Új privát üzeneted érkezett!

Szivvi! tök jó ez a csíkos! ennyire én is szoktam összeöltöztetni őket! sőt, ha megyünk vhova, akkor a nagyobbakra is szoktam hasonló karakterű ruhát adni. Majd előkerítem a képet, amin Eszter és Ádám, mint Jancsi és Juliska kb. kék-fehér csíkos ruci illetve short-póló összeállítás :lol:

Mezi!
attól is függ hogy fekszenek, h mikor lehet látni a nemét. Mindenesetre most meglepődtem, h már ilyen hamar mondják, néhány év alatt ennyit fejlődött a technika! Nekem a 14.hét táján mondták, aztán a magzatvízvételnél kvázi biztosra.
Tényleg sok cucc kell, ha 0ról indulsz, jobb is, ha nem vagy babonás, és van időd válogatni, érdeklődni.
tudom első terhesség meg minden, de nagyobb értékű cuccokat érdemes megnézni használtan. ez plo babakocsinál már csak azért is jó, mert sokkal jobban meg tudja mondani a másik anyuka, h hogy használta, hova vált be neki,mint a bolti eladó.

Claire
claire
 
 


Claire, en is nagyon orulok, hogy masok is vannak, akiknek ilyen sok csibesszel kerek a vilag. A masik ikres topicban levo 6 gyerkocostol is sok erot meritettem (mo77), amikor mar tokre kivagyok az emberek halalravalt es elszornyulkodott arcatol, mikor megtudjak, h. 4 utan meg jon 2... olyan jo latni, hogy o is olyan boldog veluk es buszke a sok aprosagra.

Az enyimek is hasonlo koruak: eddig 2 fiu/2 lany, ha az UH-oknak lehet hinni, most elromlik az egyensuly es nouralom lesz! ;-) Dani szinten 12 lesz; Dorka ugyszint 10, Borcsi 7 lesz, a legkisebb pedig 3.5 most. es remeljuk, decemberben erkezik a ket raadas csajszi...

mezi, en is pont ugy voltam, ahogy egy elottem iro: elso babanal epp, hogy csak a 20. heten ereztem ot mocorogni; a kesobbiekkel 16 korul. De eleinte azert nem olyan egyertelmu, hogy amit erez az ember, az most egy belmozgas, szalagnyulas, vagy hasonlo-e, vagy mar tenyleg a babik...

Claire-rel is teljesen egyetertek: erdemes sokmindent hasznaltan venni. Az elejen par hetig (esetleg napig) hordanak csak ruhacskakat vagy hasznalnak cuccokat, iszonyu hamar nonek, valtoznak, meg nem tudod, mi jon be es mi nem (pl. mellszivobol; szoptatos parnabol, rugibol - mindenki mas gombolasuakkal bir el). Konnyen el mehet sok-sok tizezer olyanokra, amiket aztan nem hasznalsz/hasznaltok, vagy csak 1-2szer. Ma mar szuper hasznalt cuccokat lehet beszerezni. Persze itt Becs kornyeken most egy kicsit konnyebben beszelek, mert osz elejen (meg tavasszal) itt ausztriaban nagyon sok a bababorze-szeru (minden ovoda/onkormanyzat tart evente 2szer, teljesen termeszetes, hogy a leggazdagabb emberek is itt vesznek es kesobb szabadulnak meg a kinott gyerekcuccoktol), es kb. EUR 30-ert, gyakorlatilag egy helyen 3 hatalmas zsak bubajosabbnal cukibb babaruhaval tankoltam fel. Sajnos nem kaptam idoben eszbe, ezeknek mar vege, pedig a rugikon/bodykon kivul millio mas dolog kene... De regen otthon az oszi/tavaszi kismama-fele bababorzen is teljesen be lehetett cuccolni, csak kicst dragabban; viszont pelus es sokminden mas is jo kedvezmenyes volt. Szerintetek vannak ezek meg? (tavaly mintha eloszor elmaradt volna).

Tapasztalt ikres mamak, ujabb kerdesek Nektek:

Nektek ment/bejott az egyszerre szoptatas? Milyen pozban? Egynemueknel hogy es mikorra tudtatok megkulonboztetni oket? Metneki Julia szerint ez nagyon fontos; es en meg ugy felek, hogy ebben felsulok...
zsebibabak
 
 


...ja, Mezi, az UH-os nemmeghatarozasrol csak annyit akartam meg irni, hogy nekem a fiam szinte vegig "lany" volt; jo, az regebben volt; de par eve fekudtem olyan kismama mellett, aki teljes sokkban volt a szules utan, mert mindent beszereztek/berendeztek a konzisztens ultrahangok alapjan fiu-stilusra; mire szep kicsi lanyuk erkezett... megcsak lanynevuk sem volt ;-) ugyhogy azert az UH nemre vonatkozo eredmenyet ovatosan kell csak elhinni...
zsebibabak
 
 

 
 

Már 2x elszállt a válasz...
claire
 
 


Hű, mennyit írtatok...

Szivvi!
Vagányak a kis csíkosok.

Öltöztetés: ha megyünk valahova, az más tészta. Esküvőn voltunk már úgy, hogy mindenkin piros felső volt. :lol: :lol: :lol:

Nemek: 16. hét környékén már tudtuk.

Mozgás: Balut a 18. hét körül, az ikreket már a 13-14. héten éreztem. Minél tovább tart a nyugalom, annál jobb. :D

Zsebi!
nem fogod összekeverni őket, nyugi.
vovanda
 
 


szivvi,
édik a kis csíkosok. :-) Nem tudom, nekem annyira egyformáknak tűnnek, tényleg ennyire hasonlítanak, vagy csak a képen tűnik így???
Akár még egyformák is lehetnének, ha nem tudnánk, hogy nem így van. :-) :-)

Mezi,
szerintem egy babánál még lehet az ember babonás és hagyja az utolsó pillanatra, de kettőnél nem, mert egyrészt jöhetnek ugye előbb, de ha bent is maradnak a végén már örülsz, ha meg tudsz mozdulni és kapsz még levegőt. Én ezt a 34. héten már így éreztem...:-) Szóval készüljél fel mindennel idejében szerintem.
Nekünk a nemeket a 20 hetin mondták meg, vagyis azt, hogy egy kisfiú tuti, a kislányt elég sokára talán a 24. héten mondták csak szinte biztosra. Azért mi készültünk két lány és két fiú névvel is :-) biztos ami biztos. :-)

zsebibabak:
Bár nem vagyok tapasztalt ikres mami, de nekem nem jött be az egyszerre szopi, sőt a szopi is csak hobbi jelleggel, rá szoktam tenni a cicire, ha nyűgik vagy csak úgy, meg tejfokozásnak :-) fejem a tejet és úgy nyomatják...viszont nagyon gyarapodnak.
Tegnap pl. próbáltuk a cicizést már sokadszorra, de teljesen szétcsúsznak és az nekünk nem olyan jó. :-(
Nekünk így jó ahogy csináljuk, neked is meglesz, hogy tudod optimálisan kialakítani.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok! Megpróbálom újra!
Nekünk a magzatvíz után ugye kvázi tuti volt a nemük, az előzőknek meg volt 3D-s UH, de ezzel együtt készültünk két-két névvel, legalábbis próbáltunk. :D

Én szoktam együtt is, külön is szoptatni, és van, h az egyik szopik, d a másik csak itt van az ölemben. azt hittem ikreket nem fogok igény szerint szoptatni, de mégis úgy lett... Én ha a kettőt együtt szoptatom, akkor szopispárnán (ikres méretűt rendeltem), és ún. hónalj tartásban vannak, általában szopásonként cserélem, hogy melyik oldalon. Ha csak az egyik szopizik, akkor ülve, vagy fekve, ez utóbbit főként éjjel díjazom, csak elheverek, mellre teszem, és már alszom is :oops: . A szopis párna még arra is jó, hogy ha bukós a csemete jól fel lehet benn kaja után támasztani, meg hason is, és onnan kukucskálnak. Aki előbb megveszi, terhesen is használhatja.

Szilvi! Mivel fejsz ennyit? Én most, amíg muszáj volt fejtem, de kb ínhüvely gyulladást kaptam, és időben isiszonyúnak tűnt. Persze a gyerek kórházban, nem voltam éppen kiegyensúlyozott, lehet, h azért tűnt hosszúnak. (?)

Zsebibabák!
Tényleg van, aki szörnyülködik, meg hülyének néz, de sebaj. (Én hosszútávot futottam meg gyalogoltam, megszoktam, h hülyének néznek. "űHülye vagyok, de jól áll nekem" szoktam mondani)
Sokan meg csodálnak, vagy irigyelnek. Én igyekszem nem mártír mamiként feltűnni, nem szoktam túlhangsúlyozni a dolgot, vagy panaszkpdni, h jaj a sok gyerek. És bár néha sűrű az élet, nem is érzem úgy, h panaszkodnom kéne!

Nálatok tervbe volt az 5., vagy meglepi? (Ha indiszkrét, akkor ne válaszolj). Gondolom az iker az tök meglepi.

Claire
claire
 
 


Én megemelem a kalapom mindazok előtt, akik sok gyereket vállalnak. Jelzem: nálam 3 fölött kezdődik a sok. :D
Én nem mernék még egyet bevállalni...
Amúgy nekem is az a halálom, amikor sajnálni akarnak, de minden áron, hogy jaj, de szörnyű lehet. Szoktam adni a hülyét, hogy miért is szörnyű? Van három gyönyörű, egészséges gyerekem, ha marad minden legalább úgy, ahogy eddig, fel is tudjuk nevelni őket normálisan. Akkor meg? :wink:
vovanda
 
 


Claire, mar tiszta lokott vagyok, a masik topicba valaszoltam a masik 6 gyerkocos mamanak az 5.-kel kapcs. kerdesedre (gondolom, o most jo hulyenek nez):

"nalunk abszolut almodott es vagyott volt az 5. aprosag; a gyerekek is mind nagyon szerettek volna, ugyhogy a Joisten meghallgatta a kereseinket. Eleinte nagyon megijedtem a kettotol; de most mar nagyon boldog vagyok, es most mar borzalmas lenne, ha barmelyikuk nem "erkezne meg". csak tuleljuk egeszsegben ezt a par maradek hetet es a szulest ... En 42 vagyok...4 szulessel, ebbol 1 csaszi; elmult 2 evben 3 kaparassal... De remelem, a Joisten azert ajandekozta a lanyokat, hogy fel tudjuk nevelni rendesen"

Claire, meselj meg, hogy gyogyul a pici!

Lanyok, Szilvi, segitett a bolcsessegetek; en meg halogattam volna a cuccok beszerzeset, de akkor tenyleg jobb belehuzni... azt meg nem tudom, melykocsit is vegyunk-e (a tobbi 4-nel mindig volt egy mozeses melybabakocsi), vagy ikrekkel kosson az ember kompromisszumot, es huzza ki az elso par honapot egy olyan sportosabbal, amit azert vizszintesig le lehet donteni... Ti hogy csinaltatok?

szilvi, en sem ertem, hogy tudsz annyit fejni; nekem is mar egy babaval is remalom volt meg csak az utofejes-project is; es valahogy nekem fejessel sosem jott ki rendesen a tej, akar orakig probaltam is... emiatt mindig stresszeltem magam, hogy nincs is eleg tejem; de ha szopiztak, akkor meg rendesen fejlodtek. vagy egyszeruen bena vagyok a fejeshez; avent isist hasznaltam mindig. Te mit hasznalsz?
zsebibabak
 
 


Zsebi!
Ha 150 fok alá dönthető a háttámla, az már elég. A súlynál azt is vedd figyelembe, hogy a gyerkőcök megnőnek, ráadásul ikrekkel valszeg tovább fogsz babakocsizni, mint egy babával. Én pl. egy könnyű, 11 kilós ikerkocsival járok, de cirka 30 kilót tologatok, a könyököm már rendesen készen van, viszont cserébe gyönyörű karizmot fejlesztettem. :D
vovanda
 
 


Sziasztok!
Vovanda! Nálunk az a mondás járja, h "1gyerek nem gyerek, 2 meg már sok a jóból" :lol: :lol:
Zsebi!
Egyébként a 3-at nem próbáltuk :D biztos azért, mert mert én paráztam, h szegény középső :D az sztem állati jó. Viszont mikor a kicsik ovisok lettek, akkor éreztem, h úgy babáznék még 1-el. A párom szerint elég magas volt úgy is a zajszint.....Aztán nem bánta, h így alakult, én meg nem bántam, h duplák, bár mi is meglepődtünk :) A gyerekek egyébként minket is fűtöttek kistesóért, ismerős :D ! És az az érzés is ismerős, h hiába nem számoltál kettőre, onnan, h tudod, uúgy aggódsz érte!
Nem semmi 4 szülés, ráadásul benne 1 császár, és még vállalkozol!!!Kemény! Nekem az előzőek normál szülések voltak (már amennyire az indított, meg vákummal befejezett, meg oxitocinnal rásegített normálnak számít) ez most csaszi lett, de lehet ikreket normál úton szülni. Téged mivel bíztatnak?
Különben korban is hasonló a történet, én 40 vagyok. Akkor Te sem kezted túl korán a gyerek vállalást!

Babakocsi: Vanda véleményét osztom, elég, ha jól meg tudod dönteni, nem is baj, ha nem tök vízszintes, legalább nem jön vissza a kaja. csak a hasonfekvős gyerkeknek nem jó. Nekem az előzőekkel volt egy egymásmelletti, majdnem vízszintesig dönthető, azt eladtam. A régi testvérkocsinik megvan, most azt használom, egész jól elvagyok vele. fontos szempontok: könnyű legyen, ha sokat autózol, akkor kicsire és könnyen csukható, és nézd ki, hova kell beférned vele. Nekem az egymás mellettinek 2 baja volt: nehéz volt, és (lásd vanda, növekvő gyerekek...ráaádsul mi hegyen lakunk), túl széles.
az izmozás így is- úgy is adott :D
Vanda! te is szoktál 2 kevehetős autós üléssel egyszerre jönni-menni? Mi nyeles telken lakunk, a kocsiban nem hagyom fönt a gyereket, így ha egyedül vagyok, akkor két kéz-két gyerek...
Számoltátok már, hogy micsoda spórolás ez fitnes bérletben :lol: :lol: ???

JOni: köszönöm az érdeklődést. Én úgy látom jól gyógyul, persze még kap egy kupac gyógyszert, de élénkebb, erősebb. Én még látom , h visszavetette a betegség, de nem vészes, remélem túléljük a jövő heti kórházasdit, és mondanak vmi normálisat, amivel megerősödik, meg az a kis jobbra húzás elmúlik! :D :D

Abbey-el sms-eztem: ki van a költözéstől, de már a hálószobáik okésak, talán a hét közepén lesz netje is. Szegény ki van az egésztől, mert lassan halad, ami nem csoda két kicsi mellett.

Na, megyek vacsit csinálni! Claire
claire
 
 


Ja, Vanda! Sztem tényleg nem kevés a 3, és mindenki maga ítéli meg, hogy mit bír. Én azt utálom csak, amikor hülyének nézi azt, aki másként döntött, vagy adja a mártírt, h neki milyen nehéz. És általában sosem az nyög, akinek jogos lenne. Én most bent a gyerekklinikán láttam néhány anyát, aki igazán nyöghetett volna.... :( általában nem ők szoktak. C
claire
 
 


Claire!
A bébihordozós cipelés meg volt nálunk is. :D Ó, a régi szép idők. :P
Ami a sajnálatot illeti: a nagymamátlanságunkon szoktam dühöngeni, aztán általában telefonvégre kapjuk egymást az egyik barátnőmmel. Egy cipellőben evezünk: nagyfiú+vegyespáros, nagyszülők sehol, még a szitterünk is közös. Megbeszéljük, jót röhögünk a saját nyomorunkon, és megy tovbb az élet. Próbálom iróniával szemlélni, bár nem mindig megy. :wink:
vovanda
 
 


Hát a nagyszülők tényleg kincset érnek, amennyiben olyanok, nálunnk hál'istennek olyanok! Látod azt tényleg mindig sajnálom, akiknél nincsenek, vagy funkcionálisan nincsenek nagyszülők, és nemcsak a besegítés miatt. Hanem ez egy egész más kapcsolat a gyereknek is. Az enyéim tényleg irigylésre méltók, h ismerik és gyakran vannak együtt mind a 4! nagyszülőjükkel, akiktöl renfeteget kapnak, és azt hiszem sokkal jobban kialakul nekik az is, h "honnan jöttek"! Isten éltesse őket még sokáig!!! Én csak a nagyanyáimat ismertem, és még ezzel is szerencsés vagyok, mert tényleg foglalkoztak velünk!
Most, amikor jonival kórházban voltunk, jó volt érezni, h mennyire számíthat az ember a családjára, de egy csomó ismerősre is. azt hiszem ezej megfizethetetlen dolgok! C
claire
 
 


Vanda, teljesen egyetertek Claire-rel; en igazabol nagyon irigylem azokat, akik nem erzik magukat nyomorultnak, hogy nem lesz tobb babajuk/kicsijuk, es jozan esszel belatjak, hogy ennyi es kesz. Sajnos nekem ugy tunik, az anyai osztonom tul eros (marmint ami a kisbaba- es gyerekvallalasra vonatkozik), es mikor picit nagyobbak lesznek, megorulok, hogy lehessen meg egy kicsim. A mazlim, hogy a ferjem is nagyon tamogatott ebben mindig. Viszont teny, hogy az ember messze nem tud annyi figyelmet adni/energiat belefektetni egybe, mintha kevesebb lenne, es emiatt sokszor van lelkiismeret-furdallasom; lehet, hogy rajtam mulik, hogy nem jon ki beloluk a legjobb. Aztan azzal vigasztalom magam, biztos kapnak helyette mas ajandekokat a nagycsaladbol. Es hiszem, hogy nekik is erezniuk kell, es jot kell, hogy tegyen, hogy engem is milyen boldogga tesz, hogy ennyi szeretnivalo/szeretet van a csaladban.

Igen, nem kezdtem tul koran... De nem konnyu manapsag a parvalasztas, plane, ha az ember nem a leghagyomanyosabb noci (pl. szereti es csinalni szeretne a szakmajat, reszben akar a haztartas aran is...). De erdemes volt varni, mert csodalatos ferjet kaptam. A statsisztikak alapjan is, 2 evtized alatt kozel egy evtizedet tolodott ki az elso gyerek vallalasanak kora a magyar noknel... Szerintem reszben nem baj ez; persze nem allitom, hogy nem lenne sokkal jobb, ha 5-7 evvel korabban tudtam volna mama lenni ;-(.

Koszi a babakocsis tanacsokat! A hordozoval iszonyuan csodallak mindkettotoket; en egyik gyereknel egyet sem birtam erovel (pedig en is orszagos bajnok tajfuto voltam, maratont futottam es balatont usztam at, es nem mindig voltam ennyi idos kismama; de a hatam mar 30 evesen is belefajdult), ugyhogy sem hati/hasi hordozoban, sem kocsiulesben nem cigoltem oket sosem ;-((
zsebibabak
 
 


claire, zsebi,
én már rutinosan nyomom ezt a fejés dolgot, Boti fiammal is erre kényszerültem. Medela Lactina típussal fejek, (ilyen van a János kórházban is ha még van). Ezt bérelni lehet, ez egy ún. professzionális gép pont olyanoknak akik fejnek és úgy táplálnak, nagyon jól és mélyről is kiszívja.
Mással én sem fejnék, kissé strapás lenne. Azért szopiztatom is őket napról napra, ne merüljön feledésbe a dolog, hátha...
Claire, hogy tudsz igény szerint szoptatni? Így majdnem mindig van valaki a cicin nem? :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Clare! Abbey-nek kitartást a pakoláshoz! Nem lehet szegénynek egyszerű a két kiscsaj mellett.

Két hordózóval egyszerre. Nem semmi! De gondolom ez is úgy működik, hogy a kényszer nagy úr. Ha nincs segítséged és valahova szeretnél menni....

Szép napot Lányok!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Zsebi!
Most nagyon csúnyát fogok mondani: ha véletlenül besikerülne még egy baba, nem maradhatna. Nem lennék igazából döntéshelyzetben, 4 gyerekről gondoskodunk (a páromnak van egy lánya, nem velünk él, de attól még van), szóval itt kőkeményen józanság kell. Eddig tudtam józanul is nézni az érzelmi kérdéseket, remélem, így marad.

Mezi!
Tudod: vagy bent gubózol, vagy megkeresed a lehetőségeket. :D
vovanda
 
 


Sziasztok!
Zsebi! Fantasztikus, szerintem lelki rokonok vagyunk , én is mindig így vagyok ezzel a gyerekvállalással. De mostmár eltökéltem , hogy itt a vége.... :( mert tényleg nem lehet a végtelenségig húzni, meg amit írtál, a lelkiismeretfurdi...
és igen, én is gyakorlom a szakmámat, most is visszavárnak, még nemtom mikor és hogy fog menni, de nem hiszem, hogy mostantól csak család és háztartás.
Ami a gyerekvállalást illeti, nekem a párom megvolt, mi elég fiatalon házasodtunk, de előtte se a kapcsolatunk, se az elfoglaltságaink nem tették volna lehetővé a felelős gyerekvállalást. jobb arra megérni, azt hiszem így sem maradtunk le semmiről :lol: Addig meg sportoltam, én :lol: gyaloglásban voltam válogatott, és szintén futottam hosszút is. A tájfutás sajna kimaradt, edig nekem való leenne. Mi is sokat edzettünk terepen, most is a hegyen szoktam futni, már amikor összejön. ja, meg persze tanultunk is, a doktorimat így is addig húztam, h már 4 gyerekünk volt, mire nyögve-nyelve befejeztem a párom segítségével :oops:

Igen, a kényszer nagy úr, én sem tartozom az izomemberek közé, de az ember sok mindent megold, ha muszáj, meg ha akarja!

Szilvi!
Fejés: ja, "fejőgéppel könnyű" :lol: :lol: :lol:

Szoptatás: ja, ahogy írod, szinte mindig itt van egy. Bár gyakran szopnak együtt, mert ha egyik veszi a kis antennáival, h a másik szopizik, akkor ő le nem maradhat :lol: Bár az alvással csinálnák ezt.
claire
 
 


Sziasztok!

Aztaaa, milyen élet van itt, nagyjából átfutottam.

Zsebi: Igen, a remetei sulinál lakunk, Hunyadi u. Tulképp oda költöztünk vissza, ahol mi is felnőttünk, csak fel kellett újítani, lévén már 24 éve épült. Uh ismerős vagyok én is errefele :) Én 3 évet jártam abba a suliba anno. Gyerekorvosunk Dr. Molnár Judit lesz, nektek ki? Védőnőhöz meg Folk Florinához tartozunk. Na őt még nem ismerem. Te?

Mezi: Nálam is első két baba volt, és én mindent az utolsó 3-4 hétben vettem meg. Kivéve a bútort, mert azt rendelni kellett 6 héttel szülés előtt.

Itthon: A gyerekek teljesen zizzentek, nem bírok velük. Lilla egész nap nyüglődik, éjjel is fent volt, nem tudom mi van. Eszti meg nem hajlandó szopni, sőt cumisüvegből sem igazán eszi a tejet. Fogalmam sincs mi van vele.
Lakás élhető. Konyhát anyu megcsinálta, hálókat, gardróbot én, nappali még félkész. Karnis nincs fent, borzasztóan idegesít, hogy nincs függöny, és minden látszik. A pincébe és a garázsba igyekszem nem lemenni, mert ott mintha bomba robbant volna. A napirendünk teljesen felborult, egyelőre nem bírok egyenesbe jönni, remélem sikerül itt is kialakítani vmt.

Na, megpróbálom elaltatni Lillát...
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szia! Jó, hogy jöttél!
Nálunk is megy a nyüglődés, és a napokban az augusztusi topicban többen panaszkodtak rá (mellesleg tegnap olyan migrénem volt, h kész voltam) szóval biztos az időjárás is, +költözés, új helyszín+ Te is feszült vagy....
Remélem esztinél csak átmeneti a sztrájk, mond meg neki, h ez nem OK, és ennie kell!!! sajna most láttam a klinikán ilyet, nem jó ott kikötni emiatt, úgyhogy beszélj vele. Persze az is lehet, h bújkál benne vmi. remélem rákap újra!
Pince, garázs: majd szép fokozatosan! Nyugi, ki csinálja meg, ha _Te nem? senki, szóval megvár...! Nehéz ilyenkor, de próbálj a lányokra figyelni, amennxyit energiád van rá!

Claire
claire
 
 


Na, bejelentkeztem a gyerekorvoshoz holnapra. Lilla is elkezdte a nemevést, bömböl, nem akar aludni sem. Lehet nem ízlik már nekik a tejem???? Totál ki vagyok. Ha nem jött volna anyu 5 körül, már sírógörcsöt kaptam volna. Amúgy nekem is iszonyú fejfájásom van.
Reggel 10re megyünk, amúgy sem árt bejelentkezni, meg a védőnőnek is bemutatnak, jó ha van kit hívni.
Jó lenne, ha jobb éjjelünk lenne, mint a tegnapi volt.

Na mennem kell, felkelt Lilla.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
fú de nem irigyellek :( gondolom a csajokat megviselte a környezetváltozás :(

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey!
Próbálj kicsit megnyugodni. Lehet ettől a hülye időtől simán, minél kisebbek, annál érzékenyebbek rá. Enyémek picinek szeles időben voltak totál zizik, de ma is elég kergekóros napunk volt.
vovanda
 
 


Ki vagyok. Eszti még mindig nem alszik, Lillát kb 20 perce sikerült végre elaltatni. Férjem altatja, de mindjárt felváltom. Egyszerűen passzolom mi van velük. Csak az időre bírom fogni, ahogy Vanda is mondta.
Abban is bizonytalan vagyok, hogy jó helyen van-e az ágyuk. Lehet hülyének néztek, de gondoltam rá, hogy hívok pálcás bácsit, aki megmondja hol a legjobb nekik. :oops:
Nincs vknek elfekvőben bébiőre? Megvenném. Újonnan nagyon drága, tesz-veszen meg félek venni, mi van ha megkapom és nem müxik. Viszont nagyon kéne, mert lent nem hallani jól, ha sírnak, főleg ha a tv is megy (bár ez elég luxus manapság).

MEgpróbálok lefeküdni. Jó éjt!
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
ne izgulj, ma az összes gyerekem zizzent volt és tegnap a szél miatt nekem is nagyon fájt a fejem.
Ma a picurok egész nap azt játszották, hogy egyik elaludt, rákezdett a másik és ez non-stop. Egész nap ordít valaki mindig.
Boti meg megőrül a gyerekbömböléstől és néha ő is ordít, na az a totál kikészülés.
Tuti front van.

Claire,
na ez az, a szopival nálunk ez a gond, hogy nem szívják ki ami kell nekik, hamar felkelthetetlenül bealszanak és utána 1 óra múlva ordítás van. Próbáltam, de mivel nem aludtam szinte semmit én kikészültem elég hamar, szóval ez nem megy így nekem.
Ráadásul írod, hogy éjjel ráteszed a cicire és már alszol is, na ez nálunk nem megy, mert simán kiköpik vagy bénáznak a cicivel...nem egyszerű a sztori.
Nem is olyan babák voltak akik egyből rácuppantak a cicire sajna!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Abbey! Hat ez marha jo! Lehet, hogy ovis csoporttarsak lesznek az ikreink?! ;-) (amugy a lanyom ovis csopijaban volt, hogy 4 ikerpar volt... nehez elhinni, hogy csak 100-bol egy ikerszules van...).

Nekunk is o a dokinonk!! Nagyon szeretem. Eleinte kicsit nehezen vettem a lapot, mert nem birja tulsagosan lekotni a gyerekeket, es volt, hogy feltek is tole (az elozo dokinonk nagyon jol bant a gyerkocok lelkevel is); viszont nagyon lelkiismeretes; nagyon komolyan veszi a dolgokat, nagyon alapos - es azt gondolom, egy orvosban ez a legeslegfontosabb!

Sajnos errol a vedonorol mar kevebe tudok barmi jot mondani; szerintem a fiam szuletesevel kapcsolatban talan ha 3-szor latam, akkor sem valami sokat "kaptam" tole; csak idonkent leveleket, hogy aktualis az oltas. Pedig Zugloban annyira jo volt a vedonom... Jo, lehet, hogy azt gondolta, hogy 4. babaval mar mit kell nekem asszisztalni; de igenis, sokszor jo lett volna...

Amugy Abbey, sok erot kivanok; amit mar most egy het alatt megcsinaltal, az csodaszamban megy, ugyhogy tutti nagyon hamar meg fogsz mindent oldani...

Claire - dejo! Tenyleg lelki sorstarsak vagyunk nagyon sokmindenben akkor (kiveve, hogy nekem nem sikerult olyan koran megtalalni a Nagy Ot, mint Neked, ezert nagyon irigyellek). Azert doktorit befejezni sok gyerek mellett az nem semmi... Sajnos mar futni nincs idom, pedig mindig dedelgetem a gondolatot, hogy a gyerkocoknek bemutatom a tajfutast; de a kornyekunkon sajnos nincs nekik valo sportklub ;-((
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
Abbey! tényleg nyugi, nálunk is ment a nyüglődés délután (persze csak amikor már elment a védőnéni :lol: ). A tejednek semmi baja, az tuti, ha csak direkt nem ettél meg egy csomó "tilos dolgot" és tök mást, mint eddig!
A Nagymamám mindig azt mondta, hogy szeles időben, hóeses előtt, meg teleholdkor tittentek a gyerekek. Persze régen azt hittem, h ez ilyen nagymamás népi babona kategória.... aztán rájöttem.....

Szilvi! Igen, a két kicis itthon nyüglódött, a közepesekból főként a kislány nem akart úszni menni, fájlalta a fejét, hasát, de a kisfiú is nyögött. Lehet, h ma itthon tartom őket az oviból, nehogy jövő héten essenek le a lábukról, amikor mi meg kórházba kell menjünk, de lehet, h ők is csak az időt érzik.

Zsebi! Hajlamosak azt hinni, h ha sokadik gyerek, akkor mindent tudsz, pedig mindig tudnak vmi újat produkálni, mint nálunk is a mellékelt ábra mutatja. Tegnap meg kifakadt Noémi bcg oltása, ronda zöld trutyi jött belőle, em tudom, ez gond-e. Pár napja látta a drnéni!
Van egy tájfutó kolléganőm (kb 10-el fiatalabb nálad), ő vhova a MOMhoz hordja tájfutni a lányait!

A NagyŐ megtalálása kétélű dolog, mi tényleg régen ismerjük egymást, és régóta vagyunk együtt, ez azt is jelenti, h több(tudom, mihez képest) volt a hullámvölgy is a kapcsolatunkban. az persze pozitívum, h túléltük együtt. Nemtudom Te , illetve ti hogy vagytok vele, de mostanában úgy körülvesznek a válások, mint 10-15 éve az esküvők, elég szörnyű!
Mindenesetre jó, h megtaláltad a társad, és tényleg ritka "példány", h ilyen nagycsaládos projektben társ :D
Doktori: szeretem befejezni, amibe belefogtam, de ha nem kellett volna amunkámhoz, illetve ha a párom nem segít befejezni, akkor ezt tuti abbahagytam volna. Persze időnként anno az egyetemen is a párom, meg egy jó barátom rugdosott-biztatott, h legyen már egy kis önbizalmam. Később a doktorira is ők dumáltak rá, szerencsére, mert ma már nem is taníthatnék itt enélkül. Úgy látszik ők többet látnak bennem, mint én magamban :)

Abbey és Zsebi! Akkor már 3an vagyunk a II. kerületben a topicbóé :D :D majd kitalálunk vmi jó közös pontot.

Tényleg Zsebi, te kiváltottad ezt a kerület kártyát, mint sokgyerekes?
egyébként Te mivel foglalkozol, már szakmát tekintve ( :lol: )? Hogy tudod beosztani a gyerkók mellé?

Abbey ! Párodnak állásügy????

Vanda! így sem kevés amit vállaltok, sőt egy ilyen "félig nálatok-félig nem" gyerek nehezebb. és még nagyszülőhiány is, szóval, durva!
többieknél nagyszülők? egyéb segítség? Abbeynél a mamája....., nálunk, azt már írtam...


Most még tök jó lenne hosszan visszaaludni, ha nem lenne a kölyköknek az a fránya suli!
no, elég belőlem, szép napot!
Claire
claire
 
 


Claire!
Látom, egyszerre keltünk. :D

A nagy Ő: csúnya leszek megint, de ebben nem hiszek. Egyszer váltam, most próbálok a jelenben élni. Nagyon jól élünk a párommal (nem az anyagiakra értem), és igyekszünk tenni azért, hogy így maradjon, de nem ígérgetünk, és nem emlegetünk örökkét. Aztán persze lehet, hogy így maradunk végleg (remélem), de ennyi. :-)

Silver!
Balu is kifejtette anno párszor, hogy milyen hangosak az ikrek. Meg befogta a fülét.
vovanda
 
 


Ja, elfelejtettem az előbb.
Eladó két Peg Perego Prima Pappa etetőszék. Ha valakit érdekel, teszek fotót, meg írom a részleteket.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Tegnap este színházba menetel előtt írtam nektek, de most vettem észre, hogy mégsem jelent meg. :(

Abbey, elhiszem, hogy nem egyszerű így a költözködés két kiscsajjal. A babák szerintem az időjárástól nyűgösebbek. Belegondolok, hogy az utóbbi két nap engem is kikészített. Nyűgös voltam és csak aludni akartam. A picurkák meg sokkal érzékenyebbek az ilyenre... Kitartás!

Szép napot!

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Sziasztok!

Megjártuk a doki nénit. Még mindig nagyon kedves,anno mi is szerettük a tesómmal. Annyira alaposan megvizsgálta őket, mint még soha. Mindent rendben talált, 3 hét alatt mindketten fél kg-t híztak. Beutalt fejlődés neurológiára, mondta, hogy ő minden ikret elküld, nehogy vmit ne vegyünk észre. 2 hét múlva megyünk oltásra. A védőnő szabin van, majd hétfőn kell hívjam. Kivi vagyok, hogy milyen lesz.

Bcg: mindkettőjüknek kifakadt, szintén ilyen sárgás-zöldes trutyi folyt belőle, azt mondták akkor normális. Esztinek most is meg van telve, ránézett a drnő is, azt mondta ha kifolyik törölgessük meg és kész.

4 hós koruktól elkezdhetünk adni nekik almát, 5 hóstól meg főzéleket is. Nagy változás lesz, várom nagyon, hogy hogy fognak rá reagálni.

Ma éjjel is nyugisabb volt a nehéz altatás után, ma már a napirendet is bírjuk tartani (kop-kop-kop). Kitettem őket a kertbe aludni délelőtt, közben megfőztem, szupi volt :) Így végre nekik is meg volt a levegőzés, én meg bírtam vm ebédet csinálni nyugiban. A túrógombóccal kísérleteztem, de jó lett nagyon.

Zsebi: melyik ovib járnak a gyerkőcök?

Nagy ő: Én hiszek benne. Vagyis nem így, hogy nagy ő, hanem, hogy mindenkinek meg van a maga párja. A férjem előtt volt egy hosszabb (4 év) kapcsolatom, nagy csalódás lett a vége. De ha nem lett volna, a férjemet sem ismerem meg.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire: Nem is írtam. Van állása. 2 hete dolgozik. Heti 3 nap, programtesztelő. Egyelőre szerződéses márciusig, utána meglátjuk. A fizu se rossz, ő is élvezi. A kapcsolatunknak is jót tesz, hogy nem ül itthon és marcangolja magát. :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
no jól van, akkor talán mégis az idő volt! Túrógombival mit kísérletezel?

NagyŐ:15 éves korom óta együtt vagyok a férjemmel :lol:
Nagyi, nálunk csak anyukám van, akire számíthatunk. Ha Vikiék netalántán tényleg megszavazzák (nemhiszem), akkor még 2ésfél évig dolgozik. Időben pont jó lenne nekünk.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!
Abbey! ez az állásügy szuper, valóban nagyon amortizálja őket, ha nincs munkájuk, és itt messze nem csak az anyagiakra gondolok.
Kertben alvás nálunk is megy, de most a kórház óta inkább erkély, hogy lássam, paramami :oops: ! Túrógombóc pár nappal költözés után, ez igen!
Hozzátápi: lehet 4 hós kortól, de ha van elég tejed, bőven elég 6 hós kortól!
Hova kell mennetek fejlődésneura? mi jövő héten megyünk a Margitba, űnoni is, de nem is bánom, hogy megnézik őket, csak ezt a befekvést!

Nagy Ő: úgy, mint a romantikus mesékben, én sem hiszek benne. Minden kapcsolatnak vannak mélypontjai, árnyoldalai, és mindegyiken 2dolgozni kell", h jól működjön. az örökké számomra sokkal inkább azt jelenti, hogy ha egyébként hosszú együttjárás után azt mondtam igen, akkor ehhhez olyankor is igyekszem tartani magam, amikor éppen nem rózsás a helyzet!
Mi a párommal gimiben osztálytársak voltunk, meg jóban is voltunk, de csak gimi végén kezdtünk együtt járni :)

Claire
claire
 
 


Vanda! ja, a korán kelés OK, de nem lehet visszaszundítani a fránya suli miatt :(
claire
 
 


Szivvi, még sose csináltam túrogombit :oops: Múltkor a nagyi lebeszélt, mondván nagyon időigényes, de most csak nekiálltam amíg szundiztak odakint. Előtte feldobtam a gulyás levest, uh olyan jót lakmároztam, utána még szundítottam is 1 órát, uh most friss vagyok és üde :)
Igen, csak az idő lehetett, hála Istennek. Ráadásul most látom, még telihold is van.

Claire: igen, nagyon szuper, kezd minden egyenesbe jönni 2 év után. Teljesen egyet értek, egy kapcsolatért dolgozni kell mindkét félnek. Előzőben én mindent megpróbáltam, még párterápiára is elvittem, de szart mindenre. Inkább csapta a szelet a szomszédnak! az könnyebb volt. De annyira örülök így utólag, hogy így alakult. A férjemnél tökéletesebbet nem is kívánhatnék (remélem 10 év múlva is így gondolom :) ).
A gyerekdoki mondta, hogy valóban a 6 hót mondják sokan, de szerinte nyugodtan lehet kezdeni adogatni, de szopit nem szabad elhagyni, uh csak kóstolgatás címen, hogy szokják az ízeket.
Mi is a Margit kh-ba megyünk, holnap felhívom időpontért.

Holnap megyek nődokihoz. Nem ahhoz akinél szültem, direkt úgy kértem időpontot, hogy ne rendeljen, remélem nem futunk össze, kínos lenne nagyon.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey: túrógombócot még én se csináltam. Bár én kb. 1 éve a mázlista kategóriába tartozom főzés szempontjából, mert most a szüleimmel lakunk, így csak hétvégén és nyáron szoktam én főzni, akkor előbb érek haza, mint anya. De ha már itthon leszek táppénzen, akkor gyakorolhatok majd. :)
Tök jó, hogy a férjednek van munkája és azért az se utolsó, hogy tetszik is neki.
Nagy Ő: a romantikus könyvekben, filmekben lévő "nagy ő"-ben én sem hiszek. Én is úgy gondolom, hogy mindkét félnek tennie kell a kapcsolatért, de sokszor nem egyszerű. Gyerekek mellett meg még nehezebb, gondolom. Ebben nincs tapasztalatom.

Kép

Kép
mezi_84
 
 


Abbey
a túrógombóc időigényes? én fél óra alatt összedobom :D imádom, nálunk kedden volt. nyammi cukros tejföllel és lekivel :lol:

Esteleg nem tudnátok segíteni Dr. Gyorsok Zsuzsa magánrendelése merre van? az egyik legjobb neurológus, eddig volt Fehérváron is rendelése, de idéntől nincs.

Én a hozzátápit Lilinél 4ésfél hósan kezdtem, mert akkor már 5 hete nem tudott segítség nélkül kakilni :( Elvittem gyerekgasztróshoz és ő mondta, hogy gyümikkel lehet kezdeni 4 hósan. Aztán van egy kis táblázatom, aszerinit haladtam, nagyon bevált.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey!
Grat. a melóhoz a párodnak! Biztos, hogy jót fog tenni neki.
Gulyásleves-túrógombóc nálunk szombatra van betervezve, a lízing gyerekemnek lesz névnapja. 8)
vovanda
 
 


Szivvi: nagyi picit túl dramatizálta, az ő 81 éves tempójához :) Meg igazából sztem nem akarta, hogy főzzek, mert küldött enni. De valóban nem volt nehéz, még apuék is átjöttek vacsizni.
Nem hallottam még erről a dokiról.

Kérdés: vk találkozott olyannak, hogy elkezd szopni a pici, megízleli, hogy tejci, elsírja magát és elfordul. Mi a fenétől lehet?
Minden este ez megy nálunk. 2-3 kortyonként elfordul, szünet, majd vissza, közben vinnyog. Így a normálisan 20 perces evés, gyerekenként min. 40 perc folyamatos sírással.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
3-4 hónapos koruk körül változik a tej összetétele, lehet, hogy az új íz miatt tiltakoznak. Vagy ha most jött meg a mensid, akkor tuti bekavar az ízbe, barátnőm babája vagy 3 napig alig volt hajlandó enni emiatt.
vovanda
 
 


Az összetétele valóban változik, sokkal zsírosabbnak látom, mint régen volt. Nyílván emiatt az íze is változik. A mensimnek nyoma sincs egyelőre.
Remélem hamar megszokják, elég nehézkes így minden evés. :?

Férjem éget a kertben, így mi bent ragadtunk a házban a picikkel :( pedig olyan szép idő van.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ezt az elfordulást, bőgést néha Noémi is bedobja, én inkább arra gondolok, h a hasa is fáj közben, meg enne is, de lehet, hogy nem így van. Máskor meg olyan hirtelen "zabál", és nyeli ba a sok levegőt! A fene se érti! Az is lehet, h ilyenkor evett vmit az anya, aminek az íze átmegy az anyatejbe és nem jön be nekik? Esetleg nem jön elég gyorsan a tejcsi? Csak találgatok....

Kapcsolat: csak az a baj, h néha "elsodor az élet", és a napi tennivalók, amik sürgősek, elterelik a figyelmet, elveszik az időt a valóban fontos dolgoktól :( aztán kérdés hol szakad a cérna...
Claire
claire
 
 


Lejárt lemez, tudom, de eléggé megijesztett a drnő a bölcsőhalállal kapcsolatban. Hason alszanak mindketten, szerintetek kölcsönözzek légzésfigyelőt? A dokinő azt mondta fordítsam hátra őket ha megyek lefeküdni. Tegnap éjjel is olyan nyugtalan voltam :? A férjem szerint hülye vagyok, és a doki is az, felfújom a dolgot. Szerintetek? Claire, Zsebi, ti mint sokgyerekesek mit mondtok?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


MEGORULOK!!! Ugy viszket a hasam, hogy megbolondulok. Ti tudtatok ez ellen valamit csinalni? A kozmetikumokban nem nagyon hiszek (az itteni Prof is azt mondja, egyik sem segit bizonyitottan), de a viszketest olyan jo lenne valamivel csillapitani! (bio oliva- es repceoloj-kevereket hasznalok testapolokent, eddig az segitett, de most meg sem kottyan).

Bolcsohalal - en is vegigparaztam az ejszakakat, mert paran szinte csak hason aludtak. Sajnos tenyleg minden kulfoldi szakirodalom is azt mondja, hogy gyakorlatilag az egyetlen, amit csinalni lehet, az az, hogy nem altatja oket az ember hason. A legzesfigyelorol vegyesek a tapasztalatai ismeroseimnek: egyreszt egy csomo felesleges riasztas van es az ember mar nem veszi komolyan; ha pedig egyszer nem az, akkor sem valoszinu, hogy tudsz mit csinalni; ugyhogy nekunk nem volt sosem. De ugyanakkor meg ha bukosak, akkor a haton altatas sem valami garancia, nem? Emlekszem, mennyi almatlan ejszakam volt emiatt, hogy most melyik legyen... Az amcsi konyvem azt mondja, hogy a legjobb megoldas, ha egyutt alszotok - akkor sokszor atveszik az anya legzeset, es kevesebb a bolcsohalal. Hat nem tudom.

Nagy O - az csodalatos, akinek megadatik (en azt gondolom, nekem igen; csak aztan az elet ne cafoljon ra); de sajnos ez egyaltalan nem jelenti azt, hogy nem kell csinalni, amit irtok: minden nap dolgozni a kapcsolaton. Csak mikor teljesen elboritanak a napi kotelessegek, a babak, akkor bizony altalaban ez az, ami csorbat szenved; pedig tenyleg nagyon kell vigyazni... Szerencsere korulottem nem "viragzanak" a valasok, de tudom, hogy attol vannak; es sajnos azert a megcsalos/majdnemszetmenos tortenetekbol sok van.

Hozzataplalas: miert nem eleg 6 honap korul? A kaki miatt nem szabad aggodni; az anyatej annyira tokeletesen emesztheto taplalek, es a vegere mar olyan ugyesen megtanuljak feldolgozni, hogy "nincs mit" kakilni ;-). Emlekszem, szept 11-en (a hiresen...) pont DC-ben voltunk, es a lanyom mar vagy 8 napja nem kakilt, majd megorultem, de gondoltam, hogy kirohognek, ha en ezert rohangalok orvoshoz, mikor ilyen katasztrofak vannak... Aztan megtanultam: minden babam atment ezen, hogy az anyatejezes vegen mar alig kakiltak; de semmi bajuk nem volt. Engem meggyozott a sok irodalom, hogy a babanak legjobb, ha 6 honapig semmi mast nem kap, mint tejcsit. Aztan majd persze kiderul, mit tudok alakitani ikrekkel ;-)

Claire - hol tanitasz? en kornyezetvedelemmel/eghajlatvaltozassal foglalkozom.

abbey - ha tudtok valami normalis nogyogyaszt javasolni a 2. kerulettol nem tavol, nagyon jo lenne... mar tucatjaval probalkoztam veluk, de sehogysem birok egyet sem talalni olyant, mint pl. gyerekorvosbol... a 7vegen otthon leszunk 4 napot, es itt morfondirozom: ha akkor jon ram a szules, hova megyek? a margitba, az eddigi dokimhoz? ott nem tul jok a feltetelek ikres koraszuleshez, nem? az I. noin igen; de ott meg semmi dokim nincs. most ezert egyszer menjek el egy masik valakihez? de kihez, hova..? nehez.
zsebibabak
 
 


Ikresmamusok, meg egy kerdes: Ti mennyit hiztatok a terhesseg vegeig? Es mennyi maradt rajtatok?
zsebibabak
 
 


Abbey!
Ha aggódsz, szerezz légzésfigyut+mindenképp ajánlom figyelmedbe Csutkababa legutóbbi posztját a Bezzeganyán (többieknek is ajánlom:http: //bezzeganya.postr.hu/ha-a-baba-nem-mozdul) .
Egyébként nekem nem meggyőző, hogy altasd háton, ha bukós (nekem 3ból 2 volt), akkor hason gázabb. A minik alatt volt légzésfigyu, korák voltak, de még a gyerekorvosunk meg kedvenc sógorom is azt mondta, felesleges. Mai napig hason alszik az összes. A doki tényleg feleslegesen paráztat.

Zsebi!
Viszketésre sajna nekem sincs receptem, össze-vissza tudtam volna kaparni magam.
Hízás: 18 kiló jött fel, ikreknél teljesen normális. 57 kilóval kezdtem, most 52-53 vagyok.
vovanda
 
 


vovanda,
miért ilyen egybehangzó a sógorod és a gyerekorvos véleménye, hogy felesleges a légzésfigyelő. Nekünk sincs, pont azért kérdezem ezt, mert én is úgy gondolom, hogy nem kell. Az mi doki nénink is mondta, hogy neki is ikrei vannak és anno nem is volt ilyen, hogy légzésfigyelő, szóval nem volt semmi ilyen nekik.
Nem igaz, hogy az amúgy is aggódó mamikat még kell ilyenekkel is paráztatni, de nem???

zsebi,
én 25 kilót híztam a 35. hétig, ugye akkor születtek. Most nem tudom mennyi vagyok, de azon van mindenki elhűlve, hogy nem is látszik, hogy terhes voltam, nemhogy ikrekkel...:-) ez persze adottság, de jó!!! :-)

abbey,
nálad szopinál kivárják egymást a lányok? Nálunk nincs ilyen egyszerre ordítanak mint a sakálok, ha nem egyszerre ennének üvegből, akkor nem is tudom mit tennék magammal...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Silver!
Sokat szoktam a drága sógort emlegetni, gyerekdoki ő is, ráadásul 6 évet PICen húzott le. Doki nénink idősebb, anyukám korosztálya (közel 60 éves), sógor meg 41, szóval egész más generáció, másfajta tapasztalat, és mindketten ezt mondják. Mondom: ha valakit megnyugtat, akkor érdemes szerezni, használni, én is nyugodtabb voltam az elején, hogy volt a kicsik alatt, de tényleg csak azért, mert korák voltak. Amúgy Rékánál simán besípolt a kórházi légzésfigyu is a PICen, álltunk mellette a nővérkével, a kütyü sípolt, a gyerek meg békésen, jól hallhatóan szuszogott. :D
vovanda
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?