Új privát üzeneted érkezett!

Ebba
Háááááááááát... én nem csinálnám... :?
Vendég
 


Köszi lányok a tanácsokat és jókívánságokat. Mintha javulna a dolog, ma estig adtam magamnak haladékot.., és már nem olyan piros, szebb lett.

Én úgy tudom/tapasztaltam, hogy 2-3 hónapos koráig nem lehet egy babát elrontani. Így hát az én csöppségemet, aki 4490g-al született (jövő héten megyünk méreckedni) és már 4 hetes elég nehéz cipelni, de vállalom. :)

Mikegirl,
ma én is egyedül leszek, férj meglepi szülinapi buliba ment 8-ra. :roll: Ügyesek vagyunk, megoldjuk! :wink: :D

Bevallom én ma ferberizáltam sajnos kényszerből.. És 5-6 perc után elaludt. Egyszerűen más dolgom volt, nem tudtam szegény Hannácskával foglalkozni. :( Hallottam egy babás műsorban, hogy az ikres anyukák szembesülnek a leginkább azzal, hogy bizony vannak helyzetek, amikor az egyik baba sír és nem tudnak mit tenni. Persze nem hagyom "direkt" sírni, de elő szokott fordulni.

Bevallom engem nem zavar, ha hajnali szopi után a mi ágyunkban szunyál, nem szoktatom vissza az övébe, de az is hozzátartozik, hogy nálunk sosem volt nagyágyban alvás a nagyobbaknak. És mai napig sem alszik senki a miénkben. :) Ehhez ragaszkodok :) és sosem volt belőle harc vagy ilyesmi. Nálunk emeletes ágyban alszanak az ovisok, amit imádnak.

Ebba, szerintem nem tudod elrontani a babádat még ilyen pici korban, így én nem is szoktatnám. De Te tudod, Te ismered a legjobban!
gigii
Budapest
 
 


Este 9-re lettem meg a gyerekekkel, most jöhet a pakolászás, csak még befejezem a vacsimat. Kivagyok, mint a liba, aztán egykor kelés. :?

Hááát, nálam kettőnél is előfordul, hogy nem tudok kétfelé szakadni, szóval időnként azért egy-két percet Adélkának is várnia kell. És ilyenkor előfordul bizony a sírás. Nem minden oldható meg egy kézzel. Bár semmi baja nem lesz egy kis sírástól, természetesen nem direkt csinálom. Ha tehetem, beszélek hozzá, hogy itt vagyok, nem mentem el, megyek, csak előbb ezt meg ezt meg kell csinálnom.

Ebba - de azért időnként odamész hozzá, kiveszed, megnyugtatod, aztán visszateszed?

Vivi - köszi, Ati igazánból annyira nem beteg. Kruppos köhögése van, de minden ok a doki szerint, hideg pára kell neki, egy pici köptető, aztán semmi. Na és kötőhártya gyulladás - Lucuzs, mi is bekaptuk! De mára már sokat javult a szeme tegnaphoz képest.

Aranyoska, ugyan már!!!! Köszi a tanácsokat!!! :D Jobbulást Nektek!! Sajnálom, hogy ezt hozta a hó :(
Könnycsatorna elzáródás - sajnálom :(

Sajna penész minket is betámadott!!! :cry:

Megkaptam az első T-Gyás-t. Jó érzés munka nélkül fizut kapni :lol:

Csajos anyukák! Nektek mondták, hogy fürdéskor a nuniját is töröljétek át vattával? Mert a kisajkak összenőhetnek.

Csillag - durván nyomod!!!! Nekem azért sok lenne egész héten. Mellesleg Adél még soha ennyit nem kinlódott evés után, elalvás előtt. Szopinál pár perc után bealudt, többedszer álltunk neki kajálni, kétszer szaladtam neki a pótlással - ma megint kellet :cry: - , aztán tekergés, nyekergés, óriás fosi, büfi hegyek, aztán tudtam csak felvinni az ágyába, cumi szájba dug, bárányka felhúzva, és várom, hogy beverje a szunyát.

Eta - mi sokáig eszünk. Kb. 3/4 óra. Szopi, büfi, újra szopi, újra büfi. Közben bealvás, ébresztgetés.

Kriszta - Dávid nagyon aranyos gombócban nyomja :lol:

IWIW lista - Sophie kiegészíti a babás táblit a valós nevünkkel, hogy az alapján tudjuk egymást jelölni az IWIW-en.

Na megyek, talán 10-kor én is be tudom verni a szunyát.
Szép estét csajok!!!

mikegirl
 
 

 
 

Sziasztok!

Gyors leszek:

Mikegirl: Ügyes vagy!

Gigii: Inkább most az antibiotikum, mint később vmi komolyabb baj... Remélem hamar rendbejössz!!!!

Oltás: Azt hiszem mi is mindent beadatunk, bár még nem kérdeztem rá. Jó is, hogy szóba hoztátok!!

Dorka: Durva :S De jó, hogy nincs szervi baja! Ezek a hülye vírusok :(

Kinga: Éljen-éljen!

Ebba: Mi is kiságyban altatjuk, de Bence nem sír olyan sokat, elég ha párszor odamegyünk hozzá, és akkor megnyugszik. Nem sír, csak ha éhes (kivéve tegnap éjjel).

És végül csatlakozom én is az elromlott babák anyukáinak sorába... Tegnap déltől rengetegszer evett, rengeteget sírt, rengeteget kakilt, és nem nagyon tudtam megnyugtatni. Nem lehet, hogy fáj szegényeknek a feje a fronttól??? Délelőtt nem is aludt.. Mostanra viszont jó a helyzet, olyan kis nyugodt, mint előtte!!!

Nyugodt éjszakát Mindenkinek!

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Jó reggelt!

David apa nagy pockján szunyál...nekem most van egy kis szabadidőm...

Nem romlanak ám el a babáink, csak MI nem mindig vesszük a jelzéseiket és a mi igényeink szerint akarjuk tölteni a napjainkat, nem pedig a törpék igényeit nézzük...
Általában vannak fejlődési ugrások, amikor aránylag hirtelen növekszik a tejigény... gyerek a megnövekeett igényét igyekszik kielégíteni...
-7-14 napos kor körül
-4-6. hét körül
-3-4. hónap környékén

Valószínű, hogy nálunk is ilyesmi volt...
Vendég
 


Dorka: nagyon sajnálom Luca babát! Megkérdezhetem milyen volt az erőteljes hányás, csak mert gyakorlatlan anyukaként, úgy félek, h nem fogok észrevenni vmi fontos jelet… Öklendezett? 1ébként nálunk tegnap Boldi felavatta a büfijével az előszobafalat is. Éljen!!!
Lucababa gyorsan gyógyulj meg!!!!!

Aranyoska: én is ezt a tanácsot kaptam, lehet, h visszahozom a teregetőt a szobájába és továbbra is ott fogok teregetni. Attól legalább a büfi szag is enyhül!! :-D
Már használjuk az orrcseppet, már ha persze sikerül beletalálni az orrába. :-)

Mikegirl: nem a spórolás miatt, bár pont 21-én megyünk az oltásokra… na mind1, még nem döntöttünk mi sem… DE igazad van!!!

Kriszti: Dávid imádni való… sok ilyen pillanatot!!! – Magunknak is!!!
Ezen még nem is gondolkodtam, DE szerintem nem… éjszaka is többszőr van, h 3 órákat alszik, kb uannyit, mint nappal… Szimplán sokszor zabbant! Nappal is meg éjszaka is. :-D

Wivi: kitartás, én is így állok hozz, basszus az nem lehet, h csak én fáradok, egy szar nap után csak jobb jöhet!!!!

Ebba:Boldi röfög, hörög, nyünyög, sípol, nyávog ezek most a menő hangok. De van még olyan is mikor nem is hallom, h levegőt venne… Az nagyon gáz!!! De pl a napokban elkezdte kiadni a kedves kis baba hangokat is. Csak kár, h a sok üvöltés közül nehéz kihallani. :-D
Nekem is ez a fő „bajom” Boldival, pont egy-két oldallal ezelőtt volt kérdésem, h nekem is azt javasolta a védőnő, h hagyjuk sírni 20 perceket és mindenképp a kiságyába aludjon el, mert ugye már Boldi sem lesz könnyebb, most 5 és fél kg. Nekem leszakad a hátam! De sajna Boldinak nem szóltak, h 20 perc után abba kéne hagyni az éktelen, fejvörösítő ordítást, így én feladtam. Szegény nagyon ordít, és utána kiszárad, cicre vissza, ha meg véletlen elalszik, ahányszor felriad mindig sírva fakad, de olyan könnycsorgatóan, tehát Ő sem alszik jól. Mindemellett viszont tudom, h vhol igazuk van…

És igen, én is egész nap egyedül vagyok itthon vele, a reggel a leggázabb, az éjszakai zaba után olyankor minden baja van, nekem meg baromira kell pisilni, meg ilyesmi és mire eljutok huhh. Szóval, hiába nem akarnám siratni, Boldi egyébként sem egy türelmes fajta, néha sír, mit sír ordít.

Megyek is, mert ma vendégségbe megyük, és még össze kell pakolnom neki. Mindenkinek szép napot!!! Kellemes 7végét!!
puszii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Csatlakozom a növekedési ugrásos csapathoz. Szopi után egy-két órával éhes, reggel is szopizott 130-at, két óra múlva 90-et - bár már egy óra múlva éhes volt, de húztam az időt. Tegnap ugyanezt csináltuk egész nap. Össze-vissza evett. Mármint az eddigi megszokotthoz képest. Este megint volt 30 ml pótlás, mert a cickók már kiürültek :? Jó lenne, ha ma már követni tudnám a megnövekedett étvágyát.

mikegirl
 
 


Jajj Lányok, jó h. megnyugtattatok ezzel a növekedési mizériával... mert épp panaszkodni jöttem :roll: Nálunk cirkusz van: eszik mint az angyal, aztán egyszer csak úgy dönt, h. nem kell neki a cici, de közben tömi a kezét a szájába és cuppog ezerrel! Van h. teljesen kiszívja és utána még éhes(nek tűnik), aztán van, h. csak ordít egyet és mégsem éhes! Van hogy úgy érzem nem elég neki a tejci, van, hogy azt hiszem, h. nem tetszik neki a mepuhult bimbim... szóval zűrzavar van pár napja :twisted: Én meg azt sem tudom, h. segítsek neki :?
Mostani éjszakánk brutál volt: felkelt 1-kor - nem evett, felkelt 6-kor - nem evett, felkelt 3/4 8-kor - nem evett, utoljára normálisan csak este fél 10-kor szopott, éjszaka csak 2-3 perceket és most délelőtt fél 11-kor! Szóval elképzelésem sincs, hogyan bírta ennyi ideig kaja nélkül :shock: ... na meg a mellem is :roll:
Szóval egyszer enne mint a sáska, utána meg semmi kaja órákig!
Na jó, befejezem!

Dorka, örülök, h. végül semmi gond! Nagyon megijedhettél, szegényke :?

Mennem kell, mert most bírtam lerakni pár perce, de lenne dolgom bőven!
Azért nyugtat a tudat, h. ti is küzdötök... úgy értem, elgalább nem vagyok egyedül a problémákkal!
Már sír is... nem hiszem el :(

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sírni hagyás
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
David minél jobban belelovalja magát a sírásba, annál nehezebb megnyugtatni.
Sírással azt jelzi, hogy valami baja van... és az miért lenne baj, hogy anyahiánya van?
Ha azt nézzük, az állatok is maguk mellett tartják kicsinyeiket, hordozzák őket...
http://www.webbeteg.hu/cikkek/genetikai ... izel-endre
Miért baj, hogy most még a karunkban, az ölünkben akarnak lenni? Keressünk olyan helyet, helyzetet, ahol mi is kényelmesen elhelyezkedünk, és velünk lehet a baba... (én sokszor összeszedem szinte az összes párnát, megtámasztom, kitámasztom magam, Davidot...)
Eltelik majd pár hét... jobban látja a gyerek a környezetet (kezdetben kb. 25-30cm-re lát élesen), megtanulja a két szemes nézést, megtanulja a mozgásait koordinálni... elkezdi felfedezni a világot... és akkor már egyre messzebb megy tőlünk...
Vendég
 


Kriszta, mikortól vannak fent többet egyszerre? Mert Zorka kb. 1,5 óráig bírja alvás nélkül (ha keveset is alszik, de kell neki)...

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


jelentem, hogy Janka baba éjjel egyedül aludt a saját ágyában, és semmi erőltetés nem kellett. Cserében most aludt el reggel óta...persze, hogy felveszem, meg simizem, meg éneklek neki, de tényleg eldurvult a végén a helyzet, nem tudott csak a karomban elaludni...(nagyiknak köszönöm)

nava! Janka is többet van fenn, mint ahogy mondják, mert 20 óra alvást 4 óra ébrenlétet mondtak..hát neki több.


Kép
ebba
 
 


Sziasztok Csajok!

Bizonyára hozzászoktatok már, hogy írásaim olyan ritkák mint a fehér holló,de dugiban mindig olvaslak Benneteket. :D

Gratulálok minden egyes Anyukának! :D

Sophie-vééégre!!!!ügyes voltál.

Néhány dolog,amire gyorsan reagálok:

Kriszta-tök jó a cikk,amit becsatoltál!!!a páromnak is elolvastam..
ami engem illet,én mindig felveszem a gyereket,egyszerűen nem bírom,ha sír.Az összes rokon azzal jön,h el lesz kényeztetve,de nem érdekel...

Dorka-ha ez megnyugtat, nekem is van még hasam bőven, kicsit röcögős :D ,sőt annyira nem is fogytam...

Lányok!

Segítséget kérnék!Van valami tapasztalatotok sárgaság terén.Mátém a kórházban kicsit besárgult, de az érték megfelelő volt és fény alá sem tették.Na most azóta is sárga...meddig tarthat ez???a szeme fehérjén látom nagyon...
Nagyon szépen eszik 80-130 g között általában.
Elvileg fényre kellene tenni,de hát nem süt a nap :? vmiylen lámpa????


Íme pár kép a kicsi szerelmemről:

Pusziiiii

Kép Máté1 Kép Máté2
akra
 
 


Akra
Változó, hogy mennyi ideig tart a sárgaság.
Ha rendesen eszik (pisil, kakil bőségesen), nem nagyon aluszékony, akkor nem nagyon kell vele törődni.
Gyerekorvos esetleg kérhet bilirubin-szint meghatározást...
Egyébként nagyon szép baba! :wink:
Vendég
 


Köszi Kriszta a választ!
Te vetetnél vért a helyemben?Nem aluszékony egyébként.
akra
 
 


akra írta:Köszi Kriszta a választ!
Te vetetnél vért a helyemben?Nem aluszékony egyébként.


Mennyi idős most Máté?
Nem hinném, hogy baj lenne, hogy kellene feltétlenül a vérvétel...DE...ugye, valóságban kellene látni a gyereket... úgy összességében...
(vérvétel inkább csak a teljes megnyugtatásra kellene...)
Vendég
 


sziasztok!

semmit nem olvastam vissza, így előre is elnézést! tegnap du. értünk haza, gyorsan dobom a szülés sztorit, mert azt már az augusztusi topicban leírtam, Ti se maradjatok le! :P

egyébként jól vagyunk, kicsit kaotikusak egyelőre a nappalok, nem különben az éjszakák, bár, ma tök jó csaj Eszter, csak Benit kell nagyon lefoglalni... eddig jól elvagyunk!

na. Beni felkelt, megyek! sziasztok!

és akkor a szülésről! ... ugye vasárnap kezdődött minden, 10 perces fájások, de akkor az még inkább csak jósló volt. a méhszáj 1 ujjnyi volt max., nem is bíztattak sok jóval. aztán kedden, már éreztem, hogy csak jönnek a fájások, de nem lettek sűrűbbek, sokkal erősebbek sem, így nem is foglalkoztam velük!

szerdán, olyan 2 óra magasságában arra keltem, hogy 5 perces, és elég intenzív fájásaim vannak. elmentem wc-re, többször is. aztán apának szóltam, hogy fáj a hasam, de jegeltük a témát. persze Beni pont akkor ébredt, így jött közénk. én alig tudtam kikecmeregni a wc-re, de muszáj volt.

1/2 4 körül már 2 perceseim voltak, erősek is, szóval szóltam apának, hogy zuhiznék, és szerintem menjünk be, mert ki tudja!? anyós átfeküdt Benihez, mi meg elkezdtünk készülni! 4 körül elindultunk. az autóban végig 2 perceseim voltak, 15 perc alatt beértünk, szerencsére! aztán bementem a szülőszobára, ott várnom kellett, hogy jöjjön az ügyeletes szülésznő, aki megvizsgál, emlékszem, 5 óra volt a nagy órán, mikor végre megjött! fel kellett másznom a vizsgálóra, persze a 2 perces fájásokkal olyan király tornázni, de muszáj volt, megvizsgált, közölte, hogy 3 ujjnyi...

kérdeztem, hogy az mit jelent? hogy akkor apa már jöhet is be, és öltözhetünk át!? mondták, hogy igen! itt gyors öltözködés, apa, és a magam részéről, elfoglaltuk a szülőszobát (az időt nem tudom!), rám tették a ctg-t, de minek!? fájásokat nem igen regisztrált, baba szívhangját is keresgélni kellett, mert ahogy ment lefele, már nem vette a hájamon keresztül a jeleket...

aztán éreztem, hogy nem bírom visszatartani, nekem nyomnom kell. a szülésznő adta az utasítást a folyósóról, hogy ne nyomjak, csak vegyek mély levegőket, had jöjjön a baba magától! ügyanis GÁTVÉDELEMMEL szülünk! na, ez annyira nem tetszett, mint ötlet, de úgy voltam vele, hogy ő tudja... a burok ekkor még nem repedt meg, csak picivel később. iszonyatos erővel haladt lefelé Eszter, szégyenlem is magam, mert kiabáltam, ami Beninél nem volt jellemző, szóval jött a gyerek, mint a gyorsvonat, én nem bírtam visszatartani. férjem arcán láttam, hogy valami van, persze a buksija már szinte kilátszott, ekkor egy pukkanás, a magzatvíz elment, megint picit elszineződve, utána pár nyomás, illetve lihegés, stb., utasítás szerint, és mire a dokinő, aki a szülést vezette volna belépett az ajtón, Eszti kicsusszant, teljes valójában!

a maga 4450 grammjával, és 58 centijével! GÁTVÉDELEMMEL, persze belül repedtem, de nem is csodálom... a szülőszobán effektíve olyan 30 percet töltöttünk a szüléssel, meg még ennyit a varrással, meg még picit pihiztünk, aztán sajnos, mivel a gyermekágyon nem volt hely, visszakerültem a közös vajúdóba pihizni, apa el dolgozni, meg én anyuékkal beszélgettem kicsit a szülőszoba előtt, aztán mindenki ment a dolgára! Esztit elvitték cuki vizsgálatra, de jó lett neki minden eredménye.

aztán 12 körül kerültünk át a gyermekágyra.

a szülés nagyon durva volt, sokkal durvább, mint Benivel, és nem csak a méretkülönbség miatt. egyszerűen, mikor nem tudsz uralkodni a tested felett... elég ijesztő! a lényeg, hogy hamar túl voltunk rajta, és jól is vagyunk, bár az én fenekem az fáj még rendesen... illetve gátam, bár jobban mozgok, mintha kívül is varrtak volna!

a kórházi lét megint szar volt, nem erre vagyok berendezkedve. tejcsi még nincs sajnos, vagyis a cicik sem keményedtek még be, és semmi jele a tejbelövellésnek remélem, hogy azért megjön majd az is!

na. hát kb. ezek voltak. most már itthon. apa szabin a jövő héten tuti, aztán meg anyu, vagy anyós! Benit kell lefoglalni, hogy én tudjam a babót istápolgatni, de amúgy olyan fura! :S annyira pici még így is! kis törékeny, pedig amúgy masszívabb biztos, csak Beni után szóval bénázgatunk rendesen! :S

megpróbálok fotót dobni gyorsban...

Kép

Kép

Kép

sophie27
 
 


Sziasztok!

Jelentem, Bence 2 óránként eszik... Sose evett 2 óránként :S Viszont a megszokott mennyiséghez képest sokkal kevesebbet. Ma mérjük, kíváncsi vagyok.

És még csütörtökön bejelentkeztem a dokimhoz 6 hetes kontrollra, megemlítettem neki, hogy nem gyógyul teljesen jól a sebem. Azt mondta, hogy lehet, hogy nem szívódott fel rendesen a cérna, és hogy ha így van, a kórházban kiszedi... Karácsonyra már talán jól leszek :D

Ebba: Janka baba remélem megtartja ezt az új szokást :)

Sophie: Gátvédelemmel??? Irigy!!!! Amúgy a feneked alatt a csontodat érted? Eszter cuki baba! A történeted sokban hasonlít az enyémhez (szerintem.... ). Remélem hamar megindul a tejci! Ezek a kórházi napok ki tudják készíteni az embert...

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Sophie-nagyon cukker Esztici,kis pufika:)

Kriszta-ma 4 hetes Máté.igazából a dokinő is azt mondta,amit Te,de azért adott beutalót a laborba,hogy megnyugodjak.csak utána meg azon kezdtem aggódni,hogy szegényt nem szúratnám feleslegesen,ha nem feltétlenül kell...
akra
 
 


Üdv Sophie újra itt!!! :D Szép és nagy baba Eszterke!!!!

mikegirl
 
 


amidaa, nem, hát inkább a gátamat, csak nem kimondottan ott fáj, ahol Benivel a vágásnál fájt! még nem volt alkalmam megnézni magam alulról, kicsit félek is a látványtól... :S

be kellene szereznem valamit, amitől esetleg gyorsabban gyógyulhatnék!

(ja, mert nem vágtak, de kívül is lett egy apró sérülésem, amit nem varrtak, mondván, hogy nem számottevő, gondolom, hogy az is gyógyulgat...)

köszi csajok a dicsiket! elkezdtem visszaolvasni, de még sehol nem tartok!

illetve úgy néz ki, hogy beindult a tejcsi, persze még csak szolídan, de ez már tuti nem az előtej! :)

sophie27
 
 


Sophie
Ismételten gratulálok!
Nagyon szép baba Eszterke! :lol: :lol: :lol: :lol:

Akra
Pedig nem beszéltem a doktor nénitekkel :wink:
Egy lényeges: te megnyugodjál!
Vendég
 


Sziasztok! A gép még mindig romokban, napokig olvasni sem tudtam, de most bepótoltam! :lol:
Persze nem sok maradt meg... :oops:

Sophie!!!! Dejó, hogy már otthon, és a tejci is beindult!!! Nagyon ügyesek voltatok Eszterrel!!!!! :D :D :D :D
Millió puszi nketek!!!!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sophie, még egyszer gratulálok! Eszterke gyönyörű kislány!!!!!
Nagyon ügyes voltál a szülésnél és nem semmi, hogy gátvédelemmel sikerült egy ekkora babát világra hoznod! Nem tudom, hogy Beninél volt-e belső varratod, de az nálam sokkal lassabban gyógyult, mint a külső... Lehet, hogy azt érzed.
Örülök, hogy indul a tejci is!

Akra, Gergő is besárgult a kórházban, vettek is tőle vért, de még épp belefértünk abba a tartományba, hogy nem kellett kezelni. Most a bőrén már nem nagyon látszik, viszont a szeme fehérjén még én is látom a sárgaság nyomait. a dokinénik szerint szép lassan el fog múlni.

Kriszta, bocs, hogy én is zaklatlak egy kérdéssel...
A terhességem alatt nem volt szükségem vaspótlásra, az értékeim egy icipicivel voltak a határérték alatt, amire azt mondta az orvosom, hogy nem szükséges kezelni. Most viszont mindenki azt mondja, hogy nagyon-nagyon sápadt vagyok és beesettek a szemeim. Szerinted elképzelhető, hogy szükségem lenne valamilyen vaskészítményre? Érdemes lenne elmennem egy vérvételre?

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Janka még kék fény alatt is volt, és most már én sem látok rajta semmit. Illetve már mikor hazajöttünk, nem volt rajta semmi jel. Szerencsére.

Zsófi!! Ismételten gratulálok!!!!!Cuki a csajszi!!

csillag! A védőnő mit mondott erre a sápadtságra? Milyen gyakran megy hozzátok?
Kicsit meglepődött :)
Kép

Boldog Mikut mindenkinek!!!
Kép


Kép
ebba
 
 


Ebba, nagyon cuki a mikulás Kisasszony!
A fürdésre meg irigy-irigy vagyok... nálunk végigordítja a Fiatalúr az egészet. (Mondjuk anno Bencus is bömbölt a fürdésnél kb 2 hónapos koráig.)

A védőnő semmit sem mondott a sápadtságomra. A héten nem is tudott kijönni hozzánk a nagy hó miatt. Domboldalon lakunk és itt nem takarítják az utat... feljönni pedig csak kocsival lehet.
Mi a férjemmel már megtanultunk közlekedni a hóban, (letakarított utakon feljutunk a hegytetőre és onnét szép lassan ereszkedünk le a házunkig), de akinek nincs ebben rutinja, az nem mer nekivágni az útnak.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


sziasztok,

egy kicsit el voltam havazva mostanában.. nem tudtam jönni.. :oops:

látom, minden forumbaba megszületett, hatalmas gratula mindenkinek! :)

a babafotók gyönyörűek!! :)

lógok még egy szüléstörténettel is nektek:

gyorsan a szüléstörténetem, császáros módra:
szerdán ugye kettőre bementünk a kórházba. Nekem nem mondta a dokim, hogy nem ehetek nem ihatok előtte, meg ugye este 8-ra beszéltük meg a császárt..szóval, én délben picit ebédeltem.
2 után megvolt az uh, utána rögtön küldtek is a szülőszobára. mondták, késő délután megcsinálják a császárt.. dehát ugye ettem előtte, és altatás előtt 6 órával nem lehet enni..na jött az anesztes, kikérdezett, majd mondta, akkor epidurális érzéstelenítésről lehet szó csak...közben ctg-n is rajta voltam, Levi nagyon pörgött, fel is ment nagyon a szívhangja.. néztük is, mintha érezte volna, hogy ma ki fog jönni..
fél 5 után már vittek is a műtőbe..
hát, lányok, én még ilyen béna anesztest nem láttam.. talán harmadszorra vagy negyedszerre sikerült neki az érzéstelenítés..addigra teljesen szétszúrta a gerincemet a végére már a könnyeim potyogtak majdnem
végül sikerült az érzéstelenítés, tényleg furcsa megszokni, hogy zsibbad a lábad, meg nem érzed. nálam lassan hatott az érzéstelenítés is, arra is várni kellett
Levi nagyon hamar meglett, megtisztították, és oda hozták hozzám.. amint meghallotta a hangomat, abba hagyta a sírást. :)
utána levitték a férjemnek, én pedig még maradtam egy ideig a műtőasztalon. Tényleg érzed a hasadat, ahogy matatnak..de nem fáj. ami kellemetlenebb volt, az az amikor rányomtak a hasamra, és kinyomták Levit.. azt éreztem rendesen
Utána levittek, kb 45 percig lehettünk hármasban. Engem rázott a hideg, így megfogni szegényt nem tudtam
45 perc után elvitték Levit..
aztán kezdődtek nálam a bonyodalmak. Amint ment ki az érzéstelenítő, egyre jobban fájt a hasam. ráadásul két adag oxitocint kaptam, ami olyan méhösszehúzódásokat csinált, hogy a könnyeim potyogtak már tőle.. felment a vérnyomásom is, a szokásos 110-es vérnyomásaim helyett 150-160-as volt
amint lement az oxitocin infúzió, jobb lett a vérnyomásom is.
ugye 17:06-kor született Levi, a szülésznők azt tervezték, 11kor felkeltenek majd, hogy kikeljek az ágyból..
éjjel 11kor ránéztek a sebemre, és látták, nagyon át van ázva a kötésem na hívták az orvost, az hívta az én dokimat, na és hírtelen marha sokan lettek körülöttem.. mondta a dokim, ha nem csökken a vérzés, be kell menni műtőbe, és megint fel kell tárni. nekem minden bajom lett..
betettek egy csövet, és kaptam egy nagy szorítókötést a hasamra, meg homokzsákot. hát, mondanom sem kell, a csillagokat láttam
óránként nézték, milyen a seb, mennyire vérzik.. persze, semmit nem aludtam emiatt egész éjszaka
reggelre szerencsére csökkent a vérzés, így megúsztam az újabb műtétet...
Másnap a felkelés nehéz volt, de alig vártam, hogy láthassam az én kisfiamat! mondták, még feküdnöm kellene, de én hajthatatlan voltam, mentem le a férjemmel Leviért! :)

Levi tündéri kisfiú, imádom! :) sajnálom, hogy a császárom így sikerült, de Levi feledtet velem mindent! :)

Megpróbálok majd visszaolvasni, és felvenni a tempót újra! :)

és akkor pár kép Leviről. :)

Kép

Kép

Kép

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


Ebba, Henne
Gyönyörűek!

Csillag
Nézesd meg! Ugye, a vérzéssel is veszt vasat az ember, most meg a baba vasszükséglete is belőlünk fedeződik...
Egyébként szopi alatt is érdemes vitamint, vasat, stb. pótolni...
Sápadtság lehet a fáradtságtól is...
Vendég
 


Helóka látom hétvégén lappang a babanet.
Minden nap a pocival küszködünk.Azon vagyok hogy mi árthat neki.Már a tej termékeket elhagytam.Csokisat nem eszek, fűszereset sem.Gyümölcs közül csak az almát.

Olvaslak ám titeket de sokszor inkább alszok a picurral ha lehet.Most a héten mama(vagyis anyós) vett ki szabadságot o fog segíteni Danikát oviba vinni.Legalább o is pihen egy hetet.Nagyon fagy kint tehát minimálisan csak dokihoz viszem Tamáskát.Még szerdán megyünk hallás vizsgálatra. Mára egy kicsit be is náthásodott Tamáskám.Nem is csoda mindenki köhög otthon vagy náthás.

KépKép
ritya
 
 


Kép

Kép

Kép

Remélem nem haragudtok a képekért, de legalább ennyi ha nem is írok olyan gyakran.


Ja és még egy kicsi panaszkodás, ha lehet.Már régen voltam kint és teljesen begolyózok már otthon.Már azt várom hogy ne legyenek fagyok és ki mehessünk sétálni egy kicsit. :(

KépKép
ritya
 
 


Sziasztok!

Boldog Télapót Mindenkinek! :D

Kép

szisszka
 
 


Jó reggelt Anyukák!!!!!!!

Zsófi,
gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Csajok,
ímádtam végigélni a terhességet veletek. Nagyon közelinek érezlek titeket és már alig várom a találkozót. Tiszta "Babanet- 2010. Novemberi babavárók" függő lettem. Imádtam, hogy együtt bénáztunk, ügyeskedtünk, szurkoltunk és vártuk a következő "nagy" dolgot. KÖSZÖNÖM NEKTEK CSAJOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja 18-16-ra nyertek a fiuk!!!! :lol:
JÓ, hogy felhoztátok a védőoltásos témát. Nem is tudom mit csináljak. JÓ meghallgatni a véleményeket.
Képzeljétek rajtam + 1,5 kg maradt.
Enyém gyerek is embereset tud büfizni. Rendesen megijedek. Néha azt hiszem, hogy a férjem volt az. Ja és az állatkert is meg van nálunk is. Eszméletlen hangokat produkál. A szörcsögésre és a régi módszer szerint kamillás vizet párologtatok a radiátoron.
Start számlát melyik banknál nyittok?

Szisz, Neva, Amida, Csillag,
én is kiságy párti vagyok.

Neva,
köszi a biztatást. Az a baj, hogy nagyon kocka vagyok. Nem igazán értettem, hogy hova tűnt a napirendem. Meg kellett tanulnom, hogy nekem kell felvenni a baba napirendjét. Elég nehéz volt és még most sem 100%-os, de igyekszem!!! :wink:
Zorka baba gyönyörű!

Eclipse,
köszi neked is a biztatást. Nagyon eltűntél! Minden oks?

Vaya,
Infacol nekem is mumus. Szerintem használ. Nem igazán hasfájós Máté de mivelhogy táposak vagyunk ezért nagyon sok levegőt nyel a babám. Azon, úgy tűnik nekünk segít.

Eta,
az apró magvas gyümik a tiltólistások. Állítólag ha átadod a tejcsin keresztül a cuccost akkor a gyerek szervezete ellenanyagot kezd el termelni és a későbbiekben amikor majd ő eszi azokat akkor ki fogja ütni. Lehet, hogy hülyeség de nekünk ezt mondták a szülésfelkészítőn és a védőnőm is megerősítette. Sajnállak titeket, lassan már semmit nem ehettek.

Ebba,
én is áldom anyukámat, hogy egy kicsit kőből van a szíve. Már két napos volt a folyamatos ölben tartás, hurcolásos sztori amikor megjött anyukám. Kivette a kezemből és betette a kiságyba. Kb. 5 perces sírás után belealudt. Azóta is a kiságyában érzi jól magát. Nagyon sírni nem hagyom de nem is kapkodom ki csak a cumit kapja meg egy kis vigasztalás mellett. Néha sírni is hagyom vagy 5-8 percet. Szerencsére ez ritkán van.

Vikoo,
nekünk a gyerekszoba fala lett felavatva egy szép irányzott büfivel. :D

Kép
Kép
haynii
 
 


Lányok,
éjszaka hajnalban kruppos roham Marcikának, ügyelet-mentő kihív, kórházba be. Anyám bent a 3 évessel, én itt próbálok fejni, hogy bemehessek, és válthassam anyut. Bennmaradni apukának/férfinek nem lehet (!!!!), csak nőknek. Indok: nem lehet és kész. Szobában van egész nagy lány, majd felnőtt. Összezsúfolva 4 gyerek+4 szülő műanyagszéken. :(
Sosem volt ilyen fuldoklás, és rettenetesen ijesztő. Drukkoljatok, hogy mihamarabb hazajöhessen. :( Amúgy már persze jobban van.

Tényleg minden mindegy, csak egészség legyen. :( :cry:
gigii
Budapest
 
 


Sziasztok Anyukák,

Most már teljesen biztos, h az én kisfiam elromlott, már kézben is sír, és úgy, h nincs semmi baja, leszámítva, h szerintem továbbra is szörcsög, gondolkodom, h kihívjam e a dokit? Igazából csak néha jön elő, aludni, szopizni teljesen kitisztult légutakkal tud, hűű:-D Csak néha kezdi el? Szerintetek? Vagy próbáljam meg előtte kiporszívózni?

Tegnap már arra a megállapításra jutottam, h biztosan utál engem, sehogy nem volt jó neki és baromi kitartó ám. Teljesen kész vagyok. Arról nem is beszélve, h 130 gr szopi után alig bírt ki másfél órát! Mióta felkeltünk most aludt el először, megyek is enni, csak egy kicsit panaszkodni jöttem.

Szerintetek velem van a baj, vagy Boldi tényleg ilyen morci természetű? Ugye azért majd változni fog???

Na pusziii :-(

Kép

Kép
vikoo
 
 


Gigi nagyon sajnálom, remélem gyorsan rendeződnek a dolgok... puszi

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok Lányok!

Gigii,
húú de sajnálom :cry: remélem hamar jóra fordul minden.
Elképesztő dolgok vannak néha a kórházakban :evil: mi az h apa nem mehet...

Haynii,
köszi jól vagyunk, tegnap már az új kecóban aludtunk, átköltözködtünk! Hát nem volt egyszerű kicsivel, főelg azért, mert kendőben a babával sok mindent lehet dolgozni, pl mosogatás, vasalás stb, de nagy dobozokat pakolni, azt nem :( emiatt barátok jöttek pakolni, én meg a szoba közepén álltam és dirigáltam h mit hova, és szégyelltem :oops: pedig ők értették és szívesen tették.
A szekrényt és az ágyat is eladtam :D :D :D karácsony előtt jó a plusz pénz :D

Ritya, Kriszti, a kisfiúk csodaszépek! :D

Sophie,
nekem nagyon tetszik a szüléstörténeted, gratula a gátvédelmes szüléshez külön!

Mikegirl,
te vagy a legnagyobb harcos a topikon szerintem a gyereknevelés terén, nekem olvasni is fárasztó a megpróbáltatásokat.

Kriszti,
szegény teljesen letámadtunk már :oops: :oops:
most én is kérdeznék:
Az elmúlt 4-5 napban Mollika folyamatosan nyáladzik :shock: folyton törölgetem meg öltöztetem.
Mivel tudtommal a fogzás még későbbi műsor, nem tom mi okozhatja?
Ma 6 hetes.

Alvás:
elkiabáltam, h beállt nálunk a rend, és most visszaütött! :cry: :cry:

Elmúlt 10 éjszakából az első 5 mintaszerű volt, fürcsi előtt-után szopi, és alvás a mellkasomon 5-6 óra hosszát, majd újra szopi és alvás köztünk reggel 5-6ig, megint szopi.
A következő 5 éjszaka azonban Molli megunta a rajtam alvást... este 10-11-ig hiszti, rajtam fekvés helyett kúszás-kapálás... csak apa vállán alszik el, de ha letesszük közénk, megint... :cry:

A több részletben 7-8 óra alvást leredukáltuk több részletben 4 órára :cry:

Bár lekopogom a mai éjszaka az új helyen megint kicsit jobb volt.

Hát nem tom, miért most kezdi a nem alvást, más babák ekkorra rendeződnek, nem elromlanak?!
Komoly aggályaim vannak, ha így folytatódik, mi lesz a fordításommal meg a vizsgáimmal. Ennél több alvásra van szükségem a szellemi munkához :oops:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Eclipse, nyálzás kivédésére Bencusnál nejlon bevonatú előkét tettem a nyakába a ruha fölé és azt cserélgettem ha már "tocsogott". Sokkal egyszerűbb, mint állandóan öltöztetni. :wink:

Vikoo, Gergő is "elromlott" másfél napja... napközben fél órákat alszik és sehol sem jó neki... én is tanácstalan vagyok. :?
(Boldi orrát szerintem nem kell szívnod, ha tud rendesen szopizni. Hidd el, a babák szörcsögnek, szuszognak, röfögnek ennyi idősen. De ha attól megnyugszol, hívd ki a dokitokat. :wink: )

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Gigi! Úúú, sajnálom! Mennek a drukkok, h. minden jó legyen!
Ez gáz, h. csak azért mert nem és kész.... :?

Hajni, ne tessék kockának lenni, legyél inkább gömbölyűűű :wink:
Egyébként nekem is nehéz átállnom arra, h. most ő az úr a háznál... :roll: egyzserűen hozzá kell igazodnom, muszáj!

Lehet, h. ezzel is van összefüggésben az, h. mára (már tegnap kezdődött) totál bedugult a bal fülem (mintha nem akarnám meghallani, amit Zorka mondni akar :oops: ?), de úgy, h. nem hallok rá és fáj is, főleg, ha eszem. Du. 3-ra megyek fül- orr- gégészhez :( Drukkoljatok, h. nem legyen nagy baj és ne süketüljek meg... nagyon szar érzés így lenni :cry: Kicsit félek....

Zsófi, én már iwiw-en gratuláltam, de most is megteszem!!!
HATALMAS GRATULA A HATALMAS LÁNYKÁHOZ! :D

Vikoo, úúú akkor morci babád lett :( 100000% h. nem utál, ne hogy ilyen baromságokat gondolj! :?

Eclipse, Zorka is nyáladzik és kúszik össze-vissza :)

Zorka változó, úgy értem, olyan sosincs, h. 24 órán keresztül minden tökéletes... vagy reggel v. de. v. du. v. este v. éjjel (több napszak nincs ugye? :lol: ) káosz van! :roll:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Szerintem is az a fő bajunk, h. nem úgy történnek a dolgok, ahogy mi szeretnénk, hanem ahogy a Nyuszikák!

Ja és csodálatosan szép gyermekeink vannak!
Ezt, azt hiszem, mindenki nevében írhatom!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok!

Eclipse - gondoltam Rátok, hogy biztos költöztök. Micsoda kis business man vagyis woman :lol: Karácsonyi plusz pénz és új kecó - éjen!!!! :lol:
Nagy harcos??? Én inkább egy rakás szerencsétlenségnek érzem magam. Vajon a gyerekem miért nyalogatja a tv-t?! :shock: - ezt még nem írtam szerintem. Bezzeg a bolygókat fel tudja sorolni, a Nap-tól távolodva, pl. Szóval az értelmével nincs baj.
Reméljük mielőbb visszakapjátok a jól alvó Mollikát!

Vikoo - nálunk is ugyanez a szitu. Enyém gyerek tüsszög is, én köhögök és fáj a torkom. Porszívóval nem jön semmi. Doki mondta, hogy előbb fújjak be tengervizes cuccal az orrába, aztán porszívó. Este apa meghozza. Tuti van vmi, mert cica kaka az van az orrában. És mondta doki, hogy lehet neki is fáj a torka.
Nem hiszem, hogy ilyen morci marad Boldi :wink: És biztosan imád!!!!!
Mi ma rendületlenül 2 óránként eszünk. Ma 12-ig 5x evett. De mivel betegecske, örülök is neki, mert mennek át az ellenanyagok is, amiket én gyártok, igaz, Kriszta?

Gigii - jobbulást Marcikának!!! Apa nem mehet be - szemétség!!!! :evil: :evil: Mielőbbi hazamenetelt!!!!!

Hayni - 1,5 kg - irigy, irigy :oops: :D

Szisszka - kis kedvcsináló a 6 hetes kontroll utáni időszakhoz???? :lol: Én egy kicsit be vagyok t...va az elsőtől. Mint szűz lány koromban :oops: :lol:

Ritya - szépek vagytok!!!

Henne - nem volt semmi ez a császár :? Levi gyönyörű!!!!

Ebba - nagyon szép kislány Janka!!!!

Sophie - én is féltem a sajátomtól annó :lol: Most nem is látnám, előtte kellene valami bozótirtás :lol: Na, ma vagy holnap meg lesz az is. Hajrá tejci!!!!!

Kriszta - jó volt a cikk!!! Köszi!
Meddig látnak el a babák most? Mert már egyre többet nézelődik.

Amida - sebeddel mi van? Cérnát kiszedte a doki? Mi közel ugyanannyit eszünk kétóránként!

Nav - mennek a drukkok!!!!

Rólunk: Ati egyre jobban "közelít" Adélkához. Ma reggel kértem, hogy menjen oda hozzá, vígasztalja meg, simogassa meg a lábát, és mondja, hogy mindjárt jön anya. ÉÉÉÉÉÉÉÉÉs, megcsinálta!!! A közös képig még nem jutottunk, de talán hamarosan lesz az is. Tegnap még ellenkezett. Viszont tegnap össze - vissza ölelgetett, pedig azt hittem már nem szeret, annyit veszekszünk és kiabálok vele. De minden egyéb változatlan - továbbra is a rosszaságaival hívja fel magára a figyelmet, és hétvégén mindkettőnket padlóra küldött apával.

Szép napot, puszi mindenkinek!!!!

mikegirl
 
 


Sziasztok Anyukák!

Gigii
Nagyon sajnálom! :( Mielőbbi gyógyulást Neki! Neked meg kitartást és sok erőt!
Azért felháborító, h Apa nem mehet....

Sophie
Már írtam de inkább 2x, mint egyszer sem! Grat a nagylányhoz! Nagyon szuper kis szülésed volt!

Vikoo
Biztos nem utál!!!!! Az ki van zárva! Te vagy neki jelenleg a világ! Vannak ilyen "morcos" babák, de majd kinövi. Kívánok sok türelmet és sok boldog percet a Mirgő-Morgó úrral!
Böfi: te is panaszkodtál ugye, h folyton öltözteted? Most én azt csinálom, h amit Csillag is írt, h előkét teszek rá és így csak azt kell cserélni, nem az egész ruhát. :)

Eclipse
Grat a sikeres költözéshez! Ügyesek vagytok!
Barni is nyáladzik... Sőt van, h félrenyeli... :?

Navi
Remélem nem lesz gond!
Majd írj, h mit mondott a doki!

Hajni
Légy kicsit türelmes magaddal! Be fog állni a rend!

Minden baba gyönyörű! Grat anyukák!
Ügyesek voltunk! :wink: :D :)

Elromlott babák:
csatlakozom. Ma megint csak kézbe alszik...
De anyu szerint használjam ki maximálisan azt az időt, amíg hagyja magát szeretgetni, mert 11-12évesen majd jól kizár még a szobájából is, akkor meg majd ölelgetném... :? :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wivianne 2010.12.06 13:27-kor.

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Mikegirl
szerintem is hős vagy! Csak ilyen ügyesen tovább! :)

Én a héten megyek kicsit kitolt 6hetesre, mert eddig megvolt még... és most tudtam megszervezni, h vigyázzon addig Barnira anyu.

Én is félek kicsit az "elsőtől"... Állítólag nem lesz valami kellemes... De bizakodjunk!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Sziszka
Jól látom? Ma 3éves Marci? Boldog szülinapot neki! :D

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Sziasztok Csajok!

Szombaton szerencsére hazajöhettünk a kórházból, most meg voltunk kontrollon minden ok szerencsére!!!!
Annyira féltem csajok, én még így soha életemben nem!
Diagnózis: enyhe vírusfertőzés, ami távozott is a szervezetből.
Bár azóta is bukik, de nem hányás, igazából azt mondták, azon csak a folyamatos büfiztetés és társai segítenek+ azt mondják, ne legyen sokat vízszintben, mert általában akkor dől belőle a cucc!
De a lényeg, egészségesek vagyunk, mint a makk!A csípője kicsit kötött, tornáztatni kell, de azt amúgy is szoktuk!

Vikoo, tegnap már én is sírva fakadtam, mert Luca bármit csináltunk vele, üvöltött még kézben is!
De igazából szombaton is ez volt, most alszik, lassan ébred, mert ennie kellene, remélem már nem lesz kiabálás!

Csajok, nálunk a fél éjszakát a kiságyban alszik, felet, mellettem....

Gigi, Marcinak jobbulást, neked pedig kitartást!!!
Gyógyuljatok meg gyorsan gyorsan!!!!

Drága Sophie, ez valóban gyors volt, és Eszter gyönyörű!!!!Nagyon ügyes voltál!!!!!

Henne, köszi, h. te is leírtad a történeted!!!Levi nagyon cuki, és milyen kis picike!!!

Ebba, imádnivaló a kiscsajod, nagyon szép!Barna a szeme?

Akra, gratulálok Mátéhoz, szép kiscsávó ő is nagyon!!!

Ryta, szépek a kis pasijaid!!!

Eta, merre jársz?Hogy vagytok?

Hayni, a Strat számla dolog most hogyan működik?Én azt hittem az állam intézi, vagy én nem is tudom.Nem vágom ezt meg a babakötvény dolgot.
Vki?

Ja, képzeljétek, kaptam a szuper munkahelyemtől egy papírt, h. azonnal fizessek vissza 75 000 ft-t, mert többet utaltak, mint kellet volna, erre rá, több THGy-t küldtek most megint, mint kellett volna.Én biztos nem tudok most 75.000-t visszafizetni, tököm kivan velük!!!

Eclipse, ez így tényleg durva lesz, de én abban bízom, h. csak ezt a nagy hideget érezték a kisbabáink!
Nagyon jó barátaitok vannak, nagyon jó, h. így lehet rájuk számítani!

Csillag, látom nálatok is ez van!

Navi, lehet, h. igazad van! :wink:
Drukk a dokihoz, de nem lesz semmi baj!

Ja, és azt akartam mesélni még, h. képzeljétek megjött!
Mire elmúlt az a barna folyás, 1 nap voltam mindenféle folyások nélkül, képes volt, és megjött!Így nem tudtam menni a 6 hetes kontrollra!

Csajok, szeretnék nekiállni tornázni, mert szeretk mozogni, meg elég dundi is vagyok!Szerintetek mit tornázhatok?

Mikegirl, napról napra jobb lesz Atival, tényleg nagy harcos vagy!!!Én felnézek rád nagyon!
Én is félek nagyon az első szextől, szerinzem még jobban, mint szűzlány koromban! :D

Megyek, még próbálok díszítgetni, bármelyik pillnatban ébredezhetünk!

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Helló lányok!

Ne haragudjatok,h most csak pofátlan módon pár percre ugrok be és addig is csak magunkkal vagyok elfoglalva,de a kis manipulátorom már ébredezik és mennem kell ŐŐŐt táplálni. :wink:

Annyit gyorsan,h Dorkáéknak örülök,h már otthon vannak,gondoltam rájuk.
Sophiékat pedig Isten hozta újra,végre!!! :wink:
MINDENKINEK Puszi és BOLDOG MIKULÁST!!!!
Kép Kép Kép

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


nem jól írja akorát a vonalzó!!!!De miért????? :evil: :!: :evil:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Köszi Lányok a drukkokat!
Szerencsére "csak" a külső hallójáratom gyulladt be! Doki kipucolta, takarította vagy 10 percig és utána HALLOTTAM, egészen addig amíg egy gyógyszeres gézcsíkot bele nem tuszkolt, amit csak holnap este szedhetek ki! Szóval nagyon boldog voltam, h. ennyivel megúsztam a butaságomat, viszont most fáj, mint a barom és ez eltarthat néhány napig :roll: Enni nem nagyon megy... úgyis fogynom kell :shock: :oops:
Azt mondta a könyökömnél kisebb dologgal/tárggyal nem nyúlhatok bele :lol: fülpiszkáló kuka!!!!
Azt hiszem. most megtanultam a leckét... Viszont az is irritálja/ta, h. Zorka belesüvít :roll:

Májki, tv-nyalogató Ati nagyon durva lehet, de azért már tényleg alakul, hál'Isten!
Nálunk is 2 óránként volt ma kaja, meg szegényt megzavarta, h. elmentem otthonról, nappersze, h. akkor kelt és éhes volt, a lefejt csekélyke 80-90 ml-t csak előételnek gondolta :roll: :lol:

Aranyoska, Rebeka is nagyon szép!!!! :D Azok a nagy bogárszemek... csúcs!!! :wink: Neki is sötétkék (még)?
Zorkának sötét szürkéskék, pici barna beütéssel... nagyon kíváncsi leszek milyen lesz végül!

És tényleg ma van Mikulás :shock: :D
Hát boldogságosat Mindenkinek!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Mi ma vagyunk 6 hetesek, de csak jövőhétre kaptam időpontot kontrollra... kicsit én is fosok, mint Májki szűzlány az első bevetés előtt :oops: Csak nincs semmi gond... :roll:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Dorka, munkahelyed elég gáz... sajnálom :(
Megjöttttt???? Ne'má! Én nem akarom még :?

Wivi, akkor mindannyian félünk az elsőtől :oops: :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Jó reggelt!!!

Úgy látom mindenki húzza a lóbőrt, rajtam kívül 8)
Én is húznám, de két betonkemény görögdinnye, a fejés és a reggeli szopi kiverte az álmot a szememből.

Nem mintha hülyére pihentem volna magam. Pedig Adélka este 10-kor evett, aztán legközelebb 4 körül - ha jól emlékszem. Mert nem nagyon emlékszem.

De talán így mindenre lesz időm, mielőtt fodrászhoz megyünk Adélkával. Szegénykének muszály, hogy elkísérjen, másképp nem tudom megoldani :( Bár félek, hogy hogy lesz majd el, amíg készül a séróm.

Reggel ott találtuk Atit az ágyunkba. Aztán hajnali balhé, kakaót akart. De ugye éjszaka nem eszünk, több okból sem. Kiabált, én meg f...tam, hogy Adél felébred. De kislányunkban akkora a túlélés, hogy Ati állandó ricsajozása mellett is képes aludni.

Jó fejek ezek a bérszámfejtők. Utalgatnak, aztán egyszercsak kijön, hogy egy nagyobb összeget vissza kellene fizetni :? Már többen írtatok ilyen sztorit.

Szép napot!!!!

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Jönni akartam többször is, de nem én osztom be mostanában az időmet :) Kétgyerekes anyucik, nem tudom, hogyan bírjátok.... Én egyedül vagyok már egy pár napja, de szinte semmire nincs időm. Igaz Ádám elég nyügi volt mostanában, csak kézben, meg a hasamon volt hajlandó aludni. Lehet anyós állandó kézben tartása miatt volt. A tegnapi napot szinte végigsírta, ha nem sírt akkor meg cicin volt (szinte 1,5-2 óránként). Viszont este 11 körül volt az utolsó szopi, aztán hasamon elaltattam és becsempésztem a kiságyba :). Vártam, hogy 20 perc múlva sírni fog, de nem tette :) Egy kicsit lelkiismeret furdalásom is van, mert reggel 6-kor úgy kellett felébreszteni. Pedig én felébredtem éjszaka, de mivel nem kelt fel, nem volt szívem háborgatni. Viszont most szopi után szintén sikerült a kiságyba visszarakni, most alszik :)

Írtam nektek, hogy jön anyós babázni... :( . Hát igazam volt :( Még főzni is én főztem az első napokban, mert ő inkább fogta Ádi fenekét. De szerencsére Jani is látta, hogy nem túl jó ez így, és szólt neki, hogy jó lenne, ha legalább főzne. Szerencsére csak 4 napig volt itt.

Eclipse: én még nem is gratuláltam az új lakáshoz. Hááát, nem irigyellek a költözés miatt, mert hiába pakoltak mások, azért gondolom neked kell majd elrendezni a lakáson belül a dolgokat és az sem kis meló. Le a kalappal előtted!

Csillag: örülök, hogy írtad Vikonak ezt a szörcsögést a babáknál, mert nálunk is van ilyen és mindig aggódok, hogy nehogy valami tüdőprobléma legyen.

Mikegirl: Ati aranyos lehetett, ahogy vigasztalja Adélkát :) Anyu szerint én annó utáltam a hugomat, mert sírt, anyu meg mondta, hogy adjam oda neki a cumit és állítólag én úgy belevágtam a szájába, hogy ha lett volna foga biztosan kitörtem volna. De abbahagyta a sírtást :D
Én is félek az elsőtől :oops:, főleg, hogy a belső varratokat rendesen lehet érezni. Nem hiszem, hogy 3 hét alatt el fognak múlni :(

Dorka: sajnálom, ami veletek történt, de az a lényeg, hogy mostmár egészségesek vagytok! Sajnos a bukás sok babánál előfordul. Kiságy fejvége megemeléssel lehet egy kicsit segíteni rajta.
Start számláról annyit tudok, hogy amit az állam ad, az valahol a Mák-nál van és nem kell semmit csinálni vele, de ha pl. te szeretnéd havonta kiegészíteni egy kisebb összeggel, akkor be kell menni egy bankba és ott nyitni egy számlát (gondolom mondani kell, hogy a babakötvényhez), és akkor azt a 40e körüli összeget is átutalják erre a számlára.
Munkahely: nem semmik, sajnálom :( De viszont, ha nem akarsz oda többet visszamenni, és nem is szeretnél tőlük semmi szivességet, akkor szerintem ne fizesd vissza. Ők elcseszték, így jártak. Az én munkahelyemen is volt ilyen, csak ott egy 0-val többet írt be a nagytudású pénzügyes és ott sem adták vissza a pénzt. Bár tudom, hogy idegesít a dolog, de szerintem megérdemelnék, hogy ne fizess.
Tgyás több lett? Nekem meg csak 50e, de nem is értem, hogy hogyan számolják. Elvileg 80e körül kellett volna kapnom novemberre, mert októberre, ahol 25-től Tgyáson voltam, arra megkaptam a rendesen számolt összeget. Hol lehet ezt megérdeklődni, hogy miért csak ennyi? Vagy később kapom meg a többit? Vagy hogyan működik ez?

Navi: fülfájást sajnálom. Nagyon kellemetlen lehet, de reméljük minél előbb meggyógyulsz. :)

Szorítsatok, hogy ma rendes fiú legyen Ádi, mert most szóltak az osztálytársaim, hogy tegnap éjfélre le kellett volna adni az egyik dolgozatot :( Megpróbálom ma megcsinálni és mivel az a tanár nagyon rendes volt velem a terhesség alatt is, gondolom elnézi majd az egynapos késést...

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
tatjana
Dunavarsány
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: