Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Aztaaaa mennyit írtatok, és mennyi minden történt!!!! Képtelen leszek mindenre reagálni, nyilván Brunhild esete volt a hét legszörnyűbb eseménye! De nagyon örülök, hogy minden rendben! Jó volt így utólag olvasni, hogy egyből tudom is, hogy nem lett nagy baj.

BRUNHILD
Remélem, több ijesztő dolog már nem lesz, de én a helyedben feküdnék, mert úgy hallottam, az ilyen vérömlenyes esetekben igenis számít a fekvés! Vigyázz magadra!!!!!

Örülök, hogy végül Rókánál és GYdavidnál se lett baj, mindenki rendben van.

Én is kapok progeszteront, hogy ennyire nehezen jött össze a baba az elejétől kapok napi 3 Utrogestánt, és MagneB6-ot is szedek 3x2-t szerintem mindenki, akinek kis gondja van, szedje ezeket, mert sokat számít! A legelején voltak görcseim, és ha nem szedem rendesen a magnéziumot, még most is előfordul, úgyhogy érezhető a hatása.


Az annyira ijesztő, hogy írjátok, hogy ha meghal a baba, nem lehet érezni, és még vérzés sincs... nekem alig van tünetem, hányingerem egyáltalán nincs, ezért sokszor aggódom, minden rendben van-e odabent...

Linácska
Akkor elküldöm újra a privit. Ha megkapod, válaszolj. Nem telt meg a fiókod?

Anabique
Ha kicsit is normálisak anyósék, akkor nagyon fognak örülni. Nekem ez olyan furcsa, hiszen mi ezer éve vártunk a babára, és nálunk mindenki iszonyatos üdvrivalgásba tör ki. Nyilván más szituációban ez nem így van, baromi rossz lehet, ha a környezet nem örül neki.

Vigyázzatok magatokra!! Üdv mindenkinek!

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


[quote="brunhild"]m írta:brunhildrsleo, én hallottam róla, hogy ez más országokban bevett szokás, mármint a hcg mérés és ellenőrzés, de itt még soha senki nem ajánlotta fel, hogy megnézi, és nem is hallottam senkitől, hogy ilyesmit mérnének..szerintem tiszta hűlyének néznének, ha ilyet kértem volna...


Nálunk a klinikán (DOTE) benne van a sűrgősségi panelben. Bármikor tudnak nézni a laborban (0-24 óráig, kb. 1 órán belül van eredmény)
Lombikosoknál, inszemeseknél nézik pl. :wink:

Van erre lehetőség... és kora terhességben informatívabb, mint az UH...

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Gil
Nekem sincs semmi tünetem... :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 

 
 

Szerintetek mennyi idö mulva kell elmulni a barnazasnak, ha elkezdtem szedni a gyogyszert? Mert nalam meg mindig van. Mondjuk tegnap egesz nap feküdtem es ugy (gondolom en) nehezebb kijönnie annak, aminek ki kene ... ma meg felkeltem es egy picit több. Mondjuk igy sem veszes. Szerintetek?

Különben sikerült megoldanom, hogy napközben tudjak majd pihenni, mert az egyik baratnöm (akinek a völegenye mondta, h menjünk Sopronba az apukajahoz) felajanlotta, hogy a szünetem van az egyetemen, akkor elmehetek hozza egy kicsit lefeküdni, mert ö csak 15 percre lakik, nekem meg 3 ora lenne oda-vissza. Ugy ennyi pihenes eleg? Nem igazodok ki a dolgokon. Sokan irja, hogy öket befektettek korhazba, meg szigoru agynyugalom, veszelyeztett terhesseg ... nekem meg semmi ilyet nem mondott a doki.


Anabique ... mi negyen vagyunk lanyok, es bar mindig fiut szerettek volna, de aztan utolag mindig az volt a reakcio, hogy a kicsit l nem cserelnek semmilyen fiuert ;) Szerintem ne aggodj, biztos minden rendben lesz ... vagy ha most meg nem is, mert nem szamitottak ra, akkor majd ha megszoktak a gondolatot :) En mindenesetre nagyon drukkolok!!!
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


De édesek vagytok, nagyon tetszenek a válaszok! :lol: És köszönöm a drukkokat!

Brunhild, te telibe találtad! :) Eleinte nem akarták elhinni, háromszor kérdeztek vissza, hogy ez most komoly? Aztán anyósom örömében felkiáltott: de jó, egy kisfiú!!!!!!!! Hát ennyiben maradtunk. Apósom forgatta a szemét, mint aki azt gondolja, na ezek hülyék. Tulajdonképpen rosszabbra számítottam, szóval ez így okés. :) Anyósom egyébként már az elsőt is fiúnak szerette volna, aztán persze a másodikat is, szerintem most ismét felcsillant számára a remény. :)

Rokakoma, engem egyáltalán nem zavarna, ha megint lány lenne. :) Az első kérdésedre sajnos nem tudom a választ, viszont az nagyon jó, hogy tudsz napközben pihenni, szerintem használd ki!

Egyébként akinek elmondtuk a környezetünkben, az kivétel nélkül mind pozitívan állt hozzá, és ez olyan megnyugtató érzés. Ti elmondtátok már a szűkebb családotoknak/ismerőseiteknek?

anabique
Budapest
 
 


Anabique, ugy örülök, hogy ilyen jol sikerült :)

Nalunk meg nem nagyon tudjak. A legjobb baratnöm igen, mert ök is most probalkoznak es együtt szamolgattunk, ugyhogy nem lehetett titokban tartani es az a barati par, akiktöl a segitseget kaptuk az orvossal kapcsolatban.
Mi Karacsonykor szeretnenk elmondani a csaladnak ... persze, ha kibirjuk. Nem könnyü! Anyukam csütörtök este, amikor a barnazas kezdödött es orvoshot rohangaltunk irt nekem egy sms-t, csak annyit, hogy Szeretlek!. Vajon honnan tudhatta, van valami az anyai megerzesben :) Jövö hetvegen meg jön az egesz csalad, es valoszinüleg lesznek gyanus dolgok, mar arra is összekacsintanak ha azt mondom, hogy nincs etvagyam ;) Nem szivesen beszelek vele telefonon ugy, hogy nem mondhatom el :S
Csak azt nem szeretnem, hogy baj legyen ugy, hogy mar mindenki tudja es utana csalodjon. Föleg, hogy ha a Nagymamam tudja, akkor kb. 2 nap alatt egesz Rakospalota is ... ;)
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Rokakoma,

nekem is van még néha kevés barna, az ultrahangos, aki nagyon kedves volt, azt mondta, ez még sok időbe telik, amig mind kijön, szóval számítsak rá...

A korházban fekvés szerintem későbbi fázisban van, mondjuk, 4-5 vagy több hónapos terhességnél, ahol valamiért fennáll a koraszülés lehetősége. Ott már koraszülésről van szó, ami a baba halálához vezetne..nálunk még "csak" vetélésről lehet szó, ami "nem olyan nagy ügy", mint egy 6 hónapos baba halála...

REméljük, nem lesz egyikben sem részünk!
20140901114303
 
 


Anabique :D
Hiába, a tapasztalat az tapasztalat....
Nálunk pont fordítva van, anyósnak 2 fia volt, mindig is szeretett volna egy kislányt. És aztán természetesen amikor terhes lettem, nagyon csalódott volt, hogy fiú lesz, és nem lány. Aztán reménykedett a másodiknál, és a harmadiknál..... és biztos most is fog... Utolsó remény pedig férjem öccse, de neki még nincsenek gyerekei és egyelőre nem is tervez...anyósom szomorúságára :)
20140901114303
 
 


Anabique,
és szívetek mélyén Ti mit szeretnétek? Én Levit is annyira lánynak szerettem volna. Vagyis mondtam a férjemnek kb. 5 hetesen, hogy annyira lányt szeretnék, de érzem, hogy ő fiú. Most el nem tudnám képzelni, hogy ne lány legyen, nem tudom miért.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Brunhild,
én Levivel csak barnáztam, és csak kicsit és azt is 3x1 utrogestan mellett. ezt emeltük 3x2-re, és másnapra el is múlt, de nekem nem volt hematómám. Viszont engem be akartak fektetni a veszprémi kórházba 5 napra, aztán megegyeztünk, hogy inkább hazajövünk, és bemegyek a kecskemétibe, ha már muszáj, inkább itthon. Itt meg nem értették mit akarok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska: Hát igen, orvos és orvos nem egyforma..amit az egyik jónak lát, annak a másik nem látja értelmét...

Szerintetek a 2*1 Duphaston mellett mennyi magnéziumot szedhetek? Mert néha érzem, hogy rakoncátlankodik a hasam, picit görcsöl, ez eddig is volt, csak most jobban félek tőle... Kicsit kifáradtam a délutáni bevásárlásban, de legalább van téli cipőjük a fiúknak :) Mondjuk nadrág és felső is kellett volna, azt nem találtam, lehet holnap délután még egyszer nekifutunk...
20140901114303
 
 


Hello!

Kismamák nem megijedni! Azt azért nem tudom mondtam-e, hogy folyamatosan fel volt puffadva a hasam és nem a beleim hanem a méhem amikor a babák már nem voltak meg. Szerencsére most ilyet nem érzek, de most meg a gyomrom van állandóan felfúvodva ez is okozza az állandó hányingert.

Brunhild fekvés!!!!!!!!!!!

Ana örülök, hogy végül is örültek anyósék!
klarissza36
Kecskemét
 
 


Gydavid 3,5 mm-et akartál írni nem :lol:
klarissza36
Kecskemét
 
 


Brunhild,
a Duphastonnak meg a magnéziumnak szerintem semmi köze egymáshoz, nyugodtan szedheted mellé a 3x2-t, ha szükségét érzed. Én mondjuk soha nem szedtem magnéziumot, csak Levinél alkalomszerűen, ha éreztem, hogy keményedik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Tegnap ugy estefele volt megint egy kicsi, ami talan pirosasnak is volt mondhato (persze ezek mind csak a papiron). Szörnyü ... 5 percenkent jarok wc-re, hogy lassam a helyzetet, ha van valami sirok ... a ferjem meg mondja, hogy ne izguljak, rendben lesz, ez nem tölünk függ, bizzak, hogy ugy lesz a legjobb, ahogy lesz ... este megyünk az orvoshoz, de nem tudom, hogy birom ki. Nem tudok enni, hanyingerem van!!! :(
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Rokakoma, póbálj megnyugodni..bár tudom, nem könnyű :( Nekem amikor vérzett, akkor nem csak papíron volt, hanem folyt a piros vér...és-egyelőre-minden rendben van. Legalább este tudni fogod, hogy mi a helyzet..én 2 hetet kell várjak..

És itt mind szorítunk neked!
20140901114303
 
 


Sziasztok!
Írni nem írtam, de olvastam! Elég ramatyul érzem magam, gyakorlatilag egész nap hányingerem van, napi1-2x a róka győz.Ennék, de nem kívánok semmit. Két hét múlva kell mennem UH-ra, én még azt sem tudom, hogy van-e szívhang.

Brunhild: nekem is van egy nagy sarló alakú hematoma a méhemben. A várható menstruáció idejében még nem tapadt össze a méh ürege, ezért oda egy kicsit bevérzett, bár kifelé nem jött semmi. Neked a görcsölés nem a várható mensi idejében volt?
Rókakoma! Szerintem ne parázz, ugyanerről lehet szó, kevés pirosas, de inkább barna vérzés pláne görcsölés nélkül nem tűnik olyan veszélyesnek. A barna vér azt jelenti, hogy kevés a vérzés, inkább csak szivárog és mire kijut már elkezd bomlani. Lehet, hogy Te is úgy jártál mint én és most ürül ki az a kevés "menstruációs" vér, elvileg te is a 2. elmaradt menstruáció környékén vagy nem?
jjucuss
Eger
 
 


Rókakoma!

Nyugi!ne idegeskedj!minden rendben lesz!ma mentek megint dokihoz?

Brunhild!
Szerintem simán szedhetsz több utro-t,v duphastont.én 3×1et veszek be

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32
 
 


Nálunk csak anyósék tudják. Tegnap este Lottim rákérdezett,h anya Te nem terhes vagy?nagy a hasad.azt mondtam nem.erre ő: de akartok? én:igen! Ő: és már csináljátok? :lol: :lol:
Igen! "csináljuk"!.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32
 
 


Köszönöm, hogy drukkoltok, nagyon sokat szamit :)

Jucus, ott meg nem tartok, most töltöm a 6.-at.

Különben azt olvastam meg, hogy ha elhalt a magzat, akkor a tünetek is megszünnek. Ez igy van? Igaz ma reggel nem feszült a mellem, de a höm 37,2 es most mar hanyingerem is van. Szoval, ez megnyugtato lenne!

Brunhild, szerintem, ha nagyn em birod, akkor megprobalhatsz elmenni valahova, hogy megnezzek! De 2 het az kibirhato. Inkabb varakozas, mint hogy baj legyen es rohanni kelljen!

Meg egyszer nagyon köszönöm!
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Tartozok két szüléstörténettel.
Nagyobbik: 37+5 naposan egész nap keményedett a hasam, de nem sejtettem semmit. Este 7-kor ment el a magzatvíz. A kórházban azt mondták, hogy fent a gyerek feje, teljesen zárt a méhszáj, másnap délelőtt talán meglesz. Kaptam oxitocint. Az egyik fájást még nem éreztem, a köv. brutál volt. 22.28-kor megszületett Ádám, kicsike volt 2700 gramm, de egészséges.

Kisebbik: 3 nappal a terminus előtt hajnal 4-kor keltem kb. 5 perces fájásokra. Negyed hétre értünk a kórházba és 7 óra 10-kor kint volt Előd, 3050 grammal.Nála a kitolásnál repesztettek burkot, ha nem teszik, szerintem burokban születik.

Brunhild, jól emlékszem, hogy Te szülted a másodikat otthon? Engem technikai részlet érdekelne. Mivel vágtatok el a köldökzsinórt? A lepény is otthon született? A kórházban ragaszkodtak a méhűri betapintáshoz vagy csak megnézték a lepényt?

Megmondom, hogy miért érdekel. Nekem az utolsó fél-1 óra mindkét szülésnél olyan intenzív volt, hogy ha az a szakasz itthon ér, akkor engem már hatökrös szekérrel sem tudnak kórházba vinni. Így azt tervezem, hogy fenti esetben inkább szülök itthon a férjemmel meg a mentősökkel, de én nem engedem magam a kitolási szakban hurcolni ide-oda. Olyankor már úgysem vagyok kooperabilis (ill. a kitolásnál igen, csak előtte abban a fél órában nem).
jjucuss
Eger
 
 


Honey, ez nagyon edesw :) :) :)

Nalunk csak az a törtenet volt, hogy mikor elöször hallottam a b**** szot az iskolaban hazamentem es megkerdeztem Apat, hogy ti b****? Mire ö ... zavarba jött es nagyonban elkezdett tiltekozni, hogy "Dehogyis"! Nekem meg tetszett a reakcio es odamentem Anyahoz is. Ö kicsit mahogy reagalt ... elkezdte magyarazni, hogy ezt nem igy mondjak, de igen stb. Utana meg gondolkodhattam, hogy akkor most mi van? ;)

Igen, ma megyünk az orvoshoz. Azt mondta, hivjuk fel, hogy mikor tudnank menni es mivel a rendelö mellett lakik beugrik, hogy ne kelljen csütörtökig izgulni! :)
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Sokat írtatok :-)

jjuccus: én is gondoltam erre, de nem, még nem tartok ott...

honey32 :D nagyon jó :D
Szülés: igen, én vagyok. Köldökzsinorhoz nem nyúltunk, fürdőszobában szültem térden állva, onnan gyerekestől (törölközővel a lábaim között, gyerek is egy törölközőbe bugyolálva) átmentünk a hálószobába és ledőltünk, betakaróztunk. Annyit tudtam, olvastam, hogy a babát hasra kell fektetni, hogy a folyadékok orrából-szájából kijöjjenek, úgyhogy hason volt a mellemen. A méhhlepény nem jött ki, de a mentősök már úton voltak. Azt olvastam, hogy ha a méhlepény is megszületik, arra kell ügyelni, hogy a lepény magasabban legyen mint a baba, hogy a vér ne folyjon vissza a zsinoron keresztül -de eugy ez nálunk nem állt fenn. Szóval vártunk, jött a mentős, fiatal orvos, zavarban volt, szerintem még sosem látott ilyet :roll: ...a köldökzsinort ő vágta el, volt is nála olyan csipesz rá, a méhlepényt bent hagyta, és elvittek a korházba , ott jött ki a méhlepényt, és azt hiszem a doki benyúlt, hogy minden okés-e.. KB ennyi, nem kell túlbonyolítani, csak ösztönösen :)
20140901114303
 
 


Mi a családnak csak januárban mondjuk el. Pár barátnőm tudja csak.
Egyébként nálunk is az a szitu, hogy anyósnak két fia van, meg ugye két fiú unokája. Sógoromék most terveznek babát, de úgy néz ki, hogy segítség kell hozzá...na majd lesznek iker lányok :D
jjucuss
Eger
 
 


Brunhild köszi :D

Honey, Rókakoma: ez jó :D
Nálunk most a nagyobbik fiam mindig a cicimmel van elfoglalva (leskelődik, simogatná). Kicsit korai :oops:

Rókakoma: ha a mai UH-on nem lesz semmiféle vérömleny a petezsák körül, akkor egyenesen megtiltom, hogy idegeskedj!
Az is lehet, hogy a méhszájból szivárog a vér, mert ez ilyenkor igencsak vérbő és sérülékeny.
Nekem mind a 2 fiúnál volt friss piros vérzés a 14-20. hét között. UH-n minden rendben volt, nem görcsötem, így valószínűleg valami kis ártalmatlan erecske pattant meg a méhnyakban.
jjucuss
Eger
 
 


Köszönöm, Jucus ... igyekszem :D

Egyebkent van köztetek olyan, aki tervezi az otthon szülest?
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Nem tervezem, de ha úgy alakulna, nem bánnám. Ha a másodiknál épp nincs nálunk Anyám és várni kell fél órát, hogy a "bébiszitter" unokatesónk megérkezzen, akkor Előd otthon születik, nem értünk volna be.
A férjem ki van bukva, mert a youtube-on nézem az "unassistated birth" videókat. Csodásak.
Mondjuk a macera nem hiányozna a kórházban utána, a vizsgálatok stb.

A fiúk születése után az orvosom kérdezte, hogy mire gondolok, most, hogy megvan az első babám.Mondtam, hogy arra, hogy mikor zárhatom már össze a lábaimat. Elég illúzióromboló voltam.Reggel a viziten az első kérdésem az volt, hogy ugye nem vizsgálnak meg, úgy...nőgyógyilag.
Egyre jobban utálom a macerát. Orvosnál még nem is voltam, csak UH-on, majd a 12. hét után elmegyek, aztán meg ha minden rendben van, akkor egyszer a 2. trimeszterben és kész. 37. hét után tuti nem engedem magam vizsgálni, hogy milyen a méhszáj állapota. Tök mindegy nem? születik, amikor születik. :twisted: :twisted:
jjucuss
Eger
 
 


Jucus :-)
Én miután kint volt a baba, azt kérdeztem: Ennyi volt? :lol:
Én teljesen megértelek, nekem is elegem van vizsgálatokból ... Mikor kiderült, hogy terhes vagyok (most), ez volt az egyik gondolatom, hogy na neeeee, megint állandóan szétdobni a lábakat :roll:
Én nem tervezek itthon szülést, eddig sem terveztem, de ugye sosem lehet tudni...főleg nálam :shock: nekem szerencsére ebből nem volt semmi kellemetlenségem utána, mármint a korházban senki sem gyanusított meg azzal, hogy direkt csináltuk, hogy tervezett otthonszülés lett volna..hallottam már ilyen esetekről. Semmi bajom azokkal, akik otthon akarnak szülni, de én ilyet nem terveztem, és nagyon ideges lettem volna, ha rámfogják...mondjuk jól szétszakadt a gátam, lehet ezért nem merült fel a gyanú ... Viszont a család, rokonok nem voltak ennyire megértőek, saját anyám és anyósom is eldöntötte, hogy mi húztuk túl sokat az időt, nem indultunk el idejében stb.. mert olyan nincs, hogy ilyen hirtelen szüljön valaki..és volt aki megkérdezte, hogy nem direkt igy akartátok?...Nem, ha igy akartam volna, elmondtam volna...
20140901114303
 
 


Utóirat: szerintem az a legszarabb, amikor szülés közben vizsgálnak! :shock: Mi a fenéért??? Na akkor azt hittem, bepisilek...ez csak a harmadiknál volt, elsőnél nem volt ilyen, második ugye itthon....amikor már beindult a szülés, tolófájások között, benyúlni?!
20140901114303
 
 


Húú, én nagyon remélem, hogy nem szülök itthon. Jó az ott a jó kis biztonságos kórházban :lol: Mi 20 km-re lakunk a kórháztól, majd elindulunk időben. Legalábbis így tervezem, aztán majd kiderül.

Engem elég sokat vizsgáltak, bár mi számít soknak... havonta mentem az orvoshoz, a végén 3 hetente, de én nem bántam. Pl. Lilinél egy UH-n kiderült, hogy tachicard, szinte naponta jártam nst-re, már a gondolatától összerándult a gyomrom, be is fektettek két napra a kórházba is. Az utolsó hétben nézték a magzatvizet is, hogy tiszta-e. Még szerencse, mert már nem volt az, úgyhogy megijedni sem volt időm, már indították is a szülést. Mire kijött Lili jó zöld trutyiban úszkált. A férjem szerint legalábbis, ő látta a magzatvizet.

Amúgy tényleg, ha itthon kellene szülnöm szerintem a férjem már profi lenne. Levi olyan gyorsan indult el, hogy az orvos csak annyit mondott a férjemnek, hogy ugye emlékszik, és hajrá, csinálja azt, amit Lilinél, szegény köpni-nyelni nem tudott, de ugrott. :lol:

Nem tudom miért, ma egész nap fájdogál a hasam. Nem görcsöl, csak úgy érzem hogy van. Remélem minden ok, nem emlékszem, hogy a másik kettőnél volt-e ilyen. Magnézium persze nincs itthon...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Advent első vasárnapján mindenkinek nagyon boldog várakozást kívánok!
Kép

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Barnázásnál
Minél több pihenés
magnézium (magne-b6-nál van olcsóbb és több magnéziumot tartalmazó készítmény)
esetleg progeszteron-pótlás
egy-egy feles, vagy egy pohárka bor (az alkohol nagyon jó izomlazító)

Otthonszülést nem vállalnék be. Viszont, ami tetszik, az az ambuláns szülés :wink:
Terhesség, szülés alatti vizsgálatok: ha választott orvosod, szülésznőd van, akkor egyeztess vele!!!!

Brunhild
Van értelme a tolófájások közötti vizsgálatnak is... :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


mrsleo csak nem az eü-ben dolgozol?


Valaki felvetette, hogy írjuk le fiút vagy lányt szeretnénk.
Két fiú után és persze lányra vágyok...ha belegondolok a 3 fiúba, rögtön a 3 vagonnyi rántott hús jut eszembe, amit majd sütni kell, mire hazajönnek a fociedzésről :lol:

Ha kibírom én nem kérdezem meg, hogy lány vagy fiú. Mekkora izgalom,amikor szülés után derül csak ki. A fiúknál tudtam és ez az utolsó lehetőségem, hogy ezt az érzést is megtapasztaljam.

Elődnél az UH-on láttam a fütyit, eléggé ki van élezve a szemem. Legfeljebb most majd nem nézek oda. :shock:
jjucuss
Eger
 
 


mrsleo: hát azt sejtettem, hogy a doki nem unalmában nyulkál, de nálam, aki pikk-pakk kipottyantom a gyerekeket, nem sok értelmét láttam..

jjucuss :D Természetesen mi is kislányról álmodunk, de ami a rántott húst illeti, én örülnék neki, ha ilyen gondjaim lennének ..a nagy egyáltalán nem eszik húst, ha igen, az kész csodának számít (de semmiféle zöldséget sem eszik, gyümölcsből csak almát és banánt...két kezemen simán meg tudom számolni, hogy miket eszik meg :( ); a középső egy fokkal jobb, nyitott az új kajákra, nagyon szereti a gyümölcsféléket, megeszi a paradicsomot, húst ritkán..a kicsi az egyelőre mindenevő, a húst minden kajából kihalássza, és először azt eszi meg :D És ne mondd, hogy utolsó lehetőség....sosem tudhatod mi történik :wink:
20140901114303
 
 


Jajj, csak várd ki a végét. Elkezdenek kamaszodni és annyit fognak enni, hogy tanyára kell költözni és malacot tartani :lol:

Nálunk változó az evés. Egy hónapig jól esznek, aztán hetekig szinte semmit. Már kezdem megszokni.


Idén először "feldíszítjük" a házat. Vettünk kültéri fényfűzért, fel is tettük a terasz fölé. A kölykök alig várják, hogy végre besötétedjen. Idén meghitt Karácsonyt terveztem, jó sok készülődéssel: ablakdíszek, mézeskalács, zene, adventi koszorú (mint a belinkelt-köszi), sk. karácsonyfadíszek, asztali díszek, persze a gyerekekkel közösen elkészítve. Egyelőre úgy tűnik ebből semmi sem lesz, mert csak fekve nincs hányingerem, ha felkelek, akkor fél óra és jön a róka.

Tényleg! Rókakoma drukkolok!
jjucuss
Eger
 
 


na akkor elkezdtem betölteni a táblázatba, hogy ki mit szeretne. Eddig elég egysíkú :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok.rokamama szorítok hogy a dokinál minden rendben legyen.

brunhild piheny sokat és minden rendben lesz.

Nekem hálistennek elmúlt a derékfájásom.Most már jól vagyok.
Én két kislány után fiút szeretnék de ha kislány őt is imádni fogom.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye
 
 


Sziasztok! Hát , ha mindenképpen választani kell akkor mi kislányt szeretnénk. De azt hiszem nekünk a fiú sanszosabb. a páromnak 3fia van és egy lánya,de ő nembiztos, hogy az övé, sőt, ha megint fiú lesz, akkor végképp kétségessé válik, hogy az övé-e a kislány.

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Táblába: Én is Egerben fogok szülni, mint Honey.
Tényleg Honey Te kinél?
Nekem az elsőnél a választott orvosom éppen Debrecenben volt, így az ügyeletesnél szültem. A másodiknál már ott volt Dr. Nagy Péter. Éppen beért, megvizsgált és közölte, hogy lehet nyomni. :D
A harmadik is nála lesz, de majd csak a 12. hét után jelentkezek nála.


Panndinak szerettem volna írni. Láttam a korábban belinkelt 31 hetes pocakfotót. Háát teljesen hihetetlen, nekem most van ekkora hasam. :shock:
jjucuss
Eger
 
 


Sziasztok!

Én inkább kórházban szülnék! Az a biztos szerintem!
Ja és ami nagyon fontos remélem be is érünk időben!
Hát nálunk nagyon jó lenne ha fiú lenne! Mert hát eddig az arányok 3 lány 1 fiú! A fiam nagyon szorít, hogy a tesó fiú legyen!
Amúgy felénk minden okés!
Bár hányiger az van időnként meg néha alacsony vérnyomás!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca
 
 


Kislány :lol:
klarissza36
Kecskemét
 
 


Könyveltem :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Kisfiú :lol:

Jucus!

Én Varga Zsoltinál fogok szülni,nagyon szeretem.Szakmailag,emberileg,mindenhogy.mondhatni baráti a kapcsolatunk,évek óta hozzá járok.
lehet talizunk majd ott.igaz hogy én 22re leszek kiírva,de hamarabb megcsászároz úgyis,min. 11-én.

Rókakoma!
nem értetek még haza??majd írj mindenképp!

Nekem nincs is más választásom,mint a kórház.de ha nem ebben ebben a helyzetben lennék se fordulna meg a fejemben hogy itthon szüljek.
Érdekes amúgy,mert pl. Hollandiában meg azért lobbiznak az anyukák,hogy kórházban szülhessenek.náluk bevált szokás az otthonszülés.azt nem tudom mekkora a komplikációk aránya.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32
 
 


Linácska, egyre jobb a táblázat!

Honey, a holland példa tényleg jó, vannak holland ismerőseink, és második gyereknél írtam nekik levelet, hogy hogy jártunk, hogy itthon született meg... A válasz pedig az volt: Miért, hol kellet volna? Ott mindenki otthon szül, kivéve ha komplikáció adódik. DE azt se felejtsük el, hogy ott talán csak 3 hónapot lehetnek otthon a kismamák szülés után :(
Nekem a német rendszer tetszik, sokat olvastam róla, és német baba-mama fórumokat is szoktam olvasni, szóval ott annyira rendben van minden, hogy csak...már ami a terhesgondozást és szülést illeti. Ott szülnek, ahol akarnak, otthon vagy korházban, mindkettő teljesen elfogadott, megvan rá a jogszabály és képzett személyzet..Van olyasmi, mint nálunk a védőnő, de egyben szülésznő is, tehát választhatsz magadnak egy ilyen védőnőt a terhesség elején (tudtommal ingyenes), ő vizsgálni is tud, tanácsokat ad, bármikor számíthatsz rá, szülést is levezet és utána is sokáig még foglakozik veled és a babával... Sokan szülnek ott is korházban, de ez a védőnő elkíséri őket és velük van a szülésnél.

Rokakoma, én is várom nagyon a híreket!
20140901114303
 
 


Jó reggelt!

Szülésnél bármikor adódhat, bármi probléma. A komplikációmentességre az se biztosíték, ha az anyuka már x gyereket szült simán. Minden terhesség, minden szülés más!
Mo-n az otthonszülés feltételei nem adottak. Nem mindenhol érhető el perceken belül a kórház! :cry:
Pesten se, ahol egymás hegyén-hátán vannak a kórházak... Szabolcsban meg.... :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


[quote="mrsleo"]L írta:mrsleoinácska
Jó a táblázat!
29 éves vagyok/Debrecen/DOTE Női Klinika



A tipp: lány :wink:


Igen, mrsleo eü-s :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


mrsleo,
könyveltem a te adataidat is. :lol:
És mrsleo táncsak nem orvos? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


A táblázatra visszatérve: szerintetek olgi és dorka jelentkezik még?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Ma megyünk Levivel a leendő családi napközibe. Hát kíváncsi leszek. Jobban örültem volna, ha mehetett volna Lilivel az oviba, na de a jogszabályok...
Mondjuk a főnököm még mindig nem válaszolt, hogy mikortól vesz vissza, de ma most már kiderítem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?