Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt, illetve hajnalt! :-D

Nem tudok aludni: legalább nyugi van, így tudok írni :-D (nézzük mindnenek a jó oldalát :-D

Sajnálom, hogy többeknek is ilyen gondot okoz ez anyamvadt anyagiak..... hát igen ha a Kolontáriakra gondolok.......de akárhogy is sajnálom őket (már többször sirtam is miattuk)és hálát adok hogy fedél van a fejünk fölött és tiszta ruha a szekrényben, ettől még sajnos már többször előfordult, hogy nem engedtem a fiamnak "bármit" megenni, hisz akkor mit adok neki másnap??? Szóval nem panaszkodni akarok, de mostanában már előfordult kaja problémánk is. Többek között Ádi ezért nincs befizetve a a suliba kajára mert nem tudok több mint 10000ft-t előtetremteni plusszba.... Például most kedden mennének iskolai fogászatra, d e épp azon agyaltam most éjjel, hogy beszélek a tanárral, hogy ő nem menne, hiszen két hete voltunk ott(fájt a foga-3 tejfogát huzták ki) és multhééten voltunk fogszabályozáson is... szóval most nem engedném hiszen arra is buszjegy kellene, ami szintén több mint 600 ft. Szerintetek megfogja érteni a tanárnő? Eléggé hányaveti egy nőszemély, már 1 hónap után én utálom :twisted: :twisted:
Na mindegy nem panaszkodom tovább, hisz bizom benne, hogy ez átmeneti dolog... még jó hogy végülis megvan már mindenünk, legalább emiatt nem kell aggódjak, meg az is igaz hogy a gyereknek csak szeretetre van szüksége, őket nem érdekli milyen babakocsiba, kiságyba fekszik...
Nekünk meg van azért egy kis zsirtartalékunk legalább lefogyunk :-D

Eclipse: már akartam irni, hogy n agyon tüneményes pocid van. Irigy irigy jó kis alakodra :-D Nagyon csini vagy!!!

Aranyoska: sokat gondolok rád, már nagyona finisben vagy!!! Elhiszem hogy türelmetlen vagy, mert én is ezt érzem, pedig Patrikkal nekem még várni kell :-D. Ádit én már 38 hét előtt megszültem, de akkor még eszembe sem jutott hogy megszülethet előbb is nemcsak a kiirt időpontban :-D Mostmeg.....nagyon csalódott leszek ha kihuzza a 40. hétig vagy még tovább!
Bár lehet hogy csak az aggódalomtól vagyok ennyire türelmetlen, hisz olyan sokat vártunk erre a bébire és nagyon félek, hogy a finisben se legyen probléma...

uh, nem akarom itt a hangulatommal lehuznia topikot, hiszen azért nem vagyok depis :-D

magzatviz :arrow: gyors kórház: annó nekem is azt mondta a dokim, hogy ha elfolyik akkor rögtön kórház, mert fertőzés lehet..... hát mi 2,5 óra mulva értünk be, d e nem csináltak gondot belőle akkor... söt, igazából ott sem csináltak semmi extrát. Nekem nem kellett feküdni, sőt kiküldteka folyosora sétálni (értsd: lépcsőzni :-D ), hogy táguljak. Feküdni egy percig sem kellett csak amikor az nst-vel hallgatóztak (talán óránként vagy másfél-kéótránként). Én kádban is vajudtam, bordásfalaztam, nagylabdáztam.... szóval nem épp feküdtem.

Luczus: Bogi jól van már teljesen?

Betegek, náthásak? hogy vagytok? Férjek? Meggyógyult mindenki? Azért jó lenne, mire szülni megyünk nem betegedne le senki :-D

Na megyek megprobálom valamivel lefoglalni magam....

Még lehet visszanézek kicsit később ha nem bánjátok ;-)

rabbe78
 
 


Jó reggelt! Csak egy gyors tábli.
Eclipse: javítottam a nevet, nekem tetszik :)
Start: gratula a 37. héthez, ha van időd írhatnál, hogy mi van veled.

Kép Kép Kép

Kép

Kép
tatjana
Dunavarsány
 
 


Kép
Vendég
 

 
 

Henne
Gratulálok!

Eclipse
Csinos pocid van!
Szép neve lesz a kislányotoknak!
Vendég
 


Jó reggelt!!!

Látom ma sokan megelőztetek. Én is virrasztottam az éjjel, de sikerült végül visszaaludni, és Ati hagyott is fél 7-ig :D

Csajok, Kolontár - nem azért írtam, ne haragudjatok, senki problémáját nem akartam ezzel elbagatelizálni :oops: :oops: :oops:

Elcipse - Imola nagyon szép név!!!!!

Dorka - ha ilyen kis izgő-mozgó vagy, hamarosan kipottyan Luca baba :lol: :lol:

Rabbe - Tanárnő meg kell, hogy értsen!!! Nem arról van szó, hogy nem figyelsz a fiad fogaira, hanem arra, hogy a közelmúltban x alkalommal látta fogorvos. Akkor meg minek most az x+1-dik alkalom?! A szeretetről meg teljesen igazad van!!!! Csak ez számít!!! Nem a kiságy és a babakocsi ára.
És ne haragudj tényleg rám, lehet meggondolatlanul írtam...... :oops: :oops: :oops:
Szülés - igen, azt mondják a fekvésnél jobb a jövés-menés, ez-az, mert a gravitáció is segíti az embert. Te mit tapasztaltál? Egész jól bírtad, ha szinte a teljes arzenált végigpróbáltad. Egyébként tényleg segítettek ezek a dolgok? Kíváncsi vagyok egy hús-vér anyuci tapasztalatára.

Tatjana - hajnali táblicsku :lol: Csajok, mindannyian vágtázunk a cél felé :lol: :lol:

Egyébként Ati még mindig köhög egy kicsit - leginkább reggel, és ha kimegy a friss levegőre, szóltam is az oviba, hogy csütörtökön megy először. Addig itthon leszünk kettesben. A nózija már nem folyik. Csütörtök óta semmi láz, semmi éjszakázás. Ma megcsörgetem a dokkert, hogy mi legyen a gyógyszerekkel, és hogy meg akarja-e nézni mégegyszer.

A mai program: folyamatos mosás, szerintem elmotorozunk kicsit később Atival a közeli kisboltba, és sütök majd gofrit, tegnap a lenti fürdő kimaradt, azt még megcsinálom.....
Képzeljétek, tegnap apa belevetette magát a gátmasszázs rejtelmeibe :lol: NET-ről szedett le anyagot - azt, amit Rabbe is közzétett itt, áttanulmányozta. Aztán este a hálóban gyertyafénynél nekiállt udvarolni. Mondtam, hogy nem kellene, mert tilalom van, feleslegesen ne élje bele magát dolgokba, szorítkozzon a lényegre :lol: :lol: :lol:

Na megyek, folytatom a szokásos reggeli pakolászást.
Szép napot!!!!

mikegirl
 
 


Helló Csajok!!

Gyorsan megyek visszaolvasni, csak bekukkantottam de örömmel látom,hogy nem szült meg senki, nem maradtam le egy ilyen fontos eseményről :D

KépKép
gyancsi
 
 


Tönkrement a gépem itthon, majd ha lesz új, a héten többet jövök. Holnap 2 hetesek a drágáim! Rohanás az életünk, 3 óránként fejek, közben 2-re, a látogatásra szaladunk hozzájuk. Nagyon nehéz időszak ez nekünk, minden gondolatunk, csak körülöttük forog. Balázs nagyon jól van, ő már a postintenzíven, már alig győzöm a haspókomat tejcivel, már 28g-ot (8x) eszik, de ez minden nap nől, 1680g. Valószínüleg a hét közepen átköltözhet a Péterfybe hízni, ott már majd a karjaimba is vehetem végre, itt csak simizni lehet.
Kittike állapota még mindig súlyos, bár tegnap jó híreket kaptunk, de még igazán örülni sem merünk, mert 1ik nap örömteli hírek, másik nap rosszabbodik. De hiszem, h elindul felfelé a tündérkém és majd meg sem lehet állitani. Hercegnőm nagyon pirinyó 890g, de 1g tejcit már kap, meg teát is. Úgy néz ki, bezáródott a Botallo-vezeték és lejjebb tudták tegnap venni a lélegeztetését.
Anyagiak: sajnos nehéz, de készüljetek, h amíg a Taj kártya nem jön meg a babának, addig semmit (csp, anyasági tám., t-gyás)nem tudtok megigenyelni. Nekünt még nem jött. Szül. anyakönyvit, lakcimkártyákat azt megkaptam a klinikán.
vörösmacska
 
 


sziasztok lányok!

én is végigolvastam a hétvégi termést! nem volt egyszerű...

én még mindig köhögök! agyamra megy... sokszor alig tudom visszatartani, hogy be ne pisiljek, gondolom a gyermek nyom már ott lent mindenféle hólyagot, meg vezetéket... :S nagyon szar!

Eclipse, nagyon szép a pocid! Te is bekanyarodtál a finish-be! gratula hozzá, na meg az Imolához! :) én is így vagyok vele, hogy végül engedtem apának... mégiscsak az ő pici kislánya lesz, nekem meg végülis tetszik a Lilla, de persze még változhat, ha a szülőszobán másnak ítéljük! ;)

lányok, én sem gátmasszázsolok, Beninél sem csináltam. nekem sincs rá időm, sajnos nem igen tudom megoldani a Beni mentes övezetet, vagy, ha épp délután alszik, akkor meg mással bíbelődök, lásd, netezek, stb. málnalevél teát lehet, hogy elkezdem! pénteken megyek a védőnőhöz, majd rákérdezek!

Vörösmacs, mennek a drukkok tőlünk is Kittikének! mondjuk jó lett volna, ha egyszerre viszik át őket a másik kórházba! nem!? persze tudom, hogy Kittinek még többet kell dolgoznia azért, hogy átkerülhessen Balázs után a Péterfy-be, de menni fog, csak nektek lesz még rohangászósabb a napotok! sok kitartást, és, ha lesz alkalad, mutass már képet a kis gyönyörűségeidről! ;) köszi előre is!!!

TAJ kártya, nem lehet érte személyesen bemenni a Teve utcába, vagy a lakcím szerinti hivatalba? 2 éve férjem ott kezdett, és utána ment minden mást intézni! ;) azt ott helyben ki is állították, még melegen vette a kezébe!

a szülés megindulásánál, mivel Benivel is csak burokrepesztés után ment el a víz, most sem tartok ettől, én inkább a fájásosok sorát erősítem, de annó a Szt. Imrében a szülésfelkészítőn nekem sem rémlik, hogy az lett volna, hogy jujj, ha elmegy a víz, akkor rohanás, tény, hogy nagyobb a fertőzés veszélye, meg persze nem 1 nap múlva kell bemenni, de nem kell azért rohanni sem. de tény, hogy az ember ott van jó kezekben, legalábbis azt hiszem! :)

Rabbe, szerintem a tanárnő megérti, hogy most nem megy a kisfiad a fogászatra, hiszen most volt pár hete! neki is könnyebb 1 gyerekkel kevesebbre kell felügyelni... ráadásul régen, mikor én voltam kisiskolás, akkor a szülő adhatott igazolást, hogy nem akarja, hogy az iskolai fogász nézze meg a gyerek fogát, mert esetleg volt saját fogorvosuk, stb. nem hinném, hogy ebből gondot fognak csinálni!

sajnálom, hogy mindenkinél jelen vannak az anyagi gondok! sajnos mi is rengeteget fizetünk a lakásra, de bízom benne, hogy mindent meg fogunk tudni teremteni, ami elengedhetetlen, és tény, hogy a szeretet az, amire egy ilyen picinek a legnagyobb szüksége van! ;) az pedig tényleg mindenhol meg van, hiszen mindenki nagyon várja már a piciket!

lányok, én is azt hittem, hogy már lemaradtam valamiről, de ahhoz képest eddig egészen jól kihúztuk szülések terén! emlékszem, hogy a mi augusztusi fórumunkból rengeteg baba született már meg júliusban, és ott tényleg csak nagyon július végi kismamik voltak, de nem annyian, ahányan megszültek! szóval gratula mindenkinek! persze azért már én is nézegetném a babácskáink fotóit, de ennek is eljön majd az ideje! :)

na. mi lassan lekecmergünk picit, bár biztosan hideg van, de legalább szépen süt a napocska!

szép napot nektek is!!!

sophie27
 
 


Ikreket nem szeretnek szétválasztani, de Kittusnak még nagyon sok idő, h követhesse bátyust. Viszont Balucinak már anyára, törödésre lesz igénye és ezt nem lehet tőle megfosztani. De ha így halad, ahogy eddig, akkor pár hét és eléri a 2 kg-ot, és ha szépen eszik, haza is hozhatjuk. Potyog a könnyem, ha belegondolok... Reméljük Kittike karácsonyi ajándék lesz a fa alatt! Még mindig sokat pityergek, h nem lehetünk együtt, de muszáj erősnek lenni, és a tejcitermelést fenntartani, h mire szopizhatnak, legyen.
Kepet nem tudok még mutatni, nincs gépem, csak telefonról tudok jönni, vonalzóm sincs...
vörösmacska
 
 


Macs!!!! Dejó, hogy végre jelentkeztél!!! :D
Kittinek hatalmas drukkok mennek minden nap! Balázs meg nagyon ügyes gyerek, hogy már itt tart!!! :D
Puszi nektek és kitartás, meglesz az eredménye!!!

Csajok! Főként a varrós-csajok! :wink: :lol:
Nincsen véletlenül játékbabaruha-szabásmintája valakinek?
Vettem egy kb. 30 cm-s fiú babát Boginak (Balázstól fogja kapni), de sajnos meztelen. Kéne neki valami, nagymama, dédmama megvarrná...

Ma Bogi végre mehetett oviba, én meg bezúztam a városba, megvettem a homeos bogyókat (köszi Eclipse és Rodi a listát!!! :lol: ), illetve a szoptatós melltartókat (Aranyoska neked meg köszi a tippet!!! :lol: ).
Nagyon szépen alakul a motyó, hamarosan kész!!! :lol:

Ja, és tök jó élmény volt, bevettem az első adag homeos golyókat, erre Balázs úgy elkezdett mocorogni, mintha tudná, hogy ezt most kettőnknek vettem. :lol:

Megyek! Mert hamarosan indulhatok Bogiért!

Puszi!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Hűű hát volt mit visszaolvasni.....

Tatjana- Köszi a táblit,nagyon ügyesen csinálod :D Örülök,hogy a torta végül még is jól sikerült a szülinappal együtt :wink: Milyen a párátlanító készüléketek???Én most vettem Ceresit Pára Stop-ot, de még nem bontottam ki...Viszont ebben minidg cserélgetni kell a tablettát,ami annyira nem olcsó....Lehet megérné egy elektromosra beruházni.....Most olvasom,hogy már meg is írtad a márkáját a tiéteknek, köszi :wink:

Rodi-Összeszereltétek a hétvégén a kiságyat?Nekünk tök egyforma a hasunk :D Az enyém is kb ilyen,méga formája is hasonló :D

Dorka-Pörögsz rendesen :D Naná,most hogy nem kell feküdnöd , gondolom kihasználsz minden percet :D :D Sajnálom a pénz dolgot....40.000 azért nem kevés :roll:

Eclipse- Hogy van anyóspajti????Remélem jobban...Imola nekem is tetszik :wink: Nagyon szépséges a pocid!!!!!!!!

Én is nyomatom már a gátmasszázst....Azt mondták a szülésfelkészítőn,hogy 34.héttől már mehet....Meg mondtak valami gőzfürdő félét ( venni kell a gyógyszertárban valami szert-Kriszta nem tudod mi az a Heublumen???-és azt kell forrásban lévő vízbe csepetgetni, betenni a Wc kagylóba és ráülni....Állítólag még hatásosabb,mint a gátmasszázs és a 38.héttől szabad csinálni :shock:

Eta- Ne idegeskedj a szemét penész miatt....Bár gondolom,hogy nem könnyű.....Nekem is kevesebb a türelmem Csabi "dolgaihoz" :D Hát a hormonok...DE neki ezt be nem vallanám ám semmi pénzért :D

Aranyos- Látom még mindig egyben :wink: Szoba még mindig gyönyörűséges :D :D A pocakodról nem is beszélve :wink: Hogy van a szeméremcsontod és a fenékcsontod?Remélem nem fájnak már annyira :wink: Bevallom őszintén pár hete én is beleolvastam az első oldalakba a topikban, annyira jó volt látni, hogy milyen sorrendben csatlakoztunk, milyen érzéseink voltak, az együtt izgulás a 12-ik hétig,nagyon jó volt újra "átélni".....Most meg már itt vagyunk a finishben...Annyira hihetetlen!!!!!

Na majd én is lefényképezem a ruhákat a szekrényben....Kicsit sok van :roll: De persze voltunk tegnap a bolhapiacon és megint mit vettem??????Ruhát Lilinek :D :D :D

Én most éjszaka rekordot döntöttem, 6-szor voltam pisilni :D :D

Szisszka-Gyönyörűek a dekorációk, aztaaaaa :D :D Nagyon jó a kézügyességed neked is...Csajok itt csupa Picasso van a topikunkban???? :D Boldog házassági évfordulót!

MikeGirl-Ati jobban van már???Adélka már szép nagy baba :D Ne búslakodj a gátmetszés miatt...Jobb,mint berepedni szerintem... :roll: Te is pörögtél szépen a hétvégén!!!Most olvasom,hogy Ati gyógyulgat...Szuper :wink: Nálunk is Apa végzi a gátmasszázst, bevallom én alig érek el odáig, kényelmetlen magamnak csinálni, így ő rá hárul a feladat :D

Na ezt sem értettem a szülésfelkészítőn, azt mondta a szülésznő,hogy ebben a kórházban csinálják a legkevesebb gátmetszést egész Ausztriában, inkább hagyják természetes úton folyni a dolgokat, megpróbálják gátvédelemmel, de ha nem megy,inkább hagynak repedni,mint, hogy vágjanak :shock: :shock: :shock: Én ezt nem értem,erre tuti rákérdezek megint....Mert ha nem megy gátvédelemmel akkor már inkább vágjanak,nem?????

Köszönöm Lányok az esküvői fotós dícséreteket, hát ez volt a mi " kis lagzink" :D :D :D

Rabbe- Vicces a kisfiad, hogy pucérra vetkőzött pisilésnél :D :D :D A férjedet tényleg sokszorosítani kéne :D Ide is elkéne egy ilyen prtotípus :D Nagyon lebiggyedt a szám széle mikor olvastam ezt a kaja dolgot..... :(

Nagyon sajnálom lányok az anyagi nehézségeket....Szégyen és gyalázat, hogy pont azoknak kell ezt átélniük akik gyerkeket, a jövő nemzedékét nevelik ki ennek az országnak.....

Ebba-Köszi a férjdicséretet :D Igen, kis huncut a drágám :D Szex??Az meg mi???? :D :D :D Nagyon jó ez a dekoráció, benned is egy festő veszett el :D Kellemes lehetett a fogfájás az esküvőszervezés közepén, aztaaaa :shock: Mintha ikrek lennénk, én is így szoktam Csabinak "beadagolni" ha veszek valamit :D Vagy pár hónap után előhúzom a szekrényből, hogy ez már egy régi vacak, nem is emlékszel rá????? :D :D :D

Tényleg ti hogy álltok a szexel csajok??Van,nincs, ritkán? :oops:

Kriszta- Közgazdász és kommunikáció szakon bölcsész diplomám van...De mivel annyira azért nem tudom a németet ( szóval beszélem, de azért messze nem anyanyelvi szinten), így sajnos nem sokra megyek vele :roll: Tényleg tudod mi az a Heublumen???Valami virág gondolom, de nem tudom mi az a Heu :D :D

Navi- Ez szuper, hogy végre fény derült a viszketés okára :D Jót röhögtem, hogy most már boldogan vakarod magad :D Mi volt NST-n?Most olvasom, hogy milyen kis csókos vagy :D :D Szerencsére itt a nőgyogyinál én is mindig csak egyedül vagyok, vagy is hát Csabival meg Lilivel 3-asban :D

Csillag- A szarkaláb versenyben én is indulhatok :D :D Bár nekem a legtöbb ráncom nevető ránc, azokat pedig nem sajnálom,mert legalább látszik, hogy nem vagyok egy depressziós típus :D :D Köszi, hogy leírtad milyen szar volt a kaja a mekiben....Nem is megyek oda :D :D

Angie-Nagyon ügyesek vagytok a függönnyel,majd dobsz róla képet, érdekelne :wink: Én is így gondolom ahogy te, inkább gátmetszés,mint repedés, ezért nem értem ezt a szülésfelkészítőt....Na de úgy rákérdezek :D

Wivi-Örülök,hogy otthon vagytok,drukkolok , hogy minimum szerdáig kihúzza Barni!!!!!!!!!! :wink:

Lucuzs-Én is csak kintre használom a gátmasszázs olajat, a csaj azt mondta, hogy a hüvelykujjunkat csak azért kell félig bedugni ,mert azzal tudsz ellen támasztani, hogy meg tudd erősen nyomva masszírozni a gátat :wink: Télikabátot nem szoktál használtan venni??Mert teszveszen, vaterán egész jók vannak...Bár Bogi nagyobb azért már, nem tudom, hogy azok is olyan jó állapotúak-e mint a kis méretesek,mert azok szinte újak!

Sophie-Sikerült jól árulnod a bababörzén????

Én úgy tervezem ha megindul a szülés ( mondjuk pl. jönnek a fájások rendszeresen),akkor én még szeretnék fürdeni, hajat mosni, borotválkozni ott lent stb....Ez csak egy álom szerintetek,hogy ilyesmikre lesz időm??A kórház egyébként kb 10 perc autóval!

Amidaalah-Én nem tudom, én Pampers-t vettem az újszülöttesből, de szerintem tuti kéne valami mintának lennie rajta!

Kórházi pakk-Na erről is kaptunk egy papírt a szülésfelkészítőn, hogy mit kell vinni, hát tényleg alig valamit:

-meleg zokni
-olvasnivaló
-köntös
-papucs
-cd ha szeretnénk vajúdás alatt kedvenc zenéket hallgatni
-labello
-cukorka
-csoki, gyömölcs az apukának
-szőlőcukor, rágógumi
-hajgumi
-fényképezőgép
-gátmasszázsolaj
-pezsgő ( ha koccinatni szeretnénk a babára amikor megérkezik)

Ennyi, a többit mind adják :wink:

MACCS-Nagyon sokat gondolunk rátok, hogy csak jó híreket kapjatok ezentúl!!!Kittikének küldjük az erősítő drukkokat, meglátod hamarosan őt is a karjaidban tarthatod!!!!!!!!!!++++++++

Henne-Várjuk a babaszoba képeket :wink:

Vaya-Én valamiért úgy érzem, hogy túl fogom hordani Lilit, de ne kérdezd miért :wink: Hogy van a lábad,már elmúlt a görcs?

Csutak-Üdv.nálunk!!! :D

Nekünk nagyon jól telt a hétvége, ugye itt volt a barátnőm....Voltunk Linzben várostnézni, meg shoppingoltunk Welsben, aztán voltunk a bolhapiacon is...Szóval nagyon szuper volt, sokat nevettünk.....Egyébként a barátnőm szintén 30 éves....Nagyon nehezen talált párt magának,mindig egy-két randi és annyi...Na most egy hete megismerkedett egy fiúval ( 25 éves), boldogság ,szerelem....Már összeköltözésről is szó volt....Sms-eztek végig amíg itt volt, hogy így meg úgy hiányoznak egymásnak....Barátnőmalig várta, hogy vasárnap találkozzanak, ment ki a srác a pályaudvarra a barátnőm elé....Erre jön egy sms este, hogy szakított vele a gyerek :shock: :shock: :shock: Én ezt nem értem, szegény annyira nehezen talál párt magának....Ilyenkor mindig annyira hálás vagyok a sorsnak. hogy nekem itt van Csabi,mert a mai világban ennyi idősen egyedül lenni és normális párt találni valami iszonyú nehéz....Lehet már csak a selejt van szabadon??????Nektek nincs hasonló cíipőben barátnőtök???

Ma megyek találkozni 3 volt munkatársammal a repülőtérről, ráadásul ez egyikük 2 nappal utánam van kiírva szülni, ott is kislány lesz :D

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!!
Puszi
Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Tatjana, én is folyton kapom a rucikat… már lassan nem tudom, hova pakoljam őket :D

Aranyoska, váooo, ez tök jó, h. a barinőd ilyen szép napot szült! Én emiatt fogok majd 2010. 11. 01-jén vagy a kiírt időpontban 2010. 11. 10-én álom, álom… :lol: édes álom!
Kitartás, tényleg nincs sok! :wink:

Henne, gratula a védéshez! Ügyes vagy! :D

Eclipse, még sok van hátra??? Na ne már, ezt már fél lábon is!
Nagyon szép neve lesz! És nem csak azért írom/juk, h. bókoljunk! :wink:
Szép poci, úgy veszem észre, h. nekem is rohamosan megindult!

Dorka, képzeld sikeres volt a kaja-vadászat! Persze semmilyen pékség nincs nyitva vasárnap, de egy kisebb Tesco van a közelünkben és Api hozott annyi finomságot! Persze, mire hazaért épp majdnem elaludtam. Aztán bereggeliztünk és csicsikáltam még 2 órát.
Gátsebre állítólag nagyon jó az Aloe First! Én is azt fogom, ha kell!

Lányok én szedek egy homeós bogyót, amit egyébként a 37. héttől kezdtem volna… a szülésznőm ajánlotta és ez egy nyugtatóbogyó: azt hiszem elég jó! Először a viszketés és alvási nehézségek miatt kezdtem el, de ma úgy végigaludtam az éjszakát, h. csak lestem. Csak egyszer mentem ki pisilni… na persze 3-kor. De sikerült visszaaludni és így 10 órát durmoltam végre!
Megvan a laboreredményem és nem csoda, h. viszketek, mert minden májfunkciós értékem elég magas. Azt mondták ez előfordul, nem lehet vele mit csinálni, remélem, emiatt nem lesz baja Kisnyuszinknak!!!! Úgy sejtem, talán a 40. hetet nem fogjuk megvárni, de nem is baj, most már csak a 38-at lenne jó!
Kriszta (te, mint szakértő) vagy másvalaki, ha esetleg hallottatok ilyenről… megnyugtathatnátok!
Viszont a hemoglobinom, amivel eddig szenvedtem, tök jó lett! Mondta is a szülésznő, h. biztos az én leleteimet nézi? :D
Szóval mindig van valami, de most már kibírjuk ezt a pár hetet!

Rabbe, sajnálom a pénzügyi gondokat! Tényleg eléggé meg tudja keseríteni az ember életét… :(
Mi hál’Istennek – le is kopogom (kop-kop-kop) -, nem vagyunk rossz helyzetben, de anno jutott belőle nekem is. Persze nem szórjuk a pénzt és párom dolgozik is annyit, mint egy „állat”, de nem panaszkodom!
Tanárnőnek meg kell érteni a fogdokis dolgot! :evil:
Ja nem is mondtam, de eldőlt nálunk is a fiúnév... ha esetleg mégis kis pöcsös lakna a pociban: Noel Patrik! Ez volt szinte az első variáció is, de sokat agyaltunk, mert ugye le kell adni fiú és lány nevet is! :)

Vaya, jó h. jöttél! Most már ha nincs valaki napi szinten, rögtön agyalok, h. vajon egyben van-e még? :shock:
A magnéziumra a héten rákérdezek, de szerintem elég szar lesz ha már nem szedhetem… :roll:
Én sem szeretnék magzatvíz elfolyásakor rohanni, de majd kiderül!
Szóval megvan a viszketés oka!

Mike, én is pont így vagyok vele, h. miért kell már most elvárni tőlük, h. mikor mennyit mozogjanak! Persze megértem én a másik „oldalt” is, csak kicsit erőltetettnek tartom a dolgot! :roll:
Te aztán nagyon aktív vagy! Én ezt a sok mindent egy hét alatt csináltam volna meg :D
Apa meg szorítkozzon a lényegre! Ez nagyon ott van :wink: :lol:

Csutak, jaaa értem, köszi! :D
És minden rendben volt a kicsivel, függetlenül, h. 4 héttel korábban jött?

Macs, de jó, h. jelentkeztél! Örülök, h. Balázzsal minden rendben és így lesz a kiscsajjal is! Nagyon szorítok!
Rendkívül nehéz időszak ez most nektek, de pár hónap múlva kellemetlen emlék lesz csupán! És milyen szép karácsonyi ajándék!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Ancsa, én "tele vagyok" ilyen barátnőkkel és sajnos ők már idősebbek is.... :( Nagyon nehéz ez, h. normális párt találjon magának vki. Ilyenkor elgondolkozik az ember, h. a szingli pasik vajon miért azok? Ha elváltak, miért, ha nem is voltak nősek, miért nem? :roll:
Szóval én is hálás vagyok, amiért ilyen gondom sosem volt!

Jajj, ez a gátmetszéses hozzállás igen érdekes :shock: Kérdezz még rá!
Jó exmunkatársasozást! :D

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok!
Azt hittem, hogy csak én szenvedek ennyire az alvással. Nem is az álmatlanság a bajom, hanem az, hogy folyton (fél óránként) felébredek, hogy fáj a hátam, zsibbad a szegcsontom körül, pisilnom kell, stb. Három napja pedig azért is felébredek, hogy iszonyatosan fáj a hasam, mintha meg akarna jönni, de attól erősebb. Nem görcs, hanem egy folyamatos alhasi fájdalom. Mindig bepánikolok, de aztán sikerül visszaaludni, és a következő vagy az azt követő ébredésnél már nem érzem. Szombaton nappal is rámtört egy ilyen fájás, amit aztán a magnézium megoldott.
Azt is észrevettem, hogy ha Magnerotot szedek, akkor éjjel a vádlim vagy combom begörcsöl. A MagneB6-nál meg nem tapasztaltam ilyet. Úgyhogy továbbra is hű maradok a MgB6-hoz :)

Magzatvíz elfolyás: Hát lányok, ha én nem rohanok azonnal a kórházba és megvárom, hogy elinduljanak a fájások, akkor én otthon szülöm meg a fiamat. Ugyanis hiába folyt el a magzatvizem, fájásaim nem lettek, és még akkor sem, amikor már 3 ujjnyira ki voltam nyílva. Szilárd pedig a magzatvíz elfolyásától számított 4 órán belül megszületett. Tehát én ha javasolhatom, akkor ilyen esetben azonnal indulás a kórház, azaz nekem még azt mondta a szülélsznőm, hogy nyugodtan zuhanyozzak le, nem kell kapkodva 150-el vezetni befele. Lényeg, hogy 1-1,5 órán belül beérjek a kórházba. Kb ennyi időn belül indulnak be általában (nem nálam :wink: ) a fájások is.

Otthoni fürdőkádba-ülés: Még azt is mondták most (orvos és védőnő is egymást megerősítve), hogy így a vége felé ne nagyon üldögéljek otthon a kádba, mivel akárhogy is kimossuk a kádat, a vízben is lehetnek olyan kórokozók, amiket esetleg az ilyenkor gyengébb immunrendszer nem szűr ki (és amit máskor simán akadálymentesen vesz). A kórházi vizet teljesen kifertőtlenítik, és steril körülményeket teremtenek, és nem biztos, hogy mi ugyanezt meg tudjuk tenni az otthonunkban.

Macs!
Ikreket valóban nem szokás szétválasztani, de a ti esetetekben olyan nagy a különbség a két baba között, hogy miért tegyék ki Balázst a kórházi körülményeknek, ha otthon jobb neki. Szerintem az orvosok jól mérlegelnek. 100-300 gr-os különbségeknél szokták bent tartani a nagyobbat is, amíg a kisebb is el nem éri a 2 kg-ot. Drukkolok, hogy a karácsonyt mind a négyen otthon tölthessétek. Kittike is, meglásd, hirtelen fog erőre kapni :) Drukkolok a tejci miatt, és sok kitartást kívánok, hogy legyen fizikai erőd a fejéshez. Hamarosan Kittinek is emelni fogják az adagját.

Tőlünk elmentek pénteken a munkások, leszedték az állványokat, és végre ki tudta apa a garázst is takarítani, így be tudunk állni az autóval. Még maradt pár apró munkálat, de azt ma két emberke be fogja fejezni. A szomszédnőm pedig jön ablakot pucolni, anyum pedig holnap a maradék takarítást megcsinálni. Én pedig minden nap bedobok egy adag mosást, és elvileg szerdára az is elfogy. Utána meg megnyugodhatok, mert borzasztóan idegesített a rendetlenség, a por, amit folyton behordtunk az udvarról.
A szigetelés pedig fantasztikus. Szkeptikus voltam vele kapcsolatban, mivel rengeteg pénz (800e-be került cakkom-pakk), és féltem hogy az egész pofon lesz a sz**nak. De szerencsére tévedtem, mert este 6 körül 2 óra hosszára befűtünk, és egész éjjel be sem indul a fűtés a kinti 3 fokok ellenére, és reggel még 19 fok van az egész házban. Nappal felhúzom a redőnyöket, a nagy ablakokon besüt a nap, felmelegíti a lakást, és este 6-kor is még 20 fok van bent. Tehát nagyon megérte!!!

Most dobok gyorsan egy képet a hasamról, aztán megyek előkészítem a terepet az ablakpucoláshoz :)

Kép Kép

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Látom, közben írtak egy páran (gyorsan válaszolok):

Lucus!
Nézzél be turkálóba. Ott lehet kapni nagyon incuri-pincuri ruhákat is, 46-os méretet is láttam. Az simán rámegy egy játékbabára. A neten szerintem lehet babaruha szabásmintákat vadászni.

Ancsa!
Szerintem még nem szabad elkezdeni a gátmasszázst, legalábbis a magyar felállás szerint. A 36 hetet meg szokták várni, mert úgy-e itt az a koraszülés határa. Nekem azt mondta a szülésznő, hogy a megkezdett 36. héttől csináljam.
Ja, és az indulást be lehet tervezni, de nem mindig úgy alakul, ahogy elképzeljük. Ha sima fájásokkal indul, és még 30 percesek csak, akkor szerintem simán belefér minden, amit írtál. Viszont, ha elfolyik a magzatvíz, akkor elég egy zuhany, talán még hajmosás (a rövid hajaddal hamar készen leszel). A borotválkozást hagyd a fenébe. Ha innentől heti egyszer "fazonigazítasz", akkor nem kell előtt még azzal is bíbelődni. Egy hetes szőrzet még nem olyan vészes, hogy szégyenkezned kellene vele. De sok olyan nő is van, aki egyáltalán nem tud borotválkozni a vége felé, és azon sem lepődnek meg a szülészeten.
A kórházi csomid egy kicsit más összetételű, mint a magyar sztenderd :roll: :roll: pezsgő, labello, csoki :)

Angie

Kép
Kép
angie34--
 
 


Végre, Ati lefeküdt aludni - már totál ki voltam. Hulla dög vagyok, Ő meg nagyon bután viselkedett egész délelőtt :( Olyan hisztis volt és kibírhatatlan, azt hittem falnak megyek. Ráadásul teljesen erőtlennek érzem magam, minden nehezemre esik, kaja sem kell, inkább lefekszem aludni.

Macs - Szorítunk Nektek!!!! Kittikétek is nemsokára beindul, meglátod!!!!!! Kitartás!!!!! Mennek a puszik a babócáknak. +++++++

Sophie - köhögésre lándzsás utifüvet vagy a borostyánlevélkivonatot nem próbáltad? Én is úgy emlékszem, hogy intézhető személyesen a TAJ kártya. Legalábbis arra nem emlékszem, hogy nem jöttek volna a pénzek idejében....

Gyancsi - örülök, hogy jól sikerült a hétvégéd!!!! Barátnődet sajnálom. Az én barátnőm idősebb szingli......
Heublumen - szénavirág (Flores Graminis) nem más, mint a szénával együtt szárított különböző mezei virágok virágzatának, magjának, levél- és szárrészeinek keveréke. Azt találtam róla, hogy fájdalomcsillapító hatású. és tényleg jó gátizom lazításra is.
Indulás szülni - nekem a zuhany még eszembe volt - az nagy nehezen meg is volt, a többi már nem (borotválkozásra annó én is gondoltam). Inkább azon voltam, hogy induljunk. A víz elfolyt, kétperces fájásaim voltak.

Navared - szuper, hogy nincs komoly gond, a laborod jó :wink: Alvás - irigy, irigy :oops: :lol:
Nekünk nincs fiú nevünk. Nem is tudom, hogy le kell-e adni :shock:

Angie - akkor megérte a beruházás, szuper!!! :lol: Egyszer, ha lesz rá pénzünk, mi is meglépjük!!! Mit raktatok fel? Nikecellt, vagy mást? Ma már annyi féle dolog van......

Megyek, mert KO vagyok....

mikegirl
 
 


Vörösmacs!
Jaj, de örülök, hogy vgre jelentkeztél! Nagyon jó hír, hogy Balázs nagyon jól van, és hidd el, hogy Kitti is hamar utol fogja érni! A lányok nagyon erősek és küzdő szellemek!
A Taj kártyát hamarabb át tudjátok venni, ha személyesen bementek érte a Teve utcához. Akkor azonnal kiadják, és már tudod intézni a többit, mert különben egy jó hónap is lehet, mire kiküldik!
Nagyon várjuk majd az új híreket rólatok!

Sophie!
Sajnálom, hogy még mindig köhögsz! Remélem most már hamar jobban leszel.

Magzatvíz: Nálunk a Jánosban is azt mondták, hogyha elmegy a magzatvíz, gyors fürdés és irány a kórház. Szintén a fertőzésveszéllyel indokolták! Ilyenkor 24 órán belül meg is lesz a baba, ha másképp nem császárral.

Anyagi gondok: Hát nálunk sem fényes a dolog. Vagy 1 hónapja feltörték a kocsinkat és jól be is horpasztották az ajtót, így szét kellett szedni, kikalapálni, újrafényezni, és hát hiába van casconk, az önrész egy százas volt. Ráadásul nem is készültünk rá, hiszen nem mi tehettünk róla, így váratlanul is ért, mert a szervizben sem mondták, pedig kérdeztük. Amikor meghallottam, azt hittem sírva fakadok. A doki pénz, nálunk sincs még félretéve, ezért is akarok majd csak nov.5-e után szülni, addigra kapok újra tp-t.

Gyancsi!
Tényleg?! Na mindjárt megnézem a pocakod! :lol: Nekünk a pocakunk ikres! :lol:

Nem, még nem szereltük össze a kiságyat. Elég sok dolgunk volt a hétvégén. Szombaton a lakásomban csinálták a radiátorokat, majd rohantunk esküvőre. Onnan hajnali kettő körül jöttünk el, majd vasárnap vásárlás, és jöttek a barátnőmék 3 gyerekkel. Ezen kívül a párom takarított. Szóval nem volt időm igazán pihenni. Meg is lett az eredménye, mert ma úgy keltem, hogy nem látom a bokám! Úgy nézek ki mint Ursula lábügyileg!
Ha majd összeszereljük és minden a helyére kerül a háló sarkában, akkor dobok fel képet! Talán a hétvégére sikerül megcsinálni!

Eclipse!
Nekem is bejön az Imola név! Szóval megértem, hogy engedsz apának! :lol:

Mi is már megvettük a gátmasszás olajat, de csak ma kezdjük el. Nálunk apa csinálja, én rábízom, ügyes fiú ő!

Szex?! Hát már talán nem is emlékszem rá, milyen! Vágyni vágyom rá, de sajnos nekünk nem lehetett már a 24. héttől, bár 2x megszegtük, de az nem mostanában volt! Karácsonyra, majd apjuk ezt kapja tőlem ajándékba! :wink:

Navi!
Sajnálom, hogy nem jók a máj értékeid! Doki látta már? Mondott rá valamit?

Csutak!
Üdv, köztünk!

Angie!
Nagyon szép a te pocakod is!

Mikegirl!
Sajnálom, hogy Ati lassan gyógyul, és még mindig köhög, de legalább már nincs láza!
Te is jó sok mindent terveztél be mára!

Rabbe!
Szerintem is meg kell értenie a dokinak a fogorvost! Minek menne megint a gyerek. Semmi értelme.


Ma megyek doktor nénihez, és kicsit izgulok, hogy mit fog mondani! Ma már tudni fogom, hogy kb. mire is számítsak!

rodina74
 
 


Helló csajok!
Ma voltam a 36 hetes UH-n + nst-n. Minden rendben van, a picurkám cuki, jól fekszik végre, eleget mocorgott. Most már tuti, hogy lány. Mondtam, hogy azon agyaltam, hogy ha mégis fiút szülök, nem tudok majd mit adni rá? No meg a tök csajszis szoba..Ajj, no de már nem kell legalább ezen gondolkodni. Azt mondta a doki, hogy kicsit kicsi a súlya, de sztem elmérték. BPD: 84 mm. Súly: 2345g.
Tegnap voltunk a bababörzén. Tudom, hogy mondátok, hogy ne nagyon vegyek kicsike cuccokat, de nem tudtam ellenállni. Tudjátok, boltkóros vagyok :)
Találtam egy aranyos nénit, ideadta a rugikat, meg egy kis kabátkát 100Ft-ért darabját. Vettem egy gyors pólyát (takaró) 350 ft-ért.És még kedvezményt is adott. Jól elbeszélgettünk. Meg Libero pelust, abba meg beszámolták a belépőt.

Ancsa! A ruha sztori itt is ugyanaz :) Azt mondta Csabim, hogy már nem is hisz nekem, és!! Holnap megyek Pestre az Ázsia centerbe. Nem tom még mit fogok venni :)
A barátődet sajnálom, itt is az a helyzetr, hogy ha kb 20 éves korra nem szerzel be egy normális párt magadnak, akkor később nehéz nagyon.

Judit! Miért nem Semmelweis? Nem voltál megelégedve velük? Cziáki? Nem kell órákat várnod rá?

Maccs! Megkönnyeztelek! Nagyon nehéz lehet nektek! De Annyian szorítunk értetek, hogy minden rendben menjen, Kittike erős csajszi! És amúgy is a lányok strapabíróbbak. Csodálkozom is, hogy Kitti, és nem Balázzsal történt ez.

rodina! Én is azt kérem karácsonyra, amit te!! :wink:


Kép
ebba
 
 


Sziasztok Lányok!

Macsek,
de jó hogy jöttél!
Nagyon örvendetes, hogy Balázska ilyen szépen fejlődik, és annak is nagyon örülünk hogy Kittikén segített a szívgyógyszer! Ő is biztosan be fog indulni a hízás terén! Nagyon szurkolok hogy minél hamarabb mind a 4en otthon legyetek!!!

Anyós: múló rosszullét volt, és aznap este már kiengedték. De mivel azóta is folyamatosan panaszkodik, tartok tőle, hogy benne van a tudatalattijában, hogy jön az unoka, és nem ő lesz a középpontban, és most magára kell vonnia a figyelmet... hát ez lehet hogy szemét módon hangzik, de így van.

Köszi a név-és pocidicsiket, arik vagytok :D :D

Gyancsi,
Gátvédelem: ha nem vágják, de reped is az ember, az esetek döntő többségében csak bőrfelszíni ill. nyálkahártya sérülés, ami max 1-2 ún. egyeztető öltéssel, vagy teljesen magától gyógyul. A gátmetszés viszont mindig izomba hatoló, 2. fokú gáttrauma. Hacsak nem nyomják ki a gyereket könyékkel, magától csak nagyon ritkán keletkezik 2. fokú gáttrauma. Szülésre vagyunk kitalálva, én hiszek benne. (Keressetek rá, 1-2-3-4. fokú gátsérülések). Ezzel a szülésznő és Erika is maximálisan egyet értett. Az Istvánban Erika kismamáinak a 80%-a megszül vágás nélkül, és a 9 év alatt még senkinek nem lett izomba hatoló sérülése. Én ebben hiszek és bízom maximálisan, nem is parázok rajta túlzottan.

Szivárgó magzatvíznél én nem szaladok sehova, a megfelelő szigorú higiénés előírások betartásával biztonságosan meg lehet várni amíg jönnek a rendszeres kontrakciók. A hirtelen, egyben kizúduló magzatvíznél a kockázat a köldökzsinór előreesésének veszélye, ami annál nagyobb, minél magasabban van még a baba feje. Minél lejjebb ereszkedett, annál kisebb a veszély.
Ilyen esetekben ajánlott a négykézlábra ereszkedés, és úgy lekönyökölés, hogy a fenekünk magasabban legyen, hogy a köldökzsinór biztonságos helyre hátracsússzon. Ilyenkor kell gyorsan mentőt hívni, a mentőorvos benyúl, kitapintja hogy van-e kint köldökzsinór vagy nincs, ha van, ők tudják hogyan kell tartani ott a dolgokat hogy jó legyen. Remélem ilyesmi senkivel sem fordul elő.

Azt hiszem, ma végre összepakolok, már ideje lenne, apa is nyösztet... :oops:

Párválasztás,
én is nagyon szerencsésnek érzem magamat, a párom egy főnyeremény, imádjuk egymást. Ő is elvált egyébként, de neki semmi olyan tulajdonsága nincsen, amivel ne lehetne együtt élni.
:D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


TAJ-kártya:
még jó hogy itt a szomszédban a Teve utca és az OEP, begyűjtjük személyesen.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok Csajok!

Ez a nap nem kedvencem, de úgy döntöttem, nem nyávogok, hanem hasznossá teszem magam.
Anya válásával van gáz., meg a tegnapi témán felbuzdulva nekiálltam számolgatni, de minek is, azt nem tudom.... :cry: Na, mindegy, nem is érdekel!Megfáztam én is!De semmi rossz nem érdekel, mert Kész a babasarok azt hiszem, nemsokára lefotózom! :D :(

Rabbe, a tanárnőnek ezt meg kell érteni és kész!Ha nem is anyagi megfontolásból szeretnéd, szerintem akkor is teljesen felesleges elmennie, hiszen ilyen gyakran az jár fogorvoshoz, aki pl. protkót csináltat!

Tatajana, te is jó korán keltél ma!

Mikegirl, most már remélhetőleg meggyógyul Ati!Apa aranyos lehetett az este, én sokszor úgy sajnálom Andrist, olyan furcsa ez a helyzet!
Néha szoktam gondolni a szexre, de, h. vmi legyen az kizárt dolog, már Andrist is rég kényeztettem egyéb módon.Emiatt lelkiismeret furdalásom is van!

Csajok, ti hogyan álltok ezzel a témával?Nem szeretnék indiszkrét lenni, csak arra vagyok kíváncsi, hogy élitek meg ti ezeket a dolgokat!

Vörösmacs, nagyon sok erőt kívánok neked!Balázs egy kis szupermen, és Kittike is meglátod utoléri majd a tesóját, és annyira de annyira szuper, és szép lesz minden,. és varázalatos karácsonyotok lesz!!!

Sophie, gyógyulj meg!Nekünk is a hülye lakáshitel a sok, meg az autó, és még eladni sem tudjuk azt a fránya autót...Nem írtad, h. milyen volt a börze?

Lucuzs, most ezeket a bogyókat te pontosan mire is vetted?

Gyancsi, nekem is van ilyen barátnőm,, nem is egy, úgyhogy nem egyedi az eset!Valóban szerencsések vagyunk! Meg egyátalán ott kezdődik a dolog, hogy hol ismerkedjen az ember?ÁÁá olyan lehetetlennek tűnik...Mikor még jártunk bulizni, annyit agyaltam ezen, h. nem is látok olyan pasit, aki esetleg felkeltené a fantáziámat....
Már megint gyarapodott a ruhakészlet? :D :D :D Dobj róla képeket!
A szülést én is úgy tervezem, ahogy most te is leírtad!!!Álmok...édes álmok...és vágyak... :D

Navi, örülök a sikeres kajavadászatnak :D Navi, akkor összességében ok, jó már végre, h. rájöttek mi is okozza a viszketést!A hemoglobin meg akkor szuper!
Szerintem, ha ez negatívan érintené a kisbabádat, biztosan tettek volna ellen, ezen ne idegeskedj egyátalán!!!

Angie, nagyon szép a pocakod!Te is nagyon szép vékony vagy!!!
Nagyon örülök, h. kész van végre a ház, és megnyugodhatsz!Tényleg sokat számít a szigetelés, nekünk nagyon jó idő van a lakásban, messze nem kell még fűteni, annyira jól felmelegszik a napsütés miatt napközben este meg tartja a hőt!


Rodi, nagyon klassz a karácsonyi ajándékötleted apának, lehet ellopom :D
Autót nagyon sajnálom, az ilyen dolgok annyira de annyira fel tudnak idegesíteni!
Dokihoz drukk, majd gyere mesélni!!!
Azért ma egy pici pihenést is próbálj meg bekalkulálni a napodba, pörgős volt a hétvége!

Ebba, örülök, nagyon, h. minden rendben volt!Én is kicsit tartok tőle, h. Lucababa nehogy kiszúrjon velünk, mert bajban lennénk....De már nem hiszem, h. ez megeshet!!!Illetve nem is fog!!!
Gratulálok a szerzeményekhez!!!

Eclipse, lehet, h. van abban valami amit anyósról írtál, vannak ilyen emberek!!!
Magzatvíz: ááá én már kezdek paráznia dolgoktól!!!

Aranyoska, Szisszka jól vagytok?

Eta?

Én holnap reggel megyek nst-re, aztán dokihoz, aztán ha még belefér a védőnőt is meg kellene látogatni....Nagyon izgulok!!!

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a biztatásokat, hozzászólásokat. Nagyon aranyosak vagytok mindannyian!

Reggel Ádit útnak inditottam, majd mentem a háziorvoshoz a táppénzes papirért, erre a rendelő előtt nemsokkal látom a mentő villog, mindenki a rendelőből kint és valakit újraélesztenek épp a mentősök :cry: Egy idős bácsi volt szegény.... ez volt 8-kor. Gondoltam ez eltart még egy ideig igy inkább postára mentem és gondoltam majd visszafelé megyek a dokinénihez. Szegény bácsi mellett kellett elmennem, rossz érzés volt..... elmentem a postára elég gyorsan végeztem szerencsére, pedig itt sokszor fél-egy órát is sorba kell állni. Aztán vissza a rendelőhöz. Nos mikor kijött az aszisztens és mondtam mi járatban, hát elég morcosan közölte most nincs bent a dokinéni és különben is ma bolondokháza van és minden összejött :shock: - nem mondtam hogy tudom, mert reggel láttam, meg eltudom képzelni. Csenben megköszöntem és megbeszéltük délfelé visszamegyek. Láttam eléggé kivannak :cry: Hazamentem aztán délben Ádiért meg beugrottam a papirért, szerencsére most kopogás után már a kezembe nyomta, szinte nem is köszönt :shock: De legalább gyorsan ment. Kifeléjövet láttam, hogy még szegény bácsi még mindig ott fekszik, csakmár levolt takarva és rendőr vigyázott rá :cry: :cry: Elsem hiszem, hogy reggel nyolc óta nem tudták elszállitani!!!! Borzasztó!

Na de most itthon.
Köszönöm a fogorvosos hozzászólásokat, közben vettem bátorságot és beszéltem az tanárral. Először azt mondta hogy kötelező, de miután halkan megjegyeztem, hogy feleslegesen nem dobnék ki 600 ft-t, rávágta(de kedvesen) hogy végül is otthon is maradhat. :roll: Tanitás ugysem lesz, tehát be sem kell vinnem. Egy gonddal kevesebb.

Szex: már én tettem nektek fel ezt a kérdést :-D és akkor irtam, hogy a párom nagyon félt minket igy nem műveljük/tük hónapok óta.... DE két nappal ezelőtt elkaptam a grabancát :-D egyfolytában arra hivatkoztam, hogy szabad és már elég nagy a baba is, ha útnak eredne... szóval hagyta magát, de láttam hogy félt így lehet hogy többet nem is kisérletezek, én is magtartom karácsonyi ajinak :-D

annyit irtatok, csomomindenre akartam reagálni, d e kimenta fejemből :oops:

bocsi. majd ha eszembe jut akkor irok :-)
Épp csuklik a kis Patrik :-)

Macs: én is maradok továbbra is a drukkcsapatban, biztos nagyon hamar utoléri bátyuskáját a kisasszony!! Küldjük az energiákat!!!

Navi: és kevésbé viszketsz már? ha jól látom akkor valami homeost szedsz rá?

rabbe78
 
 


Sziasztok!

Jelentkezem :) Élünk és virulunk, még 2in1. Olvasok folyamatosan, de írni már nem hagynak időt a fiúk :(

Betöltöttük ma mi is a 36. hetet, yeeeeah! :D

Ma reggel voltam védőnőnél, minden oksi. 69 kg vagyok :D a pocakkörfogatom 107 cm. Nekem már nem kell mennem hozzá, majd jövő hét kedden ő jön hozzán a kötelező látogatásra.
Szerdán megyek a streptoc. leletért, majd pénteken első NST :)

Ma este elkezdem inni a málnalevél teát, úgy döntöttem.

Most megyek, összepakolom a nappalit, és ha tudok, még jövök utána, megpróbálok reagálni is...

szisszka
 
 


Fél óra alvás lett a dologból, több, mint a semmi.
És egy Ice Capuccino, szóval most elvagyok :?

Szex- hát én tökre ki vagyok éhezve :oops: :oops: Nekem ilyenkor nagyobb az étvágyam, mint egyébként.....mi elég sokáig szexeltünk, most mondjuk szünet van a múltkori fel sem bírok kelni hasfájás óta, de ennek vége lesz, ha betöltöm a 38. hetet.
Egyébként apa meg lett jutalmazva tegnap :wink:

Eclipse - basszus, én nem is tudtam, hogy ilyen nagy gáz a hirtelen távozó, összes magzatvíz. Nekem ilyen volt. Állok a szőnyeg szélén, aztán placcs, egy óriási tócsa alattam. Mondjuk mindig attól tartottam, hogy ez máshol történik meg velem, és nem otthon.....
Komolyan mondom, most már én is össze-vissza parázok mindentől. Jobban éreztem magam sötéten :oops: :lol:

Párválasztás - 25 voltam, munkahelyi kapcsolat. Tudjátok, amikor azt mondják, hogy házinyúlra nem lövünk :lol: Szóval óvatosan indult az egész, aztán majdnem kirúgtak miatta. Végül évekkel később - 5 év - után én mondtam fel, de nem volt köze hozzánk. Jól működött, és az sem volt zavaró, hogy reggel egy helyre mentünk, közös ebéd, és szinte mindig egyszerre, együtt jöttünk haza.
Nekem egyre több az olyan ismerősöm, akik neten ismerkedtek meg, és pl már jön a második baba. Szóval ha az ember nem szed össze senkit a suliban, munkahelyen, barátok révén, akkor marad a net. Én a szórakozóhelyi ismeretségekben nem hiszek. Azt sem hiszem el, amit egy vadidegen kérdez :oops: Mert hát messziről jött ember ugye....

Eclipse - eddig anyós volt a központ? Hogy a csudában? :lol: :lol:
Mondjuk én már a kapcsolatunk hajnalán kijelentettem, hogy felejtse el, hogy minden hétvégén ott dekkolok anyósnál egy-egy ebédre, amivel aztán elmegy egy nap. X hetente ok, de gyakrabban nem. Szóval én már ott kimutattam a fogam fehérét :lol: :lol: :lol: Velem matriarkális társadalmat üzemeltetni nem lehet :lol: :lol: Kész Szörnyella De Frász vagyok, nem????

Ebba - gratula a jó eredményekhez!!!! A súly miatt ne aggódj. A tévedés lehet lefelé is 10%.
Cuccok - szerintem ennyiért egyikünk sem hagyta volna ott :wink:

És van egy viszonylag új, kedvenc képem az én kis pasijaimról. Ha nem gond, megosztom Veletek, fetrengés a kertben :lol: :lol: :

Kép

mikegirl
 
 


Rabbe - öreg bácsi :cry: :cry: :cry: Elég dúrva, hogy 4 óra nem volt elegendő :evil: :evil:
Azért apa nálunk is óvatos duhaj ilyenkor, de ez engem nem tart vissza 8) Inkább keresek más ajándékot Karácsonyra :lol: :lol:

Szisszka - gratula a 36. héthez!!!!!! :lol:

mikegirl
 
 


Olyan furi látni hogy egyesek közülünk már 38-37 .héten tartanak ;-)

Barátnő-pasik: épp most hivott skypon a nagynéném (olaszban él)már 44 éves és nem talál normális pasit.... persze az elején nagyon nagy igényei voltak, mára ezt lejebb adta, mostmegmár nem sikerül neki. Most egy 3 gyerekes apukával volt, vele egész jól meglett volna de a 3 gyerek elüldőzte(6-10-13 évesek). Nem birta már elviselni őket :shock: .... elég furcsa elgondolásai vannak az életről, családról gyerekekről..... de azért sajnálom...
Pasik: tényleg nehéz normálisat kifogni, nagyon igaz hogy hol lehet velük összefutni, ismerkedni. Én a párom a z interneten társkereső oldalról ismertem meg, d e elmondhatom szerencsém volt :-) persze azért vannak hibái ami piszkosul idegesit időnként, (klonozásnál ezt kivetetném belőle :-D ) d e tudom hogy nagyon szeret és minden gondolata én vagyok.... időnként veszekszünk(én elég lobbanékony kis házisárkány vagyok) és legtöbbször Ádi maiatt..... Mert nem a sajátja......de majd most megmutathatja Patrikon hogyis kell nevelni :-D

rabbe78
 
 


Sziasztok

Jelentem,még egyben vagyunk.Ma sokat feszítget a kisasszony és a közérzetem is elég furi,de teszek-veszek és egyenlőre semmi különösebbet nem érzek.
Megpróbálok picit ledőlni,mert folyton feszíti a hasam és olyan már,mint a beton.
Később még lehet jövök,bár nem tuti,ha pedig történne valami,riasztom Lucuzst! :wink: Pusz nektek!

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Mire megirom, már ujat irtok?!!! :-D

Mikegirl: nagyon jó ez a kép! Milyen gyönyörű még mindig a kisfiad!

Én is attól parázok hogy zubog amagzatviz, mert Ádinál engem a délutáni csicsikánál ért otthon.... és tényleg sokkal jobb mig nem tudtunk semmit az egészről :-D
Nem mindig jó a net, informáciok áradata....

rabbe78
 
 


Sziszka: grat a 36.héthez!!!

Aranyoska: én azt érzem pár nap és meglesz a kisasszony! ;-)

rabbe78
 
 


Rabbe drága!
A JÓS SZÓLJON BELŐLED :wink: :wink:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Hajrá Rebeka baba, most cserben ne hagyj!!! ;-)

rabbe78
 
 


Aranyoska!!
HúúúHaaaaa! Kíváncsi vagyok, hogy a reggel még 2in1- ben talál, vagy már külön-külön :lol:
Várom a híreket!

Anyós ügy: Most hívott, hogy nem haltunk-e éhen, meg sütött egy kis almás sütit, nem megyek-e át érte, vagy hozassa át? Hát nem tündér? Ő az anyós kivétel, remélem ez így is marad, mikor Janka megszületik.

Szex: Nekünk nem lehetett, már húú, március óta!! Nekem is eszembe szokott jutni, de hát... Csabi nem is akarja, nehogy a királylánynak ( már most a kedvence) valami baja legyen.
Ezért mondom, hogy karácsonyi ajándék lesz. Kell ennél izgibb? :)

ÉS A LÉNYEG!!! Megvettük délután a babakocsit. Miután annyit rágódtunk rajta, már ezzel keltem-feküdtem, végre megvettük. Olyan szép!! Mindjárt keresek képet a neten róla, mert most nincs kedvem fotózni, majd Jankástól :wink:

Kép
ebba
 
 


http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/G ... TRO/380515

ilyen a kocsink. Kaptam hozzá egy autós kocsit is, az nem retro, hanem nania. Annyira szép! Beleszerettem :)


Kép
ebba
 
 


Sziasztok Csajok,

Sokkot kaptam mikor megláttam mennyit írtatok, az ember lánya néhány napig távol marad és mire kell visszatérnie, vagy 3 oldal történésre…

Gyorsan rólunk, hát, h is fogalmazzak, tegnap már annyira KO voltam, h különböző elméleteket gyártottam… pl.: többek között rájöttem, h a bálnák miért a vízben élnek és nem a szárazföldön, mert nincs az a masszív láb ami elbírná, hát az én lábam is kezd tropára menni. Mi továbbra is nagy pörgésben vagyunk, lemostam az ablakokat, kitakarítottam a házat, sterilizáltam a fürcsit, kertészkedtünk, vendégül láttam 4 embert… DE elfáradtam, szóval lassan kicsit visszaveszek…:-(

Boldi 1ébként szuper jól van, leszámítva a tegnapot mikor estére meglátszott a zoknim gumija a bokámnál, hát azon kívül más baj nincs. Továbbra is aktív pocaklakó, egyfolytában simizem a popsiját, ugyanis azzal nyomja a gyomrom, és a sarkacskáival együtt azt nyomja kifelé ha mocorog. :-) már alig várom, h kibújjon!!!
A pénteki CTG is rendben volt, bár végig aludta, itt nem bökdösték, egyszer próbálta meg felébreszteni a csaj, de nem sikerült neki, aztán feladta. :-)

Látom a főbb témák között szerepel a szex, - az vajon miii? Leginkább ez jut eszembe róla???? :-D Bár én is mint Sophie, most azon vagyok, h a héten elkapom apát és a hab testemet rávetem! Mivel még zárt a méhszájam nincs veszély, és úgy is hajazok az októberi szülésre, hátha ez is még egy kicsit rásegít. A málnelevél teát is elkezdem a héten… Én már úgy izgulok!!!! :-D
-az anyós: most még tűrhető, de szerintem lesz itt nemulass, ha megszületik az első unoka. Nálunk továbbra is az anyámmal van bajom, rájött, h most éli az önző korszakát. Nincs ezzel semmi bajom, hál istennek a Férjem a fő támaszom, és Rá mindig számíthatok. Úgy is abban maradtunk, h az első két hétben senkit sem szeretnénk látni, a kórházban mindenki megnézheti, aztán meg majd jönnek az ünnep is, addigra pedig majd jól megerősödünk.
-anyagiak: hát mi sem bővelkedünk, de nem panaszkodom, ami egy kicsit aggaszt, h nincs félretett pénzünk. DE hát kinek van manapság??? Ami meg még para, h fogalmam sincs, h mennyivel több lesz a kiadásunk, ha megérkezik a baba. Tapasztalt Anyukák??? Milyen plusz kiadásaink lesznek???
-szülés megindulás: nekem a szülésznőm úgy mondta, h ha folyik, vagy ömlik a magzatvíz, DE tiszta akkor fürcsi, pakolás és indulás, ha zöldes vagy színes akkor azonnal, ha vérzek azonnal indulás, ha jönnek a fájások akkor fürcsi, készülődés, telcsi, beszélgetés, együtt mérjük a fájásokat, majd ha úgy ítéljük meg indulás.
-gátmasszázs: az én kezem biztos rövidebb, de esélytelen, h elérjek odáig, így Apa csinálja. Tegnap épp azon tanakodtunk, h most akkor konkrétan mit is kell masszírozni, mert ugye én nem látom, tapintani sem tudom, érezni nem igen érzek már semmit, mert zsibbad, mint a fene… Szóval, mondtam neki, h tanulmányozza a dolgokat nőgyogyi szemmel, h Ő mit vágna ha kellene. Had ne mondjam mi lett az eredmény, maradjunk annyiba, jó, h nem lett nődoki.
:-D Szóval lányok, most végül is mire kell koncentrálni masszírozás közben, a vékony bőrre, vagy arra a csontos részre???
-Párválasztás: A Férjemmel 10 éve vagyunk 1ütt. Én 15 voltam, Ő 17, balcsin találkoztunk és vhogy nem volt kérdés, h van közöttünk vmi. Pedig ott akkor még semmi sem volt. Aztán nyár végén kérte el a számom már pesten a szezonzáró bulin. Fejbe nyomta, gondoltam, ha iszik még vmit, tuti nem fog emlékezni, aztán rá 3 napra hívott. Nagyon vártam! És onnantól már tudtam, h nem létezik más CSAK MI!! Voltak nehézségeink, főleg miattam és a fiatal korom miatt, de mindvégig tudtam, h Ő az igazi, és megvárta míg kihülyülöm magam. IMÁDOM!!!

Eclipse: szép poci és még szebb név. Nekem főleg a becézése tetszik, olyan édes, h Molli. :-)

Sophie: a köhögés nagyon kellemetlen lehet, főleg így pocakosan, gyorsan gyógyulj meg!

Vörösmaccs: nagyon sokat gondolok Rátok. Pénteken voltam a kórházban és elmondtam egy imát értetek!!! Minden rendben lesz, nagyon jó kezekben vagytok!

Aranyoska: nekem i nagyon fáj a szeméremcsontom, meg a combközelítő izmaim. Meg nyom mindenhol. Ma épp azt játszottuk, h Boldi feszít, én rohanok pisilni, Boldi tovább feszít, így nem jön pisi, csak cseppek. Na ezt ma vagy 30x. De nincs harag, mert legalább éjszaka tentizünk!! Sokat gondolok rátok is, mennek a drukkok oda is!

Navi: szuper, h ilyen jól reagálsz a homeos bogyikra, sokan vannak akiknek nem használ, de szerintem ez így könnyebbség, akár a szülésre való felkészítést nézem, akár a tejcsi megindítását.

Dorka: Rátok is sokat gondolok, úgy drukkolok, h Lucababa szépen, gyorsan érkezzen erre a világra, de én vhogy úgy érzem, jól megtréfál Titeket és a 40. hét körül úgy kell majd kiimádkozni. :-D Holnapi Nst-hez drukk!

Mikegirl: szívdöglesztő pasijaid vannak!!!!

Ebba: szépséges a babakocsitok és nagyon profi, óra, hőmérő… tyűhaaa!!!

Nah, kidöglöttem, mára ennyire futotta, remélem sikerült mindenkinek és mindenre reagálnom. Jóóóó, h ilyen sokan vagyunk!! :-) Mindenkinek millió pusziii

Kép

Kép
vikoo
 
 


Csajok, túl vagyunk egy extra hosszú kutyasétáltatáson, és.....semmi el sem fáradtam, csak a derekam fájdult meg, a kutya meg Andris jobban kidőltek.Hihetetlen, h, mi van velem...

Vikoo, de jó, h. jöttél, pont mikor kapcsoltam be a gépet gondolkodtam, h. te sem voltál a napokban.Szuper elméletek :D
De akkor te is pörögtél rendesen!Örülök nagyon, h. jól vagytok és a bálnagondokat leszámítva minden ok
:D
Lucababával kapcsolatban nekem is egyre inkább az az érzésem, h. nem fog ő előbb jönni!
Úgyhogy most kicsit le is tettem róla, és próbálok nem agyalni, mert nagyon úgy néz ki, h. van még pár hetünk..
A férjeddel eredetileg messze laktatok egymástól?

Ebba, én sem szólok egy rossz szót sem az anyósomra, néha kicsit felidegesít, de nagyon szeretem!
Babakocsihoz gratulálok, szuper!!!

Rabbe, sajnálom, h. látnod kellett ilyet...B@sszus....Hihetetelen,h. ennyire lassan mennek az ilyen dolgok.
Fogorvos ügynek nagyon örülök, h. megoldódott.
Szex miatt irigy, bár nálunk a nyitott méhszáj miatt semmiképp nem lehetne!

Szissz, gratula a 36.héthez!!!!!!!!!!!!!Ne felejtsd el, h. pihenned is kell!!!
Holnap nekem is mennem kellene a védőnőhöz, de nem tudom, h. belefér-e az időbe!!!

Mikegirl, édesek a pasijaid, nagyon jó lett ez a kép!!!

Aranyoska, gondolok Rátok!

Holnap reggel megyek dokihoz, meg NST-re, szurkoljatok!!!

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Vikoo: jó, hogy jöttél, már kezdtem aggódni merre vagy :-) A zoknis nagyon ismerős.... szóval akkor ez azt jelenti hogy vizesedek? :shock: Bár már eléggé vastagok a csülkeim...

Dorka: én akkor voltam ennyire energikus mikor már mentem szülni a fiam.... :-)

Ebba: anno mi is ezt a babakocsit néztük ki, évekig volt ez az álmom, csak a babák nem maradtak.... aztán mást hozott a sosr, de ami nektek van arról ismerősőktől is csak nagyon jókat hallottam. És nem utolsosorban nekünk is Graco volt -voyager-imádtam!!! ez meg annak a továbbfejlesztett változata. Mi anno 4 évig használtuk ádival aztán eladtuk... ja és naponta vagy 30 km-t tettem bele :-D

Még az jutott eszembe, hogy mi van akkor ha esetleg már nyilik a méhszáj de nem tudok róla és még vigan pancsolok itthon a kádban és bújunk össze párocskámmal???? mert azt tudom ha nyitva van akkor tiltottak ezek....

rabbe78
 
 


Rabbe!
Hát… nem csoda hogy megviselt ez a dolog! Szegény bácsika! ez pont nem egy terhes asszonynak való látvány! Nagyon sajnálom! Tényleg borzasztó, hogy nem vitték el ennyi idő alatt!

Sziszka!
Szép poci méret! Gratula a betöltött 36. héthez!
Mindenkihez kiment a védőnő? Hozzánk nem jött, és majd csak akkor jön, ha már Kittikével leszünk itthon.

Mikegirl!
Néha én is úgy érzem, hogy sokkal jobb lenne nem tudni egy csomó mindent, mert akkor nem izgulnánk annyi dolgon. Nagyon jó a kép!

Párválasztás- Én 19évesen ismertem meg a volt férjem, aztán összeházasodtunk, majd elváltunk. Akkor voltam 29 éves. Utána volt egy időszak, hogy keresgéltem, de nem találtam normális pasit. Aztán a neten megismertem a páromat, és nov. 18-án (a kiírt időpontban) leszünk pont 5 éve együtt! Valóban nehéz a párválasztás, mert akik korábban nem keltek el, már nem is akarják elkötelezni magukat. Jó nekik úgy, ahogy van, és szállnak virágról virágra! Sajnos ebben, mi nők is gyakran hibásak vagyunk! Szóval, nagyon nehéz ez, főleg ha már a nő elmúlik 30, mert a hozzá való pasik a sokkal fiatalabb lányokra hajtanak.

Aranyoska!
Jó, hogy jelentkeztél! Nagyon szurkolok nektek! Lehet, hogy már azt érzed, hogy Beki baba készülődik kifelé!

Ebba!
Örülök, hogy sikerült a babakocsit megvenni, és az a legjobb, hogy bele is szerettél! Nagyon szép! Színre is ilyen?

Vikoo!
Szép történet a tiétek is! Igazán szerethet, ha ennyit várt rád, és így kivárta, míg te is kitomboltad magad!

Szurkolok a holnapi nst-seknek!

Mi most nem rég értünk haza a dokitól. A méhszájam még c3000-s, és minden okés. A méhlepényem már kezd meszesedni, de gondolom, ilyenkor már ez természetes, és kicsit kevesebb a magzatvizem is. Holnap kell nst-re időpontot kérnem, és a jövő héten kell mennem először! Már nagyon várom!

rodina74
 
 


És akkor jöjjenek a pocakképek rólunk :-)
113 cm

Kép

Kép

Kép

rabbe78
 
 


Sziasztok Csajok!

Húúú, van termés folyamatosan, nem mondom!!!! :shock: :lol:

Aranyoska! Látom, remeg a léc a szerdai talinkkal kapcsolatban! :wink: Na de sebaj, majd meglátogatlak, ha már Beki baba kibújt! :lol:

Vikoo! Jó, hogy jöttél, már hiányoltalak!!!
Szuper, hogy mindenki tök jól van, csak a nagy pörgés miatt van néha távolmaradás!!! :D

Dorka! Én most az Eclipse és Rodina álltal ajánlott/ismertetett szülésfelkészítő homeopátiás kúrát kezdtem el. Azt remélem, hogy ezzel a tágulási szakasz lerövidülhet nálam, ami Boginál iszonyat hosszúra sikerült.

Rabbe! Ez ám a pocakméret!!!! :shock: :lol: Na végre valaki!!! Nem csak én vagyok ilyen méretes! :wink:

Szex: hááát, nálunk az étvággyal van a gond, vagyis csak az enyémmel... :oops: De apa tiszteletben tartja, viszont én is igyekszem azért néha egy kis vígaszt nyújtani neki. :wink:

Gátmasszázs: ma délelőtt nyugalom volt itthon, raktam fel zenét, kényelmesen elhelyezkedtem, minden tökéletes lett volna, aztán úgy jártam, mint Vikoo :oops: :lol: , az én kezem is rövid :oops: , vagy a hasam hatalmas...
Szóval nem megy, így apát muszály lesz bevonnom... már szóltam neki.

Holnapi NST-sekhez én is csatlakozom!!! :lol:

Párválasztás:
Mi a párommal egy osztályba jártunk gimnáziumba. Ott semmi nem volt, aztán mindketten Pestre mentünk egyetemre (más-más intézmény), és tök véletlenül egy koleszba kerültünk. Két hét kellett kb. és máris elválaszthatatlan pár lett belőlünk. :D Ennek már 11 éve! :D

Ennyire futotta tőlem... Jó éjt, minél több alvással töltött órát, és minél kevesebb pisilést kívánok mindenkinek!!! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Rabbe,
de szép nagy pocak!! :D :D :D

Kivasaltam az összes babuci rucit: a kezdőkészlet 30db kombidressz/body, 14 db rugi, 7db sapi, 20 pár zokni, 7db naci, 10db pulcsi/kocsikabát, 8 overáll, 4 hálózsák... és ezek a számok véletlenül jöttek össze, nem számoltam hogy pont annyi legyen :lol:
És már televagyunk rengeteg nagyobb rucival is, egészen 2 éves korig bezárólag! :shock: :lol:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok!
Csak pár dologra reagálok, mert kissé fáradt vagyok... egész nap egyedül voltam Bencével és hát miért is ne, ilyenkor nem sikerül neki elaludni délután...

Gravitáció: mint (1x :D ) tapasztalt anyuka, igenis segít a tágulásban! A vajúdás alatt, ha lehetőségetek van rá, álljatok minél többet, vagy labdán rugózzatok, lépcsőzzetek.
A Húgomon is segített az álló testhelyzet. Már a szülőágyon volt, amikor bepánikolt, hogy nem tudja kinyomni a kislányát és akkor a szülésznő felállította és így vártak pár fájást, ami alatt el is simult a méhszája teljesen és utána pár nyomásra megvolt a kiscsajszi. :D

Magzatvíz: én is úgy tudom, hogy ha elfolyt, akkor irány a kórház (persze előtte le lehet zuhanyozni)
Viszont ha zöldes színű, akkor azonnal kórház. Nekem nem folyt el, a kórházban repesztették meg a szülőágyon, de mivel zöld volt, onnantól sajna nem engedtek felkelni... rám kötöttek egy CTG-t és folyamatosan ellenőrizték Bence szívhangját. Annyira figyeltek rám, hogy soha nem hagytak egyedül. Vagy a szülésznő vagy a dokim (vagy mindketten) ott voltak mellettem. Aztán szerencsére másfél óra alatt kibújt a kis trónörökös.

Tápszer vagy cukros víz: tudom, hogy mindenki ellene van és a szoptatást pártfogolja, de vannak helyzetek, amikor nem lehet egyiket vagy másikat elkerülni. Nekem valószínűleg nagyon kevés volt az előtejem és csak a 3. nap végén lövellt be, emiatt Bence annyit veszített a súlyából a 2. napra, hogy belázasodott... kénytelen voltam 3 óránként vinni a csecsemősökhöz tápszeres pótlásra. Szerencsére nem cumisüvegből itatták a babákat, hanem csak üvegből. Hihetetlen volt látni, hogy fél perc alatt benyakalták a babák az adagjukat. Másfél napig voltunk így, közben persze folyamatosan ciciztünk is, így semmi maradandó gátló tényező nem volt a későbbi sikeres szoptatáshoz. Tejbelövellés után már csak a szopi volt és 6 hónapos koráig nem is nagyon kapott mást. :D

Baba neve. nálunk nem kellett előre leadni fiú- és lánynevet. A szülőágyon, amikor már eléggé előrehaladott állapotban volt a szülés, megkérdezték, hogy fiú lesz-e vagy lány és hogy mi lesz a vezetéknév, azt ráírták egy kis karszalagra és miután kibújt, akkor kérdezték meg a keresztnevet.

TAJ kártya: itt Győrben is el lehetett érte menni személyesen.

Ház-szigetelés: mi is Nikecell-lel szigeteltettük a házunkat + volt a régi részen tetőcsere, ahol a szokásos szigetelés dupláját tették be (az új részen természetesen alapból a dupláját tetettük) és azt kell, hogy mondjam, megérte a dolog!!!!! Most minden nap csak este kell befűtenünk és napközben simán megmarad a 22 fok a naposabb oldalon és 20-21 fok az árnyékosabb északi részen. Szóval csak ajánlani tudom!!!!!!!!!!!!! Ha hidegebb lesz, persze többet kell majd fűtenünk, de ez az őszi és a tavaszi időszak simán elmegy napi 1-2 órányi fűtéssel.

Libero: az újszülött pelusról (2-4 kg) én is hallottam, hogy nincs rajta minta, viszont a 3-6 kg-on már kellene lennie.
Egyébként vigyázzatok ezzel a pelussal, a szeptemberi topikban többen panaszkodtak, hogy hibásak a pelusok és hiányzik belőlük a nedvszívó réteg... Na kösz.... akkor mire jó????? szegény gyerekek úsztak a pisiben, kakiban... Szóval ott többen visszavitték a boltokba...

Szex: tényleg jó karácsonyi ajándék lenne... nekünk sem szabad már az elejétől fogva és én is már nagyon ki vagyok éhezve. Viszont Bencénél sajna nem volt nekem elég a 6 hét a regenerálódáshoz... Két hónap után mertem először "belevágni", de az elején eléggé fájt... idő kellett, hogy oldódjon egy pszichológiai gát... Remélem most hamarabb sikerülni fog!

Plusz kiadás a baba miatt: ha szoptatsz, az elején nem kell sok dologra költeni. Nálunk inkább akkor kezdtek nőni a kiadások, amikor elkezdődött a hozzátáplálás. Rengeteg tejpépet evett Bence, ami havonta 8-10.000 Ft-ba került. Nem volt ugyanis mindegy neki, hogy milyen fajta az a tejpép. természetesen csak a legdrágábbat ette meg. Emellett eleinte megette a főztömet (bébiételre gondolok), de aztán folyamatosan csökkent a száma azoknak a kajáknak, amit elfogadott és kénytelen voltam átállni az üveges bébiételekre. Pedig higgyétek el, sokáig próbálkoztam a főzéssel... de egy idő után feladtam, annyira bántott, hogy a csapba kellett kiöntenem a főzelékeket. Bezzeg az üveges kaják, azok könnyedén lecsúsztak. Ha megpróbáltam ugyanazt elkészíteni, ami a bébiételben volt, azt nem ette meg...

Most ennyi jutott eszembe... (mégse lettem rövid) :P
Jó (jobb) éjt Mindenkinek!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Tényleg, valaki feltenné ide vagy elküldené nekem, hogy milyen homeós bogyókat lehet szedni a 36. héttől????????
KÖSZI!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Jó reggelt!!!

Úgy látom, hogy ma én vagyok az első. Kisfiam ma ötkor fújt ébresztőt :? Rosszat álmodott, mert sírva, kiabálva ébredt. De az éjszaka jól telt, és még pisilni sem voltam kint. De bírtam volna még aludni.

Reggeli sokk: a mérleg egy szál pólóban 73,5 kg-ot mutatott. Ez már vágósúly :shock:

Csillag
Rendben, akkor a végsőkig kitartok, és próbálok állni, ülni, ameddig csak lehet.
1,5 óra alatt megvolt Bence?! Aztaaaa....
Libero - ki sem bontottam, de lehet, hogy ki kellene. Van egy kisebb csomag a korházi pakkban, és egy óriási itthon, Adélka szobájában.
Szex - visszatérés nekem is nehéz volt. Fájt, meg ilyesmi, pedig császárral szültem. :shock:
Én mint nagy kiadás az oltásokra emlékszem (Rota különösen drága volt). Aztán Atinak sem kellett a főztöm, az üveges bio kajából volt, hogy egy üveg elég sem volt. Aztán ami drága volt, amikor fogytán volt a tej, akkor tápszer, hát az x-diket itta meg - összes többi kidobott pénz volt, a végén már sírtam, hogy nem jó egyik sem, semmit nem eszik meg, szóval ott is trükközni kellett. Vaníliás cukor volt a nyerő, amiből mindig kevesebbet tettem bele, aztán elérkeztünk egy idő után, hogy elfogadta csak a tápszert, cukor nélkül. A tejpép az nálunk is nyerő volt, de szintén a vaniliás változat.

Eclipse - ez már egy bébiruhaüzlet készlete :lol: :lol: :lol:

Lucuzs - gátmasszázs sk: állva szerintem neked elérhető. Fekve nekem sem megy, azt tényleg csak apa tudja.

Rabbe - széééééép, óriási pocak!!!

Rodina - védőnő nálunk még nem járt, de akar jönni még szülés előtt. Szerintem a jövő héten lesz már értelme, mert akkor elvileg tudok mutogatni új leleteket is: vérvétel, ellenanyag, strepto, újabb CTG és méhszájvizsgálat. (Pénteken megyek dokkerhez.)

Dorka - ennyi energiát :shock: Én pont azt mondtam apának, hogy olyan hulla vagyok, hogy ha így kell menni szülni, nemtom mi lesz :shock: :shock:

Vikoo - bálna sztori :lol: :lol: :lol:
Mutasd meg apának azt a word doksit, amit talán Rabbe tett ide fel. Elég látványos az a rajz. :wink: Apa tegnap megjegyezte, hogy ok-ok gátmasszázs, de akkor most minden este így kell lefeküdnie, hogy az álomba ringatás higgasztással kezdődik??? 8) Mondtam, hogy igen szivem, szülésig van 4 hetünk, utána 6 hét szünet, szóval kitartás, már csak 10 hétig kell önmérsékletet gyakorolnia :lol: :lol: :lol:
Sajna nekünk sem állnak a húszezresek élükre állítva a szekrénybe :? És most lesz egy csomó kiadásunk: kazán ellenőriztetés, téli gumicsere, néhány növényünk megbetegedett - azt permeteztetni kell (mi nem tudjuk megcsinálni), most több lesz a doki ktg, mert heti 1x menni kell, ez több pesti kocsiút, több üzemanyag, Atinak kell csizma, és meg kell néznem, hogy overál (vagyis gatya) terén hogy állunk, mert gyanítom, hogy nem lesznek jók a tavalyiak, szóval abból kell kettő, hogy legyen váltás. Kabátjai szerencsére vannak - mert ott is kell a váltás ugye.
A történetetek nagyon helyes!!!! :D

Ebba - sirály a kocsi!!!!! :D Rendi anyós!! Én is, én is!!!!!

mikegirl
 
 


Jó reggelt!

Macska
Mennek a drukkok Kittinek, aki egy igazi cica-lány! :wink:

Gyancsi
Szintén ajánlatos a gyógynövényes ülofürdok alkalmazása a várandósság utolsó heteiben. Ez ellazítja a medence és a gát izmait az utána következo masszázs számára és általánosságban a szülésre egyaránt.
A fenti és az alább következo aromaterápiás receptek megalkotója, egy német bába szerint erre a célra a "szénavirág" (Flores Graminis)* ülo-gozfürdo alkalmas. A szénavirágokat leforrázzuk, a gozölgo teát egy fazékba / tálba öntjük. A tálat a WC-be vagy bidébe (ha van) tesszük és a goz fölé ülünk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró: égési sebet okozhat. A szülés kezdetén rendszertelen vagy túl gyenge fájástevékenységnél is segíthet. Szénanáthás hajlamúaknak ez a módszer természetesen nem ajánlott. A 38. héttol heti egyszer, a "kiírt" szülési dátumtól akár napjában többször is alkalmazható. Aranyér-bántalmak esetén legyünk vele óvatosak: utána fájdalmas lehet az érintett terület.
(*:A "szénavirág" definíciója a Wahrig német értelmezo szótár szerint: virág-részek, melyeket a szénából rostálással nyernek és a népi gyógyászatban alkalmaznak)

Ha a német az akadály, akkor nem lenne megoldás valamilyen nyelvtanfolyam? Szoktak tartani babás-mamás nyelvórákat is (Volkshochschule-t nézd meg)

Navared
Ha a májfunkciós eredményeid nem jók, akkor fokozottan kell magadat figyelned+ babát!!!!! Vérképben trombocitaszám????
Terhesség alatt a méh nyomhatja az epeutakat, epepangást okozhat, ettől lehet viszketés, laboreltérés... DE... a terhesség egyik nagyon súlyos szövődménye is májműködési zavarral járhat!
(ismerősömet ilyen miatt kellett a 32-33. héten sürgősséggel megcsászározni :cry: )
Bármi gondod, bajod van, inkább feleslegesen, de lásson orvos!!!!!

Én nem akarom megvárni a 40. hetet. Azt mondtam Davidnak, hogy 36-37 hetesen már kibújhat. :wink:

Kádfürdő
Szerintem, az itthoni tisztaság megfelelő ahhoz, hogy én beleüljek a melegvízbe.
És a kórházakban is ua. ivóvíz-minőségű víz folyik a csapokból, mint a lakásokban.
Amíg a méhszáj zárt, addig nem fertőződik a baba.

Angie
Nagyon csinos pocikád van!

Dorka
Szex: nálunk van... :wink:

Párválasztás
Miért nehéz a lányoknak normális pasit találni? Egyszerű a válasz... a népesség összetételét kell csak megnézni... mindig több a nő, mint a férfi... :?

Mikegirl
Pasijaid :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ebba
Jól néz ki az a kocsi! Több ismerősöm is használt GRACO kocsit, nagyon szerették

Rabbe
Szép vagy!
Vendég
 


MASSZÁZSOLAJ BEDAGADT BOKÁRA ÉS LÁBRA
Rozmaring (Rosmarinus officinalis) és geránium (Pelargonium odoratissimum) olajat 6:4 arányban 20 ml tetszés szerinti növényi olajba (pl. mandulaolaj) keverünk.
A rozmaring elosegíti a vérkeringést, növeli a vérnyomást (!). Ne használjunk az eloírtnál nagyobb mennyiséget!
A geránium bortonizáló, frissíto hatású.

Vigyázat: ha extrém mértéku a szervezet vízvisszatartása, valamint fejfájást, vérnyomás-emelkedést is tapasztalunk, az egy súlyos várandóssági komplikáció, a toxémia (vagy pre-eklampszia) jele lehet, ezért erre a tünetre fokozottan oda kell figyelni, kétség esetén orvoshoz kell fordulni.
Kis mértéku vizesedés normálisnak tekintheto, különösen a várandósság utolsó két hónapjában, illetve nagy melegben vagy hosszas állás, gyaloglás után.
Vendég
 


Sziasztok!

Anyám mennyit írtatok pár nap alatt.... :shock: van mit visszaolvasnom.

Nálunk ezerrel zajlik az élet.Pénteken voltam ctg-n,uhun,minden rendben van ketteskével.Szombat estére viszont annyira begörcsöltem/keményedtem,hogy azt hittem ebből szülés lesz.Ittam egy kevés vörösbort,lefeküdtem aludni,szerencsére elmúlt. :? Vasárnap gyors tempóba összepakoltam a kórházi csomagomat.
Tegnap elkísértük férjemet Ábrahámhegyre,út közben megálltunk tankolni.Férjem indexel-lelassít erre nagy csattanás.Mögöttünk egy barom belénk jött.Szerencsére nem lett semmi bajunk,be voltunk kötve és a kocsi hátulja is csak egy kicsit horpadt be.Elbambult az illető.....

Először is:az összes pocakos kép szuper!

Ebba:jó a babkocsi,nekünk is ilyen márkájú van.

Vörösmaccs:kitartás++++++++++++

folyt.köv....

Kinga
Kép

Kép
@kinga@
 
 


Jó reggelt!

Botrányos éjszaka után,de még itt vagyok..egyben. :cry:
Alig aludtam valamit,most meg kelhettem fel,mert jön hamarosan a védőnő pofavizitre.
Egész éjjel voltak görcseim,de semmi rendszeresség...jó lenne már nem csak ezek a fránya jóslók lennének.A hasam az olyan,mint a beton már tegnap óta.Holnap kell mennem NST-re..de már arra is gondoltam,h ha időben elmenne a védőnő,be kéne ma mennem a vizsgálatra.
Vagy?Szerintetek?Maradjak a valagamon holnapig,ha más nem történik?

Az a szar,h egyedül voltam éjjel,mert apa melózik és ma is ez lesz...rohadt mocsok érzés egyedül lenni,és a közérzetemet csak ez is rontja. :cry: :cry: :cry:

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Sziasztok Lányok!

Aranyoska,
együttérzésem. :cry:

Most én sem tudtam aludni, hányingerem volt :shock: 1x felkeltem pisilni, és többet nem tudtam visszaaludni...

Apára is rájött a figyelem felhívás... este fél 10-kor teszi-veszi magát előttem, mint a kutya, amikor azt szeretné, hogy a füle tövét vakargassam :lol: :lol: :lol:
Én persze jó fáradt voltam, és végül is megkérdeztem, mit is szeretne. Gondolkozott, aztán kijött belőle, hogy "Bazseváljál!!!"
Mert nemsokára meglesz a babuci, és már nem fogsz tudni bazseválni!"

Annyira cuki volt, szétröhögtem az agyam, aztán megbazseváltam (megmasszíroztam a lábát és megpedikűröztem), ő meg megmasszírozta a hátamat :D :D :D :D és teljes volt a boldogság

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Jó reggelt Csajszik!

Ma is verőfényes napsütésre ébredtünk, ezt már szeretem… :-D

Dorka: igen, elég messze laktunk 1mástól, Ő pest 13 kerület, én Pest megye, Szigethalom. Kezdetben heti 1 tali fért csak bele, majd mikor Ő végzett én meg már végzős voltam, egy helyre mentünk dolgozni. Mikor pedig végeztem én is, felköltöztem hozzá. Mindent neki köszönhetek. És boldog vagyok, h így alakult az életem!!! A mai napig ahogy rám néz olyan, mintha friss szerelmesek lennénk!!! Most pedig mindennél jobban várom, h megajándékozzam a kisfiunkkal!!! A szerelmemen kívül, ez a legnagyobb ajándék amit csak adni tudok Neki!!! :-D

Rabbe: hát igen, ez a vizesedés első jele, de nem kell megijedni, nincs baj, csak mostantól jobban kell rá figyelnünk. 1ébként ha most még nyár lenne és nem lenne rajtunk zokni az én bokámon pl még látni sem lehetne.
Hűűű, mekkora pocak!!! :-D

Tényleg Csajok, Nektek nincs kabát problémátok, csak, mert engem most hívtak egy csomó helyre, de azon felül, h már a terhesgatyóim sem nagyon jönnek fel rám, legalábbis nem vmi kényelmesek, már a kabátjaimat sem tudom összehúzni. Szóval a nagy csavargásokat a városban ki kell hagynom és marad a „házibuli”.

Lucuzs: tegnap én is nekifutottam még 1x a gátmasszázsnak, de Boldi borzalmas boxba kezdett, sztem nem tetszett neki, h összenyomorgattam a pocakomat. Szóval, én is megvártam Apát.

Mikegirl: sztem ez a 73 kg semmi. :-) Pikk-pakk lefejtődik szülés után!!!

Kinga: vigyázzatok magatokra nagyon!!!

Aranyoska: kitartás: már csak napok kérdése és hamarosan a karodba zárhatod Beki babát. Én is utálok 1edül lenni, sőt én még aludni sem tudok a Férjem nélkül. :-( Sztem ha úgy érzed menj be, nekik tökre mind1, ha ma vagy holnap, vagy ma is és holnap is megnéznek.

Mivel a ház csillog-villog, mára nem terveztem semmi világmegváltót. Ma pihi és napfürdő!! Mindenkinek szép napot!!!

Kép

Kép
vikoo
 
 


Sziasztok Kismamák!

Újabban alig aludtam! A múlt héten átlagban 2 órákat éjjelente, nappal meg zombizok a tv előtt félálomban. Az elején nem is a szüléstől féltem a legjobban, hanem az első pár héttől – hogy hogy fogom viselni az éjszakai felkeléseket. Na, most már úgy látom, hogy a 3, 4 felkelés már felüdülés lesz!!!! Most éppen egész éjjeles hasmenésem volt, apával együtt váltottuk egymást. Valószínűleg egy meggylé okozta, amit a vasárnapi családi ebéd során ittunk. Tegnap napközben próbáltam pótolni a kiesést, de eléggé megviselte a szervezetemet. Még este 8kor is fájt a pocakom… Ma már jól vagyok, de nagyon fáradt. Kicsit remélem, hogy most már egy nyugisabb időszak jön! Illetve, hogy nem hordom túl.

Maccs: Szorítok én is nagyon!!!!! ++++++

Rabbe: Lehet, h visszér….. Vadgesztenye krémet azt hiszem kipróbálom!! Azért gondoltam csak vizesedésre, mert az ízületeim is fájnak egy kicsit. Szerencsére nem vészes. Durva a bácsis sztori!!!!! Még olvasni is rossz.

Dorka: Azóta nem volt semmi görcs, szerencsére!!! Magnerotra váltottam, szerintem az előző magnézium már nem úgy épült be, ahogy annak kellene. A pocim sokkal puhább, és Benci mozgását is sokkal jobban érzem azóta! Gratulálok a 3 évhez!!!!! Mit rontottak el a papíron? Nem lehet kijavíttatni velük?

Eclipse: Az Imola szép és különleges név!!!! Biztos nem lesz belőle egy tucat a oviban!!!!

Szia Csutak!

Szex: Engem letiltott a doki a múltkor… De a 37. héttől azért szeretnék próbálkozni, persze csak finoman, a fertőzésveszélyt kizárva… ;)

Magzatvíz: Engem eddig az foglalkoztatott, hogy csak ne a BKVn menjen el :S A négykézlábra állásról még nem hallottam, de nagyon hasznosnak tűnik!!!!

Navi: Tudnak vmit kezdeni a májfunkciós gondokkal, vagy majd a szülés megoldja?

Ancsa: Nekem is vannak ilyen barátnőim, sajnos még idősebbek is. Rengeteg pasi nem akar, nem tud felnőni, felelősséget vállalni, családot alapítani. Ott buliznak a 16 évesek között, és füttyögnek a 18 éves lánykákra. Szörnyűek. :S Ismeritek a Titkos szabályok című könyvet? Amerikai, hogyan legyünk bunkók a pasikhoz típusú könyv, de nekem bejött….. :D Sok pasi azt szereti, ha teperhet, de sok nő erre nem ad teret, mert már nyugalomra, családra vágyik. Persze nem csodaszer ez sem. Mi amúgy netes társkeresőn ismerkedtünk meg 3 éve, sőt, az ismeretségi körömben többen is!!!!

Ebba: Végre megvan a babakocsi!!!

Csillagvirág: Libero: Nem értem én ezt, még a pelus dobozán is itt van a színes csík! De ez legyen a legkevesebb, mi az hogy hiányzik a nedvszívó réteg???!!!!! Látszik ez vhogy? Vagy csak kifolyik a cucc? :shock:

Aranyoska: Remélem ez már a finish Nálad!!!

Vikoo: Nagyon szépen megfogalmaztad! Én is így érzek!!!! És én vettem egy kabátot a turiban. Így nem fog annyira fájni, ha mégse kell hordanom! Máshonnan erre is a bandázst és kigombolt kabátot hallottam megoldásként, hogy ne fázzon annyira a pocak.

Kép

Kép
amidaalah
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: