Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok!

Ma szuper éjszakánk volt, 1-kor aludt el, 06.30-kor kelt, aztán még aludtunk 10.30-ig :D
Nem sokára indulunk sétálni, csak még gondoltam írok nektek, meg elmosogatok, ne meg a mosógép, állandóan megy, mégis tele van a szennyestartó :D

Sophie, nagyon szuper lett ez a kép!Nagyon édes Beni, ahogy megöleli a tesót!
Akkor te is így vagy anyukáddal, ez szerintem olyan jó dolog amúgy!Én végülis anyósommal is jóban vagyok, csak már néha kicsit sok...Gondolunk Rátok ma is egész nap!

Gigi, nálatok nincs féltékenykedés?

Tatajna,elég ronda story, nem is nagyon értem, h. miért várattak ennyit!!!De az a lényeg, H. Ádám és te is jól vagytok, és majd elhalványulnak ezek a ronda emlékek!


Navi, ez nálunk is többször van,h. hívom Andrist, h. mikor jön haza, mert pl napközben nem alszik v. sírdogál, aztán mire hazaér, édesdeden szuszmákol, pedig kb. 5 perc telet el a hívás óta :D
Nem vagy egy vastag csajszi :D Az izmaid adták fel?Az szerintem idő kérdése talán és rendeződni fog.
Káromkodás-én sajnos szoktam, de régen nem nagyon beszéltem csúnyán..
Apa tényleg nagyon édes-én mindig azon agyalok, hogy nehogy vmi baja legyen, h. ilyen keveset alszik, tiszta hülye vagyok!

Vikoo-Boldi :D Én mondtam, van a pici babáknak igenis öntudatuk :D Gyönyörűek a képek!!!Nagyon szép Boldi és te is jól nézel ki!

Eta, én messze vagyok a szuper csinostól, sőt...!
Tegnapi nyugis nap :D
Sok sikert a bankrabláshoz!!!!

Mikegirl, sajnálom a reggeli cirkuszt, nagyon szorítok, h. Ati jókedvűen jöjjön haza az oviból.
Ha nem alszom, én totál idegbeteg leszek, bár Lucához kicsit nagyobb türelmem van, mint mondjuk máshoz!

Lucuzs, de örülök nektek!Szerintem mindenki megérti, h. nincs annyi időd!
Nagyon jó az, h. nem idegested magad és higgadt tudsz maradni, mert azt a gyerekek is érzik és tudják!
Sajnálom a gátsebet, meg az aranyeret!Az utóbbi nekem is volt, mondjuk nekem jobban fájt, mint a gátseb!

Csajok, én a babanaplóba írtam egy szüléstörténetet, nagyon hosszú, de azért bemásolom....max. kihagyjátok.

Sok puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Luca születése
Ahogy anya átélte:
2010.október 21, csütörtök éjjel: enyhe görcsökre ébredtem, igazából nem fájtak, de nem tudtam aludni. Kicsit izgatott voltam, de igazából nem is gondoltam abba bele, hogy már eljött az idő.
Egész éjjel nem aludtam péntek délelőtt sem szűntek ezek az enyhe görcsök, aztán hirtelen nyálkás anyagra lettem figyelmes, ami távozott belőlem. Azt hittem ez már a teljes nyákdugó. Hívtam Andrist, hogy igyekezzen haza, aztán anyát, hogy munka után ide jöjjön.
Aztán Andris olyan 14 óra körül megérkezett, de igazából semmi különös nem volt, enyhe, rendszertelen görcsök.
Anya is megérkezett, ő nem volt valami bizakodó, haza is akart menni, de én mondtam, hogy ne, mert egész biztos vagyok benne, hogy valaki készülődik, hogy kikacsintson ebbe a világba.
Aztán mikor legközelebb kimentem Wc-re, olyan 17 óra körül, akkor ott volt a valódi nyákdugó teljes valójában. Nagyon nagy izgalom, várakozás lett úrrá rajtam, és kicsit féltem is a szüléstől, hogy milyen lesz, de hajtogattam magamnak, hogy úgyis gyorsan megleszünk, és végre találkozom a kisbabámmal. Andris feltűnően, már már idegesítően nyugodt volt, de ő ilyen.
Anyán láttam némi izgalmat, és aggódást is. Azt mondta ennem kell, kimentünk a konyhába, vajas pirítós, főtt tojás, piros arany, majonéz, és már rendszer volt a fájásokban, de én hallgattam anyára, és ettem, nem voltak még annyira erősek.
Aztán bementünk a szobába, a fájások egyre erősödtek, de nem tartottam indokoltnak, hogy a kórházba menjünk. Andris még mindig nyugodt volt.
Aztán hirtelen erős rúgást érzetem a pocakomban, majd egy pukkanást, tudtam, hogy most végre elkezdődik az, amit annyira, de annyira vártam.
Rohantam Wc-re folyt a magzatvíz, kicsit véres volt, nagyon nagy izgalom lett úrrá rajtam, kiabáltam a többieknek, anya azt mondta azonnal indulunk a kórházba. Ő nagyon ideges volt, Andrison is láttam némi izgalmat, rajtam hirtelen nagyon nagy nyugalom lett úrrá, pedig elkezdtek erősödni a fájások, de ez sem volt vészes.
Azt hiszem agyilag már máshol voltam, kikapcsoltam a számítógépet, jutalomfalatot adtam a kutyának, anya meg rám kiabált, Andris is noszogatott.
A kocsiban végig éreztem, ahogy csordogál a víz, furcsa érzés volt!!!
Kb. 3 perc alatt bent voltunk a kórházban, a saját lábamon mentem fel a lépcsőn, nagy erőt érzetem magamban.
Kb. 20.15-re értünk be.,azonnal NST-re raktak, súlyt mértek, adatokat vettek fel. Az Nst nem mutatott elég erős fájásokat, a babával minden ok.
Az ügyeletes orvos megvizsgált, az nagyon kellemetlen volt, és nem tagadom fájt. Még rosszalóan nézett is rám, hogy miért mondom, hogy fáj, hiszen a baba feje nagyobb lesz, mint az ő ökle.
Akkor áldottam meg mindenkit, aki azt mondta legyen fogadott orvosom. A doktornőt azt mondták még nem hívják, ebből csak hajnalra lesz gyerek.
Elkezdetem vérezni a vizsgálat után.
Eléggé szigorú szülésznőt kaptam, de nem bánom, hálás vagyok neki nagyon!!!
Azt mondta akkor kezdődik igazán a szülés, ha már nem tudok mosolyogni! Andrist és anyát hazaküldte. Először dühös voltam, azt mondta éjfél, 1 körül csörgünk, aztán visszajöhetnek! Ideges voltam emiatt.
Aztán bementem a szobába, kérte, hogy pihenjek, ha tudok, aludjak is, mert ki tudja, mikor történik valami. Én szomorúan búcsúztam el tőlük, telefonáltam, járkáltam a szobában, aztán erősödni kezdtek a fájások,(Közben ment a Megasztár a tv-ben)
Akkor már feküdtem, aludni persze nem tudtam, rájöttem, hogy azért ez fájni fog. Mikor jöttek mindig azt gondoltam, hogy mindjárt vége, és egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy a kezemben tartsam a kislányomat! A szülésznő, kb. 20 percenként bejött, rám nézett, megnézte a szívhangot.
Aztán éjfél körül újra vizsgálat, tágulok, még nem az igazi, lehet hívni Andrisékat, ekkor már nem is tudtam annyira gondolkozni, a fájásokra koncentráltam.
Jött a beöntés-na, az nem esett jól, illetve ami utána következett 
Megérkezett anya és Andris, aztán visszamentünk a szobába. Akkor értettem meg, hogy miért is küldte őket este haza a szülésznő. Nem akartam, hogy lássanak, hogy lássák, hogy szenvedek. De igazából 2 fájás közt beszélgettem velünk, elmeséltem, hogy mi is történt addig.

