Új privát üzeneted érkezett!

Hajni, nekem a szoptatási tanácsadó ajánlotta ezt a szoptanit készüléket, mert Balázsom sem nagyon tudott szopizni az elején, meg nem is volt annyi tejem amennyi kellett volna neki, meg ugye mi elég sokára találkoztunk úgy, hogy minden etetéskor cicire tudjam rakni, addigra meg már eléggé cumifüggő lett. Szóval ajánlotta nagyon, az stimulálja is a mellet ám, meg azt is mondta, hogy ne cumisüvegből adjam a pótlást, hanem pohárból vagy kanálból. Mostanra jutottunk el oda 2,5 hónaposan, hogy 70-80 ml-t is ki tud szopizni egy ciciből, persze nem mindig. Igazából nagyon örülök, mert mindenki azt mondta egyáltalán az is csoda, hogy van tejem ennyi minden után, ami velünk történik.

Hasfájás. Már én is azt hittem Balázs kezd elromlani, esténként hasfájós lett, pár nap volt, mire rájöttem, hogy mi a furfang. 1 hete nem ittam a Mecsek tejszaporító teát, nekem mindenhol ezt ajánlották, védőnő is, szoptatási tanácsadó is, klinikán is. Laktoherbre azt mondták neeeee. Szóval édeskömény van a Mecsekben és az nagyon jó a babának. Plusz Bazsinak adom a Mecsek Baby teát, és ezt sem adtam neki pár napig, mert elfogyott és itt a patikában nem kaptam. Ebben is édeskömény van és kamilla, semmi más, csecsemőknek is adható. Két etetés között szoktam neki, gyengén elkészítve, nem sokat, 10-20 ml-t, nem cukrozom, nem akarom ideje korán elrontani, hála így is megissza. Naponta 2-3 alkalommal iszik egy kicsit és ez a két dolog együtt nekünk nagyon bejött. Nagyon jókat pukizik tőle, még sóhajtozik is hangosan ahogy megkönnyebbül, tök cuki.

Maccs
vörösmacska
 
 


Haynii!
Passz, én nem tudok rá mit mondani. De szerintem megér egy próbát, mert az ára nem olyan vészes, és utána akár el is tudod adni.
Amit Tatjana írt, nálunk is igaz. Kittike is iszik cumisüvegből, de a cicit imádja. Olyan élvezettel kapja be a cicit, hogy még nevetni is szoktunk rajta. Amikor meg cumisüveget rakok a szájába, először mindig fintorog.

Eclipse!
Hajrá keksz! Én is várom már a nagy találkozást! Mi még augusztus végén voltunk utoljára együtt, de akkor sem lehetett volna, mert tiltva volt. Én nem bírtam már!

Tatjana!
Majd ahogy telik az idő, le fog rövidülni. Nálunk is az elején ugyanígy másfél óra volt egy szopi. Ma már csak 50-60 perc. A babák is erősebbek lesznek, többet fognak tudni szívni, és idővel ügyesebbek is lesznek.

rodina74
 
 


Sziasztok Csajok!

Remélem mindenkinek jó éjszakája volt!Nekünk sajnos nem!Lucababa mellettem bandázott.Igazából én is imádom, ha ott van, de valahogy rá kellene szoktatni a saját ágyára.Én ugye elaltatom magam mellett, úgy viszem át az ágyába, általában éjjel -kor, mert 1-ig alapjáraton fent van!Nem tudom, hogy mi tévő legyek!

Szissz, nagyon ügyes vagy, szuper lett a torta!Kicsit irigykedem rád és Lucuzsra, én hiába próbálkozom, mindig katasztrófa lesz a vége:(
Megértelek nagyon, h.zavar a lakás állapota, igazából néha én is teljesen ki tudok bukni, főleg, h. általában nálunk is Andris után is pakolni kell.:( Nálatrok 2 gyerek, a kutyák, meg apa is!
Én nem tudok neked tanácsot adni, bár apa azért csúnyán viselkedik!

Eclipse, hűűha!Nem fájt, az szuper!:)

Mikegirl, nagyon édes Adél, és szerintem hasonlít Atira!

Wivi, gyönyörű a kis télapód!

Én ios dobok, képet, aztán megyek, elmosogatok, mert megyünk Győrbe-karácsonyi vásárlás-utolsó felvonás!

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 

 
 

Kép Kép

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Szerintetek jól el lehet fertőtleníteni az ilyen kölcsönzött cuccosokat?

Kép
Kép
haynii
 
 


Dorka,
imádom a képeidet!!! Hogy csináltad ezt a fehérítést?

Kép
Kép
haynii
 
 


Haynii!

Én szerintem igen, jól el lehet fertőtleníteni! Én például az elektromos mellszívót használtan vettem.

Dorka!
Nagyon jók képek, nekem is nagyon tetszenek!
Sajnálom az éjszakátokat! Remélem a mostani jobb lesz!

Lányok!
Nálatok minden nap többször van széklet? Most az utolsó 3 napban már csak napi 1 székletünk van, de van, hogy a székletek között eltelik 36 óra is. Puki van, de nem sír, nem fájlalja a pocakját, és gondolom nem bántja a szélgörcs sem. Hisz akkor sírna! Van valami ötletetek? Baj ez? Ha van széklet, akkor az teljesen normális, nincs semmi változás rajta a korábbiakhoz képest! Ötletek? Vélemények? Tapasztalatok?

rodina74
 
 


Rodina
Szopis babáknál a széklet száma tág határok között normális! Lehet napi 5-6 is, vagy csak 5-6 naponta egy... amíg a babának nem okoz kellemetlenséget, nem kell vele foglalkozni! (Jól hasznosítja az anyatejet)
Van, hogy Davidnak is kimarad 2-3 nap is...
Vendég
 


Lucának
Kép
Vendég
 


Kösz Kriszta! NAgyon megnyugtattál! Már kezdtem aggódni, egyedül az vigasztalt, hogy nem sír, nem nyűgösködik miatta. Ezért is gondoltam, hogy baj nem lehet, hiszen akkor balhézna. Azért a te válaszod nyugtatott meg végleg!

Lucának!
Én is nagyon boldog névnapot kívánok!

rodina74
 
 


Sziasztok Csajok!

Ahogy ígértem jövök :D Ma vagyok először egyedül Lilivel, eddig még mindketten élünk :D Már odatettem egy mosást, reggeliztem, beágyaztam, fürödtem, etettem Lilit, most meg itt szuszmákol rajtam a hordozókendőben :D .....Jelentem tegnap voltunk egy hónaposak :D Hihetetlen, hogy szalad az idő.....A kisasszonynak is volt már 2 rossz éjszakája, a legutolsó konkrétan most szombatról vasárnapra, mikor is éjjel 1-től negyed 4-ig ő nem volt hajlandó aludni, csak nyöszörgött, kézben akart lenni minden áron.....ahogy letettem nyöszörgött és sirdogált, ahogy felvettem elhallgatott :wink: Úgyhogy rafkós már a kis Lilipók :D

Gigi-Remélem már jobban vagytok!!!

Orrszívás- Már én is kiporszívóztam Lilinek egy párszor, mert mi is a szürcsögök táborát erősítjük, úgy röfög, mint egy kis malac :lol: Már vettem sóoldatos orrsprayt is, azt is nyomjuk esténként!

Eta-Szuper, hogy meg van az új füled :D

Navi-Csipővel minden okés lesz, ez gyakori a babáknál, nekem kiskoromban valami kengyelfélét kellett hordanom több hónapig, Anyu szt mondta, hogy rémisztően nézett ki, de én állítólag jól éreztem magam benne :wink:

Vikoo-Annyira szeretem olvasni az írásaidat, ahogy írsz Boldiról, nagyon vicces.... :wink: Boldi igazi kis "gazfickó" de az imádnivaló fajtából! :D

MikeGirl-Remélem Apjuk már meggyógyult!!!!Adél szerintem is nagyon hajaz Atira, tök úgy néz ki, mint ő kiskorában, gyönyörűűűű :D

Ja amúgy minden baba tökéletes, gyönyörű, imádnivaló, szépséges és mindet megzabálnám ha egy helyen lennének, nagyon jó kis topik vagyunk, hogy ennyi gyönyörűséget kaptunk :D

Az oltásokhoz nem tudok nagyon mit írni, mert itt tökre máshogy vannak , mint otthon....Annyit tudok, hogy 28-án kapjuk az elsőt, valami szájon át adhatót :roll:

Sophie-A mi köldökünk is nagyon büdös volt, majd leesett és alatta meg ilyen fura fehér húsdarab volt, ami váladékozott, úgyhogy megjártuk már kétszer a kórházat ahol lekezelték neki alkohollal meg valami barna trutyuval amitől lefog esni az a valami és állítólag nagyon szép lesz, csak győzzük kivárni :wink: Mondjuk tény, hogy már most sokkal-sokkal szebben néz ki!

Csajok én senkinek nem veszek semmit karácsonyra, haza úgy sem megyünk, Csabival meg a legszebb ajándék már úgy is a miénk :D

Böfi-Nálunk is folyton távozik valami vagy alul, vagy felül :wink:

Cumi-Nem fogadja el Lili, már kétszer próbáltam két különböző fajta cumival ( Nuk és Mam) de kiköpte, úgyhogy szerintem nem leszünk cumisok!Még jó, hogy jó előre csináltattam aranyáron névre szóló cumiláncot neki :lol:

Szisssz-Gyönyörűű a torta!!!!!Nagyon boldog szülinapot Marcinak utólag is! :wink:

Lucuzs-Még neked sem gratuláltam, Isten éltessen és Üdv a klubban :D

Szex-Nekünk pont szent este ( 24-én) fog leteltni a hat hét, szóval ez lesz a másik ajándék Lili mellett :D Bár tegnap azért úgy csináltuk, hogy Apjuknak jó legyen, ha értitek mire gondolok :oops: :wink:

Kriszta-Annyi megnyugtató, hogy te itt vagy, én is tökre adok a szavadra, köszönjük, hogy te vagy a fórum doktor nénije :D

Hajnii-Nálunk érdekes módon nem hullik a haja a kis Prücsüknek hanem mintha dúsulna :shock: Ez lehetséges????Vagy csak beképzelem? :D

Ami-Minden nappal egyre könnyebb és könnyebb lesz, csak ki kell tartanod!!!Sajnálom, hogy nem tudsz eleget aludni....Napközben amikor a baba is alszik nem tudsz te is ledőlni?

Rodi-Akkor Kittike is elég rendesen eszik, egyem a szívét :D De nincs is annál jobb érzés mikor ott szürcsügnek a cicin és amikor kész vannak, akkor valami földöntúli boldogság ül ki a kis arcukra, hát azt egyszerűen imádom, Lilit is megtudnám olyankor zabálni, mikor tiszta tej a pofázmánya :D

Eclipe-Gratula az új lakáshoz :D :D Nagyon ügyesek vagytok!!Hordozókendő a világ legjobb találmánya, egyetértesz???Olyan, mintha lenne egy bébiszitterem :D

Tatjana-Kitartás neked is, egyre ügyesebb lesz Ádi baba a szopival és akkor neked is jut több időd magadra!!! :wink:

Vörösmaccs-Gratulálunk Balázskának ehez a szép súlyhoz, mi ma megyünk méretzkedni ( így írják helyesen??? :oops: :roll: ), de az tuti, hogy centire nagyott nőtt a kisasszony, mert már nem lóg rajta minden ruha :D

Dorka-Nagyon jók a képek!!Tényleg, hogy csináltad?? :wink:

Na most ennyire futotta, megyek teregetni :wink: Akit esetleg kihagytam annak dupla puszi, csak ezt az oldalt olvastam vissza :oops: :wink:

Ja még később hozok én is képeket, csak le kell töltenem a gépről őket :wink:

Mindenkinek szép napot!!

Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki drukkolt és gondolt ránk!

Nem tartottak benn a kórházban - igaz, ha rajtuk múlt volna, akkor igen, minden lázas babát 3 hónapos kor alatt! Másfél órát kellett várni a doktornőre (épp újraélesztettek vkit) , hogy megvizsgálja Hannát, közben etetnem kellett őt, a kezelőben. Lázat mértem és lement du 4-hez képest 37.2-re, ami levonva ugye már rég nem hőemelkedés. :) Ígyhát felhívtam a gyerekdokinkat mit szól a tervünkhöz, miszerint angolosan távoznánk. :) Áldását adta, van beutalónk bármi lenne, de NINCS! A szopis babák egyik csodálatos dolga, az immunrendszere leküzdötte, és azóta kutya baja, eszik, alszik, láztalan, jókedvű.
Azonban a kis krupposom belázasodott, de másnapra neki is elmúlt, mintha nem is lett volna. Valószínű végigment rajtuk vmi randa vírus. Nemhiába a negyedik gyerek a legellenállóbb, úgy örülök neki, hogy ilyen kis ügyes volt. :)

Ennek örömére tegnap du. 1 kg lisztből mézeskalácsot sütöttünk a gyerekekkel, ma meg, hogy csak kettecskén vagyok Hannával narancsos almalekvárt főztem, valami isteni finom lett. :) Jó lesz karácsonyi ajesznak. A takarítást meg napolom holnapra, ahhoz semmi kedvem. :x

Képek szuperek! :) Én is úgy mutatnék.
gigii
Budapest
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés és pár kérdés: (Bocsi!)
-Torokfájásra mit lehet bevenni? (Még nem komoly csak érzem, és szeretném megelőzni, h tényleg gyulladás legyen belőle...)

Baba lázmérés:
-Ha szájba, hónaljba, vagy popsiba mérem hol mennyit kell levonni, h megkapjam a ténylegeset?
-Mikortól tényleg láz?
-Mikortól kell kúpot adni?

Ma lesz a 2hós oltás:
- Ti fogtok adni félkúpot az oltás után közvetlenül, vagy csak ha felszökik a láz?

Kicsit félek tőle, majd drukkoljatok, h ne legyen láza!

Később jövök bővebben, és reagálni!

Mindenkinek szép napot!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Vivi

babáknál popsiban mérjük, és amit mérsz, abból -5 tized fok, és az a hője.

- Hónaljban nem kell levonni. Nagyobbaknak itt mérem.
- A kúp adása pedig a valódi (levont) értéknél 38 fok fölött kell.

Oltás után csak akkor adok kúpot, ha indokolt, felesleges nem.
Oltás előtt és után van homeós bogyó, ami remekül működik, én azt adom.
gigii
Budapest
 
 


Sziasztok!

Hogy én mennyire utálom ezt a szeles időjárást....Anno Flórát is megviselte....látom Panka ebben is hasonlít rá.
Szerintem a kisbabák legnagyobb ellensége ez a nyamvadt szél..... :(

Gigi:szegénykém.....ennyi rossz után csak jó jöhet!Sütéshez gratula,mi pénteken készítjük el a mézeskalácsokat.Flóó már nagyon be van zsongva...
Nagyobbik gyerkőcödet műtötték?Megkérdezhetem mivel és hol?Persze na nem vagyok indiszkrét.

Vivi:kúpot én csak 38,5 fölött adtam.
Torokfájásra és Homeovox-ot szoktam bevenni.
Dokinénink mindig azt mondta:szuri után ha hazamegyünk az legyen az első dolgom,hogy borogatást tegyek rá.

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Gigii, Kinga
Nagyon köszönöm a gyors segítséget!

Gigii
Milyen homeos bogyót adsz oltás előtt és után?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Sziasztok Csajok!

Megint el vagyok keseredve.

Ati tegnap du óta lázas. Ügyeleten is voltak apával, épp csak azt nem mondták nekik, hogy minek mentek oda. A héten a gyerekdokink helyettesít is, így nem tud kijönni. így ők most elmentek a rendelésre. Nekem mindjárt szopi idő, de amíg lehet, addig maradok itt.
Apával most balhéztunk össze. Nem tudom elvinni Atit a rendelésre, mert Adélt is vinnem kellene, a rengeteg beteg közé, azért, hogy szopiztassam. (Negyed órával a rendelés előtt még 20-30 beteg van apa elmondása szerint. Mondjuk szerintem az egy kicsit sok, de maradjunk annyiban, hogy sokan vannak.) Ő meg kiselőadást tart, hogy nem jön le nekem, hogy beteg, és hogy nem ugrálna össze - vissza?! :evil:

Egyébként Ati így betegen rosszabbul viselkedik, mint egyébként. Amikor épp nem lázas, mert hat a lázcsillapító - dupla annyi rosszaságot csinál. És persze ilyenkor meg sem látszik rajta, hogy beteg.

Apának még mindig nagyon fáj a torka - szóval nem gyógyult meg. Mi meg Adéllal küzdünk, hogy tartsuk magunkat. Nem tudom meddig bírjuk ebben a fertőben...

Gigii - örülök, hogy betegség volt, nincs:D Jó kis tervek :wink:

Gyancsi - de jó, újra itt!!! Gratula az egy hónaphoz!!!

Szörcsögő babák - orrszívás
Csajok, nekünk nem jön ki semmi! Érdemes stresszelni a gyereket?! Összesen két esetben volt valami nagyon elhanyagolható mennyiség...
Ettől is kivagyok....

mikegirl
 
 


Hát helló!
Nagyon ritkán tdok írni, de olvaslak ám titeket!
Ölbe babám van:( Jó, ez legyen a legkevesebb, de nappal egyáltalán nem alszik, enni is csak úgy tudok, hogy fölötte állok, és szórakoztatom.
Helyzet: A főnökömmel beszéltem, és azt mondta, hogy mikor akarok visszamenni tanítani? Én viccesen, hogy már mennék, mert lassan csak gügyögni fogok tudni, meg énekelni :) Ő, meg, hogy akkor nagyon gondoljam meg, hogy menjek szeptemberbe visza..
na majd még írok, felkelt..

Kép
ebba
 
 


Sziasztok Csajok!

Kriszta, Rodi nagyon szépen köszönöm a Lucababa köszöntést! :D

Rodi, nálunk sincsen ez már a 2. nap, de szerintem már nem érzi túl jól magát.

Igyak Mecsek teát?Az jó neki?

Képek: nem én csináltam, hanem Andris apukája, szerintem photoshoppal.

Gyancsi, na de jó, h. bejelentkeztél!!!!
Lili jó kislány!
Én nagyon örülnék, ha Luca nem cumizna, de a mamák rászoktatták:(A cumilánc emlék lesz, h. milyen ügyes csajszi!
Karácsonyi ajándék: én már megvettem, de szerintem nálunk is a szex lesz a bónusz, mert nem visz rá a lélek, mondjuk, most meg is jött:(

Gigi, nagyon örülök, h. minden ok veletek!!!
Szuperügyesek vagytok!

Hajni, szerintem, semmi baj nem lesz, le tudod normálisan fertőtleníteni!

Vivi!Remélem nincs láz!A 2 hós oltástól én is félek, és pont 27-én megyünk, ekkora hülyeséget!

Kinga, szél-nálunk is ez van:(UTÁLOM!

Mikegirl, én nem is tudom mit mondjak, csak csodálom a türelmedet!Nálam már elszakadt volna a cérna!
Andris különleges-nem nyafog, ha beteg!Szerencsém, van!
Kitartás!

Ebba visszamennél?

Tegnap voltunk karácsonyra vásárolni, teljes elkeseredés, kaptam lóvét, h. vegyek magamnak ruhát, háát csajok, még rengeteg fogyásra vn szükségem.Én nem tudom kg-ra nem vagyok sokkal több, de mégis tehén vagyok, más vhogy a testem vagy ne tudom!
Nem vettem semmit!

Nem tud vki vmi jó mézeskalács receptet?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok Lányok!
Elhavazódtam.
Tegnap albérlet avató volt szűk baráti körben, sajtszószos tészta volt, mert arra telt időmből, sütit vettem meg csináltunk forralt bort. Ma volt a dúlám szülésélmény megbeszélésen :D
Tanulnom kell a pénteki vizsgára, nem leszek.
Puszi

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Dorka

a mi jól bevált mézeskalink, dupla adagpt készítünk mindig, amit leírok az a szimpla.

25 dkg méz
10 dkg cukor
10 dkg margarin
Mézet felforrosítani lábosban, elolvasztani benne a cukrot+margarint. Majd hozzáadni az alábbiakat éás jó alaposan homogénné keverni/kézzel gyúrni.

1 egész tojás
2 tojás sárgája
50 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
fél csomag mézessütemény fűszer
csipet só

Nagy előnye, hogy nem kell hűtőben pihentetni 1 éjszakát, elég 1 órát, míg lehűl.
Kilisztezett deszkán kinyújtani kb.3 mm vastagságúra. Formákkal kiszabni, gáztepsibe sütőpapírt terítek, rá a kalácsokat, tetejüket megkenni sütés előtt.
Kenéshez: 1 tojásfehérje+pici tejföl
Sütés: sütőfüggő a dolog. Nálunk villanysütő, légkeverés mellett kb 160-180 fok között sül 7-9 percig egy adag.
Díszíteni nem szoktam, abban nem vagyok jó, és sosincs már a végére kedvem hozzá. :)
gigii
Budapest
 
 


Vivi
fejből nem vágom, de utánanézek a bogyónak. De úgy emlékszem, hogy a 2 hós oltás nem csinált sosem galibát, a továbbiak inkább. Illetve a legbrutálabb mindig a 15 és 18 hós. Attól még pöttyös is lehet a bébi.

Kinga
Bethesdában a klinika erre (is) specializálódott dokija, vese medence tágulattal egyik oldalon. Nem sikerült kinőnie sajnos és már a vese szerkezete kezdett tönkremenni, úgyhogy nem lehetett halogatni. 8 nap pokol az intenzíven, de mára semmi gond. És alattomos rohadtul, mert semmi tünete nem volt, se egy felfázás, láz, se semmi. Viszont, ha vki esetleg nem viszi el hasi uh szűrésre a babáját és nem derül ki , nem figyelik folyamatosan, akkor hopp tönkremehet észrevétlenül a veséje. Alattomos és igen gyakori dolog ez. :(

ébredés, gyerkőcök haza.. :) szép és nyugodt estét és éjszakát mindenkinek! :)
gigii
Budapest
 
 


Dorka!!! Nekem is megjött :twisted: komolyan kiakadtam, hiszitis vagyok, vagyis inkább voltam mielőtt beköszöntött volna ez a szenyó menzi! Remélem, legalább péntekre elmúlik, mire mennék a 6 hetes (ami most már 7 hetes) kontrolra.
Szóval szex most emiatt is kizárt :( Amúgy sem lenne túl sok erőnk hozzá, Apa is melózik mint állat, talán köv. héten szerdán leállnak, aztán jobb napok jönnek!

Ancsa, Májki, köszi a "csípős" bátorításokat!
Ancsa, jó, h. újra vagy!!! :D

Májki, háát nem irigyellek, nagyon sajnálom, h. Ati beteg és h. apával sem klappol minden :(

Nekem újra fáj a fülem (holnap hívom a fülészt) és nem csak az, hanem már napok óta nyomásra/érintésre érzékeny a jobb petefészkem feletti rész :( Nagyon ijesztő, fogalmam sincs mi lehet. Ha holnap lesz időm, átmegyek a házikdokkerhez, ő belgyógyász, hátha tud vmit mondani. Remélem, nem a méhem vagy a petefészkem! Na másnak sem fogok örülni, de ezeknek nagyon nem :?

Zorkuci rájött, h. nagyon jó kézben, de azért igyekszünk nem túlzásba esni... bár nehéz :oops:

Vikoo, szóval akkor neked is ömlik a tejed, értem. Persze ez egyrészről jó, de alig győzik a babók! Nálatok is van olyan, h. eszik x ideig, aztán mikor újra nekiáll és már nem ömlik úgy a tejci, akkor ideges lesz? Ugyanis akkor már szívni is kell és kicsit küzdeni a táplálékért :roll: Hát nálunk emiatt min. 1 óra az etetés, mert közben muszáj pihiznie!

Kriszta, köszi, most tartom azt, h. ha 2-2,5 órán belül vagyunk, akkor ugyanabból a ciciből kap és szerintem ez jobb így!! A másik mellem meg ha nagyon tele, akkor kicsit fejek belőle!
Szerinted, normális az h. ilyen hamar megjön a menzesz? Nem igazán örülök neki :roll:

Tényleg! Lányok, amelyikőtöknél éjszaka kimarad egy etetés vagyis 5-6 óráig nem kérnek a babók, ti mit csináltok a teli cicivel???? Én nem bírnám ki h. ne fejjem le vagy ez egy idő után beáll? Csak mert napközben 3 óránként, éjszaka meg 5 óránként hogy lehet szoptatni? :oops:

Bocs, most csak ennyi, muszáj mennem fürdetni a kisasszonyt!
Minenkinek szép estét, nyugodt éjszakát!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Gigi, nálunk nem csinálnak hasi szűrést!!! :roll: :oops: :evil:
Örülök, h. nálatok már minden rendben van!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Vaya, neked rendes hordozókendőd van? Most nincs Eclipse, nem tudom őt megkérdezni... de gondolom te is tudod, h. hol lehet ilyet normális áron kapni?! Köszi!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Nava! Én nem fejek, akkor sem, ha Balázs sokáig nem kér szopit. Pl tegnap este fél 8 után hajnali 3-ig bírta a szunyát.
Feszült a mellem, már akkor is mikor lefeküdtem, de nem volt elviselhetetlen. 3-kor már folydogált a tejci, de ekkor is csak egy ciciből kajált, így a másik még 6-ig telt. De én bírtam aludni, nem zavart egyáltalán. :wink: Szerintem azért van ez így, mert nem fejem, és erre áll be a cici.

Dorka! Puszi és boldog névnapot a druszámnak! :wink: :lol:

Hát csajok, vessetek meg, de én örülnék, ha nekem is ilyen hamar megjönne (persze csak akkor ha nem zavarja a szopit). :oops: Jó lenne, ha javulnék hormonügyileg és nem kéne annyit szenvednem, mint Bogi után...

Gigi! A te mézesed puha fajta? Én olyanra vadászom.

Ancsa! Már hiányoztál!!! Ügyes vagy így egyedül!!! :D

Rabbe????

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok!

Gigi:sajnos tudom miről beszélsz. :(
Flórát nyáron műtötték a Heim Pálba ugyanezzel.Bal oldali vesetágulat.
Pyelon plasztika műtét.
13 napig volt kikötözve stb.....
3 havonta kell vinni kontrollra.Nálatok?

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Holnap Atit tüdőrtg-re kell vinni. Valszeg tüdőgyuszi :cry: :cry:

mikegirl
 
 


Balázsnak is van vesetágulata mindkét oldalon, csütörtökön voltunk hasi Uh-n, már harmadjára nézték, egyik oldalon már összébb ment, de az egyik tartja magát. Nem is tudtam, hogy ez ilyen veszélyes!

Holnap megyünk 2 hós oltásra meg Prevenarra. Remélem nem lesz semmi gond. Már előre sajnálom szegénykémet. Bár olyan kis hős, állandóan nyaggatják mindenféle vizsgálattal, hetente szemészet, hasi UH, koponya Uh, szív UH, van mindenféle bajunk és olyan ügyesen viseli.
Ja itt nem is tudjátok, hogy voltunk a Margitba fejlődésneurológiai vizsgálaton, önszorgalomból, mert nekünk a SOTE I. nőire kellett mennünk (ott is voltunk). 2 hét volt, én is befeküdtem és maga a pokol. Ha valakinek valami mozgásfejlődési hibát vagy egyéb idegrendszeri eltérést talál a gyerekorvos vagy védőnő, akkor jól olvassatok utána, hogy hova mentek. Persze koraszülöttemnek nem találtak ők sem semmilyen idegrendszeri károsodást.

Maccs
vörösmacska
 
 


Atinak jobbulást!

Maccs
vörösmacska
 
 


Hali anyucik!

Dorka: boldog névnapot Lucának!
Lucuzs: Neked id boldog névnapot!

Mikelány:
uppsz ezt nem irigylem!! Remélm nem gyuszi, csak valami gyors lefolyású dolog.... Apához kitartás!

mindenki ilyen buzgón jár dokihoz? mi még csak a védőnőnél voltunk, és csak a bőre volt gáz.....
hát nem is tudom lehet kéne beutalókat kérni? Vagy ez a vesetágulat hogy derül ki?
A gyerekdoki küld el mindenhova? bocs, de én annyira nyugodtan voltam itthon, és csak a súlyával voltam elfoglalva, gondolván az egy mekkora problem..... aztán nektek meg rendesen kijut mindenből......
szóval valaki nyugtasson meg hogy ha nincs baj nem kell rtg....

Ancsa hajrá egyedül! Ügyi vagy: ) és ami apának jó az neked is nem :wink:

na megyek hátha ma sikerül takarítanom is valamit....

jaaa felavatódtunk!!! pisi bele a fürdővízbe yeeee megvan az első sztori :lol:

szép napot kitartást! pusza

Kép
Kép
eta
 
 


Jó reggelt!

Kinga,
tök ugyanaz ja, még az oldal is. :( Pyelon plasztika by Kálmán Attila. 2 cső benn, éjjel-nappal sasolni, mindezt 2 és fél évesen és otthon az 1 éves picike, na meg a nagy. Szerintem azóta komolyodott meg a lányom, mióta átment ezen a kórházasdin, komolyan érettebb lett. Megmondom őszintén nem emlékszem mennyi időnként kellett a nefrológiára menni kontrollra, de antib-t is szednie kellett jó ideig. Most szülés előtt vittem a sebészhez kontrollra és fél év múlva kell újra menni. Ja, és az operált részen a tágulat nő jó ideig, ettől sem kell megijedni, ez normális, de biztos mondta a sebészetek.

Vörösmacs,
de idegeskedj, mertr ha már tudnak róla simán kinőhető! Sajnos mi nem tartoztunk azon szerencsések közé. :(

Viszont Hanna éjfélkor evett utoljára majd 8-kor és fel sem ébredt. :) Közeledik az a bizonyos bűvös 6 hetes kor. :) Viszont nappal nyűglődik.

Vesetágulat csak hasi ultrahangon derül ki, ezért fontos a 6 hetes koponya meg hasi uh. Kérj a gyerekdokitól nyugodtan beutalót. Vagy elmész fizetősbe a Madarászba, ott adnak időpontot már jövő hétre is. Mert amúgy pl. a Bethesdában 2-3 hónap is lehet a várakozási idő. :roll:
gigii
Budapest
 
 


Szeretnék olyan hintát (vmelyik nap a Babapercekben láttam) fa állványon lóg és mindenfelé lehet lökdösni benne a babát, meg ő is magát. Nem tudom értelmesen leírni, de nem műanyag vagy ajtófélfába furkodós. Önálló állványa van, azon függeszkedik. Nem tudja valaki hol lehet ilyet beszerezni? A neten sem lelem egyenlőre.. Jó lenne karácsonyra.
gigii
Budapest
 
 


Sziasztok!

most csak gyors bekukk, mert takarítok, meg ilyenek, tanulni is kéne kicsit, mert délután megyek vizsgázni.

Gigi
Erre gondoltál?
http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/23834?storetype=webstore&store=-1

szisszka
 
 


Sziasztok!

Meg volt tegnap az oltás.
Mind a két combiba 1-1. Az egyik nagyon csíphette mert szörnyen sírt, amíg ki nem szedte a doktornő a tűt. :(
És képzeljétek este fürcsinél még semmi, de hajnali 4kor már 38°-volt a láza. :(
Adtam neki kúpot és most már jókedvűen kelt. Szerencsére.

És ha ez még nem lenne elég: ragasztgatni kell szegénynek a köldökét most legalább 2hétig, h befelé álljon. :( Pedig már úgy élvezte a nagyvízes fürdetéseket és a locsálást :(

Gigii, Kinga
Nagyon sajnálom ezt a vesetágulat dolgot! Jó is, h mondjátok a hasi uh-t mert nekünk eddig senkisem mondta. :(
Majd januárba megyünk csípőszűrésre. De másról nem volt szó eddig.

Dorka
Szuperek a fotók!!! Szépek vagytok Lucával!
Hogy csinálod ezt a fehérítést???

Mikegirl
Jobbulást Atinak és Apának is!

Navi
Javulgat azért a füled?


Köszönjük a Barni dicsiket! (Szerintem is kismamó :wink: :D )

Ja igen ROTA!!!!
Aki beakarja adatni, annak mondom, h a 6.hétig(!) kell az elsőt! Mi sajnos lekéstünk róla....
(De azt mondta ismét a doki, h nem vagyunk veszélyeztetettek, ne aggódjak...)

Most mennem kell majd folyt. köv.

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Szisszka
ilyen függőágyunk van. És nagyon szeret benne függeni :D De ilyesmi csak normál hintában.
gigii
Budapest
 
 


Na végre megtaláltam, ilyenre gondoltam, állítólag nagyon jó: http://www.adamo.hu/index.php?page=shop&cat=3
gigii
Budapest
 
 


Gigi: szerintem erre gondolsz....

http://adamo.hu/index.php?page=shop&cat=3

mi ilyet kapunk karira, CSAK nem ennyiért, ha érdekel a vaterán van egy néni aki pontosan uilyet csinál... 6-7 ezerért!

Én is a babapercekben láttam, egy kötött izomzatú kislány terápiájához használta egy gyógytornász... állvány nélkül is lehet használni, mi a gerendába fúrjuk... már alig várom, mert Boldi enyhén szólva is túlmozgásos és brutál mód szereti ha lökössük… most mennem kell mert nyünyög, puszik

Kép

Kép
vikoo
 
 


Vikoo,

de jóóó! Egyre gondoltunk látod. :D Mindenképpen érdekel, jöhet priviben vagy ahogy gondolod. Kösziiiiii :)
gigii
Budapest
 
 


Helló Anyucik!

Tegnap nem jöttem a képekkel, de ma pótolom :wink: ...Nálunk az éjszaka nem volt megint tökéletes, mert Lili 1-től fél 3-ig megint nem aludt, aztán felkelt 5-kor és szopizott egyet, vsizont csak 5 percig és úgy bealudt, hogy nem bírtam felkelteni.....Na erre felkelt egy óra múlva és nagyon sirdogált, én meg azt hittem a pocakja fáj, mert egész éjjel nem kakilt, masszíroztam neki, nyomkodtam a lábát a hasához, tisztába tettem, mászkáltam vele de csak sírt keservesen....Mire a kómás hülye fejemmel rájöttem, hogy talán éhes, mivel 5 perc alatt nem hiszem , hogy tele ette magát...Na szóval azért én is tudok alkotni :wink: Szegényt hagytam szenvedni vagy 15 percig....Képzeljétek tegnap voltunk méretzkedni és Lili már 49 cm és több, mint 4 kg :shock: November 17-én 2850 grammal jöttünk haza, kevesebb, mint egy hónap alatt több, mint egy kg-t hízott :shock: A kis pufika :D

Gigi-Örülök, hogy végül jól jöttetek ki a betegségből :wink: Mézeskalács, de jól hangzik.....

Kinga-Sajnálom, hogy Flo nem viseli jól a szelet.....Én nem nagyon dugom most ki az orromat, bár tegnap is két órát jöttünk-mentünk....De ma nem megyek sehova, az tuti! :wink:

MikeGirl-Nagyon sajnálom, mielőbbi jobbulást Atinak!!!!!Persze Apjuknak is.....Nem irigyellek, minden tiszteletem a tiéd, nagyon jól kezeled ezeket a nehéz helyzeteket , én már tuti kibuktam volna!Mit tudnak csinálni Ati tüdőgyuszijával?Antibiotikum?

Ebba-És vissza akarsz menni szeptemberben???

Dorka-Luca babának boldog nevenapját!...Ne szomorkodj a ruhák miatt, ilyenkor az ember testalkata átalakul, máshova kerülnek a zsírpárnák meg más lesz a testaránya ha jól tudom :wink:

Eclipse-Drukk a pénteki vizsgához!!!! :wink:

Navi-Sajnálom a mensit....Nem is értem, hogy hogy ilyen korán már megjött nektek ( Dorka ezt tőled is kérdezem)??Na fasza, épp, hogy vége a gyermekágyas vérzésnek és akkor még jön a szemét piri!!!Sajnálom a füledet, remélem most már helyre jön rendesen! :wink:

Lucuzs-Neked is nagyon boldog névnapot! :wink: Én is úgy csinálom,mint te.....Elvileg az én cicijeim is kibírják, bár néha már nagyon kemények, ilyenkor mindig háton alszom :D

Vörösmaccs-Sajnálom a rossz kórházi élményeket!

Eta-Én sem nagyon járok dokihoz, mi is csak a köldöke miatt voltunk, legközelebb 27-én vsizem megint, hogy megnézzék neki , hogy rendesen helyre jött-e...nem irgylem azokat akik nagyobb gondokkal küzdenek :? ....Most mi a helyzet nálad tejci ügyben?Pótolod tépszerrel??Hízik Gizus?

Wivi-Szuper, hogy végül gyorsan elmúlt a láz!!! :wink: Barni egy kis hős!

És akkor íme az ígért képek, a mi kis egy hónaposunkról:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Mindenkinek szép napot!

Lili baba és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Sziasztok, szép napot!

El sem hiszem, alszik Zorka baba :D
Komolyan mondom délelőtt nem volt időm klotyóra menni :oops:
Most újra az a játék, h. ha nem éhes, nem kakis, nem fáj a poci, akkor ágyacskába próbálom beszoktatni... elég nagy kitartást igényel, de muszáj legalább délelőtt és kora délután 1-2 órácskát ellennie, mert nekem is vannak igényeim, még ha egyre kevesebb is :roll: :D
Mennyivel könnyebb, ha van itt vki (anyu, apa,)!!!

Ancsa, köszike! Fülem jobb mára, úh. úgy döntöttem nem megyek dokihoz, most már szerintem rendben lesz!
Nagyon csinik vagytok!!! Lili baba tündéri (nem rád hasonlít véletlenül a kisasszony? :wink: ) és az a kendős kép nagyon tetszik! Én is szeretnék egy ilyet!!! És te hol/hogy tanultad meg felkötni normálisan? Vagy annyira nem bonyolult?

Lányok, ne idegeljetek ezzel a vesetágulatos dologgal... ez ennyire gyakori lenne? :? :shock:

Májki, Atit nagyon sajnálom a tüdőgyuszi miatt! Remélem, nem komoly annyira és gyorsan rendben lesz!!!

Wivi, örülök, h. Barni jól van már!!! Ez a láz ilyenkor gyakori, nem?!
Mi ha kérjük a ROTA-t, akkor csak jövő év első hetében kapjuk a 2 hós oltással együtt és addigra Zorka már több, mint 2 hónapos lesz, azaz 10 hetes és azt mondta a dokinő, h. akkor is tökéletes!Hát csak tudják?! :?

Szissz, egy kalappal a délutáni vizsgádhoz!!! Miből lesz???

Dorka, nem is kívántam boldog névnapot a kisasszonynak :oops: Akkor most pótoltam! :wink:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Lucuzs, ja értem, szóval neked is jól tele van, csak nem fejed le!!! :wink: Csak nekem az a fixa ideám, h. ilyenkor nagyon ömlik Zorcsi szájába a tejci, ami miatt még gyorsabban eszik, ergo jön a hasfájás :roll: Zorka összesen 15-20 percet eszik: 5 perc alatt úgy kiszívja, h. tök puha lesz, ált. vagy bealszik tőle vagy görcsölget és utána (30-40 perccel később) eszik még 10-15 percet sokkal nyugodtabban...
Bogi után nem állt helyre a ciklusod, azért szeretnéd, ha minél előbb megjönne?! Gondolom így megnyugodnál, h. minden rendben veled!
Lehetséges amúgy, h. a menzesz megzavarja a szoptatást? :oops:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Lányok! Léccci, szorítsatok, h. elmúljon a piri csütörtökig, mert pénteken megyek a kontrollra :? és azt sem szeretném, ha akkor még pecsételne... :oops:

Kép kis... azaz Nagy család :)

Ancsa, ne hari, h. én is mindig akkor teszek fel képet amikor te! Ezzel nem elbitorolni akarom előled a dicsőséget :? :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Kár, h. Zorka úgy csinál, mint aki alszik :lol: na meg Apa nem is tokás, csak ő is úgy csinál :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok!

Mike:sajnálom :( ,hogy van Ati?Doki mit mondott?Sok sok gyógypuszit küldünk fiacskádnak!

Gigi:akkor nektek is kijutott a jóból. :( Sajnálom nagyon,hogy Ti is át estetek ezen a szörnyűségen... :( De az a lényeg,hogy a műtét jól sikerült és jól vannak a gyerekek. :D
Flórinak 3 drénje volt.
Mi orvosunk Dr. Merksz Miklós akinek örökké hálás leszek/ünk.Imádni való gyerekurológus. :D :D :D

Navi:sziasztok Nagy-ék!Szépen vagytok.Milyen ritka vezeték név a Nagy....Mi is azok vagyunk. :lol: :lol:
Igen-tényleg gyakori-mármint a vesetágulat.Mindenhol elmondják,hogy nyugi egy éves korára kinövi a baba.
Nálunk és Gigiéknél sem jött be.

Vivi:sajnálom a szurit+a ragasztást is.Miért kell ragasztani?

Eta:sikerült takarítanod?Pénteken Tbányán jártam.Egyből rád gondoltam.

Sziszka:sok sikert a vizsgához!

Pankus ezt kapja karácsonyra:
http://www.vatera.hu/baba_mama/szoptata ... 21790.html
Csodát várok ettől a szerkezettől.

:?

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Helóka mindenkinek!

Mindent végig olvastam.Behoztam magam.Nekünk csak január 4-én kell mennünk méredzkedni.Akkor megbeszéljük a rota oltást.Szeretném mert a fiammal átéltem kórházban és még rajtam is át ment egyszer és nem szeretném ha Tamáska elkapná.

Nagyon szépek a babucik csajok.hogyan nődögélnek.Tamáska nappal sokat fent van.De örülök mert éjjel alszik.Habár két óránként szopizik éjjel.Nappal van hogy óránként is de csak szomját oltsa néha.

Annyi hogy a két fiam közötti különbség:Tamáska rengeteget sír,Dani fiam nyugodtabb volt akár hova leraktam nem sírt.

felkelt megyek udvozlet

KépKép
ritya
 
 


sziasztok lányok
ne hari h megint önzőzök
ma voltunk dokinál
a doki megállapította h refluxos :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
mert gasztro enteros szakvizsgája is van
mondtam én azt a hirtelen jött nagy nyáladzást, az is azért van
+ bukás, és azon kívül szokott hátrafele feszengeni szopi közben, meg köhög a nyálától :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
jan. 4 kaptam időpontot hasi UHra
azt mondta előetetést kell csinálni vmi sűrítővel (???) de félek h elrontja a szopit :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
az utolsó 2 hétben csak 15-15dkg-t hízott, azelőtt többet

el vok keseredve :cry: :cry: :cry:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Ancsa! Jó sokat hízott, tényleg!!Janka 2850-el született, 2830-al jöttünk haza, és 4hetesen volt 3450g, 48-ról 52 cm. De a képen is látszik, hogy nem éhezik a kis drága :)
Nem tudom, mi legyen szeptemberben, csabi azt mondja, hogy szó sem lehet róla, viszont félő, hogy utána már csak cigus iskolába fognak tudni átvenni. Nálunk a város 3 sulija össze van vonva, és megtehetik...
Kendő: Neked a pindur mennyit van benne? Érdemes vennem?

eclipse! Szegény picikéd!! Mit mondtak, mikorra növi ki?
Nem szabad sokat idegeskedni, mert árt a tejnek, tudod! Mondom én, aki tök ideg ma, Janka nyűgi, én meg vele nyüglődök..pfff :(

ritya! 2óránként szopizik éjjel? És mennyi ideig?

kinga! Pont ilyen pihenőszékünk van, ma tettem bele először., de nem igazán tetszett neki, de ma nyűgös, holnap próbálom megint...


nava! Nekem is így szopizik, + nem nagyon alszik nappal, teljesen ki vannak az idegeim..Alig várom, hogy kicsit javuljon a helyzet, mert már hajnalban bőgtem.


Janka szépen növöget, nem is értem miért, mert azt hittem az összes energiát a sírásra pocsékolta, de nem...Szoktatom a hason alvásra nappal, az a 10-10 perc, amit nappal alszik mostanában.!!Még a hasa is fájt, így meint főztem neki mecsek teát. Ja? és nem szeret kint lenni. Ez gáz, mert nekem már hiányzik a levegő, ő ordít. A szobát szellőztetve levegőzünk, összebújva takaró alatt, mert az anorákot is utálja. MEGŐRÜLÖK!! LEGYEN már jobb!!! :(

Kép
ebba
 
 


Ebba:
Két óránként eszik 15percig kb.Van amikor alszik három órát is.mikor- hogyan , de többnyire két óránként.Egy cici elég neki.
Tamás sem szeret kint lenni, eddig max fél órát bírta.Anorákot o sem szereti ezért meleg nacit és kabátkát használok.De ezen a héten már nem jutunk ki mert fagyokat mondanak és péntekre már mínusz 10 fokot.

Eclipse:
Sajnálom hogy refluxos Molli.

Mikegirl:Sajnálom Atit remélem hamar meggyógyultok.Danika is otthon van már második hete.Először lázzal kezdte és hétvégétől már köhög is szárazon.

KépKép
ritya
 
 


Halihó!

Ancsa!
Hát szívesen elfogadok pár grammot Lilitől: )).
Gizus is nő, de nem ilyen tempóban. este még adunk neki 30 g tápszert, de van hogy nem kell neki, mert ezt csak 20 perc szopi után adom. De csütörtökön megyek megint mérni akkor majd dobok adatokat is.
Nem semmi képek!

Navi: azért menj wc-re, addig meg sírhat.. n egyszer szemét voltam és a saját magánügyem fontosabb volt mint az hogy sír... és mire végeztem (2 perc) elaludt... Azóta tudom melyik a nyafi sírás :lol:

Kinga:
Hmm kár hogy nem találkoztunk... Jut eszembe mi lett a szomszéd pereskedésével? Kell tanúskodnod? Remélem nem ezért voltál itt...
Takarítottam egy picit igen.. meg elkezdtem megcsinálni az ajándékokat... de így sem leszek kész, mert mire elviszik a csomagot az egy hét... kb.de nem baj... jó lesz újévkor: ))

Ebba: Sajnálom hogy nem jön be a kicsinek a levegő: ( Gizus szinte csak a babakocsiban hajlandó elaludni... így van hogy 1 nap2x-is megyünk.
Majd megszereti....

Eclipse: Hmm Sajnálom a refluxot... de legalább tudod mi a helyzet.. Ezt ha jól tudom idővel kinövik.
Drukk a vizsgához!

Szisz: Lehet hogy már írtad, de nem emlékszem... Te mit tanítasz?? És most bejársz vagy otthon magánozol? Milyen vizsgád lesz?

Szerencsére úgy néz ki hogy nekem tolódik febr. elejére a vizsga....
Hála az égnek!!!!

Na megyek mert még van teendő, és ki akarom használni hogy jól alszik: ))

pussza

Kép
Kép
eta
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: