Új privát üzeneted érkezett!

hogy milyen hülye álmaid vannak Juli!!!! :lol:

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!

Jujj, Julcsi, ez az álom borzalmas lehetett! Biztos a telihold okozza. Cetli, dátum, brrr.

Lica, kitartás!!! Szorítok!!!

És a többieknek is! Millió puszi!

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok Lányok!

Tippekért igazán nincs mit, remélem be is válnak!!!!! :lol:

Lica, egyet értek Youlcsival! Szülhetnél már!!!! :lol: :lol: :lol:

Youlcsi, ne álmodj hülyeségeket!!!! :lol:

Tigris, az tényleg jó, h tudom mikor fogok szülni! :D

Mint az az itt töltött hónapok során kiderülhetett számotokra :D, én (és az Uram is) alapvetően "tervező" típusok vagyunk... :roll: Persze ez nem jelenti azt, h nem tudunk spontánok lenni (hiszen végül is Dani is így fogant meg a végén... :lol: ), de jobb szeretünk előre tisztában lenni a dolgokkal. Ok, a szülést tekintve ez most kizárólag azért lehetséges, mert Danó faros... :twisted:

Hozzáteszem és töredelmesen bavallom, h a tegnapi nap után engem már annyira nem érdekel semmilyen dátum!!! :oops: tőlem akár jövő héten is jöhetne... :oops: :roll: (kis túlzással...még az sem érdekel, ha nincs itthon a dokim)

Fúúú, azt hittem megdöglök... Egész nap nővéreméknél sütöttünk-főztünk a mai és holnapi Marci Szülinapi bulira. (ma család, holnap babazsúr... :roll: )
Lányok, a hasam egész nap kőszikla volt...akár álltam, akár mentem, akár ültem... Ráadásul Dani szerintem szipolyozza tőlem a kaját rendesen, mert evés után 1 órával olyan a gyomrom, mintha egy falatot nem ettem volna... Sebaj, ő hízzon!!! :D
Viszont ennek következményeként megint lenyomorodtam... :cry: még nagyobb súly nehezedik a csípőmre, megint alig tudok járni és most már a jobb térdizületem is begyulladt... :cry: :oops:

Szóval, tegnap már ott tartottam, h tőlem jöhet a jövő héten! :twisted: Hazaértünk, vettem egy meleg fürdőt, aztán bezuhantam az ágyba. Sikerült két megszakítással 10 órát aludnom ma reggelre... Ma kicsit jobban vagyok, de nincsenek illúzióim, h a délutáni banzáj után milyen leszek megint... :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 

 
 

Megértelek, Mumi, bár én még csak a 30. hétben vagyok, de én is sokszor összegörnyedek a keménységtől - márpedig az elmúlt 2 hét nagyon pörgős volt. Ülni sem jó, a derekam hamar megfájdul. Még most is pörögnöm kéne a hétvégi családi vendégségek miatt, de már azt mondtam, elég volt. Majd beülünk valahova...
Én tegnap voltam a dokimnál, most nem látott fertőzést és gyulladást, aminek nagyon örültem. Viszont - talán az IBS-től - a hasam azért eléggé érzékeny, és nem is tudom, hogy ez most emésztés, vagy sem. Élesen fájogat itt-ott. A legérdekesebb az volt, hogy visszament a méhnyak hosszúsága 2000-ről 3000-re! Tiszta furcsa! De ezek szerint ilyen is létezik. Lehet, hogy a fertőzések miatt rövidült meg, vagy a fertőzésekkel járó fájdalmak, keményedések miatt. Amióta betöltöttem a 28. hetet, valahogy megnyugodtam, hogy most már életképes a Babó. Azóta nincsenek fertőzéses tünetek sem, és azóta nem fáj annyit a hasam (csak az utóbbi két napban, de ez szerintem emésztés).
Az alvásom nekem is kezd romlani, ellenben. Ez még biztos rosszabb is lesz.
milina
 
 


Látom lányok sokan megszenvedjük a terhességet, főleg a végét...
De az eredmény majd kárpótol mindenért!!!

Mi megvagyunk. Reméljük így maradunk.

Direkt nem tervezek semmit, csak oda megyek ahova kell, a barátok meg ide jönnek látogatni mindenféle felhajtás nélkül. Így csak kihúzom már a végét...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Milina, örülök, h jobban vagy te is és kikeveredtél a fertőzésből!!! :lol: Vigyátt magatokra! Sajnos, ami gyakori itt a vége felé és főleg szegény Tigris szenvedi meg :( a hugyúti fertőzések + vese gondok...bár abból nekem is kijutott, de jóval "finomabb" formában. :roll:
Érdekes, a derekam nekem eddig nem fájt, kb. 1 hete kezdődött. :roll: Ez is végét jelzi a terhességnek... :wink: (tegnap bevásárlás közben összefutottunk ismerősökkel, akik megkérdezték, h mennyi van még hátra? mondtam, h 3 hét. Rám nézett a csaj és közölte, h szerinte 1 hetem van... :shock: na majd kiderül...)
Jééé, én még nem hallottam arról, h 2000-es méhszáj visszament volna 3000-re... :shock: wow!
Az emésztésre meg csak azt tudom mondani, h fokozottan figyelj oda, h most mit eszel... :oops:
Alvás: csak rosszabb lesz... :oops:

Tigris, pihizz te is amennyit csak tudsz! :D Örülők, h jól vagytok!!! Tényleg maradjon is így!!!! :lol:
Megszenvedjük...megszenvedjük...de ezzel jár a dolog...csak nyűgös vagyok tőle... :twisted: Na, amiatt meg végképp tűkön ülök, h milyen lesz Dani, hiszen a 27. héten láttam utoljára, és már nem is fogom látni, csak ha kijött!!! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Hát igen, néha már gyanakszom a vesémre, de szerencsére eddig még nem volt baj. Anyukámnak és anyósomnak is volt baja a veséjével mindkét terhességénél. Persze ez még nem jelent semmit, de jó tudni, hogy a családunkban a magzatok hajlamosak vese felé orientálódni...
Én már egyszer-kétszer olvastam ilyet különböző fórumokon (pl. itt a Babaneten is), hogy a 2000-es érték visszament 3000-re, de azok általában kórházból kijött kismamák voltak, akiket ott bent gyógyszerrel kezeltek keményedés és görcsök ellen. Én meg azért nem feküdtem olyan sokat, és csak a szokásos 3-4 magnéziumot szedtem be. De azért reménykedtem, hogy nálam is lehetséges.
Mindenkinek kitartást, és néha el kell vonatkoztatni az állapotunktól, hogy ne golyózzunk bele. Állítólag szüléskor is, két fájás között, a lehető leginkább el kell terelni a figyelmünket. Hát ezt már szerintem várandósság alatt is bőven van okunk és alkalmunk gyakorolni...
milina
 
 


Sziasztok Lányok!

Ki hogy érzi ma magát? Remélem, minimum stagnál a helyzet vagy csak jobb lett mindenkinél!!! :lol:

Mi tegnap túléltük a szülinapi partyt. Egész jól sikerült. :oops: :lol: Marci nagyon édes nagyfiús ünneplő ruciban feszített. :D Kapott tőlünk kisasztalt és székeket a szobájába, amin megkezdheti rajzoló/festő/kreatív tevékenységét. :lol: A mozdony torta is nagyon bejött mindenkinek, amit előző nap gyártottunk nővéremmel. :wink: A család egy része megint "megállapította", h nem fogom kihúzni még 3 hétig... :roll: (mondjuk eléggé el van deformálódva a fejem...pl. az orrom és az orrom-szám közötti terület fel van dagadva. Olyan, mintha valaki bevert volna nekem egyet... :oops: :lol: )

Ma délelőtt meg kollektíven kivonultunk a kertbe és kicsinosítottuk a "kúriát"! :lol: Na jó, én már nem sokat tettem hozzá a projekthez, de anyu + az uram metszették a bokrokat, gereblyézték és söpörték a leveleket rendesen... :wink: Én addig legfoglaltam a kutyát. :D A jó levegő úgy kiszívott mindenkit, h ebéd után kollektív alvás következett! (én két napja úgyis a tyúkokkal kelek fél 5-kor... :evil: )

Ismeritek a "Szülők könyve" 3CD-s hangoskönyvet? Tegnap nővérem kölcsön adta nekünk, aminek az aktuális részeit most meg is hallgattunk urammal. :) Érdekes és hasznos információkat lehet megtudni belőle a fogantatástól kezdve, egészen a gyerek iskolás koráig. Na jó, azért ennyire nem haladtunk előre, csak a 3 hónapos korig mentünk el... :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi!
Nekem múltkor mondták, h figyeljem az orr és száj duzzadását, mert az állítólag jele a közeledő szülésnek!!! Na kiv leszek igaz-e... Neked be jön-e!!!

Mi megvagyunk.
Ma neki állunk ágy átalakításának, meg a többi apróságnak.
2 hét múlva kész lesz szoba átalakítása!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, én is kíváncsi leszek rá!!!! :D Ma itt járt a védőnő "terepszemlén" és ő is mondta, h be vagyok most már dagadva rendesen fejileg...
Végig járta a lakást, megnézett mindent. :wink: Tetszett neki a gyerekszobánk. :lol: Azt mondta, h jók benne az élénk színek és az elején ez nagyon fontos. Később úgyis mindent autóra fogunk cserélni állítása szerint... :wink: lehet, hiszen pasiból van a drágám... :lol:

Ügyesek legyetek az átalakítással, de meg ne erőltesd magad a munkával!!!! :wink: :roll: Majd csinálj képeket!!!

Ja... Kipróbáltad a gyógyteát? (én most láttam, h már csak 2 filterem van, sürgősen vennem kell belőle... :roll: )

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok Csajok!

Hová tűnt el mindenki???? :shock:

Lica, megvan végre az első topikos bébi?! :lol: Tűkön ülök, h tudjam!!!

Dani érezhetően áthelyezekedett bennem... :roll: Tuti lejjebb van, nem nyomja az ideget, amit eddig és nem fáj a csípőm!!!! Hurrá-hurrá! :lol:
Viszont folyamatosan olyan érzésem van, h belelép "nunimba"... :oops: :lol: És rugdal lefelé ezerrel...még a végén így fogja átszakítani a burkot... :roll:

Honlap megyünk nst-re + doki bácsihoz, csütrötökön meg uh. Kíváncsi leszek az eredményekre... :wink:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Vagyok Mumi!

Teát nem vettem még... :?

Védőnő hozzánk nem jön, nem is említette!!! Csak h 1x találkozunk még ha nem szülök meg addig! :lol:

Voltam ma terhesgondozóba: kiadták mai napig táppénzes papírt. Elindította köv időszakra, majd kedden megyek vissza NST-re 11:30-ra. Aztán közölték h én ma nem mehetek kenet levételre mivel egyszerre csak 2 helyre mehetek, háromra nem! Így jövő kedden lesz megcsinálva majd!!! Ezt a hülyeséget! Odaadták laborra is beutalómat. Majd jövő héten szerdán megyek oda meg!

Képeket majd csinálok ha kész leszünk 2 hét múlva! Addig nem! :roll: Majd lesz előtte-utána kép, h lássátok a különbséget!!! :lol:

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, jó h itt vagy! :lol:

Ne is emlegesd a táppénzt! :evil: Nem tudom, h mi van most az OEP-ben, de a szept.15-30. közötti időszakra vonatkozó táppénzemet sem kaptam még meg! Basszus!!!!!!!!!!!!!!! :evil: És azóta már az október 1-24. közötti papírom is le lett adva nekik...

Mi az, h nem mehetsz két helynél többre a terhesgondozóban?????? :shock: Ezt nem is értem... mit fáj az nekik, h egyszerre elintéznél mindent???? Hihetetlen!!!!!!!!! :roll:

A képekre nagyon kíváncsi leszek!!!! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Hát Mumi az OEP állítólag ellenőrzi h egyszerre kettőnél több „beavatkozást” nem végezhetnek rajtunk. De ez nem csak terheseknél van. A fogászat is ilyen pl… Szóval ez van… Megint az jön elő h nem normális emberek találják ki a dolgokat!!!
Na mi most a vesével úgy néz ki rendben vagyunk, azonban sikeresen elkaptam a náthát és a torokfájást. Tegnap este kezdődött. Remélem nem fog annyira eldurvulni mint múltkor. 2 hónap volt mire kigyógyultam a takonyból. A legbosszantóbb az egészben h drága barátainkban volt ennyi felelősségérzet és vasárnap a 4 főből 3 fő betegen látogatott meg minket!!! És nem is szóltak előtte h bocs betegek vagyunk, mehetünk. De nem is ez, az a nő aki 2 gyereket szült tudhatná h nem kéne is kib@aszni egy utolsó hónapba járó kismamával h beteget visz a közelébe… Vagy csak én gondolkodom így???
El kellene mennem háziorvoshoz is gyógyszert íratni a köv 3 hónapra… A gyógyszertárba megint otthagyok egy kisebb vagyont, mert vehetek orrsprayt meg stodalt stb, h kúráljam magam…
Vasárnap meg anyuék jönnek hozzánk, de jó lenne addigra legyűrni ezt…
Tegnap drága párom konnektort szerelt: mivel pont a kiságy közepénél lett volna az egyik, azt „eltűntette” és elvitt belőle két irányba két süllyesztett csatornába másik helyekre ahol kellenek… A lényeg h falat vésett! Hát azt a port meg mindent… Egész délután takarítottunk!!! Alig vártam h végezzünk. Úgy bedurrant a vádlim meg bedagadt a lábfejem… Áldottam drága párom, h minek ennyire precízen dolgozni…
Hát kb ennyi! Remélem mindenki más jól van!!! Lica lehet tényleg megszült már!!! :D

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Na Tigris, akkor zajlik az élet nálatok!!! :lol: :roll: A fal vésésért nem irígyellek!!! Tényleg nem egy kellemes dolog (főleg most...), és eszméletlen mocsokkal jár. A vele járó "nagytakarítás" meg főleg nem hiányzik neked sem!!! :? Márciusban a felújításnál volt részünk nekünk is benne rendesen...

Abszolút igazad van!!!! Hogy lehet egy 2 gyerekes nő ennyire felelőtlen????!!!! Tényleg nem lett volna szabad most hozzátok menniük. Szegénykém, sajnálom, h elkaptad a takonykórt! :cry: Igyál sok mézes teát, stodal és orrcsepp! Nekem is pont tegnap mondta a doki bácsi, h ha elkapnám, akkor minden ilyesmi mehet, csak lehetőség szerint apa menjen megvenni a patikába a szereket, mert nekem úgyse fognak adni semmit... :lol: :roll: Remélem, jobban leszel a hétvégére, mire jönnek anyukádék!!!! :wink:

Na, akkor referálok én is. :D Tegnap doki bácsi megnézte Danót. Farfekvés, szép nagy, méhszáj totál zárt. Mondtam neki, h eszméletlen nagyokat tud belém rúgni lent, és ez mennyire gáz a zárt méhszáj ellenére?! "Hát...ha átrepeszti a burkot egy rúgással, akkor szülünk! :twisted: legyek bármennyire zárt is... Majd meglátjuk mit mond az uh ma."
Na, éppen most jöttünk meg. Az eredménnyel meg is kellett keresnem a kórházban őt. Éppen egy császárról jött ki. Mondtam neki, h jó fáradtnak látszik...igen, mert tegnap reggel óta nem volt otthon... :shock: Mikor mi este 8-kor eljöttünk a rendelőjéből, akkor még kb. 10-en vártak vizsgálatra és utána ment vissza a kórházba szülni egyet rendesen, egyet meg műteni... :oops:

De lényeg a lényeg: uh alapján minden tökéletes! :D Áramlások placentában (ami most I-II. státuszú), a gyerek agyér áramlása, szóval minden. Egyedül egy dologgal nem értett egyet, a becsült súllyal. Azt csak 3076g-ra tudták becsülni, de erre még az uh-is is azt mondta, h nagyon képlékeny. Doki bácsi meg közölte, h ennél tuti nagyobb már érzésre is! Egyébként méreteit tekintve 37hét 3 nap kb.
Végeredmény: tartsak ki és találkozunk jövő héten! :twisted:
Azért azt elmondta, h a hétvégén mindkét nap megy "temető körre", de csak 1-1 órás távolságban lesz, ha beindulna a dolog... :oops:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Licának tuti meg kellett szülnie, mert se kép, se hang róluk!!! :lol: :twisted:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Na megjöttem dokitól és gyógyszertárból.
Dokinak bedobtam szakorvosit h írja fel. szerencsére nem kellett sokáig várnom. A gyógyszertárban felvilágosítottak h a Stodal csak köhögésre van, torokra nem (akkor arra mért írja tájékoztatója?!?!). Szóval ezt az oscillobigyót vettem influenzára meg orrsprayt...
Reméljük a legjobbakat.
Találkoztam 1 ismerőssel, és elmesélte h neki annó az influenza indította be a szülést, figyeljek oda! Érdekesssss!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, a Stodal tényleg köhögésre van. Torokra más kell... :roll:

Na, ezt még nem hallottam, h a szülést az influ indítaná be, de minden lehetséges. :twisted: Tény, h nem a legjobb köhögőrohamot kapni, mikor a bébi már nyomja a fejéval a burkot és valszeg a tüsszentés sem használ neki... :lol:

Parancsolj rá Benire, h még min. 3 hétig bent kell maradnia!!!! :D

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


hali!

látom zajlik az élet :)
Lica meg tuti szül, ha eddig ide sem bagózott :lol:

megvolt az e heti kórház-kör is :)
kedden uh, babóca pont akkora, amekkorának lennie kell (még jó, hogy nem tudjuk, mekkorának kéne lennie, mert így rá lehet fogni, hogy pont jó :D), bpd-je egy pöppet nagyobb :shock: de hát vannak naffejűek a családban :roll: :lol: legalább kifelé jövet jobban hat rá a gravitáció :lol:

ma voltam a dokimnál. szerinte a szentlélek még tartja a méhszájat, így 2200as... és még 3-4 hetet húzzak ki... aztán november vége felé már mindent szabad, ami addig tiltólistás (végre, végre! 20. hét óta nem volt szabad a szex... nekem meg már pókhálósodna, ha nem járnék vizsgálatokra :lol: )
kérte, hogy ctg-re mindenképpen csütörtökre kérjek időpontot, mert ne mással írassam alá, mindig ő akarja látni...

ennyi.

hazafelé megvettem a babatakarónak a polárt (nagyon élénk citromsárga, sötétlila és türkiz... szépek :)), úgyhogy el fogom magam foglalni :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Szia Youlcsi!

Jó, h te is bejelentkeztél!!! :lol: Örülök, h minden ok veletek! Ne izgulj, nem csak nálatok nagyobb egy kicsit a Manó feje, nálunk is mindig nagyobb pindurit... :lol: És a családi nagyfejűség itt is igaz! :twisted:

Ne erőltesd túl magad, 3 hetet még tényleg ki kellene húznod biztos, ami biztos alapon... Pihizz amennyit csak lehet! :lol:

Nagyon tuti színű anyagokat vettél takarónak! Azért majd kíváncsi leszek a kész remekműveidre! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok Lányok!

Kinél mi újság? Hogy vagytok?

Tigris, jobban van a takonykórod?! :D Anyukádék megérkeztek hozzátok?

Youlcsi, belekezdtél már a varrásba? :lol:

Lica, adj életjelet magatokról!!!!! :lol:

Bár nincs túl meleg, annyira szépen süt a napocska, h kedvem támadt kiruccanni. :lol: Urammal terveztünk egy kis délutáni sétát a Városligetben + egy kis plázázást, mert kell venni 1-2 dolgot.

Halljátok, tegnap este igen érdekesen viselkedett kicsi fiam! Majd szétszakította a fejével a hasfalam és olyanokat rúgott belém, h azt hittem átszakítja a burkot és megyünk szülni...de kb. 3 órán keresztül...aztán hála az égnek lecsendesedett... :oops: Nem tudom, h mi volt vele... :roll:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
varrok rendületlenül... csak piszok lassan megy sínnel a kezemen. aztán meg panaszkodok, hogy nem javul :oops: :roll:

tegnap úgy látszik, ilyen alien-napjuk volt a csemetéknek :) enyém törpe egész napos nem mozgás után ahogy lefeküdtem, azt hittem, áttör a bordáim alatt :shock: :lol: vagy 3x testhelyzetet váltottam és majd egy órát simiztem, mire lenyugodott...

lassan neked is indulni kéne szülni... ;)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi, csak óvatosan a kezeddel!!! :oops: tényleg nehogy mégjobban megerőltesd!

Ezek szerint nem csak Danó volt akkor "túlbuzgó" tegnap :roll: :lol: ...bár ma is csinálja! :shock: A helyzet az, h már annyira nincs helye, h minden egyes mozdulata nagy fájdalmat okoz...

Szülést nekem mondod???!!! :twisted: Ha ma kijönne, azzal is kiegyeznék!!!! :lol: Halloween ide, Mindenszentek oda, már az sem érdekelne... :wink:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
neked mondtam, hát!

a dokim szerint onnantól, hogy betöltjük a 37 hetet, mindent tegyünk meg azért, hogy beinduljon a szülés :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi, megsúgom, h "nem kíméljük" szegény gyereket és szexelünk, de azon kívül, h bazi jó, a szülés beindulásra nincs hatással... :lol: :twisted:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
nekem már a "bazi jó"-nak a töredéke is megfelelne... 20. hét óta semmi :? a szülés beindulása meg csak már hab lenne a tortán :D

de 3 hét múlva nem fogom magam egy cseppet sem tovább kímélni. szex, lépcsőzés, szex, csavargás, szex, barátnőzés, szex, emelgetés, szex... ja, és szex!!!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!!!

Jelentkezem én is! Takonykór sajna megvan, de azért bírható… Bár jó lenne ha nem lenne.

Anyumék voltak… Felhozták kiságyat, amit párom bepácol szép mahagóni színűre (mindene a „barkácsolás” nem lehet lelőni…). Viszont a kókusz matrac nem lesz jó, mert nagyon ki van már feküdve. Inkább veszünk új matracot ikeában holnap majd… Megnézték szépen felpuffadt lábamat, amire csak férjem papucsa és zoknia jön fel. Térdtől lefelé annyira tud fájni!!! Hiába pócolom. Nagyon várom már a végét, bár félek is szüléstől megvallom hősiesen.

Mennem kell reggel laborra délbe meg NST-re és kenetlevételre. Elindítják a Tgyásomat is. SZTK mellett ott van az Ikea csak át kell majd néznünk.

Én már nem szedem magnéziumot, de érzem is. Olyan fájásaim vannak. Megint 2 óránként fent vagyok éjszaka, nem bírom kialudni magam… Picik a szemeim tőle… Szóval nekem ilyen körülmények között sajna eszembe sem jut a szex! Örülök h élek.

A babó olyan mintha átfordult volna a jobb oldalamra: eddig bal oldalon éreztem ha csuklott, most a jobb oldalon. A hasamat úgy el tudja ferdíteni a jobb oldalamra, h csak nézek. A bal oldalon alvás is fájósabb így. Szóval nem tudom most h helyezkedik Beni. Majd 9.-én kiderül minden. Várom már. Utána ki is bújhatna akár… :wink:

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!
Néha lesek ám, hogy álltok?!
2 in 1 vagy mi? :lol:
Én már izgulok, hogy mi lesz veletek.
Olyan izgalmas......
Szex: én meg ellennék nélküle...tudjátok, ha lehet, nem köll, ha nem lehet, annál inkább...... :oops: :roll:
De azért hónapokig kibírni nélküle!!!!!!!!!! :shock:
Youlcsi! Szülés után meg 6 hét.......bakker.....te aztán szó szerint elvonó"kúr"án vagy! :oops: :lol:
Szorítok nagyon nektek, még szorítsátok össze a térdeket, amíg kell!
Majd jövök még, most fekszem-alszom. Őszi szünet van, juhé! 8)
Ja, és új helyen dolgozom!!!!!!!! Vége a rémálomnak! 8)
Hívtak egy másik szomszéd faluból, újra fél nap dolgozom és nyugalom lesz az életemben.....talán beköltözik az a baba is.....igaz, kéne hozzá bújni is. :roll:
De ha apajelölt fáradt, anyajelölt meg sajnálatból inkább lógva hagyja apajelöltet......szinte szó szerint. :oops: :lol:
Jó éjszakát!
zsuzska30
 
 


Jut eszembe: szedte valamelyőtök a Bromocriptint?
Vannak mellékhatásai, elég durvák.........
Youlcsi, te nagyon kened-vágod a témát....reggel fél, este egész adagot kaptam az 500 feletti prolaktinérték miatt.
Vélemény?
Állítólag a terhesség a 100 körülit "szereti".
Már 4-5 napja eszegetem, de lassan emelem az adagot, még a reggel negyed, este félnél tartok. :roll:
Bár, doki már ennyi idő alatt elérette volna velem.....
Én óvatos duhaj vagyok.
Szorulást is okoz....lehet, most gyógyul meg a Crohn. :lol:
Tényleg lépek, de azt hiszem, eszem valamit lefekvés előtt.
Aztán várom majd a csodaszép gyerkőcökről a képeket ám!
Nagyon! Imádom nézegetni őket, ha már - még - nekem nincs.
Most itt vannak épp nővéremék, 6 éves és 10,5 hónapos kölkökkel.
Most boldog vagyok!
zsuzska30
 
 


jó reggelt!

zsuzska!
én szedtem bromót... vagyis akartam szedni, de 1 hét után feladtam. végülis jól voltam, ha nem mozogtam, hánynom sem kellett :shock: mivel olyan voltam tőle, mint valami zombi, így a dokim nem ragaszkodott hozzá... de mondjuk nem is volt magas a prl, csak ovu-indukciónak adta, arra meg jó volt.

örülök, az új melódnak :D ha nyugi van, akkor valahogy minden könnyebben megy ;)

tigris!
nst? :irigy-irigy: én is akarok!!! de nekem még 2 hét... :(
majd írd, hogy mi volt!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok Lányok!

Youlcsi, elhiszem, h "ki vagytok éhezve"!!! :lol: :oops: Jó, h az utóbbi időben mi is jóval ritkábban szexeltünk, mert sehogy nem volt jó és kényelmes, de azért a 20. héttől eltiltva lenni már más kérdés... :shock: Ráadásul nekem nem csökkent a libidóm, csak mindenhogy fájt a pocakom és ezért nem erőltettük a dolgot. Most, h Danó "leköltözött", megint jó! :lol: Szóval átérzem! És igen, igaza van Zsuzskának, h még jön 6 hét böjt szülés után... :roll:

Zsuzska, gratula az új melóhoz!!! :D Hidd el, h rendeződnek a dolgok! :wink: Minél kevesebb stressz ér, annál gyorsabban! Szurkolok a "mini manónak", h beköltözzön a pocidba, de tessék is tenni ennek érdekében minél többet!!!!!!!!!!!! :lol: :twisted:

Tigris, kitartás és kúráld magad tovább!!! :D Barkácsoljatok csak serényen, az mindig jó móka, legalábbis én nagyon szoktam élvezni! Nálunk minden készen van, csak a kis tökinek kell jönnie végre. :lol:
Hihi, ezek szerint akkor Beni most pont úgy fekszik, mint Danó, csak fejjel lefelé verzióban! :D Vicces. (egyébként nagyon be lehetünk "csigázva", mert meg is jegyezte tegnap este a doki, h farfekvéses és ennyire lent van a szívhangja???!!! :shock: Mondtuk, h mi se értjük, de igen... :roll: lehet, tényleg nagy bébi és azért csigázza össze magát kicsire. Viszont két napja megőrülök úgy viszket a hasam!, tehát tágul tovább a bőröm ergo Dani növöget...)

Referálj, h mi volt a dokinál és nst-n!

Tegnap este mi is bent voltunk a kórhában nst-n a szülész nénim megcsinálta. Danó egész szépen mozgott (150-160 között járt), de a 20 percből volt egy 5 perces periódusa, amikor annyira bealudt, h lement a szívhang 120 alá... :roll: Ez nem tetszett az ügyeletes dokinak, szóval rá is írta a papíromra, h 2 napon belül jelentkezzek a dokimnál. Pont holnap megyünk hozzá és csinál majd még egyet. Nem tudom mi lesz, lehet mégiscsak előbbre fogja hozni a szülést ezek alapján?! :roll: Egy biztos, h holnap még itthon van, aztán nov. 4-7. között külföldön, szóval ha nem ma-holnap, akkor legközelebb csak hétfőn szülhetek! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok Lányok!
Zugolvasok lelkesen...
Zsuzska, de jó, hogy benéztél! Örülök én is nagyon az új melódnak; meglátod, ha mindketten megnyugszotok, jönni fog a babó is nemsokára. :-)

Mumi, Youlcsi, Tigris, kitartás...! Már nagyon az alagút vége felé... :-)

Puszi mindannyiotoknak!

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok Lányok!

Mangu, rólad is jó hallani, h azért zugolvasol... :lol:

Kitartunk!!!! :D Mondom ezt a többiek nevében is, bár én már egyre nehezebben... :roll: Tegnap este már tényleg! egy kínszenvedés volt az ágyban fekvés és elaludni sem bírtam... most van csak igazán "partra vetett bálna" érzésem! :twisted: :lol: Végül is holnap betöltöm a 38. hetet és megkezdem a 39.-et... :roll:

És valami történik...leülésnél/felállásnál/guggolásnál/hajolásnál (asszem az összes verziót kimerítettem :lol: ) olyan érzésem van, h szétrepedek belülről. Azt nem tudom megmondani, h a méhszájat érzem vagy a hüvelyemet, lehet mindkettőt... :cry: nem jó!!! határozottan nem jó!!!! :cry:

Ja, és reggel 5:30-kor kaptuk az sms-t, h a baráti párnunknál megszületett Marci 3350g-mal és 55cm-vel. Zsófi hivatalosan 1 héttel volt korábbra kiírva, mint én! :D Meglátjuk mi lesz...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Hát Lányok...megyünk szülni! :roll: :oops: Szorítsatok nekünk! :D

Jelentkezünk, ha már tudunk.

Puszi mindenkinek!

(és nem mondom, h nem parázok... :oops: )

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


áááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mumi!
drukk ezerrel :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Mumi!

Így háttérből, "zugolvasóként" is kezem-lábam keresztben értetek. :D

Szép estét a többieknek! Youlcsinak és Tigrisnek pedig kitartás erre a kis időre. :)

Veró

Kép
veroniks22
 
 


Mumi, szorítok, nagyon-nagyon-nagyon!!!!!!
Mennek a vuduk!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kép
manguszta
 
 


de jó neked Mumi!!!!!!!!!!!!!!!! hajrá!!!!!!!!!!!!! :lol:
Bár mi is mennénk már...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Mumi!
Juj, már valószínűleg a karodban tartod a babádat!
De jó neked!
Várjuk a híreket!
Nem tud valaki valami pontosat?!
Úgy izgulok és várom a híreket és fotósorozatot!
Hajrá, Muuuuuuumi! Hajrá, Muuuuuuuuuuuuuumi!
zsuzska30
 
 


Sziasztok!

Egyik kollégáméknál is ma indult meg a baba! Még 2 hete lett volna a lánynak, de a természet közbeszólt! Aranyos volt a srác, állandóan telefonált, be ide az irodába, hogy már öltöznek be zöldruhába, már megkapta a kismama az epidurált, meg ilyenek :-) teljesen odavolt...
Sajnos el kellett mennem ügyfélhez, így kimaradtam a további tudósításból, de reggel az lesz az első dolgom, hogy kifaggatom a többieket!
Puussz!
Manguszta

Kép
manguszta
 
 


Hát én se bánnám ha 1-2 hét múlva kibújna Beni. Sőt!!!
Annyira dagadt az egész lábam és kemény is... Remélem nem marad ilyen majd...
Ugyanakkor annyira félek is... Hülye vagyok mi?

Ma voltam bent cégnél és nagyon kedvesek voltak kollégák. Kaptunk ajándékot (zenélő világító gömböt meg édességeket), volt pezsgőbontás meg szusi evés is... Szóval nagyon jól esett h így törték magukat fiúk!

Azért kiv lennék h Muminál hogy jött a szülés: elfolyt a magzatvíz vagy fájások vagy mi?

Lica is nagyon eltűnt! Lehet már rég otthon babázik!

Lányok várjuk szülés történeteket és képeket!!!!!!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Most csak nagyon gyors bekukk, h élet jelet adjunk magunkról!!! :lol: Ígérem, h 8 fejés 5 etetés 16 bőgés között kerítek majd időt arra, h teljes beszámolót írjak Nektek!!! :D

Tegnap jöttünk meg a kórházból, szóval ma még elég kaotikusak az állapotok itthon! :roll:

KÉPEK lesznek, de majd megadom a linket, ahova feltesszük, mert ide nem lehet feltölteni őket akkorák! :lol:

Addig is KITARTÁS a még bentlévő pocaklakósoknak!!!! Többieknek: babásodjatok!!!

KÖSZI A SZURKOKAT MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi!!!!
Végre!!!
Annyira kiv vagyok mi volt hogy volt, meg képekre!!!!
Pihenj amennyit csak tudsz!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Mumi sziaaaaaaaaasztoooook!

Persze, pihenj, regenerálódj, szokjatok egymáshoz... mi azért tűkön, de bármikor nagyon örülni fogunk a beszámolódnak!!! A lényeg, hogy jól vagytok, esztek, alszotok...

Millió puszi!
Manguszta

Kép
manguszta
 
 


Mumi!

Jaj, de jó!
Mikor született meg?
Annyira kíváncsi vagyok én is a történetre és képekre!
De jóóóóóóó neked! Hmmmmm......

Jut eszembe, a Bromot leállítjuk, mert a gyomrom és beleim besokalltak tőle. Felébredek a fájdalomra, amit okoz. :(
Görcsöl a gyomrom is! :O
Felhívtam a meddőségit, mondták, hogy nagyon erős indokkal lecserélhető Norprolacra. Pénteken mehetek is a receptért.
Gondolom, Crohn erős indok. :roll:
Bár ne lenne erős indokom.....:(
De állítólag a Norprolac nem okoz mellékhatást, csak nagyon drága, ezért nem írogatják fel minden jöttmentnek. :lol:
Szorítok továbbra is, hogy szép és kellemes élmény legyen a szülés!
Ha nem jönnék, az azért van, mert a gép sz.rakodik.
Villog, de feketén! Fel-felvillan fekete képernyő. :roll:
Előbb már kikapcsoltam, de muszáj volt újra, mert muszáj volt benéznem hozzátok!
Azért jó lenne, ha holnap-holnapután mindenképp kapnánk képet, mert a suliban meg tudom nézni....ha itthon nem.
Juhééééééééé, veled örülök, Mumi!
Sziasztooooooooook!
Vigyázzatok magatokra, frontok jönnek-mennek, meglátjuk, milyen hatással lesz ez a babákra!
Könnyen dumálok itt semmi pocakkal...... :roll:
Biztos kemény dolog, remélem, hamarosan megtudjuk mi is, leendő babások!
Puszi! Pocisimi!
zsuzska30
 
 


mumi!
annyira örülök nektek :)
nagyon várom a linket.

zsuzska!
sajnálom a bromós cécót... nagyon sok a mellékhatása ugyan... de adott problémára az egyik legjobb szer.
esetleg kérdezz rá, hogy mit szólnának a barátcserjéhez (többek között asszem premens néven is fut). ugyan csak kismértékben, de az is csökkenti a prolaktint... hátha bejön.

ma Áron babát apája hivatalosan is elismerte sajátjának :lol: szóval már papírunk van róla, hogy majd a nevét viselheti. meg is ünnepeltük egy kis ruhavásárlással. thomas-os póló, rugi... és olyan 68as micimackós melegítő, hogy beszarás!!! (nem gáz ezt ibd-s topicon írni:?: :lol: )
és megjött a teszveszelt fejőgépem :lol: is. igaz, kb 10 méterrel az orrunk előtt fordult ki a ház elől a postás-autó, így holnap be kell érte sétálnom a városba... de belefér. úgyis ossz vagyok :twisted:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


SZIASZTOK LÁNYOK !!!!

Végre itt vagyok, van 1-2 percem :-) Most ha ne haragszotok nem olvasok vissza 2, azaz lassan már 3 hetet :-) Gondolom, sejtették mi az ábra :) :) :)
Na nem húzom tovább az időt : okt. 22-én megszületett Moci, a mi kis Andriskánk :D :D :D egészséges, szép kisbaba, nem kavart be sem a szalag, sem a többlet magzatvíz!!! Annyi,hogy még mindig hámlik a bőre szegénykémnek, mert azt mondták túlhordott baba (?)...ezek szerint tényleg nem volt jól kiszámolva :)

A szülés nem volt egy könnyű menet : reggel 8-kor éreztem hogy lesz valami, jöttek lassan a fájások, korházba be, ott megvizsgálnak, megállapítják, ez még nem az,majdnem hazaküldenek...eltelik egy kis idő, jön az ügyeletes doki (az enyém később jött be), az is megvizsgál, megállapítja, hogy már 3 újjnyira megnyíltam és maradok...beöntés, borotválás (nem vészes amúgy, csak meglepődsz mennyi minden van benned :D :D :D )

Aztán vajúdtam reggel 9-től du.4-ig, ültem labdán, feküdtem oldalt, álltam, sétáltam a folyósón, már a tolófájások jöttek, "kicsit" ordítottam :) azt hittem mindjárt kint van és a doki is mondta, "még egy kicsit, még egy kicsit", de csak nem akart kibújni ez a kis prücsök. Orvosi konzultáció a főorvosnővel (közben én ott teljesen kiütve), azt mondják : ne szenvedjen többet, a baba ugyan jól helyezkedik, de "nem mutat áthaladási tendenciát" - nem akart kijönni, jó volt ott neki :D Jöhet a császár...onnantól kezdve filmszerűen zajlik minden, mintha nem is velem történne. Felemelnek, bevisznek a műtőbe, minden zöld, a testem remeg, érzéstelenitő be, zöld lepedő az arcom előtt, egy kedves női szempár folyamatosan beszél hozzám (fogalmam sincs mit, de tudom hogy akkor jól esett), közbe a dokimat is hallom poénkodni...egyszer csak hallom a felejthetetlen mondatot "jaj, de szép kisbaba", szemem sarkából látom hogy beburkólva viszik el, sírok...nemsokára visszahozzák, odateszik az arcomhoz, megpuszilom, látom hogy gyönyörű...most is sírok ahogy ezt írom...

Aztán betólnak a kórterembe, még egy órát remegtem, aztán lassan kezdett visszatérni a lábam és vele a fájdalom is, de kaptam fájdalomcsillapítót. Amíg ott feküdtem egyedül, mozdulatlanul, az mentett meg agyilag, hogy elkezdtem mindenkinek sms-eket küldeni, így nem gondoltam annyira a fájdalomra.A rákövetkező 5 napról a kórházban inkább nem is beszélnék, mert lelkileg nagyon megviselt az egész, ami miatt a testi felépülésem is tovább tartott...minden miatt aggódtam (szoptatás - van-e elég tejem, miért nincs kakija, pisije, mit adnak neki enni...).Most már leülepedtek egy kicsit a dolgok, de ott állandóan sírtam valami miatt. Még itthon is sírdogáltam a tej miatt, de aztán most úgy tűnik minden rendben. A családom nagyon sokat segít és ez is hozzájárul ahhoz hogy nyugodtabb legyek.

Na megyek, kicsit hosszúra sikeredett, közben pedig minden perc számít ... mindenkinek a legjobbakat, kitartás és minden rendben lesz! Minden fájdalom elfelejtődik amikor meglátjátok a kis csemetét!!!Nekem nehéz volt minden, de nem sajnálom egy percét sem,mert megérte !!!

Sok puszi*** Kép Moci-portrait

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Lica! Gyönyörű baba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratulálok és jó egészséget!!!!!!!!!!!!!!!

Gondoltam h szültél mert nagyon eltűntél.
Remélem azért továbbra is fogsz majd ide irogatni h mi van veletek!!!!ú
Én is úgy túl lennék már, minden bajom van...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Danó most aludt el, szóval van egy kis időm megírni, h mi is történt velünk.
Szerdán délben nem éreztem túl jól magam… rám jött egy hirtelen hányinger és remegés. Annyira nem foglalkoztam vele, lefeküdtem, aludtam egy órát és mikor felébredtem, már jobban voltam. Délután aztán elmentünk a szokásos heti vizsgálatra a nőgyógyihoz és csináltak még egy NST-t is. Doki bácsi megnézte és nem nagyon tetszett neki, h volt benne két „leütés” (lement a szívhang 80-ra), bár a többi időszakban az értékek meg tökéletes voltak. Megvizsgált (na az nagyon nem esett már jól, pedig neki „arany keze” van) és mondta, h a méhszáj 1 ujjnyira nyitva van. Gondolkodott egy sort, majd közölte, h érett szép baba, nem akarja, h bármi baja legyen akár neki, akár nekem, ráadásul 4 napig nem lesz és nem akar másra bízni…szóval…menjünk haza a cuccainkért…irány a kórház, rendelés után jön ő is és ma szülünk! Mondanom sem kell, h bár „elpoénkodtam” azzal, h 3-án még megszülhetek, nem gondoltam volna, h tényleg úgy is lesz! Az Uramat a rendelőben verte le a víz a hír hallatán, én ott még jól voltam, engem itthon ért utol a pánik, miközben még pakolásztam 1-2 dolgot. Ráadásul akkor el is ment a nyákdugó is, szóval onnantól kezdve bármi megtörténhetett volna magától is. Uram itthon már teljesen jól volt, olyannyira, h megkérdezte, h nem csinálnék-e neki tejbegrízt, mert éhes…TE BOLOND VAGY!!!!!!!!!!!!! DE majd pont most fogok nekiállni! Na, elindultunk a kórházba, útközben még megálltunk a McDrive-nál (apa éhes) az nem számít, h én reggeli óta nem ettem és különben meg a frász van rajtam… Beértünk, lejelentkeztünk, aztán irány a szülészet. Magdi már várt ránk! Bevitt a vajúdóba, ott átöltöztem, aztán megint feltettek az NST-re. Közben persze kaptam a branült és vele több tonnányi infúziót is. Elkezdtek előkészíteni a műtétre. Apa annyira nyugodt volt, h simán nézte a tv-t a vajúdóban. Este 9-kor megérkezett doki bácsi egy zacskó meki kajával (basszus egész nap azt akartam enni vacsorára és mindenki azt is eszi rajtam kívül) és kért még öt percet, h megegye. ÉS tényleg nem telt többe, mert 5 perc múlva jött Magdi, meg a műtős a rettenetes kocsival és már toltak is be. Átmásztam a műtőasztalra, felültem a szélére, ahogy irányítottak és megkaptam az epidurált a gerincembe. Én azt hittem, h az majd mennyire fog fájni…hát…pont, mint egy sima oltás…Lefektettek és közben már láttam, h doki bácsi mosakszik be az előkészítőben. Nálam meg elkezdett hatni a szer. És esküszöm lányok, ez volt életem egyik legrosszabb érzése! Azt a zsibongást a lábamban…h meg akarom mozdítani, de nem megy…ha hozzáértek, akkor azt még éreztem, de én már régen elvesztettem a kontrollt felettük. Kínlódtam lelkileg és agyilag, de nem sokáig, mert jött doki bácsi és már nyomta is rám a fertőtlenítő vackot. Alig 5 perccel később Magdi odaállt a fejem mellé (természetesen a paraván előttem volt) és végig fogta a kezem, amíg csak ki nem emelték Danót (22:10-kor 51cm-rel és 3000g-mal), aki nem sírt, hanem nyitott szemmel kémlelte az új világot! Míg engem összevarrtak, addig Apa kapta meg kint a bébit és ismerkedhetett vele. Aztán már toltak is ki az osztályra. Még megkaptam őt egy kicsit, aztán elvitték, mert betették egy kicsit inkubátorba, h felmelegedjen. ÉS mivel én másnap reggel 5-ig nem éreztem a lábamat, ezért a csecsemősökkel töltötte az éjszakát. Magdi beadott nekem valami lórúgást, amitől tudtam aludni pár órát és reggel 6-kor jött, h KI AZ ÁGYBÓL!!!! Na, az nem volt egy leányálom. A sebem rettenetesen fájt, de muszáj volt! Segített megfürödni, felöltöztem és már saját lábon csattogtam el a kis mukiért! Ezek után egész nap jöttek a látogatók hozzánk, szóval egy percig nem pihentem és járkáltam fel alá. Mindenki odáig volt, h milyen stramm vagyok, h ezt így bírom! Esküszöm rosszabb volt a tudat, mint a fájdalom, h még 4 napig bent kellett maradnom a kórházban… de eltelt és jöhettünk haza! Danival és velem is minden rendben. Most leginkább azzal küzdünk, h a melleim orbitális méreteket öltöttek, úgy bedurrantak, viszont a tejcsatornák még nem eléggé nyíltak és Danó nem tudja rendesen kiszopizni belőle a látszólag sok tejet. Szóval masszírozom + fejem, amennyit csak tudok, de ez még kevés, ezért kénytelenek vagyunk pótolni neki a kaját tápszerrel. Tündérien jó baba egyelőre, csak akkor üvölt, ha éhes! Egyébként nézelődik, mosolyog, próbál engem már beazonosítani (látszólag). Ma itt volt a körzeti gyerekorvos és megvizsgálta. Ő is azt mondta, h nagyon egyben van és szép gyerek! Büszkék is vagyunk rá!!!! De alább a link, ahol ti is meg tudjátok nézni őt!

http://picasaweb.google.com/mumigugo79/ ... directlink

ÉS a legjobb az egészben: minden félelmem és szorongásom elszállt, ami mindig ott volt, ha valaki más gyerekét kellett pesztrálni. Egy pillanat alatt állt át az agyam, minden természetesnek és egyszerűnek tűnik! Hiába, rendesen kitalálta a természet az anyai ösztönt!!!!
Remélem, hamarosan mindegyikőtök átéli ezt!!!!! (ki előbb Tigris, Youlcsi…ki később, de lényeg, h mindegyikünk, akik itt vagyunk és fórumozunk!!!!)

Húúúúúúúúúúúú, de hosszú lett…

Lica, most látom, h elég sok a közös pont a beszámolónkban! :D GRATULA Mocihoz! Gyönyürű bébi!!!!!!!!!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


lica!
itt bőgök a monitor előtt :D
gyönyörű szép a kisfiatok!!!

paraméterek :?: ;)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: