Sajti
Én is 20 évesen lettem önellátó, hogy ne szóljanak belém (pesti létemre a koleszban csöveztem a pasimnál, h ne kelljen otthon lakni). Újabb egyezés. Meg hát ugyanarra a napra is vagyunk kiírva a táblázat szerint
Anyáméknak már én is próbáltam kifejteni, hogy ennek az unokának az életében "nem kell" olyan aktívan részt venni, mint a nővéremnél, aki sokat dolgozik, jár külföldre, viszont egyedül neveli a kislányát. Nem vagyok biztos benne, hogy megértették... Én is aszem a takarítás/főzés szinten szeretnék csak segítséget, bár sztem hetekig elvagyok rendelt pizzán, Lóránt meg csak megtalálja a konnektort a porszívóhoz... Terveim szerint előre főzök és lefagyasztok félkész kajákat (pl spagetti mártásokat, főzelékeket, tejszínes húsokat). Amúgy meg tele van a mélyhűtőnk hagymán dinsztelt gombával, idén nagyon sokat szedtünk. Azt bármikor fel lehet engedni egy kis tésztára tejszínnel, az még appának is megy.
Esküvőtől azért féltem, mert nekem ez már a második... Az elsőnél négy év kapcsolat, három év együttélés után száz fős lagzi, mint a nagykönyvben, aztán csak nem működött a dolog. Amikor rájöttem, hogy arra várok, hogy megcsaljon, hogy legyen okom végetvetni az egésznek, na akkor véget vetettem az egésznek, és megfogadtam, soha többet ilyen hülyeséget, nem ettől lesz működőképes két ember, az csak egy vacak papír stb. De Lóránton láttam, hogy neki ez fontos, meg ő ettől tényleg úgy érzi, hogy jobban összetartozunk. De még egyszer nagy fehér ruhás banzájt, na azt nem! Ez így tényleg rólunk szólt. Utána elmentünk ötösben vacsizni (kajautalványokkal fizettünk
) és este 7kor már itthon is voltunk. Másnap ebédre voltunk hivatalosak anyámékhoz, ott Lóránt bejelentette... gondolhatod. Apám azt hitte, azt jelenti be, h megkérte a kezem. Ja, és vittem pendriveon fotókat, hogy elhigyjék
kb fél év után már csak anyósom haragudott, de az érthetőbb, ott még nem volt lagzi a családban, Lóránt öccse is egyedül van.
Én fiatalokkal (14-20 köztiek) dolgozom. Sztem nagyon más, amit "hallani" meg látni belőlük, meg ami valójában bennük van. A cicababás megjelenés, meg a szerintem is erkölcstelen viselkedési formák igazából hihetetlen mértékű bizonytalanság eredményei a legtöbb esetben. Az meg korral jár, kinövik, bár nem 18-20 éves korukra, ez kitolódott, mivel nagyrészüknek egyáltalán nem kell felelősen viselkedniük 25 alatt. Amíg apuci-anyuci eltart és mindent alárak, mi az istennyilának erőlködne? Mama-hotel nagyon kényelmes. De persze vannak kivételek, mikor 16 évesen azt intézem a suliban, hogy szegény csaj ő kapja a családi pótlékot, ne anyu, mert már 1 éve elmenekült otthonról, de nem akarom a gyámhatóságot rászabadítani, mert nincs fizikai bántalmazás csak lelki terror, vagyis visszavinnék. Szóval ne aggódj amiatt, hogy nagyon elcsúszol a gyereked értékrendjétől. Úgyse ugyanazokat a hibákat követjük el, mint anyáink
KAT
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Nem irigyellek, kevés rosszabb dolog van, mint egy beteg férfi a családban. Lóránt pl sose vallja be, h beteg, csak szenved és bizonygatja, hogy jól van, én meg beleerőszakolok gonosz módon egy lázcsillapítót. A 39,2 az nagyon sok, nem csodálom, hogy alszik. Jobbulást neki! A táblázat teljesen érthető így, tök jó. Együttérzek, h bosszankodtál a feltétel miatt. Na, az ilyenek miatt nem fejeztem be az informatika szakot
Snowball
Igen, az utsó HP szerintem nekem is kimarad majd
de én annyira nem bánom. Azt se bántam volna, ha az előző is már a kimardt kategóriában lett volna... A cikk ment, más ráharapott a lehetőségre
amúgy tanulságos, h a könyv írója mit tartott fontosnak
Amiatt ne bánkódj, h kevesebb vizsgálat volt. Én időnként úgy érzem, a sok mindennel csak idegesítik a kismamát, ezért se bánom, h az orvosom talán túlságosan is nyugodt. Ha hetente behívna még pánikolnék, h oka van rá, így meg, hogy 3 hétig látni se akar, gondolom, minden rendben, ami jó.
A matek meg mondom, én nem érzem nagy cuccnak. Sokkal többet tanultam a nyamvadt kis középfokú angol nyelvvizsgára, mint a teljes tanárszakon 5 év alatt, államvizsgával, szakdolival együtt. Kinek mi megy. diszgráfiás vagyok, nulla nyelvérzékkel és auditív kézségekkel, kiskoromban súlyos beszédhibával (4 év logopédia és nyoma sincs!), szóval az idegen nyelv tudása nekem egy csoda. Sztem ezért is zúgtam bele Lórántba, mert ő 7 nyelven beszél, tök okos. Bár mérnök létére nem tud összerakni egy IKEA bútort, de polcot felfúrni már megtanítottam
Az, hogy jelenleg a tiéd a legkésöbbi időpont, még semmit se jelent, simán beelőzhetsz egy csomó embert
Csicsi
A költségeink akkor hasonlóak
Én eleinte baromi drágának éreztem a dokimat (13e/alkalom), de mindíg van benne 4d és minden vizsgálatot megkapok dvd-n, ha meg látni az arcát is, akkor rögtön nyom nekünk fotót is (kint figyelnek a kis Szaffiképek a konyhaszekrényen, reggeli kakaózás közben lehet nézegetni). Ami pedig ennél is fontosabb, Lóránt jól megvan vele, ami rá nem jellemző, szóval ez minden pénzt megér. A magánklinika utánanéztem, nem tud többet, mint egy rendesebb állami, csak jobb a kaja
az meg nem ér meg félmillát. És ha komoly gond van, akkor onnan is a Sotéra viszik a picit, mint az Istvánból, szóval mind1.
A Kaálik elvileg ingyenesek, de lehet, hogy bizonyos vizsgálatokat csak pénzért csinálnak (magáért a lombikért nem lehet pénzt kérni). Ez egy tök idétlen rendszer, egyszer megkértem a dokinénit aki Szaffit csinálta és elmagyarázta, h ami közvetlen a lombikhoz kapcsolódik, azt finanszírozza az OEP, max5-ször (a nőnek 5ször, vagy két élve születés. Ha a pasival van gond, ő újra próbálkozhat más nővel újra és újra). Csak a külföldiek fizetnek, de azoknak meg olcsó (1-1,5 milla mindenestül), mert egy csomó uniós államban egyáltalán nem, vagy csak 1-2 alkalommal finanszírozzák. Romániában meg olyan kevés a sikeres, és olyan sok a komplikáció, hogy átjönnek ide - a románok is, nem csak a kinti magyarok. Ebből élnek a központok. De "maximalizálva" van, mennyit csinálhatnak évente OEP költségre (tól-ig szám). Emiatt vannak pl a várakozási listák, hogy megnéznek és fél év múlvára adnak időpontot, pedig akár a következő ciklusban is meg tudnák csinálni. Bürokrácia
Homeopátiás méhtágítókra egy ismerősöm azt mondta, h alig érezte a 4,1 kg-os gyereke születését miatta, de én persze nem hiszek neki
Lehet, h anélkül is ment volna
4 császár, 4 spontán, egyet nem tudunk? a fiú-lány arány viszont az 5-4el teljesen jó statisztikailag
Úristen, mennyit írtam! Pedig a mai babakocsivásárlást is ki akartam fejteni, de majd máskor