2004.02.28 20:49
Szerző: foltvarró_cili
Panó!
A művházi tanfolyamaim egy kicsit más műfaj, eredetileg én óvónő vónék, és hát zenebölcsi meg zeneovi, meg ovis torna, meg most lesz bölcsiskorúaknak is torna. Dunakeszin, Gödön és Újpesten. Szóval semmi köze a foltozáshoz.
Varrógép:a legfontosabb kérdés, hogy hol laksz? Mert ha Pesten (a profilodból nem derül ki) vagy a környékén, akkor melegen tudom ajánlani a VI. kerben az Oktogonhoz nagyon közel, Teréz krt. 10 VARRÓGÉPCENTRUM. Értenek hozzá, segítenek, és azt tapasztaltam, hogy nem akarnak mindenáron rábeszélni a legdrágábbra. Mellesleg itt minden egyéb kiegészítő is van. Az ő varrógépeik Pfaff, Bernina, Husquarna és hasonló, a minőségiek közül való. Nekem Pfaff 6091-es van, 5 éves, és rengeteget dolgoztam vele az elmúlt 4-5 évben, napi 5-6 órákat. Ehhez képest egyszer (!) hívtam hozzá szerelőt, azt is csak a saját bénaságom miatt. (az is igaz, hogy nagyon jó szerelőm van!!!) Igaz, hogy 120 ezer volt 5 éve, de azt mondom, megérte. Elmehet az ember a Corába és társaiba, vehet 25-30 ezerért Brothert meg Singert, és két év múlva kidobhatja. Ugyanis ezeket ennyi élettartamra gyártják.
Persze van olcsóbban is gép ott, nem csak 120-ért, ne ijedj meg. De érdemes megfontolni. Sőt, ha meg tudod oldani, menj el, nézz körül, hozz el egy katalógust, kérdezd ki őket (segítőkészek), és otthon rágd át alaposan. Én is ezt tettem, és amikor összegyűlt a pénz, már úgy mentem el, hogy pontosan tudtam, mit akarok, nem kellett ott vacakolni.
Az én gépemnek van egy nagyon nagy segédeszköze, az ún. felső anyagtovábbító. Ez arra való, hogy amikor vastag anyagot varrsz (pl. kész foltmunka, ami már bélelve van), nem kell ráncigálni, bekapcsolom, és magától vezeti az anyagot. 70-es tűvel 8-10 réteg farmert átvarr ezzel.
Mindenképpen azt javaslom, hogy NE(!!!) a nagy áruházak egyikében nézz varrógépet!!! Szerintem 60-70 ezer körül már lehet normálisat kapni, de nem tudom a mostani árakat. Az biztos, hogy én még nagyon-nagyon sokáig nem szorulok új varrógépre.
Jó hosszú voltam, bocs.