Új privát üzeneted érkezett!

Nyufó: Üdvözöllek a császárosok csapatában. Legalább tudok kitől kérdezni majd:) Persze félre téve a viccet: hogy vetted? Bánt a dolog, vagy mész az dolgok után, és kész?

KépKép
KépKép
kat78

Hát jó reggelt Kismamák!! 8)

Mióta nem voltam láttam szépséges pocakokat, szép kézimunkákat, ez igen 8) Csupa jó dolog :D

Én is végeztem egyik művemmel:
Kép
És folytatom is tovább ezerrel a munkát velük kapcsolatban, mert megkaptam az időpontot, 29-én bevonulok szobafogságra. Aztán vagy a természet indítja el korábban, vagy csak a 37-38. héten bújnak elő a bocsok.. Majd meglássuk.. 8) Úgyhogy ha akarom szuggerálhatom, hogy a mikulás hozza őket :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Haliho!

Nahat kiscsillag, nagyon szep lett a jatek :) Igazi emlek marad orokre. Mar kicsit banom, hogy nekem nincs turelmem ilyesmihez. Sot, nem hogy turelmem, talan szemem sincs :) Huha, akkor majd szoritok ertetek. Aztan amint tudsz, tajekoztass minket feltetlenul az esemenyekrol!!!

nyufo: el is felejtettem irni a csaszirol. Remelem jol kezeled a dolgot. De biztos vagyok benne,
k a karacsonyfa mellett (mert ugye ala csak ne tegyuk ;) ) Tegnap kaptam az infot, hogy a parom novere is bevonul szulni 2 het mulva. tegnap mondtak neki a dokik (ennyit tudok, meg azt sem hogy miert kell neki mennie...csaszar lesz, vagy nem tudom. Viszont neki eleve nehezen ment a baba megtartasa a 3. honapig, ossze is kellet varrni a mehszajat, hogy ki ne csusszanjon a megtermekenyult petesejt. Lehet csak beinditjak a szulest?! ) Pedig elvileg 5 het van kozottunk...ami azt jelenti, hogy szilveszter-ujev kornyeken mar nekem is kijon a Babu? Mostmar kezdem magam egy kicsit csipkedni, es nem vagyok olyan nyugodt, hogy ugyis majd januar 23 korul jon ki.

Kép

Kép
snowball

Valamit megint elrontottam az uzenetben. Bocsi :D (koran van meg..)

Kép

Kép
snowball

Ja, mar tudom mi torlodott ki. Na szoval, abban vagyok biztos, hogy eddig is poizitivan alltal a csaszarhoz, felkeszitetted magad, hogy benne leszel a "szerencses" 10%-ban. Minden oke lesz ;) Plusz legalabb lesz Babatok karacsonykor (a fa melett)...es itt folytatotik a sztori, lsd feljebb :)

Kép

Kép
snowball

Jó reggelt!

Túl vagyok egy takarításon,már csak a kajának valót kéne beszerezni csak nem tudom mit együnk.
Ti mit főztök ma?
Petra még mindig alszik,ilyen még szerintem sose volt,remélem nem lesz megint beteg.Mondjuk,tegnap este 11 ig bróbáltuk kihúzni a fogát,mert nagyon mozog neki de nem jön ki és mögötte már jön a másik és így félek hogy félre nő.Voltunk a héten fogorvosnál és nem engedte neki,pedig kézzel kiakarta venni,mi nem tudjuk,de vicces volt,szegény csak a fogtündér miatt hagyta magát :)
Két napja pocsék az idő,nincs kedvem semmihez a Bibi sem mocorog annyit,tegnap már úgy piszkálgattam 1 óra körül,hogy na már legyen valami.Azóta viszont el van :)

Snowball
Nagyon cuki a béka szerintem nem is csúnya,ahogy írtál róla akkor ebből nem lesz recept :)
Jó,hogy elmentetek kikapcsolódni,és nagyon ügyesen szerzitek a kapcsolatokat :wink: A mai világban ha nincs ismeredséget akkor baromi nehéz elintézni akármit.
Biztos örült a fodrász ollónak,jó ajándék.Én emlékszem mikor megvettük az enyémet,apa tök ki akadt mi kerül rajta ennyibe,de persze szivárvány szinű és csillog-villog,beleszerettem.Az kár hogy utánna nem használtam :)

Sajti
Jó,hogy túl vagytok a nehezén,még mi is túl leszünk egy festésen,remélem jövőhéten már elkezdjük,már most nincs kedvem pakolni.És idegsít,hogy ezért nem tudok csinálni a szobába semmit.

Titike
Jó,hogy ilyen energikus vagy,meddig jutottál tegnap?
Én biztos nemk csak tápszert adnék a gyerekemnek,Petra is kapott 5 hónapos korától gyümölcsöt meg főzelékeklet.1 éven át még a kedvenc kajádat is megutálod,elsem tudom kébzelni,hogy ne adnék neki mást csak tápszert.Jó,hogy nem nekem mondott ilyet...
De mostmár nem ő lesz a védőnőtök ha elköltöztök,ugyi?

Nyufó
Én is ezt hallottam amit írtál az angelcearől ha úgy veszed nem is olyan drága úgy hogy benne van a bébi őr is,nekünk meg ugye a két szint miatt kell.Megnéztem a mellszívókat,azért ez a madela olcsóbb mint az avent de ha azt írjátok jobb akkor én is olyat veszek.
Nem néztek méreteket az ultrahangon?A lepényt sajnálom,nekem szerencsém volt,bár nekem csak a széle volt rajta,de ha úgy kellett volna lennie,hogy császár én is elfogadnám,de kitudja lehet még bármelyikünknek.(ne legyen!!!)
És a jó a rosszban,hogy nagyon úgy néz ki te leszel az első babás,a 22.-e már csak 4 hét :)

Kiscsillag
Nagyon szépeket csinálsz te is,csak nem Nyufó hatása volt? :)
Miért kell befeküdni olyan korán?Na ha már ott kell lenned akkor én szurkolok a mikulásnak,hogy hozza őket.

Tegnap azért én is mostam egy adagot,plédei meg amit viszek neki a kórházba,de csak 30°fokon mertem,de így meg nem centrizik úgy és még mindig tiszta víz minden.Ti hány fokon mostátok a babaruhákat?
Én a 35.héttől el akarok kezdeni homeopátiás bogyókat szedni,ma kapok majd egy listát miből mennyit kell és milyen ütemben szedni.Ti fogtok ilyet szedni?Elvileg 4 héten át ha szeded pont kitágít x ujjnyira úgyhogy megsem érzed és a szülés is könnyebb lesz.

KépKép

KépKép
csicsi84

Na elég termékeny voltam ma reggel. Sütöttem egy tepsi almáspitét, még soha nem csináltam,de a kinézete szupis. Rakok fel képet, és felteszem a receptet is délután. Kép

És sikerült a karácsonyi ajándékokat is befejeznem. A két tornazsák az unokatesóm kisfiaié, most lettek óvodások és böcsisek, ezek a jelük. Az alatta lévő meg a bátyám kislányáé, neki is ez a jele, de neki fejlesztőjáték van benne, így könnyebben tudja majd szállítani

KépKép
KépKép
kat78

Kép

NyufÓ jelentkezz hogyan vetted a dolgot.

Kiscsillag: Te is nagyon helyes dolgokat készítesz. És nagyon örülök, hogy a lurkók ilyen jól érzik magukat odabent, ez nagyon megynyugtató lehet, hogy eddig egyben vagytok

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok lányok :) hu ti milyen ügyik vagytok.nekem nincs türelmem ilyesmihez én rajzolni szeretek amit lányom imád nagyon tele festette a falunkat Spongyabob figurákkal :) tegnap kidobáltam majd minden felesleget ami nem kell és ugy 90%-ba egybe van amit viszünk szoval jól állunk.Neten össze szedtem egy két holmit amit venni kell és le is csaptam rájuk :) na de férjem se tétlenkedet össze vásárolt minden féle bébi ruhacsomagot :) nagyon jókat vett mondjuk nekem tetszenek :)
titike84

csicsi: az ollo, amit vettem neki, az is szivarvany szinu meg vannak benne kovek is, igazi ferfias darab :lol: De hat nagy muvesz lelek a draga, nagyon orult neki, es szerencsere hasznalja is. Most egyebkent is nagyon belelendult ebbe a fodraszkodasba, bovitik a technologiat, hajhosszabbitas, es haj tetovalas kerult fel a palettara, es most ahhoz gyujtenek anyagot a tarsaval. Plusz probalgatjak egymas fejen :D Tegnap is hazajott egy jokora csillaggal a hajaban. Nekem nagyon tetszik :) En ma nem fozok semmit, mert a tegnapi vacsibol maradt. Itteni kajat csinaltam, cottage pie a neve, ha gondolod, keress ra interneten. Daralt husos, krumplipures, es ossz evan sutve. Nagyon fini, meg nem csinaltam sose, tegnap probaltam ki. Szegeny Pepi :D Varjatok meg par napot, elobb utobb ugyis kiesik, es ne aggodj, hogy felre fog noni az uj fog, akkor none felre, hogy ha nem lenne hely, ahova be tudna illeszkedni. Pl nekem a kelletenel tobb fogam volt, es kicsi a koponyam hozza, ez ki kellett huzgalni, hogy beferjenek a szamba a fogaim. Felul sikerult egyenesbe hozni a dolgokat, alulra viszont jutott egy kis torlodas. Legalabb van szexepilem :lol:

kat: hmm tenyleg jol nez ki az a pite. Azert el tudlak kepzelni, hogy sutogetsz es elokeszited a fenykepezot, hogy ha kisult, akkor le tudd fenykepezni hogy megmutasd nekunk :D Ez igen. Nekem sose jut eszembe, legszivesebben vilagga szaladnek sokszor a konyhabol, mert ugy el tudok mar faradni egy kiados acsorgas utan. Tegnap este is ugy sikerult foznom, hogy a hozzavalokat olyan sorrendben foztem, hamoztam, mostam, vagtam, hogy egy perc idom se jutott, hogy leuljek. Maskor ez jo lenne, hogy ripsz ropsz mindent a maga sorrendjeben csinaljak, varakozas nelkul, de tegnap bosszankodtam kicsit. Nagyon jopofa otlet volt az ovis zsak, es ahogy latom az egyik lurkonak talalo jelet talaltak az oviba (bolcsibe), Vilmosnak korte a jele :D Tegnap vegulis csak nem vasaltam, na majd mindjart nekiugrom. Most erzem csak igazan, hogy mirol panaszkodtatok, hiszem latom, hogy ott all egy halomban a babaruha, es azert nem semmi melo lesz kivasalni. De olyan fura, hogy kimostam a kis dolgait, es ugyanazt az oblitot es mosoport hasznaltam, mint a mi ruhankhoz, es megis az o ruhai tipikus baba illatuak lettek. Szinte programozott ruha, tudjak hogy ki lesz a lakoja :wink:

Kép

Kép
snowball

De nem játszik véletlenre férjem mert vett egy óriás újszülött kislány csomagot is :) biztos ami biztos :) de hát csak nem látták félre a kis kukacost a dokik:) szerencsére ott nem ez a védőnő lesz de aggaszt mert azt sem tudom ki lesz ott meg milyen doki és hogy hol fogok szülni.Margit kórház a legközelebbi talán akkor ott nézem ki a dokit de csak jobb lesz mint az itteniek.Nem féltek a császártól lányok?drukkolok nagyon neketek :) nekem ugyan az első babus természetes uton született.
titike84

snowball nekem is fodrász a szakmám :) bár sajnos nem dolgozok benne csak a családot kopasztom pedig de szép szakma.de nagyon amatör szinten tanítottak a suliba főként a női részt igy kicsit másírányba helyezkedtem el.Ti nem vizesedtek lányok?
titike84

Baba illat jaj de jo lesz újra érezni :) hogy lehet ilyen kis imádni való illatuk nem?olyan érdekes ez . babakocsit beszereztétek már?milyet vettetek?mi még nem vettünk azt sem tudom milyet vegyek.olyat kéne amivel a vonaton is könnyen mozgok persze ilyen ujfajta alacsony padlóson szerencsére :)
titike84

csicsi hogy piszkálgattad babócát?nekem se túl aktív vagy csak nem érzem rendesen ugye :( de a hallgatóval hallom a mocorgását :) ennyi vigasztal hogy megvettem.irták már máshol is hogy felkeltik a pocilakót de hogy?
titike84

Sziasztok!

Titike: hú, én a Te helyedben valószínűleg már be sem engedtem volna a védőnőt, ha ennyire beleszól a dolgokba (megjegyzem, megteheted, hogy nem engeded be, már rákérdeztem az illetékeseknél....)!

Snowball: Ha bírják a szalagjaid a magassarkút, az jó! :) mondjuk az egyik ismerősöm kb. ilyen idős várandósan vett magának 9 cm-es sarkú szandált (!!), és abban ment el egy esküvőre (!!!!!)! De jó, hogy végre tudtál normális kaját enni! :lol: Bár fogalmam sincs, hogy mit esznek a lettek... :oops: Ami a kis ruhákat illeti, valszeg majd csak jövő héten fogok tudni mosni-vasalni, ui. most a függönyök vannak soron (új ablak => új függöny..), és mellesleg Tesómék gyerkőcei elkaptak vmilyen vírusos-lázas vackot, úgyhogy addig nem tudunk menni a rucikért, nehogy ránk is átragadjon valami! Egyáltalán nem hiányozna...
Hajtetoválás?? Az igen! Még nem is hallottam róla!

Kis-Csillag: jaj, de szép lett a Te forgód is!!! :) Örülök, hogy minden rendben van Veletek, majd tudósíts ám, ha tudsz!

Csicsi: most tettem fel a főtt-füstölt csülköt főni, utána összesütöm cserépedényben krumplival, tejföllel, juhtúróval, lilahagymával. Még az életemben soha nem csináltam ilyet, úgyhogy még nem teszem fel a "receptet" (nagy része a fejemből fog kipattanni, majd meglátjuk, mi lesz belőle..) Szerintem nem fog félrenőni Petra foga, max. kitolja maga előtt a másikat. Bibire most szerintem hat a front, ami még egy darabig itt lesz... Az én Babóm sem mozog annyit, viszont én piszok álmos vagyok egyfolytában (tegnap napközben 2x aludtam...), de este (amikor amúgy is szokott mocorogni), felhajtom a pulcsimat, hadd lássa a fényt.. Olyankor aktívabb a Drága. Elhiszem, hogy idegesít a felfordulás, utálatos dolog! Pláne így, hogy az ember nem is olyan aktív már.. Nálunk nagyon sok meló hárul Apára, mert nekem már a hajolgatás sem megy... Nem is hallottam még ilyen homeopátiás bogyókról, ami kitágít.. Melyik ez a bogyó?

Kat: ez a pite nagyon jól néz ki! :lol: Kérem-kérem a receptet, van itthon csomó almám!! Nagyon szépek lettek a zsákok is!

Vizesedés: Nálam pár napja kezdődött, meglátszik a zokni gumijának helye a bokámon, a jegygyűrűm már nem jön rám (vagyis úgy kezdődött, hogy nem jött le... :lol: , és a lábujjaimon (!!) látom, hogy ducibbak. Igyekszem sokszor feltenni a lábaimat valamire, és nem lógatni, remélem, ennél nem lesz rosszabb... Van erre valamilyen tippetek? Mit lehet tenni vizesedés ellen?

KépKép
sajti

Sajti

Össze futott a nyál a számban elöbb kellett volna jönnöm,már beraktam a sütőbe a brokkolis-karfilolos baconbe tekert csirkemelleket.Nagy csülök rajongó vagyok ha megcsináltad mindenképp rakd fel a receptet!!!!!! :)
Kijött Pepi foga kis segítséggel :) De ezt ne úgy kébzeljétek,hogy lefogtuk és erőszakkal kihúztuk neki :) Nemsoká kopognak az ajtón a gyámügyesek :D
De szerintem már félre nőt egyszerre volt két foga.
Csak az idegesít,hogy nem tudom pakolni a gyerekszobát,itt áll minden kicsomagolatlanul egymás hegyén hátán.

Homeos bogyók:pulsatilla C30,caulophyllum C12,cimicifuga C12
Sok mindenre jók,van egy rendeszer ahogy a 36.héttől szedni kell és segíti ma tágulkást,fájdalom mentesen de használják akkor is ha faros a baba,hogy beforduljon,jó sokmindenre a szüléssel kapcsolatban...

Kat

Szépek lettek a zsákok,bár engem a süti jobban lázba hozott,biztos fini lett,recept :)

Titike

Én csak simizni szoktam vagy kicsit megbögdösöm,de állítólag a legjobb ha jeget teszel a hasadra,nem szeretik a hideget és odébb mennek.Én ezt mondjuk nem próbáltam,hát nem tudom...
De ha befekszem a kádba,persze vízbe :) akkor is bulizni szokott.
Jó,hogy a férjed ilyen lelkes a vásárolgatásban,küldhetne ide az enyémnek.

Snowball

Biztos jó férfias lehet az olló :D Amúgy se hiszik a férfi fodrászokról hogy melegek,gondolom ez még sokat segít a dolgon :D :D
Amúgy szinte csak jó pasi fodrászokat ismerek,hála az égnek :)
Biztos jó az a csillag a fején,amikor én tanultam akkor is ezek voltak a menők.De ez a tetkó nekem teljesen új az mi?Viszont hajhosszabítás sajnos szerda óta nekem is van :? Mikor terhes lettem leszedettem,de hát eddig bírtam annyira kevésnek éreztem a hajam,hogy nem bírtam magammal.
A Pepi kérte hogy szedjük ki,tényleg ne gondoljátok azt,hogy erőszakkal lefogtuk vagy ilyesmi,reggel már jön is a fogtündér :)

KépKép

KépKép
csicsi84

Hát néha én se engedném be mert túl sok mindenbe beleszól de ezt a kis idöt kibirom vele :D Hát férjem lelkes az biztos imád a babának meg a lányunknak vásárolni és pasi létére elég jókat vesz és a méretet is eltalálja :) nektek is nagyon csikos a pocakotok?
titike84

feldobtam az almás pite receptet. Ritkán járok azon az oldalon, de nagyon jó kis kajcsik vannak fent, így többet fogok ott forogni:)

KépKép
KépKép
kat78

sajti: hat annyira en sem birtam a magas sarkuzast, alapvetoen sem vagyok az a fajta. Rovid idon belul meg a combjaim is fajtak, es ereztem hogy a labujjaim kezdenek olyanok lenni, mint a virslik, szoval inkabb ucsorogtem, majd itthon lehamoztam a labamrol a csizmat, egy kis segitseggel :D De ennek ellenere elveztem az estet. Bizony ettem finomakat, foleg a sutik nyugoztek le. Nagyjabol mar ismertem, hogy milyen fincsisegek vannak a letteknel, de most megis tudtak ujat mutatni. Keruljetek el a bacikat, egy het ide vagy oda mar tenyle gnem szamit, hogy ha mar idaig vartatok. Biztos van egyebkent mas tennivalo is a hazban a babaszoban kivul. Azert nem semmi hercehurcan mesz most keresztul. Van valamilyen segiteseged?

csicsi: na igen, lehet megvan egy-ket vendegnek a velemenye :D Nekem otthon is ferfi fodraszom volt, o is nagyon jo pasi volt, meg hat..nem hiaba mentem ferjhez a mostani fodraszomhoz :lol: A hajtetovalasnak fogalmam sincs mi a magyar megfeleloje, de szerintem egyre gondolhatunk: amikor mintakat vagnak bele a hajba. Ma is ujitott a frizurajan, most be lett festve egy-ket helyen :D Azzal nyaggat engem is, hogy rakjuk vissza a pothajamat (en augusztusban vettem le), viszont en nem akarom, mert nekem nyugos volt kezelni. Ugye nehezebben szarad, ha tobb a hajam, meg a baba mellett nem sok idom marad, hogy kulon figyeljek meg arra is, hogy a pothajamat hogy kezeljem. Most viszont hogy beszelek rola (vagyis inkabb irok :D ), meg en magam is elgondolkodom hogy tegyuk-e vissza :lol: Tiszta hulyenek erzem magam neha :lol: Nekem is eleg nyamvadt vekonyka hajam van, de lehet most igy jobb...majd max ha megszuletik, utana visszarakatom. Ne aggodj, nem hivjuk ki ratok a gyamugyiseket :D Egy gyerek ugyse hagyja magat hogy kihuzzak eroszakkal a fogat, csak ha lat benne fantaziat (fogtunder). Meg igy legalabb a kovetkezonel is inkabb megker titeket :wink: Aranyosak a kicsik, mikor csorbacsik csucsul a szajukban :D

Kép

Kép
snowball

titike: nekem nem a hasam csikosodik, mert azt eleg regota kenegettem kremmel, viszont a fenekemrol feledkeztem meg, es az csikosodott be. Szoval most azt kenegetem, hogy ne legyen rosszabb :cry:

kat: koszi a receptet :wink: En is mar jo par receptet kiirtam abbol a topicbol, es mar nem is egyet csinaltam meg. Probalgasd csak oket!

Kép

Kép
snowball

snowball mivel kenegeted?mert én amiket vettem nem sokat értek nagyon csunya csíkos lett a pocakom.
titike84

nekem még nem volt póthajam de nagyon tetszik .föként hogy megbántam hogy levágattam vagyis levágtam magamnak mert kerekedik a pofim és nem áll jól a rövid haj.
titike84

Sziasztok!

Jó sokat írtatok. Az ember nem jön pár napig, s nem győz visszaolvasni.

Mi továbbra is jól vagyunk, hála Istennek. Pénteken takarítottam, tegnap pedig megvettük és össze is szereltük a kiságyat, meg a pelenkázót. Mi kombiágyat vettünk, amit majd gyerekheverővé lehet átalakítani. Mit ne mondjak, egész délután szereltünk, nem volt egyszerű. Jól el is fáradtam, de megérte. Most, hogy áll az ágy, egyre jobban várom a kisfiúnkat. Olyan jó érzés az ágy mellett állni, s arra gondolni, hogy már nem sok van hátra, s benne is fog feküdni Buksimanó. Egy gondom van, hogy a pelenkázó elég magas, én pedig alacsony vagyok. Egyelőre a hasamtól nehezen férek elé, lehet, hogy majd székre kell állnom. Jó vicc lenne!!!
Elkezdtem tegnap mosni is. A textil pelenkák, lepedők, takarók kimosva, a babaruhák és az egyéb majd csak most jön. A vasalásra nem igazán gondolok, mert nem szeretek vasalni, de meg fogom csinálni a jövő héten.

Csicsi:
Neked itt üzenem, hogy én 50 fokon mostam a pelusokat, a ruhákat pedig 40 fokon fogom. Nálatok is még lesz festés? Atya Isten.

Snowball:
Örülök, hogy jó volt az este, mikor odavoltatok. A magas sarkú csizmáért le a kalappal előtted, én nem bírtam volna. Egy cipőt hordok mióta terhes vagyok, mert csak az kényelmes. Azt is a férjem kötögeti, mert lehajolni már igen nehézkes. Örülök, hogy eddig ilyen jó idő volt, s nem kellett a téli cipőket elővenni, mert annak felhúzása……. Igen nagy macera lenne.
Köszi a játékboltos tippet. Utána fogok nézni.

Zöldtea:
Írtad a védőnőt. Nálunk se csinál semmi extrát, csak vizeletvizsgálat, vérnyomás, időnként súlymérés, s nálam meghallgatja a baba szívhangját, de kb. ennyi. Nálunk egyszer járt, többet nem jön, csak szülés után. Felajánlotta, hogy kijön, de ameddig tudok menni, én megyek hozzá. Ennyi mozgás kell. Ja és havi egyszer találkozunk.
Látom, nálatok is még padlót raknak le. Ti sem unatkoztok akkor. Remélem minden simán ment.

Titike:
Nem semmi ez a költözés nálatok. Én biztos nem vállaltam volna be. Tegnap ágyat szereltünk, nem is volt baj, de estére hulla voltam. Még ma is fáradtnak érzem magam, pedig nagyon jókat alszom. A csíkok ellen én a rossmann terhességi olaját és testápolóját használom a kezdetek óta reggel és este. Fenék, comb, has, mell. Hála Istennek nincs is rajtam csík, viszont a hízás miatt narancsbőr, az igen. Ennek nem örülök, de csak eltűnik a nagy része szülés után. Ha akkor nem, akkor mikor újra futni kezdek. Nagyon bízom benne.

Kat:
Te melyik kórházban szülsz? Írtad, hogy voltál szülésfelkészítőn, s a programozott dologról volt szó. Miket mondtak? Kiváncsi lennék, hogy abban a kórházban hogyan zajlik.

Nyufó:
Köszi az infót a köldökdudorodással kapcsolatban. Még csak most néztem, hogy te előrébb jársz, mint mi, már ami a terhességi heteket illeti. Nektek akkor tényleg a Jézuska hozza a babót. Tök jó lesz. Így a karácsonyt már otthon is töltheted.

Sajti:
A hálóinget meglátjuk, jó volna nem kihízni őket a fennmaradó időben. Az új ablakokhoz gratula. Gondolom azért így már egyszerűbb az élet, s lehet haladni a takarítással, stb…A vizesedés nálam is megjelent, vagyis gondolom, hogy ez az. A bokámon látszik a zoknim gumija, s estére nehezebben lehet levenni a gyűrűt a kezemről. De abszolút nem vészes. Azt olvastam, hogy a vizesedés ellen a legjobb, ha rengeteget iszik az ember. Hihetetlen, de ez van. Rajtam nem múlik, mert szerintem az ásványvíz piac belőlem él.

Kiscsillag:
Miért kell bevonulni 29-én a kórházba? Akkor mennyi idős terhes leszel?

Írtatok a légzésfigyelőről. Nekünk az Angelcare 300-as van, két lapos, kaptuk tesóméktól kölcsön. Soha semmi baj nem volt vele. Remélem nálunk is jól fog működni. A mellszívót is írta vki. Én nem vettem, nem is fogok előre, csak ha kell majd. Kinéztem egy tommee tippee-t, ha kell, megvesszük. Én nagyon bízom benne, hogy a kereslet-kínálat elve működni fog nálunk, s nem lesz rá szükségünk.

Homeos bogyók: Én nagyon hiszek bennük, gyerekorvost is úgy választottam, hogy homeopátiával foglalkozzon. A nőgyógyászom is homeopata, s nem gyógyszert ír, ha van vmi baj, hanem először homeos szereket. Én is már utána olvastam ennek, ki is írtam, hogy miket kell beszereznem. Jövő héten szerdán megyünk a dokihoz, nála is rákérdezek, s utána én is nekiállok szedegetni őket.
Én bemásolom ide nektek, amit a dokim írt. Van honlapja is.

Szülésfelkészítés
Az alább ismertetett gyógyszer kombináció alkalmas arra, hogy segíti, hogy a méhszáj könnyebben felpuhuljon, így téve könnyebbé a tágulást, a gyorsabb kitolási szakot, és eredményesebbé tegyék a fájástevékenységet. Segítenek megelőzni a túlhordást, szülés utáni vérzési és lepényi rendellenességeket, és a gyermekágyi depressziót.
Használatuk a 30-ik terhességi hét után javasolt a szülés beindulásáig:
Javasolt szedés
minden reggel: Caulophyllum Ch 15 1*5 globulus
1. este: Pulsatilla Ch 15 1*5 globulus
2. este Arnica montana Ch 15 1*5 globulus
3. este Sepia Ch 15 1*5 globulus
4. este Cimicifuga Ch 15 1*5 globulus
majd újra az első nap
Fekvési rendellenesség/farfekvés, harántfekvés stb./ esetén kiegészíteni hetente 1*5 globulus Pulsatilla Ch 200, és Caulophyllum Ch 30 hetente 2*5 globulus
A szüléshez beszerezendő gyógyszerek listája:
Arnica montana Ch 200 és Ch 30
Belladonna Ch 30
Chamomilla Ch 30
Caulophylum Ch 200 és Ch 30
Cimicifuga Ch 30
Gelsemium Ch 30
Hypericum Ch 15
Kalium carbonicum Ch 30
Pulsatilla Ch 200 és Ch 30
Secale Ch 30
Sabina Ch 30
Staphisagria Ch 30

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Szép jó reggelt!

Titike
Próbáld ki az Avent stria elleni olajat szerintem az nagyon jó,a fenéknél én se nagyon fújkáltam lesz is mit kenegetni,de szerintem ha lemegy ez a "kis felesleg" nem fog ez látszani...De jó hogy ilyen a férjed,nekem nem szól bebe semmibe mit mikor veszek,de utál velem jönni,pláne ha ruháról van szó,neki kinlódás az egész.

Snowball
Egyébként ez akár direkt is lehetne (olló) így legalább nem próbálkoznak a csajok,mondjuk nem tudom milyen nők laknak felétek,de nem sok jót hallani a kinézetükről?...
Pont tegnap mostam hajat,igen.Mondtam is Zsoltinak,itt hajmosás csak úgy lesz ha itthon van.De hát kitudja miért mostanában tényleg kicsit bebolondultam én is,semmi nem jó úgy ahogy van,mindenen változtatni akarok.
Meg amit a Titike írt,a hosszú haj tényleg kicsinyíti az arcot és erre nagy szügségem van :)

Tyuntyi
Akkor téged is elkapott a fészekrakó ösztön,lehet 100x kérdeztem már de nem látom a vonalzódon,mikorra vagy kiírva?
Hát igen,lesz még festés elvileg jövő hétvégén,de nem bánom csak már túl lennék rajta.
Köszi,akkor én is 40°fokon megpróbálom majd a ruhákat,mert a takarók meg a textil pelusok se száradtak le azóta :?

Vizesedés:Nekem nem nagyon van,szerintem csak az arcomon,de ott se minden nap ha ez víz egyálltalán de még lehet sajnos.Én azt hallottam,hogy almát kell enni és elmúlik...

Homeo:De azért aki szedni akarja,kérdezzen meg egy dokit melyik higításból mennyit hogy kell szedni mert azért nem mindegy,nehogy egy nagyobb higítású miatt beinduljon elöbb a szülés,pl.nekem azt mondták,hogy C30-as ból csak a pulsatillát vegyem be.Nekem a C12-eseket mondát,hogy azt nyugodtan lehet.

KépKép

KépKép
csicsi84

Sziasztok!

Nem kell megijedni lányok :roll:

Én azért vonulok be 29-én, mert akkor már 34. héten leszek az ikrekkel, gyakorlatilag már most bármikor úgy dönthetnek hogy előbújnak és ott legalább szem előtt leszünk és nem kell utazgatni Tökölről a Baross útig - ami néha max. fél óra, de ha beáll az M0-ás felhajtó Szigetszentmiklósnál, meg a Budafoki út, meg a Petőfi híd, meg stb. akkor 1 óránál több is lehet! Ott ott leszek, rám néznek, ha baj van azonnal tudunk cselekedni - császárom lesz, hosszanti metszéses, mert van egy hegem már ott.. Kéznél lesz a ctg, a heti labor, az uh ha kell, stb.. :wink:
Nem zavar, hogy be kell menni, csak apát sajnálom :cry: Ennyi :)
Lesz mobilnetem, és szándékozok vinni laptopot..

Kat: étvágygerjesztő a pitéd!!!! És tök cukkerok a zsákok!! :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Sajti szuper hírek, akkor lassan lehet nekiállni a babaszobának :D Örülök hogy tetszik a virág! Annyira ritka ez hogy nem megy el a lepény, gondolom régen simán ott maradtak ezzel. Mert az a gond, hogy a természetes úton beindul a szülés, azonnal egy erős vérzés lép fel és elvérezhet az anyuka. Én is azt hittem fel fog menni, mert kilencvensok százalékban fel is mászik. Jól teszed hogy nem erőlteted apát, ha nem akar inkább ne menjen be, mert rosszul is elsülhet, rossz emlék marad. Én mindenképpen apával akartam szülni, de csaszinál szerintem nem lehet bent :cry: Rossz lesz, brühh, főleg hogy be leszek tojva...

Titike csak óvatosan azzal a rámolással! Fura a védőnőd, tényleg más a táplálkozási kultúra mint régen, hisz mivelünk a szüleink 3 hónaposan szinte már mindent etettek, ez tényleg nem jó. De 6 hós kortól már hozzá lehet táplálni, persze megvannak a lépcsőfokok, hogy mikortól mit, meg vannak tiltólistás dolgok 1 éves korig, de amit ő mond ilyet még sose hallottam.

Snowball örülök hogy körvonalazódnak az állampolgársági dolgok, akkkor egyszerre el tudod intézni a lett és a magyar nagykövetségen a dolgokat, a magyar meg fent van a honlapon részletesen, hogy mit kell vinni. Tényleg lassúak ám ezek a dolgok, a magyar is 2-3 hóanap. Az útlevelet is kérjétek meg mindenképp rögtön az anyakönnyvvel, lehet intézni együtt, mert különben nem fogtok tudni utazni a babóval és az útlevél is hónapok mire megjön. Merész vagy hogy magassarkút húztál :lol: Nem lehet tudni sohasem mikor jön ki a baba, inkább készülj össze. Én 40+5-re szültem, pedig úgy reméltem hogy 38 körül meglesz. A párod nővérénél lehet van valami bibi, azért kell kiszedni a babót, de az nem azt jelenti hogy két hét múlvához 5 hétre szülsz feltétlen. Barátkozom a császárral, karácsonykor bent leszünk, mert megpróbálom megdumálni hogy 22-e előtt ne, hogy anyósék itt legyenek, és a csaszisokat 3-4 napig bent tartják, na de sebaj.

Kat köszi a kérdést, hát be vagyok tojva, de előnye is van. Anyósomék itt lesznek jan 13-ig és tudnak végig segíteni így vagy 3 hetet, annyi idő alatt csak regenerálódok a csaszi után. Inkább csak ez hogy félek a műtéttől, meg attól hogy nem lehet velem apa :cry: De különben meg amilyen nehéz volt az első szülésem, lehet jobban is járok így. Szóval vegyes a dolog. Mindkettőnek kb. ugyanannyi előnye és hátránya van, meg amit nem látok előre, hogy a második szülés milyen lenne normál módon. Végül is úgy voltam vele a sors eldönti mi lesz nekem a jobb, a császárt forgatta ki, remélem hogy tényleg akkor az lesz a jobb. Dec 3-án mé történhet változás a dologban, de ahogy mondta a dokinő csoda kéne hozzá. Ha ez bekövetkezik azt is a sorsnak tudom be. De tényleg elég irreális lenne, hisz ha 14 hét alatt nem mozdult, két hét alatt se fog. Nagyon guszta az almás, nyammmmmm! A zsákok pedig nagyon szépek lettek, ügyes vagy! Nekem is körte volt a jelem :lol:

Kis-Csillag nagyon jó a forgó, gratulálok :!:

Csicsi nálunk tegnap rántott husi volt, nyami. Ma meg töltött paprikát csinálok. Nekünk is két szint van, azért is kellett a bébiőr is. A Medela legalábbis az elektromos amit én vettem az drágább mint az Avent elektromos. Lehet a kézi nem, azt nem tudom. De mondjuk nem az ára szerint néztem, hanem a Medela Swing pl. díjnyertes mellszívó, kórházak ajánlásával és az egyetlen mellszívó ami abban a két fázisban szív, ahogy a baba, nekem ez volt a mérvadó. Nem mondtak méreteket, csak hogy a vízmennyiség rendben van. Szerintem Kis-Csilag lesz az első az ikrekkel :lol: A lepény nekem se teljesen fedett, részlegesen volt rajta, de rajta is maradt, nem mozdult odébb. Nincs külön centrifuga programod a gépen? Én úgy szoktam hogy még rányomom a centrifugát külön hogy ne legyen olyan vizes. A babaruhákat 40-60 fokon mosom.

Tyuntyi nekünk is kombi ágy volt Reginek, meg most azt kapja a pici, az oldalán szekrénnyel, pelenkázóval és mi is egy délutánt legóztunk vele anno arra emlékszem :lol: Karácsonykor bent leszünk, mert megpróbálom összehozni hogy 22-e előtt ne csaszizzanak meg mert anyósomék 21-én este jönnek. 18-án töltöm a 38+0-át és onnantól csinálják meg azon a héten. Viszont kéne nekem hogy anyósomék itt legyenek és vigyázzanak Regire. 3-4 napig meg bent leszünk a kórházban, úgyhogy valószínű bukom a karácsonyt. A tomme tippees mellszívóról sok rosszat hallottam. A többi cucca jó, de a mellszívó az állítólag elég vacak. Az Avent és a Medela a két nagy megbízható márka mellszívó területén.

KépKép

KépKép
nyufó8

Jo reggelt!

Te jo eg, micsoda ejszaka...olyan borzaszto almaim voltak, es meg a jobb szalagom is nyult odabent, igy hat kellemes volt s forgolodas. Az a legrosszbab, hogy fel se keltem ezekre, csak ereztem, hogy faj, es almondtam mellette tovabb a borzaszto almomat (meg mindig a tesco raktarban dologztam, es nagy pocakkal kellett pakolnom...tiszta hulyeseg :lol: )

titike: hat... inkabb probald ki azokat a kremeket, olajokat, amiket a lanyok hasznalnak otthon es amiket irtak, mivel en Skociaban elek, es nem sokat tudok segiteni neha :( De egyebkent lehet, hogy otthon is van, amiet en hasznalok: Palmers a marka neve es kakaovajas, elasztenos krem. Remelem majd segitessz magadon a csikok miatt.

Ahha, csik!!!! Kepzeljetek, hogy meg csak 2 napja jott elo a barna terhessegi csik a koldokom alatt :) De ugy megorultem neki, legalabb en sem logok ki a sorbol . Szoval most ugy nez ki a pocak fentrol lefele, hogy: bunda, koldok (helye, mert ugye mar kidudorodott), es barna csik.

tyuntyi: ugye milyen jo erzes a baba agy mellett acsorogni? En is igy voltam, mikor osszeraktuk, sot, azota is ha ranezek, akkor olyan jo erzes tolt el :) Tegnap kivasaltam az osszes babaruhat. Meg vilagosban kezdtem el vasalni, es mire eszbekaptam, mar odakint sotetedett. Nem allva vasaltam, hanem inkabb egy kis alacsony asztalra ratettem egy pledet, meg egy lepedot (baba agynak a lepedojet, igy az is ki lett vasalva :D ), es az ulogarnituran csucsulve, tv mellett tudtam vasalni. Meg igy is megfajdult a hatam, de legalabb "elvezhetobb" volt a vasalas.
Ma bowlingozni megyunk, es legalabb oda nem kell kioltozni. Szeretekk jatszani, de most szerintem mar ki fogom hagyni :( Nem semmi adagot kell beszedni a homeos bogyokbol. En mikor meg otthon laktam, akkor vesegondokra szedtem, meg menstruacios gorcsokre. Szerettem hasznalni, mert hatott. Most viszont kenytelen leszek nelkulozni oket, mert itt nem lehet kapni. Majd anyu kuld malnalevel teat.

csicsi: na igen, ezzel az olloval meg cselezhettem volna, de hala a jo egnek nem aggodom, hogy valaki megprobalna lenyulni a kezemrol a paromat. Annak nagyon csunya vege lenne :lol: De egyebkent igen, a tobbseg furan nez ki itt. Na de most en se jartathatom ugy a szamat, hiszem ugy erzem magam mint egy vizilo :lol: Nem lepodtem meg amugy hogy visszarakattad a pothajadat, mert mar a voros szinnel megindult a lavina, es azota szinte hetente radjon valami valtoztathatnek :D En majd csak karacsony korul fogok csinaltatni egy festest, es akkor majd a voroset fogjuk megprobalni, hogy kihozzuk megjobban a feketebol. Mert most csak a tove voros :D :D :D A ruhakat 40fokon, a lepedot, meg a textil pelusokat 60-on mostam.

kiscsillag: na, mostmar nagyon kivancsi vagyok, hogy mikor fognak kibujni a picikek :) Mi az a legvegsobb eset, mikor kijonnek majd? Ertem itt, hogy datumra. Mert ugye annyira sokaig csak nem fognak titeket bent tartani.

Vizesedes: nekem kulonosebben nincsen egyelore, szerintem majd csak az utolso par hetemet fogja meg boldogabba tenni :D Neha a labam szokott megpuffadni, de akkor sem annyira, hogy erre fognam.

Eletemben nem ettem annyi csokit, mint az utobbi par honapban. Nem voltam egy nagy csoki barat, de most... hihetetlen, hogy miket nem hoz ki belolem a Baba :)

Kép

Kép
snowball

nyufo: elhiszem, hogy rossz lesz kicsit, hogy a parod nem lehet ott. De szerintem hamar kicsomagoljak beloled a Babot, es o meg csak annyi ideig lesz tavol, amig vagnak, es utana mar ujra egyutt lesztek, akkor mar harmasban :) Meg ugye elotte is veled lesz. Sot, a minap olvastam egy cikket, egy hazasparnak itt szuletett gyereke csaszival, es az apukat bebugyolaltak mutos cuccba, es ott tudott lenni a parjaval. Ez Angliaban tortent, hatha abban a korhazban is lesznek olyan kedvesek, es beengedik a kispapat :) Igen, valoszinu, hogy a parom noverenel lehet valami gubanc, mert ugye az eleje sem volt zokkenomentes. Lehet a mehszaj osszevarras miatt kell meginditani a szulest, mert egyebkent nem tagulna?! Nem tudom...de a ferjem olyan tipikus pasi, nem faggatta ki a leanyzot, hogy mi miert lesz. Engem meg majd megesz a fene a kivancsisagtol. Karacsonyt majd megunneplitek 1-2 nap csuszassal, legalabb emlekezetes lesz :) Nekem is az lesz, meg szerintem a tobbi lanynak is itt babaneten, mivel nekunk meg igencsak sutes fozessel fog telni a karacsony..Mar elore tartok tole... De remenykedem, hogy lesz segitsegem. (ugyebar itt lesz aposom meg a parja) nem hiszem hogy barki megsertodne ha neha neha megszusszanok egy kicsit a ket fogas kozott :D

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Jelentem, a tegnap esti csülök fantasztikus lett, fel is dobtam a receptet a topicba! :lol:

Csicsi: hogy sikerült a csirkemelled? Várjuk ám a receptet (pont vettem bacont! :) Szoktál kádban fürödni? Én most csak zuhanyozni merek... :oops: De már nagyon várom, hogy végre újra mehessek gyógyfürdőbe! Régebben szinte minden hétvégén áztattam magam valahol!
BAbaruhák: Anyum mossa őket 90 fokon..

Kat: köszi az almáspite receptet, el is szalajtom Apát tejszínért! :)

Snowball: ez jó buli lehetett, imádom a svédasztalos rendezvényeket, és a hoteles reggeliket!!! Van segítségem, Apa most itthon van, így őt ugrasztom mindenért (még a leejtett dolgaimat is felveszi, ui. amióta nem igazán tudok lehajolni, "természetesen" mindent leejtek! :? Most szegényke az összes ablakot letakarította (megjegyzem, nagyon belejött! ;) , enyém pedig a kaja készítés, konyha teljes egészében, mosás, vasalás és az ő munkájának koordinálása... 8)

Titike: én nem csíkosodom (még..), pedig elég nagy hasam van. Kezdtem a Milupa terhességi csíkok elleni krémjével (kb. 1400 Ft...), de azután váltottam a DM Babylove márkájú sheavajas-mandulaolajas testápolójára (kb. 500 Ft...), ettől elmúltak a kiütéseim is (ld. régebbi hozzászólásokban valahol..), és nem is húzódik a hasam pedig a Milupánál húzódott, és a Babóca most is nő! Ezzel a DM-es testápolóval minden este végigkenem magam (nem csak a hasamat), és nagyon jó!

Tyuntyi: én is egy cipőt hordok, de még régebben megcsináltam úgy, hogy ne kelljen kötözgetni, hanem csak belebújni (ui. régen még attól is hánytam, ha lehajoltam... :? ) A vizesedés elleni sok ivást már én is hallottam, iszok is rendesen..

Nyufó: hát igen, inkább legyen császár, mint hogy valamilyen probléma legyen! Igaz is, nem tudjuk, régebben hány ilyen jellegű "baleset" történt szülés közben, erről ugyebár nincs statisztika.. Még lehet, hogy én sem kerülöm el a csaszit, ui. a "könyvek szerint" a babák BPD-jének most kellene 8,4 mm-esnek lennie, az enyémnek pedig 3 hete volt 8,2 mm-es... Meglátjuk.. Ha túl nagy, inkább vegyék ki, mint hogy járókerettel járjak hetekig...

Snowball: mostanában én is csokizok, pedig előtte nem volt jellemző... gondolom, ez is hat a súlyomra, bár én annyira nem látom...

KépKép
sajti

Nyufó: Örülök, hogy beletörödtél a dologba, mert szerintem ez segít a legtöbbet. Nálunk bejöhet apa is, de én nem akartam, azért ez mégis egy műtét, és ezt nem várhatom eltőle. Nekem a barátnőmnek két császára volt, és azt mondta, mert én is be vagyok....va, és pánikos vagyok, hogy a babát gyorsan kiveszik, ezt a dokim is mondták, és utána csak arra tudsz gondolni, és eltereli a figyelmedet, sőt sokat függ a dolog az anesztestől, aki dumál hozzád. Doki azt mondta 30-45perc, a kezdéstől. Előkészítenek, és a kezdet után 5-8perccel meg van a baba a többi idő meg az összevarrás, és spinális után 6-12órával már fürdöni kell.

Szóval nem tudom ki kérdezte, de Kútvölgyibe járok felkészítőre, de úgy tudom a Jánosba é s Sotén is van és nagyon jó.
Beszéltem egy szülésznővel a porgramozott császár menetéről.
Nekem elég aznap bemenni, előtte 17.00ig ehetek, és éjfélig ihato, aznap semmi. Kb 1/2 8 ra kell mennem, és kezdődik az előkészítés: borotválás, beöntés, fürdés, kanül bekötés, és savlekötő bevétele. A barátnőm kapott még nyugibogyót is.
Ekkor átmegyünk a műtőbe, aho, az anesztes megcsinálj a spinálist: ehhez cicahátat kell csinálni, és kap az ember egy érzéstelenítő injekciót, és elvileg utána nem érez semmit. Majd hanyatfektetnek, és nézegetik mit érzel: meleget, meg ilyenek.
Ekor már ott a doki, és strart. Azt mondták nekem hogy ahogy kiveszik a pockot megmutatják és nálunk kiviszik , ahol apukája végig ott lehet a rendberakásánál, majd behozzák egy puszira a műtőbe mágegyszer, és megy apukájához. Utána kitolnak az őrzőbe, ahol nálunk bent lehet apa, és pocok. Rögtön segítenek szoptatni, mert ez segíti a méhösszehúzódásokat. Nincs homokzsák a hasra, és ha az anesztes nem mondja máshogy, akkor 6óra múlva, ha megy fel lehet kelni. Ha minden jól megy fürdés, és átmehetünk a baba-papa-mama szobába. Ott lehet mindenki. Én csak 2éjszaát kapot, de ha szükséges maradhatok még. Ők azt állítják edig mindenki hazament 2éjszaka után.
Elméletben marha jó vagyok, de azért mint szerintem mindenki félek az ismeretlen dolgoktól érzésektől, fájdalomtól. Ketdem tudomásul venni, hogy odabent nem maradhat.

KépKép
KépKép
kat78

Kiprobálom akkor ezeket .én ezt a Milupat használtam de nem sokat ért.váltok hátha menthető még a dolog.költözés: hát szerencsére annyira várom és örülök neki hogy nem érzem magam fáradtnak.hajolgatás nem megy már ugy de minden más igen :) tiszta energia vagyok :) lehet meglesz ennek a böjtje.de legalább már a karácsony nyugis lesz :) meg a babavárás vége is :) közel leszek anyumékhoz is nem mint most tök jó.lassan olvasgatok vissza felé a forumba de mint emlitettem telefonrol vagyok kicsit lassu a dolog
titike84

kat most hogy igy leírtad (pedig nekem nem császár lesz) beijedtem . nekem második babócám lesz de még nem gondolkodtam a szülésen mi lesz.nem irigylem a császáros kismamikat.alapba félös vagyok sajnos.mindentől megijedek mármint ilyen orvosi dolgoktol vizsgálatoktól stb de majd feledtet mindent a pici mikor oda adják a kezünkbe nem igaz lányok? :)
titike84

sajti: de jo neked, hogy a parod ilyen sokat tud segiteni. Az enyem szerencsetlen szeretne segiteni, es segit is ott amiben tud, de 7 napbol 7-et dolgozik, es nekem nincs szivem hogy ugraltassam meg ezek utan. Igy hat kenytelen vagyok en magam csinalgatni a dolgokat. Nem kapkodom el, inkabb nyugis tempoban, de mindent megcsinalok. (Kiveve ablak pucolast..helyette inkabb szonyeget suvickoltam valamelyik nap)

kat: nem semmi a forgato konyv. Nem is tudom mi a rosszab: ha tudom szinte percre pontosan hogy mi fog tortenni, vagy majd ugy lesz ahogy :lol: En is probalom magam nyugtatni, hogy mar bent csak nem fog maradni, sot jobb is, hogy ha kijon majd nemsoka. Nekem hianyzik a regi sziluettem, hogy ugy hajoljak, ugy fekudjek, ugy csinaljam a mindennapos mozdulataimat, ahogy ezelott. hala a jo egnek mindig is turelmes es kitarto voltam a dokiknal. Sajnos sok egeszsegugyi bajom volt, egesz pici korom ota, igy hat megedzodtem. Mondhatni hogy batran allok a szules ele, viszont tudom, hogy epp akkor, mikor majd a folyamat beindul, igencsak be fog szalandi a gatya madzag egy rovid idore :lol:

Kép

Kép
snowball

Lányok nem tudom mi lehet de tompa nyomo érzést érzek belül a pocakba a bikini vonalnál lent mintha belülről nyomná a baba a méhszájat vagy nem tudom lehet nagy hüleséget írtam de olyan érzés.nektek nincs ilyen?néha mozdul egyet akkor nem nyomja de aztán ismér érzem azt a tompa nyomást.nem görcs nem is szurás és nem fáj csak fura
titike84

Titike: én úgy vagyok vele, hogyha 90%osan tudom mi fog velem történni az jobban megnyugtat, mintha mindenki végzi a dolgát én meg csak pislogok az események felett. Egy éve volt egy műtétem, és sose voltam előtte kórházba. A nővérek iszonyú helyesek voltak, és tetté a rutin szerű feladataikat, de én meg kapkodtam a fejem. Bejönnek megszúrnak, átkötnek és senki nem mondott semmit, é meg csak "tűrtem". Most sokkal jobb, hogy tudom mi vár kb rám. És én úgy gondolom, hogy ha Isten ne adja valami gixer van a sima szülés során, és ott felgyorsulnak az események egy hirtelen császárra, akkor jó, ha az ember azzal is tisztába van mi történik vele, és nem kapkodja a fejét a pánik helyzetben.

Nekem is szokott ott nyomni, valószínűleg már a feje keresi a helyét, és nyomja szét ott a dolgokat, de nekem is elmászik onnan, ha felállok, vagy pozíciót váltok

Snowball: Igen néha én úgy vagyok vele, hogy húzza ki jan3-ig, és élvezem is, hogy nő apocim, és sokszor csininek és érzem vel magam, de a megszokott testudatom nem ez, és vannak nehézségek vele: alvás, öltözködés, menés, háztartás, stb,.Ami sokkal tudatosabban végzek, és nem a rutin mozgásokkal.De szokták mondani, hogy a végére mindenkinek ilyen érzése van

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Délelőtt sétáltunk egyet, aztán főztem töltött paprikát, jól belaktunk, délután már csak punnyadás, filmezés, én meg csináltam a két csillagot színátmenetes cérnából, szóval csak úgy nyugisan eltelt a nap. Viszont jövő héten már tényleg összerakom a kórházi motyót, mert már kb. 2 hete mondom és még mindig elsunnyogtam, de most már megcsinálom.
Kép

Snowball én is tudok olyan hülyeségeket álmodni, hogy ajaj, ez a felületesebb alvás miatt lehet van, ami így a terhesség vége fele van. Nekem is most már fáj a fordulás, de már nincs sok hátra. Ügyes vagy hogy kivasaltál mindent! Nekem még van egy adag, azt is meg kéne csinálni jövő héten :cry: Nehogy bowlingozzál!!! Én is szeretek, de meghúzhatod már magad, szerintem olyan izmokat mozgat, ami nem jó terhesen!!! Csak az étcsokival vigyázz, mert abban sok a koffein! Már én is gondolotam rá hogy hátha beengedik, de majd meglátjuk. Majd úgyis lesz a beszélgetés a császárral kapcsolatban ott mindent megkérezünk. Meg gye fontos hogy tudjuk tolni mire jönnek anyósomék, hogy vigyázzanak Regire, hogy tudjon velem lenni a párom. Nem hiszem hogy most bárki olyan komoly menüt várna el karácsonykor így nagy pocakkal! Én féltem a szüléstől az első terhességnél, de mire oda jutottam hogy szülünk, egyáltalán nem féltem, csak túl akartam rajta lenni, tuti nem fogsz félni ott már! Nem is lesz rá időd, teszed a dolgod :lol:

Sajti sajna itt nincs csülök, de a receptet elmentem :lol: Mikor lesz a következő UH? Különben könnyen el is mérhetik, meg lehet lelassul a méret még.

Kat nálunk nagyon bírja apa az ilyeneket és ha be tudna jönni, akkor meg is kapná a babát egyből, szülésnél is egyből megkapta ahogy felöltöztették. Szóval ő tuti még így is szívesen bejönne. Azt olvastam hogy császár után nem indul be rögtön a tej, kell egy-két nap, mert kell a szervezetnek idő amíg felfogja hogy már nincs ott a baba. Erről hallottál valamit? Mert ezt se látom át hogy akkor mit eszik a gyerkőc addig? Jó hogy így leírtad a menetet, bár itt biztos máshogy van, de nem tudom hogy hogy és érdekel. Ezen már én is gondolkodtam hogy vajon evés-ivás meddig lehet. Majd 9-én mondanak el mindent, itt hogy van, de nagyon kíváncsi vagyok. Én is úgy vagyok mint te, idáig nem féltem, amíg rendes szülésben gondolkodtam, de mióta felmerült a császár, azóta parázok én is, mert nem tudom az milyen. Én is így vagyok vele, szeretem tudni előre mire számíthatok, úgy nyugodtabb vagyok, mintha azt se tudom mi folyik körülöttem.

Tittike nekem is szokot ilyen nyomás lenni.

KépKép

KépKép
nyufó8

Kis csillag

Jó,hogy így állsz a kórházhoz,én annyíira utálom,már most azon pánikolok ne kelljen 72 óránál többett bent lenni.
Majd mindenképp kérünk helyzetjelentést onnan is :) De gondolom,hogy max. a 38.héten megcsinálják a császárt,úgyhogy nem lesz olyan vészes.Bettikével mi a helyzet?Az elején sokat irogatot aztán egyszer csak eltünt?

Nyufó

Ezt a swinget nem is néztem a madelától csak az eletric minit.Nagyon dúrva hogy 43.000ft.-.Most az avent isis elektromoson vagy a madelán filózok,én nem vagyok spúr de a swinget biztos nem veszem meg.De biztos tényleg jó,csak jókat olvastam róla.
Hm...finom töltött papri :) Biztos nagyon fini lett,és látom maradt még időd alkotni is :)
Biztos lehet állítani csak centrit,de nem tudtam :? De most negyven fokon mosok azon 800-zal centriz az már jó.
Pont ma vasaltam ki a hálóinget stb,még nem vagy lemaradva semmiről,szana-szét vannak a dolgaim :)

Sajti

Nem igazán ízlett de mostanában semmivel nem vagyok elégedett,de leírom persze :) A hétvégi menü a csülköd lesz az tuti!!!
Én szoktam fürdeni hetente 1x2x,néha olyan jót tesz,de én is inkább zuhanyzok most.Bár nem hinném,hogy ha zárt a méhszáj bármi is lenne tőle de hát...

Snowball

Én is több csokit eszek mint amúgy vagyis amúgy sosem eszek,nem szeretem a csokit de ez szerintem lányos beütés lehet.
Barna csík,irigy :) Nem értem most miért nincs.
Álmok:Ne is mond én most azt álmodtam,hogy megszületett (most láttam elöszőr) és valamiért felbukott a szeme és csak a fehérje látszott :o Tök pánikba estem,apa meg csak azt hajtogatta,hogy nemigaz hogy mindenből ilyen nagy ügyet csinálok :?
amúgy meg állandó visszatérő,hogy ahogy megszületik,beszél egyből,most is beszélt.....Láttam a dokim magánrendelőjébe egy kismama pszihológus prospektusát,lehet felkéne keresnem :oops:

Kat

Jó,hogy így állsz a dolgokhoz engem sokan rá is akarnak beszélni a programozott császárra,hogy az mennyivel jobb és kényelmesebb,külföldön ez tök természetes dolog.Úgy vagyok vele,hogy lesz ahogy lesz csak minden rendben legyen.
Nagyon jól néz ki a pitéd...nyami azt is megcsinálom hétvégén:)

Titike

Nekem is nyomja de mind a két oldalt a combom között ha arra gondoltok,és néha úgy,hogy asszem leszakad vagy ki mikor felállok,de szerintem tágul ott valami csont ha jól tudom....
Jó hogy sok az energiád az nem is baj,még én is elvagyok,mondjuk tegnap megjártuk,kétszer Pest-Győrt és este 9-kor már alig bírtam kiszállni a kocsiból.Jó,hogy a családod közelében lesztek,egész más lesz az biztos.

Rólunk:Petra itthon,megint.Sajnos köhögést hozott az a csúnya fogtündér alig birunk aludni éjszaka úgy köhög.Közérzete jó,csak hát beteg.Tegnap lefényképeztem Pesten a lakást most akarom feladni a neten,hátha...szurkoljatok egy kicsit mert anyagilag azért elég nagy szívás lesz ez így.
Viszont sikerült vennem tegnap egy tök jó kabit a C&A-ba egy rövid szövetkabát jó szabása van tudom hordani most is meg utánna is.Sok féle volt.Nem akartam annyira venni,de azért máshogy érzem magam benne,nekem már kevés a pulcsi stb.

KépKép

KépKép
csicsi84

Csicsi az azért kemény lehetett egész nap utazgatni.elakarjátok adni a lakást azért kell drukkolni?nekem sincs barna csíkom de első babámmal se volt.viszont nem tudok annyit enni.eszek pár falatot és ugy érzem teli van a gyomrom.biztos ahogy nöl a pici és kevesebb a hely és nyomja vagy valami ilyesmit olvastam bár lehet nagy hülyeséget írtam most :D
titike84

Sziasztok!

Ma megint a kórházi cucc összerakása helyett inkább horgoltam, tiszta rossz vagyok. Viszont gyűlik a karácsonyfára a dísz. Kikeményítettem a csillagokat, meg csináltam két újat is:
Kép Kép Kép

Csicsi én is azért szereztem csak be mert én gyanítom hogy megint nem jön össze a szoptatás. Valami családi degeneráció van nálunk mert én is üvöltöttem a cicin, a lányom is, szóval nem számítok másra most se és kell egy jó fejő, hogy legalább üvegből tudjam adni. Különben én se vettem volna meg az biztos. A töltött paprika nagyon fini lett :lol: Én is szoktam hülyeségeket álmodni. Reginél pl. amikor még nem volt gyerkőc, nem tudtam mire számítsak és a kutyusunk volt a gyerekünk kb. mindig azt álmodtam hogy megszülök és ugyanúgy nézett ki a baba, mint a kutyánk :oops: Szóval tud ám alkotni az ember. Itt Angliában nagyon a császár ellen vannak ám, itt csak és kizárólag tényleg indokolt esetben végzik, nem kívánságműsor. Én inkább pont otthon hallottam hogy vannak helyek ahol tudod kérni. Petrának jobbulást, a lakás meg drukk!

Titike igen, ilyenkor már többször keveset bírunk enni, nincs sok hely a gyomorban :lol:

Zágon István: Az anya meg a szülő

Ez a két fogalom alapjában véve ugyanazt jelenti, de azért mégsem ugyanaz. Olyan különbség van köztük, mint - hogy is magyarázzam - mint amikor az ember azt mondja, hogy állam, meg azt, hogy haza.

A hazáért élek és halok, az államnak meg adót fizetek. És annak ellenére lényegesen könnyebb, mint meghalni, mégis több emberről hallottam, aki lelkes örömmel halt volna meg a hazáért, de soha senkiről nem hallottam, aki szívesen fizetett volna adót.
Hát így vagyunk valahogy az anyával, meg a szülővel is. A szülő hivatalos kifejezés, az anya magánjellegű.
A szülő minden, ami értelmet jelent, erőt és kötelességet, az anya pedig minden, ami érzelem, áldozat és a leggyönyörűbb gyöngédség a világon.
Az anya, meg a szülő egy ember. De ennek az egy embernek egészen más tulajdonságai nyilvánulnak meg az anyában, mint a szülőben.

Aki a harmadik szobából csukott ajtón át is meghallja, hogy hathetes kislánya sír, az, az anya.
Aki szeretne berohanni hozzá és egy kis jó, langyos tejecskével elcsitítani azt a kis ártatlant, még az is az anya.
Aki be is rohan hozzá, megnézi, kibontja, tisztába teszi, de soron kívül egyetlen korty anyatejet sem juttat neki, hanem szigorúan alkalmazkodik az orvosilag előírt étrendhez, az már a szülő.

Akinek majd a szíve szakad ki, amikor a gyermeknek fogzási fájdalmai vannak, az, az anya, de aki csukamájolajat ad neki, hogy minél előbb nőjön ki a foga, az már a szülő. Általában aki képes arra, hogy saját önszülött gyermekének beadja a csukamájolajat, azt a csúszós, szörnyű, kibírhatatlan ízű kotyvalékot, az nem is lehet anya. Az csak szülő lehet.
De aki közben azt hajtogatja; jaj de jó, de finom, a mama is ezt eszi, és hősies elszántsággal a szívében, de háborgó indulatokkal a gyomrában maga is megkóstolja azt a szörnyű kotyvalékot, az már megint az anya.

Aki büszke arra, hogy az ő kisfia már olyan nagy, hogy az első osztályba iratkozik, az a szülő. De aki az iskola megnyitásának napján sírva kíséri a gyereket abba a tiszteletre méltó épületbe, és amikor beengedi a többi gyerek közé, akkor úgy érzi, hogy a fia Dániel, aki most lép be az oroszlánbarlangba, az már megint az anya.
Aki nappal megbünteti a gyermeket, mert elszaggatta a nadrágját, az a szülő, de aki azt a kisnadrágot éjjel könnyes mosollyal foltozza meg az, az anya.
Aki azt mondja: haszontalan kölyök, már megint nem tanulsz, az a szülő, de aki fűnek-fának keservesen panaszkodik, hogy annak a szegény gyereknek már megint mennyit kell tanulnia, az, az anya.

Aki a kamasz fiát tánciskolába viszi, az a szülő. Aki büszkén figyeli, hogy az a haszontalan kölyök milyen ügyesen teszi a szépet annak a copfos kislánynak, az még mindig a szülő.
De aki ugyanakkor nagyokat nyel, mert úgy érzi, hogy most kezdik tőle elszakítani lelkétől lelkezett magzatát és szeretné a fia táncpartnerét, azt a kis kacér, szőke démont megpofozni, az már megint az anya.

És mégis az anyából lesz a jó anyós, a szülőből pedig a rossz. Amely anyósi állapot tart mindaddig, míg meg nem születik az első unoka. És akkor valami egész váratlan és csodálatos dolog történik, eltűnik a szülő, eltűnik az anya, mondjuk inkább a kettő összeolvad és nagymama lesz belőle

De ez a nagymama nem hasonlít sem az anyára, sem a szülőre, annyira nem, hogy hadilábon áll mindkettővel, a szülőt ridegnek, az anyát túlzottnak tartja, és csak egyvalakivel azonosítja magát teljesen és százszázalékosan, a gyerekkel. Mintha soha nem lett volna szülő, mintha soha nem lett volna anya.
Mintha így született volna ötvenegynéhány éves korában egyenesen nagymamának.

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó de szépeket horgolsz tényleg irigykedem mert ehez nem vagyok elég türelmes és ügyes.Én most merültem ki.Fáradt vagyok és kicsit nyügös.de ma ugy döntöttem nem csinálok semmit csak Cintivel játszok és pihenek :) az alvás napközbe menne viszont éjszaka nagyon nem jól tudok aludni.
titike84

Sziasztok lányok!

Azt hiszem, ma reggel voltam az első mélyponton, mióta itthon vagyok. Minden bajom volt. Elegem volt az itthon létből, semmi se tetszett,stb… Pedig alapjáraton nincs semmi baj. Sógornőm is mondta, hogy lesznek még ilyen napok, ne keseredjek el. Egyre jobban várom már a napot, hogy Csanád itt legyen közöttünk. Pedig még legalább hat hét. A gyerekszoba szinte kész, ennek örülök nagyon. A ruhákat elkezdtem kimosni, egy jó adag már vasalásra vár,de vhogy ahhoz sincs ma kedvem. Mivel tegnap a takony idő miatt nem voltunk sehol, ma elmentem a könyvtárba. Egy darabig gyalog mentem, de muszáj volt buszra szállnom, mert elfáradtam, bekeményedett a hasam. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok a sétával, de nekem már hetek óta bekeményedik a hasam tőle. Persze séta közben Csanád is ficánkol, ami még rátesz egy lapáttal. Könyvtár után alig vártam, hogy hazaérjek. Ma saját magamon nem igazodok ki. Ez van. Bocs, hogy ez így kijött belőlem. Már jobb a kedvem, elszunyókáltam olvasás közben, ez jót tett.

Csicsi:
Kérdezted, hogy mikorra vagyok kiírva. Elméletileg január 10, de holnap remélem végleg eldől, hogy megcsászároznak-e. Ha igen, akkor december 27-e lesz a mi időpontunk. Holnap megyünk dokihoz. Már várom, hogy találkozhassak a kisfiunkkal. A doki előtt mindig izgatott vagyok, remélem minden oké a babával. Kiváncsi vagyok, hogy mekkorát nőtt.
A homeoról annyit, hogy én sem kapdosok be akármit. A szülésig CH 12-15-ös hígításról tudok én is, szülés alatt kell a nagyobbakat szedni, CH30.
Kislányodnak jobbulást.

Kiscsillag:
Megnyugodtam, azt hittem, vmi baj van veletek. Akkor te már jövő héten kórházlakó leszel! Melyik kórházban szülsz? Nem is laksz olyan messze tőlünk. Mi Budafokon lakunk, innen Tököl nincs olyan messze. Kitartást neked a kórházi léthez, bár boldog kétgyerekes anyukaként fogsz távozni, ami mindent megér.

Nyufó:
Már szerintem unod is, hogy állandóan dicsérünk, de tényleg nagyon remek dolgokat horgolsz. Mind nagyon szuper, s legalább lekötöd magad. A kórházi cumó összepakolásával, továbbra sem állok én sem sehogy, de egyszer csak meglesz. Minden tolom magam előtt a pakk összepakolását. Még mindig úgy vagyok vele, hogy ráér. A csaszihoz kitartás, állítólag hamar túl van az ember lánya rajta. Csak azt a kevés időt kell egyedül kibírni. Köszi a tippet a Tommee Tippee mellszívóról. Már emg is néztem, hogy mennyi az Aventes kézi. El vagyok ájulva, hogy ennyi pénzt képesek elkérni érte. Ezért sem akarom megvenni, mert ha nem kell, akkor mit fogok vele csinálni, s azért közel 7000 ft-ot nem szívesen dobok ki az ablakon. A férjemnek megmutattam, hogy ha kell, ezt vegye meg. Remélem belevéste a kis eszébe. A karácsonyt kár, hogy nem otthon töltöd, de neked is azt tudom mondani, mint Kiscsillagnak, hogy a cél érdekében bármit.

Snowball:
A hülye álmokból nekem is kijutott az elmúlt napokban, nem vagy egyedül. Azt álmodtam vmelyik nap, hogy hamarabb szültem, s mikor a doki elvitt megmutatni a gyerekemet, egy ufót láttam helyette. S azt mondta a doki, hogy nincs ezzel semmi baj, csak híznia kell. De nem volt orra. Borzasztó volt, fel is ébredtem, utána alig mertem visszaaludni. A szalagjaim nekem is húzódnak az utóbbi napokban. A pocakodon jót nevettem (bunda, köldök (helye, mert ugye mar kidudorodott), és barna csik. ) Leginkább a bunda kifejezés tetszik! A babaágy mellett ácsorogni tényleg Isteni érzés! Neked a férjed fodrász? Remélem jól értelmeztem itt a dolgokat, mert vmi kimaradt, s csak úgy kombináltam össze a dolgokat. Kari előtt még én is szeretnék fodrászhoz menni és kozmetikushoz is, utána ki tudja mikor jutunk el oda.
Te karácsonykor még sütést-főzést tervezel? Fogod bírni? Én valszeg rábízom anyósomra ezt a remek feladatot, úgyis lételeme a főzés. Ő örülni fog, én pedig pihenhetek.
Az édesség nálam is nyerő az elmúlt hetekben, pedig soha nem voltam édesszájú.

Sajti:
Én nem mertem kimosni a babarucikat 90 fokon, féltem, hogy összemennek. A fehéreket beáztattam a jó öreg domestos és clorox keverékébe, majd irány a mosógép. Kaptunk egy csomó ruhát, s vmelyiknek sárgás volt a nyaka, azért áztattam őket, de minden ragyogó fehér lett. Most hogy álltok a munkálatokkal? Van egy időpontotok, amire szeretnétek elkészülni? Egyébként ti most költöztetek ebbe a lakásba vagy házba, vagy „csak” felújítjátok, amiben laktatok? Lehet, hogy már írtad, de lemaradtam róla.

Kat:
Nálatok bemehet apa a császárnál? Tök jó lehet, én oda is vinném a férjem magammal, ha lehet. De azt is megértem, ha nem viszed a férjedet. Az enyém még szívesen jönne is. A szülésfelkészítőt én kérdeztem, s köszi, hogy leírtad, amit ott mondtak. Én a Jánosban szülök, gondolkodtam is, hogy elmegyek a szülésfelkészítőre, de vhogy elmaradt, most meg már szerintem késő.

Titike:
Látom, te sem vagy ma a helyzet magaslatán. Így már ketten vagyunk. Azért a rámolás mellett pihenj is, azt is kell. Ne erőltesd meg magad.

No megyek, lassan itthon lesz az Uram! :P

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
tyuntyi

Sziasztok!

Engem is elert a melypont, de mar vasarnap ota. Ugye akkor mentunk bowlingozni. Elotte pedig probaltam kitalalni, hogy megis mit vegyel fel. Biztos voltam benne, hogy az a felso, amibe menni akarok, az meg mindig jo ram. De mar az se jott ram. No sebaj, felhuztam magam ezen, de talaltam mast, igy hat feloltoztem. Van egy kismama farmerom a kezdetek ota, es azt vettem fel. Abban pedig leultni nem tudtam. Na ekkor eltort a mecses, szamalmasan ereztem magam... Arrol mar nem is beszelek hogy bowlingozas kozben milyen "csodas" kep keszult rolam, vagyis inkabb a kalacs fejemrol. Te jo isten... Ma pedig a kemenyedes torzitotta a napomat. Most delutan csinalni akartam egy kis toltott paprikat vacsira, de ahhoz sem volt energiam. Most kicsit jobb, pihizek, es most Molly is megnyugodott, nem rugdos, es a pocak sem kemenyedik.

nyufo: vigyaztam bowlingozasnal. Jatszottam ugyan egy kicsit, de semmi megerolteto mozdulatot nem csinaltam. Mondhatni csaltam :D Igy is utolso lettem. A karacsonyi menuvel meg nem vagyok teljesen tisztaban, de szerintem pulykat fogok sutni, meg huslevest fozok. Ezekhez nem kell annyit acsorogni es biztos vagyok benne hogy igy is lesz segitsegem.

csicsi: nehogy menj pszihologushoz :D Szerintem azert lehet hulye almunk, mert azert eleg sokat ogndolunk a babara. En ugy vagyok, hogy babatol fuggetlenul is tudok hulyeseget almodni, ha tul sokat gondolok valamire/valakire. Pepi jobban van mar? Orulok, hogy talaltal kabatot, en is megyek egy shopping turara szombaton, kivancsi vagyok hogy mit tudok majd venni.

tyuntyi: na, akkor egyforma napunk lehetett. Nekem meg a sz*r is izetlen volt, mondhatni szo szerint. Most mar kicsivel jobb. Nekem foglalmam sincs, hogy hol van a legkozelebbi konyvtar, de lehet nem lenne hulyeseg talalni egyet, legalabb olvasgatni tudnek. Igen, a parom fodrasz. Hetfon le is fogom vagatni a hajamat, meguntam, hogy nincs semmi formaja. Igaz, most a munkatarsa fogja levagni, o er ra jobban. Nos, mint irtam, nem tervezek tul nagy sutogetest, es biztos hogy lesz segitsegem, mert aposomek lesznek itt, meg a parom is eleg segitokesz.

ne haragudjatok, ha nem voltam tul bobeszedu, de most tenyleg nem vagyok a toppon. Remelem a kovekezo 7-8 het nem igy fog eltelni, mint a mai nap :(

Kép

Kép
snowball

Lányok szerintem mindenki húzzon bele a cuccok összekészítésébe, mert sose lehet tudni. A zárt fórumunkon megvan az első baba, 30+3-ra.... Részleteket nem írok mert nem akarok átpletykálni, jól vannak. Inkább csak azért írom hogy tényleg érdemes már összekészülni.

Titike ügyesség nem nagyon kell csak türelem :lol: Én is csak 2 hónapja kezdtem el. Örülök hogy tetszik!

Tyuntyi már én is egyre nehezebben viselem a mászkálást, a heti nagybevásárlás után úgy érzem, leszakad a hasam. Megy a drukk a dokihoz. Mitől függ hogy császár-e? Nem unom a dícséretet, hízik a májam, meg egy visszaigazolás hogy tényleg jól néz ki :lol: Tényleg ráérsz akkor megvenni a mellszívót, amikor kiderül hogy kell, gyorsan el lehet érte szaladni. Nekem is vannak rossz napjaim, a terhesség végén ez a hangulatingadozás nálam is jellemző. Hány alkalom a szülésfelkészítő? Ha van kedved, biztos érdemes lenne elmenni.

Snowball nekem is vannak ilyen időszakok, kitartás hozzá, jobb lesz! A hormonok nagyon tudnak alkotni ám. Vasárnap én is töltött paprikát csináltam :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

:shock: :shock: :shock: Akkor a szombati vasarlas alkalmaval szerintem igencsak beszerzem ami kell a korhazba. Ejszaka szokott fajni a derekam is, meg a labam kozott...ott...a csont, gondolom az is keszul fel lassan a nagy muveletre. De azert "fingers crossed", remeljuk nem jon ki elobb a Babo. Nyufo, te csinalsz maskepp valamit a toltott paprikan? Igazsag szerint sosem csinaltam meg, mert nem a kedvencem, inkabb a ferjemet akartam elkapraztatni vele, mert o meg szereti (naluk is szokoas a tolott paprika).

Kép

Kép
snowball

nyufó nagyon tetszenek.kicsit tengap tényleg nem voltam toppon de ma kicsit jobb :) és ti lányok szeretnétek még gyereket?
titike84

titike: egyelore az elson legyek tul, utana majd nyilatkozom :D De viccet felreteve, igen, meg szeretnenk legalabb egy babat. A parom tegnap kozolte, hogy o 6-ot szeretne. mondtam neki, hogy ha noveszt hozza méhet, amiben kihordja a gyereket, akkor semmi akadalya :lol:

Kép

Kép
snowball

Sziasztok!

Na, én is beestem végre! Még most is itt van a kőműves, mert javítgatja a nyílászárók cseréje után keletkezett réseket, stb. Ez már szerencsére kinti meló, tehát nem jár kosszal. Az utóbbi napjaink azzal teltek, hogy: kiságy behoz, lemos, cuccok kimos, feltakarít, polcok felfúr, feltakarít, bútorok helyretesz, feltakarít, függönyök kimos, feltesz, stb... Babóca mocorog, de most csak ritkán tesz nagy, hevesebb mozdulatokat, inkább folyamatosan érzem a mozgást, és itt-ott kitüremkedik ez-az a hasamon... Mint kiderült, 21-én az egyik rokonom és egy másik ismerősöm is megszült (mindketten dec. 10 környékére voltak kiírva), ja, és voltunk egy független szülésfelkészítőnél is hétfőn. No, ez elég is volt egy szuszra! :D

Snowball: hát igen, nagyon sokat segít Apa, és ez dícséretes, pláne, hogy most éppen "friss" vállalkozó, és neki azt is építenie kell... De számoljuk bele azt is, hogy szeptember végéig alig láttam, ui. addig 200 km-rel távolabb dolgozott... Tehát addig meg én csináltam mindent...

Titike: nyugi, nyomás lent nekem is szokott lenni, főleg amikor kicsit leülök tévézni este, sőt, néha úgy érzem, mintha a combhajlatomban kaparászna a kis Drága! :shock: Persze lehet, hogy nem ott kaparászik, de az érzés olyan... ilyenkor elég nehéz a megfelelő pózt megtalálni...
Még egy gyerek? Szerintem ezt én is az első után fogom megmondani! :)

Nyufó: úúúú, a töltött paprika az nagyon jóóó! Majd valamikor megpróbálkozom vele, de képzeld, még a Kat-féle almáspite elkészítésétől is nagyon kifáradtam.. Mondjuk nagyon-nagyon fincsi lett, de már nap végén csináltam, amikor pedig már nem kellene... Ezek a karácsonyfadíszek nagyon jól sikerültek!! :) Nem is tudom, nekünk lesz-e fánk, vagy nem lesz.. A férjem ellenzi a kivágott fát, meg lehet, hogy nem is lesz időnk foglalkozni vele... Az ünnepi díszítés már meg van, évek alatt elég sok összegyűlt! Még egy szarvasos ajtófüggönyt szeretnék rendelni..
A köv. UH kb. december 7-én lesz, akkor kell visszamennem a dokihoz. Nagyon tanulságos az Anya-Szülő történet... Gondolkodtam rajta sokat...
Úristen, 30+3-ra született a Babóca? Természetesen nem kell leírni, kinél született meg, de légyszi néha írd meg, minden rendben van-e velük! Nagyon aranyos az összes csajszi, drukkolok nekik!!

Csicsi: ha zárt a méhszáj, persze, lehet fürdeni, elméletileg nekem is lehetne, csak tudod, nálam vannak "előzmények", ezért az ilyeneket inkább kerülöm... Hogy van Petra? Képzeld, ezen a környéken most a vírusos torokgyulladás tombol, Tesóm gyerkőcei, sőt, a férje is elkapta. Kötőhártya gyulladás is társul mellé, csak hogy biztosan vacakul legyenek... Tehát most hozzám nem jön senki látogatni, és én is igyekszem, hogy ne menjek társaságba. Amúgy én is szoktam hülyeségeket álmodni (biztos írtam, hogy múltkor azt álmodtam, hogy lyukas volt a Babó orra fent, a két szeme között..), tehát szerintem nem kell aggódni.. Ilyenkor már nem is alszunk jól, nem csoda, ha hülyeségeket álmodunk..

Tyuntyi: mélypontom nekem is szokott lenni... Valamelyik nap még Apára is rákiabáltam, mert vendéget vártunk, és nem pakolta el a reggeli maradványait az asztalról, csak lekapcsolta a konyhában a villanyt (gondolom, akkor nem látszik..). Közben azért belegondoltam, hogy a férfiaktól automatikusan ilyet nem kellene várni, lehet, hogy én kommunikáltam rosszul a dolgot, és szólnom kellett volna, hogy pakoljon el.. (hozzáteszem, én pont azért keltem fel hamarabb, hogy a konyhát úgy általában rendberakjam, csak az asztal maradt..) tehát így indult a nap.. Nem is lett sokkal jobb, pláne, hogy még az eső is zuhogott, és így kellett utaznunk egy másik városba...
Babaruhák: Nagy részét Anyum mosta ki, mert ugye nálunk nagy volt a felfordulás, és mivel ő segített Tesómnak is anno, ezért rábíztam a hőfokot. Nem mentek össze a rucik, teljesen jól bírták a főzőprogramot!
Az időpont, amire szerettünk volna elkészülni október vége volt, de minden mesternek csúszott minden munkája, így pl. még a szekrények nincsenek itt, tehát minden szobában van egy jókora kupac, amit majd be kell pakolni. Ez amúgy egy olyan ház, ami a családunk tulajdonában van, de kb. tavaly nyár óta nem lakott benne senki, eladni pedig nem lehet, vagy csak fillérekért... Mivel mi pont vidékre akartunk költözni, kapóra jött! :)

Hű, de sokat írtam! Még valami: ha van rá igény, bepötyögöm a fonott pulyka receptjét a topicba, nálunk ez karácsonyi favorit, és jó előre el lehet készíteni a nagyját, és le lehet fagyasztani....

KépKép
sajti

bár igzatok van majd kiderül akar az ember e még egyet :) most azt mondom még hogy még egy harmadikat biztos de majd kiderül hogy boldogulok két manóval :) igaz lányom álom baba volt nem volt se hasfájos se a fogzást nem vette fel és az első 4hónap után leszokott az éjszakai evésről át aludta az éjszakát.most biztos a második az ellenkezője lesz :) én a szoptatástól tartok Cintinél se volt tejem ami volt az se kellet neki pedig szeretném most hátha sikerül.hisz ez még inkább összeköt a babával :)
titike84

Sziasztok!

Hátha valakit érdekel: vettem szoptatós melltartót, a barátnőm ötlete alapján egy teljesen átlagos kínai üzlteben, tiszta pamut, fehér, pont olyan, számomra nem túl csinos, mint a többi bababoltba, és csak 1000ft-volt. És itt vettem 400ft-ért pamut bugyit is, mert ez az eldobható nekem fura, én ha nem pamut a fehérneműm, akkor kipirosodik tőle a bőröm, így meg 400ft-ért, ha nem bírom szépen kimosni, kidobom, és nem sokkal kerül többe.

Nyufó, csak annyit írj, hogy baba-mama jól vannak e?

nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem fogy az energiám, és ez nagyon fura, már nembírom megcsinálni azt, amit aznapra elterveztem. A gyomrom állandóan a nyakamba, és hajolni már rémálom.
fura, de lassan meg kell szokni, pl.: már csak lassan döcögök, és nem tudok sietni:)

ja, és a ahangulatom nekem is nagyon ingadozik

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,
elromlott otthon a laptopunk úgyhogy nuku net
,szóval egy darabig nem tudok jönni.Most bejöttem apához de megyünk is tovább majd innen megpróbálok jelentkezni.Olyan mintha a levegőt vették volna el,eddig is sz*rok voltak a napjaim mostmeg pláne. :cry:
Petra még mindig beteg,nekem éjjel bedagadt és megfájdult a jobb szemem,szerintem kötőhártya gyulladás lesz,már csak ez hiányzott!!!!!
Nem tudok,most reagálni ahogy tudok írok,addig is mindenki vigyázzon Magára!!!!!!!!
Remélem hamarosan jelentkezem.

KépKép

KépKép
csicsi84

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?