Hívták a doktornőt, 01.30-kor bementünk a szülőszobába, Andris is velünk volt, amiért örök életemre hálás leszek neki, és felnézek rá. Azért nekik is nehéz lehet, hogy tehetetlenek, valószínű nem érzik, hogy a puszta jelenlétük is mekkora segítség.
Azt választottam, hogy a labdán vajúdok tovább. Andris hátulról támasztott, két fájás közt el is aludtam, de már ő is majdnem. Néha felállt, hogy nehogy elnyomja az álom. Emlékszem, szólt a zene, és meg akartam jegyezni, hogy milyen számok mentek akkor, de elfelejtettem.
Amikor jött egy fájás, néztem a nagy órát a falon, és közben csak koncentráltam, csak a fájásra tudtam gondolni.
Közben néha szidtam Andrist,de ha szünet volt bocsánatot kértem tőle. A doktornő is megérkezett, de a szülésznő azt mondta, hogy még nem elég hosszúak és erősek a fájások. Emlékszem ekkor dühös lettem, de csak a fáradság miatt.
Aztán utána olyan gyorsan történtek az események, egyszer csak a szülőágyon voltam, a lábaim fent, doktornő, szülésznő, nővérke, és a fejemnél a Szerelmem.
Nyomjak!Ok, de hogyan kell? Nem sikerült, bíztattak, ezt is meg kell tanulni. Először nem ment.
Dühös voltam magamra, hogy miért nem megy azonnal.
Aztán egyre ügyesebb voltam, minden erőmet összeszedtem, már nem fájt semmi, ott a feje, azt mondták.
Már csak a kisbabámat akartam. Közben szünetet tartottunk, türelmetlen voltam. Várjunk 4-5 fájást, aztán utána folytatjuk. Pihenni kell közben!
Andris a homlokomat törölgette, meg valami oxigén maszkot tartott a szám illetve az orrom elé, amitől nem kaptam levegőt, közben még infúzióval is megajándékoztak.
Arra tisztán emlékszem, hogy azt mondta a doktornő, hogy csak az ő hangjára figyeljek. Akkor azt mondta, ha jön a fájás nyomjak, de én már nem is tudtam, nem éreztem a fájást, annyira más állapotban voltam, megszűnt a külvilág.
04.óra 16 perc : és akkor nagy megkönnyebbülés…….és ott volt, sírt, hallottam a hangját, leírhatatlan boldogság, és öröm, a mellkasomra tették, nem hittem el, hogy ő a mi kisbabánk, akit annyira vártunk!!!!
De elvitték, én ott maradtam, beszélgettünk miközben mentek az utómunkálatok, de nem emlékszem mik voltak a témák! Nem fájt semmi, nem éreztem semmit, csak az én pici Lucababámra gondoltam!!!!
"Egyszercsak ott volt. . . és én nem voltam többé terhes. . . ANYA lettem! Azelőtt nem hittem a csodákban. "

Kb. 3 óra múlva ölelhettem újra magamhoz, és azóta is órákig tudom nézni, és lassan rádöbbenek, hogy Ő tényleg a miénk!!!
A szülés után közvetlenül, és most is azt mondom, bármikor végigcsinálnám újra, mert az én kis manóm maga lett az életem!!!!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Helló lányok!

vikoo! A gyerkőc egy tünemény!!!!! Kis figyelő manó! :)

Lucuzs! Hát, nekem Janka ugye első baba, és mindenen idegekedek, mikor mennyit szopizott, miért nem alszik, miért nem kel fel, miért nem büfizik, és ilyeneken....
Tényleg! Janka szinte nem is büfizik. Max 1-2-t, bár bevallom éjjel nem költöm fel, örülök, ha alszik...
Húú, az a gátseb nem lehetett semmi. Nekem kicsit a fájdalom küszöböm, mindenért jujjgatok ÜGYI VAGY, HOGY ÍGY BÍRTAD.


Tegnap mi is kint voltunk 10percre, hát, szinte végigaludta. Ép a beájulós óráit töltötte:)
Ma is megpróbáljuk:)


nAVA! bÁR MÁR MI IS OTT TARTANÁNK, HOGY EGY HÓNAPOS... jajj, bocsi, félrenyomtam:)
Szóval még most túlélésre játszom., Az egy hónap meg 6 hét a cél, hogy addig kibírjam, és összeszokjunk.Jó, minden egyre jobban megy, de hát... nem könnyű.



Kép
ebba
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Ritya, szívből gratulálok Olivérhez!

Tatjana,
nagyon kemény sztori, és az egész méltatlan az István kórház jó híréhez. Kár volt fizetni a dokinak... :( :( :( :( De örülök hogy végül minden jól alakult és egészségesek vagytok!

Sophie,
ejh pedig azt hittem, írtam: 2500ft volt az oktatás háznál, 500 a kiszállási díj. Ha a csoportos tanfolyamra mentem volna, 1000-1500 lett volna, szerintem nagyon jutányos.
Ugyanezeket a kötéseket bármilyen nagykendővel meg lehet kötni )kb 5 m)

Lucuzs,
kitartást kívánok és gyors gyógyulást délen!

Dorka,
nagyon szépen leírtad a szülésedet, átjönnek a jó érzések! :D

Vikoo,
el ne hidd h sokat van kézben! Ebben a korban a bizalom, kötődés kialakítása a legfontosabb, a baba számára még minden ijesztő, és fontos neki, hogy ha hívja, ott terem az anyukája, apukája! :D :D :D :D
Ld a neten, kötődő nevelés - attachment parenting!
És Boldi gyönyörűűűűű!

Eta,
nagyon kemény a hallókészülék ára, basszuskulcs! :evil:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Dorka - nekem is nagyon tetszett a születéstörténeted! Tényleg szidtad Andrist? 8) Ez aranyos.
Annyira izgulok, hogy milyen lesz az oviból hazamenetel, és hogy milyen lesz itthon. Természetesen egyből szopival kell kezdeni, úgyhogy rögtön csalódást fogok okozni Atinak. Azért hiányzott, hogy nem volt itthon, sokat gondoltam rá, de tény, hogy nyugisabb volt minden. De örülni egyelőre nem tudok, mert akkora lelkiismeret furdalásom van, mint egy ház. Jövő hétre kérek időpontot az ovónénitől, hogy meg tudjuk beszélni, milyen volt Ati visszatérése az oviba, hogy teltek az első napjai, volt-e változás a korábbiakhoz képest.
Lucuzs, annyira jó, hogy nálatok jól mennek ezek a dolgok!!!! Bárcsak nálunk is így lett volna.....
És egyébként annyira ügyi vagy!!!!!!!!

Vikoo - Boldi baba nagyon szépséges!!!!!!

Eta - ha nem lakott jól, akkor ha nagyon éhes még, akkor sír. Ha kevésbé, akkor tátog, a kezét a szájába tömködi.

Nav - sok alvás :D
Has - úgy legyen!!!!
Én folyamatosan keresek mozgási lehetőséget Atinak, de még túl kicsi. 4-5 éves kortól lennének esetleg dolgok......

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Dorka,
megható a történeted.. :)
Nálunk nincs féltékenykedés, valahogy jókor lett időzítve a dolog. :lol: Talán az 5 éves lányomon látom, hogy mintha hisztisebb és nyafogósabb lenne, én meséljek este, én vegyem ki a fürdőkádból, ilyesmik. De semmi durva és kezelhetetlen, teljesíthetetlen dolog, és ezért nagyon hálás is vagyok.

Vikoo,
nagyon szép Boldi. :) és tényleg ne izgasd ilyen pici babámnál magad, hogy túl sokat van kézben, ilyenkor erre van szükségük, nem lehet még elrontani. Majd később.. :wink:

Ma én végigtakarítottam a házat, csak a fenti fürdőszoba felmosása maradt ki meg 1 szoba porszívózása fenn.. :oops: de megvár sajnos a dolog..

Akartam írni már korábban, hogy nekünk nagyon bevált a függőágy a babának. Újszülött kortól használható és most is épp abban szundikál már 2 órája legalább. :) Tudom javasolni, aki gondolja. És tesó is tudja benne hintáztatni.
gigii
Budapest
 
 


Csajok! Front jön? Vagy mi van? Balázs nem akar aludni! 11-kor kelt, délben elmentünk sétálni, végig ébren volt, mire hazaértünk elaludt, aztán mikor behoztam felkelt, ez volt 1-kor, azóta nem bír elaludni. :shock: :( Szopi, pelenkázás, csend, üvöltés rotálódik azóta is. :cry: Úgy sajnálom szegényt! Meg fáradok is rendesen... :oops:
És persze Boginak szuper vénája van ahhoz, hogy éppen akkor kezdjen hisztizni, mikor már épp pilledne Balázs... :?

Most épp csend van, de látom, hogy pillogat...

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Ritya,
elnézést kérek, a Te kisfiad Tamás :oops: :oops: :oops:

Lucuzs,
húha :( nálunk a 4 órási szopi után kezdődött a bömbi, de betettem kendőbe és azonnal elhallgatott. :roll:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Eclipse! Balázs nagyon szeret a mellkasomon elpihenni, látom, ahogy meghallja a szívverésemet és kinyúlik. De most ez sem volt elég sokáig hatásos...
Végül 4-kor ütötte ki magát a kezemben, de most is felületesen alszik.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Nalunk sincs ma sok alvas, egesz nap nyugtalan. 15 percekre alszik be, aztan reklamal es csak olben van el. Nem is csinaltam ma semmit (majd penteken vagy a hetvegen, mert holnap megyunk kontrollra a sote-ra)...

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Babák gyönyörűek!

Mindenkinek kitartást!


Levizsgáztam :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Kriszti! Le a kalappal elotted!!!

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Lanyok! En ma nem ittam laktoherb teat es ma nem fajt Zsombor hasa. Tejem is kb ugyanannyi. Ettol fuggetlenul nyuglodott egesz nap. Sztem egy kicsit felkapott, mikozben a pocifajasa miatt olben volt eleg sokat.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Kriszta!
Ügyes vagy!!!!!!!!!!!!!!! Gratulálok!


Dorka! A szülés történeteden pityeregtem kicsit! De olyan szép :)


A második levegőztetést Janka végig sírta, sztem nem tetszett neki, hogy szopi után nyaggattuk az öltözéssel. Na, de egy kis tejcsi jó tett nekije :)

Kép
ebba
 
 


sziasztok!

visszaolvastam. nem volt egyszerű, de reagálni nem tudok! nézétek el nekem. majd talán holnap!

sajnos semmi érdemleges nem volt a dokinál. igaz, meg sem vízsgált, de a lényeg, hogy pénteken újra NST, aztán majd csak jövő szerdán, akkor hozzá is kell mennem. addig pedig várakozunk...

egyébként a mai NST alapján is csak azt tudta mondani a doki, hogy a gyerek jól érzi magát odabent! ;) hát, köszi! ja, és, ha jövő szerdáig sincs baba, akkor UH kontroll is!

mivel az első 2 uh alapján 1 héttel kisebbnek nézték, lehet, hogy el is van számolva, de nem AKAROM! :(

egyelőre ezek vannak. ha bármi fejlemény lenne, írok sms-t! én úgy szeretném már!

lehet, hogy ma ráugrok apára, bár sok affinitásom nincs a programozott dologhoz...

sophie27
 
 


sziasztok,

köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat. Hazaértünk Levivel a kórházból. :)
Minden rendben van már velünk, volt egy kis komplikáció nálam, de már jól vagyok. van már tejcsi is.:)
holnap megpróbálom leírni a császáros történetemet és hozok fotót is. :)
Most Levi hiányol, így mennem kell, ma nagyon nem akar aludni :oops:

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


Most csak egy kis panaszkodás... :oops:
Az én nagyon ügyes okos kislányom, aki a kezdetektől profin eszik, ma délutánra megmakkant... 5 perc alatt kiszív max. 40-50 grammot és utána köpködi ki a cicit, mert fáj a hasa és görcsöl :roll: Éhes, mert enne, de nem tud, mert fáj neki... áááá.... :shock: Baromi jó lenne, ha nem habzsolna és akkor talán nem szenvedne utána... de ezzel/ez ellen mit lehet tenni?
Amúgy is, ha végül sikerül még ennie és bealszik, óramű pontossággal felkel fél óra múlva és nyűszít, mert görcsöl :( Úúúgy sajnálom, na meg magamat is, mert így semmi pihenés nem jut nekem :?

Most csak ennyi voltam, gyorsan olvastam és már mennem is kell, mert fürcsi, aztán próbálok aludni!

Vikoo, Boldi nagyon helyes kis kölök!!! :D
Szépek vagytok!

Majd én is dobok olyan képet, ahol éppen nem alszik! ...de nem most :oops:

Kriszta, gartulálok!!!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Jó reggelt!!!!

Jelentem Ati nagyon jól viselkedett az oviban, és úgy látták, jól érzi magát. Persze amint megjelentem, haza akart jönni. Hazafelé vettünk dörmi szeletet a kis coop abc-ben, itthon legoztunk, volt mese az esti mesén kívül is, este mondta, hogy velem akar zuhanyozni, és elalváskor kérte, hogy feküdjek be az ágyába. Délután csak úgy spontán mondta, hogy szeret, az ágyban pedig azt, hogy milyen jó így feküdni. (Életében nem aludt el így este, hogy mellette fekszem.)
Már volt Adélka símogatás, és megbeszéltük, hogy ha kell pótlás, akkor ő fogja majd a cumisüveget. Esti szopinál Adélkával együtt itta a kakaót Adélka szobájában. Szerintem kifejezetten jót tett neki az ovi, bár ma reggel is mondogatta, hogy nem akar menni.
Egyébként indulás előtt keltettem Adélt, és megetettem. Persze azért volt nyüglődés hazaérkezés után, de Ati jól viselte, nem vette zokon. :D

Adélka egy álomszuszék. Már kezdek aggódni. Tegnap fél 8-kor feküdt le, éjjel 3-kor és reggel fél 7-kor én keltettem. Evett valamennyit, aztán szunya újra. Nem ette meg az adagját egyik alkalommal sem, de nem tudtam felébreszteni. Amikor a bimbivel piszkáltam a száját, álmában rám mosolygott, de a végén már nem kelt fel.

Egyébként kemény ezt a hordozót kézben cipelni. Azt gondoltam, fog az menni, de elég nyögve nyelősen. Pedig most még "könnyű". Muszály leszek mindig rászerelni a vázra.

Kriszta - gondoltam Rád a tanulás és vizsga miatt, hogy azért nem jössz. Gratulálok!!! :D

Nav - sajnos foggalmam sincs, hogy lehetne a nem habzsoló üzemmódra rávenni. Ráadásul az elején a ciciből is ömlik a tej, szívni sem kell nagyon ....

Henne - várjuk a történetet és a fotókat!!! Üdv itthon!!!

Sophie - inkább programozott keksz, mint szülés, nem?

Ebba - az is lehet, hogy nem lakott jól Janka. Van, hogy Adélnak is kell egy kis idő, mire ráeszmél, hogy ő még enne.

Angie -a laktoherbtől nekem fájdult meg tegnap a hasam.

Gigi - ugye hülyéskedsz, hogy pironkodsz amiért az a két dolog kimaradt?! :lol: Én tegnap összesen ebédet csináltam magamnak, meg kivasaltam a gyerekek ruháját. El is bújdosok :lol:

Szép napot!!!!

mikegirl
 
 


Halihó Jó reggelt, van akinek jobb reggelt!

Hát lányok én nem szólok semmit, mert Gizus tegnap evett aludt, evett aludt. Csak a fürcsinél volt bömbi, de mihelyt bekajált elnémult, és 20.30 tól aludt reggel 3 ig!!!!
És most is alszik. De tegnap a védőnő nem nyugtatott meg, mert azt mondta hogy keveset hízott: (( pedig én adom neki a tejcit....
Lehet megint el kell kezdenem fejni hogy könnyebben jöjjön...


Kriszta:
Gratulálok! Ezek szerint "doktorrá fogadtak"!!! Ügyi vagy!

Henne!
Örülök hogy otthon vagytok végre, azt sajnálom hogy volt bibi, de remélem már elmúltak a fájdalmaid! HA lesz szusszanatnyi időd gyere! pihenj sokat!!Vigyázz magatokra!

Hát Navi nem irigyellek a tegnapért.l Kismanót meg sajnálom..
próbáltad a köményes teát?
nekünk az tök bejött! És mostanában akkorákat böffent mint a malacka: ), olyan jóizűt, hogy mindig nevetnem kell rajta. Ráadásul szinte azonnal ha befejezte a kajcsit!

Na de nem bízom el magam mert a múltkor is ezt szívtam meg.

Sophy:
Menjél már szülni!!! Mit húzod itt az időt: )))
Sajnálom hogy nem sok sürgetőt mondanak.... De emlékszem eclipse is nagyon ki volt hogy sehol semmi fájdalom, aztán pár óra múlva jött a hír hogy megszületett Molli: )
Remélem neked is hasonló szülésed lesz!!

Dorka!
A szüléstörténeted egyszerűen úgy van megírva, hogy az ember teljesen el tudja képzelni mit éreztél! Nagyon szépen írtál és bár nem a "legszebb" történet, mégis ahogy leírod azzá válik!
Megkönnyeztem, mert valami hasonlót éreztem én is csak nem tudnám így megfogalmazni. (ja és apát én nem szidtam... legalábbis nem emlékszem (ennyi a különbség))meg egy kicsi....

Szép napot, sok tejet, kevés sírást ami fájdalmat jelez, és sok szép meghitt pillanatot mára!


Pussza

Kép
Kép
eta
 
 


sziasztok lányok!

igaz, hogy 2x-ra érek talán el a szülésig, de mégis egy hülye kérdés...

szerintetek létezik, hogy a nyákdugó nem olyan darabos, hanem inkább folyás jellegű, és nem is feltétlen színes? mármint. nem úgy értem, hogy full vízszerű, de mégis nem ilyen csimbókos... reggeli pisinél csak többszörre tudtam kitorolni, volt benne picit sárgásabb is, de inkább áttetsző. vagy ne reménykedjek? :S


na. megyek a gyereknél orrot szívni, aztán szerintem kitakarítok, hátha felér egy kiadós sétával... és aztán irány a szülészet! :D

sophie27
 
 


Szép jó reggelt!

Zsófi,

nekem a nyákdugó ugyanígy volt (és mint utóbb kiderült az volt :lol: ), sárgás, kocsonyás jellegű és dirib-darab. Szinte egész nap távozott. SZóval szerintem jó esélyed van rá, hogy azzal találkoztál. :wink: Most már jöjjenek azok a fájások.. :D HAJRÁÁ!!!!!

Eszter,
de jól alakul az ovi helyzet! :) Mondjuk nálunk is van ellenkezés minden másnap, hogy nem akarnak menni, de nagyban lendít a dolgon, hogy ők ketten mennek. Ilyenkor (is) szuper a kis korkülönbség.

Hanna is nagyon jó baba volt, fél 11-kor, fél 5-kor és fél 9-koe kelt enni. És most is szunyál. :)
gigii
Budapest
 
 


Sziasztok!

Sophie! Legyen nyákdugó!!! :lol: :lol: :lol: Drukkolok!!! :wink: :lol:

Kriszta! Hatalmas gratula!!! :lol: :lol: :lol: Te egy hős vagy!!! :lol: :lol: :lol:

Mi esti elalváskor sokat sírunk, gyakorlatilag csak kézben van el, több órán keresztül nyüglődik mire elpilled. Fárasztó, de lesz még jobb is!!!! :D
Ilyenkor reggel meg szopi után lerakom az ágyba, párszor sírdogál és elalszik egyedül. Ki érti ezt??? :lol:

Csajok! Tegnap egész délután a szüléstörténetet írtam, és 4 A4-es oldal lett 12-es betümérettel. :oops: Nem tudom , hogyan tudnám ide lerövidíteni. Igaz, azért írtam ilyen részletesen, mert Balázsnak szánom emlékbe, Boginak is leírtam anno, és semmit sem akartam kihagyni.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok Lányok!

Mollika ma egy hónapos. Ennek tiszteletére horror éjszakánk volt.
A fürdetést mindig nagyon élvezi. De a fürcsi után nem volt hajlandó elaludni egyáltalán. Próbálkoztunk mindennel, apa nyűglődött vele hajnali 1-ig.
Nem sírt, nem volt hasfájós, csak kalimpált, kurjongatott, magyarázott :shock: :shock: :shock:
Este 11 és reggel 6 között 3x követelt cicit, nem léptünk előre éjszakai etetés közben, pedig már reméltem hogy ritkulni fog.
Mindeközben 5x kakilt :shock: :shock: olyan emberes adagokat, abból 2x kellett átöltöztetni matt kómásan :evil: aztán a hajnali szopi közben olyat megküldött, hogy ki is folyt body, rugi, mindenből, és még lepedőt is kellett cserélni :twisted:

Ez már apának is sok volt, reggelre megmakkant ő is, keverte a kutyát meg a babát, hisztizett a futócuccával meg mindennel, na ez már nekem is sok volt. :evil:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


helló lányok. csak fél kézzel, mert fejek. ááá . ez gyilkos dolog, nincs megállás egész nap, olyan, mintha bekapott volna a gépszíj.....

eclipse! nálunk is átöltözős kaki volt az éjjel. Aki azt mondta, h az anyatejes kaki nem büdi, annak kellene az orra alá tolni a hajnail adagot!!!!!!!!!!

Janka éjjel még mindig mellettem alszik, nincs energiánk felkelni hozzá mindig, így cdsak a szájába dugom a cicit, és kész.

két kérdés csajok:

1. mikor esett le a köldökcsonk? neki még meg van.
2. jó, hülye vagyok, elfelejtettem a második kérdést...

na, majd jövök, ha eszembe jut.

Kép
ebba
 
 


Sziasztok!

Hihetetlen, mennyit írtok! Ügyesek vagytok, h igy van időtök! Én olvasok, de írni már nem hagynak a fiúk, valami mindig van :)

Sophie
Nyákdugó nekem sem volt színes!!!!! olyan volt nekem is, mint ahogy te írtad! :) Hajrá, hajrá!!! :)

Ebba
szerintem változó, h kinek mikor esik le a köldökcsonk! Daninak már leesett múlt hét pénteken, de Marcinak tök sokáig megvolt!

Nálunk a helyzet: Marci egyre jobban viseli Danit, egyre kevésbé féltékeny :) Már a pelus sem kell neki :) Tegnap délután is pelus nélkül aludt, csak éjszakára kapja. Dani még mindig jó gyerek, most is alszik, előtte nézelődött vagy 2 órát :) Viszont már a második éjszaka, hogy nem nagyon aludtunk, mert fájt a hasa! Hogy mi a fenétől, nem tudom, mert eddig nem fájt neki :? nem is eszem semmi olyasmit... nem tudom.

Most mennem kell... puszi mindenkinek!

szisszka
 
 


Sophie
Bocsi, csak most láttam az e-mailed! De válaszoltam is!!!!!!!

szisszka
 
 


Balázs születése

Bár lehet másnak olvasva gyötrelmesnek tűnik, de nekem ez volt a tökéletes szülés. A részletessége is pont ezért van, hogy később se halványuljanak az emlékek.


November 5-re voltam kiírva, de mivel Balázs még bent tartózkodott, így indult a napi rendszeres kórházba-járás, NST-k és ASK-k felváltva. A hétvégén nem volt a dokim, így az ügyeletes dokik vizsgáltak meg. Pénteken még tök zárt voltam, esély sem volt az ASK-ra, de a vizsgálat eredményeként délután barnázgattam, meg kisebb jóslók voltak.

Szombaton újra ASK-próba, ez már sikerült, 1 ujjra nyitva voltam.

Vasárnap NST, nulla fájástevékenység.

Hétfőn végre volt a dokim, így ő csinálta az ASK-t. Maradt az 1 ujj, és a méhnyakam beton kemény. Ekkor már 2. napja nyomtam a homeos szülésindító golyókat. Délután lettek is fájásaim, talán a vizsgálat és a bogyók együtt hatottak, de aztán estére elmúltak. Pedig már apával nagyon bizakodóak voltunk, főleg ő. Így végül csalódottan aludni tértünk.

Kedden újra NST, Balázs végig aludta, én meg nem noszogattam, gondoltam már a születésre készülődik. De a dokimnak nem tetszett az NST-papír, így újra ASK, ahol még mindig csak 1 ujj volt, de legalább a méhnyak puhult már. A dokim még egy áramlásvizsgálatot is beiktatott, aztán megint előjött vele, hogy ha péntekig semmi, akkor befektet. Na ezt nagyon nem akartam!!!

Délután 2-kor ugyanúgy indultak a fájások, mint hétfőn, de talán erősebbek és hosszabbak voltak, 10 percesről kezdtek lassan sűrűsödni. 4-kor már úgy vártam haza apát, mint a messiást, mert Bogi ott ugrált körülöttem, lármázott, nehéz volt így elviselni a fájásokat, meg persze nem akartam, hogy lássa rajtam, hogy szenvedek. Egészen estig sűrűsödtek a fájások, erejük is volt, de nem kórházba indulósak. Aztán vacsora környékén megint ritkulni kezdtek. Ekkor már láttuk, hogy ma sem lesz semmi. Fürdés, tv-zés (közben azért stopperral figyeltük a fájások gyakoriságát és hosszát, de semmi rendszer nem volt benne), 11-kor lefekvés.
Aludtam másfél órát, persze fájások közben ébren voltam. Aztán szerdán „hajnali” fél 1-kor arra keltem, hogy futnom kell a wc-re, mert hasmenésem van, na ez már gyanús volt. A wc-n láttam, hogy nagy mennyiségben véres nyálka jön belőlem, és sűrűsödnek a fájások. Szóltam apának, hogy fennforgás van, de nem tudom, hogy ez most gáz-e vagy nem, hogy vérzek, SOS kell-e indulnunk, vagy ráérünk. Végül úgy döntöttünk, hogy bemegyünk a kórházba. Hívtuk anyáékat, hogy jöjjenek Bogira vigyázni, és bepakoltuk a hiányzó cuccokat a kórházi táskába. Közben 4 perces fájásaim voltak már, de nem olyan erősek. Kicsit el is bizonytalanodtunk, nem akartunk úgy járni, mint Bogi születésekor, hogy reggelre elmúltak a fájások a kórházban. De a vérzés nem hagyott nyugodni minket.
2-kor jöttek anyáék, elköszöntünk Bogitól és indultunk a kórházba. A kb. 8 perces autóút alatt viszont egy fájásom se volt! Így aztán a kórház parkolójában nem is mertünk kiszállni a kocsiból, azon gondolkodtunk, hogy mégis hazamegyünk. Nem akartam vaklármát, mert akkor tuti bent tartanak. Végül meggyőztük magunkat és elindultunk befelé, ekkor megerősítés képpen jött a következő fájás.

Az ügyeletes doki az én dokim volt , megvizsgált, és már 2 ujjnyira voltam nyitva!!! Azonnal mentünk a szülőszobába, rám rakták az NST-t és fél órát figyeltük a fájásokat, meg a szívhangot. 80 körüli fájásokat regisztrált a gép 4 perces gyakorisággal. Közben elintéztük a papírügyeket.
Majd jött a dokim és kiadta az utasítást, így megkaptam beöntést, meglett a borotválás, mehettem tusolni, aztán újra szülőszoba, figyeltük tovább a fájásokat, amik a beöntés után szépen erősödtek.

A dokim többször megvizsgált, figyelte milyen gyorsan tágulok, és bár nem mondta, de szerintem rá is segített a tágulásra. Az egyik ilyen vizsgálatnál elkezdett szivárogni a magzatvíz, pont mikor készült a doki repeszteni, így nem is késlekedett. Hát ennyi vizet!!! Úgy éreztem sosem ürülök ki! Na ez még inkább felturbózta a fájásokat és az eseményeket.

Átkérezkedtem a labdára, és itt vajúdtam tovább. Az NST folyamatosan rajtam volt. Jöttek a fájások és én úgy éreztem minden alkalommal több liter magzatvíz ömlik ki belőlem. Már mindenhol magzatvíz folyt körülöttem, így a doki műtős lepedőket teregetett körém a földre. 2-3 perces fájásaim voltak, 100 körüli erősséggel. A párom tartott/támasztott hátulról, a szülésznő végig velünk volt, és szinte minden fájásnál mondta, hogy mélyeket lélegezzek és nyugtatott/dicsért, hogy jól csinálom. A dokim folyton ki-be járt és figyelte az eseményeket. Kérdezte, hogy érzem-e már, hogy nyomni kell, de még nem éreztem. Pár fájás után viszont már jött az inger. Szóltam apának, hogy szóljon, mert szülünk!!!

Mondták, hogy másszak vissza az ágyra, megint megvizsgál a doki, 4 ujj körül tartottunk, de még a méhszáj nem volt besimulva. Így várni kellett és persze nem nyomni. Erre már emlékeztem Bogitól, hogy nem egy egyszerű dolog, ezért külön készültem rá lelkileg és légzéstechnikával, hogy jól csináljam. Ez 5 körül lehetett, és a kérdésemre a szülésznő olyan 6-re tippelte, hogy Balázs kint lesz. Nem tagadom iszonyat soknak találtam, hogy még egy órát ki kell bírnom.
De a szülésznő és apa segítségével nagyon jól vettem az akadályokat. Apa a fejemhez állt, és a kezébe kapaszkodva „húztam” fel magam, hogy ne engedjek a kísértésnek, szóval, hogy ne nyomjak. Közben a szülésznő vezényelte a légzésemet.
Bár a szemem csukva volt, mégis éreztem a dokim jelenlétét, aki kicsit távolabb ült, nem szólt semmit, csak figyelt.

Aztán a doki is odajött és mondta, hogy fel kell húznom a lábaimat és megfogni a térdemet, úgy tudok igazán segíteni magamon. Mondtam neki, hogy az nem fog menni, mert nagyon messze vannak a lábaim. Végül segítséggel feltornáztuk mindkettőt. Az egyiket a szülésnő a másikat a doki tartotta a csípőjével, míg én a térdembe kapaszkodtam. De nem esett jól ez a póz, mert így már nagyon nehéz volt nem nyomni. Aztán kiderült, hogy van egy „kis” félreértés köztünk. Nekem azt senki nem mondta, hogy indul a kitolás, és én még mindig a nyomás ellen dolgoztam. De aztán szólt a szülésznő, hogy ha ügyesen fogom a lábam, akkor kezdhetek nyomni. Hát ekkor felcsillant a szemem, hatalmas erő szállt meg. Hát persze, hogy meg tudom fogni és indulhat a szülés!!!
Kb. fél 6 felé kaptam engedélyt nyomni, ekkor nekiveselkedtünk, a doki az egyik oldalon tartotta a lábam, a szülésznő a másikon, a párom a fejemnél, én meg a térdemet szorongattam. Jött a fájás, én nyomtam, és nem történt semmi, csak a fejem lilult, meg rám szóltak, hogy ez nem jó így. Én is tudtam, hogy nem jól csinálom, de még nem ment jól csinálni, gyakorlatilag újra kellett tanulnom a technikát. Mert bár nem először csináltam, de Boginál a lábaim fel voltak kötve, mivel ott már nem volt erőm tartani, és ezért ott máshogy kellett nyomni is.
A következő fájásnál már elindult valami, de nagyon fura volt, hogy nem érték egymást a fájások, úgy éreztem perceket várunk a következőre (utólag ebben a párom is megerősített, hogy kb. 2 perces fájásokkal szültünk). Pedig már nagyon szerettem volna, ha megszületik, mert éreztem, hogy kicsi vagyok neki, alig tudom átpréselni a magamon.
Közben valamelyik fájásnál megvolt a gátmetszés is, és már az oxitocint is kaptam.
Aztán megint egy-két fájás (pontosan nem tudom mennyi), és jött Balázs fejjel kifelé, de nem csusszant ki, mert a válla, vagy a mellkasa még szélesebb volt, így újabb fájást kellett várnunk, hogy kinyomhassam. Hát ez valami iszonyatos fájdalommal járt, úgy éreztem szétrepedek, égető érzés volt. Plusz, a doki azonnal ugrott és bár eddig is folyamatosan emelte az oxitocin mennyiséget, most még injekcióból is nyomott belém. Ehhez azonban el kellett lépnie mellőlem, amitől megszűnt a lábam támasza. Hát ekkor azt hiszem elértük a fájdalom küszöbömet és már hangok is elhagyták a számat, de nem tudom milyenek, mert én már nem hallottam, csak apa mesélte később. És hirtelen a légzésemen sem bírtam úrrá lenni, össze-vissza ziháltam, ami nem segített persze. De erősen koncentrálni kezdtem, hogy visszanyerjem az irányítást a testem felett és jól vegyem a levegőt. És sikerült!!! Nem tagadom akkor is és utólag is büszke voltam magamra!
Közben a doki is visszatért, újra megtámasztotta a lábam, és végre a következő nyomásnál, nov. 10-én, szerdán, hajnali 05:44-kor kicsusszant Balázs! (és még Balázs után is literszámra önlött belőlem a víz!) Azonnal megszűnt minden fájdalom, szétáradt bennem a boldogság, majd átvette a helyét bennem az izgalom, hogy miért nem hallom a hangját. Aztán felsírt, de nem vitte túlzásba. Lélegzett, de mégis szívták le a szájából a trutyit, én meg kérdezgettem, hogy ugye jól van. Nyugtattak, hogy igen, minden rendben, de aztán láttam, hogy oxigént is tartanak az orrához. Végül szépen sírni kezdett. És ekkor a mellkasomra rakták, megérezhettem a kis puha, meleg, nedves bőrét!!! Azonnal elhallgatott, én meg nem bírtam betelni vele, csak simogattam és azt mondogattam neki, hogy „milyen puha vagy!”
Már nem tudom mikor, de ránéztem apára, aki remegett a boldogságtól, sírástól és a meghatódottságtól. Én nem bírtam sírni, azt hiszem sokkalta nagyobb volt ez a boldogság, nem tudott kitörni belőlem.
Nem tudom meddig maradt ott rajtam, de hamarosan elvitte a csecsemős mosdatni, mérni, öltöztetni. Jeleztem apának, hogy menjen dokumentálni!
Közben engem összestoppolt a doki, érzésem szerint millió öltéssel. Mire végzett úgy remegtem már, mint a nyárfalevél.
Aztán végre visszakaptam Balázst, akit egyből mellre tettünk és el is kezdett szopizni. Hatalmas boldogság öntötte el a szívemet, azt hiszem a legjobban ezt vártam, hogy végre újra szoptathassak. Minden alkalommal egy tökéletes világ jön létre általunk. Még a mai napig is remeg a hangom, és épp hogy nem sírok, mikor mellre rakom Balázst, számomra ez a legszebb, ami történhet velem. Ahogy hallom a szuszogását, cuppogását, ahogy ütemesen szív-nyel, a szemei a mellemre szegeződnek, és nagyon koncentrál…én meg magamból táplálom… ez maga a csoda!!!

Gyors szülés volt, de nagyon intenzív is egyben. Nagyon szép emlék, és megtelik a szívem boldogsággal, ha visszagondolok rá. Pont úgy lett, ahogy szerettem volna, elkerültem a fél napig tartó, minden energiát elszívó, véget nem érő vajúdást, amiről Bogi után már tudtam, hogy sokkal nehezebb, mint a kitolási szakasz.
Hálás vagyok a dokimnak, meg a szülésznőnek, és persze a páromnak, mert tettekben és lélekben is nagyon sokat segítettek nekem.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Hát csajok ez iszonyat hosszúra sikerült... :oops: :oops: :oops: Bocs! Kitöröljem??? Vagy csak egyszerűen ugorjátok át! :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


sziasztok!

Lucuzs, szerintem nagyon szuper a szüléstörténeted, és Dorka a Tiéd is!!!

nekem most már tuti, hogy a nyákdugóm volt reggel, mert azóta taliztam már következő darabbal is, az már sárgás volt, és nagyobb adag...

fájásom egyelőre nincs, a derékfájást leszámítva, illetve, hogy elég sokat áll egybe a hasam. eredeti terv szerint holnap NST, aztán bemegyek dokihoz is, aki éppen ügyel, szóval gondolnám, hogy meg is vizsgálnak! ;)

na, megyek ebédelni, bár csak egy mirelit pizzát sütöttem, mert anyós féle töltött káposztát inkább nem rizikóznék be :P

drukkoljatok légyszi, hogy ma-holnap meglegyen Eszti! köszi!!!

sophie27
 
 


Sophie!!!!! Drukkolunk!!! :lol: :lol: :lol: Hajrá!!! :lol: :lol: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Hajrá Sophie!!!!!!!!!!! Mit szólnál, ha arra a holnapi nst-re már nem kerülne sor? :wink:

Lucuzs - nagyon jó volt olvasni a történeted, köszönöm, hogy megosztottad velünk. Szerintem nem is volt hosszú :wink:

Na, megyek készülődni, irány az ovi!!!!! :D

mikegirl
 
 


Sophie, nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Az én dokim is pont ügyeletes volt amikor NST-re és ASK-ra kellett mennem és amikor megvizsgált már bő 2 ujjnyira voltam nyitva gyakorlatilag nulla fájással. :D Még aznap megszületett Gergő mindenféle előzetes fájogatás nélkül. EZT KÍVÁNOM NEKED IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hacsak Esztike úgy nem dönt, hogy még hamarabb kíváncsi az Anyukájára és az Apukájára! :wink: )

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sophie
Mennek a drukkok!!!!! nekem is ilyen volt a nyákdugóm ;)

Lucuzs
Nagyon szépen irtad le a szülést! :)

gyorsan dobok képet Daniról, mert megígértem...
Kép

Kép

szisszka
 
 


Szisszka! Micsoda hajasbaba Dani!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon helyes fiú!!! :D :D :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


hát csajok! egyelőre semmi nincs, vagyis semmi érdemleges!

Csillag, örülnék, ha olyan szülésem lenne, mint a Tiéd! :)

Mike, nem bánnám, ha a holnapi NST már elmaradna! bármi megtörténhet!

Szisszka, jó, hogy hoztál képet Daniról! nagyon cukker!

ja, Lucuzs, szerintem sem volt hosszú a szüléstörténeted, vagy, ha az is, akkor sem tűnt fel, mert tök jó volt olvasni!

Vikoo, Boldi nagyon édes kiskrapek! :)

holnap anyu van szabin, ha mennünk kell vizsgálatokra, és addig nála lesz Bencsi!

sophie27
 
 


Köszi Lányok a dicsiket Boldi baba nevében is, imádja, ha dicsérjük, csak olyankor hajlandó mosolyogni!!! :-D

Sophie: annyira nagyon drukkolunk!!!! Már nagyon várjuk Eszti babát!

Lányok a szüléstörténetek fantasztikusak, meg is könnyeztem őket…

Na ma ennyire futotta, Boldi úrfi mondani akar vmit, viszont annyira hangosan teszi mindezt, h felveri a nem létező szomszédokat is. :-)

pusziii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok!

Hajrá Sophie!!!!!!!!!!!!

Ritya: Gratulálok Tamás babához!!!

Kriszta: Szívből gratulálok! Hihetetlen jól megoldottad! Csak ismételni tudom magam: le a kalappal!

Rabbe: Ez az Árkádos sztori hihetetlen! Ugye nem lett gond a BKVzásból?

Vikoo: Szépek vagytok!!! Kis méregzsák :) De milyen kisimult és elégedett is tud lenni! Nekünk a védőnő azt mondta, hogy ez a babusgatás időszaka. ;)

Tatjana: Ez tényleg elég szörnyű :( Azt hiszem, nem panaszkodom tovább. Jó bunkó volt a dokid!!!! Meg a többiek is. Remélem hamar elhomályosodik! Nekem olyan, mintha nem is én szültem volna :).

Mikegrirl: Köszi ezt a cumi-cicizavaros linket, szerintem nálunk is ez zavar most be… Bimbit nekem is mindig kirágja Bence, vagyis eddig sebesre szívta, most meg „csak” harapdálja. Még a mellszívót is gyanúsítom az ügyben, lehet, hogy tovább dörzsöli.
Amúgy nagyon csinosak vagytok! Sajnálom én is a kialakult helyzetet Atival. A férfiak keményfejűek, már kiskorukban is :) Az ovinak hajrá! Biztos jót tesz neki a közösség!

Eta: Brutál drága az a hallókészülék :( Sikerült bankot rabolni? Nem láttalak a hírekben ;) Jó nagyot aludt Gizus!!!!

Gyancsi: Mei tait tényleg később ajánlják, de ha tekerek rajta egyet alul, hogy kisebb legyen a háttartó rész, és behajtom kiflibe a lábait, akkor újszülött kortól is lehet. Nekem a kendő nem volt kényelmes, túl nagynak éreztem magamhoz. Próbáltam a Nandusat és egy rugalmasat is (igaz, csak 1x-1x).

Szisszka: Dani kis hajasbaba :) Nagyon cuki!

Dorka, Lucuzs: Szépek a szüléstörténetek!!!

Eclipse: Jó ez a hordozós link! Én nem találtam meg, pedig itt kabát is van, és a dupla slinges kendő is nagyon tetszik. Ha hamarabb megtalálom, mei tai helyett lehet, hogy ilyet veszek…

Mi hetente 2x mérlegelünk, szerencsére a védőnő és a doki is így ajánlja. Engem stresszelt a szopi előtti-utáni mérés. Ráadásul pont arra nem alkalmas, amire kellene – hogy 10gra pontos eredményt mutasson. A lényeg, hogy gyarapodjon :)

Szopi: Ez nálunk megint problémás… Eddig csak éjszaka hagytuk aludni, nappal ébresztettük, lehet, hogy ez kavart be. Éjjel volt, hogy 2 szopi között 6 óra telt el… Ma volt itt a védőnő, ő mondta, hogy próbáljuk meg akkor szopizni amikor Bence akar és éhes. Én se nagyon akarok enni, ha nem vagyok éhes!

Anya-lánya kapcsolat nálunk sem ideális. Kiskoromban sok minden történt, és most is rengeteg minden történik (alkohol régen, pénzproblémák régen és most is). Sajnos ők is sokat stresszelnek, folyton lehangolt, nem egy élmény vele beszélgetni. Próbálunk segíteni nekik, de annyira mélyen vannak apámmal együtt, hogy nehéz.

Köldökcsonk 1 hét 3 naposan esett le nálunk.

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Gyors bejelntkezés, még jövök remélem!!!

Sophie, hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!Drukkolunk nagyon!!!

Lucuzs, gyönyörű a történeted!!!!Most pityergek :D

megyek, eszem, mert éhenhalok

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


HALIHÓ!

Nem voltam bankban: (( tehát nincs lóvé.... lehet hogy inkább egy szülész nőgyógyászt pakolok ki... Tatjana hogy hívják a dokidat 8)
Visszaszerzem a suskát!
Hát vannak itt sztorik lányok: ) Ha ezt a gyerekeknek elmesélitek :shock:

Lucuzs:
Én nem éreztem hosszúnak a sztorit. Faltam a soraidat, és persze a könnycseppeket meg nyeltem a végén. Kár lett volna még rövidebbé tenni. Én nagyon örültem volna ha annak idején anyu ilyet ír. De nem tette sajnos.

Amida, Mikelány:
Sajnálom az anyás kapcsolatot, de ugye az egész élet megbocsáltásról és egymás elviseléséről szól. Bár néha ez marha nehéz. Nekem néha a túlzott szeretet miatt van elegem a szüleimből! 30 évesen még mindig segíteni akarnak mindenben és nem veszik észre hogy felnőttem. persze ez legyen a legnagyobb bajom.


Csajok egy gyors kérdés: ha gizus 4 órákat alszik a kajálások között akkor se ébresszem? Így lehetetlen beletömni 450 ml naponta. Napi 5 kaja... nem nagyon kevés ez???? ÉS ALIG HÍZOTT AGGÓDOM :cry: :?

na begépelek én is egy sztorit aztán majd egyszercsak megmutatom

puszi

Kép
Kép
eta
 
 


Májki, örülök, Ati javulásának!!! Ez nagyon szuper hír! :D Ha belevonod mindenbe, akkor megnyugszik :wink:

Olvasom Adélkát, Gizust, stb… (kivéve Molli és Janka), h. mennyit alszanak éjjel… nálunk ez nagyon durva! :shock: Egyszer volt eddig, h. 3,5 óra telt el a 2 etetés kezdete között, ami azt jelenti, h. 2,5-3 óra alvás jutott nekem… de ez egyszeri eset eddig! :roll:
Ma is egész nap ment a sírás kaja után, mert nem tud kakilni vagy csak görcsölve, én meg nem tudok úgy pihenni, h. közben hallom, h. nyüszít :?
Amúgy lehet nem ő ám annyira mohó, hanem ömlik a tejcim, ill. 5 perc szopi után már húzza a kis lábát, mert csikar a hasa… szóval így kaja közben kell pelenkázni meg segíteni neki kaksizni, azaz fosizni!
Húú gyerekek, ez kemény nagyon! :oops:
Ma írt fel a dokinő vmi görcsoldót, amit gyógyszertárban kevernek ki, hát kiváncsi leszek rá!!!

Eta, köményes tea??? Te iszod v. Gizusnak adod??? Hülye kérdés volt? :oops:
Amúgy örülök, h. jobbak az éjszakáitok, csak kicsit irigy-irigy :?

Zsófi, akkor talán ma???

Lucuzs, majd holnap elolvasom a szülitöridet, de ma jártányi erőm sincs… állítólag apa ma éjjel is Zorka-csősz lesz és csak szopinál szól… dejólenne :)

Eclipse, lassan kezet foghatunk! :roll:

Szissz, Dani nagyon édes!!!

Tényleg, mi van Aranyoskával???

Vikoo, látom te sem értél ma rá…

Amida, sajnálom, h. anya-lánya kapcs. nem felhőtlen… :(

Eta, fogalmam sincs… én biztos hagynám Zorkát aludni, de ő hízik is… szóval nem tudom, remélem lányok okosabbak lesznek!
Nálunk napi 8-9 kaja van ált.

De van jó hír is: Zorka baba 3720 gramm!!! :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Eta, tényleg egy szülészt kellene meglepni, ott van suska tutira! :lol:

Most pl. lassan 3 órája nem evett, de közben 3x kellett fognom a seggét, mert sirdogált v. nagyon nyögött, szóval alhattam volna, ha van itt valaki, aki segít!
Így is, ha anyum nem jönne naponta-kétnaponta, már nem tudom hol lennék :roll:
Na jó, abbahagyom a panasz áradatot...sorry :oops:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Na ha már mindenki ilyen őszinte: én konkrétan nem ismerem apámat, mert qrvára nem volt rám kiváncsi soha a büdös életben... na ezt megemészteni sem volt egyszerű feladat, csak 30 évem ment rá :roll: Most nem akarok hosszan belebonyolódni a témába, de ha nem tud az ember megbocsátani, csak magával szúr ki!!! Ezt tanúsíthatom! Nekem sikerült, nem kis munkával és sok-sok segítséggel!
Hiszem, h. az ő lelkét ez jobban nyomasztja, mint az enyémet valaha is és nem boldog, de felőlem akár az is lehet.... ja és ami a legdurvább, itt lakik tőlünk nem messze :shock:
Pár évvel ezelőtt még beszélni sem tudtam erről, most már nem okoz gondot szerencsére!
Csak hogy nehogy azt higgyétek nálunk minden tökéletes... azaz DE higgyétek csak, ert már AZ!!!! :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Na miután jól eldumcsizom itt magamban, talán megyek is!
Pussz és jó/jobb éjszakát!!!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


bocsi, most csak Etának, szerintem, ha ilyen van, hogy nem annyira hízik Gizus, én tuti kelteném napközben biztosan 2,5-3 óránként, ahogyan Krisztina is tette Dáviddal, éjjel pedig aludhat, amennyit csak akar!

na most megyek, mert a gyerek hiányol!

(egyelőre semmi különös nincs...)

sophie27
 
 


Lányok,
óóóriási csoda történt! Remélem valaminek a kezdete!
Mollika a mi ágyunk kellős közepén kiterítve, felkapcsolt lámpa mellett, mindenféle trükk nélkül, teljesen magától ELALUDT fürcsi és kajcsi után! Én meg holtsápadtan osontam nézni hogy lélegzik-e, mert nem hittem a szememnek az ajtófélfától, de igen, alszik, mégpedig mélyen és láthatóan jóízűen! Remélem nem beteg... :oops:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Navi:

Nem magadban dumcsizol, figyellek ám: )

A köményes teából Gizus kapott 10-30 ml-t! Mikor sírt nagyon szomjas is lett, úgyhogy akkor adtam többet neki!
Azóta nem fáj a hasa, inkább csak nekem a fejem...
Hát összemixelhetnénk a dolgokat! Nekem a tejem nem ömlik, és szerintem éppen csak ha 50-60 at ha le tud szívni belőle akkor már ügyes volt! Lehet hogy elapadt egy kicsit?
Ha fejek akkor megnő a mennyiség ugye?
TEJET AKAROK! de nem este a pólómba: (

ZSófi:
Te még itt vagy?? Menjél már szülni a nemjóját :wink:
De akkor kelteni fogom, csak azzal meg az baj, hogy akkor meg a cicimen alszik be, és nem tudom kelteni: ((

Nagy meccs lesz ez még.........................


nagyon good night.....

Kép
Kép
eta
 
 


Lucuzs,
nekem is nagyon tetszett a történetetek!! :D :D

Sophie,
hajrá apára fel!

Eta,
szerintem is próbáld ébresztgetni Gizust, mielőtt rátok nem sózzák a tápszert. :? A fejés természetesen szaporítja a tejcsit. Hajrááá!

Kriszti,
szívből gratulálok és max respect! A hivatásod beteljesítéséhez sok sikert, erőt, egészséget kívánok! :D

Csajok,
van kecó, jövő héten költözünk!! :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Na Sophie!? Vizsgálat vagy szülés??? :wink: :lol:

Eclipse! Szuper!!!!! :D
Lesz segítséged/segítségetek? Azért egy ilyen pici babával biztos nem lesz könnyű a pakolás.
És gratula Molli elalvásához!!!!:lol: :lol: :lol:

Eta! Fejjél-fejjél-fejjél!!!! Van tejed, nem kell nektek a tápi!!!
Ja, és akartam kérdezni, mennyi az a nem sokat hízás????

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Helló Csajok!

Eclipse-Gratula az új kecóhoz!! :D

Sophie-Hajrááááá :D Nagyon szorítok, hogy Esztike most már jöjjön szépen kifelé!!

Navi-Sajnálom Apukádat.....De jó, hogy "túl vagy" rajta :wink:

Amidaa-Mike-Nektek sem lehetett egyszerű anyukátokkal.....Nálunk minden okés volt, aztán 2 évvel ezelőtt Apu "lelécelt" egy nővel.....És onnantól kezdve olyanokat csinál,hogy csak nézek, hogy ez az én Apukám??? :shock: :shock: Hihetetlen.....Pl azóta nem jött ki hozzám ide, pedig 430 km szóval nem a világ vége....csak mivel én megmondtam neki, hogy egyedül jöjjön és ne a nővel ( mert nekem egyelőre idő kell,hogy elfogadjam) , ő meg közölte, hogy a nő nélkül nem jön, mert így is olyan keveset találkoznak :shock: :shock: Mondtam neki, hogy b..zd meg, velem egy kicsit kevesebbet találkozol, nem????????Nagyon kikészített ez a dolog anno, most már én is próbálok rajta túl lépni, csak nehéz megemészteni, hogy az édesapád fontossági listáján az utolsó helyre kerülsz....Hát evvan :wink: Viszont állítólag jövő héten kijön az Öcsémmel kettesben megnézni az unokáját :D Úgy legyen, ÁMEN :D

Mike-Örülök, hogy Atival minden okés volt az oviban :D

Eta-Én is lehet felkelteneém napközben Gizust, hogy egyen, de éjszaka tuti nem, akkor hagynám had aludjon :wink: Megtaláltad Tatjana dokiját és leütötted???? :D

Vikoo-Boldi akkor nem fedezett téged, egyem meg :D Jól néztek ki a képeken :wink:

Csajok én már úgy várom a babás találkozókat ( amiken remélem részttudok venni :D )

Dorka-Irigylésre méltó a kapcsolatod akkor Anyukáddal :wink: Szerencsére a enyém is jó Anyuval, mikor egyedül maradt ugye Apu húzása után, akkor gyakorlatilag én tartottam benne a lelket, mondta is, hogy nem tudja mit csinált volna ha én nem vagyok neki....Csak bazi szar volt, hogy ilyen messze lakunk egymástól.....De most már Anyu is boldogan él egy nagyon rendes emberrel, úgyhogy HAPPY END :D ...Nagyon tetszett a szüléstörténeted!!!Én is, én is, én is..... :D ( legközelebb)

Ritya-GRATULA Tamás babához :D :D Nagyon sok boldogságot nektek!!!

Lucuzs-Nagyon szép a szüléstörténeted, remélem legközelebb nekem is hasonlóban lehet részem :wink: Én is leakarom írni majd, bár nem volt semmi extra nálam :D Hogy van a gátsebed??

Ebba-A mi babáink napra pontosan egy idősek és Lilinek is meg van még a köldökcsonkja :wink: ( bár már elég gyanúsan néz ki, szerintem pár nap és elhagyjuk)

Gigiii-Le a kalappal előtted, ennyi gyerkőc mellett mi mindenre van energiád :wink: Hogy csinálod?

Kriszta-Gratulálok doktor néni, nagyon-nagyon ügyes vagy :D :D

Henne-Szuper, hogy ti is otthon és, hogy a komplikáció is megoldódott :wink:

Valaki kérdezte, hogy mi lett a rokonok látogatásával decemberben....Hát egyelőre nagy a csönd, remélem elvetették az ötletet :D Én tuti nem hozom fel a témát, de ha újra feljön, szerintem kerek-perec megmondom, hogy picit később jöjjenek :wink:

Szisssz-Dani micsoda szépséges hajas baba :D

Nálunk a helyzet változatlan, Lilire nem nagyon lehet panaszom...Tegnap reggel nem aludt 9-11-ig pedig általában délutánig végig szokta nyomni, csak kajcsizni kel fel, kicsit nézelődik és alszik....na most tegnap 9-11-ig ő nézelődött, aztán szopizott egyet és gyakorlatilag ( egy szopi megszakítással) délután 6-ig aludt, akkor is úgy ébresztettük, hogy ne aludjon,mert akkor este tuti nem fog....Hát volt is fél 10 este mire beszunyált, de utána csak 2-szer kelt, egyszer fél 2-kor meg 5-kor és nyomta reggel fél 8-ig :wink:
Ja és már átestem a keresztségen, egyszer konkrétan leszart és már többször lepisilt a kisasszony :D :D És egyet kell értsek Ebbával, az anyatejes kaki írtó büdös, aki mást mond, kaphat tőlem postán egy csomagot :D :D

Na megyek kicsit takarítunk Anyuval!!

Pusza mindenkinek!
Lili baba és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Jó reggelt!!! :)

Néztem reggel telómat, hátha írtál Sophie. És ahogy ezt leírtam, jött is egy sms. De az anyasági volt a MÁK-tól. Na jó, az sem rossz.... 8)
Tök gyorsak voltak, éppen egy hete adtam fel a levelet a kitöltött papírokkal, és már itt is a pénz!!!!

Csillag - mindig is kiakadtam - jó értelemben :wink: - azon, hogy fájdalom nélkül képes valaki tágulni. Titeket az ég is szülésre teremtett :lol: :lol:
Most nézem, hogy Bence szinte totál egyidős Atival. Csak a kistesóval maradtatok le pár hetecskét hozzánk képest :lol: :lol: Bencének mi lesz a karácsonyi ajándéka? Kicsit ötletszegények vagyunk......van valami ötleted, javaslatod, amit szeret Bence? Lehet azt a játékot mi nem is ismerjük. Köszi!!!!

Szisszka - Gratula mégegyszer ehhez a helyes kis pasashoz!!!! És hogy milyen jól volt tartva a pociban !!!! :lol: És az a hajrengeteg :shock: :lol:

Sophie - remélem most tartasz a második tolónál..... :wink: Cuccot viszel, nem? Nem biztos, hogy már hazajöhetsz.

Amida - védőnő szopis tanácsa: ezen én is mindig filózom. A gáz csak az, hogy mit csináljak a szétrobbanó cicikkel. 6 órányi telítődés után már gázos a helyzet. Fejjek le belőle? De mennyit? Lehet 2 perc múlva kelne Adél, de lehet, hogy csak 2 óra múlva. És mindezt alvás helyett. Na, szóval gondolatban sem találtam meg a jó megoldást. Amin meg még filóztam, hogy hogy működik a cici. Szerintem nincs külön éjszakai üzemmód, szóval ha ritkán van rá szükség az éjszaka, az szerintem kihat a napközbeni termelődésre. Na, akkor meg ugye 3 óránként kellene az a mennyiség..... Csajok, valaki erről többet?

Az én kapcsolatomat anyámmal nagyon felhozta, hogy 1995 óta vagy 300 km van köztünk, és csak évente 2-3x találkozunk. 8) Na és az igazi apukám - évtizedek óta nem látott, nem is kÍváncsi rám. Utoljára gimis koromban találkoztunk - ez még 95 előtt volt, akkor is én kerestem meg évek után. Kár volt. Egy vadidegen pacákot láttam benne, aki nyomta a hülye szövegét. Viszont anyukámnak van egy élettársa - akit én az apukámnak hívok, mondok - már óvodás korom óta. Ő viszont tényleg betöltötte ezt a szerepet. És a mai napig anyámmal van a történtek ellenére!!!!
A vér szerinti apás sztori engem nem viselt meg. Talán mert 2 éves voltam, mikor elváltak anyámmal. Nav sztoriját olvasva jövök rá, hogy mennyire túlélésre vagyok programozva.

Köldökcsonk - hazajövetel után szinte egyből leesett. 1-2 nap telt el, azt hiszem.

Eta - inkább a túlzott szeretet :wink: , de persze az is tud zavaró lenni, ha "rátelepszenek" az emberre.

Nav - tegnap Ati már bedugta Adél szájába a cumit :D
Kemény az a rendszeres kelés. De büfiztetés, peluscsere - és rögtön nincs 3 órád, inkább csak 2-2,5 :( Ati is rendszeresen kelt annó, én meg mint a mosogatórongy. Azt csináltuk, hogy hétvégén reggel aludtam tovább, és apa menedzselte a dolgokat. Épp csak meg kellett szopiztatnom, a többit ő elintézte, és a következő szopiig aludtam.
Kaja közben pelenkázól? Nem ér rá utána? A mai pelusok elég jók ahhoz, hogy azt a kis időt kibírja, amíg befejezi az evést.

Egyébként én is olvasgatok folyamatosan, csak nem mindig írok, mert ha nekiállok, akkor itt ragadok!! :lol:

Eclipse - miért lenne beteg? Képesek egyedül is elaludni még ezek a kis pöttömök is :lol: Én simán berakom ébren is a kiságyba. Úgyis felébred, ha leteszem, hiába alszik el esetleg rajtam. Felhúzom a zenélő báránykáját, ha kell, megkapja a cumiját - nem kéri mindig, aztán ágyesz-bugyesz, alvás van!!! Nálunk nincs popirázás. Mert az a popi egyre nehezebb lesz, és idővel egyre tovább kell rázni majd. De nehogy kioktatásnak vedd, mert szerintem egyszerűen csak szerencsénk van Adéllal :lol: Nyilván én sem hagynám üvölteni.
Új kecó sirály!!!!!!!!! Milyen? Mekkora? Hol van? Mesélj! Sok erőt a költözéshez. Bár ti egy energiadús, sportos család vagytok!!!! :lol:

Eta - a tea nem veszi el a tejtől a helyet? És attól meg nem lehet úgy hízni. A több tej érdekében nem lehet, hogy inkább cicire kellene tenni? Tegnap én is csináltam a 3 mellből szoptatást. Sőt, 4, mert a másikra is visszaraktam, hogy adja csak a jelet a szervezetemnek, hogy kell még tej.

Na lépek, mára sokmindent találtam ki magamnak! Persze ha Adél is úgy akarja :wink:
Szép napot mindenkinek!!!!!

mikegirl
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: