Új privát üzeneted érkezett!

Ezvicc!

Az egészet az orvos választásra írtam neked, én nem a Feketehez járok, és azt sem tudom ki az.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Eszty!

Az nagyon szar lehet, hogy csak kb. tudják megmondani, hogy mennyi idős a baba, bár ha egy hetet tévednek akkor az nem egy nagy tragédia. A baba úgyis akkor jön amikor ő akar, ha tudják hogy mennyi idős ha nem.

Egyékén ne haragudj, hogy beleszólok, de az, hogy te 42-ről 57-re híztál az nem feltétlenül abnormális, hiszen 42 kg-al elég érdekes lennek kihordani egy gyereket szerintem. Az meg, hogy ki mennyit hízik az nincs arányban a terhesség előrehaladtával. Van aki az elején sokat hízik, van a ki a közepén, végén, de akad olyan is aki nem hízik, vagy nagyon elhízik. Ezek szerintem alkati kérdések, és nem ezen műlik, hogy a baba hány hetes.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Mtücsök!
Nekem sem tudni, hogy hány hetes, csak kb. Vagy 27 vagy 28 vagy 29. A mensi szerint az utóbbi, a 4d uh szerint is, de az orvosom szerint csak 27 lehet. Viszont most már ő is átcsúszott szépen lassan 28-ra, szóval most éppen ehhez tartjuk magunkat. Amúgy méretileg még nagyobb, legalábbis a 25. héten a becsült súlya nagyobb volt, mint egy két héttel idősebb babának.
Fene se tudja. Az elején engem is zavart ez a bizonytalanság - kezdettől fogva így volt - de most már megszoktam. Végül is mindegy, úgyis akkor jön, amikor akar, nem hiszem, hogy a naptárt figyelné :o)
Mi lehet, hogy mégsem megyünk ma a szülésfelkészítőre. A férj elhavazott a munkájával :o( Lehet, hogy december lesz belőle, de még meglátjuk, hogy a védőnőnél ma hány órát időzünk. Múltkor két és felet...
vantal
 
 

 
 

Vantal!

Én úgy néz ki, hogy biztos megyed de egyedül. Egyébként 14-15.30-ig tart és főbejárat mellett van valami nővérszálló és annak az első emeletén a társalgóban van a gyűlekező.

Ha nem jössz, vagy nem jöttél írd meg, és ha gondolod leírom, hogy mi volt. Persze csak ha érdekel.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Nem megyünk most, mert a férj tele van munkával :o(
És mi mindenképpen együtt szeretnénk menni.
Mindenképpen érdekelnének az infók, előre is köszi!!!
vantal
 
 


Ja, a baba koráról megint mást mondtak. A védőnő szerint január 20-án születik meg kb. Február 6-ról indultunk... Azt mondta, hogy nem a naptár a lényeg, hanem az érettsége, mert aszerint születik meg. Ha elér egy fejlettségi szintet, akkor jön a világra, ez meg nem a papírforma szokott lenni, úgyhogy ezzel ne törődjek. És a fejlettsége szerint az új dátum január 20. Ha így haladok, akkor december közepén már szilvesztert mondanak...
vantal
 
 


Szia Vantal!

A szülésfelkészítésen az alábbiak történtek:
Kb. 10 pár volt ott, először levetítettek a szülésről egy filmet, ami számomra semmi újat nem mondott. A film után egy szülésznő beszélt arról, hogy mikor kell elindulni a kórházba, hogy miket kell vinni, és hogy a szülés után mi a menetrend.

Hogy tisztázzuk a dolgokat, nem lehet 24 órás rooming-ot kérni. Akinek éjszaka sír a babája, annak vagy adnak lefejt anyatejet, vagy tápszert, vagy szólnak az anyukájának, hogy menjen el megszoptatni. Tehát a szobába esete 11 és reggel 7 között nem lehet a baba. Az egyágyas szobát mindenki kérheti, nincs külön várólista vagy ilyesmi. Amikor odakerülsz és éppen üres akkor bemehetsz, bár szerintem aki először szül az jobban jár ha nincs egyedül.

A szülőszoba, ahogy a Judit fogalmazott elég szocreál bár nekem nincs viszonyítási alapom. Képzelj el egy hosszű folyosót, ami hat részre el van választva, de ahol az ajtó lenne ott nincs fal, hanem végig egy karnis van és azon függönyök vannak felakasztva. Tehát ezekből kiindulva ha valaki éppen szül és kiabál vagy mit tudom én akkor azt mindenki hallja.

Lehet, hogy ez más kórházakban is így van ezt nem tudom, de végül is nekem az orvos is egy fontos szempont volt mikor döntöttem ő pedig itt van.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Köszi az infót! Én már láttam a szülőszobát a cikk kapcsán, leginkább a férjemnek mutatnám meg. Őszintén szólva én sem éreztem magam jobban tőle - ezt korábban írtam - de nálam is az orvos és a kórház közelsége volt a fő szempont. Egyágyasba nem megyek, pont azért, mert első babázom. (Aki most éppen nem hagy írni, mert szanaszét rugdos Kép )
A jövő hetire mész?

Viszont most már kérdezném a Doktort én is, hogy ezek szerint valóban nem lehet 24 órás rooming in-t kérni? Mert, hogy ez az én átnézett cikkemben is megjelent.
vantal
 
 


Mtucsok!
Most nagyon megijedtem attol, amit irtal. Tenyleg a szuloszoba fuggonyokkel van elvalasztva? Ha mondjuk 5 szulunk, akkor nekem a masik 4 anyuka orditasat is vegig kell hallgatnom? Ezt nem hiszem el, azt hittem ilyen mar regen nincs. Hat lehet, hogy akkor majd masik korhazat keresek.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!

Bocsi, de nem az elválasztás van függönyökkel, azok falak, csak a folyosó felé néző oldalon van végig függöny. Képzelj el szobákat egymás mellett fal-el elválasztva, de az elején ahol az ajtó lenne nincs fal csak egy karnison lóg a zöld függöny, és ez így megy mégig az egész folyosón. Magyarul, ha mész a folyosón, akkor az egyik oldalon ahol a szülőszobák vannak végig egy zöld függöny lóg és azok mögött vannak berendezve a helyiségek.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Ezvicc!

Állítólag a mai nők teljesen normálisan szülnek és nem ordíbálnak és nagyon ritkán fordul elő, hogy egyszerre többen szülnek mivel nagyon kevés baba születik. Egyébként én még nem nagyon hallottam olyan kórházról ahol, minden szülőszoba ajtajáb be lehet csukni, hiszen gondolj csak bele,hogy mindig mindenkire nem tudnak odafigyelni.

A másik ami nekem fontos, hogy azt a pár órát amíg az ember szenved csak kibirja valahogy, és az lesz a legkisebb problámád, hogy ki van még ott rajtad kívül. Egyébként az elfelejtettem leírni, hogy van egy olyan szoba, ahol egy modern szülőszék van és annak az ajtaját be lehet csukni, de nem hiszem, hogy becsukják, és az az első szoba a folyosón. Tehát aki az utolsóhoz el akar jutni az mind ott fog elmenni az ajtó elött.

A kórház választásról még annyit segíthetek neked, hogy mit ér egy jó kórház jó orvos nélkül és fordítva. Most lehet, hogy itt ezek a függönyös dolgok nem mindenkinek tetszenek, de ha utánna olvasol akkor ez a kórhá azért annyira nincs rossz helyen a többi között. Lehet, hogy a MÁV vagy az Imre jobb, csak kérdés, hogy hol milyenek az orovosok. Nekem szült már egy két barátnőm a MÁV-ba, nekem 10 perc lenne, de inkább utazok kocsival egy órát, de biztos kezekben akarom tudni magam. Tudod, nem mindig csak az számít, hogy milyen jó körülmények vannak egy kórházban, mert azt gondolom sokan tudják, hogy ez e két kórház a jók közé tartozik. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy milyen az orvosod, és az, hogy 100%ig megbízz benne. Ez a szülés nem egy közönséges háziorvosi rendelés, ahol szintén sok mindent el lehet baszni, csak tudod itt rajtad kívül még egy ártatlan védtelen kis emberkéről is szó van aki azért születik meg mert te akartad, éppen ezért felelősségel tartozol iránta még akkor is amikor meg sem született. Hidd el nekem nem az a legfontosabb, hogy függöny van vagy ajtó, mondom mindezt úgy, hogy én is nagyon meglepődtem, de hazafele jövet teljesen átértékeltem ezeket a dolgokat.

Vantal!

Nem hiszem,hogy a doktor mást fog mondani, mint a szülésznő. Egyébként ha visszalapozol október 28-ig, a doktor már leírta erről a véleményét vagy a tényeket nevezzük aminek akarjuk.
Te hol írsz cikkeket? Már annyiszor meg akartam kérdezni, csak nem akartam tolakodni, de most már nem bírom tovább,hogy hivatkoztok többen mindenféle cikkekre és azt sem tudom miről beszéltek.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Lehet 24 órás rooming in-t választani, ha van üres egyágyas. Tényleg leírtam már és így van!

Magyarországon egy-két olyan szülészet van, ahol mindekinek jut szeparált szülőszoba. Ez nálunk csak egy van (még), a "lila". A többit, ha szeparálnánk nem maradna benne levegő....
gyuri
Szeged
 
 


Mtucsok!
Az, hogy ajto helyett van fuggony, az nem erdekel. En azt hittem a fal helyett van. A dokirol meg semmit nem tudok mondani, csak holnap reggel ismerem meg.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Már sehol nem írok cikket :o)
Korábban a Budapesti Napnál voltam főállásban, aztán az évelején megszűnt, akkor egy ideig nem dolgoztam, majd kicsit szabadúsztam itt-ott, végül terhes lettem, és azóta nem írok csak alkalmanként. Szinte már csak a helyi lapnak (Csepel Újság), de csak akkor, ha olyanom van. Egy jó ideje már nincs "olyanom".
Én azért szeretnék egy konkrét: igen van, vagy nem nincs 24 órás rooming in - választ kapni a Doktortól, mivel készül egy cikk a kórházról Lőrincen is, és ők szintén az én anyagomból dolgoznak elsősorban. Pontosabban az én anyagomat dolgozzuk át közösen az ott illetékes exkolléganőmmel.
Na megyek lefekszem, mert kicsit vacakul vagyok. Az imént láttam viszont a gyomrom teljes tartalmát, és némiképpen megviselt most az eset Kép
vantal
 
 


Na kértünk megint időpontot a Praxisba. November 20-ra tudtak adni, akkor lesz 30 hetes a bébike. Most Hajdu dokinőhöz megyünk. Remélem nem találnak nála semmi problémás dolgot, viszont mi láthatjuk az arcát is most már végre, mert múltkor még nagyon mazsola volt, és nem lehetett látni belőle sok mindent :o)
vantal
 
 


Sajnos hibáztam.
A kismamában valóban az jelent meg, hogy minden szobában van 24 órás rooming in, de ez nem igaz, csak rooming in van minden szobában. 24 órás csak az egyágyásokban.
Valóban átnéztem a cikket, de ez a hiba nem tünt fel.
Sorry
gyuri
Szeged
 
 


Voltam Dr Fekete Tamasnal, es nagyon meg vagyok elegedve. Nagyon aranyos, kedves volt. Reszletesen elmeselte, hogy mi van most a picivel. Viszont kepzeljetek el, a munkahelyem mikor kozoltem, hogy tappenzre megyek a picurral, azt kerte, hogy kozos megegyezzessel valljanak el utjaink. Vegul annyira osszevesztunk hat havi 16000ft, hogy sirogorcsot kaptam, es remegtem az idegeskedestol. Azt mondtak, hogy mindenkepp ki akarnak rugni. Na ehhez mit szoltok?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!

Ha betöltötted a 90 napot nem rughatnak ki a munkahelyedről. Menj el táppénzre akkor meg pláne.

Vantal!

Mikor volt az utolsó menzid? Nekem április 8-án és így lett a jan.14. Nekem már csak 1-2 napos eltérések vannak minden uh-nál.

Sys 29+6
sys
 
 


Azt, hogy nem tudnak kirúgni. Állapotodra való tekintettel felmondási tilalom alatt állsz a szülést követö 3 hónapig vagy a szülési szabadság lejártát követö 30 napig. Azért akartak veled közös megegyezést aláíratni, mert csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással szünhet meg a munkaviszonyod. A közös megegyezéshez ugye te is kellesz (minden szerzödéses jogviszonyt meg lehet változtatni, akár meg lehet szüntetni, ha a felek közösen megegyeznek, így a munkaviszonyt is), a rendkívüli felmondás pedig csak akkor pálya, ha csinálsz valami komoly hülyeséget, amit nekik kell tudni bizonyítani. (Így gyakice nem lehet valakitöl ok nlkül megválni. )Tehát beleegyezésed nélkül nem szüntethetö meg a munkaviszonyod.

Függöny téma: az elsöm a BM-ben született, ott két kétágyas szülöszoba van, de sosincs teltház, tehát tulajdonképpen külön szobában vajúdtam. Elözö este végighallgattam a szomszéd szobából (tényleg nyitvahagyják az ajtókat!) egy villámszülést, elég heves ügy volt, de nem találtam ijesztönek, inkább örültem , hogy ez ílyen sitty-sutty is mehet. Nos, az én örömöm korai volt, de másnap amikor indították, hamar rájöttem, hogy tulképpen az se érdekel , ha a TV közvetíti a szülésemet, annyira kivoltam. Ennek fényében ezúttal nem érdekelt, hogy van-e függöny vagy nincs, csak az számított, hogy ez egy jól felszerelt kórház, sok szüléssel, ergo sok tapasztalattal, van némi koraszülött vagy problémásgyerek-infrastruktúra és jó a felszereltség. Plusz, nem egy konzervatív hely és például nem zárkóznak el az elöl az aberrációm elöl, hogy császár után szülni akarok -mint például az egyszemélyes szülöszobás Kútvölgyi teszi... Erre kaptam a sorstól egy könnyü szülést, és ezúttal igenis zavart, hogy hallanak, bár csak mérsékelten. Valahogy úgy van ez, hogy ha nehéz a szülés, akkor úgyse érdekel ki lát , ki hall (majd a kisérö felügyel a személyiségi jogokra), ha meg nem nehéz, akkor úgyse kell ordítani..:-)) Persze jobb lenne külön , már csak az intimitás miatt is, de tényleg fontosabb a korszerü technika, amit ráadásul nem is akarnak mindenáron használni, csak ha tényleg szükséges.
Ha ez megnyugtat valakit: eléggé odafigyelnek arra, hogy más apukák ne láthassanak olyat, amiben nem illetékesek.
moncaberta
 
 


Ezvicc (ezt a nevet Kép ) : mit lehet erre mondani? Igen erőteljesen tahók a főnökeid!

Sys: Nekem április 18-án volt meg utoljára. De igazából olyan szinten tényleg nem lehet ezzel mit kezedeni, mert össze-vissza jött meg előtte. Abbahagytam a gyógyszer még előző szeptemberbe, és nem állt be utána. Volt, hogy 14 és volt, hogy 42 napra jött meg, teljesen rendszertelenül.
vantal
 
 


Gyuri,
a külön vajúdóban a felszereltség milyen? Most üres volt, de engem hátravittek az utolsó boxba. Nem tudom kérhettem-e volna, hogy ott szülhessek, a férjem szerint az utolsó box jobban felszerelt volt, én "veszélyeztetett" lévén talán azért kerültem oda?
Szülnék még itt szívesen, de tényleg jobb lenne külön szobában, ha lehet.
moncaberta
 
 


Monca: kb. én is így képzelem. Ha én üvöltök majd, akkor azért nem érdekel, ha meg jól bírom, viszont más üvölt, akkor talán még meg is nyugszom attól, hogy én milyen jól bírom a másik félhez képest Kép
vantal
 
 


Ezvicc!

A terhesség alatt tényleg nem lehet kirugni senki főleg, ha beteg állományban van törvény védi a terheseket úgy ahogy azt már Moncaberta is írta neked. Vittél magaddal betegpapírt vagy csak közölted, hogy te nem mész.

Mondaberta!
A külön vajúdó vagy mindek hívják ami az első helyiség azon a folyosón, az szerintem elég jól felszerelt már amennyit én értek hozzá - még nem szültem -. A tegnapi szülésfelkészítőn azt is megmutatták. Van bent egy ágy, és van egy nagyon szuper vajúdó és szülőszék, bordásfal, labda, csecsemő újraélesztő készülék - persze ne legyen rá senkinek szüksége -, mérleg stb.

DOKTOR!
Azt viszont nem tudom, hogy ezt ki és hogy veheti igénybe, mert nem emlékeszem rá, hogy ez a tegnapi szülésfelkészítésen elhangzott volna. Egyébként pedig tegnap is csak egy lány volt szülőszobán éppen CTG-t csináltak neki, és ennek ellenére nem rakták be ebbe a jó kis helyiségbe. Ezek után szeretném megkérdezni a Doktort, hogy mitől függ, hogy ki és mikor kerülhet oda???

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok!
Gondoltam egosztom veletek a tapasztalataimat,mert én is a Dél-Pesti kórház vendége voltam kisfiammal együtt!
Ha egy szóval le tudnám írni azt a hat napot nem igazán találok rá megfelelő szót.
A szülésemnél szerencsém volt.17 óra után moindtam a nem fogadott orvosomnak,hogy nagyon elfáradtam és szeretnék császármetszést.Míg terhes voltam nagyon elleneztem,mondván én természetes úton szeretném megszülni a kisbabám.Nem tudtam.Annyi fájdalom után még mindígf csak 2 újnyira tágultam ki.
Egy másik anyukának már nem volt ilyen szerencséje. Ötödik babáját szülte és nem engedték neki a császárt,az akkori Osztályvezető főorvos azt mondta neki,hogy 24 óra is sokat számít a kisbaba tüdőérésében.37 órán keresztül hagyták "szenvedni" és meggyőződésem,hogy ilyenkor a babát is megviseli a szülés.
Amikor átkerültem a szülészetről a másik osztályra első éjjel még nagyon fájt a hasam,ezért kérnem kellett fájdalomcsillapítót.Szegény nővérkét a legszebb álmából rángattam ki,és egy rossz szava nem volt.Nagyon kedves és megértő volt. A szoptatás elég nehezen indult,mert a picivel nem találktuk meg az összhangot,valahogy nem tudott szopizni.Az egyik nővér erőszakosan próbálta rábírni a helyes szopásra nem sok sikerrel.A következő napon sem volt jó,és egy másik nővérke megkérdezte,hogy nem szeretném-e megpróbálni bimbóvédővel.Természetesen mondtam,hogy megpróbálok mindent,csak kapjon végre anyatejet.Aznap este nem sikerült,de másnap mikor hozták igen.Önfeledten szoptattam a kisfiam mire megjelent az erőszakos nővér,szó szerint kitépte a kezemből a fiamat,mondván hogy tud ő bimbóvédő nélkül is szopni.Nem tudott,és ez a nővérkének felfoghatatlan volt,hihetetlenül erőszakos volt,amitől én persze zokogtam,és ezt megérezte a kicsi is.Alig vártam a másnapot,hát ha másik nővérke lesz.Amikore bimbóvédővel "szenvedtünk" 60 gr-kat evett.
Mindenkinek csak azt tudom ajánlani,hogy álljon ki az igazáért,mindkettőtök (hármótok,négyőtök, stb.) érdekében.
Persze ez nem elrettentés akrt lenni,mert az erőszakos nővérkét leszámítva mindenki nagyon kedves és segítőkész volt.
Fognak ajánlani egy szakácskönyvet,amit meg lehet ott helyben venni.Nekünk nagyon jó volt.

Remélem segítettem,sok sikert kívánok az újdonsült anyukáknak!

Anda
anda22
 
 


Hali Csajok!

Tőlem megkérdezték, hogy akarok e a rózsaszín szobába menni. (én nem akartam, mert a kéket (utsó box) ismertem, de végül hagytam magam rábeszélni). Elöny: közelebb van a fürdő és a vizsgáló. Az intimitás ugyanaz ami a függönyösöknél, aki kiváncsi, úgyis benéz, csak itt jobban feltűnik, mertugye becsukod az ajtót (a műszakváltás alatt). Felszereltsége szerintem teljesen jó, bár mikor én szültem, a CTG érzékelőinek rögzítése hagyott magaután kívánnivalót. Szubjektívan, nekem a kék ágy sokkal kényelmesebb volt, könnyebben szültem ott, majdnem teljesen függőleges helyzetben, míg a rózsaszínű ágyon majdnem annyira fekve szültem, mintha a másik három "eccerű" szülőágyon szültem volna...

Mtücsök, a CTG vizsgálatot - kivéve ami a vajudás/szülés alatt folyik - a legelső "boxban" szokták csinálni, de ha változott a dolog, a doki úgy is kijavítKép

Ezvicc, csak ugyanazt tudom írni, mint a többiek, akkor küldhetnek el, ha Te is beleegyezzel, NE hagyd magad stresszelni!

Zsófi
csucsuka
 
 


Hat nem tudjatok meg mennyi telefonalgattam ma. Beszeltem ugyveddel is, es nincs olyan ok, ami miatt kirughatnanak, csak faxolni, es tertivevenyesen fel kellett adnom, hogy tappenzen vagyok a baba miatt. Vegul remegtem az idegeskedestol, es sirastol. azt mondtak, hogy nagyon csalodtak bennem, stb
Na mindegy, a babara probalok gondolni, arra amit reggel lattam. Mar 17mm a petezsak. 5 nap alatt 10mm nott. Erre gondolok, nehogy baja legyen

Koszi a sok segitseget!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc: Tényleg a babára gondolj! Még nagyon picike, és árthat neki a stressz. Sőt, az árt csak a leginkább. Vedd be a "leszarom kapszulát" és magatokkal törődj valahogy! Nehéz, de a jövőd nem a bunkó munkahelyi társaság, hanem a családod. Velük fogsz élni, nem azokkal a tahókkal. Ők nemsokára már csak negatív multbeli figurák lesznek, egy kicsivel sem többek!
Ilyen szánalmas "emberek" annyit sem érdemelnek, hogy kicsit is felizgasd magad. FŐleg annyit nem, hogy a bébid kerüljön veszélybe!
vantal
 
 


bevettem a kapszulat Kép
A ferjemnek nagyon tetszett

Megprobalok pihenni,es ezt elfelejteni

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


a legfontosabbat elfelejtettem megkerdezni: szulesznot lehet valasztani? Van egyaltalan honlapja a korhaznak?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Tudtommal nincs honlapja, de lehet választani szülésznőt. Hogy honnan tudod kit? Ez jó kérdés. Hallomásból, vagy orvosod ajánl valakit.
Jobban vagy már?
vantal
 
 


Anda22!

Először is nem tudjuk pontosan, hogy miért nem császározták meg a másik anyukát, mint ahogy azt sem, hogy téged miért. Azt gondolom, hogy alapvetően azért mert valaki fáradt nem császároznak, de lehet, hogy rosszul gondolom majd a DOKI kijavít.

Arról meg nem is beszélve, hogy ha itt fáradtság alapon folyik a császár, és egyékénk is ez a véleményem, sőt felháborít, hogy egy nőnek 2004-ben 37 órán át kell vajúdnia. Gondolom mennyi empatikus készséggel rendelkezett az az orvos. Én ezért mondom mindenkinek azt, hogy ORVOST KELL FOGADNI. Egy normális fogadott orvosnál szerintem ez soha nem fordulhat elő. Ha meg ne adj isten mégis akkor az tuti, hogy abba a kórházba be nem teszem többé a lábam.

Abban teljes mértékben igazat adok neked, és teljesen mindegy, hogy ki hányadik babáját szüli, hogy ki kell állnia mindenkinek a maga igazga mellett, és ha bimbóvédővel akar szoptatni akkor tegye azt. Nem ítélek el senkit semmiért amíg nem veszélyezteti a babáját, hiszen az övé és mindenki azt csinál ilyen értelemben a saját gyerekével amit akar. Azt sem ítélem el akinek cumizik a gyereke, pedig ebben a kórházban már ebből is volt probléma, úgy gondolom, hogy ha egy baba megnyugszik a cumitól és az anyukája ad neki akkor ezt el kell fogadnia mindenkinek.

Csucsuka!
Nem tudom igazából, hogy te milyek kék ágyról beszélsz, ami nem jelenti azt, hogy nincs de nekünk megmutatták az összes boxot és az első helyiség kivételével a vizsgáló után mind ugyanolyan volt, kivétel a méretük. Lehet, hogy én nem figyeltem meg rendesen?!

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Most lehet, hogy tévedek, de én úgy tudom, hogy a császározásról nem dönthet a dokid, hanem csak a fődoki, ill. a helyettese adhat rá engedélyt. Nem hivatalos az infóm, de egyszer valaki azt mondta, hogy amikor szült, az ő orvosa már császározott volna, de a főnöke nem adta meg az engedélyt. Aztán mikor a fődoki hazament, akkor császározták meg. De ez nem Dél-pestis történet.
Kíváncsi lennék én is erre!!! Doktor?
Illetve arra is, hogy a lila szobában lehet ülve szülni?
vantal
 
 


visszafelé.
Vantal!
Minden műtétről (elvileg) két szakember dönt! Kétségtelenül jobban érvényesül ebben a nagyobb tapasztalatú (és magasabb beosztású) véleménye, de a dolog, hiszem! a szakszerűségen és nem máson alapul. A "nem délpestis" történetben két hiba van: 1. A fődoki ilyenkor maradjon ott! A saját véleményének ellenőrzése miatt és a saját felelősége miatt is! 2. lehet, hogy mégis a fődokinak volt igaza, de ez már sose derülhet ki.

Ezvicc!
1. lehet
2. sajnos nincs

Anda22!
Néha bizony 24 órás várakozás életet és családokat menthet meg, Ez ilyen szakma. SZAKMA.

Mtücs!
CTG nem szülés, mindegy, hogy hol van nem?
Ha a lila üres és kéred biztosan a tiéd!
Van egy komoly mondatom.
Azt írod, hogy KELL DOKTORT VÁLASZTANI. nyilván azért mert a többiben nem bízol (különben minek?) Továbbá gondolj arra, hogy a másikat (akiben nem bízol) is választja valaki (aki a tiedben nem bízik) Szerintem ez nem jó.

Monca!
Minden szülőágyhoz minden van. Csaknem egyforma. A felszereltség elvileg azonos.
gyuri
Szeged
 
 


Doktor!

Az igaz, hogy a CTG az nem szülés, de ha ön szerint mindegy akkor lehetne a lila szobába is szerintem?! Végül is az sokkal kényelmesebb, vagy a látszat csal?

Egyébként az a természetes szerintem, hogy nem mindenki ugyanabban az orvosban bízik, egyébként pedig minden kórházban vannak orvosok akikhez kevesebben járnak és vannak akikhez többen. Gondolom ez az önök kórházában is így van?!

Én úgy gonodolom, hogy ez teljesen normális, és az, hogy a nőknek fenntartásai vannak bizonyos orvosokkal szemben arról ők is tehetnek - tisztelet a kivételnek - és ezt teljesen jól példázza Ezvicc esete is. Miért kéne az embernek olyan orvosra bíznia magát a gyerekről már nem is beszélve akiben nem bízik meg. Én például el sem tudom képzelni, hogy mit fogok csinálni ha a szülésemkor az ügyeletes orvos olyan lesz aki ezek közé tartozik, mert ugyebár ezt előre nem lehet kiszámítani.

Egyébként pedig ezt az orvos választosdit félre téve egyáltalán nem normális, hogy egy nőt hagynak ennyi ideig szenvedni. Igaz, hogy én még nem szültem és remélem szerencsésebb leszek mint a fennt említett, de elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy tapasztalt szülész- nőgyógyász 10 óra vajúdás után ne tudja eldönteni, hogy az a gyerek megtud-e születni vagy sem. A 37 óra azért mégiscsak túlzás.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Doktor Ur!

Mitől függ a placenta elöregedése? Lehet valahogy befolyásolni v. lassítani? Pl. Oldalfekvéssel v. bármivel?
Az ismerőseim körében egyre többen vannak olyanok, akiknél a szüléskor derült ki, hogy a magzatvíz erősen szennyezett volt...A barátnőmnél is ez volt a 37. hétnél, a sógornőmnél a 40. héten. Nálam a 33. héten I-II. státuszú volt a placenta, ami gondolom csak romlik, nem? Én most tartok a 36. héten...
Lehet valahogy késleltetni v. semmit sem lehet tenni? Az tudom, hogy ahogy haladunk a terhesség vége felé - ha jól tudom, a 35. héttől- úgy veszti el a funkcióját a méhlepény, de azért nem mindegy, hogy meddig húzzuk vele a magzat veszélyeztetése nélkül...

Erika
erika2004
 
 


Sziasztok!

Hogy felpezsdült a topik Kép! De lehet, hogy csak nekem tűnik így, mert ritkán jövök Kép? Alig győzök visszaolvasni.

Engem nem zavar a függönyös megoldás, attól nem félek, hogy orditást kell hallgatnom, mert az már régen rossz, ha erre megy el az energia Kép. Én több mint 12 órát voltam szülőszobán (nem ebben a kórházban), nyitva voltak az ajtók, de csak nyögéseket hallottam, és babasírást Kép!
Amiatt viszont aggódom, hogy a baba nem biztos, hogy együtt lehet velem éjszaka Kép. Nekünk Levivel voltak gondjaink már a szoptatás kezdetekor és sztem fontos lenne az éjszakai együttlét is. De addig még sok minden változhat, mire aktuális lesz a dolog... Kép.

Megyek, olvasgatok még egy kicsit.
Üdv, Virág
virga
 
 


először a szakma
A placenta "elöregedése" egy rosszul kezelt szakzsargon, ami egy régi, ma már hasznáhatatlan un. lepény érettségi jeleken alapul. Ma amikor a lepény működéséről már sokkal pontosabb módszerekkel nyerünk adatokat ez a szubjektív!! megítélés szerintem csak zavart okoz.
Amit látunk is, pl. a kérdésekből.
A lepény normális terhességben az utolsó percig jól látja el a feladatát, ezt pl. CTG-vel lehet megbízhatóan ellenőrizni.
Befolyásolni viszont sajnos nem tudjuk.
gyuri
Szeged
 
 


Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy ha valaki lombikbébi programra jár (én is) ott a visszaületetés után csinálnak vérvételt itt milyen magasnak kell lennie a HCG szintnek, hogy terhességet mutasson? (Egyik barátnőmnek most csináltak visszaültetés után 13. napon vérvételt azt mondták neki ugyan termel a szervezet HCG de kevés, valószínű a babák megtapadtak, de meggondolták magukat! Ami érdekes, hogy a gyógyszertárban kapható teszt határozott két csíkot mutat neki már két napja!) Igazából az a kérdésem, hogy mennyi az elfogadott HCG szint a terhességhez?

Köszönöm a segítséget előre is!
Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kép
rgabriella
 
 


Sziasztok!
Apa és a babucink :-) Már 5540 gr a kismacsó. Hogy van mindenki?
A csütörtöki szülőszobában (ami a tv2-zajlik)kicsit megsajnáltam a nőcit. Még nem kezdődött a fájása, és a doki mondta hogy megvizsgálja, mennyire nyílt ki a méhszáj.A szegény kismama meg jajjgatott, hogy ez fáj. Eszembe juttatta az én szülésemet , amikor nekem is dolgoztak a méhszájban az ujjak. Nekem is fájt......Olyan jó lenne ilyenkor visszanyúlni mondjuk a kloákájába, és ott is feszíteni nyúzni.....Kép)))
rgabriella
 
 


Végülis kinyíllik az magától, minek ott munkálkodni.. Nem igaz?
rgabriella
 
 


Szia Gabi!
Hát nem kicsi már a babád, "növeszted" rendesen Kép! És nagyon jóltáplált, úgyhogy gondolom már nincsenek evési problémák. Legalábbis remélem.
A méhszájat nem minden doki szokta tágítani kézzel. Vagy már maga a vizsgálgatása is fáj ilyenkor? Ehhhhhh... Kép
V.
vantal
 
 


Sziasztok!
Hogy lehet szulesznot valasztani? Mikor kell, a terhesseg hanyadik honapjaban?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Amikor akarsz. Vagy más kismamák ajánlanak, vagy az orvosodat kérdezd meg, hogy kit ajánl. Valószínűleg az utóbbi a járható út inkább, mert ő ismeri a te stílusodat, azt is tudja, hogy ő kivel tud "együtt dolgozni", szóval én azt mondanám, hogy kérdezd meg tőle, kit javasol. Gondolom be is mutat neki, legalábbis így szokott lenni.
Szerintem elég, ha az utolsó 1-2 hónapban, sőt akár az utolsó pár hétben választasz. Addig teljesen felesleges.
vantal
 
 


Ezvicc!

Én a dokimmal beszéltem meg a dolgot. Ha nem ismersz egy szülésznőt sem a kórházban, akkor szerintem az a legjobb, ha az orvosodat kéred meg, hogy javasoljon valakit. Biztosan minden orvosnak megvan, hogy kivel dolgozik szívesen együtt. Ez persze nem azt jelenti, hogy a többiek nem jók, de az csak jó lehet, ha az orvos és a szülésznő szinte szavak nélkül is megértik egymást.
Az a fontos, hogy szülés előtt legalább egy alkalommal tudjatok egy kicsit hosszabb időre találkozni, beszélgetni, amikor minden meg tudsz tőle kérdezni, amire a szüléssel kapcsolatban kíváncsi vagy. Egy amolyan alternatív szülésre felkészítő tanfolyam. Megadja a telefonszámát, hiszen majd őt kell hívni a nagy esemény megindultakor:-)

Üdv,

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit
 
 


Szasztok!

Képzeljétek tegnap voltunk 4D ultrahangon. Nagyon jó volt főleg azért, mert az mondták, hogy a kicsi a látottak alapján egészséges mint a makk. Egyébként ha minden igaz akkor 85% kislány, ami már csak hab volt a tortán. Azért nem tudta megmondani 100%-osan, hogy lány, mert a lába keresztbe van téve és a hátát mutatja. Hüvelyi ultrahangon szerintem lehetett volna látni, de azt nem csinált sajnos. Még megyek szerdán a dokimhoz, gondolom az is megnézi és akkor lehet,hogy a 85%-ból 100% lesz. Majd meglátjuk. Kép

Ezvicc!
Szerintem bőven ráérsz még a szülésznő választással, bár nem írtad le, hogy mennyi idős terhes vagy, de ha még csak a múlt héten voltál orvosnál akkor még nagyon az elején tarthatsz.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Mtücsök: Gratula az egészséges 85%-osan kislányhoz! Kép Én meg szombathoz egy hétre megyek a praxisba. Voltunk a 15. héten, akkor megmondták 150%-ra, hogy fiú - igaz, nálunk is csak hüvelyi uh-ból derült ki - és most a 30. héten újra megyünk. Nem árt ha megnézik a kicsit, azért azok mégis jobb felbontású gépek, ráadásul most Hajdú doktornőhöz kértem időpontot, aki elvileg az egyik legjobb ezen a területen. Remélem nálunk is minden rendben lesz!
Külsőségeket tekintve mi most az arcára vagyunk nagyon kíváncsiak Kép
vantal
 
 


Mtucsok!
Csak het hetes terhes vagyok. Megkerdezhetem, hogy szerintetek hany hetestol erdemes menni 4D uh-ra? Mikor lehet tudni, hogy fiu, vagy lany lesz? Tudom, hogy nekem meg korai, csak erdeklodom. Te hany hetes vagy?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Vantal!

Mi is a Hajdú doktörnőnél voltunk, mondjuk engem a dokim küldött hozzá. Mi is kíváncsiak lettünk volna az arcára, de csak oldalról láttuk, egyfolytában a szájában matat, és piszer orrocskája van. Remélhetőleg nektek nagyobb szerencsétek lesz és nem fog hátat fordítani, mint a miénk. Az az egészben a legérdekesebb, hogy akár hányszor ultrahangozzák mindig hátat fordít, lehet, hogy már most "szarik" ránk.
Kép
Majd megkérem a páromat, hogy ha lesz egy kis ideje tegye fel a képet. Tudjátok én az ilyenekhez tök hülye vagyok, de végül is nem zavar, mert azt gondolom, hogy nem kell mindenkinek mindenhez értenie. Végül is én nő vagyok és kit érdekel ha nem vagyok számítógépzseni?!

Ne haragudj, hogy ezt kérdezem, de te hány kilót híztál idáig, és mennyit a 21. hétig? Ezt csak azért kérdezem, mert én még csak 1-1,5 kg-ot és most már kezd aggasztani a dolog. Ez nem jelenti azt, hogy úgy szeretnék kinézni mint egy viziló csak félek nehogy a kicsi kárára menjen a dolog, pedig én minden tőlem telhetőt megteszek, eszek rendesen de hát csak nem jönnek a kilók.KépKép

Valahol itt a neten de most hírtelen nem tudom, hogy hol majd megkeresem neked a praxisba lehet regisztráltatnod magad és akkor 1.000 Ft kedvezményt kapsz, amit egyszer vehetsz igénybe. Tehát ha már a múltkor éltél a lehetőséggel akkor most nem tudsz. Tudom, hogy 1.000 Ft nem valami sok, de én úgy vagyok vele, hogy aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli. Lassan már csak hárman tartjuk életben ez a topicot.Kép

Ezvicc!
Szerintem, ha csak azért akarsz elmenni, hogy "kíváncsiskodj" és nem azért mert az orvos küldd el, akkor minnél később mész annál jobban látszik mindene. Én biztos nem mentem volna magamtól a 26. hét előtt.
Az, hogy fiú vagy lány már akkor eldöl amikor megtapad, itt már csak az a kérdés, hogy mikortól látszik. Szerintem kb. a 16-18. héttől, ha úgy fekszik és ha az orvosodnak jó a szeme.

Én most szombaton kezdtem taposni a 22. hetet.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Mtücsök: már regisztráltam, itt lehet: http://www.babanet.hu/ultrahang.php
Na nálam úgy volt a hízás, hogy:
7. hét -1kg (kezdő súlyhoz képest)
14. hét kezdő súly
21. hét +3 (kezdő súlyhoz képest)
28. hét +8 (kezdő súlyhoz képest)
Nem jelent semmit, ha most még nem hízol, van akinek az uccsó 3-4 hónapban indul be. Sőt, a védőnő szerint azok még többet híznak, akik a terhesség első felében fogynak, vagy stagnálnak. Nekem is tök hirtelen indult be, ráadásul azóta is nagyon drasztikus. Hetekig semmi, aztán zutty fel 2kg, utána megint csönd. Amúgy most sem eszem többet egy kicsivel sem, sőt olyan kívánóssági rohamaim sincsenek, amikről hallani, mozogni is ugyanannyit mozgok (néha még többet is) mégis jönnek fel a kilók. Ami viszont jó, hogy mindig akkor hízok, ha a has és/vagy a mell körfogatom nő pár centit - magyarán vélhetően nem a fenekem mérete gyarapszik Kép
Az elején én is a fogyás miatt aggódtam, aztán most meg már az ellenkezője kezd el foglalkoztatni, azaz figyelgetem, hogy miből mennyit, nehogy átessek a ló túloldalára. Bár most már csak 11 hetem van hátra és mostanság visszajött a hányós korszakom is...
Tessék felrakatni valakivel fotót!!!! Kép

Ezvicc: nekem a 15. héten már 150%-ra mondták a 4D-n, hogy fiú, és azóta már a saját orvosom is ráerősített erre. Engem nem a doki küldött, csak szerettük volna tudni, hogy pasi vagy csaj a gyermek. Mondhatni kíváncsiskodtunk, de szerintem ez nem baj. Azért találhattak volna kóros akármit is, de szerencsére erről nem volt szó.
vantal
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?