Sziasztok Lányok!
Most sikerült bekapcsolnom a laptopomat péntek óta. Tegnapra terveztem, de délelőtt 2,5 órát itt volt a védőnő (tök jót beszélgettünk, hihetetlenül jó szakember és jó ember is, és most születtek pici iker unokái, egy éve másik ikerpár, úgy hogy még a gyakorlati részében is jól benne van
). Utána rögtön jöttek anyuék, és a sógórnőm a pici lányával, így elszaladt az egész napom. Már annyira szeretnék visszarázódni, mert (nagy örömömre) jól felpörgött a topik, és még most sem tudok mindenre reagálni.
Franci drága!
Tudom, hogy milyen rossz most neked. Nagyon el lehet fáradni a várakozásban, még a legpozitívabb embernek is. A sok kudarc megvisel, de ugyanakkor meg is erősít, és szuper anyukája leszel a második babátoknak is (hacsak nem kettő lesz most hirtelen a clostitól
). Továbbra is nagyon drukkolok, és én teljes mértékben hiszek benne, hogy Gergőnek lesz lesz tesókája.
Boldog szülinapot Gergőnek, és nagyon örülök, hogy bevált a micimackós laptop ötlet. Nálunk még mindig sláger. Nagyon hasznosnak is tartom, mert addig nyomkodta Szilárd, hogy lassan már az összes betűt ismeri. És azóta majdnem minden levest hajlandó megenni, ha betűtésztűt teszek bele, mert azokat olvasgatja benne
Szóval nekünk többrétű haszont is hozott. Órákig le tudja foglalni magát vele. Egyébként nem az első pillanattól fedezte fel. Egy darabit ott állt a polcon.
Moti!
Én sem tudom, hogy mikor voltam házibuliban utoljára, de már nagyon elmennék. A táncra nem tudnám apát rávenni, pedig nekem a véremben van. Régen rengeteget táncoltam. Jó, hogy ti a két gyerkőc mellett is meg tudtok engedni magatoknak egy kis szórakozást. Ilyenkor ki van a gyerekekkel? Boldi alvása teljesen rendeződött?
Évi!
Gratula a kisfiúhoz!!! És örülök, hogy minden rendben. Szép egészséges baba nő a pociban, ez mostmár tuti
Beze!
Én majdnem biztos voltam, hogy ez is hamarabb fog jönni, de mivel most jobban odafigyeltünk (orvos és én is), azért bíztam benne, hogy most sikerül legalább a 36-37 hétig kihordani. Ilyen a genetikám (sajnos és szerencsére). Már jó nagy lehet a te pocid is.
Annamari!
Szilárd egyelőre imádja a kisöccsét. Sokat puszilgatja és simizi a fejét. Gondoltam, hogy itthon marad legalább egy hétig, hogy legyen együtt a család, de ő kikövetelte magának az ovit. Így hát jár oviba. Sőt, tegnap délután még átkérezkedett a szomszéd kisfiúhoz játszani. Sokat bújunk össze négyesben, vagy vele kettesben, próbálok játszani, színezni, gyúrmázni vele, hogy ne érezze, hogy kevesebbet van vele foglalkozva. Egyelőre még nagyon kiegyensúlyozott, és remélem elég bölcsek és türelmesek leszünk, hogy ezt az állapotot fent is tudjuk tartani. Nálatok mi a helyzet ilyen téren. Réka igényli a vele foglalkozást. Levikére is nagyon figyeljetek oda, mert ő már nagy, és szépen tudja palástólni, ha valami bántja, úgy csinál, mintha minden rendben lenne, aztán közben magában lereagálja, és szorongani kezd. Főleg, hogy ő hajlamos is a bezárkózásra. Kitartás, mert neked dupla annyi figyelemre van most szükséged mint nekem!!!!
Maryka!
Nagyon helyes a pocikád. Jól rémlik, hogy kisfiú lakik odabent?
Kri!
Remélem, most már hamarosan kiderül, hogy kisöcsi vagy hugi az albérlő
Boni!
Hogy milyen helyes pasi a te CsigaZsigád
!!!
Szilvi!
Hihetetlen, hogy milyen tempóban gyarapszik a kis Matyi
Mennyiket eszik? Gondolom, csak szopi van.
Azt nem is írtam a szülés beindulásánál, hogy hogyan is indult az egész. Pénteken megnéztem a Megasztárt, és mire lezuhanyoztam és ágyba kerültem, éjfél elmúlt. Ránéztem az órára, és beugrott, hogy kerek 35 hetes vagyok, Szilárd ezen a napon született (este 9-kor). Lekapcsoltam az éjjeli lámpát, alig telt el 5-10 perc, amikor érzek egy pukkanást. Szaladok a vécére, de csak egy pici folt a bugyimon. Arra gondoltam, hogy biztos rosszul éreztem valamit. Visszafeküdtem, és enyhe meszeszes fájást kezdtem érezni, szinte a következő perctől, de akkor elhessegettem, hogy biztos a felgyülemlett szél csinálja. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, 5 percenként mentem ki a vécére, de nem jött semmi, aztán szépen megnyugodtam, és visszafeküldtem. 1 előtt 10 percel viszont a baba mozgott egy nagyot, és elöntött a magzatvíz. Ekkor már egyértelmű volt, hívtam a dokimat, aki azt tanácsolta, hogy menjek inkább a Váci kórházba, mert nem tudja a méhszáj állapotát, és nehogy a mentőbe induljon be a szülés. Az ő kórháza Szt.Imre) úgysem vállal 36 hét előtti szüléseket. Hívtuk (volna) a mentőket de azok 10 percen keresztül foglaltak voltak, végül apa a segélyhívón kersztül tudtam megrendelni. Közben anyuékat is riasztottuk, akik hamarabb ideértek 20 km-ről, mint a mentő 7-ről
(pedig még el is kellett öltözniük). Ki érti ezt?!?!?!! A többit pedig már tudjátok
Nagyon jó itthon. Az első éjszakánk szuperül sikerült. Utána jött két sírós, hasfájós éjszaka, de a mai ismét jó volt. Aludt és evett. Azt mondta a védőnő, hogy az antibiotikum miatt van, amit a kórházban kapott. Vissza kell állnia a bélflórájának, és addig nem tudja jól lebontani a gyomrocskája a tejet.
Egyébként jól eszik, már tovább bírja a szopikat szusszal. A cumis üveget elhagytuk, mert azzal is csak a levegőt nyelte, így 2 óránként eszik 40 miliket. Egyelőre a súlya még nem indult el felfelé. Nálunk éjjel sötét van, nem bánja Zsombor, alszik, mint a bunda. Szilárdnál sem lámpáztunk, és a mai napik teljes sötétségben alszik. Azt hallottam egy szakembertől, hogy a teljes csend és sötétben való alvás regenrál a legjobban, így én ragaszkodok hozzá. Szilárdnál nagyon bevállt.
Még pár kép, aztán megyek is zuhanyozni (reggel óta tervezem, de most előnybe helyeztem kedves netes sorstársaimat
)
Bocsánat, akit kifelejtettem, annak dupla puszit küldök.
(engem ne nézzetek, nagyon fáradt a fejem a képen
)