Új privát üzeneted érkezett!

Ezvicc: én azt hallottam, hogy 18-20. hét körül érdemes csináltatni 4D-t, mert akkor már elég nagy a baba, de még belefér a képbe. Utána már nemigen. :-) És nekem is a 19. héten már 2D alapján is tudták, hogy kislány! :-) És a 4D is igazolta. :-)

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Boeszter!

Én 21. hetesen voltam, és nagyon kicsi még ahhoz, hogy élvezetesen tudd megtekinteni. Szerintem, de majd ha fölrakja a párom a képet akkor a saját szemeddel is láthatod. Nem tudom te mikor és hol voltál mert az pont az nem derül ki. Kép

Egyébként pedig és is azt írtam neki, hogy a 16-18. héttől már lehet látni, ha úgy fekszik, úgyhogy szerintem semmi újat nem írtál neki. Az, hogy neked már a 19. héten megmondták jó nagy szerencse, mert a gyerek úgy feksziküdt. Hiába lehet látni a nemét, ha a hátát mutatja neked!!!Kép Ha a 4D ultrahangon nem tudják megmondani a nemét mert úgy fekszik, akkor legalább az arcocskáját lássa az ember, azt pedig még ennyi idősen nem lehet normálisan látni, ezt a Vantal is megírta!!!Kép

Kép

Kép
mtücsök

Kedves Topiclakók,

a fórum régi olvasójaként (de vadiúj írójaként) gondoltam megosztom tapasztalataimat szülésemről a Jahn Ferencben.

Szülés:
Farfekvés miatt császármetszés, spinális érzéstelenítésben. Az előkészítés teljesen elviselhető volt, sokkal korábban írta már valaki és egyet is értek, hogy Gerdei Helga szülésznő tényleg egy kincs. Az injekció a hátba egyáltalán nem fájt, nulla posztspinális mellékhatás, ezúton is ezer köszönet Jurás Erzsébet anesztes doktornőnek. Az orvosom Horváth Zsolt volt, neki is sok köszönet, a seb meglepően kicsi és gyorsan gyógyul, vajon hogyan varázsolta ott ki a 3.8 kg-os kiskölköt? (Csákány doktor kérem szépen a fentieket továbbítani).

Gyerekágyas osztály:
Minden szülésznő nagyon kedves volt, pl eget földet megmozgattak, hogy előkerítség az elveszett terhes kiskönyvemet benne a házassági anyakönyvi kivonatommal. Végül a pármán alatt volt, talán a műtősfiú csúsztatta be oda? Nekem külön bejött Klárika cinizmusa...

Csecsemősök:
A korábban itt leírtak miatt a legrosszabbra voltam felkészülve, de a következőket tapasztaltam. A csecsemős nővérek maguktól megmutatták a köldökkezelést, tisztábatevést, megkérdezték van-e szükség segítségre a szoptatáshoz és a fejéshez (volt) és segítettek is. Meg lehetett beszélni velük, hogy a kölök kapjon-e pótlást, és ha igen, mit és mikor. Nem kapták le a babucit a mellemről, ha éppen szopott, mikor bababegyűjtés volt, hanem mondtam, hogy 10 perc múlva beviszem én és rendben volt a dolog. Babamutatáson kívüli időben is megmutatták a babát, ha úgy hozta a szükség.

Összességében meg voltam elégedve, bár hozzáteszem, hogy első gyerek, tehát más kórházzal nincs tapasztalatom.

Üdv mindenkinek,
Edina
schweizer_edina

Eszty!
Koszi, megfogadom a tanacsod, es bejelentkezem a 18.hetre. mar nagyon kivancsi vagyok. Eleg soka lesz meg, de nem baj. De jo, hogy lanyod lesz. Egy picivel jobban szeretnek lanyt Kép A fiunak is orulni fogok Kép Mikorra vagy kiirva?

Edina!
Nagyon tetszett amit irtal. Megkerdezhetem, hogy mikor szultel? Bar tobb ilyen tortenetet irnatok. Tenyleg nem fajt az injekcio, en nagyon felek tole, nem azert, hogy mellebokik, es baj lesz.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc,
okt. 29-én pénteken szültem, azaz alig 10 napos a kiskölök (Matyi). Az injekció még annyira se fájt, mint a fogorvosnál, mert itt is elérzéstelenítették előtte a helyet. Mellébökés: nekem nem EDA, hanem spinál volt a császármetszés miatt, spinálhoz majdnem minden anesztesnek elég rutinja van már, mert nagyobb a tér, amibe bökni kell. EDÁ-nál már hallottam/olvastam féloldalas hatásról (pl a szobatársam a kórházban), de tudtommal praktikusan az lehet az EDA egyetlen mellékhatása, hogy esetleg nincs hatása... Szal nyugi.
schweizer_edina

Sziasztok!

Ezvicc: én december 10-re vagyok kiírva, vagyis egy szűk hónap, de már november közepétől bármikor jöhet.
Én felteszek nektek egy 19.heti 4D képet a baba arcáról, ha nem bénázom el. Szerintem ezen már teljesen látszik. És már a 18.heti 2D ultrahangon is látszik a neme tök világosan. Persze, ahhoz meg is kell mutatnia, ebben egyetértek, de ez nem a kortól és az UH típusától függ.

Puszi mindenkinek! esztyKép

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Nekem ennyi látszott 4D UH-n a bébi arcából csak :o( De majd most pótoljuk! És persze akkor minket inkább a neme érdekelt, amit meg is tudtunk.

Kép
vantal

Eszty!
Nagyon tetszik a kep. Jol lehet latni az arcocskajat. Hat akkor mar tenyleg nincs messze a szules. Valasztottal szulesznot, van fogadott dokid? Kersz EDA-t? Bocs, hogy ennyi kerdessel bombazlak, de nagyon kivancsi vagyok. Nevet valasztottatok? Bocs, lehet, hogy mar irtad.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Vantal!
4D irtal, de a kepen 3D van. A ketto kozott van kulonbseg? Melyiken latszott a neme?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Nem az UH minőségétől függ, hogy látszódik-e a neme a babának. Nekünk egészen a 31. hétig nem tudták határozottan megmondani, hogy fiú-e vagy lány a Kismanó pedig voltunk sima és 4D-s Uh-on is többször is. Ha úgy fekszik, akkor nem látható. Nálunk az arca jól látszódott ugyan már a 19. héten is, de egyék lényegesebb infók nem KépKépKép

A Praxisban többször is fel lehet használni az 1000Ft-s kedvezményt. Nekem legalábbis sikerült...

Yndi

Kép
Kép
yndi

Yndi: nekem is sikerült asszem Kép

Ezvicc: "Míg a hagyományos ultrahang egyszerre csak egy síkmetszetet mutatott, addig a 4D technológia sok síkot tapogat le gyors egymásutánban.
A 2 dimenziós képeket 3 dimenzióssá rakja össze a számítógép. A program kijelöli a felületet, árnyékolást szimulál, és a képernyőn megjeleníti a valósághű eredményt.
Mitől 4D ?
A 4. dimenzió az idő: ugyanis mindezt folyamatosan, mozgóképként látjuk.
A mozgást bármelyik időpillanatban befagyaszthatjuk: ilyenkor marad a 3 térdimenzió , amelyet tetszés szerint forgathatunk."
vantal

Ezvicc: "Míg a hagyományos ultrahang egyszerre csak egy síkmetszetet mutatott, addig a 4D technológia sok síkot tapogat le gyors egymásutánban.
A 2 dimenziós képeket 3 dimenzióssá rakja össze a számítógép. A program kijelöli a felületet, árnyékolást szimulál, és a képernyőn megjeleníti a valósághű eredményt.
Mitől 4D ?
A mozgást bármelyik időpillanatban befagyaszthatjuk: ilyenkor marad a 3 térdimenzió , amelyet tetszés szerint forgathatunk."
vantal

Mitől 4D ?
vantal

Ezvicc!

Bár drága, de tök nagy élmény egyébként a 4D KépKépKép Tényleg olyan, mint ha mozogna a Kismanó.

Yndi

Kép
Kép
yndi

Ezvicc!

Bár drága, de tök nagy élmény egyébként a 4D KépKépKép Tényleg olyan, mint ha mozogna a Kismanó.

Yndi

Kép
Kép
yndi

Ezvicc!

Yndi

Kép
Kép
yndi

Vantal! Grat!!! KépKépKép Nem is vagy te olyan kuka KépKépKép

Yndi

Kép
Kép
yndi

Yndi

Kép
Kép
yndi

Yndi

Kép
Kép
yndi

Vantal!
Koszi, igy mar ertheto.

Yndi!
azt irod draga, megkerdezhetem, hogy mennyi?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Vantal!
Koszi, igy mar ertheto.

Yndi!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Vantal!
Koszi, igy mar ertheto.

Yndi!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Az 1000 Ft-s kedvezménnyel 7000 Ft, ha kérsz CD-re kiírt képeket +1000Ft ( 8 kép fért rá a CD-re ). Meg lehet kérni Kinyomtatott képeket is, de ennek az árában nem vagyok biztos ( azt hiszem 6 vagy 800 Ft).

Yndi

Kép
Kép
yndi

Az 1000 Ft-s kedvezménnyel 7000 Ft, ha kérsz CD-re kiírt képeket +1000Ft ( 8 kép fért rá a CD-re ). Meg lehet kérni Kinyomtatott képeket is, de ennek az árában nem vagyok biztos ( azt hiszem 6 vagy 800 Ft).

Yndi

Kép
Kép
yndi

Yndi

Kép
Kép
yndi

Ezvicc!

2 kép 19 hetes 4D-ről, még a mosoly is látható KépKépKép

Kép
Kép

Kép
Kép
yndi

Ezvicc!

Kép
Kép

Kép
Kép
yndi

Ezvicc!

Kép
Kép

Kép
Kép
yndi

Ezvicc!

Nekünk 9000 forintot kellett fizetni. Ebben a videokazira felvett anyag, kinyomtatva fekete-fehérben a képek meg a cd-re irás van. Kazit vinni kell. Nekem nem mondták, de lehet DVD-re is kérni, azt nem tudom mennyi. Ez az ár a 1000 forintos kedvezmény nélküli, mert én elkavartam valahova a regisztrációs számomat.
Egyébként azt mondják a 32.hétig érdemes a 4d-t mert utánna már túl nagy a babó és nem fér bele rendesen a képbe.
Az én picurkám édesen végigaludta a vizsgálatot és a pofiján kivűl semmit nem mutatott meg. A doki azért látta, hogy 150%, hogy fiú.

Sziasztok
Sys 30+4
sys

Ezvicc!

Nekünk 9000 forintot kellett fizetni. Ebben a videokazira felvett anyag, kinyomtatva fekete-fehérben a képek meg a cd-re irás van. Kazit vinni kell. Nekem nem mondták, de lehet DVD-re is kérni, azt nem tudom mennyi. Ez az ár a 1000 forintos kedvezmény nélküli, mert én elkavartam valahova a regisztrációs számomat.
Egyébként azt mondják a 32.hétig érdemes a 4d-t mert utánna már túl nagy a babó és nem fér bele rendesen a képbe.
Az én picurkám édesen végigaludta a vizsgálatot és a pofiján kivűl semmit nem mutatott meg. A doki azért látta, hogy 150%, hogy fiú.

Sziasztok
Sys 30+4
sys

Ezvicc!

Sziasztok
Sys 30+4
sys

Zseboroszlán!
ebben a kavalkádban alig találtam, ha másnak nem válaszolok, bocs ez az oka.....

A patikában kapható teszt, ha pozitiv, akkor azt mutatja, hogya hormonszint (HCG egy terhességi hormon) több mint 25 Egység, azaz lehet 1000 is és 40 is. Az terhességi kortól függ, hogy mennyi a normál érték, és más laboratoriumi módszerrel pontosan is mérhető nagyon széles sávban normális. Ha ilyen módszerrel mérték, akkor lehet olyasmit mondani, hogy "gondolkodik", de szerintem ez egy locsogás, mert a sáv olyan széles, hogy csak az idő tud majd dönteni.
gyuri
Szeged

Zseboroszlán!
ebben a kavalkádban alig találtam, ha másnak nem válaszolok, bocs ez az oka.....

A patikában kapható teszt, ha pozitiv, akkor azt mutatja, hogya hormonszint (HCG egy terhességi hormon) több mint 25 Egység, azaz lehet 1000 is és 40 is. Az terhességi kortól függ, hogy mennyi a normál érték, és más laboratoriumi módszerrel pontosan is mérhető nagyon széles sávban normális. Ha ilyen módszerrel mérték, akkor lehet olyasmit mondani, hogy "gondolkodik", de szerintem ez egy locsogás, mert a sáv olyan széles, hogy csak az idő tud majd dönteni.
gyuri
Szeged

Zseboroszlán!

gyuri
Szeged

Sziasztok!

Ezvicc: már valóban csak egy hónap van hátra, én is egyre jobban izgulok. Eddig nem görcsöltem egyáltalán, mostmár félek kicsit, hogy fogom bírni. Én nem kérek EDA-t, félek tőle. Ki kell ezt bírni. Eddig is mindenki túlélte. Anyáink korában nem volt semmi, mégis itt vannak. És amúgy pedig ez az egyetlen fájdalom az életben, aminek értelme van. A dokik meg azt mondják, hogy amikor a kismama úgy érzi, hogy mostmár nem bírja tovább, akkor már pár perc, és ott a babó. :-)

De ennek ellenére azért tartok tőle, de túl fogom élni! :-)

Dokit választottam, pont a szülés miatt cseréltem le az előzőt, de szülésznőt nem. Azt hiszem az Uzsokiban nem is lehet: az van, aki bent van. De az jó lesz. Én nem igénylem, hogy körülöttem ugráljanak. Hagyjanak csak békén, és aztán, ha kell, jön a doki. :-)

A baba neve Orsi lesz.

Én egyébként 9000Ft-ot fizettem az UH-ért: ebben benne volt az egész UH videóra véve és ez a szines kép, valamint a mérési adatok kinyomtatva a doki számára (örült is neki a dokim). Lehetett volna több képet is kérni, de ennyi elég volt. Ennél csak egyszer fordult egy picit jobban szembe, úgyhogy nem volt érdemes. De ez a kép nagyon jó! A videón olyan aranyos: a fejéhez emeli a kezét, hogy "Úristen, már megint mit csinálnak ezek a szülők", meg fintorog is, és persze mosolyog. Olyan édi volt! :-)) Egyébként ezt a Soroksári Megatoys UH-ján csináltattam.

Na, nem tartalak fel titeket ilyen sokáig.

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Ezvicc: már valóban csak egy hónap van hátra, én is egyre jobban izgulok. Eddig nem görcsöltem egyáltalán, mostmár félek kicsit, hogy fogom bírni. Én nem kérek EDA-t, félek tőle. Ki kell ezt bírni. Eddig is mindenki túlélte. Anyáink korában nem volt semmi, mégis itt vannak. És amúgy pedig ez az egyetlen fájdalom az életben, aminek értelme van. A dokik meg azt mondják, hogy amikor a kismama úgy érzi, hogy mostmár nem bírja tovább, akkor már pár perc, és ott a babó. :-)

Dokit választottam, pont a szülés miatt cseréltem le az előzőt, de szülésznőt nem. Azt hiszem az Uzsokiban nem is lehet: az van, aki bent van. De az jó lesz. Én nem igénylem, hogy körülöttem ugráljanak. Hagyjanak csak békén, és aztán, ha kell, jön a doki. :-)

A baba neve Orsi lesz.

Én egyébként 9000Ft-ot fizettem az UH-ért: ebben benne volt az egész UH videóra véve és ez a szines kép, valamint a mérési adatok kinyomtatva a doki számára (örült is neki a dokim). Lehetett volna több képet is kérni, de ennyi elég volt. Ennél csak egyszer fordult egy picit jobban szembe, úgyhogy nem volt érdemes. De ez a kép nagyon jó! A videón olyan aranyos: a fejéhez emeli a kezét, hogy "Úristen, már megint mit csinálnak ezek a szülők", meg fintorog is, és persze mosolyog. Olyan édi volt! :-)) Egyébként ezt a Soroksári Megatoys UH-ján csináltattam.

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

A baba neve Orsi lesz.

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

A Praxisban tényleg 9000 ft, ebből jön le 1000 ft kedvezmény, ha regisztrálsz a már belinkelt címre. Kétszer is igénybe lehet venni, ha átgondolod kicsit a "rendszert" ;o)
vantal

A Praxisban tényleg 9000 ft, ebből jön le 1000 ft kedvezmény, ha regisztrálsz a már belinkelt címre. Kétszer is igénybe lehet venni, ha átgondolod kicsit a "rendszert" ;o)
vantal

vantal

Eszty: én is fájdalomcsillapító nélküli szülésre készülök, de szintén nemtom, hogy fogom kibírni! Kép
vantal

Eszty: én is fájdalomcsillapító nélküli szülésre készülök, de szintén nemtom, hogy fogom kibírni! Kép
vantal

vantal

Keves Doktor úr!
Az orvosom megállapította, hogy 1 ujjnyira nyitva van a méhszájam, a nyakcsat. Még csak most szombaton töltöttem a 37. hetet. Ő kérte, hogy próbáljak minél többet feküdni, hiszen kb. a 38. hétig érik a babus tüdeje, jó lenne ha legalább addig maradna.Azt szeretném megkérdezni, hogy pihenéssel tudom-e valóban késleltetni még egy kicsit a dolgot? A betöltött 38. hét számít, vagy most, hogy már pár napja betöltöttük a 37. hetet az már jó-e, illetve ha mégis előbb jön elviszik-e a koraszülött osztályra. Én nagyon szeretnék ugyanis 24 órán át vele lenni az egy ágyas szobában. (A méretei egyébként a korához képest átlagosak.)
Köszönöm válaszát!
Tiszelettel: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Keves Doktor úr!
Az orvosom megállapította, hogy 1 ujjnyira nyitva van a méhszájam, a nyakcsat. Még csak most szombaton töltöttem a 37. hetet. Ő kérte, hogy próbáljak minél többet feküdni, hiszen kb. a 38. hétig érik a babus tüdeje, jó lenne ha legalább addig maradna.Azt szeretném megkérdezni, hogy pihenéssel tudom-e valóban késleltetni még egy kicsit a dolgot? A betöltött 38. hét számít, vagy most, hogy már pár napja betöltöttük a 37. hetet az már jó-e, illetve ha mégis előbb jön elviszik-e a koraszülött osztályra. Én nagyon szeretnék ugyanis 24 órán át vele lenni az egy ágyas szobában. (A méretei egyébként a korához képest átlagosak.)
Köszönöm válaszát!

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Keves Doktor úr!
Köszönöm válaszát!

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Szia Évi!

Elvileg 37. betöltött után már nem koraszülött, nem kell elvini a korára. Viszont ha olyan probléma van, később is elvihetik. Nekem 39 hetesen a korára került, tehát ez sem "garancia"

Yndi

Kép
Kép
yndi

Szia Évi!

Elvileg 37. betöltött után már nem koraszülött, nem kell elvini a korára. Viszont ha olyan probléma van, később is elvihetik. Nekem 39 hetesen a korára került, tehát ez sem "garancia"

Yndi

Kép
Kép
yndi

Szia Évi!

Yndi

Kép
Kép
yndi

Szia Yndi!
Köszönöm a válaszod!
Megtudhatom mi történt a te picurkáddal és meddig volt a korán?
Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?