Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Lányok a tanácsokat és aggódást!!!!
Ígérem pihentetem magam amennyire csak tudom!!!
Lehet tényleg h sok volt a tegnapi nap is nekünk már...
Este sógornőméknél már sehogy sem volt jó, csak menni haza...
Referálok, ha a vérzés újra jelentkezik és beszéltem dokival!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Na beszéltem dokival!
Azt mondja nem annyira jellemző a hígabb vérezgetés 32 hetesen.
Magnerotot szedjem meg Rutascorbint mellé még.
Ha nem múlik illetve erősödik a vérzés akkor menjek be hozzá...
Szóval ennyi...
Most délután tapasztaltam újra hígabb enyhe vért...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, nem jó olvasni, amit írtál... :cry: :roll: Nagyon vigyázz magatokra!!!! :oops:
Van valami változás délután óta???!!! Vérzés abbamaradt???!!!
Szorítok, h elmúljon a dolog!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll:
Ha mégsem, azonnal menj be az orvoshoz!!!!!!!! :oops:

Mi nemrég jöttünk meg a dokitól. Elmondtam neki minden nyűgömet... :? Az aranyérre azt mondta, h csak szülés után fog sajna rendbejönni...:( használjam a kúpot és a krémet továbbra is, mert attól azért elviselhetőbb. 3 napja zsibbad a bal lábam és fáj a csipőm egy ponton. Van, h alig tudok ráállni. Valszeg Dani nyom egy ideget és attól van. Kenegethetem magam reuma krémmel...

Megvizsgált: méhszáj teljesen zárt :) Mondta, h Dani nagyon popsis és szép nagy lesz! :oops: :roll:

Továbbiak:
1. Jövő héten mennem kell a kórházba az utolsó laborra.
2. Két hét múlva (36.hét) NST nála a magánrendelésen és rögtön a gép után be hozzá vizsgálatra. (végre nem kell majd órákat várnunk rá, mint most is...megint 1 órás csúszás volt :? ) NST után rögtön beviszik a mamikat, bárki is lenne éppen soron.
3. A 36. héttől kezdve hetente NST és utána be hozzá vizsgálatra. 4. A 37. hétre kell időpontot kérnem az utcsó UH-ra.

Kérdeztem, h szerinte mikor szülünk?! Azt mondta, h jelen állás szerint (méhszáj állapota alapján, ha nem fordul be és nem indul meg magától) a nov. 18-i héten valamikor. Majd kiegyezünk egy napban. :roll:

Hát ennyi nálunk...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 

 
 

sziasztok!

tigris!
remélem, minden OK...

bocsi, de nem nagyon akarok sokat írni. ínhüvelygyulladás :? eléggé fáj a jobb csuklóm, most rögzítve van. remélem, bejön az ortézis, ha nem, gipszet kapok... bár mindegy, de még most rendezzük le, amíg bubuka odabent van.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Szia Youlcsi!

Na, más se hiányzott neked sem... :roll: Hogy sikerült összehozni az ínhüvely gyulladást?!
Remélem, nem kell gipszelni!!!! :oops: :roll:

Kitartás!

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Jaj lányok, hát nem szívesen olvastam ezeket a sorokat! :( :( :(

írjatok minél előbb, mi van...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


mumi!
hát, egyszerűen hoztam össze... a nagy izgalomban nekiálltam babaruhákat gyártani... ilyeneket:
Kép
és úgy tűnik, ezt már nem bírta a kezem :?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi, nem semmi!!! :D Írtó édes kis kabát! Te így tudsz kötni?! :roll: Le a kalappal!!!! Bár veszettül helyes, de azért ne erőltesd túl a kezed... :roll: :wink:

Tigris, mi a helyzet veled???????

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!

Juli neked is jobbulást!!!

Mi: éjszaka voltam wc-n akkor semmi nem volt. Aztán reggel ugyanúgy a folyásommal elvegyített pici vér amikor kitörlöm+tisztaságiban... Köv pisinél semmi csak a szokásos karamelles színű folyás betétben.
Görcsök fájások nincsenek, babó is mozog szépen, csak amikor megyek akkor érzem hogy nyomódik a hüvelyem felé... Eléggé érdekes érzés, úgy megyek tőle mint aki be van "kakilva" és erre még rátesz a has érdekes érzete is...
Most kezdem el szedni rutascorbint, ami mint kiderült az érfalhoz adták h erősítse... szóval hétfőig várunk hatással aztán irány doki ha stagnál a helyzet vagy ne adj isten romlana...

Mumi köszi infót!!! Nekem úgy mondta múltkor doki, h mehetek hozzá is NST-re meg Örsre vagy kórházba. Ami tetszik. Kiv leszek mit mond UH-ra, mert azt ugye nem említette, csak a kenet levételt 36. héten... Gondolom majd kinyögi h mit akar...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, egy kicsit most megnyugtattál!!! :roll: De pihenj sokat és ne erőltesd meg magad!!! :wink: TEDD LE A NAGY ESKÜT!!! :D (ugye nem mentél dolgozni?! :roll: ) Remélem, h elmúlik a vérzés és nem kell dokihoz mennetek!

Kenetet nekem is vett le tegnap. Azt mondta, h azzal nem is kell foglalkoznom, mert az eredménye a szülőszobán lesz, majd akkor előkeresik és ha baci lenne, akkor kapunk antibiotikumot. Remélem nem lesz! :roll:
Én is mehettem volna a kórházba NST-re, de mivel minden héten lesz NST is meg vizsgálat is, én nem akarom azzal bonyolítani a dolgot, h az egyiket a kórházban, a másikat a magánrendelésen csinálja. Így, rögtön megvan mind a kettő. :D

Basszus, hihetetlen, h mi megy a kórházban (na ezért is akarom a legkevesebb időt ott tölteni...)
Reggel hívtam őket az uh időpont miatt. Mondtam, h 37. heti kötelező uh és okt. 25-i héten kell egy időpont rá. Hát, sajnos nincs... Mondtam, h nincs olyan Isten, nekem kell egy uh és az eredménnyel mennem kell a DOKTOR ÚR-hoz utána. JAAAAA, h a DOKTOR ÚR betege, na akkor 28-án 7:45-re jöjjön rendelés előtt... :roll:
Besz..rás...ha nem mondom, h ki a dokim, akkor simán leszarják a dolgot. És ne mondja nekem senki, hogy ennyi szülő nőt uh-znak, mert kb. mindenki 10 percet tölt bent vetkőzéssel és öltözéssel együtt... :evil:

Bocsi, kicsit nyűgösebb és frusztráltabb vagyok mostanában a kelleténél... :roll: :twisted: :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Hát Mumi ma fél napot de dolgozok... De aztán jön értem férj uram...
Majd akkor pihenek!!!
Idáig izgultam kicsit, mert nem mozdult nagyon Beni, de most rákezdett!!! Szóval biztos jól van!!! :lol:

Nekem vizsgálatot nem mondta doki, h minden héten lesz, csak NST-t. :shock: Szóval most akkor nem tom mi lesz...
De nem kell minden héten 10 ezret fizetned ugye érte???
Alapban 10.19.-én megyünk dokihoz, ha minden rendbe jön akkor talán kapok felvilágosítást a továbbiakról!!! Hisz akkor leszünk 34 hetesek... onnan már csak 6 hét van vissza.

UH-n jó fejek. De nem lehet h ott nem csak kismamákat hanem egyéb járó betegeket is vizsgálnak?? Hátha amiatt van telítődés...
Csak egy tipp persze...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, Még fél napot sem kellene most dolgoznod... :roll: De ez is jobb, mintha egész nap bent lennél... :lol:

Örülök, h Beni mocorog!!!! :D Persze, h nincs semmi baja, erre nem is szabad gondolni!!! TÖK EGÉSZSÉGES ÉS MINDEN OK VELE!!!!!!!!! :lol: :wink:

Szerintem téged is vizsgálni fog a dokid minden héten a 36. héttől kezdve, mégha eddig nem is mondta. Majd tuti a kövcsi látogatás alkalmával fogja megbeszélni veled!
ÉS DE, innentől kezdve minden héten fizetjük a vizsgálati díjat... :roll: :oops: Ez van, nem tudunk mit tenni...

Ezen az uh-n csak kismamákat vizsgálnak. A kórház új épületében van a központi uh, ahova megy mindenki más... :roll: Szóval, csak lusta a banda és nem dolgoznak túl sokat...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Köszi Mumi!!!

Na majd referálok ha az állapotunk változna...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


[b]Tigris,Mumi


Nekem a mostani héttől (37.) nem kell perkálnom a dokinak, azt mondta, hogy innentől csökkennek a "terhek" (erre gondolt akkor amikor ezt egyszer mondta, ha emlékeztek, írtam is ide), mert hogy ez most már beleszámít a "nagy csomagba" amit majd a szülés után fizetünk neki...hát ez korrektnek tűnik :) Azért az nem fair, hogy hetente jársz és otthagysz egy 10-est :evil:
Nálam ez úgy van, hogy most már ugye 3hete keddenként járok NST-re az Uzsokiba és utána megyek a dokimhoz, aki megnézi a leletet és megvizsgál. Utsó uh-ról még nem volt szó, de remélem lesz az is...

Tigris
Remélem elmúlik ez a kis vérzés, [/b]Mumival együtt csak azt tudom szajkózni, hogy most már tényleg ne dolgozzál... :!:[/b]

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Köszi Lányok!
Ma beszéltem főnökömmel és novembertől tuti visszaveszek a munkából (később járok be előbb jövök haza) így sokkal könnyebb lesz, nem leszek túlterhelt stb.

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Lica, szerencsés vagy akkor a "terheket" illetően. Tényleg korrekt a doki ilyen szempontból! :D Nálunk ez sajna fel sem merül, de nem csak az enyémnél, hanem egyiknél sem, akik itt rendelnek a magánrendelőben (és egyébként mindegyik a kórházban dolgozik) :roll: Ez van...

Biztos, h mostanság lesz neked is még egy utcsó uh, mert azt a 36-38. hét között csinálják meg kötelezően mindenkinek. Itt fokozottan nézik a méhlepény érettségét, amiből már elég sokmindenre lehet következtetni és persze a bébi méreteit és a méhszájat is! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Tigris, TE lány!!!! Az a személyes véleményem, h már egyáltalán nem kellene dolgoznod!!! :roll: (tudom, szükség van a pénzre, de az egészségetek mindennél fontosabb!) De már a csökkentett munkaidő is több, mint a semmi... :oops: :)

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


tigris!
nem vagy te jókislány! tessék vigyázni magatokra... ha kell, akkor a maradék heteket vízszintesben tölteni...

csak olvasom, ahogy itt röpködnek a tízezrek a vizsgálatokra :shock:
én gyanítom, megpróbálom majd ledumálni, hogy csütörtökönként mehessek nst-re... de ha nem, az sem gáz, majd másik dokihoz megyek a papírral... csak hát csütörtökön tuti bent van az én dokim is (pénteken meg szinte soha, mert csütörtökönként az esetek nagy részében ügyelni szokott)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Persze Lányok!
én is úgy terveztem h ágyba fekve "dolgozok" félidőt... Így pihenek is. Aztán megyek be céghez...

Amúgy ma reggel nem tapasztaltam vérzést!!! 8) Reméljük így marad!!!
Viszont olyan menstruációs görcsök jöttek rám felkeléskor, h azt hittem ott maradok. Ha jól tudom ezek is az előfájás részei.

Ma hívnom kel védőnőt is. Eddig 2x mondta le az időpontot, mert műtik anyukáját. Kiv leszek most végre tud-e fogadni jövő héten...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok Lányok!

Youlcsi, a vizsgálatok nálunk így mennek. Szerencsés vagy, h te meg tudod oldani majd a kórházban. :roll: :)

Tigris, nagyon örülök, h nem volt vérzés ma reggel!!!! :D Ez nagyon jó hír!!! Ezek szerint hatnak a bogyók + PIHENNI, PIHENNI, PIHENNI!!! :lol:

Fájások: igen, valszeg jósló fájásaid voltak... :roll: :oops: Nekem is volt két dúrvább ma. Egy hajnali 3-kor és egy 5:15-kor. (most már direkt figyelem az órát) :oops: Nagyon nem jó érzés... :oops:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
nálunk nincs is máshol lehetőség az nst-re. még ha lenne is magán kézben készülék, az nst-időpontot a védőnő adja, a vizsgálatot szülésznő csinálja, a pisit a kórház laborjában kell leadni... és kórházban orvossal alá kell íratni a papírt.
de a kötelező uh-k is így mennek. még ha van is az embernek orvosa, arra a terhesgondozó ad időpontot... ahogy a vérvételekre a terhesgondozó ad beutalót... szóval hiába jár valaki magánrendelésre, a terhesgondozóban ugyanúgy ki kell várnia a sorát, be kell mennie az orvoshoz (a védőnő csak kitölti a kiskönyvet, aláírás, pecsét a kórházi orvostól jön), aki adja a papírokat... ha kell vizsgál (nyilván ahol van fogadott orvos, ott nem :))... talán annyi, hogy meg lehet beszélni a saját orvossal, hogy az uh-időpontot hozzá kapja az ember, és akkor soron kívül bemehet (de csak 4 orvos csinál terhességi uh-t a kb 10ből... többek között az én dokim sem, így ez kilőve)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi, értem már a dolgot. Akkor nem csodálkozom, h nálatok mindenképpen a kórházban csinálják a vizsgálatokat. Ez tök jó, hiszen rengeteg pénzt meg lehet spórolni. :lol: Ugyanakkor egy kicsit meg is bonyolították a dolgot...

Tigris, vérzés elmúlt? Hogy vagy? :roll:

Lica, még egyben vagy? :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
miért bonyolult? a terhesgondozó bent van a kórházban, a szülészet földszintjén (az nst is itt van helyileg, az uh pedig a nőgyógy ambulancián 2 lengőajtóval arrébb)... csupán annyi, hogy nem elég a védőnőhöz bemenni, hanem a szomszéd ajtónál is ki kell várni a sort a dokihoz.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Mumi,

Igen, még egyben! Ki tudja, lehet hogy Moci kivárja a "hivatalos" időpontját :)

Tigris jelentkezését várjuk!!!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Minden OK lányok!!! 8)
Semmi jele vérzésnek!!

Most a menstruációs görcsökkel küzdök ha fekszem, illetve a kézfejem annyira be van dagadva, h néha már fáj ha rátámaszkodok felkelésnél vagy ha írnom kell kényelmetlen. Nem tudom rendesen megfogni a tollat. :cry:
és hol van még a vége. remélem 1 hónap kb és vége...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


tigris!
én 3 napja ortézisben nyomulok ínhüvelygyulladással :) úgy látom, terhestünet, mert nagyon sok pocakosnak ilyen tájban jön elő...
ja, és semmit nem javul így sem. hiába pihentetem... már jegeltem is.

van egy nagyon furcsa hasfájásom... nem tudom igazán eldönteni, hogy a babóca, vagy a belem szórakozik.
fájni ott fáj, ahol máskor is szokott (OK, most nagy a poci, úgyhogy kicsit feljebb), azaz a köldök felett, jobbra, bordák alatt... lehetne epe-gond is... de arra azt mondták, hogy az a szenvedés minden mással összetéveszthetetlen... meg olyan bután fáj. lényegében ha a jobb oldalamra fekszem, és onnan bmerre mozdulnom kell (akár felülni, akár csak a hátamra fordulni, ez mindegy milyen mozdulat) elkezd fájni... de olyan szinten, hogy sokszor üvölteni tudnék... a legjobb verzió még az, ha valamibe bele tudok kapaszkodni, és úgy felhúzni magam...
ez nagyon gáz!

ráadásul tegnap este annyit keményedett a pocim, hogy elkezdtem mérni :o (15-20 percenként menetrendszerűen :shock: ) komolyan mondom, totál be voltam sz@rva, hogy ebből gáz lesz :?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

Rég jelentkeztem, bocsi. Ezt a baktériumos nyavalyát kezelgettem kúppal, de már kicsit érzékeny rá a nyálkahártya, ezért szívesen abbahagynám már... Ugyanakkor a Klionnak csak kúraszerűen van értelme, és ha megakadályozza a fertőzés elburjánzását, akkor kell...

Döbbenten olvasom, amiket a fájdalmakról, görcsökről, vérezgetésekről írtok. Nekem már nagyon sokszor voltak ilyenek, pedig csak holnap töltöm a 28. hetet. Meg van kicsit rövidülve a méhszáj, de eddig még nem nyílt ki semennyire, hála Istennek! A barnázás mindig a fertőzések miatti gyulladások következménye volt. Viszont az IBS miatt sokszor puffadok, feszülnek a beleim, és néha nem tudom, hogy a méhem görcsöl, vagy más. Nekem is sokszor jobban feszül fekvésre, mint más pózban, de a sok sétát vagy ülést sem bírom. Mi több, már az 5. hónapban előfordult, hogy itt-ott annyira fájt (gondolom, a szalagok húzódtak), hogy alig bírtam az ágyban egyik oldalamról a másikra fordulni. Nyilván ez még csak fokozódni fog...
Van, amikor kőkemény lesz a hasam alja, és muszáj ledőlnöm. Ritmikusságot szerencsére még nem vettem észre ebben. De mindig parázom, hogy melyik keményedéstől nyílhat a méhszáj. Ugyanakkor azt is megfigyeltem, hogy a Babó rengeteget mozog, és ettől szokott így befeszülni - ott, ahol hevesen mozog. A hólyagom szintén már vagy egy hónapja érzékeny a Babó mozgásaira. Lehet, hogy 28 hetesen korai ennyit feküdni, de én inkább óvatos vagyok. Szerencsém, hogy félig ülő-fekvő pózban is dolgozhatok, itthon a számítógépen. Még van egy hónapnyi munkám, amit mindenképpen el akartam végezni. Pedig nem akartam magam elhagyni. A terhesség első felében nagyon vagány próbáltam lenni, úgy terveztem, tök mobilis leszek. Aztán jöttek az ilyen-olyan figyelmeztetések. Most már figyelek arra, mi esik jól.

Írjatok, hogy kivel mi van!

M.
milina
 
 


Youlcsi, sajnálattal hallom, h nem jobb az ínhüvely gyulladásod... :roll: :oops:

De nagyon durva, amit a görcsökről írtál. 15-20 perc, az nagyon sűrű már... :oops: :shock: Nem csodálom, h beparáztál... Dokidat nem hívtad esetleg?! Azóta voltak hasonló szintű és intenzitású fájásaid?!
Egyébként a fájdalom maga is érdekes...lövésem sincs, h mi lehet... :shock: mitől lenne epe?! (ehettél esetleg valami olyat, ami megpiszkálta vagy ez is "terhességi tünet"?! :shock: )

Tigris, örülök, h jól vagy!!!! :D Nagyon helyes, pihizz sokat!!!!! :lol:
Kézdagadás: dettó nekem is három hete... :roll: gyakorlatilag nem tudok írni, mert nem tudom a kezemben tartani a tollat. A gépen pötyögés még megy... :lol:

Viszont átmentem rokkantba... :evil: Most már olyan szinten fáj a csipőm és sugárzik ki a lábamba a fájdalom, h alig tudok ráállni és járni. :oops: :evil: Csillagokat látok és szentségelek minden lépésnél! És még ezt 3-5 hétig???!!! Beledöglök... :cry:

Milina, a fájások egyre intenzívebbek a hetek előre haladtával. :roll: Nekem a 24. héten kezdődtek és azóta egyre több és sűrűbb... mostanában főleg este/éjszaka/hajnalban. Érdekes, ha Dani többet ficereg, akkor nekem is bekeményedik a pocim utána. :lol: Ez volt az előző 1 órában is... :lol: :lol:
A pihenés viszont tényleg jót tesz neki! :D Tervezni én is úgy terveztem, h dolgozom amíg csak tudok, aztán ez jól megdőlt és már augusztus eleje óta itthon vagyok! :lol: És egyáltalán nem bánom, sőt érzem, h szükségem van minden nap arra a pihire, amit meló mellett nem tehetnék meg... :wink: Arról nem beszélve, h képtelen voltam már akkor napi 8-9 órát végig ülni bent a monitor előtt... :oops:

Lica, azt a kérdést, h egyben vagy-e még, gyakorlatilag mindig fel fogom mostantól tenni... :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Lányok, azaz Tigris,Youlcsi,Milina, Mumi!

Még egyben :)

Jobb oldali fájdalom nekem is van, főleg este, átfordulásnál...de most már bal oldali is van, úgyhogy nemtom ennek most örüljek :?: :shock: Én is csillagokat látok ilyenkor, annyira tud fájni a pocim és ha még fel kell kelnem pisilni, na az aztán a művelet. Az a pár lépés a wc-ig...aztán mire visszakerülök az ágyba, általában elmúlik a fájdalom, egészen a következő átfordulásig vagy pisilésig (ami kb. 2-3 óránként következik be). Napközben még elvagyok, nálam főleg az a jobb, ha mozgok meg lefoglalom magam (elsétálok vagy jönnek hozzám látogatóba). A "befeszülések" nálam is általában nagyobb "Moci-mozgások" után vannak,mindig azt képzelem, hogy nyújtózkodik a drága (és lehet, hogy így is van :) Sokat mozog még mindig...a doki azt mondta, sok a magzatvíz, lehet hogy ezért van nagy mozgéstere...



Tigris, örülök, hogy elmúlt a vérzés!!!Tényleg csökkentsd a munkatempót amennyire csak lehet! Kedden jöttök az Uzsokiba? Én remélem hogy mi is, illetve én - ha még egyben leszek - mindenképpen jövök, párom nem biztos, mert dolgozik...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


jó reggelt!

mumi!
nem beszéltem a dokimmal a keményedésekről, mert igazából rosszabb nem volt, mint eddig, csak sűrűbb. de holnap megyek szülésfelkészítőre (szülőszobalátogatás lesz), majd a védőnőnél rákérdezek.
igazából a dokimat nem akarom ezzel zargatni... mert tuti az lenne az első, hogy befekvés! :o

a hasfájás nem tudom mi... nem hinném, hogy epe, mert hetek óta tart... de az a környék fáj (nyombél vagy mifene van ott... amit 2x néztek és 2x gyulladt volt)

csípődnek jobbulást!
kismamatornán mondta anno a gyógytornász, hogy kötőszöveti lazaság meg izületi problémák együtt járnak a betegséggel... ráadásul jön mellé az ibd, ami ugye szintén okozhat izületi bántalmakat... hát kitartás!

milina!
28hetesen feküdni nem gáz!
a keményedések nálam 19hetesen kezdődtek, azóta lényegében ágynyugalomra vagyok ítélve... de előtte meg szinte végigfeküdtem az 1. trimesztert... szóval alig volt pár hét, amikor nem hagytam el magam :)

érdekes amit írtok a baba mozgásáról... nálunk attól teljesen független a keményedés... és sokkal többször van, ha teljes a nyugalom (azaz fekszem nyugiban), mint mozgás közben. vagy lehet akkor csak nem tűnik fel?

lica!
most már ne tessék netezgetni!!!
irány szülni! ;)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi, köszi az együttérzést! :roll: Próbálok kitartani! :oops:

Gondolom, h nem akarnál befeküdni, ezért inkább nem zaklattad a dokit ezzel, de kíváncsi leszek mit fog mondani a védőnő erre neked. :roll: Ez a nyombél dolog érdekes...még nem volt problémám vele sosem, szóval abszolút laikusként állok a kérdéshez... :shock:

Én ma megyek a védőnőhöz, tuti majd ő is ellát tanácsokkal. A kötőszövet lazulást doki bácsim is mondta. Elég 1-2 tizedmilliméter elcsúszás és már kész is a "baj"... :cry: mindegy, legfeljebb mégtöbbet pihizek én is...

Szerdán megyek a kórházba utolsó laborra. Pénteken beszéltem a szülésznőmmel, aki aznap bent lesz egész nap, így legalább bövebben és nyugisabban át tudok beszélni vele mindent. Ő sem rohan haza + én sem... :wink: Ha van rá lehetőség, akkor megkérem, h mutassa meg a szülőszobákat és a kórtermi + magán szobákat is nekem. :lol:
Sokat gondolkodtunk a dolgon és jobb szeretnék magán szobába menni. Már csak azért is, mert 1 ágyas és apának van benne pótágy, szóval ott tud maradni velem! :D Asszem császár után nem nagyon fogok vigéckedni és ugrálgatni az ágyból, nem mindegy, h ott tud mellettem lenni és segíteni. Ha meg ő nem, akkor anyu vagy a nővérem. Bár, doki bácsi azt mondta, h szülés után 3 nappal kitesznek császárnál is. (persze, ha minden rendben van velem és a bébivel... 8) )

Lica, a poci fájások érdekesek nálad is! :roll: Nem lehet, h ezek már főleg "összekapcsolódnak" a jósló fájásokkal?! Hiszen, már nincs sok hátra a hivatalosan kiírt időpontodig sem... :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Youlcsi

Netezgetni fogok amikor csak tudok :D Na jó, azért szülés közben abbahagyom egy pillanatra.... :D

Mumi

Igen, szerintem is jóslófájások...Mi 5 napig fogunk maradni a kórházban, mert az Uzsokiban ez a szabály (ami végülis nem is olyan rossz...)

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok!

Segítsetek! Terhesség alatt (most vagyok 5 hetes) lehet Salofalk tablettát és Alofalk kúpot használni?

Nagyon köszönöm előre is!!!
Sajnos mindeki mást mond :? .

Zsóka
logi
 
 


..természetesen a kúp is Salofalk... :oops:

KépKép
logi
 
 


logi!

Én kb. a 2. trimeszterben használtam Salofalk beöntést/klizmát, ami ugyanaz mint a kúp, azaz ugyanaz a hatóanyaga (meszalazin), most pedig Xalazin kúpot használok, ami megintcsak ugyanaz a hatóanyag,csak kevesebb (250 g). Nekem az orvosnőm azt mondta, a szülésig szedjem (szoptatás alatt nem kellene,akkor nem is fogom,de addig lehet nyugodtan). Én utánanéztem ennek minden lehetséges fórumon és ami mérvadó volt, ott az állt, hogy lehet.

Amúgy gratula!!! Ezek szerint a harmadik gyerkőc van útban? :)

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Mindenkinek Jobb Estét Kívánunk!!!

Minden kedves lábadozónak jobbulást kívánunk!!!!!

Hát fekve én is sokat szenvedek Millina, akkor jönnek elő a görcsök… Ülve nem…

Lica én nem láttam új kiírást uzsoki honlapján… Te tudsz vmit?

Logi én is azt szedem, és doki szerint nem árt a babának.

Na Lányok híreim vannak és sajna nem jók:
tegnap este 22 óra körül kezdődött a sűrű pisilési inger (5-10 percenként mehettem wc-re), aztán folytatódott egy jobb oldali kisugárzó fájdalommal ami egyre erősödött. Aludni nuku, hajnali 4 órakor sírógörcsök közepette felhívtam dokim: ha nem bírom ki reggelig akkor menjek nyugodtan be ügyeletre. Na hát nem bírtam ki. Bejöttünk. Szülőszoba vizsgálat. Először hátkopogtatás, jobb oldalt nagyon fájt. Vese! Aztán baba vizsgálata: zárt a méhszáj. Kaptam hatalmas nospa injekciót amitől rosszul lettem: levert a víz meg émelyegtem,aztán kihánytam mindent magamból. Na utána jobb lett szerencsére. Közölték h felvesznek az osztályra meg le kell mennem urológiára uh-ra h mi a pontos bibi. Férjuram tolókocsiban vitt át, be is jött szerencsére, mert nem bírtam felfeküdni se a vizsgáló ágyra, annyira fájt a jobb oldalam. Egy csöppet elvont fiatal doki közölte nagy nehezen h a fiunk elzárja a vesémet ezért pang ott a vizelet. Tágulatom van. Kezdjem csak el a négykézlábas pozitúrát. Ha nem jön rendbe ettől akkor sínt kapok (ami mint kiderült katétert jelent) amit szülésig „hordhatok”. Na aztán feljöttünk szülészetre, kaptam antibiotikumot meg jó tanácsokat. Szóval most itt vagyunk. Mondtam Beninek ha kijön meghúzgálom a fülét ezért.
Dokim mondta h ha fáj vmi akkor nospát kérjek illetve a hátfájásomra inzulint adhat még ami kipucolja a vesémet. Azt nem kértem, mert jobban lettem hál istennek. Holnapra hívta össze a konzíliumot urológusokkal dokim, h megnézzék javult-e a helyzet, kell-e katéter vagy sem. Szóval holnap délelőtt drukkoljatok. Nem szeretnék állandó katétert. 3-4 nap múlva engednek ki előreláthatólag…
szóval ennyi….

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Sziasztok!

Olvasom éppen, hogy mi történik Veletek...! Rögtön azt is akartam írni, hogy nem vese? Ami olyan, hogy oldalt fáj (hááát, kábé ott, ahova csípőretett kézzel a hüvelykujjad jut), az nagyon vese-gyanús dolog - főleg, ha olyan rohadtul fáj, hogy kicsordul az ember könnye. A vesepangás fő ismérve, hogy nem tudunk olyan testhelyzetet találni, amiben jobb lenne. A dokik nem tudják, mitől alakul ki. Nem biztos, hogy a gyerektől. És ráadásul, hogy miért mindig a jobb oldalon. Biztos így vagyunk összerakva.

Mondta tavaly a dokim, amikor az endóval szívtam, hogy várandósoknál gyakran van, ráadásul szinte mindig a jobb oldalon. Ezért voltam én nagyon fura neki, hogy bal oldal, és nem is voltam várandós. Szóval ha 3.trimeszter, jobboldali erős fájdalom, akkor ne a fájdalomcsillapítóra gyúrjatok, hanem mihamarabb, ahogy Tigris is tette, rongyoljatok el ultrahangra. Nagyon fontos! UH tökéletesen kimutatja, hogy azzal van-e baj.

A tágulat azt jelenti, hogy pang a vese. A jó hír az, hogy ha hamar észreveszik (és észreveszik, mert nem véletlenül fáj rohadtul), akkor tudnak tenni ellene.

A másik jó része: a sztent (az az a sín, egy kis hajlékony drótocska) kimerevíti az összegyűrt vezetéket és rendesen el tud minden folyni. Egy kicsit rossz, amikor felteszik, de nem olyan vészes: mint egy rosszabb nőgyógy vizsgálat. Fél-egy-két napig idegentest-érzés lehet odabent (nem annyira a sztenttől, inkább a macerálástól). Akár egykét hónapig is fönt lehet. Csak a tisztálkodással kell figyelni, mert sztenttel megnő a bakteriális felszálló fertőzés veszélye. Ha kiveszik, a húgyvezeték funkciói maradéktalanul visszaállnak.

Fel a fejjel, Tigris, az nagyon, nagyon jó, hogy eszébe jutott a dokinak megultrahangozni a vesédet. Innen már tiszta sor, és maradéktalanul meg tudják oldani, hogy te se szenvedj és a babának is jó legyen. Ne félj a sztenttől, hasznos.

Kép
manguszta
 
 


Ja, és még egy: ez belső katéter, tehát nem lóg ki belőled, nem kell zacskózni, és bármit lehet csinálni vele. Bennem úgy volt a sztent, hogy (orvosi rábólintással) még repülőn is ültem vele. Még a felszállás-leszállásos légnyomásnál sem lehetett érezni, pedig aztán mindent érzek, azt is, ami nincs.

Szorítok, hogy minél hamarabb oldják meg a pangást! Fel a fejjel, mindenem keresztben van!
(és ha kell igazán jó urológus, tudok ajánlani!!!)

Kép
manguszta
 
 


Tigris,

sajnálom, hogy ezeken kellett keresztülmenned :( :( :( de az a lényeg, hogy rájöttek mitől van és rögtön van megoldás is. Minden rendben lesz! Úgylátszik meg kell szenvednünk azért hogy a babáink rendben legyenek, de ha ez az ára, kibírjuk, hát nem?

Tényleg, én is most megnéztem a honlapot és semmi sincs kiírva...jó, hogy mondod, mert elmentem volna potyára...

Szorítok holnap délelőtt! Én meg holnap megyek NST-re, utána dokihoz.

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a választ!!
Tigris, Lica Ti szedtétek/használtátok a gyógyszert vagy a kúpot az első harmadban is? Azért parázok, mert a kúp tájékoztatóján az szerepel, hogy az első harmadban nem szabad használni, pedig hát elvileg csak lokális kezelés...

Lica, igen, a 3.baba 8) , de még anygon pici....
Ha kicsit nagyobb lenne nem izgulnék ennyire, de pont most alakulnak ki a kis szervei.

Köszi!!

KépKép
logi
 
 


Köszi Mangu az infókat!!!
Szerintem nem lesz sín, mert sokkal jobban vagyunk. Már nem is fáj oldalt.
Nekem azt mondta doki h a baba zárja el. Állítólag a babák jobb oldalt szeretnek nagyon lenni ezért is sikerült az elzáródás sok kismamának... A négykézláb meg bal oldalt fekvés is bejött. Lemászott onnan babó és egyből jobb lett!!!
Persze majd eldönti a tanács délelőtti uh-n...
A lényeg h jól legyünk!!!

Amúgy sínnel ugyanúgy spontán pisilsz akkor magadtól mert csak a vezetéket teszi átjárhatóvá a vese és a hugyhólyag között? Jól értem???

Lica ettől még lehet van ma előadás csak nem írták ki :wink:
Kérdezd meg ha úgyis itt jársz...

Logi én a terhesség elején még imurant és kliont is szedtem! Nem hiszem h gondot fog okozni picinke a kúp. Főleg h helyi... Ne parázz!!!

Na majd írok ha voltam uh-n... Mondták h az antibiotikumot 5 napig kell szednem 4X1-et... Láz estén (ami nincs) infúzió...
Remélem szerdán hazaengednek ha nem kell sín...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


logi!
üdv itt :)
az orvosod mit mond a gyógyszerre?
az ő dolga mérlegelni az előny-kockázat lehetőséget.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


tigris!
sajnálom, hogy mindig van valami :(

most már egyébként értem, hogy miért fogják a vesére, hogy a legjobb, ha a kismama a bal oldalán fekszik, pihen. eddig nem volt tiszta... hiszen ott is van veséje az embernek... legalábbis általában.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak ámulok, h miről maradtam le alig pár óra alatt... :shock:

Tigris, kitartás!!!!!! :roll: Tényleg hihetetlen, h mindig van valami... :cry: De örülök, h jobban vagytok!!!!! :wink: Beni rendes gyerek, csak lemászott a "vészes" területről!
Szorítok, h jó legyen az uh és ne kelljen sokat bent lennetek a kórházban! Addig is pihenj! Jelentkezz, ha tudsz!

Youlcsi, eddig én sem voltam képben, h miért jobb bal oldalon feküdni, mint jobb oldalon, de akkor tényleg azért lehet, mert a bébek inkább a jobb oldalt részesítik előnyben... :lol: Ez igaz is, Dani is a jobb oldalra fészkelte be magát!

Logi, üdv a klubban és gratula a 3. bébihez!!!!! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Tigris, örülök, hogy megkönnyebbültél! Biztos kibírható a stent, de én még attól is parázom, hogy szülés környékén talán kell katéter... Gyerekkoromban egyszer katétereztek, és nagyon rossz élményként maradt meg bennem. Jó, hogy nem kellett Neked!
Egyszer már nekem is fájt a BAL vesém pár napig, már kezdtem kombinálni. Aztán elmúlt. Biztosan az a lényeg, hogy időben helyezze át az ember a hangsúlyt a másik oldalra. Vagy négykézláb.
milina
 
 


még nem voltunk az urológián így arról nem tudok nyilatkozni még, hogy sín vagy nem sín...

viszont mentünk uh-ra babóval. Minden ok vele. 2 kilós 32 hetesre teszik kb. Nagyon precíz volt a nő, a saját dokim nem nézte meg ennyire mint ő: erek a placentánál, a szív kamrái billentyűi stb...
de minden rendben szerencsére. :D elváltozások nem láthatóak.

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris, na mi a helyzet? Hogy vagy? Kaptál végül sínt? Mit mondtak az urológián? Holnap végül hazaengednek?

Örülök, h Benivel minden rendben!!!!!!! :lol: Stramm kis krapek, már most is! :lol: [/b]

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Jaj, lányok, miért történik ennyi szörnyűség?
Tigris, nagyon ügyes vagy, hogy kibírtad! Beninek egy nagy pocisimi, amiért jó fiú és lemászott anyucija veséjéről! A kis pisis! :roll:
Örülök, hogy jobban vagy!

Megint elvesztem, de legalább van mivel jönnöm......
Na, nem, nem baba-még.....
Ma elkezdtük a kivizsgálást....
Meddőségi központban voltunk Tapolcán.
Vért vettek, abból progeszteront néznek, 3. napon majd újra, abból meg mást is, de úgy néz ki, hogy volt peteérésem, ma a 18. napon vagyok és szép sárgatestet látott a doki uh-n és 9 mm-es méhnyálkahártyát. 8)
Nem mintha számítana, mert 5 nap megvonás volt, pé. akkor volt kb., mikor nem is lehettünk együtt. :evil:
Férjnek sp.vizsgálat, meg lesz mégegy, és nov. 8-án kiderül, hogy hogyan tovább.
Amit mondott a doki, mikor bementem.....na, majdnem elsírtam magam.
Közölte, hogy tudnom kell, de 3 eset állhat fenn.....vagy jobb lesz a Crohn-nak a terhesség, vagy marad, vagy rosszabb.....látott már kismamát, akinek kilyukadt a bele terhesség alatt. :shock:
Gondoltam, nem sírok, csak kibírom, viszont elvörösödtem.....
Nyeltem egyet.....ő meg várt.....mintha azt várta volna, hogy döntsem el, így is akarok-e gyereket........ :evil:
Közöltem, hogy nálam jó hatással lesz rá!
Mondta, hogy jó a hozzáállás, aztán nekifogott a vizsgálatnak.
A mhelyről (Jurassic Park) :twisted: :lol: hiányozni fogok egy sort, de nem érdekel. Miért csesztek ki velem? Most én is azt csinálom. :twisted:
Valószínűleg vártam volna még a kivizsgálásokkal, ha nem csinálják velem, hogy átzavarnak másik faluba dolgozni, meg itt is, meg mégegy helyen, de mivel nem voltak tekintettel a betegségemre-kértem pedig!!!!!!-, így most lesz..om! Bocs! :roll:
Szóval én megígértem itthon az egyedi karácsonyfadíszt......kis zebrás tesztet....... 8)
Ha őszi szünetben valakivel tudnék csináltatni egy átjárhatóságit, akkor nov. 8-án már okos lennék, hogy mi a következő lépés, mikor lesz inszemináció, vagy mi lesz.
Szóval elkezdtük.....be is tojtam!
Mikor megláttam a sok képet a babákról......Jesszus, mondom, menjünk haza, csináljuk magunk! :oops: :roll:
De a 6 év házasság alatt 3 évet már próbálkoztunk.
Aztán ahogy nézegettem a fotókat........ÚÚÚÚÚÚÚristen!
3-as ikrek képei.....nem egy, nem kettő!!!!!!! :roll: :shock:
Na, mikor aztán a statisztikát is néztem, 4-es ikrek......ott volt végem.
De az csak egy volt mostanában.
Én ilyen belekkel örülök, ha egyet sikerül épségben kihordanom.
És ő meg kell, hogy gyógyítson engem!
Muszáj!
Bocs, hogy hosszú voltam!
Lányok, hamarosan a karotokban tarthatjátok a babátokat!
Hmmm....olyan bátrak vagytok, ti adtok erőt nekem ám!
Megyek, mert készülnöm kell holnapra.
Nem lehet minden napot ellógni. :lol:
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra!
Tigris, szorítok nagyon! Beninek egy popsiharapdálás, ha nem viselkedik rendesen!
Az enyémnek már beígértem! :lol:
Jó éjszakát!
zsuzska30
 
 


Ja, doki azt mondta, hogy a Pentasa jó, azt lehet a terhesség alatt szedni.
Mondtam, hogy a belgyógyászom is mondta.
Ez jó hír.
zsuzska30
 
 


Logi, üdv itt!
Gratulálok a babákhoz!

Youlcsi, nagyon szép a pulcsi! Ügyes vagy!

Tényleg megyek, ezer a dolog!
Puszi!
zsuzska30
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: