Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tigris, örülök, hogy a béb "lemászott" :-)!!! El tudom képzelni, mekkora ijedség volt... Huhhh.
Igen, abszolút úgy megy a pisi, mint rendes esetben. Úgy van anatómiailag, hogy vese->húgyvezeték (ide rakják a sztentet)->hólyag->húgycső->külvilág. Azt oldja meg, hogy a hólyagba zavartalanul be tudjon jutni a vizelet; onnan már jó. A pisit meg a hólyagból kifelé úgyis a záróizmok szabályozzák, tehát a napi megszokott életbe nem zavar be. (más tészta a "zacskós" külső katéter, amit pl. műtétek közben használnak, hogy a delikvens ne pipilje össze a műtőt az alatt a 2-3-4 óra alatt, amíg steppelik, meg esetleg pár napig utána, ha pl. nem tud felkelni; vagy ha fontos, hogy a hólyagban pár napig egyáltalán ne gyűljön össze vizelet, hanem rögötn kijöjjön).

Kép
manguszta
 
 


Logi,

A terhesség elején én nem szedtem semmit, viszont vérezgettem...aztán miután elkezdtem szedni a Salofalkot,rögtön el is múlt a vérzés. A doktornőm pedig azt mondta, hogy szedhettem volna előbb is és akkor nem lett volna akkora a gyulladás...

Zsuzska

szurkolok, hogy minél előbb összejöjjön!!!

Tigris

örülök, hogy a babával minden rendben, ez a legfontosabb! Persze, az is hogy veled minden rendben legyen!
Végül nem kérdeztem meg az előadást, mert nem igazán volt kedvem semmihez, ugyanis most nálam is megint van valami, ami nem is biztos, hogy baj,de miért ne idegeskedjen az ember...
NST-n egypárszor szívhang-kimaradás volt, amire a nővérke azt mondta, hogy ez azért van,mert sokat úszkál Moci ide-oda és be is bizonyította, hogy ha máshová teszi a "bigyó"-t, akkor ott hallható lesz a hang. Így is volt. Na most, ez azért van, mert sok a magzatvíz. Utána én ezt elmondtam a dokinak, aki rendesen be is ijesztett a többlet magzatvíz hallatán...Megvizsgált uh-n,mindent rendben talált, de beírta hogy "az átlagosnál több magzatvíz" és azt javasolta, hogy mennjek el a Géndiagnosztikai központba, mert "több szem többet lát". Na most, kérdezem én, miért mennjek el oda, hogy ott esetleg lássanak valami mást is, valami rendellenességet, amit ő nem?Miért jó az nekem,most így a szülés előtt???És ha nem mondom neki el a magzatvizet - amit a nővérke a megnyugtatásomra mondott - akkor is észrevette volna???

Hát Lányok, nem tudom miért történnek ezek a dolgok...de bízom benne hogy mindenkinél minden rendben lesz!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Lányok köszönöm szépen a segítséget!!!!

KépKép
logi
 
 

 
 

Jó Reggelt!

Köszi mindenkinek mindent!!!

Lica 10.20.-án lesz a szülésznővel előadás, most írták ki!!!
NE idegeskedj víz miatt!!! Biztos okk lesz!!!! Szorítok!!!!

Mi jól vagyunk továbbra is! Tegnap orvosom nem volt bent, pedig azt mondta lesz. De rájöttem h nem is lett volna ideje rám, hisz 8-14 óráig sztk, utána meg magánba nyomta kedd lévén! Bár párom szerint haza fele ha akart volna benézhetett volna rám... No Comment! Ma elvileg itt lesz, meg nagy vizit lesz szerda lévén. Remélem kinyögik h mikor mehetek haza!!! Jó lenne ma! :?

Tegnap az egyik szobatársamnak elfolyt a magzatvize aztán vitték is a szülőszobára... Gondolom már megvan babája...

Na majd írok! pá

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Hát ma semmi kivizsgálásunk nincs, legalábbis eddig nem volt.
Azt végre sikerült kiderítenem h a fogadott orvosom fog hazaengedni.
Tegnap persze színét sem láttam. Állítólag beszaladt este... Gondolom megnézte lázlapokat. Azért jól esett volna ha benéz és beszélünk. De nem tette. Ma még nem jelentkezett. 14 órától pedig az örsön rendel.
Most szerintetek ez normális "viselkedés" a dokitól??? Nem mond semmit mi van. Hétfőn beszéltünk, h keddre kiderül kell-e sín, meg h kedden is bent lesz tudunk majd beszélni...
Hát nem semmi.
Ha ma sem dugja ide az arcát akkor 13:30-kor felhívom!!!
Nem tudom h én látom-e ezt ennyire nem "norm" hozzáállásnak...
Lennének kérdéseim is hozzá...
áááá kész vagyok...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris

Sajnos, ilyenek ezek a dokik...persze, hogy nem normális ez a hozzáállás, de nem meglepő...

Én is eddig csak dícshimnuszokat zengtem a dokimról, erre most szülés előtt beparáztat !!!Be akarja magát biztosítani, ha netán mégis valami gond van? ! Tegnap óta állandóan csak ezen jár az eszem, többször el is bőgöm magam :cry: Közben ma jönnek anyuék és tartanom kell magam, nem szabad, hogy észre vegyenek rajtam semmit, mert anyukám teljesen kikészülne és amúgy sem teljesen egészséges...jaj, legyen már vége ezeknek a gondoknak!!!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Hát Lica neked sem egyszerű!!!

Felhívtam dokim, aztán utána be is jött:
- nem értette mért mondták le az urológiai konzíliumot amikor ő mindenképp akarta! Azt mondta jövő hétre ad beutalót akkor jöjjek vissza rá...
- lábdagadás + kéz: só és fűszer megvonás, sok fehérjét egyek helyette
- hüvelygörcsök: ezek normálisak már ebben az időben
- táppénz: terhesgondozóba jelentkezzek be legkésőbb hétfőre és ott írassam ki magam
- holnap kora délután jön és kiadja papírjaimat meg haza mehetek ha minden ok

Aztán elmentem utána nővérekhez, h nekem volt 1 beutalóm urológiára amit elvettek és azt szeretném holnap délelőtt elintézni ha már itt csücsülök az orvost várva. Adtak új beutalót reggel 8 órára, de várjam meg a reggeli vizitet mindenképpen és ott is szóljak róla, mert lehúzták papíromról... Utána mehetek urológiára... Remélem nem lesz abból gond hogy nem 8 órára érek oda... Szorítsatok...
aztán felhívtam dokim és mondtam neki h elintéztem h holnap délelőtt meglegyen, mert nekem sem mind1 h vissza kell-e jönnöm még.. Mondta h így teljesen jó, akkor délután megbeszéljük eredmény tükrében továbbiakat...

Szóval magad uram ha szolgád nincs! Mindent intézzen az ember, különben össze-vissza rángatják. :twisted:

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!

Na, hát nem egyszerű az életetek, Lica, Tigris!

Lica, én csak a nővéremre tudok hagyatkozni, őt tudom felhozni példának, mert eddig csak ő volt babás, én nem.
De mondta, hogy állandóan ezt csinálják a nemnormális "orvosok", védőnők, meg a többi, hogy riogatják a kismamákat.
Őt is riogatták, le sem tojta. :roll: :oops:
Persze, egyéne válogatja, ki milyen beállítottságú.
Én is beparáznék, mint te, és ezért én elmennék arra a vizsgálatra.
De csak akkor, ha nem beavatkozós.....hanem mondjuk csak uh, vagy ilyen külső vizsgálat.

Egyáltalán milyen kockázata van a több magzatvíznek?
Ezt nem tudom.

Látod, nekem is tegnap mit mondtak.....lehet rosszabb a betegség......nem normálisak, ennyi.
Jobb lesz, aztán jóóóóóóóóóóóvan!

Te meg elmész, de csak azért, hogy megnyugodj, mert addig úgyis belelovallod magad, egyre többet agyalsz, sírsz......
Elmész, megnéznek és mosolyogva jössz ki, és elküldöd a dokit meg a többit a sunyiba, amiért ilyen napokat okoztak nektek! :evil:

Tigris, a te dokid sem semmi.....talán hálapénz-hiánya volt?! :roll: :evil:
Egy ismerős írta nemrég, aki elveszítette a babáját, nem fejlődött, pár hetes volt, szóval 30 000 ft-ot fizetett a dokinak.....elfogadta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Így aznap az első volt, akinek megcsinálták a beavatkozást.
Kérdem én, ember az ilyen?
Mert a szerencsétlen próbál adni, hogy talán jobban bánnak vele......de nem kötelező elfogadni!!!!
Hányinger!
Tigris, akkor most lehet, hülye vagyok, de nem kell tovább a kórházban maradnod, ugye?
Csak vissza kell menned majd........
A nővérem már otthagyta volna a kórházat, ez is biztos.
Őket "imádják" ott, ahol laknak, mert ha úgy gondolják, jobb otthon, nem segítenek, hátráltatják a gyógyulást, vagy kutyául bánnak a gyerekkel, saját felelősségre inkább hazamennek!
Sziasztok!
Jobbulást!
Fel a fejjel!
Pozitív hozzáállás és gyógypuszit küldök!
zsuzska30
 
 


Sziasztok Lányok!

Zsuzska, kitartás!!!! Szurkolok 1000-rel, h mielőbb összejöjjön a trónörökös vagy örökösök!!! :lol:

Tigris, van változás? Sikerült végre beszélni az orvosoddal? Egyáltalán nem csak te gondolod nem normális hozzáállásnak... sajna nem szép, ahogy sok doki viselkedik... :roll:
Viszont lényeg, h jól vagytok!!!!!!!!!!!!! :lol: Beni rendes gyerek, nem mászott vissza a "tiltott" helyre.

Lica, nyugi!!! Na parázz!!! Nem lesz semmi baj! Nővéremnek is több volt a magzatvize egy kicsit, mint az átlag és semmi baja nincs Marcinak! Jövő héten már 1 éves a kis szaros! :lol: Ha visszaemlékszel, akkor nekem is több magzatvizet mértek egy kicsivel. Azt szokták mondani, h inkább több legyen, mint kevesebb... :wink: Ha bármi probléma lenne, akkor azt a korábbi genetikai vizsgálatok már kimutatták volna, de semmi ilyenre, még csak utaló jeletek sincs! Szóval nyugodj meg!!! Tudom, könnyű ilyenkor ezt mondani és akkor lennél igazán nyugodt, ha saját szemeddel láthatnád már őt... :roll: :oops: KITARTÁS!!!!

Én ma megjártam az utolsó labort. :lol: Aztán találkoztam a szülésznénimmel, akivel átbeszéltünk mindent. Magdi egy tünemény, pontosan olyan "szerelem 1. látásra" volt pár hónapja, mint amilyen a dokim is. :lol:

Szóval: megmutatta a szülőszobákat, igaz kicsit feszített tempóban, mert ilyen az én formám, pont ma volt "nagyüzem" a szülészeten. Mindegyikben volt valaki... :roll: Neten már láttam képen, de életben azért más ott lenni benne. :roll: Nagyon kultúráltak! Pont ott volt doki bácsim is, egyből jött és simizte a pocakomat és kérdezte hogy vagyunk? : :D Magdinak mondtam, h nagyon úgy néz ki, programozott császár lesz a vége a dolognak. Semmi gond, ő végig ott lesz velem. Ha esetleg előbb beindulna, akkor is őt hívom, aztán irány a kórház és majd ő hívja a dokit. Viszont kaptam egy kis "hideg zuhanyt" is... :oops: ugyanis még akkor is beindítják a szülést, ha programozott a császár. Mindenképpen "stressz helyzetben" veszik ki a bébiket, mert állítólag ez kell nekik. Ergo: reggel irány a kórház, majd oxitocin infúzió beköt, majd fájások bizonyos szintig is utána műtét. :shock: :oops: Hát...ennek kevésbé örültem, de sajna nem tudok mit csinálni... :roll:

Azért van jó hír is: bár a magán szobát nem lehet előre "lefoglalni" (max. programozott császár előtt 1-2 nappal, csak bízni lehet abban, h lesz üres) viszont a kórház fel van készülve az ételallergiásokra! :lol: Hurrá, nem kell tonnányi kaját vinnem magammal! Akkor kell szólnunk, amikor beérünk és utána már úgy rendelik nekem a kaját. Persze, azért egy kis hazairól nem mondok le... :lol: Császár után 4-5 órával állítólag enni kell, ezért ha beindul magától az éjszaka közepén, akkor némi kaját vinnem kell magammal, h tudjak hirtelen mit enni... :wink:

Megkérdeztem, h mi a protokoll most a bébik etetését illetően, amíg nem indul be a tejem. Cukros vizet már nem adnak nekik, max. sima vizet, egyébként meg tápszert kapnak. Persze, mindenképpen cicire kell tenni, az előtej szopi miatt, de aztán kapnak tápszert. Mondjuk ennek kevésbé örültem...főleg, mivel még nem tudni, h Dani örökli-e a laktóz érzékenységemet (remélem nem!!!) és akkor nem biztos, h jó hatással van rá egy kommersz tápszer... :roll:

Magdi mondta, h a 36. hét végén hagyjam abba a magnézium szedését... :roll: onnantól "kelleni fognak" az előfájások... nem hangzott túl jól... :shock:

A csípő fájdalmam a súly miatt egyre rosszabb. :evil: Halljátok lányok, olyan vagyok, mint egy nyomorék vénasszony. :oops: Azt hittem elájulok, amikor a szülőszobában a vajúdő nőcik úgy rohangásztak jobbra balra, mint emennyire még én is két hete. Ma már konkrétan alig tudtam/tudok lábra állni. Én nem tudom mi lesz még... :roll:

Éppen ezért összegzésként: hazafelé gondolkodtam és megállapítottam, h mivel úgyis beindítják a szülést császárnál is, akkor én kibeszélem magamból Danit a 38. héten! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Hááát, az Uzsokiban vannak érdekes urológusok... Alig mondanak valamit, úgy kellett kivonszolni belőlük az infót. Szinte az ember többet tud meg az internetről, és úgy kell őket hívogatni meg izélgetni. Amúgy az urológus alapban morgós fajta, úgyhogy érdemes számítani erre és a stíluson ne húzd fel magad.

Ha nagyon kell rendes urológus doki, szólj. Tudok, bár másik kórházban.

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok Lányok!
Végre itthon!!! :D
Ma voltam UH-n urológián (persze az is volt egy kisebb menet). Szerencsére minden ok!!!
Délután kiengedett orvos is. Azt mondta kedden magánban ránéz ő is vesémre, bár nem szakorvos...
Holnap megyek terhes gondozóba 15:30-ra táppénzt intézni.
Hívott védőnő is h várt hétfőn 9 órakor. Mondtam neki, h azt beszéltük csak meg h pénteken hívom pontosítás miatt, nem volt fix a hétfő. Meg amúgy se tudtam volna menni, azért se hívtam. Nem érzem hibásnak magam, ő mondta le 2x is én meg nem mondtam h hétfőn megyek! Ez van...

Előbb lógattam 1 órát pocim, nehogy babó visszamásszon! Fő az óvatosság!!! Most már fekszek aludni. Reméljük sikerül kipihennem magam. Hiába aludtam sokat kórházban meg nem is mászkáltam éjszaka wc-re, mégis álmos voltam mindig...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris,

Tök jó hogy otthon vagy s mindent rendben, hála Istennek!!! :D

Én úgy döntöttem, nem megyek el a Géndiagnosztikai Központba, az égvilágon semmi értelme sincs...hogyha bármi probléma is van Mocival, most már úgysem lehet semmit tenni, akkor meg miért idegesítsem magam??? Ráadásul amilyen problémák lehetnek, azokat már sokkal korábban ki kellett volna szűrni. Moci mozog rendesen, csuklik, jó a szívhangja, 4d-n mindent rendben talált a doki...azért mennjek el, hátha ott mégis találnak valamit, ami úgysem 100%, mert az azért mindenhol ki van hangsúlyozva... :evil: NaNE!Nem akarom stresszelni magam,bízom a jóIstenben, csak megsegít minket...


Mumi, ![b]Zsuzska

Köszi a biztató szavakat!!!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Tigris, örülök, h minden ok veletek és otthon vagytok végre!!!! :wink: :lol: Pihenj és aludj sokat!!! (és lógasd a pocid... :lol: )

Lica, kitartás, nem lesz semmi probléma!!!! Csak pozitívan gondolkodj Mocira!!!!! :lol: :wink:

Többiek merre jártok????

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Tigris, ez jó hír!!! Klassz, hogy hazajöhettél! CSatlakozom Mumihoz, lógasd csak :-)))

Lica, minden oké lesz! Teljesen jól gondolkozol, minek idegesítsd magatokat? A szűrések biztos kimutatták volna, ha gond lett volna!!!
Puszi mindannyiotoknak!

Kép
manguszta
 
 


Írtam egy weborvosnak az ügyemben és a köv. választ kaptam :


Kedves Kérdező! Teljesen jól látja a dolgot: a terhesség jelen állásánál nincs semmi konzekvenciája egy 4D UH vizsgálatnak, felesleges. Valószínűleg orvosa csak bizonytalanság miatt, önvédelmi okokból szeretné továbbküldeni. Leírása alapján egyébként nem is jelentősen több a magzatvíz. Mindenesetre megszületés után érdemes a gyerekorvossal alaposan megvizsgáltatni a babát, de feltehetően semmi rosszat nem fog találni. Üdvözlettel,

Hát ennyit erről...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Lica, ne izgulj! Látod, más dokinak is mi a véleménye a dologról... :roll: Komolyan nem is értem a dokidat, h az utolsó hetekben minek kellett így rád hoznia a frászt. :evil: Még a végén az ettől való idegeskedés fogja beindítani a szülést... :oops:

Ha megszületett Moci, akkor úgyis megnézi a gyerekorvos tüzetesen. Mindenképpen említsd majd meg neki az "utcsó eseményeket"... De nem lesz semmi baj Vele!!!!! :wink:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok Lányok!

Hová tűnt el mindenki??? :shock:

Lica, még egyben vagy? Megnyugodtál egy kicsit? :roll:
Tigris, veletek mi újság? Használ továbbra is a poci lógatás? :lol:
Youlcsi, napok óta semmi hír rólatok... csak nem kerültetek be a kórházba? :shock:

Csajok, tegnap óta újra tudok járni!!!! :D Na nem tökéletes, de ahhoz képest ami volt, ég és föld! Nővérem elvitt tegnap délelőtt a gyógytornászához, aki megtornáztatott, finoman helyre rakta bennem a "dolgokat", aztán meg is maszírozott... Komolyan mondom, arany keze van!!! Azóta már nem "jaj-ongok" minden egyes lépésnél és újra tudok járni. Persze finoman és lassan... :wink: és sokat kell pihentetnem ezután is...
Most már legalább tudom, h a csipőcsontom és a porc között lett egy kis rés és az gyulladt be. Ahogy a terhesség vége felé nyílik a medence és vele együtt formálódik a csipőcsont, valamint a keresztcsont, kialakulhat ilyen. És erre még pluszban rájön a felszedett kilók súlya... :oops: :roll:

Pihentetés ide vagy oda, ma mindenképpen elmegyünk vásárolni az urammal, mert üres a hűtő... :lol: És különben is, egy kicsit ki kell szabadulnom a levegőre... :wink:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi megvagyunk!
Sajnos a lábam nagyon be van dagadva, félek h tovább fog még "puffadni"... Felpócolom amennyire tudom, reméljük segít vmit majd.
Pocaklógatás megy. Bal oldali fekvés dög unalmas már, de ki kell bírni még 1,5 hónapot vele... Vmit vmiért....
Voltam pénteken terhesgondozóban felvettek táppénzre. 10.26.-án mehetek vissza 9 órára, mert állítólag a főorvos úr aki egy paraszt felül fogja bírálni majd h utána mi legyen. Táppénz vagy Tgyás. Fasza. Mi köze hozzá. Én Tgyást akarok egyből. Ha ez a barom azt mondja h továbbra is táppénz kikaparom a szemét. Milyen jogon dönti ezt el orvos??? Ez mindenhol így működik???
Hétfőn hívom a védőnőt h mikor találkozzunk. Reméljük harmadszorra összejön végre...
Hát kb ennyi.

Reméljük többiek jól vannak!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


hahó!
vagyok, csak most már igyekszem tényleg sokat feküdni. igazából már mindentől keményedik a pocim. sima sétától is már 1-200 méter után :?
holnap reggel vérvétel, meg még jön az üveges is (végre erkélyüveg-csere), meg el kell menni a boltba a bébiőrért... kedden szülésfelkészítő... de aztán már csak varrni szeretnék a jövő héten. semmi mászkálás... csak pénteken a háziorvos.
hihetetlen, hogy egy kismamának mennyit KELL mennie... még akkor is, ha ágynyugalom van előírva...
persze legalább a vérvétel házhoz jön :)

tigris!
nekünk a védőnő azt mondta, tgyás-ra a háziorvos ír ki... még akkor is, ha le akar rázni, ne hagyjuk, mert az ő dolga!
ja, és a TE döntésed, hogy tgyás vagy táppénz!

mumi!
örülök, hogy jobban vagy :)

lica!
:?: :?: :?:

zsuzska!
ciklussal hogy állsz?

mangu!
mesélj kicsit, mi van veled?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Örülök, h jól vagytok lányok! :D

Tigris, a láb dagadást én is utálom, de sajna tényleg ki kell bírni. Gyakorlatilag már nem is veszek fel cipőt, csak a klumpáimat hordom... :oops: hiába, azokban kényelmes...
A felpolcolás jót tesz neki, szóval minél többet pihiztesd! :wink:

Elég érdekes a körzetid! Nekem tök normális. :roll: Fel sem merült semmilyen felülvizsgálat téma... :shock: Én addig vagyok táppénzen, amíg gondolom. Most éppen azon agyalok, h nem indítom el a TGYÁS-t, csak szüléstől és addig kihúzom táppénzzel. A védőnőt meg sürgesd, mert ha jól tudom, akkor min. 4 db pecsétnek kell lennie a kiskönyvedben tőle ahhoz, h családi pótlékot és anyasági támogatást igényelhess majd. (bár hallottam már olyat is, h a nőgyógyi és védőnő pecsétjéből kell min. 4-nek lennie... :shock: )

Youlcsi, örülök h veled is minden ok! Pihizz akkor sokat, h minél kevesebb legyen a kockázat!!! :wink: A kötelező vizsgálatokra járás kivételével akkor kíméld magad.

Miket varrsz még? :lol:

2 napja nekem is többet keményedik a pocim, és ma egy kicsit a derekam is fájogat... :oops: És ami furi, éjszaka 1X hánytam és ma is volt hányingerem... :oops: Ez is lehet már szülési előjel? Kicsit korai lenne... :shock:
Annyira rossz, mert bár nagyon kíváncsi vagyok a kis szarosra és már nagyon vártam/várom a terhesség végét, most mégis azon parázok és mondogatom neki, h csak még 3 hétig bírja ki!!! Mindenképpen szeretném kihúzni min. a 37. hétig, de inkább 38.-ig!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Eddig 3 védőnő, 4 terhesgondozó és 5 nőgyógyász bejegyzésem van kiskönyvemben. A negyedik védőnő meglesz max jövő héten szerintem. Bár én úgy tudtam h a terhesgondozó számít nem a védőnő... DE mind1, megvan a 4 szülésig ettől is attól is. :D

A táppénz nekem is fura volt, h nem a háziorvosom ír ki...

A TGYÁS-hoz pedig kell egy igazolás a terhesgondozóból, mert az alapján indíthatja el a munkahely. Nincs köze a körzeti orvosomhoz...
Pedig vele minden könnyebben menne!!! :?

Én már párom papucsát hordom. :lol: Az kényelmes. Egy sportcipőm van ami nagy volt de most passzentos! Meg a csizmám esetleg, azt még nem teszteltem le.

A hányásról nem hallottam mint szülés jele... A hasmenést olvastam pl. Amúgy én is émelygős vagyok még mindig. Ált. az esti kevesebb étkezés az oka nálam.
Én is nagyon várom már a végét. 1 hónap...
Mondjuk most a kórházban láttam vajúdó nőket, és kicsit megijedtem!!! :shock:

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Amúgy nyugtassatok meg h a védőnőhöz már csak a 36. heti teljes vérképpel és a kenet eredményével kell visszamenni és a CTG heti eredményeivel nem!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, ezek szerint ahány ház, annyi szokás... :roll: nekem nem kell terhesgondozóba járni! Csak a védőnőhöz és a dokihoz járok! :roll: Más kérdés, h a kórházban terhesgondozáson belül megyek laborra + uh-ra, de én itt semmilyen pecsétet sem kapok. :shock:
A TGYÁS-ra a körzetitől kapok majd igazolást, hiszen addig ő tart táppénzen + a kórház ad ki igazolást azokról a napokról, amit szülés után ott töltök. Ja, és TGYÁS-hoz be kell mutatni a gyerek eredeti! születési anyakönyvi kivonatát! Ezt nővérem mondta. Akkor is, ha szülés előtt már megigényled, mikor megvan a kivonat, be kell mutatni!
Kész őrület ez a bürokrácia! :shock:

A védőnő is érdekes... :oops: én is mindig megmutattam neki az eredményeket, ha mentem, de külön ezért nem kellett bemennem hozzá. :oops: :roll: A kenet eredményemet, majd csak a szülőszobán tudom meg, szóval azt eleve nem tudom megmutatni neki, de nálunk szó sem volt arról, h a CTG eredményeket látni akarná... azt a doki nézi meg. Szerdán lesz az első! :lol: és utána normál vizsgálat.
Az én védőnőm 25-én jön "terepszemlére" hozzánk. Hát, jöhet! Készen van minden! :lol: Egyébként meg beírt még november 8-ra, h menjek hozzá utoljára. Mondtam, ha meg nem szülök addig, akkor ott leszek... :wink:

Na igen, a vajúdás... :roll: ijesztő...nem várom, de császár ellenére lesz benne részem nekem is... :oops: :shock:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
varrok még 2 takarót, de ahhoz hiányzik még ez-az (pl cipzár), lesz még ágyneműhuzat, kis textil-kosárkák a maradékból... meg zsebes tárolók a pelenkázó fölé és a kiságy végére.
mag a padlásról lebányászott 25éves kincseimnek nagy részét is meg kell foltozgatni (a nagy kedvenc kutyusom pl még elrakás előtt hasfali sérvet kapott :lol: és össze kellene ölteni még mielőtt több bélésanyaga elszóródik a lakásban :D)

egyébként nekem a háziorvos a bélbajság tudatában (úgy, hogy ugye nem is tudni, mifene az) 34 hetet irányzott be... hogy addig tuti bírni kell. én már rég nem parázok amúgy ilyeneken. 30hetesen a babának (megfelelő korababa ellátás mellett) már 85% esélye van a teljesen egészséges életre... és onnantól rohamosan nő :)

tigris!
nálunk minden egy helyen van... nst/ctg után orvoshoz kell menni, nem a védőnőhöz (de egy volt szülésznő van bent a vizsgálatkor, és ő már rögtön mondja, ha vmi nem fog a dokinak tetszeni), mert a görbe alapján dönti el a doki, hogy hazamehetsz-e még :P
(amúgy nálunk a terhesgondozó kvázi ugyanaz, mint a védőnő, hiszen az a munkahelyük a kórházban... de pecsételni orvos pecsétel oda, ahova a védőnő beír, plusz még mellette a dokim is a vizsgálatokkor)

ezt a tgyás-dolgot viszont nem értem. nekünk direkt felhívta a védőnő a figyelmünket rá, hogy ugyan a háziorvosok szeretik a kismamát lerázni, de ez hozzájuk tartozik...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!
Nincs semmi újság, azért nem jelentkeztem :-) De azért lelkesen zugolvasok :-)

Csak kapkodom a fejem, mennyi helyre kell eljárkálni. Hát igen, a doki könnyen mondja, hogy ágynyugalom, aztán mégis hogy jusson el az ember lánya a különböző bürokratahelyekre, gondolatátvitellel?

Elég furi dolog, hogyha már az ember jár külön és rendesen a dokihoz, akkor minek pluszban még a terhesgondozóba is? Csak hogy még egy intézményt eltartsanak a pénzünkért...? Magyarázza el valaki, hogy ez mire jó...
Na persze biztos azért, hogy akinek nincs annyi esze, hogy eljárjon dokihoz, az is kényszerítve legyen (a pecsétek miatt), hogy orvosi ellenőrzés alá kerüljön - de aki bizonyítani tudja, hogy eljár rendesen, annak minek (szabad orvosválasztás...)?

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó kis szélcsend után hogy beindult megint a fórum :D

Mumi,
igen, még egyben és igen, kicsit megnyugodtam...

youlcsi,
Igen, a kismamáknak annyit kell mászkálniuk és intézkedniük, hogy az valami szörnyű...Már több mint egy hónapja itthon vagyok és a betervezett (évek óta elmaradt, elhanyagolt) "otthoni teendők" közül alig sikerült valamit elintéznem, pedig azt hittem, most hogy itthon leszek, majd én mindent...na persze! :roll:

Tigris,

Nekem pár napja kezdődött a lábdagadás és anyukám szerint a kezem is megduzzadt (bár én ezt annyira nem vettem észre).

A legújabb "velejárók" most pedig a pocakomon levő csalánszerű kiütések...olvastam, hogy ilyen is előfordulhat a terhesség 36-39. hetében. Mondjuk nekem régebben is voltak ilyen kiütések, főleg nyáron ha fémmel érintkezett véletlenül a bőröm...ugyanis fémérzékeny is vagyok... :roll: Tegnap már a kezemen is kijött néhány és persze viszketek :x MI JÖN MÉG ???

Nekem a körzeti orvosnő adta az igazolász a TGYÁS-hoz, igaz, kicsit csodálkozott, de nem foglalkoztunk sokat a dologgal...Azt mondtam neki, hogy más nem adhat és ez így is volt az én esetemben.

Nekem már nem kell járnom védőnőhöz, a legutóbbi 2 alkalommal ő jött "házhoz", úgyhogy ez jó. Azt mondta, amikor hazajövünk majd Mocival a kórházból, akkor telefonáljunk neki és másnap jön. Elég jó fej, amúgy. Mondjuk van 1-2 dolog amiben nem értek vele egyet, de azt mondta, nem is kell mindenben egyetérteni :)

Jóéjt mindenkinek és kitartás!!!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


jó reggelt!

mangu!
a terhesgondozó azért jó, mert a magánorvos nem utalhat be tb-finanszírozott ellátásra. és ha már az emberek nagy része perkál azért, amit a kórházban ingyen is megkaphat (kérdés a hozzáállás és a színvonal persze), akkor legalább a kötelező vizsgálatokért -vérvételek, uh-k, szűrések- ne kelljen fitzetnie.
a "még egy intézményt" meg így is úgy is eltartod a tb-dből... akkor meg ki kell használni ;) vizsgálni meg nem vizsgál meg ott az doki, ha van sajátod... hiszen nem hülye, hogy dolgozzon, ha nem muszáj :D

egyébként sztem nem rossz ez a rendszer.
éppen látom több helyen, hogy azzal, hogy vki magánorvoshoz jár, nincsenek meg a vizsgálatai... a kötelezőek!
na meg nem is engedheti meg magának mindenki a magánorvost. én sem járok magánba, csak a kórházba... de egy percig nem zavar.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Reggelt!

Hát lányok, nincsenek jó híreim... :cry:
Reggel 5 órakor megint sűrű pisilési ingerre ébredtem. Aztán jött a derékfájás is újra jobb oldalt. Reggel gyors elmentem laborra leadni vizeletet (akkor még nem fájt oldalam), h délután orvosomhoz vihessem megbeszélni... Most a pisilési inger mintha alább hagyna, a derekam meg közepesen fáj... a dokit hívtam még nem vette fel. remélem nem kell megint kórházba mennünk.
Bár a táskát összekészítettem azért...
Pedig csinálom a haslógatást is folyamatosan...
Úgy örültem este h a lábfejemen lejjebb ment a vizesedés, erre most ez... Szorítsatok, h elmúljon... Úgy látszik Benedek a hugyhólyagom és vesém vette célba :twisted:

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris,

szorítunk nagyon!!! Remélem minden rendben lesz és szerdán esetleg találkozunk is az előadáson...(ha addig nem indul be Moci :)

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Jó lenne elmenni előadásra, azonban nem hiszem h most össze fog jönni... Párom is dolgozik aznap...
Arra figyelj h 17:30 van megadva kezdésnek!!!

Most már kicsit jobban vagyok. 16 óra körül megyek nőgyógyászhoz, addigra elkészül labor is...
Azt mondta telefonban h ad beutalót urológiára...
lehet azt is elrendezem ma, majd meglátom h leszek...
Holnap meg mehetek magánba kenet levételre.

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Tigris, nem szívesen olvastam a soraidat... :roll: Bár azt már igen, h jobban vagy egy kicsit! Szorítok, h a doki érdemben tudjon valamit tenni értetek délután, de mégse kelljen befeküdni a kórházba!!!! :oops: Hiába vette célba Bani a hólyagodat, azt tuti nem akarja, h anya a kórházban kössön ki!!! :roll: :oops:
Mindenképpen jelentkezz, ha tudsz!

Lica, anyukán is fémérzékeny!!! És bizonyos szinten én is örköltem tőle! Pl. arany fülbevalót nem tudok hordani, csak ezüstöt és orvosi fémet, amit be is lőnek.
Érdekes, h kijöttek rajtad a kiütések, de tényleg nem egyedi jelenség...a kolléganőm menye idén májusban szült és előtte 1 héttel jöttek ki rajta is a pöttyök! :roll: Tudom, szegénynek nagyon viszketett és csak szülés után múltak el neki.

Youlcsi, olyan jó, h te ennyire ügyes vagy és így tudsz varrni és kötni! :lol: Rengeteg dolgot meg tudsz majd csinálni magad a kisembernek!!! De a kezedre vigyázz!!! Tényleg, mi van az ínhüvely gyulladással?! Nehogy megint előjöjjön... :roll:

Tudom, h megfelelő ellátás mellett, már nem lenne baja a bébiknek a 30. hét után, de azért nem szívesen látnám Danót inkubátorban... :roll: :oops: Ha lehet, inkább húzzuk ameddig csak lehet és legyen minden rendben!!! :lol: Egyébként a fiúkra azt mondják, h lustik és sokan kihúzzák a teljes idejüket...hát...majd kiderül...

Ma délelőtt én is elmentem a körzetimhez az aktuális táppénzes papíromért és megbeszéltem vele, h szülésig azon is maradok, majd csak utána igénylem meg a TGYÁS-t. Kérdeztem, h akkor mi a pontos menete a dolognak?
Szóval: mikor megszültem, valakinek oda kell szólni nekik a családból (ismernek mindenkit tőlünk, szóval így könnyebb a dolog) és akkor levesznek táppénzről és kiállítják az igazolást a TGYÁS-hoz.

Egyre sűrűbben "edz" a méhem... mire hazaértem a dokitól, úgy bekeményedett a hasam (pedig csak 1 km-t gyalogoltam), alig vártam, h eldőlhessek a kanapén. Bele is aludtam a fájdalomba 1 órára... :roll: :oops:

Holnap megyünk be a labor eredményekért a kórházba délután Urammal. Tök rendes a szülésznőm, azt mondta, h összeszedi nekem mindet, csak ugorjunk be érte délután, amikortól ő bent lesz. :D És tudjuk (remélhetőleg nyugisabban) folytatni a múltkori beszélgetésünket is... :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!

Na megjöttünk orvostól! a leletem katasztrófális. :cry: Baktérium meg minden van benne. Fábián beutalt urológiára konzíliumra. Fel is mentem, szerencsére hamar fogadtak. Hát 1 nem normális doki volt. Felvázoltam az 1 hetes eseményeket. mire a fejemhez vágta ha tudom mi kell (sín) akkor mért jöttem?!? Aztán megnézett, menjek az uzsokiba vissza. Mikor? Most vagy reggel ambulanciára? Hát, hát... Mire kinyögte h szerinte reggel, de h hova... Meg én tudom h mennyire fáj a derekam... Bár ha szétrobban a vesém akkor... :twisted:
Visszamentem Fábiánhoz (szerencsére ma ő rendel örsön) és megbeszéltem vele h holnap reggel akkor menjek ambulanciára az urológus diagnózisával. Mivel ő nőgyógyász sajnos nem mondhatja meg az urológusnak h mit csináljon velem, tehát zurück vissza...
Szóval ez van.
JJ katétert írt a papírra fél őrült. Mangu neked is olyan volt???
Ja meg azt is mondta h ne higyjem h olyan kellemes a szten viselete. Állandó idegenérzet lesz.
Mondtam neki h de ha jobb lesz ennél, akkor...
Mangu engem most beparáztatott!!! Annyira gáz??? Olyan szörnyű??? Nagyon félek tőle most!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


hahó!

tigris!
kitartás!!!

nekem is ma reggel totál bacis és fvs-es lett a vizeletem. teli hámsejttel és vvt is volt benne, bár anyu szerint utóbbi kettő nem gáz, mert az elmegy.
holnap vsz megyek a laborba és pisilek steril csőbe is, hogy tudják tenyészteni. de azért jó lenne beszélni a dokimmal, hogy mi legyen... mert a tenyésztés is 3 nap... azaz max jövő héten tudnék eredményt :?
jah... és a vasam is sz@r lett... nem nagyon... de nem jó.
a többit nem tudom.

mumi!
köszi, de a kezem még mindig tropa. ez az ortézis mintha semmit nem érne! de nem panaszkodom, mert a végén még vki kitalálná, hogy gipszeljük be :shock:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

Tigris, a sztentet hívják JJ-nek is, meg dupla Jack-nek is, úgyhogy ugyanazt írta. Mondjuk, nincs is más kíméletes művi megoldás az eltömődött húgyvezeték visszaállítására. Hidd el, nem annyira gáz a dolog, hogy megérje, hogy ideges légy miatta.

A dokidban volt már sztent? :-) Mert bennem 2,5 hónapig volt. Mindjárt írok privit.

Kép
manguszta
 
 


Tigris, Youlcsi KITATÁS!!!! Nem is tudom, h mi mást mondhatnék... :roll:
Jelentkezzetek, ha van infótok!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Juli akkor neked is szép lett leleted...
A kezednek jobbulást!!!

Mumi reméljük neked minden ok lesz leleteddel!!!

Na a poén lányok h sokkal jobban vagyok...
Itt malmozok h most mit csináljak...
Azért lehet elmegyek, nem tom...
hülyének fognak nézni. Bár nálam van tegnap uh képe ami igazolja a tágulatot és a körháznál meg 1 héttel ezelőtti látható!!!
Kiv leszek!

Na majd írok ha megvagyok dokikkal!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Na túl vagyok urológián. Szerencsére megúsztam 1.5 óra várakozással!
A lényeg: én felejtsem el h sztentet kapok!!! :shock:
Ahhoz lázasnak is kell lenni, de még ha az is vagyok előbb antibiotikummal kezelnének és ha az levinné a lázam akkor nem kapnék. Nem pang annyira a vizelet a vesémben. És terhes nőnek nem ajánlott, csak sürgős esetben. Hisz baktériumforrás meg szülni se jó vele. És nem biztosítja azt h a babó ne zárja el megint a vezetéket, hisz az 1 rugalmas cső stb... Ezt a 6 hetet ki kell húznom valahogy és kész! Sok terhes nőnek van ilyen problémája a jobb veséjével...

Adtam le vizeletet holnap telefonálok eredmény miatt!!!
Addig is szedem augmentint.
Szóval nagy szavakba ennyi. Persze 20 percig magyarázott doki...

Most nőgyógyászhoz megyek kenet levételre!
Felhívtam védőnőt is csüt 9:31-ra megyek hozzá. Remélem oda is érek már!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris,

Örülök a jó hírnek!!! :D :D :D Ezt a 6 hetet meg ki fogod bírni és kész! (aztán lehet kevesebb lesz, ki tudja)

Youlcsi,

Remélem nálad is minden ok lesz!!!

Én ma voltam NST-n, utána dokinál, rákérdezett hogy voltam-e a Géndiagnosztikai Központban...kifejtettem neki is, hogy miért nem mentem el... viszont, most nem látta többnek a magzatvizet :D és hála Istennek,mindent rendben talált most is, de persze azt mindig hozzá kell tenni, hogy "csak akkor lehetünk 100% biztosak benne, hogy minden rendben,ha már megszületett..."Jó, persze megértem, hogy egy dokinak mindenre fel kell készítenie a páciensét, de eddig pont az tetszett a dokimnál, hogy nem pánikoltatott be feleslegesen...na mindegy, én bízom benne hogy minden rendben lesz.

Viszont, most meg megőrülök a viszketéstől :evil: :oops: :x

A kiütésekre a doki azt mondta, hogy ha van ismerős bőrgyógyászom, mennjek el, de különösebben ezzel most nem kell foglalkozni...Az egyik patikában azt mondták hintőporozzam be, a másikban meg adtak rá homeopátiás kenőcsöt - most bekentem vele a kezemet, aztán meglátjuk mi lesz. A legjobb lenne, ha Moci minél előbb kijönne és akkor úgyis elmúlnak a kiütések vagy bátrabban fogom kenni a pocakomat.

Hát velünk ez van.

Tigris,

akkor lehet hogy mégis jössz holnap előadásra?

Üdv és jobbulást, kitartást mindenkinek!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Kitartást Lica!!!
Nekem pont most mondta doki, h 20 hetes korig kell megválogatni jobban, h mit szedünk, kenünk magunkba-ra, mivel utána a méhünk "védi" és kiválasztja a rosszakat...

Most jöttem meg dokitól. Hát lányok most volt a legjobb fej!!! Senki nem volt a váróban és nála sem, pedig 15 perccel előbb értünk oda.
Kint beszélgetett asszisztenssel. Meglátott és egyből mondta viccesen h wc-re menni esetleg előtte?!
na aztán bent voltunk fél órát!!!!! Hihetetlen. Megnézte méhszájat, minden ok. Letapogatta babót is. Aztán kérdezte h a férjem nem jön-e be mert mozizunk kicsit! :D
Behívtam szegény megijedt h gond van...
Meglestük babót. 500 grammot hízott 1 hét alatt!!! most 2 és fél kiló. Doki 3,5 kilóra saccolja végét jelenleg...
Minden rendben picivel. 11.09.-én megyünk utsó magánba akkor is ezek lesznek megnézve.
Kedden leveszi kenetet sztk-ba örsön...
Szóval nagyon rendes volt!!! Ja és uh-n megnézte köldökzsinór véráramlását is, amit eddig nem tett és párommal kicsit ki is akadtunk rajta...
A sztentre azt mondta h azért sajnos nem szentírás amit doki mondott, de legyen úgy!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Lica sajna nem tudok menni holnap!!! De majd mesélj!!!
Még pisilési ingerem van, meg párom sincs itthon így sétálva kellene eljutnom kórházba mert bkv ezen a rövid távon nem jár arra csak nagy kerülővel.

Ja és azt is mondta doki h milyen szép a hasam, 1 stíra sincs rajta! J lenne ha így is maradna. 8)

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris,
Nem gondoltál arra, hogy elmenj máshova is, másik véleményért?Csak a nyugalom kedvéért.

Kép
manguszta
 
 


Mangu!
Köszi a levelet.
A másik vélemény nem hülyeség.
Megírnád privibe te hova jársz pontosan urológiára???
Köszike!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


hahó csajok!

képzeljétek, nem tenyészett ki semmi a vizeletből (legalábbis már be kellett volna indulnia, de nem!) :D nem értem... OK, a tegnapi középsugaras volt... de lehet ennyi különbség??? (fvs meg hámsejt továbbra is volt benne... de baci nem... de akkor az honnan jött???)

de hogy azért ne legyen minden jó: enném a rennie-t, mint a cukorkát... ha használna valamicskét... de kicsit sem... sima háztartási keksztől is torkomban a sav... sztem ha lehajolnék, az orromon is folyna :? ennek örömére pár napja ismét szorosabbra fűztem a kapcsolatot a porcelánnal. na, nem megyek sokszor, csak 2-3-4x... de ha kell, akkor azonnal... szóval nincs nagy mozgásterem :?

de a lényeg, hogy pocok nem mozog sem kevesebbet, sem többet mint eddig... szóval vele minden OK... anya meg kit érdekel??? :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Tigris,

Jó volt az előadás és rengetegen voltak! Elmondott egypár hasznos dolgot a szülésznő és most már végre a párom is látta a szülőszobát :)

A praktikus tanács számomra az volt hogy ne a nagy sporttáskával (ami már be van pakolva, persze) mennjünk be a szülőszobára, mert ott abban a pici szekrényben nem fér el szinte semmi...hanem át kell most szerveznem a dolgokat...egy hátizsák és egy kézitáska, aztán majd utána a kórtermi szobába jöhet a többi cucc - de ha most nem megyek el előadásra, mindent vittünk volna, aztán ott szerencsétlenkedtünk volna, gondolom...

Lányok, megőrülök a viszketéstől,véresre vakarom magam, ez borzasztó :cry: :cry: :cry:

Picit segít a homeopátiás kenőcs, de lehet hogy türelmetlen vagyok, hiszen csak tegnap kezdtem el vele kenni magamat...de ez őrület!Ma már emiatt is bőgtem...alig vonszolom már magam, a kórházig is az amúgy 10-15 perces út (gyalog) nekünk fél óráig tartott...és akkor még ez a viszketés, közbe aggódás mi lesz Mocival...nem bírom már !!!Ez már sok!!!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Juli na ez jó hír. Nekem sem találtak bacit mint tegnap kiderült...
A sav az borzasztó lehet... Én csak kicsit szenvedek vele de az is elég!!!

Lica kitartást!!! Mindjárt itt a vége!!!
A tippet pedig köszike!!! Azt nem mondták el h mit lehet vinni a szülőszobára??? Mert mikor bent voltam akkor elmondta a pont szülő csajszinak szülésznő: víz, szőlőcukor...
Csak már nem emléxem.

Mi vagyogatunk. Most jó. De pénteken be kell mennem dolgozni kb 6 órát szóval remélem nem húz keresztbe!!!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Youlcsi, Tigris, örülök, h jobban vagytok (legalábbis pisi ügyileg) és nincs baci!!! :D Amit tudok ajánlani nektek, mert nekem nagyon bevált a tőzegáfonya tea. Megelőzésre és fertőzés esetén is ajánlott. Konkrétan: Naturland Gyümölcstea Tőzegáfonyával és echinaceával. A kórházba is fogok bevinni magammal, mert császárnál katéterezni fognak és ott is igen nagy a fertőzés veszélye... :roll: ez meg rendbe rak 2-3 nap alatt! :wink:

Youlcsi, a savat sajnálom... doki nem mondott rá semmit? Főleg így, h rennie nem használ... (hála ez égnek, nekem ez nincs!)

Lica, nem próbáltál Calcium Sandoz-t inni?! :roll: az jó a kiütésekre (mindig azt kaptam gyerekkoromban is) és egyébként is ajánlott, mint kálcium bevitel... :wink: KITARTÁS!!! Már tényleg nincs sok hátra!!! :D Ez most már a 40. heted nem???!!! :lol: Mocival minden rendben lesz!!!! Pihenj, amennyit csak tudsz és ne mászkálj már sehova!!! :roll: (csak oda, ahova tényleg kell... :oops: )

Tegnap mi is megjártuk doki bácsit. Immáron ugye heti rendszerességgel fogunk menni... :roll: NST-n minden ok, Danó szívverése optimális! :D A laborom eredménye nekem is jó lett, a hüvely v. teszt is negatív! :D (végül ezt is megtudtam, mert kedden Magdi minden eredményt kinyomtatott nekünk a kórházban :lol: )
Doki bácsi véleménye nem változott: "bébi nagyon popsis és szép nagy!" :D Viszont megalkudtunk a császár időpontjában (muszáj volt, mert megint egy csomószor nem lesz itthon a hülye konferenciák miatt... :roll: ...november 8. előtt gyakorlatilag nem szülhetek!!! :twisted: )
Szóval: a dátumunk november 15. :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Tigris,

Hát nem nagyon mondták mit lehet vinni a szülőszobára, csak azt hogy mit vigyünk a kórházba (de ez rajta van a neten is). Ismerősünk mondta, hogy vigyünk jó sok vizet...

Mumi,

Köszi a tippet, vetettem magamnak rögtön egy Calcium Sandozt, remélem segít...borzasztóan néz ki a bőröm és az a legrosszabb, hogy nem tudom megállni vakarás nélkül, közben pedig olyan mintha attól még jobban terjedne. Ebbe bele lehet őrülni, komolyan!!! :evil:
Ez most még a 39. hét, ha jók a számításaink...
Örülök, hogy veletek minden ok, csak így tovább!!! :)

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


jó reggelt!

lica!
nálunk vizet sem lehet... mert a szülőszobán/vajúdóban inni már nem lehet... hiszen bmikor sűrgős császárra kerülhet a sor, és akkor nincs idő a gerincérzéstelenítésre, hanem altatni kell.

b@sszus!
szüljél máááááááár!!!!!!!!!!!! :D

mumi!
savra egyébként nem mondtak semmit. de nem is kérdeztem... :oops:

így is tegnapelőtt olyan idióta álmom volt... hogy ihaj! kaptam időpontot colonra... de nem értem, hogy miért, meg hogyan, csak kifeléjövet a klinikáról nézegettem a papírokat, és ott volt a fleet-es cetli az előkészítéssel. rajta decemberi időpont! :o :shock:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

Mumi köszi tippet! Majd kipróbálom! ;)

A pocakvakarásról jut eszembe: elég rég viszketett annyira a pocim h szét vakartam volna... Pedig mennyi ilyenem volt nekem is. A köröm vonalak látszottak már a végén, mert nem bírtam ki máshogy! Szóval Lica átérzem!!!

De jó h te tudod a pontos dátumot amikor szülsz Mumi!!!! Irigyelek!!!
Én próbálom rábeszélni Benit h 3-4 hét múlva kezdje már meg a kibújást! Tegnap is olyanokat mocorgott a párom csak lesett! :shock:

Kedden megyek kenet levételre örsre sztk-ba, meg elkérem labor beutalót 36. hétre, meg kérem igazolást tgyásra ha minden igaz!!!
Bár dokim azt mondta h tudomása szerint kedden nem lesz a főorvos h elbírálja nekem... :shock: Na az szép lesz. Mehetek még egy kört a végén!

A szülőszobára amúgy Juli tonna számra vitték még az ápolok is a hordágyon az ásványvizeket!!! Ott lestem mikor tolták be. Biztos osztogatják...

Juli mire küldtek? Tükrözésre?

Tegnap voltam végre védőnőnél. És Mumi a terhesgondozó pecsétjéből kell 4 db mint kiderült!
Ellátott sok tanáccsal, megbeszéltük a háziorvos választást is: ha nov közepén megyek akkor bemutat neki. az a legtisztább. Állítólag új a dokinő még ő se ismeri annyira h mit hogy szeret...
Kiv leszek.

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


tigris!
ja-ja. colonoscopiára küldött a doki álmomban... nagy öröm volt :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: