Új privát üzeneted érkezett!

ranyér = Aranyér :D
berni01
 
 


Berni
Mikrós sterilizáló - szerintem nem gáz, ha vizes. Rövid használati utasítás:
24 órán át sterilen tart, ha nem nyitja fel a tetejét.
Sterilizálási idők:
2 perc 1100-1850W teljesítményen
4 perc 850-1000W teljesítményen
6 perc 500-800W teljesítményen
Egyébként szerintem nem lesz baja a gyerkőcnek, ha az ember felnyitja - nem is kell teljesen, csak résnyire félretolni a tetejét, picit hagyni hogy távozzon a vízgős, és akkor nem a cuccokon csapódik le, és szerintem így, vjzmentesítve egy csatos fedelű, steril műanyag dobozba átrakható, amit előzetesen kifertőtlenítettél.
Neomagnol az horror szerintem, a Chicco folyadék jó, abban egy órát kell állni hagyni a cuccot. (Én a két fejés között tároltam benne a mellszívó kellékelekt.) A fürdőkádat nem kell fertőtleníteni, elég normálisan kimosni - mint ahogy mosnád egyébként, és bő vízzel, alaposan, többször leöblíteni.
Játszószönyeget én már mostam kézzel fürdőkádban. A nyomkodástól semmi baja nem lett. Kicsavarni a tükrös rész miatt óvatosan. Muszály is mosni, mert lesz azon még büfi is.....
És nem teher :wink:

Tatjana - köszi a táblit!!!! Jó bútorszerelést! Várjuk a képeket!

Henne - biztos találkozunk majd egy későbbi ctg-n. :wink: Gyere majd, hogy mit mondott a dokker.

Na, én még ma semmi értelmeset nem csináltam. Ezennel pihis nappá nyilvánítom a mait. Majd holnap, úgyis hajnalban indulok a 1/2 8-as CTG-re, mert hogy még előtte be is kell jelentkezni, és múltkor is vagy egy óra volt az út. Inkább megyek, és megnézek egy jó kis filmet 8)

mikegirl
 
 


Eclipse-Hatalmas Gratula Molli babához :D :D :D
Ezek a csajok tudják mikor kell jönni.... :lol: Ezek után november 22-e előtt nem számítok Lilire :wink:

Na megyek visszaolvasni.....

KépKép
gyancsi
 
 

 
 

Csak az előző oldal felétől sikerült visszaolvasnom....

Eta-Te tényleg nagyon keményen jósolsz :D :D Lehet munkahelyet kéne váltanod majd :D Nekem mit jósolsz???Mikor jön Lili??? :wink: Ja és mikor fogják felvágni végre az aranyeremet??? :D

Mert, hogy ma hiába mentem le a dokihoz, meg sem vizsgált....Mondjuk persze a saját dokim természetesen szabin van ma, úgyhogy egy másikhoz kellett mennem....Itt borotválkoztam meg tisztogattam magam, hogy ne legyen " annyira" ciki bepucsítani, erre meg sem nézte :shock: :shock: Felírt valami gyógyszert meg ülőfürdőt....Ki sem váltottam.....Nem értik meg, hogy ezek a szarok semmit sem érnek itt már....Nagyon kivagyok, úgyhogy Csabival megbeszéltük este edzés után megyünk a Welsi kórház ügyeletére és kikönyörgöm,hogy felvágják.....Egyszerűen úgy érzem,hogy ez az egyetlen dolog ami használna.... :roll:

Aranyeres sorstársaim- Nektek kint van az aranyeretek, vagy belső aranyeretek van??Az enyém kint van, nem is kicsit.... :oops: :roll:

Bocsi mindenkitől, hogy állandóan ezt ragozom, de egyszerűen ez tölti ki a napomat ez a szemét :evil: :evil: :evil: Megígérem, hogy befejezem!!!!!!!!!!!! :D

Rabbe-Én azt hittem, hogy te Eclipse előtt megörvendeztetsz minket :D De Patrik csak viccelődött akkor ezek szerint :D Olyan kis türelmesen viseled a sorsodat :wink:

Kriszta-Gyönyörűen vagytok Dávid babával, igazi ksi család :D

Hihetetlen,hogy pár hét és mindannyian így leszünk....Még nem tudom teljesen felfogni.....Sokszor beszélünk róla Csabival :wink:

Akra-Hát neked sincs sok hátra, úgyhogy simán lehetsz te a következő, de majd ETA vajákos nagyasszony jól megjósolja neked :D

Sophie-Mi ketten majd hajtjuk a csapatot hátulról, ne izgulj én is itt vagyok :wink: Utolsó csapoláshoz drukk++

MikeGirl-Na ezt is megértük,hogy nyugdíjas napot tartasz :D Milyen filmet tervezel megnézni??Szívesen fogadnék pár jó film címet, ugyanis nekünk mostanában sikerült mindig a kakába belenyúlni :D

Me elkezdtem a homeos bogyókat nyomatni, na meg a teát kéne innom, mindjárt főzök is egy bögrécskével :wink:

Maccs- Minden pozitív energiámat nektek küldöm++++++++

Tatjana-Nagyon várom a képeket a babasarokról :wink: Még én sem érzem elérkezettnek az időt a szülésre, 2 hetet szeretnék még minimum egyben eltölteni.... :wink:

Lucuzs-Micsoda hírhozó vagy :D :D Igazi álomszülése volt akkor Eclipse-nek, megérdemli a Drága, annyira készült rá, nem is lehetett másképp :wink:

Henne-Hűűűha, nálad is már jóslók vannak :D Nem semmi....Csajok itt beindult a nagyüzem :D

Amidalaah-Tornázol??????? :shock: Waoooooo :D :D

Berni-Már meg is válaszolták a kérdéseidet :D Nekem is Chicco-s fertőtlenítőm van, szerintem is jól csak egy kupakkal kell tenni 5 l vízhez és abba áztatgatni a dolgokat :wink:

Nálunk az aranyeret leszámítva jól telt a hétvége....Csabi annyira cuki volt, megcsinálta a takarítás nagy részét, főzött, teregetett csak, hogy nekem ne kelljen mozogni.....Olyan kis cukorfalat :D Szombaton voltunk vendégségben egy 10 hetes babánál, nagyon aranyos volt....Kaptunk pár babarucit, majd lefotózom őket :wink: Vasárnap meg itt voltak a vendégek ugye, Csabi főzött és intézett minden , nekem csak ennem kellett :D ...Holnap nálunk ünnepnap van, így nem kell dolgoznia a Zuramnak, aminek nagyon örülök, mert jó lenne rendbe tenni a kertet....Én meg a babaszobát szeretném teljesen kitakarítani , ruhákat a szekrénybe rakni, ágyneműt betenni a kiságyba stb.....A kofferem is félig bevan pakolva....Szóval egyedül a főzést kell még megcsinálnom és minden készen van :D

Na puszi mindenkinek:

Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Sziasztok!

Eclipse
Hatalmas gratula Molli babábhoz, és a könnyű, gyors szüléshez! Ügyesek voltatok! Igy kell ezt csinálni! Sok boldogságot a kis családnak és sok tejcit!!!!!!



Próbálok visszaolvasni, aztán jövök...




szisszka
 
 


Gyancsi: Megbetegedtek a tornatársak, csak holnap megyek tornázni. Állítólag nem gáz, legalább nem tunyulok el.
Nagyon jó lenne, ha megoldódna ez az aranyér kérdés! Igazán megnézhetett volna :evil: Azért nem mindegy, hogy szülésre rendbejön-e. Nekem belső van, rövid ideig azt hiszem volt külső is. Éljen a hasmenés :) Illete tökre érzem, hogy Bence ott is nyom :S De nekem sem okozott szerencsére ennyire kellemetlen tüneteket, inkább mérges voltam, hogy van. És még így is tök sok idő volt, mire megszabadultam tőle.

Ezzel a sterilizálással nekem is van egy kérdésem: A plüss játékokat (morzsolgatós kendő) kimossátok (új)? Azon is az szerepel, hogy ne nyomjam víz alá... :s Gondolom "sokat" segít, ha egy vizes ronggyal átlögybölöm.

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Eclipse, szívből gratulálok a kislányotokhoz, nagyon ügyesek voltatok mind a ketten (hárman)! :)

sophie27
 
 


Gyancsi - hát ez a doki jól kiszúrt Veled :? Hajrá ügyelet!!!!
Milyen jó, hogy Csabi ennyit segít!!! Épp, hogy csak meg nem műt, hogy enyhítsen szenvedéseiden 8) Szuper rendes kis férjecskéd van :wink:

Amida - nyálkendőre gondolsz? Azt azért mosni kellene, nemcsak újonnan...... Lehet azért írták rá, mert pl az egyik színes anyagrész megfoghatja a mkásikat, nem tudom :shock: :shock: Én tennék egy kísérletet a mosásra vonatkozóan.....

mikegirl
 
 


Eclipse-GRATULA a kis Mollihoz!Minden jót kívánok Nektek! :D :D :D

Eta-én a Corvinuson tanulok köziget, most vagyok/lennék végzős
Henne, Ritya-nekem is hányingerem van, fogalmam sincs,h mitől, sőt még szédültem is reggel a sok görcsölés után

Berni- 36.hét körül görcsöltem én is,aztán teljesen megszűnt pár hétre..sajna nem lehet tudni, hogy kinél mit jelent…

Akra

Kép
akra
 
 


Mikegirl: Köszi, akkor MOST ki is próbálom :)

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Mikegirl, Gyancsi:
köszi az infókat. Már el is mentem venni ilyen Chicco fertőtlenítő folyadékot, itt pihen az asztalon, már csak használatba kellene vennem :lol:

Akra:
Remélem nekem is abba maradnak majd ezek a görcsök.

Amida:
Morzsolgató: hát ha ez az, amire én gondolok (plüssfejű kiskendő féleség vagy mi :) ), akkor arra szerintem azért írták rá, mert vannak benne azok a valamik, amiket lehet morzsolgatni, és gondolom az nem annyira szereti a mosógépet...én kézzel megpróbálnám kimosni azért...
Majd írj, hogy sikerült.

Homeosbogyó:
Ja, Arnica CH5-öt írtam, közben meg CH15-öt mondott a szülésznő...erre bemegyek a gyógyszertárba, ott meg azt mondják, hogy CH30-as kell szerintük...Marha jó!!!!!
berni01
 
 


Hali mindenkinek!

Tud valaki valamit Macsékról? Egész nap rájuk gondolok! Remélem minden rendben a kis Kittivel!

Ancsa:
Nem tudom miért nem nézett meg a doki: ( Sajnálom. Nem magyarázta meg hogy miért jobb ha csak gyogyót ír fel?
Lehet hogy kihatással lenne Lilire ha most ott vágna!
Remélem hamarosan tényleg elmúlik....
Bár én próbálnám kinyerni a legtöbb aranyat belőle.... tudod arany ér, arany patak......
:shock: :shock: :shock: ez rita szar vicc lett bocs

AKRA:
neked kitartás! nem tudom milyen lehet a tábliban látni hogy "én vagyok a következő", de szerintem most pár nap pihi jön... aztán majd mikor jól kialudtad magad, NNNA AKKOR!!!!

MIKE:
milyen filmet néztél? én utoljára a pancserpolice-t néztem apával!
Hát haláli az a will ferrel!!!! akkora hülye, hogy az már jó! Na azt a filmet pl én ajánlom.....

MOSÁS:
Mindent lehet mosni.......egyszer :lol:
na lőjjetek le, mert lefárasztom magam.......

Mindenkinek szép nyugodt éjszakát, bár tudom hogy még messze van, de ha apa hazaér birtokba veszi a gépet, és onnantól engem KUSSMAMÁNAK hívnak :roll:

És még tanulnom kell a tanfolyamra....... na pá puszi

Kép
Kép
eta
 
 


Berni: Igen, olyan, mint egy plüssállat, aminek csak a fejét tömték ki, a testét nem. Nincs benne semmi, ami csörög,, szóval tényleg nem értem. Mondjuk olyanokon gondolkozom (szerintem túlpörgöm), hogy most kézzel kis mosószerrel kiöblítettem, de ha ezt fogja rágni, akkor nem eszi-e meg a benne maradt mosószert. Öblítek rajta még 1 sort... Túl sok időm van :D

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Ancsa:
Meg se nézett a doki??????????? Hát ez marha jó!!!!!!
Akkor majd írj, hogy mi volt az ügyeleten!

Amida:
Na, mintha magamat látnám :lol:
Én is mindig túlpörgöm a legegyszerűbb dolgokat is :) A jobb lelkivilágod érdekében öblíts rajta mégegyet, aztán már tuti biztos jó lesz!!!!! :wink:
berni01
 
 


sziasztok,

gyancsi: nekem kint is van.. vagyis lassan már csak volt. nekem az vált be, hogy hétvégén beleültem egy kád meleg (nem forró)vízbe, mert már annyira fájt..
most meg naponta legalább 3szor zuhanyzom.. és mára úgy néz ki, kezd visszahúzódni. (csak el ne szóljam magam) tudok rendesen ülni, már ez is megváltás :oops:

látom, akkor nem csak én szenvedtem émelygéssel.. mostanra elmúlt, fél 2-kor már tudtam is egy kicsit ebédelni.. a görcsök is elmúltak délutánra. :oops:

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


Amida - naaaaa, nyálkendő egyben? Úgy néz ki, ahogy kinézett korábban??? 8) Persze, azért alapos öblítés kell. A folyékony mosószer talán ilyenkor jobb.

Berni - Chicco tényleg jó :wink: , de gazdaságosabb a mikrós fertőtlenítő a cumisüvegekhez, már ha számít nektek :oops: Ugyanis naponta cserélni kell a Chicco-s löttyöt, és hamar elfogy az 1L.

Csajok, majd én is írok a plüss-mosó projektemről :lol: Még korainak tartom, de Atitól maradtak olyan dolgok, amiket ki fogok mosni, mert Adélka örökli. Puha bébijátékok.....

Eta - Macs nem írt a másik topicban sem. Én úgy emlékszem, hogy hét elejére mondtak eredményt. Keddi nap, azt hiszem.....
Nem baj Eta, mi "fáradtan/fárasztóan" is szeretünk :lol: :lol: :lol: Nekem is simán vannak ilyen idétlen napjaim :lol: :lol: De kellenek is az ilyenek :wink:
A film: Salt ügynök (2010), Angelina Jolie-val. Gondoltam, ha már ilyen dagadt az alsó ajkam - amit egyébként mindenki megjegyez, és csak egyre nő - keresek egy sorstársat :lol: :lol: Bár szerintem ő fizetett érte, nekem ingyen sem kell, szóval bízom benne, hogy átmeneti a dolog :lol: :lol: :lol:
Egyszer mosás - én szerintem múltkor legalább 2x mostam egy papírzsepit. 1 mm-es darabokban meg is találtam aztán az összes kimosott ruhán :lol: :lol: :lol: Olyan akkurátusan apró volt, és egyenletesen terült szét, hogy kizárt, hogy egyetlen alkalommal ilyen tökéletes munkát tudjak végezni :lol: :lol:
Ami pedig a gép hozzáférést illeti - egy gépen osztozunk apával, és a 3 éves gyerkőcömmel. :lol: :lol: Ati Top Gear-t néz rajta. (Ha nem ismernétek esetleg, olyan mint az Auto2, vagy TotalCar, kocsikat mutatnak be, meg hasonlítanak össze benne.) Szóval lesz ez még így sem :lol:

Ja, fürdés. Én csak úgy a wellness kedvéért. Gyertya, füstölő - aztán ott a vízben üldögélve keményedett be a pocakom :shock:

Na megyek, becibálom a kocsiból a pakkom, mert át kell csomagolni. Szülőszobásba bele kell rakni még apjuk dolgait is, ergo nagyobb táska kell.

Csajok, ezek a pasik nem látnak tovább az orruknál. Tisztelet a kivételnek!!! Mondom apának, hogy az egyik füzetecskében van 4 oldal, amit el kellene olvasnia a szülésről. Azt mondja minek, azok is megszültek, akiknek a férjük nem olvasta.... Mondom ja, igen, neked nyilván mindegy, de esetleg nekem könnyebb lehet, rajtam segíthet, ha tudod, hogy hogy és hol lehet jó masszírozni, mivel lehet esetleg támogatni egy fájásokkal küzködő nőt, nem gondolod?! :lol: :lol: :lol: Már csak röhögni tudok rajta, hogy a dolgokat mindig rossz oldalról közelíti :lol: :lol: :lol:

És hogy ez a semmit tevés milyen király!!!!! Lehet mától minden napom ilyen lesz??? :lol: :lol: :lol:

Gyancsi - milyen filmekre buksz? (műfaj)

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Eclipse
Gratulálok Molli babához és a gyors, szép szüléshez! :D :D :D :) :) A gyors felépülés így biztos, úgyhogy sok-sok tejcsit kívánok! :D :) :D

Köszönjük szépen a Barni dicséreteket!:) :D

Lányok, nagyon jókat mosolygok a hozzászólásokon!

Eta
Nem vagy fárasztó! Szerintem vicces inkább. (Vagy én vagyok nagyon fáradt és csak értékelem a humorod. :D :D :D )

Gyancsi
Sajnálom az aranyeret és h nem foglalkoztak veled!!!! :( :?

Sophie
Nagyon köszönöm a biztatást! Kicsit azért elkenődtem, h az ember lánya olyan szépen megtervez dolgokat, aztán pedig... No nem baj! :)

Mikegirl
Filmek: én legutóbb a Jennifer Lopez-es: Ilyen a formám / "Back up plan"-t néztem. Sírtam a röhögéstől. (Mesterséges megtermékenyítésen vesz részt és utána találkozik álmai pasijával, már terhesen. Némely poén nagyon életszerű volt... :) :) :)

Rólunk:
Tegnap éjszaka nem sok alvás volt. Nagyon megérzi Barni a frontokat.
Gyakorló anyukák: ha pocifájós a baba, az ölbe ringatáson, pocak melegítésen kívül mit lehet vele kezdeni?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne
 
 


Csajok ma annyit írok, mint máskor 3 hét alatt.

Mikegirl:
Persze én is csak azokhoz akarom ezt a Chicco-t, amiket nem lehet betenni a mikróba...mindennappos használatra én is drágállom! Mikrósat kaptunk kölcsön szerencsére :lol:
Apa: na nálunk meg tartottam egy rövid bemutatót, hogy hogyan kell maszírozni (szülésfelkészítőn ki lettünk okítva, amire elvileg ő is jött volna...elvileg...). Szóval megmutattam rajta a fogásokat, gondoltam a pasik mégiscsak vizuális típusok :lol: Aztán mondtam neki, hogy akkor most ő mutassa meg rajtam...hááááááááát...köze nem volt ahhoz, amit én mutattam...olyan bonyolult ez vagy mi?

Egyébként én ezeket a plüss macikat és társaikat simán bedobtam a mosógépbe és nem lett semmi bajuk.

Jelentem kimostam kézzel, óvatosan a játszószőnyeget!!!!! Úgy tűnik túlélte :lol:
berni01
 
 


Wiv:
Én nem vagyok gyakorlott anyuka...még!...de egyik ismerősömnek van pici babája és ő az Espumisant vagy az Infacolt mondta hasfájásra. Egyébként nekem is ezeket mondta a védőnő...de biztos sokaknak van itt ezügyben valódi tapasztalata.
berni01
 
 


Vivi - Azt a filmet én is láttam!!! Jó volt :lol:
Hasfájásra nekünk annó Infacol jött be - szopi előtt kell a szájába cseppenteni, Espumisan nem működött. Infacolról leírás:
http://bolthely.hu/arcanum/id/00585_Inf ... enzio_50ml

Berni - apa és a masszír :lol: :lol:
Persze, én is azt tervezem - zutty, be a mosógépbe :wink:
Játszószőnyeg - hurrá :lol: :lol:

Na, mentem az én kis Atimért! Este még biztos jövök, hátha gratulálhatok valakinek!!!
További szép napot csajok!!!!!!

mikegirl
 
 


Ezt kaptam:

"Kismamák, anyukák!
A vigantol bizonyos sorszámozott darabjait kivonták a forgalomból, mert mérgező!!
http://www.ogyi.hu/dynamic/vigantol39207_5_2010_1.pdf
Itt megnézhetitek, hogy melyiket. Ha ilyen van otthon, azonnal dobjátok el, ne adjatok belőle a gyermeketeknek!!!!!!!
Azt írják, hogy Magyarországon ezek a sorszámok nem kerültek forgalomba, de ez nem igaz, több anyuka is jelezte egy másik fórumon, hogy nekik pont ilyen van otthon és van aki 3 kisgyereket mérgez vele esténként!
Nézzétek meg a sorszámot! Fontos! Remélem senkinek nincs belőle!"

Kép

Kép
amidaalah
 
 


SWziasztok!

Olvaslak titeket csak jövök-megyek egésznap.
Holnap sem leszek, d e ne izguljatok :-D

Eclipse: nagyon nagyon gratulálok!!! sok egészséget és tejcsit!!!

rabbe78
 
 


Eclipse
Gratulálok! Minden szépet és jót kívánok!

Köszönjük!
Jól vagyunk. David egy mintababa, szopizik rendületlenül, gyártja magának a tejecskét. Most még csak előtej van, de az is kell neki :lol: :lol: :lol:

Berni
Én nem használok semmi sterilizálót.
Szerintem, a normál tisztaság elég a gyereknek.
(lehet, hülyeség amit írok... ha használod az a Chicco-s fertőtlenítőt, utána az a vegyszeres cumit adod a gyerek szájába? Vízzel leöblíted? A víz nem steril... :wink: )

Varrat
A felszívódó varrat felszívódásához 2-3 hónap is kell! Akkor már jobb a hagyományos varróanyag, amit pár nap után kiszednek! :wink:

Gyancsi
Aranyeret csak úgy nem vágnak fel!!!! Lényegében egy értágulat... Eléggé ciki lenne, ha abba egy orvos csak úgy belevágna!!!!
Igen, krém, ülőfürdő, gyógyszer a megoldás.... és terhesség után, ha a hasüregi nyomás csökken, sokszor megoldódik...

Tanulós-társaknak
Kitartás :wink:
Vendég
 


Amida, a Vigantolt mire szedik? :oops:
Mi is kaptunk morzsolgatós kendőt... én is kiöblítem, de azért túlzásba nem esem... vagy kellene? :oops: Szerintem is inkább a szájában lesz többet, mint a kezében, ahogy Mike írja :D

Berni, köszi az érdeklődést! Holnap reggel kell telóznom, h. mi az eredmény! :shock: :shock: :? :)
Nagyon reménykedem, h. javultak!
Masszázs és a pasik... hát túl sok közük nincs egymáshoz :D na persze, akinek van hozzá tehetsége az más!!! De Zuram is annyira erősen csinálja, h. majd bepiss, meg kicsit esetlen, ezért is inkább csak simit kérek tőle, de azt jó sokat! :wink:

Eta, nincsenek új hírek Macsékról... :?

Mike, valamelyik nap én is elmagyaráztam Apinak, h. mire figyeljen, ha vajúdok, stb... Kérdezem, na emlékszel? Hááát, majd inkább mondd el még1x! :shock: :D Eszméletlenek!

Én nem láttam a JLo-s filmet, de azon kicsit megakadtam, mikor állítólag azt nyilatkozta a film kapcsán, h. ő soha semmilyen meddőségi (azaz termékenységi, mert külföldön inkább így fogalmaznak) segítséget nem venne igénybe!!! Hát ahhoz képest ikrei vannak és nem annyira mai csirke. Nyilván nem tudhatom, h. spontán sikerült-e nekik, de azért elég gyanús :roll: Nem bírom, ha valaki anélkül, h. tudná mi is ez az egész, véleményt alkot róla! Aztán lehet így akart hárítani... na mindegy, ezt csak úgy megjegyeztem :wink:

Ancsa, te szegény!!! :( Azért csak majd' mindenkinek előjön vmi gyűgje így a vége felé! Este csak keményen, ne hagyd magad, ha úgy érzed ez segíthet!

Nekem ma sokat keményedik a pocim, szerintem ez a szar szeles undi idő lehet a ludas! És kicsit szúrkál is... ez normális???

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Ancsa, ajaj, ha Kriszta mondja, h. nem vagdosnak, akkor nem is fognak :?

Kriszta, örülök, h. mintababát küldtek neked az égiek! :D De tudod, eleinte általában jó gyerekek, míg ki nem pihenik a szülést! :wink: De ne így legyen, mármint, h. maradjon csak nyugis baba!
Szüléstörténet? Vagy inkább nem szeretnéd megosztani velünk?

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Amida
Gyerekorvosunk írta:
Kedves Praxistagok!

A napokban a médiában felröppent hírre reagálnék a csecsemők kalcium anyagcseréjét segítő Vigantol cseppekkel kapcsolatban.
Mellékletben elküldöm a hivatalos szöveget, melyben a Magyarországon forgalomban lévő gyógyszerekért felelős országos intézet, az OGYI határozata szerepel.
"Hivatalos-ból magyar nyelvre" lefordítva nagyjából az szerepel ebben, hogy
- a cseppentő gumi részéből kioldódó idegen anyag, mely nem okoz egészségkárosodást, nem szerepel a forgalomba hozatali engedély kiadásakor rögzített összetevők között.
- ezért a felsorolt gyártási számú Vigantol cseppek Magyarországi forgalmazását megszüntetik.

Biztonság kedvéért ideírom sorban ezeket a gyártási számokat, amik a rendelet alapján 2010.okt. 4-e óta nem lehet(ne) Magyarországon eladni patikákban.
" 6531802, 6531901, 6548902, 6549001, 6565002, 6566003, 6566101, 6595802, 6600902, 6619301, 6633502, 6633601, 6635502, 6635601, 109793, 109795, 111323 "

Tehát nem ezekben mutatták ki a kioldódott anyagot, hanem másik, külföldön forgalomba került készítményben (!!)
"A készítmény megadott gyártási tételeiben nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kildódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban nem jelent biztonsági kockázatot. Bár Magyarországon az érintett tételek nem kerültek forgalomba, elővigyázatosságból, figyelembe véve a leginkább érintett korcsoportot is, a felsorolt gyártási tételeinek kivonását rendelem el."

Összefoglalva azt tudom mondani, hogy én hivatalosan semmilyen információt nem kaptam a gyermekgyógyászati, vagy gyermekegészségügyi, netán országos tisztifőorvosi szervektől, intézményektől.
A rendelet a gyógyszer forgalmazási jogának a megvonásáról szól.
Nem gondolom, hogy bármilyen formában a gyermekek részére káros lenne, ha netán fogyasztottak olyan Vigantol olajból, ami a fenti sorozatszámokon került forgalomba, de elvileg nem állhat ez fenn.

(Kb. úgy kell ezt elképzelni, mintha egy szörpöt a boltokból azért vonnának ki, mert a felsorolt 5 féle összetevő mellett észrevettek benne egy minimális mennyiségben jelen lévő hatodik féle dolgot, ami pl.a gyümölcs feldolgozásakor kerül hozzá és önmagában egészségre nem ártalmas, csak éppen a szörpre amikor kiadták a forgalomba hozatai engedélyt, akkor nem hat, hanem öt összetevő szerepelt az engedélyezési papíron.)

Természetesen bárkinek szívesen felírok Vigantol receptet a rendelési időben, aki szeretné lecserélni a most meglévő vitaminját. Mivel ez egy zsírban oldódó (raktározódó) vitamin semmi sem történik, ha pár napig nem kapja a gyermek és a kimaradt mennyiséget később egyszerre kapja meg (lásd: napi 1x1 csepp, vagy hetente 1x7 csepp adagolás mindegy volta).

Tisztelettel:
Dr. Csikós Tamás


Kriszta
Gratula a mintababához!!!! :D Navval egyetértve kívánom, hogy ilyen legyen az igazi énje is :wink:

Nav
Nálunk én vagyok a brutál szado-mazo masszőr. Azért, hogy inkább engem masszíroznak :lol:
JLo - én a kezelésre voksolok, ami az ikreket illeti. Minimum gyógyszeres, ha nem is a beültetés..... 8)
Szúrás ott lent? Az nekem is szokott lenni....dokim szerint normális.

Nem szül senki????? Sajnos én sem..... :(

mikegirl
 
 


sziasztok!

délután csak gyorsban jöttem, mert le kell dőlnőm apa mellé, korán volt a reggeli ébresztő, utálok mindenkikt persze elaludni sem tudtam rendesen! :( így 1 órácskát szenvedtem inkább mellette, miközben ő jót szundizott!

Gyancsi, sajnálom az aranyered, de tényleg nem lenne jó, ha van más megoldás is!

vigantol, a D vitamin, és azért az erős túlzás, hogy mérgező... legalábbis, amikor ez az egész szitu kirobbant, az OGYI honlapján azt írták, hogy elővigyázatosságból vonták ki a hazai forgalomból azokat a sorozatszámú vitaminokat, mert külföldön találtak olyan gumi piepettás darabot, amiből kioldódott valami idegen anyag, de itthon erről nem volt szó! én most még nem adom Beninek, de majd, ha a tesójét kiváltjuk, akkor Beni is fog kapni, mert elvileg 3 éves koráig kell szedniük. az angolkór ellen vég amúgy!

Eta, elég fáradt vagy, Te csajszi! :) de én is bírom a stílusod! :)

plüss állatkák, és egyéb kiegészítők mosása... én is simán bevágom a mosógépbe, max. nem centrizem olyan erősen! ;)

Krisztina, örülök, hogy Dávid minta baba! :) maradjon is így! ügyesek vagytok szopival kapcsolatban is!

Eclipse, neked még annyit, hogy nagyon ügyesek voltatok, hogy ilyen szépen, természetes körülmények között, beavatkozásoktól mentesen tudtatok szülni! persze gondolom, hogy Erikának is benne van a keze a dologban, hogy nem kellett semmi oxytocin, stb.

lassan csak hazamennek az első babásaink, és kapunk szüléstörténtete, és fotókat is! annyira izgis! :)

most megyek ismét, mert főzöm a holnapi ebédet, aztán holnap nem leszünk, mert délután fodrászkodni megyünk! szülés utáni utulsó megszépülés... hehehe! :)

ja, és képzeljétek, ma odáig jutottunk, hogy Beni saját magától odajött a pocimhoz, és elkezdte simizni, meg mondta, hogy csuklik a tesó (persze nem!), de olyan cuki volt! tegnap kicsit irányítottan, de ezt fotóztuk :)

Kép

bálnapoci, pici Beni :)

Kép

nő a haja... holnap neki is igazítanak a frizkóján! ;)

Kép

a túrós torta apának...

sophie27
 
 


Sziasztok lányok!
Azta!! Eclipse! Nagyon örülök nektek!!!! Molli biztos gyönyörűséges. Erika ezek szerint tényleg vér profi :)

Ma voltam a 38 hetes UH-n, és hát.. nem tudom, hogy mit becsültek, hogy jó lesz-e, de csak 2400 gramm Janka. Pedig nagy a pocakom, a doki azt mondta, hogy az alsó érték még, de normális.
Na ezek után mégsem szeetnék még szülni...
És ami még nagyobb baj, hogy beteg vagyok!!!!

Kriszta!!! Szerinted menjek dokihoz?
Folyik az orrom, fáj a torkom, meg a nyirokcsomóim.

, tüszögök.Őrület! Semmi bajom nem volt eddig, erre most?

zsófi! Annyira megkívántam a sütit, ahogy ránéztem a tortádra. És a gyrkőcöd!! Hú, szegény csajok!!!:)



navared! Jó a film, nézd meg! Én nem hallotam, ezt a kijelentését, de azért durva....

Mikegirl! Én kaptam a védőnőtől egy szoptatós, és ápolós dvd-t, leültünk csabival megnézni. A kommentátoroknak olyan nyugtató hangja volt, hogy a párocskám 2 percen belül elaludt..hmm. Azt sem hallotta, mikor mondták, hogy a gyermekágyas mamiknak kell a gondoskodás, pl ágyba reggeli. Enyit róluk:)

Kép[/
ebba
 
 


Mikegirl, Sophie: Köszi a Vigantolos hozzászólást!! Nem szeretem ezeket a körbeküldős, ijesztgetős leveleket.... grrrr De ezt nem tudtam hova tenni :)

Sophie: Beninek milyen szempillái vannak!! Irigy!!!!! :) És a túrótorta... Ha apa nem akarja, hogy süss neki, nekem süthetsz bármikor ;)

Én azt szeretem, ha jó erősen masszíroznak. :roll:

Navi: Akkor majd írj, hogy hogy vannak az értékeid! Remélem süllyednek!

Kriszta: Olyan jó azt olvasni, hogy "mintababád" van!!! Maradjon is ilyen jó természetű és egészségű!!! Bence remélem példát vesz Davidról!!! És nem utolsó sorban: nagyon jó a kép Rólatok!!!
A fertőtlenítés nekem is furcsa. Pont ezek a gondolataim, mint amiket írsz. Nem sterilizálhatom percenként a kezem sem, a levegőt sem. Deeee... azért elég korán elültették a bogarat a fülembe ahhoz, hogy mégis megteszem majd .8lásd morzsikendő... amúgy lassan megszárad). Annyi viszont még hozzátartozik, hogy a morzsikendő pl nem volt becsomagolva, én meg már láttam a lelki szemeim előtt, ahogy vki egy jó kis vírust rátüsszent... De erre meg jó a sima mosószer? Hiába, nem értek én ehhez. :S

Vivi: Sajnálom az éjszakát. :(

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Sziasztok!

Sophie:nagyon szép a kék szemű herceged! :wink:

Ebba:jobbulást!

Nekem is fáj a torkom... :(

Plüss állatkák:mindent kimostam 60 fokon.Semmi baja nem lett...

Vivi:mi espumisant használtunk.

Valakinek van vmi tapasztalata Ikeás bébiőrrel kapcsolatban?

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Potyognak a babák!!!! :D :D
Eclipse, Kriszta gratula az újdonsült anyukáknak a babákhoz! Egészséget, sok boldogságot kívánunk!!!!

Köszönjük a drukkokat,
Kittikének holnap mondják meg az eredményét, nyakam a szívemben dobog, ha rágondolok. Addig is nagyon bízunk a csodában!!!

Balázskát holnapután, szerdán hozhatom haza, túlhaladta a 2 kilót és szépen eszik!!! :lol: :lol: :lol: :lol:


Mi a klinikán neomagnollal sterilizáltunk, egy nagyobb műanyag dobozba, amibe belefér a mellszívó, két tabletta kell és egy órán át kell benne hagyni. Védőnő szerint nem, csecsemős nővér szerint le kell öblíteni utána.
Most mikrós sterilizálót használok egy pár napja, hogy tudjam vinni a kórházba fejni, miután kiveszem a mikróból és kihűlt, ha kinyitom a dobozt, elillan róla a víz.

Maccs
vörösmacska
 
 


Jó reggelt!

Kép Kép Kép

Kép

Kép
tatjana
Dunavarsány
 
 


Jó reggelt!!!!

Macs! Micsoda hírek!!!! Annyira örülök, hogy Balázs már szerdán hazatérhet!!! :lol: :lol: :lol:
Kittikéért meg szállnak a drukkjaink!!!++++++++++++++++++++++++++++++++

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Most megyek, mert reggel viszem Bogit oviba, aztán irány NST, majd meglátogatom Aranyoskáékat a kórházban!!! :lol: :lol: :lol:

Puszi!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Hááát, ma tudtam volna aludni... :( De megyünk nst-re, amit viszont várok :)

Macs: Kittikének mennek a drukkok, szorítok, hogy a mai eredmény jó legyen. ++++++++
Balázska nagyon ügyes és egy kicsit nektek is jobb lesz, hogy már veletek lehet majd otthon. :)

Eta: nem tudom még, hogy mikor vizsgázhatok, de szeretném a január vége felére eltolni a dolgot :) Hááát kedvem nekem sem hiszem, hogy lesz tanulgatni, de ha már eddig eljutottunk, mostmár így a finish előtt nem szabad abbahagyni. :) De majd tartjuk egymásban a lelket, sok tanulós kismami van itt :)

Ritya: hányingerem nekem is van. Ritka (legalábbis ezt hallottam), hogy fiút túlhord valaki... nagyon kis ragaszkodó volt akkor Dani :)

Berni, Amida: én játszószőnyeg szőnyeg részét simán mosógépbe raktam (30 fok, kézimosás funkció), meg a morzsikendőt is (nem tudhatom, hogy ki nyúlt hozzá a boltban...) és nem lett semmi bajuk. Unokatesóm felesége pl. azt mondta, hogy mindent lehet 40 fokon nyugodtan mosni (van egy 4 éves kislánya és ő mindent mosott).

Mikegirl: úgy látszik ez sokunknak ctg-s nap :) Mivel én sajna a rablás miatt nem tudtam (mertem) egyedül elmenni szülésfelkészítőre, így sajna semmi nem tudok, annyit amit Rodi feltöltött ide. Esetleg ezt a hol kell masszírozni lapokat fel tudnád tenni vagy el tudnád nekem küldeni? Köszike

Gyancsi: remélem kiváltottad a gyógyszert vagy kenőcsöt és esetleg hatott az aranyeredre...
Ezen kívül jó ténykedést mára, bár itt esik folyamatosan az eső, remélem nálatok azért jobb idő lesz ma, hogy a kertbe is ki tudjatok menni.

Navi: írj majd, hogy mi lett az eredmény! Remélem javultak! :)

Zsófi: Beni annyira kis édes, ahogy odahajol :) Na meg azok a gyönyörűséges szemek... :) Torta maradékot fény-post elküldhetnéd :)

Ebba: nekem a dokim azt mondta, hogy nem olyan jók ezek a becslések. 10 %-ot mindig hozzá kell adni, de már volt sokkal több is az eltérés. Úgyhogy szerintem ezen ne aggódj, biztosan jó méretei vannak Janka babának (amúgy is kislány, nem lehet óriási :) ).

Amida: te mikor mész az Istvánba ctg-re? Én jövőhéten majd csütörtökre tervezem (remélem lehet így is csinálni, mert Jani csak akkor ér rá, egyedül meg már nem akarok 1 órát tömegközlekedni).

Na megyek készülődni.

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
tatjana
Dunavarsány
 
 


"Halló halló itt éjjeli bagoly!!!"
- csak ha esetleg valakinek beugrik a film....

Mellesleg ez az időpont csak nekem korai :wink:

MACS!
Köszi a híreket, nagyon sokat gondolok Rátok! Balázs nagyon ügyes! És mivel a genetika egy szuper dolog, hiszem hogy a kis Kitti is nemsokára otthon lesz!

Lucuzs:
Hát nálad minden nap ilyen korán kezdődik??? jajjjjjj ezt nem irigylem, főleg nem télen!
Aranyoska meddig marad kórházban? várom a híreket NAGYON!

Bár csak este fogok jönni!
Én is megyek nst-r 9.00 re, aztán gumicsere, majd kozmetikus (mert ugye nem lehet tudni mikor jön el e mi időnk) aztán tartok egy németórát (ha jön a kissrác), majd nyomok Bpre és végül Siófok fogdoki.... Aztán szerintem az ágy!
De mindegy mert ma úgysem fog szülni senki :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap egész jelnyelv tanfolyamon az egész csoport a szülésen lovagolt! Mennyit híztam hogyan alszom merre rúg, és persze hogy rohadtul fog fájni......meg hogy majd ha megszültem akkor majd be
kell számolnom jelelve!
De amin kiakadtam: Az oktatónő aki 44 éves, elnevezett "Etuskának" :oops:
Ok hogy néha gyagyásan viselkedek de ennyire???????

Na most már mindegy..... még indulásik kukkolgatlak titeket..... és ha eszembe jut valami érdekes akkor majd írok!

Sophie, Mikelány:
Köszi hogy nem lőttök le :wink:

Fájdalom-mentes szép napot kívánok MINDENKINEK!
(HALLOD ANCSA?????)

Na pusz: Eta

Kép
Kép
eta
 
 


Jó reggelt Csajok!

Mikegirl,
üveggyapottal szigeteltük le a tetőt. (tetőtér beépíthető ikerház). Jövőre burkolunk de most a tél előtt ez volt a fontos. Bejött, nagyon király. Tettünk rá fóliát, hogy ne szálljon a káros anyag így mejd fel lehet menni pl. a karácsonyi cuccokért. :lol:

Eclipse,
GRATULA!!!!!!!!!!! Ügyesek voltatok.


Berni,
nekem is vízcseppes marad a mikrós fertőtlenítő után a cuccos. Érdekes, hogy az új cumisüvegek nem csak a régiek (kapottak).

Friss anyák,
tudom, hogy hülye kérés de akit nem zavar az nem dobna fel pociképet? Érdekel a szülés utáni poci story. Gondolom, hogy nem ezen forog most az agyatok. :oops: :oops: :oops:

Mosás,
mindent bedobtam az adott hőfokra. Amire azt írták, hogy nem szabad mosógépben mosni az is megkapta a 40 fokos kézimosás programot. Én nagyon lusta vagyok ilyen szempontból. Ha rajtam múlna csak gépek vennének körül. Pl. nagyon várom már az a gépet ami kiveszi a mosó/szárító gépből a ruhát és kivasalja ha kell ja és persze összehajtogatja.

Navi,
Vigantol a babának kell. D vitamin

Szép napot mindenkinek!!!!!

Torna,
Én egy hős voltam és elmentem tegnap tornára. Kemény volt de jól esett.

Kép
Kép
haynii
 
 


Hú mekkora hasa van a babámnak a vonalzómon. Kicsit lekörözött!!!!!

Kép
Kép
haynii
 
 


Sziasztok!

Kriszti:
Gratulálok Dávidhoz, a mintababához :lol: Én is ilyet szeretnék :)

Most akkor tényleg jobb a sima varrat, mint a felszívódó???? Én meg azt hittem, hogy milyen jó nekem, hogy az én dokim felszívódóval dolgozik...na, erről ennyit.


Sophie:
Beni olyan szép!!!!! Ezek a szemek!!!!!!!
..és a torta!!!!!!!!! Nyam-nyam!!!!

Ebba:
Az egyik ismerősőmnek majdnem fél kilóval nézték el a gyerkőc méretét...kicsit nagyobb lett, mint amire számítottak :lol: Ha a doki meg azt mondta, hogy ez még normális, akkor ne aggódj, minten rendben!
Gyógyulj meg!!!!!

Anccsi:
Aranyér sorsa mi lett?????

Macs:
Az szuper, hogy Balázskát végre haza vihetitek!!!!!!!!! Dejóóóóóó!!!! Kittikének meg megy a drukk!!!!

Eta:
"Etuska"...na ezt megkaptad! :lol:

Haynii:
Egy olyan kütyüt én is szívesen vennék, ami kitereget helyettem és ki is vasal!!!!! Ha belebotlasz egy ilyenbe szóljál már!!!! :wink:

Nekünk megint durva éjszakánk volt. Este 10-kor hátfájás, ami egyre durvult, aztán keményedések, egyre jobban, végül már az is nagyon fájt, és kisugárzott a derekamba, éjszaka 1-kor már kész voltam. 3 küröl javult a helyzet, hajnali 5-kor már sikerült is elaludnom!!!!!...és az elmúlt két hétben ez már a 4. ilyen éjszakám!!!! A doki szerint biztos a frontokat érzem...hát marhára örülök neki!!!!!! Mire szülni megyünk teljesen le leszek amortizálódva!!!!
berni01
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a kórházból. NST-vel minden rendben, de Balázst ma ébresztenem kellett egy kis iszogatással, amire nagyon szépen beindult. :D

Ééééééééééééééééééésssss! Találkoztam Aranyoskáékkal!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Hát igazán ARANYOSAK!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:
Épp mikor kész voltam az NST-vel, akkor ment Beki anyájához szopizni a reggeli fürdés után. Már messziről lehetett hallani, hogy érkezik.:wink: :lol: Nagyon határozott hangja van, jó volt babasírást hallgatni!
Ezért megvártam, míg szopizik, és utána egy kicsit beszélgettünk, csodáltam Bekit, de aztán gyorsan menniük kellett mert épp vizitelt a gyerekorvos.
Olyan szép család!!! A párja is bent volt éppen, nagyon helyes, és rettentő büszke apuka!!! :lol: :lol: :lol:
Még nem tudni mikor mehetnek haza, lehet hogy most már mondott nekik valamit a gyerekorvos...

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Eclipse!
Isten hozta Molli babát e világra :) !!!

Sziasztok Lányok!
Most sikerült bekapcsolnom a laptopomat péntek óta. Tegnapra terveztem, de délelőtt 2,5 órát itt volt a védőnő (tök jót beszélgettünk, hihetetlenül jó szakember és jó ember is, és most születtek pici iker unokái, egy éve másik ikerpár, úgy hogy még a gyakorlati részében is jól benne van :D ). Utána rögtön jöttek anyuék, és a sógórnőm a pici lányával, így elszaladt az egész napom. Már annyira szeretnék visszarázódni, de annyira pörög a topik, hogy egyelőre lehetetlenségnek tartom. Minden nap olvasok a telefonomról, mert úgy néz ki, hogy minden napra fog jutni innentől kezdve egy szülés.

Azt nem is írtam a szülés beindulásánál, hogy hogyan is indult az egész. Pénteken megnéztem a Megasztárt, és mire lezuhanyoztam és ágyba kerültem, éjfél elmúlt. Ránéztem az órára, és beugrott, hogy kerek 35 hetes vagyok, Szilárd ezen a napon született (este 9-kor). Lekapcsoltam az éjjeli lámpát, alig telt el 5-10 perc, amikor érzek egy pukkanást. Szaladok a vécére, de csak egy pici folt a bugyimon. Arra gondoltam, hogy biztos rosszul éreztem valamit. Visszafeküdtem, és enyhe meszeszes fájást kezdtem érezni, szinte a következő perctől, de akkor elhessegettem, hogy biztos a felgyülemlett szél csinálja. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, 5 percenként mentem ki a vécére, de nem jött semmi, aztán szépen megnyugodtam, és visszafeküldtem. 1 előtt 10 percel viszont a baba mozgott egy nagyot, és elöntött a magzatvíz. Ekkor már egyértelmű volt, hívtam a dokimat, aki azt tanácsolta, hogy menjek inkább a Váci kórházba, mert nem tudja a méhszáj állapotát, és nehogy a mentőbe induljon be a szülés. Az ő kórháza Szt.Imre) úgysem vállal 36 hét előtti szüléseket. Hívtuk (volna) a mentőket de azok 10 percen keresztül foglaltak voltak, végül apa a segélyhívón kersztül tudtam megrendelni. Közben anyuékat is riasztottuk, akik hamarabb ideértek 20 km-ről, mint a mentő 7-ről :roll: :shock: :twisted: (pedig még el is kellett öltözniük). Ki érti ezt?!?!?!! A többit pedig már tudjátok :D :D :D

Nagyon jó itthon. Az első éjszakánk szuperül sikerült. Utána jött két sírós, hasfájós éjszaka, de a mai ismét jó volt. Aludt és evett. Azt mondta a védőnő, hogy az antibiotikum miatt van, amit a kórházban kapott. Vissza kell állnia a bélflórájának, és addig nem tudja jól lebontani a gyomrocskája a tejet.
Egyébként jól eszik, már tovább bírja a szopikat szusszal. A cumis üveget elhagytuk, mert azzal is csak a levegőt nyelte, így 2 óránként eszik 40 miliket. Egyelőre a súlya még nem indult el felfelé. Nálunk éjjel sötét van, nem bánja Zsombor, alszik, mint a bunda. Szilárdnál sem lámpáztunk, és a mai napik teljes sötétségben alszik. Azt hallottam egy szakembertől, hogy a teljes csend és sötétben való alvás regenrál a legjobban, így én ragaszkodok hozzá. Szilárdnál nagyon bevállt.

Még pár kép, aztán megyek is zuhanyozni (reggel óta tervezem, de most előnybe helyeztem kedves netes sorstársaimat :lol: )
Kép

Kép

Kép
(engem ne nézzetek, nagyon fáradt a fejem a képen :) )

Sterilizálás: én a hagyományosban hiszek: forró vízben főzöm 10 percig. Kiszedem, és leszárad róla. A kórházban neomagnoloztak, és leöblítették utána. Nekünk a mikrónkba be van építve az ultaviolás sterilizáló, de én abban sem hiszek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára angie34-- 2010.10.26 13:17-kor.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Halihó!

Megjöttem :D Egy és egy negyed óra kocsikázás Pestre, negyed óra késés - de nem volt gáz, mert szépen lebabázott a mára beírt kismamik nagy része. CTG helyett bejelentkeztem ultrahangra :oops: , majd sűrű elnézéskérések közepette javíttattam. (Hogy én mekkora béna vagyok.....) CTG eredmény jó, szülésznővel picit beszéltünk, következő időpont: nov 4 (40+1 nap!). Henne-vel pont kerüljük egymást :?
Haza felé a Hungárián Adél nemtom mit csinált, de kb. fél percre majdnem lebénultam. Hátul a keresztcsontomnál fájt mint állat, mintha vízszintesen félbevágtak volna, ez valahogy kisugárzott függőlegesen is a gerincem mentén a tarkómig, lábaim nagy nyögdécselések közepette tudtam csak mozgatni, levegőt csak pihegve tudtam venni. Leállni esélyem nem volt..... Nagyon megijedtem, és felhívtam apát, hogy szerintem ez volt az utolsó egyedül vezetős pesti utam. Szerencse hazafelé gyorsabban megjártam, aztán besántikáltam a Tesco-ba, majd a henteshez. Mindjárt fel is dobom a bolognait meg a töltött káposztát. A rizs mindjárt kész, a savanyított káposztafej ázik - bár apa édes káposztából szereti, de nekem nincs most kedvem azzal bohóckodni, az ebéden túl vagyok. A desszert alatt gondoltam Rátok nézek :)

Csak úgy mellékesen nálam a sima nasizást is desszert követi, annyira rá vagyok izgulva most az édesre :lol: :lol:

Sophie - délutáni alvás :?
Vigantol - nekünk doki nem mondta, hogy 3 éves korig kell szedni.
Beni tündéri kis pasi!!!! Pocós kép nagggyon jó. :wink:
Torta - babás találkozóra majd egy ilyesmit csapj a hónod alá légyszi :lol: Az sem baj, ha az egészet hozod :lol: :lol: :lol:

Ebba - simán lehet 10% a tévedés. Az 2620 g, és ha még két hetet bent tölt a kisasszony.....És igen, ha a doki azt mondja, hogy normális, akkor higgyj neki :wink: Arra gondolj, hogy könnyebben kibújik, itt kint meg majd jól megnő :lol:
Torokfájás - a málnalevél tea zacsiján az van, hogy torokgyulladásnál öblögetőszer. Szóval igyad és öblögess, hátha segit. És természetesen jobbulást!!!!
Húúúú, ilyen dvd-t annó mi is kaptunk. Szerintem Karesz is aludt rajta, de én vagyok annyira szenyó, hogy addig nézettem vele, amíg a végére nem ért :lol: :lol:

Amida - erős masszír párti vagyok én is, viszont Karesz nem 8)
Persze, hogy jó a sima mosószer. Én csak azért írtam a folyékonyat, mert ha kézzel mos az ember, a mosópor szemcséket nehezebb kiöblíteni.

Kinga - neked is jobbulást!!!
Én nem ismerem, de a ezeket találtam a net-en ott:
http://gyermekszoba.blog.hu/2010/03/31/ ... z_ikea_bol
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... ak__934924
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... ek__821205

Macs - Balázs hazamehet!!!!! :D Ebből talán tudsz egy kis erőt meríteni, amig Kittike nincs otthon. Kittikének mennek a drukkok!!!!!!!! Reméljük mielőbb követheti ő is az ikertesót :wink:

Tatjana - én sem / mi sem voltunk szülésfelkészítőn. Én a vizsgálatok zömére is egyedül jártam, eleinte jött apa uh-ra, aztán nem tudott már, mert Atiért kellett menni az oviba. Szóval egy sima mezei védőnőktől kapott kiadványt olvastam, de majd bekrampácsolom.

Eta - nem semmi mai program :shock: Még a végén kiköltözik pocaklakód, modván hogy nem egy nyugis hely ez az albérlet :lol:
Etuska :lol: :lol: :lol:

Haynii - nekem van ilyen gépem, csak szakaszosan üzemel. Karesz :lol: :lol: De már így is jobb, mint a semmi :lol: :lol: És nem eladó!!!!!
Torna - tényleg kemény vagy :shock:
Pocak - nyugi, ha edzésben vagy - már pedig abban vagy - totál vissza fog menni a hasad. :wink:

Lucuzs - de jó, hogy találkoztál az Aranyoska családdal!!! :)

Angie - szépek vagytok!!!!! :D
Én nem is tudtam, hogy ha a burok megreped, annak hallható hangja van......
Mentők :? - igen, én is ezt a kiérkezési sebességet hallottam.
Nálunk ég éjszaka az előszobán a villany, kell a beszűrödő fény. Én amellett fogok szopiztatni és peluscserét is csinálni. Szobába semmiféle villanyt nem kapcsolunk - se kicsit, se nagyot, de még éjjeli fényt sem.
Zsombi nagyon szép és ügyes baba!!!!!

Na megyek, mert nem jutok egyről a kettőre...... Pár órácska, aztán indulok az oviba.

Pusszantás mindenkinek!!!! A mielőbbi osztódásban reménykedve szép napot még ebben a kaka időben is!!!

mikegirl
 
 


Macs! Meg neked akartam meg irni hogy nagyon nagyon sokat gondolok Kittikedre! --- Mikegirl! A magzatviz elfolyasnak nincs masok altal is hallhato hangja, csak erezni belulrol a pukkanast :)

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Varrat: nekem mindketto volt. Szilardnal felszivodos, most a kulsot kiszedtek (belul mindig bent hagyjak, az felszivodik). En SEMMI kulonbseget nem ereztem gyogyulas tekinteteben. Mindketto 3 nap alatt gyogyult, azaz addig fajt, de az sem veszesen. Ulni mar elso nap is tudtam rajta :)

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


sziasztok!

hú csajok, pörög a topik rendesen... :)

Lucuzs, még reggel akartam írni, csak végül nem jutottam ide, hogy hozhatnál képet a kis Aranyoskáról, de végülis, ha esetleg ma hazamehetnek, akkor már nem kell sokat várni Beki bébi fotóira! :)

Angie, olyan jól néz ki a kis család a fotókon, és nem is látszik, hogy annyira le lennél strapálva, mint mondod! nagyon ügyes Zsombid, meg persze Te is, hogy cumisüveg helyett ciciztek! gratula hozzá!

azt hogy kell érteni, hogy 36. hétig nem vállalnak szülést!? szóval én ma vagyok 36+0, akkor már szülhetnék ott, vagy majd csak 37+0-tól?

és egyébként mi volt a mentőkkel végül? mikor kijöttek, mit csináltak másként, mintha apa vitt volna be kocsival?

Eta, nem vagy semmi! ennyit levezetsz egy nap alatt!? tényleg, lehet, hogy igaza lesz Mikegirl-nek, és megszülsz még a végén! Etuska név, háááát, ha mondjuk úgy egy 50-essel idősebb lennél, akkor még jól is állna! :)

Ebba, szerintem se aggódj Janka súlya miatt, ha a doki azt mondja, hogy okés! nekem, igaz a szülés napján, de 1 kilót tévedett a gép, illetve a szonográfus mínuszban...

Vörösmacsek, nagyon szupi híreket hoztál nekünk Baluciról! örülök, hogy mehetettek haza, igaz, még egyelőre kevesebb létszámban, mint szeretnétek, de remélem, hogy ma, Kittikéről is szuper híreket kapunk!!!! ++++

Haynii, szerintem ezen a poci témán ne stresszelj! ha ilyen sportos vagy, ahogyan írod is, nálad nem lesz semmi gond vele, szóval előre ne idegesítsd magad, hogy milyen lehet, ha nem húzódik vissza...

lehet, hogy az áhított kütyük már nincsenek is olyan messze, mint gondolnánk... hamarosan itt leszenk közöttünk a robotok, és majd ők jól megcsinálják a számunkra undi melót! :)

bár Mikegirl-nek már van egy ilyen kütyüje, bár ő inkább a hús-vér kütyükre esküszik, ahogy olvasom! :)

Mikegirl, milyen nasi? most anyuéknál én is kiraboltam a szekrényt, ahol a nasit tárolják... épp olyan m&m-s féle mogyorósat tolok...

tortát sütök majd babás talira, de a recit is szívesen felteszem, ha addig is valakit érdekelne!

Berni, szerintem tök mindegy, hogy milyen varrat, mert sajnos kórház függő, így nem kívánságműsor... én ezen már nem idegeskedem, csak bízom a legjobbakban, hogy minden okés lesz a felszívódással!

mi anyuéknál, déltuán fodrász... pont arra gondoltam, hogy anno, Benivel is kb. 1 héttel a szülés előtt voltam fodrásznál! de most még nem tervezek szülni...

gyerkőc alszik, bár eléggé későn keltünk, így csoda, hogy el tudtam altatni. krumplilevest gyártottam reggel, ebből végre evett valamit a fiam... mostanában pocsék evő! :( persze túró rudi, tejszelet minden mennyiségben jöhetne, de a rendes kaját, egyszerűen meg sem hajlandó kóstolni...

ja, és képzeljétek, a lakóparkban lakó kismamik közül az egyik, aki nov. 11-re volt kiírva + 1 hét, mivel mindig kisebbnek nézték a babót, okt. 21-én megszült, 3 kg feletti kiscsajt. szóval úgy látszik, hogy azért van olyan kiscsajszi is, aki siet kifelé!

megyek, eszem még egy kis édességet :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sophie27 2010.10.26 14:35-kor.

sophie27
 
 


Zsofi! Nem vagyok lestrapalva (ez jott le a hsz-bol?) csak sok a tennivalo es meg Zsombor is lassan szopik, bealszik, aztan 5-10 perc pihi utan ujbol nekifutas. Szilard oviban, ugyhogy delelott nyugi van. En ugy tudom hogy 36+0-tol lehet mar az Imrebe menni. Elotte Sotera vagy a Mav-ba iranyitanak. A mentok vegul 30p alatt ertek ki + 10p amig elertuk oket. A korhaz 8km-re van :roll: Apa azert nem tudott vinni a korhazba mert Szilardot nem akartuk ejjel bolygatni, meg kellett varni anyuekat.

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Sziasztok!

Látom, az új front még nem hozott babát :)

Maccs: Szorítok nagyon Kittikének! ++++++ Balázskának meg milyen jó lesz végre otthon!!

Tatjana: Én éppen most beszéltem a szülésznővel, kedden megyek ctgre, akkor mutogatja meg a szülőszobát is. A ctg-t a 38. héten még csak heti 1x kell?

Eta: Biztos kedveskedni akart az Etuskával…. Kiskoromban utáltam, ha becéznek (Barbara vagyok), de aztán meguntam a folyamatos kiigazításokat – azóta rendre mindenki eljut a Barbi babáig… Bp-Siófok- durva!!!

Berni: Látom te is érzed a hideg frontot :(

Angie: Még jó, hogy nem mentővel vittek az Imrébe! Az mennyi idő lett volna :S Tényleg jó gyorsan zajlottak az események! Biztos nemsokára beindul a súlynövekedés!! Én még nem kérdeztem, hogy a dokim/István kh mivel dolgozik.

Mikegirl: Ennyit az egész napos pihiről :D Múlt héten én is mindent vendégekre váró finomságot megettem a spejzból :S Pilótakeksz volt az ász!!!

A vezetéssel csak óvatosan! Én ha tudnék, de mernék. Bamba lettem :S Remélem szüléssel elmúlik :)

Sophie: 1 kg-t tévedett? Azért az durva :O Érdekel a torta recept… Nagyon is!!

Nekem most jó szar éjszakám volt. Tegnaptól nem szedem a magnéziumot (naná, hogy pont aznap jön a hidegfront). Estére már éreztem a szokásos „húzást”, feszülést, de egész jól elaludtam. Éjjel először arra keltem, mintha késsel szurkálnának ott lent, utána arra, hogy rettenetesen hangosan korog a gyomrom (enni nem akartam, mert reggel mentünk vérvételre. Lehet, hogy rossz döntés volt). Hajnalban meg görcsölgettem… Vérvételre jobb lett a helyzet (maga a vérvétel pocsék volt, de legalább túl vagyok rajta), de nem múlt el, a tornát megint lemondtam. Most hol fáj, hol nem, de leginkább érzek vmit. :S

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Angie, hát írtad, hogy a fejedet ne nézzük! erre írtam, hogy nem látszol annyira lefáradtnak... :) köszi a kórház infót!

amidaa, sajnálom a rossz éjszakát! magnéziumról a doki állított le? én nem szedem, csak többen is mondták, hogy a finish-ben már nem szabad, de többen azt is, hogy még akkor is szedték! :)

Szisszka, nem jöttél... :( remélem, hogy minden okés nálatok! még nem szülsz, ugye? OEPet sikerült elérned végül?

sophie27
 
 


Angie - Laptető!!! Jöhet a következő kistesó!!! :lol:
Aha, szóval érezhető pukkanás :oops: :oops:
Varrat - akkor én csak azt kívánom, hogy már másnap tudjak ülni rajta 8)

Sophie - Haynii-nak szánt vígasztaló szavaid szerinted milyen hatást értek el??????? :lol: :lol: :lol:
egy nagy lufi leeresztődik a hasadből, a hozzá nőtt bőr pedig lóg... egy darabig


A hús-vér kütyüm nem tud sütni, de azért dobjad azt a receptet :wink:
Nasi: fagyi, csoki, keksz a kávéhoz, sk süti ..... :oops: :oops:

Nálunk is az a probléma a kajával, hogy ha Ati otthon van, csak a hülyeségeket eszi. Illetve enné, de most bekeményítettem. Amíg nincs rendes kaja, addig nincs süti, kakaó.... ja, és ha ő szól, hogy éhes, akkor már határozott elképzelése van, mint puding, csoki. Úgyhogy megelőzöm a rendes kajával 8)
Lakóparkos kismami - vagy nem sikerült belőni, hogy mikor készült az a babuci 8) Atival nekem sem volt róla igazán fogalmam...... :oops:

Amida - hol fáj dolgok :? Képzeld, nekem tegnap bugyborékolás hallattszott a hasamból. De tényleg, tökéletes bugyborékolás, még apa is hallotta :lol: :lol:

Na megyek, ránézek a káposztára, aztán 20 perc vízszint, és irány az ovi. Fáj a derekam :?

mikegirl
 
 


Mike... köszi! töröltem is inkább, mert tényleg baromságot írtam :(

bugyborékolás a hasból, az durva... nekem max. wc-zés előtt szokott ilyesmi lenni, vagy, ha nagyon nehéz kaját eszem, és próbálkozik a belem a lebontással :)

sophie27
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: