Új privát üzeneted érkezett!

Szia Bixi!

Nagyon sajnálom a babát!!!!!!!
Én ilyet nem hallottam még h a colitis miatt halt volna meg baba.... :cry: Vagy rosszul értettem?
Sokan kihordták már így is mindenféle gyógyszerek mellett a babákat és nem volt velük gond akikről én tudok.
Ha felismerték a betegséget biztos a kezelés alatt is lehetsz terhes majd!!! Ne add fel!!! Mi is szedjük a gyógyszereket rendszeresen. Persze van amit azért leépítettek baba mellett, de az alapok ott maradnak!!!
Kívánom h mielőbb rendbe gyere és ismét terhes légy!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, nagyon-nagyon gyönyörű a Beni, és ha lehet ilyet mondani, nagyon-nagyon fiús! És nemcsak a kék cuccok miatt, a kis feje olyan fiús nekem...

Bixi, nagyon-nagyon sajnálom, ami Veletek történt! Borzalmas lehetett. Sajnos átérzem, tavaly nekem is volt egy vetélésem, bár "csak" 7 hetesen. De tökmindegy, ez egy anyának így is, úgy is nagyon fájdalmas.

Nagyon jó helyre jöttél, klassz kis közösség alakult itt ki. És csak biztatni tudunk. A jó hír a rosszban az, hogy a karbantartott colitis mellett ki lehet hordani egészséges terhességet. Akár állandó gyógyszerszedés mellett. Ami a gáz és a problémákat okozza, az a gyulladás. Nagyon leegyszerűsítve, terhesség alatt a gyulladás kialakulását kell mindenképpen kivédeni ( pl. az influenza is a láz meg a gyulladás miatt veszélyes várandósan). Kár, hogy ilyen áron, de az a tudat vigasztalhat, hogy innen már felfelé van! Szedd, amit felír az orvosod (ha nincs, keress egy jó belgyógyászt, gasztro-enterológust!), ezzel teszed a legjobbat magadnak és a leendő babának!
És - a csapat nagy részének már össze is jött a babó, mi többiek még "gyúrúnk" rá! Gyere minél többször!

Kép
manguszta
 
 


Tigris!
szívből gratulálok!!!

Bixi!
nagyon sajnálom a történteket :(

csajok!
velünk minden OK, vérnyomásom gyógyszerrel 140 körüli, nst tökéletes. uh vmikor a héten lesz, méhszájat nem néz a dokim, csak ha szükséges (kérdem én: azt honnan tudom, ha kel... mondta: megérzem :))
minden nap várom a csodát... de egyenlőre még nem jön :?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 

 
 

Bixi,

Nagyon, nagyon sajnálom ami veled történt...én sem hiszem hogy a colitis miatt történt volna, mert amellett lehet teherbe esni és kihordani a babát. Nekem is colitisem van. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, abbahagytam a gyógyszerszedést, pedig az orvosnőm szerint nem kellett volna. Ki is újult a bajom 2 hónap múlva és akkor mentem el az orvosnőmhöz, aki Xalazint írt fel és azt mondta, szedjem szülésig. Így is volt és semmi baja nem lett tőle a kis Andriskának, hála Istennek. Más problémák felmerültek a terhesség alatt (amnion-szalag volt a baba mellet, ami okozhat fejlődési rendellenességeket, több magzatvizem volt, ami szinten utalhat ilyesmire, a dokim ezek miatt el akart küldeni Géndiagnosztikai központba -mindezt már majdnem szülés előtt -szörnyű, viszkető kiütéseim lettek a vége felé a pocakomon, kezemen,lábamon...), de mindezek elmúltak...Az én orvosnőm szerint nem kell állandóan szedni a gyógyszereket, ha valaki tartósan, több hónapon keresztül tünetmentes, lehet szüneteltetni. Nekem most hála Istennek remisszióban van, remélem így is marad...
Szóval, próbálj meg megnyugodni (tudom, könnyű ezt mondani) és a jövőre koncentrálni. Sajnos, valami miatt így kellett ennek történnie...A colitisszel lehet együtt élni (mint a cukorbetegséggel vagy magas vérnyomással), az orvosnőm azt mondta, amikor nagyon el voltam keseredve és képtelen voltam hosszú ideig elfogadni ezt a tényt, hogy "ezzel 100 évig is élhet"...
Jó, hogy ránk találtál, Isten hozott! A legjobb helyen jársz,ha segítséget, tanácsot szeretnél kérni, itt mindenki jófej :D

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok Csajok!

Tigris, kitartás!!!! Tudom, h baromira fáj az elején a masszírozás és a fejés is!!! :cry: Én is agyon nyomorgattam a cicieimet... Kb. egy másfél hét alatt jött rendbe. Ami nagyon fontos, h ki kell maszírozni az összes csomót! Tudom aznap, mikor hazajöttünk a kórházból, potyogtak a könnyeim fejés közben, annyira fájtak. És ezután jött a rosszabb dolog, mikor Danó véresre harapta a bimbómat. (és ezt kell utána fejni pluszban! :roll: :oops: Volt olyan, h a kínkeservesen kifejt kis 10ml tejet önthettem ki, mert véres volt... :shock: ) A 3. hét környékére már megedződnek a bimbók. Nem mondom, h most nem fáj, de már nem sebes!

Youlcsi, örülök, jól vagytok!!!!!!! :D Neked is kitartás, már nincs sok hátra!!!! A karifa alatt már ott lesz a kicsi Manód!!!!

Bixi, nagyon nagyon sajnálom, ami veletek történt!!!!!!!!!!!!! Nem is tudom, h bírtad/bírjátok ki... :oops: :roll: Ez borzasztó!
DE NE CSÜGGEDJ!!!!!!!!!!!! Itt szívesen látunk, a csajok ellátnak majd jó tanácsokkal!!!!! (nekem IBS-em van + laktóz-és glutén intolerancia; colitis-hez annyira nem konyítok)

De látod, igaza van Mangunak, tényleg többünknek összejött már a bébi (a gyakorlóknak meg hamarosan fog!!!! :lol: , Neked is összejön megint!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!

Hat most igazan jo kedvre deritettetek! Nagyon jo hir, h itt ilyen jo kozosseg van, maris nem erzem magam annyira elveszettnek.

Tigris: azt nem tudtak megmondani az orvosok, h mi iatt tortent. A koldokzsinortol fulladt meg az biztos, de hogy az miert tekeredett 2x ra, arra nincs valasz. Lehet hogy amiatt ahogy voltak az eros gorcseim, addig mozgolodott Diogo amig magara tekerte. (A nev portugal - lett volna - a ferjem ugyanis portugal.)

Megegyszer gratulalok neked a kis Benihez, es kitartast az elso hetekhez! A Karacsonyotok mar nyugodt es gyonyoru lesz! :D


manguszta: ez remek hir, es tudom, h igy h mar tudjak a dokik h mi a bajom, tudjak majd h mire kell figyelni, es tudnak majd a gyogyszerekkel segiteni. Most az volt a baj, h nem tudtak, h ilyen betegsegem van, es hat terhesen vervetelen kivul nem is csinaltak mas vizsgalatot, es gyogyszert sem adtak, gondolom nem akartak kiserletezni.

Mindkettonknek szurkolok babaugyben (bar mi most par honapig nem probalkozhatunk), remelem mindel hamarabb arrol fogunk beszelgetni, h milyen rosszak a reggeli rosszulletek :lol:

licaca: probalok en pozitivan hozzaallni, csak most meg kicsit nehez. A gyogyszerekrol: jelenleg medrolt, salofalkot, tardyferont es omeprazolt kell szednem. ez normalis? nem sok egy kicsit? tudom a medrolt csokkentik majd (remelem is mert maris felfujta az arcomat, ugy nezek ki mint egy idiota horcsog a 48kg mellett..) a gyogyszerezes is gondolom orvos fuggo. Apropo orvos: Pesten ki a jo gasztros doki?

mumi: koszonom a biztatast, remelem minel hamarabb johetek majd jo hirekkel, csak masszak ki a gyulladasbol.

tenyleg, mikortol van remisszioban a betegseg? ha szteroid nelkul is majd jol leszek? mert mar most sincsenek tuneteim, de lehet csak azert mert a sok gyogyszer elnyomja oket es egyebkent meg mindig aktiv a gyulladas? es milyen gyakran csinalnak tukrozest? remelem altalaban eleg a verkep is, es abbol is tudnak okoskodni a dokik, ugye??

esik a ho, egy okkal tobb a mosolyra :P
bixi
Budapest
 
 


Tigris, gyönyörű Beni baba!

Bixi!
Isten hozott itt!
Tényleg jó helyen leszel!
Van vidámság, életkedv és kedves nőszemélyek!
Sajnálom nagyon a történteket, iszonyú nagy erőd van, hogy kibírtad!

A gyúró szakkör tagja vagyok én is (babára).
:lol:

Tigris, szopiban nem tudok segíteni, csak csendben sajnállak. :(

Youlcsi, rajtad a topik szeme! :shock: :lol:
Várjuk a híreket!

Mumi, gyönyörű gyerkőcöd van!

Hogy csináljátok ezt a sok szép babát? :roll:
Valami külön technika? :roll: :lol:

Szép estét, sok tejcit és nyugis babákat!
Gyúrjunk, vazze! :lol:
zsuzska30
 
 


Bixi, rettentően sajnálom, elképzelhetetlenül nehéz lehetett ezt átélni.
Ahogy írod, tényleg az volt a baj, hogy a terhesség alatt ALAKULT KI a betegség, illetve akkor jelentkezett. Ha korábban kiderül, gyógyszerszedés mellett valószínűleg nem lett volna baj. De a köldökzsinór-tekeredés más miatt is előfordulhat, sajnos. Igazad lehet, hogy a görcsök és a gyulladás zaklatták fel annyira a Babát, hogy rosszul helyezkedett.
Nekem ugyan csak IBS-em van, de én is érzem, hogy ha jön egy bélgörcs, a Baba egészen megvadul. Augusztusban én is attól féltem, hogy az IBS átalakul IBD-vé (Crohn vagy colitis), mert nagyon olyan tüneteim voltak, aztán mégsem lett hála Istennek. Én a visszatérő fertőzések és a durva keményedések miatt lettem veszélyeztetett a 31. héttől. A görcsök sehogy sem jók, a bélgörcsök hatnak a méhre, és fordítva. Pláne ha gyulladás is van...

Fel a fejjel, most már legalább nevén nevezték a problémát, így kordában lehet tartani! A http://crohn-colitis.hu című oldal fórumán rengeteg szülési sikertörténet van! (Még akkor fedeztem fel, amikor kételkedtem, hogy van-e ilyen bajom.)

M.
milina
 
 


Bixi,

Nem sok ennyi gyógyszer, ha tényleg indokolt. Bár furcsállom, hogy hirtelen adták. Nem szokták rögtön szteroiddal kezdeni. Ért a dokid a bélbajokhoz? (bocs...)

a medrolt gondolom lökésterápiában kaptad? (először nagy adag, aztán meghatározott naponként csökkentve?) Tudod, nekem tavaly a medrol-kúra után jött össze a béb. Nagyon jól megnyugtatja a bennsőt!
A holdvilág-arc sajnos velejár, de ha vége a terápiának, elmúlik.
Omeprazol: eszerint refluxod is van?

Viszont, nagyon fontos: az omeprazolt babásan nem szabad szedni, mert magzatkárosító hatása van!!!! Ezt a nőgyógyászom mondta, aki magzati ártalmak-szakértő.

A gyógyszereknek látványos hatása van, már néhány nap múlva szűnnek a tünetek. Attól még belül be lehetsz gyulladva, el kell mulasztani, elég hosszú folyamat, és nincs garantálva, hogy tökéletesen meggyógyul az ember. De megbízhatóan tünetmentessé lehet válni, rendezkedj be a hosszabb gyógyszerszedésre, szinten tartás végett. Ha jó az orvosod és ért hozzá, érdemes rákérdezni és elfogadni, amit mond.

Kép
manguszta
 
 


Ja, a tardyferon az "csak" vas, ami jó ötletnek tűnhet, mivel a bélgyulladás = kifekélyesedés vérveszteséggel jár odabent, ami megtépázza a szervezet vastartalékait.

Azonban... ha még fennáll a gyulladás, tudomásom szerint nem jó vasat szedni. Ha jól tudom azért, mert nem fog felszívódni, tökre kárbavész, aztán meg, amikor kellene, nem írják fel, "mert már kapott". Szerintem fel kéne keresned egy másik orvost (is), akár második vélemény kedvéért.

Kép
manguszta
 
 


Jo reggelt :shock:


igen, a medrolt lokesterapiaban kaptam/om, amikor a korhazban elkezdtek intravenasan adni meg nem is tudtam szinte semmit errol a betegsegrol, es bevallom oszinten akkor mar azon a szinten voltam, hogy mindegy hogy csak mulasszak el a gorcsoket es a hasmenest, es hatott is mar az elso adag infuzio utan.

Amugy nem tudom ez a doki mennyire jo (Fried Katalin a Laszlo korhazban, ismeri valaki esetleg? hozza hetfon kell visszamennem) mindenesetre holnap reggel megyek egy masik gasztros dokihoz, meglatjuk o mit mond.

ma delutan megyek egy ujonnan ajanlott nogyogyaszhoz, jovo kedden a sajatomhoz, szoval egyfolytaban orvosokhoz jarok.

probalom megtalalni melyikeknel maradjak.

este jovok beszamolni mit mondott a nodoki.
(Mert azt meg nem is mondtam, h a terhesseg alatt talaltak 2 kis pottyot a huvelyfalamon, meglatjuk ott vannak-e meg..)

szep napot! :)
bixi
bixi
Budapest
 
 


sziasztok lanyok!

hogy vannak a babak? remelem mindenkivel minden rendben, nagyon nagy a csend..

voltam nogyogyasznal csutortokon. hat a 2 kis potty eltunt szerencsere, van egy szep petesejtem a bal petefeszkemben (persze h ott, a jobb kb nem mukodik a tavalyi mutetem ota..)
a doki szerint a medrol be fog kavarni abba, h megjojjon megint.
amugy nem hiszem h hozza visszamegyek, inkabb maradok a sajat dokimnal, mindenesetre legalabb meg egy doki megerositette, h lehet meg babam. szerinte mar 3 honap mulva is akar. :)

penteken voltam a gasztros dokinal, nagyon jo fej volt, nem sajnalta az idot valaszolni az osszes kerdesemre. elmondta hogy milyen utemben epitjuk le a medrolt, hat igy is januar vegeig szednem kell.
pedig mar igy is nagyon megvisel ez a puffadas. mar olyan az arcom mint egy 3 honapra beraktarozott tengerimalacnak. remes.
szoval pentek ota kevesebb a medrol, es ma reggel mar gorcsolt is a hasam sajnos, es volt ver is megint. uh ketsegbe vagyok nagyon esve, nem akarok szteroidon elni.

holnap kell a korhazba visszamennem kontrollra es a szovettan eredmenyeert.
remelem kiderul, h nincs is colitisem. az lenne a legjobb karacsonyi ajandek. jelen helyzetben legalabbis :(

tenyleg ti hogy alltok a karacsonyi ajandekokkal?

meg mindig nem volt idom visszaolvasni az egesz forumot, de igyekszem felzarkozni, h kivel mi tortent eddig.
azt hiszem szuksegem van egy laptetore es egy zebraparra :)

szep vasarnapot!
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Gratulálok a gyönyörű bébikhez. Eddig csendben figyelgettem, hogy mi történik veletek, hogyan növögettek, készültök a szülésre, anyaságra. Végre én is jó hírrel jöhetek. :)

Bixi! Jelentkezem zebrapárodnak. :D Egy hete hagytam abba a gyógyszert. Még egy pár hónapig figyelgetünk, mert a Budenofalkot is most építettük le, de remélem, február-március körül már legnagyobb gondjaim közé a reggeli rosszullét fog tartozni. Addigra kb. neked is letelik a 3 hónapod. :)

Karácsonyra én mindig csinált ajándékkal készülök. Idén mindenki egy horgolt karácsonyi csillagot fog kapni. Tavaly kreatívabb voltam: a férfiak rozmaringos narancsvodkát kaptak (házi), a nők pedig gyöngyből készült virágot.

Ismét Bixi: mi még nem "találkoztunk" itt. Én is elvesztettem a babám, bár "csak" 9 hetes volt, de nagyon megviselt. Gyors felépülést Neked.

Boldog babázást Anyukák! Bixi, Mangu, nekünk pedig türelem. :)

Szép napot!

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Szia Veroniks-zebrapar :)

sajnalom a babadat :(
milyen gyogyszert hagytal abba 1 hete? fogamzasgatlot?

a 3 honap letelik addig, de a sajat nogyogyaszom meg a korhazban fel evrol beszelt, es penteken a gasztros doi is azt mondta h minimum fel evet kell varnunk :cry:

bar mar egy honap el is telt - hogy rohan az ido uristen - szoval meg 5 honap, az kb aprilis. hogy fogom addig kibirni??

a kezzel keszult ajandekok nalam is nepszeruek, most egyebkent eppen viragot fuzok gyongybol :)


colitised van egyebkent neked is? es ezek szerint most semilyen gyogyszert nem szedsz?
bixi
Budapest
 
 


Szia Bixi!

Megnyugtatásul: a 3 hónapot se kell kőbevésve értelmezni, a fél év meg már eléggé túlhaladott elmélet. A Klinikára járok, és ott azért eléggé értenek hozzá... :-) A fél évre azt mondták, hogy marhaság. Persze kell regenerálódnia a szervezetnek, de egykét normális ciklus után már teljesen oké lehet a babavállalás.

Azt azért érzi is az ember... a műtét után pl éreztem egy olyan műanyag kupak-szerű érzést a hasamban, jó pár hétig. Amikor végre elmúlt, akkor magamtól is teljesen biztos lettem, hogy most már tuti minden rendben van.

Azért mondják a 3-6 hónapot, hogy ne stresszelje össze magát az ember lánya.

Bixi, ha elfogadsz egy tanácsot egy régi colitisestől: ne akard mindenáron leépíteni a Budenofalkot/Salofalkot/Slazopyrint. A szteroidot=Medrolt le kell, azért, hogy nem szokjon hozzá a tested. Ezt a dokik amúgyis mindig csak rövidtávra adják. De jobbat teszel a babával, ha az állandóra adandó gyógyszereket (amik nem szteroidok) nem akarod leépíttetni mindenáron, mert így nem fog visszajönni a gyulladás. A gyulladás az, ami káros a babára.

Az Omreprazolra rákérdeztél? Merthogy amíg az Omeprazolt szeded, addig tényleg ne legyen baba, mert ez viszont károsítja! (lehet, hogy ezért mondták a fél évet, hogy legyen ideje kiürülni a szervezetedből!!!)
Azt nagyon nem értem, miért adtak omeprazolt colitisre. Az nem arra van, hanem refluxra. A colitis a vastagbélben van, a reflux pedig a gyomor+nyelőcsővég találkozásánál, két külön betegség.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára manguszta 2010.12.05 14:04-kor.

Kép
manguszta
 
 


Szia Bixi!

Igen, a fogamzásgátlót hagytam abba. Crohnom van 3 éve. Imurant szedek azóta, s szeptember óta Budenofalkot (már csak 5 napig). Volt egy kisebb fellángolásom. Az Imurant a gasztrósom szerint a terhesség felénél érdemes abbahagyni panaszmentesség esetén, mert nem lehet vele szoptatni.

Gyorsan elszáll az a pár hónap, simán kibírod. :)

A gyöngyvirágok a "tavalyi" hobbim volt, most a sláger a horgolás. Ahogy észrevettem, nálam évente változik a kedvenc időtöltés, de mindig valami manuális tevékenységbe szeretek bele. :D

Veró

Kép
veroniks22
 
 


veroniks!
a tavalyi fánk:
Kép
teljes egészében saját munka :)

mindjárt indulok vissza a kórházba...
drukkoljatok!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi!

Álomszép. Saját minták? Gondolom nem unatkoztál amíg készültek a díszek. :) Hol találtál ilyen nagy mintákat? Vagy csak vastag a fonal és azért nagyobb? Az enyémek 5-8 centisek.

Szorítok neked, hogy minden rendben legyen.

V.

Veró

Kép
veroniks22
 
 


sziasztok,

mangu: ugy gondoltam en is h a medroltol akarok megszabadulni, nem a Salofalktol. Allitolag a medrol fuj fel, illetve annak van vizmegkoto hatasa, ez zavar nagyon. A salofalkkal elleszek, inkabb mint h megint gyulladjak...brrrr

ja a gasztro-doki azt mondta,h meg akar tukrozni mielott belevagunk a babaprojektbe.remek...

az Omeprazolra rakerdeztem: azt a valaszt kaptam, h azt megelozeskent adta valszeg a korhazban a doki, mert ez vedi is a gyomrot a reflux kialakulasa ellen, es a napi 1 (20mg asszem) az nagyon kicsi adag, addig szedjem amig a medrolt is (most meg abbol is 40mgot eszek!)

Az Imuran az milyen gyogyszer?

youlcsi: mikorra vagy kiirva?
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Veronika, hajrá!!! :lol: Bébire fel!!!!!!!! Szurkolok!!!!

Youlcsi, hihetetlen ügyes vagy! Gyönyörűek a horgolásaid!

Mi idén megbeszéltük a családdal, h csak a gyerekek kapnak ajándékot! (ÉS MOST TÉNYLEG BE IS TARTJUK!!!! :D) Szóval nem kell túl sokat szenvedni az ajándék kitalálásán és megvételén, mert gyakorlatilag mesekönyv, ruha és játék lesz a palettán. :wink: Kreatívkodni mi is szoktunk a nővéremmel, de idén nincs rá kapacitásom Dani mellett... :roll:
A fánk egyébként almazöld és fehér díszítésű lesz, csak fehér égősorral. Már évek óta mindig csak két szín van rajta.

Tigris, h vagytok? Sikerült már kialakítani a rendszert otthon? Újabb fotók Beniről? :lol:

Lica, nálatok mi a helyzet? Fürdés után Moci még mindig nyűgös? Éjszakai alvás? Képzeld, Dani már csak egyszer ébred fel! :D És szombaton tápot váltottunk, azóta még kevesebbet fáj a pocija! :D És egyre jobban figyel! Annyira helyes!
Holnap megyünk uh-ra. Kíváncsi leszek mit mondanak, bár nagyon remélem, h minden rendben van vele!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!

Bocsi elmaradásomért, de kialakítás alatt vagyunk!!! :D
A születés történetet sincs időm írni. De még a telefonomat felvenni is alig... Pedig jó baba Beni!!! Csak hasfájós kicsit! Espumisan cseppet kap most, de még így is néha sírdogál miatta... Esetleg vkinek vmi jó tipp???

Juli szorítok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bixi kitartást! Én is nagyon fel voltam fújódva a medroltól, majd 10 kg-gal. De nagyjából visszament miután abbahagytam... És több évig is szedtem hol rövidebb hol hosszabb terápiaként!!! Szóval ne aggódj!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Kép ennyire...!

Sziasztok!
:D
Mumi,

Jobb a helyzet, tegnap pl. kifejezetten jó napunk volt, rendesen aludt fürcsi után (kellett azért egy kis plusz altatás) és utána nagyjából 3 óránként evett. Talán múlnak lassan a pocifájós napok, bár még használjuk az Infacolt - Tigris !

Tigris, átérzem a helyzetet :) te még jó is vagy, én két hétig nem is neteztem, a telefonom le volt halkítva (most is egyébként, csak néha állítom át). Kitartás! És ami a legfontosabb : sok türelem!!! Nálam időnként elszakad a cérna, szerencsére Apa kezeli a helyzetet :-)

Youlcsi, nagyon ügyes vagy!!!

Veroniks,bixi szurkolunk Mocival (akiből pénteken, pontosan 6 hetes korában sikerült elővarázsolnom és még le is fényképeznem ezt a csodálatos mosolyt :D :D :D

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Nagyon édi Lica!!!!!!

Köszi, én bírom... Nem vagyok kiakadva, szerencsére eddig csak 2-3 volt mióta itthon vagyunk. Szóval nincs még akkora probléma belőle, csak a szívünk szakad meg h nem tudunk segíteni rajta. Ált ha hasra teszem és a lábamra fektetem akkor megnyugszik illetve szeret a mellkasunkon szeret elaludni!!!
Amúgy a déli étkezés után tud nagyot aludni jelenleg, akár 4-5 órát is. :D olyankor tudjuk behozni a dolgokat...

Amúgy neked büfizik pici??? Nekünk alig akar!
Most infacolt vettünk, hátha az jobban hat!

Szoptatni most tudok, csak 40-50-et eszik meg. 20-at kb még kifejek utána... Így 3 óránként eszik! Azt baromi pontosan be is tartja nappal és éjszaka is!!! (Kivétel 12 órai alvásnál).
Várom h beálljunk egy kb állandóra, mert még változó a helyzet...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Lanyok, jo hallani feloletek :)

Lica! gyonyoru szep kismanod van :D nagyon gratulálok hozzá!! és kívánok sok jókedvű napot!

Tigris: olyan jo olvasni amiket irsz, bevallom nagyon irigyellek..
remelem igazad lesz es tenyleg elmulik a hrcsog-effekts ha leteszem a medrolt.

Ma voltam a korhazban a szovettanert: sajnos ez a karacsonyi ajandek sem jott ossze: tenyleg colitgisem van. a macska rugja meg. de a medrol legalabb csokken, orom az uromben. vett vert is, hnap lesz eredmeny, kiv vagyok eltelt 2 het amiota egy mukkott sem hallottam a CRPmrol ami mostmar rendesen frusztral :P

ez a doki azt mondta a medrol kura utan johet a baba, vagyis februarban.

meg jo h ahany orvoshoz elmegyek annyi felet mondanak. igy hogy legyek okos?
sztem az lesz h varok 1-2 normalis ciklust aztan abbahagyjuk a vedekezest. persze ahhoz az kellene h elobb megjojjon. most kivetelesen orulnek neki!

mindenkinek boldog Mikukast!!!
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Bixi!

Szerintem azért mondanak mást az orvosok, mert teljesen más a nézőpontjuk. A gasztrós csak a "belsőségekre" figyel, a nőgyógyász pedig a saját területével van elfoglalva. Nekem a szülésznő ismerősöm azt mondta, hogy annyit érdemes várni, amennyi idősen megszakadt a várandósság. Számomra ez logikus, de mindenkinek meg kell találnia a saját maga számára elfogadható nézőpontot.

Türelem Babát terem! :D

Kérdésedre: az Imuran az immunrendszerre van hatással, csökkenti a működését, így gátolva a betegség fellobbanását. Hosszú távon fejti ki hatását, de nem mindenki reagál rá jól. A durva, hogy ezt adják szervátültetéskor is. Én már 3 éve szedem...

A CRP-n ne idegesítsd magad. Nekem volt 130 és semmit nem éreztem, az ősszel viszont 65nél a falat kapartam fájdalmamban. A legfrissebb eredményem szerint most 3,9. :D

Szép estét mindenkinek!

Veró

Kép
veroniks22
 
 


én is szedtem imurant és sokat segített a klionnal együtt!!!
Sőt az imurántól lettem ilyen könnyen terhes dokim szerint, mivel az rásegít!!! :D nem kell félni tőle. nekem is elvette a terhességem elején egyből doki, mert nem tesz jót a babónak!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris,

Moci szokott büfizni, de nem mindig. Néha csak sokkal később jön ki a büfi, akár órákkal is...talán ez is a pocifájás, ill. még nem teljesen beindult emésztőrendszer miatt van...
Van még a Gripe Water nevezetű valami, ha még kell, lehet kipróbáljuk azt is, de remélem nem fog már többet kellenni...
A szombatról vasárnapra hajnalunk durva volt - szó szerint semmit nem aludtam, de azóta 2 napja javult a helyzet, hála Istennek...

bixi, köszi :-***

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok Lányok!

Tigris, irigyellek a jó kis tejci mennyiség miatt! :roll: Bár nekem is lenne, de sajna vegetálunk... :(
Én is Espumisant használok, nekünk jobban bevált, mint az Infacol. Amit még ajánlottak, az a Sab Simplex emulzió.
Náthára, ha megfázna (De ne kelljen!) Sterimar-t vegyetek! Sima tengervizes oldat. Azt kell bespriccelni a nóziába, várni 1-2 percet és utána kipórszívózni! Nagyon jól feloldja a taknyot és kitisztatja az orrát! :lol:
Büfi nekünk sem mindig van rögtön kaja után. Ha nem ájul be rögtön, akkor azt szoktuk játszani, h leteszem és fel-fel veszem, mert küzd, az látszik rajta, simizem a hátát és egyszer csak kijön a böfi... :wink:
Danó is szeret hason elaludni, főleg apáján! :lol:

Lica, nagyon édes Moci!!! :lol: Kis vigyorex!!! :wink: Már én is kaptam Danitól két "telibe röhögést", persze hajnalban, amikor esély sem volt lefényképezni... :roll:

Veronika, (csak halkan súgom meg :lol: ) a február egy jó hónap a babásodásra... :lol: Danó is akkor fogant! :twisted:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Ja, Lica! Kezet foghatunk, a szombat éjszaka nekünk is katasztrófa volt! Vasárnap hajnali 3-tól voltam/voltunk fent...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


A beájulás ismerős nekem is! :D
A tejem: ált van, de ma már 2x a lefejt tejem (10-20 ml jön le szopi után és azt gyűjtöm össze ha tudom) adtam, mert 2-2,5 óránként akart enni és még nem volt sok tejem (érezni a mellem nehézségéből). Amúgy néha csillagokat látok, mikor úgy meg tudja szívni Beni... Mindig mondom neki, na most mért büntet. :lol:
Remélem beindítja a tejci termelésem a szopi és nem kell nagyon tápszerezni sem majd... Az lenne jó. De hogy mi lesz, még nem tom.
A fürdéssel vagyunk még bajban: 8 órára volt beállítva, mert 9-kor evett. Aztán nővérem mondta hogy tegyem inkább 7 órára, hogy ne érezze úgy mintha fürdés nélkül nem lenne kaja. Hadd élvezze a pancsit. Na most ez keresztbe kasul van, mert mióta cicizik azóta 2-3 óránként eszik, nem mindig ugyanabban az időben. Kérdés: akkor most a fürdés időpontja legyen állandó, vagy inkább igazítsam az evéshez és ha kell ugráljak az idővel... Szerintetek???
Nem jó hogy végig sírja a fürdést, mert éhes. Nem tom mi lenne jó...

Lica a Gripe Watert sokan dícsérik, de csak 1 hónapos kor után adható tudtom szerint....

köszi a tippeket Mumi!!!!

Tegnap és ma kezdtünk levegőzni Benivel nyitott ablaknál. Hát nem igen tetszik neki ha fel van öltöztetve. A sapkát mintha utálná. :?

Mumi, Lica nektek most mennyit eszik kisember kb???
Hányszor eszik egy nap? Nekem 7-9X.
Éjszaka mennyire van szétszaggatva nektek??? Beállt már vmire?
Mi eszünk kb 23-24 óra felé, aztán rá 3 óra és megint 3 óra, ami ma éjszaka lecsökkent 2,5 órákra kb...

Befejeztem végre a szülés történetet is!!! :lol:
Megpróbálom ide feltölteni docban, hogy el tudjátok olvasni.
Azért így írtam, hogy megmaradjon emlékbe, ha már homályosodna a dolog! :lol: Bár remélem a feledékenység megszűnt a szüléssel együtt! :wink:

1291718625.6386.doc

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris,

Moci most átlagosan 80-90 eszik, ami azt jelenti hogy van hogy 100, 120, egyszer 150 is volt amikor több mint 4 órát aludt (persze nem este, hanem délután), aztán van amikor meg alig sikerül 60-70 belépréselni...ugyanis továbbra is bealszik időnként.
A fürdés nálunk rendben zajlik, szeret fürdeni, ha sírt is előtte , ahogy beletesszük a vízbe, megnyugszik. Utána van hogy sír, szopizástól megnyugszik, de általában utána nem akar aludni. Délután tök jól bealszik, altatás nélkül (most is alszik), de este megy a fesztivál. Egy idő után persze kifárad (mindenki), de akkor alszik mondjuk 10-15 percet, felsír, megint altatás (popórázogatás, hasmasszás, lábtorna) és ez így megy kb 3x. Mostanában napközben minta-gyerek, "csak" még az estéket kellene valahogy beállítani vagy átállítani, fogalmam sincs hogy.
Nálunk is úgy van, hogy kb 3 körül kajál (előtte jobb esetben 11 körül, rosszabb esetben 1 körül aludt el), aztán 6 körül. Az a jó hogy a 3-as etetés után magától visszaalszik (csak kétszer volt hogy nem, de akkor semmi alvás nem volt - az egyik az ominózus szombatról vasárnapra hajnal).
puszik

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Akkor ti is hasonlóak vagytok mint mi!!!
Van hogy inkább a mellkasomra teszem és együtt alszunk, mert máshogy nem akar, csak sír. ez főleg pocifájás esetén van így!
Alapból ő elalszik magától etetés után a kiságyában.
Ma kezdte el, hogy ne tegyem be addig amíg nem alszik el a karomban. De utána alszik szépen! :D
Akkor a mi 40-60 milink teljesen jó étkezés szempontjából! Ennek örülök! CSak az a mérlegelés nem megy, össze vissza írja súlyát. A védőnő meg kérte hogy írjam minden vasárnap fürdéskor a tiszta súlyát! Csak most is elfelejtettem! :shock: Majd beírok vmit!
fürdeni nálunk is szeretne csak erősebb az éhsége!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


veroniks!
általában piroska fonallal dolgozom, ami kicsit vastagabb, mint a horgolócérnék... de egyébként rengeteg ilyen nagy minta van fent a neten (nekem is)
most nem ígérem, hogy innen a kórházból nekiállok megkeresgélni, de az indexen van egy horgolós fórum, ahol nagyon szívesen adnak képtárhoz elérhetőséget-

egyébként van köztük sok saaját minta is, illetve sokszor terítők közepét csináltam meg kicsit kicsúcsosítva :)

bixi!
fogalmam sincs, mikorra vagyok kiírva :o a lázlapon/kiskönyvben dec 17 van, ami már 1 héttel korrigált dátum a vérzéshez képest... de amúgy nálam nem lehet tudni. 13 és 22 között bmi lehet :)

lica!
gyönyörű!!!

jah... amúgy sajnos alakulgat a toxémiám. tegnap már volt fehérje a vizeletben, így ma gyűjtögetem... :P de a dokim már úgy hagy hátra az ügyeletesre, hogy úgy áll a méhszájam, h ha bmi van, lehet lépni...
jó lenne már...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


szisztok,

youlcsi: szoritok neked nagyon! huuu az mar csak par nap... probalj minel tobbet pihenni!

megvan a legujabb verkepem: a CRPm 5! el sem hiszem, es a hemoglobinjaim is kezdenek vegre csatasorba allni. most 115. a korhazban 30 volt, azota jo sokan osszegyultek :)

es ezennel befejeztem a decemberi orvosjarast, legkozelebbi koroket januarban futom. vegre valahara.

jo ejszakat mindenkinek!
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Lica! Annyira édes az a mosoly, úgy megölelgetném. :)

Bixi! Gratula a CRPhez!

Youlcsi! Akkor elkezdem a netet böngészni, mert eddig szinte csak újságból dolgoztam. Kitartás a kórházban, hamarosan meglesz a Babód. :D

Mumi! A február nálunk is szerencsés volt, de sajnos az április kevésbé. A sztori végét már ismered. :( November 11-re lettem volna kiírva. Majd a következőre gyúrunk: 2011.11.11. Milyen jól néz ki. :D
Azért bennem van a félelem, nehogy megismételje magát ez az év. A másik felem meg azt mondja, hogy annyira nem lehet szemét az élet.

Szép napot, jó babázást!

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Veronik: ez bennem is bennem van sajnos, es eleg nehez lesz nem erre gondolni, foleg h minel inkabb stresszmentes terhesseg lenne jo. foleg a 34. hettol felek majd a legjobban...

de annyira tenyleg nem lehet szemet az elet.

nekunk a kocsinkat is elloptak most szeptemberben, uh a jovo evi terv a vesztesegek potlasa: uj kocsi es egy baba :D

es valamiert azt erzem ossze is fog jonni :)
bixi
Budapest
 
 


Bixi!

Én a 12. hetet akarom túlélni. Utána már minden rendben lesz. :)

Te meg nyugi, mostmár, hogy tudják mi a bajod, ezért jobban fognak figyelni és vigyázni rátok.

A munkával hogy állsz? Gondolom még táppénzen vagy. Visszavárnak?

Veró

Kép
veroniks22
 
 


na igen a munka az jo kerdes.
most meg tappenzen vagyok, mivel orvoshoz jartam folyamatosan, jovoheten meg minden nap vizsgazok, uh 20-tol megyek vissza dolgozni.

azt meg ugyan nem tudom mit fogok csinalni, mert a poziciom mar nincs, es ugye elvileg velm mar nem szamoltak, szoval nem tudom. kirugni nem fognak annyit tudok.

mindenesetre meg karacsony elott tul akarok lenni a 'nagy talalkozasokon' meg a sajnalkozo tekinteteken, aztan 24en utazunk Portugaliaba igy szabin leszek egy hetig es januartol remelem minden visszakerul a normalis kerekvagasba.
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Veronika, Bixi Csak pozitív hozzáállás lányok!!!!!! Jövőre össze fog jönni mindkettőtöknek a bébi, komplikáció mentes terhességgel és makk egészséges kisemberekkel!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Eszetekbe se jusson az ellenkezőjére gondolni!!!!! :twisted: Tudjátok, a gondolatnak teremtő ereje van, éppen ezért csak a szépre szabad fantáziálni!

Én most pl. arra koncentrélok, h Danónál elmúljon a bandzsítás... :roll:
Tényleg, tudja valaki, h mikorra szokott normalizálódni a helyzet? Sajna az Uram bandzsított kicsinek, kétszer műtötték is emiatt, szóval nagyon oda kell figyelnünk a Mukkancsnál erre... :roll:

Youlcsi, kitartás!!!! Szurkolok!!! Már nagyon kíváncsi vagyok a Manódra! :lol:

Tigris, Danó olyan 100-120 között eszik mostmár alkalmanként általában. Persze nálunk is van néha kevesebb vagy több. Hihetetlen kis golyófejű lett!!!! :lol: A teste tök normális, hurkái sincsenek, de a feje... :twisted: :lol: Tegnap fotóztam, majd felteszem a weboldalra az újabb képeket. :wink:

Az éjszakákat tekintve: próbálunk beállni arra, h az utolsó etetés este olyan 9 körül legyen. Na ez nem mindig sikerül... :roll: Ha 10-11 körül el tud aludni, akkor alszik hajnali 4-5-ig. De sokminden befolyásolni tudja...pl. időjárás, mennyit alszik az utcsó esti etetés előtt. Napközben én fel szoktam kelteni, nem hagyom egyszerre 3 óránál többet aludni. Mondjuk, erről kezd leszokni magától... Időhúzásként be szoktam tenni mondókás/dalos CD-t és énekelek neki, tartom a karomban, de nem ringatom, hanem "táncolok" vele és közben csikizem, simizem és ezt nagyon élvezi! :lol: Ilyenkor szoktam bevetni a "nagy" masszírozás projektet is! Ha éhes lenne, akkor szoktam neki adni pár korty ánizsos-köménymagos teát, h kihúzzuk a kajáig! :wink:
Fürdeni nagyon szeret már most! Mivel etetés előtt fürdetünk, ezért ő is üvölteni szokott (éheztetve van a szerencsétlen... :twisted: ), de csak addig, míg be nem teszem a vízbe. Onnantól élvezkedik a jó melegben... :lol:

A mérlegeléstől herótom van!!!!!!!!!!! :evil: Néha tényleg össze-vissza méri a súlyát...de a hétvégén én is lemérem már meztelenül, kíváncsi vagyok, mennyit hízott megint. Az első hónapban nem keveset... 3000-rel született, 2870-nel hoztuk el a kórházból és a 4. héten a védőnő 3500-at mért neki. :lol: :twisted: Mondom, h golyófejű... (ruhástól az átlag súlya most 4 kg körül van...)

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Tigris, Mumi

Mi hetente egyszer szoktuk Mocit pucéran mérni. Amikor elhoztuk a kórházból 3,22 volt (3,57 -el született) aztán nem nagyon akart gyarapodni, én is tiszta ideg voltam a tej miatt, de utána szépen lassan beindult és aztán 25-öt hízott, majd 2x 18-at (heti mérés), Most pénteken megint mérjük, kiváncsi leszek.

Youlcsi, veroniks, bixi , nektek is nemsokára meglesz a kis gyönyörűtök!!!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Huhh, nem pörög a topic... :oops:
Amióta Julcsi kórházban, az "első körösök" pedig már babáznak, na jó, mi zugolvasók meg lusták vagyunk... :oops:

Puszi mindenkinek!

Kép
manguszta
 
 


Juli toxémia gyanús én is voltam, de szerencsére nem lett belőle semmi (vagy nem figyeltek oda rá jól). A magas vérnyomásom megvolt utsó pár hétben, volt h 160/110 volt nekem akinek alig 120/80 szokott lenni. A kórházban mondták is hogy menjek vele háziorvoshoz. (Persze nem megyek, hisz visszaállt. Minek szedjek még arra is gyógyszert.)) Ott annyit csináltak vele hogy befújtak a nyelvem alá ami egyből levitte normál szintre. A fehérjém kezdett megjelenni a védőnő által végzett gyorstesztben, a terhes rendelésen eszükbe se jutott, hogy azt megnézzék hiába volt magas a vérnyomásom. A vizesedés pedig hatalmas volt!!! Szóval nekem is adott volt minden hozzá.
De szülés után lásd egyből lefogytam vissza 70 kg-ról 55-re (most héten mértem). Ennek nagyon örültem!!! Bár furán vékonyak most a lábaim. Nem is emlékeztem rá hogy ilyen piszkák voltak. Csak a pocaknak kell még jobban lemennie… És már a régi is vagyok. A régi nadrágjaim is feljönnek rám nagyjából. De van ami még szűk pocakban.

És képzeljétek szerintem én csütörtöktől mensizek. Gondolom ez nem lehetetlen. De ez nem olyan vérzés már mint ami a ’tisztulás’ alatt volt. Azért is gondolom h mensi. Meg nem kevés, de nem is sok.

Lemértem pénteken a tej mennyiségemet (lefejtem egyben), mert úgy éreztem a babó nem lakik jól vele. De 80-at le tudtam fejni :D Gondolom a gyerek is üvöltene ha éhes lenne még szopi után.
Általában 60 körül eszik ha cumisüvegből kapja tejem esetleg.
Tegnap este mértük le meztelenül 3380 g jelenleg (persze a mérleg se megbízható: 3 mérés 3 különböző eredménnyel egymás után… De hát mocorgás nélkül nem bírja ki a lelkem.) Amikor kihoztuk a kórházból 3200 gramm volt. 1,5 hét alatt 200 gramm gondolom nem rossz. Reméljük így növöget szépen továbbra is majd.

Ma éjszaka arra ébredtem 2x is, hogy ömlik a tejem… Nem tudom most ezt mi okozta: ettem lefekvés előtt szendvicset, több szoptatós teát ittam, vagy esetleg csak Beni jól megszívta…

Pocakfájás: úgy néz ki az infacol jobban beválik mint az espumizan. Most elkezdtünk egy homeopátiás bogyót is szedni. Az úgyis csak természetes cucc. Hát eddig nem volt kaki, most kezdi. De sírás sem volt hasfájás miatt. szerencsére jól aludt 2 éjszaka is végre. Igaz 2 óra után velem aludt, mert úgy nyugodtabb (remélem ezzel nem azt érem el hogy a végén csak velünk alszik!!!) viszont így 10 óráig tudtunk aludni. Csak 3 órakor evett és 7 órakor.

Mumi a fürdést talán már Beni is kezdi élvezni, már nem sír annyit és olyan nagyon közben. Reméljük jó irányba haladunk…

Bixi a gasztrósom nekem mindig azt mondja hogy a CRP magában nem jelent semmit. A teljes vérképet kell néznie… Én is azt hittem a CRP számít, de nem annyira mint mi gondolnánk. Bármilyen gyulladásra utalhat a szervezetben!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


és képek 2 hetes Beniről:


Kép

Kép

Kép

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


tigris, gyonyoru a kistigrisetek!! latom maris van egy 'igazi' tigrise, nagyon cukik egyutt :D

azert nem jelentkeztem, mert csak panaszkodni tudnek sajnos.

ugy dontottem elmegyek egy pszichologushoz, mert egyszeruen nem erzem h jobban lennek. szerintetek ez nagyon gaz?

Meg mindig szinte kivetel nelkul mindennap sirok, pedig mar 6 het eltelt.. folyton az jar a fejemben, hogy kb most kellene megszuletnie.. de nemcsak a baba miatt erzem h segitseg kene, hanem ezt a colitis temat sem igazan tudom megemeszteni, a felpuffadt arcom miatt pedig emberek koze sincs kedvem menni. :cry: nem akarok egy idegroncs depresszios lenni.


amugy kepzeljetek, azt almodtam, hogy 2012 februarjaban szuletik meg a babank, es kislany lesz..
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Tigris, Beni egyre szebb!!!! :D:D:D:D:D
Elolvastam a szülés beszámolódat, hát nem semmi! Szegény megszenvedtél rendesen... :roll: és a végén csak császár lett neked is! Tényleg, hogy van a sebed?
:twisted: HOGY A FENÉBEN CSINÁLTAD, H BELEFÉRSZ A RUHÁIDBA ÉS MEGINT 55KG VAGY??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: Basszus én megrekedtem 70kg-nál... De sebaj, januártól megyek én is tornázni már a nővéremmel! Muszáj nyárra visszaszereznem a régi formám... :wink: ( :oops: nekem a fenekem alá jön fel a régi nadrágom... :oops: )
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ, a tejci mennyiséged remek!!!!!!!!!! Bár nekem is ennyi lenne!!! :( Nekem annyi sosem volt, h éjszaka ömölni kezdjen...Sőt, ma volt olyan etetés, h csak 30-at tudott kiszopizni két ciciből, ami átlag 110-es evésnél elég karcsú... :roll:

Bixi, egyáltalán nem szégyen/gáz orvosi segítséget kérned!!! Sem a baba, sem pedig a betegség miatt! Egy időben én is jártam a betegség miatt, hiszen totál megváltozott az életem és ezt nem volt egyszerű feldolgozni, főleg nem egyik napról a másikra. És nekem sem ment egyedül. :roll: Olyan szépen pánikbeteg lettem, mint annak a rendje! :( Bizonyos fokig még mindig megvan, de nem olyan durván, mint régen! Most már tudom kezelni egyedül is a pánikrohamokat... :roll:
Szóval, ne habozz és kérj segítséget!

Jó hírekkel egyébként én sem tudok szolgálni... :oops:
1. Dani még mindig náthás...
2. A tejem egyre kevesebb...
3. Tegnap megjártuk a Bajcsy, majd az István kórházat miattam... (gyerekestől ebben a "jó" időben, mert nem volt kire hagyni)

Sikerült összesszednem állítólag egy gombás fertőzést (a doki szerint az és nem övsömör) és tiszta kiütés vagyok lágyékban, alul minden, egészen a hüvely bemenetig. DE HOGY HOL SZEDTEM ÖSSZE????? :shock:, mikor 5 hete itthon vagyok és én vagyok az, aki legendásan nem ül rá sehol, idegen helyen a WC-re, nehogy összeszedjen valamit! A lakásban nálunk tényleg enni lehetne a padlóról, hiszen anyám tisztaság mániás, a családban senkinek semmi baja, szóval passz... Egyszerűen lövésem sincs...:roll: Kaptam rá krémet és kenegetnem kell. Remélem, mielőbb elmúlik, mert 22-én mennem kellene vissza a 6-7 hetes kontrollra doki bácsihoz, de így nem lehet...(arról nem is beszélve, h a szexnek is lőttek ezzel megint egy időre... :evil: )

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Köszi Lányok! Tigris plüssökkel el vagyunk látva apa után is (hisz az ő beceneve és gyűjti őket). :D

Bixi én is jártam pszichiáterhez, mivel egy időben már nem bírtam otthonról anélkül kimozdulni h ne készültem volna ki agyilag. mindenhol a wc-t kerestem és persze h olyankor tör rád h na most kell menni! És szégyen vagy nem, be is csúszott soxor így. De a végén már nem érdekelt, csak könnyebb legyen. Na akkor mondta a családom h irány a doki. Először nem akartam, de aztán mentem. És nagyon sokat segített a 2 gyógyszer amit felírt!!! Rögtön jobban lettem lelkileg! tudjuk ugye h a psziché irányít sok mindent (vagy mindent). A lényeg h kb 2 évig szedtem a nyugatót és a hangulatjavítót, majd miután leálltam lettem terhes. Amúgy a colitisra azt mondják h pszichoszomatikus betegség, és ezért is kezelhető erről az oldalról. Csak támogatni tudlak, h menj el dokihoz!!! Biztos sokat fog segíteni!!!! Drukkolok!!!! Reméljük az álmod valóra válik és úgy lesz!!!! :D

Mumi köszi! Danó is nagyon édi baba a képeket nézve!!!! Büszke lehetsz rá!!!!

A hegem megvan! Mintha nem is lenne. Néha érzem h fáj… Amúgy hozzáérni nagyon nem szeretek. Hiába érzéketlen az a terület mégis „fura” érzés”!!! Reméljük hamar meggyógyul annyira h ne zavarjon ha hozzá érek!!! Neked h áll a sebed????

A fogyás: alig ettem. Ez jellemző sajna! Van dél mire megeszem a szendvicsem, aztán du ebéd, aztán este vacsi. Sokat iszom. De nem is vagyok éhes amúgy, az az érdekes! De tudom h enni kell, h legyen tejci!!!! Szóval igyekszem amennyire tudok!!! Csak olyan nehéz babó mellett! Mindig van vmi. Ha nincs itthon párom (ált ő készíti el a kajám, nagyon nagy segítség sokat köszönhetek neki!!!!!) akkor még nehezebben jutok be a konyhába.

A tejci: ma etetés után megkértem a párom, h masszírozza át a melleimet mert túl duzzadtnak éreztem még így is, és képzeld 70 ml lejött még belőlük. Pedig előtte evett babó. De nem sírt h éhes. Reméljük ez jót jelent.

Mumi jobbulást!!!!!!!!!!!!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Bixi, szerintem is menj el dokihoz. Annyira furán állunk még mindig a pszichológushoz, azt hiszik sokan, hogy gáz, de nem kéne. Ugye ha kiütésünk van, elmegyünk a bőrgyógyászhoz, ha fáj a fogunk, a fogorvoshoz, pedig az ugyanolyan, mint amikor a lelkünknek van orvosra szüksége. Veszteséget éltél át, nagyot, a doki meg nem biztos, hogy gyógyszert kell rögtön adjon, bizonyos technikákkal, kérdésekkel rá tud vezetni, hogy hol vannak a csomók, amiket ki kell bogozni.

Tigris, Beni még mindig gyönyörű! Olyan tündéri!!!
A fura érzés a hegnél majd idővel csillapulni fog. Teljesen nem biztos, hogy elmúlik, attól függ, épp volt-e ideg azon a miliméteren, ahol vágtak; ezt sajnos nem tudják kicentizni.
Nekem olyan volt néha, mint amikor egy zárlatos drót szikrázik: mintha indulni akart volna az érzés az egyik végén, de nem futott be a másik végén és akkor fájt. De elmúlt, valahogy megtanulta a bőr, hogy hogyan viselkedjen. Nagyobb frontoknál később is fájdogálhat néha. Nem mindig és nem erősen, csak mint egy kisebb izomláz, no para, nem lesz vészes!

Mumi, a kiütésről az jutott eszembe, hogy anyukám mesélte, szülés után neki a körme gyulladt be és kiütései voltak. Azt hitte, hogy a pelenkamosástól. Gyanítom, hogy ilyenkor megint változnak a hormonok és emiatt a bőrön levő védelmi baktériumoknál is kicsit felborulhat az egyensúly, beengednek mindent. Azért, lehet, hogy én a nőgyógyinak is elmondanám, biztos tud tanácsot adni, amennyiben hormonális oka lenne...

Kép
manguszta
 
 


lanyok, olyan aranyosak vagytok, koszi szepen! :)

maris jobb egy kicsit.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Hát Lányok tele van a nem létező nemi szervem a védőnővel és a gyerekorvossal!!!! :twisted:
Reggel felhívtam bediktáltam a babó súlyát (100 gramm hízás hetente). Erre közli h ez karcsú. Az alsó határt súrolja! etessem többet! Hát köszi: 1. annyit eszik amennyit akar (próbáltam utána pótolni is szopi után de csak alszik a lelkem!) 2. teljesen jó kedélyű, kiegyensúlyozott baba, ha baja lenne akkor nem így lenne szerintem.
Herótom van attól h bemegyek hozzájuk majd és hallgathatom a hülyeségeiket. És nem mondhatod meg a frankót mert még te leszel a bunkó, csak bólogathatsz!Ez annyira irritál!!!! :twisted:
Ti is így vagytok vele???? Vagy csak én???

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, mi is köszönjük a bókot! Büszke is vagyok erre a kis Mukira!!! :D:D:D Egyre értelmesebb, ez látszik rajta! Most már tudatosabban néz és egyre többet mosolyog és nevet! :lol:

A sebem nekem is olyan, mintha nem is lenne, bár akkor fáj egy picit, ha hozzáérek! Ráadásul most egy frászban vagyok emiatt a fertőzés miatt is... mosom a kezem fertőtlenítővel ezerrel, nehogy átvigyem a bacikat és azelőtt is, mielőtt a gyerekhez hozzáérek! :roll: Holnap elmegyek a saját bőrgyógyászomhoz, akire esküszöm, kíváncsi leszek ő mit fog mondani. Kenem magam a krémmel szombat óta, napi kétszer, de én nem látok javulást. Lehet gyógyszer is kellene rá... :roll

A tejcidnek örülj!!!! Szerintem én lassan befejezem a szoptatást... :( De ezt tudtuk, h valszeg nem lesz túl sok tejem, hiszen anyámnak se és a nővéremnek se volt... Én is csak 2 hónapos koromig tudtam anyatejet enni, utána maradt a táp. Ez van...

Mangu, köszi az infót! Meglátjuk mit mondd holnap a doki néni. Tényleg nincs kizárva az sem, h hormonális változás is van a dologban...

Csajok, majd szétvet az ideg!!!!!!!!! :evil: Ba....a meg az ELMŰ!!!!!! Úgy beperelem őket, h leshetnek!!!!!!!!!!! Képzeljétek, reggel 8-kor kikapcsolták az áramot (most jött vissza, azért tudok írni) és egy szót nem szóltak arról, h karbantartás lesz ma 8 és 15 között! Télvíz idején! :evil: Persze az egész család beteg, nem tudtam elmenni sehova...Nekünk meg elektromos főzőlapunk van, nem tudtam kaját csinálni a Manónak, aki persze üvöltött, h éhes, miután a tejcim sajna véges... Mondanom sem kell, h a cirko árammal megy, ergo nincs fűtés ilyenkor, ráadásul történt vele valami, mert be se tudom kapcsolni azóta sem. Várhatom a szerelőt... Danit beöltöztettem, mint egy eszkimót, h ne fázzon meg jobban, mert a lakás kihűlt elég rendesen. Most már legalább be tudtam kapcsolni az elektromos hőfúvót, szóval 1 szobában jobb a helyzet... A nővérem mentett meg: átküldte taxival a túráknál használatos kis gázrezsójukat, azzal forraltam vizet a tápihoz... :roll: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ... készen vagyok...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: