Új privát üzeneted érkezett!

Tatjana!
Szivből gratulálok!!! Sok boldogságot!

Zsófi!
Visszajőtt a fenti cimről a levél :roll: Biztos, hogy jól adtad meg a cimet?

Levegőztetés: Mi megyünk sétálni. Az orvos is azt mondta, hogy ha nem esik, akkor minden nap menjünk ki. Hidegben jól fel lehet öltöztetni a babát, nem fog megfázni.

Szopi: A nagyfiamat anno én is váltott ciciből szoptattam. Most, amióta megcsappant a mennyiség, mindkettőből, de szépen lassan kezd visszaállni a mennyiség, és lehet, hogy visszatérek a váltott cicire. Holnap rá is kérdezek a védőnőnél, hogy neki mi a tapasztalata.

Rodina!
Nekem is volt tini koromban övsömöröm, ami pont olyan, mint egy herpesz, tehát apró holyagocskákból áll, és kis szigetecskékben van, amit sok apró hólyag alkot. Azóta sem jött ki, és nem is emlékszem, hogy fertőző-e. A bárányhimlőnek semmi köze az övsömörhöz. Nem is úgy néz ki, mert ott egyesével vannak szétszorva a testen.

Nekünk szerencsére jók az éjszakáink, bár voltak elvétre rosszul sikerültek is. Általában 10 körül megszoptatom, és 2 körül ébred (ma fél háromkor ébredt). Akkor van szopi, de ha hallom, hogy betrottyant, akkor sem cserélem, mert az elején mindig kibontottam, és alig volt egy ici-pici a pelusban, ellenben jól kipattant az álom a szeméből. Még igy is van, hogy 15-20 percig eltart, mig visszaalszik. Nálunk a szopi kb 15 perc (gyorsan szopizik) . A következő szopi 3-4 óra múlva van (mai már reggelnek számit, 6 körül), és én akkor szoktam kicserélni, de na nem érzem, hogy kakis, akkor csak azután, hogy Szilárd felébredt, mert Zsombor bizony végigüvölti még mindig a pelusozást (kivéve azt az 1-2 alkalmat, amikor nem).

Kinga!
Egy nap csúszás nem gond. Régen nem is ezzel az ütemezéssel kellett beadni (még Szilárdnál). Neki hetente kellett adni 5 ampullát, most meg havonta. Nekünk is kb fele ment be a szájába, első alkalommal. Remélem, a következő jobban fog sikerülni. Kérdezd meg a következő kontrollon a baba háziorvosától, hogy ilyenkor mit szoktak csinálni, de szerintem irnak fel újat. Nem egy drága cucc.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Tatjana!!!!!!!!!! Gratulálok!!!!!!!!!!!!

Dorka - ködös időben én nem vinném ki. A hideg, tiszta idő nem gáz. Nálunk süt a nap, Adélka szellőzött is egy órát :D Ati nem akart sétálni.
Szerintem nem nagyon tudsz mit csinálni. Ha éhes, az a baj, ha sokat eszik, akkor meg megfájdul a hasa....

Rodina - éjszakai nyüglődés és pöttyök :? Köszi a bíztatást!
Na, akkor már ketten mérlegelünk veszettül :lol: :lol:
Tapasztalatom nincs, de dr nénink biztos megírja a választ.

Kinga - szerintem igen, de azért kérdezz rá a dokinál.

Sophie - az, hogy mi szenvedünk, nem jelenti azt, hogy Benivel is ilyen zűrös lesz. :wink:

Adél születéstörténete - teljesen őszintén :oops: :oops: :oops: :

2010.10.28.
15:00 óra - rendszertelen, viszonylag erős hasi görcsök. De valahogy mégis érzem és tudom, hogy megkezdődött…..felhívtam apát, hogy ha nem probléma, a mai vásárlást kihagynám, és ha tud, siessen haza, mert este szülni megyünk. Persze nem hitte el 
Időközben a görcsök rendszeresekké váltak, 25 – 30 percenként jelentkeztek, majd fokozatosan egyre sűrűbben. Nem akartam túl korán a kórházba menni, és azt sem akartam, hogy végül kiderüljön, vak lárma volt az egész, mert a megérzésem cserbenhagyott. Betöltött 39 hét után már semmiképp nem engedtek volna haza.
Az egész este úgy zajlott, mint egyébként. Szépen megvacsoráztunk - az ajánlásnak megfelelően csak valami könnyűt ettem: pirítós kenyeret vajjal. Lezuhanyoztam, hajat mostam, aztán Atit apával közösen megfürdettük, vidáman kapkodta az általam fújt szappanbuborékokat a kádban. Apának szóltam, hogy haladjunk, mert komoly, hogy szülni megyünk. Még mindig kételkedett. Felváltva meséltünk Atinak, jóéjt puszi a fejre.
Ekkor már három perces fájásaim voltak, de gyengébbek. Nem okozott problémát a beszéd. Felhívtam a szülésznőt, hogy tanácsot kérjek. Elég sűrű, de gyenge fájások. A két nappal korábbi CTG, és a négy nappal korábbi méhszáj vizsgálat alapján a javaslata: forró fürdő, relaxáció, alvás,; és el fog múlni.
21:00 óra - a fájások erősödnek. Apával arról beszélgettünk, hogy kizárt, hogy aludni tudjak. Azt javasolta, hogy ha biztonságosabbnak érzem, akkor inkább menjünk be. Ekkor éreztem azt a bizonyos pukkanást….hívtam a szülésznőt, hogy most már tuti, hogy szülünk: folyik a magzatvíz. Riasztottuk a bébicsőszt, és fél tízkor elindultunk a kórházba.
22:00 óra - szülőszoba, betegfelvétel. Apán csüngve becsengetek. Egy kedves idősebb hölgy nyit ajtót:"Segíthetek?" Ekkor jön egy fájás. "Ja, már látom." Méhszájvizsgálat alapján alig egy ujjnyi tágulás. "Messze van még a szülés" nyugtat meg az ügyeletes szülésznő. Én kértem, hogy hívják a fogadott szülésznőmet - Mónit - és a dokimat. A vizsgálatot újabb vizsgálat követi, az ügyeletes doktornő is megállapítja az alig egy ujjnyi tágulást. Lefektetnek, CTG-t rám kötik. Hálás voltam a fekvő pozícióért. Három percenként két perc szünet. A szünetekben próbáltam pihenni, a fájások alatt Karcsi kezeit szorongattam, és koncentráltam a lassú levegő vételre, amiről olvastam. Figyeltem, hogy ne dolgozzak a tágulás ellen, ne feszítsem az arcomat. Egyébként sosem gondoltam volna, hogy három percenként képes vagyok két percet aludni......
Aztán még jó néhány méhszájvizsgálat következett: megérkezett Móni, majd pedig Ő hívta az orvosom is. Meglepően gyorsan tágultam - erre senki nem számított, hiszen a korábbi császár műtétem miatt első szülőnek számítottam.
A vajúdás ideje alatt Móni javasolta a meleg vizes zuhanyt. A fájásokat már nehezebb volt ülve elviselni, bár a melegvíz a hasamnak jót tett, én kifejezetten rosszul éreztem magam a meleg, párás levegőben. Már kifelé készülődtem, mikor Móni szólt, hogy menjek csak vissza, higgyem el, jót tesz. Visszamentem, és megvártam, amikor Ő mondja, hogy jöjjek ki, mert újabb CTG következik. Újra feküdhettem, aminek nagyon örültem. Nem sokkal később a dokim megállapította, hogy 4 ujjnyira kitágultam, a baba feje behelyezkedett. A méhszájvizsgálat jobban fájt, mint maga a fájás. Sírva könyörögtem "Kérem, ne" Ezután labdán kellett üldögélnem mindaddig, amíg a tolófájások meg nem érkeztek. Nem tudom mennyi időt töltöttem pontosan a labdán, szerintem nem túl sokat, de nagyon nehéz volt. A fájások alatt Karcsiba kapaszkodtam, a szünetekben pedig Móninak dőlve pihentem, aki a kislányom szívhangját ellenőrizte folyamatosan.
2010.10.29.
Hajnali 1:30 - megkezdődtek a tolófájások. Igyekeztem mindent úgy csinálni, ahogy mondták. Nagy levegő, bent tart, nyom, és még egyet......nem emlékszem, hányszor próbáltam. Az elkeseredettség lett rajtam úrrá, mert a baba nem jött. Elfáradtam, és meg voltam győződve, hogy nem tudom megcsinálni. Nem megy, nem tudom megcsinálni mondogattam sírva. A doki fölém hajolt, és kérte, hogy nyissam ki a szemem, nézzek rá, meg tudom csinálni!!!!!
Egy idő után jött az utasítás, álljunk le. Jobb- és bal oldalon várjunk meg öt-öt tolófájást, aztán kezdjük újra. Minden erőmet összeszedve nyomtam, de nem voltam elég. Aztán a doki mellém lépett, és a tolófájáskor nyomta a hasamat, a szülésznő pedig a másik irányból segített a babának. Aztán egyszer csak valami furcsát éreztem, és tudtam, hogy mindjárt kint van az én kis pocaklakóm, akit annyira vártam.
Hajnali 1:50 - És kint volt!!! De sírást nem hallottam. Csak azt kérdezgettem, hogy miért nem sír, miért nem sír, miért nem sír……aztán meghallottam a kis hangot, majd pedig nemsokkal később magamhoz szoríthattam a maszatos, szilvakék kisbabámat. Zokogtam.

mikegirl
 
 


Sziasztok Lányok!

Tatjana, szívből gratulálok, már kezdtem komolyan aggódni! Várunk titeket, addig is jó pihit és babázást!

Bedoha és Tamás, gratulálok a szép nagy fiú Olivér érkezéséhez! Gyors gyógyulást, sok pihit kívánok!

Rodi és Dorka, a kislányok meseszépek! Rodi jó újra hallani rólatok!

Képzeljétek, csőrepedés miatt ázik a lenti szomszéd, holnap jönnek és szétverik, szétbontják a fürdőt, pénteken meg visszarakják, úgyhogy el kell mennem a babával napközben! :evil:
Plusz meghirdeti a tulaj eladni a kérót, de jó.... :evil:

A K-vitamint havonta 1x kell beadni ugye??? Kinga kérdése kapcsán. Nekem szerencsére kiskanállal sikerült.

Egy óra múlva jönnek kendőt oktatni :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Ha megengeditek, akkor én is bekapcsolódnék, jobb későn, mint soha alapon. Olvasni olvasgattalak Benneteket már a várandósság alatt, csak időm nem igazán volt írni, de ha nem bánjátok most ezen változtatnék.. :)

Negyedik babám 10 napos most, és császármetszés lett a vége legnagyobb bánatomra.

Lássátok, nekem "rutinrókának" is lennének kérdéseim. :? :D A hasfájósság Nálatok hogy alakult? Mert az éjjel mintha "elromlott" volna a babám :roll: :roll: Eddig mintababa volt, és most szenvedőske lett. Ötlet, tapasztalat? Nekem aki eddig hasfájós volt, az kezdetektől az volt, ezért állok tanácstalanul és bízom a jó szerencsémben, hogy ez csak múlandó dolog volt, front, ilyesmi.

Igyekszem jönni, amíg a többiek intézményben vannak (ovi).

Gigi
gigii
Budapest
 
 


Illetve még annyi, hogy közösségi oldalon szívesen "bemutatkozom", ha kapok elérhetőséget valakitől. :)
gigii
Budapest
 
 


Sziasztok!

Lassan már csak minden szökőévben jelentkezem be, de olvaslak ám Titeket :lol:

Gratulálok a babákhoz!!!!!!!!!!!!!!!! Mindegyik olyan gyönyörű!!!!!!!!!

Nálunk Bence még mindig a pocakban...szombatra vagyunk kiírva, de úgy látom jól érzi magát odabent! Jaj csajok, én már olyan türelmetlen vagyok!!!!!!
Tegnap az NST-n azt mondta a szülésznő, hogy már nagyon lent van a pocakom, úgyhogy most ez egy kicsit fellelkesített.

Ahogy így olvaslak Titeket látom, hogy utána jön csak a neheze...persze a Picurok minden nehézséget felettetnek :)

Jó, hogy mindenki őszintén leírja a problémáit, nem bírom, amikor néhányan előadják, hogy náluk aztán minden tökéletes!!!!!!

...és a többgyerkőcös anyukák előtt le a kalappal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gigii: 4 gyerkőc?????? Ejha, gratulálok :) A tanácsadást rábízom a többiekre, nekem konkrétan nulla tapasztalatom van :lol:
berni01
 
 


Üdv Gigi!!! :D Aztaaaaaaaaaa, 4 gyerkőc, minden elismerésem!!!! Akkor Te hivatásos anyuka vagy?

Eclipse - kecó problémák :? Van hová menned egész napra?

Hajrá Berni!!!!!!

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Szia Gigi!4 gyerkőc?!Wow....minden elismerésem a Tiéd!Hasfájásra espumisant adok,de pl ma hajnalban hőmérőztem.Ő és én is megkönnyebbültünk.

Eclipse:igen havonta.Sajnálom,hogy mennetek kell. :(

Mike:köszönjük szépen a szüléstörténetet,nagyon ügyes voltál!Enyém is hasonló csak annyi a bibi,hogy 36 órából állt.Este én is bemásolom.

Berni:kitartás!

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Bedoha! Tatjana! Nagy-nagy gratula neketek a babák érkezéséhez!!! :lol: :lol: :lol:

Tatjana! Tehát végül fiú lett!!!! :lol: :lol: :lol:

Dorka! Rodina! Luca és Kitti csodaszépek!!!

Bocs, hogy nem megy még képbe kerülnöm, de egyenlőre csak a színes beírásokat és a képeket követem. :D

Küldök egy képet, ma reggel készült:

Kép

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Behoda, Tatjana
Sok szeretettel gratulálok!
Vendég
 


Eta
Szopinál baba levegőt vesz, szív, nyel... nyakacskánál, áll alatti területnél az izmok mozgása látszódik... :lol:

Mikegirl
Atin nem a féltékenység jön így ki? Nem tudsz kettesben lenni vele? Vagy apukával nem tudnak "nagyfiús" programot szervezni?

Néhány tanács...
Túl sok folyadék fogyasztása se jó! Ha egy szinten túl iszol, akkor a szervezetben beindul a fokozott vizeletelválasztás!!!! Annyit igyál, hogy ne érezd magad szomjasnak...
Szopis teáktól is fájhat a baba hasa!

Dajkálás, ringatás, hintáztatás
Segíti a baba idegrendszerének a fejlődését!
Vendég
 


Helló Csajok!!!

Gondoltam beköszönök nektek.... :wink:

Ma engedtek haza a kórházból, szerencsére Lili babával és velem is minden a legnagyobb rendben.....Azt hiszem én vagyok a világ legboldogabb Anyukája és nekem jutott a legrendesebb baba is :wink: Lilike egy tünemény, órák hosszat csak nézem, hogy hogy lehet , hogy ez tökéletes kislény engem választott Anyukájának...Ez a kis tündér eszik és alszik, csak akkor sirdogál ha valami baja van, ami szerencsére nagyon ritkán fordul elő :D ...Tejem van bőven, hétfőn úgy néztem ki, mint egy pornósztár, nagyon be voltak durranva a sok tejtől, mára már nagyjából beállt a kereslet-kínálat dolog, viszont egyelőre bimbóvédővel szoptatok, mert Lili nagyon megkínozta a bimbimet, de hát ez legyen a legnagyobb bajom :wink:

Remélem ti is és a babáitok is mindannyian nagyon jól vagytok, ígérem megpróbálok visszarázódni, mert nagyon hiányoztatok :wink:

Minden azóta Anyukává lett kismamának tiszta szívemből gratulálok!!!! :D

Hamarosan képet is hozok!!

Puszi mindannyiótoknak:

Lili baba és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


sziasztok!

nem akarnék csalódást okozni senkinek, de azt hiszem, hogy ez a nap sem lesz a miénk! :S ez van! de azért köszönöm a bíztatást! persze még van hátra a napból, de nem hinném, hogy röpke 5,5 óra alatt sikerülne bármit is produkálnom, legfőképpen nem egy bébit! :)

Angie, küldtem mail-t az enyémről! ;) köszi előre is!

Mike, nem mintha utánozni szeretnélek, de biztos vagyok benne, hogy lesznek nehézségek, lévén Ati is, Beni is oroszlán... :D szóval már kötöm fölfelé a gatyómat!

a szüléstörténeted nem semmi. tényleg első szülés fílingje van! :( sajnálom, hogy ennyit kellett szenvedni, de a végeredmény a lényeg, hogy csodás Adélkád már kint van, és csak nő és nő! :) egyébként a császár után nehezebb volt regenerálódni, mint most!?

Eclipse, hova tudtok menni Mollival? anyósodhoz? remélem, hogy hamar helyrehozzák a vízvezetéket! azt viszont roppant mód sajnálom, hogy ki kell költöznötök!

most akkor albi keresést két szopi között!? :( nagyon sajnálom, hogy ez is most zúdul rátok! némi empátia szorulhatott volna a főbérlőbe... :(

Gigii, üdv itt! nem semmi lehet 4 gyerkőc! terveztek még tesókát!? (régi fórumomon van egy lány, ő már az 5. babót szülte idén! :)) jó, hogy jöttél! fotót, baba paramétereket dobsz!?

Berni, gyere légyszi gyakrabban, legalább mi tartsunk össze! így a vége már nagyon hosszú, és uncsi! :(

Lucuzs, jajj, nagyon szép ez a fotó! annyira cuki Bogi, ahogyan koncentrál a tesóra! Balázs pedig nagyon édes! kis szeretetgombócka! :)

szopis teákkal kapcsolatban, én is akartam már írni, vagy talán már írtam is, hogy attól is lehet hasfájás, ahogyan most Krisztina is írja! mondjuk 6 litert inni napi szinten nem semmi! :) szerintem én sosem ittam annyit, persze első időkben mindig levest is ettem, az is beleszámít ugye a napi folyadék mennyiségbe!

Gyancsi, szuper, hogy jöttél! képet mindenképpen. én megmondom őszintén, hogy iwiw-en lestem, hátha apa tett fel, de akkor, mikor néztem, még nem volt Liliről sajnos! várom nagyon, hogy Te bemutasd nekünk a kis tündérkéd!

örülök, hogy van tejcsi is bőven! meg, hogy tünemény kislánnyal áldott meg a sors! reméljük, hogy idővel sem romlik el! :)

na, megyek nézem a tv-t, hogy valami történjen is! :)

sophie27
 
 


sziasztok

itt fekszik a baba a karomban egy kézzel irok

grat az ujdonsült anyukáknak

kinga 2 ágyasban voltunk rodival nem taliztunk sztem már nem volt bent mikor én szültem igen pálmai nagyon jó volt sztem másdoki már rég megcsászározott volna aranyérre sperti nekem használ

zsófi én is küldöm majd a nevem az iwiwhez. te vagy nálunk a főszervező ;) drukk hogy hamarosan kibújjon nálad is a bébi

megyünk fürdetni api később ért haza ment mérlegért. szegényke olyan mélyen alszik de már muszáj felkelteni

mi tegnap voltunk sétálni, jó volt kimozdulni

babácskánk továbbra is nagyon jó egy hiszti volt sztem az is azért mert nagy volt a rugdalozó és az egyik lábija átkerült a másikhoz nem tudta kihúzni. éjszaka viszont virrasztás volt, 2től fél 5ig kérte a kajcsit folyamatosan

most ennyit tudtam irni igyekszem majd hosszabban jönni

Kép
vayacon
 
 


sziasztok!

Henne üzente:

17:06-kor megszületett Tordé Levente 2900 grammal és 50 cm-el!

sok boldogságot, jó egészséget, és mihamarabbi felépülést!

lehet, hogy magamnak csináltam a végig kihúzást :) babácskám nem akarja, hogy bárkit is cserben hagyjunk, így megvárjuk, amíg mindenki kibújik a pociból, és csak aztán jövünk mi! :)

remélem, hogy azért sokkal tovább nem húzzuk, mint a kiírás!, szóval mindenkinek üzenem, aki még egyben van, hogy tessék belehúzni! :P

sophie27
 
 


Henne! Nagy szeretettel köszöntjük Leventét ezen a világon!!! Sok boldogságot nektek!!!

Ancsi! Dejó, hogy már ti is otthon és hogy Lili egy angyal!!! :D :D :D

Kriszta! Köszi, hogy ennyi fontos infót írsz nekünk! Bár nem vagyok kezdő anyuka, de nem szégyenlem, hogy sokmindent tanulok tőled! :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Szóval szüléstörténet:nov 4.-én reggel távozott a nyákdugóm.Délutánra jött egy két fájás+elkezdtem vérezni egy kicsit.Este megfürdettük elaltattuk Flóó-t,addigra 5 perces fájásaim lettek.Anyuék átjöttek,mi irány be a kórházba.
Biztos meséltem Nektek,h fogadott dokim nem volt,Jánosba jártam terhesgondozásra.Flóránál volt,sőt a másodikkal is hozzá mentem először,csak közölte az új 'tarifát' én meg nem voltam hajlandó ennyit kifizetni.Na mind1.
Szóval irány János szülészet ahol az ügyeletes doki a volt dokim volt!!!Egyből megismert,mosolygott nagyokat no de én is....Megvizsgált,vérzés normális,szűk egy ujjnyira van csak nyitva a méhszáj.Kaptunk egy gyönyörű szép szülőszobát,ctg-re tettek,annyi volt a parancs,hogy aludjak,mert ez bizony el fog húzódni.Férjemet hajnali 1-kor haza is küldték,mert ebből ma úgysem lesz szülés.Hajnali 5-ig ctg-n voltam,aztán levittek osztályra,mert csak foglaltam a helyet....Aludni persze semmit nem tudtam.Egész nap 5-10 perces fájásaim voltak,pihenés semmi,már nagyon ki voltam.
Éjfél körül felmentem ismét szülőszobára,mert marhára fájt már mindenem,hulla fáradt voltam és nagyon fájt a császáros vágásom.Ügyeletes doki megvizsgált,minden oké a heggel,kaptam egy másik szülőszobát,ismét ctg.....Nagyon nagyon fáradt voltam,sőt bevallom bár bőgtem,hogy mindenki cseszik rám,miért nem csinálnak valamit,vagy miért nem császároznak meg?Miért kell szenvedni hagyni ennyi ideig?Tágulni nem tágultam éjjel 2-ig,aztán szűk 1-ből átmentünk kettőbe.Akkor szóltak,hogy hívjam be a férjemet,mert ma szülünk.Szegénykém be is ért hajnali fél 3-kor,doki ismét megvizsgált,semmi változás.....Reggel 7-ig vagy labdáztam vagy az ágyban feküdtem.Ctg folyamatosan rajtam volt,mert Flórinál leesett a szívhang és s.o.s.-vittek császározni,figyelni kellett Pankuci szívhangját.
7-kor ismét orvos-szülésznő váltás.....Nagyon nagyon fáradt voltam,ültem a labdán,amint elaludtam volna jött egy újabb fájás.
Bejött 7 után az én drága Efike szülésznőm,ki volt akadva,hogy engem hagytak ennyi ideig szenvedni,mindjárt bejön az ügyeletes doki és eldönti mi lesz.Egy nagyon szigorú,katonás dokinőt képzeljetek el,aki közölte így vagy úgy de megmutatja nekem,hogy császár után lehet természetes úton is szülni.Kaptam fincsi oxitocint,egyenlőre minimális adagban.Nem történt semmi.Aztán megduplázták az adagot,ugyanúgy semmi,majd megint duplázás,ami nem tettszett a kisasszonynak és kezdett leesni a szívhang...Nagy pánik volt,h most mi lesz...Viszont elkezdtem tágulni....Csökkentették az adagot és a szívhang is normalizálódott.11 körül könyörögtem a császárért,hogy én ezt már nem bírom,nagyon fáj,haza akarok menni vagy ha nem engedjenek kiugrani a másodikról.Efike nagyon-nagyon türelmes-megértő volt velem,végig ott volt mellettünk,próbálta elterelni a gondolataimat,kisebb nagyobb sikerrel.Császározni nem lehetett,mert azt valahogy meg kell indokolni.Kértem Edá-t vagy valami fájdalom csillapított,de tekintettel az előzményekre(császár) nem kaphattam semmit....Délben már minden adott volt a szüléshez,jött a dokinő,elmagyarázták,hogy hiába jutottunk el idáig lehet a baba nem megy szépen lefelé így mégis császár lesz belőle.Na ez volt az a pont amikor összeszedtem magam....35 órája itt szenvedek,már majdnem itt a vége és mégis császár legyen belőle?Na ezt nem engedhettem meg.Elmondták mit hogyan kell csinálni,eleinte nem nagyon ment,aztán belejöttem.Behívtak még egy ügyeletes dokit,az nyomta a hasamat,dokinő a lábamat húzta,szülésznő a másikat,közben ezzel bíztattak:gyerünk Kinga,higgye el utána nem fog fájni.....Kinga meg nem akarta elhinni.
Végül is 13:01 perckor kicsusszant Pankuci,minden rendben volt vele.Szana-szét szakadtam,kisasszony helyet csinált magának.Legalább 1 órán keresztül stoppoltak.Na az még egy fájdalmas dolog...

Nagyon nagyon hálás vagyok a férjemnek,hogy végig ott volt velem és erőt adott,azóta teljesen másképp nézek rá,valahogy még jobban összekovácsolódtunk,még jobban szeretem plusz ha nem lett volna egy ilyen fasza szülésznőm tuti nem bírtam volna végigcsinálni.Egyébként az ügyeletes dokinő is rendes volt,simán ő is leszarhatta volna a fejemet,de nem ő bevállalta.
Azóta mindenki azt kérdezi tőlem,hogy császár vagy sima szülés?Természetesen az utóbbi.Hogy lesz e következő?Igaz azt mondtam a szülőágyon,hogy azt majd Sanyi fogja kihordani és megszülni is,de aztán kitudja....A hosszú hetek-hónapok-évek elfelejtetik az emberrel azt a sok szenvedést....
Egy negatív dolog van az egészben:hát az az aranyér!!!!Nagyon szenvedek tőle.

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Henne:gratulálok!!!

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Kinga, atya ég... ez nem semmi lehetett! úgy veszem észre, hogy a császár után természetesen szülők jobban megszenvednek, mint, aki simán elsőre term. úton szül! persze biztosan alkat kérdése is, de érted!

mi éppen készülődünk. reggel 8ra jelenésem van a szemészeten. ma tudom meg, hogy egyáltalán szülhetek-e term. úton ismét, vagy sem! :) épp időben, igaz!?

majd anyuéktól jelentkezem!

sophie27
 
 


Sophie!

Látom még ma reggelre is egyben vagy!
Nagyon szorítok, hogy valami jó hírt mondjon ma a doki!
Várjuk a híreket!

Kicsit tanácstalan vagyok. Használtan, leírás nélkül vettem egy ételmelegítőt, csak azt nem tudom, hogy mennyi vizet kell beletöltenem. A vizet gondolom magába az eszközbe öntöm, de igazából semmit nem tudok a használatáról! Valaki tud segíteni!

Kinga!
Hát, mikor mesélted a szülésed, akkor is hősnek tartottalak, de így olvasva, még inkább!

rodina74
 
 


Morgen!

[size=18]Tatjana! Isten hozta a Ádámot!
nagyon gondoltam Rád! Ügyes vagy!

Henne:
Hát a Kis Levente is ideért! Hurrá!
[/size]
Mennem kell

Kép
Kép
eta
 
 


Rodi, milyen típusú a melegítő!? pontosan megadod a nevét, hátha tudok valamit nézni neked! :)

sophie27
 
 


ja, és a lényeg. a szemészeten pár perc alatt végeztem... 2 éve konkrétan pupillatágításos vizsgálatot csináltak, most csak megnézték, hogy minden okés-e, a doki nem látott szerintem semmi rendkívülit, így nem is macerált sokáig! természetesen újra szülhetek normálisan! ;) hurrá! már csak be kellene, hogy induljon! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sophie27 2010.11.18 09:02-kor.

sophie27
 
 


Sophie!

Örülök, hogy minden rendben van a szemeddel! Éljen a természetes szülés!

Nekem Avent naturally express étel melegítőm van.



Henne!
Nagyon gratulálok nektek! Nagyon sok boldogságot, egészséget, és tejcsit kívánok!

rodina74
 
 


Rodi, sajnos csak angol nyelvűt találtam, ha igaz... esetleg a rajzokból hátha ki tudod hámozni, persze lehet, hogy TE lenni perfekt in English ;)

http://translate.googleusercontent.com/ ... 1X4GUCvuyA

sophie27
 
 


Sziasztok!

Minden anyukának hatalmas gratula a babákhoz!

Igyekszem majd visszazökkeni, csak most egyedül vagyok itthon a fiúkkal.

szisszka
 
 


Rodina! Nekunk Tigex markaju van. Ezzel a markaval tudok segiteni.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Zsofi! Tegnap apa probalkozott a letoltessel. Sikerult is, de a vegen valami miatt nem engedi kicsomagolni. Pobalta masik gepen is, de azon is ugyanugy jart. Ma meg megnezi bent a m.helyen. A linket kuldom vissza ma! Orulok hogy szulhetsz termeszetes uton. Most mar hogy tudod, szolj be a pocakba, hogy nem kell tovabb varni :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára angie34-- 2010.11.18 10:23-kor.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


HMMM Elszállt az írásom: (

Mikelány:
Mizu Atival? Hogy telt a tegnap? Remélem már rendeződtek a dolgok csak úgy mint a tejci: )
Vagy van új Ati-sztori?


Ancsa:
Végre hazaértél! MInden ok? Várjuk a képekkel illusztrált beszámolót!
Ja és inkább Pornó sztárra mint Ringo Starr-ra hasonlíts :lol:
Na nem fárasztózok...................


Lucuzs:
Ez a fotó helyt állna egy fotókiállításon is! Csak az a szőrös kéz volt furcsa az elején :wink: De aztán rájöttem hogy az apáé: ))
Bogi hogy fogedta a picit? Semmi féltékenység? HMMMMMMMMMMMMm

Eclipse:
A főbérlő ezt csak így közölte veletek? Hogy mehettek ahova akartok ha eladja a lakást? Kedves...... Vagy már sejteni lehetett csak megvárta míg megszülsz? Ma merre mentek kirándulni?

Mi tegnap egy álom-napot zártunk KOMOLYAN!
Mint a nagykönyvben................ Séta is volt leesett a köldök... semmi zűr................
De azt hiszem éppen ezért a mai nem lesz olyan rózsás: )
De kit érdekel? A lényeg hogy semmi más dolgom, vagy ami lenne Az LE VAN SZ@RVA: )))))))))))))

Megyek elkezdem a napot míg alszik............. Egy jó forró fürdőőőőőőőő

Na pápá

Ja Sophie:
Küldök privit.......... Csakhogy ne unatkozz a nagy várakozás közben :lol: :lol: :lol:

pussza

Kép
Kép
eta
 
 


Sziasztok!

Henne gratulálok Leventéhez!!!!!

Kinga:
Hááááááááááát...nem semmi szüléstörténet...lehet ezt inkább a szülés után kellett volna csak elolvasnom :)

Lucuzs:
Hát olyan gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!! Nagyon aranyos ez a kép!!!!!

Sophie:
Örülök, hogy rendben van minden a szemeddel...akkor továbbra is marad a várakozás.

Mi még mindig egyben. Holnap reggel NST, utána már 2 naponta + ASK...semmi jelét nem látom annak, hogy Bence ki akarna bújni!

Én is kérek egy szülésindítót!!!!!!!!!!!!!! Vagy inkább egy dupla adagot ha lehetne :lol:

Már nem is tudom követni az eseményeket, csak úgy potyognak a babák...már csak mi maradtunk volna Sophieval?????? Ugye nem???????
berni01
 
 


Sziasztok Csajok!!!

Tatjana, Henne szívből grtaulálok a babákhoz!!!
Várjuk nagyon a képeket, a beszámolókat!!!!!!!!!!!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok Lányok!

Henne, szívből gratulálok, és mihamarabbi felépülést kívánok!

Lucuzs,
Bogi és Balázska, hát ennivalóan gyönyörűek, hogy ti milyen boldog család vagytok! :D :D :D :D :D

Gyancsi,
szuper hogy Lilike hogy ilyen nyugodt baba, és tejcsi is van bőven, maradjon így ez az áldásos állapot! :D :D :D

Vaya,
te is dúlával szültél, ugyanazzal mint én :wink:
Arról esetleg írsz még 1-2 sort hogy miben segített, miért volt jó neked? hátha a többi lányt is érdekli :wink:

Kinga,
kemény sztori volt! :shock: gratulálok a hősiességhez!!

Albérlet:
annyira nem gáz a helyzet.
A jelenlegi ingatlan piacon nem 1-2 nap eladni egy lakást.
A szerződésünkben 30 napos felmondás van mindkét fél részéről, ez áll abban az esetben ha valaki készpénzre akarná megvenni a lakást. Ami nem valószínű. Ha hitelezve vennék meg, 2-3 hónap az átfutás.
Ettől függetlenül, most elkezdünk keresgélni.
Most anyósnál vagyok a pöttömmel.

A tegnapi hordozókendőzés fantasztikus volt! Én 2 , párom 3 módozatot tanult! :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, bár nincs semmi gáz, de azért szépen lefoglalom magam egész nap! :wink: :lol:

Látom nincsenek új babahírek.

Sophie! Örülök, hogy minden rendben a szemeddel, és mehet a természetes szülés!!! :D
Neked is és Berninek is mennek a szülésindító drukkok!!!

Tényleg hány baba várat még magára? :wink: :D

Eclipse!Tudnál nekem ajánlani szuper hordozókendő márkákat? Szeretnék utána járni, mi? mennyi? és hogyan? Apa egyre többet emlegeti, hogy ő szeretne olyat, én meg ettől teljesen elolvadtam. :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Sziasztok Lányok,

Jöttem kicsit írogatni. Boldi cuki meg minden, de legalább olyan akaratos, mint az anyja, szóval felköthetem a gatyámat. Éjszaka csak 3x kelünk, 11-kor, f3-kor és 5 körül, aztán kicsit nézelődünk, és alvás vagy 8-ig vagy f10-ig. Viszont reggel kb 2- 2 és fél órát fent van, olyankor 20 perc nézelődés másfél óra üvöltés, h miért azt szerintem Ő sem tudja, de legalább gyorsan telik az idő. Aztán jön egy nagyobb alvás, séta, majd ismét kicsit ordítunk, na ekkor már én is, aztán mire hazaér a férjem természetesen Ő úrasága már alszik, én idegbetegségem meg bömböl. Apa meg nem érti mégis mi baj ezzel a gyerekkel. Aztán este fürcsi előtt ismét 1 órát fent, ekkor már nem ordít, mert Apa ringatja a seggét. 1ébként ezzel még nem is lenne semmi baj, mert hát mit csináljon szerencsétlen, nem olyan izgi ez a kecó, h 2 órát csak bambuljon. Viszont, az, h minden áldott szopi után vagy 5x jön vissza a kaja azt már nehezen viselem. Lelkileg is meg látványilag is, a savanyú tejszagról már nem szólók... Ugyanis Az első kettő után már rutinosan nem kezdem el átöltöztetni, mert tudom, h jön még, viszont kaja közben tuti rotyi is van szóval, mindenképp neki kell állni a renoválásnak. Gyerek ordít, pelus tele, közben büfik ki, pisi spriccel, én sikítok, Boldi hangosabban ordít. Aztán mikor nagy nehezen végeztünk, szépen illatozik az új szerkóban jön egy hatalmas mindent elsöprő büfi, amitől ismét átázik mindene, kezdhetjük elölről. Totál kész vagyok ilyenkor!!!!!!
Lányok, mit lehet kezdeni ezzel a sok bukással. Mert sajnos kevesebb cicit nem tudok neki adni, így is állandóan cicin lenne. Múltkor csak úgy lemértem egy kaját, és 100 gr-ot evett, aztán lemértem egy potya cicit, fő kajálás után és az meg még plusz 40 gr volt. És az baj, h tudom, h a túl sok kajától is uúgy fájhat a pocija, mint mástól.
Még egy kérdést, a K vitamint, 4 hetente kell adni, vagy hogy? Mert mi asszem csak 2 hetesen vettük be az elsőt, akkor most 4 hetesen adjak neki, vagy várjak 4 hetet???
Na és még egy, az elmúlt napok üvöltései után ,Apa hozott egy baby kengurut, elvileg újszülötteknek van, 3 és 7,5 kg közötti babáknak, belepróbáltam Boldi és szerintem jól tart, nem csuklik össze benne, persze a legjobbat akarom a babámnak, ezért is kérdeznélek Titeket, vélemény??? Kenguru, mai tei, hordozókendő? Mert van egy mai tei-om is, de megmondom őszintén Boldi felfordul a sírástól mire felkötöm magamra… Meg elvileg azt is csak 3 hónapos kortól lehetne használni..
Hát, mi így vagyunk mostanság… ezért nincs is nagyon időm írni, viszont olvasgatni szoktam, és ezúton is gratulálok minden újdonsült anyukának!!!!
Remélem nem haragszotok, h most csak ennyi voltam, és előre is köszönöm a véleményeket… mindenkinek puszi és Zsófi Neked meg kitartás!!! Nagyon drukkolok!!!

Kép

Kép
vikoo
 
 


vaya, dettó... egykezest játszok én is :roll: itt alszik a kezemben :roll: próbáltam 4x visszafektetni, de nem jött be és most már mindjárt szopi... nem erőlködök tovább :?

éjszakánk brutál kimerítő volt, szinte semmit nem aludtam :( és azóta sem, ma Zorkából bosZorka lett :( :)

gigii, üdv. a csapatban!

henne, tatjana hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dorka, nálunk is pont ez a baj, h. túl mohó. ma pl. 10 perc alatt megszlopált 80 grammot :shock: én nem is fejek, csak ha már durranok majdnem v. ha bealszik és nem evett eleget, de ez a ritkább verzió :)

mikelány, én is zokogtam mikor olvastam!

kinga, a tiédet még nem sikerült végigolvasnom, de érdekel, úh. nem hagyom ki!

lucuzs, bogi gyönyörű, ahogy balázs is!!!!!!!!!!!!

vikoo, ennyit bukik boldi???????? duuurva, nem csoda, h. kivagy! húúú inkább vmi vigasztalót kellett volna írnom, bocsi :oops:

ivás: csak annyit, amennyit kívánunk - védőnő szerint!

na felkeltem, mer totál összekeveri az éjszakát a nappallal, az a gyanúm :?

zsófiiii, na mi van, még mindig 1ben???????? :shock:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Hát, köszi Navi… :-D :-D Azt ugyan nem mondom, h sokat segítettél, de már attól is jobban érzem magam, h Nálatok Zozo is csinálj a programot… 1ébként lehet vmi, mert ma Boldi is bekapcsolta az ultra érzékeny szenzorait és ahogy a popija érintette a kiságy matracát jött a bömbi.
Asszem a Suttogó könyvet lassan likvidálom a lakásból, csak frusztrál, a sok hü..e módszerével.
Jó szopizást! :-)

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok!

Most nézem, hogy valahol a 118. oldalon elvesztem. Remélem egyszer majd lesz lehetőségem visszaolvasni.

A lényeg, hogy komplikációs (kétkesztyűs) császár lett a vége. Most próbálok kimászni a depimből. Tejem nem sok, erőm annál egy kicsit több de nagyon parázok. MIndig attól félek, hogy nem tudom majd megvigasztalni ha sír. BELEŐRÜLÖK!!!!!!

a link magunkról:

http://picasaweb.google.com/martonmakk/VargaMate#

Kép
Kép
haynii
 
 


Eta! Aranyos vagy, hogy kérdezed Bogit! :D
Nagyon tündérien viselkedik, semmi hisztit nem csinál azért, ha Balázsoznom kell. Sőt folyton várja, hogy már ébren legyen. Öleli, simogatja, puszilgatja, segít a fürdetésben, pelenkázásban, bármit odahoz, ha kérem, észreveszi, ha elfelejtem betakarni szopi közben és azonnal ugrik, ha meghallja a hangját. :D :D :D

Mikor hazaértünk a kórházból Balázs nem akart felébredni, órákig vártuk, hogy végre megéhezzen, addig a mózesban aludt. Bogi folyton ott sertepertélt körülötte, simogatta, egyszer csak behajolt a mózesba.
Kérdezzük: "mit csinálsz?"
felnéz, teljesen elolvadva válaszol: "megöleltem"

Aztán később meg lent pakolunk apával, Balázs fent alszik, Bogi is eltőnik, majd egy idő után visszatér és közli: "Meséltem neki." :D Nem kell magyaráznom, hogy olvadtunk... :D :D :D

Amúgy érzem, hogy ő is szeretne a közelemben lenni, bújik hozzám, odafekszik ő is ha szoptatok, de mindez teljesen normális és én is igyekszem minél többet adni neki magamból. :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Drága Haynii, fel a fejjel, lesz még rosszabb is! Sajnos sírni azt fognak… Boldi 3 napig csak aludt, meg evett a kórházban, aztán ahogy hazaértünk elkezdett ordítani. Tejem akkor még nem volt, én totál kétségbe estem, aztán estére a sok sírás hallatán beindult a tejci és azóta már az a baj, h túl sok van… Boldi pedig túl mohó és ezért fáj a pocakja és ezért SÍR!!! :-) BOCSI, asszem megfertőzött Navi pozitív hozzáállása. :-D :-D
Ne, stresszeld magad Drága, nem lesz semmi baj, és ha nyugodt maradsz lesz tejci is. Megnéztem a képeket, gyönyörűek vagytok!!! Pihizz amennyit csak tudsz és szeretgessétek egymást!!! Millió pusziii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Lucuzs: én is olvadozom ahogy a soraidat olvasom, olyan szerencsések vagytok Ti is!!! Sok boldogságot és tejcit!!! Boginak meg hatalmas puszikat küldök Boldival… jelzem Boldié kicsit büfi szagú és nyálas! Cuppa!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok!

Henne, Tatjana!

Szívből gratulálok a babókhoz!!!!! :D :D :D


Haynii!
csuda helyes babó :D nagyon szépek vagytok a képeken :D :D :D

Mikegirl!
Elolvastam a szüléstörténetedet!
Én is sírtam mikor a végére értem... mire azt írtad, hogy zokogtál, én már alig láttam a monitort :lol: :oops: :roll:
Kicsit előjöttek az én márciusi emlékeim is, de olyan fantasztikus olvasni, hogy hogyan születtek meg ezek a kis csodák!
Gratulálok! :D legközelebb sokkal könnyebb lesz - állítólag! :)

most rohannom kell, de azért folyamatosan figyelek, hogy kivel mi a helyzet! :)

eszter82
Budapest
 
 
 
 


Haynii!
Csodálatosak a fotók! Nagyon helyes Máté, és már most látszik rajta, hogy tiszta pasi!
Nagyon tetszettek a képaláírások! Ezek a szövegek, annyira te vagy! ( Még jó, hisz te írtad! :oops: )

Várjuk még majd a többi képet is!
Mit jelent a kétkesztyűs császár? Remélem azóta már jobban vagy!

Tejcsi majd jön, ezen ne parázz! Minden a legjobban fog alakulni.
Ha lesz még időd, írj!

Lucuzs!
Jaj, Bogi pont olyan kis tündér, amilyen a pofija is! Nagyon jó lelkű gyerekeid vannak! Nagyon jó érzés lehet látni, hogy Bogi már most így ragaszkodik BAlázshoz!

rodina74
 
 


Az első napokban a "beetetés" folyik... gyerek eljátsza, hogy milyen jó gyerek... aztán jönnek a hétköznapok... :? :wink:

Ami nálunk bejön:
-popsirázás
-pihenőszék, hinta, hordozóban ringatni
-"kenguruzás" (meztelen felsőtestedre fekteted a majdnem meztelen babát, magatokra terítesz egy takarót... érzi a bőrödet, hallja a szívdobogásodat... nyugtatja, viszont az idegrendszerét, a légzését serkenti)

Pocakfájás
-egy vastagabb törölközőt vasalóval megmelegíteni, azon keresztül masszírozni a pocakját, vagy a mikroban megmelegített cseresznyemagos párnával
-lábakat a pocakhoz nyomkodni...(közben vigyázz, mert kaksi képes kilövellni...) :? :wink:

Bukással addig nem kell foglalkozni, amíg fejlődik a baba....


Szeretnék egyszer legalább 5-6 órát egyhuzamban aludni.... :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást. :)

Zsófi,
küldtem privit. :)

Haynii,
én is császáros voltam, fel a fejjel, nekem minimum 1 hét kellett, hogy regenerálódjak, maga a mozgás és az alap baba ellátás is problémásabb ilyenkor. Tényleg csak a kitartás van. :roll:

Eszter,
Neked szerettem volna írni Atival kapcsolatban. Nálunk ilyesmi nem volt, itt a legkisebb (ill. párdon a majdnem legkisebb 3 és fél éves), de valahogy be kéne venned a leszarom tablettát, mert minden csoda 3 napig tart nála is.

Kislányom 4490g és 60 cm-el született és tényleg nagyon jó baba, remélem így is marad. :) Ma du mondjuk szenvedett vmitől, most alszik békésen az ágyikójában. :) A csatazaj sem zavarja, ez tényleg így van, amit a kezdetektől megszokik egy baba, az lesz a természetes neki. És mindenki zajjal indul, mert ami rumli ugye egy kórházban van.. :)

Még jövök.
gigii
Budapest
 
 


Torokfájásra ébredtem reggel :roll: aki jártas homeós szerekben vagy egyéb praktikákban tudtok vmit? Zsályateával való öblögetés, Aloe First fújkodásán kívül esetleg vmi tuti dolog?
gigii
Budapest
 
 


sziasztok

kicsit nehéz utolérni magam babácskánk elég komfort szopizós igy sokáig tartanak a kajcsizások. köztük lévő szünetben meg evés, mosás, takaritás és már el is ment a nap.

Mikegirl örülök h feldolgoztad h ilyen anyukád van és olyan jó hogy nem tőle lested a mintát és h te ilyen jó anyuci vagy. szüléstörténeten én is elérzékenyültem nagyon szépen tudsz irni

Dorka túleszi magát? ilyen van? én nehezen tudom elképzelni egy baba még annyira ösztön lény nem lehet h inkább hasfájós?

Rodi nálunk is volt egy ilyen nap hogy hajnalban 2,5 órán keresztül kérte a kajcsit közben pelenkázás büfiztetés de szerencsére nálunk ez a ritkább. kitartás biztosan helyreáll majd Kittikénél a rend

Tatjana Bedoha azt hiszem nektek még nem gratuláltam a babák születéséhez. most megteszem gratula :D

Rodi te mikor jöttél ki a kórházból? mi is voltunk az oepnél de azt mondták h még nem érkezett meg a baba taj száma csak pénteken vagy hétfőn akkor lehet igazolást kérni

nekünk is javasolta a védőnő a mérlegelést de azt mondta csak pár naponta mérjük illetve elég kb hónapig de szerencsére van tejcsi bőven nem hiszem h gond lesz ezzel

Kinga gyógyszert sajnálom sikerült pótolni?

Gigi üdv nálunk nekünk nem tűnik hasfájósnak Noni baba nem tudok segiteni

Berni drukk hogy minél hamarabb világra jöjjön a bébi

Lucuzs tündéri gyerekeid vannak elolvadtam ettől a képtől

Gyancsi örülök hogy már otthon akkor nektek is olyan mákotok van Lili babával mint nekünk. bimbisebre nekem a gyerekorvos a neogranormon kenőcsőt ajánlotta. nekem nagyon bevált bár volt jó pár nap szenvedés. annyi hogy ezt le kell mosni előtte. bimbivédővel vigyázz mert nagyon rá tudnak kapni a babák és elég macerás mindig azt használni (tesómnál legalábbis ez volt)

Gratula Hennének is a babóhoz!

Kinga köszönjük a szüléstörténetet hát te is megszenvedtél sőt még hosszabb ideig tartott egy hős vagy. Örülök hogy végre a természetes utat választotta Panka.

Eclipse igen Erika is sok mindenben támogatott pl hogy el tudott magától indulni a szülésem azt tuti neki köszönhetem illetve a praktikáknak. érdekes módon nekem inkább a felkészitésben segitett nagyon sokat Erika sok olyan dolgot mondott amiről nem tudtam. persze a szülés alatt is biztosan jót tettek a homeos bogyók stb. a lelki része valószinű azért nem jött át annyira mivel a férjem is ott volt és ő kicsit háttérbe húzodott legalábbis én igy éreztem

Egy kérdés: hordozókendős poziciókat tudok magamtól is tanulni? én is vettem nandu kendőt és igazából nekem elég lenne egy-két egyszerű pozitúra mivel nekünk van kocsink is inkább csak bkv-záshoz használnám (asszem ez egy ilyen óriásbébinél érthető :))

Vikoo nem semmi kiscsávód van :) de jó hogy ilyen ironikusan szemléled a dolgokat aztán hátha még javulgat ez a kölök ;) no meg az ilyen tipusokból lesznek a brókerek meg vezérigazgatók :D

Navi ezen a bosZorkán jót mulattam. sajnálom a nem alvást és megrovásomat küldöm a kicsi lánynak sok türelmet kitartást neked reméljük azért majd javulgat a kis boszi

hát látom sokatoknál van ez a túlevés furi hogy van ilyen

Hajni nagyon sajnálom a császárt de fel a fejjel csak az számit hogy nagyon szereted és persze hogy meg fogod tudni vigasztalni efelől ne legyen kétséged fog jönni a tejci is

Gigi látom nálatok is szép méretes a baba :) nekem a tantum verde bevált torokfájásra szerintem szedhetik szoptatós kismamák is

nálunk ma voltak anyósék és párom nagylánya is szédszedték Noni babát ölelgették puszilgatták szerencsére jól tűrte a kislány

lányok nem tud valaki jó bébiszittert dél pest vagy környékén? tesómnak kellene

Kép
vayacon
 
 


Gigii
Sós vizes öblögetés, chlorhexidines öblögetés, torok melegen tartása...
Vendég
 


Vaya!
Mi 11-én jöttünk ki a kórházból, pont egy hete. A párom pedig kedden volt bent az OEP-nél.

De ő nem is igazolást kapott, hanem egy jegyzőkönyvet! Elméletileg holnap megy a Kincstárba ügyintézni, kíváncsi leszek, hogy ez a jkv. valóban elég lesz-e.


Kitti a pocakomban is este és éjszaka élt, és délelőttönként aludt, mint a tej. Ez születése után is megmaradt! :cry:

rodina74
 
 


Helló lányok!!
Most nincs időm visszaolvasni, csak közlöm, hogy tegnap hazajöttünk a kórházból. A történeteket majd elmesélem, császár volt, de minden jól sikerült, van egy szépséges sivítozó tündérkénk...
A hangja, mint a sasé:)
Kék fény alatt volt 2napig, ezért csak most fogunk összeszokni. Az apja szerelmes már most belé:)
na, majd visszaolvasok, ha lesz egy kis időm. Ha valakinek van fölösleges energiája, akkor küldhetne, mert.....ááááááááááá




Kép



Kép
ebba
 
 


Ebba, hát Ő is gyönyörűűűűű!!! :wink:

Gigii, nekem ami bevált és azonnal elkezdem szedni, ha kicsit kapar a torkom: Phytolacca Americana! Nálam a Homeogene nem jött be és semmi más, de mindenkinél más!

Vaya, okés megmondom neki, h. Vaya néni megdádázza, ha nem lesz jó kiboszi! Anyi baromságot bírok kitalálni, mi?! :lol:

Vikoo, jelentem aludtam 1,5 órát... életmentő volt, már nem vagyok annyira negatív! :) kb. 10-ig bírom is majd, persze nem reggel 10-ig! :roll:

Kriszta, szerintem majdnem minden gyerkőcnél eljön a nemkisangyal időszak... legalább is ahogy olvasom itt a történéseket! Hát ez van, birkózunk, mást nem tehetünk!

Ancsa, örülök, h.ól vagytok és élvezd ki te is a "jógyerek vagyok én még" időszakot... lehet, h. nem tart sokáig :roll: de ne legyen így!!!!

Lányok, már azon agyaltam, h. milyen jó lesz ha baba-talit tartunk majd, azaz a babákkal együtt randizunk majd egyszer valamikor, ha össze tudjuk hozni! :? :wink: :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: