Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok!

Hét ágra süt a napocska, úgyhogy ez csakis egy szép nap lehet!
Hasznossá is teszem magam, mert aztán tegnap semmit nem csináltam, amit szerettem volna.....
Kéne gyártanom vmi főzeléket, olyan rég ettem!

Látom, senki nem tud aludni....Én már nagyon fáradt vagyok....
Köszönöm én is mindenkinek a gátmetszés ill. a varrás bíztatásokat.

Csajok, én már nem tudom elmondani, h. mennyire várom, h. Lucababa meglegyen, nagyon izgatott vagyok!
Ma az anyósomék elutaztak hétvégére Prágába, úgyhogy a hétvégét mindenképpen ki kell bírni!Mert dráma lesz :D

Mikegirl, Atinak gyors jobbulást kívánok, szegénykém!Pihengessetek együtt!!!!Szedsz vmi vitamint?
Táppénzes papírt remélem helyre lehet hozni...mert megőrülök.
Doki-kíváncsi leszek, kedden mi lesz!

Eclipse, suli!Nem vagy semmi!Engem is érdekelne, h. milyen krém javasolt gátsebre, be szeretném szerezni!Megírnád nekünk?
Te mikor mész legközelebb dokihoz?

Jaj, csajok én olyan kíváncsi vagyok, h. ki lesz a következő Macs után, aki kezében tarthatja a babáját!
Szerintetek?

Macs, hogy vagytok?Gondolunk Rátok sokat sokat!

Aranyoska, te is annyit jársz a fejemben....

Rabbe, azért a minimális kényeztetés is olyan jól tud esni!Én is úgy megfürödnék egy kád forró vízben, de így, h. nyitva vagyok, már nem merek.
Nekem a mamám főzött így lecsót-nagyon fini télen, ügyes vagy!

Ebba, úgy elkezdtem izgulni, ahogy írtad, h. mit mond a doki...
Tiszta lázban égek!
Húú már én is úgy elmennék turizni, nagyon szeretk, te meg nagyon ügyes vagy!!!

Krisztina. hát akkor neked tényleg nagyon komoly tanácsadód van
:D Amúgy a kórházban nekünk is a betöltött 36.hetet mondták.

Navi, de jó, h. nincsen epekő!
Nst után gyere mesélni:)

Csillag, köszönöm a biztató szavakat!
Neked van fogadott orvosod?

Tatajana, köszi az infót a házassági anyakönyvi kivonattal kapcsolatban!Anya el is intézte, Andris hétfőn mehet érte!:)
Mit főzöl?

Eta, érezd nagyon jól magad és próbálj meg kikapcsolódni!!!!!!!!
És itt nyugodtan kipanaszkodhatod magad!Én is tutira magam alatt lennék!
Kíváncsi vagyok, h. milyen babakocsi lesz a vége!

Angie, valóban nagyon pörög a topik!Pocakfotót várjuk nagyon:)
Mindegy ám, h. mennyi idő alatt lesz meg Luca, csak bújjon ki.(jó azért örülnék neki, ha bejönne amit az orvosok mondtak)

Vivi, nagyon örülök, h. otthon vagy!Pihenj sokat, és nem lesz semmi baj!Azért ha tudsz, jelentkezz!

Puszi mindenkinek

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Túl vagyunk a délelőttön, semmi láz, semmi gond, kevesebb köhögés. Csak kicsit türelmetlenebb vagyok az éjszakai nemalvás miatt :?
Ati most alszik, én már megebédeltem, olvastalak Benneteket, úgyogy folytatom a vasalást, és rendbe teszem a konyhát.

Rabbe - én ezt próbálom kivitelezni:
http://www.varandos-joga.shp.hu/hpc/web ... szazs_ACzT

Eta - :lol: :lol: :lol:

Angie - Actil Duo-t kapott Ati, meg Fluimucil-t kell adnom neki. Utóbbi szerintem "csak" a váladékfelhozatalra jó, szóval hörgőtágító most nincs. Viszont megissza - izlik neki, ez egy kicsinél fontos szempont :lol: Egyébként ma délelőtt már nagyon-nagyon virgonc volt, már-már rosszaságba hajló, időnként erőteljesen rá kellett szólnom, hogy csírájában fojtsam el a dolgot. Remélem ma már nem lesz láza este, és éjszaka sem lesz gond. Hétfőn konzultálok a dokival, hogy mi volt az elmúlt napokban, hogy legyen aztán......

Kemény has - elfelejtettem írni, amikor múltkor a magyarázatért hálálkodtam, hogy ha túl sokszor kemény, akkor szólni kell a dokinak? A sokszor az volt a napi 10-nél több?

Ebba - azonnal mentőt kell hívni ha elfolyik a magzatvíz? Basszus, én semmit nem tudok..... :shock: Egyébént nekem annó azt tanácsolták, hogy gyorsabban bejutok férjjel, taxival, mintha a mentőre várok.
Én 50-es ruhát nem vennék. 56-osból is alig van, inkább 62-esek. Ha már kint vannak ezek a babucik, nőnek ám mint az atom :lol:

Eclipse - fősuli - akkor sikerült összekötnöd a kellemetlent a hasznossal :lol: :lol: :lol: Ok matrica átvétel, de hogy órára be nem ültem volna, az tuti :lol: :lol: :lol: Én már csak ilyen kis rosszaság vagyok 8)

Vivi - örülök, hogy otthon, és hogy rendeződni látszódnak a dolgok. Kitartás, már nincs sok hátra!!! :wink:

Dorka - én aloe verát iszom, meg heti 2*1 elevitet eszem, aztán ennyi.

Orvos a családban - az tök jó!!!! Én biztos kiborítanám az állandó, hülye kérdezősködésemmel, és alapból nem, de ha orvos van a közelemben, előjön a hipochonder belőlem, és rögtön millió kérdésem és problémám van/lesz :lol: :lol: :lol:

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Csak gondoltam kifújom magamat a gép előtt, mert most értünk haza Bogival, egész délelőtt a városban voltunk: húsbolt, tankolás, DM, Interspar, zöldségbolt. Kivagyok... persze magamnak köszönhetem... Még becipeltem mindent a kocsiból, most meg nézem a hatalmas kupacot, hogy rendet kéne rakni, de lagalább a romlandót a hűtőbe... :roll:

Ja, és végre megvettem én is gátmasszázsolajamat!!! :lol: :lol: :lol:

Eclipse! Ugye te írtad, hogy hüvelybe nem használod, csak kintre?
Nekem nem szimpi belsőleg alkalmazni. :oops:
Kívül alkalmazva is használ, ugye?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 

 
 

sziasztok lányok!

iszonyt módon termeltek, felháborító egy grafomán banda! :)

olvasom én ezerrel, de reagálni nem tudok! :( ezért bocsi előre is!

huh, csajok, ezek a pocakfotók! nem semmi! egytől egyig gyönyörűek! gratula hozzá!

Vivi, örülök, hogy otthon, és a vérzés is múlik! Barni még maradjon bent egy picit, aztán már jöhet is! egyébként dokid mire mondta, hogy jövő héten úgyis találkoztok? menned kell kontrollra, vagy már a szülést jósolta ő is?

Krisztina, tök jó, hogy apukád nőgyógyász, te mi leszel, ha végzel!? egyébként ezen már sokat gondolkoztam... egy férfi szülés el tudja képzelni, hogy milyen fájdalmaink vannak? mert azt biztosan látja, hogy szenvedünk, de vajon meg is érti!? tudom, buta kérdés, csak felmerült már bennem többször is!

Eclipse, de te nem GYESre mész egyből!? akkor járna a kismama bérlet is, vagy rosszul sejtem!? budapesti lakcím kell hozzá, és egy határozat a MÁKtól, hogy GYESre vagy jogosult... a kismama bérlem meg ugyanannyi, mint a diák!

gátmetszés... háááát, engem végül vágtak is, repedtem is, meg minden, amit el lehet képzelni :S sajnos kötőszövetileg vagyok ilyen sz@r! a varrás jobban fájt, mint maga a szülés, bár az is igaz, hogy ahogy kint a baba, már rögtön nem is emlékszel rá, hogy micsoda fájdalmaid voltak! a varrás nálam közel 1 órán keresztül tartott... ezt most szívesen megúsznám, de tudom, hogy nem fogom! :S ja, és aloe firs-öt fújtunk rá, mikor itthon voltunk, nekem nagyon be volt dagadva, és fájt is baromira az első napokban, de túléltem! :)

Eta, penészedést nagyon sajnálom! :( mi egy új építésű lakóparkban lakunk Miklóson, és itt is nagyon sok embernek gondja van a penésszel. szerencsére nekünk még 1x sem volt, pedig már több, mint 2 éve itt lakunk! kitartást az irtáshoz, de azért ne nagyon húzd fel magad, most nem tenne jót neked sem és Gizunak sem! :S babakocsi vadászáshoz kitartást!

Mike, Atinak jobbulást!

valaki írta, hogy szedett ambroxolt! nekem a háziorvosom azért nem írt semmilyen köptetőt, mert azt mondta, hogy az a nyákdugót is elfolyósítja, és beindulhat a szülés... 30 hetesen voltam ott, akkor ezt még nagyon nem akartuk. köhögésre egyedül a hársfa teát mondta, azóta is köhögök! :(

bocs lányok, hogy másra most nem reagálok, de holnap lesz itt a műv. házban babaruha börze, és megyek ki árulni, szóval még pakolászom ezt-azt, így mikor Beni alszik mindig ezzel foglalkozom!

olvasok folyamatosan, de írni szerintem csak jövő héten fogok tudni!

mindenkinek kitartást, aki nagyon szülne már, annak meg hajrá! :) állítólag a szex is beindíthatja! :roll: :oops: :lol:

sophie27
 
 


Sziasztok!

Magnézium: ezzel Angie-hoz hasonlóan engem is megleptetek... mármint azzal, hogy szedetnek még veletek a 36-37. hét után. Engem totál le fog állítani róla az orvosom a 37. héttől, hogy hadd dolgozzon a méhem és készülődjön a szülésre. Mivel Gergő szép nagy baba, onnantól kezdve bármikor jöhet!

Angie, köszi az info-t a kórházba indulásról. Azt hiszem nem is mernék sokáig itthon maradni, hisz tényleg hamar tágultam az előző szülésemnél. A védőnőm is mondta, hogy jó esélyem van arra, hogy gyorsan fognak zajlani az események... Gondolom az is "lazít" kicsit a méhszáj állapotán, hogy a mostani terhességem előtt 2 hónappal nekem is volt küretem missed ab. miatt... :roll:

Eta, nekem még nem voltak rémálmaim, de azt hiszem lassan azért bepakolom a kórházi cumómat. Mondtam is a férjemnek, hogy legkésőbb a hétvégén megcsinálom a nagyját és teszek mellé egy listát amit még be akarok vinni magammal, de csak az utolsó pillanatban kerülnek majd a táskába.

Ebba, örülök, hogy befordult a kis művésznő! :D
Hogy nálatok milyen drága ez az Apának való cucc! Itt Győrben kicsit kevesebb, mint 1000 Ft-ba került...
Az 50-es rucikat illetően csak a tapasztalatomat mondtam el. Ha úgy gondolod, hogy Nektek lehet, hogy kell majd és ettől nyugodtabb vagy, akkor vegyél pár darabot. :wink: (Bence az 51 cm-es hosszával 6 hetes koráig fért bele az 56-os cuccokba, utána váltanunk kellett... :roll: )

Eclipse, suliban üldögélni... nem semmi csaj vagy! Babával is visszaülsz a padba vagy halasztani fogsz?

Vivi, örülök, hogy otthon vagy és most már biztos minden rendben lesz! Tudod, csak pozitívan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dorka, igen, van fogadott dokim. Nála szültem Bencét is és végig ő csinált mindent. Mondjuk az igaz, hogy már 4 ujjnyira voltam tágulva amikor megvizsgált, de onnantól nem mozdult mellőlem. Hozzám a szülésznő csak akkor nyúlt, amikor tényleg ott tartottunk, hogy kibújt a kisfiam. Előtte mindig a dokim nézte meg, hogy hogy állunk, a dokim repesztette meg a burkot és ő masszírozta (vagy talán tágította????) a gátamat...

Mikegirl, örülök, hogy Ati jobban van! a rossz éjszakátoknak kevésbé... Én most gyerekfelébredés nélkül is sz@rul aludtam... Ha mindent összeadok, talán 4 órát sikerült lenyomnom... Tegnap jó kis mászkerálós napunk volt, tökre élveztem, de estére annyira fájt minden ízületem a medencémnél, hogy nem bírtam aludni a fájdalomtól... ráadásul a szokásos 1 pisijárat helyett 2 volt, amikor is Gergő mindig felébred a csurgatásomra :shock: , kortyol egyet a magzatvízből és elkezd csuklani... na ennél a pontnál megy ki totál a szememből az álom...

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


ezt találtam, hátha valakit érdekel ez az oldal: http://www.keruletivedonok.hu/anyatamogatas.html

rabbe78
 
 


Sziasztok Lányok!

Aki kérdezte a gátgyógyító olajt, még nem tudom pontosan, csak azt tudom, hogy van, de meg kell kérdeznem Erikától, mert még nekem sincsen!

Lucuzs,
gátmasszázs olaj a neve is, nem hüvelymasszázs olaj :wink: :wink: kívülről kenegetem, húzógatom, a két luk között meg kicsit jobbra-balra, és olyan szépen puhul az a terület!
És gátizomtorna, gátizomtorna ezerrel! Összehúz, bent tart, elernyeszt! :D

Egyébként én már szülési szabadságon vagyok szept. 27-től, tehát a legközelebbi pénz amit utalnak, az a TGYÁS első részlete lesz.

Fősulit tolom ezerrel, ha egyszer halasztanék, többet nem tudnám rászánni magam a folytatásra :oops:

Most megyek haza!

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok!

Navi: Szerintem sem pici a pocakod, csak nem „fent hordod”, ezért tűnhet ruhában kisebbnek. Jó hír, hogy nem epe!!!!!!

Aranyoska: 38. hét!!! Éljen!!!!!! Gratulálok! Cuki a babaszoba! És a pólód is így oldalról ;)

Vivi: Hajrá!!! Az már kevesebb, mint 1 hét! Remélem, minden rendben lesz!!!

Eta: Én is ajánlom a párátlanító készüléket, a Ceresit kb 2 hét alatt szedett ki annyi párát a levegőből, mint az elektromos készülék.
De ha alulról ázik a fal, akkor lehet, hogy érdemes egy szakemberrel megnézetni. Erről sokat nem tudok, de vmi injektálós eljárással meg tudják szüntetni.
Én eddig 2x álmodtam azt, hogy szülök. Először 5ös ikreket  Másodszorra Bencit  Am közös volt bennük, hogy egyik se fájt, nem volt előzménye (mentem vhol, és csak azt vettem észre, h jön a baba feje), és senki se volt mellettem – nekem kellett alul nyúlkálni, h ne a földre pottyanjanak a babák  Jó lenne, ha csak ennyi lenne a szülés!

Berni: Nekem a dokim mondta meg, h nagyjából mennyit kér az a szülésznő, akit ő ajánl. Furcsa volt 

Dorka: A táppénzes papírt nálunk már az uram hozza, én is mindig felidegeltem magam a háziorvosnál…. A munkahelyemért annyira nem kár, örülök, hogy eddig is kihúzta!!! Azt hittem, már tavasszal bezárják. Persze jó lett volna még 1-2 hónapot dolgozni  A magnéziummal kapcsolatban, nekem is többen mondták, hogy a 36 héttől már ne szedjem – hogy legyen ideje kiürülni, és a szervezet tudja tenni a dolgát. Sajnálom a pénzes dolgot 

Mikegirl: Nekem ugyan nincs még tapasztalatom, de szerintem a császár után egy gátmetszés bevállalható! Inkább, minthogy ezerfelé szakadjon, v a hegeddel legyen vmi. Persze jobb lenne, ha ennyit se kellene…. Én is szeretnék gátvédelemmel szülni, de ha vágni kell, akkor vágjanak! Atinak jobbulást!

A házassági anyakönyvi kivonatot, én úgy tudom, hogy mindenhol másképp fogadják el. Az Istvánban elvileg elég az eredeti is (javítsatok ki, ha nem), úgyhogy nem feltétlen kell másolatot kérni – csak ahol nem fogadják el…

Ebba: Nagyon jók képet! Én is imádok túrni…. Mi amúgy kaptunk egy 50-es méretű rugit, de vagy elméretezték, v nem értem, mert ugyanakkora mint az 56osok…

Rabbe: A kismama tornán (ami inkább szülésfelkészítő) azt mondták, h a gátmasszázsnál belül ne kenjünk, ne nyúlkáljunk, mert akár fel is sérthetjük ott a dolgokat.

Tegnap éjjel nekem is görcsölgetett a hasam, erre keltem hajnali kettőkor :s Nem tűnt nagyon komolynak, volt már máskor is ilyen, de elég nehezen múlt el. 5 körül sikerült elaludnom, majd 7kor, amikor a férjem kel, még mindig feszült. Felhívtam a dokim, berendelt magához, rátettek a ctgre  Bence nagyon jól elvolt a szerkezettel, egész idő alatt megpróbált megszabadulni tőle  Nagyon kitartó volt  Szerencsére semmi nagyobb tevékenységet nem mutatott ki a szerkezet, doki azt mondta, hogy zárva vagyok. Meg is nyugodtam, viszont ma megnéztem a papírt, amit kaptam. Azon C3100 áll. 2 hét múlva megyek vissza, addig is pihenek, amennyit tudok.
amidaalah
 
 


Eclipse! Köszi! :lol:
Nem akarok hülyének tűnni :oops: , de olyan képeket mellékeltek az olajhoz, hogy nagyon meglepődtem. Weladát vettem, a magyar papíron nincs kép, de a németet látnád!!! :shock: :D
Csak biztos akartam lenni a dolgomban. :wink:
Mégegyszer köszi!!! :lol: [/quote]

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Akkor kezdődjék a móka… :)

Aranyoska, szerinted lent van a pocim? Nem tudom, eddig is ilyen volt! :?

Mike, Ati jobban van? Mit mondott a dokker?
Méhész… ááááá :lol: :lol:
Szóval gátmetszés… nem hangzik jól, bár szerintem a legtöbbünknél lehet, h. lesz, sajna, hiába nem akarjuk. De persze rossz, h. így közlik előre!
Jó nagy már a csajszi! :wink:

Rabbe, megvolt a lazulás? Most már főzés helyett inkább kényeztesd magad! Mert aztán nem lesz rá túl sok időd!
Azon röhögtem itt magamban, h. mindenki milyen kis aktív fórumozó lett hirtelen, aztán majd pár hét múlva örülünk, ha a géphez tudunk ülni pár percre!
Használjuk ki a „szabadságot” jelszóval mindenki termeljen! :D

Csillag, én minden Meki látogatás után azt mondom, h. soha többet! Na nem is visszük túlzásba, de ritka, h. elégedetten távozunk :roll:

Tatjana, alvás nálam iszonyat! Izzadok, mint a ló, vakarózom, pisi-túra… :( Pedig eddig minden jó volt! Szerintem engem tudat alatt jobban foglalkoztat ez a baba téma, mint hittem!

Rabbe, még csak a kérdésednél tartok, biztos válaszoltak a lányok, de nekem azt mondta a szülésznő, h. ne kenjem bele! Csak kizárólag a gáttájékot masszírozzam és a 36. héttől!
Nyákdugó kérdésben nincs tapasztalatom :?

Eta, én is bepakolom lassan, de nem álmok miatt! Nem emlékszem semmire, de szerintem nem véletlenül, mert amúgy nagyon álmodós vagyok, de azt hiszem, most megment engem a tudatalattim! :D Egyedül arra emlékszem, mikor azt álmodtam, h. október 31-én éjjel elment a magzatvizem és nov. 1-én megszültem a babucit… Na ez nem is lenne rossz, h. csak 9 nappal előbb jönne!

Angie, és egyre vékonyabb… :roll: szerintem már jók rám a régi farmerjaim, ezért most egész nap eszem is! :D

Ebba, engem nem siettetnek szerintem, ha a magzatvíz elfolyik, utána még zuhany, ilyesmi... itthon azért csak jobb!
3000 a férj-cucc? Nálunk 1000, de azt is sokallom! :roll:
Látom, te is kitanultad a „hogyan adjuk be a pasinknak a shoppingolás eredményét” című produkciót! Én is nagy mestere vagyok! :wink:

Vivi, szegény, jól megijedhettél! Kitartás, még 1, de inkább 2 hétig húzd ki, ha fekve is!

Lucuzs, te sem pihensz sokat, jól látom???

Amidaalah, 5-ös ikrek, ez tuti jó lehetett! Szerintem egyszerre egy is elég!
Ha már te is úgy látod, h. lent van a pocim, akkor biztos… nem sokszor voltam terhes :lol:
Itt Fehérváron elég csak bemutatni a házasságit! Még jó, h. nem intézkedtem!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Ja és akkor rólunk:
első NST megtörtént, na de nem ám ott a többi kismama között, várra a soromra, h. behívjanak, hanem csókosként egyedül! :D Szülésznőm rátett vmi izét a hasamra, a kezembe a nyomogatós jelzőkét és kezdődhetett a buli. Minden okés volt, bár eleinte nem akartunk nagyon mozgolódni :D
Aztán levette ott helyben a vért is és elméletileg hétfőn lesz eredmény! Addig is javasolt egy homeopátiás nyugtatót, amit a 37. héttől amúgy is szedtem volna, csak most nagyobb dózisban, hátha ez átsegít az éjszakákon!
Doki azt mondta, h. valszín néhány értékem (ennyire nem megy a latin) magasabb lesz és talán ettől viszketek... szóval a lényeg, h. senki nem tud semmit, csak találgatnak :roll:

Aztán utána volt egy kis vásárolgatás, meg takarítás, aztán újra mászkálás ezért a homeós bogyóért... szóval nem uncsiztam ma sem!

Macsról sajna nem tudok Lányok, Eszter most nem írt a másik topicban sem... remélem, semmi gond!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


várra=várva

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 



Rabbe - ez már az x-dik leírás, ami azt írja, hogy egy ici-picit be kell dugni az ujjunkat, hiszen így tudjuk a kifelé húzó mozdulatokat elvégezni. Szerintem az édes kevés, ha simogatjuk a gát felszínét....gondolom én, mint laikus :oops:

mikegirl
 
 


Mikegirl,
én esküszöm a 36. hét után még apának is ott a stop tábla, és ha csak nem kell kicsalogatni a kisasszonyt a helyéről, egy darabig még stop lesz neki is, szóval én tényleg csak kenegetem, masszírozgatom, de már 3. hete, és olyan szépen érezhető, ahogy átalakul a szövetek textúrája, hogy csak na! :D
Meg kell adni neki az idejét, meg a napi 5 perc nyugodt időt, amikor csak erre koncentrál az ember.
Egyébként az olajat viszem a kórházba, a szülésznő csinálja majd a gátvédelmet ezzel nem lesz gond. Erika meg egyéb módokon kényeztet. De el leszek látva, kiszolgálva, de hát ezt akartam.

Lucuzs,
ez komoly, magyar használatin nincsenek intim képek :D :lol:

Istvánba nem kell apa-cucc! :D

Csajok úgy lent van a pocim, csak úgy húz! :D

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Délután is a várost jártuk. Megvettem az utolsó hiányzó darabokat, két hálóinget!!!! Már csak ki kell mosni, és kész a kórházi motyó!!!! :lol: :lol: :lol:

Nekem vegyes érzéseim voltak eddig a születés időpontját illetően, az agyam tudja, hogy novemberben van az ideje, de a szívem már babázna nagyon. Sokat jár ez mostanában az agyamban. Hát meg is lett az eredménye! Éjszaka azt álmodtam, hogy távozott a nyákdugó, úgy megijedtem, mert azonnal észheztértem, hogy még nincs itt az ideje a szülésnek. Azóta sokkal nyugodtabb vagyok, és tudom, még 2 in 1 leszünk egy ideig, és ez így is van jól!!! :D :D :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Lányok, most értünk haza, végig olvastalak benneteket, de most mennem kell a konyhába vacsit csinálni. Nagyon éhes vagyok!
:lol:

Azonban ezt a linket be akartam tenni. A szülésfelkészítőn a szülésznő ezt juttatta el hozzánk a gátmasszírozással kapcsolatban!



1286561487.9246.doc

rodina74
 
 


Rodi! Köszi! Hát ugyanezt láttam én is a papíron, csak ott több fázisban volt ábrázolva.
Nem tudom én képes leszek-e rá... :oops:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Hát ez a gátmasszás érdekes dolog.
Nm is mondtam, hogy én meg ellátogattam a kozmetikushoz, így már készen vagyok a fazonnal, nem kell, hogy borotváljanak :)

Lucuzs! Nálunk nem lehet, csak kórházi hálóinget fölvenni bent. Nekem nem is nagyon van, így azért egyet veszek én is majd. Azért nincs, mert nem szeretem...

eclipse! Miért nem kell apa cucc? Adnak? Vagy jó az otthoni?

Lányok! Nem is kérdeztem, hogy kinek kell a 35. héttől írni a baba mozgásokat? Kaptam a védőnőtől egy táblázatot, amin 17 óra után kel mérni a 10.-t, és x-el jelezni, hány perc után történik.



Kép
ebba
 
 


Lányok, Budapesten csak megfontoltan mentőt hívni, mert a legközelebbi kórházba visz. Vérzésnél (erős, élénkpiros, nem tágulási), ill. ha fennáll a zsinór előreesésének gyanúja. Különben inkább vki, vagy taxi. :)

Nyákdugó.. nekem négyszer jelzett két nappal korábban, ami tuti, ötödszörre semmi. Én meg csak vártam, és nem hittem, h ezek a fájások már azok, mikor nem volt dugó. Khm, időben elkaptak, így beértünk a kórházba, de minden szülés más.

Nekem még nincs táska összerakva, de sztem lesz rá időm. Hol van még a november. :)

freestyler
 
 


Sziasztok Lányok,

Ebba,
nem kell beöltözni, otthoni ruhában, papucsban lehet mászkálni.
Apa megy barlangászni, majd futni, én meg vasalok.

Puszi

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Ebba, én is kaptam iylen táblit, csak a többi papírral (NST-s eredmény) együtt adták és még jó, h. itthon megnéztem, mert elfelejtették közölni :roll: Igazából nem is értem az egészet... most akkor addig nem felállni, míg 10-et mozgott v. óránként kell lefeküdni (mert hogy az én papíromon időpontok vannak) és számolni? Vagy csak én vagyok ilyen érthetetlen? :oops: :)
Jó ez meg minden, főleg annak, aki amúgy is parás, h. most akkor eleget mozog v. keveset v. mi van??? :? :lol:

Tapasztalt anyukák, tanácsot kérnék ez ügyben!

Eclipse, te milyen kis szorgalmas, ügyes csajszi vagy ezzel a gátmasszázsos dologgal is! :wink:
Én majd jövő héten kezdem!

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Sziasztok!

Eclipse! Jó nektek, hogy nem kell apának semmi cucc!
Itt Sopronban 4 éve apát ingyen felruházták, most 2.500 Ft-ért kell megvenni. :shock: :evil:

Ebba! Nálunk a szülés közben kórházit kell viselni, de aztán már a sajátban nyomja az ember.
Én is szeretném minél hamarabb póló-nacira cserélni a hálóinget, de nem tudom milyen gyorsan fogja a hasam elviselni a nadrág gumírozást...

Nava! Ebba! Nekem sem Boginál sem most nem kellett babamozgást számolnom. Így fogalmam sincs hogyan kell csinálni hivatalosan.

Tegnap rá kellett jönnöm, hogy ez a gátmasszázs nem csak úgy megy, mint a haskenegetés. Ehhez nekem nyugalom kell, és egyedüllét. Úgyhogy jövő héten kezdem, délelőttönként fogom nyomni, mikor Bogi oviba lesz!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Szia lányok!

Mindenki milyen aktív!!!!Nagyon ügyik vagytok.;)

Én a délelőttjeimet elütöm valami kis főzögetéssel,mosok,takarítgatok,de ez azzal jár,h délután 1-2 óra fele már vízszintesbe kell tennem magam,mert K.O..

Az éjszakáim nekem is pokoliak,5-6szor minimum megyek pisilni,de ami talán még annál is rosszabb,h ha már egyszer nagy nehezen bevergődöm magam az ágyba,rohadt nehéz és lassú a folyamat amíg felbírok kelni.A szeméremcsontom és a fenekem feletti csontom konkrétan mintha ketté akarna törni,2 napja eszméletlenül fáj.Eddig is csak az oldalamon tudtam feküdni,de legalább meg volt a lehetőségem,h egyikről átperdüljek a másikra(kb.3 perc),de mostanában állandóan lezsibbad az a felem,amelyiken fekszem,és a jobb oldalam meg szinte teljesen kilőve 2 napja,mert érzem,h ott van Beki és olyan mintha azt érezném,h ráfekszek a kis csontjaira.Szóval érzem,h nyomom..tehát egyből gyorsan visszafordulok. :roll: :roll:

A nagyságos kisasszony szüntelenül nagyon kis virgonc,minden nap elkápráztat valamivel...és mostanság napi rendszereséggel csuklik.Eddig ez nem volt jellemző ilyen gyakran.Vicces ahogy ugrál a pocim. :lol: Volt egy olyan érzésem,h a héten osztódunk,de lehet,h tévesen:(Bevallom,h én már nagyon mennék.
Látnám,fognám,érezném.Túl is szeretnék már esni rajta.A pocaktól is szabadulnék...Én már totál ki vagyok.

Joslók akadnak,de pár napja azok is enyhűltek.Nyákdugónak nyoma sincs egyenlőre.

Csajok az nagy gáz szerintetek,h én nem vettem olajat és nem masszírozom a gátamat?Ez azt jelenti,h nekem sokkal sokkal szarabb lesz? :shock:

Lucuzs:én rákérdeztem a szülésznőtől,h kötelező-e megvenni 2500.-ért azt az apacsomagot,és ő azt válaszolta,h nem.Ha nincs akkor adnak ott,csak papucs legyen nálunk.Most akkor vegyek vagy ne,szerinted?Képzeld az én pocakom 118-as.Furi,h nem sokkal kisebb,mint a tiéd,pedig én azt annyival nagyobbnak látom :wink: :oops:

Most megyek kiteregetek...jah,ti bele szoktatok olvasni az októberiek topikjába?Olyan izgi,ma is van baba és az elmúlt pár napban szinte minden napra jutott egy.Élvezem olvasgatni.

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Aranyoska! Köszi az újabb infót!!! :lol: Szóval nem kötelező megvenni, hát akkor semmi kedvem kidobni az ablakon 2.500 Ft-ot!!! De apa papucsát felírom a listára! :wink: :lol:

Én nem gondolom, hogy az olajon múlna, hogy kinek milyen "szar " lesz. :D Magam is csak azért kezdek ilyenekbe, mert Boginál nagyon hosszadalmas volt, hátha valami segít lerövidíteni... :roll:

Sajnálom a nehéz éjszakáidat!!! Hamarosan vége lesz, ez biztasson! :wink: Ránézek a vonalzódra, és megrökönyödök, hogy már csak 12 nap van hátra!!!:shock: :lol: Mintha csak tegnap lett volna, hogy megnyitottad ezt a topikot!!! :D :D :D

Mindjárt átkukkantok az októberiekhez! :wink:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Lucuzs:azért,ha lesz rá alkalmad ,légyszi te is kérdezz rá erre a csomagra,kiváncsi vagyok,h neked mit mondanak.Én is úgy vagyok vele,h ha minden kötél szakad,persze megvesszük.De ha nem kötelező,nem dobok ki ennyi pénzt az ablakon.

Hidd el én is megrökönyödök,ha ránézek a vonalzómra :lol:

Pont a napokban kezdtem el visszaolvasni a topikot az elejétől és bevallom őszintén többször is megkönnyeztem,ahogy sorban jöttetek és mindenki újságolta nagy hírt.Nagyon jó érzés,olyan ,mint egy kis napló,amit többen vezetünk;)

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


Sziasztok!

Látom hiába van hétvége azért jövögettek.

Aranyoska: az utolsó hozzászólásod láttán potyogtak a könyneim, teljesen elérzékenyültem.

Majd jövök és irok, de egész délelőtt iszonyatos pakolásban voltunk, lépcsőházból padlásra fel minden kacatot, szekrényeben rámolászás... szóval nem sima takaritás hanem inkább lomtalanitás...
szóval és most befekszem a kádba pihenni :-)

rabbe78
 
 


Sziasztok Kismamák!

Navi: Nekem eléggé fent van a hasam (majd töltök képet, csak csinálni kell), nyomja a bordáimat is. Az enyémhez képest te lejjebb hordod :)

Aranyoska: Kitartás!! Már biztos nincs olyan sok hátra!

Rabbe: De jó energikus vagy! Mindenkit irigylek aki energikus!!!

Nekem senki se mondta, hogy majd számoljam a baba mozgását. Ez az otthoni NST? :D

Tegnap vettünk újszülöttnek való Liberot (kell vinni a kórházba), és nincs rajta semmi minta, ami az elejét, vagy a méretét jelezné. Sima fehér az egész! Ez ilyen, v hibás?
Elkezdtem vizesedni. Vagy legalábbis gondolom, h ez vizesedés – ha nem felfelé tartom a kezem, tökre kidagadnak raja az erek (eléggé undi), és kellemetlen is. Zsibbadós, mozgatásra majdnem fájós. A lábam viszont okés. Azt hittem, ott kezdődnek a tünetek.

Kép

Kép
amidaalah
 
 


Sziasztok!

Régi zugolvasó vagyok, most két dolog miatt döntöttem úgy, hogy bejelentkezem. Egyrészt erősítem a borsodiak csapatát (ne legyen Ebba egyedül) - tiszaújvárosi vagyok, és én is a megyeiben fogok szülni (ezúttal). A másik a számolás. Navared, ezt úgy kell csinálni, hogy (lehetőleg evés után, de nasi után meg leszel vele negyedóra alatt :) ) egy kellemes időpontban lepihensz - nálunk nem kell pont ötkor, a nap folyamán bármikor számolgathatsz -, ránézel az órára (jól megjegyzed, mennyi az idő) és elkezded számolgatni a mozgásokat. Én olvasok vagy tv-t nézek közben, csak arra várni, hogy mocorgás legyen, elég unalmas. Amikor meg lett a 10. mozgás, megnézed, mennyi idő telt el, és minden negyedórárért behúzol egy kockát. Ha fél óra alatt van meg, akkor két X, ha egy óra alatt, akkor 4 X :wink: . Remélem, elég érthető voltam, próbáltam részletezni. De nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik. Szóval addig nem állsz fel, amíg meg nincs a 10 mozgás.

Magunkról annyit, hogy van már egy fiam, és "ismerem" Zsófit a 2008. augusztusi topicból.

Judit

Kép
Kép
csutak33
 
 


Sziasztok Csajok!

Itt van a barátnőm ezért nem tudok jönni, de sokat gondolok rátok Sorstársaim :D

Hétfőn jövök :wink:

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Puszi
Lili és Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Na itt is vagyok!

üdv köztünk Csutak! Van még valaki aki "zugolvasó" és novemberre várja babócáját? Tessék akkor jelentkezni! :lol: Merre jártatok eddig?

Amida: sajnálom a kidagadásos dolgot..... biztos nem kellemes. De ha az erek akkor nekem az lenne a logikus ha viszér lenne inkább. Nekem a terhesség elején a vádlimon volt eléggé ronda-doki azt mondta hogy nyomja a hasi vénákat a baba és attól van. Fájni nem fájt, vadgesztenyekrémmel kellett kennem, egész jól rendbejött. Viszont nekem a jobb alkaromon(belső oldal) van egy rövid szakaszon, d e nem fáj, nem csinál semmit csak kidagad és göcsörtös. Ha emelgetek akkor rondább.

Már én sem vagyok annyira energikus, csak ha valamibe belendülök :-D Viszont 3x is lekellett ülnöm, mert azt hittem elájulok . Szóval csak annyit végzek amit birok, pihenéseket beiktatva.

Nekem ma Patrik nem valami mozgékony, még a vizben sem aktiválódott, pedig azt nagyon imádja :-) olyankor csak ugy hullámzik a pocim :-) Imádom. Biztos alszik. Azért tudom hogy nincs baj, mert óvatos mozdulatokkal meg-meg mozdulgat ;-)

Most megyek kiteregetek, a férjuram odatette az ebédet: sül már a hurka. Bár nem biztos hogy eszek belőle, mert nem kivánom a zsirosat..... de olyan lelkesen segédkezik a konyhában is :-) Ja és mazsolás kalácsot is süt :-)
Na most aztán irigykedhettek :-D

OLyan szépen süt a nap, szerintem elmegyünk ebéd után sétálni itt a környéken.

Puszi mindenkinek és pocisimi!

rabbe78
 
 


Helló lányok!
Na, végre egy nem dunántúli :) ( Bocsi, imádom a Dunántúlt, meg Pestet)
Üdv Csutak! Nem is vagy messze tőlem. Én ongai vagyok. Tudod, hol van? Képes voltál végignézni, amint a többieknek állandóan rinyálok, hogy miért nincs a közelemben senki???? :)
Kinél szülsz? Mikorra vagy pontosan kiírva? Mindig bejössz Miskolcra, ha valami kell?

rabbe! irigykedek is!! Az én párom a múltkor egy fél ! adag kajamaradékot talált a tűzhelyen, amit nem tudtam megenni. Azt jól megebédelte, majd közölte, hogy ezzel felkopik az álla.
Annyi, hogy a kedvence meg bent röhögött a hűtőben, de nem nyitotta ki...na? Mazsolás kalács!! Ajj, de megkívántam egy kis kelt tésztás sütit.

aranyoska! Én is végig fogom olvasni az elejét :). Hát, csajszi te már a finisben vagy :)


Kép
ebba
 
 


Szép napot mindenkinek!

A szemem jojózik a monitor nézésétől, azért csak bekukkantok ide.
Bocs, ha nem leszek nagyon alapos :oops:

Mikegirl
Jobbulást Atinak!

Rabbe
Igen...
Telefonos tanácsadás szokott lenni... az itt szúr, ott húzódik, itt egy dudor jellegű problámáimnál. :lol: :wink:
Hatalmas segítség... legtöbbször az a vége, hogy ha bajom van, menjek orvoshoz! :wink:
Nyákdugó: normálisan a 3 cm hosszú, lényegében virtuális tágasságú nyakcsatornát tölti ki... (leginkább egy ceruzabélhez hasonló vastagságú)... nyúlós nyálka... Akkor ürül ki, ha tágul a méhszáj. (normálisan minden ciklusban, menstruáció előtt is kiürül)

Eta
Szigetelést kell akkor megoldani. Amíg nedvesedik a fal, addig folyamatosan kell penészt írtanod... :cry:

Angie
Magyar kórházban is koraszülésnek jelentik le a 37+0 előtti szülést! Az más, hogy az általános kórházak 36. héttől fogadják a kismamákat és nem küldik centrumokba.
Igen, a párom osztrák.

Vivi
Jó, hogy hazaengedtek! Tessék pihenni ám!

Sophie
Pillanatnyilag a szülészet és a gyerekgyógyászat vonz. :wink:
Kivülről nézve azért minden más. Mikor szülészeten voltam gyakorlaton láttam, segédkeztem szülésnél... de így átélni egészen más... és biztos vagyok benne, hogy egy másik terhességem is más lesz!

Ebba
Babamozgást én is számolom. MIndig a nap azonos részében (ebéd utáni szieszta idején), 1 órán keresztül...

Aranyoska
Én se masszírozok semmiféle olajjal! És bízom benne, hogy minden rendben lesz!
Vendég
 


Csutak, köszike! És üdvözlet!!! :wink:
Végül, mikor már hetvenedszer átolvastam, azt hiszem felfogtam, hogyan kell számolni, de én nem így értelmeztem...
Én minden órában, mikor megmozdul 10x (10. alkalommal), odahúzom az x-et, azaz abba a negyedórás rublikába. Persze közben én is tv-ztem, meg nasiztam, na attól tényleg beindult a Drága! És persze nem 6 órán keresztül fogok ott feküdni, ennyire azért nem érek rá :lol: Aztán vagy jó lesz így vagy nem :roll: :D
Az miért lényeges, h. a bal oldaladon feküdj??? Ez van a papíron!

Rabbe, mazsolás kalács! Most azonnal akarom, éhes vagyok!!!!! Vajon mikor nyithatnak a pékségek? Mindjárt elküldöm a Zuramat, esküszöm :lol:
Pedig már hajnali 3-kor kint pirítósoztam, teáztam, azóta olvasok (könyvet :) )... magyarul jó kis álmatlanságban szenvedek! Napok óta csak akkor alszom át majdnem teljesen az éjszakát, ha egy enyhe nyugtatót vettem be. És ezt is csak a viszketés miatt, de úgy döntöttem, nem szedek semmilyen szarságot, biztos nem véletlen, h. nem megy az alvás... gondolom készülök az anyaságra, éjszakázásra! Végül is én szerencsére megtehetem, h. nappal pihenjek!

Ancsa, én már megijedtem, h. nem jöttél! Tegnap ezen agyaltam, h. csak nem kórházban vagy... :shock: de szerencsére csak barinőzöl :wink:

Aranyoska, hát ez már a végső fázis, azt hiszem!!! Kitartás, tuti nincs sok hátra, most már bármikor jöhet Beki baba! :D

Amida, szóval fent hordod... tessék lefotózni!!! :wink:

Lányok, ma van 2010. 10. 10. :D

Na megyek, még próbálok pihenni valamennyit! Meg megnézem neten, melyik pékség lehet nyitva :lol:

Kép
Kép
navared
Szfvár
 
 


Jó reggelt!

Dobok gyorsan egy táblit:

Kép Kép Kép

Kép

Kép
tatjana
Dunavarsány
 
 


Ha megbocsátatok, ma nem reagálok senkinek a hozzászólásához, csak azért jelentkeztem be, hogy Dorkának gratuláljak a 37. héthez! :) A végén tényleg az utolsó héten fogsz szülni :)

Képzeljétek, kaptam 2 zsák! babarucit, tegnap egész nap azokat válogattam, jelölgettem (mert vissza kell majd adnom) és mostam. Ma már csak 1 adag ruci van, amit ki kell mosni, a többit meg vasalom. Aztán takarítgatok is egy kicsit, mert ma este megyünk haza anyuhoz (most Jani is jön :) ) és csak szerdán jövünk haza, akkorra meg a barátnőm jelentkezett be :) és semmi kedvem nem lesz akkor pakolászni, takarítgatni.

Szép (napsütéses) napot mindenkinek! Pusszancs a pocaklakóknak! :)

Kép

Kép
tatjana
Dunavarsány
 
 


Jó reggelt!

Nem bírok aludni:(
Vasárnap van,semmi dolgom nem lenne,én meg kattogok.
Éjfél volt mire ágyba keveredtem,mert vendégeink voltak.Majd fél 1kor írt az egyik kismama b.ném,h jönnek a joslói,de nem tudja mi lesz.Ő szombatra volt kiírva,de mondta,h vasárnap szeretne szülni,mert,h milyen jó kis dátum a 10.10.:)
..és mit ad Isten?Ma reggel jött az sms,h éjjel 4óra 6 perckor meg lett a pici fia :oops: :) :) :) Annyira örülök nekik...de mondanom sem kell,h onnantól nem bírtam a szemem csukva tartani.Felkeltem,mondtam apának elmegyek a boltba reggeliért,valamit csinálnom kell,mert megzakkanok :lol: Irigylem őket nagyon.

Most meg itt ülök a reggeli kis teám felett és csak bambulok ki a fejemből.

Süt a nap...ennek örülök.Lehet délután beiktatok egy kis sétát.
Puszika

Kép

picibaba.hu vonalzó
aranyoska001
Sopron
 
 


sziasztok,

mindig lemaradok pár nappal, na de próbálok visszaolvasni. ;)

pociképek nagyon szépek! :)

aranyoska: gratula a 38. héthez! ;) nagyon szép pocak! ;)

dorka: sajnálom ANdris kevesebb fizuját. ez tényleg nagy érvágás tud ilyenkor lenni.

mikegirl: drukkolok a természetes szüléshez! Atinak jobbulást!

navared: örülök, hogy nem találtak epekövet nálad. gratula az első nst-hez! :)

rólunk:
alvással mostanában én is szenvedek. sokszor fenn vagyok, nem tudok visszaaludni.
a védésem jól sikerült, kiválóan megfelelt.
:oops:
tegnap végre elhoztuk a bútorokat is, jövő hétvégén jönnek a szüleim, így ha minden jól megy, jövő hétvégén már tudok majd mutatni babaszoba képet. :)
nem tudom, nektek már biztos egy ideje van, de én most figyeltem fel rá, hogy egy hete van előtejem. :) tudom, ez még nem jelent sok mindent, de megörültem neki. :)

Kép
Lilypie Pregnancy tickers
henne
 
 


Henne,
gratulálok!!! :D :D
Irigy, nekem még sok van hátra... :?

Mai pocakkép:

Kép

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Sziasztok Csajok!

Nem tudom, mi van ma velem, de hiperaktív lettem....Már rengeteg mindent csináltam, most leültem, azért mégis csak ésszel kéne a dolgokat, de furcsa, régen érzetem ilyen fittnek magam!
Ma vagyunk 3 éve együtt Andrissal, és 37.hét :)Tök szuper!

Mikegirl, nagyon örülök, h. Ati jobban van, remélem azóta már meg is gyógyult teljesen!

Sophie, hogy sikerült a börze?

Csillag, én is úgy tudtam ezt a magnézium dolgot, ahogy te, és a kórházban is ezt mondták, de úgy, h. a 36.héttől ne szedjem, mert nagy Lucababa, minden ok vele, megszülethet.Úgyhogy én nem is szedem.
Mi is gondolkoztunk Győrön illetve Tatabányán szülés szempontjából, de azt hallottam, h. mindkét helyen elég fontos, h. vkinek legyen fogadott dokija, az más kérdés, h. közben nekem is lett, de minek is.....Ide Komáromba egyátalán enm szükséges!

Eclipse, én kérdeztem az olajat :)
Meddig tartott a suli?

Amidaalah, görcsölgetésekkel hogy állsz?

Navi, hát te aztán jó korán keltél ma!!!Pékséges projekt sikeres volt?

Lucuzs, nekem tudod, h. Lucababa za első, de szerintem teljesen normális, h. már ennyire a célegyenesben ennyire vágyunk a kisbabáinkra :D Én nem is tudom elmondani azt, h. mennyire vágyom rá, h. végre találkozzunk!

Aranyoska, én sem vettem olajat, a szándék megvolt, aztán mindig elmaradt, így már azt hiiszem nem is veszek, majd szülés utánra szeretnék, ami segíti a gyógyulást!Gratulálok a barátnődnek, és én is irigykedek, és maximálisan megértelek, h. te is így vagy ezzel.
Én is amikor a kórhátzban voltam, elolvastam mindenki első bejelentkezését :)Nagyon gyorsan eltelt az idő....hihetetlen!

Csajok, Macsékkal mi lehet?Sokszor gondolok rájuk!


Tatajana, köszi a gratulációt és a táblit :)Olyna jó volt megnézni!
2 zsák babaruci!Szuper!!!!!!4

Csutak, üdv itt!!!!!!!!!!!Gratulálunk!!!!!!!!! :D

Henne, várjuk a képeket!

Húúú, csajok megyek, mert kész az ebéd :)

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok!

Mi most értünk haza; éjjel én sem aludtam így reggel 6-kor elnyomott az álommanó és 8-ig csicsikáltam a kanapén :-) aztán rohanás volt mert bababörzére mentünk anyumékkal(wekerlei piac-ők ott dolgoznak), bár már nem kell semmi (csak mellszivót akarok venni, anyum meg igérte hogy a lepedőt megveszi. Szóval ehhez képest vettünk 2 mosható pelust :-D(szinte vadiujjak 2 betéttel1000 ft /db, meg anyum vett egy bébioverállt ami zsák és overáll is lehet. Volt ilyen a nagyfiamnak is csak azt már eladtuk, d e nem is szerettem mert fekete volt ez meg most fehér.
Vettünk a nagyfiamnak farmernadrágot és overállt(kabát +nadrág) 1000 ft-ért. Majdnem a szivem szakadt meg 3000 ft odaadtak volna egy plüss szopipárnát ami zsákká(pólyává) is alakitható. a szivem szakadt meg, dehát pólyánk van(amugy sem használja sokáig az ember gyermeke, szopipárna nélkül is megvoltam mikor Ádit szoptattam..... most annyira d e annyira nincs pénzünk....


Sajnos már majd 2 hete a páromnak sincs szinte semmi munkája.....Darabbérben dolgozik.... szóval most nagyon csehül állunk, közben itthon 100.000 ft-ra rúgnak már acsekkek :cry: :cry: :cry:

De szépen süta nap :-D

rabbe78
 
 


Sziasztok!

Tatjana! Bocs, hogy múltkor elmaradt a reagálás, asszem te kérdezted a cicás könyvet! Tegnap esti meséléskor jutott eszembe.
Szóval:
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Szuper lehet a két zsák ruha!!! Én sajnos úgy vadászom vissza nővéremtől a nála maradt babaruhákat...

Dorka! Nekem tegnap volt ilyen aktív napom! Délután vettem észre, hogy bár egész nap pörgök mégsem döltem ki 2-kor!!!:shock: :D

Rabbe! Ne is mond!!! Pénzügyek... :evil: Az én párom is 100.000 Ft fölött aldott fel elmaradásban lévő csekkeket pénteken.
És ma beszéltük, hogy Boginak sürgősen télikabátot kell venni, már előre félek mennyi pénz fog rá elmenni... :(
Most mindenre sajnálom a lóvét...

A párom már plusz munkát hozott haza hétvégére, hogy csak túléljük, de pl. a dokinak szánt pénz egyáltalán nincs félrerakva... :oops: fogalmam sincs mi lesz, ha egyszer csak megszülök... :oops: :cry:

Na de nem nyavajgok tovább!!! Tényleg csodaszép idő van!!! :lol: :lol: :lol: Délutánra virághagyma ültetés van betervezve! Tavasszal virágzás után felszedtem őket, most meg visszakerülnek a helyükre. Ilyet most csináltam először, kiváncsi leszek, hogy sikerül.

Henne! Gratula a védéshez!!! :lol:

Eclipse! Nagyon szép, formás pocak!!! :lol: :lol: :lol:
Végülis most, hogy álltok a névválasztással?

Aranyoska! Gratula a barátnődnek!!!:D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Na, csajok Andrisom lelépett, én meg még mindig aktívkodok. Az öccsével játszanak Nintendo wii-vel, amit elvileg én kaptam kölcsön, de én még nem jutottam hozzá, bár engem nem is nagyon mozgat!Őket annál inkább!

Henne, én is gratulálok a védéshez, nagyon nagyon ügyes vagy!!!!

Rabbe, fela fejjel, tényleg szép időnk van ma :D
Bár én is kivagyok akadva a pénz miatt nagyon.....és annyi minden kéne, jó Lucának már megvan mindene, de pl. se Andrisnak, sem nekem sincsen téli cipőnk ill,. csizmánk, Andrisnak hosszú ing, nekem pulcsik, mert eddig ilyen derékig érő pulcsikba járta, az most nem fog menni....

Lucuzs, a doki pénz nekünk sincs félrerakva.....Az jó, h. apa tud hazahozni munkát, és kap plusz lóvét, nekem jelenleg fogalmam sincs, h. éljük túl ezt a hónapot, és én szerintem tutira nem húzom ki a novemberi fizetésig, táppénzt meg én ugye lehet nem is kapok, mert ugyebár elrontották a papíromat.....

De nem érdekel,olyan szép ez a mai nap, megyek elmosogatok, ma már másodszor....

Puszi

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok

jelentkezem hogy élek virulok. sajna mostanában nincs túl sok időm, tesómék nem messze költöztek albérletbe igy most elég sokat vagyok a keresztfiammal hogy tudjanak az új helyen haladni a pakolással stb. de azért olvasgatlak titeket csak nincs időm irni

a védőnőm szerint mi kihúzzuk a kiirt időpontig a jelek azt mutatják. hát jó lenne mert eléggé el vagyok maradva a dolgokkal szeretném most már egy héten belül befejezni a takaritást meg még egy két dolgot be kell szerezni de már a nagyja megvan.jövő héten én is bepakolom a kórházi pakkot.

nekem éjszaka megint volt lábikragörcsöm :( de már nem merem szedni a magnéziumot mert a mi családunkban nehezen indulnak be a szülések

valaki kérdezte a kórházi cumiztatást szerintem úgy lehet elkerülni hogy lefizetjük a csecsemősöket :( én a cukros vizet sem szeretem hogy adják ehelyett a kismamákat kellene megtanitani a szoptatásra mert sok mindenkinek nem megy egyből. de nem akarom ilyenekkel rontani a hangulatot, csak azért irom h esetleg érdemes odafigyelni meg persze minél hamarabb szoptatni h ne szokjanak hozzá a cumihoz a babák

Eta nekem az elején durvább álmaim voltak, most azt álmodtam hogy lejjebb csúszott a baba, de ezt valószinű azért mert most nagyon fent van és állandóan felnyomja magát a bordáimhoz a kis piszok :)

az újaknak üdv :)

készülök én is pocakképpel meg az újonnan kifestett baba-hálónkról is dobok majd képet

Angie szerintem nem jó túl korán bemenni a kórházba, főleg ha első baba van, azért általában akkor hosszabb ideig tart a vajúdás. tesómnak volt rendszer benne de valószinű idegi alapon és mikor bement a kórházba teljesen abbamaradt. de akkor már nem engedték haza hanem oxitocinnal meginditották a szülést, pedig valószinű egy két nap és magától elindult volna

Vivi sajnálom a vérzést de a lényeg hogy Barnival minden rendben és te is jobban vagy. pihizz sokat

Dorka alvás probléma nálam is gond, én hajnalban szoktam kukorékolni néha pár órát. de az utóbbi időben mintha jobb lenne. én is várom már Noni babát nagyon kiváncsi vagyok rá :)

Mikegirl Atinak jobbulást

Navi nem semmi hogy még mindig nem jöttek rá mitől van a viszketés. de az jó hir hogy nem epe remélem semmi komoly

jó lenne már hirt hallani macsékról, remélem nincs semmmi gond de hát mért is lenne. sokat gondolok rájuk

Ebba nekem is mondta a védőnő h lehet figyelni igy a babamozgásokat meg a táblázatba jelezni de azt mondta opcionális nem muszáj. én elkezdtem de ha nem vagyok itthon nem tudok figyelni rá igy abbahagytam végül

Aranyoska szoritok hogy minél hamarabb jöjjön a baba ha igy szeretnéd már én is sokszor gondolok rá hogy azért jó lesz ilyen nagy has nélkül :)

sajnálom mindenkinél az anyagi gondokat. mi sem állunk fényesen de legalább számithatunk a szülők segitségére bár ne szivesen tesszük. borzasztó, az ember igy vállaljon gyereket :( de fel a fejjel lesz valahogy bizni kell h a gazdasági helyzet is jobb lesz most már és jobbak lesznek a fizuk is

előbb nagy rúgásokat kaptam az oldalamra :) jó érzés volt mert Noni nem az a nagy harcművész inkább csak finoman szokott mozogni

Kép
vayacon
 
 


Sziasztok!

Strapás ez a hétvége, de valahogy mégis most úgy alakult, hogy a pasik kint füvet nyírnak a kertben, én meg egyedül a házban. Gondoltam rátok nézek.

Vayacon - ablakpucolás, függönymosás, ruhásszekrények átpakolása még nekem sincs meg :( Az utolsó menne egyedül is, de az első kettőhöz apa kell...még elő sem mertem hozni neki.
Szülés után egyből elkérem, ha esetleg nem adnák maguktól - de szerintem adják - Adélkát, és akkor ott rögtön szopi próba, aztán el sem engedem. Na jó, csak egy kicsit, amíg rendbe rakják :)

Dorka - a rövid pulcsikat meghosszabbíthatod, hogy alá veszed a bandázst. Akkor tök úgy néz ki, mint egy normál derékvédő, vagány is, farmeros szerkóhoz szerintem jól néz ki. Én terhesség előtt is hordtam, és most is fogom. Én most vagy 2 évig nem veszek magamnak ruhát, hordom ami van. Feltéve, ha a régi gatyeszokba beleférek :oops: Hú, és remélem a tavalyi csizmám jó lesz rám a lábnövekedés miatt :shock:
Gratula a 3 évhez és a 37. héthez!!! :D

Lucuzs - kölcsönadott cuccokkal nekem is az a tapasztalat, hogy úgy kell visszavadászni őket :?
Vidám mesék - én is, és Ati is nagyon imádta, de már egy jó ideje standard-re van téve :lol:
Ezekhez a hagymás történetekhez én mindig végtelenül lusta voltam :oops: :D
"Nyugodt" gátmasszázs nálunk - ha Ati alszik vagy legalább másik szinten van. Ha Ő nem, akkor apa töri rám az ajtót, szóval be kell zárnom. Ha zárva, akkor meg beordít, kérdez valamit, válaszolgassak - szóval így társalgunk. Ettől kivagyok egy kicsit, hogy nincs öt percem!!!! :?

Anyagi gondok - hát nem könnyű, nagyon gáz, de lehetne rosszabb is. Pl szegény vörösiszappal elöntöttek még sz.rabb helyzetben vannak. Se pénz, se semmi, de még csak egy cserebugyi sem. :(
Sokat gondolok rájuk, hogy biztos ott is van várandós kismama, aki hasonló cipőben jár mint mi. Várja a picit, készíti a gyerekszobát, rakosgatja és mossa a ruhácskákat, aztán egyszercsak volt, nincs......

Rabbe - az én szopipárnám is cippzáras. Hát amikor alszom vele, és szét van cippzárazva, mindig igazgatni kell, hogy hol legyen a cippzár. Aztán meg párszor rátettem annó Atit, hogy össze volt cippzárazva, és valahogy egyszer féloldalast becsúszott. Na, azóta se. Szóval annyira ne bánd. A pólyát mikor, mire lehet használni?
Mazsolás kalácsot sütő pasi???? Klónozzuk!!!! :lol:

Eclipse - szép poci :wink:

Henne - gratula a sirály védéshez!!! :D Várjuk a szoba képeket!!

Aranyoska - gratula a barátnődnek!!! Ja, és még nincs vége a hétnek, osztódás még simán beleférhet :wink:

Tatjana - kellemes pár napot anyudéknál!!!

Szia Csutak!! Üdv itt!! Hogy Te milyen precíz vagy. Én nem számolok :oops:

Amidalaah - szerintem hibás az a libero, én is találkoztam már ilyennel. De szerintem tök fehéren is jó. Sőt, ha olcsóbb lenne, simán le tudnék mondani a mintáról is :lol: Amikor annó vizesedtem, nekem ha pl sokat ültem, a lábam dagadt be. Már most is 1x, 2x előfordult. Nem olyan nagyon, csak mikor felveszem a papucsom érzem, hogy passzentosabb lett.... A kéz dologhoz nem tudok sajna hozzászólni.

Navared - foggalmam sincs a számolásról, és múltkor sem számoltam, és most sem. Időnként mozogjon Adélka, jelezze, hogy minden ok, aztán pihenjen.
Már most teljesítményt várunk el tőlük, pedig még meg sem születtek. Aztán majd 4-5 évesen angolóra, úszás, stb :lol: :lol:

Rólunk:
Szombaton nyitáskor már Corában voltunk, aztán fél házat felnyaltuk, Motorozni voltam Atival, apa garázst pakolt, rendbe tettük a teraszainkat, este elmentünk az IKEÁ-ba. Ma bútorszerelés - Ati kapott még egy polcos elemet, főzés, takarítás - II. felvonás, mosás - tényleg, szerintem lejárt a gép, és ki kell teregetnem, és persze egy újabb adagot berakni. Összedobok még egy csokis - banános muffint, aztán szerintem mára bezárt a bazár. Én is rosszul aludtam az éjjel, és ötkor volt az ébresztő.

További szép hétvégét!!!!

mikegirl
 
 


Amidaalah, nekem sincs minta az újszülötteknek való Liberon, gyorsan megnéztem :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Lucuzs,
hagyom apa névválasztását, az Imolát, mert rajtam kívül mindenkinek nagyon tetszik, és a kicsi megkapja az anyukám keresztnevét, az Ágnest is.
Így Imola Ágnes lesz a kis kisasszony.

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Mikegirl! Mennyire igazad van!!! A mi nyűgünk eltörpül a Kolontáriak gondjai mellett... :oops: El is szégyeltem magam... :oops:
Én is gondolok sokat rá, mi lehet a babás, kisgyerekes családokkal... :cry:

Eclipse! Remélem ez boldog beletörődés! :lol: Szép neve lesz a lányotoknak! :D

Vaya! Jó, hogy tudtál jelentkezni egy kicsit!!! :lol:

Macsékról tényleg régen hallottunk már...

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Én is elszégyelltem magam, nemcsak te Lucuzs!

Eclipse, a Molli becenév szerintem nagyon szuper, éésssssss ritka neve lesz a kiscsajszinak,a mi szintén pozitív!!!


Mikegirl, ilyen nekem eszembe sem jutott, de bandázsom sincsen...A gatyóktól én is tartok, rám nem hiszem, h. felfognak jönni....De majd meglátjuk
:D
Nem semmi kis napotok volt, remélem éjszaka tudsz pihenni!!!!!!!!

Vaya, örülök, h. jöttél és minden ok :)

Csajok, mikor a kórházban voltam, én azt terveztem, h. ma jön világra Lucababánk, 2010.10.10.-hááát ez nem jött be.Pedig a dokik azzal engedtek ugye el múlt hét pénteken, h. legkésőbb vasárnap, azaz ma találkozunk....nem jött be.
Én ma kivasaltam az utolsó darabokat, többször mosogattam, fürdőt, wc-t takarítottam, mostam, végig felmostam, elsétáltam a boltba meg ilyenek...Régen voltam ilyen aktív, büszke vagyok magamra
:D

Na jó, befejezem!

:D

Mindenkinek szép álmokat!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
dorka84
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a fogadtatást!

Nava, azért a bal oldalra kell(ene) feküdni, mert a jobbon megy egy nagy ér, amit ha elnyomsz, nem olyan jó az oxigénellátásotok. De én sem mindig azon fekszem, mert nem esik néha jól (nagyon nyomja a szívem).

Ebba, november 4-re vagyok kiírva, de első gyermekem belehúzott, és 4 héttel hamarabb jött, ezért most is már szerdától számítok rá (és másfél hónapja össze vagyok pakolva, nehogy úgy járjak, mint a múltkor) :lol: . Most Cziáky doktornál fogok szülni (remélem, mert november elején nem lesz), eddig nagyon jók a tapasztalataim vele. Ja, és tudom, hol van Onga :) .

Még néhány dolog, amin megakadt a szemem korábban: valaki írta, hogy ha elfolyik a magzatvíz, még nem indul el. Nekem mindenki (orvos, védőnő, kórház) azt hangsúlyozta, hogy azonnal indulni ekkor, mert baj lehet belőle. Nekem is azzal indult az első, és szinte a szülésig fel sem engedtek kelni, mert nézték NST-n, hogy minden ok e.

A magnéziumra én is rákérdeztem, nekem végig szednem kell, mert sok egyéb bajtól kímélhet meg (már nem emlékszem, miket sorolt a doki), és attól be fog indulni szerinte a szülés, hogy szedem.

A cumiadást viszont el sem tudom képzelni, nálunk teát adtak, ha kértél, vagy a lefejt tejcsit (de némi súlyvesztés normális megszületés után, nem bonyolították túl). /Semmelweiss kórház, Miskolc/

Judit

Kép
Kép
csutak33
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: