Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon jó ötlet ez a tabló, de sztem várjunk még vele 1-2 hetet, akkor már mindenki megszül, otthon lesz, kicsit több ideje lesz. Vagy csak én vagyok örökké időhiányban?
Pedig anyum és a párom felváltva pesztrálnak, sógornőm vásárol be, anyósom meg főz. Arany életem van...csak hát..éjjel nem tud senki szoptatni :D
De nem is hagynám ám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Janka szinte sosem büfizik, a trotty az megy apja markába:)
Ma 8 naposan 50-et evett, a tegnapelőtti 30-hoz képest. Nem sok ez?
Nem nagy ugrás?

Nava! Szóval én is az alváshiány miatt vagyok csak zombi. De megéri, és remélem, karácsonyra lesz egy ékt nyugodt éjjelünk, vagy csak fél éjjelt szeretnék:)

Maccs!
Annyit gondolok rátok. Képzed, a kórházban a terhes patológián volt egy csaj, akinek 3 baba van a pocakban, Szinte a terhességét bent tölti. Dec 28-ra van kiírva szegényke. De már mindenkit meg mindent jól ismer, mindig meglátogatott minket az újszülött részlegen is.

na puss, megyek, mert látogatók...ááááááááá


Ti mikortól engedtetek be látogatókat?



Kép
ebba
 
 


Ebba, sajna én már az első naptól engedtem látogatókat :( jó nagy marha voltam... :twisted: legközelebb kérek majd min. 2 hetet!!!!
Jaja csak fél éjszakáááát :lol:
Kicsit irigyellek, amiért ennyi segítséged van! Anyum nekem is sokat segít, de nincs itt állandóan és Zolim meg reggel 7-kor megy és 6-kor jön este :shock: ma meg fát termelnek ki az anyjáéknak... na ezen kibuktam, ja és este meg póker party a szomszédban :roll: :(
Tudom, h. neki is jár a kikapcsolódás és segít is amennyit csak bír, de ez már néha sok nekem... na nem panaszkodom, inkább megyek aludni, amíg még lehet!
Nálunk változó, h. mennyit eszik, de a 70 g ált. megvan! Anyatejből nem tudjuk túletetni a babucikat, úh. ne izgulj, tudják ők mennyi kell nekik!!!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok Csajok!

Minden baba gyönyörűűűűűűséges :D

Sajnos visszaolvasni most nem tudok, Lilike még mindig egy angyal, este 8-12-ig aludt, szopizott és utána 4-ig aludt, majd megint szopi és 7-ig durmolt és reggel 9-kor kelt....Szavam nem lehet :wink: Mi már jártunk a városban ügyeket intézni, ma takarítottam is, úgyhogy nem hazudtolom meg magamat :D

És íme néhány kép a mi kis királylányunkról:


Kép Kép Kép Kép
Kép

Puszi mindenkinek!!!Mi most élvezzük Apa társaságát :wink: Ja és holnap jön Anyukám segíteni egy hétre, juhuuuuu :D

Na most már tényleg lépek!
Cuppantás!

Lili baba és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 

 
 

Lányok

Használ valaki elektromos mellszívót? Mennyivel gyorsabb kb. 50 ml tejet lefejni, mint a kéziből? ÉN már nagyon utálom ezt a kézzel fejést, de drágállom az elektromost, és ha már veszek, akkor szeretném tudni, hogy mennyivel gyorsabb. Ezt az időt inkább Kittivel tölteném!

rodina74
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon eltűntem, kicsit nehezen megy a regenerálódás, de most már kezdem utolérni magam! Visszaolvasni nem tudok még, kb. 10 oldallal vagyok lemaradva… Remélem majd sikerül pótolnom!!

Mindenkinek gratulálok, aki az eltűnésem alatt Anyuka lett!!!!

Szisszka, köszi, hogy vitted a hírt!!!


Rodi: Milyen mellszívód van? Én kaptam egy Canpolt, de azt hittük elromlott (leejtettünk egy kis alkatrészt…), és vettünk egy Aventeset – ég és föld a kettő. A Canpoltól már kezdtem Popeye lenni, az Aventeshez nem kell annyi erő. Mondjuk én még nem tartok ott, hogy 50ml lenne pluszban a cicmben.

Eclipse: A kórház tényleg baba barát, és nagyon nem mama barát. Kikészültem a bent lét alatt, sajnos volt pár kisebb problémánk, ami miatt semmi se tudtam pihenni – és plusz 1 napot bent tartottak.
Viszont NAGYON hasznos volt, sokat köszönhetünk az összes csecsemős nővérnek!!!!! (Szerintem mindegyiken vagy kétszer átmentünk :). ) Az orvosok is nagyon rendesek voltak, a nagyobb darab gyerekorvos viszont sose akarom viszontlátni!!! Úgy elvette a kedvem/lelkesedésem/bizodalmam a szopizástól, hogy már a tápszerezésen gondolkoztam. Úton hazafelé, a kocsiban viszont jól beindult a tejtermelés, és itthon, nyugodt környezetben a szopizás is tökéletesen megy!

Rabbe: Én is nagyon bevizesedtem a szülés utáni 3-4. napon! Nagyon rossz érzés volt, mintha termo nadrág lett volna rajtam :S És ijesztően is nézett ki. Kb. a 6. napra ment le, szerintem a sok pihenéstől.

Majd még írok szülés és kórházi történetet, hogy értsétek, mi történt!! Addig is teszek fel képet!

Kép


Kép

Kép
amidaalah
 
 


Rodi: Ja, mindkettő kézi. A kórházban volt elektromos, de abból hiányzott a szilikonos rész, és nem igazán volt hatékony.
amidaalah
 
 


Sikerült elolvasnom az előző oldalt!!! Éljen!

TAMÁS: Nem tudom, még aktuális-e, de azért nem adnak rá semmit, mert nem adhatnak vízhajtót a friss anyukáknak :( Mint írtam, nekem is nagyon bevizesedett a lábam a szülés után pár nappal, és nem csak látványra, de érzésre is rossz volt - túl volt a kellemetlen határán. Tényleg magától (sok pihenéstől, felpolcolástól) lement pár nap múlva.
amidaalah
 
 


Túltengek...

Köszi Sophie a babazenés linket! Lejött és működik!!! :)
amidaalah
 
 


Sziasztok!

Hát nem mondom hogy alszik a Gizus, és azért jövök........... csak éppen most apa karjaiban szenved szegény!
Dél óta ÓRDÍT DE KESERVESEN!!! ÉS NEM TUDOM MIÉRT!!!!!!!!!!!!!!
Borzalmas ez a tehetetlenség!
délelőtt tök minden rendben volt, de azóta üvölt! És nem tud elaludni! Ha egyedül lennék már biztos én is bőgnék!
Ti ilyenkor mit csináltok??????????????
Ráadásul minden szanaszét, mosnom kéne vasalnom kéne, ennem kéne, szarnom és vásárolni is..................... DE MINDEZ KIT ÉRDEKELAMIKOR SZENVED A GYEREK????????????
A 3 óránkénti szopi??????????????????? nekem álom marad csupán mint az is hogy minden nap ugyanakkor fürdessünk!!!!!!!
Én nem tudom ti hogy csináljátok, én rájöttem hogy ehhez (is) kevés vagyok.....................
na vezsek egy nagy levegőőt elszámolok 1000000000000000000000000000000iog és visszatérek az üvöltő lédihez...............

JOBB ÉJSZAKÁT Mint a mieink!!!!!!!!!!!!!!!

Pussz Eta

Kép
Kép
eta
 
 


Rodina,
nekem Medela Mini Electric van, és nagyon bevált (huszon ezer pénz, de megérte). Nekem sosem volt kézi, így nincs összehasonlítási alapom, de ezzel 50 ml nagyon hamar megvan. Ha megteheted invesztáld be szerintem, aztán később elpasszolhatod használtan, ha már nem kell, sokan keresnek ilyet használtan pl. babaszobán.

Eta,
a házimunkát először is tojd le. Próbáld meg tartani magatokat a 2-4 óra közötti szopihoz. Többet árthatsz, mint használsz a nagyon gyakori szopival az én tapasztalatom szerint. Hidd el pokoli hasfájást okozhat a másfél óránkénti etetés. Nálunk forralt víz van a cumisüvegben vésztartaléknak, de eddig kb. 1x ha ivott belőle.

Érdekes ez a cumi dolog, nálunk most van cumi (aventes), de nagyon ritkán kéri (máskor kiköpi nagy ívben ) :D , de amikor kéri, akkor nagyon megnyugtatja. És nem veszem észre rajta a cumizavaros viselkedés jeleit. Sokan pont talán ezért ódzkodnak a használatától. Mondjuk éjszaka nem kelnék fel, hogy visszadugjam, de sosem kellet ilyesmit, egy idő után nem kérték. Megtalálták a saját ujjukat. Esetleg próbálkozhatsz ezzel is.
gigii
Budapest
 
 


Ami!

Nekem is Aventes kézim van, de minden szopi utána a fél óra, 40 percnyi fejést már nem bírom. És ezt napi 7x, 8x.

Gigi!
Pont ezt a medela Mini Electricet néztem ki magamnak. Már használt oldalakon 8 ezerért is láttam, csak nem tudtam róla semmit. De ha te használod és dicséred, akkor azt hiszem veszek egyet. Köszi

Eta!
A házimunkával ne foglalkozz! Az sajnálom, hogy ennyit sír Gizus. Tanácsot nem tudok adni, mert a mi lányunk szinte sosem sír (eddig).

Sophie!
Egyben vagytok még? Nagyon szurkolok, hogy most már a ti napotok jöjjön!

rodina74
 
 


Sophie! Nagyon eltűntél! :wink: :D Sokat gondolok rád! :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Rodi: 30-40 perc? Az rengeteg! nem csodálom, hogy nem bírod... Én 5 percig szoktam 1-1 cicit...
amidaalah
 
 


Hali!

Gigi:
Köszi a segítséget: )
Nem adok neki csak min 2 óránként, de inkább az a baj, hogy ilyenkor ébren van egész délután, és utána nem akarom felkelteni kajálni 3 óra múlva. Mert tudom hogy hulla fáradt. Ez a bajom!
Meg most konkrétan az, hogy foggalmam sincs mennyit eszik egyszeri szopira, és fejni sem tudok, mert nem tudom lerakni 4-5 percig sem. Ezt meg általában wc-re szoktam kihasználni :oops:

na mindegy lehetne rosszabb is............... vagy nem?
hát meg kell tanulnom a türelmet.... mennyivel nyugisabb volt a kismamaság :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

na jó éjt mindenkinek...............

Kép
Kép
eta
 
 


Ami!
És az 5 perc alatt letudod fejni az egész tejed? Lehet, hogy én vagyok béna! :cry:
Nekem fél óra kell még 60-70 ml-t le tudok fejni!

rodina74
 
 


Jó reggelt!

Csak egykezesen, mert fejek.... nekem is medela mini electricem van. Annó Ádival béreltem olyan nagyobb teljesitményű kórházit, az sokkal gyorsabb volt és sok tejet gyártott. Ez szerintem csak minimális fejésre jó :roll: (saját vélemény).Én medela swinget akartam, de az használtan is elég drága, végül nem vettem, de lehet többet ért volna...de aztán ki tudja, lehet, hogy velem van a baj :lol:
Mondjuk most nem célom napi litert félretenni, de ezzel a kis géppel örülök, ha napi 150-260 ml-t lefejek(fagyasztóba teszem)

Még annyit hogy Patrikhoz is órát lehetne igazitani: 2 óránál többet nem bir szopi nélkül és legalább 130 ml -t megeszik egy alkalommal. Éjszaka van hogy sűrűbben is kéri a cicit, alig birom vele kihuznia 2 órát. És hallom hogy ömlika szájába atejcsi, nem kell küzdjön vele, mégis ha tehetné egész éjjel szájában lenne a cici, d e szivja is nem csak bimbizik... Szóval én is kezdek zombi lenni.. A nappaljaink kicsit nyugodtabbak, könnyebben elenged magamellől, hamarabb bealszik. Az a szerencsém hogy a párom délutántól átveszia műszakot: pelenkáz, büfiztet, nyugtatja én meg probálok lazitani, szunditani két szopi között... ez megy éjfélig aztán jön az én műszakom...

rabbe78
 
 


Sziasztok Lányok!

Most nem válaszolok mindenkinek, elnézést!

Eta,
nekünk is horror volt! 2 hete nem bőgött ennyit Molli mint tegnap.
Székrekedése volt/van, és azon nem segít az Infacol, mert az nem hashajtó. :cry: Aludtam vagy órát! Most először hetek óta ittam egy nagy híg tejeskávét.
Anyukám itt volt, most megy el mindjárt. Jövő hétvégén is jön.

Egyik barátnőm ilyen székrekedés esetén megszélcsövezte a gyereket! :shock: Szerintetek? :roll: Mondjuk én tuti nem merném...

Ma megyünk csavarogni, hátha jót tesz neki, meg nekünk is.
Tegnap is volt egy óra séta a Duna-parton, addig volt csendben.

Mellszívás: Avent Isis-t kaptam kölcsön, 80ml-t fejek le néha, egy etetésre valót. Én szeretem ezt a fajtát.
Jövő szombaton főiskolára kell mennem, mert olyan óra lesz, amin muszáj megjelenni :twisted: :twisted: :twisted:
Anyukám és a párom fognak babázni.

Szép napot mindenkinek!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok!

Eta
Nagyon sajnálom! De ne ess kétségbe!
Én is igyekszem betartani a szopi időket. (2óránál előbb nem cicire tenni, és max. 30perc után levenni... Több kevesebb sikerrel, de amikor sikerül betartani, akkor nyugodtabb Barni.)
Ha ez is megvolt, és a böfi is, de még mindig nem alszik vissza, akkor azt szoktam csinálni, h meleg ruhapelust a pocijára jól bebugyolálom plédbe és úgy ölelem magamhoz. Pár perc után megszokott nyugodni, és ált. nem sokkal később el is alszik. (És ezután teszem a kiságyba... Ha sikerül...)

Fürdetés:
Szerintem ember nincs akinek sikerül pont egy időpontba fürdetni! Ezen ne rágódj! Nekünk ált: 5-8 között amikor ébred, akkor van fürdés!
A házi munkával ne foglalkozz! Majd szépen lassan rázódj csak vissza.

Navi
Én is kész vagyok már a nem-alvástól. Barni mindig hajnalba akar Anyával bulizni.... :roll: Én annyira nem élvezem... :? :roll:
A memóriám nekem is pocsék. Ami nincs felírva azt elfelejtem.

Ebba
De szuper, h ennyien segítenek! Használd is ki!
Látogatók:
Nekünk még csak a család volt... Mindenkinek azt mondtuk, h 2hónapos kora után, és csak egészségesen.

Amidaalah
Nagyon édes kis baba!

Rodina
Én nem fejek úgyhogy nem nagyon tudok hozzászólni...

Sophie
Én is gondolok rád!Lehet, h már babázol?
Drukkk++++!!!!!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Eclipse
Nekem is van ismerősöm, aki szélcsövezett, sőt hőmérőzött is....
Állítólag nagyon megkönnyebbült a baba, de én sem merném!

Hűűű, az órákhoz hajrá!

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


sziasztok!

köszi az aggódást! még egyben vagyunk! :S és most nem is bánom, így, hogy Beni lerobbant! :( szegénykém eléggé be van rekedve, meg hallom, ahogy a trutyi a torkán van, de nem nagyon jön fel neki... szerintem ebből holnap legkésőbb gyerekdoki lesz! sajnos itt Miklóson nincs gyerek ügyelet hétvégén, a felnőtthöz meg nem viszem el, mert úgysem ad gyógyszert, illetve nem is feltétlen tud segíteni. ismerősök tapasztalata! :S

Eta, szerintem is próbáld meg alkalmazni a leszarom tabit, mert bele fogsz őrülni ebbe! sajnos nem minden gyerkőc olyan, hogy születésétől fogva el van a kiságyban, nézelődik, ha épp ébren van, de persze lehet, hogy Gizus ilyen alapból, csak most valami megbolygatta! Beni sosem volt ez a típus, így tudom, hogy miről beszélek! ;) kitartást!!!

Eclipse, nekünk van szélcsövünk! hidd el, van az a nyüglődés, és szenvedés a babáknál, hogy már Te is inkább ezt az utat választod, mint asszisztálsz csak a nyügihez! :S kívánom, hogy mihamarabb megoldódjon a kaki gondja Mollikának!

egyébként Beni volt olyan, hogy hetente csak 1x kakilt, akkor a dokinénink cukros kamillateát mondott, mint hashajtó, de végül nálunk a tápszer volt a ludas, így, amikor váltottunk egy újabbra, az szerencsére rendbetette a kis beleit! ;)

visszatérve még egy picit a kistesó-nagytesó problémára, amit Mikegirl is írt. szerintem sokban függ a szitu attól is, hogy pl. Lucuzséknál Bogi ugye kislány, és egy kislány tökre máshogy áll a pici babákhoz! szóval mi, fiús anyukák, talán jobban felköthetjük a gatyót!? :S ez van! :)

gépi mellszívó! lehet bérelni ilyesmit, csak a kézi részét kell megvenni hozzá, azt hiszem a medelásat. ha szükség lesz rá, én is ezt tervezem! ;)

na megyek! Mikegirl-nek nincs nete, ezért nem tud jönni! én megyek gyereket istápolgatni! jók legyetek! ha van bármi fejlemény, írok sms-t!

sophie27
 
 


Halihoo,

Eta, szegénykém... nagyon sajnállak, megértelek, de arra gondoloj, hogy minden nap és éjszaka is más és ez az időszak is gyorsan el fog múlni!!! Ne haragudj, de kicsit röhögtem azon amiket írtál... még sz@rni sem tudsz elmenni - hát van hogy én sem! Ma pl. beraktam a hordozóba, az jól körülöleli + pléd és tök jól elvolt benne... egy darabig :?
Sajna a hasfájással nem tudunk mit kezdeni, valamikor kezelhető, van amikor abszolút nem és akkor visít a kezemben, én meg nyugodt hangon beszélek hozzá és csitítom... hát ez van!
Viszont: éjszaka 3,5-4 óránként evett!!! Na persze mielőtt nagyon elbízhattam volna magam, az uccsó szopi alatt bealudt, felkelteni nem lehetett, persze 2 óra múlva már éhes volt, aztán evés és utána hasfájás-műsor :twisted:
Most próbálok aludni egyet vele, mert ő is durmol, hátha picit magamhoz térek!
Ki akartam küldeni Apával sétálni, de qrva hideg van és elméletileg 4 hetes koráig ki sem vihettük volna, ha igazi novemberi idő lett volna eddig is... szerintetek???? Csak mert ha felébred én sem tudok aludni :( ezért csak ha sétáltatja valaki... na nem mitha eddig lett volna ilyen...

Fürdés: valamikor 7-9 között, ahogy összejön! Lekaka :roll:

Rodi, nekem kézim van, de secperc alatt leszívomók 50-60 ml-t... nem tudom, milyenek az elektromosak?!

Ancsa, irigy-irigy kisangyalra! :( :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Szopi
Ha gyakran szopizni akar a gyerek, akkor érdemes azt csinálni, hogy kb. 3 órán belüli szopiknál mindig egy cicire teszed vissza.
Mi szinte egész nap szopizunk. David igazi pasi :lol: :wink:

Levegőzés, séta
Szerintem, a mi babáinkat nyugodtan ki lehet vinni. (David pl. most is a teraszon alszik...)

Fürdés
Az olyan 1/2 7-7 óra felé van... :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.21 10:44-kor.
Vendég
 


Szélcső: hátha a doki és védőnő azt mondja, h. próbáljam meg, én bedugom neki, az tuti! :lol: :shock: :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Kriszta, én így csinálom néha, ha nagyon tele marad a cicim, de amikor már a másik is eldurran, akkor ez nem működik...

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Szélcső és egyebek
Azért csak óvatosan! Függőség alakulhat ki... :?
Vendég
 


Sziasztok!
Szörnyű éjszakánk volt. Janka 4 pelust kakilt össze kb 2 óra alatt, hajnal 2-5-ig evett. Szerintem ez lehetett a baj. Mától megpróbálom tartani a 20perc evést, legfeljebb ráteszem a másik mellre, ha még követeli...


Fontos kérdés: Használjátok a hasszorítót? Vegyek? Nem tudom eldönteni, kicsit még látszik a hasamon a szülés utáni plötty. Ill. nem tudom mennyire és meddig kell látszania...........


Kép
ebba
 
 


navared írta:Kriszta, én így csinálom néha, ha nagyon tele marad a cicim, de amikor már a másik is eldurran, akkor ez nem működik...


Akkor lehet azt csinálni, hogy annyi tejet lefejsz, hogy ne feszüljön a cicid...
Vendég
 


Én nem használok hasszorítót. Az csak ideiglenesen támasztja meg a hasfalat...
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Megmutatom Nektek a mi kis Gergőnket:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Rodi: Én csak 20-30-akat szoktam fejni egyből. :roll: Az elején jól jön, de kb 5 perc után már nem is igazán jön a tejci. De biztos érdemes kipróbálnod az elektromosat, különösen, ha bérelni is lehet!!!

Sophie: Remélem hamar rendbejön Beni!

Navi: A mi védőnőnk támogatja a sétát - amíg szép idő van, könnyebben hozzászokik és utána már a nagyobb hideg se jelent majd problémát neki.

Kriszta: Szépek vagytok!!!

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Kriszta, na igen, úgy is szoktam, hogy lefejem, de ha mindig fejném, akkor meg túl sok termelődne, ami meg nem fogy el... csak a fagyasztónak meg nem fejek :D
Nagyon helyesek vagytok!!!

Amida, hát végül ma nem let séta, de helyette aludtunk egy jót... ár ez is valami! :wink:

Csillag, szép pasijaid vannak!!! :D

Ebba, én sem használok hasszorítót, de szerintem várj még egy hetet és szépen vissza fog menni... nekem kb. ennyi idő kellett hozzá!!!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


let=lett
ár=már
:lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok Csajok!!!!

Tegnap Bábolnán voltunk a dédinél, nagy családi banzáj, szülinapok névnapok egyben, és most képezljétek nagyon meglepődtem, mindeg vannak szóváltások, mert kb ilyenkor 10-en vagyunk, és most semmi....:)
Nagyon jól érzetem magam.

Ma meg sétáltunk, anyóséknál voltunk ebédelni, elnéztünk az itteni dédi felé, most Andris átment tesójához Nintendózni, én meg várom, h. ébredezzen a manóm!!!Aztán kaja!!!

Vikoo, én egyátalán nem értem, h. van amikor akkorákat bukik Luca, van amikor semmi.Nem jövök rá, mitől függ...Most fejem előtte, de üvölt, mert én sem tudom kiszámolni mikor kel.Imádom a hétvégéket, mikor apa is itthon van!!

Ebba, köszönjük a történeted!!!Örülök, h. minden ok, és tejci is van!!!
Ja, én az elejétől engedtem látogatókat, de legközelebb, majd csak akkor ha betölti az 1 hónapot minimum!Nagy hülyeség volt!!

Macs, bizony hihetetlen, h. mennyire rohan az idő!!!!Balázska tényleg gyönyörű!
Szrencsére én is rá tudom bízni a mamákra, ha van kaja a pociban, akkor minden ok:)
Meddig van ez az utánkövetés?

Kollázs, nagyon jó ötlet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csajok, én szoktam csinálni képekből kisfilmeket, kellene majd idővel feltölteni pocakos képet, meg a babákról képet, aztán gyártanék belőle gy kisfilmet.
Aki ismerősöm a facebookon, ott van egy film az adatlapomon, amit
csináltam.
Na, mindegy szerintem jó lenne, képek még nem pocakosan apukákkal, aztán pocakos képek, aztán újszülött, jaj nagyon szívesen gyártanék egy ilyet!!!!

Vivi, én már nem tudom mit csináljak, de ha meg nem fejem le, akkor túleszi magát nagyon.Nálunk is az van, már semmi büfi, aztán vízszintes, és újra jön!!Barni gyönyörű!!!!

Navi, a hasfájás mondjon le!!!
Nálunk a nem alvás következménye, h. sokszor nem reagálok dolgokra, illetve sok idő, mire felfogom!!!
Jövő héten Andris nálunk is fát vág:(


Ancsa, Lili meseszép!!!!!!!!!!!!Luca is így alszik a szopipárnán, illetve benne vagy nem is tudom)És ugyanígy kinyomja a
kis popsiját!!

Amidaalah, gyönyörű a kismanód!!

Eta, te vagy Mark Spitz!!!És ne írj, ilyen hülyeségeket, h. kevés vagy!!!!!!!!!!!
Mindenkinek, babának és anyukának is van nehéz napja!!!!!!!!!!!
Nekünk pl. ma este lesz majd gázos, mert egyik nap gázos, másik nap szuper.

Gigi, mi is így vagyunk a cumival.

Mellszívó, nekem is kézi Aventes van, de én azt vettem észre, h. néhány helyről hiába masszírozom, ne tuja kiszívni.Vagy én vagyok túl béna...

Rabbe, 2 óránként, nem semmi étvágya van a kisembernek:)

Sophie, Beninek jobbulást, és akkor most nem küldünk szülésindítót!!!
Bár Murphy nagy mester!!!
Remélem minden ok veled, gondolok Rátok nagyon sokat!!!

Kriszta, szépek vagytok!!!

Csillag, Gergő gyönyörű, és a büszke nagytesó is!!!

Eclipse, remélem a séta jót tett!!!

Csajok, ti hogy álltok hasmérettel, illetve kilókkal, mert én egyre nagyobb disznónak érzem magam!!!Minden szopi után éhen tudnék halni!!!

Puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok Lányok!

Navi,
mehet a séta, hogy ne mehetne, én nem hiszek olyanban hogy X hétig nem lehet, lehet csak körültekintően.
Mai séta ua. mint múlt vasárnap: Szemlő-hegyi barlang, majd át a Pálhoz, szocializálódni, közte szopi, pelus a személyzeti helységben. Most apánál utazott kendőben, egy vastag polár és egy kabát alatt, kötött sapka+lábmelegítővel. A baba végig aludt, és kellemesen meleg, de nem túl meleg volt minden testrésze. Egyébként 2 busszal mentünk mert nincs kocsi.
Jövő hétre mondják a hidegeket, vissza kell venni időtartamban egy kicsit az igaz.

Kriszta,
olyan kipihent, kisimult arcod van a képen, tökjó!

Hőmérőzni én mernék végbélben, mert muszáj lesz úgyis, meg az olyan kis vékony hajlékony dolog, de a szélcsövet apa sem engedi világosan megmondta.

Vendégeskedés: nálunk 2 hetes volt Molli amikor komplett szülinapozás volt nálunk, mindenkitől csak annyit kértem hogy ne jöjjön betegen. Aztán senki meg sem fogta csak nézték.

Most engedem apát is...

pussz

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Dorka! Köszi! A vendégeskedést én is tiltanám, de nem mindenki tartja tiszteletben...
Én nem fogytam sokat a szüléskor. Most még nincs akkora étvágyam, de majd meglátjuk.

eclipse! Jó, hogy ti már levegőztök, mi még nem. De nem is lenne időm rá. Na, majd, jövő hét végén elkezdjük.


navared! De jó neked!! Én most fejtem, a jobb ciciből, miután evett. 10-et tudtam csak :( Te mindkettőt fejed szoptatás után?

Kép
ebba
 
 


Sziasztok!

Nem egyszerű újra felvenni a fonalat... :oops: pedg igyekszem olvasni, de a fiúk mindig csinálnak programot :D

Dani egyébként jó baba, eszik-alszik, na meg nézelődik a kiságyban, ha ébren van. Nagyon ritkán van az, h sirna, és fel kell venni. Etetések között meg leginkább Marcival játszom, mert rá most nagyon kell figyelni, érzékenyen érintette Dani érkezése, de egyre jobban viseli. Igazi féltékenység egyébként a szopinál van (ugye Marcit kb. fél éve szoktattam le a szopiról)

Lányok!
Nálunk sincsen vendégeskedés. Anyukám volt itt párszor segiteni, meg tesók jönnek.

Szopi, fejés:
én nem tudom, h Dani mennyit szopizhat, mert nem mérem. A kórházban 2 naposan 50 g-t szopizott. Szopi után nem mindig szoktam fejni, attól függ, h mennyi dolog van, de tegnap pl. még 70 ml-t le tudtam fejni abból amiből szopizott.

Egyébként az éjszakáink is jók, le is kopogom. Danit etetem 8-kor, aztán alszik, fél 9, 9óra fele Marci is alszik. Dani csak éjfélkor, meg 4kor kel kajcsizni, 10-15 perc alatt eszik, és utána vissza is tudom tenni a kiságyba, alszik mint a bunda :)

Lementettem az utolsó táblát, ha lesz időm, lehet, h frissítem, és dobok egyet holnap/holnap után.

Most mennem kell Marcit fürdetni.
Puszi mindenkinek!

szisszka
 
 


sziasztok!

velünk minden okés, Benit leszámítva! :( holnap reggel a gyerekdokinál kezdünk, de szerencsére láza nincs, csak sajnos hajlamos a kruppra, illetve többször volt már hörgő és tüdőgyulladása, igaz, az enyhébb fajtákból, de nem akarom elbagatelizálni, főleg, hogy a fél lábam már kint lót a lakásból...

Eclipse, van a szélcsőnek csecsemőkre kifejlesztett változata is... több méretű, talán 3as, vagy 4es, amit a csecsemőknél használnak, és ez egy gumitömlőszerű valami, szóval a hajlékonyságával itt sincs gond! persze nem akarlak rábeszélni, csak mondom, hogy nem vastagabb az a része, amit be kell a fenekébe dugni, mint a lázmérőé! ;) gyógyászati szakboltokban lehet beszerezni, és egy kisebb vagyon, ha azt nézed, hogy mi is valójában, én annó 1000 Ft körül vettem! (mondom! egy gumi tömlő! azt slussz!)

de Krisztinának igaza van, tényleg okozhat függőséget, persze gondolom nem 1-1 alkalom után, illetve ugyanezt a lázmérővel kakiltatásnál is elérheti az ember!

jó kis túrátok volt akkor megint! tök jó, hogy Molli így befér apa ruháiba! :) tök ügyesek vagytok!

Eta, a tegnapi negatív gondolataiddal a kukába! szuper mami vagy! nyugiiiiii! :)

Szisszka, küldtem mail-t, ha lesz időd, ide is tölst képet Daniról, meg szüléstörténetet is kérünk idővel! :)

Krisztina, tényleg nagyon szépek vagytok a fotón! rajtad meg sem látszik, hogy fáradt lennél, pedig biztosan Te is éjszakázol, ha éppen nem David miatt, akkor a tanulás miatt!

jön az orrszívós móka... hurrá! megyek is!

jaaa, nálunk semmi nincs továbbra sem! szúrkálok, meg sokat keményedek, de ennyi! sziasztok!

sophie27
 
 


Sziasztok!

Négy napja felétek sem néztem :oops: Volt hogy depiztem, meg net nem volt, aztán nem fértem a géphez, és szabadidő terén is cudarul állok egyébként. De ne haragudjatok, nagyon hiányoztok, de most per pill ez van. :?

A legfontosabb, hogy pótoljam a gratulációkat és sok boldogságot, minden jót kívánjak Telokinnak, Hennének, Gyancsinak!!!!

Visszaolvasás most nem megy, talán a csendespihenő alatt, csak egy-két sor rólunk nagyon önző módon.

A képeket azért megnézegettem, és hát szebbnél szebbek. Anyucik, jó munkát végeztünk :wink: :wink: (Nálunk apa félt, hogy a természetes szülés miatt "kapszula" feje lesz a kistesónak.)

Atival továbbra is kemény, most már az éjszakák is rosszak, felkel éjszaka, mikor Adél eszik, és nem akar lefeküdni, játszani akar, ricsajozik, stb.
Ovit felhívtam, nem akarják visszavenni. Ma kell telefonálnom, hogy végülis mi lesz.
Szopit hónaljtartásból próbáltam, egy darabig jó volt, aztán megint nem. A jobb bimbómon óriási repedés, a másik is nagyon fájt. Fejek, és cumisüvegből adom a tejcit. A repedés minden fejésnél szétjön, kézzel fejni nem tudok, szóval pad helyzet....
Adélka már több, mint 4 kiló, szépen gyarapszik - általában 120 - 130-akat eszik, de volt már 160 is, nagyon jó kislány. Eszik, alszik, a társaságunkra késő délután vágyik. Akkor nyüstöljük apával felváltva :lol:
A szükséges tejcit épp, hogy elő tudom állítani. Egyébként olyan kis álomszuszék, hogy volt, hogy 3-kor én keltettem, mert este 8 óta aludt.
Kriszta, ekkora adagoknál is kevés a napi 6x-i kajálás? Általában 6-7 deci tejet iszik meg naponta.

Születéstörténet és felépülés
A történet nem szól a 3/4 órás varrásról. Az kegyetlen volt nekem. Belül ami lehetett, az meg is sérült :? Gátmetszésnél 6 öltés kellett - nem tudom, hogy nagynak számít-e - de az érzéstelenítést hatástalannak éreztem. Mondtam is a dokinak, hogy ez egy nagy kamu.
Ezt a felépülést lassabbnak éreztem, a szülés utáni 2 - 2,5 hét borzasztó volt. A császárra nem így emlékszem, de lehet azért, mert régebben volt.

Most mennem kell, mert Ati még pizsiben rohangál, pedig már vagy 2 órája fent van.

Sok puszi mindenkinek!!!! Remélem, tudok még jönni.

mikegirl
 
 


Jó reggelt!

Sophie
Szgény Beni! Jobbulást Neki!!!! Sok-sok gyógypuszit küldünk!
Köszi a mailt! :)
Igyekszem behozni magam a szüléstörténettel, képpel, táblival... csak ugye nem egyszerű, nincs sok szabadidőm most...

Mikegirl
Általában én is csak bekukkantani tudok, mindig van program, nem egyszerű két gyerekkel! Sajnálom, h Ati felkel :(
Nálunk is volt, h felkelt Marci, de az legalább 6kor volt... Ati biztos azért csinálja, h vele is foglalkozz, biztos figyelemfelkeltés.
Jujj, akkor a szülés nem lehetett egyszerű neked sem, sajnálom a sok öltést! :( Érdekes, h nekem az első szülésem mondhatni nagyon könnyű volt, utána mégis kb. egy órán át raktak rendbe. És sokkal nehezebben szedtem össze magam. Most a szülés sokkal nehezebb volt, de utána sokkal jobban voltam.
Remélem azért már jobban vagy!!!
A cicit kenegesd, mellápolóval, meg anyatejjel. Marcinál nekem is repedt, aztán kb. 1 hét alatt jött helyre, mondjuk én szoptattam is belőle.

Táblin dolgozom, de most mennem kell, mert Marci hisztizik, h itt ülök... :shock: :roll:

szisszka
 
 


Ebba, most csak ezt az oldalt sikerült elolvasnom :roll: Szóval, ált. csak azt fejem, ha fejem, amiből evett, a másikat csak akkor ha nagyon tele lenne!
Én nem izgatom magam azon, h. még mennyit tudok fejni, jön amennyi jön, bár Mikelánynál más a helyzet, hiszen ő most nem cicből szopiztat!
Kitartás Mike!!! Ati majd csak hozzászokik a helyzethez és örülök, h. legalább Adélka jó kislány!!!

Lányok, ti éjszaka az ágyban szoptattok fekve??? Már Zsófival (a'sszem) beszéltük... amúgy
Én abszolút nem szoktam, de ma hajnalban betelt a pohár, miután 1,5-2 óránként felkelt, alig evett, mert bealudt egész éjjel, ébreszteni nem tudtam. Végül magam mellé tettem, cicit betömtem a szájába, aztán arra keltem, h. nyöszörög, akkor újra éhes volt...ááááá.... :shock:
Nem vagyok büszke magamra, de már kettőig sem látok! Eddig csak du-ra lettem álmos, aztán dél körülre, most már reggel is az vagyok :(
Nekünk ezek a szerek (Infacol, Espumisan) sz@rt sem érnek!

Eta, jobban vagy? Remélem, szebb napotok lesz!!!
Ja és azt elfelejtettem, h. meg se forduljon a fejecskédben, h. nem vagy elég jó!!!! Mert dádá lesz :D Az anyaságba is bele kell jönni, csak az ösztön van meg, de az még kevés, tanulnunk is kell sokat!

Na megyek, mert kisasszony nyüszít és még sz...ni sincs időm!!! :lol: :?

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


sziasztok!

Mike, jó, hogy jöttél! sajnálom a depit, hidd el, hamar elmúlik! :) becsszó!!! :)

Atihoz kitartást, biztosan csak az első hetekben lesz ilyen, ezt sajna át kell vészelni... én belőled merítek erőt, szóval már készülök mindenre, aztán majd meglássuk, hogy mennyire sikerül abszolválni a problémát!

szopi-cici probléma :( bimbóvédővel nem megy a szopi??? talán a cicid megkímélné!

Szisszka, Marci amúgy mit szól az öcsihez? sztorit nagyon várom! :P önző módon...

mi voltunk a gyerekdokinál! nem adott egyelőre gyógyszert, de kaptunk, vagyis kértem recit, hogy ha nem javulna, illetve, rosszabbodna, akkor anyósnak ne kelljen sehova sem rohanni, ha én éppen mással lennék elfoglalva! ;) szóval itthon van a kiváltott antibio, ha kell, akkor csak be kell keverni, és lehet adni neki! orrszívás ezerrel, kalcium reggel és este, ha nagyon köhögne! meg orrspray. ennyi egyelőre az utasítás!

az időjárás pazar... délután jön anyósom, akkor megyek be Csepelre, aztán apával jövök haza szerintem!, bár azt mondja, hogy sokáig melózik!

szurkálok lent rendesen, de amúgy semmi egyéb tünetem! szerdán újra NST, és doki! aztán elvileg pénteken és vasárnap megint... a gyerekdoki is megnyugatatott, hogy még nagyon fent van a pocim... a gyerek biztosan jól érzi még magát! hm... örülök neki! :)

na. megyek, gyerekem kanállal "eszi" a teát! már minden csupa ragacs, de legalább iszik valamit... egyébként elég nyögvenyelős az evészet-ivászat az elmúlt napokban! :S

sophie27
 
 


Navi, mi első időkben a kanapén aludtunk Benivel kettesben, és itt is ment már az együtt alvás, szopiztatás! aztán, amikor nagyobb lett, a helyén aludt, és csak napközben szunnyadtunk így, de én imádtam! szerintem nincs is annál jobb, amikor ketten együtt pihenünk! szóval én nem hinném, hogy ez gond! persze mindenki más elveket vall, de szerintem az a legjobb, ha az anyuci is pihen a babával együtt, főleg, amíg csak egy gyerkőc van! ;)

én amúgy simán félálomban bedugtam neki a cicit, szinte fel sem keltem, és ő sem, csak nyöszörgött egy picit, aztán mikor már be volt tömve a szája, akkor már nem volt baj!

annyi hátránya van talán, hogy oldalt "kell" aludni, és a babát is oldalt kell fekteni a szopiknál! ha valaki esetleg így nem szerente aludni! ;)

sophie27
 
 


Sophie - Bimbóvédővel nem tud szopizni :cry: :cry: :cry: Egy cseppet sem bÍr kiszÍvni.

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Nagyon rossz éjszaka volt nekünk is... :( Hasfájás nyüglődés. És ma egyszerűen nem alszik máshogy csak kézbe. Múltkor még eldicsekedtem vele, h ha elaludt le lehet tenni. Nos, ma nem az a nap. Már fáj mindenem és ülve, sőt állva el tudnék aludni. :( :( :? :cry:

Kriszta
Nagyon szépek vagytok így együtt! :)

Csillag
Nagyon édes kisfiú! Jól látom, h vörös-szőke haja van?

Dorka
Kilók: ne is mond!!! Kb. 3kg maradt rajtam szülés után, de azóta megveszek a csokiért, édesért. Mindig éhes vagyok és kezd meglátszani... :( :( :( :( :( :(
Hogy boldogulsz anyud nélkül? (Nekem nehéz volt az első pár nap tök egyedül.)

Eclipse
Nagyon ügyik vagytok ezzel a kirándulással. Én is kedvet kapok valami hordozó beszerzéséhez! :)

Navi
Ha nem bírom az éjszaka akkor én is odaveszem magam mellé. De az a baj, h ilyenkor elalszom szopi közbe és túleszi magát. Vagy bealszunk mind a ketten és akkor meg nincs böfi, és utána sokkal rosszabb. Most is ez volt.

Ráadásul a kis Vacak aludt délután fél5től este fél10ig...mi meg lesben álltunk, h mikor tudjuk fürdetni... Utána meg már nem aludt hosszút. :(

Sziszka
Várjuk a fotókat és a szülés sztorit!
Ügyi vagy nagyon a két gyerköccel!

Sophie
Sajnálom Benit! Jobbulást neki! Ügyesen felkészültél, ha mégis menned kell szülni!
Tudsz még aludni a pocidtól?

Mikegirl
Kitartást! Sokat gondolok Rád/Rátok,h hogy bírhatod! Mert nekem egyelőre ez az egy fiúcska is elég... :roll: :roll: :roll:

Mindenkinek szebb napot! :?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Sziasztok!

Zsófi!
Végre sikerült letölteni a zenét. Még nem tudtam belehallgatni, de lejött, és ki is írtam lemezre. Köszönöm szépen!!!
Beninek mielőbbi jobbulást, hogy indulhass utána szülni :)

Mike!
A depi benne van a pakliban, de ahogy Zsófi is írja, el fog múlni, főleg, hogy ott van neked Atika is. Az anyai ösztön elitnézi :wink: Kitartás!!!!!

Szissz!
De jó neked, hogy ilyen nyugis a kisöcsi. Nálunk azért megy a hasfájás ezerrel, és ha nem is minden nap, de minden második nap 2-től, jobb esetben 5 körül elindul az ordítás, és tart 10-ig. Akkor ügyesen elalszik, és éjjel csak szopizni kel fel, hol 1x, hol 2x. Maradjon így továbbra is nálatok, ezt kivánom :)

Vivi!
Már régebben kérdezted, és bocsi, nem válaszoltam, mert mindig csak egy szóra tudtam belépni. Nem váciak vagyunk, hanem Váctól 7 km-re egy kis faluban lakunk. Ide inkább nem írom ki a falu nevét, de Rád irányába kell elindulni :wink: Ti Vácon laktok?

Navi!
Nekem nem megy az ágyból szoptatás. Próbáltam Szilárdnál, nagyon suta voltam. Most ugyanaz a helyzet. Szerencsére Zsombor max 20 percig szopik, így nem fáradok el ülve. Magunk közé pedig nem akarom szoktatni, mert 1 éves korában költözik Szilárd szobájába, és akkor elég nehéz lenne magunk közül hirtelen visszatenni az ágyába, azt meg egy másik szobába. De egyébként is, ha huzamosabb ideig nem alszok napi 8 órát, akkor zizi vagyok egész nap. És hát babával egy ágyban nem lehet ellazulva aludni.

Eta!
Szegénykém! Egy picit átélem a helyzetedet, mert Zsombor is tud több órán keresztül üvölteni, és olyankor bizony kell apa, hogy leváltson, mert nekem még ott van Szilárd is, aki egy tündér gyerek egyébként, és nagyon toleráns, megértő és türelmes. Próbál ő is segíteni, zenél Zsombornak a zenélős mesekönyvével. Reméljük, nem marad ez így sokáig, és gyorsan alkalmazkodik a kis pocakjuk ezeknek a pici babáknak. Nekünk sokat segít a szőlőmag párna (dm-ben olcsó). Bár ha olyan ordítósan fáj, akkor semmi nem használ. Az enyhébb bélgörcsöknél nyugtatja, és aludni is tud. Azt szoktam csinálni, hogy felmelegítem, ráteszem a pocijára és jól betakarom, hogy tartsa a párnácskát jó sokáig melegen. Éjjelre is így rakom le aludni, és nem is ébred fel 4 órán keresztül. Nappal is ezzel a párnácskával a hasán alszik a pihenőszékében.

Pukiztató eszközök: én a hőmérőn kívül mást nem próbáltam még eddig ki, azt is csak párszor, mert nem jött be, és azt is tudom, hogy mindig nem lehet használni, mert a baba nem tanul meg magától nyomni. Szélcsövet lehet hogy beszerzek, de azt is csak végső esetben próbálnám ki, ha már több órája ordít. Zsombornak a 4-5 órás ordítástól egy pici köldöksérve is lett (anno Szilárdnak is volt a sírástól). Nem szeretném, ha nőne a sírás miatt a köldöksérv, és a végén még bajt csinál. Akkor inkább a szélcső. A tornáztatás sem jött be, egy darab pukit nem tudok belőle kinyomni, neki egyedül meg elég nehezen megy. Alig hallom pukizni. Szilárd anno óriásiakat nyomott, nem is emlékszem, hogy ilyen hosszasan sírt volna, mint Zsombor.

A babák egytől egyik gyönyörűek. Mindegyik olyan mint egy kis angyalka!!! Olyan jó nézegetni őket :D

Gyorsan teszek én is pár képet, aztán megyek főzni valamit, mert most épp nyugi van (már kivasaltam a felhalmozódott babacuccokat).

Kép
Kép
Kép
Első séta:
Kép

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Jó reggelt Lányok!

Vagy inkább jobb reggelt…?!
Na, mind1 is, h aludtatok, mi nagyon k.o-n Kb nm is emlékszem, h mikor szopizott éjszaka, önkiszolgálást tartottam a menzán. Az esti szopi-hiszti után lehajtva maradt a melltartóm és hajnal 3 környékén arra ébredtem, h a jobb mellem tök puhi, a bal meg majd szétrobban. Boldi mindeközben lefetyelte a tejet. :-D na mondom akkor csere, és jöhet a másik. Reggelre azt is leszívta. :-) nálam meg totál homály az éjszaka, pedig jobb estéken még írni is szoktam, h mikor, melyikből hamizott… na ez most kimaradt. 1ébként nagyon remélem, h ez a redva idő az oka, de Boldi szinte csak kézben nyugszik meg. Most reggel viszont már kicsit gonosz voltam és hagytam sírni a kiságyában 15 percet, a szívem majd megszakadt, de annak sincs értelme, h rajtam elalszik, és utána 3 órát ücsörgök teli hólyagokkal. :-) végül bedobta a törölközőt és elaludt, nyomtam a hátára egy kis szőlő mag párnát és most végre durmol. Már nagyon kellett pisilni.
Jajj, lányok már annyira várom, h mosolygós reggeljeink legyenek.

Ancsi: olyan gyönyörű a rózsaszín kis hercegnőtök!!! Még képet, még!!!
Takarítás: hidd el megértem, én sem bírok visszavenni a tempóból és hidd el nem jó ez így. Hiába van tök rend, ha utána meg ingerült vagy, mg fáradt. Én már hétvégén totál kiborultam, h hiába akarok nyugodt, jó anyukája lenni Boldival állandó ideg vagyok, h semmit nincs időm befejezni, minden félbe marad… És nem jó ez így, sem nekem, sem Apának, és főleg nem Boldinak. Szóval, most ha kell üldögélek vele órákat, aztán meg majd csak alakul vhogy.

Dorka: nekem fejni továbbra sincs időm, most is még csak a jobb mellemmel végeztem, most kellene a másikat, de inkább írok, fő a fontossági sorrend nem igaz? :-D
A 7végéket pedig én is imádom, Boldi egy tündér volt, sokkal nyugodtabb, gondolom azért is, mert én is nyugodtabb vagyok! :-D

Látogatók: hűű, én az elején még pocakkal megmondtam mindenkinek, h min 2 hét. Hát mit ne mondjak senki nem bírta ki. Az anyósom meg már most ki van borulva, h miért nem megyünk át hozzájuk. Nem érti meg, h nem szívesen puccolkodok a gyerekkel egy egész napra, főleg, h a fél babaszobát bepakolhatnám, amennyi ruhát Boldi elhasznál… Még csak most volt 1 hónapos…

Kaja, kg-ok: Dorka, én épp tegnap merészkedtem rá a mérlegre, háát, végül is lement 10 kg. De nekem ez még így is kevés, mert tudjátok Bendi miatt elég sok plusszal kezdtem, szóval, most mellőznöm kellene a vaníliás karikát, mert nagy bajok lesznek itt.
1ébként én is mindig éhen halok, és azt hallottam, h ameddig szoptat az ember lánya, így is marad. Mondjuk ha azt nézzük, h napi 500 kcal a szopi én azt pont fedeztem a napi egy csomi nasimmal. :-D
A pocim, teljesen visszament. Ha ülök, akkor még azt érzem, h a hasizmom nem támaszt alá rendesen, de állva szerintem már nem vészes… annál inkább a seggem. :-(

Sziszka: irigy-irigy Dani kisangyalsága miatt. Már most nézelődik a kiságyba? Meg csak eszik-alszik? Dejóóóó Neked!!!!

Mikegirl: borzalmas, hatalmas, végtelen türelmet kívánok Neked!!!!!! Kitartás!!! Az ovit pedig remélem sikerül elintézni, mi az, h nem akarják visszavenni?

Navi: én is ágyból nyomom, és mint látod viccesen is jártam most éjszaka. Az a helyzet, h Boldi nem igen akar visszaaludni, főleg nem a kiságyba és én pedig nem tudok 10x visszarohangálni a szobájába, simizgetni a hátát, megjegyzem az sem hatja meg. Mellettem viszont szinte fel sem kel. Nem örülök, de így vhogy bírom a nappalokat is. Sajnos én nem tudok napközben aludni, sajnos…
Az Infacolról az a tapasztalatom, h kevesebbet ordít, de nem hat túl sokáig, az Espumisan-t én még gyengébbnek tartom, biztos használ vmit, mert jönnek a pukik, de Boldi még így is nagyon sokat sír.
1 hónapos kortól van a Gripe water, vkinek tapasztalat? A védőnőm szerint sokan esküsznek rá, de én már úgy sajnálom a kis pöcsösömet, h ennyi mindennel tömöm, annyira nem szívesen, főleg, h szerintem uannyit sír.
Csajok, ti írjátok, h mikor szopiztattok, vagy a napi programot?

Sophie: Beninek sok gyógyító pusziii, Neked kitartás!! Hát, ha jól érzi magát bent a Tesó baba, akkor az szuper!!!! Gondolom Te is ilyen boldog vagy! :-D

Oldal alvás: miért, h lehet még aludni??? Nekem a hason alvás kilőve, kemény cickókkal botrányosan gáz, háton nem annyira szeretek, szóval gázabb a helyzet, mint pocival. :-(

Wivi: csatlakozom, mint írtam is, ma voltam először olyan gonosz, h hagytam egy kicsit sírni, csak így sikerült visszaaludni a kiságyban, muszáj voltam, mert már nagyon kellett pisilni, az pedig nem megy Boldival a kezemben. De kitartás Nektek is, akkor lehet van vmi a levegőben, én nagyon remélem, h ez a baj…

Na, mennem kell ennyi volt a pihi idő Anyunak!

Puszik Csajok!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok!

Kilók: Én is malacnak érzem magam. Kb 7 kg ment le, a fele annak, ami feljött. És folyton nasit ennék – csokit, sütit, pudingot, mindent!! Ez nem zavar annyira, csak olyan plötty vagyok, mintha semmi izmom nem lenne. De a cicim azért kompenzál, mondhatni arányos vagyok – kis töltött galamb :D

Hordozó: Mi mei tait vettünk, és már próbálom beleszoktatni – 5 percekre beleteszem. A fejét a cicim vmennyire tartja, és nekem ezt volt a legkönnyebb felvenni.

Vendégek: Engem mindenki idegesít… A nagyszülők jönnek csak hozzánk, szerencsére ők sem minden nap. Úgy érzem, hogy hármunktól veszik el az időt :S Pedig csak segíteni jönnek, bevásárolnak, kaját hoznak. Emiatt szégyellem is magam, mert néha érzem, hogy morcos vagyok velük.

Szopi: Mi nem tudunk fekve szopizni :( Én úgy tudok hason aludni, ha a mellkasom alá betömök egy kispárnát, és akkor nem a ciciket van a súlyom.

Vikoo: Boldi nagyon cuki, hogy így, álmotokban eszik :)

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, h így ismeretlenül "beírogatok" hozzátok, de tanácsot/segítséget szeretnék kérni.

Most várom második kislányomat, március 16.-ra vagyok kiírva, programozott császár lesz, ahogy az első kislányommal is császár volt.
Kislányom Lili 2 éves 4 hónapos most, és nagyon anyás. Teljes aggodalommal tölt el, hogy mi lesz vele míg én 4 napig a kórházban leszek?? A férjemmel is szokott itthon lenni egyedül, meg anyósommal is volt már egy fél napot, ez nem is lenne gond, viszont nagyon anyás, sokat van velem, mivel a férjem sokat dolgozik, ezen kívül én altatom el délben is és este is. A férjemmel nem hajlandó elaludni, anya kell neki. Anyósom csak délben próbálta altatni de nem sikerül nekik, inkább nem alszik a kicsim.

Olyan másod/harmad gyermekes anyukák tanácsát szeretném kikérni akik hasonló cipőben járnak/jártak mint én, hogy ti hogyan oldottátok meg a kórházi időszakot? Volt-e bent a kicsi a látogatásnál? - én állandóan azt kapom, h nehogy bevigyék hozzám mert akkor nehéz elválnia tőlem megint, másik oldalról meg azt, h jót tesz neki ha lát engem. Mi tévő legyek? Illetve mi lesz az alvásoknál és egyáltalán h nem lát engem egész nap?
Kérlek Titeket segítsetek, adjatok tanácsot.

Előre is köszönöm, és várom a válaszaitokat!
üdv. Littlebaby

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby
 
 


Littlebaby! Meg epp idoben kezdett el foglalkoztatni a kerdes! Marciusig boven van idod "beidomitani" a kislanyodat. Vigyed sokat anyosodekhoz, tanuljon meg ott aludni (hidd el, ha nem vagy ott, el fog nelkuled is aludni), akar 2 ejszakakat is. Persze csak szep fokozatosan. Apa nem biztos hogy vele tud lenni 3 napig, mert neked is szukseged lesz ra. Nekem bejott a fiam 2-3szor (7 napig voltunk bent) de mindig nehez volt az elvalas pilanata. 3 perc mulva mar ugyanolyan vidam volt.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: