tenyleg irto edesek vagytok! Abbeynak koszonom a rucikat!! Megjottek = este 10-kor, addigra mar ki is birt erni a ferjem a masnap reggeli mutet elott. Neveket azert nem irtunk meg, mert meg nem sikerult egyszer sem beszelnunk rola rendesen; ma legalabb a gyerekekkel vitaztunk este egy adagot rola, de vegso dontes meg nincs ;-). Najo, azert a pociban mindig Annanak es Boginak hivtuk oket (A baba es B baba helyett), tehat vesz esetere lett volna/van nev, csak nem olyan tudatosan megbeszelt/dontott.

Abbey, azt en is ugy tudom, nem jo egyszerre sok kajat bevezetni, mert ha valamire allergiasok, azt elobb ki kell deriteni. Tehat 2/3 napig maradjon egy-egy uj kaja, aztan johet a kovetkezo. En nagyon soellenes irodalmakat olvastam, en nem is tettem vagy egy evig sot (es cukrot) a kajaikba, es kepzeljetek, rajottunk, tulajdonkepp milyen finomak a dolgok a so nelkul - ugy erzi az ember az igazi izuket! De tudom, hogy ezek Magyarorszagon kicsit radikalis gondolatok. (most mar kiderult, hogy termeszettudos vagyok, mindent tudomanyos alapon kozelitek! :lol:

Claire, Abbey, a csaszi utani migren nem attol van, hogy a gerincerzestelenites utan egy fel napig szigoruan tilos a gerinc szintje fele emelni a fejet, mert attol beindul a kontrollalhatatlan migren? en ezt hallottam, de nagyon halas vagyok, hogy erre emlekeztettetek, akkor gyorsan meg megprobalok utananezni! Nekem a multkor ezzel a strategiaval sikerult elkerulnom a migrent, de persze mastol is lehet ;-)

Minden drukkot nagyon koszonok (imat is...). Nem tudom, mikor fogok tudni benezni Hozzatok ujra.... Ha nem, akkor mindenkinek boldog babazast, es ne felejtsetek teljesen el, egyszer majd bekoszonok!

zsebibabak
zsebibabak
 
 


Zsebi! Nekem 12óra vigyázfekvés után volt migrénem, illetve rögtön másnap nem, csak harmadnap kezdődött, és elég ragaszkodó volt....

Só: én amúgy sem nagyon sokat használok, szeretem a zöldségheket natúran, meg zöldfűszerekkkel, de úgy emlékszem a sima krumpliba tettem, de inkább sütőtökös vagy répás krumplit kaptak. és akkor ők már jóval nagyobbak voltak, mert mi 6hós kor után kezdtük az 1-1 kanál gyümit. :wink:

Abbey!
Amint lesz időm :lol: írom! (következő életemben???)(Már a valódi doktorimat is elég nyögve-nyelve fejztem/tük be, a végére megvolt 4 gyerekünk....

aloe: mokkás kanálnyival kezd, kb 1 hétig, s nekik még elég felmenni egy teás kanálig, (kicsit nagyobb gyerekeknek 1/4 dl-ig.)
A kék kupakos más tészta, azt nagyobb dózisban kell, 3 hós kúraként.

Kaják: én is lassabban vezettem be az újdonságokat, meggyet meg sokkal később kaptak, én amúgy ekkoráknak talán lepaszíroznám (???). Nálunk a párom ágán sok az allergia, igyekeztem ezért kiküszöbölni amit lehetett. :arrow: 6 hónaig csak anyatej, utána gyümik (etes előtt adtam, mert szopi után ők már semmivel nem álltak szóba :lol: ): alma, őszi, banán :arrow: utána krumpli , répa, majd sütőtök, és ezek keverékei.
claire
 
 


Sziasztok!!

Silver: nem akarok egyből mindent adni nekik, csak az infokat gyűjtöm. Meggyel még várok, csak kivi voltam, hogy ti hogy adnátok nekik. Szőlőlé sem volt még. Egyelőre az alma meg a barack ment nekik. Egyikkel sem volt baj. Alma már több, mint 1 hete, barackot meg hétfőtől adtam. Először almával keverve, aztán magában. Azért gondoltam, hogy ma adhatok krumplit nekik 1-2 kanállal. Aztán most egy darabig marad ez a három, majd 2 ünnep közt gondoltam a sütőtököt esetleg.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Na, vajon mi van Zsebiékkel???

Jaj, nekikezdtünk a karácsonyi nagytakarításnak, illetve nagy rendrakásnak először....közelharc a kölykökkel. Sajnos eléggé más fogalmaik vannak a rendről, mint nekem :cry: Utálok ezen veszekedni, de a rumlit is utálom, és nem akarok mindent én csinálni, nem cselédnek szerződtem . Meg persze a nagyobbak már oda is vannak, h ne bántsam a cuccaikat. Én is minden kacatot gyűjtöttem anno, de azért meg lehetett különböztetni a szemétttől!

És persze a mi szobánkban is van mit csinálni...
Na, nem kesergek tovább.
Claire
claire
 
 


sziasztok
hogy van, hol van mindenki??
gondolom karácsonyi készülődés :)
nálunk minden okés, krumpli abszolút nem gyere be a gyerekeimnek...vettem golden almát, ma azt próbáljuk.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Vagyogatok, csak itthon mind a három, hétvégén 4 volt.
Meg a betegség jól megborította az ikrek alvását, mindenki szédeleg, mint az őszi légy. Remélem, hamar rendeződik.
vovanda
 
 


Mi is megvagyunk. Karácsonyi készülődésnek nyoma sincs... el is maradhatna idén. Nem sütök, nem főzök semmi extrát. Neten beszereztem mindent amit lehetett. Se fánk, se koszorúnk, semmink, igazából hangulatom sincs hozzá. Takarítani is kéne, de nem jutok hozzá. Férjem ma dolgozna, h csüt itthon lehessen, erre após közölte, hogy menjen vele egész napra konnektorokat szerelni, agyam cseppet eldurrant. Így ment oda, nem a rendes munkájába. Változatlanul utálom... pedig próbálom nem, mégis a férjem apja, de nem megy.
Tegnap voltunk vásárolni, mindenhol őrültek háza. Jó lenne egyszer egy csendes, nyugis, havazós, szép Karácsony, amikor nem mindenki őrülten vásárol előtte.

Mi az almával leálltunk, barack megy helyette, szeretik. Krumplit tegnap próbáltunk nekik, egész jól fogadták. Ma is kaptak egy keveset, szépen lassan haladgatunk. Uzsi szopi kimarad, a többi még megvan. Eszti továbbra sem kakil, uh lemegyünk a dokihoz. Egész nap erőlködik, nyom, küzd, fáj a hasa, de semmi. Ez nem jó már így.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


lanyok, csak tavirati stilusban:

dec. 17en penteken, 12. 01 es 12.02kor megszuletett Urge Hajnalka Hanna es Urge Boglarka Kata. 2770 es 3050 g=al, 49 cm-esen.

Internetre persze nincs idom; most pontosan atelem, amiket leirtatok (" a csaszar utan az elso napokat az ellensegemnek sem kivanom"; az elso heteket egyszeruen tul kell elni" stb), de azert vannak, amik mar javultak, persze jonnek helyette az ujabb kihivasok (hogy halassza az ember ki fajo sebbel a gyonyoru de teljesen nem praktikus kosarbol ejjel 30-szor a babakat, az agyban persze nem merem hagyni oket egy pillanatra sem, mert a faradtsagtol barmikor rajuk zuhanhatok ahogy elalszom, stb, ok meg pingpongoznak: mellre jove azonnal elalvas, kosarba vissza3 percen belul uvoltes, es ezt akar 100szor egy sorban)

de a fontos, hogy jol vannak, ugyan eddig 10%ot fogytak, de jott a tejem, es idonkent birnak is szopni.

vegulis en is jol vagyok, csak a mutet elejen leesett a vernyomasom, es a gyerekdoki nem hagyta a nogyogyaszom, hogy szep, kimelo vagast csinaljon, hogy azonnal szedje ki a babakat (kevesebb, mint 10 percen belul megvoltak)
zsebibabak
 
 


Zsebi: gratulálok a lányokhoz. Nagyon szép súllyal születtek. Kitartást kívánok a "túléléshez". Aztán, ha lesz időd jelentkezz.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


bocs, csak jott egy doki, mennem kellett. szoval most egy jo hosszu vagasom van, es eleg szenvedos; de majd ez is biztos jobb lesz.

a boginak felirtak vmi dupla pelenkat a csipoje miatt - Nektek volt valakinel ilyen? fura, ugy tunik, semmi specko pelus, csak egyszeruen ket pampers van egymas felett.

meg egyszer koszonok minden talacsot, meg hogy a rosszakra is felkeszitettetek (igy konnyebb elviselni, hogy tudom, kb. mindenki ezen megy at), es Nektek addig is aldott keszulodest!

zsebibabak es zsebibabak mamaja!!
ui. csodalatos elmeny, mindenesetre, alig hiszem, hogy ket kicsi lanynak adtam eltet
zsebibabak
 
 


Abbey!
Apóst kéne kőkeményen kiiktatni az életetekből, állítom, tized ennyi gondotok se lenne.

Zsebi!
Gratulálok, nagyon szép súlyok, szép nevek!!!
vovanda
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?