Új privát üzeneted érkezett!

uxi: a súly saccolás általában lutri de a dokim annyira pontos h eddig mindenkinek bejött amít mondott. A fiam reggel 4200gr-ra saccolta. este megszületett 4200gr. A lányom a 39. héten 2900gr volt egy hét múlva (a nagykönyvi hízás az ucsó hetekben heti 200gr) megszületett 3120gr-al. Barátnőm kislányát 3400ra saccolta két napra rá megszületett 3400gr-al. Szval ezért hiszek neki de való igaz ha kettő kifért kifér a harmdik is. Ami meg marad utánuk....hát naja....a berendezés3 szülés után olyan amilyen odalenn.

Jó kis muri ez a szopisztrájk. :? Mert mindig van új a nap alatt. Az elektromos fogkefe klassz játék. Nálunk is ment anno.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Uxi,
nekem is csak 3x adatott meg a szopisztrajk "orome". eddig csak egyszer volt, egy délutan, de akkor par ora alatt 10 évet oregedtem...
A torokgyuszit sajnalom...

Nono
no para. a baba ugyis annyi lesz, amennyi. Megszulni igy is ugy is meg kell. én személy szerint orultem neki, h nem voltak kicsik, mert igy a kezdeti fogyas utan sem gémberedtek le és hamar erore is kaptak...

Mi megvagyunk. Mar 4 napja apa nélkul, most probalgatom még csak élesben a 3 gyereket, idore iskolaba menni, meg a kulon programok. szornyu... és Apa csak szombat este ér haza...

A tobbiek nagyon eltuntek! remélem csak idohiany és semmi komoly gond nincs!
s.orsi
 
 


Hali!

Keddig itthon nyomom a három gyerekkel, nincs kocsink átmenetileg, nem tudom őket oviba vinni.

Éjjel Samu bepótolta az elmúlt napok éhezését. Kb láncban szopott hajnal 3-ig, azóta szunyál. Tuti éhes volt, annyira szívta, hogy a végén már fájt. Ha meg megrpóbáltam idő előtt levenni és helyre rakni, morgott, mint a macska, mikor közel megyünk az ennivalójához. :mrgreen:
De most legalább nem vagyok fáradt, 3-7-ig tudtam aludni egy hosszabbat, 4 óra egyben az már luxus kategória nálunk. :D


Nono, akkor elég pontos a dokid. Hátha a végére lelassul a hízás, vagy nem lesz 34-esnél nagyobb feje....

KépKépKépKépKép
uxi
 
 

 
 

Hali Csajok!

Beugrottam egy kicsit. Megvagyunk, tanulok ezerrel. Egyenlőre a gólya
nem vert fészket nálunk, de kitartóan próbálkozunk. :wink:
Anyós még 3 hetet marad, de melegváltásban érkeznek is anyumék, úgyhogy segítségem akad. :wink:
Panny régen volt, tudtok róla valamit? Nem derült még ki, hogy kislánya vagy kisfia lesz?
Na, megyek aludni, mert hajnal negyed 1.

Üdv,

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


háj csajok, rinya poszt jön....

A fiam benyelt vmi esztelen vírust 3-4 óránként 39 fokon van a hője. Hulla jó. Szerdán babazsúron voltunk. És elhoztak egy gyereket aki beteg volt. Mondom az anyjának (persze már csak utólag mert hát akkor mindenki lapít) h jól kibacott velem...mondja h nem volt még beteg a gyereke csak gyanús.....hullajó. A hányós fosós után már csak a magas lázas hiányzik egy terhes nőnek.

A másik amin iszonyat kiborultam a héten h a böliben van egy tyúk. Egyszrre érkezünk a gyerekekért de én úgy elücsörögnék szép csendben míg várok a fiamra. De ő képes a bolhafingról is dumálni...be nem áll a szája. Iszonyat fárasztó...nem érdekel h mikor mit evett a fia és mikor mit csinált és ezt percre pontos részletességgel....és még büdös is a csaj....fuj....de nem veszi a lapot, hiába hallgatok....nem nagyon reagálok...most mit mondjak arra h a gyereke alig aludt de reggel sokat evett meg de. is de délben már nem? van az úgy...nem érdekel......de a biztosítékot azzal csapta ki h arról beszélt h a barátnője fél éve szült és leadott 27 kg-t úgy megviseli a 3 gyerek és az milyen úva nehéz és majd meglátom....komolyan erre mi a facért van szükség? NEM ÉRDEKEL ha a barátnője beledöglik a 3 gyerekbe...majd megtanulom milyen az de komolyan egy leendő 3 gyerekest kell ezzel sokkolni? Mintha nem tudnám h nem olyan egyszerű az élet....de akkoris.....hát nehezen viselem az ilyet. Bocs...kicsit sokkk volt az éjjeli nem alvás meg a láz és akkor mikor eszembe jut ez a tyúk....

fanetta? többiek? panny? keveset vagytok mostanság.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono
Már megint....iszonyat rátok jár a rúd. :? Hát 27 kilót nem akarnék leadni a 3 gyerek mellett, de egy tizestől nem esnék kétségbe. :D Legközelebb vigyél egy könyvet és temetkezz bele. Akkor hátha nem zavar a csaj. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Jelentem nekünk volt két tuti jó éjszakánk.
Csak Samu kelt, ő is csak egyszer, 2 körül, aztán 8 körül. :D :D :D


Nono. lehet az az anyuka nem tud kivel beszélgetni, csak azért mondja el a dolgaikat. A könyv jó ötlet. :wink:
A három gyerekes létet meg ki kell próbálni, kívülről könnyű bármit mondani, amíg nincs benne az ember, nem tudja, mit beszél. Én már reménykedem, hogy egyre könnyebb, már most is jobb, mint az eleje.Talán egyszer az éjszakát is átalhatom.:wink: Pannyék meg már várják a negyediket, szóval mire megnő a harmadik is valamennyire, tuti még sokkal könnyebb lesz.


Csajok, megjött a kiffijam étvágya, két napja zabál. Két deciket lenyom joghurtból, egész üvegeket bébiételből.
Most mondjuk nem annyira lelkes, pedig finomat csináltam, gesztenyepürét turmixoltam meggyel. :D
Na húzunk a játszóra, nem lehet ezekkel tartósan a szobába szorulni.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Ja, és nem mondtam a lényeget: Samu kb egy hete magától fel tud ülni. MOst már bárhova eljut, és bárhol felül. Már itt is van a lábamnál.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


uxi: ügyesek vagytok. Nincs is annál jobb mint mikor eszik a gyerek!

Na csináltam 100 napos vonalzót. Ha már volt anno Medgyessinek is meg most orbánnak is 100napos programja én se maradjak ki a buliból! :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


[quote="dr_nono"] írta:dr_nonoNincs is annál jobb mint mikor eszik a gyerek!



Dehogyisnem. Amikor átalussza az éjszakát . :wink: :mrgreen: :P

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Hűha, már nincs is 100 nap hátra. HOgy telik az idő, még csak most derült ki, hogy jön a baba.

Ja, egyébként én meg lehet nagycsaládos nagynéni leszek, a tesóméknál 14 hónap korkülönbséggel várható a kistesó, és lehet, hogy ikrek. Vagyis biztos, hogy ikrek, csak 7 hetesen még az egyiknek nem volt szívhangja, tehát még nem tudják, 1 vagy 2 baba marad meg.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


[quote="uxi"] írta:uxi
[quote="dr_nono"] írta:dr_nonoNincs is annál jobb mint mikor eszik a gyerek!



Dehogyisnem. Amikor átalussza az éjszakát . :wink: :mrgreen: :P


uxi: elismerem, győztél! Valóban az éjjel alvás ezerszer jobb mint az evés. :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono,
visszaszamlalas :D
betegség :( :( :(
tyuk :roll:

Uxi
a legjobb ha eszik és atalussza az éjszakat. Nekem most éppen virul a fejem, két éjjele este fél9tol reggel fél8ig aludt Elisa. 4 honapos! BARCSAK IGY MARADNA!!!!!!! de nemsokara jonni fog a foga.... vagy vmi mas lesz. TUTI
s.orsi
 
 


Orsi, nálunk Emi volt nagyon jó alvó, féléves kora után ő is "elromlott". De az ismeretségi körömben sokan tapasztalták ezt.

De hátha nálatok máshogy lesz. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


szerintem a szoptatott babak nem alusszak olyan stabilan at az éjszakakat, mint a tapszeresek. foleg az igény szerinti szopinal. Nekem egyik gyerekem sem aludta at mindig.... De Elisa akkor is a legjobb alvo kozuluk, foleg amikor ujszulott volt.
s.orsi
 
 


Én is úgy hallottam.
Emi vegyes "tüzelésű" volt, kapott tápot is, meg szopott is két hetes korától kezdve.

Beni csak szopott, Samu 7 hónaposan kapott esténként kb fél dl tápot szoptatás után, de aztán elmaradt, nem vált be a dolog, sírni kezd, ha tápszeres üveggel közelítek felé. (amit nem csodálok, már a szaga sem jó).

Most már nem fontos, eszik rendesen mást is, bár még főleg csak joghurtot, de legalább abból már bevacsoráltathatom.
Aztán még szopik egyet, az a desszert.
Eredetileg szerettem volna 9 hónapos kora körül elválasztani ,de nem ment, nagyon tiltakozott. Úgyhogy elnapoltam a dolgot, de jó lenne még az idén bezárni a tejipart.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi,
nekem valszinu mar nem lesz tobb pici babam. én addig fogom hagyni a kiscsajt szopni, amig el nem valasztja magat. ezt is kiprobaljuk.
s.orsi
 
 


Uxi
Hajrá evés, alvás és ikrek! :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Egcsi,
milyen ikrek?????????????
s.orsi
 
 


Orsi, én írtam, a tesómék ikreket várnak. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Hali!

Bocs hogy eddig nem jöttem de zsúfoltak a napok...(most is azért vok fennt ilyen hamar mert apa kocsija a hideg miatt nem indult és be kellet őt húznom az enyémmel...élmény volt reggel 6-kor ezért kipattanni az ágyból :shock: :? )

Szóval kezdem.Márknak annyira fájt szombaton az egyik foga(amúgy tejfog és semmi nem látszott rajat)hogy már a falat kaparta szegény vasárnap...ügyelet közel-távol nem volt,de őszintén szólva nem szívesen vittem volna egy idegenhez...hétfő reggelére bedagadt a fél feje :shock: ....reggel megnyitotta neki a doki elkezdtett a sok genny ürülni és így legalább a fájdalma megszűnt..aztán csak nem akart lappadni a púp ezért szerdán húzás lett belőle..ne tudjátok meg mennyire fájt neki...hiába adott a doki érzéstelenítőt...köztudott hoghy a gennyes fogra nem hat az sem...szegénykém ordított,sikított,kapálozott...meg minden amit el tudtok képzelni.De a lényeg hogy kinnt van a rossz fog...még kicsi duzzadt a fél arca de már sokkal jobb.

Közben Olikát szoktatjuk a kiságyból a nagyágyra...Krizsivel került egy szobába...a nagyok rég alszanak amikor ő még fennt kukorékol :wink: dumálgat és egyfolytába le akar jönni hozzánk az emeletről..eddig még egyszer sem engedtük mert akkor rászokna és egy perc nyugtunk se lehetne még este sem :roll: ..napról-napra egyre jobb a szitu..sztam 1-2 hét és elalszik amikor Krizsi.

Elkezdődött a rengeteg különóra Márknak és Krizsinek is...így én sem unatkozom délutánonként :shock:


pocakról:az afp-m 0,77 lett amitől egy kicsit para lettem mert a határ 0,72.De végülis a dokim megnyugtatott hogy a kombi tesztem tökéletes lett és hétfőn csinált egy nagyon alapos genetikau uh-t amit látszódott h semi baja a babánknak(a dokim szonográfus is és szupi gépe van)..Ja és a lényeg hogy nem mutatta meg magát a kis drágám...nem is ez a lényeg hanem az hogy mindene egészséges!!Amúgy a méretei alapján szép nagyra nőtt már most is...mondjuk egyik se volt kicsi baba.


Na lépek is..bocs h másra most nem reagáltam!!!Megyek keltem a srácokat!

pusz,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny
Jó, hogy jöttél. Sajnálom a fiadat a foga miatt...szegény. :?
A lényeg tényleg az, hogy a babó egészséges! :)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono, Panny, nagyon-nagyon gratulálok nektek! :D :D :D

Innen is látszik mennyire rég voltam, örülök a jó híreknek!

Egy ideje nincs időm semmire, na nem is a 3 lurkó miatt, hanem felgyorsult az élet nálunk. Sokat nem voltunk itthon nyáron, most új ház nézőben vagyunk, nagyon bonyolult kitalálni hova is költözzünk, merre, ahol jó a suli, az ovi, közel is van, munkahely se legyen messze, ház is jó legyen, ára is beleférjen a költségvetésünkbe. Jár az agyunk, egész nap forró drót van.

Tündikénk irtó édes, már sokat fejlődött, össze-vissza bemássza a házat, lépcsőre fel, de lejönni még nem tud. :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Pókica! De jó, hogy előkerültél! :D Hajrá házválasztás, de költözködés miatt nem irigyellek. 8)

Nálunk minden okés, aváltozatosság kedvéért jövő héten megint vizsga van.... :roll: Anyumék jönnek két hét múlva, anyós meg megy haza. Tiszta tranzitállomás a házunk. :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Felállt :D .
Kép

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi
Jaj, de édes! De hova siet a mozgásfejlődéssel? :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Hová siet??? Hát a tesók után!!! :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Egy kis bulvár:

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=749823

A gyerekek ovijától 5 méterre zajlik a forgatás. Van ott minden, műhóval beszórt háborús kocsi, rengeteg filmes cucc, kamionok, lakókocsi konvoj, statiszták katonaruhában...

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


kisbabások, bevonták a vigantol olajat!

elvittem a lányom táncolni. Volt pár tehénke. Az anyjuk meg az a tipikus vékony pláza cica feszülős farmerban magassarkú kis dögös. A gyereknek meg vitték a cukros löttyöt inni. Rohadtul nem értem miért kell ezt csinálni....nem volt extra tehén egyik se de tehén volt és sztem gáz h anyuka nem figyel erre. De gondolom magára nagyon ha szülés után ilyen kis csini binire fogyott. Én küzdenék ellene minednképp ha elhízna v.melyik gyerekem.

ügyes Samu. Sztem nem túl korai amit csinál, időben van. A 6 hós felállás durva mi azt nyomtuk mind2x és küzdöttem h másszanak is mert az meg diszlexiát okoz ha nem tették volna.

fáj a fejem. Eltűntetek nagyon. furi ez a nyílt forum, annyi mindenről nem írok mert annyira személyes. na menek beveszek egy bogyót és megyünk vásárolni is, üres a frigo.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


hivatalosan is elkezdtem a 3. trimesztert. dejó. :D

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Gratula a 3. trimeszterhez!

Na mégsem leszek ikrek nagynénje.
Csak egy baba maradt, ugyanúgy, mint Nonoéknál. De az szép fejlett. :D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Én is furcsállom miért engedik szülők elhízni a gyereküket. A lányom osztályában is többen vannak ducik.
Gratulálok a 3. trimeszterhez! :D

Tündim most azt próbálgatja, hogy lehet kapaszkodás nélkül megállni az ágyon. Nagyon élvezi, jókat kacarászik mikor lehuppan a popsijára. Az új felfedezése, hogy a lépcsőn lefelé is lehet közlekedni nem csak felfelé. Csakhogy ez négykézláb elég veszélyes mutatvány, így mindig fogom közben a ruháját, ne tudjon leesni. Elég jól megy már neki, hamarosan nem kell vigyázni rá a lépcsőn.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nem bánnátok, ha csatlakoznék közétek?

Most várjuk a 3. babánkat, van két kislányunk, és a doki szerint a Pocaklakó is lány :lol: Kedden leszünk félidőben.
A lányok 2 és 4 évesek voltak szeptemberben.

Kicsit visszaolvastam, de nem olvastam végig az összes oldalt. De jó lenne gyakorló 3 gyerekes anyukákkal beszélgetni, érdekes olvasnom, ti hogy élitek meg a mindennapokat 3 gyerkőccel. Kicsit félek, hogy hogyan fogok tudni mindegyikőjüknek 100%-ot adni magamból. (pl ha egyszerre tör rájuk az anyázhatnék...) Hogyan lesz időm mindenre, gyerekek, házimunka, stb...de majd meglátjuk pár hónap múlva :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Hali!

Üdv.Katica!

Kérdezz bátran...vén "rókák" vagyunk már a témában :wink: :wink:

Nono!

Totál egyet értek az elhízás témában...az ikerház szomszédunk(akik a barátaink is)kislánya ,Márkkal egy idős és egy osztályba is járnak...egyre jobban hízik a kiscsaj pedig olyan kis helyes arca van...szinte meg se akar mozdulni,nem sportol semmit...még a suliban is az összes fakultatív ingyenes sportolási lehetőségről is kiíratkozott... az anyjáék meg engedik neki pedig szemmel láthatóan hízik a kislányuk..vagy egy szülő tényleg ilyen vak lesz és elfogult ha a sajátjáról van szó??És ráadásul az anyuka szerint is iszonyat sokat eszik a ksilány(fejlődő szervezet)ezzel nincs is gond csak mellette mozogni kéne...csak bennt ül a házban és kézműveskedik(ez is nagyon jó dolog)de mellette ki kéne jönnie bicajozni vagy akármi..a srácok az utcában állandóan kinnt bicikliznek,fociznak vagy akármi...ő meg csak ritkán jön ki és az anyjáék hagyják.

Márk nálunk nem mászott semmit...már az egész család mászott a nagypapákon át ...tök röhej volt,de a fiam akkor se kapott kedvet..a védőnők meg ijesztgettek hogy diszlexiás lehet...meg kell nyugtassalak hogy a fiam gyönyörűen olvas,semmiféle ilyen gondja nincs..ja és utóbb kiderült hogy anno én sem másztam és én sem lettem disz...szal valszeg ez nálunk genetika lehetett...a kicsik másztak.

Gratula az utcsó trimeszterhez!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Katica, üdv itt!

Pókica, Tünde hogy alszik napközben?

Samónak már két alvás sok, egy meg még kevés. Szerintem most állunk át az egyalvásos napra, de nem tudom, nem korai még ez?
Nem emlékszem, hogy volt a nagyokkal. Emi talán egy évesen állt át erre.:roll:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


panny: mid lesz? tudod már? Nagymama orvos és mikor felhívta az egyik páciensének az anyja megkérdezte mit szült. MOndt az uram h annyira röhögött - mármint az uram mert hallotta ezt a kérdést-...mit vazze...kutyátmacskáttücskötpockot. :lol: szval te mit szülsz? Vagy meglepi lesz? Én haladok a holmikkal téli gyerekem nem volt így kisméretű meleg holmink sincs. Már megvan a bébihordozó, maxi cosi rózsaszín, meg egy csomó holmi a 62es méretből az is rózsazsín. Ha meggondolja magát és kukacos lesz megmondom neki elöbb kellett volna gondolkodni mert új rucit csak akkor kapsz ha kinőtted! :lol:

üdv ichtus. Nekem nincs félelmem h menni fog e. A 2. gyereknél volt de most semmi sincs. tudom h menni fog h várnak ha kell. Már tudom h szeretni fogom. Hú mikor ketteskét vártam el sem tudtam hinni h kettőt is u.úgy fogok szeretni, merthát a nagy már mióta itt van meg emékek meg mittomémni...meg h fogo majd kettészakadni...de most semmi ilyen aggodalmam nincs. Csak annyi h legyen már vége.

panny: mikorra vagy kiírva?

fanetta? rég írtál!

uxi: és tesód mit szólt h mégse ikrek? Én ugye azon elfajzottak közé tartozom aki megkönnyebbült. Én nagyon féltem tőle h kettő.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=139752&is=1

Kíváncsi leszek, így lesz-e, de nem lenne rossz. :P

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást! :D

Igyekszem majd visszaolvasgatni, hogy jobban megismerjelek titeket.

Panny, jól látom, hogy neked három fiad van? Ha úgy van, ahogy a doki mondta, akkor nekünk három leányzónk lesz. Nagyot nevettem, mikor a doki mondta, hogy lány :D Legalább a ruhatárat nem kell "fiúsítani". Úgy nézem, a kicsijeink majdnem egyszerre fognak születni. Én márc. 2-ra vagyok kiírva.

Uxi, az én tesóméknál is lesz baba, sógornőm 5 héttel előbbre várja a babáját, mint én. Az unokatesóm pedig decemberre várja a kislányát. Szóval a családunkban babazápor lesz télen.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Érdekes ez a mászik- nem mászik dolog. A csuda tudja van-e benne igazság. Nekünk a nagylányunk nem mászott, teljesen kihagyta és diszkalkuliás. Az, hogy vért izzadunk a matekkal, enyhe kifejezés. Egy egyszerű példában sem látja meg a logikát és a számok irtó messze állnak tőle. Magyarból viszont 5-ös. Nála is egyből a nem mászással hozták össze és mászató terápián van. :lol: Hülyeségnek tűnik és vicces is. De szerintem a matek 3-asnál nem lesz jobb eredménye. Majd humán területen tanul tovább. :wink:
Anett sem sportol semmit, nem akar, erőltetni meg nem tudom. Nem vonszolhatom oda a hajánál fogva és ostorral sem kényszeríthetem a mozgásra. nasizni viszont szeret, akárcsak mi. Mégis egyre vékonyabb ahogy nő, már tiszta ropi.

Tündinél is átmenet van az egy alvás és két alvás közt. Van mikor alszik délelőtt és délután is, de mint pl ma is, csak délután. Ha jól emlékszem fél2 körül aludt el. A nappali alvások meg is rövidültek. Már nincs 2-3 órás alvása, max 1 órás. Épp alig elég a házimunkára. :roll:
Pedig jó volt a napi ritmus, most kivárok mi lesz az új rutin, hogy hozzá tudjam igazítani a napjaimat.

Szia Ichtus! Gratulálok a pocaklakóhoz! :D Szerintem nagyon izgalmas 3 gyerekkel, mi nagyon élvezzük, de az elején mikor kiderült, hogy jön a 3. baba, megrémültünk.
De annyira jóóóó! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

A kúszás és a mászás a keresztmozgások miatt fontos a fejlődésben, de ha kimarad, az nem feltétlen okoz diszlexiát. A disz-eknek sokféle magyarázata van, ezek közül csak az egyik az, ami ezzel próbálja magyarázni.

Samu szép szabályosan mászik, egyelőre még nem túl gyorsan, amit nem is bánok :wink: .
Ma megyünk kontrollra a neurológiára, remélem megdicsérik, szerintem teljesen behozta a kortársait. :D

Tegnap kézműveskedés volt a szülőknek az oviban.
Wc papír gurigából kellett figurákat csinálni, bibliai történeteket fognak majd vele elbábozni.
Sajnos nem tudtam ottmaradni, Samut nem volt hova tennem, úgyhogy házi feladatként fogok itthon barkácsolni.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Sziasztok!

Uxi, milyen egyházi oviba jár a kislányod? (vagy már a kisfiad is ovis?) Sára is egyházi oviba jár, evangélikusba. Nagyon családias, mert csak egy csoport van( helyhiány miatt, de úgy tűnik, sikerül bővíteni hamarosan). Mi itthon csináltunk wc-papír gurigából bábokat, meg majd a suliba is kell jó pár bábot gyártanom (idén kezdtem levelezőn az óvodapedagógiát)

Miért kellett neurológiára járnotok Samuval?

Van itt valaki, aki gyerkőc mellett szintén tanul? Hogy bírjátok?

Pókica, nekünk a 3. baba volt egyedül "tervezve". :oops: :D Még tanultam, mikor férjhez mentem, és jött Sára, a sulit abbahagytam, (az egyiket, a másikat levelezőn fejeztem be), aztán a következő babát picit későbbre terveztük, de így volt jó, ahogy lett :D Anna és Sára között egy nap híján két év van. Most pedig már vágytunk még egy pici babára. Mindig is tudtuk, hogy nagy családot szeretnénk. (lehet, hogy lesz még folytatás is később... :wink: ) Mi is négyen vagyunk testvérek, és csodás dolog nagy családban felnőni. Mikor mindenki otthon van (a szüleimnél), egy szimpla családi ebéd 22 fő :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


ichtus: 22 fő? hú az már egy fél disznyó! :lol: tök jó amúgy a nagycsalád. én nem abban nőttem fel bár nem volt kicsi de én nagyobbat akartam. 8)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Na jó, ebben a létszámban a dédik is benne vannak. :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Ichtus, a szomszéd településre járnak református oviba. Mi ugyan nem református gyülekezetbe járunk, de a férjem családja református, úgyhogy végülis van kapcsolódás, meg nagyon megtetszett ez az ovi, s jó döntésnek bizonyult, hogy ide írattuk őket. A két nagyobb jár, ráadásul egy csoportba, nagyon szeretik.
Ti evangélikusok vagytok?


Attól tartok én is, hogyha a gyerekek megneszelik, milyen bábokat készítek, itthonra is kell majd.:oops: :wink:

Neurológia: nincs semmi baja már Samunak, 3 hónaposan még nem tartotta a fejét, akkor küldött el a gyógytornász, hipotón izomzat a hivatalos diagnózis, de mán segítettek rajta Dévény tornával.
Meg is állapították, hogy teljesen behozta a kortársait. :D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Hali!

diszlexia:most a nagyfaim elkezdett zongoázni és azt olvastam hogy ez is elősegítei a keresztirányú mozgásokat agyilag...remélem előnyére válik a zenén túl is :wink:

Ichtus!

Iegn 3 fiacskám van(eddig:))..az tuti hogy nagyon gazdaságos ha egynemű gyerekeid vannak..se játékot,se ruhát nem nagyon kellett venni :wink:

Nono!

Én febr.24-re vok kiírva....és nem tudjuk a nemét de már apával eldöntöttük h nem is akarjuk megtudni csak majd a szülőszobán :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Ichtus, hasonló az élettörténetünk. :)
Én is tanultam mikor férjhez mentem, ugyancsak félbehagytam a fősulit és átmentem levelezőre egy másik suliba. Csak épp azt sem fejeztem be, épp belevágtunk nagyon messze egy építkezésbe (saját kezűleg húztuk fel a házat) , ott volt a 1,5 éves lányunk is, egyszerűen nem bírtam még a sulit is mellettük.
A következő gyereket későbbre terveztük, nekünk később is jött, 8 év van közöttük, de már az első hónapban megfogant. :wink:
A harmadik nem volt betervezve és nekünk és közel 1 napon születtek a gyerekeke, a két pici közt 3 év 3 nap van.
Ti hogy ünneplitek a szülinapokat? Mi mindenképp külön tortával a saját napjukon szeretnénk. Nálatok hogy van?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


panny: de érdekes. én most sem bírtam volna ki h ne mondják meg a nemét ha tudják. igaz nem azért mert annyira érdekel h fiam v lányom lesz megint hanem mert a rózsaszín rucik a gyengém...olyan mint a kemény drogosnak a drog. ha meglátja nem bír ellenállni. kivéve ha van miért ellenállni....a fiamnál volt ok rá h ellenálljak hisz pasi és nem is éreztem kényszert h akkor rucikkal tömjem tele a szekrényt de a rózsaszín kisruhák....húúú. És kivi voltam de nagyon h vajon élvezkedhetek e a boltok polcai elött és elverhetem e apa pénzét vagy már csak távolról leshetem és bízhakodhatom benne h ha más nem ajándékba vehetek egyet egyet az ismiknek.
Megvan a maxi cosi hordozónk, rózsaszín, a babakocsink ami elég csajos bár nem rózsaszín és sztem már most több a ruhája mint amit rá tudok adni.... :oops: tény h nem így terveztem de belefutottam egy akcióba...kb mint az ingyen drog....szval azért ésszel de bevásároltam. :oops: És most olvastam valakinél h a 34. hétre megmutatta a titkolt kukacát a baba a hasában....aha.....szval lehet h úgy jár mint a fiam....anno neki is akadt rózsaszín rugija mert kevés ruhát vettem és előkotortam a lányom régi babaruháit. Na persze a külvilágba mindig pasis holmiba vittem ki de itthon......3 hós koráig egy full rózsaszín babakocsiban nyomtuk mert nem volt szívem eladni de aztán úgy voltam vele h nem cseszhetek ki őuraságával ennyire úhogy lecseréltük egy pasisra. Mára sikerült megtanulni egyensúlyt tartani és azért itt van nekem a nagylányom aki imád öltözni és imádja a rózsaszínt és bár nem kicsi már de azért kiélem a szenvedélyem. csak azok a picike rózsaszín rugik és bodík...juj....ez tuti valami betegség. :oops: :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok!

Panny, az első babánál én sem akartam tudni a nemét, de a férjem nagyon szerette volna, így megkérdeztük. A másodiknál kibírta ő is, így titok maradt(nagyon jó élmény volt akkor ott a szülőszobán hallani, hogy kislány, amikor megszületett), és most is úgy indultunk neki, hogy nem kérdezzük meg. De ahogy teltek a hetek, és közeledtünk az időponthoz, amikor már meg tudják mondani, egyszer csak nem bírtam ki, hogy ne kérdezzem meg :oops: :lol: hm, én is változom :wink:

Pókica, mi eddig együtt ünnepeltük őket. Persze két tortát sütöttem mindig, de egyszerre volt az ünneplés. Így egyszerűbb volt összecsődíteni a családot. Meg hozzátartozik az is, hogy nálunk nagyon sok szeptemberi van. Az öcsém, húgom, nagymamám, anyósom, bátyámnak és a másik nagymamámnak pedig névnapja van, no meg a két kislányom. Így tavaly, mikor Anna 1 éves volt, öt torta volt, jó sokan voltunk :D Idén ezt nem tudtuk megoldani, mert nem tudtak hazajönni a tesóim azon a hétvégén, és anyósomék sem tudtak eljönni, ezért a szülinapjuk előtti hétvégén anyósoméknál ünnepeltük meg őket a férjem családjával, és hétköznap Sára szülinapján pedig itthon mi. Kérdeztem Sárikát, hogy hogy szeretné, ha egyszerre ünnepelnénk őket, vagy külön-külön, és ő azt választotta, hogy egyszerre. Ha később azt szeretnék, akkor majd külön ünnepeljük őket.

Uxi, igen, evangélikusok vagyunk mindketten. Jövőre megy Anna oviba, mi is azt tervezzük, hogy egy csoportba fognak járni. Biztos élvezni fogják.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Katica
Üdvlövöldözlek én is! Gratu a harmadik hercegkisasszonyhoz is! :)
Látom te is tanulsz, sok sikert! :) Én is suliba járok. Egyenlőre bírom a tanulást, de néha kemény. Ez a félévem elég gáz, azért sem jövök gyakran. :?

Pókica
Megkérdezem anyámat, hogy én másztam-e, mert a matek nekem sem az erősségem. 8) Biológiából viszont vágom a dolgokat. :wink:

Panny
Na, milyenek vagytok, most furdalhat a kíváncsíság. :lol: Egyébként én is azt tervezem, hogy csak a szülőszobán derüljön ki hármaska neme, ha végre egyszer babás leszek. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Katica,
udv a csapatban! Nekem 2 fiam (6 és 8 évesek) és egy pici kislanyom van. Most 4,5 honapos. Egy igazi tundérke, nagyon orulok, hogy megszuletett. évekig gondolkodtunk, akarunk-e 3-t. és azota is csak halat adok az égnek, h igy dontottunk!

Panny,
ez nagyon izgi. én tuti nem birnam ki, h nem tudjam. Foleg 3 fiu utan!

Nono,
én is rozsaszinben latom a dolgokat. Elisa néha talpig rozsaszinben tundokol. :) aztan, ha elokerul egy-két rugi, ami a fiuké volt és éjszakara raadom, a nagyobbik fiam rogton megjegyzi, hogy miért oltoztetem fiunak.. :)

Rolunk egyébként annyit, hogy irtozatos iramban élunk, a férjem non stop kulfoldon van, most még poziciot is fog valtani, nekem rengeteg a munkam, de mar csak egy honap és tul vagyok a nehezén. Elisat kicsit megviseli a dolog, par hete nem alussza at az éjszakat, néha szopni sem akarozik neki, szeptemberben csak 110 gr-t hizott és kiderult, amire mar 3 honapja gyanakszom, h ujszulottkori asztmaja van, de egyelore ot nem zavarja. csak annyi, h hangosan veszi a levegot, ha til sokat mozog. allitolag ki fogja noni. Tegnap voltam a dokinal, azt mondta folytassuk a szoptatast, ha a jovo honapban sem hizik rendesen, akkor hozzataplalunk. A nagy stressz miatt kevesebb is volt a tejem, de most jobban oda fogok figyelni, esténként majd sorozom :)
A fiuk jol vannak, az iskolaban minden ok, nagyon ugyesek, sokat segitenek nekem, amikor Apa nincs itt és imadjak a kicsit.

Fanetta,
irhatnal két sort, minden ok????
s.orsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?