Sziasztok!
Én egy kicsit régi motoros vagyok már, az elsők között voltam, akik ide elkezdtek felírni, csak aztán mivel nemrég intézetet váltottunk és egy kicsit pörgősebb lett az életem, nem igazán volt időm beszámolni, hogy hol is tartunk.
Először is üdv. az ujjaknak és nagyon sok sikert kívánok Mindenkinek a babásodáshoz
Másodszorra pedig előzetes abból ami eddig történt.
Mi lassan 7 éve lesz már, hogy a csoda/csodák megérkezésére De aztán kiderült, hogy mégsem.várunk
Én kb. 3 évig szedtem fogamzásgátlót, majd utána g. védekeztünk aztán már avval sem. Tudtuk, hogy védekezés nélkül bármikor teherbeeshetek és ha ez így történt volna, akkor a babát gondolkodás nélkül meg is tartottuk volna.
De teherbeesni nem estem, vagyis egyszer azthittük, hogy mégis csak sikerült. Elmentem a nőgyógyászomhoz, akihez csak fogamzásgátló felírása és rákszűrés miatt jártam, és a 3,4 év alatt 1 v. 2-szer volt csak valami nőgyógyászati bajom, amire valami gyógyszert v. kúpot kellett, hogy felírjon és már pikk-pakk el is múlt a problémám. Szóval nem volt semmi gond, nem volt vissza-visszatérő, huzamosabb ideig tartó problémám és a dokival is meg voltam elégedve. A doki megvizsgált és elmondta, hogy nem vagyok terhes
, mire én mondtam neki, hogy sebaj, majd csak sikerül.
Erre ő megkérdezte, hogy védekezünk-e vagy sem? Mondtam, hogy egy jó ideje több, mint 1 éve már nem, de nem álltunk rá a gyerekprojektre, tehát nem számolás, hőmérőzés alapján vagyunk együtt spontán, hanem akkor, amikor akarjuk. Ha sikerül a baba, akkor mindenképpen megtartjuk, mert beszéltünk már róla, hogy szeretnénk. Erre Ő mondta, hogy tehát akkor akarunk kisbabát, amire én már határozott igennel válaszoltam, hogy igen akarunk.
Mondta a doki, hogy tekintve az elmúlt heteket, hónapokat és évet, mivel eddig így spontán, szabadon nem sikerült teherbeesnem elindít nálam egy alapkezelést. (Persze előtte semmilyen vizsgálatra, például hormonvérvizsgálatra nem küldött el
, csak szedtem az általa felírt gyógyszert, és amikor erős rosszullétre panaszkodtam csinált egy ultrahang vizsgálatot, majd tovább szedette velem a gyógyszert, hol normál, hol magasabb adagban!
A rosszullétre pedig csak annyit mondott a hormonok a dolgoznak!) Mikor már nagyon rosszul voltam elmentünk hozzá a férjemmel és kértünk tőle vérvétel vizsgálatra beutalót. Adott is két beutalót és ekkor már a mobil számát is megadta. Az első vérvételre elmentem a másikra viszont nem tudtam elmenni, ezért fel is hívtam a dokit, de se a mobilján se később a szakrendelőbe nem tudtam elérni
ezért úgy gondoltam másik orvoshoz fordulok.
A második orvosomhoz – akihez az egyik barátnőm révén kerültem – mondhatni az utolsó percben kerültem!
Az előző orvosom ugyanis több hónapig annyi gyógyszert beszedetett velem, hogy amikor ehhez az orvoshoz kerültem, ennek az egész kezelésnek, hormon túladagolásnak a következménye, éppen akkor jött ki rajtam. Ehhez a második dokihoz először a ciklusom elején mentem el és miután elmondtam mi volt eddig - vizsgálat nuku, hormongyógyszert szedtem, hol ekkora, hol akkora adagba és a szedés alatt jelentkező rosszullétekkor csak, uh vizsgálat volt, aztán a doki azt mondta nyugodtan folytassam tovább a gyógyszer szedését nem kell a rosszullétekkel foglalkoznom – Ő elmondta, hogy most ebben a ciklusban mikorra időzítsük (termékeny napok) az együttlétet, mikor próbálkozzunk spontán!
Mondta, hogy most várunk egy, két hónapot, amíg ezek után a gyógyszerszedések után, kicsit magához tér, kitisztul a szervezetem, közbe elküld majd vérvétel vizsgálatra, ultrahang vizsgálatra, aztán majd a továbbiakat meglátjuk, azt is, hogy ha kell, akkor milyen gyógyszert kell, hogy felírjon majd nekem!
A tervezett termékeny napokon próbálkozni viszont nem tudtunk, mivel akkor váratlanul erős mensesen kívüli vérzésem volt és az utolsó percig úgy nézett ki, egészségügyi kaparás lesz a vége.
Az ultrahang vizsgálatkor mondták, hogy sokáig szedtem a hormonkészítményt (amit ugye az előző orvosom írt fel). Ekkor derült ki, hogy hormon túladagolás történt nálam
Ez a doki aztán rendesen mindenféle gyógyszerekkel, méh összehúzó gyógyszerekkel ki is kezelt és úgy látszott a babairányba is elindulunk végre
De aztán kiderült, hogy mégsem.
Ö is végül össze-vissza kezelgetett, aztán hazudozott össze-vissza, majd egyik napról a másikra el is tűnt!
(Megjegyzés: először a Szent Imre kórház melletti kis rendelőintézetbe jártunk hozzá, majd egyszer csak azt mondta, a továbbiakban ott nem, de a sote II-n előzetes telefonon való időpont egyeztetés alapján reggeli időben tud ott minket fogadni. Azt mondta a kis szakrendelőt felújítják. Mivel egyikünk sem járt arra fele és hittünk is neki, ugyan miért hazudott volna, a II-es számú sotera előzetes megbeszélés után mentünk be hozzá vizsgálatra. (Persze mindig reggel 8 órára hívott be minket és mindig 11 óra fele tudtunk csak eljönni onnan). Ez pár hónapig el is ment, aztán egyik alkalommal a barátnőm amikor felhívta, azt mondta nem tudja mikor tudja fogadni a betegeit, mert vidéken van, hívja vissza két hét múlva.
A barátnőm vissza is hívta, de akkor meg azt mondta nézze itt -10 fog van, én a maga problémájával foglalkozni most nem tudok.
Na, mivel nekem is aktuális volt, hogy mennyek hozzá, én is felhívtam, mert úgy nézett ki sikerült a baba, halványan pozitívat jelzett a teszt. Nekem is azt mondta vidéken van, de, hogy most nem ér rá, hívjam vissza 1,2 nap múlva és addig csinálja még egy tesztet. Jól van, csináltam, de az már nem volt pozitív, de azért felhívtam. Erre azt mondta nézze ez a baba biztos elment, nem kell vele foglalkozni vagy valami ilyesmit mondott (tehát bunkó volt), nem tudok most innen semmit sem mondani, hívjon vissza két hét múlva.
Ezekután aztán már semelyikünk se a barátnőm, se én nem tudtuk elérni telefonon.........ami azthiszem jobb is.
A barátnőm elment aztán a kis szakrendelőbe, ahol kiderült, hogy a rendelő nem is volt felújítva, hanem kirúgták onnan és ott már egy másik doki rendelt. Ezekután én felhívtam a sote II-es számú klinikát, ahol megtudtam, hogy onnan meg vidékre küldték le ezt a dokit. Na, ezekután mindegyikünk befejezte vele és mindegyikünk keresett magának egy másik dokit.
A harmadik doki, a melóhelyemmel egy házban volt, régen jártam is hozzá, csak diák koromba elég költséges volt, így azért mentem el a MÁV-os dokimhoz……lehet, hogy nem kellett volna aztán.
Ez a doki nagyon korrekt volt, a férjemet is és engemet is kivizsgáltatott. A férjemet elküldte andrológiai vizsgálatra, engem meg hormonvizsgálatra, 3 hónapig hőmérsékleti görbét kellett vezetnem és meghatározott időben kellett együtt lennünk, de sajnos a várva várt babánk is sem érkezett meg hozzánk.
A három hónap próbálkozás és az eredményeink áttekintése (amik jók voltak) után, aztán azt mondta, tanácsolta nekünk a doki, hogy igaz Ő elkezdhetne nálunk egy alapkezelést (gyógyszeres), de őszintén megmondja, hogy ahelyett, hogy most bármi kezelést elindítana nálunk, inkább egy meddőségi központba utalna be minket. Az eredményeink jók, de szerinte meddőségi központhoz kellene fordulnunk, ahol ennek a problémának a megoldására specializálódott emberek dolgoznak, akik napi szinten különböző vizsgálatokat eltudnak végezni és szerinte az inszemináció kezeléssel sikerülne a baba.
Szóval tök korrekt és normális volt
Tudta, hogy magasabb szakértelmű, szintű orvosok, intézet segítségét kell igénybe vennünk
A klinikára először 2006 április 27-én 14:00 órára kaptunk időpontot, de egy szülés miatt Murber dokihoz csak este fél 6 körül kerültünk be.
Először kivizsgáltak minket (nem találtak semmit, csak a prolaktinomra írtak fel egy Bromocriptin nevezetű hormonbogyót), aztán Urbancsek prof. azt mondta, egy kis petefészek stimulációs kezelést fognak nálam csinálni, tehát terminált kezeléssel fogunk indulni. El is indultunk, de se az első, se a második, se a harmadik, se a negyedik, se az ötödik kezelés nem sikerült.
A kezelések persze nem mentek valami simán, mármint folyamatosan, maradtak ki hónapok v. ciklus, mivel egy, kétszer lett egy-egy cisztám, amire hol aztán mondták, hogy felszívódik majd hol pedig fogamzásgátlót írtak fel rá. Ha pedig cisztám nem volt, akkor meg a dokik nem voltak bent, szabin v. konferencián, előadáson voltak.
Az öt sikertelen terminált kezelés után Murber doki azt mondta, hogy a továbbiakban új terminált kezelést elindítani már nem fog, mert ha eddig nem sikerült, akkor már a hatodik v. hetedik kezelés segítségével sem fog sikerülni a baba, ezért elküldött HSG vizsgálatra, aminek az elvégzése után, az eredménytől függően inszeminációs indítana majd el. A HSG elvégzésére 2007 augusztusában került sor, aminek az eredménye: a jobb oldali petevezetőm vége lezártnak tűni, többszöri kontrasztanyagos bevitellel sem sikerült átjárhatóvá tenni. A bal oldali petevezetőm átjárható.
A HSG vizsgálat után elkezdtük az inszemináció kezeléseket, 2007 szeptemberétől 2009 január, februárjáig végig csináltuk az összes, azaz a 6 inszeminációs kezelést, szintén eredménytelenül.
2008 decemberében kiderült az inzulinrezisztenciám, amire azóta gyógyszert is szedek + mellette mozgok és diétázok is. Mivel az akkori belgyógyászom az akkori insulin értékemmel nem javasolta a lombikprogramot, halasztottunk, vártunk, fogynom kellett és stb. Nyár fele végül sikerült jó sok kilótól (több, mint 20 kilót adtam le) megszabadulnom és az értékem is lejjebb ment, így megkaptuk az igazolást, miszerint szerinte is, mármint a belgyógyász szerint is elkezdhető a lombikprogram.
Nyár elején viszont költözés miatt a lombikprogramot elkezdeni nem tudtuk, de a programhoz szükséges vizsgálatokra elmentünk. Augusztusban, a költözködés, átmeneti szálláshelyünkön való berendezkedés után bejelentkeztünk aztán a klinikára, lombikprogramra. Az asszisztens adott időpontot és mondta, hogy minden leletet vigyünk el magunkkal. Mondtam rendben van, de azért megkérdeztem, hogy kell-e még valami, azt mondta semmi. Szeptemberben el is mentünk, a prof. átnézte az összes leletünket, minden jó volt, a belgyógyászunk által írt papírt is elfogadta. Majd jött a hideg zuhany.
Azt mondta minden jó, de mivel a hsg leletem elég régi 2007-es, friss leletre van szüksége, de nem HSG leletre, hanem méhtükrözéses leletre, hogy minden rendben van-e. Hát mit mondjak, jó pipa lettem, mert ha ezt tudtam/tudtuk volna, akkor nyáron a költözés után megcsináltattam volna.
Na, mindegy, azonnal felhívtam az általa megadott orvost, aki érdekes módon nem a kollégája, tehát Murber doki volt, hanem egy másik doki a klinikáról. Szerencsére a ciklusom is jól alakult és az altatáshoz szükséges vizsgálatokat is sikerült gyorsan elvégeztetnem, így hamar meg is történt a műtét, ahol szintén semmit nem találtak.
(Adrinál az egyik itteni fórumosnál lapar és méhtükrözés is volt, endot találtak és utána igaz a következő hónapban kezeléssel nem, de az utána levő hónapban spontán sikerült aztán teherbeesnie és ma már boldog Anyuka!:D).