Új privát üzeneted érkezett!

Zsebi: János kh, Dr Kelemen Csaba. Meleg szívvel ajánlom, nagyon kedves és alapos doki. Én is átmentem most hozzá. Pont tegnap voltam. Vagy szintén János, Dr Elekes Tibor, na ő sztem nem túl kedves viszont elég tapasztalt ikrek terén. Amúgy meg csakis a János jöhet szóba, ott van bp egyik legjobb PIC-e. És a szülészetet is szépen felújították, erről Claire is biztos tud írni.
Viszketés: én is olajat használtam, vm mandarinosat, igazából nem használt semmit. Én is két kézzel kapartam magam, amíg vk rá nem csapott a kezemre. Ez van, vele jár...

Na jól van, köszi, hogy megnyugtatattok, akkor marad így minden. Éjjel megpróbáltam őket hátra fordítani, nagy baki volt, kb 10 percenként pattantam ki az ágyból 11től hajnal 4ig... amikor is meguntam és visszaforgattam őket hasra, fél7 után keltek. Pont ezért nem akartam az elejétől fogva, amit Vanda is írt, a fals sípolások miatt. Csak ez a doki...

Szilvi: mikor hogy. Ma szépen kivárták egymást, tegnap süvöltött az egyik amíg evett a másik. Na ilyenkor evés végére, az idegállapotom eléggé felfokozódik, amire rá tesz még egy lapáttal ha nem hajlandóak elaludni, és a férjem még idegesít, hogy nem elég jó a tejem... már nem vitatkozom, de azért idegesít a baromságaival.

Én 20kg-t híztam, 59-el kezdtem, 62-vel jöttem ki a kórházból, most 58-59kg vagyok.

Zsebi: ti most akkor hol is laktok?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Rémes napunk volt tegnap, szerintem vérfarkasaim vannak, mert csak a teliholdra tudom fogni. Egymást ölték egész nap,Balu meg iszonyú raplisvolt... Majdnem felmondtam.

POCAKOSOK!
Tegnap jutott eszembe, hogy itt rakosgatok egy Anita Maternity hastartó pántot, Les méret, ha valakit érdekel, szóljon, nekem életmentő volt, kicsit támasztotta a pocakom.
Ilyen: http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=2
vovanda
 
 


Kedves Kismamak!

Szeretettel ajanlom ujonnan megnyilo webaruhazunkat, amelyben nagyon sok praktikus es szep termeket talaltok, tobbek kozott teli labzsakot, babakocsi-zsakot, baba-agynemut, valamint a Magyarorszagon eloszor debutalo kisagy-racsvedot.

Kerlek, nezz korul, es ha tetszett, ajanlj minket masoknak is! :D

Kellemes babazast es sok oromet kivanunk!

www.babymarket.webs.com

littlebabymarket
Budapest
 
 

 
 

Lanyok, kosz a "megnyugtato" valaszokat mind a hasviszketes (tovabbra is megorulok tole), mind a hizassal kapcs. Nem semmi, akkor paratokrol kb. 17 kg jott le a korhazba valo belepes es kilepes kozt! Akkor van remeny ;-), hogy en sem leszek tehen utana sem; bar felek, hogy a hasam mar meg nehezebben tudja visszanyerni majd emberire emlekezteto formajat (Claire, Neked milyen volt a sokadik meg ikres szulesek utan?).

Abbey: kivancsi vagyok, hogy ez a Kelemen ugyanaz-e, akinel en az elozomet szultem - de akkor meg a MAVban volt (a papajaval egyutt). Nem tudod veletlenul...? A keresztnevere nem emlekszem, de a Csaba eselyes... Viszonlag fiatalabb figura?

Csak en a Janosba nem szivesen teszem be a labam tobbe... A nagybatyamat ott meggyilkoltak (tuladagoltak az altatojat, mert untak vele foglalkozni ejjelente; aztan ongyilkossagnak tuntettek fel - a zart osztalyon, ahol ugye nem szabadna semmi gyogyszerhez hozzafernie a paciensnek); az elsomet ott szultem es azota van tonkremenve egy eletre a gatam es halat adok a Joistennek, hogy a fiamnak nem lett a vakum utan semmi baja, stb. Szoval lehet akarhogy felszerelve, ha olyan a mentalitas, mint ami akkor volt (kotelezo hanyattszules; nehogy a dokinak le kelljen hajolni vagy valami; nyomjuk az oxitocint meg barmit ezerrel, csak a muszak vegere meg legyen a gyerek, hogy haza lehessen menni, stb). A PIC-rol nem tudtam viszont, az fontos; csak emlekszem, hogy akkor meg jo messze volt a szuleszettol, es szegeny csaszaros mamak ajulasok kozepette tudtak csak atszenvedni magukat a babaikat hogy meglathassak...

Altatas: Vanda, ha bukosak, akkor miert hason a gazabb altatni? Nekem pont azt tanitottak (meg a Janosban anno...), hogy hason biztonsagosabb, ha esetleg bukna.

Probalta valaki az oldalon altatast ezzel a specko parnaval? A kollegam, akiknel a csaladban elofordult bolcsohalal, ok azt csinaltak; de nekem meg nem sikerult (igaz, hogy nem is ruhaztam be ilyen parnaba, jo draga).

Abbey, Adys lakosok vagyunk, ugyan most fel evig Becsben (illetve amelett); de most eppen itthonrol irok, a 4 napos szunetre hazajottunk. Hogy jott be Florina? Holnap megyek egy masikhoz, remelem, o jobb lesz...

Claire, Te merre a II. keruletben?
zsebibabak
 
 


Abbey, meg csak annyit, hogy keressunk a parodnak szakirodalmat, hogy olyan nincs, hogy "nem jo a tej"? Az rossz lehet, ha az ember ezt hallja, akkor is ha tudja, hogy nem igy van; csak a kismama olyan konnyen vadolja magat barmi gond miatt...

De legy megnyugodva, hogy a tejcsi mindig a legeslegjobb (tokeletesen szemelyre- es idoreszabott), es ezek csak regi kozhiedelmek, hogy van "nem jo tej" - bar ezeket biztos ezt Te is jol tudod, csak tudom, hogy vannak idok, mikor kell, hogy tartsak az emberben a lelket (talan 3 babamnal is 3 honapos korban hatalmas kuzdelem volt, hogy tudjam oket szoptatni tovabb; es nagyon halas vagyok mindenkinek, aki akkor mellettem allt, es nem zaklatott, h. pl. sovany a baba; pedig az volt... De visszakuzdottuk a tejcsit, es aztan mindegyik min. masfel evig szopott).
zsebibabak
 
 


Zsebi: Igen, az a Kelemen, a MÁVban volt előtte a papájával, aki szintén nőgyógyász. Vmiért én csak MÁVos dokikat ismerek, akinél én szültem, Csermely, ő is MÁVos volt, meg az előtte lévő dokim (már nem szül, majdnem 70 éves) Marton prof is.
Elhiszem, hogy ezek után rossz tapasztalataid vannak a Jánossal, bár én mostanában csak jókat hallottam róla.

Még nem hívtam fel a Florinát, nem vett még rá a lélek. Majd mindjárt megkeresem a számát, és felhívom. Nem igen füllik hozzá a fogam.

Nekem most a drnő azt mondta nem jó az oldalt altatás a gerincnek. Én az első néhány hétben úgy altattam őket, sima párnával támasztva ki a hátukat.

Néhány nap nyüglődés után, ismét rákaptak a tejcire meg a cicire is. Valószínű az íze változhatott, és azt kellett megszokniuk. Nameg haladunk a pakolással, felkerült a karnis meg a függönyök is végre, uh sokkal nyugotabb is vagyok, nyílván ez is segít. A nappaliban most csinálja a férjem az utolsó simításokat, aztán már csak a pince a dolgozó szoba van hátra. De ezek ráérnek.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Zsebi!
Hátont akartam írni, lehet, hogy elütöttem. :D Bukós babának háton gáz, persze, nekem az összes hason alszik, még a nagy is.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Annyit írtok a hason alvásról, hogy muszáj kérdeznem. Én, mint leendő kezdő anyuka. :) Már kezdetektől fogva hason aludtak a picurkák vagy egy idő után álltatok át rá?
A másik kérdés: írtátok, hogy van, hogy egyszerre etetitek a két babát. A büfiztetés hogy megy egyszerre?!
Egyszerűen ezt még nem tudom elképzelni...

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi!
Az enyémeket már a PICen hasra fektették a nővérkék. :D
vovanda
 
 


Mezi, én kb 2 és fél hós koruktól altattam őket hason. Anyukám délutáni alvásra a kezdetektől altatta őket hason.
Együtt büfiztetni lehetetlen sztem. Egyszer-egyszer előfordult, hogy nem volt időm büfizetetni, mert a másik már nagyon bömbizett, olyankor annyit csináltam, hogy a szopis párnára támasztottam hassal, és jött a büfi magától.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


mezi,
én is csatlakoznék vovandához, nekem is a PIC-en már hason altatták őket.

Képzeljétek haladunk, 2-ből 1 - Levente - már csak szopizik.
Sajnos Szonja továbbra sem hajlandó bekapni sem a cicit, sem a bimbóvédős cicit...vele nem fogok boldogulni e téren.
Csak azt nem tudom, hogyan csináljam, hogy az egyik szopik, másik cumizik...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Lányok, köszönöm, sokat segítettetek. :D

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Silver!
Egyik cicin, a cumisüvegből kajálót meg berakod bébihordozóba vagy pihenőszékbe, kicsi ügyeskedéssel (textilpelussal pl. ki lehet támasztani a cumisüveget) tudod őket egyszerre etetni.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy itt kérdezek, de Ti talán tudtok valami okosat mondani nekem...
Ma voltam uh-n és kiderült, hogy ikerbabáim lesznek :D
Viszont van egy kis gond:
Az "A" magzat petezsákja az előző császármetszésem hegéhez közel helyezkedik el, közvetlen mellette. A dokim szerint ez nem túl jó, mivel szétnyílhat a seb :cry:
2 hét múlva kontroll
Valaki volt hasonló helyzetben közületek?

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Zsófi
én nem is hallottam még ilyenről :(

Abbey
neked a csajok kb mennyit vannak fenn napközben?

Nálunk nagyobb csaj ismét beteg, púpom tele, mikor lesz vége ennek a sok betegeskedésnek?? :x

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szia Zsófi! Én se hallottam még ilyenről.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Zsófi!
Ilyen gondom nekem sem volt, de annyit biztosan merek neked mondani, hogy némely dokik a hegszétválást hajlamosak túlmisztifikálni.
Mikor volt az előző császár? Milyen vastag a heg?
Halkan jegyzem meg: van 3szoros császáros ismerősöm, a harmadik babával picit gyakrabban nézték, de egyébként nem volt semmi gond.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Ami nálunk ma megy az egy téboly. Teljesen ki vagyok.
Már tegnap este kezdtek nyüglődni, fél11 volt mire aludtak. Éjjel 2 óránként valamelyikük felkelt. Ha nem alszanak, akkor sírnak, különösképp Lilla.
Az ebédet 11kor raktam oda, oldalast akarnék sütni, de még mindig nem sült meg. Gondolom jó szar lesz, mivel kiszárad, de már rohadtul nem tud érdekelni. Egy szalámis kenyeret ettem ebédre és egy panadolt, mert már szédhasad a fejem.

Szivvi: délelőtt alszanak kb 1-másfél órát, délután pedig 2-3 órát, a többit fent vannak. Ez azt jelenti, hogy 8tól-11ig, 12-14ig és 17-21ig vannak fent. Nálatok?

Zsófi: én sem hallottam ilyenről, de osztom Vanda véleményét. Én keresztanyumnak 4 császárja volt, ráadásul őt még hosszában vágták, de sose volt gondja.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi, Mezi, Abbey!
Azért köszi Nektek!

Vovanda!
Én is ebben reménykedek! Igazából ilyen pici embrióknál még nem lényeg, aztán meg ha nagyobbak lesznek így-is úgy-is szétnyílhat ha akar. Akkor meg tök mindegy hol tapadt meg anno...
5 éve és 3 hónapja császároztak a lányommal. Azért az se most volt...
Nem tudom milyen vastag konkrétan a heg...
Uh-n mutatta, hogy ott van, láttam is egy fekete homályt mellette az "A" babát, de mm-re pontosan nemtom. Kívülről alig látszik, olyan mint egy hajszál.

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Abbey!
Tuti a szél az oka. Picinek az enyémek is mindig megkergültek tőle...

Zsófi!
5 év az jó. Aggódni igazából akkor kellene, ha 1-2 éves heged lenne. Programcsászárra számíts, ilyen szituban nem nagyon hiszem, hogy engednek akár csak vajúdni is.
vovanda
 
 


Sziasztok, lanyok, hat nekem sem voltak epp a legjobb napjaim :cry: . Tegnap kiderult, hogy a terheleses cukrom bizony magasabb, mint jo lenne (7.5, meg benne van a "normalisban", de vigyaznom kell es dietaznom - de hogy???). Mindez ugy, hogyha en nem ugyeskedem, meg sincs csinalva ez a vizsgalat, mert az osztrak Univ. Prof. Dr. semmilyen cukor- vagy vizeletfeherje- stb, vizsgalatra nem kuldott el (bezzeg HIV- meg szifilisz- meg egyeb vizsgalatokert egy rakas penzt fizetek, azokra elkuldot...).

Aztan meg du/este egy csomot kemenyedtem, mar epp becsomagoltunk, hogy vagy rohanunk korhazba, vagy becsbe vissza (csak ezutan hogy bizzam az orvosomban?!); amikor kicsit alabbhagyott, es aztan maradtunk.

Volt valamelyikotoknek ilyen kicsit magasabb terheleses vercukor erteke?

Abbey, ez jo hir, akkor lehet, hogy szules utan majd megyek a Kelemenhez (vagy ha itt jon ram, bizzam megint ra a csaszarom? nem tudom, a multkor utana rettenetesen fajt olyan helyen, ahol nem nagyon kellett volna; szerintem nem volt minden koser a nyiszalasnal...). A Janosban rendel, vagy van maganrendeloje?

A masik vedono, akihez valahogy most tartozom Florina utan, az szuper volt; nagyon-nagyon alapos, rugalmas, es olyan sok okosat tudott mondani, hogy komolyan par szakembernek sem volt fogalma arrol a dologrol (pl. az osztrak dokim elrendelt valami vervizsgalatot, amirol csak o tudta megmondani, az micsoda; meg maguk a laborosok/laborvezetok sem!). Tehat ha van lehetoseged valasztani (bar asszem nincs), ot nagyon tudom ajanlani.

Koszi a sok bolcsesseget a hason/haton/oldalt altatsrol! Ebbol nekem ugy tunik, azert ha bukosak, akkor megiscsak a hasonaltatas mellett fogok kikotni, ahogy eddig.

Zsofi! Csatlakozom az elottem szolokhoz. AMugy nekem is ez a legnagyobb aggodalmam az ikerterhessegemmel kapcsolatban, felek a meh esetleges repedesetol (most persze mar a cukortol is), de erdekes modon, eddig egy doki sem mondta, hogy ez realis veszely (ugyanakkor ket baratnom/ismerosom is volt, akinek az "utolso percben" kaptak el, mert mar ugy hajszalla volt vekonyodva helyenkent a mehuk, vagy volt repedezve). Ha kockazat is, ahogy a tobbiek mondjak, en is ugy tudom, csak a terhesseg vegen, kulonosen vajudas alatt - ezert van korai programozott csaszi (szerintem nekem is, bar a dokim nem mondta el pontosan, miert, de nem vitatkoztam pont ezek miatt). Erdekes, hogy a dokid a petezsak tapadasi helye miatt aggodik; nem vagyok szakember, de elobb-utobb nem mar csak a mehlepeny tapad, es a baba zsakjaval egyutt fuggetlenul "uszkal"? Persze lehet, hogy butasagot beszelek. Mindenesetre, ahogy a lanyok is irtak, en is ugy tudom, 5 ev az RENGETEG, akkor mar plane igazan nem szoktak aggodni a heg felszakadasa miatt.

Nekem is van baratnom, akinek volt mar 4 csaszija; es mar a 3.-nal volt ez a hajszalla vekonyodott meh dolog; es a 4. csaszija megis teljesen szuper, gyorsangyogyulo, problema- es majdnem fajdalommentes volt.
zsebibabak
 
 


Zsebi!
Szedsz valami magnéziumot? Merthogy keményedésre azt kéne. Én Magnerotot nyomtam a 13. héttől, a végén már 3*2vel.

Terheléses: szénhidrátokkal kell vigyázni, szóval kenyér, tésztafélék, édesség, súlyos esetben a gyümölcsök között is van tiltólistás, de a tied nem vészes. Sok fehérje, kevés kenyér, meg tészta (éhes leszel egy ideig, mint a farkas).
vovanda
 
 


Zsebi: Nem tudom mit értessz azalatt, hogy olyan helyen fájt, ahol nem kellett volna... nekem azt mondták, hogy nagyon jó sebész a Kelemen, én rábíztam volna magam, sőt kicsit szurkoltam is, hogy nála induljon be a szülés, de végül nem így lett.
Van magánrendelése a Rózsakert bev. központban, Rózsakert MEdical Center. Én oda jártam terhesgondozásra, mindent megcsináltak. Miért pont Bécset választottátok a szülésre???? És csak ezért költöztél most oda erre a fél évre? Gyerkőcök ott járnak most suliba? Szülés után vissza is jöttök?

Volt ma nálam a Florina. KEdvesnek tűnt, még emlékezett is ránk a tesómmal ,pedig nem tegnap látott minket. Valóban nem az a kijárós fajta. Mondta, hogy ő nem jön csak azért, hogy jöjjön, ha kell vm, hívjam és akkor jön szívesen. A hozzátápit jövő héten elkezdjük. Ő is azt javasolta, hogy kezdjük nekik adni a gyümit, utána a főzeléket, hogy kiküszöböljük az esetleges tápszert. Nem bánnám.

Nekem a 20.héttől keményedett a hasam, se magnézium semmi nem segített, de a dokit nem igen zavarta, azt mondta amíg nincsenek fájások vagy nem folyik a magzatvíz, semmi gond nincs vele. A vége fele már szinte folyamatosan görcsöltem, de szülésnek nyoma sem volt. Uh a végén már nem is törődtem vele, h keményedik a pocakom. Magnéziumot próbáld meg, de sztem kalciumot is mindenképp szedj hozzá, nekem kifejezetten javasolták, szedtem végig. Én a Dr Lenkei félét szedtem. 3x1-et.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey, kosz, megnyugtatoak, amiket irtal a kemenyedesre! Akkor nem fogok ennyire parazni legkozelebb... (mar 4-et szultem, de igy is nehez megmondani, mikor kell aggodni, es mi csak a rutin Braxton-Hicks kemenyedes...).

Azalatt, hogy olyan helyen fajt, ahol nem kellett volna, azt ertem, hogy a csaszi utan 3-4 napig az agyban megmoccanni sem tudtam egy, a hasam jobb felso reszen keletkezo nagyon eles fajdalomtol, ha mozogtam volna; a sebfajas ehhez kepest kismiska volt. Maig fogalmam sincs, mi volt az, de az tutti, hogy nagy dzsudozas volt Bencet kivarazsolni a hasambol (ketten ugraltak rajtam/korulottem, rancigaltak es marcangoltak - a ferjem leirasa szerint...); tehat szerintem valami elszakadt/elvagtak, aminek nem kellett volna. Szerencsere 3-4 nap mulva elmult, es azota nem jott a dolog elo.

De hogyhogy "szurkoltal, hogy nala induljon be a szules, de nem igy lett"? Hat nem ot valasztottad? Akkor kinel "indult be"?

De azert lehet, hogy megprobalom megint; talan a rengeteg nogyogyaszom kozul o volt az, akibol legkevesbe lett elegem (csak egy ido utan eltunt a MAV, o meg a telefonjat sem vette vel, ugyhogy kerestem mast).

Munka miatt mentem ki egy felevre Becsbe, meg hogy a gyerekek nemetul tanuljanak (elvileg nemet allampolgarok, en is); de azert a szules es terhesgondozas is jelentos motivacio volt... Talan irtam mar, milyen sok remtortenet volt korulottem szulesekkel, korhazakkal itthon; a legtobb hanyagsagnak, korulmenyeknek, nem pedig szakmai nemtudasnak koszonheto. Szoval mikor megtudtam, hogy ilyen nagykockazatu terhessegem van, bizony megijedtem, es remeltem, talan arrebb kolbaszbol van a kerites, de persze, hogy ott sincs (az elsovel Amerikaban lettem terhes, es talan az ottani korai terhesgondozas alapjan remenykedtem).
zsebibabak
 
 


Nekem a Kelemen csak a második számú doki volt, ha az első nem elérhető. De végül sokkal kedvesebbnek találtam, mint az elsőszámút, aki a 38. héten elment 1 hétre konferenciázni, és így a Kelemen végezte a vizsgálatokat, és őt kellett volna hívni, ha beindul a szülés. A dokim biztosra vette, hogy be fog. Amikor visszajött, rá is kérdezett, hogy: "hát maguk még mindig itt??? Azt hittem a Csabánál megszül". Aztán a szülés után átpártoltam hozzá.

hát a fene tudja, hogy mi lehetett a hasaddal, de személyes tapasztalatom is az volt, hogy pokolian fájt a csaszi után. És az első napokban nekem sem a seb, hanem belül minden. Ahogy a rekesz jött vissza a helyére, a bordaakosaraim is rendeződtek vissza. A seb csak később vált a fő fájdalom forrássá. De ahogy olvastam mindenki másképp gyógyul a császár után, van aki meg se érzi.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Lányok a bíztatást, remélem én is, hogy minden oké lesz! Az tuti, hogy programozott császár lesz, még az egyszem lányom is az volt...

Zsófi

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 


Zsebi!
Lehet, hogy csak megnyomtak ott valamit, ami idővel helyrejött. Hiába, a császár nem ugyanaz, mint a normál út, én sokkal nehezebben szedtem össze magam utána, mint a nagy születése után.
vovanda
 
 


Claire: Margitban vannak fejlődés neurológiai kivizsgáláson. Most azt vizsgálják, hogy nem lett-e epilepsziás Joni. Szegény Claire nagyon kivan. Kérte, hogy drukkoljunk nekik.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Claire nagyon sok drukk megy! Minden rendbe lesz!

Most voltam a 3. kötelező uhu-n, igaz holnap megyek a dokimhoz, de a kórházban jobb a gép, így gondoltam elmegyek oda is. Elég bolondok háza volt ott, jöttek-mentek a dokik, végül a saját dokimhoz kerültem:-)
200 g eltérés van a 2 baba között, szerintetek ez nagyon rossz? A doki azt mondta, hogy jövőhéten biometria kontroll súlykülönbség miatt, és ha marad ekkora az eltérés, akkor befektetnek megfigyelésre. Valamint lehet számítani műtétre is a 32. héttől. Egy kicsit elkenődtem szerettem volna 36 hétig együtt lenni velük.
Valószínű a vas hiányom miatt van ez, kaptam vért is, akkor említette a doki ezeket a különbségeket.
Szerintetek ? Aggódhatok? Készítsek össze mindent jövő hétre el?
jukka10
 
 


Claire
megagigadrukkok!
Jukka
szobatársam is ikres volt, náluk 500 gr-ot jósolt különbségnek a gép, 35. betöltött héten kivették őket és 800 gr volt a súlykülönbség...nem volt semmi gáz! ki a dokid? hányadik hétben vagy most?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi ma vagyok 29+5. napon
Rubliczky Leventéhez járok.
Csetényihez akartam menni uhu-ra ma, mert csütörtökön ő van, de elhívták, állítólag ő a legjobb a kórházban.
Jövőhéten remélem ő lesz.
jukka10
 
 


Jukka, nekem az uccsó uh-n azt mondták 'A' baba 2100g 'B' baba 2900g. A végén 2220 és 2560 lett. Sztem ennyire megbízhatóak ezek a becslések. Pedig a legkorszerűbb géppel néztek. Uh sztem ne idegeskedj. Készísd össze a cumót, hogy legyen meg. Én a 32.héten pakoltam be a tatyót, 7 hétig kerülgettük :) De engem legalább megnyugtatott.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jukka! hat ezt egyaltalan nem ertem. En pontosan ennyi idos vagyok, es az en babaim kozott nagyobb a kulonbseg (1200 es majdnem 1500); Becsben is mertek nagyon alaposan oket (tobb, mint egy oraig) es itthon is a Margitban reszletesen, sot a vedonovel is megbeszeltem, dokim is latta a leleteket; es egyik sem emlitette ezek kozul meg icipicit sem, hogy ez gond lenne. Sot, ra is kerdeztem, hogy ugye ez nem gond, es legyintettek, hogy ez teljesen belefer; meg a kisebb is benne van abban, amekkoranak lennie kellene. Esetleg egy mehlepenyed van csak? Akkor ertenem csak, hogy jobban aggodnak. Mindenesetre en meg masnal is rakerdeznek, mielott csak emiatt akarnanak nagyon koran csaszizni... (ugy ertem, ha nincs valami konkret orvosi ok, amire ebbol kovetkeztetnek a te konkret esetedben, amit persze mi nem tudhatunk).

Abbeyvel is egyetertek, hogy ez a sulybecsles-dolog is nagyon becsles csak; az en fiam is pl. 3500 korul becsultek, erre lett 4300...

De a verszegenyseg dolog is olyan, hogy az itteni dokim a verkepemre bizony huzta a szajat es ketszeresere novelte a vasadagomat; a kinnti (a becsi egyetem klinikajan a szuleszet vezetoje) legyintett, hogy ez teljesen normalis...

Abbey, kosz a hireket Claire-rol, mar epp kerdezni akartam, hogy mi lehet vele... Varakoztam hetfon sokat ott, ahol felvettek a Margitban babaneurologiara a pacienseket; lehet, hogy esetleg lattam is oket? ;-)

CLaire, imadkozunk! De persze, hogy midnen rendben lesz, csak a dokik tutti biztire akarnak menni!
zsebibabak
 
 


Jukka,
nem értem, hogy most még miért riogatnak ezzel a súlykülönbséggel. Ennyi idős terhesen nekem is volt kb. ennyi különbség, majd 34 hét 4 napra szültem és 2380 volt a kislányom és 2760 a kisfiam, szóval no comment, nekem senki nem csinált ebből problémát, nem is mondták, hogy ez a különbség baj lenne, pedig pár nappal előtte az UH-os csaj akihez én végig jártam a terhességem alatt, ő is pont ezt a súlyt becsülte, de szinte grammra. :-)
Ne aggódj és ne hagyd magad megijeszteni.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Köszönöm a megnyugtató szavakat!

Mára már leülepedett bennem is, és én se gondolom, úgy, hogy
akkora gond lenne.
Vagy lehet kicsinek ítélte meg a babákat?
A méreteik szerintem normálisak, más ikres magzat adatok alapján.

A B
BDP 77 72
AD 81 69
AC 244 221
FL 51 52
átlagos magzatvíz, érettség I., placenta hátsó falon
becsült súly- A 1263 gr, B 1070 gr

Gondoltam elmegyek megint 4d-re, de csak a mérések miatt, az mégis csak pontosabb, mert ezek az adatok is többszöri korrigálás, mérés alapján születtek. A babánál először 1400 gr-ot becsültek, majd korrigálta, lehet, hogy B sem annyi, mert őt csak egyszer mérte, és ahhoz igazította a másikat.
Na mindegy, tudom minden rendben lesz és még pár hétig egyben lehetek a csajokkal, és nem lesz semmi gond! :D
jukka10
 
 


Jukka!
Egy hét múlva ne menj, és 4D-ért felesleges fizetni, orvosilag a 2D pontosabb. Menj 2 hét múlva. Ha mindkét baba egyenletesen fejlődik, akkor nincs okod aggódni. Fél kiló feletti súlykülönbségnél kell jobban figyelni arra, hogy fejlődik -e folyamatosan a kisebbik baba, mert ha nő a lemaradása, akkor ikertranszfúziós szindróma lehet a háttérben. Egyébként a súlyok teljesen jók. (bocsi az okításért, dokim óriási UH-guru, két terhesség alatt kiokosodtam :-))
vovanda
 
 


Köszi Vanda!

A dokim rendelt vissza 1 hétre rá.
Mondjuk most megyek hozzá magánba, de ott gondolom már nem fog uhu-zni. A soron következő labor papírokat adja oda, meg lehet megvizsgál.
jukka10
 
 


Mindig elképedek, hogy mit össze nem hordanak egyes dokik, és riogatják az amúgy is aggódós kismamákat. 5 különböző doki, 5 különböző terhesgondozás és vélemény. Na itt ember legyen a talpán aki megmondja, hogy melyik jobb. Amúgy ha elmennél egy második és egy harmadik dokihoz, garantáltan mást súlyt becsülne. Amúgy meg a gép becsüli meg a súlyt a gyomor, hastérfogat meg ezek alapján. Uh annyi érték ahány gép, és orvos. Nekem a doki azt mondta, hogy kb 500g a hibahatár. Ami egy ekkora gyereknél azért elég sok. Amikor kivette őket, én meglepődtem, hogy hát kissé mást mondott még 2 órával előtte, ő meg meg volt elégedve, hogy az 500g-os hibahatáron belül van.

Holnap óraátállítás. Mi a tapasztalat, megviseli a piciket?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Valóban benne van akár fél kiló tévedés is. És két babát még nehezebb mérni, mint egyet, szóval ha belül van a határon a becslés, akkor az jó. Enyémeket is nagyobbra saccolták, pedig a dokim inkább lefele kerekített mindig.

Óra: pár napig eltart, míg átállnak. Kicsit több lesz a nyűglődés.
vovanda
 
 


Na megjártam a dokit.

Abbey, a dokim pont ezt mondta, hogy ha 5-en mérnék meg, mindenkinél más eredmény lenne.
Azt vettem észre, hogy inkább óvatos és a jobb félni, mint megijedni utat járja. 8-án kell mennem a következő uhu-ra, mondta jövhéten ne menjek, mert konferencia lesz és alig lesznek a kórházban, ezért nem tenne ki annyi várakozásnak.
Kérdeztem tőle mennyi az a súly különbség ami már rizikós, mondta, hogy inkább majd ehhez az eredményhez képest kell figyelni az eltérést.
Kérdeztem még, hogy a méretek megfelelnek korukhoz, erre mndta, itt nincs semmi probléma szép nagy babák.

Köszi még egyszer a nyugtatást, most már nem is idegesít :-)
Jövőhéten elkezdem összeszedni a dolgokat, és neki állok mosni-vasalni.
jukka10
 
 


Jó sokat írtatok! :)
Jukka: a csajoknak teljesen igaza van, ahány doki, annyi féle vélemény és tanács. És még ahány kórház, szörnyű.

Ma voltam uh-on, egyformán fejlődik a két baba, de nagyon izgágák voltak, alig tudott a doki képet csinálni róluk. Amúgy úgy néz ki az egyik fiú, a másik pedig szégyenlős. Valamelyik mütyür dobott egy hátast ultrahangozás közben. :)
Ez az első terhességem és annyira jó!!!! :D

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Mezi!
Mindig picit irigy vagyok, amikor azt olvasom, hogy valaki élvezi a terhességet. Én a végén már magamnak is terhes voltam mindkétszer. 8) :oops:
vovanda
 
 


Vanda, Mezi még csak a 16. héten van :) Akkor még én is élveztem. A 12-13.héttől a 30-32. hétig én is nagyon élveztem. Aztán a végét meg túl kell élni... de ne riasszuk el Mezit, lehet ő jól fogja viselni.

Sztetek el lehet már vinni a piciket bevásárolni? Holnap el kéne mennünk a Metroba nagy bevásárlásra, de nem tudom jó-e, ha a picik is jönnek, vagy menjek csak a közértbe, aztán majd vmkor ha tud vk bébiőrizni elmegyünk.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Lanyok, emlekeztek, Nektek mekkora volt a terheleses cukor-eredmenyetek?

Mar teljesen ossze vagyok zavarodva. A magyar dokim annyit mondott, hogy a cukrot keruljem; az osztrak, hogy "lenyegesen nem valtoztatna a helyemben a diatamat", ugyis kivesszuk 2 hettel elobb a babokat (de csak a 3. rakerdezesre; eloszor mindent rendben titulalt a vervetel=leletemen, es mondom, o el sem kuldott vercukorvizsgalatra).

Viszont atolvastam a cukros topic egy reszet, es van, akit mar 6.3-mal eleg komoly dietakra fogtak, nekem pedig 7.5 volt (a hatarertek 7.8). Es ikrekkel, ha jol ertem, ez mar csak rendesen emelkedik a vegeig, ha nem merik kesobb, akkor talan durvan el is szallhat, nem?

Kosz,
zsebibabak
zsebibabak
 
 


Zsebi

Nekem éhgyomorkor volt 4,7 a terheléses 6.9.
Erre azt mondták, hogy jó, és nem is foglalkoznak vele, nem mondtak semmiféle diétát.

Azóta nem tudom, hogy változott, majd a 32. héten lesz újabb vizsgálat, de csak a védőnőnél.


Claire mi van veletek?
jukka10
 
 


Abbey, Vanda: már nem tudtok elijeszteni, végigolvastam a "szenvedéseteket" itt a fórumon. :) kb. 2 hete volt egy nyűgösebb időszakom és most nagyon örülök, hogy semmi nincs, lehet, hogy az idő tett be. Gyanítom, hogy a végét én is megszenvedem. :)

Zsebibabák: sajnos nem tudok segíteni, mert még nem voltam terhelésesen. De érdekes, hogy a két ország mennyire másképp áll hozzá a dolgokhoz.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey!
A Metroba nem engednek be gyereket, egyébként bátran menjetek. Enyémek egész kicsiként jókat szunyáltak (a hordozót felraktuk a bevásárlókocsi tetejére), később meg nézelődtek, kurjongattak. Picit rövidebbre kell fogni, enyémeknek olyan másfél óra volt a tűrőképességük.

Mezi!
Eszemben sics elijeszteni. Nekem már 16 hetesen elég nagy pocim volt, az első harmadban meg nagyon rosszul voltam. Egyébként alapból az zavart a legjobban, hogy iszonyúan belassultam. Normál esetben pörgök, mint a búgócsiga, és idegesít, ha nem haladok.
vovanda
 
 


Abbey! Vasarnap (most mar lehet, hogy szombaton is, fel kell oket hivni) mehetnek gyerekek a Metroba, csak hetkozben nem. Szerintem, ha egeszsegesek, 4 honaposan nyugodtan elviheted oket vasarolni. En mar akkora babaval kontinensek kozt is repultem, orvosi engedellyel, ami sokkal rosszabb (levegocirkulalas).

A Cukoreredmenyes valaszokat kosz, ha meg valakinek van eredmenye, orulnek..

zsebi
zsebibabak
 
 


Vovanda: az engem is szarul fog érinteni, ha belassulok. Már most se vagyok a régi, de még nem olyan nagy a különbség. Alapból én is jövök, megyek, pörgök. :)

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Kimondtuk az igent :D:


[törölt kép]


[törölt kép]
vovanda
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?