Új privát üzeneted érkezett!

Na ezert csak visszaugrom meg, mert muszaj megmutatnom :lol: :lol: :lol: :lol: Van egy kedves baratom, akivel reg nem talalkoztam, pedig csak egy masik varosban lakik, de mivel mar nem vonatozgatom, o pedig allandoan dolgozik, ezzel kivant nekem sok sikert a szuleshez.
http://sendables.jibjab.com/view/qpR1XmHwHfQv7egp

A videoban szereplok kozul a szoke fiu a baratom, es a napszemuveges pedig az occse. A tobbi csak random ember, akiket a program magatol rakott oda.... Konnyesre nevettem magam, remelem tetszik nektek is, ..sokaig nem latunk ilyen finomsagot, az tuti :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
snowball

Végre egy nyugis nap! Leszámítva, hogy vérvételből hazafelé eltévedtem :) a klinika fent van az Istenhegyi úton, de nem volt bent parkoló, megálltam az utcában. Lusta voltam megfordulni (kombink van) gondoltam, tovább megyek, majd az első utcán balra. Na, nem volt első utca :) pontosabban lépcső volt :D Végül csak megfordultam, de addigra a fél hegyet körbejártam és már nem volt aszfalt az utcában :D Cserébe utána az alkotás úton majdnem belementem egy kopasz BMW-s telepjárójába :D Tudok élni :)

Snowball
Ismerős a vérvételes eset. A vérnyomásom hasonló (még sose volt ilyen magas, néha a 100-at is eléri a nagyobb szám!), a pulzusom is, bár magamhoz képest mindkettő 20-al több, mint szokott. Szaffinak viszont ahányszor mérték, mindig kereken 140 a pulzusa. Kis cuki, mint egy gép :) A legdurvább, hogy nekem sose hiszik el, hogy a bal kezemen nincs véna. Jó a klinikán mindíg ugyanaz a csaj veszi le, ő már megjegyezte, hogy a jobban megtalálható, de mondjuk a lombik alatt az anesztesek először szétcseszték a ball fenti-lenti-csukló meg mindent, aztán nagy kegyesen áttolták a gurulós álványt az asztal túloldalára, ahol láss csodát, egyből eltalálták a vénát :?
Nem irigyellek a jégen csúszkálás miatt, bár saját tapasztalatom alapján ezt kívülről rosszabb nézni/hallgatni, mint átélni. Lóránt szokott aggódni, hogy rossz nézni, ahogy közlekedek, pedig sztem tök biztonságos, ha tipegek :)
Nekem pont akkor sikerült levállnom anyámról, amikor egyedül éltem. Mami szerint egy nő csak boldogtalan lehet, ha nincs párja, és mivel én vetettem véget egy majd 7 éves kapcsolatnak, evidens, hogy rosszul döntöttem. Ez a bizalmatlanság persze bosszantott annyira, hogy én toljam őt távolabb magamtól. Azóta vagyunk megint jobban, hogy Lóránt van, és most már ő is látja, hogy mennyivel boldogabb vagyok vele, mint voltam az előzővel, ugye. De persze nekem egyszerű, mert itt élnek a kerületben, szóval inkább az okoz gondot, hogy mit fogok csinálni, ha állandóan "épp erre jár" majd :) pl. Lóránttal már együtt éltünk, de nekik még nem mutattam be, erre egy szombat reggel fél 9-kor beállított valami átlátszó indokkal, hogy megnézze magának :) Képzelheted, Lóránt mit szólt :D

Csicsi
A hullazsákos annyira morbid, h nem tudtam nem nevetni rajta. Nagypapám a nyáron halt meg, én értem rá, szóval én mentem nagymamissal ügyeket intézni. Na ott voltak olyan morbid kérdések, hogy elfelejtetted, mért is jöttél, csak pislogtál, hogy ezt most komolyan gondolják? Pl. azért volt gond a papírokkal, mert nagypapis túl régen született (1917) és már archiválták azokat az anyakönyveket, ráadásul nem a szülőfalujában, hanem két településsel odébb, aki meg tudja hol vannak, az épp nyaral. Ja, nem feltételezték, hogy még bárki is él azok közül... mi meg csak pislogtunk, hogy mi van?!
Appának venni kell steril ruhát a szülőszobába? Nem adnak? El vagyok kényeztetve a Kaáliban mindent adtak, pedig az is TB finanszírozott intézmény (én összesen egyszer fizettem nekik vizsgálatot, mert az öt különböző szűrést 4 különböző kórházban kellett volna megcsináltatni a TB-re, vagy ők levették a vért és a magánklinika laborja tesztelt mindkettőnket pénzért. Azóta rosszul viselem az egészségügyi bürokráciát :) ).

Kat
Kicsit irigykedek, h már tudod mikor lesz a kezedben a baba. Rühellem a bizonytalanságot. Simán megéri a császár a biztos dátumért, szerintem. Amit meg írtál, hogy már elég idősek, na azzal én is pont így voltam! Olyan butaságnak tűnik most már, de amikor betöltötte a 8 hetet, már az volt bennem, hogy istenem, lehet, h ő megmarad (már volt egy "sikeres" lombikunk, de annak a babának nem fejlődött ki a szíve rendesen és 7 hetesen elhalt). Aztán ugyanúgy mint te, csak legyen meg a 26 hét, akkor már életben tartható. Mikor elérte a fél kilót, folyton olyan híreket hallottam meg, hogy ekkora sulyú babák is életben maradnak már stb. Most meg a pici lány már nálunk is elég nagy :D Hihetetlen :D

Nyufó
Kiváncsi vagyok pici "nagy" lányod hogy viseli a távollétet. Remélem, nekem is lesz majd ilyen élményem pár év múlva, mikor Szaffi vár már otthon, jó lenne hallani a tapasztalatot :) Császárról meg ugyanaz, mint Kat-nak: irigykedem, hogy tudod, mikor lesz a kezedben! Ez tényleg olyan furcsa. Én a "majd januárban jön csak!" mantrázásával próbálom nyugtatni magam :) Nekem évek óta a karácsony volt a babavárás legkritikusabb napja, te meg akkor már a karjaidban tarthatod, ez tök jó :) Bár most nálunk is egész más lesz a fafelgyújtás így, hogy Babci is velünk van, még ha csak kis csuklásaival kommunikál is velünk.

Az én dátumom: JANUÁR 12
Remélem, 10 vagy 11 lesz, mert az király születési időpont: '11.01.10 vagy '11.01.11 Bár a 2011.01.12 is viccesen néz ki, ha meg 15-éig bentmarad, akkor appa névnapi ajándéka lesz :) Mai napig emlékszem, hogy 2000.02.02-án volt az analízis szigorlatom, mert az is vicces dátum. Nagyon lelkes vizsgáztató meg is kérdezte, hogy ha a mai dátum 3-as számrendszerben van, akkor hanyadika van ma 10-esben. Persze szgép nélkül határozzam meg neki 3^7-t :? Kellett nekem matekra mennem!

Én olyan labdát kértem karácsonyra anyámtól! tornán szoktuk használni, én is imádom, meg barátnőim szerint a babák pillanatok alatt megnyugszanak, ha azon ülsz velük (mármint kijövetel után is).

Na, megnézem, mikor játszák a Harry Pottert. El kéne menni moziba, mert aztán gondolom évekig esélyem se lesz :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Király, csatlakozásom dátumának eddig 1970.01.01 volt beírva, most meg a tegnapi dátum van. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Még egyben vagyok, csak vhogy olyan lusta voltam az elmúlt napokban. Minden oké velünk, Csanád dübörög ezerrel. Voltunk vérvételen, a doki éppen hatszor szúrt meg, mire talált vmi vénát, amiből jött is vmi. Már az ájulás kerülgetett, mikor közölte, hogy nem lehetek rosszul, inkább elmentünk,s pihenésképpen vett kenetet is. Végül minden sikerült, s az eredményeim is tökéletesek. Jövő héten csütörtökön megyek hozzá uh-ra, s utána megint egyeztetünk, hogy hogyan tovább. Az én szülési dátumom december 26., császár. Ha jól látom eddig, akkor Kis-csillag indít, majd Nyufó következik, feltéve, ha vki nem gondolja meg magát, s nem áll neki szülni.
Rengeteget írtatok, nem győzök visszaolvasni. Most ébredtem, pihiztem, mert kitakarítottam az egész lakást. Jó lassan megy ez már! Úgy volt, hogy holnap együtt a férjemmel csináljuk meg, de kaptam egy gellert reggel, s nekiestem a lakásnak. A férjem húzta is a száját, hogy a fenéért nem vártam vele holnapig.
Sajnálom azok a sorstársakat, akik nem alszanak jól. Hála az égnek, az éjszakai két pisilést leszámítva, jól alszom. Remélem ez a következő két hétben is így marad. Amiért viszont ideges vagyok az az, hogy fogytam. Nem bánom, de vhol azt olvastam,hogy szülés előtt ez természetes, de utána általában 10 napon belül megszületik a baba. A gond az,hogy a 10 nap nekem kevés, remélem december 26-ig nem jut eszébe a kisfiamnak kibújnia.

Csicsi:
A gyerek hullás zsák nagyon morbid, de én mégis röhögtem, no nem ezen, hanem azon, hogy nem is te lennél, ha nem veled történne ilyesmi. Ha jól olvastam, akkor mentek hétfőn még 4D-re? Mész végül Pestre a céges vacsira? A munkahelyemen ma tarják a karácsonyt, de én nem megyek. 20-kor taliznak az oktogonnál, de én ezt inkább már kihagyom.

Kat:
A képek szuperek, az biztos, hogy örök emlék marad. Én csak saját magamat fotózgattam itthon, hogy hogyan nő a pocakom. Benne van egy albumban, amiben az összes uh kép is helyet kapott a kezdetektől fogva. Ez Csani albuma, már alig várom, hogy igazi fotó is legyen benne. Jó neked, hogy már ennyire előre tudsz mindent, hogy mi fog történni január 3-ig. A program egyébként szuperül hangzik!!!A kérdésem az lenne, hogy az anesztessel mit kell neked megbeszélni? Nem az lesz bent, aki épp ott van? Vagy a dokinak van külön kollégája, aki vele együtt operál?

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Nyufó:
Akkor tuti a december 23. Jó, hogy sikerült megbeszélned velük, hogy várják meg anyósékat. No, ez a dátum is mindjárt itt van. Már két hét sincs. Azt a mindenit, hogy eltelt az idő.

Snowball:
Szép a karácsonyfátok. Most már aztán tényleg harci díszben áll nálatok minden. Kiváncsi leszek, hogy após mit fog szólni, ha megtudja, hogy mikor készült az unoka. Az angolt tanuló kisfiú meghívásához gratulálok. Remélem élsz a lehetőséggel és el is mész. A főbérlődtökről pedig eszembe jutott a nyári lakáseladásom. Azt is egy srác vette meg az állítólagos unakatesójával. Mindenesetre nem úgy néztek ki, mint akik rokonok lennének. De minket se érdekelt, a fő, hogy eladtuk a lakást. Tőlem úgy dorbézolnak, ahogy akarnak. A video, amit utoljára feltöltöttél, k..a jó!!!!Utána kell járnom, hogy hogyan kell ezt csinálni!

tyuntyi

Rekuja:
Remélem azért hazaértél és nem a kocsiból írsz nekünk ide még mindig a hegyen tekeregve? Látom Csicsi hullazsákos sztoriján te is nevettél. Akkor nem érzem magam teljesen bolondnak! Nálunk anyósom lakik az alattunk lévő lakásban. Gondolhatod mennyire rettegek, hogy mi lesz ha megszületik Csanád? Mióta terhes vagyok ezen morfondírozom. De a kezdetek kezdetén ezt le fogjuk vagy fogom (meglátjuk melyik lesz) rendezni, hogy nincs állandó zaklatás és akkor jövök mikor akarok című történet. Lehet, hogy gonosz módon hangzik, de ismerem már annyira, hogyha nem állítja le idejében az ember, akkor olyan, mint a pióca. Kiszívja a véred!
Te matekra jártál? Jesszus Isten!!! Nem semmi. Nekem az mindig is kínai volt.

tyuntyi

Sajti:
Megkérdezhetem, hogy te hol fogsz szülni? Lehet, hogy már írtad.Azt tudom, hgoy már nem Pesten laktok. Eldöntötted végül, hogy lesz-e szülési terv vagy sem? Remélem a tegnapi front után azért jól vagy/tok! Nekem is van ilyen gumilabdám, ezt is sógornőmtől kaptam kölcsön. Időnként én is előveszem, s guggolok rajta egy kicsit, no meg a hátamat szoktam nyújtóztatni rajta, mikor fáj. A kismama dvd-hez kell, mert a torna egyik felét ezen a labdán kell végezni. Már te is ctg-re mész a jövő héten? Tök jó!!! Itt a finish csajok!

Bettike:

Végül akkor császár lesz nálad? Azóta nem fordult meg a baba?

tyuntyi

Most olvasom a bulvárhírek között, hogy a Valóvilágban szinte mindenki bak csillagjegyű. A mi csemetéink is azok lesznek (zömében). Én meghülyülök ha az én gyerekem is egyszer ilyen helyen köt ki. :? :evil:

tyuntyi

csicsi: el is felejtettem irni, hogy meg a hideg is kirazott a hullazsaktol mikor irtad... komolyan van olyan ember, aki ezt meg is rendeli???? :/ Azert eleg morbid.

Most jottem haza szules felkeszitorol. Mit ne mondjak, nem csalodtam. Ujat igazabol nem tudtam meg, mert az eloadas kb egy biologia oraval felelt meg. Kezdodott ott az egesz, hogy eleg hulyen ereztem magam a sok fujtato kismama kozott, pedig nemelyikuk csak februar kozepere van kiirva, es sokkal nagyobb darabok, mint en. A legtobbjuk pedig inkabb a 40hez alltak kozel korban, mintsem a 30hoz... Es 15 kismamat, apukastol egyutt bezartak egy csirkekelteto nagysagu szobaba, ahol levego sem nagyon volt, es mindenki egymas hegyen-hatan ult. Gondoltam hogy ebbol jo nem fog kisulni, ugy is volt. Molly elkezdett ugrandozni odabent, utana pedig nekem lettek szo szerint gorcseim, de tudjatok az, amikor az inszalagok nyultak anno. Hetek, de lehet honapok ota nem fajt ott. Tehat Mollynak sem tetszett a musor. Legalabb 2 orat ultem igy vegig, szerencsere a fajdalom az elmult eleg hamar. Es amit megtudtam, hogy a felirt 6000 telefonszam kozul pontosan melyik az, amit majd hivnom kell, ha beindul a szules, mert lehet hogy hely sem lesz a korhazban...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tehat oda kell telefonalni. A kovetkezo korhaz pedig 25 km-re van innen, ugy hogy meg a varosbol ki is kell jutni valahogy, utana autopalya... Konyorgom, pedig fovarosban lakom!!! En ezen ugy ledobbentem!!! Meg amin meglepodtem, hogy azt mondtak hogy ugy jon ki a legkonnyebben a baba, ha negykezlab vagyok. A legtobb okos kerdest a csaszarral kapcsolatban tettek fel. Sajnalom ezeket a noket, akiknek fingjuk sincs, hogy mi fog tortenni, mert amekkora hulyesegeket kerdeztek, abbol azt szurtem le hogy lovesuk sincs, hogy mikor mi a teendo. Es most nem beszelek nagy, vagy tenyleg kerdojeles dolgokrol. Ugymond szerencses vagyok, hogy innen-onnan (legtobbszor toletek) kapok mindenfele hasznos infot. Plusz mondtak, hogy akkor induljunk a korhazba, ha 5 percenkent vannak a fajasok...na most tegyuk fel, ha nincs az itteni korhazban hely...??? Es en egy viszonylag gyors lefolyasu szulesben vagyok? Vagy ha nem is gyors, de megis, autopalyan, meg ki tudja hol kolbaszoljak hogy odaeerjek meg 2in1? Na mindegy, majd lesz valahogy... Amin rohogtem, hogy Alex munkabol jott, es a munkatarsa csinalt neki hajtetovalast, mert volt egy kis szabadidejuk, plusz kell a portfoliojukhoz. Es a baloldalon a fejen egy kis cirka van, ami meg oke, de megfordult, es a masik oldalon egy pisztoly lett belenyirva. Uristen olyan jot nevettem, mondom remek, most megyunk elso szules felkeszitore, mit fognak majd gondolni. Es ahogy elneztem ezeket a venembereket, akik meg hajlandoak elso gyereknek eletet adni 40 korul.... meglepodtek rajtunk :D (Tudni kell hogy en vagyok 23, Alex pedig 27) Szoval csak igy tomoren ennyi, de majd ha eszembe jut meg valami, akkor megirom.

Kép

Kép
snowball

tyuntyi: a szulinapi zsur egybeesik a kovetkezo szulesfelkeszitovel, ahol mar szoptatasrol lesz szo, szoval oda csak mennem kell, de a bulira majd csak beugrom egy pici idore, es utana szaladok. Nem fogom kihagyni :wink: Olyan jot nevettem, mikor irtad, hogy a bak Valovilagosok borzaszoak, es remeled hogy a gyereked nem lesz olyan bolond hogy bekoltozzon oda. Hogy jutott eszedbe ilyesmi, el sem tudom kepzelni :D A mi pici lanyunk ha minden igaz vizonto lesz, akkor ezek szerint o nem koltozik majd be a villaba, max a Big Brotherbe :lol: :lol:

Kép

Kép
snowball

rekuja: ez egy magán kórház, így programozott császárnál a saját anesztesük végzi az ilyeneket. Nem tudom mi a helyzet azzal, ha nem munkaidőben van szükség rá, de én úgy gondolom, hogy ez a Kútvölgyi Kórházon belüli régi szülészet lett átalakítva magán részleggé, így ha akkor kell anesztes, amikor nincs ott az állandó, akkor fel tudják hívni az ügyeletes kórházit. De én örülök ennek a doktornőnek, mert két barátnőmet is ő altatta, szúrta és nagyon határozott, és empatikus volt, és be kell vallanom azért a spinálistól, és a műtét alatti fentléttől kicsit tartok.

Te hol fogsz szülni? A Kaáliba voltál végig terhesgondozáson? Fura, hogy a csaszit nem ajánlották fel neked, és inszemes vagyok, és én is magánklinikán voltam végig a meddőségi dokimnál, és ő fogja a császárt csinálni, és egyéb okok miatt is, de a mesterségessége miatt is választottuk közösen a programozott császárt.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Úristen, már 5 baba!! Ez igen!!!

Csicsi: nekünk itthon az a nagy fitness labda van. Az ugrálósat még nem próbáltam, de nagyon szeretném! :wink: Majd talán ha visszatér a régi súlyom... Apának már folyamatosan mondogatom, hogy mit hogyan szeretnék, remélem, meg is jegyez belőle valamit.. :wink: Ezen a zsákos dolgon én is jól kiakadtam.. :( legalább ne tennék közszemlére... Komolyan mondom, ez is tipikus magyar szokás! Miért nem tudnak az emberek kicsit boldogok, pozitívak lenni???

Snowball: Úristen, Te még kaszkadőrködsz az autók között?? :shock: Nem semmi! Nekem elég volt ma elmenni egy háztartási boltba,meg vissza, és még az is kicsit soknak tűnt.. Pláne, hogy fújt a hideg szél, és most kicsit fáj is a torkom.. :( Viszont az jó, hogy pénzt kaptál érte! :) Szerintem vedd le a labdát a szekrény tetejéről, ugyanis hihetetlen megkönnyebbülés rajta ülni! Pláne, amikor úgy érzed, hogy tágul-feszül... Szerintem még a benzinkútnál is fel tudják pumpálni. Nagyon jót nevettem a kisfilmen!! :lol: Ilyet küldeni egy szülés előtt álló kismamának??!!! :D Ha tegnap nevettem volna ennyit, lehet, hogy beindult volna a szülés...

Kat: köszi a cikket! :) Ezen a héten hétfőn a dokim már nézett áramlást és lepényt, de szerintem jövő héten is fogja (lepényen már látszik hogy öregszik...). Nyugi, én is mindig számoltam a heteket, olvastam a netet, de itt sok helyen azt írják, melyik héten milyen rossz tud történni, tehát abbahagytam... Mivel a mi családunkban az én Babócám lesz a negyedik (!!!) mostanában, ezért inkább a többieket figyeltem (ők már megszültek..).

Rekuja: vigyázz a vezetéssel, nem biztos, hogy a BMW-s figyelembe fogja venni, hogy babát vársz... Nekem is kombim van, imádom, viszont észrevettem, hogy egy ideje már figyelmetlenebb vagyok.. Amit Anyudról írtál, nos, pont olyan, mintha az én Anyumról olvastam volna! :D Az elhagyott pasijaimat mindig ő siratta meg, elmondta, hogy valószínűleg ez volt az utolsó esélyem (!!!), stb.. A férjemmel viszont 1 nap (!!!) együttjárás után összeköltöztünk, 5 hónap után megkérte a kezem, rá szűk 3 hónapra összeházasodtunk, és most élünk, mint hal a vízben! 8) És nagyon örülök, hogy otthagytam a vízben az "aranyhalakat"!
Tényleg, Lóránt mit szólt???? Ugyanis szombat reggel a fiatal párok nem éppen ablakot mosni szoktak...
:wink:

Tyuntyi: Azért annyira ne hajtsd le magad! Most már szerintem szerencsésebb ülve végezni sok mindent, amit pedig nem lehet, azt csinálják a férfiak! :) Amúgy Békéscsabán fogok szülni, ott 1 db kórház van.. Végül is nem lesz szülési terv, majd igyekszem barátságosan meggyőző lenni, meg hát bízom nagyon a dokimban! Nekem ő, és a férjem lesz a szülési terv! :) Ne aggódj, az én férjem Bak, és esze ágában sincs bemenni a Való Villába! Mondtam is neki, hogy most még nézhetjük, de utána nekünk már más lesz a való világ, nem az, ami a tévében van... :wink:

KépKép
sajti

na megnéztük a HP7-et. Lóránt "nagyon lelkes" volt, bár nem látta az előzőket és nem olvasta a könyveket, úgyhogy kb 3x kérdezte meg a film közben, h sokáig tart-e még :) amúgy tök horrorisztikus, akkorákat ilyedtem benne, majd' megszültem ott helyben :D

Tyuntyi
Jó tudni, h nem csak én vagyok ilyen "családtól rettegő". Bár a saját anya zaklatása jobb, mint az anyósé, legalább nem kell azon stresszelnem, h megsértem Lórántot :) Te is folyton olyan tanácsokat kapsz, amikről már mindenhol azt olvasod, hogy elavult, és bárhogy, csak úgy ne? :) próbáljam meggyőzni nagymamist az igény szerinti szoptatásról, mikor neki 3 hónap után vissza kellett mennie dolgozni, és beadni a gyerekeket bölcsibe? Tiszta dilemma, nem arra céloznék ezzel, hogy ő rossz anya volt? Közben meg csak felnőttek anyám meg nagynéném is...
JA, és azért matek, mert világ életemben útáltam tanulni, és ez volt az, amit nem kellett :) ha érted, megy és pont, úgyse lehet magolni.
Jó a való világos poén :) Nem vagyok nagy horoszkóp hívő. Unokatesóm és én egy napon születtünk 7 év különbséggel. Se temperamentumban, se semmiben nem hasonlítunk egymásra :)

snowball
Tök érdekese, amiket írsz az angol egészségügyi ellátásról (bocs, a skótról :) ). Vicces, hogy míg itthon mindenki felháborodottan szídja a magyar rendszert, ahhoz képest egész jónak tűnik a minénk. Persze, én a pestit látom, gondolom vidéki kisvárosokban más a helyzet (ha csak arra gondolok, h vidéken csak pár helyen van lombikközpont, és van, aki kétnaponta 150 km-t utazik a kezelés miatt...). Mollynak jó ízlése van a leírtak alapján, ha tiltakozott. A négykézlábas szülést a SzentIstvánban is mondták, meg olvastam is vmi könyvben, ami egy amerikai terhesgondozási fordítása (tele van olyan tanácsokkal, amik nálunk nincsenek). Állítólag azért is jó 4kézláb, mert a szülésznő így tud közben a legkönnyebben gátmasszást adni, ami csökkenti a gátszakadás esélyét, és amikor jön a kicsi, akkor ha felegyenesedsz, a gravitáció is segít. Erről rögtön eszembejutott, hogy kipottyan belőled a baba :D
UGyanebben a könyvben van egy fejezet, a mit tegyünk ha egyedül vagyunk amikor ránkjön a szülés. Na, az egész fél oldal, és ilyenek vannak benne, hogy nyúljunk le és fogjuk a pici fejét miközben nyomunk. Teljesen életszerű, hogy fél oldalból megtanulom levezetni a saját szülésemet :D ha akarod, átküldöm majd neked, mit csinálj, ha nincs hely a kórházban :D
Párod a szülésre milyen morbid mintát "tetováltat" a hajába? :D vagy majd ha meglesz a baba a nevét? Jó ötlet, majd ráveszem Lórántot, hogy abba a pici hajába borotváltassa bele, h Szaffi :) Milyen vidám lesz, mikor legközelebb tárgyal mondjuk a finn miniszterelnökkel a fejlesztésekről, és a fején van egy név :D :D :D :D :D (kutatásfejlesztő a NOKIAnál, aztán néha megjelennek a finnek mindenféle projekt5letekkel)
NEm biztos, hogy 40 körüliek, azért mert annyinak néznek ki. Múltkor tornán vmelyik csajról az öltözőben azthittem, h a gerinctornára jött, csak kicsit kövérkés. Na legalább 45-nek néztem, aztán kiderült, hogy velem egyidős (31). Azóta nézegetem magam a tükörben, h én mennyinek nézek ki :D

Kat
Nem a Kaáliban van a terhesgondozás, ott nem csinálnak ilyet. Ez mondjuk nem baj, utáltam volna a lombik elött h ott ül a sok nagy pocakos is - az már az inszeminációkon is olyan frusztráló volt :( De egyébként tuti emiatt nincs meg az a hülgy hepatitisz se, mert nem volt az első trimeszterben vérvételem, mert a nénész bácsim azt hitte, a Kaáli megcsinálta, mert hozzá csak 10 hetesen mentem, mert addig még a Kaáliba jártam (4. 6. és 8. héten is néztek, hogy minden ok-e).
Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Klinikán meg az orvosom (ő csinálta az inszemeket) mindíg azt hangsúlyozza, hogy a terhesség lefolyása független a lombiktól, mert a mi problémánk egyértelműen a fogantatással és nem a megtapadással/kihordással kapcsolatosak. De azért amint meghallotta, hogy sikerült végre, ki akart írni táppénzre a 10. héten :) de mivel 12 hetes voltam amikor kezdődött a nyári szünet - tanár vagyok - nem sok értelmét láttam, így hivatalosan csak a 20. hét óta vagyok táppénzen (szept eleje). Szóval dokim szerint ha lehet, legyen legalább a szülés természetes. Nekem őszintén szólva tök mind1, csak tudnám, mikor! Lóránt a császárnak örülne, retteg attól, hogy tehetetlen lesz és nem tud nekem segíteni, de már legalább megértette, hogy szükségem van rá, h bejöjjön.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Snowball: a mai szülésfelkészítős kálváriátokat fel kellett olvasnom a férjemnek, annyira jót nevettem rajta!! :) Gondolom, ez Neked és Mollynak nem volt olyan nagyon vicces, de mindenesetre tényleg fura, hogy ennyi kérdőjel van egy ilyen ország várandós asszonyainak fejében! Döbbenet! És mi az, hogy nincs hely??? Könyörgöm, hány férőhelyes a főváros szülészete?? 2 vagy 3??? Nem általános dolog, hogy szülnek a nők?? Hihetetlen!!! Hogyhogy nem balhéznak ott a nők?? Komolyan, tényleg hihetetlen!! Mintha nem is ebben a században lennénk...
Mi a kórháztól kb. 60 km-re lakunk, úgyhogy már tréningezik rá a férjem, keresi a jó útvonalat (erre nagyon vacakok az utak...):

Amúgy én január 10-re vagyok kiírva, de nem bánnám, ha még idén megszületne a Babóca... Így sem tudom, mekkora lesz a kis Drága, de január 10-re már biztosan elég nagy... Mindegy, a lényeg, hogy egészséges legyen!

Nyufó: biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz addig is, amíg bent lesztek a kórházban! Nagyon jó kis csaj a lányod, semmi gond nem lesz vele, sőt, nagyon fog izgulni, és szerintem nagyon jól fogja viselni a távollétet! Örülök, hogy úgy alakul a csaszi ahogy szeretnéd! De jó, már nem kell sokat várni! :D

KépKép
sajti

Még valami: képzeljétek, ma szóltak, hogy elfogyott a rénszarvasos függöny... :( Apa is kiakadt..

KépKép
sajti

Sajti
Sikerült percre pontosan egyszerre írnunk :) Férjeddel való egymásratalálás meg nekem ismerős :) Mi annak idején januárban jöttünk össze, a hivatalos összeköltözés augusztus és szeptembertől próbálkoztunk a babával (persze, ez már több, mint 3 éve volt). De úgy február közepétől már minden napot együtt töltöttünk, hol nála, hol nálam. Az esküvő meg miattam várt, én féltem tőle (Lóránt szerint meg nincs az a nő, aki hozzámenne, úgyhogy nem kér meg. Ezt kb hat hét után mondta :D ). Végül azért mentem bele, mert összesen 5-en voltnunk ott. Volt nagy felháborodás a családban, gondolhatod :)
Amikor anyámék beállítottak hál' istennek már ébren voltunk és épp reggeliztünk. Lóránt csak annyit mondott, megérti, mért nem vittem el eddig a szüleimhez :D De ő is akkor vitt haza Vásárhelyre, mikor a szülei elmentek hollandiába nyaralni, nehogy be kelljen mutatni :D Vajon ezeket mi is visszakapjuk majd a most még csak bent rúgkapálló - nekem éppen csukló - picinyeinktől?

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Rekuja: Tesóm már jó előre felkészített, hogy Anyu tanácsokat fog osztogatni, tehát én meg már felkészítgetek mindenkit, hogy most a MI gyerekünk fog megszületni, és mindenki másképp csinálja, tehát nekem az lenne a legnagyobb segítség, ha valaki főzne, takarítana, stb., a gyerkőcöt pedig bízzák ránk... Még nem tudom, mi lesz, egyáltalán, hogy hogy kell megfogni a picit, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha tök egyedül lennék, akkor is megoldanám valahogy... Amúgy nem fogják kibírni, hogy ne szóljanak bele, de az én stílusom is sajnos olyan, hogy nem bírom, ha beleszólnak a dolgaimba (már középsulis korom óta szinte önálló vagyok, 20 éves koromtól pedig teljesen..). A régi rendszer amúgy is más volt, mást mondtak a védőnők (pl. éjszaka csak cukros teát ihattam), és a szoc.rendszer szerint neveltek bennünket. Most már kicsit más a helyzet...
El tudnád küldeni nekem azt az önálló szüléses oldalt, légyszi? Küldök egy emilcímet priviben. Csak azért érdekel, mert elég messze van a kórház...

KépKép
sajti

Rekuja: igen, tényleg ugyanakkor írtunk! :) Esküvő, "matiné" : nálunk a legszűkebb családi kör volt ott (velünk együtt 16-an), és nagyon nagy sértődés volt, hogy még az esküvőre sem hívhattak meg senkit a hozzátartozók (Érted, nem mi, hanem a hozzátartozók szerettek volna még másokat meghívni...). Matiné: ezt az egészet pénteken délutánra szerveztük, volt utána egy "uzsonna", és utána kb. este 6-7 körül leléptünk pár napra Vas megyébe! :) Örültünk, hogy túl vagyunk rajta, ui. mi nem a buli és a képmutatás kedvéért, hanem egymásért házasodtunk össze.. Utólag így is úgy gondoljuk, hogy még így is túl sokan voltunk... Miért féltél az esküvőtől?
Amúgy szerintem a bemutatás stb. attól is függ, hogy mi hogy fogunk majd viselkedni a gyerkőcökkel. Szerintem más már a mi értékrendünk, valószínűleg nem akarjuk majd az első udvarlóval / lánnyal összeházasítani a gyerkőceinket... Bár ami az én értékrendemet illeti, sok minden, amit a mostani fiatalokról hallok, már nem fér bele...

KépKép
sajti

Hát hiába kukkolom nem tudom melyikötöj írta, hogy Békéscsabán szül, Engem tavaly ott műtött a Szeberényi doktor, és nagyon meg voltam vele elégedve.
A dokimnak nem volt hol műtenie, így ő befogadott, és a szülészeten voltam az egy ágyasba, és nagyon kedvesek voltak.
Apa tegnap Bécsbe járt, és nagyon fázott, éjjel 39,2, most kicsit levittem, de írtó gyorsan lázasodik. Ebbe a hónapban ez a második ilyene, most összerakom és irány az orvos.Pedig ma van a szülinapom-pom-pom

KépKép
KépKép
kat78

Csináltam egy mezei táblázatot rólunk, semmi flikk-flakk, mert azért annyira nem vagoky ügyes. Néhol hiányos, de ha gondoljátok fölrakom.
Gondoltam beleírom ki hol szül, ez az egyik hiánya.
Sajti: Nálatok van már név, csak én maradtam le róla?

KépKép
KépKép
kat78

Haho!

kat: nyugodtan tedd csak fel a tablazatot, en szivesen nezegetnem. Ha gondolod leirom hogy hol szulok: Royal Infirmary, Edinburgh... Nektek nem hiszem, hogy barmit is mondana, szerencsere meg en is csak egyszer voltam ott, akkor is azert mert Alex eltorte a kezet... Tehat fogalmam sincs, hogy hol a szuleszet!!! Jo lesz... Amit apat illeti, az ilyen csunya lazra probalj meg Kamlopyrint adni! Utana pedig be a takaro ala es majd kiizzadja, ha minden jol megy. Nahat, boldog szuletesnapot!!!!!!! Igy utolag is.

sajti: nem volt olyan veszes az autos produkciom, de azert bosszankodtam rendesen, hogy nem igaz hogy nem tudjak legalabb lesozni a jardat. Es az a fura, hogy ott vannak lakohazak is, azok hogy a csudaban lepnek ki az utcara? Na igen, a video szerkesztoje nagy moka gyaros, nem csodalkoztam, hogy ilyet kuldott. A korhazban pontosan nem tudom mennyi hely van, csak annyit mondott a no, aki tartotta az eloadast, hogy egy muszakban altalaban 12 szuleszno dolgozik. Ebbol kovetkeztetek, hogy 12 no szulhet egyszerre. Plusz hozzatette, hogy szoktak lenni gyakornokok is, akik felugyelet mellett dolgoznak. Ebbol viszont nem szeretnek kapni, nem szeretnem ha ezert kellene aggodnom hogy egy ujonc matat a labam kozott. Mondta a no, hogy tegnap pl 3 asszony volt bent szulesen, tehat akadt hely boven. De ha mar igy van eloadva a sztori, hogy hivjuk fel a kjorhazat mindenkepp hogy van-e hely, akkor gondolom azert nem tartjak bent a kismamat 24 oranal tobbre. Mert az egyik no kerdezte, hogy meddig kell bentmaradni, es a valasz az volt, hogy barmikor utnak eredhet a kismama, a kovetkezo feltetelekkel: ha a baba eszik, baba-mama jol van, es az anyuka nem verzik. Erre szolalt meg egy okostojas, hogy miert, van olyan no, aki nem verzik??? Ertelemszeruen arra kell ezzel kovetkeztetni, hogy aki nem verzik a kelletenel erosebben... Meg egy masik okos kerdes volt, hogy ha csaszarral szul az ember lanya, es ugye utana a sebet kitakaritjak, magyarul a mehet kitisztitjak nagyjabol, akkor utana verzik e az anyuka... Mert arra kovetkeztet, hogy olyan nagytakaritast csinalnak bent, hogy ver utana nem tavozik a szervezetbol. URISTEN!!!!!! Mondd meg... Csak en vagyok ennyire kiakadva, vagy ezek tenyleg olyan hulye kerdesek, mint amilyennek en latom? Meg valami, sajnalom a renszarvasos fuggonyt, hatha erkezik meg karacsonyig...

rekuja: de jo neked, hogy lattad a HP7-et! En is szivesen megneznem, de magyarul lenne a legjobb. Meg anyuval... Mivel mindig vele mentem ezt a filmet megnezni, es most kimarad. Meg talan az utolso is kimaradt mar.... En otthon Debrecenbol jottem, viszont nem tudom hogy hogyan mukodnek a terhes gondozasok. Viszont gondolom, hogy van lombik kezeles, azert nem kis varos. Mostmar nem tudom eldonteni, hogy mi a jobb, ha otthon vagy itt szulnek, (legalabbis ha a 9 honapot figyelembe vesszuk), mivel itt hiaba van jo korhaz, es nem kell azert aggodni hogy leszarnak minket, kismamakat, a 9 honap alatt volt 2 ultrahang, es novemberig is csak 2x lattam a szulesznot (itt nem a vedonot, hanem a szulesznot kell latogatni). De szerintem mar mindegy is, kar filozni, mert mostmar igyis ugyis nemsoka kijon Molly. Azt a cikket nem muszaj elkuldened, mert magamtol ugysem csinalnam, es vagy igy, vagy ugy de eljutok valami korhazba. De azert koszonom :) Azt viszont nem tudom hogy a parom mivel all majd elo. Eleve, mivel fodrasz, van hogy minden nap uj hajjal jon haza. Legalabb igy nem unalmas :lol: Egyebkent a rovid hajba a legidealisabb a tetovalas, szoval Lorant megcsinaltathatja :P

Kép

Kép
snowball

az én dátumom jan 10.de ugye a császár miatt lehet korábban lesz,28.án kapom az időpontot.

KépKép
bettike83

csicsi

nekem pont 36 hetesen lesz az eslő nst.

KépKép
bettike83

Meg valami:

rekuja: le a kalappal a matek miatt. Mindig is felneztem azokra, akik ertik a matekot, mert en vilag eletemben borzaszto suket voltam a matekhoz. Minden masbol jo voltam (foleg a biosz volt a teruletem), de matek..egyszeruen nem ment. Erettsegin is epphogy 3ast kaptam.

Kép

Kép
snowball

Kat!

****Boldog szülinapot kívánunk!!!****

És igen légyszi kérjük akkor azt a táblit :) Sterveztetek akkor mára valamit?Vagy így hogy a férjed beteg lett,gondolom ápolgatod.Jobbúlást neki!

Annyit írtatok,hu.

Sajti

Nagyon sajnálom a függönyt,de biztos van valahol máshol is,vagy nem?Lehet hogy mi egyszerre szülönk,nekem 13. az időpont.Én a a 37.hétig szeretném mindenképp kihúzni vagy amíg nem lesz min.2800g a bébi,hogy ne vegyék koraszülöttnek,de a lényeg tényleg hogy legyen egészséges.

Snowball

Pisztoly :D Nagyon jó!Ez nem semmi,hogy lehet nincs is hely :? Hát szerintem már akkor telefonálj oda amikor elindul a szülés aztán csak nem telnek meg mire odáig eljutsz,hogy 5 percesek lesznek,de gondolom akkor se küldenek haza ha elöbb bemész.Erről a négykézlábas szülésről én is olvastam már sokat de nem tudom elkébzelni,hogy ott a szülőágyon betérdelek :) Jó,hogy ilyen fiatalok vagytok mind a ketten,tőlem mindig azt kérdezik,hogy nem e bántam meg hogy olyan fiatalon szültem...,hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni,van olyan aki azt válaszólja hogy:De már marhára bánom :shock: Mondjuk most se vagyok öreg 27,Zsolti viszont 36 éves és neki ez lesz az első édes gyereke,úgyhogy neki már itt volt az ideje.

Rekuja

Amennyit fizettünk eddig és amit fizetni fogunk,szülésznő,korházi szoba,doki az százezres nagyságrendű,simán szülhettem volna egy magánklinikán is és akkor nem nekem kell rohangásznom ilyen hülyeségekért.Amúgy csak elmentünk tegnap és megvettük,az üzletbe még arany nyakláncot is árultak,Zsolti ott nézegette én meg mondtam neki hogy felejtse el.Amúgy ez a Wolf orvosi műszerbolt tök híres gondolom a temetkezési vállalkozók járnak ilyeneket venni,de akkor is.
És a dúrva hogy simán nem engedik be a szülőszobába ha nen vettetek apás szüléshez csomagot :? Itt is van Kaáli nagyon dicsérik,de itt asszem fizetős ha van olyan.

Tyuntyi

Ezen a csillagjegy dolgon már én is gondolkodtam,nálunk Pepi skórpió én meg a Zsolti szüzek vagyunk és most jön egy bak :) Igen,megyünk hétfő délután 4D-re,de mostmár tényleg utoljára :) De már olyan rég láttam csak látni akarom nincs e hiánya semmiben és jól van e :)
Megyek végülis a vacsira,lassan indulunk is haza de elötte még veszek magamnak valami ing szerüséget ha találunk.Ha megunom beülök egy taxiba és haza megyek mert Zsolti úgyis tovább megy bulizni.
Akkor te leszel a 3. anyuka itt köztünk,remélem majd valahogy jelzed hogy jól vagytok e mi a helyzet.Én arra gondoltam beviszem a laptoppot ha kapok külön szobát.[/b]

KépKép

KépKép
csicsi84

Ja és elkezdtem szedni a homeos méhtágítókat és most állandóan azt lesem nehogy csak úgy kipottyanjon a gyerek :) Szedi valaki rajtam kívűl?Vagy vélemény róla?
És hiányoltam tegnap az álmokat:Egyedül itthon voltam a Petrával és ránéztem a hasamra és olyan volt mintha kidugná az újját a Bibi,erre kijött a hasamon valami vékony fém száll 4 db.de rendesen éreztem ahogy fáj és hívtuk a Zsoltit hogy jöjjön azonnal de nem vette fel és az üzletben lévű telefont meg rámrakta az egyik srác.Úgyhogy végre aludtam :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Nem terveztünk sokat mára, 5re megyek a szüleimhez köszöntésre, és vacsira, ő így most nem jön. Apu lejön értem, mert elég sok hó esett, és már nem vezetek. A vicc az egészben, hogy vettem egy szuper hótaposót kb 3hete, csak az jön fel a lábamra, szétszakadt, visszavittem és 15 munkanap míg a KERMI eldönti, hogy varrja, vagy cseréli. MOndta marha jó, mert addigra meg is szülhetek, és akkor már nagy lesz rám, de addig csak egy félcipőm van, ami ebben a hóban, hát..

Kaptam egy szép táskát, amire vágytam, és a Segal Viktor új szakácskönyvét. Kicsit szakácskönyvgyűjtő vagyok.

Most fő a husi leves, mert azt kért, hogy meggyógyuljon, így még hóesés előtt lerohantam a Fény utcai piacra, ami szerencse 3percre van tőlünk. Van rendes húzós mamakocsim, elég vicces, de így tudok vásárolni, és nem kell cipelnem.

Mi egy meredek utcán lakunk, ami alulról egy irányú, annyira hallani, hogy küzdenek a kocsik, szerintem elfüstöltek már 10 gumit itt az emberek összesen. Nem értem miért gondolják, ha nem megy föl a kocsi, akkor erőből kell gázt adni. Így jól kipörög a kerék, írtó büdös, de nem történik semmi:)

Remélem jó adatokat írtam a táblázatba, szóljon bárki, ha nem vagy kihagytam, nem dirket volt. És most megpróbálom feltölteni, de nem vagyok nagy számítógépes guru. Lehet, hogy majd Nyufó segítségét mére, mert ha jól emlékszem ő csinálta a régi topikos táblázatot.

Máris elakadtam, nem engedi a fájl típusát. Na mindjárt okoskodok egy kicsit

KépKép
KépKép
kat78

A párom azt mondta két alvás között, hogy nem fogom tudni feltenni, mert szét fog esni:(

Ötletek?[/quote][/url]

KépKép
KépKép
kat78

Kis-Csillag: 2010.dec.22. Csongor-Csenge Prog.császár Klinika(I.)

Nyufó: 2010.dec.23. Anna Prog.császár Anglia

Tyuntyi: 2010.dec.26. Csanád Prog.császár

Csicsi: 2010.dec.26. Bíborka Spontán

Kat: 2011.jan.3. Bálint Prog.császár Kútvölgyi

Bettike: 2011.jan.10. Ferenc ?

Sajti: 2011.jan.12. fiú Spontán Békéscsaba

Rekuja: 2011.jan.12. Szaffi Spontán

Snowball 2011.jan.23. Molly Spontán Edinburgh

KépKép
KépKép
kat78

Ennyire futotta:(
Olyan szépen összerendeztem egymás alá, hogy érthetőbb legyen, de szétszedte, így a Bettikénél a ? jel a szülés módjára vonatkozik.
Ha valaki jobban ért hozzá elküldöm a word táblázatot szívesen

KépKép
KépKép
kat78

nahat, tenyleg a sor vegen kullogok :(

Kép

Kép
snowball

Szülés egyedlül, kényszerhelyzetben
  • Próbáljunk nyugodtak maradni! Hirtelen megindult szülésnél is jól tud együttműködni a testünk és a baba.
  • Hívjuk a mentőket és számoljunk be az állípotunkról
  • Próbáljunk a szomszédban segítséget találni. Dörömböljünk a szomszéd lakással közös falon, nyissuk ki a bejárati ajtót vagy telefonáljunk valakinek, aki a közelben lakik
  • Lihegjünk, hogy megakadályozzuk az idő elütti kitolást
  • Ha van időnk rá, mossuk meg a kezünket és a hüvely környékét
  • Keressünk tiszta türülközőket és lepedőt, amibe majd a babát be lehet csomagolni.
  • Próbáljuk bemelegíteni a szobát, terítsünk le valami műanyag lepedőt, türülközőt vagy újságpapírt a földre vagy az ágyra.
  • Feküdjünk le, támasszuk meg magunkat párnákkal és várjunk, amíg megjön a segítség.
  • Ha a baba megszületik, mielött megjön a segítség, óvatosan nyomjuk kifelé. Tartsuk a fejünk a kezünkben, míg ki nem bújik az egész teste, de ne húzzuk ki a fejét. Nézzük meg, hogy nincs-e a köldökzsinór rácsavarodva a nyakára - a köldökzsinór olyan, mint egy vastag zsinór. Ha rá van tekeredve, óvatosan tekerjük le a fejéről!
  • Csavarjuk be valamibe, töröljük ki az orrábül a váladékot
  • Ha elég hosszú a köldökzsinór, tegyük mellre a gyermeket.
  • Ne próbáljuk kinyomni vagy kihúzni a méhlepényt! Ha magától leválik, hajtogassuk össze amennyire tudjuk, és tartsuk a babával egymagasságban.

Forrás: June Thompson: A problémamentes terhesség

Most már mindent tudtok, meg lehet spórolni a kórházi költségeket :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

rekuja: nem semmi :lol: Azert eleg jo kis akrobatanak kell lenni mindehhez, legalabbis szerintem. En legalabb annyira vagyok most hajlekony, mint egy bot, mivel meg rendesen borotvalkozni sem tudok ott...meg barhol mashol onnantol lefele. Szoval elkepzeltem, hogy fekvo helyzetben meg a fejet kellene tartanom a kezemmel, haaat.... :lol: A szomszedhoz valo atduboges a kozos falon pedig a legjobban tetszett :lol: Egy meleg fiu par lakik odaat (tele vagyok buzikkal, kezd gyanus lenni a dolog :D ), es szerintem sikitva rohannanak ki a vilagbol, ha engem igy talalnanak :D Minden esetre koszi az infot, jo azert ezeket is tudni :wink:

Kép

Kép
snowball

Sajti
Én is 20 évesen lettem önellátó, hogy ne szóljanak belém (pesti létemre a koleszban csöveztem a pasimnál, h ne kelljen otthon lakni). Újabb egyezés. Meg hát ugyanarra a napra is vagyunk kiírva a táblázat szerint :) Anyáméknak már én is próbáltam kifejteni, hogy ennek az unokának az életében "nem kell" olyan aktívan részt venni, mint a nővéremnél, aki sokat dolgozik, jár külföldre, viszont egyedül neveli a kislányát. Nem vagyok biztos benne, hogy megértették... Én is aszem a takarítás/főzés szinten szeretnék csak segítséget, bár sztem hetekig elvagyok rendelt pizzán, Lóránt meg csak megtalálja a konnektort a porszívóhoz... Terveim szerint előre főzök és lefagyasztok félkész kajákat (pl spagetti mártásokat, főzelékeket, tejszínes húsokat). Amúgy meg tele van a mélyhűtőnk hagymán dinsztelt gombával, idén nagyon sokat szedtünk. Azt bármikor fel lehet engedni egy kis tésztára tejszínnel, az még appának is megy.
Esküvőtől azért féltem, mert nekem ez már a második... Az elsőnél négy év kapcsolat, három év együttélés után száz fős lagzi, mint a nagykönyvben, aztán csak nem működött a dolog. Amikor rájöttem, hogy arra várok, hogy megcsaljon, hogy legyen okom végetvetni az egésznek, na akkor véget vetettem az egésznek, és megfogadtam, soha többet ilyen hülyeséget, nem ettől lesz működőképes két ember, az csak egy vacak papír stb. De Lóránton láttam, hogy neki ez fontos, meg ő ettől tényleg úgy érzi, hogy jobban összetartozunk. De még egyszer nagy fehér ruhás banzájt, na azt nem! Ez így tényleg rólunk szólt. Utána elmentünk ötösben vacsizni (kajautalványokkal fizettünk :) ) és este 7kor már itthon is voltunk. Másnap ebédre voltunk hivatalosak anyámékhoz, ott Lóránt bejelentette... gondolhatod. Apám azt hitte, azt jelenti be, h megkérte a kezem. Ja, és vittem pendriveon fotókat, hogy elhigyjék :D kb fél év után már csak anyósom haragudott, de az érthetőbb, ott még nem volt lagzi a családban, Lóránt öccse is egyedül van.
Én fiatalokkal (14-20 köztiek) dolgozom. Sztem nagyon más, amit "hallani" meg látni belőlük, meg ami valójában bennük van. A cicababás megjelenés, meg a szerintem is erkölcstelen viselkedési formák igazából hihetetlen mértékű bizonytalanság eredményei a legtöbb esetben. Az meg korral jár, kinövik, bár nem 18-20 éves korukra, ez kitolódott, mivel nagyrészüknek egyáltalán nem kell felelősen viselkedniük 25 alatt. Amíg apuci-anyuci eltart és mindent alárak, mi az istennyilának erőlködne? Mama-hotel nagyon kényelmes. De persze vannak kivételek, mikor 16 évesen azt intézem a suliban, hogy szegény csaj ő kapja a családi pótlékot, ne anyu, mert már 1 éve elmenekült otthonról, de nem akarom a gyámhatóságot rászabadítani, mert nincs fizikai bántalmazás csak lelki terror, vagyis visszavinnék. Szóval ne aggódj amiatt, hogy nagyon elcsúszol a gyereked értékrendjétől. Úgyse ugyanazokat a hibákat követjük el, mint anyáink :)

KAT
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Nem irigyellek, kevés rosszabb dolog van, mint egy beteg férfi a családban. Lóránt pl sose vallja be, h beteg, csak szenved és bizonygatja, hogy jól van, én meg beleerőszakolok gonosz módon egy lázcsillapítót. A 39,2 az nagyon sok, nem csodálom, hogy alszik. Jobbulást neki! A táblázat teljesen érthető így, tök jó. Együttérzek, h bosszankodtál a feltétel miatt. Na, az ilyenek miatt nem fejeztem be az informatika szakot :D

Snowball
Igen, az utsó HP szerintem nekem is kimarad majd :) de én annyira nem bánom. Azt se bántam volna, ha az előző is már a kimardt kategóriában lett volna... A cikk ment, más ráharapott a lehetőségre ;) amúgy tanulságos, h a könyv írója mit tartott fontosnak :D Amiatt ne bánkódj, h kevesebb vizsgálat volt. Én időnként úgy érzem, a sok mindennel csak idegesítik a kismamát, ezért se bánom, h az orvosom talán túlságosan is nyugodt. Ha hetente behívna még pánikolnék, h oka van rá, így meg, hogy 3 hétig látni se akar, gondolom, minden rendben, ami jó.
A matek meg mondom, én nem érzem nagy cuccnak. Sokkal többet tanultam a nyamvadt kis középfokú angol nyelvvizsgára, mint a teljes tanárszakon 5 év alatt, államvizsgával, szakdolival együtt. Kinek mi megy. diszgráfiás vagyok, nulla nyelvérzékkel és auditív kézségekkel, kiskoromban súlyos beszédhibával (4 év logopédia és nyoma sincs!), szóval az idegen nyelv tudása nekem egy csoda. Sztem ezért is zúgtam bele Lórántba, mert ő 7 nyelven beszél, tök okos. Bár mérnök létére nem tud összerakni egy IKEA bútort, de polcot felfúrni már megtanítottam :D
Az, hogy jelenleg a tiéd a legkésöbbi időpont, még semmit se jelent, simán beelőzhetsz egy csomó embert ;)

Csicsi
A költségeink akkor hasonlóak :) Én eleinte baromi drágának éreztem a dokimat (13e/alkalom), de mindíg van benne 4d és minden vizsgálatot megkapok dvd-n, ha meg látni az arcát is, akkor rögtön nyom nekünk fotót is (kint figyelnek a kis Szaffiképek a konyhaszekrényen, reggeli kakaózás közben lehet nézegetni). Ami pedig ennél is fontosabb, Lóránt jól megvan vele, ami rá nem jellemző, szóval ez minden pénzt megér. A magánklinika utánanéztem, nem tud többet, mint egy rendesebb állami, csak jobb a kaja :) az meg nem ér meg félmillát. És ha komoly gond van, akkor onnan is a Sotéra viszik a picit, mint az Istvánból, szóval mind1.
A Kaálik elvileg ingyenesek, de lehet, hogy bizonyos vizsgálatokat csak pénzért csinálnak (magáért a lombikért nem lehet pénzt kérni). Ez egy tök idétlen rendszer, egyszer megkértem a dokinénit aki Szaffit csinálta és elmagyarázta, h ami közvetlen a lombikhoz kapcsolódik, azt finanszírozza az OEP, max5-ször (a nőnek 5ször, vagy két élve születés. Ha a pasival van gond, ő újra próbálkozhat más nővel újra és újra). Csak a külföldiek fizetnek, de azoknak meg olcsó (1-1,5 milla mindenestül), mert egy csomó uniós államban egyáltalán nem, vagy csak 1-2 alkalommal finanszírozzák. Romániában meg olyan kevés a sikeres, és olyan sok a komplikáció, hogy átjönnek ide - a románok is, nem csak a kinti magyarok. Ebből élnek a központok. De "maximalizálva" van, mennyit csinálhatnak évente OEP költségre (tól-ig szám). Emiatt vannak pl a várakozási listák, hogy megnéznek és fél év múlvára adnak időpontot, pedig akár a következő ciklusban is meg tudnák csinálni. Bürokrácia :?
Homeopátiás méhtágítókra egy ismerősöm azt mondta, h alig érezte a 4,1 kg-os gyereke születését miatta, de én persze nem hiszek neki :D Lehet, h anélkül is ment volna :D

4 császár, 4 spontán, egyet nem tudunk? a fiú-lány arány viszont az 5-4el teljesen jó statisztikailag :D

Úristen, mennyit írtam! Pedig a mai babakocsivásárlást is ki akartam fejteni, de majd máskor :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

a régi forumon is elég sok a császáros,meg a koraszülött is sajnos.de mindegy hogy születnek,csak egészségesek legyenek.csak azért én részemről kicsit rettegek a császártól,de probálom emésztgetni a dolgot.

KépKép
bettike83

rekuja:na igen, meg lehet a vegen beelozom az egesz csapatot datum ugyileg. Mondjuk nem orulnek neki, ha ujev elott jonne. Viszont nap mint nap van joslofajasom, ejszaka is arra keltem fel. Ez mar igy lesz a kovetkezo 6 hetben? Nem tudom hogy van-e ilyen meghatarozas, hogy szules elott mennyi idovel jelentkeznek ezek a fajasok. Lorant 7 nyelven beszel??? Az azert nem semmi, nagyon ugyes. Nehogy azt hidd, hogy nekem nem voltak gondjaim a nyelvvel. Legalabbis az angollal nem volt, az teny, de en nemetet tanultam 12 evig, es egy szora sem emlkeszem belole. Sot, az angolhoz mindig is volt erzekem, annak ellenere hogy soha nem tanultam abban a 12 evben. Jot mosolyogtam, hogy megtanitottad polcot furni :lol: :lol: Az itteni terhes gondozast lassan vegre el tudom fogadni...talan epp ideje, itt a finishben :D Mar nem bosszankodom annyit, mint ezelott, hogy itt miert nem vizsgalgatnak jobban. Szerencsere problemamentes terhessegem volt, a szokasos dolgokat leszamitva. Ertem itt a reggeli (vagy inkabb 24 oras) rosszulleteket, vagy amikor az inszalagok nyultak a 20. het korul. Akkor viszont bepanikoltam, mert nem tudtam mi az, es telefonalgatni kellett ossze vissza hogy kideritsem mi a baj :?

Kép

Kép
snowball

Hello Mindenkinek!

Megint jó sokat írtatok. Képzeljétek, megfáztam. Jobban mondva szerintem összeszedtem vmi nyavalyát, mivel a férjem is taknyos. Nagy élmény. Alig kapok levegőt (eddig is nehezemre esett venni), s fáj a torkom. Még így a végére kellett ez nekem. Ha vkinek van vmilyen jó népi gyógymódja, szívesen veszem, mert gyógyszert nem vagyok hajlandó bevenni. Egyébként jól vagyunk, szerintem Csanád lejjebb ment. A hasam mintha alacsonyabban lenne, s egyre gyakrabban érzem,hogy a húgyhólyagomat nyomja a kisfiú. Görcsörgetek is tegnap óta, de csak ritkán. Remélem bent marad 26-ig!!!

Rekuja:
Anyós tanácsaira visszatérve, a legjobb az volt, mikor hetekig keresett nekem egy könyvet, hogy az milyen fasza, s mennyit használta annak idején. S egyszer csak megjelent Dr. Spock 1975-ös könyvével. Illedelmességből belelapoztam, de nekem ez a könyv kb. olyan, mint Dr. Szilágyi Vilmos szexuálpszichológus könyve, ami anyáméknak volt meg otthon, s már tinédzser koromban könnyesre röhögtem magam tőle. Nálam nem jönnek be az ilyen dolgok. Azóta is a polcon van a „nagy könyv”, s egyszer nem vettem a kezembe. Az otthonszülés teendőit köszönjük. A férjem úgyis mindig azzal riogat, hogy Csanád hamarabb fog megszületni, s itthon, s majd akkor felhozza a kutyát az anyjáéktól,s majd az elrágja a köldökzsinórt. Mikor feszül a hasam, mindig röhögve kérdezi, hogy hozza-e a kutyát!!!

Kat.
Én is husilevest csináltam tegnap, már a nyálam csurgott érte. Remélem a férjed jobban van, s te pedig nem leszel beteg. Elképzeltem, ahogy húzod a kiskocsit a piacra! Bevallom mosolyogtam rajta, de ez van! A táblázat nem baj, ha nem úgy került fel, ahogy akartad, jó így is, nem vagyunk olyan sokan, hogy ne tudjuk követni, hogy mi is van!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT így utólag is!!!

Snowball:
A szülésfelkészítő fantasztikus lehetett! Kiváncsi leszek, hogy mikor a szoptatásról lesz szó a következő alkalommal, akkor is bugyuták lesznek-e a többiek. Azt, hogy Molly vízöntő vagy bak lesz, még nem tudhatod, mert január 23-a nagyon a határon van! Négykézlábas szülés? Lehet, hogy a végén ezt fogod választani?

Sajti:
Nincs rénszarvasos függöny? Sajnálom. Pedig annyira szeretted volna! Békéscsabán fogsz szülni? A szomszéd megyéből, Csongrádról származom. A te torokfájásod hogy áll? Látom itt többen is elég hamar férjhez mentünk a megismerkedés után. Végülis mire várjon az ember nem igaz?

Csicsi:
Én nem viszek laptopot a kórházba. Szerintem lesz elég felfogni való dolog, ami le fog kötni. Viszont azon gondolkodtam, hogy hogyan fogjuk itt a fórumon jelezni, ha vki megszült? Mert én szeretnék értesülni minderről minél előbb!!!Homeós bogyókat én is fogok szedni, de nekem csak a császár előtt kell pár nappal elkezdenem s utána is szednem kell majd. Bibi pedig csak nem fog kipottyanni belőled!

tyuntyi

tyuntyi: ez jo, ahogy a ferjed a kutyat javasolja elragni a koldokzsinort. Olyan elenk fantaziam van, hogy elkepzeltem :D Hat majd mindenkepp tudositok, hogy mi volt a szoptatos felkesziton, de nem tudom hogy erdemes-e menni, mert mar kaptam egy dvd-t, amin kristalytisztan el van magyarazva, hogy mit kell csinalni. Es ahogy a legutobbi esetbol kiderult, nem hiszem hogy mutatnanak valami ujat. A negykezlabas szules az nekem valahogy kicsit....bizarr, ami azt illeti... ugyanis minek nezze mindenki a....segglyukamat, mondjuk ki :lol: , ami mar most nem tokeletes, hiszen szenvedek a szekrekedestol, es tuti kijon szules kozben az aranyerem is. Na ost ha az log, a gyerek is jon....jaj nem tudom...lehet majd ott nem fog erdekelni. Most meg jobban szimpatizalok a hagyomanyos pozicional. Jobbulast kivanok nektek!!! Hat nepi gyogymod.... Alex alkalmazza husegesen, mikor o beteg, a kovetkezot: fel citrom leve kinyomva, es felvagva, 1-2 evokanal mez, es 1 osszetort fokhagyma gerezd + forro viz. Nem probaltam ki soha, de neki hatasos mindig, ha gondolod probald ki.

Kép

Kép
snowball

SZiasztok!
A tegnapi nap nem mesébe illő. Nem ment le semmire a lásza 39,2-39,9 között mozgott. Már nem lehetett több gyógyszert bevenni, de nem vot gond, mert semmit sem csináltak. Ülőfürdőztünk 7x.
Arra reagált 38,7 ig, és kb 1- 1 1/2órát. Maraha jó volt, Az ügyelet közölte, hogy csak így tovább ő sem tud tenni semmit. a megnyugtató az volt, hogy délelőtt látta a házi orvos, megvizsgálta, és azt mondta semmi komoly, de adott antibiotikumot, hogy nem húzódjon hetekig, így én vártam a hatását. A fura az volt, hogy nem izzadt, csak állandóan pisilt. iszonyú gyenge volt. Konzultátlam a nagybátyámmal, aki orvos, és a barátnőmmel, aki anesztes. Azt mondták, hogy ez még belefér.
Lenyomta a fürdővel a lázát 38,5re este 6ra, így elmentem Anyumékhoz, aki nagy vacsival készült a szülinapomra. Felköszöntöttek, és vacsi közben telefonált, hogy 39,4 és ül a kédba, és nagyon gyenge, siessek haza, mert fél egyedül.
Persze óriási hó, és én már nem vezetek, így bátyámy hazahozott. Ne ekkor elkezdett hülyeségeket is beszélni, hogy reméli látja még Bálintot, mert nagyon fél, hogy nem megy le a láza, vagy hogy ez H1N1, és mi lesz, ha elkapom. Na, ekkor elfáradtam én is, és kiborultam, hívtam Apukámat, hogy aludjon itt, mert ha gond van, még megelmelni sem tudom, vagy vezetni sem merek, és féltem Bálintot is.
Még jól tettem, mert éjjel is fürödtünk, és 4körül csak annyira ébredte: Anya, elájulok: Mire berohantam a fürdőbe, már nem volt magánál, szerencse lült a földre előtte, és kitámasztott, így csak a fejét kellett megtartanom, pofozgattam és közben ordítottam Apunak, hogy jöjjön. Nem bírtam megmozdítani, hogy lefektessem.
Elég gyorsan magához tért, igaz tudni kell róla, hogy ájulós típus.
Akkor ott feküdt egy darabig, a vérnyomása rendeződött, és talán nem volt magas láza. Visszatettük az ágyba és elég jól aludt 7ig,. Persze én nem, mert állandóan bejártam hozzá, hogy él e .
Reggel 9 kor kiszólt, hogy 39,2.
Ekkor mondtam, elég mostmár. Újabb orvosi konzultáció. Vegyünkb be két algopirint, hátha, persze tegnap nem segített, és kaptunk egy vírusölő gyógyszert is.
Aludt 2 órát, és láss csodát csuron vizesen ébredt, aminek nagyon örültünk, mert végre reagált a szervezete, és már fáj a torka, mert tegnap semmi tünete nem volt a lázon kívül.
És hatott a gyógyszer 37,1. azóta alszik
Most már én is tudtam enni, és megnézni azokat, amit kaptam. Azt állítják, hogy Bálint engem megvéd, és nem kapjuk el, de ha mégis, akkor algopirint szedhetek, és ha ez sem elég, akkor gyors császár. Ettől azért megnyugodtam.
Remélem befejeződött a mi kis kálváriánk, mert ez rtó fárasztó votl. Regnap Bálint annyit kuporodott, nem szeretei, ha a papája beteg.
És sajna ma mentem volna a családommal Halász Judit koncertre, mert nagy híve vagyok, de ez is elmaradt:( remélem jövőre már 3an megyünk

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

No, felébredtem.... :D A reggeli kissé elfárasztott, gondoltam, pihentetem a gyomromat, de a szemem is pihent vele együtt... Tegnap főztem paradicsomos húsgombócot főtt krumplival (mivel nem ehetek sót és fűszereket, ezt találtam a legelviselhetőbbnek), és mákos gubát sütöttem, még előtte pedig elmentünk vásárolni. Mindezeket azért, mert tegnap elszállt a gép, és az egészet újra kellett installálni!! Tehát amíg installálgatott (amúgy még most is azt csinálja, de már alakul..), addig elfoglaltam magam...

Kat: így utólag is boldog szülinapot kívánok!!! :) Tegnap sajnos ezt már nem tudtam megírni.... Szerintem nagyon jó a táblázat, mi még nem döntöttük el, mi lesz a Babóca neve..
A hótaposó valóban idegesítő!! Mi az, hogy bevizsgáltatják a kermivel? Miért nem adtak egyből újat??? Ez hihetetlen! Mi 6 hónap után vittük vissza a párom túracipőjét (!!), és egyből kicserélték...

Snowball: hű, valóban érdekes kérdésekkel tudnak előállni az ottani nők... :) Mit gondoltak, milyen "takarító eszközzel" végzik a császár utáni tisztítást, hogy utána nem vérzik?? Érdekes.. Szerintem ne aggódj a vizsgálatok száma miatt, a dokim sem rendelt vissza olyan sűrűn (6 hetente..), tesómat pedig kb. 2-3 hetente, de neki az előzményei is húzósabbak voltak... Ha meg jól vagy, akkor pedig felesleges, hogy olyanok, mint pl. a védőnő felidegesítsenek havonta, vagy 2 hetente (most már 2 hetente kell járni...). Eddig is minden tanácsot a dokimtól fogadtam meg, a védőnőtől egyet sem... :wink:

Csicsi: hát igen, valóban lehet, hogy egyszerre szülünk! :) Őszintén szólva én még az éjszakai ízületi tágulásokon, és néha a méhem alsó részének fájdalmán kívül semmit nem érzek, tehát nem tudom, vannak-e jóslók, vagy nincsenek.. Lehet, hogy így még januárig is kihúzom... Laptopot biztosan nem viszek be, ui. amikor Tesómat anno a Korányiban műtötték, még a legutolsó csokiját, virágját is ellopták... Homeos bogyókat nem szedek, mától fogok próbálkozni a málnalevéllel.

Rekuja: köszi a leírást, lementettem, de remélem, nem lesz rá szükség.. ;)
Ez az esküvős dolog nem semmi!!! Utólag mi is azt mondtuk, hogy elég lett volna 2 "független" tanúval bemenni, és úgy összeházasodni.. Nálunk volt már rá példa: unokatesóm esküvőjét úgy tudta meg a család, hogy anyukája megtalálta a fotókat a szekrényben, mikor betette a kivasalt ruhákat... A mi esküvőnkön volt 4 barátunk is, akikben hatalmasat csalódtunk, mire sorra került az esküvő, tehát közvetlenül utána meg is szakítottuk velük a kapcsolatot. Képzeld, senki nem hisztizett semmi miatt, csak ők... Viszont ők nyilvánosan, és a legrosszabb helyzetben (pl. pohárköszöntő...), és követelték a "nagy táncos bulit", és amikor szóltunk, hogy nem lesz, elkezdtek tüntetésképpen táncolni az étteremben, mikor mindenki kajált... Felolvastam a páromnak is, amit írtál, nagyon tetszett neki, hogy volt bátorságotok így megházasodni! :D
Ami a fiatalokat illeti, szerintem a régebbi rendszer olyan szempontból jobb volt, hogy ott legalább kicsit dolgoztatták a gyerekeket is. Például nálunk volt gyakorlókert, ahová ki kellett mennünk néha technika óra keretein belül dolgozni, sőt, főztünk is, az építőtáborokról és a katonaságról nem is szólva.. Néha úgy érzem, ezt vissza kellene vezetni, mert így a gyerekek önállóbak, felelősségteljesebbek lennének.. Ja, és nem kellene mindent a fenekük alá rakni!! Én már azon kiakadtam, hogy a keresztfiam karácsonyra PSP-t kért (utána kellett néznem, hogy mi az...), de amikor megláttam, hogy akciósan kerül 55 ezer Ft-ba, mondtam, hogy felejtse el, kap egy olyan játékot, amiből házat lehet építeni (igazi pici téglákból, igazi malterból), ugyanis a kreativitása nulla!! Amúgy elég sokat olvasok én is a fiatalok mostani viselkedéséről, és a legjobban akkor is a szexualitás döbbent meg...
A matekhoz (és még sok mindenhez) én is hülye vagyok, viszont elég jó a nyelvérzékem. Apa viszont diszlexiás, nem túl jó a nyelvérzéke, viszont informatikai/villamossági zseni... Komolyan... Teljesen ledöbbenek néha azon, amiket kitalál és csinál, és működik!! Sőt, még barkácsolni, szerelni is tud.. Tehát kinek mi adatott.. ;)

Tyuntyi: anno én is jól megfáztam, nem kaptam levegőt, és bementem a gyógyszertárba, ahol kikevertek valamilyen mellkasra kenhető légzéskönnyítő krémet, ami nagyon sokat segített! Plusz párologtattam, no és hát a rengeteg langyos citromos-mézes tea, hagyma, és az 1200 mg-os C vitamin.. Az én torkom egész jó már, tekertem rá világoskék sálat (a torokcsakrát erősíti..).
Tudod, nekem is volt már pár pasi az életemben, de az ember úgyis érzi, ki az igazi, akkor pedig már tényleg felesleges húzni az időt.... :wink:

KépKép
sajti

kat: ez nem semmi tortenet, nem gondoltam hogy ennyire nem lesz hatasos semmi. De az a lenyeg, hogy vegre lement a laza, remeljuk hogy igy is marad. Azert ne engedd, hogy felbatorodjon, es szaladgaljon a hazban. Habar nem hiszem, hogy lenne energiaja. nekem ilyen volt, mikor teherbe estem (akkor meg nemis tudtam rola hogy babat varok), 4 napig nem ment le a 39 feletti lazam, es mi is a korhazban kotottunk ki. De a vicc az az volt, hogy ez mar a 4. napon tortent, es mire a korhazba ertunk, addigra kezdtem el izzadni, es lement 38 ala. A korhazban pedig dijat akartak fizettetni velem, mivel ez nem surgossegi, es csak foglaltam a helyet es az orvosok szabadidejet. Szerencsere nem kellett vegul fizetnem, de azt se bantam volna mar, mert vegtelenul szarul voltam, es csak jobban akartam lenni. Es akkor sem tudtak, hogy mitol volt a lazam, mert a lazon kivul mas tunet nem volt. Utana szerencsere mar nem szokott vissza a lazam, es jobban lettem. Azota semmi, pedig lett volna lehetoseg, hogy elkapjak nyavalyakat, de komolyan semmibe se masztam bele, biztos Molly vedett meg. Ha Balint megved teged, akkor biztos az apukajat is megvedi, ha mas nem lelkiekben :wink: Nem csoda, hogy a ferjed ilyen butasagokat hordott ossze, nagyon csunya dolog ez a sokaig tarto magas laz. Megegyszer: jobbulast neki, es sok sok gymuolcs+tea+miegymas :)

Kép

Kép
snowball

Hú, Kat ez a férjed betegsége nagyon gáz! Szegényke! Nincs véletlenül a közeletekben akupunktúrás orvos? Pár tűvel elég jól le lehet vinni a lázat..
Veletek nem lesz semmi baj, biztos vagyok benne, hogy Bálint is tudja, mi a helyzet, és az ő kis szervezete is már nagyon erős! Ami pedig a H1N1-et illeti, azt sem biztos, hogy megkapja mindenki, és elég hamar túl lehet lenni rajta.. Tavaly én az első turnusban (szeptemberben), műtét után kaptam el, szintén lázzal kezdődött, de hamar átment rajtam, semmi szövődmény nem lett, és senki nem kapta el a környezetemben.. Tehát szerintem minden rendben lesz Veletek is! ;)

KépKép
sajti

Kat:
Nem gondoltam volna, hogy ilyen szarul lesz a férjed egész nap. Jobbulást neki. Bizony Isten sírtam, mikor azt írtad, hogy elkezdett félrebeszélni,s hogy miket mondott. Elképzeltem,hogy ez velünk történik meg, s a hideg is kirázott tőle. Jó,hogy apukádat áthívtad, s ott volt mikor kellett. Kitartást nektek!!! :wink:

tyuntyi

Snowball:
Ez a segglyukas leírás, kurva jó volt. :P :D Könnyesre röhögtem magam, majd szegény Kat férjén sírtam! Tombolnak a hormonjaim! 8) Még jó,hogy nincs itthon a férjem, mert totál hülyének nézne szerintem.

Köszi neked és Sajti neked is az ötleteket a gyógyulásra.

Sajti:
Paradicsomos húsgombóc? Imádom, de sajnos nem ehetek paradicsomot! :cry: Allergiás vagyok rá,de a nyál is összefutott a számba. Egyébként én is kaja után leültem dvd-t nézni, de jót aludtam rajta. Nemrég ébredtem. A terhesség vége már csak ilyen ( vagyis gondolom)

tyuntyi

KAT
Kitartást a betegápoláshoz! Nagyon együttérzek a férjeddel, én is hajlamos vagyok ilyen szinten belázasodni, tudom, h nem nagy élmény elájulni a fürdőben miközben félrebeszélsz :? Gyógyszerekről meg azt mondta a nénész bácsim, hogy pár alkalommal szinte mindent lehet szedni terhesen is, de ezt már lehet, h írtam (be szokott csípődni egy ideg a nyakamnál és arra valami brutál fájdalomcsillapítóm van). Szóval ne aggódj magad miatt, a láz is csak több nap után érinti a babát.

Tyuntyi
A kutyával, ez jó :D De legalább a párod nem stresszel emiatt. Lóránt gondoskodási kényszerének része, hogy mindent meg akar oldalni. Ha csak egy picit is nyögök felálláskor, már venné a cipőjét, hogy menjünk a kórházba :) Amúgy anyám velem se ért be rendesen a kórházba, pontosabban a mentőságyon születtem, mert a szülőszékbe átrakásra már nem maradt idő. A mentős meg végig azt mondogatta, hogy nehogy megszüljön neki, mert ez élete első fuvarja (aug1 hajnali 3kor, éjfélkor állt szolgállatba). Anyám nyugtatta, hogy ő már szült egyszer, ne aggódjon.

Sajti
A fogalmazás nem pontos: nem "volt bátorságunk így" hanem "csak így voltam elég bátor" megházasodni :) Mondtam a páromnak, hogy ti még nem döntöttetek a névről, rögtön felvetette, hogy akkor még mi is változtathatunk? ÁÁÁÁ azt hittem, ezen már túlvagyunk. Állandóan valami óvodáskori szerelmének a nevével jön elő :? Erdélyben nem volt a Szaffi rajzfilm, így neki ez tényleg nem sokat mond. Bár leültettem és végignézettem vele, még nevetett is rajta. Meg mondtam, h mégiscsak Temesváron játszódik, ő meg oda járt egyetemre...
Fiatalok meg munka területén nagyon egyetértünk! Mi kéttannyelvú közgazdasági suli vagyunk, régen volt szakmai gyakorlat, de már vagy 15 éve megszűnt. Idősebb kollegák mondták, egész más volt a gyakorlat után tanítani, mert rettentő jót tett a gyerekeknek. Hirtelen nem a tanár lett a gonosz, aki minél jobb érettségit akar kikűzdeni a gyerekből. A szexuális kultúrájuk meg változó, most is vannak szűzen érettségizők, ahogy olyan is, aki a 18. szülinapra mellimplantátumot kap (persze, nekem nem tűnt fel, érettségi után mesélte egy osztálytárs, én meg nem tudtam nem röhögni, h annyira nem látszott változás, h észre se vettem :lol: )

Snowball
Lóránt sztem azért beszél 7 nyelven, mert nem magyar környezetben nőtt fel, szóval nálatok is jó esély van egy hasonló gyerekre. Jó, mondjuk az öccse csak 3-on (a magyaron kivül) de ez már érdeklődés kérdése is. Meg a román után aztmondta, nagyon könnyű a francia, az olasz meg a spanyol, és h a finnel pl sokkal nehezebb volt, pedig az tényleg sokban hasonlít szte a magyarra. De persze ezek főleg passzív nyelvtudások, és hiába van pl olaszból középfokúja, mivel vagy 8 éve nem használja, mikor ott nyaraltunk, állandóan átváltott a mondat közepén spanyolra :D Mókás volt, mert neki nem tűnt fel, csak h a pincér hirtelen "érdekesen" néz :D
Szoptatásról a http://www.lll.hu/leche oldalon vannak sztem tök érthető leírások, ha esetleg nem jutsz el a tanfolyamra. Eddig bárhol voltam, védőnő, kórház, semmivel se mondtak többet, mint ami ott le van írva. És elvileg neten adnak segítséget is, ha gond lesz majd az etetéssel.

Csicsi
Én se viszek be laptopot, pedig én hosszúhétvégére is cipelni szoktam (rengeteget túrázunk és imádok természetfotózni, meg ha geocaching-elünk, akkor jól jön). Nekem úgy van beállítva, hogy autómatikusan bejelentkezik ha az oldalra lépek, szóval majd Lórántot zaklatom, hogy üzenjen. A barátoknak is ő fog majd úgyis képeket küldeni az én email címemről (az is belép). De lehet, h én fogok mobilról irogatni minden ismerősnek, mert olyan kis büszke leszek :D Egyik kolléganőm a nyáron szült, állítólag a frissen érettségizett diákjait is egyenként értesítette... na ez már a szememben a ló túloldala :)

Appa most épp hős, kiégett két égő is, egész délután ezek cseréivel foglalkozik, még pár óra és meg is oldja :D Na jó, az egyik 4,5 méter magasan van és nincs létránk, a másiknál meg úgy néz ki, nem az égővel van gond, hanem a foglalattal. Itt rohangált a fázisceruzával vagy 10 percig, h mért nincs benne áram, mikor megkérdeztem, felkapcsolta-e? :D olyan cuki tud lenni időnként a villamosmérnök diplomájával!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Köszönöm a támogatást. Ma már jobb a helyzet 37,9 a mostani láza gyógyszer nélkül. Már evett is. Szüleim felhozták a tegnai vacsorát, és a tortámat, így kicsit jobb a lelkem.
Most nagyon gyenge Bence, kicsit szédül, de szerintem ez tök normális. Csak ő ettől nem boldog. Ma az öccse alszik itt,mert ez megnyugtatja.
Remélem már csak jobb lesz.
Ugyis semmit nem terveztem a hétre, legalább van program.
Most csak azt tudja mondani, hogy fél az éjszakától, nem akarja, hogy feljebb menjen a láza, mert nincs ereje újra ülőfürdőzni.
Remélem nyugisabb este, éjszaka lesz

KépKép
KépKép
kat78

Haliho!

Tegnap este ejfel utan fekudtem le, kb fel egy korul.... Ugy ereztem magam, mint aki meg soha sem volt ennyire almos :lol: Szu;inapra voltunk hivatalosak egy masik varosban, es eleve 8ra kellett menni. Amugyis az orosz nyelv agyilag tonkretett, mert 3-4 oran keresztul mast sem hallgattam, mint azt. Egyedul Alex beszelt hozzam a "nyelvunkon". Az ilyet en annyira nem ertem... itt elnek, es tudjak jol, hogy a baratjuk felesege nem orosz, sem lett, es megsem beszelnek hozzam, az itt hivatalos nyelven. Szoval mostmar duhomben elkezdem tanulni a lettet, mert ugy nez ki, hogy mas modja nem lesz a kommunikacionak. :?

tyuntyi: tudom nevetseges a lyukrol szolo sztori, de valahol igaz, es azota is ez van a fejemben, miota irtam. Minden eshetosegre szoltam Alexnek, hogy emlekeztessen szules elott, hogy MINDENHOL szortelenitenem kell. Kepes vagyok kihagyni teruleteket, mert ugye nem latom...es amit nem latok, az nincs is ott :D

rekuja: attol, hogy Lorant nem magyar nyelvtuleten nott fel, azert a 7 nyelv meg mindig zsenialis. A parom is felig lett-felig orosz (a ket nyelv pedig messzirol sem hasonlit), igy neki is 2 anyanyelve van, meg is csak 4 nyelven tud, es az otodik meg var ra - a magyar. Szegeny ember... Megneztem a linket, el is mentettem, biztosan hasznos lesz, koszi :wink: Remelem appa tulelte a halalt megveto batorsagot igenylo kihivast, az egocseret.

kat: hogy aludtatok? Remelem mostmar minden rendben van. Mostmar tenyleg nem szabad, hogy visszamenjen a laza a ferjednek. Te is pihenj vele, amikor csak tudsz.

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt!

Jó volt a hétvége csak kicsit elfáradtam,8 óra környékén értünk a vacsira és fél egyre otthon voltam,Zsolti meg fél 6 kor esett haza mert elmentek még bulizni.Az utunk nagyon durva volt,pont szakadt a hó mikor elindultunk délután és csúszott minden,a Népstadion környékén megállt hirtelen elöttünk valaki és nekünk is nagyott kellett fékezni,előre estem a kesztyűtartóhoz :? Úgy megilyedtem,nem ütöttem be magam de bekeményedett a pocim és a Fogarasi Tescóig bönböltem,hogy na ezért nem akarok már menni sehova.Viszont tegnap mikor haza jöttünk,megvettük végre a légzésfigyelőt úgyhogy minden megvan már csak a Bibi hiányzik.
Szombaton meggyőződtem róla hogy leszállt a hasam erre mindenki azzal jött hogy még hogy fent van :) És hogy milyen kis hegyes fiús :) Nem hajlandók Bibinek hívni mert hogy az nem jó mert mindenki bibírcsóknak csúfolja majd,ők Borkának nevezik. :? :shock:

Kat
Nagyon sajnálom,hogy ilyen szövődményes lett ez a betegség,remélem mostmár hamar rendbe jön,úgylátszik tényleg nincs jobb egy jó algopirynnél,azért vigyázz magadra.Köszi a táblit az a baj,hogy csinálni tudok de nem tudom hogy kell ide beilleszteni.De szerintem jó ez így csak hogy lássuk ki,mikor és kit előzött be :)

Snowball
Ne izgulj,ha a második időpontomat nézzük az jan.13 akkor én vagyok elötted és ha elöbb megszülsz akkor én leszek az utolsó.Nekem mindegy én kivárom szivesen csak legyen érett baba.
Hihihi,elkébzeltem ezt a 4kézlábas dolgot és akkor ott még jön a baba feje is,hát lehet nem kérném meg Zsoltit hogy kamerázzon :) De lehet hogy a végső kinlódásban mire rá nem vesznek.

Rekuja
Ha nem visz senki én sem,csak gondoltam tudatom veletek a hírt,nem vaterázni meg iwiwezni akartam :) Én nem tudom telefonról,hogy kell írni de szerintem nálam is az lesz,hogy megkérem max.Zsoltit hogy írjon meg legalább annyit hogy mikor és hogy minden rendben.

Sajti
Azt néztem,hogy a január közepiek mind spontán szülés,persze ebből még lehet bármi.Nekem mostanában nem fáj annyira vagy húzódik ott lent lehet elvégezte a dolgát :) Bár mikor beilleszkedik a feje akkor gondolom,hogy azért azt érezni és még jobban nyomnia kell,ilyenekre nem is emlékszem.

Tyuntyi
Az a baj,hogy mióta szedem még több méhösszehúzódást érzek,én simán eltudom kébzelni,hogy valóban megkönnyíti és felgyórsítsa a szülést de majd az én példámon meglátjuk.Nem is szabad elöbb szedni nehogy beinduljon hamarabb a szülés,de olyat is hallottam akinek semmit nem használt.Az biztos én a málnalevél teát már kihagynám amíg az orvos nem lát újra.
Szerintem maradnak a férjek akik megírják a híreket vagy 1 valaki megadja a számát privibe és annak ír mindenki egy sms-t hogy mi a helyzet.Persze ne az legyen aki először szül.

Bettike
Ne aggódj,nem lesz semmi baj az a lényeg hogy mind a ketten jól vagytok és lesztek,én úgy tudom,hogy a babádnak így könnyebb is lesz az egész,gondolj erre.

Titike merre lenni?

KépKép

KépKép
csicsi84

sziasztok pocisok.bocsi az eltünésért.telefonrol vagyok ugye és elromlot újat vettem meg a költözés is szoval semmire nem volt idő.egyben vagyunk derekam borzalmasan fáj néha alig tudok ülni is fekve jó csak.ti hogy vagytok?Domika jol van szép nagy mar bpd90 fl 71 becsült súly 2758gramm amit nem hiszek mert eddig nem mértek de tul soknak talalom nem?a táblázatba nem te vagy az utolso snowball mi jan.24re várjuk Domikát.holnap költözünk.ma utazok a kulcsokért meg a szerzödésért.
titike84

Snowball itt már teljesen elolvadt a hó :cry: Mondjuk most ne is essen, vagyis jövő hét kedden tiszta legyen otthon és itt is minden, járjanak a repcsik, mert akkor jönnek anyósék! A távolságot tényleg képtelenség megszokni, mi se tudtuk megszokni lassan 5 év alatt. Viszont a leszakadás megtörténne ha otthon laknátok egy kupacon akkor is, legalábbis a 24-ét amikor már gyerek is van általában az ember már a saját otthonában tölti a gyerekekre koncentrálva. Anyuval én is pont így voltam ahogy te, én egyke vagyok, szóval anyunak nagy zuhanás volt amikor jöttünk ki (nekem is, főleg hogy eléggé össze voltunk nőve). Ez aranyos volt hogy nem robbantgatós a nővéred férje :lol: Ott találkoztak kint? Jót nevettem a videón, jópofa. Elég érdekesre sikerült akkor ez a szülésfelkészítő. A kórháznál tényleg így van hogy nem biztos hogy van hely, mert a szülőszobák száma adott, a mi kórházbunkban is most nem emlékszem hogy 3 vagy 4 szülőszoba van összesen. A négykézlábra meg azt kell mondjam, jobb szerintem mint a hátadon fekve, annál szerencsétlenebb és természetellenesebb póz nincs a szülésre és úgy a legnehezebb is szerintem. A hátsódat fekve is látják :lol:

Kat szerintem ezzel mindannyian így vagyunk, várjuk a 12. betöltött hetet, aztán a 24.-et aztán a következőt, aztán de jó már érett a tüdő nem kell inkubátor, stb :lol: Most meg már ha kibújik idő előtt akkor sincs gond. Egyik csaszi volt csak programozott, a többi az úgy sikerült, illetve az egyiknél várható volt hogy császár kell mert nem fordul be a babó, de idő már nem volt programozni, előbb beindult. Kis-Csillag lesz az első ha minden igaz, neki 22-e a programozott csaszi, de hátha előbb megindul, már 5 kg a két baba neki, azért húzós az. Utólag is boldog szülinapot! Apa jobban van? Lehet a helyedben akkor visszakértem volna a hótaposó árát ha már úgyse tudod használni. Jól emlékszel, én csináltam a táblit. Így hogy összeszedted az adatokat, beírom az adatokat és felrakom. Most olvasom milyen gázos éjszakátok volt, hát én is nagyon megijedtem volna, még jó hogy van orvos a családban! Örülök hogy már jobban van, mitől lehetett ennyire ki... Valami ronda vírus, remélem te nem szeded össze.

Csicsi ez nagyon durva ez a hullazsák, még mindig ráz a hideg, hülyék ezek???? Jaj de jó hogy nem lett bajotok, ti se csúsztatok az előttetek lévőbe és a mögöttetek lévő se belétek, elhiszem hogy megijedtél!

Rekuja Majd elmesélem mindenképpen mit szól a lánykám a picihez. Csuda se tudja ám mi a jobb, mert mindkét szülésnek vannak előnyei-hátrányai. A császár könnyebb de a felépülés utána nehzebb. Ráadásul nekem elég sok plussz komplikácó lehet a lepény miatt. Azt hittem ha császár akkor rendben lesz minden, de kiderült hogy még a császáros műtétnél is zavaró hogy alul van a lepény, lehetnek a kiszedéssel gondok :cry: Én először túlhordtam majd egy héttel a kiscsajszim és már emlékszem hogy a 37. hét körültől már be voltam sózva, bizakodtam hogy majd a 38. héten már kijön, szóval majd 4 hetet vártam rá, szóval azt is megértem amit te írsz, hogy a bizonytalan nehéz, mert izgul az ember folyamatosan, hogy mikor, meg hogy. Én eredetileg 11.01.01-re voltam kiírva, persze sose akkor jön amikorra kiszámolják, meg azóta ugye befigyelt a császár, de az is érdekes egy dátum. Nekem meg a férjem előtt volt egy 8 éves kapcsolatom, azért sok erő kellett hogy véget vess neki, jó hogy jól döntöttél. Nekem is jól alakult, azóta sokkal jobb minden. Nem semmi anyukád hogy úgy rátok tört reggel :shock:

Tyuntyi jó hogy előkerültél! A fogyás szerintem nem feltétlenül igaz, én Regivel nem fogytam a végén se, folyamatosan felfele ment a mérleg :D Drukk hogy jövő vasárnapig kihúzzátok egyben! Az idővel én is így vagyok, hihetetlen sebességgel elment ez a terhesség, nem tudom hova lett ez a 38 hét! Tényleg az elején le kell állítani anyóst ha túl sok, mert ha hagyod az elején, akkor elkapatod aztán utána már mondhatod. Nem jó túl közel lakni rokonhoz, még ha jó a viszony akkor se :lol: Jobbulást nektek, remélem nem lesz komoly. Ha beindulna a szülés, akkor sürgősségi császárt kéne csinálni? Mert az nem lenne jó az biztos.

Sajti akkor ti is jó gyorsak voltatok. Mi egy hétre költöztünk össze apával, a megismerkedésünk évfordulóján tartottuk a lagzit :lol: Nem lett meg akkor a rénszarvasos függöny??? :cry:

Titike jó hogy bejelentkeztél!!! Csak óvatoasan azzal a költözéssel nehogy megerőltesd magad!

KépKép

KépKép
nyufó8

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?